1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.07.03. 14:35 HaFr

Merci, Strasbourg!

Az Ez a Mi Hazánk üdvözli, hogy az Unió megszavazta a magyar kormányzat súlyosan jogellenes gyakorlatát elítélő Tavares-jelentést. Szemben a kormányfő véleményével, miszerint a jelentés súlyosan sérti, korlátozza Magyarország függetlenségét, gyámság alá akarják helyezni az országot, ami bántó a magyar emberek számára, természetesen semmi ilyesmiről nincs szó, ellenben először az EU történetében kimondták egy tagállam kormányzatának súlyos felelősségét a saját népének alávetésében! Köszönjük, Európa!

EMH

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr395389338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2013.07.03. 17:14:51

A NER hatalmi konstrukciója történelmi-erkölcsi értelemben védhetetlen.

toportyánzsóti 2013.07.03. 17:58:56

Már 1000-szer megbánta viktorbán,hogy büszkén kibökte a pávatánc lényegét,hehe.Gyakorló elmebeteg hülyézi ellenfeleit szemtől szembe,inkább tartaná meg magának a véleményét.

toportyánzsóti 2013.07.03. 18:02:05

Diktatúrák szerte Európán kontraszelektált eliteket hagytak maguk után,csődöt csődre halmoznak a portugál spanyol görög és keleti elitek,erre még rátett berlusca így aztán komoly a baj az Unióban!

egyetmondok 2013.07.03. 18:39:45

@toportyánzsóti:
Azonban egyik említett ország kontraszelektált elitje sem mert odáig menni,hogy pár hét alatt kib...ta,mint macsekot kaksintani az adott ország állami-hatalmi berendezését rögzítő alkotmányt, hogy aztán sundán-bundán ájpeden, mutyiba, csináljon egy újat,olyat,ami brutálisan lerontja a korábbi alapvetéseket.
Ilyen csak itt történt,sehol máshol az Unióban.
Ezért értelmes és helyénvaló történelmi-erkölcsi értelemben a mai döntés,és az Unió ezt helyesen ismerte fel. Ez nagy dolog,ha komolyan gondoljuk akár a nemzetek Európáját,akár a föderális Európát.

savanyujóska 2013.07.04. 06:53:53

Na, megint egy elítélő nyilatkozat. Képzelem mennyire be vannak tojva Orbánék...
Én azt üdvözölném, ha tényleg gyámság alá helyeznék az országot, és annak irányítására -jelentőségünknek megfelelően- kiküldenének egy brüsszeli osztályvezető-helyettest. Plusz melléje egy nemzetközi könyvvizsgáló cég embereit, vizsgálják át a számlákat, és a szükséges karhatalmi erőket, hogy foganatosítsák a szükséges letartóztatásokat.

hot-spot (törölt) 2013.07.04. 08:30:00

És most mi lesz?!
Hadat üzennek az EU-nak?

I_Isti 2013.07.04. 09:45:31

@hot-spot: Ugyan már. Úgy nem lehet hadat üzenni, hogy közben a pénzt ők adják. Még wc-re kimenni is csak az EU jóvoltából tudnak ezek is, mert csatornákat is EU-s pénzből építtették.

Moin Moin 2013.07.04. 10:39:16

@savanyujóska:

Mi lenne, ha egyszer mi magunk intéznénk el a saját dolgunkat? Talán nincsenek értelmes, tetterős embereink? Talán csupa impotens gyáva lakja a Kárpát-medencét?

Fenét: csak senki sem bízik a másikban, mindenki csak a saját elképzelései, álmai szerint akar politizálni, nem pedig a realitások mentén - és persze mindenki vezetni akar és azt hiszi, hogy beállni huszadiknak égő... A magyar nem csapatjátékos - mároedig enélkül nincs se demokrácia, se társadalom, se teljesítmény.

biohouse 2013.07.04. 10:53:37

Keveslem ezt a határozatot (jelentés elfogadást). Ugyanis nemcsak demokrácia-autokrácia-diktatúra vonalon kéne gondolkozni, hanem a maffia (bűnöző típusú) kormányzás definicióját is meg kellene alkotni. Ráadásul tőlük lopnak elsősorban.
Példa: A Csorna elkerülő út tervezett költsége emlékeim szerint 17 mrd Ft lett volna, Simicska ajánlata pedig 30 mrd Ft, amivel nyert. Ez elméletileg 13 mrd lopás.
Ugyancsak lopás az egyszeri bankadó évközben.

savanyujóska 2013.07.04. 11:09:28

@Moin Moin: "Mi lenne, ha egyszer mi magunk intéznénk el a saját dolgunkat?"

Elintéztük, láthatod az eredményt.

"Talán nincsenek értelmes, tetterős embereink? Talán csupa impotens gyáva lakja a Kárpát-medencét?"

Hát, nekem erősen úgy tűnik.

Saga 2013.07.04. 11:33:51

@Moin Moin: Egyrészt nagyon erős a társadalom tanult tehetetlensége. Azon változtatni nem lehet gyorsan, ebből következően hiába van pár értelmes ember, hatástalan marad a próbálkozása mert nem talál támogatókra.

Ráadásul a szolgalelkűség kitermeli a maga urát...

Saga 2013.07.04. 11:36:20

@biohouse: Én sem értem egyébként, hogy ha az EU-t bassza a lopás, akkor miért nem gyűjtenek kompromittáló korrupciós információkat?

Sokkal hatékonyabban lennének rá képesek mint egy Átlátszó blog.

Bár valószínűleg leszarják, mert periféria.

egyérintő 2013.07.04. 12:27:39

Az EU parlamentjének szocialistaliberáliskommunistazöld oldala most győzelmi mámorban úszott. A Tavares zöldelvtársnak boldogan tapsolt a bájos szomszédja, amikor elfogadták a jelentését. A parlamenti többség győzött. Nem is lehetett ez másként, a presztizs kérdésekben nyerni kell, meg kell azt szavazni!

A hazai parlamenti kisebbség is heppi. Merthogy milyen jól nyomtak gombot az EU-s testvérpártok a Magyarországot alázó jelentés megszavazásakor. Igaz, hogy a hírhedt jelentés ténybeli hibáktól hemzseg, a ballib oldal szubjektív előítéleteivel van teleírva, de végre jól odavágtak az egyik nagy központból a magyar kormánynak. Meg a 2/3-os parlamenti többségnek. És az azokat megválasztó millióknak!

Valamikor a hasonló esetekre a rosszindulatú emberek azt mondták, ne legyen több örömük!

Az örömködést természetesen nem kritizálhatjuk mindig így és nem egy életre értelmezzük. Mindenesetre van valami ebben a közmondásban, ha valami nagyon komoly, valami nagyon rossz dolog elindítását tapsolták meg ezek a hazai, kormánygyűlölő képviselők. Van benne valami, ha ezen rossz dolog elindításában maguk is tevékenyen részt vettek! Tudatosan!

Komoly önvizsgálatot kellene tartaniuk, keresztyénként fogalmazva át kell esniük a bűnbánat önismeretet is igénylő nehéz útján. Merthogy a megbocsátást a bűnbánat után adják!

Saga 2013.07.04. 16:52:35

@egyérintő: Úgy látom te a megbocsátás és bűnbánat útját csak keresed, de sebaj. Ítélkezel, pedig azt a vallásod tiltja... Na mindegy, álszentekkel tele van a padlás.

A magyarokat anblock senki nem alázza, még ha te úgy gondolod is. Ráadásul a Tavares jelentés tényeit tudtommal tényszerűen a kormány nem cáfolta.

Kiváncsi lennék megszavaznád-e az EU kilépést...

Szerinted gyarmattartó az aki 16e milliárd forintot tol ide 14 év alatt aminek nagy részét ráadásul a felkent kormány ellopja?

Persze saját hülyeségétől nem lehet megvédeni az embert...

egyérintő 2013.07.04. 19:11:13

@Saga:

Igen, alapkérdésekkel van probléma. Mert az ide betolt pénzekhez képest nagyságrenddel több pénzt vittek ki a mi derék kisegítőink, jókedvű adakozóink, önzetlen gyámolítóink a multicégeken, bankokon keresztül. Amit ide betoltak, jórészt azt nem a magyar cégek kapták, hanem a privatizált nyugati tulajdonúak, vagyis a hazai cégek több, mint 90 %-a.

Ami az EU kilépést illeti, hát az EU-n kívül is van élet. De hebehurgya módon egy ilyen lépést nem lehetne megtenni. Az egyiptomi politikánál valamivel előrelátóbbnak kellene lenni.

Az alázáson már rég túl vagyunk, elég csak az elmúlt pár év nyugati, no meg az ahhoz passzentos haza médiát olvasni. Az lenne gond, ha mellre szívnánk egy Konrád-Heller duó és társai információja alapján megírt Paul Lendvai cikket, vagy filmet.

A Tavares jelentéshez, ami 31 oldal, kb 200 módosítást nyújtottunk be. Ez azért csak mond valamit.

Keresztyén vagyok, de nem hülye! A megbocsátáshoz bizony kellenek dolgok. Látni, hogy a bűnös valóban megbánta amit tett. Ahogy a bűnbánat imáját már 4000 évvel ezelőtt agyag táblába vésték.

Saga 2013.07.04. 21:20:31

@egyérintő: Sajnos a tudatlansággal nem lehet mit kezdni.

A pénz folyamatosan áramlik. Egy ország akkor számít gazdagnak, ha nagy a rajta átfolyó pénz mennyisége. Tehát azzal érvelni, hogy a pénzt kiviszik, a tudatlanság beismerése.

Pont attól lenne nagyobb az ország gazdagsága, ha szabadabban hagyná áramolni a pénzt.

A jelen kormány pont ezt nem ismeri fel és ezzel árt a gazdaságnak és az ilyen tudatlanok, akik még büszkék is rá, és gondolkodás nélkül elhiszik amit mondanak nekik gazdasági ügyekben a szeretett vezetőik, mint te is, harciasan ki is állnak mellettük.

Sajnálom az országot, hogy olyan polgárai vannak nagy számban akik beveszik ezt a színjátékot.

Bezárkózásból, kirekesztésből még nem lett gazdasági csoda. Itt sem lesz, és ez nem "nyugat" hibája.

Szlovákia, Lengyelország lehagyta GDP-ben Magyarországot. Ott nincs ilyen "unortodox" gazdaságpolitika. Szerinted ki van jó úton. Ők vagy mi...

egyérintő 2013.07.04. 22:00:46

@Saga:

Nekem azért nagyon furcsa, lehet rosszindulatú vagyok, hogy az ország vagyonát 90 %-ban elprivatizálták, a vagyon a külföldi cégek tulajdonába került, miközben az államadósság a GDP 80 %-fölé nőtt 2010-re. Ez a tartozás kb 24 000 milliárd forint körüli. Ez úgy történt, hogy nemcsak elvették a gyárainkat, de le is bontották azokat, sóval hintették be a helyüket és utána már csak külföldi árut tudunk a külföldi multi láncokban vásárolni. Merthogy a kereskedelmünk is vesztes lett a nagy multiláncokkal folytatott versenyben.

Saga 2013.07.04. 23:01:11

@egyérintő: A privatizálás és az államadósság nem összefüggő dolog.

Vajon a Texasi vásárlót bosszantja, hogy Californiai terméket vásárol? Gondolkozz el ezen...

Az, hogy a gyár kié teljesen mindegy. Lehet magyar mágnásé, vagy oroszé, románé, a profit felett ő rendelkezik. Ha magyar, akkor sem az enyém például.

Ha magyar dolgokat akarsz vásárolni, akkor tedd meg és ne nyavalyogj, hogy nincs. Járj utána, vagy teremts meg. A duma meg a siránkozás és a külföldire mutogatás már megy.

A németeket a második világháború után kisemmizték. Az USA "elprivatizált" mindent amit lehetett. Mégis mostanra Európa szíve.

Azért, mert dolgoztak a polgárai és megteremtették maguknak az országukat olyanná amilyen most. Nem a politikusaik, nem az államuk...

egyérintő 2013.07.05. 10:22:01

@Saga:

Stimmel, ez az egyik legszemetebb, leghazugabb mondat, amit a rendszerváltás óta használtok. Erre még a Kádárnak sem volt mersze, pedig nála tényleg volt gyáron belüli munkanélküliség.:

"Azért, mert dolgoztak a polgárai és megteremtették maguknak az országukat olyanná amilyen most."

Ami a németeket illeti, egyrészt bennünket is elprivatizáltak a szovjet elvtársak, egy szavad sem lehet. Másrészt a valós összehasonlításért, a keletnémetek nem jutottak tovább a trabantnál és a warburgnál, míg a nyugati testvéreik alatt porsche, BMW, Audi, merci, vw, opel és társai doromboltak. Netán a keletnémetek sem dolgoztak?!

"Ha magyar dolgokat akarsz vásárolni, akkor tedd meg és ne nyavalyogj, hogy nincs." Mármint miért ne írjam le, hogy leszerelték a gyárainkat és nincs magyar gyártású termékünk?! A két világháború között a németek vették át a Magyar Posta szervezeti rendjét. A elektronikus iparunk után futott a német ipar. Akkor volt magyar elektronikai termék, de mára nincs. A privatizáláskor számos elektronikai gyárunkat vették meg, amelyet leépítettek és mára csak a külföldi cuccok csomagolásával foglalkoznak. Töredék létszámmal, az ingatlanok eladása után.

Minden 1990 után született fiatal tudja, hogy nem mindegy kié a gyár. Ha magyar a tulaj, akkor magyar nemzeti érdekek szerint működteti azt, ha külföldi, nyilván külföldi érdekek szerint. Ez a patriotizmus minden normális vásárlóról is elmondható. Ha jó minőségű hazai terméket talál, már csak az önös érdek miatt is azt vásárolja meg. Hiszen tudja, ezzel munkahelyeket teremt, illetve óv meg.

A rendszerváltás olyan szemét módon volt megtervezve és kivitelezve, hogy mire észhez tért volna az ország, mindennek lába kélt. A médiában ezt a privatizátor szöveget nyomták máig egyfolytában, amit te is előadsz.

Saga 2013.07.05. 20:01:50

@egyérintő: Sajnálom, hogy nem tudsz elszakadni a sztereotípiáidtól és zavaros sületlenségeket, hamis féligazságokat írsz csak.

Ez a legnagyobb hazugság amit leírtál:"Ha magyar a tulaj, akkor magyar nemzeti érdekek szerint működteti azt." Lófaszt. A saját önző érdekei mellett. Adót kerül, lop, csal hazudik és lenyúlja az államot, mert erre van kondicionálva. Egy Simicska cég rosszabb minden külföldinél, mert meglopja a saját népét miközben nemzetinek hazudja magát.

Most a csornai elkerülőnél előzetesen 19 milliárdra becsülték a munkát. Több mint 30 milliárdért vitte el a Közgép.

Felteszem a kérdést: A társadalomnak mi a jobb, ha Simics kap 30 millárdot, amit a te adódból is fizetnek, vagy kapta volna egy Portugál cég, akinek elég lett volna 10% nyereséghányad, tehát 1,9 milliárd? Én azt mondom, a társadalom számára az utóbbi hasznosabb, ugyanis ha hatékonyan költ az állam beruházásra, akkor kevesebb adót kell beszednie és több marad sok emberek zsebébe. Így viszont fizeted a magas adódat, hogy Simics tovább hízlalja a zsírját. Ő nem kreatív vállalkozásokba forgatja vissza a pénzt, mert nem kreatív. Csak másoktól képes elvenni. Ez nem jó példa és nem segíti, hogy erős legyen az ország.

Természetesen a Nyugat-Németek építettek maguknak egy jó országot. A Kelet-Németek meg nem. Mi most azzal, hogy Orbánországot építünk, nem a háború utáni Nyugat-Német példát követjük.

Meg kell nézni mik a jó példák. Észtország, Lengyelország, Szlovákia nem sír a hülyeségein, hanem próbál építkezni méghozzá jobbat mint volt.

El lett baszva a privatizáció? El. Akkor az a tanulság, hogy basszuk el a rendszert még jobban?

Meg kell teremteni, hogy itt is lehessen mondjuk egy Nokia, mint Finnországban. Az előrevisz.

egyérintő 2013.07.05. 22:43:01

@Saga:

Megkérlek, hogy emberi hangnemben írj. Különben ignore. Ami a csornai kerülőutat illeti, talán egy oldalas beírásod összes érvét nem kellene egy hibás adatra alapozni. Mert hogy Csornán a legolcsóbb pályázat nyert.:

"A három pályázó közül a Magyar Aszfalt és a Közgép konzorciuma nyerte el az építés lehetőségét. Ők tették a legolcsóbb ajánlatot, de az eredetileg becsült 17,5 milliárd forintot jelentősen meghaladták 29,9 milliárd forintos kalkulációjukkal. A döntés már május közepén megszületett, a tender részletes adatai most kerültek nyilvánosságra."

9400hir.hu/fokuszban/m85-os-ut-valami-elkezdodott

A nokia példád nagyon jó. Szerencsétlen cégnek nem is tudom mennyire esett vissza a termelése...

egyérintő 2013.07.05. 22:45:24

"Christopher Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke – aki kongresszusi küldöttség tagjaként látogatott Magyarországra – bámulatosnak nevezte a magyarországi alkotmányreformot és az új törvények sorát. „Harminchárom éve foglalkozom emberi jogi ügyekkel a kongresszusban, és nagyon nagy hatással volt rám” mindaz a változás, amely Magyarországon végbement – mondta a politikus a Parlamentben, miután tárgyalt Orbán Viktorral."

mno.hu/kulfold/amerikara-nagyon-nagy-hatast-gyakorolt-orban-politikaja-1170995

savanyujóska 2013.07.06. 07:24:44

@egyérintő:
„A nemzetközi ügyekben is bizonyított erő, független szellem, éles elme és különösen a cselekvési hozzáértése a világ vezetőinek első sorába helyezi.”

Ezt meg Nixon mondta Ceausescu-ról.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.06. 08:18:01

@savanyujóska:

Angol eredetiben mégjobb:

"Your vigor, your independent spirit, your acute intelligence, and particularly your skill in handling both internal and international problems place you in the first ranks of the world's leaders."

alina_stefanescu.typepad.com/romania_revealed/2009/02/richard-nixons-birthday-greeting-to-ceausescu.html

Persze '83-ban Nixon már rég bukott politikus volt, míg a Conducator pályája csúcsán állt.

És ne feledjük hogy a dán királynő két nappal, II. Böske pedig egy nappal a kivégzése előtt vonta vissza a magas állami kitüntetéseket amiket korábban jónak láttak adományozni a Kárpátok Géniuszának.

Saga 2013.07.06. 20:24:45

@egyérintő: Ha szerinted rendben van a 17 vs 29, mert elfogadod, hogy a "legolcsóbb" ajánlat nyert, akkor boldog életed van és a mostani számodra a legszuperebb kormány. Remélem minden közbeszerzést ilyen túlárazással azonnal elfogadnak a jövőben is és fel sem merül új pályázat kiírása, nehogy ne a Közgép és még olcsóbb ajánlat nyerjen.

Nyilván a földpályázatok és trafikpályázatoknál is legrátermettebb, legtapasztaltabb pályázók nyertek.

Ne legyen hatékonyabb, átláthatóbb az állam, ne legyünk beintegrálódva Európába és a világba. Ne legyünk befogadóak stb, stb.

Ami a Nokiát illeti, bárcsak magyar lenne...

Bár lehet, hogy Matolcsy kitalál valami még nagyszerűbbet!!!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.06. 20:41:18

@Saga:

"Bár lehet, hogy Matolcsy kitalál valami még nagyszerűbbet!!!"

Nem Széles Gábor fogja megváltani a magyar gazdaságot (és biztosítani a 2/3-ot 2014-ben) az energiacellájával?

egyérintő 2013.07.07. 13:27:44

@Saga:

Mivel gőzöm sincs a nevezett útvonalról, a tenderről, az EU-s pénzekről, a tender megítéléséről, hát akár azt is írhatod 1 Ft vs 30 milliárd forint. A írásod hangneme, az ellenséges, alá nem támasztott általánosítás önmagában elég arra, hogy ne érdekeljen komolyabban, amit ide biggyesztesz.
süti beállítások módosítása