1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.11.01. 21:31 HaFr

Alakulás

A napokban megalakul a jobbközép, alkotmányos, a tradíciók és a piaci szemlélet fúzióján alapuló konzervatív pártunk. Akiket érdekel, hogyan vállalhat szerepet, segíthet, továbbra is nyugodtan írjon az ezamihazank@gmail.com-ra vagy a FB levelezőn keresztül, szívesen vesszük.

Váljunk végre a Nyugat részévé!

map_euroornoteuro_800.jpg

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr85609760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.11.01. 21:47:04

November 4., hétfő hajnalt ajánlom...

irovagyok 2013.11.02. 13:12:14

Szomorú vagyok. Az a konzervatív fordulat, amire Philip Blond kapacitál, a helyi közösségekre épít. Városszépítő bizottmányokra, jóléti egyletekre, polgári társaságokra és így tovább.

Ezek nincsenek (még) meg itthon.

Az ötlet zseniális, a működő kisközösségek ki tudják csikarni az államtól, hogy átadja a jogosítványokat- és bizonyos területeken boldogan fogja átadni, ha meg nem adja, kiépíthető egy párhuzamos (kis) polgári világ, amely majd félretolja a jelenlegi, udvaroncokra és kegyurakra épített álladalmunkat.

Mégis, mint mondtam, szomorú vagyok.

A pártalapítás, sajnos, túlzóan korai.

Úgy képzelném, hogy valamiféle alulról szerveződő civil közösség jut el odáig, hogy már akkora konglomerátum, hogy meg tudja oldani a jelöltállítást minden választókörzetben, ráadásul olyan embereket állít oda, akik bizonyítottak a saját kisközösségükön belül, ismerik és hitelesnek tartják őket a választók...

Nem kéne lerombolni az éppen alakulóban lévő "törzsközösség" bizalmát holmi fodorgáborokhoz és gyurcsányferencekhez mérhető hitelességű újabb párt gründolásával.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.11.02. 13:59:22

@irovagyok: Ne szomorkodj, nem romboljuk a bizalmat.

Tyreo 2013.11.02. 15:09:47

@irovagyok: Az is lehetne valóban egy járható út, sőt talán üdvösebb is lenne. De sajnos Magyarországon ellehetetlenítenek minden ilyen kezdeményezést. Ajánlom olvasgatásra a Tolvajkergetők történetét. Nem tudsz bejegyeztetni semmilyen egyesületet. Ha kitrükközöd a megoldást mégis, akkor röhejes vádakkal fél év házi őrizet. Ez sok embert eltántoríthat attól, hogy elkezdjen alternatívát kiépíteni. És fordítva. Ha ezek az akadályok eltűnnek könnyebben szökhetnek szárba a kisközösségek.

Lexa56 2013.11.02. 16:34:57

@Tyreo: az egy helyütt lakók vagy a hasonló gondolkodásúak közösségét nem kell föltétlenül bejegyeztetni, működik az anélkül is. Legfeljebb beépített spiclik lesznek, mint a kommunizmusban, amikor egy bélyegszakkört sem lehetett úgy működtetni, hogy le ne csaptak volna rá. Ebben az irányban mozgunk, sajnos. Borzalmasan félnek az információs monopólium elvesztésétől. A szomorú csak az, hogy anno az emberek ösztönszerűen és tapasztalatból is tudták, hogy célszerű meghallgatni a Szabad Európát meg az Amerika Hangját, most viszont tele pofára szürcsölik ezt az undorító maszlagot, ami a Simicska-féle hírbirodalom minden csatornáján ömlik.

irovagyok 2013.11.02. 16:59:33

@Tyreo: szemnyitogató volt, amire hivatkoztál, 2 órát töltöttem vele :)
Ami eszembe jut róla, az az érpataki fura polgármester hiperaktivitása, annyit basztatta a hivatalokat, hogy inkább elkezdtek dolgozni.

A toljvajkergetők kissé forrófejűek voltak, bizonyos helyeken kicsit tovább kellett volna várni a bizonyítékok összegyűjtésével.

Ami átjön, az az ellenséges kényelmesség, amiben a fizetett állami alkalmazottak ücsörögnek. FizetgetJÜK őket, cserébe nem, vagy alig dolgozgatnak.

Minden kényelmetlenség ellenére, az ilyen aktivizmusban van a jövő!

Tyreo 2013.11.02. 20:19:57

@irovagyok: Szerintem is erre van a jövő, és örülök, ha egy újabb emberhez sikerül eljuttatnom őket.:)
De nem sokan fogják vállalni az ezzel járó kellemetlenséget, amíg az ilyen embereket gyakorlatilag ellenségnek tekintik az országban. Ezért van jogosultsága ennek a pártnak. Abban persze igazad van, hogy fordítva jobb lenne.
@Lexa56: Nem feltétlenül kell bejegyeztetni, de ha ki akarnak lépni az árnyékukból és tényleg tenni is akarnak valamit, akkor előbb-utóbb nem lehet megúszni.
süti beállítások módosítása