1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.05. 01:18 HaFr

Szavazz a baloldal ellen!

A mai ún. baloldali pártok egyetlen értéke -- az ellenzéki szavazók körében kialakuló konszenzus szerint (!), mások szerint nyilván még ennyi sem -- az, hogy megakadályozhatnák Orbán hatalmon maradását. Azt, hogy erre képtelenek, egyre több ellenzéki ingerülten vagy letargiával fogadja. Nem kéne. Ha ugyanis e pártok és a tudásuk csak arra futja, hogy netán győzzenek egy választáson, akkor nem érdemlik meg a győzelmet sem.

Az ún. baloldal kiszikkadt, perspektívátlan, erkölcsileg és (természetesen) anyagilag korrupt, ellenzékként hiteltelen, érdemtelen a maradék egymillió hívének reményére is. Nem belemenve abban az örökzöldbe, hogy egyáltalán baloldali-e (ez fölöslegesen messzire vezetne), nyilvánvalóan (1) pőrén materialista, nem hallani tőle egyetlen releváns szót sem a magyar szellemre, sorskérdésekre, történeti helyzetre, versengő alternatívákra vagy specifikumokra vonatkozóan, de arra vonatkozóan sem, hogy ilyenek nincsenek, mivel véleménye sincs erről, nincs saját mitológiája, legföljebb narratívája, nyelve a gazdaság és az anyagi javak elosztásának inspirálatlan bikkfa nyelve, politikusai és szakértői a kivénhedt, lejáratott, de mindig visszakapaszkodni kész technokraták több évtizede velünk élő seregei, akiknek az értelme viszont menthetetlenül ugyanaz, mint huszonöt éve. A baloldal képtelen összetartani egy nemzetet.

(2) Az ún. baloldal gazdaságban, jogban és államban (és ezek vélt törvényszerűségeiben és intézményeiben) gondolkodik megélhetés, sorsok, sikerek, szolidaritás és közösségek helyett. Se nemzeti mitológiájuk, se emberi gondolataik. És ez még nem lenne akkora baj.

(3) De miközben gazdaságban gondolkodik, az ún. baloldal kritikátlan a gazdasági érdekekkel szemben. Szervezetekbe és intézményekbe kapaszkodik, de a piacot defenzíven kezeli, mint aki nem érti és tart tőle, az államot meg hagyja korrumpálódni. A társadalompolitikája emiatt is alacsony hatékonyságú. Törvényszerűségekre hivatkozik ott is, ahol az emberi döntések mögött az erőfölény diktál a rációval vagy a méltányossággal szemben. Okoskodik akkor is, ha semmit nem tud. Azaz se mitológia, se emberi gondolatok, se -- köztes -- intézményes profizmus. Se vezetők. Se adekvát döntések. Ez így viszont már tönkretehet egy társadalmat.

(4) Ha a saját erejéből tönkretenné a társadalmat, vajon tudja-e adott esetben magára hagyni, hadd éljen viszonylagos szabadságban? Ezt sem. Az ún. baloldal kiszolgáltatottá teszi a társadalmat, mert az újraelosztás csökkentésében nem érdekelt, viszont az autonómiára sem készít fel. Ebben osztozik a Fidesszel, és az utóbbi bűnei e téren nem feledtethetik a megelőző és ez idő szerint elképzelhető szocialista kormányok inkompetenciáját. De míg a Fidesz mégis csak nyújt valamilyen (narkotikus) élményt a társadalom relatív többségének a fentebbi pontokban, addig a baloldal minden hatásában hervasztó, kiábrándító, dühítő.

(5) A magyar társadalom csapdában van. De amíg ezt maga nem veszi észre, nem szembesül brutális erővel a saját kudarcával, és amíg nem támad igény ennek következményeként, a magyar politikai rendszer várható jobbra tolódásával párhuzamosan egy jobbközép, polgári alternatívára, addig innen mindent összevetve csak az ún. baloldal ellen tudok érvelni. Nem javaslom senkinek azt, hogy rájuk szavazzon. A baloldal karanténját fenn kell tartani, a jelenlegi szereplőit hozzá kell segíteni ahhoz, hogy a pártjaikkal együtt végre eltűnjenek -- és közben a magyar társadalomnak, ha bukni fogunk, a Fideszbe kell belebuknia. Milyen szenvedés árán, nem tudom, de nem ússzuk meg. Ez az egyetlen forgatókönyv, ami tiszta helyzetet teremthet. És az egyetlen, amely a parlamentáris demokrácia és a jogállam presztízsét a lelkekben is megalapozhatja. A bürökpoharat ki kell inni.

365 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr45734518

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazz a baloldal ellen! 2014.01.05. 14:00:01

A baloldal karanténját fenn kell tartani, a magyar társadalomnak, ha bukunk, a Fideszbe kell belebuknia. Milyen erővel, milyen szenvedés árán, nem tudom, de nem ússzuk meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2014.01.05. 01:20:27

(1:18? - bagolypárt! ... :)

panelburzsuj 2014.01.05. 01:33:23

@HaFr:
Igyekszem kerülni az afféle blogolvasói modorosságokat, hogy:

"Elsőőőőő!!!!!!!!!!!"

De ha mégis én botlok bele elsőként egy új posztba, ráadásul így az éj kellős közepén, akkor ennyit csak följegyezhetek, nem?... :)

(Mellesleg első blikkre teteszetős huhogásnak tűnik, hogy ebből az országból csak akkor lesz/lehet valami, ha legalább nemzedékenként egyszer úgy istenigazából a "jobboldal" is megszopatja.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 01:34:53

@panelburzsuj: :) ja, biztos álmos voltam már EHHEZ, el is vonulok

toportyánzsóti 2014.01.05. 02:41:23

Qrva nagy szarban van a jobber oldal sajna,pár 100 éve semmi nem jön neki össze és most még 1 bűnözőbanda is meghekkelte.Normális becsületes ember nem szavaz tolvaj hazug csalókra sajna,1-szer volt Budán kutyavásár.Azzal hogy másokat mocskolsz,csak magadat sározod ép elméjűek szemében.

toportyánzsóti 2014.01.05. 02:58:11

Annyi sütnivalód és erkölcsi érzéked lehetne,a fityusz maga az eredendő bűn,tőlük csak nemzet és országvesztés várható.Annyi igazság van csak abban amit mondanak,csinálnak amennyi az ÁVH-s éceszgéberek receptje szerint szükséges az eszméletlen hazugságaik eladásához.Falujában stadiont eddig még csak ceausescu épített.

Szúrófény 2014.01.05. 04:40:51

@panelburzsuj: Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.
Ezt a baromságot se tudjuk kinőni!

kalaposinas 2014.01.05. 06:35:14

A szavazók számottevő része megélhetés oldali. Ennek kialakulásában a jobb- és baloldali elit egyaránt részt vett (vesz). Szavazatukra most is a többet ígérő számíthat.

kuszkusz1 2014.01.05. 08:18:50

Nem értem. Az egészet úgy ahogy van. A szavakat külön külön még csakcsak, de mondatokba fűzve viszont már nem.

Majd még megpróbálkozom vele, hátha kivilágosodik előttem, hogy miről is szól a blog de pillanatnyilag befürödtem vele.

Az én gondolkodásom földhözragadt, úgy vélem, hogy a balodalnak (illetőleg az ellenzéknek) az a baja, hogy nincs egyetlen valamirevaló, tehetséges politikusa sem.

Lehet, hogy van valahol suttyomban, de innen nem látszik.

Dinapol 2014.01.05. 08:38:37

Kedves jobboldali szerencsétlenek!
Van igásság abba amit gondoltok, de a királyotok még két harmaddal sem tudott élni mert csak a hold udvarára gondolt. A sok levél a nemzeti konzultáción , a stadion építés pénzeit és sokk minden ellopott pénz az éhező gyerekekre kellett volna fordítani. Ezekután meghamisítottja a munkanélküliek számát tehát HAZUG MOCSKOS BANDA: Aki éhen szeretne halni eben az Országba az szavazzon a FITYISZRE, Mert ha így folytatódik a fiatalok 80% ka elhagyja az Országot.

kuszkusz1 2014.01.05. 08:40:17

Erről jut eszembe, vajon mi vihette rá az MSZP-ét, hogy Mesterházyt válassza elnökéül?

Mesterházy szép, fiatal és buta mint egy sámfa.

Vajon mit láthattak benne a szocik?
Milyen alapon gondolhatták róla, hogy képes lehet legyőzni Orbánt?

Azt a borzalmas Orbánt akinek a személyi kultusza körmönfont és giccses elemekkel szilárdan meg van alapozva.

Ennek a piedesztálnak a hamis, hazug mivoltára kellene Mesterházynak rámutatnia...aki viszont olvasott már Mesterházy-blogot azt tudja, hogy az orbáni hülyeségekkel és hamisságokkal szemben csak saját hülyeségeket és hamisságokat képes felsorakoztatni.

A Mesterházy-féle ökörségek hatósugara kicsi, az orbáni rémségek kiterjedése viszont nagy.

demobacsi 2014.01.05. 08:45:15

én rögvest visszahoznám az MSZMP-t és az akkori állapotokat.Mihamarabb kérném a nagy nyugdijamat,vagy valami jó zsiros poziciót és 6 hét nyári beutalót a balatoni pártüdűlőbe.Kezdetnek !

savanyujóska 2014.01.05. 09:59:31

@kuszkusz1: „Vajon mit láthattak benne a szocik?”

Ugyanazt látják benne, amit korábban Medgyessy-ben, vagy még korábban a magyar nemesek Dobzse Lászlóban (II. Ulászló). A jó balekot, akinek „az üstökét a markukban tarthatják”. A párt neve mindenképpen hoz annyi szavazatot, amennyi elég a parlamentbe kerüléshez, meg néhány brüsszeli mandátumhoz, amin jól meg lehet osztozni. Gondolod, hogy ezeket ezen kívül érdekli még más is? Győzni legfeljebb azért akarnak, hogy még többet oszthassanak szét egymás között, és más mondanivalójuk nincs is, csak az, hogy Mesterházy szeretne miniszterelnök lenni. Ugyanazt csinálnák, mint a Fidesz, csak nem olyan profin, és talán kevésbé gátlástalanul. Mikor Horntól sikerült megszabadulniuk, lehetséges utódként felmerült Németh Miklós is, tárgyaltak is vele, azonban nem vállalta. Németh utóbb elmondta, Kováccsal meg a többiekkel egyáltalán semmi másról nem lehetett beszélni, csak arról, hogyan osszák el a pozíciókat. Így meg ő nem vállalta. Gyurcsány is említette párszor, a pártfunkcik között mekkora tolongás volt a jó állásokért.
A végkövetkeztetéssel egyébként nem nagyon értek egyet. Ez a Fidesz építette Patyomkin-ország előbb-utóbb össze fog dőlni, de nem létezik, hogy itt bármilyen katasztrófa katarzist és tiszta helyzetet tudna teremteni. Jönnek majd a jól ismert önigazolások, brüsszeli zsarnokokról, ellenünk összeesküvő bankárokról, ránk féltékeny és irigy szomszédokról, a nemzeti jólétet felzabáló cigányokról, vagyis megint más lesz majd a felelős, nem mi. Ezt a népet egyetlen dolog tehetné polgárosult, nyugati nemzetté, a külső kényszer.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.01.05. 10:12:26

Alapból nem értem a baloldal-jobboldal viszonyokat, '94-től értelmetlen.
Majd a majom cocik a szerencsétlenkedő szadesszal pont olyan jobboldali gazdaságpolitikát vittek "baloldali" címszó alatt, hogy ihajj, ráadásul egy kiskorú, gondoskodó államot igénylő országban a személyi felelősséget próbálták erőltetni - persze csak a kis embernél, a hétköznapokban.
Manapság "jobboldali" címszó alatt a Rákosi-korszakot megszégyenítő államosítások zajlanak, persze ideológiai és maggyarosch mázzal leöntve, hasonló eszement korrupcióval, diszkréten csak "MUTYIKNAK" hívott rablással és "túlszámlázással".
Miről beszélünk?
Az állampárti kiépülést a volt MSZMP megirigyelhetné (talán nem véletlen a jelenlegi kormány tagsága és "akkori" tagsága közti párhuzam), a Hazafias Népfront pedig nem is egy példányban lett már létrehozva - már csak É-Koreai tezsvéreink tudnak látványosabb kormánypárti tüntetéseket és felvonulásokat szervezni.
A rezsiharcról és egyéb beteg ötletekről pedig tényleg csak az IQ light csicskák rebegnek dicsőítést. Persze ők is jól fizetett vezetőiken keresztül gyakorolják ezt...
Ennek ellenére nincs olyan baloldal, AKIKRE lehetne szavazni, ahogy olyan jobboldali tömörülés sem jelenleg, akit felvállalhatnék.
Ideje lenne egy ténylegesen jobboldali párt létrehozásának.
Nem MSZMP csicskákból, funkcikból, besúgókból, és leszerepelt KISZ láblógatókból.

PapiPapi 2014.01.05. 10:18:42

Szavazz a baloldal ellen, mondod? Például a Konzervatív Polgári Pártnak lesznek jelöltjei?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2014.01.05. 10:58:51

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: -val egyetértésben.

Egyetlen gondom, ha a bal oldal ellen szavazok, akkor nincs kire szavazni!

explanatus 2014.01.05. 11:08:54

@PapiPapi: „ ... a Konzervatív Polgári Pártnak lesznek jelöltjei?” Nem jó kérdés. A kérdés, lesznek-e (önkéntes) aktivistáik, akik nem valamilyen jövőbeni poszt miatt vállalnák ezt fel, hanem mert a már „bizonyított” pártok helyett keresik az alternatívát. hvg.hu/itthon/20140104_Ket_nap_alatt_4000_Fideszaktivista_jelen azaz minden választási körzetben negyvenen.

Csak arra várni, hogy legyenek jelöltek, akikre szavazni lehet nem egy „cselekvő” hozzáállás. Cselekvő hozzáállás az lenne, ha a fenti e-mailcímre százával mennének üzenetek, hogy én a xxx választókerületben ezt, azt, meg amazt vállalom. (Zárójelben. Az őszi német választáson egy párhónapos új párt belépési stopot volt kénytelen elrendelni, mert olyan tömegben jelentkeztek belépők, segítők, hogy nem tudták -adminisztratíven, alapos németességgel- feldolgozni)

embermese 2014.01.05. 11:24:05

kiábrándítóan logikus levezetés...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 11:37:52

@PapiPapi: lesznek, ha bejegyződünk időben

PapiPapi 2014.01.05. 11:52:16

@explanatus: igazad van egyrészt, hogy kellenek aktivisták, de azért az továbbra is az egy jó kérdés, hogy lesznek-e jelöltek, akire lehet szavazni. (Bocsánat, hogy ilyen butaságot merészeltem kérdezni) Cél-e egyáltalán az idei választáson? Általában sem lehet sokat tudni a pártról.

vantaan 2014.01.05. 11:59:07

Tényleg lehet valós alapja Kövér félelmeinek ,ha már Béndek Péterre is szükségük van!
2002-ben? a Szűrös vezette Új Baloldalt is bevetették .... mostanában meg egyre többet szerepel a Hír, az echo és az MTv-n a Thürmer és a szocdem hájbáj Smuckandur és a szilikati.
Itt kérem valami készül .... de hogy mi???

explanatus 2014.01.05. 12:21:02

@PapiPapi: „Általában sem lehet sokat tudni a pártról.” Hát, ebben meg Neked van igazad. Ez a „pártoskodás” valahogy úgy néz ki, hogy van(nak) hatalmon lévő párt(ok), meg az ellenzéke. A hatalmon lévőket le akarja váltani az ellenzék. Az ellenzék küzd egymással a legerősebb pozícióért, de ellenzék meg hatalmon lévők közösen mindent elkövetnek, hogy ne kerülhessen új játékos a pályára.

Varázsszó média. Elvileg egy alakuló párt is teleszórhatná a postaládákat levelekkel, a TV-t, rádiót, nyomtatott és internetes felületeket reklámmal, ha lenne rá pénze.

Éppen ezért fontos egy formálódó csoportosulásnak, hogy legyenek önkéntes segítőik. Ennek egyik lépcsőfoka, mondjuk ez a blog. Következő lehetne, amiről fentebb írtam. Ha ez túl van a kritikus küszöbértéken, akkor fel se merülne a kérdés „lesznek-e jelöltek, akire lehet szavazni ”

Bár jó, hogy kérdezted, mert itt a válasz: @HaFr: „lesznek, ha bejegyződünk időben”

kuszkusz1 2014.01.05. 13:18:03

@savanyujóska:

Azért Mesterházy és Medgyessy között van némi különbség - néhány fényévnyi - Medgyessy javára.
Utóbbi jó pénzügyminiszter volt Hornnál.

Nem hinném, hogy 2002-ben a szocik nem akartak győzni és csakis a funkciók érdekelék őket. Bár Németh Miklósnak minden bizonnyal igaza volt amikor tele lett a hócipője velük, de mégis rosszl tette, hogy kihátrálta feladatból.

Elvégre a többi párt sem volt jobb a Deákné vásznánál.
Ez a választék volt, ez az MSZP, nem volt és nincs egy másik. 2002-ben még nem voltak annyira agyhalottak mint mostanság.

Akkor még ilyen Mesterházy-féle nem rúghatott labdába.
Gyurcsány nagyon rosszat tett a pártnak, igaz, az országnak sem használt. Enyhén szólva.

Az, hogy mi lesz ebből - azonkívül, hogy az ellenzék Bajnaistul meglehetősen pofára esik - azt nem tudom.

almodhi 2014.01.05. 13:21:33

Bár a lelkem mélyén felfogom a posztíró igazát, sok porcikám mégis rémülten tiltakozik ellene. Hiszen ha elfogadjuk amit ír, egyben azt is elfogadjuk, hogy hosszú "sötét" évek várnak ránk és még az sem biztos, hogy valaha (vagy az életemben) véget érnek.

(Asimov olvasók: igazi Hari Sheldoni pillanat, nemde?).

De legyünk patetikusak, rendben, a fiamra gondolok, neki talán majd jobb lesz... (sajnálom, ezt elröhögtem, nem megy pátosz, mert hallom a választ: Igen, persze, csak nem itt, hanem Floridában...)

A közismert ellen-analógia, amit ilyenkor fel szokás hozni, az a weimari köztársaság, ahol szintén nem jött létre (ott éppen) a szocdem-kommunista összefogás, és valóban jött a nemzeti katarzis és a bürökpohár (úgy 50 millió embernek).
(Mielőtt lekommunistáznátok, tessék eltekinteni a konkrét politikai oldalaktól, az alaphelyzet jobb/baloldaltól független.)

Lesz majd pár ennél pragmatikusabb kérdésem/javaslatom, de utálom a hosszú kommenteket.

kuszkusz1 2014.01.05. 13:26:10

@PapiPapi:

Én is kíváncsi vagyok a húzónevekre.

kuszkusz1 2014.01.05. 13:30:29

@almodhi:

Légy optimista!

De nem árt ha az egész család felsőfokú képzésben részesül angol nyelvből.

Ahogy Cromwell rámutatott:

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

kuszkusz1 2014.01.05. 13:33:52

Aktualizáltam kissé:

Bízz Istenben és tartsd a kezed ügyében az útlevelet!

almodhi 2014.01.05. 13:35:02

@kuszkusz1:
tévedsz, :-), ez az optimista verzió volt. A "puskapor" csontszáraz.

A Magyarok országa !!! 2014.01.05. 13:35:51

A jelenlegi gazdasági helyzetünkben,szerintem,csak a "hüljékre" nem szabad szavazni.Mindenki elfogadható,ha a programja valóság lehet és van bizonyított háttere.DE az egész arról kell szóljon,hogy a választó nép kit hagy lélegezni az ígérgetők közül és annak a politikusnak kinek nem tetszik itt,nálunk,az nyugodtan menjen Ausztriába,pincérnek,Irországba,Olaszba rabszolgának.Az eddigi "látlelet"azért mutat némi irányt.nemde?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.01.05. 13:50:18

@almodhi:
Sajnos... a lányom tizedikes, középsuliban. A komplett 30 főből egyharmad azonnal az érettségije után külföldre akar menni tanulni (nem is lesz gondjuk, a szülők bírják), a másik egyharmad még vacillál (leginkább anyagi okok miatt), a harmadik rész pedig anyagilag annyira leszakadóban, hogy esélye sincs idehaza tanulni, dolgozni akar kimenni, majd tanulni a pénzéből... Ez egy olyan középsuli, ami a top 5-ben van benne... talán ha 3 gyerek akar itt tanulni... még...

hederg 2014.01.05. 14:06:58

Az igazi jobboldal nem az amely ez a félfeudalista banda ural lehetne a szavazatom célpontja!
Azonban ez a nemzetvesztő, hazug tolvaj banda nem!

Oszt annyi!

kuszkusz1 2014.01.05. 14:09:15

@almodhi:

Bocsánat, hogy nem vettem észre a hsz-ből áradó életörömöt, a rózsaszín világképet, az euforikus bizakodást a jövőre nézvést.

Kissé szórakozott vagyok.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.01.05. 14:10:50

@almodhi:
Még ha az lenne... sajnos a realista.
Amikor az osztályba 2000 forintot be kell vinni, 6-8 késés van folyamatosan, amiről az osztályfőnök szemérmesen, szinte mentegetőzve a szülőin rendszeresen próbál beszámolni. Meg is jegyezte, hogy ez eddig nem volt gond, de megértik manapság, viszont a szülők is értsék meg, hogy ez van... próbálnak alapítványon, gyűjtéseken keresztül nekik segíteni, de azért egy kis fura szájíz mindenkinek visszamarad.
Ez csak fokozódni fog.

almodhi 2014.01.05. 14:18:08

@kuszkusz1:

OFF
Ha nem ismernéd:
Az optimisták meg vannak győződve róla, hogy a világunk a létező világok lejobbika.
A pesszimisták tudják: valóban így van.
ON

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2014.01.05. 14:18:44

És mi van, ha maga a ‘nemzet’ fogalom mint olyan (amibe akkora erővel kapaszkodtok) okozza a bajt? Hol a bizonyíték arra, hogy a nemzet, ami főleg kelet-európai és balkáni tájainkon nem az összetartozásról, hanem a szétválasztásról és minden, fölöslegesen ebbe pöckölt, elvesztegetett energiánkról szól, jelenteté a megváltást lokális és globális problémáinkra? Miért akartok tivábbra is mitológiát, miért hiszitek azt, hogy a magyarság, ami összetart és nem az a szabadság, hogy nemzeti-etnikai máz nélkül is általad szabadon választott kisebb vagy nagyobb közösségekhez tartozhatsz? Egy konzervatív számára tényleg akkora szentségtörés ezeket végiggondolni?

Lexa56 2014.01.05. 14:33:52

@almodhi: így van - a következő 10-15 évben semmi jót nem várok, utána meg már majdnem mindegy, hogy nyugdíjasként meddig fogok elvegetálni, ha csak be nem hozzák a pragmatikus rendeletet, hogy csendben és szorgosan ássam meg a síromat, mert a nemzetet terheli az eltartásom.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 14:37:12

@kesztió: Nem az. Elégszer végig is gondoltuk itt a blogon.

Mitzimackó 2014.01.05. 15:25:52

@HaFr: "erkölcsileg és (természetesen) anyagilag korrupt, ellenzékként hiteltelen"
kérem a bizonyítékokat -nem alaptalan vádakat!- a korrupcióra. és mért hiteltelen ellenzékiként? mi az, ami hamis abban, amit mond?
mert ez így kijelentve nagyon bátornak és őszintének tűnik, de hazugság. ne az ellenzékkel foglalkozz, ha a fideszkdnp seggét akarod nyalni, inkább őket dicsőítsd, nem kell így inderekt fényezni.

almodhi 2014.01.05. 15:31:03

És akkor most, félre bú, legyünk pragmatikusak.

Elöljáróban: nem pályázok a PKP-főstratéga címre (egyelőre :-) ), az itt leírtak csupán szerény, puhatolózó javaslatnak tekintendők. Tulajdonképpen minden a mai status quon kívüli, pártra egyaránt érvényesek. Mivel azonban a PKP az egy az általam ismert kevés pislákoló mécses közül a sötét erdőben, hipotetikus párt helyett PKP-t írok.

A következő lépések mindegyike sok-sok munkát és lelkesedést igényel, és a kudarc mindig bekövetkezhet.

Kiinduló feltevés:
a poszt szellemében, a jelenlegi status quon kívüli politikai erőt kívánunk
a parlamenti demokrácia intézményei formálisan megmaradnak

1. Bejegyzés, és néhány szimbolikus jelölt indítása 2014-ben

Nem tudom, hogy ez hogy áll, sajnos nem vehető készpénznek, hogy áprilisig bejegyzik a PKP-t. (Ha én keresztbe akarnék tenni egy ígéretes pártnak, elintézném hogy a választások előtt öt nappal jegyezzék be...).
Szerintem, ha nincs is még bejegyezve a párt, függetlenként akkor is érdemes elindítani néhány jelöltet, hangsűlyozva, hogy miért kellett függetlenként indulniuk...

2. Az "érdekes/vicces de teljesen esélytelen" kategőriából átkerülni a "futottak még"-be.

Ehhez olyan 1-3% kellene listán. Ha most sikerülne, csoda lenne.

3. Megtartani a "kicsi de érdekes" státuszt a parlamenten kívül, a következő választásokig

Ez a legnehezebb. Kellő mennyiségű pénzzel és hírveréssel az 1-3% elérhető, de utána nagyon könnyű visszacsúszni a semmibe. (Emlékszik még valaki a Palotás-féle Köztásaság Pártra? 3% fölött voltak.) Ahhoz, hogy egy ilyen méretű párt két választás között életben maradjon valamilyen értelmes "hasznos vagyok" érzést kell adnia a híveknek és szükség van a blogon (és mondjuk a Facebookon) túli nyilvánosságra is.

4. Átlépni a parlamenti küszöböt

5. Megkerülhetetlen politikai tényezővé válni

6. Világuralom, izé... világbéke... :-)

(Tudom, az utolsó három pont kissé elnagyolt, de attól tartok, van még idő a részletekre)

kuszkusz1 2014.01.05. 16:31:13

@almodhi:

Én tökéletesen meg lennék elégedve azzal, ha a bimbódzó politikai tömörülés normális lenne.

Ami hiányzik a palettáról nekem az a normalitás.

Itt van pl. a 4K. Ígéretesnek indult, de egyszer hogy-hogy nem a Munkásmozgalmi Panteonban találtak tüntetni a gaz kommenisták ellen.
Valami ilyes plakáttal: "Tényleg vége van elvtársak!"

Zutty! Már ki is írtam őket a lehetséges normális pártok közül. Véglegesen.

kuszkusz1 2014.01.05. 16:35:07

@almodhi:

Már mér' kéne azoknak a jelölteknek szimbolikusnak lenniük?

Ha jó fejek akkor van tényleges esély.

Azér' lassan el kéne árulni, hogy kikről van szó, még a választások előtt ha szabad mohónak lennem!

almodhi 2014.01.05. 16:41:12

@kuszkusz1: csak abban az értelemben, hogy ha nincs idő/pénz minden körzetben jelöltet állítani, néhány (jó fej) jelölt még szimbolizálhatja a párt jelenlétét.

outsider1 2014.01.05. 17:47:24

Elképedtem ezen az íráson. Jöjjön az összeomlás, mindegy milyen áron? Nem kérek a csődből. Hangzatos dolog, hogy a romokon lehet építkezni, de marhaság.

Az ellenzéket kéne elszigetelni? Vajon miért? Mert nem tudják a nacionalista retorikát ellensúlyozni? Orbánt kéne elszigetelni, pl. úgy, hogy ha lenne a jobboldalnak egy tisztességes része, az kiállna Orbán ellenében, és partnere lenne Bajnainak, Oszkónak, Bárándynak, stb.
Egyébként ha Orbán bukik 2014-ben, nem tud úgyse újrázni már, realitásérzéke nulla, abban a percben, ha kipenderítik a mostani kerékvágásból, nincs tovább számára. Szellemileg leépült. Te meg az országot is ilyennek tekinted? Köszönjük. Ilyen társadalomképpel szeretnél pártot indítani?

Továbbá a jobboldal felelőssége nuku? Hol van az a mérsékelt jobboldal, amelyik a Fidesz túlhatalmát ellensúlyozta volna? A konzervatív jogásztársadalom mikor hallatta a hangját az Alkotmány beszántása idején? A magyar - szintén erősen konzervatív - orvostársadalom mikor tiltakozott? Bezzeg Molnár Lajos minisztersége idején ha valaki egy görbét fingott, már tömegek voltak az utcán mengelézve. Ez az összeomlás kívánalma valamiféle bosszú a társadalmon. De könyörgöm: 2010 előtt ki mit tett, hogy a demagagókat megbuktassa? Az Alkotmánybíróság bűnrészessége pl. vitathatatlan. Alktományellenes népszavazást engedtek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 17:51:11

@outsider1: Igaz, csak azt felejted el, hogy semmi olyat nem írok -- kissé cinikusa fogalmazva --, amit ne akarna a Fidesz (nyerni) és az MSZP (hogy a Fidesz nyerjen), és ami a lényeg:a tagságuknak valamelyest ellenében. A pártlogika már rég nem tükrözi a társdalom érdekeit, és ez egy olyan törés, amit csak teljes kataklizmával lehet feloldani.

outsider1 2014.01.05. 18:06:59

@HaFr: Remélem, hogy nem. Végtére is a mi életünkről van szó, nem kérek a kataklizmából. Pártlogikával együtt is egy hosszú, nyűglődéses szakasz, kormányválság kormányválság hátán jön, ez valószínű. A társadalmat arra kéne felkészíteni, hogy ennek feszültségét el tudja viselni. Nem kedvelem a végletes gondolkodást, amely a kataklizmától várja a megoldást. Nem vagyok kifejezetten konzervatív, de tudtommal - bár nem vagyok sem filozófus, sem eszmetörténész - a konzervatívok szerint is az apró változások sorozata hozza meg az igazi habitusváltást. Ezért nem mindegy, milyen lesz 2014. Jó lenne, ha minél kisebb lenne a Fidesz győzelme. Ez üzenet lehetne, hogy érdemes az országba befektetni, van fogadókészség a változásra. Írásod kicsit a harmincas évek hangulatát idézte, hogy "Csak egy nap az élet..." Hát nem. Sziszifuszi munka kell, nem kataklizma.
Üdv.

Chang Beer 2014.01.05. 18:13:12

Tisztelt HaFr!
Ez az első kommentem ezen a blogon, mert amit eddig írtál-néhány kritikai észrevétellel-de el tudtam fogadni, vagy legalábbis nem ütötte meg a kritikai határomat, hogy reagáljak az írásodra. A mai azonban igen. Mégpedig azért, mert akármilyen is a baloldal (nem ismétlem meg a szavidat, mert azok többnyire igazak), akkor sem fogok egy maffiaszerűen működő, fasisztoid pártra szavazni, vagy nem szavazni a baloldalra, hogy a fideSS továbbra is hatalmon maradjon. Ha "kiiszom a méregpoharat", a fideSS holnapután és azután ugyanúgy beleröhög a pofámba, mintha felvenném ellene a küzdelmet. És igen, egy nagy sz@r most a baloldal, de én nem leszek cinkosan hallk, hogy ezk a közönséges bűnőzők továbbra is háborítatlanul élvezzék tovább a szabadrablást.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 18:15:22

@outsider1: Ez nem annak a kérdése, hogy mi kell vagy nem kell (kellene vagy nem kellene). És nem is azé, hogy konzervatív mondja-e vagy sem. Ez a tőlünk nagyjából független (mert általunk alig befolyásolható) folyamatok és azok értékelésének kérdése. Nem kérni a kataklizmából elegáns dolog, de sajna egy egérfarok rándulásával ér fel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 18:16:58

@Chang Beer: Nm azt tanácsoltam, hogy szavazz a Fideszre, ha jól megfigyeled, ha nem azt, hogy a baloldal ellen. De minden irónia nélkül örülök, hogy átléptem a kritikai határodat, mert így tudom, hogy vagy. Szia.

Mitzimackó 2014.01.05. 18:32:30

@HaFr: ez szerinted érv? sorold már, bazmeg, a bizonyított korrupciókat! a bkv-ügy NEM AZ, mert szász is kapott 200millát, ráadásul még lex szászoztak is neki! na?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 18:39:06

@Mitzimackó: Láttál már bizonyított korrupciót ebben az országban? (A kötőszavakat megtakaríthatod a saját gyerekeidnek.)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.05. 19:37:23

A leírtakkal egyetértek.
A társadalomnak kell elítélni a bűnösöket, és megtisztítani pártjaikat.
De korántsem úgy ahogyan eddig tettük.
Hogy a baloldal elítéli a jobboldalit, a baloldali tolvajokat pedig felmenti és viszont.
Hanem leginkább mindenkinek a saját táborában kell rendet tenni.

A végkövetkeztetéssel viszont nem értek egyet.
A baloldal "nagy" vereségéből éppen az a Gyurcsány fog kikeveredni győztesen, aki a jelen állapotok bebetonozásáért, a társadalom züllesztéséért baloldalon leginkább felelős.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 19:41:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hát ez már azokon múlik, akiknek lenne lehetőségük alternatívát képezni vele szemben.

Balt 2014.01.05. 19:51:27

@Dinapol: Egész jól megy már a magyar! (Nem el~, hanem a nyelv, mert láthatóan nem az anyanyelved... ez pedig egyéb kérdésekre is rögtön választ ad.)

Zur Post: Ez most várakozás(om)on felül jó poszt lett, már-már Tölgyessyhez mérhető, bár a deprimált hangvétel változatlan, ami rá egyálralán nem jellemző, sőt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 19:53:47

@Balt: így különböztetem meg magamat --

Suna bácsi 2014.01.05. 20:04:12

Előre szólok: mocskos fidesznyik, orbántalpnyaló, mittudomén mi vagyok...
Ennek fényében emelném ki a (szerintem) lényeget: "Ha ugyanis e pártok és a tudásuk csak arra futja, hogy netán győzzenek egy választáson, akkor nem érdemlik meg a győzelmet sem."
Namármost, éppen ez történt 1994-ben és 2002-ben és 2006-ban. Megnyerték és kész. Ezen kívül semmit nem csináltak. Bocsánat, ez így nem igaz: adósság hegyeket, na azt csináltak. 8 év alatt 8 ezer milliárdból 22 ezer milliárdot. Mármint forintban értendő államadósságot... Elkúrták, hazudtak reggel éjjel meg este, stb., stb... ugyan azok az ismert és unalomig ismételt mondatok.
Ezzel szemben a rohadt fidesz azzal a mocskos diktátorral az élen mit csinál??? Adósságot csökkent? Nooormális? Munkahelyeket teremt? Nooormális? Magyar piacot, érdeket véd? Nooormális? Gazdaságot akar talpraállítani? Nooormális?
Tényleg, kik voltak azok a hülyék, akik rájuk szavaztak? Komolyan mondom ez az ország... nooormális???

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 20:06:09

@Suna bácsi: Az első mondatot figyelembe vettem, ezért nem ragálok.

tisztapista 2014.01.05. 20:17:53

"Szavazz a baloldal ellen!"

Kérlek. Egyebet tehetek érted?

Lengyel 2014.01.05. 20:20:25

www.dehir.hu/debrecen/lebontottak-debrecen-legoregebb-trafikjat/2014/01/03/

Ilyet, hogy egy rokkant nyomorultat a halálba kergetnek, elveszik a megélhetését, és egy kuriózumot elpusztítanak; csak egy náci párt csinál.
Ha tévedés volt vissza kell állítani az eredeti állapotot, és az asszonyt kártalanítani kell!
A legjobb lett volna, ha ez az egész nem történik meg. Ugye ???? Azért történt ez meg, mert ez egy szociálisan érzéketlen rohadt rendszer.

Lengyel 2014.01.05. 20:28:33

Ugyanezt megcsinálták 1000 más trafikkal, és a seggnyalóknak adták át a trafikokat, a földeket, a hirdetési cégeket, az udvari beszállításokat. Ez egy maffiakormány, maffiarendszere. Ez az egész nemzetre szégyent hozott. Magyarországon ma diktatúra van, a demokrácia megszűnt. 4,5 millió szegény vegetál, és 500 000 gyerek éhezik. Ez tényleg jobb teljesítés, mert a komcsik alatt csak 1 millió szegény országa voltunk. Semmiképp sem szabad még 4 évet kapniuk. Tűnés vissza a bányába!

Balt 2014.01.05. 20:31:13

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jól mondod. Mire leérettségiznek, az angoloknak (is) elege lesz a bevándorlókból. Bár úgy fest, nem kell addig várni. (Ettől még persze nem árt tudni angolul.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.05. 20:31:27

Szerintem hívjuk be a nácikat az országba, hogy Horthy belebukjon!

Sajnos az ilyen mentalitástól van az ország szarban, mint a tied. Akik ha pánikolnak, megőrölnek.

Négyes_ 2014.01.05. 20:33:38

Nem sok ennyire alacsony színvonalú, demagóg és szánalmasan gyenge cikket olvastam, mint ez a förmedvény. Az író keveri a szezont a fazonnal, és láthatóan halvány fogalma sincs arról, hogy mit jelent a baloldal kifejezés. Azzal a sztereotip dogmával jön, hogy a baloldal nem tud összetartani egy nemzetet, meg hogy a baloldal csak technokratákból áll. Tipikusan Fidesz troll szöveg, felismerhető az orbánisták kézjegye. Mivel nem érti és nem tudja miben ragadható meg a balodaliság, általánosít, és azt próbálja meg elhitetni, hogy nincs is ideológiája. Hát kedves HaFr, vagy Béndek Péter (vagy akárki is írta ezt a sok marhaságot) a baloldaliság egy létező, működőképes ideológiai rendszer. Íme egy meghatározás, melyet talán nem ártott volna megismernie, mielőtt belefogott volna ebbe a sok zöldségbe, amit blog cikknek nevez.

"A baloldal kifejezés olyan eszmék és ideológiák csoportját jelenti, melyek nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására, a vagyoni szélsőségek csökkentésére, a kisebbségek, hátrányos helyzetűek megsegítésére, miközben egy erős, gondoskodó jellegű állam fenntartása és egy inkább kozmopolita mint nemzeti értékrend követése mellett, prioritásként kezelik az általános, szociális jogok (pl.: munkához-, oktatáshoz-, egészségügyi ellátáshoz-, emberhez méltó életkörülményekhez való jog) érvényesítését a pusztán személyes érdekek ellenében."

Ennyi! Kicsit tájékozódni kéne, és kihúzni a fejet a fideszesek seggéből! A blognak is jót tenne, és önt se néznék annyira hülyének!

mszp-sekre várakozó LámpaVas 2014.01.05. 20:36:13

Remelem a valasztas utan, nem szunik meg teljesen a baloldal.
MERT AKKOR MI MARAD NEKEM ???

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.05. 20:38:22

szerintem inkább fizessük be BÉNDEK PÉTERt egy jó kis dominához, ha már ilyen mazochista!:)

DR. Smit Pal 2014.01.05. 20:40:08

@Lengyel: " Magyarországon ma diktatúra van, a demokrácia megszűnt."

Sajnos nincs diktatúra, különben a hozzád hasonló elmebetegek, nem irkálhatnának szabadon ennyi állatságot.

hexensussz 2014.01.05. 20:46:16

Azt nem tudom, hogy a posztoló mire alapozta az "elemzésében" foglalt megállapításokat, tartok tőle, hogy az nem is elemzés volt, csak zsigeri kinyilatkozás.

De a végkövetkeztetéssel egyetértek. Magyarország ettől a rezsimtől csak akkor szabadulhat meg, ha hatalmon hagyja, egészen az összeomlásig. Az pedig, akár tetszik, akár nem, még a következő ciklusban be fog következni, egy államcsőd formájában. És azt sejtem, akkor a saját rajongótábora fogja nem egyszerűen elzavarni, hanem .......... őket azzal, ami épp' a kezük ügyébe kerül.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 20:52:55

@Brendel Mátyás: Jaj, Mátyás úr, magának nagyon furcsa értékrendje lehet, több komolyságot, ha lehet, és a cikkhez szóljon

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 20:54:15

@Existimator: Hihi.. Kösz. Egyébként elolvastad a posztot vagy csak kivonatban kaptad meg?

Trackers 2014.01.05. 20:54:55

Nincs baloldali és nincs jobboldali párt.
Egy sem.

Néhány párt a Fidesszel szemben, és néhány párt az MSZP-vel szemben határozza meg önmagát.
Némelyik meg mindkettővel szemben.

Épp ez tartja őket életben. (A Fideszt és MSZP-t is)

Mivel jelenleg az MSZP-t többen és jobban utálják, mint a Fideszt (okkal), így a Fidesz áll nyerésre.

De az MSZP nem tud megszűnni, hiszen túl sokan definiálták önmagukat az MSZP ellenében.
Ahogy a Fidesz se fog éppen emiatt megszűnni.

Elég ha elolvasod az MSZP hívek hozzászólásait, kritikáit itt fentebb, vagy a Fideszesek hozzászólásait a Fideszt fikázó posztjaidban, hogy ráébredj:

A gyűlöletpolitizálás Magyarországon már nem megszüntethető, túl mély gyökereket vert mind az ál-bal és ál-jobb oldalon.

Annak ellenére hogy igény az volna rá.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.01.05. 20:54:57

@Balt:
10 éve tanul németet, 5 éve angolt, valahogy elboldogul majd, esze is van, feltalálja magát.
Engem csak az zavar, hogy látni nem igen fogom...

Ad Dio 2014.01.05. 20:56:56

Jelenleg a modern társadalmak közös vonása az, hogy nincs benne tömegbázis sem a klasszikus bal, sem a klasszikus jobboldal számára.

Ami helyette van, az egy masszív mocsár, aminek egyetlen jellemzője, hogy valamilyen okból elégedetlen és mivel gyenge és petyhüdt, a sorsának javulását a politikától várja. Az "ideológia" meglehetősen hidegen hagyja.

Igényei vannak, nem kérdései. Így az átjárás jobb és baloldal közt minden eddiginél nagyobb.

Az emberek MŰKÖDŐ MEGOLDÁSOKAT és az igényeikre, érzéseikre való reagálást keresik.

A mai politika nem ideológiákra épül, hanem igényeket kutat fel és elégít ki. Szimbólumok, motívumok vannak rendszerek helyett.

Az nyer, akiről elhiszik az emberek, hogy be tudja tölteni az igényeiket.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.01.05. 21:02:47

@Trackers:
Egyetértek!
Csak gazdasági érdekkörök politikai "fedőcégei" vannak.

graycivil 2014.01.05. 21:04:56

Ha azt akarnám, hogy a FIDESZ nyerjen ismét, akkor pont ilyen szöveggel tudnám eltántorítani a "baloldali" (FIDESZ ellenes) szavazókat a szavazástól.

Fogja fel már minden "baloldali huhogó", hogy egy párt csak akkor omlik össze egy gazdasági katasztrófa esetén, ha erre a lakosság is rájön. Azonban ilyen tömény FIDESZ-hazudozás mellett még egy államcsőd is csak "FIDESZ-generálta gazdasági megtisztulásként" jelenne meg az agymosásban. Amúgy államcsőd soha nem lenne, mert ezt az EU sosem engedheti meg magának. Ha a görögöket a nagyságrenddel rosszabb helyzetben megmentették, akkor - befogott orral - minket is megmentetnének. (Persze súlyos árért.) De ahol gazdasági eredmények tekintetében ilyen durva hazudozás folyik, ott ne számítsunk arra, hogy a "gazdasági ámokfutás" kitudódna az "alaprétegek" számára. Azt hiszem a "rezsicsökkentés kommunista trükkjének" eredményei igazolják, hogy itt csak "médiaerőszak" kérdése a "néphangulat" megteremtése.

Ha a "baloldal" az ilyen posztok alapján hagyja, hogy a FIDESZ újra nyerjen, akkor mi alapján fogja cáfolni, hogy nem a "feladatoktól rettent meg"? (Magyarán alkalmatlan a kormányzásra.)

Természetesen nem ámítom magam azzal, hogy a demoellenzék "magabiztosan nyer", és azzal sem, hogy kormányra kerülése esetén "gyémánttal lenne az út kikövezve".

Ám állandóan azzal kampányolni, hogy "vesszen a szomszéd tehene is", erősen kontraproduktív. Ne higgyük, hogy 2014-2018-ban a FIDESZ "önmagát buktatja meg". Láttuk már eddig is, hogy hogyan lehet egy "papírdemokrácia keretein belül alkalmazni a diktatúra eszköztárát".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:07:26

@Trackers: Az előzőt kivettem, szükségtelenül pikírt volta. Mindenesetre van abban valami, amit mondasz természetesen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:10:42

@graycivil: Ez mind igaz, amit írsz. És az is, amit én (szerintem). Sajnos ez nem matematika. Hanem ócska politika.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:12:51

@HaFr: By the way, ha "a baloldal az ilyen posztok alapján hagyja, hogy a Fidesz nyerjen" (amit természetesen nem hiszek), akkor már úgyis vége.

Amadeus62 2014.01.05. 21:12:55

@Suna bácsi:

"Ezzel szemben a rohadt fidesz azzal a mocskos diktátorral az élen mit csinál??? Adósságot csökkent? Nooormális? Munkahelyeket teremt? Nooormális? Magyar piacot, érdeket véd? Nooormális? Gazdaságot akar talpraállítani? Nooormális?
Tényleg, kik voltak azok a hülyék, akik rájuk szavaztak? Komolyan mondom ez az ország... nooormális???
"

Tényleg rohadt, ugyanis pont nem ezt csinálja mint amiket demagóg mód idefirkantottál.

hexensussz 2014.01.05. 21:16:11

@HaFr: Abban van, amit leírtál. Trackers kartács zanzája sokkal érzékletesebben, és kevésbé támadhatóan alapozza meg azt a következtetést, amire jutottál.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:24:31

@hexensussz: OK, hát akkor megvan mindkettő.

öreg zsidó blogger 2014.01.05. 21:27:52

Szélsőbaloldali Jézus Krisztus, szélsőjobb Sztálin, Hitler stb. Az is jobboldali, aki hozzáértés nélkül vállal fontos feladatot.
Aki tisztességes munkából, tisztességes bért szeretne, az baloldali.
Úgye, nem voltam túl ákadémikus?
A bajok forrása a pártokban keresendő:
Előre is bocsánatot kérek azért, hogy ezt műszaki létemre JOBBAN TUDOM A NEM-MŰSZAKIAKNÁL.
Mi ugyanis 3 mondata után jól meg tudjuk ítélni bárkinek a matematikai képességét. Így aztán egymásról is tudjuk, hogy ki mit ér.
Az értékes ember olyan hülye, hogy azt hiszi, a képességeiből is meg tud élni. A semmirekellő sokkal okosabb. Tehát kapcsolatokat keres, "lebiztosítja magát". És hol tehetné ezt eredményesebben, mint egy pártban?
Ezáltal a pártok tele vannak semmirekellőkkel. Akik beállnak valaki mögé azaz együtt szavaznak vele. Cserébe piszkos előnyökért...
Ezért oly szánalmas a politikai ""elit"" emberi színvonala.
A megoldásról "Alaptörvény..." -címen blogot írtam.

6.Lenin 2014.01.05. 21:28:17

Izé...

Szavazzunk a baloldal ellen...OK!
A Fidesz úgyis magáradől, nyekk...OK!

Lesz 100 drb "igazi" pici pártocska ...OK!

Mi lesz a nyilas Mo-al?

Ad Dio 2014.01.05. 21:35:42

@Amadeus62:

Nem tennék egyenlőségjelet.

A lényeg az, hogy nincs TÖMEGBÁZIS sem a hagyományos jobb, sem a hagyományos baloldal számára. Egy komoly jobb vagy baloldali (nem szélsőséges, hanem magát komolyan vevő - nem ugyanaz!) párt maximum 5-8%-ra viheti.

A választói tömeget olyan emberek alkotják, akiknek nincs "ideológiájuk", csak igényeik, vágyaik. Aki ezt betölti, arra szavaznak.

A puszta populizmustól az választja el a profi politikát, hogy hosszú távra hatalmat csak olyan párt tud szerezni, aki nem csak szavak szintjén érti azt, hogy mi kell az embereknek, hanem le is tudja szállítani a dolgot.

Az ideológiák kora - szvsz - lejárt. A siker titka a gyors helyzetfelismerés, igényekre reagálás.

A hazai viszonyokra vetítve szerintem a baloldal kudarcának épp ez a legfontosabb oka: magát még mindig ideológiai térben határozza meg és elzárkózik attól hogy tudomásul vegye bizonyos tanok működésképtelenségét (ilyen pl. az internacionalizmus vagy a kizárólagos ateizmus)

31/48 2014.01.05. 21:40:10

@Brendel Mátyás: A posztoló egyáltalán nem pánikol, csak egy megélhetési politikus-wannabe.

Agitál a baloldal ellen, miközben bedobja premisszaként, hogy a fidesz a nemzethalál.

Mivel nyilvánvaló, hogy nem a Jobbik mellett kampányol a tisztelt szerző, így soha nem volt világosabb, hogy mire megy ki a játszma.

Kedves Péter, tiszta szívből remélem, hogy soha nem fog befutni a hulladék pártod. Ettől a neokonzervatív, pszeudoliberális masszától felfordul a gyomrom.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:43:25

@6.Lenin: A nép bölcsessége mértékéig dönt arról is

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 21:45:22

@31/48: Rendben, elvtárs, tiszta sor. De lehetne néhány keresetlen szavaid a tieidhez is, hogy kvázi mit a büdös francot művelnek ellenzékiség címén. És máris hasznosítottad magad.

Késes Szent Alia 2014.01.05. 21:49:59

"A magyar társadalom csapdában van. De amíg ezt maga nem veszi észre, nem szembesül brutális erővel a saját kudarcával.... "

Egy társadalom nem tud szembesülni vagy észrevenni valamit, nem egy tudatos személy... A társadalomban elterjedhetnek narratívák vagy mítoszok, amik formálják a közgondolkodást. Csakhogy ezeket a formáló erővel bíró narratívákat egy szűk elit alkotja meg, közülük is leginkább a pártoknak dolgozó propagandista. A tömeg önmagától nem alkot semmi effélét, hanem a számára létrehozott kisszámú narratíva közül választ (ez a pártpolitizálás alapja egyébként.)

Ha a baloldalt karanténba zárod, és a jelenlegi rezsim összeomlik, akkor ki marad, hogy a romokon megalkossa a "szembesítő" narratívát? Hát a jelenlegi állás szerint a Jobbik. De kétlem, hogy ők olyan narratívát alkotnának, amilyet te előnyösnek gondolnál. Azaz a felvázolt forgatókönyved nem hozza el az általad óhajtott megtisztulást, azaz totál hibás a levezetési sorod.

6.Lenin 2014.01.05. 21:50:13

@HaFr:

Melyik nép?

Kérem tisztelettel, itt le-fel rohangálnak az agymosott, fertelmes, és nyilas népek, mucsaikkal karöltve.
(eddig legalább is ilyen jellemzéseket lehet olvasni az országban tévelygő népekről)

Aztán jön néhány 50-100 tagú "igazi" pártocska, átnevelési/felemelési szándékkal.

Lesz elég "bölcsesség" megetetni őket?

Amadeus62 2014.01.05. 21:50:30

@Ad Dio:

De a populizmus sem csak a szavakról szól, hanem arról, hogy bármilyen fasszágot megcsinálunk, hogy szavazzanak ránk, az már mindegy, hogy ez mibe kerül majd, azt a hülye paraszt úgyse látja mert rövid az esze, ilyen pl. a rezsicsöki. Szarnak ezek a jövőre, lényeg a hatalom megtartása, a "majd csak elevickélünk valahogy" címszó alatt. Meg az, hogy ciklus elején szarrá szopatnak mindenkit, majd ciklus végén jönnek a mézes-mázos dolgok, aztán utána nyerünk. Aztán kezdődik ugyanaz elölről.
És kurva kevesen vannak azok, akik rájönnek, hogy ennek semmi értelme, mert 4 éves távlatban ugyanolyan szarul élek, meg a nyugat jobban él, hasonlók. Szar alak, aki így kormányoz, nem több.

Fekete Pestis 2014.01.05. 21:55:00

@Dinapol:
"" de a királyotok még két harmaddal sem tudott élni mert csak a hold udvarára gondolt."

a nap kiráy [sicc] a hold udvarára [sicc], ugye te is így gondolod ? ;)

Ad Dio 2014.01.05. 22:01:52

@Amadeus62:

Ne ess abba a hibába hogy lenézed az "átlagembert", vagyis az egyszeri választót, aki a tömeget alkotja.

Ugyanis - bár nem túl széleskörűen informált - a lehetőségeinek a határain belül igenis józan és következetes és mindenekelőtt működő megoldásokat keres.

Épp ezért nem mindegy hogy mi mibe kerül és nem mindegy hogy mi lesz "azután".

Mert ha a megoldás amit kapnak nem működik, akkor jön a bukás. Ezt láttuk az MSZP kormány esetében.

Ha a Fidesz nem számol azzal hogy hova vezet pl. a "rezsicsökkentés", akkor velük is ez lesz a helyzet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 22:01:53

@Késes Szent Alia: Hát törjön ki, szárnyaljon, mint a madár.. nem a poszt fog dönteni a sorsáról. Eldöntötte már azt Mesterházy.

Késes Szent Alia 2014.01.05. 22:07:02

@HaFr: Nem a posztod hatásáról írtam, azt magam se gondolom jelentősnek, hanem a benne megfogalmazott tévedésedről.

tisztapista 2014.01.05. 22:07:28

@6.Lenin: "Aztán jön néhány 50-100 tagú "igazi" pártocska, átnevelési/felemelési szándékkal.
Lesz elég "bölcsesség" megetetni őket?"

Lesz. Simán megetetjük az ilyen pártokat. Az oroszlánokkal...

Amadeus62 2014.01.05. 22:13:10

@Ad Dio:

Nap mint nap szembesülök a magyarok primitívségével, demagóg ostobaságaikkal, hidd el tudom miről beszélek. Folyamatosan elmúttnyócéveznek, meg kiakadnak azon amikor Kertész Ákos le genetikai alattvalózza a magyarokat. De azon nem háborodnak fel amikor a felcsúti fasz félázsiai szerzeteknek hív minket, akiknek egy vezér kell, burkolt formában utalva arra, hogy képtelenek vagyunk önálló gondolatokra és sötétek vagyunk mint a nomád vadkeleti népek. Ezen bezzeg nem háborodnak fel. Meg azon amikor Bajnai kijelentette hogy "fájni fog", vagy valami ilyesmit mondott, ezen bezzeg megint felháborodnak, mert ha ezt nem mondják, akkor nem veszik észre a zemberek. Ostobák, mert nem képesek átlátni, hogy átbasszák őket most sokkal jobban mint az elmúttnyócév alatt. És félek, hogy áprilisban is ők lesznek többségben. Ostoba idióták, akiknek egy vezér kell, de ha ezt valaki kimondja, akkor az a szar szemét.
Kertész a szar alak, mert kimondja az igazságot, de a felcsúti ganaj meg az isten mert rezsit csökkent, meg félázsiai idióták vagyunk.

Mi a fasz különbség van Kertész Ákos kijelentése és orbán kijelentése között?!

SEMMI BAZMEG! Ugyanazt jelenti, csak a "vezér" ezt burkoltan közölte! Ennyi bazmeg! És 100 ezrek nem veszik észre!

Na húzok innen el, szép álmokat!

6.Lenin 2014.01.05. 22:13:43

@tisztapista:

Bocs, félreérthetően fogalmaztam.

Az "igazi" pártocskáknak lesz-é annyi, hogy a nácikokat,agymosottakat rövid időn belül megetessék a "bölcsességükkel".

Különben is, hol lesz annyi molinó ebben az országban, hogy mindegyik kedvére rohangálhasson velük?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.05. 22:14:34

@Késes Szent Alia: Nem tévedés az, hanem vélemény. Ahogy a tied is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.05. 22:17:41

@31/48: ja igaz, az lmp felől nézve a blogger jól teljesít. csak akkor minek kapálózik, veszett fejsze.

Ad Dio 2014.01.05. 22:22:50

@Amadeus62:

Te azt hiszem abban az 5-8%-ban vagy, aki hívője még az egyik oldal ideológiájának. Innentől szerintem sosem érted meg az átlag szavazót.

Btw: légy következetes: ha Orbán Viktor felcsúti fasz, akkor Kertész Ákos minimum amerikás pöcsfej. De ha érdekel a véleményem, mindkettőjüknek van egy emberi neve. Be tudjuk őket azonosítani azok után is.

Egyik kijelentés sem európéer és egyik sem építette az adott illetők/pártok népszerűségét.

Késes Szent Alia 2014.01.05. 22:23:29

@HaFr: Két vélemény, amik nem feltétlenül azonos mértékben érvényesek.
A tied, ha jól értem, hogy egy kataklizma hatására a magyar társadalom szembesül az elkövetett hibáival, és megérti, hogy jobbközép, polgári alternatívát kell akarnia.
Az enyém, hogy ilyen szembesülés magától nem következik be, csak propagandát adni képes szűk csoport irányításával, akik artikulálják a társadalom számára, hogy mit akarjon.

Kellő szerénység mellett is úgy gondolom, hogy a véleményeink összevetése nem a tiédet hozza ki értelmesebbnek és reálisabbnak, és nem is döntetlen az eredmény.

tisztapista 2014.01.05. 22:25:35

@6.Lenin: "Bocs, félreérthetően fogalmaztam.

Az "igazi" pártocskáknak lesz-é annyi, hogy a nácikokat,agymosottakat rövid időn belül megetessék a "bölcsességükkel"."

Lesz. Az igazi nácik néhány százan vannak országos szinten, és ráadásul évente többször megmutatják magukat, tehát szinte név szerint ismerhetjük őket. Őket face to face megkereshetik a pártocskák, és személyesen mehet az agitprop.

Az agymosottak szerintem az "igazi" pártocskákban vannak, ők majd párosával etethetik egymást.

A molinóra adtak egy ötletet az elmúlt időszakban, amit frencsájzként is lehetne tovább értékesíteni:

"Országosan megy a rablás, veled vagyünk Horváth András!"

Az eredeti szöveg végtelen variációban átalakítható, egyenmolinóra felírható:
"Országosan megy a mutyi, Orbán Viktor vár a dutyi!"
"Országosan nincsen trafik, akasszuk fel Kövér Lacit!"
"Országosan nincs már jó, dögöljön meg Szíjártó!"

Ugyanezt ellenzéki politikusokra ugyanúgy.

quendelapo 2014.01.05. 22:29:34

Kedves HaFr!

Elmagyarázhatnád, hogy hogyan lehet a baloldal ellen szavazni! Hogyan lehet úgy a baloldal ellen szavazni, hogy annak az legyen az eredménye, hogy az Orbán Családtól megszabadulunk?
Azt is elmagyarázhatnád, hogy miért a baloldal ellen szavazzunk, amikor éppen az Orbán Családtól szeretnénk megszabadulni?
Arra is kíváncsi lennék, hogy szerinted hogyan születne meg egy a mainál "jobb", (szebb, intellektuálisabb, kedvesebb, cukibb, kevésbé korrupt stb) baloldal, ha idén Orbán ismét kétharmaddal nyer? és, amit végképp nem értek, hogyan születne meg Orbán újabb kétharmada mellett a konzervatív erő?

luis5 2014.01.05. 22:29:34

@hexensussz:
hát barátom nem tudom hogy jön majd az általad vágyott államcsőd....
Tegyük fel csak részlegesen igazak a mostani számok, a balliberó közgazdák nagy bánatára. Na de pár éve ezek a számok még sokkal roszabbak voltak! És az persze ok volt (ennyit a ballib szakértelemről)-mert a kedvenc párt gazságai bocsánatosak.

A népek ideológiamentesek nagyrészt, de nem csípik ha az identitásukba durván belegyalogolnak (lsd. szdsz története). Azt látom, a kormány/fidesz minden hülyesége/gazsága ellenére azért próbál a népeknek is juttatni- de ahhoz nem vagyunk elég gazdagok h mindenkinek jobb legyen, ezért vannak preferált rétegek/középosztály, aki dolgozik, gyereket nevel, vállakozik ( ehhez még fidesz tagnak, havernak se kell lenni). Én egy un. célcsoport személy vagyok- minden komoly intézkedés tízezreket hagyott a zsebemben, várom a 9%-os szja-t.

Balliberóéknál néhány jutalomfalatot követően mindig szívás volt- a legszegényebbeken (akiknek mindig befogták a száját valamivel) és leggazdagabbakon kívül mindenki szívott.
A poszt szvsz jó-bár több pontjával nem értek egyet, de tisztelem a szellemi erőfeszítést a jobbítás érdekében.

Amadeus62 2014.01.05. 22:29:42

@Ad Dio:

Ugye azt tudod, vagy sejted hogy ha nem orbán viktor lenne a fidesz minielnök jelöltje, hanem szijjártó, vagy lázár, vagy valaki más, akkor legyen bármilyen gyenge az ellenzék, a fidesz fele annyi szavazót nem kapna? Gondolj ebbe bele.
És megsértődnek azon ,amikor azt mondják rájuk, hogy orbanisták. Mert egyébként tényleg azok.

Mindenki higgadjon le és gondoljon bele abba hogy a fidesz törvényesen jelen állapotok szerint mennyi szavazót bukna ha nem ov, hanem egy női tagjuk, pl. selmeczi, vagy valaki más indulna.

Ellenben az ellenzéknél ennyire nem központosított a helyzet. A fidesz egy autokrata párt. Pont.

Lehet cáfolni, hogy orbán viktor nélkül is ugyanúgy szerepelne a fidesz, bár nehéz lenne.
Ellenben a maszopnál mindegy ki indulna, vagy 2010-ben ki indult volna mesterházy helyett, akkor is kb. ugyanennyit ért volna el.

Ad Dio 2014.01.05. 22:37:39

@Amadeus62:

Az is a modern társadalmak sajátossága hogy az ideológiai rendszerek kimúltával nagyobb hangsúlyt kapnak az egyes politikusok. Ezt megfigyelheted más országokban is. Az USA ezen a téren kiemelkedő.

Orbán Viktor egy tehetséges politikus, ezt szerintem a legtöbben elismerik. Hogy államférfinek milyen, arról persze megoszlanak a vélemények.

A baloldal jelenleg erősen tehetséghiányos. De az erőltetett ideológia nem fogja pótolni a hiteles személyisége(ke)t.

"2010-ben ki indult volna mesterházy helyett, akkor is kb. ugyanennyit ért volna el."

2010-ban talán igen. De egy tehetséges politikussal az élen mostanára nem itt tartana, az is biztos. És persze - szerintem - 2010 sem lett volna olyan orbitális bukás, ha előtte nem egy katasztrofális politikus az MSZP vezetője.

Mérges 1234 2014.01.05. 22:37:56

@luis5:

Én is a középosztály tagja vagyok, sőt vállalkozom is.

íeleinte maradtak tízezrek a zsebemben valóban, de mára az adk miatt bőven többet vessítek ez van.....

Csak én nem vagyok hülye tudok számolni, és hiba látom, hogy a Fidesz szavakban jót akar, ha a teteik miatt sok területen rosszabb lesz a helyzet.

Igen, nem kérdés az MSZP még ettől is szarabb, csakhogy ettől a mostnai helyzet még nem jó, ezt mondani önbecsapás.....

Mérges 1234 2014.01.05. 22:40:08

@Ad Dio:

Ok, csak az a baj, hogy semmire nem megyünk azzal, hogy valaki jó politikus, ha a céljai nem jók.

Lásd Hitler.....

Nem véletlenül szokták Viktort hozzá hasonlítani, legalább annyira karizmatikus....

Ad Dio 2014.01.05. 22:48:58

@Mérges 1234:

Aki Orbán Viktort Hitlerhez hasonlítja - és tényleg elhiszi amit mond, az elmebeteg. Aki csak mondja de nem hiszi, az nem bolond, ellenben agitpropot nyom :-/. Ezzel nem vagyunk kisegítve.

Az hogy valaki milyen politikus, illetve milyen államférfi, két külön dolog. De ahhoz hogy a másodikra fény derüljön, először az elsőben kell bizonyítani.

OV jó politikus, emellett azonban sokan vitatják az államférfiúi kvalitásait. Bizonyos pontokon minden bizonnyal joggal. Hogy a kép teljességében mennyire működik az általa adott válasz, az azt hiszem pár év múlva derül majd csak ki.

Mérges 1234 2014.01.05. 22:57:25

@Ad Dio:

Hitlerhez való hasonlítást nem a teteiben értettem, hanem a meggyőzőképességében és így tovább....

Én meg azt gondlo, hogy eltelt majdnem 4 év, és az irány látszik.

Voltak jó dolgok, voltak jó öteletek, van tenni akarás, de az egészet beorította a bolsevik mocsok, nem gondolom, hogy komoly korrekció nélkül itt tényleg komoly eredmények lesznek.

Nem is nagyon van alapja, túl sokan mentek el, a szakmaiség kikopott, helyette midnen szinten politikai döntések vannak.

Eredményekhez komoly fordault kellene, erre a Fidesz felépítésénél fogva nem képes, a mostani baloldal még annyira sem.

Ennyi... Hinni reménykedni kell, de objetíven kell látni, és bizony a helyzet nem jó.

pánpéter 2014.01.05. 22:59:13

annyira jó olvasni ezt a fanyalgó nyüglődést. :)

Ad Dio 2014.01.05. 23:02:34

@Mérges 1234:

Sem igazi hitet sem valódi reményt nem tápláltam még egyetlen párt irányába sem. Én rendre a legkisebbnek látszó rosszra szavazok. Idén is így lesz.

Van pár preferenciám ami fontos. A többi meg olyan amilyen. Túl sokat nem várok a politikától.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.05. 23:05:01

Éljen, megtudtuk, hogy az ellenzék a korrupt!
Trafikmutyi, KÖZpénzGÉP, Földmutyi, hatalommal sáfárkodás. Mind csak a gaz ellenzék akarja a fideszt besározni koholt vádakkal.

NERtársak, ne dőljünk be a hazug sötétben bujkáló ellenfülkeforradalmi országrontó reakciós csőcselék láncos kutyáinak!

Ad Dio 2014.01.05. 23:08:37

@Mérges 1234:

"Hitlerhez való hasonlítást nem a teteiben értettem, hanem a meggyőzőképességében és így tovább..."

Hitler igazi nagyformátumú karizmatikus vezető volt (meg elmebeteg tömeggyilkos is ugyebár). Megőrültek érte az emberek. Orbán Viktor csupán egy tehetséges politikus és tűrhető stratéga, semmi több. Ha az általa kínált megoldások befuccsolnak, a karizmája sem menti meg.

Mérges 1234 2014.01.05. 23:27:16

@Ad Dio:

Szerintem Íviktort a karizmája tartja hatalomban, akik rá szavaztak és szavaznak megint, nagyobbrészt hitből, szeretetből és reményből teszik, nem a stratégiát látják mögötte (mondjuk nem is mindig könnyű... :D ).

Lásd, béke menet, és hasonló öeültségek, amelyeknek nem sok közük van a racionalitáshoz. Illetve érdemes még beleolvasni a facebook oldalába, én attól mindig ledobom a láncot.

És akkor is így lenne, ha történetesen minden lépésével egyet értenék, csakhogy a tekintély elvüségtől, a szervilizmustól, és a személyi kultsuztól kifordul a belem. Modnom akkor is kifordlulna ha történetesen minden lépéssel egyetértenék.

vpmegyei 2014.01.05. 23:42:18

@öreg zsidó blogger: Egyetértek. A '90-es években még sok olyan ember belépett a pártokba, akik hittek abban, hogy ők alulról befolyásolni tudják a dolgokat az adott politikai közösség értékrendje mentén. Még a pártok országos vezetői is küldtek "le" néha egy-egy levelet és legalább látszólag kikérték a tagok véleményét. Ma a pártokba csak karrierista csirkefogók lépnek be, akik ki akarnak taposni maguknak valamit. Továbbá a pártok már csak felülről lefelé építkeznek. A tagság dolga a szórólapozás. Tehát alulról építkező új pártokra van szükség. Amíg ez nem lesz meg, addig nem lesz tisztább a közélet.

31/48 2014.01.05. 23:55:56

@Brendel Mátyás: na épp ez az, ha még csak annyi lenne az egy dolog, de már saját pártot is gründolt magának. Nem is baj, virágozzék minden virág, de nem igazán jön be ez a mindenki más vállalhatatlan, nincs más lehetőség, szavazz ránk stílus. Voltak itt programszerűbb, konstruktívabb posztok is. Személy szerint persze nem étrek egyet az iránnyal, de stílusában vállalhatóbb.

@quendelapo: szavazz a hafri pártra. Ez lemaradt a blog végéről. Meg, hogy maszek politikai hirdetés.

@HaFr: majd igyekszem.

31/48 2014.01.06. 00:02:58

@Ad Dio: ha a történelmi tudásom kellőképpen kielégítő, akkor a nagyformátumú, karizmatikus Hitlert sem "mentette meg" a karizmája, miután "az általa kínált megoldások befuccsoltak".

Egyik kedvenc mondásom a jó öreg McArthurtól:

"...As you pointed out, we must win. There is no substitute for victory."

Megválasztani bárkit meglehet. Kormányozni viszont legalább olyan jól kell, hogy ne sülyedjen el a hajó. Egy ideig lehet propagandával toldozgatni-foltozgatni, de ha nincs egy kemény kényszerítő erő (ejtsd: megszállás, diktatúra) akkor előbb-utóbb szembe kell nézni a tényekkel, és akkor borul a bili.

vpmegyei 2014.01.06. 00:04:24

Minél tovább van egy párt hatalmon, annál jobban elsüllyed a korrupció mocsarában. Vele együtt az ország is. Ezért nem kellene sajnálni kiszavazni a parlamentből azokat a pártokat, amelyek eddig hatalmon voltak. A 3 havonta ismétlődő kormányválság is jobb lehet egy országnak, mint a mutyivilág. A magyar ember nagyon fél az ismeretlentől. Zorán énekelte, hogy langyos a sör, de nekünk így is jó. -Hát löttyintsük a langyos sört a csapos pofájába és ne féljünk az ismeretlentől.

Késes Szent Alia 2014.01.06. 00:06:03

@Ad Dio: Pedig van fontos hasonlóság a hatalomtechnikájukban, éspedig épp az, amit mások kapcsán említesz: az agitációs propaganda. A folyamatos mozgósítás, ami egyre újabb ellenségeket keres, vagy ugyanazokat az ellenségeket újabb és újabb gyalázatos tettekkel vádolja, ami miatt állandó készültségben kell tartani a "nemzetet". Ez a kényszerű állandó fokozás Németország esetén terjeszkedéshez majd vesztes háborúhoz vezetett - a Fidesznél a kifejlet nyilván más formájú lesz, de valamilyen irányú túlterjeszkedés és összeomlás várható, ha nem képesek a támogatottságot más eszközzel biztosítani, mint folyamatos harci retorikával (márpedig eddig nem tudták, vagy nem akarták).

s 2014.01.06. 00:11:09

"a magyar társadalomnak, ha bukni fogunk, a Fideszbe kell belebuknia"

Miért nem mindegy ez neked, ember? Ha bukunk, akkor teljesen mindegy, hogy hogyan. Azon agyalj inkább, hogyan éljük ezt túl.

s 2014.01.06. 00:14:33

@toportyánzsóti: Azt lelőtték, mint egy kutyát karácsony napján, nem?

Amadeus62 2014.01.06. 00:16:01

@Késes Szent Alia:

Hol itt a gond? Majd lerohanjuk Brüsszelt oszt szavazhatnak a belgák is, meg a balgák.

s 2014.01.06. 00:16:53

@kuszkusz1: "hogy miről is szól a blog"

Arról szól, hogy senki másra nem szavazz, csak rájuk. Elég egyszerű.

s 2014.01.06. 00:22:08

@kuszkusz1: "Erről jut eszembe, vajon mi vihette rá az MSZP-ét, hogy Mesterházyt válassza elnökéül?"

Van egy sztori arról, hogy a csapat megkérdezi az edzőt, hogy miért azt a szar kapust állítja be. Az edző erre azt feleli: Háromféle kapusunk van. Van ez a szar, van egy ennél szarabb, és van a legszarabb. Ezért van ez a szar.

Remélem világos voltam.

Késes Szent Alia 2014.01.06. 00:22:23

@Amadeus62: Az a gond, hogy Brüsszel lerohanásához nem vézna bölcsészlányok hurcibálásával kéne készülni, mint ahogy a mi bevethető csapataink (a Fradi B-közép) teszik.

tisztapista 2014.01.06. 00:31:32

@vpmegyei: "Minél tovább van egy párt hatalmon, annál jobban elsüllyed a korrupció mocsarában. Vele együtt az ország is."

Ez csak a baloldalra volt igaz. A Fidesz országlása idején fejlesztések indulnak, növekedés indul, csökken az államadósság. A szocik nem bírnak úgy kormányozni, hogy a hazugságaikba ne süllyedjen bele az ország. A Fidesz bír úgy kormányozni. Az elmúlt 3 évben az ország jobban teljesít. Te nem olvasod az állami propagandát?

Úgyhogy löttyintsd a Zorán pofájába a langyos sörödet, és gyorsan iratkozz fel valamelyik helyi Fideszes csoport fizetési listájára!

vpmegyei 2014.01.06. 01:00:56

@tisztapista: Korrupció dolgában nincs különbség jobboldal és baloldal között. (Zoránt pedig tisztelem.)

borzzz 2014.01.06. 05:42:37

@HaFr: Az nem lehetne véletlenül, hogy van egy korrekt, szerény, ügyvezető kormányunk, amelynek nincsen saját mitológiája, víziója, filozófiája stb., nem akarja megoldani a nemzet un. sorskérdéseit (mik is lennének ezek a kizárólag magyar, sehol másutt fel nem merülő sorskérdések?), csak kormányoz? Értsd, viszi az ügyeket, képviseli a közjót, ösztönzi és támogatja polgáraiban a jót: a vállalkozókedvet, a kreativitást, a szolidaritást az elesettekkel, hátrányos helyzetűekkel, a civil kezdeményezeseket, az önkormányzatiságot, a szubszidiaritást, a közösségépítést.

midnight coder 2014.01.06. 06:26:43

@Mitzimackó: Az előző ciklusban kb. napi téma volt hogy ma épp ki mit lopott, vagy akart. Az más kérdés, hogy a nagyobb ügyek jól le voltak papírozva - ahogy amúgy most is ugyanez a helyzet. Ahogy Keller elvtárs nem tudott anno semmit felmutatni, és az egyetlen eredménye az volt hogy pár évig volt jó állása a családtagjainak, kb. hasonló lesz a helyzet akkor is, amikor pár ciklussal később majd leváltják a FIDESZ-t. Aki nagy tételben lop az államtól, az először jogászokba fektet.

midnight coder 2014.01.06. 06:28:55

@borzzz: Az ügyvezető kormány kb. azt jelenti, hogy nem akarunk semmit, csak sodródunk.

Amúgy ha a mi történelmünk is olyasmi lenne mint Pl. Svájcé, akkor nekünk sem lennének nemzeti sorskérdéseink.

Ad Dio 2014.01.06. 06:59:00

@31/48:

"Megválasztani bárkit meglehet. Kormányozni viszont legalább olyan jól kell, hogy ne süllyedjen el a hajó. Egy ideig lehet propagandával toldozgatni-foltozgatni, de ha nincs egy kemény kényszerítő erő (ejtsd: megszállás, diktatúra) akkor előbb-utóbb szembe kell nézni a tényekkel, és akkor borul a bili."

Pontosan.

Ad Dio 2014.01.06. 07:05:51

@Késes Szent Alia:

Persze, persze. De ilyen alapon abban is hasonlítanak hogy két fülük van, meg két lábuk.

Az ellenségkép alapvető bázisteremtő eszköz a politikában. Magyarországon sajnos különösen is sikeres. A társadalmunk fejlődése épp abban lesz majd mérhető, ha ez az eszköz elveszíti majd az erejét.

Ebben a Fidesz kétségkívül elment a falig, érzésem szerint kezd a dolog erősen kontraproduktív lenni (btw szerintem ezt a párt kampánystábja is érzi, mert egyre kevésbé hangsúlyos a szabadságharcos retorika). De a baloldalt sem kell félteni: épp a mostani dialógusunk is egy baloldali ellenségképző toposz jegyében zajlik: jobboldal-OV-nácizmus.

Ezekre annnnnnnyira nincs szükségünk, hogy...

Ad Dio 2014.01.06. 07:14:07

@borzzz:

A világ fejlett demokráciáiban pontosan errefelé haladnak a dolgok. Az emberek egyre nagyobb tömegben válnak érzéketlenné az ideológiai rendszerekre. Egyszerűen csak működő megoldásokat várnak.

Persze mi még kicsit le vagyunk maradva ettől...

quendelapo 2014.01.06. 07:33:53

@31/48:
Értem én. Csak két probléma van ezzel. Az egyik, egészen elhanyagolható apró, pici probléma, hogy jelenleg nincs bejegyzett PKP, nincsenek jelöltjeik, sőt mér arcaik sem. Ennél nagyobb baj csak az lenne / lesz, ha bejegyzik és találnak jelölteket is sok körzetbe. Hiszen a párt önálló indulása így hírtelenjében semmi másra nem lenne jó, csak arra, hogy leválasszon 0,5-1,5 százaléknyi szavazót és ezzel meghosszabbítsa az Orbán Család uralmát.

kuszkusz1 2014.01.06. 07:49:14

@s:

Anélkül, hogy tömjénezni akarnám az maszopot, ott van a Botka, az egyetlen sikeres politikusuk.

Ő meg tudott maradni polgármesternek 2010-ben - kell, hogy legyen benne tehetség.

kuszkusz1 2014.01.06. 07:52:28

@borzzz:

Már hogyne lehetne ilyen.
Volt is nekünk, ez volt a Németh-kormány amelyet elsöpört a történelem szele.

Jó, megértjük, hogy egy rendszerváltás esetén fúj a történelmi passzát, de azért sokkal jobb lett volna a szélcsend.

kuszkusz1 2014.01.06. 07:53:53

@borzzz:

Akik visszavárták-visszavártuk a Bajnait a politikába pont ilyent akartak-akartunk.

De hát....

Netuddki. 2014.01.06. 07:59:13

@HaFr: Aztán ki a tököm fizeti a "kataklizma" árát? Ki a tököm fizeti addig is az élősködők átlagon felüli életszínvonalát?
Most akkor meglesz a pártod a választásokra vagy nem-e lesz meg?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.06. 08:06:29

@kovi1970: Mindig ugyanaz fizet. A párt meglesz, ha a bíróság úgy dönt.

kuszkusz1 2014.01.06. 08:12:16

@Ad Dio:

"Az ellenségkép alapvető bázisteremtő eszköz a politikában."

Az ostoba, a posztjára méltatlan, aljas politikia/politikus eszköztárának eszköze az ilyen.

Az ilyen politikai erő nem érez semmi felelősséget az ország lakosai iránt, a közgondolkodást minden erejével, gátlástalanul rombolja és hinti szanaszét a gyűlölkködést mint követendő példát és hazafias(?) viselkedésmódot.

Ezt a mocsokságot a legjobban a szeretett Viktorunk műveli, nem eredménytelenül és az ügyhöz méltó ravaszsággal és körmönfontsággal.

A tisztelt ellenzék pedig nem képes rájönni, hogy ezt nem ellenbaromsággal kell semlegesíteni, hanem a fideszes ostobaságok ostobaságok mivoltára kell rámutatni és ezáltal szétpukkasztani őket.

Ehhez a művelethez hiányzik - a probléma felismerésen túlmenően - a kellő intellektuális színvonal.

Az a bágyadt és vérszegény kampány amit Bajnai művel az nem ez.

Bajnai intellektusából kb. annyi telik, hogy rámutat, miszerint a Simicska lop és a Viktor csúnya.

susu64 2014.01.06. 08:19:24

@Trackers: A gyűlöletpolitizálás gyökerei a rendszerváltásban keresendők: alig történt meg, máris jött a baloldali/liberális mucsaizás, a "mi sokkal jobban gyűlölünk titeket" (Spíró), taxisblokád, és az Orbán ellenes fóbia kezdete 1992-93 - tól, ahogy lefordult a Fidesz az SZDSZ - ről. A gyűlöletpolitizálást csak személyesen kezdhetjük megszüntetni, ha személyesen abbahagyjuk a gyűlölködést, ha nem írunk olyan elvetemült hozzászólásokat, amelyből egy is sok, de már itt is hemzsegnek. Sajna, a mai baloldal és a velük egy húron pendülő összes liberális - Kuncze, Fodor, ungár - sem tesz mást, csak és kizárólag gyűlölködik, mocskolódik. Nagyon kíválóan fölzárkózik mellé a Fidesz legtöbb figurája. Ajánlanék egy érdekes írást, sok-sok érdekesség van benne, akár párhuzam is a fenti bloggal: www.parameter.sk/blog/pogatsa-zoltan/2013/12/29/rendszervaltas-tarsadalom-nelkul
Kataklizma nem hiányzik, volt már benne részünk éppen elég, de katarzis, az igen. Azonban ennek először bennünk kell megtörténnie, s akkor valóban lehet alulról építkezni (vagy szagolni az ibolyát...)

Kolb Ace 2 2014.01.06. 08:22:00

"Az ún. baloldal kiszikkadt, perspektívátlan, erkölcsileg és (természetesen) anyagilag korrupt, ellenzékként hiteltelen, érdemtelen a maradék egymillió hívének reményére is. "

Akkor miben is különbözik a Fidesztől?

Lehet hogy a baloldal lejáratódott, de a jobboldal is. A baloldal korrupt tolvaj? Igen, de a Fidesz 100x jobban az!

Ha már nincs jó alternatíva, legalább a kevésbé rosszat válasszuk! Persze, öröm lenne látni a Fideszt a saját hányásába fúlva döglődni látni, de nem a mi saját pénzünkből. Ne várjuk meg amíg a házunkat, autónkat, bankszámlánkat is orbanizálják (=ellopják) az elvtársak!

susu64 2014.01.06. 08:25:42

@kuszkusz1: Azért ez talán nem így van, szélcsendben nincs rendszerváltás. szélcsendben hajózni sem lehet. "Tetszettek volna forradalmat csinálni". Ez nagyon igaz. Éppen az a legnagyobb baj, hogy a rendszerváltást azok vezényelték le szépen, pianoban, akiket szerettünk volna megbuktatni. Ezért vannak még mindig itt, ezért rothad 24 éve minden tisztességes kezdeményezés. Ennek ma már tényszerű bizonyítékai is vannak: számtalan visszaemlékezés, a hiányos - mert bedarált vagy ellopott irattárak, stb.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 08:26:25

@susu64:

És miért kérték vissza az emberek a baloldalt? Mert látták hogy a rendszerváltó jobboldal álszent, álkatolikus buzik gyülekezete, akiknél még Kádár is jobb volt. Privatizáció = közvagyon szétlopása, az egyházak "kárpótlása" (ne feledjük, sok pap III/III-as besúgó volt!) pofátlan méreteket öltött, azt is nekik adták ami sose volt az övék, persze fenntartani nem tudják, azért is minket pumpolnak, közben híveik nincsenek, csak pár vénasszony, meg néhány álszent turbómagyar. Amikor ezt látták az emberek, akkor azt mondták hogy te jó isten, ez mi? Akkor inkább egy józan "kommunizmus".

Kolb Ace 2 2014.01.06. 08:35:18

@susu64:

Így van, a Fideszben található a kommunisták legalja, akik már az MSZP-be se voltak elég jók. Nem véletlenül a Fidesz az egyetlen párt amelyik nem engedi nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat. Vajon miért? Mert aztán nem maradna a Parlamentben egy fideszes se. Orbán táváris KISZ titkár volt, Rogán is, Matolcsy meg a többi slepp szintén MSZMP tag, nem hiába ott kötött ki Pozsgay elvtárs és Szűrös elvtárs is, akik az Alkotmény helyébe ezt a Tákolmányt szarták ide.

susu64 2014.01.06. 08:39:09

@Kolb Ace 2: Kedves Kolbász, aztán eltelt 4 év, és jött újra a jobboldal. Ez így túl egyszerű. Meg a papok,álszent turbómagyarok. Egyrészt: amikor az egyházi vagyonokat államosították vajon tiltakoztál-e? Azután, a privatizáció=közvagyon szétlopása a Horn kormány alatt kezdődött, és akkor történt a legtöbb disznóság is. Aztán: mit adtak az egyházaknak (vissza), ami sose volt az övék? Néhányat sorolj fel, kérlek. Aztán: mit tudod te, hogy hogyan szervezték be a legtöbb III/III besúgót: veréssel, a gyerekei, a szülei stb. lefogásával, zsarolással, miegyébbel. Ez persze nem feltétlenül mentség: nagyobb kérdés azonban, hogy KI volt a tarótiszt,miért, stb. Horn 56 - ban pufajkás verőlegény volt, Medgyessy tartótiszt. Az emberek nem ezt látták: az emberek elhitték, hogy újra 3,60 lesz a kenyér. Ilyenek vagyunk: hiszékenyek. Józan kommunizmus meg nincs. Ezen az alapon lehetne józan nácizmus vagy fasizmus is, de az sincs.

susu64 2014.01.06. 08:46:40

@susu64: Ez sajnos nagyon gyermeteg. Ahogy az egyetemen mondta volt az egyik prof: kolléga, ez nekem elég. Magának viszont elégtelen.
(Mellesleg idéntől mindenki nyilvánosságra hozhatja az őt érintő megfigyeléseken lévő neveket. Tedd meg, ha volt ilyen. Hozzad nyilvánosságra a saját ügynöklistádat. Már ha ugyan éltél abban a korban. S ne lepődj meg, ha netán apádat, anyádat, rokonaidat, legjobb barátaidat megtalálod rajta. Volt már ilyen: elég csak Esterházyra vagy Pokornyra gondolni. Szóval, csak lassan a testtel.)

susu64 2014.01.06. 08:48:31

@Kolb Ace 2: eztneked szántam:
Ez sajnos nagyon gyermeteg. Ahogy az egyetemen mondta volt az egyik prof: kolléga, ez nekem elég. Magának viszont elégtelen.
(Mellesleg idéntől mindenki nyilvánosságra hozhatja az őt érintő megfigyeléseken lévő neveket. Tedd meg, ha volt ilyen. Hozzad nyilvánosságra a saját ügynöklistádat. Már ha ugyan éltél abban a korban. S ne lepődj meg, ha netán apádat, anyádat, rokonaidat, legjobb barátaidat megtalálod rajta. Volt már ilyen: elég csak Esterházyra vagy Pokornyra gondolni. Szóval, csak lassan a testtel.) neked szántam:

giriz 2014.01.06. 08:56:16

A rendszerváltást követően a volt MSZMP utódpártjának köszönhetően egy gazdasági hatalomdemokrácia alakult ki melynek legfőbb részesei a bukott pártfunkcionáriusokból állt.

Ezek a privatizálás során elsőként szerezték meg bagóért az értékes állami vagyonokat és tették rá a kezüket minden olyan értékre ami a gazdaság ütőerét jelentette.

(valódi átlagembereknek az anyagi erőforrások teljes hiánya miatt esélye sem volt a privatizálás során hozzáférni ezekhez a javakhoz)
Nos most ennek leváltása folyik és egy új másik gazdasági hatalom alakul, alakult ki. Némi Putyini módszerekkel történő ízesítéssel.

Hölgyeim és Uraim, itt soha a büdös életbe nem értünk és rólunk szólt a politika, hanem arról hogy hogyan lehet ezt a birka népet ennek a rendszernek a kiszolgálóivá tenni.

Ezt a demokratikus /áll/rendszert nem kivívtuk és nem megharcoltuk érte, hanem belecsöppentünk a történelem különös játéka kapcsán. Így természetes, hogy nem is becsüljük meg és sokáig tartott mire egyáltalán el kezdtük megérteni annak működését. Talán most már kapiskáljuk, de lehet hogy már túl későn nőttünk fel ehhez.

Ad Dio 2014.01.06. 09:15:28

@giriz:

"A rendszerváltást követően a volt MSZMP utódpártjának köszönhetően egy gazdasági hatalomdemokrácia alakult ki melynek legfőbb részesei a bukott pártfunkcionáriusokból állt.

Ezek a privatizálás során elsőként szerezték meg bagóért az értékes állami vagyonokat és tették rá a kezüket minden olyan értékre ami a gazdaság ütőerét jelentette.

(valódi átlagembereknek az anyagi erőforrások teljes hiánya miatt esélye sem volt a privatizálás során hozzáférni ezekhez a javakhoz)
Nos most ennek leváltása folyik és egy új másik gazdasági hatalom alakul, alakult ki. Némi Putyini módszerekkel történő ízesítéssel."

Úgy van.

Annyival árnyaltabb a képlet, hogy nem "leváltás" ez, hanem újraépítés. Az első feltőkésítés új gazdasági elitje ugyanis 90%-ban elvesztette a gazdasági erejét, mivel tökéletesen alkalmatlan volt arra hogy érvényesüljön a piacon.

Késes Szent Alia 2014.01.06. 09:19:03

@Ad Dio: "De ilyen alapon abban is hasonlítanak hogy két fülük van, meg két lábuk. Az ellenségkép alapvető bázisteremtő eszköz a politikában."

Az ellenségképnek az az abszurditásig fokozott és dehumanizáló formája, amit a Fidesz felrajzol, egyáltalán nem bevett eszköz abban a politikai kultúrkörben, amihez Magyarországot szeretném sorolni. Az ellenfél propagandisztikus bemutatása igen, de az nem, hogy ők ne lennének a nemzet része (úgymint "a haza nem lehet ellenzékben"), hogy hazaárulók, hogy gennyes sebek a demokrácia testén, hogy minek is vannak ott a parlamentben...

Valamint ne tegyünk egyenlőségjelet aközé, amikor kormányzó erőként terjesztik ezt a propagandát, és amikor blogokon kommentelő emberek lenácizzák Orbán Viktort, nagyon nem ugyanaz a kategória.

kuszkusz1 2014.01.06. 09:21:19

@susu64:

"Tetszettek volna forradalmat csinálni". Ez nagyon igaz. Éppen az a legnagyobb baj, hogy a rendszerváltást azok vezényelték le szépen, pianoban, akiket szerettünk volna megbuktatni. Ezért vannak még mindig itt, ezért rothad 24 éve minden tisztességes kezdeményezés."

Nagyon is igazad van, bár nem abból a szempontból amelyből én nézem az eseményeket.

Mégis, ki ellen kellett volna forradalmat csinálni?
Németh Miklós és az ő kormánya ellen?
Nehézségekbe ütközött volna őket kinevezni ellenségnek.

Igen, ők vezényelték le, sőt ők tették lehetővé a rendszerváltást. Ha nincs Gorbacsov és nincs Németh Miklós akkor nincs rendszerváltás. Idetartozok az akkori Pozsgay Imre is, akit mindkét nagy párt utólag kinevezett ellenségnek. Az MDF satírozott, az SZDSZ kihajított.

Kétségtelenül hiányzott az ellenzéknek a hatalomátvevés pátosza, baromira szerették volna hősnek érezni magukat akik haláltmegvető bátorsággal...csakhogy ehhez semmiféle bátorság nem kellett. Normalitás az kellett volna, az meg nem volt.

Szegény szocializmus szétporladt és az utolsó pártállami kormány, csendben, rendben átadta az országot az új erőknek.
Az új erőknek meg ez nem tetszett, ők hősnek akarták látni magukat.

Az ellenzéknek kifejezett pechje volt Németh Miklóssal aki tisztességes és nagyformátumú miniszterelnök volt. Nekik legalábbis Grósz Károly kellett volna ellenfélnek, nem egy olyan ember aki sokkal többet ér őnáluk.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:21:42

@susu64:

"Egyrészt: amikor az egyházi vagyonokat államosították vajon tiltakoztál-e?"

Nem, mert nem éltem, de utólagosan is támogatom! Ez a 21. század, nem a 10., nincs szükség néphülyítő mesemondókra, főleg nem a mi pénzünkből. Franciaországban a vallás annyira magánügy, hogy államilag se támogatják, pedig az aztán igazán Európa. Nekünk is így kéne tenni! Ha van rájuk igény, majd ellesznek a hívek adományaiból, ha nincs, akkor meg csődbe lehet menni. Államilag ráerőszakolni mindenkire viszont egyenesen káros. Emlékszünk ugye, amikor az ELTE-t kipaterolták a régi épületéből, mert kellett 1-2 apácának. 10000 diák helyett pár ájtatosmanó... Vajon melyik hasznosabb a társadalomnak?

"Azután, a privatizáció=közvagyon szétlopása a Horn kormány alatt kezdődött"

Ne hazudj! Ez az Antall-kormány találmánya.

"Aztán: mit adtak az egyházaknak (vissza), ami sose volt az övék?"

Tessék: "A Bazilika soha nem volt egyházi tulajdon, mára az lett." Igaz, ez egy kommunista újságból való:
magyarnarancs.hu/belpol/a_vaci_egyhazmegye_az_ingatlankarpotlas_utan_-_a_jovore_tekintettel-68037

"Aztán: mit tudod te, hogy hogyan szervezték be a legtöbb III/III besúgót: veréssel, a gyerekei, a szülei stb. lefogásával, zsarolással, miegyébbel."

Pokorni papát önként és dalolva, mint azt jól tudjuk. Persze mindenki "parancsra tette", ahogy a nácik...

"nagyobb kérdés azonban, hogy KI volt a tarótiszt,miért"

Miért kérdés egyáltalán? Nekik az volt a munkájuk. A besúgó volt a gerinctelen állat, aki az anyját megbaszta 5 fillérért.

"Horn 56 - ban pufajkás verőlegény volt, Medgyessy tartótiszt."

Ez is hazugság - nem az 1. tőled.

"az emberek elhitték, hogy újra 3,60 lesz a kenyér"

Lassan annyi is lesz, a fidesz megcsinálja - euróban.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:24:57

@susu64:

Ez a magyarázkodás tényleg elégtelen!

Pokorni elvtárs megérdemelte amit kapott, neki volt a legnagyobb pofája a besúgózásban, és hát jól megszívta. Mint Szegedi Csanád a zsidózást. Hatalmas káröröm ez! :D

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:27:00

@giriz:

És ezek a komcsi oligarchák azóta is a kommunista párt szekerét tolják, lásd: Simicska, Nyerges, Csányi.

kuszkusz1 2014.01.06. 09:27:11

@Kolb Ace 2:

"Lehet hogy a baloldal lejáratódott, de a jobboldal is. A baloldal korrupt tolvaj? Igen, de a Fidesz 100x jobban az!"

Tiltakozom! A leghatározottaban tiltakozom!

Hol marad a felsorolásból az SZDSZ! A garancia, a közéleti tisztesség netovábbja!

Igenis, mi is loptunk! Nem kicsit, hanem nagyon. Ne tessék a mi ezirányú munkásságunkat lebecsülni!

SZDSZ

graycivil 2014.01.06. 09:27:50

@Késes Szent Alia: "Valamint ne tegyünk egyenlőségjelet aközé, amikor kormányzó erőként terjesztik ezt a propagandát, és amikor blogokon kommentelő emberek lenácizzák Orbán Viktort, nagyon nem ugyanaz a kategória."

Ez az Orbán-kormány legalapvetőbb bűne, hogy a kocsmai politizálást kormányszintre emelték. Nem csak stílusban, hanem eszközben is.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:31:17

@kuszkusz1:

Az SZDSZ az MSZP mellett a kisebbik tolvaj volt a Fideszhez képest.

mojszipupi 2014.01.06. 09:31:40

Az a baj h általában az emberek jobb és baloldalban gondolkodnak. Nálunk nemhogy ezek a politikai besorolások nem érvényesek, de még a pártnevek is csak a díszlet és az előadás részét képezik. Ebben az országban akkor lesz rend ha a fidesz-mszp nevű bűnszervezetet és az általuk a rendszerváltás óta felépített intézményi hátteret is felszámoljuk. Ezeknek a szerveződéseknek semmi köze bal vagy jobboldalisághoz, cselekedeteiket kizárólag a saját illetve a "szervezet" érdekei mozgatják.
Mindebből sajnos az következik h hiú ábránd 2014-ben vagy 2018 ban is gondolkozni. Ezt az országot kirabló gazdasági holdudvart szétrobbantani évtizedes történet. Amihez vezető is kéne, aki ma még nem is látszik. Sok idő lesz, nem kicsit, nagyon...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:31:54

@graycivil:

Meg a cigánybűnözést is.

kuszkusz1 2014.01.06. 09:46:47

@Kolb Ace 2:

Igazad lehet, de nem szép egy politikai párttól azzal a szlogennel feltolnia magát a közéleti tisztaság ormaira, hogy: "Mi azért kevesebbet lopunk!"

Mély nyomokat hagyott bennem Kőszegh Ferenc bon mot-ja aki a Tocsik-ügy után némi idővel megjegyezte, hogy az SZDSZ-nek erkölcsi okokból ki kellett volna lépnie a koalícióból.

Namármost, ha visszaemlékezünk a Tocsik-ügyre akkor azt látjuk, hogy Boldvai MSZP-pénztárnok és Budai György SZDSZ-hez közelálló kéz a kézben, mély szimbiózisban unszolta a Tocsikot, miszerint fizetne már be némely összegeket a két párt számlájára.

A Kőszegh nem az egyetlen eszdéeszes vala a tiszta közéleti erkölcs diktálta felháborodásával.

nnnnnnnn 2014.01.06. 09:50:41

értelmes, normális ember sosem szavaz és sosem szavazott mszp, szdsz, lmp, dk, e14 nevű pártokra. ezt egy óvodás is tudja.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:50:49

@kuszkusz1:

"Igazad lehet, de nem szép egy politikai párttól azzal a szlogennel feltolnia magát a közéleti tisztaság ormaira, hogy: "Mi azért kevesebbet lopunk!""

Nem szép, de legalább hasznos. Nekünk adófizetőknek mindenképp.

A Tocsik ügy jól mutatja hogy anno 800 milka ellopása országos ügy volt, a fidesz rezsim alatt 1000 milliárdok ellopása is teljesen rendben van. Na ezért kell takarodniuk!

Kolb Ace 2 2014.01.06. 09:53:31

@$$$=$$$:

Értelmes ember MSZMP-s fideszkommunistákra nem szavaz soha, ezt minden ovis tudja.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 09:54:02

@graycivil:

" Azonban ilyen tömény FIDESZ-hazudozás mellett még egy államcsőd is csak "FIDESZ-generálta gazdasági megtisztulásként" jelenne meg az agymosásban. Amúgy államcsőd soha nem lenne, mert ezt az EU sosem engedheti meg magának. Ha a görögöket a nagyságrenddel rosszabb helyzetben megmentették, akkor - befogott orral - minket is megmentetnének. (Persze súlyos árért.) De ahol gazdasági eredmények tekintetében ilyen durva hazudozás folyik, ott ne számítsunk arra, hogy a "gazdasági ámokfutás" kitudódna az "alaprétegek" számára."

2006-ban a mostaninál is durvább hazudozás dacára valahogy mégis kitudódott, drága Zsolti.

Tudod, amikor a gazdid és a többi samesza hazudozott máfél évig, az államháztartás pedig köszönte, jól volt.

Ha másban nem is feltétlenül, ebben a szerzőnek éppenséggel igaza van: "Az ún. baloldal kiszolgáltatottá teszi a társadalmat, mert az újraelosztás csökkentésében nem érdekelt, viszont az autonómiára sem készít fel. Ebben osztozik a Fidesszel, és az utóbbi bűnei e téren nem feledtethetik a megelőző és ez idő szerint elképzelhető szocialista kormányok inkompetenciáját. "

Ebben valóban csak akkor lesz változás, ha mindkét politikai-gazdasági kartell megbukik.

Az egyik már megbukott, megbukhatna a másik is.

Visszahozni helyettük benneteket azonban nem lenne más, mint cseberből vederbe kerülni - ismét.

susu64 2014.01.06. 10:01:57

@kuszkusz1:
"Szegény szocializmus szétporladt és az utolsó pártállami kormány, csendben, rendben átadta az országot az új erőknek." Azaz, szépen csöndben kiszervezték maguknak a tényleges hatalmat. És vele epárhuzamosan a mérhetetlen államadósságot áttólták az első kormányra.
Aztán: volt ugye egy MDF-SZDSZ paktum, ami miatt nem lehetett Pozsgay az államfő, s ma már tudjuk, hogy honnan és kik diktáltak az MDF - nek. Nem beszélve, hogy itt állomásozott még 1991 - ig néhány százezer szovjet katona. Senki nem volt fölkészülve a rendszerváltásra, csak az MSZMP helyzetben lévő emberei. Akiknek a fiaiból lettek a leghangosabb SZDSZ - esek, akik aztán 1994 - ben szépen összefeküdtek az MSZP - vel (emlékszünk még Magyar Bálintra: az MSZP - vel sose lépünk koalicióra, ha meg Horn lesz a kormányfő, pláne nem.)

Ad Dio 2014.01.06. 10:14:21

@Késes Szent Alia:

Világnézetednek megfelelően értelmezed ezt a helyzetet, így érthető a súlypontozás.

Számomra semmi különbség nincs aközött amikor a baloldal nácizik vagy diktátorozik, , mint amikor a jobboldal vindikálja a jogot hogy meghatározza ki a magyar, esetleg ész nélkül kommunistázik.

Nekem nem igazán tetszik egyik sem. De egyelőre a társadalom vevő rá. Amennyiben ez így van, a politika építeni fog erre.

Majd ha a mi szintünkön (értsd: választók) megszűnik a befogadóképesség, akkor majd a (sikeres) politika sem fog ilyennel előállni.

Kivlov 2014.01.06. 10:23:43

"Ha ugyanis e pártok és a tudásuk csak arra futja, hogy netán győzzenek egy választáson, akkor nem érdemlik meg a győzelmet sem."

barátom, 20 éve csak erre futja nekik. úgy viselkednek komrányon is, mintha ellenzékben lennének. érdemi kormányzás helyett, csak az orbán-fóbiájukkal foglalkoznak. többek között ezért nem kellenek újra...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:25:52

@Attitude Adjuster:

Görögország az eurozóna része, azért lett megmentve. Mi nem vagyunk, mi csődbe mehetünk.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 10:27:02

Ez a gyonyoruen leirt "un. baloldal" jelenleg pontosan illik a Fideszre... Es mar regen bele is buktunk.. Most kellene kilabalni belole.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:27:57

@susu64:

"s ma már tudjuk, hogy honnan és kik diktáltak az MDF - nek"

A komcsi cigánybűnözők a fideszből?

Az államadósságban nagy szerepe volt Viktorescu elvtárs előző bűnbandájának is. A mostaninak meg pláne.

susu64 2014.01.06. 10:29:34

@Kolb Ace 2: Ha nem éltél, az nem baj, annál nagyobb, hogy utána sem nézel, s ennyi szamárságot vagy képes összehordani.
Franciaország: az egyházak a saját meglévő (=el nem vett) vagyonukból tartják el magukat, az államival azonos szintű oktatáshoz, kórházakhoz, miegyébhez meg az államival azonos dotációt kapnak, a költségvetésből.
ELTE: ezt az épületet a Piarista Rend építette, az 1900 - as évek táján, az a tanítórend, amely Pest városában az első középiskolát hozta létre, 1711 - ben. hu.wikipedia.org/wiki/Piarista_Gimn%C3%A1zium_(Budapest)
Ez az épületet ma a Budapesti Piarista Gimnázium, az ország egyik legjobb középiskolája, s ebben az épületben van a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola is.
Privatizáció:
"A piaci – vagy ha tetszik, kapitalista – viszonyokra való áttérést a kádári politikai és gazdasági elit hajtotta végre Magyarországon (akárcsak Lengyelországban), aminek következtében az államszocializmus gazdasági vezetői lettek a kapitalista magántulajdon vezetői is. Meg kell mondani, hogy ez a régióban nem volt törvényszerű és elkerülhetetlen folyamat. Nem így történt például Csehországban, ahol 1989 és 1992 között egyértelműen megszabadultak a volt kommunista elittől, s ez által a gazdasági pozíció- és hatalomátmentésüket is meg tudták akadályozni." www.m-ember.hu/hirek.php?id=24
Besúgók: valóban nem gerinces dolog besúgónak lenni, de ha apádat verték volna a szomszéd szobában? Nem volt kötelező tartótisztnek lenni, mint ahogy Hornnak sem kellett volna pufajkásnak, meg Medgyessynek sem III/II tartótisztnek lennie. Meg MSZMP KB tagnak. Hol itt a hazugság?

Én éltem abban a korban (is), s ha megkepom a papírjaimat, bizony fölteszem azok nevét, akik megfigyeltek. Csak nehogy valamelyik rokonoddal találkozz.

Záradéknak, az nem baj, ha valaki nem tud valamit A baj az, ha erre, mint te, mé büszke is.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:29:41

@Kivlov:

Kim Dzsong Viktorék meg a normálisember-fóbiájukkal foglalkoznak csak. Nem kellettek ezek újra (sem), mégis iderakták a cigányok a nyakunkba.

Ad Dio 2014.01.06. 10:30:04

@Kolb Ace 2:

"Nem, mert nem éltem, de utólagosan is támogatom! Ez a 21. század, nem a 10., nincs szükség néphülyítő mesemondókra, főleg nem a mi pénzünkből. Franciaországban a vallás annyira magánügy, hogy államilag se támogatják, pedig az aztán igazán Európa. Nekünk is így kéne tenni!"

Nézz utána az alábbi kifejezéseknek:

- tolerancia
- másság elfogadása
- plurális társadalom
- tulajdon védelme
- demokrácia
- objektivitás

Félreértés ne essék: nekem így is jó vagy, de - esetleg - lehet még előtted fejlődés.

susu64 2014.01.06. 10:31:10

@Kolb Ace 2: Ja, a Magyar Narancs cikkre: talán olvasd el még egyszer, akkor érteni fogod, hogy miről van benne szó. Ez éppenhogy téged cáfol.

Hohó60 2014.01.06. 10:31:32

@Mérges 1234:

"Nem is nagyon van alapja, túl sokan mentek el..."

Azokra gondolsz, akik külföldre mentek dolgozni?

Hohó60 2014.01.06. 10:37:56

@kuszkusz1:

"... nem szép egy politikai párttól azzal a szlogennel feltolnia magát a közéleti tisztaság ormaira, hogy: "Mi azért kevesebbet lopunk!""

Főleg akkor, ha ez ráadásul toronymagasan nem is igaz...

Kivlov 2014.01.06. 10:38:15

@Kolb Ace 2:
:D
még mindig jobb mint a vörös bagázs...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:38:25

@susu64:

A baj az hogy hiába írom le, el se olvasod.

Most végignézhetjük ki mit épített valamikor anno, de minek? Akkor mindent a bolgároknak meg az olaszoknak kéne visszaszolgáltatni kárpótlásul. Az ájtatosmanók kora lejárt, alig vannak hívek, mégis ránkerőszakolják magukat. ELTE helyett szerzetesi fasság? Ez kell a társadalomnak? Azt tudjuk hogy a regnáló kommunista pártnak igen, mert azok nem gondolkodnak, csak (tév)hiszenek, de nekünk nem.

Vezetői mindennek vannak és voltak, azért mert egy szocialista vállalatnak vagy tsz-nek is volt vezérigazgatója, nem jelenti azt hogy az övé volt a cucc! Most meg igen, mert Antall elvtárs ezt megcsinálta.

"Besúgók: valóban nem gerinces dolog besúgónak lenni, de ha apádat verték volna a szomszéd szobában?"

Ha a nagyanyámnak töke VOLNA, ő VOLNA a nagyapám... Persze, nyilván mindenkit vertek (leginkább a faszukat), a kis ártatlan szentek meg csak kényszerűségből súgdostak be a kamuverés után is évtizedekig... Volt aki a beszervezés ellenére se csinált semmit, mert volt gerince. Nem úgy mint aPokorni faternak. És a többi fideszesnek.

is 2014.01.06. 10:40:25

"A baloldal karanténját fenn kell tartani, a jelenlegi szereplőit hozzá kell segíteni ahhoz, hogy a pártjaikkal együtt végre eltűnjenek -- és közben a magyar társadalomnak, ha bukni fogunk, a Fideszbe kell belebuknia."

Te lassan orvosi eset leszel az ilyen mondatokkal. Ne gondolj magadról többet, mint aki vagy, ne váteszeskedjél. Nem vagy világmegváltó, nem kell mások helyett gondolkodnod.

Az általad baloldalnak hívott pártok 1990 óta a sokadik generációs embereiket hozzák elő, a régieket lerakják. Új pártok vannak, új vezetők. Te hisztériásan bevetted a FIDESZ-tablettát, se látsz, se halassz, akárki jön, két hét alatt beszpopod róla a FIDESZ-lejáratást, aztán nyomod a hülyeséget belőle. Ha Jézus Krisztus lenne az MSZP következő elnöke, te akkor is ezt a mantrát nyomnád. El vagy veszve, ülj le egy csendes sarokba és higgadj le.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:42:53

@susu64:

"Hornnak sem kellett volna pufajkásnak, meg Medgyessynek sem III/II tartótisztnek lennie."

És nem is volt. Medgyessy gazdasági kémelhárító volt, nem tartott semmit, csak a markát a hó végén, ahogy mindenki.

"Meg MSZMP KB tagnak."

Erről kérdezd Stumpf Pityuka elvtársat! Meg Pozsgay + Szűrös (most épp fideszes köpönyegforgató) elvtársakat!

"Hol itt a hazugság?"

Nálad.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:44:31

@susu64:

Épphogy nem. Ki is másoltam belőle az idézetet, mert sejtettem hogy nem fogod elolvasni, de látom még azt se tudod.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 10:44:56

@Kivlov:

Mitől lenne jobb, mikor ugyanaz?

Késes Szent Alia 2014.01.06. 10:46:49

@Ad Dio: Az ellenzéki kritikák jellemzően azt mondják, hogy Orbán antidemokratikus eszközöket használ, nem azt, hogy náci. Antidemokratikus eszközökkel valóban építhető diktatúra, és az egy tárgyilagosan vizsgálható felvetés, hogy Orbán kormányzása alatt ez zajlik-e. Ami kormányrészről érkezik, miszerint az ellenzék valamilyen módon ne lenne a nemzet része és ne lenne méltó képviselője a magyar embereknek, az nem tartozik a tárgyilagos felvetéske körébe. A kettő közötti különbség észrevétele nem világnézet függvénye.

feketeesfeher 2014.01.06. 10:49:14

@poszt

Az írás igazságtalanul leegyszerüsítő, igazságtalanul általánosító és igazságtalanul túlző.
Noha a megállapítások bizonyos elemeivel magam is egyet tudok érteni, az öszkép, amit az írás sugároz, az én szememben mégiscsak hamis.

Kivlov 2014.01.06. 10:52:48

@Kolb Ace 2:
bőven nem uganyaz, legalábbis intézkedéseiket tekintve.

tingli-tangli 2014.01.06. 11:05:35

Lehet, hogy a fidesznek kell maradnia, de a kétharmad az sok nekik, visszaélnek vele. Már semmivel sem különbek, mint a szoci, hacsak azzal nem, hogy gátlástalanabbak, mert nincs ellenzék, aki betesz nekik. Nekem az is kínzó kérdés, hogy az ellenzéki pártokba egyáltalán ki és miért tol pénzt, mert az ablakon kidobott pénz.

Ad Dio 2014.01.06. 11:14:46

@Késes Szent Alia:

Annyi itt a tárgyilagosság, mint Szibériában a néger :-).

A demokráciát meg csak tanuljuk. Eddig 2006-ban volt egyedül nyílt erőpolitika, az akkori kormány nyúlt a rendszerváltás óta legdurvábban antidemokratikus módszerhez. De akkor sem voltunk közelebb a demokrácia halálához, mint most vagy azóta bármikor. A demokrácia egy tág játékmező. Egészen más szabályokkal játsszák Hollandiában az USA-ban, vagy éppen Afganisztánban.

A "demokrácia" mint idea egy ideológia alapja. És amint már mondtam, az ideológiák ideje lejárt. Nem mozgósítja az embereket. Az emberek nem steril mintademokráciára vágynak ahol a kormány mielőtt határoz a cserebogárlárvák környezetvédelmi besorolásáról, tanulmányt irat az akadémiával, beveszi a kerettantervbe annak anyagát, majd egyesével kikéri minden állampolgár véleményét (2x). Mindössze egy működő világra vágynak, amiben az elvárásaik és a vágyaik artikulálódhatnak. Ahol kifejezhetik tetszésüket és nemtetszésüket, szavazhatnak. Ennyi.

Nem véletlenül hatástalan a baloldal állandó antidemokratázása (másodsorban persze komoly hitelességi problémák is akadnak, de az csak másodlagos).

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2014.01.06. 11:16:31

@poszt:

úgy beszélsz a baloldalról, mintha egységes lenne.

és úgy beszélsz a jobboldalról, mintha létezne.

nem különösebben sok értelme van ennek.

a választók arra fognak szavazni, akiről elhiszik, hogy jobban vezetné az országot, mivel ilyen szereplő nincs, ezért kb. rekord méretű közöny fogja jellemezni a választásokat.

Mérges 1234 2014.01.06. 11:19:21

@Hohó60:

Igen, úgy értem akik elmentek sokan (most mindegy miért, de elmentek), azok nem járulnak hozzá a magyar gazdasághoz, vagy csak elenyésző mértékben....

Fidesztől függetlenül, a gazdasági kilátásai az országnak nem túl jók, és igen ebben jelentős szerepe van az MSZP által 80 %-ra hajtott államadósgnak is.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:21:10

@Kivlov:

Dehogynem. Kim Dzsong Viktor Rákosi elvtárs legjobb tanítványa. Kommunista hazaáruló.

clozapine56 2014.01.06. 11:21:56

@Késes Szent Alia:
'Az ellenfél propagandisztikus bemutatása igen, de az nem, hogy ők ne lennének a nemzet része (úgymint "a haza nem lehet ellenzékben"), '

Ez lett volna a az az abszurditásig fokozott és dehumanizáló forma?
Eredetiben ugye így hangzott, még 2002-ben:

"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...."

-leponex

Ad Dio 2014.01.06. 11:22:17

@Kolb Ace 2:

"Az ájtatosmanók kora lejárt, alig vannak hívek, mégis ránkerőszakolják magukat."

Körülbelül 14-15% a rendszeres templombajárók aránya. Körülbelül ugyanennyi a magukat ateistának vallók aránya is.

A többiek vagy nem foglalkoznak a kérdéssel (kisebb rész), vagy a "maguk módján" hisznek valamiben. A katolikus egyház helyzetét ismerem, itt körülbelül az aktív híveken felül van egy 3x népesség, aki az életének bizonyos pontjain megkeresi az egyházat (keresztelés, házasságkötés, temetés, életkrízis, gyermekek vallásos nevelése stb).

Vö a már javasolt fogalmakkal.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:23:33

@Ad Dio:

" Eddig 2006-ban volt egyedül nyílt erőpolitika, az akkori kormány nyúlt a rendszerváltás óta legdurvábban antidemokratikus módszerhez."

A TV székház gyújtogató fradista csőcselék az nem a kormány volt!

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:25:59

@Ad Dio:

A lakosság kb 80-90%-a ateista, felvilágosodott ember. A maradék 10-20% meg élősködik a többség nyakán, ránkerőszakolja magát, fizetteti a népbutító propagandáját. Kb. mintha a zsidókkal fizettetnék ki a koncentrációs táborokat.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:27:37

@Ad Dio:

De a legegyszerűbb ezt bebizonyítani: tartsa el magát az egyház az 1%-okból! Mindjárt kiderül mennyire van rájuk szükség. De ezt tudják ők maguk is, ezért sír folyton a szájuk ez ellen, és kunyerbálják a felvilágosultak adóforintjait is, miközben habzó szájjal uszítanak ellenük.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 11:30:04

@Kolb Ace 2:

"Meg Pozsgay + Szűrös (most épp fideszes köpönyegforgató) elvtársakat!"

Pozsgay az MSZP alelnöke, frakcióvezetője, majd az MDF képviselő-jelöltje volt.

Szűrös - három cikluson át - az MSZP képviselője, majd az Új Baloldal képviselőjelöltje, még később az SZDP elnöke lett.

A Fidesznek egyikük sem volt soha jelöltje, vagy tagja.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 11:39:35

@Késes Szent Alia:

Egymás gyalázásáért sem a jobboldal, sem a baloldal soha nem szaladgált a szomszédba.

Amikor egymásra mutogatnak, hogy melyik kezdte a visszaütést, hogy ki 'osztja meg a nemzetet', az kizárólag mindkettő saját, elvakult követőinek szól.

Ezt a nemzetet két világégés, egy kommün és negyvennégy év kommunista diktatúra osztotta meg, nem a romokon verekedő, különféle színekbe öltözött posztkommunista gengszterek.

Különbségek legfeljebb retorikai árnyalatokban vannak. A baloldali média - sőt, prominens baloldali politikusok - rendszeresen minősíthetetlen hangnemben gyalázzák nemhogy a jobboldal politikusait, de az őket támogató szavazókat is. Kormányos is azt tették, ellenzékben is.

A beállítás, hogy a jobboldal megosztó, a baloldal pedig integráló szerepet játszana, totálisan hamis.

Egyik kutya, másik eb.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:48:50

@Attitude Adjuster:

Hivatlosan nem, ahogy Medgyessy se volt tagja az MSZP-nek.

clozapine56 2014.01.06. 11:49:06

@Kolb Ace 2:
' tartsa el magát az egyház az 1%-okból! Mindjárt kiderül mennyire van rájuk szükség. '

A különféle egyházak nagyjából el is tartják magukat saját híveik adományiból.
Az iskolai, egészségügyi, szociális, kulturális tevékenységeikhez meg más civil szervezethez hasonlóan normatív támogatásokat, pályázati forrásokat használnak.

Ha következetes vagy, ugyanezt mondod akkor a színházakra, filmkészítőkre, könyvtárakra, a kultúra más területeire is, a pártokra, képviselőjelöltekre: tartsák el magukat az 1%-ból és a bevételeikből.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:49:50

@Attitude Adjuster:

"Ezt a nemzetet két világégés, egy kommün és negyvennégy év kommunista diktatúra osztotta meg, nem a romokon verekedő, különféle színekbe öltözött posztkommunista gengszterek."

Ezt a nemzetet Orsós "C" Viktor osztotta meg.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 11:52:07

@clozapine56:

"A különféle egyházak nagyjából el is tartják magukat saját híveik adományiból."

Meg az állam pumpolásából.

A pártok is nyugodtan tartsák el magukat a saját híveikből. A pártirányítású színházakat, tévéket pedig beszűntetném, fideszpropagandára közpénzből semmi szükség.

explanatus 2014.01.06. 11:54:10

@quendelapo: „Ennél nagyobb baj csak az lenne / lesz, ha bejegyzik és találnak jelölteket is sok körzetbe. Hiszen a párt önálló indulása így hírtelenjében semmi másra nem lenne jó, csak arra, hogy leválasszon 0,5-1,5 százaléknyi szavazót”

A baloldal azzal tudná megroppantani a fideszt, ha azt mondaná szavazóinak, sajnálom gyerekek, nem megy ez nekünk. Ezzel (ha nem is hetet), de két dolgot ütne egy csapásra.

1 Végigmenne egy belső tisztulási folyamaton (lenne rá négy év).
2 Megfosztaná a fideszt az „ellenségétől”, ami nélkül elfogyna a fidesz levegője.

A fidesz azért erős, mert kreált magának egy olyan ellenséget, amit mindenért (joggal) ütni lehet. A jelenlegi baloldal nincs abban a helyzetben (emútnyocév), hogy érdemben változtatni tudjon a mostani arányokon.

A baloldal nem képes a fideszt gyöngíteni, mert a fidesz kiváló érzékkel betette őket az emútnyocév-be és azóta onnan nem tudnak kiszabadulni. Osztódási kísérleteik kimerülnek abban, hogy minél jobb helyt foglaljanak el egymáshoz viszonyítva ebben a belső rangsorban.

Szavaiddal élve, a baloldallal az a baj, hogy a baloldal választ le X százaléknyi szavazót, mondjuk a példádban szereplő PKP-től. Ezt ma még kicsit ízlelgetni kell, van még rá pár hét.

is 2014.01.06. 11:57:04

@Attitude Adjuster: "Visszahozni helyettük benneteket azonban nem lenne más, mint cseberből vederbe kerülni - ismét."

Ezt én pontosan leírtam 2009-ben, 2010 elején, a FIDESZre vonatkozóan. A kutya sem hallgatott rám. Egyszerre kellene a kettőt elkergetni.

Csak amikor te is azzal jössz, hogy mindenki, aki nem Orbán az rögtön elkergetendő, meg komcsi, na onnantól korlátozottak a vitapartnernek tekinthetőséged. Ki az a "Benneteket?". Bajnai egy senki volt 2006 előtt a politikában. Mesterházy egy senki volt a politikában 2009 előtt. az MSZP már a sokadik (5-6?) elnökét fogyasztja 1990 óta, de azért még mindig "vissza", ugye?

kuszkusz1 2014.01.06. 11:57:08

@susu64:

"Azaz, szépen csöndben kiszervezték maguknak a tényleges hatalmat. És vele epárhuzamosan a mérhetetlen államadósságot áttólták az első kormányra."

Nem tudom milyen hatalom maradt a szocik
kezében az Antall-kormány alatt.
Nekem úgy tűnik, hogy hatalmi pozícióban általában az aktuális miniszterelnök és a ő kormánya szokott lenni.

Áttolták az államadósságot...a rendszer éppen emiatt, a gazdasági kudarc miatt bukott meg.

Csak nem arra gondolsz, hogy a szociknak ki kellett volna fizetniük az államadósságot(?) és az így szanált államháztartást tálcán átnyújtani a rendszerváltó erőknek?

Hohó60 2014.01.06. 12:05:17

@Mérges 1234:

Én nem igen értek egyet a "külföldre ment az ország színe-java" felfogással.
Általánosítás neélkül elmondanám egy tapasztalatomat, teljesen friss.
Síelni voltunk Ausztriában. A szálloda személyzetének jó fele magyar volt.
Többükkel is beszélgettünk, szinte egyöntetű volt a panaszkodás részükről: nagyon kihasználják őket.
Kb. 1300 euró a fizetésük (felszolgáló, recepciós, karbantartó mindenes), de ezért nagyon kihasználják őket - panaszolták.
Alig végeznek az egyik feladattal, máris újat kapnak. Kérdeztem, hogy sokat kell ráhúzni, vagy nem lehet kajálni megállni?
Nem,csak a munkaidőt kell végigdolgozni, meg lehet állni néha egy cigarettára, vagy enni.

Elképedtem. Tehát ezeknek az embereknek az itthoni fizetésük háromszorosa sem elég, hogy megértsék: a munkaidő arra való, hogy akkor bizony dolgozni kell. Ezek voltak, akik azt mondták, hogy ők 100-120 ezerért nem dolgoznak, inkább külföldre mennek, ami érthető a részükről. De ott meg arra panaszkodnak, hogy a magasabb fizetésért keményen meg kell dolgozniuk.

Ez a tapasztalat megerősítette korábbi véleményemet. nem a kreatív emberek mennek általában külföldre, hanem a középszer. Mertz aki kretaív, aki önálló munkára képes, az itthon is jól meg tud élni. Küldföldre azoknak kell menni, akik nem találják fel magukat, akikinek mindig meg kell mondani, mi a feladat, akiknek midig meg kell mondani, hogy egyáltalán VAN feladat, mert maguktól még azt sem veszik észre.

Nos, nem ezek az em,berek viszik előre igazából az országot. Ők azt nézik, mi a legkevesebb általuk adható ellenérték a lehető legmagasabb díjazásért. Ebből nem épül egy ország.
Természtesen nem lehet ezt mindenkire személy szerint is vonatkoztatni, de a nagy átlagra ez szerintem megáll.

És itt jön az általam levonható konklúzió: az élet itt nem attól lesz jobb hogy Fidesz vagy MSZP, hanem attól, ha ez a mentalitás megváltozik. Bármely politikai párt csak a pénzosztásra ácsingózó tehetetlen tömegek igényeit tudja figyelembe venni, azok kegyeiért ígérget vagy akár tesz is elképesztő dolgokat. És ezek azok a tömegek, akik bármire és bárminek az ellenkezőjére is hajlandók szavazni, ha úgy gondolják, hogy abból nekik személyesen hasznuk lesz. Az ország java, a közjó meg magasról le van ejtve, ha az nekik személkyesen nem hoz hasznot.
Mivel ez a réteg nálunk sokszorta nagyobb, mint amit az ország teherbírása elviselne, nem várható komoly javulás egyik politikai erőtől sem. itt ihazából nincs mit osztogatni, és nem is volt. sem a Fidesznek, sem a balodali pártoknak.
Meg kellene érteni végre, hogy csak JELENTŐS erőfeszítés-többlettel, a jelenleginél sokkal komolyabb teljesítmény felmutatása esetén lehet előrelépés az ország jelenlegi rossz helsyzetéből. De ez a felismerés itt még mindig hiánycikk, még azt nézik a tömegek, kitől lehet kapni valamit. Csak úgy...

clozapine56 2014.01.06. 12:05:47

@Kolb Ace 2:
Ha következetes vagy, akkor mindenféle állami támogatást megszüntetnél ezek szerint, nem hagynád hogy pumpolja az államot a Nemzeti Színház, a Fesztiválzenekar, ne adjon az állam sportra, utánpótlásra, az Egyetemi Könyvtár tartsa el magát a látogatóitól beszedett díjból, de talán még a metróépítést-működtetést is ráhagynád az utazóközönség befizetéseire ...
(Csak mellesleg, az 1% az szintén az állam 'pumpolása', hiszen az az adó egy része, amit van akinek odaadhatsz, van akinek nem.)

Hohó60 2014.01.06. 12:08:33

@Hohó60:

Kicsit gyorsan írtam, bocs a hibákért...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:09:06

@clozapine56:

Amíg egészségügyre, oktatásra nincs pénz, addig luxus a színház meg a fesztiválzenekar. Járni jár, csak nem jut...

Az egyházi 1%-ot megváltoztatnám általános 1%-ra, ne kelljen már ájtatosmanókat finanszíroznom mindenképp, mikor egyiket se akarom.

kuszkusz1 2014.01.06. 12:10:27

@Attitude Adjuster:

"..baloldali média - sőt, prominens baloldali politikusok - rendszeresen minősíthetetlen hangnemben gyalázzák nemhogy a jobboldal politikusait, de az őket támogató szavazókat is. Kormányos is azt tették, ellenzékben is."

Nemcsak. A saját szavazóikat is gyalázzák.
Azután meg csodálkoznak, hogy a népeknek nem akaródzik rájuk szavazni.

Vö. Bajnai munkássága a politikába való visszatérését követően.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:13:21

@Hohó60:

Igen, kint dolgozni kell, de meg is fizetik. Nálunk nem fizetik meg, ezért a munkamorál is leereszkedik a fizetés nevű zsebpénz szintjére.

Aki kimegy külföldre, annak nem kéne meglepődni hogy normális fizetésért normális munkát várnak el. Van egy haverom aki a 2008-as válság közepén ment külföldre dolgozni, azóta is ott él (nem segélyből). Ja és cigány amúgy, de csak származásilag, mentálisan fehér. Ez is azt bizonyítja hogy a többi cigány is tudna dolgozni ha akarna. Csak nálunk a bőséges segélyezéssel rászoktatják a faszvakargatásra.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:14:32

@Attitude Adjuster:

" A baloldali média - sőt, prominens baloldali politikusok - rendszeresen minősíthetetlen hangnemben gyalázzák nemhogy a jobboldal politikusait, de az őket támogató szavazókat is."

Ahogy a jobboldali cigánymédia is ezt teszi.

clozapine56 2014.01.06. 12:15:30

@explanatus:
'A baloldal azzal tudná megroppantani a fideszt,'

Egy választás nem inkább arról szól, hogy kinek van jobb, hihetőbb, végrehajthatóbb elképzelése a gazdaság-pénzügy-társadalompolitikáról ?

Nem lehet, hogy azért tűnik most 'verhetetlennek' a fidesz, mert sehol a közelben nincs értelmes alternatíva?
HaFr barátunk már az indulás előtt Termopülét látott leki szemei előtt, így tényleg nem fog senki hinni a PKP tündöklésében, ropoghat bármennyire is a fidesz ...

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 12:16:46

@is:

"Csak amikor te is azzal jössz, hogy mindenki, aki nem Orbán az rögtön elkergetendő, meg komcsi, na onnantól korlátozottak a vitapartnernek tekinthetőséged."

Onnantól igen. Úgyhogy majd ha netán egyszer tényleg ezzel jönnék, mindenképpen beszéljünk erről is.

"Ki az a "Benneteket?"

Gréczy Zsolt kommentárjára reagáltam, ő a Gyurcsány-szekta szóvivője, szerintem meglehetősen egyértelmű, kiket takar a többesszám.

"Bajnai egy senki volt 2006 előtt a politikában."

Bajnai Gyurcsánnyal együtt kezdett a KB-tagok gründolta Creditumnál a módszerváltáskor, aztán ezen a pályán, ebben a brancsban haladt a kormánytagságig.

"Mesterházy egy senki volt a politikában 2009 előtt. az MSZP már a sokadik (5-6?) elnökét fogyasztja 1990 óta, de azért még mindig "vissza", ugye?"

Az MSZP listáiról: Hiller, Puch, Baja, Szekeres, Veres János, Gurmai. Kovács, Lendvai és Lamperth nem szerepelnek rajta, cserében ott ülnek a Mesterházy nyakába akasztott felügyelőbizottságban.

Igen, vissza. Vissza a 2008-as összeomlásért és az odavezető útért felelős, inkompetens, leszerepelt figurákat.

És nem. Egyszerűen nem tudok annyira elégedettlen lenni a kormánnyal, hogy ők vállalható alternatívának tűnjenek.

Vagyunk így ezzel néhány milliónyian.

clozapine56 2014.01.06. 12:20:50

@Kolb Ace 2:
"Az egyházi 1%-ot megváltoztatnám általános 1%-ra, ne kelljen már ájtatosmanókat finanszíroznom mindenképp, mikor egyiket se akarom. "

Ha nem rendelkezel az egyházi 1%-ról, akkor nem finanszírozol vele egyet sem közülük.

Amúgy miért is kellene az államnak pénzt fordítania az oktatásra? Fizessen érte mindenki, akinek szüksége van rá, nem így gondolod?
Ha én nem nevelek egyetlen gyereket sem, miért kellene fizetnem az iskola fenntartásáért?

quendelapo 2014.01.06. 12:21:43

@explanatus:
Sajnos egyelőre nincs PKP, nincsenek jelöltjei és azt sem tudjuk, hogy lenne-e egyáltalán szavazótábora, így a baloldal nem is tud róluk leválasztani semmit.
Azt gondolom, hogy jó lenne, ha a blogon olvasható gondolatok (parlamentáris demokrácia, piac, autonóm közösségek) képviselve lennének a 2015-es parlamentben és annak is örülnék, ha idővel a választók nagyobb hányada tudna ezekkel azonosulni.
Abban viszont nem hiszek, hogy ezt úgy lehetne elérni, hogy most a baloldal ellen szavazunk és ezzel újabb 4 évet adunk az Orbán Család antiparlamentáris, antiliberális, piacellenes és a közösségeket romboló rezsimjének. Ez butaság.
Orbán megerősödéséből nem lesz újjászületés. Ha esetleg Orbán rezsimjét utcai zavargásokkal kísért államcsőd dönti meg abból nagyobb eséllyel kerül ki győztesen a jobbik, mint a parlamentáris jobb vagy baloldal. Újjászületés abból a káoszból lehet, ami a parlamentáris ellenzék hatalomra kerülése után jönne. Főleg, ha a váltás úgy történne meg, hogy közben sok új pártnak sikerülne bekerülni a parlamentbe. Ez a pillanatnyilag érvényes választási szabályok mellett a másik fikásával nem fog menni csak együttműködéssel. Egyet kéne érteni abban, hogy a 14-es országgyűlés alkotmányoz, válságkormányoz és két éven belül új választások jönnek.

Ja, és a fidesz nem azért erős mert kreált magának egy ellenséget, hanem azért mert az emberek féltik az egzisztenciájukat, mert vidéken a meghatározó munkáltató az állam és az önkormányzat. Nem látnak erős alternatívát, ezért inkább kussolnak.

explanatus 2014.01.06. 12:22:39

@clozapine56: „Egy választás nem inkább arról szól, hogy kinek van jobb, hihetőbb, végrehajthatóbb elképzelése a gazdaság-pénzügy-társadalompolitikáról ?”

Pontosan! Nagyon jól látod!

De nincs nekik, én meg így látom. Ha lenne, akkor attól lenne tele a média, de nem ettől van tele, hanem az egymás -mármint a baloldalon belüli- legyőzéséről.

clozapine56 2014.01.06. 12:23:55

@Attitude Adjuster:
dehogyisnem, különben honnét tudná meg, hogy nem a végzete miatt olyan, hogy van más választás is ...

clozapine56 2014.01.06. 12:25:14

@explanatus:
Ebban sajna megint egyet kell értenünk ;-)

ö...mikó? 2014.01.06. 12:27:28

@Dinapol: A hold udvarára? Oszt' merre vett telket ez a hold?

explanatus 2014.01.06. 12:28:38

@quendelapo:
Meglehet „butaság” amit írtam, de én így gondolom. Azért gondolom így mert én máshonnan nézem, ezért van az, hogy másként látom. Viszont, ha nem írom meg amit gondolok, akkor Te se tudtad volna leírni, hogy:

„Újjászületés abból a káoszból lehet, ami a parlamentáris ellenzék hatalomra kerülése után jönne. Főleg, ha a váltás úgy történne meg, hogy közben sok új pártnak sikerülne bekerülni a parlamentbe.”

Látod, ezzel maximálisan egyetértek, de ennek a legfőbb gátja a baloldal és nem a fidesz (szerintem)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 12:33:21

@explanatus:

"A fidesz azért erős, mert kreált magának egy olyan ellenséget, amit mindenért (joggal) ütni lehet. A jelenlegi baloldal nincs abban a helyzetben (emútnyocév), hogy érdemben változtatni tudjon a mostani arányokon.

A baloldal nem képes a fideszt gyöngíteni, mert a fidesz kiváló érzékkel betette őket az emútnyocév-be és azóta onnan nem tudnak kiszabadulni. Osztódási kísérleteik kimerülnek abban, hogy minél jobb helyt foglaljanak el egymáshoz viszonyítva ebben a belső rangsorban. "

Erről van szó. Helyesebben nem a Fidesz tette be őket az 'emútnyócévbe', hanem bizony ők maguk az 'emútnyócév'. A Fidesz annyit csinált, hogy a first-past-the-post választási szisztémával előállított egy csiki-csukit, amiben csak egy egységes ellenzék verheti meg, az egységes ellenzék pedig nemhogy nem lehet meg az 'emútnyócév' arcai nélkül, de szükségszerűen csak azok vezetésével jöhet egyáltalán létre.

A kormányváltás legfőbb akadálya momentán az a kb egymillió MSZP-től vagy DK-tól szabadulni nem bíró baloldali szavazó.

Minden más, kormányváltást óhajtó politikai formáció a 'se velük, se nélkülük' csapdájába van zárva.

Hohó60 2014.01.06. 12:33:23

@kuszkusz1:

""Azaz, szépen csöndben kiszervezték maguknak a tényleges hatalmat. És vele epárhuzamosan a mérhetetlen államadósságot áttólták az első kormányra."

Nem tudom milyen hatalom maradt a szocik
kezében az Antall-kormány alatt.
Nekem úgy tűnik, hogy hatalmi pozícióban általában az aktuális miniszterelnök és a ő kormánya szokott lenni."

Bizonyára fiatal ember lehetsz, ha nem tudod ezeket.
Paradox módon hangzik, de az MSZP, és főleg az SZDSZ kezében volt lényegében minden valódi hatalom. Ezek közül a legfontosabb a tv és rádió volt, például Antall Józsefet szó szerint nem engedték megszólalni a tv-ben, miközben a taxispuccsot szervezték a kormány ellen - pár hónappal a rendszerváltozás után.
A másik hatalom a korábbi pártemberek és kollaboránsok által széthordott állami vagyon privatizálásából eredt. Az ilyen-olyan funkcionáriusok már a 80-as évek végén szétprivatizálták a gazdaságot, vitték az állami cégek értékes részeit, ingatlanait, miközben a veszteséges, lerobbant dolgokat meghagyták a köz "javára". E folyamat alapján a likvid tőke az információval, kapcsolatokkal rendelkező korábbi párt- és szakszervezeti emberek kezébe került, akik ezután a baloldalt támogatták.
A harmadik fontos tényező a káderhiány volt, amely következtében a középvezetői posztokon a kommunista időkből vissamaradt vezetők szabotáltak, betartottak az új kormánynak.

"Csak nem arra gondolsz, hogy a szociknak ki kellett volna fizetniük az államadósságot(?) és az így szanált államháztartást tálcán átnyújtani a rendszerváltó erőknek?"

Legalább egy részét nyugodtan kifizethették volna (visszahozhattak volna valamennyit).
Akkor bizonyára nem emlékszel arra sem, hogy Horn Gyula és társai annak idején diplomata táskákban hordták a MNB-ból a dollárokat a SZU-ba. Eghy táskába 150.000 dollár fért, anyit vittek egyszerre. Mivel a SZU nem kapott kemény valutát, a mi kedves vezetőink ilyen módon oldották meg valutával való ellátásukat. Alighanem az ilyen pénzekből fizette a KGB a terrorista akciókat, pénzelte Carlost és társait.
Hornék ellen büntetőeljárás is indult ezért '90 után, de kiderült hogy még az ő idejükben olyan módosítást hoztak, hogy ez már csak szabálysértésnek minősült, az meg már elévült mire bolygatni kezdték.

Nem tudjuk, hogy tízmillió dollárt hordtak ki diplomatatáskákban Hornék, meg hogy hányan hordták, de ennek a kamatit és kamatos kamatait is mi fizettük, fizetjük meg...
Szóval tényleg jó lett volna, ha ezért a disznóságért vezekelve valamennyit visszahoztak volna az ellopott, elpazarolt pénzekből.

Trackers 2014.01.06. 12:39:54

@Kolb Ace 2:
Te tényleg semmit nem tudsz a kommunizmusról.

Recsk és a többi munkatábor léte is ismeretlen bizonyára előtted.

Avagy az Apró Antall-nak kiutalt zsidóktól elkobzott villa, amit Nagy Imréék kivégzéésért kapott.

Az MSZMP KB feladata volt a kersztény-üldözés és kommunista eszmék uralmának fenntartása.

A beszervezés csak ezután kezdődik.
Lehetett önként, zsarolva, és verve is ügynöknek lenni.

De ha valaki leírta rólad, hogy vasárnaponként templomba jársz, vagy hogy elénekelted a székely himnuszt, akkor esélyed se volt középvezetői pozíció megszerzésére sehol.

Leginkább a képzetlen kommuzmushoz hű, atesita, alkoholt kedvelő emberek kerültek a legamagasabb pozíciókba.

De végülis tökmindegy.
Mi akik benne éltünk tudjuk.
Hogy te, 30 évesen se, hogy ítéled ezt meg, miket hazudgálsz össze, hogyan szépíted kedvenceid múltját senkit nem érdekel.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 12:40:44

@clozapine56:

Szép gondolat a szélsőségesek felvilágosítása, de személyesen nem érzek hozzá indíttatást. Úgyhogy a magam részéről a nácikat és kommunistákat, vallási fundamentalistákat is csak ignorálom. Nem politikus vagyok, csak egyszeri polgár, nem kell nekem mindenkivel feltétlenül beszélgetnem.

Trackers 2014.01.06. 12:44:47

@Hohó60:

Beszédes az is, hogy teszem azt a privatizáció kapcsán leginkább az ex-MSZMP-s körök, hogy mást ne említsek pl a Gyurcsány, Apró, Bajnai család profitált leginkább.

Antall Józsi alatt itt állomásozott még a teljes szovjet hadsereg, az MSZP átmentette az MSZMP vagyont, és akadt egy kontra-szelektált ügynöklista is SZDSZ és MDF-es prominensekkel tűzdelve, amivel sakkban tartották őket, amíg kiárusították az országot.

explanatus 2014.01.06. 12:44:58

@Attitude Adjuster:
„A kormányváltás legfőbb akadálya momentán az a kb egymillió MSZP-től vagy DK-tól szabadulni nem bíró baloldali szavazó.”

Látjátok, tudunk mi beszélgetni. Igen, jó meglátás, de ez nem a szavazók „hibája”, ők, mármint a szavazóik igazi baloldalinak tartják magukat, a pártjaik meg nem azok. Nem mondom, hogy megint szövőnők meg traktoros lányok kellenek, de egy baloldali párttól az ember azt várná el, hogy „baloldali” legyen, de nem az.

"Minden más, kormányváltást óhajtó politikai formáció a 'se velük, se nélkülük' csapdájába van zárva." Világos beszéd!

quendelapo 2014.01.06. 12:45:43

@explanatus:
"„Újjászületés abból a káoszból lehet, ami a parlamentáris ellenzék hatalomra kerülése után jönne. Főleg, ha a váltás úgy történne meg, hogy közben sok új pártnak sikerülne bekerülni a parlamentbe.”

Látod, ezzel maximálisan egyetértek, de ennek a legfőbb gátja a baloldal és nem a fidesz (szerintem)"

Ezt nem értem: minek a gátja a baloldal? és minek nem gátja a fidesz?

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:47:56

@Attitude Adjuster:

Inkább az "elmútnyócév" mint az elmúlt 4 év.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 12:49:25

@Trackers:

"De végülis tökmindegy.
Mi akik benne éltünk tudjuk.
Hogy te, 30 évesen se, hogy ítéled ezt meg, miket hazudgálsz össze, hogyan szépíted kedvenceid múltját senkit nem érdekel."

Akik éltünk benne, tudjuk, de azt gyakorta elfelejtjük, hogy akik később születtek, azok nem tudják. Ha a szüleik apolitikusok voltak (vagy egyenesen a szovjetkollaboráns rezsim kiszolgálói), akkor az ő képük a kommunista diktatúráról nem azért hamis, mert ők hazudnak, hanem azért, mert nekik hazudtak.

Márpedig a rendszerváltás óta folyamatosan megy a masszív szerecsenmosdatás.

Ha a baloldali ikon, a minden kérdésre választ ismerő Vágó István '90-ben találja azt mondani, hogy a '80-as években valójában már nem is volt diktatúra, simán meglincselik.

18 évvel később már csak a jobboldal idegeit borzolta ez fel. És azóta eltelt további hat év.

A Kádár-nosztalgia már nem a Gyurcsány kezét nyalogató munkásőrözvegyek kiváltsága, felnőtt egy generáció, amelyiknek fogalma sincs, hogyan is nézett ki a diktatúra - így el lehet adni nekik, hogy a mostani kormányzat az az.

sanyix 2014.01.06. 12:51:12

Na igen abban hogy a fityisz nyer az az egyetlen jó, hogy a "bal"fasz oldal talán eltűnik, szétesik, mert nincs miből a holdudvarnak tejelni.
Aztán hozzá lehet látni a fityisz szétveréséhez.
És ha már nincs egyik sem, akkor van kilátás változásra.

explanatus 2014.01.06. 12:53:00

@quendelapo: pár bejegyzéssel feljebb már megbeszéltük

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:53:46

@Trackers:

"Te tényleg semmit nem tudsz a kommunizmusról."

Te se, mert itt olyan nem is volt, csak szocializmus.

"Recsk és a többi munkatábor léte is ismeretlen bizonyára előtted."

Nem, most épp közmunkatáboroknak hívják őket.

"Az MSZMP KB feladata volt a kersztény-üldözés"

Pirospont érte!

"és kommunista eszmék uralmának fenntartása."

Viktor elvtárs azóta is ezt teszi.

"Lehetett önként, zsarolva, és verve is ügynöknek lenni."

Lehetett nem ügynöknek lenni, és lehetett ügynökként nem jelentést írni is. Ezek mégis önként jelentgették fel az anyjukat is. Lásd: Pokorni elvtárs.

"De ha valaki leírta rólad, hogy vasárnaponként templomba jársz, vagy hogy elénekelted a székely himnuszt, akkor esélyed se volt középvezetői pozíció megszerzésére sehol."

Nahát, ez ma is pont így megy.

"Leginkább a képzetlen kommuzmushoz hű, atesita, alkoholt kedvelő emberek kerültek a legamagasabb pozíciókba."

Ez eddig tiszta fidesz...

"Hogy te, 30 évesen se, hogy ítéled ezt meg, miket hazudgálsz össze, hogyan szépíted kedvenceid múltját senkit nem érdekel."

Ahogy az se hogy te 60 évesen mit hazudozol össze. Akkor a komcsik seggét nyaltad, most is azt teszed. Csak épp a haza ellenében.

Hohó60 2014.01.06. 12:53:51

@Trackers:

Hát igen, nagyon kíváncsi lennék, Végvári őrgy. vajon kitől kapta az utasítást, hogy pont az szdsz-t kell az adatbázishoz engedni.
Ennél már csak az lehetne érdekesebb, hogy kiknek az aktáit tették el későbbi hasznosításra, kikét égették el, és kikét csempészték be, mert hogy sajna nem volt nekik...

Ennek fényében különösen érdekes az, hogy épp ezek a politikai körök követelik leghangosabban az ügynökakták nyilvánosságát.
Mert hogy ők pontosan tudják a választ a fentiekre...

Trackers 2014.01.06. 12:55:01

@Attitude Adjuster:
"A Kádár-nosztalgia már nem a Gyurcsány kezét nyalogató munkásőrözvegyek kiváltsága,"

Elnézve korosztályokra bontott pártpreferenciát (MSZP támogatottság), azért van összefüggés a "munkásőr özvegyek" számában és a nosztalgikus katarzis között.

Trackers 2014.01.06. 12:56:26

@Hohó60:

Már Antall idején elkészítették azt a listát amit nyilvánosságra lehet hozni, Kuncze vezényletével, és megsemmisítették amit nem.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 12:58:38

@Attitude Adjuster:

A szocializmus előtt a magyarok 90%-a írástudatlan paraszt volt. A mostani "üldöztetési" rinyálást hallgatva úgy tűnik mintha 90% burzsuj tőkés lett volna, nem maga is elnyomott paraszt. Ti melyik párhuzamos univerzumból jöttetek? Merthogy nem a valóságból, az biztos.

Üldözték a komcsik az ellenzéket? Ja. Ma nem ezt teszik? De. Akkor meg mi a különbség?

A szocializmus legnagyobb érdeme az ingyenes oktatás volt. Amit mindenki megkapott, sajnos még az is akibe kár volt. E nélkül ma nem irogatnátok ide baromságokat, mert a földet túrnátok a minimálbér feléért (már ha egyáltalán lenne olyan szerencsétek hogy pont titeket választana ki a földesúr csicskázásra, nem a másikat). Ma már csak a kiválasztottaknak van meg erre az esélyük. Egyetem? Ilyen árak mellett? Ugyan már...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 13:00:25

@Hohó60:

Nem kell előre magyarázni a bizonyítványt, besúgó! Legyen minden nyilvános és akkor kiderül minden. Nem véletlenül egyedül a fidesz nem akarja. Talán nincs is besúgómúlt nélküli fideszes.

Trackers 2014.01.06. 13:00:27

@Kolb Ace 2:

Neked az elvakultságodon kívül nincs összehasonlítási alapod, mert nem éltél.
A fröcsögés meg nem érdekel.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 13:01:13

@Trackers:

És akkor miért nem hozták nyilvánosságra? Ja mert nem is volt ilyen?

Hohó60 2014.01.06. 13:02:46

@Trackers:

Valszeg így lehetett, csak azzal nem értek egyet, hogy Kuncze ott valaha bármit tényleg vezetett volna.
Kuncze egy báb, egy udvari bolond volt, a kemény mag elfedése volt a szerepe.
Azé a kemény magé, amely annak idején a viccből ismert "Kádár Apró Dögei" vonalat is működtette, ma pedig a (jog)folytonosság jegyében "Gyurcsány Apró Vadai" vonalként jellemezhető.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 13:04:04

@Trackers:

Neked tényleg csak az elvakultságod van meg. Mennyit is éltél a szocializmusban? Ha sokat akkor biztos MSZMP tag voltál és most hazudsz, ha meg nem, akkor neked sincs összehasonlítási alapod és azért hazudsz.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 13:04:51

@Hohó60:

És ezekből lettek Orbáb Apró Csicskái?

Kolb Ace 2 2014.01.06. 13:05:08

@Hohó60:

És ezekből lettek Orbán Apró Csicskái?

sanyix 2014.01.06. 13:07:38

hogy mi megy a politikában és az állami szervekben, ajánlom a Drót (The Wire) című sorozatot ;) Zsarolások, lenyúlások, lefizetések, leszólás fentről kivel kell és kivel nem kell foglalkozni, statisztika kozmetika, stb.
Látható miért jobb nem nyilvánosságra hozni néha kényes részleteket: mert rohadt jól lehet vele zsarolni, visszautasíthatatlan ajánlatokat adni :)
Magyarország is hasonló csak még sokkal durvábban megy a mutyi.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 13:16:59

"de ez nem a szavazók „hibája”"

Valójában ez nem 'hibája' senkinek, leszímtva azt a maximum pár száz embert, aki döntési pozíciókban ténylegesen hozzájárult az 'elkúráshoz'.

Ez igazából a politikai rendszer tehetetlenségi erejéből fakad.

Lehet mondani - mondtam is - hogy a baloldal kormányra kerülésének akadálya az, hogy képtelen volt a megújulásra, az 'emútnyócév'-től való tartalmi és személyi elrugaszkodásra.

De ezzel valójában a baloldal politikusainak totális önfeladását kérjük számon, ami nonszensz. Ráadásul valószínűtlen is, hogy ha mindenki, aki valamilyen formában az 'emútnyócév' felelőse, villámcsapásra egyszerűen visszavonult volna a közélettől, akkor lenne-e idén tavaszra egy olyan ellenzéki politikai formáció, ami legalább annyi támogatottsággal bír, mint ez a bukásra ítélt, még mindig farigcsált-farigcsálandó olajfakoalíció Mesterházystól, Bajnaistól, Gyurcsányostól.

Ha megnézzük az utóbbi négy-hat évet, bármiről, ami szervezett ellenzéki politikai mozgalomra emlékeztett, vagy kisült, hogy az 'emútnyócév' visszatérését bekészíteni létrehozott báb (Milla, PM, Bokrosék, mindenféle szadi-törmelék), vagy eljelentéktelenedett, elvesztette a ballib sajtó támogatását, elhanyagolható vagy nulla eséllyel a parlamentbe jutásra (LMP, 4K!, stb.).

A három részre szakadt MSZP-n (na meg a Jobbikon, de ők ugye a maguk karanténjában) kívül gyakorlatilag nincs ellenzéki erő, négy évvel az 'emútnyócat' elsöprő '10-es választások után sem.

Nem is érdeke sem az MSZP-nek, sem a Fidesznek.

Úgyhogy de, valamilyen szinten a baloldali választók 'hibája'. Én nem vagyok baloldali, de ha empatikusan megpróbálom annak képzelni magam, akkor azért találnék magamnak olyan pártot, amelyik nagyjából baloldali értékeket képvisel.

De az elmúlt lassan negyedszázadban a fél ország annyira belekeményedett a két, egymást elkergetni akaró tábor paradigmájába (az ország másik fele mindezt vagy undorral nézi, vagy sehogy, mindenesetre a hátával szavaz), hogy nem értékrendekről vagy programokra, vagy akár közös célokról, elképzelésekről szól a történet, hanem ilyen focihuligán kaliberű iszapbirkózásról, ahol a szavazó is csak azt nézi, ki és hogyan tudná az ellenséget eliminálni.

Summa summárom, a 2014-es kormányváltás legnagyobb akadálya, hogy az MSZP '10-ben halálos sebet kapott, de nem halt bele. Maradt elég ereje, hogy dominálja a teljes baloldalt, de annyi nem, hogy választásokat is nyerjen vele.

Úgyhogy szerintem nemhogy a következő, de a következő két-három ciklusra is megcsinálták Orbánnak a kényelmes tutit.

Lehet reménykedni mindent (elsősorban ugye a kormányt) elsöprő kataklizmákban, de azért az kívülről nézve inkább megmosolyogtató.

Ha valamit nagyon megtanult Orbán, az az, hogy minden (például a jelenlegi, fékezett, ám tartósnak ígérkező lecsúszás is) elmegy szódával, amennyiben a derék választó nem érzékeli drámai és látványos összeomlásként.

Nem negyon kell az előre látható jövőben megfeszülnie a nagy pókerben, mert a baloldalnak egyszerűen nincsen semmi értékelhető lapja.

Lengyel 2014.01.06. 13:21:57

@DR. Smit Pal:

Én még tudok oroszul: Tokorodj szarházi! :)
Milyen jogon sértegetsz és minősítesz segnyaló?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 13:26:28

@Trackers:

"Elnézve korosztályokra bontott pártpreferenciát (MSZP támogatottság), azért van összefüggés a "munkásőr özvegyek" számában és a nosztalgikus katarzis között."

Amennyiben is a Kádár-nosztalgiát kizárólag a rendszerváltásnak a Gyurcsány-szektába tömörült párttag-hajótöröttjeivel azonosítjuk.

De, amint itt fentebb ettől a cigányozó tufától is látjuk, koránt sincs így, a sok évtizedes történelemhamisítás meghozta eredményét, vannaki ilyen balfékek is, akik ilyeneket írnak le, hogy a "szocializmus előtt a magyarok 90%-a írástudatlan paraszt volt" meg a "a szocializmus legnagyobb érdeme az ingyenes oktatás volt. Amit mindenki megkapott".

Ez pedig már nem a pozícióját vesztett, szovjekollaboráns apparátus egykori tagjainak sóhajtozása, ez az elbutító, történelemhamisító agymosás következménye.

Lengyel 2014.01.06. 13:26:46

@DR. Smit Pal:

A puha diktatúra holnapra megkeményedhet, mint egy jó magyar phallos ;-), de ezt már nem engedheti meg a magyar nemzet, nem a szónókok, hanem a NEMZET.

Lengyel 2014.01.06. 13:32:12

@Ad Dio:

Manapság nem kell elhurcolni embereket. Elég elvenni a megélhetésüket, pl. stadionépítésekkel, villamosok telepítésével, az orbán bányák díszköveinek kötelező lerakatásával, földmutyikkal, trafikmutyikkal, stb.
Te vagy elmebeteg. Éthető? Ha nem, annál inkább.
Tudod hogy dolgozik kétszer annyi munkanélküli közmunkán? Úgy, hogy 4 órát dolgoznak 8 helyett.
Na így.

A munkanélküliség : TÖMEGGYILKOSSÁG.
Ha ezt megértetted, mindenképp ír nekünk!

explanatus 2014.01.06. 13:39:14

@Attitude Adjuster: Ilyeneket olvasva azt gondolom, „drámai és látványos összeomlás” nélkül is képesek lennénk talpra állni, hiszen amit írtál felér egy cselekvési programmal.

Laciii 2014.01.06. 13:47:11

Baloldal kizárva, tehát se fidesz, se mszp és társai, se lmp.
Tehát maradt a Jobbik.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 13:49:03

@explanatus:

Nem tudom, pontosan mire gondolsz, mert a magam részéről éppen feloldhatatlan akadálynak érzem, hogy MSZP megőrzött egymillió szavazót, ezzel szükségszerűen a legnagyobb baloldali párt státuszát, ellenben emellé az egymillió mellé nem képes, és nem is lesz képes egy választási győzelemhez elegendő saját, vagy szövetséges tábort szerezni.

Én azt gondolom, hogy erre nincs megoldás, csak az idő. Idővel az MSZP ellenzékben elsorvad, az emútnyóc prominensei és opportunista társutasai kikopnak, a hajdani 'párttagok' (arra gondolok, amikor ez még egy pártot jelentett) kihalnak, és akkor, talán, akad baloldalon kihívója az utódpárti monolitnak. Na, akkor (soká) bukhat meg a Fidesz, és mehet végig maga is a felmorzsolódás, felismerhetetlenségig megújulás útján.

Tippelni nem mernék, de valószínűnek tartom, hogy ez a folyamat minimum egy évtized lesz - és még igazából el sem kezdődött, ebből a szempontból a baloldal számára az elmúlt négy év is elveszetgetett idő volt.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 13:54:27

@Laciii:

"Tehát maradt a Jobbik."

Maradt bizony. 10% körül. Ami különösebb protest-izgalom nélkül nagyjából a potenciálja teteje is. Szélről nem lehet demokratikus választásokat nyerni, pláne nem egy first-past-the-post, többségi szisztémában.

Marad a Jobbik, marad amolyan testimonial party, a maga harsogva előadott, de az inherensen konformista és centrista többség számára sosem elfogadható mondókájával.

Lengyel 2014.01.06. 14:04:09

A népképviseleti demokrácia MEGBUKOTT. VÉGLEG!

Azt csak jellemes emberek tarthatják fenn. A mutyizók: Jellemtelenek.

Ki kell találni a folytatást!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 14:25:03

@Lengyel:

"A népképviseleti demokrácia MEGBUKOTT. VÉGLEG!"

Ó, hát az olyan, mint a katolikus egyház. Minden héten VÉGLEG MEGBUKIK. Évszázadok/évezredek óta.

"Ki kell találni a folytatást!"

Valószínűleg nem kell kitalálni, kialakul az magától is. Jelen állás szerint valószínűleg valamiféle adott témákban összeálló, cloud-szerű, ad-hoc csoportosulások formájában. A közeljövő valószínűleg a számtalan, tömeges lobbicsoport némiképp entropikus rendszere. A konkrét igazgatási intézményrendszer meg majd közben adaptálódik, ahogy szokott.

Trackers 2014.01.06. 14:30:04

@Attitude Adjuster:
De éppen a korosztályok szerinti pártpreferencia mérés azt mutatja, hogy a kommunista diktatúra szépítését célzó történelemhamisító törekvések egyre kevesebb sikert érnek el.
Teszem azt a 20 éveseknél az MSZP kb 5%-on áll.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 14:36:25

@Trackers:

Nem vagyok benne biztos, hogy a pártpreferencia-mérések ebben mérvadóak.

De azért nagyon remélem, hogy igazad van.

Trackers 2014.01.06. 14:37:13

@Attitude Adjuster:
Én azt látom, hogy a Jobbik igyekszik lefejteni magáról a vállalhatatlan részeket, és kezd középre haladni.
A levált részek, pedig jobbról kezdik előzni a Jobbikot.

Persze ez hosszú folyamat, mire konszolidálódnak annyira, hogy az EU ne kényszerítsen új választásokat ránk Jobbik győzelem esetén (mint Ausztriára Haider-ék győzelménél), de az irány tisztán látszik.

És itt nem a Vadai féle dühödt és standard nácizás csökkenésére gondolok, amivel mindenkit illet, aki nem tartozik a "demokratikus ellenzék"-hez.

hexensussz 2014.01.06. 14:44:06

@luis5: Vágyik rá a fene! Csak egyszerűen jönni fog, bekövetkezik.
Annyit azért elárulhatnál, hogy hol vannak, melyek azok a "jó" mutatók?

Mert amit én tudok:
- Az államadósság eddig nőtt kb. 2000 mrd Ft-al, emellett eltünt a Manyup vagyon;
- A gazdaság le van ülve és hülve, a szakértők elemzésből vettem, hogy a sikerágazat ép.ipar mutatója az EU-s pénzek felhasználásán alapul, a lakásépítés és a kkv-k sehol;
- A foglalkoztatottak száma az állami foglalkoztatás (közmunka) következtében javult, meg a korábbi adatértelmezés módosítása miatt (pl. egynapi foglalkoztatás után az illető arra a hónapra foglalkoztatottnak minősül);
- Egyes elemzések szerint az igazán képzett és értékes szakmunkaerő zöme már eltávozott külföldre, ez a gazdaság bővülésének már akadálya lesz;
- A száunkra kulcsfontosságú országokan már második éve növekedés van, mi pedig még állunk. A következő 4 évben valamikor valószínű bekövetkezhet egy őket érintő recesszió, ami minket viszont azonnal érinteni fog.
Lehetne még folytatni!

Lássuk hát a sikerlistádat!

♔batyu♔ 2014.01.06. 14:55:00

Ballibsiknek a jobbikot tudnám javasolni. Már vezeklésképpen is.

explanatus 2014.01.06. 15:05:33

@Attitude Adjuster: „De ezzel valójában a baloldal politikusainak totális önfeladását kérjük számon, ami nonszensz.”

Ismered a fecskemamás mesét? Akkor is elmondom :) Eresz alatti pihe-puha fészekben szájtátva várják a fecskefiókák a finom falatokat. Fecskemama röpül, legyet fog, viszi fészekbe. Egyszer csak kirepül az első madárka, utána a második, míg végül marad egy, amelyik úgy gondolja ő a legokosabb, nem repül, mert csak ki kell tátani a száját és jön a kaja. Párszor mondja neki az anyja, édes gyerekem a többiek repülnek már, próbáld meg te is. De nem. Egy napon azonban a fecskemama megunva a sok noszogatást, kilöki a fészekből. Ekkor van még két méter esélye az elkényelmesedett kisfecskének, hogy megtanuljon repülni.

Az ovis gyerekek hallgatva a mesét ilyenkor felsikítanak, hogy milyen kegyetlen az ilyen anya. Persze ők még nem tudják, ez volt az utolsó nap, amikor a kisfecske ki kell repüljön a fészekből, mert ha nem, már nem lesz annyi ideje, hogy megerősödjön annyira, hogy bírja a több ezer kilométeres utat.

Szóval, ha a baloldal vezetői nem hajlandók a „nonszensz”-re akkor az általad említett hű szavazók vagy azt teszik, amit a fecsemama, és akkor van esély arra, hogy „életben maradnak” vagy marad a két méteres zuhanás aztán vége. Ez a szavazóréteg ma még pártjaik vezetőit meg tudná tanítani „repülni” azaz baloldali eszmékért dolgozni, a határnap után (elvesztett választás) már nem lesz erre mód.

Akkor marad, amit mondtál „Tippelni nem mernék, de valószínűnek tartom, hogy ez a folyamat minimum egy évtized lesz - és még igazából el sem kezdődött, ebből a szempontból a baloldal számára az elmúlt négy év is elveszetgetett idő volt.”

Sztavrosz_ (törölt) 2014.01.06. 16:00:16

Ma is vannak besúgók, és ma is figyelnek meg polgárokat. Ugyanolyan aljas dolog mint akkor volt.

_most_ 2014.01.06. 16:02:10

látva a fidesz ámokfutását, azért a baloldal egész vállalható alternatíva lett :D

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:14:26

@Attitude Adjuster:

Pont ez az hogy addig van csak biztonságban, amíg az emberek még elfogadhatónak tartják a zsebükben kotorászást. De amint a saját lakásuk, fizetésük kerül veszélybe, akkor már nem az MSZP-vel kell számolniuk, hanem a lámpavasra húzással, mint 56-ban.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:18:18

@Attitude Adjuster:

"a sok évtizedes történelemhamisítás meghozta eredményét, vannaki ilyen balfékek is, akik ilyeneket írnak le..."

... mint te. Személyes léteddel bizonyítod a szellemi sötét középkor visszatérését, az iskolarendszer totális csődjét, az egyenes utat a hajléktalanság/fradi b közép/fidesz táborba.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:20:48

@Attitude Adjuster:

Nem a baloldalon kell kihívó orbánnak, arra ott van ő maga, hanem a józan oldalon.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:23:05

@Lengyel:

Koszovói mintájú ENSZ protektorátus kéne ide. Az egész parlamentet meg hagyni hogy elvigye az árvíz.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:24:40

@Trackers:

Leginkább azért mert belenevelték a viktorista posztkommunisták, hogy ciki felvállalni a józanságot.

Ad Dio 2014.01.06. 16:27:15

@Kolb Ace 2:

"A TV székház gyújtogató fradista csőcselék az nem a kormány volt!"

Nem. Azok szimpla huligánok voltak. Viszont az azonosítójel nélküli (honnét is jött?) karhatalmistákat - abszolút szakmaiatlan és tökéletesen indokolatlan módon - bevető az bizony a kormány volt. Ugyanaz a kormány, aki ahelyett hogy utánajárt volna az egyértelmű jogsértéseknek, nem habozott kitüntetni a bűnösöket.

Mosogasd csak a szerecsent Te demokraták gyöngye Te...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:27:57

@♔batyu♔:

A jobbikosoknak meg Szegedi Csanádot. :D

Ad Dio 2014.01.06. 16:29:26

@Kolb Ace 2:

"A lakosság kb 80-90%-a ateista, felvilágosodott ember. A maradék 10-20% meg élősködik a többség nyakán, ránkerőszakolja magát, fizetteti a népbutító propagandáját. Kb. mintha a zsidókkal fizettetnék ki a koncentrációs táborokat."

Elnézést. Elfelejtetted említeni hogy fanatikus ateista hívő vagy. Azokra jobb ráhagyni a dilijüket. Épp mint a fanatikus istenhívőkre. Az adatok/érvek az ilyeneket tökéletesen hidegen hagyják.

Szóval: persze-persze...

:-)

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:32:07

@Ad Dio:

Szimpla fideszhívő huligánok. A fidesz szervezte a háttérből az egész műbalhét. Az volt a baj hogy a rendőrség kezdetben töketlenkedett, nem oszlatta fel azonnal a huligánokat, ezért felbátorodtak, látták hogy lehet itt szórakozni a hatósággal, végre elérkezett az ő napjuk, balhézhatnak reggel-délben-este. Aztán amikor a yard észbe kapott és rendet tett, akkor meg ment az óbégatás, pedig az 1. perctől így kellett volna. Amerikában ilyenért a tömegbe is lőttek volna, a túlélők meg mentek volna Guantanamora, nálunk meg játszották a mimóza áldozatot, és a rendőr a hülye mert mert rendet tenni.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:34:55

@Ad Dio:

Értelmes ember nem is lehet hívő. Mert akkor fel kéne tennie magának a kérdést hogy most akkor melyik istenben is higgyen, és rájönne hogy az övé semmivel nem komolyabb mint a másiké. Ha meg erre rájön, akkor arra is hogy az egész istenesdi egy nagy néphülyítő, orbánista mese.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:35:56

@Sztavrosz_:

És munkásőrök is vannak, pl. a fidesz fradista gyilkosai, egyetemisták vegzálásához.

Ad Dio 2014.01.06. 16:37:40

@Lengyel:

Ha érint Téged a munkanélküliség, akkor sajnálom.

A közmunkaprogram hatékonysága erősen megkérdőjelezhető, de ugyanezek az emberek fele ennyiért segélyen meresztenék a seggüket otthon. Segély helyett munka mindig jobb. Ez speciel a mostani kormány egyik legnormálisabb húzása. Ugyanezt a célt szolgálják a nagy középítkezések is. Hogy miért pont stadiont? Mi mást?

Btw életemben 3-4 hónapig voltam munkanélküli. Élete legborzalmasabb időszaka volt. Egy hétig bírtam, aztán elkezdtem járni a környéket. Bekopogtattam minden udvarba, hogy van-e valami munka. Festettem kerítést, ástam kertet, hordtam fát, nyírtam füvet, lomoltam ki pincét, forgattam át tetőcserepeket. Néha nem is pénzért, csak hogy valami hasznosat csináljak, mert a tétlenség megöl. Aztán újraindult szerencsére a vállalkozásom és azóta nem fordult elő ilyen.

De aki munkanélküliségre panaszkodik, annak azért tudnék tanácsokat adni...

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Sütemény1975 2014.01.06. 16:44:05

@toportyánzsóti:
"Normális becsületes ember nem szavaz tolvaj hazug csalókra "

ezért nem szavazunk a baloldalra :)

Ad Dio 2014.01.06. 16:44:26

@Kolb Ace 2:

"Szimpla fideszhívő huligánok. A fidesz szervezte a háttérből az egész műbalhét."

Tudod ezt bizonyítani is, vagy csak úgy mondod??? Teeeee, jogállam dísze Teeee...

"Amerikában ilyenért a tömegbe is lőttek volna, a túlélők meg mentek volna Guantanamora, nálunk meg játszották a mimóza áldozatot, és a rendőr a hülye mert mert rendet tenni."

Veled ellentétben jártam ott. A rendőrök kemények, de SOHA SEMMI körülmények közt nem lépig át az alkotmányos és törvényi kereteiket, mert akkor olyat kapnak instant, hogy fal adja a másikat. OTT nem fordúlhat elő azonosítószám nélküli fegyveres rendfenntartó, mert a társaik lövik ki késlekedés nélkül. Tetszik érteni?

De csak mosogasd a szerecsent. Szórakoztató.

Ad Dio 2014.01.06. 16:45:12

@Kolb Ace 2:

"Értelmes ember nem is lehet hívő. Mert akkor fel kéne tennie magának a kérdést hogy most akkor melyik istenben is higgyen, és rájönne hogy az övé semmivel nem komolyabb mint a másiké. Ha meg erre rájön, akkor arra is hogy az egész istenesdi egy nagy néphülyítő, orbánista mese."

Persze-persze... :-)

ö...mikó? 2014.01.06. 16:45:50

@Ad Dio: Ezt kitaláltátok magatoknak a többi nagy varázslóval, hogy az ateizmus is hit. Nem, nem az. Ahogy Dr. House mondta: nekem ezzel az egész hit dologgal van problémám.
Nem hinni kell, gondolkodni. Próbáld meg, fuss neki még egyszer az alapoktól, s hamar eljuthatsz oda, hogy a nagy varázsló nem létezik.

Sütemény1975 2014.01.06. 16:46:44

a magyar szavazó nagyon rövidtávú memóriával rendelkezik. a sok agymosott libsi rohan majd szavazni, mert az a jelszó: Le kell váltani orbánt! Hogy mi lesz utána? Kiket hoznak vissza kormányba? Addig már nem jut el a gógyi...
Aki a baloldalra szavaz, az nyilván nem élt ebben az országban 2002 és 2010 között.
A fidesz sem tökéletes, de még mindig ezerszer jobb alternatíva mint a komcsi bagázs!

Sütemény1975 2014.01.06. 16:48:52

@ö...mikó?: akkor te csak gondolkodjál! korábban is elkezdhetted volna és akkor nem hánysz ide baromságokat.

ö...mikó? 2014.01.06. 16:51:31

@Sütemény1975: Rád is rád férne, te bárány, te. :)

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:52:56

@Ad Dio:

"A közmunkaprogram hatékonysága erősen megkérdőjelezhető, de ugyanezek az emberek fele ennyiért segélyen meresztenék a seggüket otthon."

Vagy teljes fizetésért ott ahol most közmunkászsebpénzt kapnak. Az önkormányztaok szinte mindegyike kirúgta az embereit és visszafoglalkoztatta közmunkásként. ez aztán a fejlődés! Kár hogy te nem voltál köztük, most nem lájkolnád ennyire C. Viktort.

"Hogy miért pont stadiont? Mi mást?"

Mást el se tudsz képzelni? Focihuligán-e vagy? Iskolafelújítást? Kórházfelújítást? Útfelújítást? Igen ott is, ahol volt, csak a 2 új szakasz közt kimaradt egy rész, mert elfogyott a lóvé, vajon kinek a zsebébe mehetett, lásd: gyorsforgalmi út, Üllői út...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 16:57:28

@Ad Dio:

"Veled ellentétben jártam ott. A rendőrök kemények, de SOHA SEMMI körülmények közt nem lépig át az alkotmányos és törvényi kereteiket"

Persze hogy nem, mert ott eleve szabályosnak számít az amiért itthon te hőbörögsz. És ott nincs kivételezés, hogy híres ember vagy, mondjuk Császár Elődke, és akkor már drogosan ölhetsz is rendőrt, nem. Ott a Vészhelyzet néger dokiját is lelőtték, mert szilveszterkor vizipisztollyal nyitott ajtót a ráküldött rendőröknek. És nem évekig vizsgálták hogy jogos-e. Jogos és kész. aki hülye haljon meg, tartja a magyar mondás is, de az USA-ban ezt nemcsak mondják, hanem alkalmazzák is. És nem kell levennie az azonosítószámát hogy utána évekkel eg másik rezsim ne tudja megtorolni, hanem büszkén, jelvénnyel a mellén lő lyukat a hasadba a shotgunjával. Mert az a törvény.

Ad Dio 2014.01.06. 17:00:01

@Kolb Ace 2:

"Vagy teljes fizetésért ott ahol most közmunkászsebpénzt kapnak. Az önkormányztaok szinte mindegyike kirúgta az embereit és visszafoglalkoztatta közmunkásként. ez aztán a fejlődés! Kár hogy te nem voltál köztük, most nem lájkolnád ennyire C. Viktort."

Egyik fülemmel az hallom, hogy a munkanélküliség nem csökken, csak a közmunkások javítják az arányt.

A másik fülemmel meg azt, hogy a közmunkások valójában kirúgott közalkalmazottak helyett dolgoznak.

Tessék már engem ideológiailag továbbképezni: most akkor mit kell gondolni? Egyszerre mindkettő nem jön ki matematikailag. Vagy a matek helyett van valami alternatív eljárás az ilyen jellegű politikai helyzetek korrekt elemzésére?

"Hogy miért pont stadiont? Mi mást?"

Ez szarkazmus akart lenni, csak elmaradt a :-/

ö...mikó? 2014.01.06. 17:00:13

Sok vallássérült egy olyan közvetítő eszközön (internet) kommunikál, illetve bizonygatja a nagy varázsló létezését, amelynek létéhez több olyan fizikai törvény megvalósulása kell, ami ki is zárja (vagy legalábbis értelmetlenné teszi) a nagy vari meg a zombijézus létezését.... De azért csináljatok csak hülyét magatokból... :D

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:00:19

@Sütemény1975:

Ja, lopásra, pökhendiségre biztos jobb a fidesz. De nekünk nem ez a célunk. Eddig nem mentem el soha szavazni, mert pont leszartam, de a Fidesz elérte hogy biztos ott legyek.

Trackers 2014.01.06. 17:01:02

@Kolb Ace 2:
Teszem hozzá Császár Elődkének éppenhogy az MSZMP KB-s anyukája intézte el a tutit pl.

Ha már kommunista diktatúrára emlékezünk így együtt.
Te aki elképzeled, és én aki éltem benne.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 17:01:42

@Trackers:

Nem gondolonám, hogy egy ilyen project sikeres lehet, a Jobbik lényege a 'radikalizmus', ami egyfelől olcsó szavazat, másfelől egy kemény karantén. Ráadásul néhány kárpátia-pólóban, meg turul-ezoterista könyvkiadásban utazó kisvállalkozón kívül nem áll mögöttük senki, márpedig a történelem arra tanít, hogy szélsőség tömeges támogatottsággal nem, csak komoly anyagi hátországgal tud hatalomra kerülni.

Ad Dio 2014.01.06. 17:02:26

@Kolb Ace 2:

"Persze hogy nem, mert ott eleve szabályosnak számít az amiért itthon te hőbörögsz."

Nem tudom mit szívsz, de ez nem így van. Ami ott törvény, azt tartania kell a rendőrnek. Itthon 2006-ban felmentést kaptak a kormánytól. Ott ilyen nincs.

Mosogasd még a szerecsent, hajrá...

Ad Dio 2014.01.06. 17:03:32

@Trackers:

"Teszem hozzá Császár Elődkének éppenhogy az MSZMP KB-s anyukája intézte el a tutit pl."

Pontosan. És Stohl Buci "úr" dolgait is hozzátehetnénk...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:03:57

@Ad Dio:

Az egyik füleddel az orbánista mesét hallod (csökkent a munkablablabla...), a másikkal meg a valóságot (1 munkás >> 1 közmunkás).

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 17:03:58

@explanatus:

"Ez a szavazóréteg ma még pártjaik vezetőit meg tudná tanítani „repülni” azaz baloldali eszmékért dolgozni, a határnap után (elvesztett választás) már nem lesz erre mód. "

Nem nagyon látom, hogy erre a baloldal politikusai indíttatást mutatnának (személyesen érthető), úgyhogy marad a zuhanás, aztán onnan a repülési kísérlet. És ez szerintem legalább egy évtized lesz.

Valahogy úgy képzelem, hogy előbb szakad a jobboldal darabokra, mintsem a baloldal feltámadna.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:06:35

@Trackers:

És Simicskaya Ibrahim elvtársnak ki intézte el? Biztos nem az MSZP. Egy vicc hogy ebből a bűnözőből APEH vezér lehetett. Mint Pintér "Tasnádival gengszterkedek a józsefvárosi piacért" Sztív belügyminiszter.

Ad Dio 2014.01.06. 17:06:43

@Kolb Ace 2:

Fuss neki még egyszer ;-)...

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:07:55

@Trackers:

Tényleg éltél a kommunista diktatúrában? És hol? Mert itt Magyarországon csak szocialista diktatúra volt / van. És hány évet is éltél ott Álomvilágban?

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:09:46

@Ad Dio:

Nem tudom mit nem tudsz ezen felfogni. Amiért itt a rendőröket vegzálták 2006-ban, azért az amcsi rendőrt kitűntetik. Szabályosan. Ott próbálj meg a Capitolium előtt autókat gyújtogatni, meg a rendőrök megverésére felszólítani! Már céloz is be a mesterlövész a tetőtől.

ö...mikó? 2014.01.06. 17:10:41

@Kolb Ace 2: Vallássérülttel vitatkozni? Nincs sok értelme.... Persze szép dolog tőled, hogy ember számba veszed szegény kognitív képességeiben visszamaradott élőlényeket, de azért komolyan venni nem kell őket. Hogy is lehetne? Gondold el, ha azt a mesét beveszi, amit a pedofil papok suttognak a fülébe, akkor a fidesz hazugságai ehhez képest egy gyakorló hívő gyomrát nem kezdik ki.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 17:11:08

@Ad Dio:

"Azokra jobb ráhagyni a dilijüket."

Hát nem ezt mondom? A cigányozó, egyben valami virtuális Kádár-nosztalgiába merülő ostobákra kár szót vesztegetni. Egyszerűen le kell írni őket, mint amolyan társadalmi veszteséget. Kegyetlenül hangzik, de racionális, egyszerűen vannak olyan szegmensei a társadalomnak, amikkel semmilyen rendszerben nem tudsz mit kezdeni, legfeljebb eltartod őket, és tűröd a hülyeségeiket.

Ennek a társadalomnak kevesebb, mint a fele, amivel lehet még kezdeni valamit. Lehet, hogy csak a harmada.

Ezzel minél hamarabb szembenézünk, annál jobb az esély, hogy legalább azzal sikerülhet.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:11:44

@ö...mikó?:

:)

Lehet hogy igényli a pedopapok anális suttogását. :)

egyetmondok 2014.01.06. 17:13:31

@clozapine56:
Sötétebb,kirekesztőbb,sunyibb szöveget politikus 90 után tán nem is mondott ebben az országban,mint ő akkor.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:14:14

@Attitude Adjuster:

A fideszszopókra is kár szót vesztegetni, mégis megtettük.

"Egyszerűen le kell írni őket, mint amolyan társadalmi veszteséget."

Ja, 2006-ban pont ilyen veszteségként írtak le titeket, most meg itt ajvékolsz, mikor szerinted is rendben volt ez.

"Ennek a társadalomnak kevesebb, mint a fele, amivel lehet még kezdeni valamit. Lehet, hogy csak a harmada."

A többi vagy Londonban van, vagy fideszzombi.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:16:03

@Ad Dio:

Ismersz más magyar szavakat is? :)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.06. 17:18:12

@ö...mikó?:

" Ezt kitaláltátok magatoknak a többi nagy varázslóval, hogy az ateizmus is hit. Nem, nem az."

Dehogynem. Ugyanis nem létezik semmiféle racionálisnak tekinthető gondolatrendszer, aminek lenne _ellenbizonyítéka_ Isten (világszellem, pepita zsiráf, világkód) létezésére.

Nem hit az agnoszticizmus.

Az ateizmus viszont az.

És bár a teizmus/ateizmus kérdését csak marginálisan érinti, éppenséggel a materialista világkép de facto megdőlt. A kortárs fizika nagyjából ott tart, hogy nem létezik olyan, hogy anyag.

ö...mikó? 2014.01.06. 17:20:53

@Kolb Ace 2: Mondjuk ez már trollkodás tőlem is, de tényleg nem értem, hogy azok az emberek hogy vehetik komolyan magukat, hogy tudnak magukra, mint értelmes lényre gondolni, akik bevesznek egy kétezer éves mesét, és olyan alapvető fontosságú kérdésekben, mint a világ vagy az élet eredete elfogadnak egy röhejes és kínos hazugság halmazt, amiről egy 6 éves gyerek logikai képességeivel meg lehet állapítani, hogy hazugság.
Amúgy a vallásoknak fontos értékteremtő szerepe VOLT. Ma már több gondot okoznak, hisz egyszerű hatalompolitikai eszközök, amivel a birkákat irányítani lehet, és a vallásilag ingerelt tömegnél nincs veszélyesebb és gonoszabb. A legviccesebb, hogy mindenki látott már magából kikelve gyűlölködő vagy ordítozó keresztényt, pedig az a szeretet vallása, elvileg, milyen a többi. Lassan be kellene tiltani az emberek butítását.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:23:12

@Attitude Adjuster:

Ezt Gyurcsok mestertől tanultad?

ö...mikó? 2014.01.06. 17:23:39

@Attitude Adjuster: Kicsit olvasgass többet kvantum mechanika tárgykörben, ne ragadj le a Discovery/Spektrum/natgeo művelődésnél, talán hamar rájössz, hogy nincs nagy varázsló, vagy legalábbis semmiképp olyan formában, ahogy hiszik a birkák, s semmiképp nem foglalkozik veled...

ö...mikó? 2014.01.06. 17:25:09

@Attitude Adjuster: Ne használd az internetet, hiszen léte maga az istenkáromlás. Hogy nézel így tükörbe?

Lengyel 2014.01.06. 17:25:33

@Ad Dio:

Ne sajnáld! Azt sajnáld, hogy az 52 %-os ideiglenes többség (fülkeforradalom) által megválasztott párt 2/3-osra tudta változtatni a súlyát, majd vértelen tömeggyilkosságot folytat a polgárok aljanépségén ("Aki nem vitte semmire, az annyit is ér."), miközben a vagyonát szinte végtelen mértékre emelheti anélkül, hogy azonnal elzavarnák őket, teljes vagyonelkobzás mellett.

Az NEM DEMOKRÁCIA, hogy 4 évente manipulált módon választhatunk, elnyomó, kizsákmányoló, élősködő szociálisan totálisan érzéketlen maffiózókat, akik pl. a gyerekeink (3000 mill.) nyugdíjalapját azután is elpocsékolhatják, hogy a mienkkel ezt már kétszer megtették a szocik.
Ez a rendszer nem demokratikus!

Egyetértünk?

A demokratikus rendszer az lenne, hogy a kormány nagy baj esetén garanciát vállal és teljesít a vagyonával és az életével arra, hogy hogy ha ideiglenesen kölcsönveszi a magyar polgárok öngondoskodása folytán az állami, és magánpénztárakba befizetett nyugdíj alapokat, záros határidőn belül, visszafizeti.

Egyetértünk?

Lengyel 2014.01.06. 17:25:44

@Ad Dio:

Ne sajnáld! Azt sajnáld, hogy az 52 %-os ideiglenes többség (fülkeforradalom) által megválasztott párt 2/3-osra tudta változtatni a súlyát, majd vértelen tömeggyilkosságot folytat a polgárok aljanépségén ("Aki nem vitte semmire, az annyit is ér."), miközben a vagyonát szinte végtelen mértékre emelheti anélkül, hogy azonnal elzavarnák őket, teljes vagyonelkobzás mellett.

Az NEM DEMOKRÁCIA, hogy 4 évente manipulált módon választhatunk, elnyomó, kizsákmányoló, élősködő szociálisan totálisan érzéketlen maffiózókat, akik pl. a gyerekeink (3000 mill.) nyugdíjalapját azután is elpocsékolhatják, hogy a mienkkel ezt már kétszer megtették a szocik.
Ez a rendszer nem demokratikus!

Egyetértünk?

A demokratikus rendszer az lenne, hogy a kormány nagy baj esetén garanciát vállal és teljesít a vagyonával és az életével arra, hogy hogy ha ideiglenesen kölcsönveszi a magyar polgárok öngondoskodása folytán az állami, és magánpénztárakba befizetett nyugdíj alapokat, záros határidőn belül, visszafizeti.

Egyetértünk?

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:27:41

@ö...mikó?:

Volt. Ez a lényeg. Anno a sok primkónak nem lehetett elmagyarázni mi az a szingularitás, vagy elektron, csak azt hogy valami isten aszonta oszt jónapot. De ma már értelmesebbek az emberek, fel tudják fogni. Mint itt a hsz-ek közt is látjuk, már aki. :)

Franciaországban a kresztet is leszedetik az iskola faláról, nemcsak a fejkendőt tiltják be. Mert az Európa, ez meg a Balkán. sose leszünk Európa része, mégha valami Unióba véletlenül bele is pottyantunk (ma már ezt is bánják hogy beengedtek minket, hála a Kim Dzsong Viktor fajtájának).

feketeesfeher 2014.01.06. 17:27:58

@poszt
"egy jobbközép, polgári alternatíva"

A magyar társadalomban ennek a politikának nincs szavazóbázisa.
Egyszerűen a mérsékelt középjobb réteg a magyar társadalomból szimplán hiányzik.

A poszt is pusztán csak azt a megoldást sugallja, hogy "kedves balközép szavazók, soroljatok át a bázis nélküli egyébként sem létező jobbközép párt alá. Csókoltat titeket a pártelnök".

_most_ 2014.01.06. 17:30:55

@Sütemény1975: szerintem leginkább az agyhalott fidesz szavazók démonízaljak túl az elmúlt nyolc évet, a fidesz propaganda rendesen átmosta az agyukat, a fidesz rezsim négy événél messze élhetőbb volt az ország 2002-2010 között.

Kolb Ace 2 2014.01.06. 17:33:55

@_most_:

ez így van. Mint ahogy az is figyelmeztető jel lehetett volna hogy az előző Orsós rezsim már egyszer eltapsolta a Bokros csomaggal helyreállított államkasszát, miért ne tennék meg újra? És ezeknek ez kellett. Kár hogy nem lehet olyat választani hogy ennek a levét is csak ők igyák meg.

Lengyel 2014.01.06. 18:00:41

Ezt találtam:

'Elég szomorú dolog, hogy az Orbán kormány, Lázár Jánossal az élen létrehozott egy ilyen kb. 1000 trafikból álló Nemzeti Dohányboltot. Itt minden a pénzről szól! Arról, hogy a saját csókosaikat, pereputtyukat, rokonaikat egy jól fizető álláshoz juttassák. Bunkó és kapzsi módon és rendkívül gyorsan megszervezték, csupán azért, hogy a "régi" trafikosokat kiszorítsák. Nem a magyar népet kell megvédeni Orbán és Lázár Uraim az EU-tól, hanem a magyar népet kell megvédeni a FIDESZ-KDNP kapzsiságától és pénzéhségétől. Az ilyen paraszt-származású vezetők a legkártékonyabbak a társadalomra. Csányi Sándor is megjegyezte, hogy"a magyar politikai közélet kimondottan versenyhátránya az országnak!". Az elsötétített üvegű trafikok jelképei lehetnek a FIDESZ sötétségének és elvakultságának. Nemzeti szintre kellet emelni a mindennapos trafikrablást. Mennyi norma? Napi 1,vagy 3? Az összes bolti szarka helyszínt változtatott, mivel itt különösebb kockázat nélkül napi több százezer Forintot lehet rabolni,illetve munka nélkül keresni. Csak átvették a tolvajok és rablók az Önök stratégiáját! Eddig még haláleset nem történt a rablások során,de ha így megy tovább, akkor előbb-utóbb annak is eljön az ideje. Hajrá FIDESZ! Hajrá Magyarország! Mehettek a bunkó "Békemenetbe" a FIDESZ seggét nyalni. Akit eddig még nem érintett a FIDESZ kártékonysága anyagilag, azt majd fogja ebben az évben! A saját bőrén is tapasztalhatja és utána - a kommunista múltja ellenére- járhat templomba, hogy meggyónja eddigi bűneit, vagy mehet egy kört a "Békemenettel."Aki a rezsicsökkentésre adja a szavazatát és továbbra is támogatja Orbánék semmitmondó nemzeti konzultációs szennylapjait, akkor az a nyugdíjpénztár elrablására, a trafikok elvételére, a takarékszövetkezetek lenyúlására szavaz!'

Lengyel 2014.01.06. 18:00:47

Ezt találtam:

'Elég szomorú dolog, hogy az Orbán kormány, Lázár Jánossal az élen létrehozott egy ilyen kb. 1000 trafikból álló Nemzeti Dohányboltot. Itt minden a pénzről szól! Arról, hogy a saját csókosaikat, pereputtyukat, rokonaikat egy jól fizető álláshoz juttassák. Bunkó és kapzsi módon és rendkívül gyorsan megszervezték, csupán azért, hogy a "régi" trafikosokat kiszorítsák. Nem a magyar népet kell megvédeni Orbán és Lázár Uraim az EU-tól, hanem a magyar népet kell megvédeni a FIDESZ-KDNP kapzsiságától és pénzéhségétől. Az ilyen paraszt-származású vezetők a legkártékonyabbak a társadalomra. Csányi Sándor is megjegyezte, hogy"a magyar politikai közélet kimondottan versenyhátránya az országnak!". Az elsötétített üvegű trafikok jelképei lehetnek a FIDESZ sötétségének és elvakultságának. Nemzeti szintre kellet emelni a mindennapos trafikrablást. Mennyi norma? Napi 1,vagy 3? Az összes bolti szarka helyszínt változtatott, mivel itt különösebb kockázat nélkül napi több százezer Forintot lehet rabolni,illetve munka nélkül keresni. Csak átvették a tolvajok és rablók az Önök stratégiáját! Eddig még haláleset nem történt a rablások során,de ha így megy tovább, akkor előbb-utóbb annak is eljön az ideje. Hajrá FIDESZ! Hajrá Magyarország! Mehettek a bunkó "Békemenetbe" a FIDESZ seggét nyalni. Akit eddig még nem érintett a FIDESZ kártékonysága anyagilag, azt majd fogja ebben az évben! A saját bőrén is tapasztalhatja és utána - a kommunista múltja ellenére- járhat templomba, hogy meggyónja eddigi bűneit, vagy mehet egy kört a "Békemenettel."Aki a rezsicsökkentésre adja a szavazatát és továbbra is támogatja Orbánék semmitmondó nemzeti konzultációs szennylapjait, akkor az a nyugdíjpénztár elrablására, a trafikok elvételére, a takarékszövetkezetek lenyúlására szavaz!'

Ad Dio 2014.01.06. 19:31:09

@Attitude Adjuster:

"Nem hit az agnoszticizmus.

Az ateizmus viszont az."

Az agnoszticizmus is az :-). Ugyanis azt HISZI, hogy nem szerezhető a kérdésről releváns tapasztalat. Ez még abban az esetben is hit, ha igaz az a kijelentés, hogy "eddig még nem jutottunk ilyen ismeret birtokába".

Az egyetlen önellentmondás nélküli isten nélküli világkép az gyakorlati istentelen élet. Terminus technicus "riskatehén" állapot: eszek, iszok, süttetem a hasam a nappal, böfögök jóízűeket, fajfenntartok alkalomadtán, evriszing is ólrájt. DE (!) EGYETLEN PILLANATRA sem gondolok bele semmi elvontabb dologba mint ami a közvetlen igényeim kielégítéséhez szükséges. Nem ateista vagyok, hanem "istentelen" állat. Ez egy becsületes, önellentmondások nélküli életforma. Mentes mindenféle igazolhatatlan hittől.

A nagy kérdés valójában az, hogy valóban csupán ennyi-e az élet? A reflexív gondolkozás vajon csupán egy evolúciós zsákutca? Vajon a kognitivitás olyan felesleges szerv mint a féregnyúlvány, vagy a farokcsont vagy a fülcimpa?

Nem kérek választ, erről szól az emberiség kultúrtörténete :-D és a válasz lehet 42.

Mindenesetre ha valaki nem elégszik meg a riskatehén állapottal, akkor bizony szükségszerűen hitek közé keveredik, ő maga is hinni fog valamiben, amit nem tud igazolni. Evvan.

Ad Dio 2014.01.06. 19:35:57

@Ad Dio:

"Ugyanis azt HISZI, hogy nem szerezhető a kérdésről releváns tapasztalat"

Helyesen

Ugyanis azt HISZI, hogy nem szerezhető a kérdésről releváns ismeret

toportyánzsóti 2014.01.06. 20:25:27

@Sütemény1975: Rendes ember vagy,nem szavazol a falujában stadiont és kisvasutat építő ovi fattyúra.Hűtlen kezelés is a lopás egyik változata.

kuszkusz1 2014.01.06. 20:47:53

@Hohó60:

Sajnos már nem vagyok annyira fiatal amennyire szeretnék.

A rendszerváltást meg az az előtti időket átéltem, sőt akkor még a politikára is odafigyeltem, néztem a parlamentet is.

Abban igazat adok, hogy a privatizációnál sok disznóság történt. És hogy az elvtársak jókor voltak jó helyen.

Egyebekben összesküvés-tanból meg mitoszokból roppant gyenge vagyok.

Tehát nem tudom elképzelni, hogy Antall ne szólalhatott volna meg a tévében - Hankiss Elemér a testével torlaszolta volna el a bejáratot?
A taxispuccsot nem szervezték, spontán akció volt, az eszdéeszesek csak ráröpültek. Antallék dilettantizmusa, a Németh-kormány után roppant lehangoló volt.
A Németh-kormány idején, a régi bolsevik(?) tagsággal a parlamentnek igazi tekintélye volt amelyet Antallék fertelmes koalíciója tett tönkre.

A táskában kihordott dollárokról nem tudom, hogy a legendákhoz sorolandó-e, vagy tényleg megtörtént-e.

Bezzeg egy hős rendszerváltó az nem vitt volna, ha Brezsnyev igényt tartott rá, mi? Tele vagyunk hősökkel így utólag.
Akik egyenesen barackot nyomtak volna Brezsnyev elvtárs fejére és "Netene, Brezsnyev Elvtárs!" felkiáltással elkergették volna az országból a szovjet csapatokat.

quendelapo 2014.01.06. 21:24:15

@explanatus:
Megbeszéltük?
Nem tartom magam lelkes baloldalinak - mit is kell ezen érteni? - de tényleg kiváncsivá tettél: mi az aminek ma a baloldal a gátja, az Orbán meg nem?

explanatus 2014.01.06. 22:05:42

@quendelapo: Jó, pontatlan voltam, esetleg elnagyolt. A PKP-ról (jobban mondva, új szereplők megjelenéséről) beszéltünk. Mivel jó megfigyelő vagy pontosan kell most fogalmaznom (persze jó lenne máskor is).

Mivel a fidesz van hatalmon ezért az ellenzék feladata, hogy alternatívát nyújtson a választóknak. Azt akartam mondani, a jelenlegi baloldali ellenzék most nem alternatíva.

Mai friss hír, hogy a baloldali pártok mégis kibővítik a kört.- Holnap meg lehet az lesz a friss hír, hogy mégse bővítik a kört. Az nem alternatíva, hogy valahogy majd csak lesz, ha rajtunk kívül nem szól bele a dologba senki, majd mi elintézzük egymás között. Esetleg most egymás ellen vetik be a „trükkök százait” :)

Alternatívát, kimozdulást ebből a helyzetből csak egy vadiúj párt (PKP) vadiúj látásmóddal lenne képes nyújtani, de a baloldali ellenzék már csak a médiafelület lefoglalása miatt is gátja ennek (sok egyéb más mellett). Szóval, a fidesz nem lehet a gátja, mert most ő a várúr. A baloldali ellenzék önmagával van/volt elfoglalva, és ezzel lehetőséget és teret ad/adott a fidesznek, hogy megerősítse a várfalat.

Úgy tűnik sikerült a baloldali ellenzék segédletével bevehetetlen erődöt építenie a fidesznek. Most biztosan azt kérded, miben volt a segítség. Hát többek között abban is, hogy a baloldali ellenzék olyan médianyilvánosságot von(t) magára, hogy emellett nincs helye más „hírnek”

Ha még így sem érthető, akkor nem tudom elmondani, amit akarok. (sorry)

quendelapo 2014.01.06. 23:03:14

@explanatus:
Értem. Nekem úgy rémlik, hogy 2012 októberében Bajnai - ő baloldali? vagy liberális? a családi háttere, a haverjai vagy a gazdaságpolitikája alapján kell besorolni? - kiállt a pesti linberális értelmiség, a füvesek, a hipszterek és a yuppiek elé és valami olyasmit mondott, hogy össze kéne fogni az antiparlementáris Nyugat- és piacellenes Orbán ellen, azoknak, akik nyugatos Magyarországot akarnak. Mintha valami olyasmit is mondott volna, hogy: gyerek jobboldali barátaim, vagy szólaljatok meg má végre! De azok nem jöttek és nem szólaltak meg, csak égtek, olyan szépen, olyan sárgán, hogy a mentősök sírtrak látván....
Aztán Bajnai is elkeseredett, és elbattyogott először a maszpos nyugdíjasklubbokba, aztán a pártközpontba és összeszövetkezet azzal, akit leváltani szeretett volna.
és akkor felharsant a halottnak hitt mérsékelt jobboldaliak szoprán kórusa: deugye megmondtam, deugye megmondtam .....

kuszkusz1 2014.01.07. 09:01:29

Az Oroszlánszívű Gordon!

hvg.hu/itthon/20140107_Bajnai_kesz_vagyok_aldozatot_hozni_es_hat

Mindig olyan politikusra vágytam aki a színrelépése első pillanatától kedve hősiesen hátrál.

Már a legelső estve látogatást tett a jobboldal hátsó fertályában (külhoni szavazók eldöntehtik akár, hogy mely politikai erő legye a mi nyakunkon), ezután lendületesen hátat fordított a saját szimpatizánsanak - az Együtt közösségi oldalán gyülekező szimpatizánsaihoz egyetlen szót sem szólt, egyetlen üdvözlő mondatra sem méltatva őket - viszont a vonakodó elempések keblére vetette magát ottan óhajtván pihegni.

A cizellált modorú, szimpatikus
elempések a Bajnaival kapcsolatos esetleges összefogás elengedhetetlen kellékének tartották a gumikesztyűt és a hányóvödröt.

Oroszlánszívű Bajnai nem sértődött meg, nem szakajtotta meg a tárgyalásokat, ellenkezőleg hanem továbbra is hevesen burukkolt a nemes pártnak.

Később nagynehezen ellátogatott a szimpatizánsaihoz (vö. hülye, barom, idióta lakosság), amely alkalomból Oroszlánszívű Gordon elbújt néhány lézengő jobbikos elől a hátsó bejáraton slisszolva bé az esemény színhelyére.

"Összefogni, összefogni, összefogni!" - skandálta lelkesen, majd rátért arra, hogy őtet a csúnya Viktor akadályozza, ami nem szép.

A (hülye, barom, idióta) lakosság figyelmét felhívta arra, hogy a Simicska lopik.

Majd leestem a székről a döbbenettől!
Mit nem monc, Gordon, mit nem monc!

Soha az életben nem gyöttem volna rá ha nem mondod....! Eleddig abban a biztos tudatban voltam, hogy Simicska Lajos karthauzi szerzetes a legszigorúbb, szegénységi fogadalmat tett rend tagja.

Köszönet érte Gordon, hogy felnyitottad a szememet!

Az meg pláne lenyűgözött, hogy rám hivatkozva, az én sürgető óhajomra összefeküdtél a Mesterházyval.

A legtitkosabb gondolatomat találtad ki!

Tudod, eleve azért szimpatizáltam veled, mert a Mesterháyra vágytam, őt akartam, ő vala nekem a fény az éjszakában.

Hidd el, kedves Gordon, nagyon jólesik nekem, hogy áldozatot hozol értem és lendületesen hátrálsz és feláldozod magad az én kívánságaim oltárán. Asszem' nemsokára értesülni fogok róla, hogy a Gyurcsányt is felettébb óhajtom.

Óh, én hősöm, óh én Oroszlánszívű Gordonom!

Hohó60 2014.01.07. 12:40:20

@kuszkusz1:

Amiket írtam, tények.
Hankiss valóban megakadályozta, hogy a stúdióban tartózkodó Antall képernyőre kerüljön.
Horn és társai ellenvalóban indult devizabűncslekmény miatt eljárás, de az rövid időn belül szabálysértéssé enyhült.
Ha jól rémlik, guruló dollárok néven emlegették ezt a botrányt. Néhány millió dollárt biztosan kihordtak így az országból, és az ma már néhány tízmillió dollárral ér fel... Ezt, és ennek kamatait, mi fiettük, fizetjük máig is. És ezek szellemi és fizikai jogutódai, a valaha volt Kádár Apró Dögei élcsapat mai megfelelője, a Gyurcsány Apró Vadai társulat ma elvárnák, hogy rájuk szavazzunk!

Hornnak és tettestársainak nyilván a karrirjébe került volna, ha ezt a hazánk kárára végzett tevékenységet visszutasítja. Ha megteszi, jóvátett volna valamennyit pufajkás bűneiből, de nem tette meg, nem lett kicsit sem hős. Meg nagyon sem, mint Nagy Imre, aki egyetlenként vallotta magát "nem bűnös"-nek a perében, tudatosan vállalva ezzel sorsát, a haza érdekét a sajátja elé helyezve. (Mindenki más rajta kívül, Gönczöstül,Maléterestül megtévesztettnek, félrevezetettnek vallotta magát. Hogy Göncz köztársasági elnökké válhatott ezek után, az szintén csak Magyarországon történhetett meg. Aztán szörnyűsges országlásával ismételten elkövette ugyanazt újra...)

Lengyel 2014.01.07. 13:33:27

Kellene egy összehasonlító áttekintést készíteni!

A fejlécben pártonként az alábbi rubrikákat javaslom:

ADOTT, ELVETT, VISSZAADOTT, VISSZAVETT, SAJÁT ZSEBBE TÖMKÖDÖTT, A SLEPPNEK JUTTATOTT (MUTYIZOTT), HŰTLEN KEZELT, ELSIKKASZTOTT, MUNKAHELYET TEREMTETT, MUNKAHELYET FELSZÁMOLT, HÁNY EMBER HALT MEG INTÉZKEDÉSEI KÖVETKEZTÉBEN, KIREKESZTETT, MONDOTT-E IGAZAT IS. A sor természetesen bővíthető.

kuszkusz1 2014.01.07. 16:22:35

@Hohó60:

Így, hogy guruló dollárok, már emlékszem az ügyre.

Hm. Felsorolnád - konkrétan - Horn bűneit a pufajkában?

Igen kritikus vagy a régi rendszer embereivel szemben, fölteszem, hogy ez a szigorú kritika új pártok esetében is működik.

Elmondanád a véleményedet a Viktorról, a Simicskáról, Mészáros Lőrinc alcsúti polgármesterről, Nyergesről, Habonyárpiról?

Csupa fül vagyok, illetve csupa szem!

Hohó60 2014.01.07. 17:31:02

@kuszkusz1:

Sztem pufajkában lenni, azaz a kommunista terrorszervezet tagjának lenni már önmagában elegendő bűn. Vagy Németországban lehetett volna az SA tagja min.elnök?
Egyébként a távolság megszépít mindent, pont ezért fontos, hogy emlékezzünk, és határozottan ítéljük el azokat a jelenségeket, amik még emlékezetünkben élnek.

Igyekszem mindent kritikusan szemlélni, a Fideszt is, mert arra kérdeztél rá.
Számtalan kisebb-nagyobb dolog van, amivel nem értek egyet. Sokszor gondolkodtam azon, ... de hagyjuk, nem hiszel az összeseküvés elméletekben.
Szóval Fidesz. Nincs alternatíva, mert számomra patriótaként bármiféle internacionalista képződmények elfogadhatatlanok, én nem pénzben mérem a politikát, nekem nem tudnak az internacionalisták olyat ígérni, hogy rájuk szavazzak.
Az általad forszírozott gazdasági dolgokról nincs kifejezett véleményem, illetve inkább információm. Amit az MSZP, Bajnai, Gyurcsány mond, az számomra nem létezik, semmit sem hiszek el nekik, annyit hazudtak már. Más információm meg nincs az általad említett urakkal kapcsolatban.
Önmagában azt, hogy a Fidesz hozzá közeli embereknek adja a megrendeléseket, nem gond nekem.
Főleg azért nem, mert az elmúlt hetven évből legalább 60 olyan elképesztő baloldali zabrálással telt, amivel kapcsolatban törvényszerűen felmerül a kiegyenlítésre vonatkozó igény.
A gazdasági pozíciók jelentős része internacionalista körök kezében van, értelemszerű, hogy a Fidesz is épít klientúrát magának. És azért ezt még nagyon-nagyon sokáig kell folyatnia, hogy a Szadeszmp nyomába tudjon érni.
Tehát e mentén lehet adni a megrendeléseket a hozzá közelebb álló vállalkozónak, hogy legyen gazdasági hátországa. Ez a helyzet ismeretében nem baj, hiszen azért mégsem lenne jó, ha a StrabagDemokraták kapnák a pénzünket, amiből aztán az álláspontom szerint kártékony politikai erőket támogatnák.
A kérdés az, hogy csupán annyi történik -e, hogy reális áron inkább a hozzájuk közelieknek adják a munkát, és nem az ellenoldalnak, vagy pedig túlárazás van. Ha igen, az baj.
Mivel azonban ez utóbbit csak az internacionalisták fújják, én nem hiszem el. Miért pont ez lenne igaz, mikor tegnap meg azt kérdezték, hogy hány óra van, és az sem volt igaz...
A mostani esetekre nincs bizonyíték, míg a két szadeszmp ciklus undorító posvány és erkölcsi, gazdasági zuhanórepülés közepette megvalósult mérhetetlen korrupcióját nem lehet letagadni.

Hohó60 2014.01.07. 17:31:02

@kuszkusz1:

Sztem pufajkában lenni, azaz a kommunista terrorszervezet tagjának lenni már önmagában elegendő bűn. Vagy Németországban lehetett volna az SA tagja min.elnök?
Egyébként a távolság megszépít mindent, pont ezért fontos, hogy emlékezzünk, és határozottan ítéljük el azokat a jelenségeket, amik még emlékezetünkben élnek.

Igyekszem mindent kritikusan szemlélni, a Fideszt is, mert arra kérdeztél rá.
Számtalan kisebb-nagyobb dolog van, amivel nem értek egyet. Sokszor gondolkodtam azon, ... de hagyjuk, nem hiszel az összeseküvés elméletekben.
Szóval Fidesz. Nincs alternatíva, mert számomra patriótaként bármiféle internacionalista képződmények elfogadhatatlanok, én nem pénzben mérem a politikát, nekem nem tudnak az internacionalisták olyat ígérni, hogy rájuk szavazzak.
Az általad forszírozott gazdasági dolgokról nincs kifejezett véleményem, illetve inkább információm. Amit az MSZP, Bajnai, Gyurcsány mond, az számomra nem létezik, semmit sem hiszek el nekik, annyit hazudtak már. Más információm meg nincs az általad említett urakkal kapcsolatban.
Önmagában azt, hogy a Fidesz hozzá közeli embereknek adja a megrendeléseket, nem gond nekem.
Főleg azért nem, mert az elmúlt hetven évből legalább 60 olyan elképesztő baloldali zabrálással telt, amivel kapcsolatban törvényszerűen felmerül a kiegyenlítésre vonatkozó igény.
A gazdasági pozíciók jelentős része internacionalista körök kezében van, értelemszerű, hogy a Fidesz is épít klientúrát magának. És azért ezt még nagyon-nagyon sokáig kell folyatnia, hogy a Szadeszmp nyomába tudjon érni.
Tehát e mentén lehet adni a megrendeléseket a hozzá közelebb álló vállalkozónak, hogy legyen gazdasági hátországa. Ez a helyzet ismeretében nem baj, hiszen azért mégsem lenne jó, ha a StrabagDemokraták kapnák a pénzünket, amiből aztán az álláspontom szerint kártékony politikai erőket támogatnák.
A kérdés az, hogy csupán annyi történik -e, hogy reális áron inkább a hozzájuk közelieknek adják a munkát, és nem az ellenoldalnak, vagy pedig túlárazás van. Ha igen, az baj.
Mivel azonban ez utóbbit csak az internacionalisták fújják, én nem hiszem el. Miért pont ez lenne igaz, mikor tegnap meg azt kérdezték, hogy hány óra van, és az sem volt igaz...
A mostani esetekre nincs bizonyíték, míg a két szadeszmp ciklus undorító posvány és erkölcsi, gazdasági zuhanórepülés közepette megvalósult mérhetetlen korrupcióját nem lehet letagadni.

kuszkusz1 2014.01.07. 19:47:09

@Hohó60:

Szegény Gyulám (nyugodjék!) pufajkáját azért megkapirgálnám kissé.

Ne felejtsük el, hogy Horn nyomortelepfélén született és a kommunista párt tette lehetővé, hogy tanulhasson Rosztovban.
1956-ban Horn Gézát, a Gyula huszonegy éves dokumentumfilm rendezőnek tanult bátyját "hős forradalmárok" meglincselték. Természetesen ártatlanul, neki semmi köze sem volt az ÁVO-hoz.

Mindezek figyelembevételével a tisztelt értelmiségi(?) bagázs elvárta volna Horn Gyulától, hogy politikai értelemben álljon a testvérét agyonverők oldalára.
Ugyanaz az értelmiségi bagázs amely Csurkát vállvetve mentegette - nem a jobboldalról beszélek, hanem a eszdéeszesekről - amikor kiderült, hogy a derék Csurka III/III.as volt.
Neki találtak mentséget.

Még valamit megpendítenék.
Ma már tudjuk micsoda rémtetteket követett el Sztálin, Berija, stb. Tudunk a Gulágokról, a sztálini idők ínségéről, terrorról, éhen halt emberek tömegéről.
Akkor azonban erről nem tudtak az itthoniak.
Nem tudott ezekről a borzalmakról Horn sem nyilvánvalóan.
Nagyon sok kommunista abban a hiszemben állt a rendszer mellé, hogy ez a rendszer alapvetően humanista. Legalább is távlataiban az.
Voltak persze olyanok is aki egy percig sem gondolták ezt, de sokan nagyon őszintén hittek benne.
Na most ezeket az embereket simán legazemberezni, úgy ahogyan a "rendszerváltók" tették....naná, hogy felfordult tőlük a gyomrom.

Lengyel 2014.01.08. 09:10:43

@Hohó60: 'A mostani esetekre nincs bizonyíték'

Az nem jelenti azt, hogy később se lesz. Illetve ami most is van, az rejtve van, de nem minden. A mutyikra van bizonyíték, csak folyik a dugdosás, rejtegetés, álcázás.

öreg zsidó blogger 2014.01.11. 17:37:48

vpmegyei:
EGY új párt ugyanoda jutna, ahová a régiek.
Egy öngyilkos párt kellene, amelyik új alkotmányt érvényesít: két nagyhatalmú, de könnyen leváltható vezetőt VÁLASZTANÁNK, egy köztársasági elnököt (főbírót, régi szóval kendét) és egy gyulát (kormányzót)
A gyula törvényeket hozhatna, sérthetne és adhatna utasítást törvénysértésekre.
A kende normális helyzetben a bíráskodást uralná, de ha a gyulával elszaladna a ló, akkor a kende foghatná le (a leggyorsabban) a kezét...
Más szóval a régi, jól bevált kettős fejedelemséget kéne visszaállítani...

öreg zsidó blogger 2014.01.11. 17:43:02

Bocsánat, elfelejtettem az előbb odaírni, hogy a leírtakat megvalósító alkotmány természetesen sérthetetlen maradna.
És még egy bocsánat, hogy ily későn válaszolok: megdögleni se volt időm (tehát örökéletű leszek).

Lengyel 2014.01.12. 12:56:05

A magyarságnak, - nem a FIDESZ magyarjainak sok ezer éves múltja és kialakult demokráciája volt. Ezért valóban helyes lenne a régi rend visszaállítása, a leválthatóság, és az elszámoltathatóság mellett a büntethetőség visszahozása. Az állam, a nemzet vezetőinek felelősséget kell viselniük minden intézkedésükért, aki pedig nem ezt teszi, csak a saját zsebeit tömködi, azt örökre, ÖRÖKRE el kell távolítani, és az elorzott javaitól meg kell fosztani. Csak jellemes ember lehet képviselő. És miért nincs pl. nő miniszterelnökünk végre?
Felmerült nemrég egy név: Tétényi Éva neve.
Bár Ő húzódozik, de biztosan kiváló elnökünk lenne. Tessék elgondolkozni a felvetésen!

Moin Moin 2014.01.12. 16:10:20

@Lengyel:

„A magyarságnak… kialakult demokráciája volt.” – Mesélnél erről az ősi magyar demokráciáról?:-)

Mert hogy a(z ős-)magyar társadalom – mint általában a nomád társadalmak – kifejezetten a születési hierarchia-sorrenden és a családi-közösségi kötöttségeken alapult, abban a szabad kezdeményezéseknek, ill. a teljesítményalapú pozíciószerzésnek alig-alig volt terepe. (Legfeljebb a vagyonfelhalmozásban, ám a nomád vagyon sohasem tőke – így az adott társadalmi rend átalakítására sem alkalmas. Továbbá: e társadalmakban a pozíció és a hatalom sohasem vagyonalapú – éppen hogy a pozíció alapján lehet a közjavakból részesedni.) Gondolom, megvan neked az a „demokráciamodell”, amelyben a góré mindig „az Árpád neméből való, hadakozásra alkalmas legöregebb férfi” volt – függetlenül attól, hogy az illető éppen zseni, vagy lőtt hülye volt-e? Ezzel szemben a demokrácia leglényege éppen az, hogy a pozíciószerzésben igen jelentős szerepe van a személyes alkalmasságnak.

Tétényi Éva: Aha…!:-) Egyébként pedig Magyarország gyakorlati vezetője nem az elnök, hanem a miniszterelnök… Talán kissé felkészültebben kellene beleszólnod a dolgokba – elvégre a demokrácia másik fontos ismérve a KOMPETENS beleszólás (nem pedig az, hogy ki-ki a saját csökött esze/kevéske és hibás tudása birtokában is oszthatja az észt).:-)

Moin Moin 2014.01.12. 16:12:37

@öreg zsidó blogger:

O.K., faszikám - de akkor te meg lakjál jurtában!:-)

öreg zsidó blogger 2014.01.14. 18:42:09

@Moin Moin:
A "faszikám megszólítás és a jurtába-költözésem egyaránt meglepett. De, ha Neked így tetszik..., én nem haragszom.
Hogy Te se haragudj, előadom, hogy jurtába azért nem költözöm, mert az a nomád életmódhoz célszerű, és én letelepedett vagyok.
Sejtem, hogy a kende és a gyula címek váltották ki Belőled az ellenszenvet. Számomra ezek szeretnivalóak, és szépek. Bocsájtsad meg nekem!

öreg zsidó blogger 2014.01.14. 18:56:24

@Hohó60:
Egyik gazemberséget a másikkal kiegyenlíteni NEM LEHET!!!
Ez egy alapvető igazság, amely még arra az esetre is érvényes, ha tényleg csak két felet érint: pl. ha Te adsz nekem egy pofont -ok nélkül- az nincs azzal kiegyenlítve, hogy tőlem visszakapod. Azért, mert Neked nem volt okod adni, nekem viszont volt. Tehát mérlegelés kérdése, hogy nem két pofont kéne adnom az egyért...
Csakhogy a "juttatásokat" nem a sajá zsebéből adja a kormány, hanem a Tiédből, az enyémből, mindannyiunkéból!!!
De még mindég nem ez a legnagyobb baj: hanem az, hogy rongálja az erkölcsöt, sérti a versenyt, ami a kapitalizmus minden kínai falat ledöntő ágyújának az OLCSÓSÁGNAK az előidézője. (Így aztán a túlárazásról már nem is kell beszélni...

Hohó60 2014.01.15. 10:53:27

@öreg zsidó blogger:

Mivel olyanok állítják a "juttatások" sztorit, akikben én nem bízom, így ezt nem tekintem bizonyítottnak.
Ettől függetlenül, elismerem, hogy van logika abban, hogy a verseny hiánya emelheti az árat, de ismétlem, erre nincs jelenleg bizonyíték.
Magamból indulok ki, én nem áraznám túl a projektet, ha olyan helyzetben lennék, hogy erre lehetőség kínálkozik.

Az előző hozzászólásban Moin Moin kapott tőled egy pofont amit indokolatlanul adtál, ő még sem adott vissza egyet sem, nem hogy kettőt.

öreg zsidó blogger 2014.01.16. 20:53:33

@Hohó60:
A verseny tenyésztette ki az embert: a mi őseink -élelem szűkében- kiölték a Világból a konkurens és többnyire testvér törzseket, AKIK KEVÉSBÉ VOLTAK ÉRTELMESEK, AZAZ KEVÉSBÉ EREDMÉNYESEK A HARCBAN. Ez ment még az én fiatalkoromban is a pápuáknál, az Amazonasz mentén stb.
A kapitalizmus megszelídítette (valóban megszelídítette?) ezt a harcot, piaci versenyre.
Ezek után ugye nem kell magyaráznom, hogy miért nemzeti öngyilkosság a versenyképességünk rongálása?

A pofonokat összekevered: MoinMoin nem kapott tőlem pofont!

Hohó60 2014.01.17. 11:36:14

@öreg zsidó blogger:

OK, ezek serint azt is másként értelmezzük, mi az indokolatlan inzultálása valakinek.

Újlaki 2014.05.09. 12:49:15

@Laciii: Kedves druszám, biztos, hogy két rossz helyett a biztosan még sokkal rosszabb harmadikat kell választani?
süti beállítások módosítása