1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.05.04. 11:57 HaFr

Az Orbánházy paktum

Megnyaljuk a szánk szélét: micsoda viadal néz itt ki, óriások csapnak össze, reng a föld, direkte a Múzsa, de legalább Homérosz, Camões, egy Úz Bence tolla kell ide, egyik a másikától készül menteni a nemzetet -- és hát elvileg mi más kéne egy nemzetnek, főleg, ha magyar. Szerencsére azonban úgy néz ki, a nemzet is megszüli a maga Horváth nénijeit, akik rendületlenül tojnak a sóba, akkor már inkább Balázs meg Sarka Kata, azok legalább nem akarják megmenteni a kuplerájt, csak teszik, ami a dolguk: könyékig turkálnak benne.

Na ez az. Iszak Eszti és Agárdi Szilvi (forrás: Blikk) a bevarrt szájú nővel egyetemben szörnyen kapósak lehetnek ma, és még talán egy hétig, de tudják, hol a helyük: nem mondják közben, hogy nemzeti küldetést hajtanak végre, és ehhez ötezermilliárdnyi készpénzre volna szükségük, lehetőleg használt bankjegyekben. Orbánházy meg úgy áll a dologhoz, mint egy becstelen mádám, aki az ismert vicc szerint kifizetteti a rendőrökkel a taksát, aztán közli velük, hogy végezzék el egymással, amire vágynak. Orbánházy mádám kiíratta ugyan a kuplerája fölé, hogy "Nemzeti Dohánybolt és Autópálya Zrt.", ki is tűzette rá a nemzeti lobogót (kínai gyártmány, keleti szélnél eljátssza a Himuszt is), fel is szenteltette az ügyeletes ökumenikus bandával, szakszervezetet is alapított, helyben árulja az áfamentes kotont, előre fizettet és utólag sem ad semmit, de mégis közben miniszterelnöknek álmodja magát, miccsssoda forma! Rogánokból, Pintérekből és Szekeresekből állítja ki az udvartartását, akik a mádám álmában a Nagy Nemzeti Hiszekegyet mormolják olajtól csúszós kézzel Vuitton táskákban kotorászva, pedig igazából csak portások, kidobóemberek és hímringyók, a szokásos cégéres asztaltársaság, ami rendesen dukál. A probléma, hogy nincs, aki rájuk kapcsolja a villanyt vagy még inkább rájuk gyújtsa a Zrt-t.

A problémám, ami indokolja az Orbánházy paktum címet, hogy tök mindegy, ki a mádám, a kuplerájon nem fog változtatni. Mesterházy talán nem veri át annyira a kuncsaftot, talán nem rugdossa le az egyszerű vendéget a pincébe, miközben Kósa Lajos az emeleti lakosztályban Dom Perignont kortyol, talán nem írja át a házirendet visszamenőleg, és nem alkalmazza vissza köz(szex)munkásként a korábban kirabolt aktatáskás kispolgárt, de a házat bizony segített felhúzni a maga módján, és ott sürgölődnek körülötte azok is, akik már az alapok letételénél is ott voltak. Na, ezek alig várják, hogy visszaköltözzenek a házinép szalonjaiba. Ott a kézjegyük a paktumon a sok száz máséval: "A közjó ellen minden erőnkkel és teljes elménkkel az utolsó leheletünkig harcolunk".

Az egyszeri kuncsaft sorsa eközben teljességgel bizonytalan, a hölgyek foglaltak, a rendőrök is, ha jól viselkedik, legfeljebb audienciára mehet a mádámhoz, addig meg tépjen számot, szívjon el egy jointot, az eszméit hagyja a kapun kívül. És reménykedjen mindhalálig.

Az embernek hányingere van, kéne egy nagyot hányni, és továbbállni. De nem lehet, az utca a mienk, itt van az otthonunk nekünk is.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr695280639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2013.05.04. 12:23:20

A terv tetszik. De kinek lesz itt elég dinamitja? (népszerűsége, mielőtt rám törik az ajtót...)

Axxtro 2013.05.04. 16:07:35

Kár, hogy a befejeződő, elakasztott rendszerváltás áldozataivá váló álbaloldali ellenzék, módszeresen csak a saját mocskát próbálja a kormányra kenni. Ezek a hazugságok jogilag védhetetlenek lennének, ha valaki venné a fáradságot, és beperelné a hazudozókat.

Így meg a sajtót lehet vele teleszemetelni.

Ez a stratégia, a magyarországi álbaloldal teljes bukását fogja elhozni 2014-ben, ha menet közben nem térnek észre.

A "dupla vagy semmi" játék ezúttal a "semmivel" fog végződni.

Az ilyen típusú hazudozásnak, már semmilyen véleményformáló hatása nincs, viszont felettébb visszataszító.

Eltaszított szavazókkal pedig nem lehet választást nyerni.

A baloldal ugyanúgy saját maga készíti elő a saját vereségét, mint ahogy azt 2010-ben tette.

toportyánzsóti 2013.05.04. 16:12:24

Felezni kell az adószintet és rögtön fejlődés lesz4Ez a féltudású elit értelmesen nem tudja elkölteni adóforintjainkat,mivel az állam egyszerű maffia kifizetőhely!

s.g.l. 2013.05.04. 16:53:37

axxtro!
sorolnád az álbaloldal hazugságait!

vagy csak szimplán hazudozol, mert egyelőre a fidesz és vezérének hazudozásairól van fórum és külön irodalma van.

vagy te is azt mondod mint a hazug székháztolvaj: ne azt nézzétek mit írok hanem mit csinálok!

evelynn 2013.05.04. 18:06:06

Én is hányok tőle és maffiája minden tagjától, szimpatizánsától.

Dödölle 2013.05.04. 18:48:09

Tisztelt HaFr !
Most csak a szöveget mellözve : Asztat, hogy "...megszüli a maga Horváth nénieit..." nem úgy kéne írni, hogy néniJeit ? Csak kérdem ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.04. 19:19:29

@Dödölle: De bizony. Láccik, hogy idegenszívű vagyok. Köszi.

karpackie 2013.05.04. 20:48:54

@Axxtro: Biztos bennem van a hiba, de nem értem mit akartál mondani? Akartál valamit mondani, vagy csak belesírsz az éjjeli edénybe?:))))

2llkedő 2013.05.05. 12:30:10

@Axxtro: "módszeresen csak a saját mocskát próbálja a kormányra kenni."

Ezt kifejthetnéd részletesebben! Vagy ez is a Nestlés fogd rá a nyuszira?

Axxtro 2013.05.05. 17:09:01

Ez komoly?

Ennyire értetlen a csapat?

Srácok, sürgősen képezzétek magatokat tovább, mert én itt ezen a fórumon nem fogok ingyen előadásokat tartani.

Szívesen mindenkinek ajánlom a következő alapigazságot:

"Egy dologról, vagy jelenségről lefolytatott vita eredménye nincs befolyással a vita tárgyának kimenetelére." /AJF/

Lefordítom ősmagyarra: attól, hogy a középkorban a viták eredményeképp a föld lapos volt, a "gömbölyű föld" köszönte szépen, és jól érezte megát.

Remélem ez már lejött az értetlenkedőknek.

vakapad 2013.05.06. 11:17:10

Úgy látom, az általánosságok szájbarágása továbbra is folyik, a cél szent, nehogymá az Orbánt leváltsák! Balavány is ezen erőlködik amennyire csak bír.

A baj az, hogy jelenleg már csak Zuschlagra és Hagyóra lehet hivatkozni, előbbire azért mert őt már elítélték (70 millió, ebből 50 visszafizetve), a Hagyó per meg még folyik (1,5 milliárd a tét - na, kíváncsi vagyok). Ugyanakkor Hunvald felmentve, Molnár Gyula felmentve. Fogy a muníció, urak, tessenek erősebben sulykolni, hogy dehát a libsibolsikomcsik is, mert még a végén veszélybe kerül Orbán királysága.
süti beállítások módosítása