1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.03.21. 22:34 HaFr

Kísértet járja be az országot

-- a radikalizmus kísértete. A Fidesz radikális etatizmusa kiüresítette a demokrácia intézményrendszerét, folyamatosan korlátozza a politikai szabadságjogokat (a választói jogot explicite még nem, de a választói hatalmat igen), Orbán Viktor nem csillapuló fiatalkori radikalizmusa folyamatosan új ellenségek után kutat, ami az uralomvágyával együtt kikezdte a liberális demokrácia lényegét: a félelem kiszorítását a politikai térből. Ma egyre többen félnek ebben az országban, ami szokatlan élmény, és már majdnem elfeledett reflexeket hoz a felszínre 25 év után: a szemlesütését, a beállásét, a kegyetlenségét. A pártokrácia és a nemzeti oligarchia érdekegysége, megtámogatva az EU hezitálásával a tekintetben, hogy a magyarországi "rend" (az államháztartási egyensúly biztosítása a nép kiszipolyozása árán, közben pedig a közterek "békéje") nyom-e többet a latban vagy a jogállam, mindez súlyosbítva a balos ellenzék megosztottságával és általános tehetetlenségével akár hosszú időre is stabilizálhatja Orbán rendszerét. Hallani városi pletykákat, hogy csinálja ki Orbán Bajnai közvetlen és távolabbi támogatói körét. Hallani, milyen csalódásokba fut bele az utóbbi más frontokon is. És hallani és látni, hogy közben Mesterházy sem kíméli, és az egész E14 nyilvánvalóan haldoklik a korrupt politikai rendszerhez fűződő nagypárti érdekek szövevényében, ami még akkor is betenne egy ilyen rosszul elgondolt pártnak, ha kevesebb illúzió és magasabb politikai minőség társulna hozzá. Ez nem azt jelenti -- amit nem is hiszek --, hogy Bajnai rászolgált volna a bizalomra, mert minőségileg mást hozna, mint a két nagy párt. A politikai rendszerünk strukturálisan ugyanis a korrupcióra épül (ez a rendszeralkotó mechanizmusa), amit a Fidesz csak magasabb szintre emelt, amikor a radikális etatizmusa részévé tette. Ebben a logikában Bajnai akkor sem tudna rendet vágni, ha akarna. Ebben a logikában a választónak csak a paraszt szerepe jut a sakktáblán -- vicces épp ezért látni, hogy csillog mégis a szemük az összetartások alkalmával. Szegények.

Az országot ezek szerint lehet úgy kormányozni, mint a Fideszt. Annak ellenére, hogy ez a kormányzat nyilvánvaló kudarc alighanem minden fronton, nyilvánvaló összeesküvés a politikai váltógazdaság ellen, és nyilvánvaló megvetése és kihasználása a népnek. Mégis drámai vakság uralkodik a hívek körében. Van másfél millió ember, akit elkerül a valóság, akik valódi fairy tale-ben élnek, és alighanem a legvégsőkig elmennének a Vezér védelmében, szemet hunynának minden tette fölött. Márpedig ezt a mindent is lassan be lehet kalkulálni, mert Orbán -- ha rákényszerül -- valószínűleg mindent el is fog követni annak érdekében, hogy hatalomban maradhasson -- azon túl is, amit eddig megtett már. Nem engedheti meg magának az ellenkezőjét.

Hanem ezt a mindent nagyon komolyan kell venni. Szerintem momentán az EU sem biztos abban, hogy kormányváltást akar itt. Az ellenzék egyelőre csak a káoszra nyújt garanciát. Több, jobb és más ellenzékre van szükség.

Ne féljetek! http://hafr.blog.hu/2013/03/17/uj_kozepjobb_part_alakul

278 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr315161507

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért csak a Fidesz? 2013.03.25. 11:23:32

Nem vagyok egy Török Gábor, de úgy érzem, így a vasárnapi időközi választások után aktuális a kérdés. A Fidesz 1998-as váratlan választási győzelme után a párt vezetői meg voltak arról győződve, hogy ősszel elzavarják őket, megilletődtek a rájuk szaka...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.22. 12:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biohouse 2013.03.22. 08:04:38

"Több, jobb és más ellenzékre van szükség."

De leginkább egy új arcra, egy új igazi, tökös politikusra, aki népszerűbb, mint Orbán.

Személyleírása: Mint Orbán 24 éve.
Keressük meg!

sortelen 2013.03.22. 09:02:34

"Nem engedheti meg magának az ellenkezőjét."
Kiegészítő idézet:
"Valahogy azt ne gondoljátok - mondta ezúttal Thukydidész beszámolója szerint Periklész -, hogy most csak arról van szó: rabok legyünk-e vagy szabadok! Nem, sokkal inkább hatalmatok az, ami kockán forog, meg mindaz, ami ennek az elvesztésével járhat. Hiszen gyűlölnek már bennetek mindazok, akiken uralkodtok. A hatalomról ti mostmár le sem mondhattok, mint ahogy azt egyesek ebben a nehéz órában jámborul talán óhajtanák. Mert a ti uralmatok zsarnokság, tyrannisz. Tyranniszra törekedni pedig jogtalanság ugyan, de ha már elnyerte az ember, veszélyes dolog lemondani róla."
Nincs új a Nap alatt.

Érdekes gondolati irány lehet egyébként a "klasszikus gögög demokrácia" névadó athéni demokráciájának vezetőjétől demokrata rendszerének tyranniszkénti 'realtime'jellemzése.
Kit és mitől ment meg a demokrácia, mint olyan...
Szalamisz és Mélosz. Meg ilyenek.

Továbbá. Mesterházy brüsszeli lihegésének beláthatatlan belföldi következményein is lehet töprengeni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.03.22. 09:30:32

Minden alapot nélkülöző, érveléstechnikailag értékelhetetlen betűhalmazt fosott össze a szerző, az állításai úgy puffognak mint a vásáros cigány olcsó kínai petárdái.
Többet várok a zellenzéktől, ez így nagyon-nagyon kevés a szekrényben karatézó feketöves fasiszták ellen.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:35:19

Na ja .. kutatják az ellenséget, miközben az nincs is. Persze csak a vakok nem látják.

"Verhofstadt azt írja, kezdeményezni készül az EP-ben, hogy érvényesítsék Magyarországgal szemben a hetes cikket, vagyis a szavazati fog felfüggesztését. "

Megjegyzem egy demokratikus országban, mint Magyarország 4 évente demokratikus választások keretek között az emberek döntenek.
Megjegyzem utoljára más országok, nemzetek, emberek szavazati jogát utoljára a fasiszták, nácik, és kommunisták vették el.

Manapság úgy látszik a liberálisok nácultak be, immár leplezetlenül.

sárkányfő 2013.03.22. 10:07:11

Mindezt a komolyabb blogok már több éve megírták, jó reggelt kívánok...

Talán egy igazi, a saját értékeit komolyabban vevő, és komolyan betartató EU megmenthetné a fideszes pusztítástól a magyarokat, de az se lenne az igazi...
Amíg a fideszesek a fidesz érdekét nézik és nem a magyarokét, addig itt normális ország nem lesz...

Fejesrob 2013.03.22. 10:09:29

Megtalálhatná a liberálisokat. Ma már nem a kommunisták veszélyesek, hanem a liberálisok.

Na nem a liberális eszmék miatt, hanem azért, mert kiszolgáltatnák az országot. Ezek semmit sem változtak 1919 óta.

Persze nem betiltani kell őket, egyrészt demokrácia van, másrészt nagyon nem népszerűek, hanem kivágni az államirányításból, állami médiából, kulturális életből képviselőiket. Ahogy egyébként annak idején ők tették másokkal.

Fejesrob 2013.03.22. 10:11:16

@sárkányfő: "saját értékeit".

Pld. Simor 8 millás fizetése.

DezInf 2013.03.22. 10:16:50

@Fejesrob:

Ki állapította meg azt a fizetést,ki is volt akkor az MNB elnöke, mikor is volt az?
Javaslom nézz utána, aztán nevetünk :))))

Hol van az a 98 %-os elvonás?

puszt 2013.03.22. 10:19:36

@sárkányfő: "Talán egy igazi, a saját értékeit komolyabban vevő, és komolyan betartató EU megmenthetné a fideszes pusztítástól a magyarokat, de az se lenne az igazi.."
A magyarokat a magyaroktól a magyaroknak kellene megmenteni. Csak a szülő-gyermek viszonyban van joga (kötelessége) a szülőnek a gyermeket önmaga ellen megvédeni/menteni..Mi ilyenek vagyunk és valszeg mindenért, minden történelmi időben "megdolgoztunk", így ezért mindent, mindenkor meg is érdemlünk!

toportyánzsóti 2013.03.22. 10:33:38

A narancsmaffia már múlt nyáron megbukott.Csak a narancsködfejlesztő bértollnokok és a bérbirkák tartják fenn a látszatot az cövekként álló kétharmadukról.Olyan szinten rettegnek ma már,hogy a hírszerzésüket is duplázzák.

nnnnnnnn 2013.03.22. 10:38:50

figyelitek hogy ezek a liberó fosblogok kb mind úgy fél éve kezdték meg pályafutásukat?

mahet 2013.03.22. 10:49:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: halvány segédfogalmad sincs arról, hogy mit jelent a liberális szó

Nem kell sokat várnod már. Jöjjön a választás, alakuljon meg a Fidesz - Jobbik koalíció és akkor aki normális az azonnal elmenekül az országból.

Maradnak a Jobbikosok, a nyugdíjasok és akik nem tudnak angolul. Persze még dumálhatunk 2014 után is - amíg lesz áramotok.

Woody 2013.03.22. 10:56:15

@$$$=$$$:
Az ilyen fika nickek meg kb. 4 hónapja.

puszt 2013.03.22. 10:56:46

@$$$=$$$: Ne felejtsd, este még szurkolnod is kell...

nnnnnnnn 2013.03.22. 11:01:01

@Woody: a nickem már több éves, csak a blog.hu engedélyezi a ballib tetveknek a nickek ellopását. nem véletlen hogy ma már ilyen karaktereket használok.

nnnnnnnn 2013.03.22. 11:01:48

@mahet: bár az összes ballib eltakarodna az országból :) te már mehetsz most is, nincs kedved? hisz olyan rossz neked itt :)

turbocat 2013.03.22. 11:02:04

@Fejesrob: ennyit bír el az agyad ? végül is....., ha ezzel túlcsordul, az már fideszes siker...., hajrá !!

dadddd 2013.03.22. 11:08:23

Jobb, ha nem ad tanácsot a jogállamiság kérdésében. Csak egy nézetet fogadnak el: a sajátjukat.

www.youtube.com/watch?v=tsVZ4VepQdg

Lencsés István 2013.03.22. 11:13:42

Nem kell kutatni , mert van ellenség bőven ....

mahet 2013.03.22. 11:15:33

@$$$=$$$: jobboldali lennék, ha létezne jobboldali párt Magyarországon.

Amúgy de - megyünk már, ne aggódj - az évi 10-15 millás adóbefizetésünkkel együtt.

nnnnnnnn 2013.03.22. 11:17:46

@mahet: perszepersze :) viszlát!

mahet 2013.03.22. 11:20:00

@Lencsés István: várj sorolom.

EU, USA, zsidók, cigányok, buzik, .... ööö.. ja IMF, Németország,... izé... liberálisok, értelmiség, munkanélküliek,.... na mi van még... szőkék... vagy az nem? na... baloldaliak, jobboldaliak, kommunisták... multik, a tőke, a pénz.... az állam, hmmm... várj csak... biztos van még.

Áh nem jut eszembe több... egyvalami biztos: NEM A TE HIBÁD! Ez fontos, mások miatt rossz neked! Ne felejtsd el! Nem kell megváltoznod! NEM A TE HIBÁD!

dadddd 2013.03.22. 11:21:50

@mahet: Mit értesz megváltozáson? Fizessünk még többet az általad említett csoportoknak?

Kotkodus 2013.03.22. 11:23:02

@Fejesrob: "Persze nem betiltani kell őket, egyrészt demokrácia van, másrészt nagyon nem népszerűek, hanem kivágni az államirányításból, állami médiából, kulturális életből képviselőiket. Ahogy egyébként annak idején ők tették másokkal."

tudnál mondani olyan "libsiket", akiket még nem vágtak ki az államirányításból, állami médiából, kulturális élet vezetéséből? előre is köszi a hosszú listát!

és érdekelne az is, hogy annak ellenére, hogy ez - szerintem - már megtörtént, miért nem virágzott fel az állam, a média és a kultúra?

xvxvxv 2013.03.22. 11:23:13

na, ma az összes életvesztes, bérkommentelő fideszprolit össze fújta a szél! :)

nyomorúltak, a gazdáitok milliókat kaszálnak, lopnak, az ostoba tehetségtelen fajtátok meg nekik kommentel, a piros pettyes seggeteket csapkodva. ha fordul a szekér, még arra se fogják az ostoba, munkásőrlelkű fajtátokat méltatni, hogy rátok csulázzanak búcsúzóúl, ti csicskák!

hű de egy rühes-szánalom népség vagytok!

mahet 2013.03.22. 11:24:06

@dadddd: dehogy! ők tényleg az ellenségeink! főleg a szőkék! Pfej, mocskos szőke férgek!

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:26:41

Ja, ha valaki a jobboldal ellen harcol nácikat és "nem demokratákat" keresve, akkor az felvilágosult, értelmes ember, aki látva ezt a sok szemétséget, tenni akar közjó érdekében.

Ha a jobboldal teszi ugyanezt, akkor az tuti normális, mert állandóan csak ellenségek után kutat.

Biztos van ebben is logika... :)

dadddd 2013.03.22. 11:26:43

@mahet: Továbbra várom a válaszod. Hogy változzon meg pl. egy óvónő, hogy ne az ő hibája legyen?

mahet 2013.03.22. 11:26:45

@xvxvxv: ne legyél ilyen szigorú, a kommunizmusban is menő volt az ellenségkeresés. Szép magyar hagyományunk az, hogy mindenkit utálunk.

A Fidesz amúgy is kőkemény kommunista párt, jól erősíti ezt a vonalat. Kádár ha ezt látna... lábba könnyedne a szeme!

mahet 2013.03.22. 11:29:24

@dadddd: sehogy, maradjon nacionalista és lehetőleg legyen antiszemita is! Ez lesz a megoldás!

Látjuk, hogy a nacionalizmus milyen jó. Szép dolgokat ki lehet hozni belőle, mint pl a holokauszt vagy a világháborúk. Mi mást akarhat egy kedves óvónéni? Gyújtsuk fel a köcsög ellenséget!

mahet 2013.03.22. 11:30:37

@Nem tudom a nevem: Várj! van Magyarországon jobboldal???? Melyik párt az? Hagy szavazzak rá!

Kotkodus 2013.03.22. 11:31:21

@$$$=$$$: normális szövegkörnyezetben csak annyit kérdeznék, hogy miért írsz egy olyan blogra, amelyiket alacsony színvonalúnak tartasz? ezzel csak eteted a bloggert...

azonban ha már így jellemzed a környezetet, hagy hívjam fel t. figyelmedet, hogy fosblogon csak mi fosok kommentelünk!

nem is értem, te hogy kerülsz ide miközénk a fosok közé, te egy kemény segglyukrepesztő óriási nagy szarnak tűnsz!

talán így érthetőbb számodra a kérdés...:)))

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:33:04

"Ma egyre többen félnek ebben az országban"
Mégis mitől? Jelenleg ott tartunk, hogy szabadon lehet elfoglalni (gondolom én) tetszőleges párt székházát és ott törni zúzni. Gyakorlatilag büntetlenül.

Ez egyértelműen előrelépés a pár évvel korábbi gumilövedék és lovasrohamhoz képest. És valószínűleg az EU-s viszonyokhoz képest is sokkal jobban állunk ilyen téren. Nekem több okos, világot látott ember is elmagyarázta már, hogy az EU-ban a legtöbb helyen sokkal de sokkal keményebben lépnének fel az ilyen törés zúzások ellen, a 2006-os lovasroham ahhoz képest semmi nem volt, ami máshol lett volna.

Nálunk ehhez képest nálunk a székházfoglalók szinte azt csináltak, amit akartak...

Fejesrob 2013.03.22. 11:34:24

@turbocat: Érdekes, a te agyad azt viszont simán elbírja, hogy valami libsi faszfej (Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője) lazán betiltaná Orbán szavazati jogát.

Na ezért kellene a libsiket rendesen taccsra tenni. Nem az a gond, hogy a libsi tiltakozik, hanem az, hogy meghatározó erő lehet, azaz tiltakozását pld. egy Index megírja, mert liberális frakcióvezető.

Persze szerencsére azzal együtt ehhez egy senki, de el lehet képzelni egy olyan európát, ahol a liberális frakció dönt el mindent.

Kotkodus 2013.03.22. 11:35:16

@mahet: @Lencsés István:

a kérdés inkább az, hogy ki a szövetségesünk...

úgy örülnék, ha a nemzet inkább a szövetségesek keresésén fáradozna...

dadddd 2013.03.22. 11:35:53

@Fejesrob: Logikus. Nem ért egyet, nem szavazhat. EU demokrácia.

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:36:21

" Nem tudom a nevem 2013.03.22. 11:26:41
Ja, ha valaki a jobboldal ellen harcol nácikat és "nem demokratákat" keresve, akkor az felvilágosult, értelmes ember, aki látva ezt a sok szemétséget, tenni akar közjó érdekében.

Ha a jobboldal teszi ugyanezt, akkor az tuti normális, mert állandóan csak ellenségek után kutat.

Biztos van ebben is logika... :) "

@mahet:
"Várj! van Magyarországon jobboldal???? Melyik párt az? Hagy szavazzak rá! "

Látom megtaláltad a lényeget! :) Mondjuk erre az égbekiáltó ellentmondásra, amit felvázoltam, nehéz is lenne értelmes (hihető) magyarázatot adni...

Gondolom most még jön az, hogy megnézed, hogy mikor regisztráltam, ha az se jön be, akkor meg kijelented, hogy velem nem érdemes vitatkozni, mert nem vagyok képes észérvekkel előállni... :)

sárkányfő 2013.03.22. 11:39:06

@$$$=$$$:

Te nem magyar vagy, hanem fideszes.

Kotkodus 2013.03.22. 11:39:37

@Nem tudom a nevem: le tudnád írni, hogyan képzelsz el egy jobboldali pártot? leírnád, hogy - hagyományosan - milyen értékek mentén politizál egy ilyen irányultságú párt?

előre is köszi, mert enélkül egyszerűen nem tudom értelmezni a kommentedet!

sárkányfő 2013.03.22. 11:42:22

@Fejesrob:
"Nem az a gond, hogy a libsi tiltakozik, hanem az, hogy meghatározó erő lehet, azaz tiltakozását pld. egy Index megírja, mert liberális frakcióvezető."

Mi van, nem tetszik a magyar sajtószabadság? Cenzúrázni akarsz?
Nem tetszik, hogy a magyar népet az index tájékoztatja arról, hogy Orbán magyarellenes háborúja már odaáig jutott, hogy az ország nemzetközi érdekérvényesítő képessége romokban van, és még tovább romlik, és nem tetszik, hogy megírják, hogy mi vagyunk az EU fekete báránya?

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:43:56

@Kotkodus: "le tudnád írni, hogyan képzelsz el egy jobboldali pártot? leírnád, hogy - hagyományosan - milyen értékek mentén politizál egy ilyen irányultságú párt?"

Mivel nem ez volt a felvetés, inkább most nem. De a jobboldal helyére helyettesítsd be a magukat jobboldalinak valló pártokat, a bal helyére meg a magukat baloldalinak vallókat. Nem olyan nehéz ez.

No, most, hogy megoldottuk ezt a végtelenül nehéz problémát, remélem már semmi akadálya nincs annak, hogy értelmezni tudd a felvetésemet :)

" Nem tudom a nevem 2013.03.22. 11:26:41
Ja, ha valaki a jobboldal ellen harcol nácikat és "nem demokratákat" keresve, akkor az felvilágosult, értelmes ember, aki látva ezt a sok szemétséget, tenni akar közjó érdekében.

Ha a jobboldal teszi ugyanezt, akkor az tuti normális, mert állandóan csak ellenségek után kutat.

Biztos van ebben is logika... :) "

Kotkodus 2013.03.22. 11:47:17

@Fejesrob: áruld már el nekem, hogy miért kínzod magad azzal, hogy libsi-bolsi felületen libsi-bolsi cikkeket olvasol és libsi-bolsikkal kommentelsz?

te perverz vagy? mazochista? vagy csak látens libsi-bolsi? :)

mi az alapmotivációd? előre is köszi a választ!

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:50:07

@sárkányfő:
"Mi van, nem tetszik a magyar sajtószabadság? Cenzúrázni akarsz?"
Ezt a tegnap díj-visszaadásos dolog után most nem kéne nyomatni, mert szinte adja magát a kérdés, hogy ha az egyiknek sajtószabadság van, akkor...

"hogy az ország nemzetközi érdekérvényesítő képessége romokban van"
Momentán most kezdünk arrafelé haladni, hogy van olyan. Eddig semmi ilyen nem volt, ha mondott valamit az EU, akkor azt szolgaian és legalább kétszeresen túlteljesítve megcsináltuk.

Ezzel szemben most sikerült elérni, hogy ne csökkenjen olyan mértékben a támogatás, mint, ahogy az EU akarta. Eljutottunk oda, hogy az EU végre a Szlovákokra is rászól, ha csinálnak valamit kisebbségügyileg...

"és nem tetszik, hogy megírják, hogy mi vagyunk az EU fekete báránya"
Ez így igaz. Mi vagyunk a feketebáronyok. Azaz az egyik feketebárány. Egy, az érdekeiért soha ki nem álló, mindent szolgaian teljesítő ország biztos sokaknak jobban tetszene... Csak ebből a hozzáállásból nem, hogy nem profitáltunk, de sokkal roszabb lett az országnak.

pástétom 2013.03.22. 11:51:08

"És hallani és látni, hogy közben Mesterházy sem kíméli, és az egész E14 nyilvánvalóan haldoklik a korrupt politikai rendszerhez fűződő nagypárti érdekek szövevényében"

Áruld már el, mi a fasszal támadja MA, v. akárki az mszp-ből Bajnaiékat?! Nem inkább azzal van bajotok, hogy az mszp maradt az ellenzék legnagyobb ereje? Marhára unom már ezt az ostoba mszp-fikázást - mondom úgy, hogy nem vagyok szilárd mszp-szavazó, a felkínált (és jövőre összefogásra ítélt) demokratikus ellenzéki kínálat pártjai közül mindegyikben látok fantáziát és bármelyikre nyugodt szívvel tudnék szavazni.

Bajnaifan ellenzéki kommentelők rendszeresen visszatérő véleménye, hogy először a Fideszt kell leváltani, utána a demokrácia ezközével az mszp-t eltakarítani. Kezdeti vélekedés volt, hogy Bajnai felépése jól betesz a szocialistáknak és azok eltűnnek. De ha visszafelé sül el, mszp nagy párt marad, erejének tutatában ezért joggal bátran és kezdeményezően viselkedik, akkor az szomorú, kártékony, elvtelen, miegymás...A kétpárti érdekharcokon (ma ez legenda!)kesergő Bajnaifanoknak vajon hogyan változna az álláspontjuk, ha a Fidesz mellé az E-2014 nőne fel második nagypártként? Van egy sejtésem: onnan nyomban leszarnák ezt a kétpártisági dolgot.

Az e-2014 elsősorban a szervezettség hiányától szenved és attól, hogy - bár ez a szavazóik álma - még mindig orrukat kicsit magasan hordó civilként és nem politikusként viselkednek.
Márpedig a párt megalakulásával politikusok mindannyian és ezt a finnyáskodó civil göncöt ideje lenne már levetni, ha a politika nagymezején tartósan meg kívánják vetni a lábukat.

Kotkodus 2013.03.22. 11:52:25

@Nem tudom a nevem: "inkább most nem" :))))

aranyos vagy! :)))

érdekes, hogy kerülöd a kérdésemet, pedig csak rákérdeztem, hogy mit értesz jobboldali párt alatt... nem tűnik nehéz kérdésnek egy politikai blogon... :)))

"a képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt" (larochefoucauld)

fussunk neki megint: leírnád, hogy szerinted melyek egy jobboldali párt hagyományos értékei?

ha nem válaszolsz a kérdésemre, úgy értelmezem, hogy tudod jól a választ, csak még magadnak sem mered beismerni... :)))

Beru 2013.03.22. 11:55:52

Le az árdrágítókkal! Le a feketézőkkel! (Szabad Nép, 1946)

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.22. 11:57:44

@Kotkodus: Hogy őszinte legyek nem tudom eldönteni, hogy azért írod ezt, mert ennyit értettél meg a felvetésemből, vagy valami miatt nagyon szeretnéd elterelni erről a témát...

Kotkodus 2013.03.22. 11:58:32

@Nem tudom a nevem: a "közjó" egy érdekes felvetés, mert sok módon lehet értelmezni.

sztálin, hitler, mao, castro, chavez, stb. nem fogod elhinni, de mind-mind a "közjóért" harcoltak...

és ami a közös bennük, hogy uralmuk elején a nép többsége támogatta őket...

vicces, nem?

nnnnnnnn 2013.03.22. 12:01:01

@sárkányfő: majd ezt pont te fogod megmondani te duplanulla kis féreg.

Kotkodus 2013.03.22. 12:01:38

@Nem tudom a nevem: tématerelésről szólva, légy szíves definiáld egy hagyományos jobboldali párt értékeit a 21. században! nem olyan nehéz!

3x kérdezem és te még mindig nem feleltél.

ha én terelek, miért nem válaszolsz a kérdésemre?

te nem tettél fel kérdést nekem, nem is tudnék terelni! ha válaszoltál az enyémre, szívesen válaszolok bármilyen feltett kérdésedre!

nekem ugyanis nincs okom a képmutatásra... :)))

sárkányfő 2013.03.22. 12:04:30

@Nem tudom a nevem:
"Ezt a tegnap díj-visszaadásos dolog után most nem kéne nyomatni, mert szinte adja magát a kérdés, hogy ha az egyiknek sajtószabadság van, akkor..."

Folytasd csak, mert sejtelmem sincs mi a problémád... kinek van szerinted korlátozva a sajtószabadsága?

"Momentán most kezdünk arrafelé haladni, hogy van olyan. Eddig semmi ilyen nem volt, ha mondott valamit az EU, akkor azt szolgaian és legalább kétszeresen túlteljesítve megcsináltuk."
Ennek pont az ellenkezője az igaz, Orbánt már rég nem fogadja egyetlen komolyan vehet nagyjátékos a nemzetközi politikában, nincsenek egy csöpp országnak szövetségesei, a kretén kormány játssza az ordító hangyát, és mint látod - szégyenszemre - felmerült már az ország szavazati jogának hivatalos megvonása is.
A politikai kudarcokkal párhuzamosan, azokkal együtt jönnek a nemzetközi gazdasági kudarcok is, ugyanis - nyilván gőzöd sincs róla - történelmi mélyponton van a külföldi tőkebeármalás hazánkba, mér kevesebb mint az amortizáció, azaz rohad le a gazdasági infrastruktúránk. Ennek csak egyik következménye a recesszió meg munkanélküliség növekedése, a gazdasági hatékonyság rovására is megy.

"
Ezzel szemben most sikerült elérni, hogy ne csökkenjen olyan mértékben a támogatás, mint, ahogy az EU akarta. Eljutottunk oda, hogy az EU végre a Szlovákokra is rászól, ha csinálnak valamit kisebbségügyileg..."
:DD
Édes pofám, ezt te hol olvastad? :DD A támogatás csökkentése akkora kudarc, hogy csak... nézd már meg a lengyeleket... a tőlünk elvett pénzt ők kapták meg... te komolyan bebeszélted magadnak, hogy Orbán átveri a németeken meg a franciákon az akaratát? :DD hogy kiosztja a kokikat meg a sallereket, és akkor azok megszeppennek? :DD öregem, te is beszopsz bármit, látom, csak a hír tv-n lásd...

"Egy, az érdekeiért soha ki nem álló, mindent szolgaian teljesítő ország biztos sokaknak jobban tetszene..."
barátom, ne böfögd már vissza ezeket az eszeveszett kamu hülyeségeket, mert ennyi erővel a fidesz honlapjáról is másolhatnád az ostobaságokat... te komolyan bedőltél a szabadság-harc kamunak? még az se jutott el az agyadig, hogy az csakis belföldre szóló bődületes agitprop, hogy a nem létező harcokkal letereljék a figyelmet a kudarcaikról? ajvé...

béla a görög (törölt) 2013.03.22. 12:05:01

bocs, de nem értünk egyet.
káosz, anarchia az most is van. A kormánypárt is csak a káoszra nyújt garanciát
az ellenzékben lévők közül az MSZP békén hagyta az embereket. Az intézményrendszereket. Hogy van amiben szart csinált az egy más kérdés.
De ha a káoszban lehet/kell választanom akkor leixszelek az MSZP-re.
Épp a fentebb leírt félelem miatt!

Amit a korrupcióra irtál és a többire az OK. Egyetértünk. Még akár a jobboldali pártban is. Még a más, jobb ellenzékben is.
De én nem hezitálok ha nem lesz a szavazólapon más lehetőség...

Fejesrob 2013.03.22. 12:05:16

@Nem tudom a nevem:

Átadták a Radnóti antirasszista díjat, Peter Weiss különdíjas

Peter Weiss
"1975-től a Szlovák Kommunista Párt tagja.
1989-ben a rendszerváltáskor részt vett a kerekasztal-tárgyaláson, ahol a demokratákkal szemben ő képviselte a kommunista pártot, és kiállt az egypártrendszer mellett.
Szlovákia Kommunista Pártja 1990-ben az ő vezetésével alakult át a Demokratikus Baloldal Pártjává. Abban az időben ennek a pártnak a tagja volt Robert Fico, a jelenlegi felvidéki miniszterelnök is.
Az egyetem elvégzése után, 1975 és 1989 között a Szlovák Kommunista Párt Marxista-Leninista Intézeténél dolgozott, mint tudományos titkár, ahol társadalmi és politikai kérdésekkel foglalkozott, továbbá a marxista-leninista elmélettel, a ,,tudományos kommunizmussal" és annak a társadalom életébe való behelyezésével. Az Intézetnél a ,,Szocializmus elmélete" című lap szerkesztőségében is dolgozott. Ez az intézet volt az, amely Duray Miklósról azt az értékelést adta, hogy meg kell büntetni a ,,Csehszlovákiában" megvalósított cselekedeteiért.
Gyakran bírálja a magyarságot, mert szerinte a magyarok nacionalista eszméket vallanak. "

Tudják ezek kiket díjazzanak, Weiss kolléga a szlovákiai magyarok szerint ordas magyargyűlölő.

sárkányfő 2013.03.22. 12:05:27

@$$$=$$$:

Te megad állítottad, már nem tudod letagadni: "bár az összes ballib eltakarodna az országból :)"

Ezzel megvallottad, hogy nem magyar vagy hanem fideszes.

nnnnnnnn 2013.03.22. 12:07:59

@sárkányfő: mondtam már az előbb, hogy ezt nem ilyen hangafingok fogják eldönteni mint te vagy.

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:08:19

Udv!

Meg tudja valaki mondani mikor es hol NEM csinalt OV titkot az "elkepzeleseibol"? Hanyszor mondta el TV-ben, radioban, plakatokon pld ezt:

"A harmadik, amit mondtam, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a létfenntartáshoz szükséges kiadások a családok jövedelméből, a családi kasszából minél kisebb részt vigyenek el, mert Magyarország a legtöbbet, legmagasabbat rezsit fizető ország az Európai Unióban"

Koszonom a segitseget!

sárkányfő 2013.03.22. 12:10:59

@$$$=$$$:
Nem én döntöttem, hanem te. te magad írtad, hogy a magyarok egy részét szívesen látnád ha "eltakarodna az országból". Azt is megmondtad kiket: a ballibeket. Azaz pártpolitikai alapon akarod kint látni a magyar nemzet egy részét az országból.

A magyar nép megosztása, szétszakítása magyarellenes érdek, és te ezt akarod, te tehát nem vagy magyar, neked fontosabb a fideszes pártérdeked, mint a nemzeti érdek. te tehát fideszes vagy, nem magyar.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.22. 12:11:13

@Kakimaki0123456789: Nézted az utóbbi időben a családi kasszádat? Növekedést látsz? Akkor a szerencsés kisebbséghez tartozol, mint én. De nem álcázhatod a közjóvá ugyanezt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.22. 12:11:52

@Kakimaki0123456789: Többet tett, amit nem mondott. Nem abban a vitánk, amit írsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.22. 12:13:32

@Fejesrob: Mi sem szeretjük Weiss urat. Az élet nem sakktábla. Van benne egy csomó árnyalat.

Kotkodus 2013.03.22. 12:14:03

@$$$=$$$: tudod az olyan emberekkel, mint te az a baj, hogy hisztek egyes politikusoknak és majmoljátok őket.

mindenki magyar, aki annak vallja magát. akár úgy is, hogy adott esetben nem beszéli a nyelvünket sem! és büszkének kell lennünk mindenkire, aki magyarnak érzi magát, mert nemzetünket bővíti, erősíti, gazdagítja!

ezzel szemben, az olyanok, mint te, megpróbálnak kirekeszteni másokat magyarságukból. alapvetően ezzel csonkítjátok, szűkítitek, szegényebbé teszitek a nemzetet. attól, hogy ezzel kárt okozol a nemzet egységében persze te sem vagy hazaáruló (ahogy én sem attól, hogy másképp képzelem el közös hazánk jövőjét, mint te), csak egy ostoba gúnár, aki elhiszi és ismételgeti azt, amit felelőtlen állami vezetők mondanak.

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:15:52

@HaFr: Kurvara nem erted; olvasd el ezt:

Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth Rádió vendége volt(...)

(Orbán Viktor) Emlékeztetett arra, hogy (...) akkor volt a fejében egy terv, hogy hogyan fog a kormány lépésről lépésre haladni. "Ebből én nem is csináltam titkot, csak ma már senki nem emlékszik rá.

En szeretnem ha latnam hol es mikor, hanyszor mondta el ezt a konkret dolgot.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_eros_baratai_vannak_az_energiacegeknek.181536.html

Lencsés István 2013.03.22. 12:17:55

@mahet: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Az Európai Unió nem , csak ne szóljon bele abba amihez köze nincs . ( Amúgy a rövidítés szint alatti . Amerikai Egyesült Államokban épp dicsértek minket . Az IMF láttuk hogy mit tett a nagy hitelsegítségével Ciprussal , szóval róluk is ennyit .... Értelmiség csak a FIDESZ oldalán van . Munkanélküli egyre kevesebb . Baloldal gyenge , a jobboldal a FIDESZ . Az iróniád kurva gyenge . Kommmunisták nincsenek . Nekem nem rossz , nekem azóta jobb mióta a FIDESZ jól kormányozza az országot .

Lencsés István 2013.03.22. 12:19:07

@Kotkodus: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . vannak szövetségeseink . ( Amerikai Egyesült Államok , Oroszország , és még sorolhatnám . )

Fejesrob 2013.03.22. 12:19:07

@HaFr: Nincs is hitele ennek a díjnak:)

Kotkodus 2013.03.22. 12:19:30

@Kakimaki0123456789: én értettem a kérdésedet és jogos!

viktorka kurvára nem vázolta fel előre számos kormányzati intézkedésének a menetét. vélhetően azért, mert 2010 óta rögtönöznek és tüzet oltanak. mindezt persze egyre kisebb hatékonysággal.

Fejesrob 2013.03.22. 12:21:58

@Kotkodus: Az a gond, hogy jó páran megtévesztés céljából vallják magukat magyarnak. (Persze ez a megtévesztés egy idő után nem igazán működik)

Kotkodus 2013.03.22. 12:23:54

@Lencsés István: tudnál küldeni forrásokat, amelyek arról számolnak be, hogy az usa és oroszország hivatalosan támogatják viktorka politikáját, kedves pityuka?

előre is köszi!

ennek a nagybetűs dolognak majd utánanézek... még soha nem hallottam erről a szabályról...

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:26:18

@Kotkodus: Na jo de akkor belehazudott a radioba??? Nemar!!! Bizots csak en (es sokan masok, OV szerint is) "nem emlekszunk"!!!

Help!!! Tele van a blog fideszessel, legalabb ok emlekezzenek mar ezekre az egyertelmu es vilagosan kommunikalt programpontokra!!!

Kotkodus 2013.03.22. 12:29:05

@Nem tudom a nevem: no mi a helyzet? csak nem kitértél a kérdésem elől egy eltűnéssel?

sebaj! az a lényeg, hogy most már tudod: nem mersz tényeket leírni, mert tudod, hogy a tények ellentmondanak az érzelmeidnek!

ez az első lépés az üdvözülés felé! sokkal jobb érzés szabadon, tabuk nélkül élni! ugyanis így nem kell önmagadnak hazudoznod...

mahet 2013.03.22. 12:30:39

@Lencsés István: Nincs szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt.

Lencsés István 2013.03.22. 12:32:10

@mahet: Én direkt írok így , oka van .

Kotkodus 2013.03.22. 12:34:09

@Kakimaki0123456789: vannak kérdések, amelyekre nem válaszolnak:

- definiáld a jobboldal hagyományos értékeit!
- mit kell viktorkának tennie, hogy azt már elítélendőnek találd?
- mikor kért és kapott felhatalmazást viktorka az alkotmányunk ilyen irányú módosítására?
- mi a különbség tandíj és költségtérítés között?

ilyen és hasonló kérdésekkel nem szeretnek ők foglalkozni... talán egy picit még hazaárulás is ilyet feltenni...:)

puszt 2013.03.22. 12:36:58

Lencsés István:
"Értelmiség csak a FIDESZ oldalán van"

Olvassa, nézze mindenki okulásul:
piroslapok.blog.hu/2013/03/22/fideszes_kepviselo_kuss_tetenyi_eva_video

Bravó. Csak találgatok, hova sorolja be magát...

Kotkodus 2013.03.22. 12:45:30

@Fejesrob: megtisztelsz válaszoddal, azonban engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet arra, hogy több kérdésemre nem válaszoltál:

- kik a még pozícióban lévő libsik a köztv-ben, az államigazgatásban, a kultúra irányításában?
- ha nem tudsz ilyet mondani, milyen sikerekkel jellemeznéd az említett szektorokat?
- miért olvasol libsibolsi indexet, blogokat, miért kommentelsz libsibolsikkal, ha ennyire lenézed őket?

mindenki magyar, aki annak vallja magát! nincs hazaáruló közöttünk! még te sem vagy az, pedig a nemzet egységét veszélyezteted azzal, hogy másokat kirekesztesz! ha hazaárulót látsz, kérlek azonnal tegyél feljelentést! polt peti és handó tündi biztosan nem fogják hagyni, hogy hazaárulók garázdálkodjanak közöttünk. ha nem tudsz ilyet, akkor ne beszélj megtévesztéses magyarokról, mert ezzel is csak ártasz a nemzet egységének. fogadj el engem magyarnak, ahogy én is elfogadlak téged magyarnak. épp elég, ha azt gondolod rólam, hogy csak félrevezettek és sajnáljál ezért (ahogy én magam is ezt gondolom rólad és sajnállak ezért)...

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:47:00

@Kotkodus: Na de ha mond valamit ami annyira kodos hogy A, B, C es D modon is teljesen jogosan lehet ertelmezni, akkor miert gondolja hogy o eppen a C variansra kapott "felhatalmazast"? Es ha konzultalni akar, akkor a kerdoiven miert nem sorolja fel az A,B,D variansokat, miert csak azt kerdezi hogy "egyetert-e C-vel"???

mahet 2013.03.22. 12:49:31

@Lencsés István: Ha már szőrszálhasogatással ütjük ez az időt.

"Értelmiség csak a FIDESZ oldalán van" - ez ugye egyértelműen nem igaz.

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:53:29

@Kotkodus: Es ha nem mondja azt egyetlen beszedeben sem hogy "EU tagok maradunk" akkor ez szerinte azt jelenti hogy o felhatalmazast kapott az EU-bol valo kilepesre, ha valamelyik "elfelejtett" igerete teljesitese kozben (amit akar mashogy is lehetne teljesiteni) erre urugyet talal?

Pop40 2013.03.22. 12:53:42

@sárkányfő:

Pedig az elv maga működőképes lenne:)

Gondold el, mi lenne, ha kettéosztanák az országot, a sok hülye fideszes meg egyéb retardált megkapná az egyik felét, a többiek a másikat. Egy kikötés lenne, aki oda ment, nem kap állampolgárságot többet itt.

Aztán élvezzék Orbán "sikereit" meg a kancsal tündérmesét. Lehetne fogadni is, hogy a sok idióta birkamenetes mikor veri agyon a vezetőit. :D
Miután csődbe mentek, meg visszamennek Etelközbe vagy a japánok biztos befogadják őket, ha eléggé pöttyös a seggük. :D

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:55:01

@mahet: Beirjak az Alkotmanyba es igaz lesz :)

Kotkodus 2013.03.22. 12:56:17

@Kakimaki0123456789: szép költői kérdés! erre sem szeretnek válaszolni a hívők... olyan érzésük van tőle, hogy képmutató a kormány. és azt nem szeretik.

Pop40 2013.03.22. 12:56:51

@Lencsés István:

Mondd, ez a kétszavas tőmondatokban való kommunikáció bevett formula felétek?:) Elhiszem, hogy bonyolultabb összefüggéseket nem fog fel a kétbites agyad, de ezzel az érvkészlettel még egy félanalfabéta is kiröhög. :D

"Értelmiség csak a FIDESZ oldalán van . "

Elnéztél valamit, ott az értelmetlenségiek vannak.

Kotkodus 2013.03.22. 13:00:46

@Kakimaki0123456789: eu-kilépést nem fog kockáztatni viktorka. túl nagy a politikai kockázata.
egyrészt az komoly szintű drasztikus életszínvonal-eséssel járna, másrészt biztosan elvesztené a nem biztos pártválasztók zömét.

ettől függetlenül persze kampányolni fog vele, ha az eu felfüggesztené a szavazati jogunkat (amire azért jelenleg kevés esélyt látok). e téren sok "ugatásra" és kevés előrelépésre számítok mind az eu, mind hazánk oldaláról...

Kotkodus 2013.03.22. 13:05:27

@Pop40: lencsés pityu az indexes blogok bohóca. aranyos figura és teljesen ártalmatlan. ne kérj rajta számon összefüggéseket...

mondjuk képességeit és hozzáállását tekintve, akár lehetne államtitkár is a jelenlegi kurzusban. és még az is lehet, hogy jobban is teljesítene egyik-másiknál...:)

Pop40 2013.03.22. 13:08:31

@Kotkodus:
Szarik ő az életszínvonal esésére, ne viccelj már. Az övé emelkedik, másoké meg hol érdekli őt/őket?
A birkamenetes hülyéi akkor is kitartanak mellette, ha nyílt színen a szájukba szarik.

Kell nekik az eu, de nem emiatt, hanem a zsozsó miatt, amit a Simlicska-érdekkör akadálytalanul lenyúlhat. Jelenleg ugyanis az egyedüli komoly pénzforrás, ami az országba kerül, az az eus támogatás. A gazdaságot hazavágták, nem is tér magához egyhamar, onnan lenyúlható pénz egy jó ideig nem lesz.

Kotkodus 2013.03.22. 13:08:41

@Lencsés István: nos pityukám, sikerült találni a neten olyan cikkeket, amelyek ecsetelik, hogy viktorka szövetségesei (állítólag usa és oroszo.) kiállnak viktorka politikája mellett?

már válaszra sem méltatsz pityukám? pedig azt hittem jóban vagyunk...

sortelen 2013.03.22. 13:15:22

Gartula HaFr; a poszt súlyát ismerik el ennek a rengeteg szaragyúnak a kommentjei.

Kotkodus 2013.03.22. 13:15:26

@Pop40: sok igazság van ebben is... sajnos!

alapvetően azért szerintem viktorka hatalom és hírnév motivált. a pénz csak a szükséges eszköz a céljai eléréséhez. persze a körülötte lebzselők más kategóriát képviselnek és rájuk valószínűleg sajnos igaz, amit írsz.

ironikus, hogy sokan közülük abban a pillanatban fognak átpártolni a mostani ellenzékhez, ahogy érzik viktorka erejének csökkenését. sic transit gloria mundi

Pop40 2013.03.22. 13:21:22

@Kotkodus:
Amikor először olvasgattam egyik-másik ilyen hülyét, meg voltam róla győződve, hogy viccel,
de közben rá kellett jönnöm, hogy nem, ezek valóban ennyire képesek.

De attól még kiröhögni őket egy nagyon kellemes tevékenység. :P

Kotkodus 2013.03.22. 13:26:32

@sortelen: mindig is nagyon komikusnak találtam, amikor valaki úgy lép a kommentelők közé, hogy ezzel saját magát minősíti elsőként...:)))

valószínűleg nem érted, hogy min nevetek kedves barátom, de azért csak így tovább! a társaságodban biztosan nem szoktak unatkozni az emberek...:)))

Pop40 2013.03.22. 13:29:14

@Kotkodus:

Hogy Viktorka milyen irányba motivált, ez a tartóit egy cseppet sem érdekli, elhiheted. Simicskáék meg a mögötte álló körök egy dolog miatt nem állították még félre: azért, mert ő az egyetlen, aki azt az 1-1,5 millió zombit fel tudja annyira tüzelni, hogy elmenjenek a narancsmaffiára szavazni, erre rajta kívül senki nem képes a fideszben.

Simicskáék (Orbánnal ellentétben) nem hülyék, tudják, hogy azért "etetni is kell a juhot, ha nyírni akarjuk." A fidesz jelen formájában olyan, mint egy különösen ostoba vírus, ami megöli a gazdatestet, de nem veszi figyelembe azt, hogy ezzel saját magát is elpusztítja. Simicskáéknak viszont alapban egy jól működő ország (lenne) az érdeke, nyilván nagy tortából nagyobb szeletet lehet lenyúlni, mint a jelenlegi morzsákból.

Ennélfogva Viktorka irányultsága csak addig érdekes, míg maga Viktorka az. Ő meg egy dolog miatt érdekes, a milliós kézivezérelt zombiserege miatt.

puszt 2013.03.22. 13:33:27

@Kotkodus: Miért? Nem államtitkát?!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 13:42:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az ENSZ fasiszta, náci vagy kommunista, amikor megvonja valamelyik ország szavazati jogát háború esetén?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 13:44:48

@Lencsés István: "Kommmunisták nincsenek ."
Na, ha már senkit se kell védeni, akkor végre nyilvánosságra lehetne már hozni azokat az ügynökaktákat! Vagy mégis itt vannak a kommunisták, esetleg kormányzati pozícióban és nem engedik?

tintamin 2013.03.22. 14:03:15

Együk meg mi, magyarok, amit magunknak főztünk.
Az unorthodox műsor előbb-utóbb vagy államcsődhöz, vagy éhséglázadáshoz fog vezetni.
De akkor hol lesznek már Orbánék?...

Kotkodus 2013.03.22. 14:12:26

@Pop40: viktorka sem hülye (sőt!), inkább csak bolond. nem ő lenne az első, akinek fejébe száll a hatalom és a dicsőség...

azonban - ahogy a körülötte lebzselők is - ő is nagyon jól tudja, hogy milyen hatalma van a párt fölött (nélküle nincs fidesz) és ezt a hatalmat nem fél használni. nem vagyok meggyőződve arról, hogy a fidesz gazdasági háttéremberei el tudnák mozdítani viktorkát. viktorka tud új gazdasági hátteret építeni magának, viszont nekik ez az egyetlen viktorkájuk. és szerintem ezt mindkét fél jól tudja.

szerintem sem hülyék a körülötte lebzselők, csak rég rájöttek, hogy ez egy olyan játék, ahol addig tudnak kasszírozni, amíg viktorka hatalmon van és - jobb híján és rászorultsági alapon - ez nekik így megfelel.

Lencsés István 2013.03.22. 15:32:46

@Távmunkás: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) NINCSENEK KOMMUNISTÁK , remélem így már eljut .... Kormányzati pozícióban demkoraták vannak . Konzervatívok , NORMÁLIS MAGYAR EMBEREK , azaz nem olyanok mint te , mert te csak emberszerű vagy , és divatmagyar ....

@mahet: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Már hogyne lenne igaz ? :O Azért jobb minden mióta ők vannak , meg azért vezetnek simán hm ? :) Szóval ennyit erről ....

@Kotkodus: 1 . Nem vagyok " .... pityuka .... " . 2 . Mondatkezdés még mindig nagybetű , ha ez nem változik , akkor itt és ma ezen a blogon többet nem reagálok rád . 3 . Ilyen nincs hogy " .... viktorka .... " . 4 . A rövidítés szint alatti . 5 . A forrás maga az az oldal ahonnan ide lehet jutni .

@Pop40: Minek írjak többet ha ez sem jut el ? :O :D A rólam kialakított véleményed ( ami hazugság ) nem érdekel . A tényhez nem kell érvkészlet . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ha értelmetlenségiek lennének a FIDESZ oldalán akkor nem növelték volna elönyüket a köztudottan bal oldali Szonda Ipsos szerint .... Szóval ennyit erről IS ....

Pop40 2013.03.22. 15:51:35

@Kotkodus:

"viktorka sem hülye (sőt!), inkább csak bolond."

Konkratizáljuk akkor talán, miben. :) Pártépítésben és egymillió zombi fanatizálásában valóban nem hülye. Viszont minden másban igen. Nézd meg bármely területet, ahová betette a lábát. Gazdaság, kultúra, oktatás, jog.

"viktorka tud új gazdasági hátteret építeni magának, viszont nekik ez az egyetlen viktorkájuk."

:DDDDDDDDDDDDD Jópofa mondat, jót derültem rajta:))))))))))))))))

A második felével egyet is értek, de az elsővel nem. Az a gazdasági érdekkör nem csak támogatni tud ám, mint most. Hidd el, ha viktorkájuk szembefordulna velük, gyorsan megrántanák a gyeplőt. Gondold el, hirdetések, újságok, netes hírek, tv, rádió és egyéb médiumok -- a pénzt ők adják, és viktorka nem tudna a semmiből egy másik gazdasági hátországot előkapni. Ráadásul a fidesz is gyorsan bomlani kezdene, ha megsejtenék, hogy viktorka kegyvesztett lett. Az ilyen lézerjani-félék, mit gondolsz, haboznának e egyetlen pillanatig is, h beleszúrják a kést viktorkába, mikor azon múlik az előrejutásuk? :DDD

Tény, hogy szükségük van egymásra, de hidd el, nem csak a háttérbelieknek viktorkára, hanem fordítva is.

Pop40 2013.03.22. 15:56:20

@Lencsés István:
"Ha értelmetlenségiek lennének a FIDESZ oldalán akkor nem növelték volna elönyüket a köztudottan bal oldali Szonda Ipsos szerint .."

Kedveském, te nagyon hülye vagy, de jól áll. :D

Csak két kérdés.

1, Meséld már el nekem, abból, hogy egy párt növeli az előnyét xy közvéleménykutatónál, hogy jön ki az, hogy az értelmiség mellette áll?

2, itt az ipsos cikke.

index.hu/belfold/2013/03/18/ipsos_aktivizalodtak_a_valasztok/

"az érkezők főképpen 30 évesnél fiatalabbak és 50 évesnél idősebbek, legfeljebb alapfokú végzettségűek"

A "legfeljebb alapfokú végzettségű" szavazó jelenti nálad az értelmiséget, te tökkelütött? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kotkodus 2013.03.22. 16:03:51

@Lencsés István: én csak kedveskedni szerettem volna neked pityukám! oly kevesen vannak, akik ennyi derűt csempésznek a blogvilág életébe, mint te!

nagyon megbántanál drága pityuka, ha nem reagálnál többet a hozzászólásaimra! remélem mérlegeled mielőtt ilyen drasztikus eszközökhöz folyamodsz...

ne haragudj pityuka, de nem vagyok olyan képzett, mint te. nem sikerült az "oldalból ahonnan ide lehet jutni" semmilyen szövetségesi támogatást kiolvasnom! megtennéd kedves barátom, hogy küldesz közvetlen linkeket egy ostoba honfitársadnak, aki úgy vágyik némi nemzetközi támogatásra, de nem képes ilyet találni? felmelegítenéd a szívemet ezzel!

végül viktorka van. hogy hívsz egy viktor nevű mini. elnököt? hát viktorkának! hát nem aranyos?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 16:19:27

@Lencsés István: Pityukám, a mániákus írásjel-félrehasználat miatt kezeltek már? Ez összefügg azzal, hogy nem ismered fel a magyar embereket, ha nincs nálunk pártzászló?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 16:20:30

@Pop40: Hozzá képest a 8 általánost végzett már értelmiségi :)

Pop40 2013.03.22. 16:23:49

@Kotkodus:

Ha ez számít valamit, én nagyon értékeltem:DD

""viktorka tud új gazdasági hátteret építeni magának, viszont nekik ez az egyetlen viktorkájuk." Ez akkora volt, hogy le is mentettem magamnak :DDDD

Kotkodus 2013.03.22. 16:24:31

@Pop40: a politika a hatalom megszerzésének és megtartásának a tudománya. és ha azt nézzük, hogy az elmúlt 23 évben viktorka töltötte a legtöbb időt hazánk kormányfői székében, akkor nem kétséges, hogy ő az egyik legtehetségesebb politikus ma hazánkban.

sajnos az egyéb emberi és vezetői kvalitásai már távolról sem olyan kiemelkedőek. túl konok és túl büszke ahhoz, hogy beismerje, hogy téved. valószínűleg meg van róla győződve, hogy ő nem tévedhet (ergo bolond), csak külső és belső "elemek" szabotálják a munkáját (sok eleinte népszerű hírhedt vezető szenvedett ettől).

ami pedig a gazdasági hátterét illeti, egy furcsa (és természetesen ide nem illő) párhuzam alapján hitler sem egyszerre váltotta le a neki nem tetsző "támogatóit". ügyesen, okosan, egyenként, egymás ellen hangolva őket. emberi manipuláció. visszatérve a fent említettekre, ehhez ő nagyon ért.

szóval szerintem is egymásra vannak utalva, azonban szerintem viktorkának nagyobb mozgástere van, mint a gazdasági hátországának. persze ebben nem kell egyetértenünk. és sajnos ennek a kérdésnek - jelenleg - nincs is sok relevanciája. ha majd lesz, úgyis kiderül melyikünk álláspontja állt közelebb a valósághoz.

Kotkodus 2013.03.22. 16:25:50

@Pop40: örülök, hogy kellemes perceket okozhattam! nyugodtan idézhetsz! :)

Pop40 2013.03.22. 16:26:12

@Távmunkás:

Nem értek egyet azzal, hogy diploma teszi az értelmiségit, de azért a birkamenetek meg a fórumok fideszes közönsége alapján elég jól leszűrhető, milyen "értelmiség" is áll az oldalukon. :DDD

Bár lehet, h ez a Lencsés értelmiségi, csak nagyon sikeresen álcázza. :DD

Pop40 2013.03.22. 16:29:37

@Kotkodus:

Kösz:) Kicsit olyan hangulata van a mondatnak, hogy elképzeltem a homokozóban egy felhúzható, elemes viktorkával játszó kis Simicskát, aki bömbölni kezd, mikor a másik gyerek elveszi tőle. :D

Lencsés István 2013.03.22. 16:43:24

@Pop40: 1 . Ha idézel pontosan tedd , ezt másodszorra és utoljára írom , ha ez nem változik akkor itt ezen a blogon utojlára fogok rád reagálni ma . 2 . Nem vagyok a kedveskéd te anonim geci . 3 . Az a hülye aki mondja . 4 . A link nem tény . 5 . Én voltam a hibás , hisz egy anonim nem lehet értelmiségi , és erre én meg elkezdtem vele erről beszélni , hibáztam , naív voltam .

Lencsés István 2013.03.22. 16:56:29

@Távmunkás: 1 . Nem vagyok a Pityukád , tanulj már meg olvasni , István a nevem . 2 . Én direkt írok így , oka van amihez közöd semmi . 3 . Te szorulnál kezelésre , mert fosol azért vagy anonim geci . 4 . Csak az MAGYAR aki fideszes .

Pop40 2013.03.22. 17:03:28

@Lencsés István:

"akkor itt ezen a blogon utojlára fogok rád reagálni ma "

Rémesen kibasznál ezzel velem. :)

Látom a szövegértés sem erősséged. :D
Még egyszer bemásolom.

1, Egy párt növeli az előnyét xy közvéleménykutatónál, hogy jön ebből ki az, hogy az értelmiség mellette áll?

2, A "legfeljebb alapfokú végzettségű" szavazó jelenti nálad az értelmiséget, te tökkelütött? :DD

Remélem, így már sikerül felfognod (noha túl sok reményt nem táplálok ez irányban.)

sertelen 2013.03.22. 17:03:36

@Kotkodus: Arcod az van bőven. Ha észbeli képességeid ehhez igazodnának, akkor láthadnád mivel "léptem be" pl. ebbe a posztba.
Mélyedj magadba. Nem lesz hoszzú elfoglaltság míg talajt fogsz, de hátha megéri.

Pop40 2013.03.22. 17:05:03

@Lencsés István:

"Csak az MAGYAR aki fideszes ."

Ne mondj ilyen csúnyákat, elvtárs. Még meghallja valamelyik ápolód, és dupla nyugtatót rak a fecskendőbe, amit a seggedbe szúrnak esténként. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 17:43:42

@Pop40: Kivételes esetben van érettségizett értelmiségi is, de elég ritka. Viszont 8 általánost végzett értelmiségit én még nem láttam. Az értelmiségiek egyik ismertetőjele, hogy többnyire nem vetik meg a tudást és az oktatást.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 17:48:23

@Lencsés István: "4 . Csak az MAGYAR aki fideszes . "
Te sürgősen kezelésre szorulsz! Most konkrétan azt írtad, hogy Magyarország felnőtt lakosságának háromnegyede nem magyar! Tudod, 2006-ban már buktatok egy választás a hasonló megosztó politika miatt...

Egyébként a fideszes cigányokat és zsidókat hova sorolod? :)))

Kotkodus 2013.03.22. 17:54:55

@sertelen: elolvastam első hozzászólásodat és lenyűgözött az ókori ismereteid mélysége!

ezért korábbi kommentemet (amelyet hibásan - talán - második hozzászólásod stílusához fűztem)

az alábbiról:

"mindig is nagyon komikusnak találtam, amikor valaki úgy lép a kommentelők közé, hogy ezzel saját magát minősíti elsőként...:)))

valószínűleg nem érted, hogy min nevetek kedves barátom, de azért csak így tovább! a társaságodban biztosan nem szoktak unatkozni az emberek...:)))"

a következőre módosítom:

"mindig is nagyon komikusnak találtam, amikor valaki azzal kínozza magát, hogy "szaragyú" hozzászólásokat olvas és még hozzá is szól; ezzel azonos szintre süllyesztve saját magát...:)))

valószínűleg érted, hogy min nevetek kedves barátom, és pont ezért csak így tovább! a társaságodban biztosan nem szoktak unatkozni az emberek...:)))

nem tudom kiféle, miféle vagy, de általánosan le-"szaragyú"-ztál minden kommentet (köztük nyilván a sajátodat is). lehet, hogy nagy az arcom és lehet, hogy nem vagyok túl okos, de én ilyet nem csinálnék. ha nekem lenne elég eszem és lelkileg egyensúlyban lennék biztosan nem szorulnék szitkozódásra, mások megalázására. de hát én csak egy ostoba és frusztrált kommentelő vagyok, ezért durván beszólok mindenkinek. mentségemre legyen mondva, igyekszem javulni.

ha megbántottalak, kérlek ne haragudj és szép estét kívánok! :)

Kotkodus 2013.03.22. 17:57:45

@Pop40: sajnos legtöbbször az életben is így viselkednek: mint a sértett gyerekek... :)... vagy inkább :(

Lencsés István 2013.03.22. 18:56:20

@Távmunkás: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nem érdekel a rólam kialakított véleményed . " .... háromnegyede nem magyar .... " Ez hazugság . Aki nem megy el szavazni , az alapból nem magyar aki szavazott azok között meg csak az MAGYAR aki FIDESZ szavazü , remélem így már megérted . És akkor még én szorulok kezelésre ? :D Vicces , és szánalmas is vagy . Akkor azért bukta el a választást a FIDESZ mert az Mszp csalt . Zsidók és cigányok pedig nincsenek a fideszes támogatók között ( Zsidók meg már nincsenek az országban .... ) Tájékozódj mielőtt írsz , köszönöm szépen . :)

sertelen 2013.03.22. 19:16:04

@Kotkodus: "talán???"
De a lényegre térve. Olvasni ezeket is kell - már amíg bírja az ember. Nme írtam még ilyesmit, de amit ezek az alakok ma itt megengedtek maguknak, attól eldurrant az agyam. Nyilván feltünt, hogy HaFr-nak írtam - az nem fordulhat elő, hogy ezekkel a szaragyúakkal szóba álljak.
A poszt lényegbe vágott, felvisítottak az emberbőrt viselő állatok. Én még ilyen szennyrohamot itt nem olvastam, igaz nem régóta olvasom. Úgy éreztem HaFr javára szót kell emelni - olyat, amilyet ezek megérdemelnek.
Szó sincs arról, hogy generálszószként írtam, amit írtam.
Jó éjt.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.22. 19:28:24

@Lencsés István: A közvéleménykutatások szerint az emberek 24%-a szavazna a Fideszedre, vagyis a te ellenségkereső paranoif logikád szerint 76% nem magyar. 2010-ben is az ország kétharmada nem volt magyar szerinted, mert nem szavazott vagy nem a Fideszre szavazott.

2006-ban tényleg csalt az MSZP, de a Fidesz is, ezt mindenki tudja.

A Farkas Flórián névnek kérlek nézz utána, mielőtt azt mondod, hogy cigányok nem támogatják a Fideszt. Ugyanígy kérlek nézz utána, melyik pártnak van izraelita platformja :)

pocaklakó minimanó 2013.03.22. 21:05:27

@mahet:

"halvány segédfogalmad sincs arról, hogy mit jelent a liberális szó"

Manapság ugyanazt jelenti, mint régebben a fasiszta, csak éppen rózsaszínbe csomagolva.

Pop40 2013.03.22. 21:28:05

@Lencsés István:

Pajtás, oké, hogy gyengeelméjű vagy, de azt még egy hozzád hasonló kretén sem hiheti komolyan, hogy majd te, egy címeres idióta balfasz fogja eldönteni, ki a magyar s ki nem. :DDDDDDDDD

"És akkor még én szorulok kezelésre ?"

Azon már régesrégen túl vagy, láthatóan nem vált be. Te már bőven gumiszobára szorulsz, nem kezelésre.

"Akkor azért bukta el a választást a FIDESZ mert az Mszp csalt "

Igen, mint legutóbb Tiszavasváriban :D
Nyilván akkor is, a fidesz belügyminisztere által szervezett választáson csalt az mszp :D

"Zsidók és cigányok pedig nincsenek a fideszes támogatók között"

Az összes fideszes támogató tökét egyesével megnézted?:D

Ritka nagy marha vagy még úgy is, hogy bizonyára sok vidám percet szerzel az ápolóidnak...

Pop40 2013.03.22. 21:29:44

@pocaklakó minimanó:

Bizony, rengeteg liberális Mussolini szaladgál mindenfelé.

Legalábbis pár, magát jobbernek érző neokomcsi hülye lázálmaiban. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.22. 22:27:15

@Pop40:

"Bizony, rengeteg liberális Mussolini szaladgál mindenfelé."

a) Ez pontosan így van.
b) És csak azért nem tudják, hogy ők is zseb-Mussolinik, mert Mussolini retorikája és szellemisége szépen beépült a progresszív liberális zsargonba.
c) Kicsit ciki a dolog, de legalább muris. :)

Ui.: Ajánlhatnék könyvet is olvasásra, de nem feltételezem a szándékot, hogy el is olvasnád. :)

Pop40 2013.03.22. 23:30:30

@pocaklakó minimanó: Pontosítsuk pöppet : Azt nem feltételezed, hogy szoktam olvasni, vagy esetleg az a kétséges, hogy abban a témakörben, amit ajánlanál, szoktam e olvasni?:)

pocaklakó minimanó 2013.03.23. 00:33:28

@Pop40:

Igazából mindkettő.

De nyitott vagyok a cáfolatra. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.23. 00:36:38

@Pop40:

Vagy inkább emígyen pontosítanék: Még ha elképzelhető is, hogy olvasol, és ha még az is elképzelhető, hogy abban a témakörben olvasnál, akkor sem ajánlanám, mert élek a gyanúperrel, hogy az olvasmány citátumokkal tarkított tartalma vélhetőleg túl kellemetlen lenne ahhoz, hogy a könyvben foglaltak érvényességé elfogadd, mivel az - ismét vélhetőleg - annyira ellentmond a meggyőződésednek, hogy ez az ellentét megakadályozza az objektív szemlélődést és a tartalom elfogadását.

Így talán pontosabb. :)

Tyreo 2013.03.23. 02:45:48

@Lencsés István: Mondd, hogy ez csak karikatúra kérlek. Nem akarom elhinni, hogy ezt te tényleg komolyan gondolod. :(

Szúrófény 2013.03.23. 03:23:24

@Kotkodus: A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik. Lenin: Mi a teendő.

Pop40 2013.03.23. 16:17:05

@pocaklakó minimanó:

Az első szempontra vonatkozólag nyugodtan cáfolhatlak, a másodikban nem, mivel ugye kétséges a témakör.

És előrebocsátom, hogy a különféle összeesküvés-elméleteket valóban nem csípem. Az ilyen "mi vagyunk a legügyesebbek a világon, de a gonosz eu, gonosz imf, gonosz ballibsik, gonosz usa, gonosz izrael, gonosz marslakók nem hagynak minket egyről a kettőre jutni" - jellegű olvasmányokat valóban hanyagolom. Itt soha senki nem felelős semmiért, viszont mindenki mindig meg tud nevezni tetszőleges felelőst, aki miatt nem jut egyről a kettőre.

És ez bizony döntő részben a magát jobboldalnak nevező oldal jellemzője.

Pop40 2013.03.23. 16:20:32

@pocaklakó minimanó:

Egyre érdekesebb. :)

Gyönyörűen körbeírtad, most már csak a konkrét könyvcím hiányzik. :))

Az, hogy egy olvasmánynak "citátumokkal tarkított tartalma" van, önmagában nem baj, csak akkor, ha ostobaságokat citál.

Mondd a konkrét címet, és kiderül, erről van e szó. :)

Lencsés IIstván 2013.03.23. 18:20:43

@Lencsés István: ci-ci-ci cigany vagy! hihihihiihhii.

Lencsés IIstván 2013.03.23. 18:22:57

@Lencsés István: az IMF is rovidites te gyikfaszu :) mellesleg, a kozelmultban Tundi arcarol csorgott a sperma patakokban. eloszor nem tetszett neki, de aztan rakapott az izere, rajott hogy a mikrokukid ugyan eleg volt elsore, de azert az idok vegezeteig nem fogja beerni vele. tehat ra lehet azert ot venni nagyobb huncutsagokra is :D nem annyira bigott puncika, mint gondolod :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.24. 00:09:29

hja, tetszettek volna nem elkúrni, most nem lenne kétharmados elmebaj

pocaklakó minimanó 2013.03.24. 11:18:05

@Pop40:

"Az első szempontra vonatkozólag nyugodtan cáfolhatlak, a másodikban nem, mivel ugye kétséges a témakör."

Akkor veselkedj nyugodtan neki.

"És ez bizony döntő részben a magát jobboldalnak nevező oldal jellemzője."

Ja, mintha nem olvasnánk a szakmányban rettegő ballib értelmiség írásait, amelyben csak úgy hemzsegnek a majdan bekövetkező - de ma már egyre világosabban látható - diktatúrára vonatkozó forgatókönyvek. :)

De tudható, hogy azok nem konteók, hanem józan értelmezésen alapuló valós forgatókönyvek.

Ez alap. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.24. 11:19:05

@Pop40:

"Mondd a konkrét címet, és kiderül, erről van e szó."

A szerző Jonah Goldberg. A könyv címét nem lesz nehéz megtalálnod. :)

Lencsés István 2013.03.24. 12:51:27

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . MAGYAR vagyok . 3 . Te vagy csaló és anonim geci . 4 . A menyasszonyom ( aki nem " .... Tundi .... " ) amióta velem van , csak velem volt , szóval hazudozz csak tovább névtelenül , nem tudsz felhúzni . :) ;)

@Tyreo: A tényt miért nem lehet komolyan venni ? :O

@Pop40: Nem vagyok a pajtásod te anonim geci . A rólam kialkított véleményed ( ami hazugság ) nem érdekel . Az nem lehet MAGYAR aki csak egy anonim . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ha én gumiszobára szorulok , akkor te meg már nem élhetnél .... Egy IGAZI MAGYAR EMBER nem lehet marha . Nincsenek ápolóim .

@Távmunkás: A közvéleménykutatások azt mutatják , hogy a FIDESZ nyerne , és ez a lényeg . Én nem keresk logikát , és ez tény . Az nem is MAGYAR aki nem a FIDESZ - re szavaz . 2010 - ben az ország kétharmada a FIDESZ - re szavazott ( Aki nem szavazott annak dsíri csend és hullaszag . ) . A FIDESZ sohasem csal te hazug anonim geci . Farkas Flórián MAGYAR név . Újabb hazugság . A cigányok nem támogatják a FIDESZ - t . Ami meg nem ide tartozik , azt ne keverd ide .

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.24. 13:45:30

@Lencsés István: Tökéletes példája vagy a gondolkodni képtelen, tényeket figyelmen kívül hagyó, téveszméihez mániákusan ragaszkodó, politikai fanatikus trollnak. Azt hiszem, egy blog posztban már elemeztek is téged a héten :)

Lencsés István 2013.03.24. 14:54:35

@Távmunkás: Az a tény amit írok . Nem vagyok politikai fanatikus . A trolknak tudom a jelentését , de nekem minden anonim az igazi troll . Nem nagyon érdekel hogy sok anonim geci mit csinál ....

Lencsés IIstván 2013.03.24. 16:55:45

@Lencsés István: en nem teged huzlak fel, hanem Tundiket :) neked nem Tundi, nekem az, mas a kapcsolatunk, tudod :) amikor a szemuvegen csorog a sperma, na az erdekes latvany. allitolag jo a pattanasokra, sok benne a vitamin, szerintem ezert is szereti :)

Lencsés István 2013.03.24. 20:08:56

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés nagybetű , ha ez itt és ma nem változik többet nem reagálok . 2 . Tundiket húzhatsz fel , mert nekem Tünde a menyasszonyom , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D

Pop40 2013.03.24. 20:55:58

@pocaklakó minimanó:

"Ja, mintha nem olvasnánk a szakmányban rettegő ballib értelmiség írásait, amelyben csak úgy hemzsegnek a majdan bekövetkező diktatúrára vonatkozó forgatókönyvek. :)"

Ez annyira gyönyörű volt, majdnem megkönnyeztem. :)

Na fussunk akkor neki pár részletének ennek a kristálytiszta demokráciának, ami miatt a ballib szakmányban retteg.

- Hatalmi ágak szétválasztása: Olyan nagyjából nincs, mindent Orbán irányít, persze a színtiszta demokrácia jegyében. Az (elvileg) független bíróság élén a fideszes főmufti felesége. Az (elvileg) független ügyészség élén a volt fideszes képviselő, szigorúan a függetlenség és a demokrácia jegyében.

- Nézzük az egyéb intézményeket. Közbeszerzést gyakorlatilag nem is nyer más, mint a miniszterelnök koleszos haverjának érdekeltségei, a nagy-nagy demokrácia jegyében. Ez a koleszos haver kinevezi Érettségizett Lászlónét a megfelelő minisztériumok élére, hogy az eus pénzek lenyúlását jobban tudják koordinálni, persze mindezt a jogbiztonság és a demokrácia jegyében.

- MNB: Abszolút független, Matolcsy személyében egy széleskörűen elismert, kormánytól abszolút független szaktekintély áll az élén, továbbra is a fenenagy demokrácia jegyében.

- alkotmánybíróság: épp mostanság fojtják meg, persze a nagy demokrácia jegyében. Olyan ballibsi személyek ajvékolnak csak, mint pl Stumpf, az első Orbán-kormány minisztere, vagy pl Sólyom László.

-Média: Abszolút független a kormánytól, a fenenagy függetlenség jegyében dolgoznak ott a kormánynak nem tetsző személyeket kiretusáló emberek. 100% demokrácia.
Az egy szem ellenzéki rádió meg a demokrácia jegyében nem kap engedélyt, mert nem számozta meg a pályázata hátoldalát.

- közt elnök: Mit ad isten, egy ex-fideszes vezető, (K)áder jános. Szigorúan a demokrácia jegyében.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos lehetne még folytatni. Érthetetlen a ballib aggódása, diktatúra itt fel sem merülhet, az eddig leírtak abszolút bizonyítják, hogy ami itt van, az maga a színtiszta, nagybetűs DEMOKRÁCIA.

Ugye?

Pop40 2013.03.24. 20:59:13

@Lencsés István:

Jól van kedves elvtárs, csak ne izgasd fel magad, megugrik a vérnyomásod a végén.

"Egy IGAZI MAGYAR EMBER nem lehet marha ."

Velem lehet beszélni, ha így jobb neked, készséggel elismerem, te egy nagyszerű, 100%-os IGAZI MAGYAR marha vagy. :)

"Nincsenek ápolóim"

Ez viszont híven tükrözi az egészségügy mai állapotát, hogy egy hozzád hasonló mentális állapotú ember felügyelet nélkül mászkálhat a világban. :(

pocaklakó minimanó 2013.03.24. 23:06:16

@Pop40:

"Na fussunk akkor neki pár részletének ennek a kristálytiszta demokráciának, ami miatt a ballib szakmányban retteg."

A ballib zsizsikhorda a fasizálódástól retteg már két évtizede egyfolytában. Csak akkor függesztették fel a szakmány-rettegést, amikor véletlenül éppen ők kerültek hatalomra a folyamatos fasizálódás során megtartott merőben fasisz... tisztességtelen választási procedúra során. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.24. 23:09:57

@Pop40:

"Na fussunk akkor neki pár részletének ennek a kristálytiszta demokráciának, ami miatt a ballib szakmányban retteg."

Mutatom forrással a rettegést. PONT HUSZONHÁROM ÉVVEL EZELŐTTRŐL: "Ma – legalábbis színleg – a Horthy-korszak ellenzékének különböző árnyalatai között folyik a küzdelem. Nincs jelen a diktatórikus módszereket úriasan alkalmazó egységes párt utódja, sem annak civilizált Bethlen-féle, sem durvább Gömbös-féle, sem fasisztává züllött Imrédy-féle változata. Úgy tetszhetik, a mai ellenzék nemcsak a bolsevik pártállamnak, hanem a balkáni tekintélyelvűségnek is ellenzéke." (1990. március 24., beszelo.c3.hu)

Már akkor látták, hogy ha nem ők nyernek, akkor is fasizmus lesz egészen addig, ameddig nem ők nyernek. A fasizmus akkor szűnik meg csak, amikor ők nyernek, de amikor ismét kikerülnek a pixisből, ismét fasizálódás várható.

Bérrettegő népség. :)

Pop40 2013.03.24. 23:28:00

@pocaklakó minimanó:

Igen, ezt én sem értettem soha. Orbánt gyakorlatilag bekötött szemmel el lehetne kapni bármilyen területen, mert az égvilágon semmi nincs, amit ne baszna / lopna el, ehhez képest ezen az egyetlen területen rúgóznak a ballibek, amiben pedig mondhatni valóban vétlen. Mert Rákosi óta senki nem csinált akkora kárt az országban, mint ő, de hogy fasiszta lenne, az hülyeség. Néha szavazatokért összekacsint a Jobbikkal, de ennyi.

Oké, találtál egy (1) szempontot, amiben valóban felesleges a rettegés.

Én ezzel szemben kapásból felsorolok neked 101 másikat, amiben nem. (fent már elsoroltam párat, ráadásul ezekben baszottul nem csak a ballib retteg. - Sólyom, Stumpf, Chikán, stb tán a ballibbel együtt rettegnek? Vagy a német, osztrák stb tv-k, politikusok mind-mind a ballib miatt rettegnek?)

Vagy ez úgy működik, ha találsz egy (1) szempontot, amiben műbalhé a "rettegés", akkor automatikusan a másik 101 szempont is hülyeség?:)

Lencsés IIstván 2013.03.25. 07:17:51

@Lencsés István: Tundibundi szopta be, de jo melyen, szereti ha csiklanodozom a torkat :) Elvezi ezt, csak veled jatsza meg a prud picsat, hidd el :) Nem baj, gyakorlas a tudas anyja, igazabol neked teszek jot vele, hogy kinevelem belole az urilanyt es megkapja a heti 1x arcpakolast. Az analra meg nem vettem ra, de ami kesik nem mulik.

Lencsés István 2013.03.25. 08:49:17

@Pop40: 1 . Elvtársak nincsenek . 2 . Ha idézel , pontosan tedd köszönöm szépen . :) 3 . A kérdés továbbra is áll , egy marha hogy tud internetezni ( Én egy IGAZI MAGYAR EMBER vagyok . ) ? 4 . Irigyeled a tudást ? ::D

@Lencsés IIstván: 1 . Ékezetek használata nem megy divatmagyar ? :D 2 . Azt csinál a te Tundibundid amit akar , nekem Tünde a párom , szóval próbálkozz csak mint a kutyák szoktak . :) ;) :D

pocaklakó minimanó 2013.03.25. 19:40:11

@Pop40:

"Én ezzel szemben kapásból felsorolok neked 101 másikat, amiben nem."

Mit szólnál ahhoz, ha készítenél egy tízes listát a véleményed szerinti legakutabb problémákról, amelyeket illetően odaírnád, hogy miért gázosak szerinted - én meg cáfolnám, amelyiket lehet.

Nos?

Pop40 2013.03.26. 23:24:20

@pocaklakó minimanó:

Itt helyből találsz egy párat:@Pop40:

de mondok még:

1, Minden gazdasági és társadalmi szereplőt Orbán irányít, őt pedig Simicskáék irányítják.
Ezzel közvetve S-ék irányítják az országot.
Ebből következik a minden szinten jelenlévő korrupció, Közgép, földmutyik, stb.

2, A gazdaság romokban, és esélyt sem látok arra, mitől kezdene javulni. A visszemenőleges törvénykezés, a kiszámíthatatlan sarcok, átláthatatlan bürokrácia "őshazájában" kik azok a vállalkozók, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy itt fektessenek be?
Ott a német "imidzs", amikor már rajzfilmen oktatnak a gyerekeknek minket. (Ezen minden fideszes nagyon jókat tud hőbörögni, de mikor megkérdik őket, mi volt konkrétan az, ami nem volt igaz a rajzfilmben felsoroltak közül, néma kuss a válasz.)

vagy ez:

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/62717_617874184905592_1817485354_n.png

Igaz ez vagy sem ( sztem bőven igaz) de ha nem is lenne az, a vállalkozók ezt látják, ez inspirálja őket befektetésre. Vagy nem.

3, Elmebeteg káderpolitika, mindenhova olyanok kerülnek, akiknek egyetlen érdeme, hogy mélyen van a nyelvük Orbán seggében.
Ezáltal a, nem értenek semmihez b, vészhelyzetben mint pl a hóhelyzet 2 hete, megbénul az ország, mert senki nem mer önállóan, felsőbb jóváhagyás nélkül cselekedni.
Annak persze megint van egy üzenete mindenki felé, (befektetők felé is) h egy olyan idióta, mint Matolcsy, vezetheti a jegybankot.
De Plagi bá, a "nemzet gojóstolla" is remek imidzse az országnak. :)
S ez megy lefelé, az egészen alsó szintekig, mint pl Obersovszky P riporternek látszó képződmény, vagy a listázó iskolaigazgatónő.
Te pl melyikükről érzed úgy, hogy képességei okán van a helyén, nem pedig narancsisztán iránti vakhite miatt?

A hálás sameszoknak persze kiadásvonzatuk is van, mondjuk ez:

hvg.hu/itthon/20121016_A_Szazadveg_az_utolso_fillert_is_elkolti

"Ötször többet költünk a Századvégre, mint a Mentőszolgálatra."
És akkor a stadionokra költött összegeket meg sem említem, amivel a fidesz lekenyerezi a székházukat a "marcona" tüntetőktől védő focihuligánokat. Meg a százféle ilyen jellegű egyéb kiadást.

4, Felsőoktatás szétverése. Ez a tandíjas mizéria külön pikáns attól, aki pár éve még ezeket mondta a tandíj ellen:

„Szögezzük le, hogy a tandíjnak egyetlen dologhoz van köze: ahhoz, hogy valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, és ennek árát akarják velünk megfizettetni. Magyarország elkövetkező 15-30 évének sikerét a tudás és nem a pénz fogja meghatározni, ezért az egész magyar jövő szempontjából felelőtlen politika a tandíj bevezetése” – hangsúlyozta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a felsőoktatásban tanulók adó formájában 5 és fél év alatt fizetik vissza az államkasszába a rájuk fordított pénzt. „Nem ajándék ez az államtól, hanem beruházás” – húzta alá, hozzátéve: a diplomások egész életük alatt tizennégyszer annyi adót fizetnek, mint a nem diplomások.
(2008. március 1.

2007-2010.orbanviktor.hu/hirek_list.php?item=237

Vmelyik blogban a napokban már kifejtettem, mit lehetne tenni ez ügyben (lehet h épp ebben a blogban) vissza tudod keresni a hsz-eim közt.

Ennek egyenes következménye a soha nem látott méretű kivándorlás, a legképzettebb, legmobilisabb réteg tűnik el, (jó részük jó eséllyel végleg) s hogy ezt a réteget az ország mind adózó befizetőként, mind humán szempontből kikkel fogja pótolni, rejtély.

Ezek nem konkrét pontok, inkább csak témakörök, így nem szedtem szét tízes listába, mert úgy túl sok elágazása lenne mindnek, és nem férne bele egy hsz-be. De a sor (és a témák) bőven folytathatóak.

Pop40 2013.03.26. 23:30:21

@Lencsés István:
"Elvtársak nincsenek"

Ha te mondod, elvtárs, biztosan :)

"A kérdés továbbra is áll , egy marha hogy tud internetezni"
Ez látod jó kérdés, az evolúció csodákra képes. :D

"Irigyeled a tudást ? ::D"

Neked valóban egy egészen különleges és specifikus tudásod van, elismerem. :DDDD
Gyakorlati haszna nincs, de gondolom az ápolóid úgy vannak vele, hogy amíg Pistike neten írogatja a hülyeségeit, addig sem minket fáraszt azokkal. :D

Nem, nem irigylem.

Sem téged, sem a környezeted.

Lencsés István 2013.03.27. 07:30:28

@Pop40: Új nap , új esély . :) Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Látom az olvasás nem megy . Elvtársak nincsenek . :) Az iróniád kurva gyenge . Van gyakorlati haszna , de te ezt nem tudod . :) ;) Nincsenek ápolóim . :) Ja és nem vagyok " .... Pistike .... " . Én a neten csak akor írok mikor tényem van . Ha fáraszt az azért van , mert fáj az igaz . :) ;)

pocaklakó minimanó 2013.03.27. 08:20:40

@Pop40:

Azt hittem, hogy konkrétumokat fogsz hozni, de ezek itt nem mások, mint nagy általánosítások, amelyeket már annyiszor hallott/olvasott az ember, hogy szinte már unja.

Valami konkrétum lesz? Köszi!

pocaklakó minimanó 2013.03.27. 08:22:06

@Pop40:

"Ezek nem konkrét pontok, inkább csak témakörök, így nem szedtem szét tízes listába, mert úgy túl sok elágazása lenne mindnek, és nem férne bele egy hsz-be. De a sor (és a témák) bőven folytathatóak."

Témakörök, amelyek megítélése a te nézőpontosat tükrözi, viszont tényekkel vajmi kevéssé alátámasztott.

Afféle ködösítés.

Ha lesz konkrétum, jelezd, kérlek! Köszi!

Pop40 2013.03.28. 00:02:57

@pocaklakó minimanó:

Húúú hallod, ha előre szólsz, hogy ilyen színvonalon tervezel "beszélgetni" meg "cáfolni", nem áldozok rá negyed órát, hogy begépeljem-belinkeljem a szóban forgó hozzászólásokat... :DDD

"Azt hittem, hogy konkrétumokat fogsz hozni"

1, Te hoztál? A fentieket hol cáfoltad?
Ott van 2, egyenként 2 kilométer hosszú hsz. Melyik hsz melyik része nem konkrétum?
2, Ha a fentiek neked nem elég konkrétak, (pl Simicska tevékenysége) akkor nem tudom, mi lenne a konkrét. Linkeljem esetleg Simicska bankszámlakivonatait?
3, Nézegettél mostanában munkanélküliségi adatokat? GDP adatokat? euróárfolyam-adatokat?
kivándorlási adatokat? beruházási adatokat?
államadóssági adatokat? (Pl hogy a manyup elrablása ellenére nagyobb az államadósság, mint mikor a fidesz hatalomra került?)

Ezek elég konkrétak?

Ha sem ezek, sem a fentiek nem elég konkrétak, akkor nem, nem lesz konkrétum. A te érdekeidet a fidesz képviseli. :) (Mondjuk hogy neked mi a konkrétum, ha ez nem, azt nem tudom, szerintem te sem... :)

Pop40 2013.03.28. 00:12:22

@pocaklakó minimanó:

"Témakörök, amelyek megítélése a te nézőpontosat tükrözi"

Mivel én írtam, valószínűleg az én nézőpontomat tükrözi, mily meglepő. Amennyiben nem megfelelő, vagy valahol tévedés van benne, várom a ténnyel-linkkel stb alátámasztott cáfolatod.

Mert eddig bárminemű cáfolatot bármire tőled még nem láttam.

Ja, és egy témakört (csak egyet) mutass már, ahol az "én nézőpontom" torzít. Nincs fideszes korrupció, Simicskák? Elbaszott, tönkretett gazdaság? Éppen egy gazdasági tündérmese zajlik? Vagy esetleg a felsőoktatás csodás reformja, azáltal a politikus által, akinek az 5 évvel ezelőtti álláspontját KONKRÉT IDÉZETTEL + LINKKEL EGYÜTT raktam be? (Ez persze neked nem volt elég konkrét:DDD)

"Afféle ködösítés."

Még szerencse, hogy a te részletes, konkrét tényeket és adatokat tartalmazó válaszod nem az. :)

"Ha lesz konkrétum, jelezd, kérlek!"

Nem lesz, mert a te fogalmaid a "konkrétum"ról nem tudom, mit takarnak. Alkalomadtán definiálhatnád, mondjuk abban a hozzászólásban, amiben az általam felvetettekre reagálsz is valamit. Mert cáfolatnak az az odavetett félmondat, amit összehoztál (s még az sem igaz) kurva kevés. :P

Pop40 2013.03.28. 00:15:46

@Lencsés István:
"Elvtársak nincsenek"

Természetesen nincsenek, elvtársam. :)
Ha te mondod... :P

"Nincsenek ápolóim"
Ezt már írtam fent, hogy öreg hiba. :P

"Én a neten csak akor írok mikor tényem van."

És miféle "tényed" van, csillagvirág?:D
Az, hogy a "legfeljebb alapfokú végzettségűek" neked értelmiségnek számítanak?:DDD

Pop40 2013.03.28. 00:24:06

@pocaklakó minimanó:

Ja, erre elfelejtettem az előbb reagálni, pedig egy kincs:

"de ezek itt nem mások, mint nagy általánosítások, amelyeket már annyiszor hallott/olvasott az ember, hogy szinte már unja."

Nálad ezek szerint, ha valamit már sokszor hallottál-olvastál, az helyből tuti, hogy nem igaz, és automatikusan megcáfoltnak tekinted (természetesen általad TÉNYEKKEL ALÁTÁMASZTVA???) :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Érvrendszered azt kell mondjam, egészen különleges. :DDDDDDD

Lencsés István 2013.03.28. 09:21:46

@Pop40: Ismét új nap , ismét új esély , de el kell mondjam nagyon jól szórakozom rajtad . :D :) ;) Hogy lehetnék 26 évesen elvtárs ( amelyek amúgy már nincsnenek ) áruld már el te anonim geci ? :D Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 1 csillagvirág hogy tud internetezni , ezt is áruld már el , köszönöm szépen . :) Hogy beszélhetsz névtelen módon értelmiségről ? :D Mindegy használd ki , 2014 után nem lesz rá módod . :) ;) :D

Pop40 2013.03.28. 16:57:30

@Lencsés István:

Drága elvtárs, nem gondolkoztál még rajta, hogy megtanulsz normálisan magyarul írni? Néha jól jöhet, netes hülyéknek sose hátrány.

"Hogy lehetnék 26 évesen elvtárs"

26 vagy? Az írásképed alapján olyan vén fasznak képzeltelek, mint az a savazós munkásőr tata a fidesz székháznál.:)
De ha tényleg 26 vagy, gratulálok, te lehetsz az élet császára. :DDDD

Értelmiségről meg te dumáltál valamit, csak szokásod szerint még azt se értetted, amit te irkálsz be, nemhogy mások mondandóját. Arról böfögtél valamit, hogy a szar fideszed mellett van az értelmiség. Erre belinkeltem, hogy a fideszedet támogató banda "legfeljebb alapfokú végzettségű."
index.hu/belfold/2013/03/18/ipsos_aktivizalodtak_a_valasztok/

Látod te kis ostobenkó?:) Csak nem fogtad fel, de ez nálad nem meglepő.

Miért, mi lesz 2014 után, elvtárs? Felköpsz a plafonra és aláállsz?:)

Lencsés István 2013.03.28. 18:41:21

@Pop40: Sajnos továbbra sem tudsz pontosan idézni , így ha ez nem változik , akkor ma és itt utoljára reagálok rád . Nem vagyok elvtárs , tanulj meg olvasni . Az a hülye aki mondja . Jól írok . A FIDESZ nagy kezdőbetű . Az iróniád kurva gyenge . Az értelmiségről akartam veled beszélni , de nem lehet mert egy anonim nem tudja mi az .... Neten nem lehet böfögni . Nekem nincs fideszem . A link nem tény . Pláne nem az Index amely baloldali .... Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed ( pláne hogy hazugság .... ) . 2014 után majd meglátod , annyit elárulok , sokáig nem fogsz itt anoniman hazudozni . :) ;) :D

pocaklakó minimanó 2013.03.28. 19:43:48

@Pop40:

"Mivel én írtam, valószínűleg az én nézőpontomat tükrözi, mily meglepő."

Persze. Ezért is írtam a konkrétumok hiányát. A konkrétum - legyen bármilyen meglepő is neked - nem azonos a nézőpontoddal.

Konkrétumokon nem olyasmiket lehet érteni, amilyenekkel te voltál szíves operálni. Amikor leírod, hogy ramaty gazdaság, az nem konkrétum, hanem vélemény. Amikor leírod, hogy a felsőoktatás csodás reformja, az nem konkrétum, hanem eltúlzott gúny.

A konkrétumok nem ezek.

Már ha érted.

"Amennyiben nem megfelelő, vagy valahol tévedés van benne, várom a ténnyel-linkkel stb alátámasztott cáfolatod."

Véleményt miképpen cáfolhatunk ténnyel? Ha nem szereted a spenótot és szerinted a spenóttól birodalmi rohamosztagos mentalitásod lesz, hogyan cáfoljam meg azt?

Ha a gazdaságról az a véleményed, hogy szörnyű, azt csak azzal lehet cáfolni, ha odaírom, hogy remek. De ez semmitmondó dolog.

Már ha érted.

pocaklakó minimanó 2013.03.28. 19:44:38

@Pop40:

"Nem lesz, mert a te fogalmaid a "konkrétum"ról nem tudom, mit takarnak."

Lehetnek például adatok. Ha nem túl nehezet kérek.

pocaklakó minimanó 2013.03.28. 19:48:13

@Pop40:

"Nálad ezek szerint, ha valamit már sokszor hallottál-olvastál, az helyből tuti, hogy nem igaz, és automatikusan megcáfoltnak tekinted..."

Ha olyasmit olvasok, amely annyira alátámasztott konkrétumokkal, mint a te konkrétumod a gazdaságról (miszerint konkrétan rettenetes; bár nem tudom, ez mióta konkrétum - ld. feljebb), akkor tuti, hogy nem fogom igaznak tartani csupán azért, mert te azt mondod róla, hogy rettenetes.

Leginkább azért nem, mert a személyes vélemény olyan, mint a fenéken a lyuk: mindenkinek van belőle legalább egy.

Ui.: Ha most elkezdenék én is olyan konkrétumokat hozni, mint amilyenekkel te operálsz, akkor olyasmit olvashatnál tőlem, hogy a fletó és csürhéje tönkrevágta az országot és blablabla. Nagyjából ezen a szinten ragadtál meg "konkrétumilag."

Már ha érted.

Pop40 2013.03.28. 23:29:34

@pocaklakó minimanó:

"Ezért is írtam a konkrétumok hiányát. A konkrétum - legyen bármilyen meglepő is neked - nem azonos a nézőpontoddal."

Aztapaszta. Ne mondd már. Pedig aszittem.
Ezzel nagyon hazavágtad a napom.

Akkor fussunk neki még egyszer a nagy konkrétumkeresésnek.

Látod, itt van ez a hsz.
@Pop40:
Légy szíves nekem TÉTELESEN, SZÓ SZERINT IDÉZVE megmutatni, az itt felsorolt állítások közül melyik volt az én személyes "nézőpontom", s melyik nem konkrét tény.
Marha kíváncsi vagyok, pl ebből: "Az (elvileg) független bíróság élén a fideszes főmufti felesége. Az (elvileg) független ügyészség élén a volt fideszes képviselő" szóval ebből melyik az, ami az én "nézőpontom."

A te nézőpontodból mondjuk egy szoci áll a bíróságok élén?

Várom a tételes listát, melyik volt ebből az, ami nem tény. Ha ezen megvoltunk, megcsócsálhatjuk a másik hsz-em is.

Pop40 2013.03.28. 23:41:08

@pocaklakó minimanó:

Még az előzőre visszacsatolva: azt nagyon merem remélni, hogy nem azt várod "konkrétumok" címszó alatt, hogy én majd nekiállok neked netről adatokat gyűjtögetni arról, amik evidensek mindenkinek, aki a Blikken kívül mást is a kezébe vesz , pl hogy Polt fideszes képviselő volt, mielőtt főügyész lett.

Merem remélni, hogy te sem erre gondoltál. Konkrétumokat ugyanis bármikor szívesen hozok, de hogy valakinek én szedegessem össze azokat az adatokat, amik 1000 hírforrásban megjelentek, na az részemről igencsak felejtős.

" Amikor leírod, hogy a felsőoktatás csodás reformja, az nem konkrétum, hanem eltúlzott gúny."

Valóban az.
De legyenek tények:

1, Fent belinkeltem Orbán 5 évvel ezelőtti véleményét a témából a SAJÁT honlapjáról. Ez tény vagy az én véleményem?
2, Jelen pillanatban a legtöbb gazdasági, jogi, és egyéb felsőfokú képzésre készülő jelentkezőnek több százezer ft tandíjat kell kifizetnie. Ez tény vagy a saját véleményem?
3, Többek közt emiatt is a kivándorlás drámaian megnőtt 2010 után.

kulfoldimunka.co/2013/02/17/megallithatatlannak-tunik-a-kivandorlas/

Ez tény vagy az én véleményem?

Pop40 2013.03.28. 23:50:27

@Lencsés István:

" így ha ez nem változik , akkor ma és itt utoljára reagálok rád"

Én is úgy érzem, ez lesz a vége az eszmecserénknek, mert egy döglött macskában több értelem szunnyad, mint a te válaszaidban, s bár az ilyen fokú hülyeség bizonyos határig vicces, egy idő után már unalmas.

"Jól írok."

Természetesen. Meg szép vagy, de főleg szerény.

"A FIDESZ nagy kezdőbetű"

Nem, a fidesz egy nagy trágyakupac.

"Az értelmiségről akartam veled beszélni ,"

Az nem "beszélgetés", csillagvirág, mikor szóról szóra bemásolgatod ugyanazokat a baromságokat. Persze lehet, hogy felétek így társalognak.

"A link nem tény."

Nem, a link az egy netes forrás, ami megad egy adatot. Tény attól lesz, hogy olyan szervezet, személy, stb szájából hangzik el, aki kompetens az adott témában.
Na ilyened nem lesz neked soha.

"Pláne nem az Index amely baloldali ...."

Ebből látszik, mennyire rémisztően ostoba vagy. Ha a baloldali Index leírja, hogy kék az ég és zöld a fű, akkor az nem igaz, mert az
Index baloldali? :DDD

"Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed"

Le vagyok sújtva. Mindjárt sírok.

"2014 után majd meglátod , annyit elárulok , sokáig nem fogsz itt anoniman hazudozni . :) ;) :D"

Ne ijesztgess drága elvtársam, még a végén rosszat fogok álmodni.

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 00:06:19

@Pop40:

"Ez tény vagy az én véleményem?"

Mutatom, jó?

A 3. pontot illetően például vélemény. Egy adatsorra adott értelmezés. Komolyabb ténnyé akkor válna, ha ok-okozati összefüggést tudnál kimutatni a kivándorlás mértéke és a tandíj (ld. "többek közt emiatt") megnövelése között. Az idézett cikkben amúgy erre nincs semmi adat, de te úgy véled, hogy ez is oka a dolognak. Elképzelhető. De ettől még nem lesz tény.

Következtetéseket pedig sokat le lehet vonni. Ilyen például az, hogy a 2004-es uniós munkaerőpiaci korlátozások megszüntetése után ugrásszerűen megnövekedett a kivándorló magyarok száma. Ha most úgy kezelném a tényeket, mint te és véleményemet tényként említeném, akkor simán elmondhatnám, hogy 2004-ben és 2005-ben a korábbi évekkel szemben azért ment ki olyan sok magyar külföldre, mert rühellték, hogy a 2002-es választásokon végérvényesen összefonódott a szoci-szadesz pártpolip és inkább külföldön látták a boldogulásuk kulcsát.

Legalább olyan hihető ez is, mint a te véleményed.

Már ha érted.

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 00:15:32

@Pop40:

"...szóval ebből melyik az, ami az én "nézőpontom."

Nos, nézzünk akkor egy példát: Surányi György, az elvileg független jegybank élén gyakorlatilag aláírja a DC-t, amely maszopnyik-szadesznyik sameszok szövegezése által a demokratikus jogok csorbításával vádolja az akkor regnáló rezsimet. Majd Bod Péter Ákos, aki MDF-es politikus volt, lett az elvileg független bank elnöke és őt az akkori rezsim - merőben demokratikus módon, nem olyan fasisztoid módszerrel, mint most történt; állítják a mértékadó értelmiségiek - eltávolíttatott onnan. Utána jött Járai, aki korábban pü. miniszter volt. Majd jött Simor, aki korábban "függetlenül" és merőben jó szándékoktól irányítva éppen Nemzetmentő Ferenc testvérnek dolgozott a Konvergencia Tanácsban. Satöbbi.

Elvileg független.

Már ha érted.

Pop40 2013.03.29. 07:58:57

@pocaklakó minimanó:

"Az idézett cikkben amúgy erre nincs semmi adat, de te úgy véled, hogy ez is oka a dolognak. Elképzelhető. De ettől még nem lesz tény."

Tény valóban nem lesz, csak jó eséllyel valószínűsíthető. Tegyük fel, ömlik az eső, mikor hazamegyek, és csuromvizesen érek haza.

Természetesen előfordulhat, hogy épp leöntöttek egy dézsa vízzel valamelyik ablakból, vagy beleestem valami patakba, stb, de azért az, hogy az eső miatt vagyok vizes, azt hiszem, elfogadhatjuk, hogy jóval nagyobb arányban esélyes. Konkrét tény a kivándorlásnál is nyilván csak akkor lenne, ha mindenkit megkérdeznénk, mi okból ment ki.

De mivel csak ez szúrta a szemed, összegezném:

Eszerint elfogadod ténynek az 1, pontot, hogy Orbán hazudott egy ordasat a témában.
Elfogadod ténynek a 2, pontot, hogy a legtöbb gazdasági, jogi, és egyéb felsőfokú képzésre készülő jelentkezőnek több százezer ft tandíjat kell kifizetnie.
És elfogadod ténynek a 3, pontot, hogy a kivándorlás drámaian megnőtt 2010 után.

Mindössze azt vitatod, hogy a 2, és a 3, pont között összefüggés lehet, mert az nem tény.
Nos, ez ahhoz képest, hogy legutóbb még mintha azt mondtad volna, hogy semmi konkrétumot nem említettem, csak a "véleményem" írtam le mindenhol, jelentős előrelépés. :))))))))))

addig is csemegézzünk egy kicsit erről a 2 oldalról (a második az elsőről nyílik.)

www.mohaonline.hu/egyetem_guide/tandij_magyar_infografika_europa

infoporn.blog.hu/2012/12/06/update_eu_full_aranytalanul_draga_a_magyar_tandij_infografika

Lényegében bemutatja, hogy sok európai országban akár MEGÉLHETÉSSEL EGYÜTT IS jobban megéri egyetemre járni, mint itthon. (S vajon egy önéletrajzban valami neves ny-európai vagy egy itthoni egyetem mutat jobban, ha már a költségek ugyanazok?)

Van ez a tény s van az, hogy jelenleg többen mennek el, mint eddig bármikor. Tény az, hogy itthon a munkanélküliek száma nőtt, ha a kozmetikázott adatokból kivonjuk a közmunkásokat, ami nem hinném, hogy perspektíva lenne egy frissen végzettnek. Azaz túl sok jóra a mérnök-informatikus-pár felkapott gazdasági végzetteken kívül nem számíthat a friss diplomás.
Innentől kezdve vajon lehet e összefüggés a kivándorlás meg a felsőoktatás állapota között?:)

Most akkor várom a te hasonló levezetésedet az ügyben, hogy hogyan függ össze a 2005-ös kivándorlás (3 évvel későbbi, mint ahogy a szocik választást nyertek) a 2002-es választások eredményével.

És a végére még egy megjegyzés: Kissé furcsa, bár nagyon mulatságos az a jelenség, hogy a magát jobboldalnak nevező oldal milyen sztoikusan, mindenféle megjegyzés nélkül veszi tudomásul, hogy Orbán ebben az ügyben akkorát hazudott, hogy még. (Itt most nem csak rólad beszélek, hanem úgy ánblokk minden ún "jobboldaliról". Úgy néz ki, arrafelé ha Gyurcsány hazudik, az felgyújtott tévészékházat ér, de ha Orbán, az említésre sem méltó. :DDDDD

Pop40 2013.03.29. 08:14:35

@pocaklakó minimanó:

Ennyi?
Ez mind, ami nem tény?

A hsz-ben felsoroltam: Hatalmi ágak szétválasztása,közbeszerzések, MNB,alkotmánybíróság , média, közt elnök.
Ezek szerint minden, amit felsoroltam, szerinted is tény, csak az nem tény, h eddig független volt a jegybank?
Egész jó az arányom. :DD

Amúgy a szösszenetedhez csak 2 megjegyzés:

1, Egy jegybank hatékonyságához nagyban hozzájárul, a piacok hisznek e a vezetőjének, azaz a jegybankelnök nemzetközi elismertsége.
Eltolcsyn meg a tündérmeséjén, aki jelenleg jegybankelnök, nagyjából egy világ röhög.
Simort, még ki sem hűlt a széke, de már kinevezték az EBRD alelnökének. (Nyilván a "nemzetközi háttérhatalom", hogy megjutalmazza. :DDDDDD)

Innentől kezdve szerinted a befektetőknek, meg mondjuk a forintspekulánsoknak melyik személy szava hitelesebb?

2, Imádom ezt a visszahivatkozást, mikor minden "jobboldali" elkúrásra az a válasz, hogy "de a zemútnyócévben is úúúgy vóóóót!!!!"

Az emútnyócévet a választók nagy arányban leváltották. Kötve hiszem, hogy azért választották meg kétharmaddal a fideszt, hogy ugyanazt folytassa, csak sokkal bénábban és korruptabban.

Jelen esetben ugyanis Simor függetlenségéről LEHET vitázni.
Ugyanez Eltolcsy esetében fel sem merül, és nem jó értelemben. Ugyanis annak hangoztatásával, hogy ő független lenne, még a magát jobboldalnak nevező oldalon sem röhögteti ki magát senki.

Nos, összességében örülök, hogy a fenti hozzászólásomban csak ennyi volt, ami nem tény. :)

Lencsés István 2013.03.29. 10:19:06

@Pop40: Új nap , új esély . :) Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A rólam kialakított véleményed ( ami hazugság ) nem érdekel . Szép nem vagyok , de szerény igen . Ha a FIDESZ trágyakupac lenne akkor nem ő rá szavazna az ország többsége , szóval csak sírjál . :) ;) :D Minek írjak újat ha ez se jut el mert nincs agyad hm ? :O :D Anonim hiába linkel az nem tény , eljut ? Az Index az esetek többségében hazudik , így már érted ? Poligtikában mindig hazudik , ez a lényeg . Az iróniád kurva gyenge . Nem ijesztegetlek . ( Nem vagyok elvtárs .... Na ez a legnagyobb baj veled , hogy az ember leírja , de nem jut el sokadszorra sem mert annyira alap alatti szinten vagy hogy csak röhögni lehet rajtad . :D ) Tényt közöltem a 2014 utáni dolgaidról . :) ;)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 13:18:03

@Pop40:

"Konkrét tény a kivándorlásnál is nyilván csak akkor lenne, ha mindenkit megkérdeznénk, mi okból ment ki."

De ilyet nem mutattál, ellenben nem fogtad vissza magad, hogy a saját szád íze szerint értelmezd azt. Ez pedig kamuzás és nem tényszerűség. Még akkor is, ha utána azzal mosakodsz, hogy "jóval nagyobb arányban esélyes..." Amíg nem tudsz ok-okozati összefüggéseket mutatni, addig bármelyik interpretáció egyformán esélyes.

Már ha érted.

"De mivel csak ez szúrta a szemed..."

Nem csupán ez szúrta a szememet, viszont ezen a marhaságodon tudtam a legjobban demonstrálni a hivatkozott tényszerűséged teljes hiányát.

Már ha érted.

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 13:24:00

@Pop40:

"Lényegében bemutatja, hogy sok európai országban akár MEGÉLHETÉSSEL EGYÜTT IS jobban megéri egyetemre járni, mint itthon."

Lényegében igen, de úgy, hogy azért kimaradt belőle pár ország. Véletlenül olyan is, ahol a zsetonok sokkal súlyosabbak.

Gondosan szelektálni mindenki tud.

"S vajon egy önéletrajzban valami neves ny-európai vagy egy itthoni egyetem mutat jobban..."

Az önéletrajz és a karrier között ismét nem tudsz mutatni összefüggést. Felszínesen és felületesen közelíted meg a témakört.

Csak egy példával: A te álláspontodból kiindulva Bill Gates és Steve Jobs hátránnyal indult volna a munkakeresésnél, mert egy p*csafüstnyi egyetemi végzettséget sem tudtak volna felmutatni, de bezzeg Gyurcsány Ferenc a maga kiváló diplomamunkájával a legmenőbb lett volna.

Soha ne legyen jobb kollégád! :)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 13:30:42

@Pop40:

"Tény az, hogy itthon a munkanélküliek száma nőtt, ha a kozmetikázott adatokból kivonjuk a közmunkásokat, ami nem hinném, hogy perspektíva lenne egy frissen végzettnek."

Az epp.eurostat.ec.europa.eu weboldalt ajánlom böngészésre, mielőtt elkezdenél sikoltozni.

"Azaz túl sok jóra a mérnök-informatikus-pár felkapott gazdasági végzetteken kívül nem számíthat a friss diplomás."

Ez európai trend amúgy.

"Innentől kezdve vajon lehet e összefüggés a kivándorlás meg a felsőoktatás állapota között?"

Elképzelhető. Példa ilyenre: digitalyouthenterprise.org.uk/youth-unemployment-still-a-growing-problem-in-the-uk/

És egy januári cikkből...

"Figures revealed yesterday by Conservative MP Nick de Bois show the majority of British emigrants are young people, forming a "talent drain" with the potential to seriously damage the UK's economy.

Writing for the Daily Telegraph, De Bois said figures he obtained from the Office for National Statistics show 3,599,000 left the UK in the ten years to 2011, with the typical age of emigrants 25-44. Only 125,000 were of retirement age.

Many of those leaving the UK are going on to work for engineering, pharmaceutical and creative companies abroad, research shows.

"Our most economically active are leaving to apply their talents elsewhere", De Bois said. "Questions have to be asked as to why, even in a truly global economy where labour markets are relatively open, we here in the UK cannot hold onto our own home-grown, home-educated talent." (theweek.co.uk)"

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 13:32:00

@Pop40:

"Most akkor várom a te hasonló levezetésedet..."

Sajnos nem tudok olyan leegyszerűsítő és tényeket szabadon, saját szájíz szerint kezelő lenni, mint te vagy.

Bocsáss meg, de még csak gyakorlom a demagógiát. :)

Pop40 2013.03.29. 15:56:33

@pocaklakó minimanó:

"De ilyet nem mutattál"

Talán mert lehetetlen ilyet mutatni?
Hallottál már olyan kutatásról, ami EGYESÉVEL megkérdezett mindenkit, hogy miért megy el?
S ezt hogy ejtik meg, lévén az eu területén bármikor oda mész, ahová akarsz? Megállítanak minden kimenő kocsit az egykori határok hűlt helyén?:DDDD

Ha jól értem, amíg neked MINDEN EMIGRÁNS, KIVÉTEL NÉLKÜL le nem nyilatkozza, hogy igen, a tandíj, meg a kilátástalanság miatt mentem ki, addig te úgy veszed, hogy minden rendben van?:DDDD

Ebben az esetben tényleg nem akarlak tovább győzködni, hallgasd csak tovább a tündérmesét.

Pop40 2013.03.29. 16:14:44

@pocaklakó minimanó:

Hát ekkora ostobaságot még nem sikerült eddig írnod.

"kimaradt belőle pár ország. Véletlenül olyan is, ahol a zsetonok sokkal súlyosabbak.
Gondosan szelektálni mindenki tud."

Meséld már el nekem, légy oly kedves, ez mennyiben érinti azt, hogy van x ország, ahol olcsóbb az egyetem, megélhetéssel együtt? Onnantól kezdve, hogy Európa jó részén olcsóbb, mennyiben érdekes, hogy van olyan, ahol drágább? Nyilván nem oda mész. Mint ahogy boltoknál is: Ha van x üzlet, ami kb ugyanazon az árszinten kínál egy adott árut, és van 2-3 olyan, ami jóval drágábban, annyi lesz a következmény, hogy oda nem megy a vevő. (tegyük fel, szabadon választ, hova megy, mint az eu-s oktatásnál.)

Vagy ez arra akart "érv" lenni, hogy itthon nem lehet semmi gond, mert tudok mutatni olyan országot, ahol még nálunk is szarabb???:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez valami jól bevált fideszes panel lehet. Azért lopunk-b@szunk el mindent, mert emútnyócév, ők is loptak. Ja, bocs, akkor semmi gond.

Nyilván aki ki akar menni és mondjuk Bécsben, Berlinben vagy akárhol talál egy nívós egyetemet, az majd nem megy ki, mert nézelődik, látja, hogy a kukutyini egyetem még az itthoninál is drágább, és azt mondja, hogy á, franc se megy el, jó nekem itt, hisz van olyan egyetem és ország, ahol még az itteninél is drágább az élet. Bruhahahahahaha. :DDD
Ezt a logikát nem tudom hogy hoztad össze, de aranyérmes. :D

"Az önéletrajz és a karrier között ismét nem tudsz mutatni összefüggést. Felszínesen és felületesen közelíted meg a témakört."

Persze, nyilván úgy.:)

Igen, az önéletrajz semmit nem számít. Amit elküldesz a hr-esnek pl egy állásjelentkezésnél, tökmindegy, mi áll rajta, bedobják egy gépbe, sorsolnak, és a nyertest behívják interjúra. Akkor is ugyanolyan eséllyel kerülsz be, ha Oxfordban diplomáztál, meg akkor is, ha a bivajbasznádi kihelyezett főiskola asztalkoptató és zabhegyező szakán.
Hát ekkora faszságot rég olvastam, de legalább feldobtad ennek a ronda esős délutánnak a hangulatát. :DDD
Add elő ezt egy hr-esnek,aki a kiválasztást végzi egy adott céghez. Kérlek, számolj majd be a tapasztalataidról, hogy reagál. :)))
Ja, önéletrajz meg karrier közt valóban nincs kapocs, csak annyi, hogy az önéletrajzzal jutsz be a céghez, és ott a munkád alapján (jó esetben) jön a karriered.
Fideszisztánban tudom, hogy máshogy van, ott a vezető seggében való megfelelő elmélyültség mellett az önéletrajz valóban felesleges, de jó ha tudod, hogy ez piaci viszonyok közt nem így működik.

A Gates-es példa egyszerűen kitűnő. Sikerült egy olyan példát hoznod önéletrajz alapján való álláskeresésre, aki életében nem keresett önéletrajz alapján állást, merthogy létrehozott egy SAJÁT céget, ahol dolgozni kezdett. Még jó, hogy önmagától, a saját cégében nem állt neki önéletrajzot kérni.

Na ez egy igen jól sikerült hsz volt, sok ilyet még, ha kérhetem. :D

Pop40 2013.03.29. 16:28:07

@pocaklakó minimanó:

index.hu/gazdasag/2012/11/28/fogl/

2012. november 28

"Az előző havinál kicsivel kevesebben, a tavalyinál sokkal többen dolgoznak, de szinte csakis a közmunkák miatt, derül ki a KSH szerdán közzétett adataiból."

Ezeket a közmunkásokat levonta az eurostat az adatokból?
Levonták azokat, akik az állsákeresési járadék idejének megrövidítése miatt nem regisztráltatják magukat (ezáltal nem jelennek meg álláskeresőként a rendszerben?)
stb stb.

A brit példa csodás. Mi megyünk (többek közt)oda, ők meg mennek egy harmadik-negyedik országba, ami még véletlenül sem mi leszünk. Hogy ki szop ebben a folyamatban a legnagyobbat, azt majd te kitalálod.

"Ez európai trend amúgy."

Nem kizárt. És a hazug miniszterelnökök által akár pár hónappal a felvételi előtt bevezetett sok százezres nagyságrendű tandíj, röghözkötés, stb is az?

Pop40 2013.03.29. 16:38:55

@pocaklakó minimanó:

"Bocsáss meg, de még csak gyakorlom a demagógiát."

Nézzük akkor csak az utolsó 3 kommented.

Az elsőben levezetted, hogy azért, mert nem kérdeztek meg MINDEN kivándorlót a kivándorlás okáról, nem bizonyítható, hogy a tandíj hozzájárul a 2010 óta ugrásszerűen megnőtt kivándorláshoz.

Aztán levezetted, hogy a grafika torzít, mivel amellett, hogy ad 20 lehetőséget a kivándorlónak, ahol nyugat-európai egyetemi városban olcsóbban élhet (!) és tanulhat mint itthon, ez nem érdekes, mert van olyan, ahol drágább az élet. Igaz, oda nyilván épeszű ember nem megy, de van olyan, szögezzük le. Hogy miben befolyásolja ez azt, aki az olcsóbb és egyben nívósabb helyre megy, nem tudom, de a grafika az torzít. :)

Aztán kiderült, az önéletrajz tulképp nem is számít az álláskeresésnél (a így a karriernél.). Nem is értem, mi a f@sznak írnak egyes hülyék ilyet, meg minek törekszenek menő egyetemekre menni, hisz az mit sem számít.

Megfejelted egy kitűnő példával ezt az önéletrajzzal való álláskeresést egy olyan emberről, aki életében nem keresett azzal önéletrajzot.
Esetleg kérdezz meg egy kapcsolatok nélküli friss diplomást, mindegy e, mit ír az önéletrajzába, és szokott e olyat küldözgetni különféle állásportáloknak, ügynökségeknek, stb. (a hülyéje. hisz ha tudná, hogy az nem járul hozzá a karrierjéhez, csak meg kell csinálnia azt, amit bill gécc. :DDDDD)

A miniszterelnök hazugságaira, Eltolcsy "függetlenségére" vonatkozó felvetéseim válasz nélkül maradását már meg sem említem. :)

Ha tényleg csak gyakorlod a demagógiát, akkor ne hagyd abba, egy csiszolatlan gyémánt vagy a műfajban. :)

Pop40 2013.03.29. 16:48:34

@Lencsés István:

"Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen"

Melyik nem volt az?

"Szép nem vagyok , de szerény igen."

Szerintem szép is vagy. Amennyire az írásaid jók, annyira legalábbis tutira. :)

"Ha a FIDESZ trágyakupac lenne akkor nem ő rá szavazna az ország többsége"

Ez így igaz, hisz a szarra sem száll rá egymilliárd légy.

"Anonim hiába linkel az nem tény , eljut ?"

Az a link arról a közvélemény-kutatóról szól, akire te szoktál hivatkozni. Lehet persze, hogy mikor te hivatkozol rá, akkor nem anonim, mikor én, akkor az. :)

Olvasgass utána mondjuk a Watergate-botránynak, mennyire volt anonim az informátor, és mennyire lett tény belőle. :)

"Az Index az esetek többségében hazudik , így már érted ? "

Igazán kár, hogy az index csak IDÉZTE a céget. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Neked meg furcsa ízlésed lehet, hogy egy általad hazugnak tartott oldalon lógsz napi 24 órát. Na de ki mire bukik.

"Nem ijesztegetlek."

Ez igazán rendes tőled. :)

Nem vagyok elvtárs ....
Ó dehogynem. :)

"Tényt közöltem a 2014 utáni dolgaidról."

Az én 2014 utáni dolgaimról kötve hiszem. :)

Lencsés István 2013.03.29. 18:34:29

@Pop40: Így kell idézni : " .... idézett szöveg .... " A pontok akkor kellenek ha előtte és utána is van szöveg . Az iróniád továbbra is nagyon gynege , és ráadásul szánalmas dolog is komoly dolgokkal viccelni . Ez nem való ide . : " .... Ez így igaz, hisz a szarra sem száll rá egymilliárd légy .... " Látod , ma már kétszer segítettem . :) ;) A link akkor sem tény , pláne hogy én soha nem hivatkoztam az Indexre . Te vagy az anonim , én nem , remélem ezt már megérted .... Neten nem lehet lógni , ja és messze nem vagyok fenn 24 órát , szóval sokadik hazugságaid ezek . Továbbra sem jött arra a kérdésemre válasz hogy egy 26 éves EMBER hogy lehet elvtárs , pláne hogy már elvtérsak rég nincsenek . Erre értelmes választ nem tudsz adni , még akkor sem ha meglenne hozzá az eszed , de nincs így ez nem fog menni , de kiváncsi vagyok a próbálkozásodra , mert mindig csak kikerülöd az meg szánalmas . Azt majd meglátod hogy nem fogsz itt hazudozni ezzel a nickneveddel a 2014 - es választások után . :) ;)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 18:55:24

@Pop40:

"Az elsőben levezetted, hogy azért, mert nem kérdeztek meg MINDEN kivándorlót a kivándorlás okáról, nem bizonyítható, hogy a tandíj hozzájárul a 2010 óta ugrásszerűen megnőtt kivándorláshoz."

Rosszul értelmezel. Mondjuk, ez nem meglepő.

Mivel nagylelkű vagyok, ezért segítek.

Levezettem, hogy mivel nincsenek arra adatok, hogy a 2010 óta megnövekedett kivándorlás minek köszönhető, NEM állíthatod azt, hogy a tandíjnak.

Akkor állíthatnád, ha a kivándorlókról tudnád, hogy adott életkorúak és amiatt mentek ki, mert itthon nem tudnának tanulni.

Volt ilyen forrásod? Bebizonyosodott belőle, hogy a növekedés a diákoknak köszönhető?

a) IGEN, VOLT
b) NEM, NEM VOLT.

Nos?

"Aztán levezetted, hogy a grafika torzít, mivel amellett, hogy ad 20 lehetőséget a kivándorlónak, ahol nyugat-európai egyetemi városban olcsóbban élhet (!) és tanulhat mint itthon, ez nem érdekes, mert van olyan, ahol drágább az élet."

Azt vezettem le, hogy amikor arról megy a szöveg, hogy mennyire olcsó az itthonival összehasonlítva, akkor - teljesen "véletlenül"; amúgy a cikkben is van erre utalás - kimaradt például a legdrágább hely.

Így én is tudok összeállítani "bizonyító erejű" adatsorokat.

"Igaz, oda nyilván épeszű ember nem megy, de van olyan, szögezzük le."

Ez roppant érdekes, mivel pontosan Nagy-Britannia maradt ki, mert szerinted oda épeszűek nem mennek ki (mondjuk, én tanultam ott ösztöndíjjal, de ez nyilván nem számít), ugyanakkor meg mi a helyzet a következővel?

"Ha a tanulást vizsgáljuk a legszimpatikusabb célpont Anglia, majd Németország, az Egyesült Államok és Ausztria következik." (index.hu)

Anglia? Legnépszerűbb? Pont az a hely, amelyről az regéled - nyilván ismét tényszerűen, mint eddig -, hogy ép ésszel oda nem megy ki diák?

Most akkor vagy ők nem épeszűek, vagy... :)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 18:58:15

@Pop40:

"Aztán kiderült, az önéletrajz tulképp nem is számít az álláskeresésnél (a így a karriernél.)."

Nagyjából, leegyszerűsítve így van. Egy HR-es megmondja neked.

Természetesen megnézik, hogy hová jártál és valamelyest számít is az első körök során, de aztán már nem. Egy szintre kerül a nyelvvizsga papírjával.

Meg amúgy is három állásból egynél szokott külsős (önéletrajzos) pozíciót betölteni. A többi ismeretség útján megy. Ja, mindenütt.

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 19:00:46

@Pop40:

"...meg minek törekszenek menő egyetemekre menni, hisz az mit sem számít."

Annyiban számít, hogy túljuttatja az első körön az illetőt. Ott viszont már a mutatott tudás/tapasztalat az érdekes, nem a papír.

Például ha hozzám kívánnál jönni melózni és virítanád a legmenőbb közgazdasági egyetem/főiskola legmenőbb szakának legmenőbb diplomáját, akkor megdicsérnélek, majd eléd tennék egy papírt, amelyen matematikai alapműveletek vannak kissé trükkös formában.

Aztán hulljon a férgese! :)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 19:01:48

@Pop40:

"Ha tényleg csak gyakorlod a demagógiát, akkor ne hagyd abba, egy csiszolatlan gyémánt vagy a műfajban. :)"

Csak tanulom - és hálás vagyok, hogy olyan fároszok példájából sajátíthatom el, ment te. :)

pocaklakó minimanó 2013.03.29. 19:23:52

@Pop40:

"Aztán kiderült, az önéletrajz tulképp nem is számít az álláskeresésnél (a így a karriernél.). Nem is értem, mi a f@sznak írnak egyes hülyék ilyet, meg minek törekszenek menő egyetemekre menni, hisz az mit sem számít."

:)

"- Ön, akárhogy is vesszük: külföldön járt iskolába, kapott egy nyelvtudást...

- ...és bárhol otthon tudom érezni magam a világban. Mégis minden külföldi utam csak abban erősített meg, hogy igazán csak Magyarországon vagyok itthon. Szóval egyszerre vagyok patrióta és kozmopolita. A nacionalizmust viszont elítélem, ennél kártékonyabb jelenséget nem ismerek... Ja, de mégis: a rasszizmust és az antiszemitizmust.

- Gondoljuk, azért inkább a kozmopolitizmusát, mint a patriotizmusát villogtatja osztrák munkahelyi vezetőivel szemben. Tényleg, milyen nyelven ért velük szót?

- Velük angolul beszélek. Egyfelől a németem nem annyira erős, másrészt tárgyalástaktikai elv nálam, hogy rá kell venni az osztrákokat is egy harmadik nyelv használatára.

- Még jó, hogy ezt most nem értik. Odahaza is ilyen elegáns ellenálló volt?

- Nálunk az öcsém volt a lázadó. Én viszont kezdetektől ott voltam apámmal minden tüntetésen, még plakátokat is ragasztottam. Utóbb, 2002-ben még SZDSZ-tag is lettem.

- Ez semmi: 22 évesen már banki osztályt vezetett - szakdiploma nélkül. Hogy csinálta?

- Érettségi után több banknál jelentkeztem. Mivel nagyjából mindenhol egyforma volt a fizetés, azt választottam, amelyiknek a legszebb volt az épülete és belül az irodái. Szerencsés generáció tagja vagyok: azt hittem, hogy majd főzhetem a kávét, meg ragaszthatom a bélyeget, ezzel szemben rögtön odaengedtek az inkasszókhoz és akkreditívekhez.

- Mégsem az egész generációból lett tőzsdeelnök. Valamit valakiknek csak látniuk kellett önben. De ha most itt leáll nekünk szerénykedni, az olvasók elalszanak az unalomtól. ..

- Talán azt látták meg bennem, hogy milyen szenvedéllyel és érdeklődéssel viseltetem a bankvilág és az értékpapírpiac ügyei iránt. Amióta elkezdtem dolgozni, még egyszer nem kellett azért az órámra ránézni, hogy lássam, mennyi idő van még hátra a munkaidőből." (hvg.hu, Portré a Lindner-Horváth duótól egy ismert személyt illetően)

Igen, a diploma sokat számít. Megerősíthetem ezt még számos más példával is. :)

Pop40 2013.03.30. 00:50:12

@pocaklakó minimanó:

"Levezettem, hogy mivel nincsenek arra adatok, hogy a 2010 óta megnövekedett kivándorlás minek köszönhető, NEM állíthatod azt, hogy a tandíjnak."

Nem is állítottam ezt. Azt állítottam, hogy TÖBBEK KÖZÖTT a tandíjnak.
Nagyon nem ugyanaz.

"Így én is tudok összeállítani "bizonyító erejű" adatsorokat."

Már megbocsáss, de itt kevered a szezont a fazonnal.
Igazad lenne akkor, ha azt állítottam volna, hogy egész Európában itthon a legdrágább a felsőoktatás, s ennek illusztrációjaképp raktam volna be ugyanezt az ábrát. Csakhogy baromira nem ez volt a kiindulási alap.

Én ugyanis ezt az ábrát azért raktam be, ami látszik rajta: Megmutatja, hogy egy csomó országba megéri kivándorolni annak, aki egyetemem akar tanulni, mivel az ottani tandíj még megélhetési költségekkel is kevesebb, mint itthon. EZ volt a kiindulópont, és ENNEK az alátámasztására tettem be az ábrát. (Ennek az állításnak a szempontjából ugyanis halálosan lényegtelen az, hogy Mo-nál drágább helyek vannak e, mivel lehetséges kivándorlási célpontokról beszéltem, oda meg nyilván senki nem fog kivándorolni, ahol drágább a dolog.)

Szal igazad lenne, ha más lett volna az ábrával alátámasztandó témakör. így viszont nincs.

"Anglia? Legnépszerűbb? Pont az a hely, amelyről az regéled - nyilván ismét tényszerűen, mint eddig -, hogy ép ésszel oda nem megy ki diák?"

Ha megfigyelted, még véletlenül sem említettem konkrét országnevet.
Azt vitattuk, hogy a 2010-től megnövekedett kivándorlást mi okozza. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy ez a kivándorlás amúgy mely országokba irányul.

Pop40 2013.03.30. 01:01:13

@pocaklakó minimanó:

"Nagyjából, leegyszerűsítve így van. Egy HR-es megmondja neked."

Akkor mégis mi alapján is választanak a 10345 beérkezett önéletrajzból? Sorsolással?:D

Ja, és minek járnak egyesek nívós egyetemre, ha az önéletrajz nem számít?
Ilyen erővel aki tud olvasni meg írni, jelentkezhet bankigazgatónak, az előéletet (= önéletrajz) úgyse nézi senki. :DDD

"Természetesen megnézik, hogy hová jártál és valamelyest számít is az első körök során, de aztán már nem."

Eddig marhára nem ezt mondtad. Most akkor mégiscsak számít?
Ja és valamit megint elfelejtesz - "valamelyest számít is az első körök során" elegánsan kihagytad, hogy annak, akinek nem megfelelő az önéletrajza, NEM LESZ MÁSODIK KÖR.
Naná, hogy annak, aki bejutott, és már dolgozik, a munkáját nézik majd , nem az önéletrajzát. Csak valahogy be is kell ám jutni, az meg megfelelő önéletrajz nélkül lehetetlen. (tegyük fel, nincs ismerősöd.)

Ha már matekról beszéltél, a "szükséges ÉS elégséges feltétel" ismerős?
Na az önéletrajz pont ilyen. Nem feltétlenül elégséges, de szükséges. Nem garantálja, hogy álláshoz jutsz, akármilyen hiperszuper, de a hiánya viszont garantálja, hogy NEM jutsz álláshoz.

"Meg amúgy is három állásból egynél szokott külsős (önéletrajzos) pozíciót betölteni. A többi ismeretség útján megy. "

Nyilván azokról beszéltem, akiknek nincs ismeretségük. Ha valakit az egyetemi haverja felvételiztet, ott természetesen nem az önéletrajz fog dönteni, de ezt nem is állította senki.
De talán ne haljon már éhen az se, akinek nincs ismeretsége.

Pop40 2013.03.30. 01:03:12

@pocaklakó minimanó:
"Például ha hozzám kívánnál jönni melózni és virítanád a legmenőbb közgazdasági egyetem/főiskola legmenőbb szakának legmenőbb diplomáját, akkor megdicsérnélek, majd eléd tennék egy papírt, amelyen matematikai alapműveletek vannak kissé trükkös formában."

Hozzád melózni?:D Mi lenne a meló? Jól fizetsz?:))))))))))))))

Amúgy bebuknád. Jó voltam matekból.

Pop40 2013.03.30. 01:04:54

@pocaklakó minimanó:

Cöcöcö.
Én levezettem, miért vagy demagóg.Te ezt nem tudod megtenni.:)

A sztori isteni. :)

Pop40 2013.03.30. 01:16:19

@Lencsés István:

"Így kell idézni : " .... idézett szöveg .... "
Igazán kösz a nyelvtanórát. Viszont idézetnek számít az is, amit két idézőjel közé teszel, a pontozás nem szükséges, olvass utána.

"A link akkor sem tény"

Nem, a link az link.
A belinkelt tény viszont már tény. (Jézusúristen, én nem vagyok komplett, basszameg, hajnal 1 és a link meg a tény közti különbséget magyarázom egy finoman hibbant egyénnek...)

"pláne hogy én soha nem hivatkoztam az Indexre"

Nem, arra én hivatkoztam.
Vagy esetleg van valami szabály, hogy a Föld bolygón csak te hivatkozhatsz valamire?:D

"Te vagy az anonim , én nem , remélem ezt már megérted ...."

MEgértem, csak pont leszarom.

"Neten nem lehet lógni"

Ennek a kifejezésnek is olvass utána.
Gyk, nem szó szerinti lógást jelent, ennyit segítek.

"ja és messze nem vagyok fenn 24 órát"

Kösz hogy megosztod velem a napirended, igazán lekötelezel.

"Továbbra sem jött arra a kérdésemre válasz hogy egy 26 éves EMBER hogy lehet elvtárs"

Úgy kedves elvtárs, hogy azoknak csápolsz, akik azt csinálják, amit anno az elvtársak. Hazudozás minden szinten, pártmédia, személyi kultusz, államosítások, "le a mocskos imperialista hanyatló Nyugattal-duma."
Nem korban vagy elvtárs, hanem szellemiségben.

" Azt majd meglátod hogy nem fogsz itt hazudozni ezzel a nickneveddel a 2014 - es választások után . :) ;)"

Miért, ellopod a nicknevem, vagy mi?:)
Előre szólok, kábé 20 másodperc amíg regelek egy másikat.

Lencsés István 2013.03.30. 08:35:00

@Pop40: Közeledik a húsvét ezért megint adok egy új esélyt , meg azért is mert élvezet rajtad röhögni te anonim geci . :D 1 . Nem tartottam nyelvtanórát , csak megtanítottam neked egy alapdolgot . Hallod idézet dologban inkább hiszek a volt több diplomás MAGYAR tanáromnak mint egy hazudozó anon im gecinek , szóval erről ennyit . :D 2 . A link semmilyen formában nem tény . 3 . Isten nagy kezdőbetű . 4 . Igen nem vagy komplett , de ez nem új . 5 . A rólam kialakított véleményed nem érdekel ( pláne hogy hazugság .... ) 6 . Leszarhatod , de egy anonim bármit ír az hazugság , érted ? 7 . Értem miről írtál " .... lógás .... " alatt , de az ilyen nekem nem fér bele a konzervatív értékrendembe . 8 . Sajnos nem értetted meg hogy nem vagyok elvtárs , nem csodálkozom ezen , pár évtizeddel el vagy maradva . Én nem csápolok senkinek . A kormány nem hazudik , ha hibáznak vállalják . Az államosítás jó dolog . Ez a szellemiség a jó , ugyanis ez konzervatív , és ez normális , és ez nem tetszik neked meg a kisebbségnek , mert hiába rísz , még mindig nagy fölénnyel vezet a FIDESZ . :) ;) :D 9 . Én nem lopom el a nickedet , csak be lesz tiltva 2014 után a nickkel való írás , csak névve lehet majd . :) ;) :D 10 . A rövidítés szint alatti .

Lencsés IIstván 2013.03.30. 09:30:05

@Pop40: figyi, ezzel a szellemi serulttel vitatkozol: www.quickmeme.com/meme/3tkte6/

eloben szoba sem allna vele az emberek tobbsege, annyira nevetseges, szerinted van ertelme itt online adni ala a lovat, hogy ugy erezze, barkit is erdekel a fogyatekos velemenye?

Pop40 2013.03.30. 21:00:31

@Lencsés IIstván:
Szép gyerek. :)

Értelme nincs, arra már rájöttem, de bizonyos határig szórakoztatnak a hülyeségei.:)
Hidd el, azonnal abbahagyom, ha ezen a határon túllépünk.:))

Végül is, az emberiség azért jutott el oda, ahová, mert mindig megvolt benne az érdeklődés, hogy megismerjen primitív létformákat. :P

Pop40 2013.03.30. 21:04:55

@Lencsés István:

Az eleje a szövegednek már tegnap is unalmas volt, azt nem boncolgatom, olvasd vissza a tegnapi reakciót. (Annyit azért megjegyeznék, nehezen hiszem el, hogy neked bármikor bármilyen tanárod lett volna, de amennyiben mégis, maximális részvétem neki. :DD)

"Az államosítás jó dolog ."

Szellemi elődötök, Rákosi elvtárs is így vélekedett. :)

"csak be lesz tiltva 2014 után a nickkel való írás , csak névve lehet majd"

1, És ezt személyesen közölte veled a fityisz?:)

2, Ha én beregisztrálom a Lencsés Pistike nevet, és azon kezdek irkálni, honnan tudják majd, hogy az nem az igazi nevem?:D

Lencsés István 2013.03.30. 21:09:18

@Pop40: A zény szokott unalmas lenni , ebben igazad van . :) Az iróniád továbbra is nagyon gyenge . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nekem soha nem volt szellemi elődöm Rákosi ahogy a FIDESZ - nek sem , azaz egy újabb sokadik hazugság tőled . Én tudom hogy be lesz tiltva ez a lényeg , majd meglátod , és akkor még jobban fogsz sírni , de akkor már majd félhetsz is . :) ;) :D Meg lesz oldva minden , ez a lényeg . :) ;)

Pop40 2013.03.30. 21:33:54

@Lencsés István:

"Nekem soha nem volt szellemi elődöm Rákosi ahogy a FIDESZ - nek sem"

Akkor hogy lehet, hogy ugyanúgy szerettek államosítgatni, mint ő?:)

"Én tudom hogy be lesz tiltva ez a lényeg"
Jól van elvtárs, akkor te tudod. Az a lényeg. :D

pocaklakó minimanó 2013.03.30. 23:10:38

@Pop40:

"Nem is állítottam ezt. Azt állítottam, hogy TÖBBEK KÖZÖTT a tandíjnak. Nagyon nem ugyanaz."

De, ugyanaz, mivel mást nem is említettél, hanem erre hegyezted ki az egészet.

"Csakhogy baromira nem ez volt a kiindulási alap."

"Ha megfigyelted, még véletlenül sem említettem konkrét országnevet."

Persze, nem tetted, csak közölted, hogy oda (drága tandíjra való hivatkozás) épeszű ember nem megy, mire közöltem, hogy igen muris ez a megállapítás, mert pont az az ország az egyik legvonzóbb a továbbtanulás szempontjából, ahová szerinted épeszű ember nem megy.

Kár, hogy bebuktad. :)

"Azt vitattuk, hogy a 2010-től megnövekedett kivándorlást mi okozza."

Igen, azt vitattuk és te olyan érveket hoztál, amelyek a te nézetedet támasztják alá, én meg olyanokat, amelyek az enyémet.

A különbség csupán annyi, hogy én hajlandó vagyok elfogadni a te érveidet, te meg nem az enyéimet.

Az volt az alap, hogy kivándorolnak a diákok, mert tandíj és egyebek, amire indoklásképpen kijött a gondosan szelektált adatokkal operáló cikk.

Így a legkönnyebb.

pocaklakó minimanó 2013.03.30. 23:12:12

@Pop40:

"Amúgy bebuknád. Jó voltam matekból."

Az kevés. Amikor először szembesültem - még alkalmazottként (illetve jelentkezőként) - egy ilyen teszttel, akkor is az volt a meglepő, hogy a sok gazdasági végzettségű, überokos gyerek simán elhasalt rajtuk.

Pedig ők is jók voltak matekból.

Elvileg.

Pop40 2013.03.31. 01:00:07

@pocaklakó minimanó:

"De, ugyanaz, mivel mást nem is említettél, hanem erre hegyezted ki az egészet."

Most ha elég demagóg akarnék lenni, idecitálnám a fenti felvetésed, hogy hozz egy olyan felmérést, amiben minden kivándorlót megkérdeztek, s bizonyítsd be, hogy nem így van. :D

De én sajnos nem tudom, miért mentek ki, bevallom, mindössze felsoroltam pár tényt, és levontam a következtetést, hogy egyik sem a maradás irányába mutat.

1, tény: 2010 óta jelentősen megnőtt a kivándorlók száma.
2, tény: LÉTEZIK JÓPÁR olyan vonzó ny-eu-i ország, melyben a felsőoktatási képzés még megélhetéssel együtt is olcsóbb, mint itthon. (Ebből a szempontból baromira mindegy, h van e olyan, ahol drágább, vagy nincs)
3, tény: Itthon sem a munkaerőpiaci, sem a "fizetésügyi" helyzet nem versenyezhet a kintivel (s egyik sem a javulás irányába mutat, hiába a közmunkásokkal "feljavított" statisztika.)

De amennyiben ezek a tények neked nem a kivándorlás irányába mutatnak, rád bízom annak megfejtését, hogy vajon tündérmeseországból 2010 óta miért menekülnek az emberek ugrásszerűen nagyobb számban, mint előtte bármikor. (Bizony, a sokat szidott Ferenc testvér időszakát is idevéve.)

"Persze, nem tetted, csak közölted, hogy oda (drága tandíjra való hivatkozás) épeszű ember nem megy, mire közöltem"

Olyan mesterien tudod kiforgatni az ember mondandóját, hogy az valami fantasztikus. :D
Én ezt úgy közöltem, hogy épeszű ember, ha van kettő, AMÚGY MINDEN EGYÉB JELLEMZŐBEN MEGEGYEZŐ ország, ahol az egyikben magas a tandíj, a másikban meg alacsony, akkor az alacsonyat választja majd.
Ettől persze nyilván egy Angliának lesznek olyan vonzó tulajdonságai, amik adott esetben felülírják ezt.
Persze rugózhatunk még ezen, ha neked ettől áll helyre a lelki békéd, készséggel elismerem, hogy minden épeszű ember megkeresi a lehető legdrágább országot, ahol legmagasabb a tandíj, és oda megy. Mint ahogy a víz is mindig a legnagyobb ellenállás irányába folyik, ugye. :D

"A különbség csupán annyi, hogy én hajlandó vagyok elfogadni a te érveidet"

Hol is történt ez az elfogadási momentum? Lehet hogy csak késő van, de hirtelen nem ugrik be példa ilyenre. :)

"kijött a gondosan szelektált adatokkal operáló cikk."

Hogy miért nem gondosan szelektált, azt már levezettem valamelyik előző hsz-ben, csak persze ezt is úgy kezeled, mintha meg sem történt volna.
De ha téged boldoggá tesz, kezeld úgy az ábrát, hogy felirkálod rá a drágább tandíjú országokat, s az oda irányuló kivándorlást is. (mint pl az említett Anglia.)
Nem hinném, hogy ez a lényegen, az ugrásszerűen megnőtt kivándorlás tényén változtat, de ha ettől jobb, rajtam ne múljék.:)

Pop40 2013.03.31. 01:02:19

@pocaklakó minimanó:
Erre sajnos, konkrét feladat hiányában nem tudok mit mondani.:) Írj be egy példát, és majd kiderül, menne e.

pocaklakó minimanó 2013.03.31. 07:52:36

@Pop40:

"De én sajnos nem tudom, miért mentek ki, bevallom, mindössze felsoroltam pár tényt, és levontam a következtetést, hogy egyik sem a maradás irányába mutat."

No, kezd alakulni a dolog.

Már ha érted.

Az első kérdés csupán annyi, hogy miért ezt a következtetést vontad le?

A második kérdés úgy szólna, hogy a 2004-es meglóduló kivándorlást illetően miféle következtetéseket lehet levonni?

Mert ugye egyszer megindult az a sok ember, miközben itthon meg dübörgött a pannon puma jóléti állama, akiről bárki példát vehetett.

Az emberek meg a lábukkal szavaztak.

Pl.: "...2005-2010 között 15%-kal zuhan a reálbér (...) A pedagógus bérek reálértéke például 2004-2012 között 40%-kal csökkent!" (kutatokejszakaja.hu)

pocaklakó minimanó 2013.03.31. 07:53:41

@Pop40:

"Erre sajnos, konkrét feladat hiányában nem tudok mit mondani.:) Írj be egy példát, és majd kiderül, menne e."

Így nem fog menni, mert az egésznek a lényege pont az, hogy adott számú, egyre nehezedő szintű feladatot adott idő alatt kell megfelelően megoldani.

Itt nem működik.

Élőben igen. :)

Lencsés István 2013.03.31. 09:56:14

@Pop40: Húsvét napján még rendesebb vagyok . :) Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Az államosítás jó . Nem vagyol elvtárs , két okból sem . 26 évesen nem lehet annak lenni , és elvtársak már rég nincsenek . :) ;)

Pop40 2013.04.01. 03:01:27

@pocaklakó minimanó:

"Már ha érted.
Az első kérdés csupán annyi, hogy miért ezt a következtetést vontad le?"

Nem, nem igazán értem.

A nem létező állásokból, a kevés fizuból és a tönkrevert, tandíjas felsőoktatásból miért azt a következtetést vontam le, hogy egyik sem a maradás irányába mutat?

"Mert ugye egyszer megindult az a sok ember, miközben itthon meg dübörgött a pannon puma jóléti állama, akiről bárki példát vehetett.
Az emberek meg a lábukkal szavaztak."

Látod, ezt azért kötve hiszem. :) MErt bizony előtte volt egy Medgyessy-féle 100 napos program, aminek minden elemét betartották. (Más tészta, hogy ez igencsak hazavágta a gazdaságot...)

"Mivel 2002-ben az MSZP a „Jóléti rendszerváltás programjá”-val nyerte meg a választásokat, Medgyessy – addig szokatlan módon – az ígéretek betartása mellett döntött. Kormánya 2002-ben meghirdette a Száznapos programot, amely átlagosan 50%-os béremelést biztosított a közalkalmazottaknak, a nyugdíjasoknak pedig egyszeri 19 000 forintos pótlékot. Méltányosságból megemelték a legalacsonyabb nyugdíjakat, és megemelték az egyetemi ösztöndíjakat is."

hu.wikipedia.org/wiki/Medgyessy_P%C3%A9ter

Vajon a megemelt ösztöndíj elől kezdtek el külföldre menekülni?:D

Hogy lábbal meg ki szavazott, azt nem tudom, de kézzel is szavaztak rá 2 évre, és a szoci kormány, a rendszerváltás óta először, duplázhatott. A fidesznek volt egy "rosszabbul élünk, mint 4 éve" -kampánya, ha még rémlik, Fatánéval. Ezt még a saját híveik is kiröhögték.

Pop40 2013.04.01. 03:06:31

@pocaklakó minimanó:

Ja, és erre nem kaptam választ:
------------------------------------
"A különbség csupán annyi, hogy én hajlandó vagyok elfogadni a te érveidet"

Hol is történt ez az elfogadási momentum? Lehet hogy csak késő van, de hirtelen nem ugrik be példa ilyenre. :)
------------------------------------
Légy kedves nem elsikkasztani a kérdést, nagyon érdekel a válasz. :)

Pop40 2013.04.01. 03:07:33

@pocaklakó minimanó:
Akkor tudom, miről lehet szó, írtam ilyet én is, mondjuk az inkább logika volt, mint matek.
Jó is lett, szeretem az ilyeneket.

Pop40 2013.04.01. 03:09:59

@Lencsés István:

Kedves elvtársam, mivel láthatóan tényleg felesleges veled bővebb társalgási formulákba belemenni, csak egy kérdést tennék fel:

Milyen összefüggést látsz aközött, hogy Rákosi pajtásnak, a fideszednek és neked is kedvenc szórakozásotok az államosítgatás? :)

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 07:11:14

@Pop40:

"A nem létező állásokból, a kevés fizuból és a tönkrevert, tandíjas felsőoktatásból miért azt a következtetést vontam le, hogy egyik sem a maradás irányába mutat?"

Nem, hanem hogy a sok lehetséges motiváció közül miért pont csak azokat emelted ki, amelyek szerinted azok (persze erről adat hiányában semmit nem tudunk, csak tippelgetünk), miközben a többit meg elhallgattad.

"Látod, ezt azért kötve hiszem."

Pedig ott vannak a kivándorlási adatok. De most meg nem hiszed, hogy az lehetett az oka? Itt meg azonnal vágod, hogy mi lehetett?

Nagyon magabiztos vagy, hallod-e! :)

"Vajon a megemelt ösztöndíj elől kezdtek el külföldre menekülni?"

Meg foglak lepni. Az az idézet, amely a brit földön való továbbtanulás népszerűségéről szól, ebből az időszakból származó indexes cikkből lett idemásolva. Ha jól emlékszem, 2005-ből.

Szóval? :)

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 07:14:09

@Pop40:

"Hol is történt ez az elfogadási momentum? Lehet hogy csak késő van, de hirtelen nem ugrik be példa ilyenre. :)"

Ott, hogy nem tartom kizártnak, hogy az általad említett tényezők is közrejátszottak a kivándorlás megnövekedésében, viszont egyáltalán nem tartom precíznek a szelektív kauzalitást, amelyet alkalmazol és amelyik kihagyja az aktuális érdekeket nem támogató vagy ideológiai elkötelezettséget nem pártoló tényezőket.

Avagy: Számos oka van, amelyekbe az általad említettek is beletartoznak és amelybe beletartoznak mások is, amelyeket szemérmesen kihagytál.

Már ha érted. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 07:19:58

@Pop40:

"Milyen összefüggést látsz aközött, hogy Rákosi pajtásnak, a fideszednek és neked is kedvenc szórakozásotok az államosítgatás?"

Mennyire volt rákosista a német kormány, amikor 2009-ben államosította a Bundesdruckereit?

És mennyire voltak orbánisták a hollandok, amikor 2008-ban államosították a Fortist és 2013-ban pedig az SNS-t?

És vajon mennyire szórakoztak jól a svédek a bankszektor jelentős részének 1992-es államosítása során?

Megannyi feszegető kérdés, amelyek megválaszolása el fog maradni. :)

Pop40 2013.04.01. 08:33:34

@pocaklakó minimanó:

"persze erről adat hiányában semmit nem tudunk, csak tippelgetünk)"

Adat hiányában? Konkrét adat van a 2010-től kezdődött kivándorlási boom-ról.
Konkrét adat van a tandíjról. (Akik fizetik, azoknak egészen konkrét az a több százezer forint.)
Konkrét adat van a munkanélküliségről is, maximum ez kozmetikázva van a közmunkásokkal.
Akkor mégis milyen "adat hiányában"?

"miközben a többit meg elhallgattad."

Igen, én már csak ilyen aljas vagyok. :)
Na de itt vagy te, aki most megmondod majd nekem a tutit, és írsz egy szép hosszú listát arról, amit pofátlanul elhallgattam: mindarról a hihetetlenül számos tényezőről, ami 2010 óta csak úgy csábítja itthon tanulásra illetve itthon maradásra a hallgatókat. :)
Repesve várom a listát. :)

"Itt meg azonnal vágod, hogy mi lehetett?
Nagyon magabiztos vagy, hallod-e! :)"

Igen, a szerénység, az okosság meg a szépség mellett a magabiztosság is fő erényem. :P
Azt mondjuk nem tudom, miért kell ahhoz magabiztosnak lennem, hogy kijelentsem, hogy egy megemelt ösztöndíj (azaz mondjuk hnaptól ugyanolyan teljesítményre több pénzt kapsz) nem ösztönöz kivándorlásra igazán.

De amennyiben az ugyanarra több pénz kivándorlásra ösztönöz, vezesd le nekem kérlek, hogyan. :)

"Az az idézet, amely a brit földön való továbbtanulás népszerűségéről szól, ebből az időszakból származó indexes cikkből lett idemásolva."

Naaaaaa ..... itt azért egy egész finom csúsztatási kísérletet érzek.

A "a brit földön való továbbtanulás népszerűsége" mégis mióta egyenértékű egy kényszerből való tömeges kivándorlással?:O

Pop40 2013.04.01. 08:41:14

@pocaklakó minimanó:

Hú hallod, te valami marketinges lehetsz fő- vagy mellékállásban. :DDD
Még senkit nem láttam ilyen profin beszélni a semmiről. :DD

"Ott, hogy nem tartom kizártnak, hogy az általad említett tényezők is közrejátszottak a kivándorlás megnövekedésében"

Nem tartod kizártnak, hogy a sok százezres tandíj, a kinti olcsóbb képzések lehetősége, meg az állások hiánya valakit kivándorlásra ösztönöz??:O
Eszméletlen rendes tőled. Nem is értem, miért vagy ennyire jó hozzám:P

"Számos oka van, amelyekbe az általad említettek is beletartoznak és amelybe beletartoznak mások is, amelyeket szemérmesen kihagytál."

Nosza akkor, dobd fel szép kerek listában azt a "számos okot": :)
De konkrétan felsorolva ám, nem marketinges szóvirágokkal!:)

Pop40 2013.04.01. 08:45:00

@pocaklakó minimanó:
Ez valóban érdekfeszítő, és noha erős kétségem van afelől, hogy ezen folyamatok orbáni mintára zajlottak volna le, de bevallom, nem vagyok képben a témában, (ahhoz pedig, hogy most adatokat keresgéljek cáfolatnak, semmi kedvem:P)
így nem vitatkozom.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:07:01

@Pop40:

"Adat hiányában? Konkrét adat van a 2010-től kezdődött kivándorlási boom-ról.
Konkrét adat van a tandíjról. (Akik fizetik, azoknak egészen konkrét az a több százezer forint.)
Konkrét adat van a munkanélküliségről is, maximum ez kozmetikázva van a közmunkásokkal.
Akkor mégis milyen "adat hiányában"?"

Ezekkel az adatokkal nem csupán azt az egyetlen következtetést lehet levonni, amelyet voltál szíveskedni ide bedobni univerzális magyarázatként.

Úgy tűnik, akkor mégsem érted.

"Na de itt vagy te, aki most megmondod majd nekem a tutit, és írsz egy szép hosszú listát arról, amit pofátlanul elhallgattam..."

Azt hiszem, mintha a falnak beszélnék.

Sebaj!

"A "a brit földön való továbbtanulás népszerűsége" mégis mióta egyenértékű egy kényszerből való tömeges kivándorlással?"

Ld. feljebb.

A probléma ott van az érvelésedben, hogy a hozott adatokból

a) NEM következik egyértelműen, hogy a kivándorlás azok miatt adott módon történik és
b) NEM magyarázza, hogy korábban - állítólag jobb gazdasági helyzetben és dübörgő pannon pumában - miért volt jelentős mértékű a kivándorlás; mert az volt.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:14:20

@Pop40:

"Nem tartod kizártnak, hogy a sok százezres tandíj, a kinti olcsóbb képzések lehetősége, meg az állások hiánya valakit kivándorlásra ösztönöz?"

Ez így van. A tandíj, az olcsóbb képzések és a többi ösztönözhet, de nem ezek a kizárólagos indokok.

Idézetek egy 2012-es cikkből (eharmonia.hu):

a) "Karrierépítés, idegen nyelv felsőfokú elsajátítása, külföldi munka lehetősége: a legtöbb magyar diák ezek miatt tanul más országban."
b) "ÉVRŐL ÉVRE TÖBB magyar diák dönt úgy, hogy külföldön folytatja tanulmányait."
c) (Ausztriáról) "A képzések színvonala elmarad a hazaitól. (...) Péter hozzáteszi, kisebb lemondásokkal is jár a kinti élet. Magyarországon sokkal több mindent megengedhetett magának."
d) "...-nek gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a világhírű Cambridge-i egyetemen tanulhatott. A most 27 éves külkereskedő tudatosan készült az angliai évekre. Már középiskolásként felsőfokú nyelvvizsgát tett. Majd egy évre Londonba költözött, hogy tovább csiszolja tudását. Miközben bébiszitterként dolgozott, napi négy órát töltött nyelviskolában."
e) "A magyar iskolarendszer nagyon jó alapokat adott, a tárgyi tudásom a legtöbb csoporttársamét jóval meghaladta. (...) Nem olcsó mulatság a diákélet Nagy-Britanniában."
f) "Csaknem 1000 honfitársunk jár iskolába az óceán másik oldalán. K. P. New Yorkban szociológia szakon szerzett diplomát.
– Nagyon vonzott az amerikai életforma – részletezi P., hogy miért ment Amerikába. – Szerettem volna élőben is megtapasztalni azt, amit a filmekben láttam. Vágytam a szabadságra, és az önállóságra."

A neveket kihagytam.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:15:18

@Pop40:

"...ahhoz pedig, hogy most adatokat keresgéljek cáfolatnak, semmi kedvem..."

Mindjárt gondoltam is, hogy innentől kezdve felejtős lesz a dolog. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:20:35

@Pop40:

"Nosza akkor, dobd fel szép kerek listában azt a "számos okot": :)
De konkrétan felsorolva ám, nem marketinges szóvirágokkal!:)"

Adok egy linket, frisset. Tessék elolvasni és megmagyarázni, hogy miért mondanak az érintettek közül elég sokan teljesen mást, mint amit te a hozott adataid alapján állítasz: www.origo.hu/itthon/20130321-egyre-tobb-magyar-diak-valasztja-a-kulfoldi-tovabbtanulast.html

Pop40 2013.04.01. 22:38:38

@pocaklakó minimanó:

"Ezekkel az adatokkal nem csupán azt az egyetlen következtetést lehet levonni, amelyet voltál szíveskedni ide bedobni univerzális magyarázatként."

Egészítsd ki, körülbelül 10 hsz óta mondom. De az valahogy nagyon nem akart jönni. Most végre hoztál egy cikket, azt majd mindjárt kielemzem a következő hsz-ben.
De az enyémtől eltérő véleményt nem nagyon közöltél. Ezt nem csak így meg nem csak úgy meg nem csak amúgy lehet értelmezni - ez a lemez megy napok óta. De hogy HOGY MÁSHOGY lehet értelmezni, az nagyon nem jött.

"Azt hiszem, mintha a falnak beszélnék."
Én már csak ilyen hülye vagyok, nézd el nekem. :)
Már csak azért is, mert nem nagyon látom azt a szép hosszú listát, amit pofátlanul elhallgattam. A cikkben van egy-két szempont, arra mindjárt kitérek külön hsz-ben.

"A probléma ott van az érvelésedben, hogy a hozott adatokból... NEM magyarázza, hogy korábban - állítólag jobb gazdasági helyzetben és dübörgő pannon pumában - miért volt jelentős mértékű a kivándorlás; mert az volt."

1, a kivándorlás jelentős volt, de messze nem akkora mint most.
2, tőlem azt kérd számon, amit ÉN mondtam, légy oly kedves. Én soha sehol nem beszéltem dübörgő pannon pumáról.
3, Én azt sem állítottam soha, hogy KIZÁRÓLAGOSAN (100%-ban) az általam megjelölt okok miatt megy, aki megy. Ezt egyébként a cikk sem cáfolja, sőt.

Pop40 2013.04.01. 22:41:31

@pocaklakó minimanó:

"A tandíj, az olcsóbb képzések és a többi ösztönözhet, de nem ezek a kizárólagos indokok."

Hol állítottam én ezt, hogy ezek a kizárólagos indokok?
Én azt állítottam/állítom, hogy nagyban, akár döntő részben hozzájárulnak.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:46:20

@Pop40:

"Én azt állítottam/állítom, hogy nagyban, akár döntő részben hozzájárulnak."

Én meg azt, hogy ezek gy részét alkotják az indokok sokaságának és nem biztos, hogy nagyban vagy akár döntő részben járulnak hozzá.

Te viszont a többiről szinte említést sem tettél, miközben bőven vannak más indokok is.

Megkaptad a listát, kezeld és magyarázd! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:50:05

"Van ez a tény s van az, hogy jelenleg többen mennek el, mint eddig bármikor. Tény az, hogy itthon a munkanélküliek száma nőtt, ha a kozmetikázott adatokból kivonjuk a közmunkásokat, ami nem hinném, hogy perspektíva lenne egy frissen végzettnek. Azaz túl sok jóra a mérnök-informatikus-pár felkapott gazdasági végzetteken kívül nem számíthat a friss diplomás. Innentől kezdve vajon lehet e összefüggés a kivándorlás meg a felsőoktatás állapota között?"

Ez volt a fő vonulata az érvelésednek.

Persze "véletlenül" kimaradt belőle sok egyéb, de ez felejtős. :)

Pop40 2013.04.01. 22:50:21

@pocaklakó minimanó:
Halál jópofa vagy, hallod. :)
Feldobsz egy, az eddigihez képest halál idegen témát, és mikor nem kezdek utána azonnal nyomozgatni, akkor onnantól felejtős?:D

Ha gondolod, dobálok fel random témákat én is, beszélj róla, ha nem tudsz/akarsz, majd vigyorgunk egy jót.:)
Noha nem teljesen értem, az itteni államosításokat miért mentegeti az, hogy a történelemben volt már rá máshol is példa, pl 92-ben, a kétségkívül kőkomcsi svédeknél.

Pop40 2013.04.01. 22:52:27

@pocaklakó minimanó:

"indokok sokaságának"

igen, ez volt az a dolog, amiben odáig jutottunk, hogy kijelentetted, hogy van ilyen. :)
Mióta beszélünk róla?

Ehhez képest mostanra sikerült végre hoznod egy CIKKET, amin egyáltalán el lehet indulni. Nem saját vélemény, de legalább kiindulni ki lehet belőle.

Pop40 2013.04.01. 22:54:01

@pocaklakó minimanó:

"Megkaptad a listát, kezeld és magyarázd! :)"

Nana, főnök!:) Én egy CIKKET kaptam meg. Amennyiben ez a cikk teljesen és 100%-ban lefedi a te véleményed, akkor helyben vagyunk, ellenkező esetben még mindig lógsz az "általam elhallgatott" tényekkel.
Rögtön kifejtem a cikket.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 22:56:52

@Pop40:

"Ehhez képest mostanra sikerült végre hoznod egy CIKKET..."

Te ugye rövidtávú memóriával dolgozol? :)

Pop40 2013.04.01. 23:30:47

A cikk csak felsőoktatásról beszél, ami az emigrációnak csak egy része (noha kétségkívül jelentős része.) Ennélfogva az általam felvetettek egy része (jogbizonytalanság, munkanélküliség, visszamenőleges törvénykezés, stb) nem jelenik meg benne.

Vegyük akkor csak a kivándorlás felsőoktatást érintő szegmensét.

Politikán kívüli okok:
- "felnőtt egy sokkal mobilabb, nyelveket kitűnően beszélő generáció" (ebbe venném még a kalandvágy, tapasztalatszerzés, stb-t is, amit utána taglal)
-"azt a kapcsolati hálót, a karrierlehetőségeket vagy azokat a készségeket a magyar egyetemek nem tudják megadni""Egy állásinterjún egyszerűen elájulnak, ha meglátják, hogy Cambridge-ben végeztél."
Ezzel nincs mit tenni, sőt önmagában nem is tekinthető bajnak. A kivándorlás még jó is tud lenni, ha kimegy egy réteg, ott megtanulja a nyugati szaktudást, kultúrát, majd hazajön s ezt elhinti itthon is. A gond csak az, hogy jelenleg aki kimegy, nincs oka hazajönni. (magánéleti-családi stb okokat kivéve.)

Politikától-gazdaságtól függő okok:

Az egyre növekvő kivándorlás gyökere valahol ez:
- Péter, aki az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumának végzős hallgatója, például azért döntött az edinburgh-i Napier University mellett, mert már az unokatestvére és a testvére is kint él, és ott tud tengerbiológiát tanulni. / A családi motivációk mellett közrejátszik azért a divat is. Szerinte sokan csak azért döntenek a külföld mellett, mert azt látják, hogy annyira sokan mennek ki, és akkor már ők sem akarnak mást. / ma már nem teljesen egyedül kell nekivágni a sokszor hónapokig elhúzódó, nagy adminisztrációval és sok felkészüléssel járó felvételi procedúrának. Sokan tanulnak kint magyarok, látják a példájukat, ráadásul egyre több tanácsadó cég...

Magyarán azért mennek ki, mert mindenki más kint van már. Ez ugye egy öngerjesztő folyamat, az elején nehezen indul be, mert a családot, haverokat nehéz itthagyni. Na de mi van, ha a család egy része (majd az egésze) és az összes haver MÁR KINT VAN? Innentől a folyamat exponenciálisan felgyorsul.
Na itt kellene addig beavatkozni, amíg nem késő, ugyanis ha már tényleg a teljes ismerősi kör kint lesz, az illető hülye lesz hazajönni, minek jönne? Fizu szar, meló nincs, ország semmilyen szempontból nem vethető össze azzal, s már a haverok-rokonok is kint vannak - minek jönne haza???
Jelenleg a kormány ahelyett, hogy ezt a folyamatot visszafogta volna, még jól be is gyorsította. S egy idő után már annyira öngerjesztő lesz, hogy még ha akarna, se tudna mit csinálni, az utolsó majd oltsa el a villanyt.

- további érdekes mondatok:
"Döntésében nem játszottak szerepet a kormány felsőoktatással kapcsolatos döntései, sokkal inkább az, hogy kint diákmunkával is meg lehet keresni ezer fontot, amelyből fent lehet tartani egy lakást is, ráadásul a skót felsőoktatás ingyenes."
Lásd grafikonom, amit "lefikáztál", mert hogy hiányos. Igen, csak a lényeg van rajta, a töltelék nincs. Erről beszéltem eddig, hogy vannak olyan országok, ahol az egyetem még a megélhetéssel együtt is olcsóbb, mint itthon. Erre hoztad azt, h de vannak, ahol nem, s azok lemaradtak. Na ja. És ki nem szarja le?
A srác azokra a helyekre egyszerűen NEM MENT KI, és ennyi. Ennyi volt a "torzítása" a grafikonnak. :DDD

-"Az Angliában továbbtanuló fiatalok mindegyike a rendkívül kedvező brit diákhitellel finanszírozza a tanulmányait."
(s ez után a részletek. -Vesd össze a röghözkötéses - több százezres magyar konstrukcióval.)

A következő a no comment-kategória:
-"Tamás szerint a kortársak döntésében hetven százalékban a kaland- és tudásvágy, míg harminc százalékban a magyar felsőoktatás körüli politikai botrányok játszottak szerepet. "Ha valakiben megvolt a kétely, hogy Magyarország vagy külföld, akkor az utóbbi hónapok felsőoktatással kapcsolatos döntései hatására biztosan a külföld mellett döntött" - mondta."
NEM EZT MAGYARÁZTAM EDDIG???????????

S a cikk eléggé elnagyoltan foglalkozik vele, de én a magyar fizetéseket, karrierlehetőségeket, társadalmi légkört stb mindenképpen ide sorolnám. Ahol agyhalott exkomcsi vén faszok le akarják savazni a tüntető diákot, mert számon kéri a felcsúti szarházin azt, amit Ő SAJÁT MAGA S(Z)AVAZTATOTT MEG NÉPSZAVAZÁSON 5 ÉVE - nos, ez kétségkívül egy tanulást, életpályát bátorító közeg.

Összességében kitűnő cikk, kicsit hiányos, de nagy vonalakban pontos, hozhattad volna hamarabb is. (Ha már saját elgondolásaid nem voltak, csak az enyémek nem tetszettek:PP)

Pop40 2013.04.01. 23:32:55

@pocaklakó minimanó:

"Te ugye rövidtávú memóriával dolgozol? :)"

Abszolút. Ilyenkor az a legjobb, ne kopjon az elem. :)

Mielőtt kötekedni kezdenél, hogy de már mennyi mindent hoztál, a kérdéskör EGÉSZÉRE nem igazán világít rá sem az egy szem brit példád korábbról, sem a svéd államosítás kérdésköre. :D

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 23:40:12

@Pop40:

"A gond csak az, hogy jelenleg aki kimegy, nincs oka hazajönni."

Már megint úgy értelmezed a dolgokat, hogy nincs mögötte semmi a saját meggyőződéseden kívül.

Erről beszélek. Felépítesz egy prekoncepciót és ehhez igazítod hozzá a többi összes dolgot úgy, hogy azzal a prekoncepciódat igazold.

Ez az önmagával való érvelés egyik fajtája.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 23:43:22

@Pop40:

" Ez ugye egy öngerjesztő folyamat..."

Ez igaz, viszont ennek ismételten nincs köze ahhoz, amiről írsz, mivel pont az idézett rész is a divatról beszél.

Te meg nem.

"...az illető hülye lesz hazajönni, minek jönne?"

És ismételten visszatérsz ahhoz, hogy kigondolj egy értelmezést, majd leírod, hogy ez így van.

Hogyan kezeled akkor azt, ha mégis visszatérnek, pedig szerinted nem kellene?

Az a baj az érveléseddel, hogy folyton oda kanyarodsz vissza, hogy az elképzelésedhez igazítod a szövegeket, miközben nem tudod megmutatni közöttük az ok-okozati összefüggést és nem tudod magyarázni, ha nem az elképzelésed érvényesül.

Pop40 2013.04.01. 23:46:15

@pocaklakó minimanó:

Cáfolj meg nyugodtan.

Mi oka van? Ha ennyire mondod, biztosan van. Mi?
(Most a honvágyas-magánéleti vonalat hagyjuk, az nem gazdasági vonal.)

Nos?

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 23:47:05

@Pop40:

"Erre hoztad azt, h de vannak, ahol nem, s azok lemaradtak."

Persze, hogy lemaradtak, mert torzították (pontosabban inkább helyrerakták) volna azt az imázst, amit te is és mások is sulykolni igyekeztek, miszerint a mostani helyzet az oka mindennek.

Nem, nem az oka. Az egyik oka - de ezt folyamatosan figyelmen kívül hagyod és elbagatellizálod.

A lemaradó dolgok azért maradtak le, mert velük pont nem lehet indokolni azt, hogy a sanyarú helyzet miatt tántorogtak volna ki, ugyanis azokon a helyeken sokkal nagyobb költségek léteznek, ENNEK ELLENÉRE egy csomóan választják őket, tehát nem indokolható az üres zsebbel a dolog.

Pontosan EZÉRT is maradtak ki. Túlságosan megbonyolították volna a leegyszerűsített érvelést.

Minek gondolkozni, ugye?

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 23:49:31

@Pop40:

"NEM EZT MAGYARÁZTAM EDDIG?"

Nem. És ő sem ezt magyarázza. Az okok számosak, és az okoknak csak egy részét alkotják azok, amelyek primátusáról te itt hőzöngsz.

Feljebb volt egy csomó indok, amelyekből te gondosan kiszemezgetted azt, ami a nézetednek megfelelt és aztán ráfogtad, hogy emiatt, miközben sem összefüggést nem tudtál mutatni, hogy főleg emiatt, sem pedig ellentétes nézetet nem tudtál vele kezelni.

pocaklakó minimanó 2013.04.01. 23:50:35

@Pop40:

"Mielőtt kötekedni kezdenél, hogy de már mennyi mindent hoztál, a kérdéskör EGÉSZÉRE nem igazán világít rá..."

Érdekes viszont az, hogy amennyiben te hozol egy darab, egyféleképpen értelmezett dolgot, az meg azonnal rávilágít mindenre.

Ó, banyek! :)

Pop40 2013.04.01. 23:54:29

@pocaklakó minimanó:

"mivel pont az idézett rész is a divatról beszél." Francot. Megemlíti a divatot IS, yes. Sosem tagadtam ennek a létét.
Ennek viszont az lesz a folyománya, amivel folytattam, h mivel mindenki kint lesz, egy fontos faktor kiesik, ami hazavonzaná az illetőt. (Sőt, épp ellenkezőleg, onnantól kezdve már ODA fogja majd vonzani!!!)

"És ismételten visszatérsz ahhoz, hogy kigondolj egy értelmezést, majd leírod, hogy ez így van."

Vicces gyerek vagy te, hallod. :) Értelmezést kérsz tőlem a cikkre, megteszem, erre most ez a baj?
Mit vártál, hogy majd előadom a TE interpretációd?:DDDDDDDDDDDDDD

Mondtam ezerszer, ha nem értesz egyet, javítsd ki, de erre következetesen nem vagy hajlandó, csak sorolod tovább, hogy a saját értelmezésem mondom. Mégis, ki a francét kéne??:DDDDDDD

"Hogyan kezeled akkor azt, ha mégis visszatérnek, pedig szerinted nem kellene?"

1, meg fogok lepődni
2, nagyon fogok örülni, nagyon ráférnek az országra, a magukba forduló, mindenki-más-hibás-csak-én-nem stílusú, ostoba nacionalisták mellé.

"Az a baj az érveléseddel, hogy folyton oda kanyarodsz vissza, hogy az elképzelésedhez igazítod a szövegeket, miközben nem tudod megmutatni közöttük az ok-okozati összefüggést és nem tudod magyarázni, ha nem az elképzelésed érvényesül."

Ez gyönyörű szép rizsa, de konkrétum nélkül elég kevéske.

Ha nem értesz egyet az érvelésemmel, semmi gond, javítsd ki. ÉN alátámasztottam, megfelelő idézetekkel, az ÁLTALAD hozott cikkből.

Az viszont ugye elég vérszegény, hogy elképzelésedhez igazítod a szövegeket, prekoncepciós vagy, stb stb stb. De hogy miben, az nem derül ki.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 00:03:46

@Pop40:

"Sosem tagadtam ennek a létét."

És sosem említetted.

Pedig említhetted volna, de "véletlenül" kimaradt. A többivel együtt.

Érthető. Nem támogatja azt, amivel operálsz. :)

"Értelmezést kérsz tőlem a cikkre, megteszem, erre most ez a baj?"

Nem magával az értelmezéssel van baj, hanem annak egyoldalúságával.

De azt hiszem, továbbra sem érted, miről is beszélek.

Pop40 2013.04.02. 00:05:18

@pocaklakó minimanó:

Édes istenem, végre érvek. :DDDDDDDDDDD
Mi történt veled, csak nem vagy lázas?:DDDD

"torzították (pontosabban inkább helyrerakták) volna azt az imázst, amit te is és mások is sulykolni igyekeztek, miszerint a mostani helyzet az oka mindennek."

Ilyet én soha sehol nem mondtam, mert 2 dolgot feltételezne:

1, az elődök mindig mindent jól csináltak
2, semmi gond nem volt a felsőoktatásban 2010-ig. Ez nyilván hülyeség.

Az viszont tény, hogy azóta bejött egy sok százezres tandíj, tény, hogy KOMPLETT SZAKOK megszűnéséről - költségtérítésessé tételéről a felvételizők felvételi előtt 2 héttel (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) értesülnek, hogy szénszünet van az iskolákban 20-30 éve először, hogy a rektorok nyilatkozzák, hogy ilyen terhekkel az egyetem csődbe fog menni, (tökmindegy, igaz vagy sem, nem egy jó imázs a magyar felsőoktatásnak) s tény, hogy a jogaikért tüntető diákokat fogatlan vén savazós szarkupacok vegzálják.
Emellett munkahelyek sehol, s az egész ország bűzlik a korrupciótól (ez sem új, de most csúcsosodott ki)
Szólj, ha valamit kihagytam s ha valamelyik jelenség csak az én "prekoncepciómban" létezik.

"ENNEK ELLENÉRE egy csomóan választják őket, tehát nem indokolható az üres zsebbel a dolog."

Soha, sehol nem állítottam, h CSAK anyagi oka van a kimenetelnek. Te viszont ezt teljes mértékben tagadnád.

MEgkérdezném azért azt a (mondjuk) jogásznak vagy közgazdásznak készülő felvételizőt, aki arra gyúr 4-5 éve, különórákra jár, és aztán 2 héttel felvételi előtt megtudja, hogy vagy perkál százezreket félévenként, vagy megy máshova, ahogy Rózsika tanácsolta.

Tuti jó véleménye lehet a magyar felsőoktatásról. (De elismerem, ez utóbbi mondat csak az én prekoncepcióm. :DDDDD)

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 00:08:22

@Pop40:

"Az viszont ugye elég vérszegény, hogy elképzelésedhez igazítod a szövegeket, prekoncepciós vagy, stb stb stb. De hogy miben, az nem derül ki."

Pedig egy csomószor leírtam már.

No, akkor még egyszer leírom.

Elképzeled, hogy szerinted milyen okai lehetnek a kivándorlásnak, majd a hozott adatokat ehhez igazítod hozzá, mert az értelmezésed szerint pont azt támasztják alá, viszont nem tudod megmutatni az összefüggéseket az adatok és az értelmezésed között és nem tudsz mit kezdeni más motivációkkal sem, ezért őket hanyagolod a felsorolásból.

Kiemelted, hogy rossz gazdasági helyzet és tandíj, majd közölted, hogy ezek alátámasztják a tömeges kivándorlást.

Nem mutattál összefüggést a számok és az értelmezésed között és nem említettél más motivációkat sem. Ráadásul más motivációk láttán egyrészt nem tudtad beilleszteni őket a saját rendszeredbe, így vagy hanyagolod őket, vagy megpróbálod hozzáigazítani a saját elképzeléseidhez.

Összefoglalva: Válogatsz, szemelgetsz a dolgok között, valamint kirekesztő vagy azon dolgokkal kapcsolatban, amelyek nem támogatják az elképzelésedet.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 00:10:21

@Pop40:

"Soha, sehol nem állítottam, h CSAK anyagi oka van a kimenetelnek."

Nem említettél más dolgokat. Ennyi. Ha készítesz egy listát, amelyen szerepelnek a lehetséges okok, akkor elkerülhetted volna ezt.

Kihegyezted az anyagiakra és most így jártál.

Nem baj, legközelebb jobban sikerül. :)

Pop40 2013.04.02. 00:13:08

@pocaklakó minimanó:

"Feljebb volt egy csomó indok, amelyekből te gondosan kiszemezgetted azt, ami a nézetednek megfelelt és aztán ráfogtad, hogy emiatt,"

1, nem értünk egyet. A legfontosabbakat foglaltam össze.
2, amennyiben szerinted nem, nem tiltja senki, hogy te is szemezgess a véleményed alátámasztására tényeket. Majd nekiállok megcáfolni, ha sikerül, oké, ha nem, nyertél, igazad volt, én meg így jártam.

"miközben sem összefüggést nem tudtál mutatni,"

Ja kérem, mikor azon nekiálltál kötözködni, hogy a tandíj elvándorláshoz vezet.... ha ez valakinek nem evidens összefüggés, ott nem tudok mit tenni. (És még egyszer, mert ezeket szereted félreérteni: nem azt mondom, h ez az elvándorlás kizárólagos oka, de a te szőrszálhasogatásodban még azt is bizonygatni kell, hogy a tandíj nem vezet egyenesen ahhoz, h mindenki megrohamozza a magyar egyetemeket.)

Pop40 2013.04.02. 00:15:11

@pocaklakó minimanó:
Ja kérem, könnyű dolga van annak, aki nem mond semmit, csak azt ismételgeti : "ez nem feltétlenül igaz" "ez nem következik ebből" "prekoncepcióid vannak" - s ezeken kívül az égvilágon nem mond semmit. :))

A semmiben valóban nem lehet sem tévedni, sem kihagyni belőle valamit. :D

Pop40 2013.04.02. 00:22:51

@pocaklakó minimanó:

"Elképzeled, hogy szerinted milyen okai lehetnek a kivándorlásnak, majd a hozott adatokat ehhez igazítod hozzá, mert az értelmezésed szerint pont azt támasztják alá, viszont nem tudod megmutatni az összefüggéseket az adatok és az értelmezésed között és nem tudsz mit kezdeni más motivációkkal sem, ezért őket hanyagolod a felsorolásból.
Kiemelted, hogy rossz gazdasági helyzet és tandíj, majd közölted, hogy ezek alátámasztják a tömeges kivándorlást." stb stb

Na akkor játsszuk azt.

Leírod az alábbiakat.
1, SZERINTED milyen okai lehetnek a 2010 óta döntő mértékben megnőtt kivándorlásnak, s mi lehet az oka, hogy pont 2010-ben lett minden addiginál nagyobb mértékű?
2, Mik azok az okok, amik jelenleg a kivándorlás ellen hatnak és
3, mik azok az okok, amik jelenleg egy kivándoroltat hazacsábítanak.
4, A tandíj és a rossz gazdasági helyzet mennyiben befolyásolja a kivándorlást?

Epedve várom.
Lehetnek benne prekoncepciók is, sőt.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 00:29:23

@Pop40:

"A legfontosabbakat foglaltam össze."

A SZÁMODRA legfontosabbakat.

"amennyiben szerinted nem, nem tiltja senki, hogy te is szemezgess a véleményed alátámasztására tényeket."

A linkeken és a beidézett szövegekben megtalálod őket.

"Ja kérem, mikor azon nekiálltál kötözködni, hogy a tandíj elvándorláshoz vezet..."

Nem. Azért "kötözködtem", mert te kiemelted ezt, mint a legjellemzőbb okot, miközben

a) egy csomó más ok is van az elvándorlásra, de ezekről nem tettél említést (érdekes, miét nem?) és
b) az elvándorlási adatokból nem tudtad számszerűen levezetni, hogy a megugrás a tandíjnak és az egyéb anyagi dolgoknak köszönhető.

Az b) pontot nem is fogod tudni. Az ellenkezőjét sem lehet tudni. Tippelgetünk.

Nyugodj bele, hogy te is tippel, más is tippel, aztán a valós okok meg rejtve maradnak.

"...te szőrszálhasogatásodban még azt is bizonygatni kell, hogy a tandíj nem vezet egyenesen ahhoz, h..."

Ismét téves. Az én érvelésemben a tandíj és az anyagi helyzet kettő a lehetséges okok közül. És az érvelésemben nincs összefüggés - mert nem is lehet - az okok és a tendenciák között.

Nem magyarázható, hogy a megnövekedésben a tandíj és az anyagi okok játszottak főszerepet és nem magyarázható az sem, hogy a divat, meg a külföldi példák, meg a karrierépítés.

Ezekről akkor nyilatkozhatna bárki is (TÉGED is beleértve), ha számszerűsíthető lehetne, hogy az x%-os növekedés y%-át ez teszi ki, z%-át meg az.

Ilyen számokat nem tudunk mutatni, tehát tippelünk.

Te NEM tippeltél. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 00:31:55

@Pop40:

"SZERINTED milyen okai lehetnek a 2010 óta döntő mértékben megnőtt kivándorlásnak, s mi lehet az oka, hogy pont 2010-ben lett minden addiginál nagyobb mértékű?"

Szerintem...

a) divat,
b) példakövetés,
c) karrierépítés,
d) tandíj,
e) anyagi helyzet,
f) mert-csak dafkeség,
g) egyéb.

Nem feltétlenül fontossági sorrendben. De - veled ellentétben - nem tudom halálbiztosan, melyik a legjellemzőbb. :)

Mi lehet az oka?

A fentiek a)-tól f)-ig.

Pop40 2013.04.02. 00:42:18

@pocaklakó minimanó:

"A SZÁMODRA legfontosabbakat."

Naná. Jó vicc. Esetleg a számodra legfontosabbakat kellett volna?:D Meg is írjam tán helyetted?:DDD

"A linkeken és a beidézett szövegekben megtalálod őket."

Az előző hsz 4 kérdésére a saját véleményed legyél kedves leírni, úgy lesz a legtisztább, én ugye nehéz felfogású vagyok.:)

"egy csomó más ok is van az elvándorlásra, de ezekről nem tettél említést (érdekes, miét nem?)"

- mondjuk mert---- esetleg nem tudtam róluk?:D
- vagy azért, hogy valami véleményt esetleg te is írj?

"Nyugodj bele, hogy te is tippel, más is tippel, aztán a valós okok meg rejtve maradnak."

Ehhez képest eddig az volt a vonal, hogy nekem prekoncepcióim vannak, mert amiket leírtam, az nem vezethet el ehhez a következményhez.
Most akkor mi van?:)

"És az érvelésemben nincs összefüggés - mert nem is lehet - az okok és a tendenciák között. "

Waddafak??? Nálad akkor az ok nem ok? :O
Minden tendenciának vannak okai. Én elsoroltam a legvalószínűbbeket. Jobbakat eddig te sem tudtál, csak ezeket megkérdőjelezni.

"Nem magyarázható, hogy a megnövekedésben a tandíj és az anyagi okok játszottak főszerepet és nem magyarázható az sem, hogy a divat, meg a külföldi példák, meg a karrierépítés."

Lehet, h nem magyarázható, de a kivándorlók mégis megtették. :P Ott van a cikkedben feketén-fehéren.

"Ezekről akkor nyilatkozhatna bárki is (TÉGED is beleértve), ha számszerűsíthető lehetne, hogy az x%-os növekedés y%-át ez teszi ki, z%-át meg az."

Regresszióanalízist kéne tanulnod. Imádnád. :)

Pop40 2013.04.02. 00:51:11

@pocaklakó minimanó:
Alakulunk. Már csak azt kell kisakkozni, a 6 pontodból melyik(ek) változott(tak) 2010-ben, nyilván az az oka(i) a 2010-től megugrott növekedésnek.

a) divat,
b) példakövetés,
c) karrierépítés,
d) tandíj,
e) anyagi helyzet,
f) mert-csak dafkeség,
g) egyéb.

Melyik változhatott 10-ben a te okaid közül? Nagyobb lett a divat? Vagy a példakövetés, esetleg a dafkeség?

Ezt még megfejted, és mára elég is lesz, végre léptünk egyet előre. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 06:32:39

@Pop40:

"Naná. Jó vicc. Esetleg a számodra legfontosabbakat kellett volna?"

A legfontosabbak nem egyenlőek a számodra legfontosabbakkal.

Ha én írtam volna a számomra legfontosabbakról, és legfontosabbként hivatkoztam volna rájuk, akkor te vernéd itt magad, hogy nem is úgy van, mert te másképp látod.

No?

"mondjuk mert---- esetleg nem tudtam róluk?"

Kamu. És most csak ironizálva írod ezt le.

"Ehhez képest eddig az volt a vonal, hogy nekem prekoncepcióim vannak, mert amiket leírtam, az nem vezethet el ehhez a következményhez."

Ez így van. Prekoncepcióid vannak, mert csak azokat említed, amelyek számodra - alaptalanul - igazoltak. Ha tisztességesen járnál el, úgy tennél, mint én és leírnál még egy rakás másikat is (ld. lista), amelyek szintúgy közrejátszhatnak a jelenségben.

De nem tetted. Innentől kezdve lesz hiteltelen a dolog és prekoncepciós.

Azzal pedig nem mész semmire, ha szándékosan hagyod ki őket, hogy majd mások pótolják.

Ilyet bárki tud ugyanis. A módszer ettől még elvetendő marad.

"Minden tendenciának vannak okai. Én elsoroltam a legvalószínűbbeket. Jobbakat eddig te sem tudtál, csak ezeket megkérdőjelezni."

Nem. Elsoroltad a számodra legvalószínűbbnek tűnőket. Én viszont felsoroltam még hozzá másokat is (ld. lista), amelyek ugyanannyira közrejátszhattak, csak mivel számodra azok nem voltak szimpatikusak, mert a korábban említett prekoncepciódba nem fértek bele, ezért kihagytad őket.

"Lehet, h nem magyarázható, de a kivándorlók mégis megtették. :P Ott van a cikkedben feketén-fehéren."

Ott van feketén-fehéren ez ÉS MÉG SZÁMOS EGYÉB DOLOG, amelyről viszont te elfeledkeztél említést tenni.

"Regresszióanalízist kéne tanulnod."

A matematikai statisztika nem tudja magyarázni az egyén gondolatvilágát és motivációit.

Amúgy: JÓ REGGELT! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 06:34:15

@Pop40:

"Melyik változhatott 10-ben a te okaid közül? Nagyobb lett a divat? Vagy a példakövetés, esetleg a dafkeség?"

Mint írtam, bármelyik elképzelhető. Ha esetleg nagyon kívánod, akkor egy példával majd be is mutatom neked, hogy érvelsz te, és majd magad is látni fogod, hogy hol siklik félre az ok-okozati viszonyok prekoncepcióid mentén való interpretálása.

Lencsés István 2013.04.02. 10:29:55

@Pop40: Nincsenek elvtársak . Rákosi nem pajtás volt . Nekem nincsen fideszem . Az államosítás az nem szórakozás hanem jó dolog .

Pop40 2013.04.03. 01:32:24

@pocaklakó minimanó:

"Ha én írtam volna a számomra legfontosabbakról, és legfontosabbként hivatkoztam volna rájuk, akkor te vernéd itt magad, hogy nem is úgy van, mert te másképp látod."

Igen, leírtam volna, hogy én hogy látom. Ezt te nem tetted meg, csak most, x-edik alkalomra.

"Kamu. És most csak ironizálva írod ezt le."

Természetesen. Nekem mindenről tudnom kell, ugye?:P

"Prekoncepcióid vannak, mert csak azokat említed, amelyek számodra - alaptalanul - igazoltak."

Szó nincs erről, mindössze súlyozom a tényezőket, amit te kifelejtesz. Neked egy huszadrangú, mellékes valami pont olyan súlyú körülmény, mint a fő okok. Egy "dafkeség", az nyilván olyan súlyú tényező, mint egy több százezres tandíj, nem? ;)

Remélem, nem orvos vagy, mert ha hozzád behoznának egy embert, akit leszúrtak, s esés közben felsértette a könyökét, akkor a kórlapján a "sérülések" rovatban egyenlő súllyal szereplne a 10 cms lék a mellkasán, meg a lehorzsolt könyöke. MEgkockáztatom, hogy műtét helyett először hívnád a nővért, hogy fertőtlenítse a könyökét.

"Ilyet bárki tud ugyanis."

Természetesen. :) Mindenki más objektíven felsorol mindent, de én ugye prekoncepciós vagyok. :)

"Én viszont felsoroltam még hozzá másokat is (ld. lista), amelyek ugyanannyira közrejátszhattak"

JA kérem, közrejátszHATTAK... ilyen erővel felsorolhatnám az időjárást, az a heti tv-műsort, sportprogramokat, de akár az aktuális napfolttevékenységet is. Ugye mindannyian közrejátszHATTAK benne. Az hogy nálad egy "dafkeség" meg egyenlő súlyú azokkal az átalakításokkal, amiktől hónapokig zengett az ország, az nyilván nem jelent semmit. :)

Ráadásul abszolút önkényesen húzod meg a határt, az "ez még közrejátszhatott" és az "ez már nem játszhatott közre" - között. (Valakiben még akár az is felmerülhetne, hogy a saját prekoncepcióid szerint. :P)

"Ott van feketén-fehéren ez ÉS MÉG SZÁMOS EGYÉB DOLOG,"

Az adott kivándorlónál, aki(k)től idéztem, érdekes, de csak ezek voltak felsorolva. :) Ő eszerint csak ezek miatt ment volna ki?:O
Vagy ő is prekoncepciózus?:D
Adott esetben majd szólunk neki, hogy hülye, mert nem lett volna szabad tisztán ezek miatt kimenni, hanem figyelembe kellett volna vennie a dafkeséget, meg más fontos dolgokat. :)

"Amúgy: JÓ REGGELT! :)"

Amúgy neked is. :)) Mivel kicsit késve írtam, ezt vonatkoztasd nyugodtan másnapra. :PP

Pop40 2013.04.03. 01:37:18

@pocaklakó minimanó:

"Mint írtam, bármelyik elképzelhető."

Természetesen:P Nem is te lennél, ha nem ez a válasz jött volna. :D
Akkor úgy kérdezem, melyiket érzed "hirtelenebb", gyorsabban lezajló változásnak? (A kivándorlás ugyebár ugrásszerűen nőtt meg 2010-ben és utána.)

Melyik tényező változHATOTT nagyobb eséllyel hirtelen? A divat vagy egy egyik hónapról a másikra bevezetett tandíj változhat gyorsabban?

Pop40 2013.04.03. 01:45:16

@Lencsés István:

Kedves elvtársam, mivel láthatóan a kérdés minimális szintű felfogásáig sem jutsz el, nemhogy bármiféle épkézláb válaszig, én a magam részéről feladom a veled való kommunikációt. :) Pocaklakó kommentelőtárs is hajlamos elmismásolni a kérdést, de esetében egy pillanatig sem vetődik fel, hogy nem érti azt, nálad viszont olyan érzésem van, mintha egy előre felvett, idióta szöveget lejátszó magnóval próbálnék társalogni.

A továbbiakban nincs kérdésem, további kellemes zombilétet Orbanisztánban. :)

Lencsés István 2013.04.03. 10:15:58

@Pop40: 1 . Elvtársak nincsenek . :) ( annyira vicces és stzomorú is egyben hogy ezt ennyiszer leírva sem fogod fel , úgy néz ki tényleg nincs mivel .... ) 2 . Én minden kérdésedre feletem . 3 . Persze hogy nem akarsz velem tovább kommunikálni , mert az igazság szokott fájni .... :) ;) 4 . Újat minek írjak ha az alap sem jut el ? :D 5 . Az iróniád pedig továbbra is KURVA GYENGE .

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 10:43:41

@Pop40:

"Szó nincs erről, mindössze súlyozom a tényezőket, amit te kifelejtesz. Neked egy huszadrangú, mellékes valami pont olyan súlyú körülmény, mint a fő okok. Egy "dafkeség", az nyilván olyan súlyú tényező, mint egy több százezres tandíj, nem? ;)"

70% kontra 30% - ha még emlékszel. Ha nem, keress vissza. :)

"JA kérem, közrejátszHATTAK... ilyen erővel felsorolhatnám az időjárást, az a heti tv-műsort, sportprogramokat, de akár az aktuális napfolttevékenységet is. Ugye mindannyian közrejátszHATTAK benne. Az hogy nálad egy "dafkeség" meg egyenlő súlyú azokkal az átalakításokkal, amiktől hónapokig zengett az ország, az nyilván nem jelent semmit. :)"

Ez így van. Pontosan erről írok. Mást nem is mondhatunk, csak "-hattak/-hettek", mivel nincs a kezünkben számszerűsíthető dolog

Ott tévedsz, hogy a saját véleményednek - megalapozatlanul - nagyobb valószínűséget tulajdonítasz, mint más nézeteknek és ebből fakadóan kizárod, hogy azok esetleg legalább akkora szerepet játszhattak, mint a tiéd.

Ez hamis. Továbbra is.

"Az adott kivándorlónál, aki(k)től idéztem, érdekes, de csak ezek voltak felsorolva. :) Ő eszerint csak ezek miatt ment volna ki?:O"

Látod, egy személy esetében - mivel tudunk számszerűsíteni az ő véleményét tekintve - elmondhatjuk, hogy ő azért ment ki.

De ha más divatból ment ki és ezt közli, mire én úgy hivatkozok erre az egyre, mint általánosra, akkor valószínűleg kétségbe fogod vonni a dolgot.

De ha te hivatkozol egy főre, abból számodra nyilvánvaló, hogy lehet általánosítani.

Már csak az okát nem értem. Te meg nem magyarázod. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 10:47:05

@Pop40:

"Melyik tényező változHATOTT nagyobb eséllyel hirtelen? A divat vagy egy egyik hónapról a másikra bevezetett tandíj változhat gyorsabban?"

Mindkettő. Ezt próbálom neked már sokadjára elmagyarázni. Ameddig nem tudunk számszerűsíthető ok-okozati viszonyt felállítani, addig tippelünk.

Ugyanezt el tudom neked magyarázni más példával is, de attól tartok, hogy ez sem fog változtatni a prekoncepciódon, miszerint a megnövekedett létszám nem ennek, hanem annak köszönhető.

Ha most úgy érvelnék, mint te teszed, akkor azt mondanám, hogy pl. a 2004-es hirtelen megnövekedett kivándorlás annak köszönhető, hogy az emberek a lábukkal szavaztak a koalíciós kormányzás tevékenységét illetően.

Te pedig nem vonhatod ezt kétségbe. :)

Pop40 2013.04.03. 15:04:22

@pocaklakó minimanó:

"akkor azt mondanám, hogy pl. a 2004-es hirtelen megnövekedett kivándorlás annak köszönhető, hogy az emberek a lábukkal szavaztak a koalíciós kormányzás tevékenységét illetően."

Mondhatnád, természetesen, szíved joga. Csak sajna a tények ellentmondanak neki. :)
Épp előtte volt egy jelentős tanári béremelés, és ösztöndíjemelés. (száznapos program.) Medgyessy speciel népszerűbb volt 2003 táján, mint előtte bármikor.
2006-ban pedig a Gyurcsánnyal induló szocikat újraválasztották.

Lehet, hogy ebből valahogy kijön a "az emberek a lábukkal szavaztak a koalíciós kormányzás tevékenységét illetően." - végeredmény is, de én nem látom, hogyan. :)

Amúgy nincs is kettős mércéd: Most az egyik napról a másikra bejött sok százezres plusz díj nem játszik szerepet a kivándorlásban, de akkoriban az ösztöndíj EMELÉSÉN úgy berágtak a népek, hogy húztak el, mint a vadlibák. :P
Érdekes logika :DD

Pop40 2013.04.03. 15:19:18

@pocaklakó minimanó:

"70% kontra 30% - ha még emlékszel. Ha nem, keress vissza. :)"

Ezt egy diák mondta - ha még emlékszel. Ha nem, keress vissza.
Arra meg gondolni sem merek, hogy egy diák szubjektív arányait csak úgy fogod, és kiterjeszted 100-200ezres kitelepült tömegre.
Mert hogy a motivációk máshol is ezek lehetnek, azt elismerem, na de azok arányai?!?!

"Ott tévedsz, hogy a saját véleményednek - megalapozatlanul - nagyobb valószínűséget tulajdonítasz, mint más nézeteknek és ebből fakadóan kizárod, hogy azok esetleg legalább akkora szerepet játszhattak, mint a tiéd."

Dehogy. Pillanatra sem vitatom, hogy a mai magyar viszonyok közt a napfolttevékenység pl, mivel nincs róla adatunk, legalább akkora pressziót gyakorol a kivándorlókra, mint egy átlagfizetés nettójának a két-háromszorosát kitevő féléves tandíj. :D
(Viccen kívül, nem érzed, milyen életszerűtlen vagy?:DDDD)

"Látod, egy személy esetében - mivel tudunk számszerűsíteni az ő véleményét tekintve - elmondhatjuk, hogy ő azért ment ki."

Akkor már csak azon kell eltűnődni, hogy az origo vajon megtalálta az egyetlen olyan diákot a százezrekből, aki ezért ment ki, vagy esetleg ez azért valamennyire tipikus véleménynek mondható?:)

"De ha más divatból ment ki és ezt közli, mire én úgy hivatkozok erre az egyre, mint általánosra, akkor valószínűleg kétségbe fogod vonni a dolgot."

Dehogy fogom. Egyáltalán nem kétlem, hogy sokan divatból mennek ki, mint írtam is tegnp, ez ráadásul öngerjesztő is, mert egész más úgy kimenni, h itthagyod a komplett ismerősi kört, vagy úgy, hogy ők már kint vannak (esetleg még akár már ők szervezik a te utad.)

Azt viszont valóban kétségbe fogom vonni, hogy a "divat" úgy megváltozik egyik napról a másikra, mint egy egyik napról a másikra bevezetett tandíj miatt a kiadásaik összege.

"De ha te hivatkozol egy főre, abból számodra nyilvánvaló, hogy lehet általánosítani."

Épp az előbb írtam, hogy nem. Az egyes emberek kimenetele okainak ARÁNYAIT nem általánosítom, mert nyilván hülyeség, ez egy adott ember preferenciái.
Az okaik viszont általánosak. (Pláne, ha több ember is megemlíti az adott okot, és ha átnézed a cikked, a felsőoktatás körül kialakult problémákat többen is említették.)

Pop40 2013.04.03. 15:24:03

@Pop40:

Elnézést, itt elírtam valamit:

"Ezt egy diák mondta - ha még emlékszel. Ha nem, keress vissza."

Helyesen: Ezt EGY diák mondta - ha még emlékszel. Ha nem, keress vissza.

Magyarán, a mondatban a hangsúly azon van, h csak egy ember mondta, nem pedig azon, h diák volt az illető.

Pop40 2013.04.03. 15:32:23

@Lencsés István:

"Én minden kérdésedre feletem"

Ó, hogyne.
A "milyen összefüggést látsz aközött, hogy te, a fidesz, meg Rákosi egyaránt imádott államosítani" pl rémlik még?:)

Más tészta, hogy pl a manyup lenyúlását szépelgően államosításnak nevezik, pedig az egy egyszerű rablás volt.

Lencsés István 2013.04.03. 17:26:05

@Pop40: 1 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 2 . Válaszoltam erre a kérdésre , de ismétlés a tudás anyja . Az államosítás jó . A rövidítés szint alatti . A magánnyugdíjak államivá tétele is jó . 3 . Mégis csak írsz ? :D

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 22:15:49

@Pop40:

"Mondhatnád, természetesen, szíved joga. Csak sajna a tények ellentmondanak neki. :)
Épp előtte volt egy jelentős tanári béremelés, és ösztöndíjemelés. (száznapos program.) Medgyessy speciel népszerűbb volt 2003 táján, mint előtte bármikor."

Vö.: "2003-ban azonban már alig nőttek a beruházások, miközben a magas fogyasztás-emelkedés megmaradt, s ettől kezdve a kiegyensúlyozatlan, hektikussá váló növekedés jegyei látszódnak a GDP alakulásában. A fogyasztás évi növekedési üteme a 2006-os választásokat megelőző két negyedévet kivéve folyamatosan csökkent, 2008 utolsó negyedéve óta pedig volumene is egyre kisebb. A 2003-as mérsékelt bővülés után 2004-2005-ben 8,5 és 6,5%-kal nőttek a beruházások, amiben az állami autópálya-építések játszották a meghatározó szerepet – a feldolgozóipari beruházások már 2005-ben is csak 2,4%-kal bővültek. A gazdasági növekedés motorja 2005-től egyértelműen a nettó export volt, s az importot tartósan meghaladó export- teljesítmény a kedvező külpiaci körülményeknek volt köszönhető. 2006-2007-ben folytatódott a beruházási lejtmenet: 2006 óta volumene folyamatosan csökken, s 2009-ben még a 2008-as alacsony bázishoz képest is szűkült. A gyorsan bővülő nettó export 2007 közepéig tudta fenntartani a gazdasági növekedést, attól kezdve azonban stagnálás következett, ami a nemzetközi pénzügyi majd gazdasági válság hatására villámgyors zuhanásba ment át." ÉS "Hangsúlyozni kell, hogy a magyar reálgazdaságban lejátszódó fenti folyamatok 2002 és 2007 között kimondottan kedvező külső konjunktúrális körülmények között zajlottak: az évezred-forduló visszaesését 2002-től erősödő nemzetközi konjunktúra követte, ami Magyarország főbb kereskedelmi partnereit is előnyösen érintette. Különösen 2005-2007-ben élénkült meg a nyugat-európai országokban a gazdasági növekedés 3-4%-ra, s e felvevőpiacok bővülése az egyik fontos oka volt az új tagországok ekkor megugró gazdasági növekedésének: Cseh- és Lengyelországban 6% fölött, Szlovákiában 10% körül szárnyalt a növekedés 2006-2007-ben, amikor Magyarországon már gyengült, s 1% közelébe esett vissza a gazdaság bővülésének üteme." (bvki.hu)

Látod, a fenti szöveg meg a te hurráoptimizmusoddal ellentétben nem annyira pozitív dolgokról számol be, ami közrejátszott a kivándorlásban.

Mert így is lehet érvelni.

a) Ismét kiválasztottál egy neked szimpatikus okot és azzal véded, miközben
b) nem tudod megindokolni a megugrás mikéntjét semmivel.

Ha a neked szimpatikus dolgok ilyenek voltak, akkor vajon mi okozhatta a megugrást?

Hiszen minden szép és jó.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 22:20:22

@Pop40:

"Dehogy. Pillanatra sem vitatom, hogy a mai magyar viszonyok közt a napfolttevékenység pl, mivel nincs róla adatunk, legalább akkora pressziót gyakorol a kivándorlókra, mint egy átlagfizetés nettójának a két-háromszorosát kitevő féléves tandíj."

Nézd, amennyiben konkrétumokat tudsz hozni, hogy azért mentek ki, mert a tandíj ilyen volt és nem nagyon játszott szerepet a divat és a példakövetés, akkor rendben lévő.

De eddig nem hoztál semmi konkrétumot. Amit hoztál azok a véleményed szerint levont következtetések voltak. Aztán vagy igazad van, vagy pedig tévedsz.

Vagy lesz konkrétum vagy tippelgetsz.

Döntsd már végre el! :)

"Akkor már csak azon kell eltűnődni, hogy az origo vajon megtalálta az egyetlen olyan diákot a százezrekből, aki ezért ment ki, vagy esetleg ez azért valamennyire tipikus véleménynek mondható?"

Meg azon is el kell tűnődni, hogy vajon tényleg azért mentek-e ki, mert te úgy gondolod (egy darab személy), hogy a magas tandíj játszott ebben közre vagy pedig azért, mert más tényezők is voltak.

Elvégre diákok akkor is nyomultak kifelé, amikor nem volt tandíj. Sőt! A diákok egyre jelentősebb kivándorlása kifejezetten olyan időszakban indult meg, amikor a tandíj ismeretlen dolog volt.

Akkor tehát?

Pop40 2013.04.05. 05:39:42

@pocaklakó minimanó:

"Látod, a fenti szöveg meg a te hurráoptimizmusoddal ellentétben nem annyira pozitív dolgokról számol be, ami közrejátszott a kivándorlásban."

Hurráoptimizmus?:))
Egy szóval nem mondtam, hogy az intézkedéssorozat gazdaságilag racionális volt. (ráadásul politikailag meg a lehető legidiótább módon csinálhatnák, ebben tanulhatnának a fidesztől. Az egész ciklusban mindent ellopott és elbaszott, amihez csak hozzáfért, de nő a népszerűsége, mert annak, amit ellopott, 1%-át rezsicsökkentés címén visszaadja, ezt persze hónapokig kommunikálja minden létező csatornán, az átlag hülye polgár meg elhiszi, hogy neki milyen jó, mert mindenre többet fizet, de a rezsije az csökkent háromezer forinttal. :DD
Megyó meg pont az ellenkezője volt, odaadott mindent EGYBEN (még csak nem is egyesével, h legalább folyamatosan pozitív intézkedésekről beszélhessen) a ciklus ELEJÉN aztán kiürült kasszával várta a csodát. Önmarketing egyes alá.
Ennek a gazdasági hatásai hamar meg is mutatkoztak, de azt ugye nem gondolod, h mikor megemelték az ösztöndíját, az egyetemista majd emigrál, mert esett fél százalékkal a GDP: :DDD
"Hiszen minden szép és jó." Ezt így egyáltalán nem állítottam, de azért ne felejtsük el, hogy egyáltalán nem ugyanakkora mennyiségű kivándorlóról beszélünk 2004 és 2010 után!!!!

"Ha a neked szimpatikus dolgok ilyenek voltak, akkor vajon mi okozhatta a megugrást?"

Dehogynem. Itt egy lista. :PPP
a) divat,
b) példakövetés,
c) karrierépítés,
d) anyagi helyzet,
e) mert-csak dafkeség,
f) egyéb.

Pop40 2013.04.05. 05:49:27

@pocaklakó minimanó:

"Nézd, amennyiben konkrétumokat tudsz hozni, hogy azért mentek ki, mert a tandíj ilyen volt és nem nagyon játszott szerepet a divat és a példakövetés, akkor rendben lévő."

1, Konkrétumot ilyenre nyilván nem lehet hozni, lévén a tandíj konkrét összegével szemben a "divat" meg a "példakövetés" nem számszerűsíthető, pláne nem számszerűsíthető az egyik évről a másikra történő változása.
2, Józan logikával, ha egyik napról a másikra bevezetnek egy sok százezres tandíjat, ami mondjuk a szüleid többhavi nettója, és TE egyetemista vagy, te miért mennél ki inkább? Divatból vagy a bevezetett díj miatt?
3, A divatot meg a példakövetést te dobtad fel (ebben amúgy igazad volt, mert valóban szempontok) viszont (nem véletlenül:) nem határoztad meg sehol a szempontok fontossági sorrendjét. :)))) (És még csak egy sima sorrendről beszéltem, konkrét értékek nélkül, a számszerűsítést fel sem vetettem.)

"Vagy lesz konkrétum vagy tippelgetsz."

Nyilván nem lesz konkrétum, te tudod a legjobban, de ha megmondod nekem, hogy lehet egy "divat" értékét megmérni, és összevetni egy konkrét tandíjszámlával, esküszöm összevetem neked. :)

"Meg azon is el kell tűnődni, hogy vajon tényleg azért mentek-e ki, mert te úgy gondolod (egy darab személy), hogy a magas tandíj játszott ebben közre vagy pedig azért, mert más tényezők is voltak."

1, Nem válaszoltál a felvetésre. Azzal, h feldobsz még egy szempontot, nem válaszolod meg az eredeti kérdést.
2, Sosem vitattam, h ne lettek volna más tényezők. (Tandíj nem 2010-től van, tehát nyilván voltak más tényezők is, hacsak a diákok nem a jövőbe láttak.)

Pop40 2013.04.05. 05:50:30

@pocaklakó minimanó:
Ezt engedelmeddel elteszem hétvégére. :)
Akkor visszatérek rá.

Pop40 2013.04.05. 05:52:05

@Lencsés István:

"Válaszoltam erre a kérdésre"

Hol?

"Az államosítás jó ."

Miért?

"A magánnyugdíjak államivá tétele is jó ."

Miért is?

"Mégis csak írsz ? :D"

Ja, velem sem lehet minden rendben. ;)

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 16:27:19

@Pop40:

No, akkor egy picit közelebb kerültünk a végszóhoz.

kekex 2013.04.07. 09:51:06

@pocaklakó minimanó:
F mint fasizálódás? Na látod, tudsz te, ha akarsz. Még az is dereng, hogy a sorrend tetszőleges és nem fontossági a szempontja.
Csak vigasztald magad, hogy főleg divatból menekülnek az országból az emberek. Biztosan arra is van önigazolásod, hogy miért kétszer annyian, mint 56-ban.
Tudod ezt az NDK-ban úgy hívták, hogy az emberek "lábbal szavaznak a rendszer ellen" Lehet ezt csűrni-csavarni, de attól még igaz.
És félmillió kivándorolt mellett sem változott a munkanélküliségi ráta! (sőt) Ami azt jelenti, hogy döglődik a gazdaság a nagy unortodox hozzápiszkálás miatt.
Nagyon tanulságos volt az egyik tüntetésen a tábla:
"Viktor, ha nem értesz hozzá, NE PISZKÁLD!"
Ennél jobb már csak Pupu egy régi "Bomba" c. posztjában az egyszeri tűzszerész utolsó mondata: "Most elvágom a kéket..."

Lencsés István 2013.04.07. 11:26:55

@Pop40: 1 .Ha idézel , pontosan tedd . ( Nem tudom hányadszorra írom le de ennyire hülye nem soka van mint te te kis anonim geci , aki nem érti meg .... ) 2 . Válaszoltam sokszor , lásd feljebb , remélem az még megy .... Ha meg kell magyarázni miért jó az állami dolog , akkor te tényleg nem értesz semmit .... Veled sok minden nincs rendben ....

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 21:33:43

@kekex:

"Csak vigasztald magad, hogy főleg divatból menekülnek az országból az emberek."

Hol is írtam ilyet? Meg tudod mutatni? Vagy esetleg csak elképzelted, hogy azt írtam?

"Tudod ezt az NDK-ban úgy hívták, hogy az emberek "lábbal szavaznak a rendszer ellen" Lehet ezt csűrni-csavarni, de attól még igaz."

Ezzel magyarázod azt is, hogy 2004-ben hirtelen megnövekedett a kivándorlás Magyarországról. Gondolom én. :)

"És félmillió kivándorolt mellett..."

A félmillió nem most vándorolt ki, hanem 2004 óta nagyjából ennyi a számuk. Az csak a béna manipuláció, hogy az aktuális összlétszámot a lúzerek mindig az aktuális rezsimre próbálják meg kenni.

Vesztesek számmisztikája. :)

kekex 2013.04.10. 09:06:41

@pocaklakó minimanó:
Ha valaki egy felsorolásban előre teszi a divatot, értelemszerű, hogy ezt fontossági sorrendnek is tekintik. Márpedig nálad a divat az "a" verzió az országból való menekülésnél.
Rosszul gondolod, 2004-ben azért ugrott meg a kivándorlás, mert CSATLAKOZTUNK az Unióhoz, és megnyílt a LEHETŐSÉG. Az tehát max az Unió melletti és nem az ország elleni lábbal szavazás volt.
Az előző évek pár tízezres kiköltözését akkor vond le. Ettől még tény: százezer számra hagyják itt az országot II.Orbán és gazdasági nihilizmusa elől menekülve.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:59:36

@kekex:

"Ha valaki egy felsorolásban előre teszi a divatot, értelemszerű, hogy ezt fontossági sorrendnek is tekintik."

Főleg akkor, ha utána oda is írja, hogy nem fontossági sorrend.

Csak olvasni már rest, ugye?

"Rosszul gondolod, 2004-ben azért ugrott meg a kivándorlás, mert CSATLAKOZTUNK az Unióhoz, és megnyílt a LEHETŐSÉG."

Látod, ez is EGY nézet. Mert ugyanúgy közrejátszhatott benne a romló gazdasági helyzet, csak neked az nem elfogadható, mert másként látod.

Ugyanakkor meg a mostani számokat illetően is másként látod, viszont sem az előzőre, sem a mostanira számszerűsíthető adatot nem tudsz hozni indoklásul, ámde elvárod, hogy a te nézetedet tekintsük mérvadónak.

Nos, én nem fogadom ezt el. Egészen addig, ameddig nem hozol bizonyítékot. Egészen addig a te nézeted semmivel nem ér többet más nézeteknél.

Már ha érted.

Tippelgetsz, tippelgetsz, de hogy tényleg az volt-e az oka - arra bizonyítékot nem hozol.

kekex 2013.04.10. 18:13:18

@pocaklakó minimanó:
Nem volt elég bizonyíték a 2006-os választás? Akkor még a jónép meg volt elégedve a gazdaságpolitikával, a pannon puma 4 %-al ugrált, és tényleg csak kalandvágyból mentek ki. Most meg menekülnek. Nem hozok rá számokat, ezek evidenciák.

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 13:55:22

@kekex:

"...és tényleg csak kalandvágyból mentek ki."

Látod, ezt nevezik tippelgetésnek. Erre az időszakra is ugyanígy lehetne hozni a gazdasági helyzetéről szóló romló statisztikákat, viszont te ezeket - "érthetetlen" okokból kifolyólag - nem fogadod el, mert SZERINTED nem elfogadhatóak, ugyanakkor ez nem gátol meg abban, hogy más SZUBJEKTÍV nézeteit elvesd.

Erről írtam eddig is: Ha nincs számszerűsíthető ok-okozati összefüggés, akkor te arról azt gondolod, hogy a kalandvágy volt, erről meg azt, hogy nem az, miközben sem az egyiket alátámasztani, sem a másikat cáfolni nem áll rendelkezésedre semmilyen információ.

Ui.: A gyermekkori barátaim egy része évek óta Írországban él és ők azért mentek ki, mert roppant nehéz volt a megélhetésük a Dicsőséges Pannon Puma Országában. Egy ismerősöm meg most ment ki az Egyesül Államokba (New York), hogy ott végezze el az egyetemet (ami erősen fizetős).

Ésmosteztígyhogy?
süti beállítások módosítása