1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.01.14. 05:44 HaFr

A Fidesz-molinó elemzése

Amikor nincs társadalmi konszenzus alapvető ügyekben, és a politika rútul meglovagolja az ellentétes indulatokat, elkövetkezhet olyan helyzet, hogy a konfliktusok eszetlen élezése robbanáshoz vezet. De addig a politikai logika könyörtelenül a hatalomszerzés irányába hajt.

Egy korábbi posztban írtam arról, hogy a baloldal végső összetartó ereje az antirasszizmus, az antirasszizmus viszont a politikai nyereségszerzésnek csak eszköze, nem pedig a politika (akár csak egyik) célja. A politika célja mindig a hatalomszerzés (a gondolatok, a viselkedések és az állam fölött), a baloldal számára az antirasszizmus csak eszköz ehhez. Ezért fordulhat elő, hogy Gyurcsányt és környezetét táblával a nyakukban végtelenül hiteltelennek érzi az is, aki egyébként feltétel -- sőt gondolkodás -- nélkül rasszizmus-ellenes. A politika logikája bonyolultabb, mint hinnénk, az égető társadalmi ügyekre árnyékot vethet a politika jelentésrendszere akkor is, ha ezek az ügyek egyébként nem tárgyalhatók és nem oldhatók meg politikai döntések nélkül.

A Fidesz-molinó elég mesterien és elég aljasan -- de tökéletesen szinkronban a fentiekkel -- éppen a baloldal összetartó erejét akarja kikezdeni a rasszizmusban elrejtett vád megfordításával -- a rasszizmus potenciálisan gyilkos indulatainak a konkrét gyilkossággal való visszaverésével. Ez nyilvánvalóan az antirasszizmus tárgyának és értelmének, valamint a Bayer elleni elemi felháborodásnak a megcsúfolása. A Fidesz kihasználja a politikum természetét, hogy abban megtörik az elemi értékítélet, és ami első ránézésre konszenzust teremthetett volna akár, az a másodikra ócska politikai áruvá válik -- ahogy Bayer ellenfelei korábban az egyedül helyesnek tűnő esztétikai és etikai értékítélet képviselői voltak, mára a gyilkosok pártfogóiként tűnhetnek fel, a rasszizmus eredeti vádja pedig átalakulva visszahullik rájuk. Még úgy is, hogy a politikai manipulációba a Fidesz tényszerűen hazugságokat is kever, hiszen: egy, a Lendvay utcában tüntető leharcolt társaság nyilvánvalóan nem védte a gyilkosokat az ő konkrét gyilkos voltukban, kettő, hála Istennek, az inkriminált esetben végül gyilkosság sem történt, csak kísérlet, három, a "gyilkosok pártja" nyilvánvaló áthallást hordoz -- akár az MSZP-re és a DK-ra is vonatkoztatható az előbbi utódpárti és 2006-os szerepe miatt, tehát a Fidesz-mítoszból és -történelemszemléletből is jócskán kapunk. Az antirasszizmus szembeállítása a "Ne álljatok a gyilkosok pártjára" mondattal olyan komplex hazugság, ami már-már igazi mesterműnek tekinthető a műfajában.

Ron Werber megnevezésének a második mondatban viszont -- van aki még csodálkozik? -- félreérthetetlenül rasszista éle van. A gyilkosok együtt emlegetése a nevezett úrral egy szinte kérő mondatban (tanácsban) furcsán praktikus színbe helyezi ugyan a transzparenst, de az állandó jelzőként a jobboldali sajtóban Werberhez járuló izraeli volta (a karakteres neve mellett) olyan jelentést hordoz, amely a sötét mesterségén (az MSZP kampányguruja) és akár a gyilkos potenciálján is túlmutat: a zsidósága (ti. magyar-gyilkos volta) felé. A transzparens második mondata ezzel cinikusan építkezik az első mondatban kialakított hazugságon, magát immár az előző egyszerű igazságával hitelesíti. Kibontva az igazság minden részletét: ha valaki nem akar a magyar-gyilkosok pártjára állni, annak -- hallja, akinek van füle a hallásra -- célszerű antiszemitának is lenni.

Bayer ezzel teljes diadalt arat. A pártja nemhogy nem átkozta ki, de meg is védte a szimbolikus (ha nem is a verbális) térben. De a lényeg: nekünk semmiben sem sikerül konszenzusra jutni, és a baloldal változatlanul lényegesen gyengébb a politika (cinikus) művészetében, nem is egészen érti annak az erejét. Amíg az MSZP és szatellitjeinek politikai identitását az antirasszizmus adja (és más tekintetben hiteltelenek és gyengék), addig az antirasszizmus is vereséget fog szenvedni a szimbolikus mezőben. A Fidesz nem rasszista (ha lehet egyáltalán ilyet mondani egy pártról), de sosem fogja alárendelni magát a baloldal által irányított antirasszista diskurzusnak. Ahogy -- helyesen -- Bajnai is hasonlóan döntött. Amíg a kormányzó párt a rasszizmus veszélyét nem értékeli valós veszélynek, addig szabadon játszik vele ez után is, és örömmel mossa fel a padlót a baloldali értelmiséggel.

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr145016863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kéne már egy baloldal! 2013.01.14. 23:19:10

".. és örömmel mossa fel a padlót a baloldali értelmiséggel." De idézhetném a teljes utolsó bekezdést. Amíg az MSZP nem tud túllépni Ron Werberen (tálcán kínálva a Fidesznek az ilyen húzásokat) és az antifasizmuson, antirasszizmuson, amíg ilyen h...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.14. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

willdataa 2013.01.14. 19:08:12

Mindenki kijárhatja az iskolát, senki nem tiltja hogy odfigyeljen, ne zavarja a tanítást, ne verje meg a tanítónénit sem a gyerek sem a családja, mindenki tisztálkodhat, takaríthat, rendben tarthatja a házát, mindenki termeszthet veteményt, tarthat állatot, nem kötelező a másét ellopni, stb. A cigányoknak is joguk van becsületesen viselkedni.

Hunor Levente 2013.01.14. 19:08:17

A Fidesztől ennyi telik, megszokhattuk már.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:08:33

@$pi$:

Kedvesem, neked nagyon könnyű dolgod van.

Ne legyél náci rohadék, ordas fasiszta rasszista szemét,

és akkor a Kertész sem fog gyűlölni.

A gyomot a kertész is irtja, a virágot meg szereti.

Ilyen egyszerű.

Hunor Levente 2013.01.14. 19:10:37

@willdataa: Bayer egy aljas szemétláda.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 19:12:07

ezt a molinót egyszerűen nem lehet megmagyarázni, annyira primitív, hogy a Fidesz se gondolhatta komolyan.

DezInf 2013.01.14. 19:13:30

@vezér01:

Szerintem Ákos nem mindenkire gondolt,csak elfelejtett pontosítani:)
Na ezt kell helyette megtenni....

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:14:15

@willdataa:

Azért ahhoz a "becsületes" viselkedéshez nem árt valamennyi jólét,

egyébként pedig az Ambrus Attila és a Stohl András sem volt cigány.

vezér01 2013.01.14. 19:15:57

@lyia: A leírt konkrét eset Gadnán történt,de az elmúlt évek bűnügyi krónikájában több hasonlót találsz.Komolyan gondolod,hogy aki 80 éves öregasszonyt ily módon gyilkol,azt nevelni lehet? Javaslom,hogy próbáld meg.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.01.14. 19:16:08

@willdataa: A cigányok integrációjának számtalan buktatója van, néhány: óriási kulturális különbségek, rengeteg felhalmozódott sérelem mindkét oldalon, a többségi ország erőtlensége (pénztelensége, elkötelezettségének hiánya a problémahalom apasztására, saját identitásproblémái, önbecsülésének konfliktusossága), manipulatív "cigánypolitika", biztos van még néhány. De biztos nem az, hogy a cigányok eredendően más fajta, amelyik genetikailag unintelligens és gyilkos hajlamú.

willdataa 2013.01.14. 19:16:45

@lyia:

"egyébként pedig az Ambrus Attila és a Stohl András sem volt cigány"

Nem is tört rá éjjel falusi idős bácsira otthonában agyonverni. Az kifejezetten cigány elkövetőkre jellemző cselekménytípus.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:17:30

@doggfather:

Nem is a Fidesz gondolta komolyan, hanem csak a Selmeczi, a Lázár, meg a Kocsis Máté.

Pokorni már kezdi szégyelleni magát, csak még nincs annyi pénze, hogy otthagyja az egész politikus bagázst, és becsületes legyen.

Lendvai Ildikó már elérte, vissza is vonul.

Ja, úgy könnyű, ha a nyugdíj anélkül is elég, hogy mellette még dolgozni is kelljen ...

tábormegsemmisítő 2013.01.14. 19:18:20

"Ron Werber megnevezésének a második mondatban viszont -- van aki még csodálkozik? -- félreérthetetlenül rasszista éle van. "

Mindenki tudja hogy Werber az őrjöngésig felfokozott hisztériakampányok nagymestere, ő maga is ezzel reklámozza magát. Amikor tehát hisztérikusan reagál az MSZP (és szatellitjei, mint Gyurcsány, Bajnai és Kónya) valamilyen közéleti eseményre, akkor már kezd gyanússá válni hogy az ő keze van a dologban.

Erre azt mondani hogy antiszemita aki ajkára veszi Werber nevét az szerintem önmagában is egy hisztérikus reakció. Ha Kovácsnak hívnák és sose járt volna Izraelben akkor is egy hisztériagyáros volna Werber.

Utálom a közügyekben a hisztériát, mert így soha nem lehet közelebb kerülni az értelmes megoldáshoz.

willdataa 2013.01.14. 19:18:33

@HaFr:

Nekem ne magyarázzanak amíg a kertjükben szanaszét szemét hegyek vannak vetemények helyett. Ha magyar fajú ember képes veteményt termeszteni szeméthegyek helyett, akkor a cigány is képes ha akar.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:20:15

@willdataa:

Igen, igazad van, a tizenkétszeres bankrablás, meg a színházművészeti sikerek kellős közepén ittasan és bekokainozva történő közúti terror meg nem kifejezetten cigány elkövetőkre jellemző.

Még egyszer elmondom, mert kevesen értik meg elsőre:

Ha van jog- és kötelességegyenlőség a magyar állampolgárok között, származástól, bőrszíntől, vallástól függetlenül, akkor van.

Ha nincs, akkor nincs.

Az előbbi esetben lehet esélyed normális életet élni, az utóbbiban minden attól függ, hogy éppen ki az erősebb.

Ha azt hiszed, hogy te mindig az erősebbek oldalán fogsz állni, akkor opportunista vagy.

Ha ugyanis opportunista vagy, akkor a származásod, a bőrszíned, vagy a vallásod lényegtelen, viszont el kell árulnod azokat, akik ugyanonnan származnak mint te, ugyanolyan a bőrszínük mint neked, ugyanazt az istent hiszik mint te.

Az ilyen embert kaméleonembernek nevezem, mert mindig változik a színe; olajembernek nevezem, mert mindig a felszínen marad, hiszen könnyebb a víznél.

Ha jól meggondolod, a kaméleon is éppoly színjátszó, mint az olaj a víz felszínén.

willdataa 2013.01.14. 19:26:06

@lyia:

Én azt mondom hogy ha egy faluban az idősek rettegnek a cigány bűnözőktől, mert azok időnként agyonvernek időseket, akkor az állam az erőszakmonopóliumával védje meg őket. Ha pedig nem képes rá, akkor ne tiltsa meg hogy maguk a lakosok megszervezzék magukat és védekezzenek.
Az nem megy hogy az állam széttárja a kezét hogy nem lehet mindenhol rendőr, de azért azt megtiltja hogy a lakosok szervezete ott legyen ha a rendőr nincs ott.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:27:01

@willdataa:

nincs olyan, hogy magyar fajú, legfeljebb, ha magyar nemzetiségű vagy magyar nyelvű, de láttam én már fehér bőrű miépes asszony kertjében térdig növő gazt, februárban a fán rohadó almát, a háza előtt sepretlen utcát, találkoztam már zsebbe fizetett fehér, azaz "magyar" sebészprofesszorral, sikkasztó fehér, azaz "magyar" polgármesterrel.

Nagy a világ állatkertje, és nem minden állat cigány benne.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:28:53

@willdataa:

Ezzel spec. egyetértek,

vagy van magyar állam mindenhol, vagy tessék engedélyezni a fegyverviselést.

De akkor a holdvilágfehér tolvajt is lelövöm, ha a kertembe jön.

k.o._laci 2013.01.14. 19:29:28

"Ron Werber megnevezésének a második mondatban viszont -- van aki még csodálkozik? -- félreérthetetlenül rasszista éle van. A gyilkosok együtt emlegetése a nevezett úrral egy szinte kérő mondatban (tanácsban) furcsán praktikus színbe helyezi ugyan a transzparenst, de az állandó jelzőként a jobboldali sajtóban Werberhez járuló izraeli volta (a karakteres neve mellett) olyan jelentést hordoz, amely a sötét mesterségén (az MSZP kampányguruja) és akár a gyilkos potenciálján is túlmutat: a zsidósága (ti. magyar-gyilkos volta) felé. A transzparens második mondata ezzel cinikusan építkezik az első mondatban kialakított hazugságon, magát immár az előző egyszerű igazságával hitelesíti. Kibontva az igazság minden részletét: ha valaki nem akar a magyar-gyilkosok pártjára állni, annak -- hallja, akinek van füle a hallásra -- célszerű antiszemitának is lenni."

Azért azt a Ron Werberes részt nem ártana átfutnod még egyszer, addig nem is lenne rossz a post de ezzel a demagógiával kvázi lehúzhatod az egészet. Legalább megtudhattuk hogy Ron Werber egy gyilkos zsidó, vagy mi a szösz :) Amúgy maga a rendezvény annyit ér mint a részvevői, Bayert meg már tíz éve ki kellett volna lőni Felcsút... akarom mondani a Tejútrendszerbe.

willdataa 2013.01.14. 19:31:02

@lyia:

Van olyan hogy magyar fajú, a törvényben is a faji hovatartozás fogalma szerepel.

willdataa 2013.01.14. 19:33:00

@lyia:

"De akkor a holdvilágfehér tolvajt is lelövöm, ha a kertembe jön."

Nyugodtan. De nem valószínű hogy olyan lesz az első behatoló.

k.o._laci 2013.01.14. 19:36:10

@Granadinho: Azért nálad is vannak gondok, bár ha Bayer inverzét akarod adni akkor kétség kívűl sikeres. Kérdés melyikőtök kapott több pénzt ezért hogy ennyi zagyvaságot írjon vice versa a témáról. Ron Werber ezentúl mehetne Woldemort kódnéven, vagy az is rasszista?

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 19:40:18

@willdataa: Nincs. Maga az ember (illetve a Homo Sapiens Sapiens) egy faj, alfajok nincsenek, ez akkor lenne kivétel, ha mondjuk lennének még neandervölgyiek, mert az tényleg egy külön faj (volt).
Már bocs.

$pi$ 2013.01.14. 19:44:44

@lyia: "Ne legyél náci rohadék, ordas fasiszta rasszista szemét, és akkor a Kertész sem fog gyűlölni."

Hát ő nem éppen ezt mondta, ő azt mondta, hogy minden magyar alábbvaló és minden magyart utál. Szóval nem rajtam múlik a dolog...

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:44:51

Látjátok, nem minden állami cég szponzorál cigány művészt, de mindegyik átláthatatlanul és ellenőrizetlenül teszi.

bbwd 2013.01.14. 19:45:04

@lyia: nagyon jó mondod, egyenlők a jogaik és kötelezettségeik!

itt hangsúlyozom a kötelezettség szót, hogy te is megértsd...

k.o._laci 2013.01.14. 19:47:29

@sárkányfő: szerintem minden jóérzésű fideszes már rég egy másik párt után nézett, ahelyett hogy ha Bayer ill. a párt aktuális baromságai miatt fórumokon szégyenkezzen 24/7. Bayer rasszizmusa sem új keletű dolog, csak most éppen Woldemort pont erre járt. Másfelől had kérdezzek vissza: tegnap nem az antiszemitizmus hanem "csak" a rasszizmus ellen tüntettek, azt nem volt se Gordon,se Mesterházy, se színpad, se Led fal, se tízezres tömeg ... ez önmagában nem furcsa egy kicsit minden jóérzésű baloldalinak?

$pi$ 2013.01.14. 19:47:49

@lyia: "de láttam én már fehér bőrű miépes asszony kertjében térdig növő gazt"

Nahát! És mond csak kinek a fejét csapta szét az asszonyka baltával? Kit rugdosott agyon? Kinek szúrkálta ki a szemét?

bbwd 2013.01.14. 19:49:32

@lyia: "miközben egyikük programjában sem olvashatok arról, hogy az ember a maga sorsának a kovácsa, és az állam ebbe csak akkor avatkozik be, ha már nagyon muszáj,"

érdekes, hogy milyen racionális gondolatot írsz, közben meg ugyanezt elfelejted a cigányokra alkalmazni...

kettős mérce

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 19:49:50

@$pi$: Például én nem vettem magamra és ezért nem is sértett meg. Ezt csak a lelkibeteg, frusztrált emberek veszik magukra, no meg aki mondja. Hidd el, szebb az élet, ha csak nevetünk mások hülyeségein.
Különben csak rajtad múlik, hogy stresszelsz-e emiatt vagy leszarod, mint én. Nekem így jobb. :)

genyamagyar 2013.01.14. 19:49:52

A fidesz-logika szerint a magyarok állatok, akiket ki kell írtani. Miért? Mert Móron magyarok gyilkoltak.

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 19:53:32

@bbwd: Mesélj, milyen alanyi kötelezettségei vannak egy embernek? De olyat, amiknek a nem betartása másoknak kárt okoz.

bbwd 2013.01.14. 19:54:15

@k.o._laci: "jóérzésű baloldalinak?"

jóérzésű baloldali? hehehe
az fogalmilag kizárt

azok lennének azok, akik 3x juttatták vissza a hatalomba az mszmp utódpártját, ellehetetlenítve a politikai elszámoltatást?
akik máig a kádári nosztalgia posványában dagonyáznak?
akik rasszizmust kiáltanak, amikor a megfélemlített és terrorizált vidéki emberek meg akarják védeni az életüket és a vagyonkájukat?

ők a jóérzésű baloldaliak?

genyamagyar 2013.01.14. 19:54:24

A fidesz szerint az összes fideszes egy mocskos bolti tolvaj, hiszen selmeci kifilit lopott a tecsóben.

A molinóra írtakból ez következik. Én viszont azt mondom, hogy: emberek, nem álljatok a mocskos tolvajok pártjára!

$pi$ 2013.01.14. 19:56:46

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem: "Például én nem vettem magamra és ezért nem is sértett meg. Ezt csak a lelkibeteg, frusztrált emberek veszik magukra"

Ez hülyeség.

sárkányfő 2013.01.14. 19:58:49

@k.o._laci: nem tudom, kérdezd meg egy baloldalitól.
ezzel együtt pár hete amikor egy jobbikos sütötte el a náciágyút, akkor egy színpadon lépett fel Rogán(!), Bajnai és Mesterházy. A tegnapi rendezvényt ha jól tudom bajnai azért nem csípte, mert a Fidesz székháza elé vitték, nem a hírlap elé.

Visszatérve Rogánra, a Fidesz úgy látszik nagyon érzékeny a nácikra amikor egy Jobbikosról van szó, de ha saját kutya kölyke nácul egyet, akkor kussol.

lyia (törölt) 2013.01.14. 19:58:58

@willdataa:

nem tudom, melyik törvényről van szó, de hogy rossz, az biztos.

A ma élő emberek szerte a világon ugyanahhoz a fajhoz tartoznak.

bbwd 2013.01.14. 19:59:48

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

látszik, hogy fogalmad sincs arról, kiket védesz...

csak példálózva említek párat:
- a közvetlen lakókörnyezet tisztán tartása
- alapvető higiéniai szabályok betartása
- rendes, kulturált viselkedés
- a közoktatási kötelezettség betartása

ezek a legalapvetőbbek.

de itt is a polgári jog egyik alapelve érvényesül:
a magáéban mindenki mindazt megtehet, amivel másokat nem zavar.

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:01:32

@$pi$:

Megtenné, de én vagyok az erősebb ...

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:01:51

@$pi$: Már a fejembe látsz? :)
Ugyan már, egy egészséges ember nagyívben leszarja, hogy ki mit mond róla. Te mindent magadra veszel, amit a rosszindulatú emberek mondanak rólad?
Szerintem nincs olyan ember, akit még nem buziztak/kurváztak/faszoztak stb. le, akkor azokon is mindig meg kell sértődni? Elég savanyú lenne akkor az élet...
Kertész írása számomra ilyen volt, írhat ő akármit, nem rám vonatkozik. Csak a beteg emberek frusztrálják ilyen hülyeségek miatt magukat, mondom még egyszer.

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:02:50

@bbwd:

Rájuk is alkalmazom.

Egyenlő kötelezettségekhez egyenlő jogokat.

Simicska sem cigány ...

Ambiorix 2013.01.14. 20:05:14

Azt írta már valaki, hogy a szigethalmi sportolók biztosan cigányoztak?

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:05:19

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

"Szerintem nincs olyan ember, akit még nem buziztak/kurváztak/faszoztak stb. le+

Elég baj.

Talán, ha mindannyian megadnánk egymásnak a kellő tiszteletet, és nem buziznánk/kurváznánk/faszoznánk le egymást.

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:06:40

@Ambiorix:

Még nem, de nem lennék meglepve tőle ...

Mi is lenne ebben a meglepő?

bbwd 2013.01.14. 20:07:12

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

"Például én nem vettem magamra és ezért nem is sértett meg. Ezt csak a lelkibeteg, frusztrált emberek veszik magukra"

bayer a cigányság egy részéről, a bűnöző részéről írt, a többi minek vette magára?

lelkibetegek? frusztráltak? vagy bünőzők?

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:08:23

@bbwd:

vajon azok között, akik a tévészékházat felgyújtották 2006-ban, hány volt a cigány?

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:09:26

@bbwd: Így legyen ötösöm a lottón :)
Ez egyik se kötelezettség, csak elvárások és még az se biztos, hogy többségi támogatást élvezne.
A jogokat törvények biztosítják és pont azért, mert maga az élet igazságtalan, hiszen senki se születik egyforma körülmények közé.
Akkor még egyszer: mondj igazi kötelezettségeket, mert a fenti négy csak bullshit, már bocs.

Amúgy előhúztad a legszebb széljobb kártyát: nem tudom, hogy kiket védek. Hidd el, azon három megye egyikében élek, ahol a legtöbb cigány él és a környékünkön is lakik jó pár.
Régen én is gyűlöltem őket, de már megjött az eszem.
De te nyugodtan gyűlölködhetsz, ez engem nem érdekel.

$pi$ 2013.01.14. 20:11:47

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem: Akkor meg miért kell annyira kiakadni, amikor egyesek szidják a cigányokat és/vagy a zsidókat? Már ne is haragudj, de ha nekem nem szabad magamra vennem azt, amikor egy zsidó lemocskosdisznóz, akkor nekik is kuss legyen amikor csúnyán beszélnek róluk. Így logikus és igazságos, nem?

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:12:02

@bbwd: Igen, lelkibetegek és frusztráltak. Egy olyan országban élnek, ahol a többségi társadalom jelentős része gyűlöli őket ahelyett, hogy segítenének nekik. Igen, még többet.
Igazi keresztény ország vagyunk, vagy nem? És mondd, te keresztény vagy?

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:12:59

@bbwd:

Ha a cigányokról beszélgetünk, beszélgessünk a cigányokról.

Ha a magyarokról, akkor a magyarokról.

Ha a bűnözőkről, akkor a bűnözőkről.

Ha arról, hogy ki kit négyelt fel, feszített keresztre, rabolt ki, gázosított el, akkor beszéljünk a felnégyelőkről, a keresztre feszítőkről, a rablókról, a másokat elgázosítókról.

De, könyörgöm, ne felejtsük már el, hogy mindannyian emberek voltak ...

Vagy oroszlánok, akik a csordából mindig a leggyengébbre támadnak?

lyia (törölt) 2013.01.14. 20:14:08

@$pi$: Ha megdobnak kővel, tartsd oda a másik orcádat is O)

Mr. Waszabi 2013.01.14. 20:14:24

Nem értem, mitől fél a 2/3-ad. Vagy 4/5, vagy mennyi is. Tudnak mindent, kezükben minden hatalom s az ország jövője stabilan, megkérdőjelezhetetlenül. Legalábbis ők ezt mondják. A gazdaság rendben, minden simán, terv szerint megy. Jövőre kitör a gyorsnaszád a nyílt tengerre, egyedül, bátran, hogy párja se lesz a Föld kerekén. Legalábbis ők ezt mondják.
Ha igazat mondanak, ugyan mi félni valójuk lehetne? Nem értem...

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:18:51

@$pi$: Azért, mert amikor a cigányokat és/vagy zsidókat szidják, akkor az összeset szidják, beleértve pl. azt az ártatlan pár napos csecsemőt is, aki nem is tehet róla, hogy cigánynak és/vagy zsidónak született, még nem is tud róla mégis egyesek már kiirtanák csak azért, mert szerencsétlen helyre született. Ez undorító.
Egyébként azt veszel magadra, amit akarsz. Mivel soha nem fogja senki betiltani azt, hogy akárki akármit mondhasson, így a legjobb stresszmentesítő, ha ezeken a idióta véleményeken csak nevetünk.
Tőlem nyugodtan stresszelheted magad továbbra is Kertész ominózus írásán, de azt a stresszt a te szíved bánja meg. Jó mások hülyesége miatt a saját egészségünket tönkretenni?
No ezért írtam, hogy az ilyeneket és leszarom és nem veszem magamra.

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:23:59

@lyia: Szerintem meg mindannyian annyira különbözünk, hogy ahány ember, annyi vélemény van erről a "tisztelet" nevű dologról.

Nem megtiltani kell a non PC beszédet, hanem megmutatni az embereknek: a szavak csak szavak és ezért stresszelni? A legnagyobb hülyeség. Mivel soha nem lesz olyan világ, ahol mindenki "tökéletes" és nem bántanak meg, ezért neked kell megtanulni felülemelkedni az ilyen verbális támadásokon.

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 20:29:51

Egyébként rájöttem, hogy az ilyen Bayer Zsoltok akkor dőlnének a kardjukba, ha az írására semmi reakció nem érkezne. Persze a széljobb üdvözölné, de Bayernek ez kevés, nem nekik ír. Ő provokál és most röhög a markába, hogy mennyire felbaszta sok ember agyát.
Pedig ezeknek a firkászoknak komolyan egy halála van: a közöny.
Bárcsak ezt fel tudná fogni mindenki, akkor eltűnnének ezek a senkiháziak végre a búsba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.14. 20:33:22

@willdataa: OK, tehát Bayer Hitler és Kertész között van.

bbwd 2013.01.14. 21:03:33

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

ezt írta bayer:

"Én rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból. Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. A zérónál is zéróbb tolerancia sújtsa őket. Legyenek kirekesztve mindenhonnan, ahol emberi tevékenységek zajlanak. Maradjanak végleg börtönben, vagy ha bármilyen esély mutatkozik a megnevelésükre, akkor ez történjen meg a megfelelő intézményekben. De ne legyenek eltűrve, ne legyenek megmagyarázva, ne legyenek „megélhetési bűnözők”, ne "

van ezzel bármi gond?

bbwd 2013.01.14. 21:04:40

ez lemaradt:

ne értse meg senki a cselekedeteiket, és ne magyarázza azzal, hogy szerencsétlenek a körülmények áldozatai."

bbwd 2013.01.14. 21:11:26

@lyia: nem tudom, te tudod?

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 21:13:56

@bbwd: Igen. Szerintem teli van gyűlölettel és én nem vagyok hajlandó gyűlölködni senki kedvéért. Te tedd azt és Bayer is tegye azt, ha nektek az jó, de ne kívánd tőlem és senkitől.
Az legyen a ti bajotok.

Én maradok a szeretetnél és a megbocsátásnál (és most kérlek ne vedd elő azt a jobbos panelt, hogy mert biztos velem vagy valamelyik családtagommal még nem történt cigány agresszió, mert de).

lyia (törölt) 2013.01.14. 21:15:29

@bbwd:

"Én rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes magyar ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan magyar pedig legyen kirekesztve a társadalomból. Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. A zérónál is zéróbb tolerancia sújtsa őket. Legyenek kirekesztve mindenhonnan, ahol emberi tevékenységek zajlanak. Maradjanak végleg börtönben, vagy ha bármilyen esély mutatkozik a megnevelésükre, akkor ez történjen meg a megfelelő intézményekben. De ne legyenek eltűrve, ne legyenek megmagyarázva, ne legyenek „megélhetési bűnözők”, ne "

van ezzel bármi gond?

lyia (törölt) 2013.01.14. 21:22:32

"Az a baj a cigányokkal", hogy az ilyen (lásd az idézett cikket) "kemény munkában" nem hajlandók részt venni, inkább sorba állnak segélyért:

atlatszo.hu/2012/12/19/a-nemzeti-egyuttmukodes-mediarendszerenek-arckepcsarnoka/

szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem 2013.01.14. 21:23:30

@bbwd: Bayer összetehetné a kezét, hogy olyan SZERENCSÉS ember, hogy nem 70-es IQ-val született és tudott érvényesülni a világban, ez a Jóisten ajándéka és nem rosszra kellene használnia.
Igen, azok, akik 70-80-as IQ-val születnek egy cigányputriban azok a körülmények áldozatai, mert akárhogy teperhetnének az életben, soha nem érnének el semmit pontosan az intelligencia hiánya miatt, AMIRŐL NEM IS TEHETNEK!
Te el se tudod képzelni, hogy ezek éheznek, mert kettőig nem tudnak számolni és ezért senki se foglalkoztatja őket? És fel se tudják fogni a cselekedeteik következményét? Ezeket a szerencsétleneket segíteni kell, nem kirekeszteni, mert tényleg bűnözők válnak belőlük, nem?

Szerinted kinek van nagyobb felelőssége: egy 70-es IQ-jú embernek, aki egyszerű, mint a faék, vagy egy olyan intelligens embernek, mint Bayer Zsolt? És arra használja az intelligenciáját, hogy még jobban belerúgjon a szerencsétlenekbe??
Te is erre akarod használni az IQ-dat?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 21:26:00

@lyia: @bbwd: mekkora egy sunyi aljas szemétládák vagytok...
Nem ezen szövege miatt tüntettek ott Gyurcsányék.

z0ty 2013.01.14. 21:28:39

Csak úgy folyik a szar a szátokból!

lyia (törölt) 2013.01.14. 21:30:06

@kolbászoszsömle:

Hanem melyik miatt?

Talán amelyikben arról "értekezett", hogy a magyar kormány egyes kritikusai afféle "zsidók", akik a taknyos orrukat a nemzeti úszómedencébe csöpögtetik?

Egyébként sem kell nekünk a bajhoz cigány vagy zsidó, elég, ha leesik a hó:

"Vitézy Dávid BBK-vezér ... arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a hó rossz napot választott: vasárnap ugyanez a havazás nem okozott volna fennakadásokat... ("Vitézy Dávid szerint ha ugyanez a hómennyiség vasárnap délután esik le, akkor nem lett volna ekkora probléma. Mivel a hókotró autók is "beálltak a dugókba", a reggeli munkába és iskolába jutás lehetetlenné vált.")

bbwd 2013.01.14. 21:37:18

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

és vajon minek születik 8-10 gyerek a putriba? erről ki tehet? kinek jó?

és mi az értelme?

bbwd 2013.01.14. 21:38:36

@lyia: csak egyszer sétálj végig egy bíróság folyosóján, és meg fogod látni a különbséget.

egyébként szerinted a cigány és magyar bűnelkövetők mennyisége és minősége között vonható párhuzam?

elárulom, nem.

ob.szerver 2013.01.14. 21:40:03

A vincent blog 6 törvénybe foglalta a orbánrezsim jellemzőit:

orulunkvincent.blog.hu/2012/10/28/vincent_torvenyei

A negyedikre hívnám fel a figyelmet az eset kapcsán: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

rurodatu 2013.01.14. 21:46:51

@szaros jobbikos voltam, de megjött az eszem:

Az alkotmány elismeri hogy az ember fajokra oszlik, de tiltja az emberek faji hovatartozásuk alapján történő megkülönböztetését:

1949. évi XX. törvény
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA
XII. fejezet
Alapvető jogok és kötelességek
65. § (1) "faji, nemzeti hovatartozásuk"
70/A. § (1) "bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás"

rurodatu 2013.01.14. 21:48:18

XXXXXXX
X X
X FAJ X
X X
XXXXXXX

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 21:52:14

@rurodatu: Ebből a törvényből szerinted következik, hogy van cigány fajú, vagy magyar fajú ember?

Ez csak azt jelenti, hogy ha találunk egy neandervölgyit, azt is automatikusan megilletik az emberi jogok.

vlgymir 2013.01.14. 21:53:15

@lyia: "Én rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes magyar ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan magyar pedig legyen kirekesztve a társadalomból. Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. A zérónál is zéróbb tolerancia sújtsa őket. Legyenek kirekesztve mindenhonnan, ahol emberi tevékenységek zajlanak. Maradjanak végleg börtönben, vagy ha bármilyen esély mutatkozik a megnevelésükre, akkor ez történjen meg a megfelelő intézményekben. De ne legyenek eltűrve, ne legyenek megmagyarázva, ne legyenek „megélhetési bűnözők”, ne "

"van ezzel bármi gond?"

Igen. Nekem van. Azzal még egyetértek, hogy a bűnösöket meg kell büntetni, de ki mondja meg, hogy mikor van rend, és mikor nincs? Milyen alapon és ki dönti el, hogy ki a kirekesztendő és ki nem? Most szeretném, ha valaki, aki válaszol nem a két végletben gondolkodna csak, hanem a határközeli esetekben. Ugyanis a világ bonyolult, és nem csak fehér és fekete létezik. A kettő között számtalan árnyalat van még.

hopptarisznya 2013.01.14. 21:54:01

Az EU-ban mikor fognak elképedni azon, hogy emberek tízezrei menekülnek a cigók elől? Hogy komplett BKV buszok közönsége próbál láthatatlanná válni, ha 4-5 ilyen "nemállat" fölszáll és kötegszik?

Zb74 2013.01.14. 21:54:28

Én aztán igazán nem vagyok Bayer-rajongó, de tessék mondani, az ő sorai mennyiben rosszabbak Kertész Ákos mondatainál, aki szerint a magyar "röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire"? Pláne, hogy Kertész Ákos nem a magyarok "jelentős részéről" beszélt, hanem magyarokról, mindenféle differencálás nélkül.

Aki tiltakozott Kertész Ákos nyílt levele ellen, az teljes joggal tiltakozhatik Bayer cikke ellen is. Aki viszont akkor néma maradt, az jobban teszi, ha most sem szólal meg.

rurodatu 2013.01.14. 21:59:43

@kolbászoszsömle:

A cigány és a magyar az nem azonos fajban van, ez indirekt módon könnyen bizonyítható: ha a cigány és a magyar azonos fajban lenne, akkor nem lehetne a cigányokat faji hovatartozásuk alapján hátrányosan megkülönböztetni a magyarokhoz képest, amiről pedig a liberális jogvédők folyton panaszkodnak.

Hunor Levente 2013.01.14. 22:02:01

@genyamagyar: A lopás szerintem természetes, bizonyos fokig tolerálandó. A körülmények is számítanak, és az is hogy éppen mit lopnak.
Én például szemrebbenés nélkül lelopok bármilyen filmet az internetről.
Az a durva, amikor egyesek lelőnék azt, aki bemegy a kertjükbe.

bbwd 2013.01.14. 22:02:10

@vlgymir: hát ez nagyon egyszerű

aki bűncselekményt, szabálysértést követ el, azt büntessék meg, de keményen, és hatékonyan, úgy, hogy legközelebb ne legyen kedve/alkalma bűnözni.

ezt várja el a társadalom

hopptarisznya 2013.01.14. 22:04:59

@Zb74: zsidók ellen senki nem meri kinyitni a száját

rurodatu 2013.01.14. 22:05:17

@bbwd:

Ez nem elég. A bűncselekmény elkövetését előzzék meg, védjék meg a falusi időseket a vadállatok támadásaitól.

vlgymir 2013.01.14. 22:08:16

@bbwd: Ezt én is írtam "a bűnösöket meg kell büntetni", sőt azzal is nagyon egyetértek, hogy úgy kell megbüntetni, hogy a kedvük is elmenjen tőle, de az idézett szöveg végleges kirekesztésről, és/vagy javításról szól, és az igazán érdekelne, hogy aki ezt írta, vagy olvassa, és felteszi a kérdést, hogy mi ezzel a gond, az ezt hogy képzeli.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 22:08:20

@rurodatu: indirekt módon könnyen bizonyítható Allah léte, hiszen, ha nem lenne Allah, a muszlimok nem hivatkoznának rá.

rurodatu 2013.01.14. 22:15:00

Szóval mindenki rosszul tudja még a jogszabályok is, csak te tudod jól?

Nézd csak a 8§ b) pontját:

2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról
Hátrányos megkülönböztetés
8. § Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt
a) neme,
b) faji hovatartozása,
c) bőrszíne,
d) nemzetisége,
e) nemzetiséghez való tartozása,
f) anyanyelve,
g) fogyatékossága,
h) egészségi állapota,
i) vallási vagy világnézeti meggyőződése,
j) politikai vagy más véleménye,
k) családi állapota,
l) anyasága (terhessége) vagy apasága,
m) szexuális irányultsága,
n) nemi identitása,
o) életkora,
p) társadalmi származása,
q) vagyoni helyzete,
r) foglalkoztatási jogviszonyának vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyának részmunkaidős jellege, illetve határozott időtartama,
s) érdekképviselethez való tartozása,
t) egyéb helyzete, tulajdonsága vagy jellemzője (a továbbiakban együtt: tulajdonsága)
miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.

csak egy néző 2013.01.14. 22:16:04

A sváb származású Bayer Zsolt örökbefogadott egy egész cigány, sidó családot, ezzel bebizonyította a károgóknak, hogy ő egy igazmagyar ember, akinek semmiféle előitélete sincs a hazánkban élő kisebbséggel szemben.Egyébként is a mocsok bolsik, libsik forgatták ki a szavait, pedig abból csak a szeretet sugárzott.

rurodatu 2013.01.14. 22:17:18

@rurodatu:

Viszont a Jobbiknak lenne pálya a törvény alapján mert a média rendre hátrányosan megkülönbözteti a Jobbikot a

j) politikai vagy más véleménye,

miatt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 22:23:41

@rurodatu: Valós, vagy vélt...

Elég, ha a tudatlan náci azt hiszi, hogy különböző fajba tartoznak, és ez miatt a hit miatt különbözteti meg hátrányosan.
Az már faji alapú diszkrimináció, amit tilt a törvény.

rurodatu 2013.01.14. 22:27:02

@kolbászoszsömle:

Vagy valós. Tehát a törvény elismeri hogy tartozhat különböző fajba két ember, csak nem engedi meg a hátrányos megkülönböztetésüket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 22:30:24

@rurodatu: Nem ismer el semmi ilyesmit. Egyszerűen megtiltja, hogy faji alapon diszkriminálj, és nem foglalkozik azzal, hogy van-e külön emberfaj, vagy nincs.
Azt mondja, ha van olyan, ha csak azt hiszed, hogy van, az alapján nem szabad megkülönböztetni.
Ennyit mond, nem többet.

rurodatu 2013.01.14. 22:33:35

@kolbászoszsömle:

A törvényben a "vélt" szó nem arra vonatkozik hogy a több faj létezését véli valaki, hanem arra hogy valaki úgy véli hogy X az egyébként létező Y fajba tartozik és nem az egyébként szintén létező Z fajba. Tehát ha valaki mondjuk egy ausztráliai fajú embert néger fajú embernek vél és azért különbözteti meg hátrányosan, akkor az a vélt faji hovatartozása miatti hátrányos megkülönböztetés.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.14. 22:42:33

@rurodatu: Na figyelj, husimusi!
Nem csak egy tévedés esetén tiltja a törvény a diszkriminációt.
Akkor is tiltja, ha kettőt téved a csóka.
Ha azt hiszi, hogy van cigány fajú ember, és a szomszéd arabra azt hiszi, hogy cigány fajú, ezért diszkriminálja.

Ezt is tiltja.

A törvényben a "faj" megnevezés nem a dzsipókra, niggerekre, indiánokra vonatkozik, mivel azok pont egy faj a fehérekkel.
A dzsipók pl. genetikailag közelebb vannak egy véletlenszerűen kiválasztott nemdzsipó fehérhez, sárgához, indiánhoz, mint két véletlenszerűen kiválasztott néger, egymáshoz.

Lehet, hogy te ebből akarod levezetni a hungarista faszságodat.
Legyen!
Vezesd le belőle!
Te attól még egy műveletlen ostoba kis seggfej maradsz, aki kb annyit ért ahhoz, amiről beszél, mint egy majom a szövőszékhez.

rurodatu 2013.01.14. 22:47:39

@kolbászoszsömle:

Ha valaki azt hiszi egy arab fajú emberre hogy az cigány fajú és azért diszkriminálja mert ő a cigány fajú embereket akarja diszkriminálni, és ez esetben eltéveszti, az a vélt faji hovatartozás alapján történő diszkrimináció, de ha valaki egy tényleg cigány fajú embert azért diszkriminál mert az cigány fajú, akkor az a valós faji hovatartozás alapján történő diszkrimináció.
Tehát nem az a dolog a valós vagy vélt hogy léteznek-e egyáltalán fajok, hanem az hogy az illető melyik létező fajhoz tartozik.

rurodatu 2013.01.14. 23:05:42

@kolbászoszsömle:

Hungaristázhatsz ostobán, általában csak arra vagytok képesek, de ha Amerikában kiszállsz a repülőtéren, ott ki kell tölteni egy nyomtatványt, ahol be kell jelölni többek között azt is hogy milyen fajú vagy. Úgy látszik a hungaristák már Amerikában is hatalomra jutottak pffff....

MACISAJT 2013.01.14. 23:33:41

Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a jelenlegi kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a „köteles akciót” is Kövér László ellen.

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propaganda gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc.

--------

Eltelt több mint tíz év.
Mi változott?
Hogy Kövér helyett Bayer a kiforgatás célpontja? (Minőségi romlás)
Hogy Szili azóta elment a süllyesztőbe, lendvai néne meg készül az önkéntes visszavonulásra?

Csak ron werber meg az apró-klán örök...
És a módszereik.

MACISAJT 2013.01.14. 23:37:08

@ob.szerver: ("A vincent blog 6 törvénybe foglalta a orbánrezsim jellemzőit:")

Én ennél jóval tömörebben foglalnám össze a vincentblog szerzőinek&co. a jellemzőit:

Magyarországnak hagyományosan még nemzetárulóból is csakis a legalja jutott.

Hunor Levente 2013.01.14. 23:50:23

@Zb74: Speciel Bayer sorai sokkal rosszabbak, hiszen Kertész láthatóan gúnyolódik és ironizál (a "nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni" pl. erre utal), kritizál. (És nem ártana tekintetbe venni például, hogy magyarként, de legalábbis magyarul írt a magyarokról nem szépet, és az Amerikai Népszavában, ahol ilyen pamfleteket szoktak nyomatni:
nepszava.com/2012/09/velemeny/bartus-laszlo-eleg-volt.html )
Bayer meg teljesen komolyan gondolta, amit írt, gyűlölködött. Míg Kertész egy hóbortos öreg benyomását kelti, addig Bayer mániákus. Elvetemült. (Elég csak megnézni amit a brüsszeli karácsonyfa kapcsán összehordott.)

Azt is csak Bayer írja, hogy kik ne legyenek. Kertésznél nincs hasonló.
Éppen a differenciálástól rossz. Ez a rasszizmus, nem látod? A faszfej megkülönböztet cigányt és cigányt. Egyik cigány nála különb mint a többi, csak azért, mert énekelt egy vetélkedőben, amit megnyerettek vele. Az illető véletlenül szerepelt a vetélkedőben, ha nem szerepelt volna, akkor valószínű ő is Bayer másik csoportjába, az állatok közé sorolódna.

bbwd 2013.01.15. 00:26:22

a cigányvajda, biztos ő is rasszista:

"Az ózdi vérfürdővel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste Lakatos Attilát, Borsod megye cigány vajdáját, aki brutális gyilkosságnak nevezte a történteket.

– Nagyon felháborított, amit a két idős emberrel tettek. A két cigány férfi előtte együtt iszogatott, majd agyba-főbe verte a kisöregeket. Az egyiket brutálisan meggyilkolták, a másik pedig most is élet-halál között van. Szavam nincs hozzá, fogalmam sincs, hogyan lehet ilyet elkövetni. Ez megbocsáthatatlan, ezekre kell mondani, hogy igen, ez a fajta cigány valóban állat. Nem tudok rájuk mást mondani – fakadt ki a lapnak Lakatos Attila.

A vajda hangsúlyozta, öt éve mondja a többi roma vezetőnek, hogy üljenek le az emberekkel, és magyarázzák el a cigányoknak, hogy mit lehet tenni és mit nem. – Akár házról házra kellene járnunk, ha szükséges. A gond azonban az, hogy nem követnek, pedig az egyszerű, normális cigányok velem értenek egyet. Ők is azt mondják, hogy ezekkel tényleg nem lehet együtt élni. Az egyik cigány mondja a másik cigányról – fogalmazott. Szerinte a romáknak le kell szokniuk arról, hogy polgármestert, jegyzőt és mindenki mást szidnak, de ők maguk nem tesznek semmit. – Semmi nem jár alanyi jogon, mindenért mindenkinek meg kell dolgozni – szögezte le."

MACISAJT 2013.01.15. 07:10:21

@emeritus: ("Wenn du das Buch von Th.S. gelesen hast,dann schreibe darüber,bzw mische die zwei Sachen!So lange schweige du armseliger! ")

Ez valami újlipóciai hochdajcs keverve a Google fordítóval?:D
A tanulság ismét hogy aki nem tud arabusul az ne beszéljen(írjon) arabusul(németül).

Alkibiadesz 2013.01.15. 09:10:02

@lyia:
„Én rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes magyar ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan magyar pedig legyen kirekesztve a társadalomból. Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. A zérónál is zéróbb tolerancia sújtsa őket. Legyenek kirekesztve mindenhonnan, ahol emberi tevékenységek zajlanak. Maradjanak végleg börtönben, vagy ha bármilyen esély mutatkozik a megnevelésükre, akkor ez történjen meg a megfelelő intézményekben. De ne legyenek eltűrve, ne legyenek megmagyarázva, ne legyenek „megélhetési bűnözők”, ne "

"van ezzel bármi gond?"

Persze így önmagában nincs gond.
Csakhogy ezt a magyarázkodást megelőzte az a kijelentés, amit azóta se vont vissza, differenciált a szerző:
„A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat…”

Vagyis a cigányság jelentős része ne legyen közöttünk, legyen kirekesztve.

Abba a részletkérdésbe most ne menjünk bele, hogy a cigányság jelentős része már jelenleg sincs közöttünk, ki van rekesztve. Ebből következően arra se térjünk ki, hogy amit a többség a cigányságból lát az nem a cigányság többsége, hanem a többség cigánysággal kapcsolatos tapasztalatának többsége.

Itt most nem az a lényeg, hanem az, hogy igenis gondot jelent az, ha Bayer féle megmondóember kijelenti hogy egy problémával nem kell foglalkozni. Mert ebből a szempontból ő se tud többet ajánlani mint a polkorrekt semmittevés.

tiItsál ki te gyökér 2013.01.15. 09:42:29

@MACISAJT: "Csak ron werber meg az apró-klán örök...
És a módszereik."

- Na meg Orbán Viktor.
süti beállítások módosítása