1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.02. 12:36 HaFr

A tőke jöhet-mehet, a munkaerő nem? Az EU kifújása.

Kapitalista szempontból -- ahogy egyébként a befogadó országok leginkább kezelik a kérdést -- a bevándorlás ügye a szimpla munkaerővándorlás esete: ha a hegy nem megy Mohamedhez, nomest est omen, Mohamed megy a hegyhez -- de nem csak Mohamed, hanem Vlagyimir, Petru, és Marcsi is elmennek, vagy már korábban elmentek a hegyhez. A munkaerőnek ez az agresszív -- menekülésbe és a társadalmak szétesésébe ojtott -- vándorlása egyébként semmivel sem hoz gyökeresebb változást az európai társadalmak életébe, mint a nyugati tőke hozott a harmadik világéba, mégis nehezen mondunk le arról a nézőpontról, hogy mi csak hadd küldjük a tőkét, és hadd zárkózzunk el a globalizáció valódi kiteljesedése, a munkaerő globális vándorlása elől, ahogy nekünk tetszik. Mi felforgathattuk száz meg száz premodern, vagy legalábbis nem-nyugati típusú közösség, régió és ország életét a piacaik átalakításával, fegyverrel, vagy akárcsak azzal, hogy milyen életformát állítunk eléjük követendőként, de azt már nem szeretnénk, ha ezt az életformát szó szerint tűzön-vízen át el szeretnék érni -- különösen akkor, ha ezért a Nyugatot is bevennék. Ám mivel most éppen nem a tőkének, hanem a munkaerőnek vagyunk a híján, ott az erő náluk. 

Én persze szívesen elzárkóznék ezektől a folyamatoktól, de Európa nem fejlődött elég harmonikusan ahhoz, hogy megtehesse. A tőkeexport révén átalakította a fejletlen társadalmakat, de közben ő maga is megváltozott, ami a saját biológiai reprodukciós képességét és a jóléte finanszírozását illeti (ami túl nagy részben külföldről és hitelekből történik). Az EU egy tökéletesen diszfunkcionális szervezet, amelynek a stratégiai ereje egy karcagi napközijével vetekszik, nyilvánvalóan agyalágyultak vezetik, a többiek meg felveszik a fizetésüket, és kihúzzák a mandátumukat. Néhány tízezer migráns dolgához legalább két éve nem képes hozzászólni a kukkot sem, a budapesti események kapcsán pedig egyszerűen összeomlik. Se ezt a válságot, se Európa jelenét és jövőjét nem sikerül perspektívába helyeznie -- mindent összevetve valószínűleg az egyik legnagyobb pénzkidobási projekt, amibe az emberiség valaha is belefogott.

Az EU döntéshozóinak és bürokratáinak imbecillitása okán természetesen fogalmunk sincs, mi lehetne a Közös Piac és az intézményeinek szerepe a válságok megelőzésében vagy hatékony leküzdésében. A munkaerőpiaci (és bevándorlási) válság éppen olyan stratégiai és gazdasági gyengeségre utal, mint a tőkepiacok rendszeres válságai, de semmiféle előrejelzés, komplex elképzelés, pláne mechanizmus nincs arra, hogy mit kezdjünk vele. A legtöbb, amit az emberiség ki tud hozni a közgazdaságtanból, hogy a világ valószínűleg leghülyébb intézményei, a "külföldi elemző cégek" módosítják a gazdasági előrejelzéseiket. (Lennék én szívesen ilyen elemző cég, amelyiknek -- Istenem! -- nem jön be egy forecast, három hónap múlva módosít rajta csillió dollárért. Most éppen, jaj, quelle surprise, leesett a második negyedéves magyar növekedési adat, nosza módosítjuk az éves előrejelzést. És közben mindenki komolyan bólogat, eh, micsoda szellemi teljesítmény! Előtte is fél százalékpont volt a Morgan Stanley meg a Brooklyn-alsói "szakértők" között, azt se nagyon tudni, hogy miért, ők se tudják, hát most lesz köztük plusz kéttized, alacsonyabb bázison. Az egész egy vicc, az időjárás előrejelzésekben is több a muníció. És ebből táplálkozik az EU, egymást jelzik előre és fizetik, aztán minden következmény nélkül bele a vaksötétbe. Na majd mostantól lesz a sok faktor között még egy: a migránsfaktor. Meg egy Keleti pu. faktor. Plusz félcsillióért, csak nektek.)

176 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr777753098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mekk Meister 2015.09.03. 15:04:37

@egyetmondok: Én csak arra reagáltam, hogy szerinted Magyarország az első, aki az EU-nál kuncsorog. Hát nem. És a fiúk nem fogják tudni lenyúlni, mert akkor viszlát 2018. Ezek nem pályázati pénzek, és mindenki látni fogja az elköltés eredményét.

2015.09.03. 15:47:03

@panelburzsuj:
a bandaháborúknak az "egy kína" vetett véget. és az első válságban jöhet az, hogy "kína a kínaiaké". és nem lesz beijing benz. nem lesz annyi németnek dolgozó kínai összeszerelő munkás. ezért kellenek a szegény kis-szírek.

kiir 2015.09.03. 15:53:16

@unionista᠍᠍:
Laptop7712 szerint az angolok mégis különbséget tesznek közöttük. Nem ismerik Szaniszlót és az elemi bioszt, na. Vagy csak nem könyvekből, hanem az életből tájékozódnak.

Aztán előfordultak még karibiak és afrikaiak is a londoni érvek között. Róluk se feledkezz meg, ha ehhez a kérdéshez akarsz hozzászólni.

panelburzsuj 2015.09.03. 16:09:07

@unionista᠍᠍:
Jaja - az "egy Kína" most éppen négy, olyan jelentéktelen csüngelékekkel, mint Tajvan, Hong Kong, Szingapúr. Meg a világban szétszóródott további pár tízmillió kínai.

Szóval már nem is tudom, hogy ausztrálok somfordálnak-e Kínába - vagy fordítva megy (menne ha hagynák...) az áramlás.

2015.09.03. 20:03:31

@panelburzsuj:
az "egy kína" metropoliszok hálózata. abban a gyöngy folyó völgye 100 milliós alhálózat. annak része a kevesebb, mint 10 milliós hong kong és a kevesebb, mint 1 milliós macau. de ennek része több ezer rizstermelő kis közösség. arrafelé ezeket kellene összetartani. de leginkább úgy lehet, hogy ebből a környezeti alkalmazkodással elsődlegesen egy önfenntartó ökoszisztéma jön létre és ezek kezdik el a fölösleges árut a világban elcserélni. de az előbbit nem hozza létre a szabad piac. hanem csak az utóbbit támogatja. a gazdagságot "egy hong kong" teremtette. az, hogy hong kong legyen a hong kongiaké. ők is lokális kapitalizációt tűzték ki célul.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.03. 20:48:23

@unionista᠍᠍:

"hong kong legyen a hong kongiaké. ők is lokális kapitalizációt tűzték ki célul."

nem nagyon érted te ezt. a relatív többségi hongkongiak szupremáciát hirdetnek az abszolút többségi kontinentális kínaiak univerzalizáló főhatalomra törekvésével szemben. ezzel egy kolmogorov teret hozhatnak létre, ahol a nyílt szomszédság nem tartalmazza a másikat. elemi példa arra amikor a filosz felülírja a bioszt.

2015.09.03. 22:25:16

@neoteny:
a hongkongiak közelében nem voltak zsidókeresztények és globális pénzalapok. hong kong nem arra épített, hogy a közvagyont eladják a világ minden tájáról érkező idegeneknek, mert így lesznek világváros. a kínai kommunisták is vegyesvállalatokat hoztak létre. ami fele részben kínai maradt.

magyarországon ezzel a késő kádár korban próbálkoztak. így jött létre a mc donalds magyar-amerikai vegyesvállalat. amiben a bábolnai állami gazdaság lett volna a kizárólagos beszállító. ezt a modellt forszírozta grósz károly. előbb legyen gazdasági átmenet. utána egy politikai. később állnak át esetlegesen a többpártrendszerre. ezt csinálták meg a kínaiak. itt meg ugye grószt leváltották. és hozták németh miklóst. ő kezdte eladni az országot. és utána folytatták a többiek. azért, hogy minél hamarabb az európai közösség tagjai legyünk. orbán ezt csinálja vissza. ezért nacionalizál. ha nem zárnak ki az unióból és nem omlik össze a forintgazdaság, akkor ez nem feltétlen rossz. hanem gazdasági értelemben ez a szükséges feltétele a szövetségi együttműködésnek. ha ez sem valósul meg, mert a németek a saját iparvárosaikat építik a szegény kis afgánokkal és kis szírekkel, akkor a bugaci mercedes gyárat is államosítják. és csinálnak belőle magyar bugattit, vagy nem tudom micsodát. nemzeti keretek között újrateremtik belőle azt, amit lehet. mert többségében olyan emberek maradnak magyarországon, akik így gondolkodnak.

a nyugatos multikulturalitást keresi az menjen nyugatra. de az európában sem lesz tartható. legfeljebb észak-amerikában. ott is kérdéses. azért fölöslegesen ezen vitázni, mert ebben a kérdésben nem egyszerű többség hanem konszenzus közeli állapot van.

panelburzsuj gyermekeket exportáló apa. és azon aggódik, hogy a nagy bevándorlás ellenességben a lányát kiutasítják. holott azon kellene aggódnia, hogy ha millió számra szabadon jönnek a bevándorlók, akkor elég nagy lesz a konkurencia és a szintén migráns gyereke munkáját veszik el, hanem a házat rágyújtják. azért, mert ezek az emberek a sivatagból jönnek. beköltöznek németországba. megtanulják a nyelvet, de egyes natív csoportokban ha nem megy végbe a környezeti alkalmazkodás, hanem ők kis, zárt közösségekben unokatestvér házasságokban élnek. genetikailag nagyon erősen sodródnak. illetve persze hozzák magukkal a kultúrát. a palesztin kislány, akit megsajnált merkel mami. és aztán azt mondta, hogy ő egy olyan világban akar élni, ahol nincs izrael. és ez egy édes palesztin kislány volt, akitől merkel mami majdnem elolvadt. és túltett a leghülyébb fasisztákon. de ezek a bevándorlók nem egész európát fenyegetik. hanem a zsidókeresztény kultúrát. szóval ezt nem lehet érteni, hogy a zsidókeresztények akarják őket minden áron befogadni. erre mondja egy jobbikos haverom, hogy ha ők kormányoznak, akkor a zsidó negyedben hozzák létre a tranzit zónát. mert ebből a szempontból majdnem mindegy, hogy ki jön. kő kövön nem maradna. persze ő antiszemita. én nem vagyok. próbálom megérteni az abszurditást. és az érdekel, hogy van-e valamilyen komolyan vehető elképzelés. azt tapasztalom, hogy nincs. csak fölényeskedés, ítélkezés, megvetés. közel nulla szavazóval.

egyetmondok 2015.09.03. 22:37:13

@unionista᠍᠍:
"a hongkongiak közelében nem voltak zsidókeresztények és globális pénzalapok." --

Nem is a közelében voltak és vannak,hanem benne,de rendesen,mint tudjuk a brit bérlet okán...,aki britek lehet,szerinted nem is zsidókeresztények,de hogy a globális pénzalapok egyik legprofibb együttese,az biztos.

ufópilóta 2015.09.03. 22:45:08

@unionista᠍᠍:
A paneburzsujt akkor ér piszkálni, ha a bloggazda leveszi róla a szájkosarat.

(Amúgy örvendek, hogy személyes(kedő) szálakat is szövögetsz az okfejtésedbe, mert ezeken tudom a legbiztosabban tesztelni, hogy hogyan siklasz el egészen konkrét, általad is ismert tények fölött. Hogy ezt natív ostobaságból teszed-e, vagy rafkós szerepjátékból - voltaképp édesmindegy. Mindenesetre ezekből a csúsztatásokból tudom a legpontosabban belőni, hogy mennyire mesterkélt/hamisított az alapkonstrukciód is, meg pláne az "érvelésed". Szóval egy oltári nagy kókler vagy. Hogy mennyire ártalmas - azon még lamentálok. Hogy mások idején-figyelmén élősködsz, és ez tart úgy-ahogy egyenesben, az viszont hóttzicher. Szóval ahol és ahány maszkban csak színre lépsz, ott mindig ugyanaz mániákus kultúrvámpír, vagy miaszösz jelenik meg... És nemcsak vérszívós, bocskorszíj-szívós is...)

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.03. 22:45:11

@unionista᠍᠍:

"a hongkongiak közelében nem voltak zsidókeresztények és globális pénzalapok"

Te el is hiszed a saját hülyeségeidet, vagy csak agyadra ment a trollkodás?

en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong#British_Crown_Colony:_1842-1941

en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong#Resumption_of_British_rule_and_Industrialisation:_1945-97

egyetmondok 2015.09.03. 22:56:04

@unionista᠍᠍:
HongKong maga a zsidókeresztényglobalistapénzalap.

kilincs ami nincs 2015.09.03. 23:24:35

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így igaz, az általad linkelt megbízható forrás pont azt állítja.

2015.09.03. 23:26:33

@egyetmondok:
a city of london nem zsákmányolhatja ki először is a brit városokat, sem a brit vidéket, se a brit gyarmatokat. ezért tudott hong kong fejlődni. londonban végbement egy környezeti alkalmazkodás. a tőkepiac a szigetország gazdaságához és kultúrájához és a brit nemzetközösség céljaihoz igazodott. ugyanez csak nagyon korlátozottan ment végbe budapesten. a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem. és ebből következően van egy több, mint egy évszázados permanens válság. mindkét fél a másikat okolja. szóval nem nagyon lehet kiegyezés. vagy a magyar gazdaság omlik össze. vagy a magyarországi zsidókeresztény kultúra esik szét.

egyetmondok 2015.09.03. 23:39:39

@unionista᠍᠍:
Lehet,hogy így van.
Talán nem kellett volna a két háború között elkezdeni törvényekkel korlátozni ezt az elindult,budapesti üdvös jelenséget,talán nem kellett volna beleállni nyakig a "bűnös város" marha ideájába,sőt, talán indokolt lenne a gyügyei piacon is szólnod, hogy nincsen Budapesten semmi baj, és leginkább folytatni kéne,ami az első háborúig szerinted is úgy aránylag szépen alakult...,

igaz,nem a magyarok csinálták,hanem főként a zsidók,de itt csinálták végül is,lehet mondani, hogy nekünk,pont úgy,mint a britek Hongkongnak.

Reszelő Aladár 2015.09.03. 23:56:05

Az egész Unió arról szól, hogy a külföldi tőke nagyobb hozam érdekében keletnek vette az útját, és a befektetések védelme érdekében berántotta az országokat egy politikai buliba.
Így nehezebb a multikat adminisztratív úton szivatni, netán adóztatni, meg fair működésre bírni. Persze mindegyiknek van otthona akkor amikor sérelem éri, és rohan is panaszkodni.
A mafia minden héten eljött a védelmi pénzért, a jó időkben csak annyit vittek, hogy pont ne ártson a boltnak, hisz akartak jönni jövő héten is, meg utána is.
Cserébe lehetett kérni tőlük ezt azt, amitől javult a bolt, és akkor a védelmi pénz is magasabb lehetett.
Az EU is egy ilyen mafiacsalád. Az asztalnál sosem beszél üzletről, ott csak az európai értékek fontosak, pedig a háttérben...
Most az van, hogy a mafia területét külső támadás érte, a keresztapa pedig nem nagyon hajlanó semmit tenni. Lassan csak mi tartjuk be a szabályait, de amikor segíteni kellene, tojik rá. Pedig ez még a veszte is lehet.

egyetmondok 2015.09.04. 00:06:17

@Censored Trompf:
"Ha ezt úgy tesszük meg, hogy az EU-s igényeket is kielégítjük egy tranzit zónával a határnál, ahonnan nem jöhetnek be az országba, akkor attól jobb megoldást nehéz elképzelni." --
ez nem rossz ötlet,ha tudnánk olyan tranzitzónát csinálni,amely nem Magyarországon van. De nem tudunk,tehát sajnos értelmetlen,hogy "nem jöhetnek be az országba".
Ha bent lesz a tranzitzónában,bent lesz Magyarországon.

2015.09.04. 00:15:08

@neoteny:
a britek a zsidókeresztények? ugyan már. azt is meg lehet mondani, hogy mi az a marker, amik valószínűsíthetően az indoeurópai finánc kultúrát eredményezi. egészen két ilyen is van. az egyik nagyon erősen gazdasági érdekeltségű. ez van ott lombadiában, svájban és londonban. a másik pedig kulturális érdeklődésű. ez van bécsben és berlinben. de eredetében egyik csoportosulás sem zsidókeresztény, hanem kelta és germán. nyugat-európában fővárosok és a tőkepiaci központok nem a köznéppel szemben kormányoznak. mert azok lakói olyan nagyon sokban nem különböznek a nyugati árjáktól. magyarországon szinte az ellenkezője igaz. a kereskedelmi bankrendszer a többségi magyarok gazdasági érdekeivel, a kereskedelmi média a többségi magyarok kulturális érdekeivel szemben működik. és a köznép azt mondja, hogy ezeket államosítsák. egyetlen egy csoportosulás tiltakozik. ők verik az asztalt, hogy ez diktatúra, ez a fasizmus. orbánék azért lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak szinte bármennyit, mert tudják, hogy a nép úgysem fogja megválasztani az ellentábort. és orbán azért próbál jobbra tolódni, hogy onnan ne lehessen leváltani. mert szinte csak onnan lehet.

2015.09.04. 00:16:35

@ufópilóta:
döntsd már el, hogy panelburzsuj vagy, ufópilóta vagy old asshole.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 00:21:04

@unionista᠍᠍:

"a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem."

Ausztria GDP-je (1960-as USA dollárban) 1925-ben 4,314 millió volt, 1938-ban 4,320 millió.

Magyarországé 1925-ben 3,025 millió volt, 1938-ban pedig 4,137 millió.

Te el is hiszed a saját hülyeségeidet, vagy csak agyadra ment a trollkodás?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 00:22:13

@unionista᠍᠍:

"a britek a zsidókeresztények? ugyan már"

A britek között nem voltak zsidókeresztények?

Te el is hiszed a saját hülyeségeidet, vagy csak agyadra ment a trollkodás?

ufópilóta 2015.09.04. 00:23:26

@unionista᠍᠍:
A többit is elsoroljam?

Miben segítene rajtad?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 00:42:42

@unionista᠍᠍:

"orbánék azért lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak szinte bármennyit, mert tudják, hogy a nép úgysem fogja megválasztani az ellentábort. és orbán azért próbál jobbra tolódni, hogy onnan ne lehessen leváltani."

Ez így van. Sokkal jobban jártak volna a magyarok ha 2006-ban a Fideszt választják meg: mert akkor a Fidesz viselte volna A Nagy Recesszió politikai következményeit, és az méretre szabta volna Orbánt is meg a pártját is.

A gyügyei paraszt nem jár jól Orbánnal/Fidesszel se', éppúgy ahogy nem fog jól járni Vonával/Jobbikkal se'. Mindegyik azzal van elfoglalva hogy a saját pecsenyéjét sütögesse -- ahol a 'sajátba' beleértendő a holdudvar is.

Egyszer írtál egy érdekes félmondatot a nacionalizálás kapcsán, valami ilyesmit: "de legalább a magyar [tőkés] elszámoltatható" (nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege). Ez egy hatalmas tévedés: csak azok a magyar tőkések kerülnek "elszámoltatásra" akik nem gazsulálnak az épp' hatalmon lévő rezsimnek. Aki nyalnak, azok nyúzhatják le a bőrt a magyar munkásról-parasztról: akik nem, azokról majd jól kiderül hogy csalnak/lopnak/rabolnak. Ami még igaz is lehet, de ez csak szelektíven fog "elszámoltatásra" kerülni.

Így hát "a többség" hiheti azt hogy a szép szavakat szép tettek is fogják követni: egy olyan országban ahol hatalomra lehet kerülni és ott lehet maradni a választásra jogosultak töredékének szavazataival, soha nem lesz az szempont hogy mi a jó "a többségnek".

2015.09.04. 01:42:35

@neoteny:
ez a kormány külföldi oligopóliumokból nemzeti vagyont és belföldi oligarchákat kreált. ez a globalizált kapitalizmusból kétségkívül visszalépés a feudalizmus irányába. de ez gazdasági értelemben nem rázta meg az országot. azért nem, mert ez a váltás szövetségi keretek között ment végbe. a németektől csak azt vették el, amitől amúgy is szabadulni akartak. illetve kiegyeztek velük. szóval orbán nem egy chávez, de majdnem. mert neki ugyanúgy nincs terve arra, hogy mihez kezd a nacionalizált vagyontárgyakkal azon túl, hogy odaadja a haveroknak. a jobbiknak sincs terve. azért támogathatja meg őket berlin. mert így az egészet megkaphatják a németek. persze ezek után megint borítékolni lehet, hogy jön egy "szabadságharcos" politikus. de ez a szokásos kiegyezés játszma. ami osztrák-német relációban a magyarok szempontjából nem szokott túl rosszul elsülni. azért, mert ez a tilitoli egy demokratikus egyezkedés. és ez egy fokkal jobb annál, hogy kizárólag a piac diktál.

2015.09.04. 01:50:51

@neoteny:
oké csak elfelejted, hogy hozzátenni, hogy elcsatoltak magyar lakta területeket. a két háború között "csonka" magyarország fejlődött. amire a zsidók azt mondták, hogy mit számít az. aztán hortyék nekiálltak egyezkedni a nácinémetekkel.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 01:53:16

@unionista᠍᠍:

"és ez egy fokkal jobb annál, hogy kizárólag a piac diktál"

Ez nem következik abból amit előtte írtál: a gyügyei paraszt valaga ugyanúgy kilóg a mackónadrágból.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 01:54:19

@unionista᠍᠍:

"a két háború között "csonka" magyarország fejlődött"

Akkor sem igaz az hogy "a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem".

2015.09.04. 02:31:25

@neoteny:
ha így vesszük, akkor a két háború között is. de azért ott volt egy törés. és az határozta meg a zsidóság sorsát. szóval a magyarországi zsidók többsége nem értette meg, hogy nekik a kárpát-medencei nagy-magyarország lett volna az igazán jó. egy kisebbség értette, de a többség sohasem.

ha soros györgy a rendszerváltás után a nemzet ortodox nacionalizmust és a nemzeti liberalizmust támogatta volna, akkor életében szobrokat emelnek neki és iskolákat neveznek el róla. így egy gyűlölt zsidó. aki sose állt a magyarok oldalán. félre értés ne essék, nem vagyok antiszemita. szóval nincs bennem indulat emiatt. azt sem gondolom, hogy erre egy zsidó sem jöhetett volna rá csak azért, mert egy kicsit másképp működnek. dehogynem. csak ezt soros györgy nem értette. és ma sem érti. soros amíg többé kevésbe demokratikus keretek között játszik azt csinál, amit akar. de a magyar nép bizonyos korlátok között megint csak azt csinál, amit akar. és nagyon nehéz lesz kényszeríteni, hogy bárkit is szeressen. azt értem, hogy soros nem kötődik a magyarokhoz. vagy mondjuk lauder úr. és a többiek. ez rendben van. mert a magyar sem egy különlegesen kiválasztott nép, ahogyan szaniszló feri állítja. de talán nem is annyira alávaló, ahogy a másik csoport mondja. talán nem a csángó nénikén vagy a gyügyei paraszton kellene leverni a fasizmust. azt nem az olasz bankárok támogatták. berlinnek és bécsnek honnan volt pénze. vagy mondjuk svájc mit csinált. londonban csak akkor volt veszélyes hitler, amikor felmerült, hogy esetleg őket is megbombázzák. ezek után a csángó nénike kérjen elnézést, mert több, mint egy évtizede egy sátorban náciknak is dünnyögélte, hogy kimenék a kisajtó elibe. és a zsidók ütik az asztalt a zsinagógában, hogy náci, náci, náci. az egész olyan, mint egy monthy python jelenet. sajnálom, hogy ez a helyzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 03:55:22

@unionista᠍᠍:

"ha így vesszük, akkor a két háború között is"

A számok alapján csak úgy lehet venni.

"nem vagyok antiszemita"

Szerinted létezik egyáltalán antiszemita?

"talán nem is annyira alávaló, ahogy a másik csoport mondja"

Mo a 8. a "Világ Igazai" izraeli díjat megkapók számát tekintve (823); ezzel jóval olyan országok előtt jár mint pl. Ausztria, Norvégia, Svájc, Dánia vagy Svédország.

en.wikipedia.org/wiki/Righteous_Among_the_Nations

egyetmondok 2015.09.04. 07:05:17

@unionista᠍᠍:
" ez a kormány külföldi oligopóliumokból nemzeti vagyont és belföldi oligarchákat kreált. ez a globalizált kapitalizmusból kétségkívül visszalépés a feudalizmus irányába. " --

unionista, neked a nemzeti vagy az állami tulajdon?

Hát öregem,ez pont akkora ökörség,mint amikor 90 előtt az állami tulajdonról azt kellett hinni,hogy az társadalmi tulajdon,így hát itt nem a feudalizmusba való visszlépésről,hanem inkább a szocializmusba való visszalépésről van szó,a feudalizmus idején ugyanis senki se hülyítette a népet azzal,hogy az állam tulajdona valami nemzeti vagy népi tulajdon lenne...

egyetmondok 2015.09.04. 07:07:23

@unionista᠍᠍:
A magyar oligarchia pártnomenklatura, ennek semmi köze valami utálható kapitalista elithez.

egyetmondok 2015.09.04. 07:14:23

@unionista᠍᠍:
" ha így vesszük, akkor a két háború között is. de azért ott volt egy törés. és az határozta meg a zsidóság sorsát." --

úgy van,a magyar elit ugyanis az I.Vh.után begőzölt attól,amit a zsidók itt a Kiegyezéstől az háborúig csináltak...,és ami pont ugyanaz volt,mint amit a britek HongKong-ban csináltak,csak attól a kínai elit ott nem gőzölt be. Ennyi csak a különbség a HongKong kínai és a Kárpát-medence magyar elitjei között.
Nem vesztette eszét a kínai élettér brit elfoglalása miatt...

egyetmondok 2015.09.04. 07:43:09

@unionista᠍᠍:
" szóval orbán nem egy chávez, de majdnem. mert neki ugyanúgy nincs terve arra, hogy mihez kezd a nacionalizált vagyontárgyakkal azon túl, hogy odaadja a haveroknak. " --

ez maga a terv uninoista,és őszintén szólva ez nem is kicsi terv.
A bibi csak annyi vele tudod,hogy ez a terv semmiben se különbözik a marxista-leninista magyar munkáspárt végbevitt tervétől,amely a háború után nacionalizált,majd ücsörgött e vagyonon pár évtizedet,aztán a nyolcvanas éávek közepe-vége táján szépen szétosztotta a nacionalizált vagyont a haverok között.
Na Orbánék ugyanezt csinálják meg,csak nekik egy-két nap elég ugyanarra,mint ami a proletárdiktatúrának kb. negyven évig tartott.

egyetmondok 2015.09.04. 08:40:40

@unionista᠍᠍:
És tudod unionista,ha valaki szépen így végigsétál azon,amit a NER csinál,nem is bonyolult megfejteni,hogy Orbánék reggel miért kapják meg,hogy kommunisták,délután meg,hogy horthysták...,vicces is,amikor pl.nekem felteszik kommentekben a kérdést,hogy " Hát akkor el kéne dönteni,hogy most akkor Orbán micsoda: büdös kommunista vagy fasiszta horthysta "

Mert olvass bele a fidesz híveinek kommunikációjába: lopnak,lopnak,de legalább a nemzetben gondolkodóknak tolják a vagyont,lóvét. Azt pedig itt a hülye is tudja,hogy kik voltak (az I.Vh.után),akikről hirtelen kiderült,hogy nem a nemzetben gondolkodnak. Persze,hogy a pesti zsidók.

Nem annyira kocka ez,mint inkább egy kerek,nagyon is masszívan kerek ideológia.

2015.09.04. 10:06:45

@neoteny:
nem egy mérföldkőtől mérföldkőig tartó történeti időtávot választasz, hanem önkényesen egy időszakot. ezt csinálja orbán is. ezért van az, hogy a "magyar reformok működnek".

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 10:24:38

@unionista᠍᠍:

"nem egy mérföldkőtől mérföldkőig tartó történeti időtávot választasz"

Erre van könnyen elérhető adat; és elégséges hogy megmutassa a te állításod hamisságát.

2015.09.04. 10:45:21

@neoteny:
antiszemitán a zsidóságot en bloc gyűlölőket értem. ha én zsidó lennék, akkor is azt mondanám, hogy a többségi magyarok oldalára kell állni. ha a magyarok koncepciója az, hogy a kárpát-medencét szervezzük meg. akkor szervezzük azt. de azt csak szomszédsági keretek között lehet szervezni. de ezt a leghülyébb fasiszták is megértik.

ha a németek elképzelése az, hogy szövetségi keretek között a duna-régiót szervezzük, akkor szervezzük azt. és ebben az esetben persze ki kell zavarni majdnem minden nem német nyelvterületről érkező külföldit. azért, mert a duna-medence ma is önfenntartó. csakhogy ebben nem lehet elérni akkora üzemméreteket, mint kínában. ezért ezt a piacot valamelyest védeni kell.

ha a többségi magyarok virtualizált globális szolgáltatásokat akarnak, akkor azt kell megtámogatni. és ezeken mind lehet hasznot húzni. együtt sírunk együtt nevetünk el szerint.

csakhogy a budapesti zsidóság nem így képzeli. ők az ortodox liberális elveket akarják minden áron kikényszeríteni. mert ők abban hisznek, hogy létezik valamilyen univerzális filozófia, amit követni lehet. de az valójában a biológia. ha a paraszt azt mondja, hogy ami egyszikű az legyen nemzeti kézben, mert a gabona növény is egy sziklevélből táplálkozik. a magyarok szent földjéből. a kétszikűek gazdaságba engedi be egy idegent. erre is lehet azt mondani, hogy oké.

szóval ha én zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy az ideológiát a helyiek találják ki. és ha ennek része az, hogy a szent koronán a kereszt az isteni energiát antennaként közvetíti és a csüngők adják a földelést, akkor legyen ez. ha modern kori választott magyar köznemességet akarnak, pártatlan közembereket, akkor ahhoz kell igazodni. a zsidóságnak nem kell térítő tevékenységet folytatni. nem kel megvédeni a szegény jóságos kiscigányokat a csúnya gonosz nagymagyaroktól. ezt a többség és a kisebbség játssza le. a budapesti zsidóság ezzel szemben azt mondja, hogy ők ebben a játszmában a kisebbség oldalára állnak. rendben, de akkor hogyan akarnak többséget. főleg úgy, hogy a cigányság sem áll mellettük? az nem számít csak az elv. ez az ortodoxia. nem a helyi társadalomhoz igazodó világméretekben valódi multikulturalitást eredményező doktritér liberalizmus, hanem dogmatikus ragaszkodás a zsidókeresztény elvekhez. ez az ortodoxia. és ez európai értelemben véve egyáltalán nem nyugatos. ez leginkább transzatlantista. amivel semmi elméletben semmi probléma nincs. csak momentán nem a jenkik diktálnak, hanem a fritzek. legalábbis errefelé.

te a filozófia univerzalitásában hiszel. abban, hogy hayek leírt valamit és az mindenhol érvényes. számtalan közgazdasági vagy politikai iskola van. ezek homlokegyenest ellentmondanak egymásnak. de mindegyik lehet sikeres. ez környezeti alkalmazkodás. ez biosz. és kombinatorikus optimalizáció. ez matek. a közgazdaságtan azt csinálja, hogy az összeadást és a kivonást átnevezi úgy, hogy bevétel, kiadás. ahogyan a közgáz főprofesszornál (akadémikus) a "ráta" sem lehet "hányad". az "arány" nem lehetett "hányados". a semmihez adunk valamit. abból kivonunk valamit. és elosztjuk valamivel. különbségi hányados. ennek ez a neve. persze a gazdaságot lehet szorzatösszegekre építeni. aztán lehet mondani, hogy ez az összproduktum. az már makroökonómia. de ebből az alapműveletek univerzálisak. az, hogy lehet határértéket számolni, differenciálni, integrálni, stb. szóval én nem hiszek az ideológiai maszlagok univerzalitásában. akár elemi számításokra alapozva is lehet gazdaságot építeni. ha a köznép azt mondja, hogy a helyi tervhivatalokban bízik, akkor azt kell támogatni. a globális piaci tendenciákban látja a siker receptjét, akkor azt. ha én zsidó lennék, akkor is ugyanezt gondolnám. csak persze budapesten brutális kisebbségben maradnék. mert itt a zsidók többsége verik a seggüket a padsorokba, hogy a csángó nénikét tiltsák be, mert fasiszta. a románok eléggé elnyomták a csángókat. ha én csángóföldi zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy induljunk ki abból, amit a népek arrafelé akarnak. adott a humán tőke és a környezeti vagyon és a világ. a kérdés, hogy ezzel mit lehet kezdeni. és ha ebből egy félfeudális-félkapitalista kisárutermelés jön ki, akkor ez lehet, hogy a földnek azon a pontján abban a közösségben az lesz a fejlődés. azt kész.

2015.09.04. 10:49:38

@neoteny:
ezt mondja orbán is. erre van statisztika.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 10:57:56

@unionista᠍᠍:

Te meg azt mondtad hogy "a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem". Ezt az állításodat tökéletesen cáfolta.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 11:07:25

@unionista᠍᠍:

"de mindegyik lehet sikeres"

Hát ha te sikernek könyveled el amikor pl. embermilliók éhenhalnak, akkor valóban lehet mindegyik közgazdasági vagy politikai iskola sikeres. Csak a "sikeres" fogalmát kell jól megválasztani. :))

egyetmondok 2015.09.04. 11:28:35

@unionista᠍᠍:
Olyan pompás felvetésnek,párhuzamnak értékelem azt,amit HongKong és a dualista államiság Budapestje között,mint vonalat meghúztál,hogy csak na. Ilyet sehol sem olvastam,de nem csak hogy tetszik a gondolatod,hanem teljesen helyénvalónak,igaznak is érzem.

Csak öregem, be kell látnod,hogy ennek felvetése után bármi,amit erről a zsidókeresztény történetről mondasz,nem egyszerűen tévedés,hamisitás,hanem egyenesen beteges hazudozás.

A kettő nem bír egyszerrre megállni a lábán,még úgy semha megkérsz,hogy semmit se vegyünk komolyan abból,amit mondasz,mert szórakozol,trollkodsz. Hát,lehet,hogy szórakozol,trollkodsz,a gyűlöletbeszédig provokálsz,de hogy nem figyelsz saját magadra,az biztos, mert Hongkong és a dualizmus Budapestje,mint párhuzam,egy darab telitalálat.

2015.09.04. 12:03:54

@neoteny:
mit jelent az, hogy "utána"? szerintem a történelemről történelmi léptékekben érdemes beszélni. történeti értelemben a nemzeti együttműködésről se nagyon lehet beszélni, mert nem látjuk, hogy pontosan mit is eredményez. de az elmúlt évben és az elmúlt öt évben nagyobb volt növekedés, mint ausztriában. tehát a magyar reformok működnek.

2015.09.04. 12:53:08

@egyetmondok:
a nácik azt mondják, hogy van vagy volt egy zsidó és zsidókeresztény túlhatalom. a kereskedelemi bankokban, a kereskedelmi médiában, általában a kereskedelmi láncokban. de akár a könyvkiadásban. zsidó és zsidóbarát írók szinte kizárólag egymást preferálták. és a kiadóik. objektíven el lehet dönteni, hogy ez így van vagy így volt, vagy sem. ez nem egy ideológiai kérdés. hanem szimplán matek és biosz. a libsik azt állítják, hogy ilyen nincs. a nácik azt, hogy ilyen van. ha ez olyan érdekes, akkor miért ne írhatna erről egy történész doktorandusz. volt szovjetorosz megszállás is. és arról is lehet írni. az nem etnicizmus? a nácik szerint egyes fővárosokat zsidókeresztény csoportok szállják meg. és amelyek nemzetellenesek, azok blokkolják a fejlődést. ez a náci teória lényege. ez lehet igaz és lehet, hogy nem igaz. ezt nem tudjuk. de azért erről lehet valamit objektíven állítani. aztán ez vagy igaz vagy nem. ha igaz, akkor sem lehet senkit megölni. de ha a közéletben nem lehetnek nácik, akkor a kisebbségeket bírálni sem lehet. értem, hogy ez az ortodox liberalizmus alapja. amikor a liberalizmus addig terjed, amíg magukat a liberálisokat nem bírálják.

irmuskna néni panaszolja, hogy az átévén megszűnik a fórum. ami egy betelefonálós műsor. irmuska szerint azért, mert az utóbbi időben túl sokan zsidóztak. és alig győzték őket a műsorból lekeverni. de nem a szélsőjobb zsidózott, hanem a baloldali nyugdíjas nénik. de az objektíven eldönthető, hogy az egy zsidó átévé, vagy sem. zsidó a tulajdonos. a hitgyülekezete egy zsidó bizniszegyház. meg lehet nézni, hogy zsidó és zsidóbarát szerkesztőket, műsorvezetőket alkalmaz, vagy az etnikai arányosságot követi. és azt is, hogy a meghívott vendégek, a témák ehhez a kisebbséghez köthetők, vagy sem. nekem kurvára elegem van abból, hogy erről a faszságról kell vitázni. ha a nép a jobbikra szavaz, akkor történész, politológus hallgatók nyilván a szemitizmus ügyével foglalkoznak majd. ahogyan arról is szabad írni, hogy antiszemitizmus van. én inkább vagyok szemita, mint antiszemita. de ez a kérdés tényekre alapozva is eldönthető. és ha az jön ki, hogy az atv egy zsidó tévé, akkor az. nyilván nincs túl sok közük a közszolgálatisághoz. ahogyan a jelenlegi köztévének sem. ők egy propagandát tolnak (minden jó, mert orbán az isten), a másik egy ellenpropagandát (minden rossz, mert orbán a sátán).

egyetmondok 2015.09.04. 13:19:12

@unionista᠍᠍:
Az lehetséges,hogy a nácik ezt mondják,ám ettől még az,amit a zsidók itt csináltak (1867 és az I.Vh.között)az,amit a britek csináltak HongKong-ban.
No,mostan akkor tehát mi a helyzet?
Azzal nincsen baj, amit csináltak,azzal van csak baj,akik csinálták...
De ez meg így semmi más,mint pőre antiszemitizmus.

(No,persze én úgy gondolom,hogy a 20.századi magyar antiszemitizmus mögött leginkább az van, hogy bizony nagy baj,nagyon nagy, amit itt a zsidók, HongKong-ban meg a britek csináltak...,úgy kb.ez látszik meg a mai magyar életszínvonalon is,ha összeveted HongKong életszínvonalával.)

2015.09.04. 16:58:38

@egyetmondok:
tehát te úgy gondolod, hogy a zsidók az első világháború kitöréséig gyarmatosították magyarországot. eddig egyetértésben vagy a fasisztákkal. ugyanezt mondják. csak ezek után szétdarabolták az országot. azért, hogy a magyar nacionalizmus írmagját is felszámolják.

csakhogy trianon után már csak korlátozottan működött a kapitalizáció. budapestnek esélye nem volt világvárossá válnia. mert az eleve a kárpát-medence központi szerepére volt méretezve. és ezt a világvárosi rangot béccsel szemben kellett volna kivívni. tehát a magyar nacionalizmussal karöltve kellett volna ezt a játszmát tovább folytatni. csakhogy azt a nácik támogatták meg. és így az nem regionalizmussá szelídült, hanem fasizmussá fajult. de ebben belejátszik az is, hogy a budapesti zsidóság többsége soha egy percig nem állt a többségi magyarok mellett. egy kisebbség mindig. de a többség sohasem. ez most is így van. ezért van antiszemitizmus. ugyanez érvényes a keresztényekre. ez a csoportosulás is nemzet felettinek képzeli magát. ha valaki ebben vagy a következő évtized elején nemzeti kereszténységet hirdet, akkor szétverheti az egyházat. a nacionalizmus olyan erős, hogy az államiságot, hanem a vallást is átformálhatja.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 17:17:31

@unionista᠍᠍:

"mit jelent az, hogy "utána"?"

Ezt: "a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem". :))

2015.09.04. 20:41:41

@neoteny:
a magyar gazdaság 13-ban 1.5%, 14-ben 3.6%, ehhez képest ausztria 0.2% és 0.3% gdp növekedést produkált. mi következik ebből? "a magyar reformok működnek".

csak ez azért mégsem ilyen egyszerű. mert mondjuk a tőzsde válságtól, mint egy lehetséges mérföldkőtől lehetne kalkulálni. azóta ausztria 2.6% produkált, magyarország pedig mostanában érte el a válság előtti szintet. nyilván ezért kezdenek el orbánék kampányolni, hogy a gazdaságot is helyre tették. csak persze ez sem ennyire egyszerű. mert vannak, akiket a válság keményebben érintett és van, akiket kevésbé. szóval ezért nem nagyon működik a kormányzati propaganda. de nem nagyon működik az ellenpropaganda sem. az, hogy minden rosszabb. mert az sem igaz.

te ugyanígy mondod, hogy a magyar gazdaság mennyit fejlődött 1925 után. csak azt felejted el, hogy előtte a magyar királyságot nyolc részre vágták. és azzal a magyarországi zsidóság lényegében el is bukott. mert az nem nagyon nevezhető sikernek, hogy előbb a fasisztákat támogatták. utána pedig a kommunistákat. a rendszerváltás utáni időszakot is egy liberális ámokfutásnak ítélik meg a népek.

azért, mert a kárpát-medencét szomszdédsági és a duna-régiót szövetségi keretek között kellene szervezni. ehhez azonban természettudományos tudás és tradicionális kulturális műveltség együttese kellene. ilyennel a fővárosi zsidóság nem rendelkezik. persze általában nagyon kevesen. ezért a társadalom valamilyen szélsőség irányába mozdul el. majd kiderül, hogy meddig tolódik. mi fogja ezt kitéríteni vagy megállítani. egyelőre semmiféle komolyan vehető elképzelés nem látszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 20:49:18

@unionista᠍᠍:

"te ugyanígy mondod, hogy a magyar gazdaság mennyit fejlődött 1925 után"

Te azt állítottad hogy "a kiegyezés után az első háborúig talán igen, de utána nem". Megmutattam hogy ez nem igaz: hogy ismét csak trollkodtál.

egyetmondok 2015.09.04. 20:56:46

@unionista᠍᠍:
Hát,ha te ragaszkodsz a gyarmatosításhoz,s elvégre a britek is gyarmatosították HongKong társadalmát,akkor ez nekem oksi.
A zsidók 1867 és az I.Vh.között gyarmatosították Magyarországot,pont mint a britek HongKong népét. Van tehát hasznos gyarmatosítás.

egyetmondok 2015.09.04. 23:12:40

@unionista᠍᠍:
"te ugyanígy mondod, hogy a magyar gazdaság mennyit fejlődött 1925 után. csak azt felejted el, hogy előtte a magyar királyságot nyolc részre vágták. és azzal a magyarországi zsidóság lényegében el is bukott." --

no,de hát a történelmi magyar államot nem a zsidók vágták nyolc részre.

zipe moha 2015.09.05. 08:58:56

@egyetmondok:
"Hát,ha te ragaszkodsz a gyarmatosításhoz,s elvégre a britek is gyarmatosították HongKong társadalmát,akkor ez nekem oksi.
A zsidók 1867 és az I.Vh.között gyarmatosították Magyarországot,pont mint a britek HongKong népét. Van tehát hasznos gyarmatosítás. "

...amit mondasz pontosan egybevág azzal amit az István által kijelölt Péter magyar király ( a " velencei") 1044-ból az időkön át harsogva üzen a magyaroknak...:
" „Vendég telepesekkel árasztom el Magyarország földjét, és a magyarok szolgák lesznek saját hazájukban.”

unionista: számold össze , hogy hányszor nyúltak ehhez a fegyverhez a magyart uralók az 1000 évben....előtt elűzték, vagy kiirtatták vagy kiirtották az itt élőket....és ez főként nem zsidó-nem zsidó probléma, hanem fegyver...ilyen

zipe moha 2015.09.05. 09:03:53

@unionista᠍᠍: .,..a művészet nem a jól kiszámított háborúság fenntartása az uralom érdekében, a kényszerközösség tartósítása...hanem ez egynyelvű-egyszívű nemzet megszervezése...Istváni út akkor véget ért amikor Péter hűbéressé tette az országot....érteni kell a tulajdonos és a béres jogai között meglévő természetes különbséget...érted-e amikor a német szövetség élmélyítését szorgalmazod...alárendeltként...kérsz 1 millió szírt??

Egy napon 2015.09.05. 09:28:21

@unionista᠍᠍ 2015.09.04. 10:45:21
k. nagy, basszus!

egyetmondok 2015.09.05. 10:29:45

@zipe moha:
"szolgák lesznek a saját hazájukban...",hát ha nem tanulnak a gyarmatosítóktól,mint HongKong a britektől,akkor szolgák lehetnek,az biztos...,a saját fajtájuk urainak szolgái.

zipe moha 2015.09.05. 10:36:09

@egyetmondok: ...látod ebben egyet értünk....majd tanulnak a magyarok...ez a generáció vagy ami utána jön... sok dolga lesz majdan a patrióta Polgári Esküdtszéknek...1000 év idegen uralom után kell rendet tenni...ez a kihívás végig jelen volt a magyar történelemben az , hogy mindenki elbukott aki ezt akarta azért volt mert fél-szívvel akarta, önmagát is tagadnia kellett volna....ha fordítunk akkor nem az a kérdés mit tagadjunk le hanem , hogy mit igeneljünk.... a magyar nem volt hanem lesz

zipe moha 2015.09.05. 10:43:44

@egyetmondok: ..Magyarországot egynyelvű, egy-szívű élményközösséggé, sorsközösséggé kell formálni...s minden olyan vonalat elvágni mely e nemzet közösségét a tényleges függetlenségtől elválasztja s megfosztja megtermelt javai nagyobbik részétől...a Hunyadiak világítanak, ha valaki botorkál...:)

egyetmondok 2015.09.05. 10:56:22

@zipe moha:
Emlékezhetsz,mert korábban írtam,hogy nekem nincsen ellenemre történelmi fordulóknál valami esküdtszék-féleség...,ám tudnunk kell,hogy ezzel még akkor is óvatosan kell bánni,ha őszintén hisszük,hogy olykor helyes felmutatni a politikai bűnt és helyes megtorolni is.
Tehát, nem a nagy polgári számonkérő-szék léte/nemléte a kérdés. Nem az a sürgető feladat.

zipe moha 2015.09.05. 11:00:49

@egyetmondok: HongKong szerintem nem jó példa és hasonlat...becsapja a szemed, hogy azt látod, hogy prosperál...amíg ez az érdek.....amennyiben 20-50 éven belül , az USA leül és Kína és vagy Ázsia átveszi a helyét....kb Honkongot 1 pillanat alatt kirámolják....jelenleg valójában 2 ( minimum) erős függés közepette lavírozok ( létezik, egyáltalán) mert és míg ez az érdek...Szingapur sem csoda...hanem konstrukció....ezeknek nincs talapzata, időleges létezők.. ez van

egyetmondok 2015.09.05. 11:01:06

@zipe moha:
Az egynyelvvel látod semmi baj,azon már túl vagyunk...,mint élmény-közösség is létezünk,csak hát mint milyen élmények közössége ?
Mert az nem annyira "egyszerű",mint a nyelvi közösség (a mi környékünkön.., na az se piskóta...),hiszen nézzük meg, 1848 óta,azóta biztosan a mi élmény-világunk semmi másról nem szól,mint arról,hogy az európai szabadságok nagy ügyei baromira veszélyesek a közösségünk nagy céljaira.
Ebben a hamis élmény-világban forgolódunk zipe,és ebből nem könnyű kilépni.

egyetmondok 2015.09.05. 11:19:13

@zipe moha:
HongKong szerintem jó példa. Csak kinn voltak az utcán tüntetni a mai Kína egypárti/állampárti hatalma ellen...,vagy mondom így: hatalmi konstrukciója ellen.

zipe moha 2015.09.05. 14:14:23

@egyetmondok: "Ebben a hamis élmény-világban forgolódunk zipe,és ebből nem könnyű kilépni. "...igen így van, ez minden felelős magyar elit feladata lenne..ez az ami elől ellépnek és 30 ezüstért árulgatják inkább mindazt ami eladható...na persze talpig zászlóba...nyilván nem tud így maradni, korszakonként erre jönnek rá a tektonikus népi ( elindítású) mozgalmak, melyeket hazafias elit feltámasztása által tud kibontakoztatni....

zipe moha 2015.09.05. 14:16:27

@egyetmondok: csak a bajszokat húzogatják...mert megtehetik....de kb ez a max ki is fut, nyomot sem hagy a kínai sárkány még egyet szorít mindössze.....ezt nevezzük mozgástérnek? nevezzük..:)

egyetmondok 2015.09.05. 14:27:12

@zipe moha:
Bizony nevezzük,mert sosem lehet tudni,hogy mi kicsiny mozdulatból,mozgásból, apró térből jönnek létre tektonikus népi mozgalmak.

zipe moha 2015.09.05. 14:29:13

@egyetmondok: " a mi élmény-világunk semmi másról nem szól,mint arról,hogy az európai szabadságok nagy ügyei baromira veszélyesek a közösségünk nagy céljaira."

orbán tragédiája, hogy egy vesztes partit játszik...nem lehet megnyerni:

hűbérese a német azon belül a bajor vonalnak () ne örülj, azt nézik ,mit lehet kitolni)vonalnak,megbízottja a nemzetközi pénzügyi hálózatnak...saját szakállra és kasszára elköteleződést keres az oroszokkal....ÉS mindeközben egy független európai középhatalom vezetőjeként nyilvánul meg, arra játszva, hogy addig addig viselkedik így míg az is lesz.... a nép nem áll mögötte, és nem is tart rá igényt...majd a vazallusaival elintézi ( a jobbik csak ijesztés, ez a szerepe..ennyi)...mint István...csak az idő telik...és az a 3 millió szarvasmarha -egyenérték minden évben elhagyja az országot..az azokat előállítóktól indul és a vonalak végén...megcsapolva útközben...egyfajta uralmi garanciális díjként landol

egyetmondok 2015.09.05. 14:56:55

@zipe moha:
Nekem ezek a külső erők,hatások (amelyek létezését egy pillanatra se vetném el,mint hatást,erőt, kivéve tán ezt a,hát,hát... "nemzetközi pénzügyi hálózat" fordulatot,mert ez így nem létezik,egyes számban biztosan nem),globalizáció ide,globalizáció oda,sokkal-sokkal kevésbé fontosak,sőt én úgy hiszem, hogy ma is végsőleg a lokalitáson múlik minden,nem szinte minden,hanem minden.

Összetenni az európai szabdságok nagy ügyeit a magyar közösség nagy ügyeivel,ehhez szerintem pont az kell,hogy az általad is (valszeg) óriásnak hitt erőket és hatásokat kisebbre vegyük. Érdemes kisebbre venni őket,mert szerintem azok,bőven kisebbek.

zipe moha 2015.09.05. 16:01:51

@egyetmondok: ...na most én mondom: úgy legyen...:) de akkor mi ez ez általános behódolás az elitek részéről a történelem folyamán a szándékos periféria-tartózkodás??...a Káini természet következménye mindössze???...:)

egyetmondok 2015.09.05. 16:05:41

@zipe moha:
A külső erők,hatások szerintem való mértéke okán én nem látom általánosnak a behódolást,és a periféria állapotot sem.

zipe moha 2015.09.05. 16:32:14

@egyetmondok:" A külső erők,hatások szerintem való mértéke okán én nem látom általánosnak a behódolást,és a periféria állapotot sem. "...keresd meg gyorsan Öcsit, a köbükit...mint mondanak erről az időszakról a XXX.századi történelem adat lefetyek....:)))...

másrészt ha nem, látod világosan a magyar behódoltság történelmi horizontját, akkor nem csoda hogy nem érzékeled a periférikus státuszt....ám ne feled amint bizonyításra kerül számodra a periférikus állapot egyértelműsége , úgy az a behódolás következményeként jelentkezik.....mit kellene látnod..láncon kellene csörögnöd, Kufstein felé?? akkor is azt látnád, hogy győzött az internacionalista liberalizmus...csak átmenetileg meg vagy fosztva tőle, nem igaz??.....:))

egyetmondok 2015.09.05. 18:40:08

@zipe moha:
Behódolásról beszélsz,talán kevered a hódoltság állapotával,amit persze,Közép-Kelet Európában hogyne látnék,a magyar államiság szinte teljesen eltűnik a 16.század eleje felé,és csak valamikor a 20.eleje felé érkezik,de akkor is hogyan,nemde,miféle tragikus élménnyel,hogy Trianont említsük.

De hogy a behódolás általánossága...,mintha itt semmi más lenne,mint a népeket eláruló elitek egymást váltó rezsimjei.
Ez nincsen így.

zipe moha 2015.09.05. 21:24:13

@egyetmondok: ...most látod nem vitatkozom veled ...halkan csendesen nézek a szemedbe...hát mi más?

egyetmondok 2015.09.05. 22:06:20

@zipe moha:
Tényleg zipe ? Rákóczi,Kossuth,Széchenyi,Petőfi,Deákék,Eötvös,Kemény,aztán Bajcsy-Zsilinszky,Károlyi, Bethlen, aztán Bibóék 56-ban..., mind egy szálig árulók, hogy csak tényleg gyorsan a jók közül jussanak eszembe páran a 19.,és 20.századból.
Nincsen itt semmi és senki más,mint árulók szerinted.
Ne is nézz zipe a szemembe,süssed azt inkább jó lefele.

zipe moha 2015.09.06. 01:02:28

@egyetmondok: ...:)))
...köszönöm, hogy segítettél kihangosítani, azt ami ellen eddig kapálództál...:)))...Akkor milyen vadiúj dolgot is kell feltalálni, kedves liberális egyetmondok barátom????...vissza kell nyúlni ahhoz a magyar patriotizmushoz ami nem előzménytelen....
ui: mondjuk deákot kivenném..Hunyadit és Dózsát viszont számon tertanám egy majdani Nemzeti Phanteon Dicsőség termében...igazad van, nem lenne teljesen üres.... a Gyalázat csarnoka viszont mennyezetig tele lenne...erről is kell, hogy emlékezzen egy eseményhű magyar történelmen nevelkedett utókor

egyetmondok 2015.09.06. 21:21:40

@zipe moha:
A felvilágosodás elé patriotizmus ügyben lehet persze menni,csak nem jutunk vele sokra,nem cinizmus azt mondani, hogy könnyű volt az a nemesi nemzetek esetében...,de mennyivel nehezebb ez (sőt, mintha egyes társadalmak esetében szinte a teljesíthetetlennel lenne azonos, pl.nálunk) a felvilágosodás után,amikor az igény a mindenki közössége,mint a nemzet.

(S nem is a gyalázat / dicsőség csarnokainak szereplőkkel való feltöltése a fő kérdés...,pont ettől kéne kissé odább lépni,mert bár ez vitathatatlan izgi,ki való ide,ki oda,nem jut azonban tőle idő az ennél előbbre valókra,szó szerint ügyekre.)

zipe moha 2015.09.06. 21:52:52

@egyetmondok: ...szimbólumokra szükség van és lokális!erkölcsi igazodási pontok kijelölésére is, egyrészt...a régiek helyett újra...ennek aktusai vannak...előzményei és folyományai

másrészt..."de mennyivel nehezebb ez (sőt, mintha egyes társadalmak esetében szinte a teljesíthetetlennel lenne azonos, pl.nálunk) a felvilágosodás után,amikor az igény a mindenki közössége,mint a nemzet."...értem amit írsz,nagyon másként vélem... vajon tiszta lapra lehet szép, értelmes, világos erőt életet jelentő jeleket rajzolni...vagy az összefirkált, koszos rétegek kell kiolvashatatlanná tett lapra...hatalmat kell adni azoknak akiknek sosem volt, lehetőséget a saját életük felett....és felelőssé válnak...és kötelezettségeket önként vállalnak..mert így maradhat csak meg

zipe moha 2015.09.06. 21:55:20

"vagy az összefirkált, koszos rétegek kell kiolvashatatlanná tett lapra."
helyesen
agy az összefirkált, koszos rétegekkel kiolvashatatlanná tett lapra....vajon látszanának -e rajta az új jelek?"

zipe moha 2015.09.06. 21:58:55

@zipe moha: ...ilyen értelemben (szigorúan ilyen értelemben) az EREDETI liberalizmusnak is nevezheted ( csak hogy örülj:)...amolyan 18.századi amerikai a Függetlenségi Nyilatkozat környéki...:)magyar módra magyar érdekből

zipe moha 2015.09.06. 22:05:45

@egyetmondok: a patrióta szabadság nem elégedhet meg a szabadsággal...a jobbágyok szabadságával.....a Függetlenség mely az éltető közeget megteremteni képes, sokak tapasztalata ez...ezért védik azok akik már birtokolják és ezért veszik szívesen ha mások önként ( némi ráhatásra) lemondanak róla... mert akik lemondanak róla , lehetőségeiket átadják azoknak akik birtokolják azt

egyetmondok 2015.09.06. 22:07:08

@zipe moha:
Hatalmat azoknak akiknek sose volt...
A népnek ?

egyetmondok 2015.09.06. 22:09:27

@zipe moha:
" a Függetlenség mely az éltető közeget megteremteni képes, sokak tapasztalata ez..." --
ja az állami hatalomtól való függetlenség,amolyan amerikai módra.

zipe moha 2015.09.06. 22:32:48

@egyetmondok: "ja az állami hatalomtól való függetlenség,amolyan amerikai módra"...amint képesek elhordozni a súlyt, a felelősségeket és a kötelezettségek...abszolút, igen naná....egy halálos betegségből felgyógyított, a szabad világba 1000 év után frissen kiengedett hátára akasztanál 40 kilós málhazsákot, kezére-lábára ólomsúlyokat...és beküldenéd derékig a vízbe hogy ott kumitézzen...mert attól erősödik???...ugye nem...meg kell erősödni és teli tüdővel szívni a függetlenség oxigénjét...aztán persze nincs mese...mert már ketrec se lesz, ahol mindig ott vár a konyhai hulladék..hát így

egyetmondok 2015.09.06. 23:44:02

@zipe moha:
Bocs,ez nekem kissé zavaros.

"amolyan 18.századi amerikai a Függetlenségi Nyilatkozat környéki...:)" --

zipe,az a 18.századi környék egy amerikai alkotmányt is tartalmaz,anélkül ott se lett volna teli tüdővel mit szívni.

zipe moha 2015.09.07. 06:59:02

@egyetmondok: "az a 18.századi..." elsősorban akaratot, szemléletet, elveket és erkölcsöket tartalmazott melyek alakot öltöttek mindössze Nyilatkozatban és alkotmányban....a ma emberének zavaros? mivel bír a fentiek közül a magáénaként most? ilyen értelemben még is csak " vadiúj", bár ez inkább kor tünet mint sem az eltelt idő függvénye..:))

zipe moha 2015.09.07. 07:05:29

@egyetmondok: ...ha felhúzol egy Nyilatkozat pólót és egy Alkotmány feliratú halásznadrágot....még nem leszel a Jogállam.:)))...nem a ruha teszi az embert...az a lényeg aki a ruhában van...:)))...ha az üres, vagy beteg a keret mit sem számít, hogy minek nevezzük....pontosan ez történik ma a liberalizmussal....üres és beteg emberek leplezik vele csúf szándékaikat...

egyetmondok 2015.09.07. 08:52:29

@zipe moha:
Nincsen alkotmány,amely ennél többet tudna:
" akaratot, szemléletet, elveket és erkölcsöket ".

zipe moha 2015.09.07. 11:23:16

@egyetmondok:Nincsen alkotmány,amely ennél többet tudna:
" akaratot, szemléletet, elveket és erkölcsöket "...azért írtam ezt...

egyetmondok 2015.09.07. 11:33:51

@zipe moha:
Nagyszerű,ebben maradhatunk is, hogy tényleg nem tud többet.
S ha valakik a hatalom birtokában mégse tartanák komolynak,nem vennék komolyan az akaratokat,szemléletet,elveket és erkölcsöket,amelyeket az alkotmány rögzít,akkor ugye ne legyenük már oly elgyengült elméjüek, hogy e botrányért az alkotmányt tesszük felelőssé.

(Már persze ha a közösségben aránylagosan biztosnak mondható egyezség van arról, hogy mi legyen elv,mi nem,mi legyen erkölcsö,mi nem,mi legyen a szemlélet,mi nem...,mert azért arra sincsen valami történelmi szabvány,hogy ez az egyezés létrejön.)

zipe moha 2015.09.07. 12:47:13

@egyetmondok:

"Már persze ha a közösségben aránylagosan biztosnak mondható egyezség van arról, hogy mi legyen elv,mi nem,mi legyen erkölcsö,mi nem,mi legyen a szemlélet,mi nem.."...pont ez nincs..így pedig annyit is ér...

a történelmi szükségszerűség ki fogja kényszeríteni...vagy a jelenlegi álliberalizmus befordul diktatúrába az uralmi pozíció érdekében...és akkor ez kényszeríti ki...tölcsér szája széles....de vége szűk

egyetmondok 2015.09.07. 12:54:32

@zipe moha:
" a történelmi szükségszerűség ki fogja kényszeríteni...vagy a jelenlegi álliberalizmus befordul diktatúrába az uralmi pozíció érdekében...és akkor ez kényszeríti ki...tölcsér szája széles....de vége szűk " --

tehát végül is nincsen történelmi szükségszerűség. Ez is lehet,meg az is,meg még amaz is,s hogy végül mi lesz,azt az dönti el,hogy a közösségben miféle vélekedés jut többségre akaratról,elvről,erkölcsről.

zipe moha 2015.09.07. 13:35:04

@egyetmondok: ...pontatlanul olvastál,helytelenül értelmeztél...sok úton el lehet indulni ..ugyan abba a kimenetbe torkollik....

egyetmondok 2015.09.07. 13:41:51

@zipe moha:
Sok úton el lehet indulni,van,hogy el sem indulnak egyáltalán,mert nem látszik út,sok útról le lehet térni,hosszú időre meg lehet állni rajta,közben hinni,hogy mégis haladnánk,s persze nem létezik egy darab kimenet.
A világ ennél sokkal változatosabb,gyönyörűbb, szörnyen szórakoztatóbb.

zipe moha 2015.09.07. 18:57:19

@egyetmondok: ....egy irányba haladunk...csak némi időveszteség...ennyi az egész...ha rám hallgatnál és hamarabb eljutnánk az egyetértésre...így meg kell, hogy szerezd a tapasztalataidat......minden közösség arra van utalva aki nem tanul és nem változtat, hogy újra-és újra átélje a tapasztalatai...míg nem tanul és nem változtat...amint megérett szintet léphet, addig ismétel....bíznál egy elsősre másodikos tananyagot???...sem írni sem olvasni nem tud, ugyan...előbb megtanul....különben is nem kell erőltetni a funkcionális analfabéta (értelmiségi) politikai -gazdasági elitet a 2. osztályba...mit kezdene ott...csak kinevetnék...

egyetmondok 2015.09.07. 21:46:05

@zipe moha:
Úgy érted,hogy tulajdonképpen és nyilvánképpen,valójában és igazából mégis,akárhonnan is nézzük,szükség van tehát azokra,akik,hát,mit szépítsük,megmondják az igazságot...? valami nagyon,de olyan nagyon-nagyon és tényleg és valójában vitathatatlanul igazából tudják a tuttit,amit persze,mert rendesek,úgy őszitén meg kívánják osztani a néppel,és egyéb másokkal...,

...,és úgy megmondják,de okosan ám,mert hát,elsősre mégse érdemes,illik,és tényleg,nem is valami okos dolog másodikos tananyagot bízni.

No,hát én annyit tudok csak,és ez persze nem valami sok,hogy aki ezt komolyan gondolná,azt annyira nem szabad a hatalom közelibe engedni,hogy csak na,hát szóval,mert hogy a nép kurvára nem elsős,meg baszottul nem másodikos,meg nem is píéjcsdízs izé...,hanem a nép..,

...szóval,aki úgy jól tudja az igazságot,de úgy igazán tudja,és a népet gondolná erről helyesen felvilágosítani, mert szerinte az még csak ilyen elsős lurkó-fajta,na szóval,azt inkább érdemes arra alkalmas karókkal,esetleg egyéb más, erre való ügyes szerszámokkal gyorsan agyonverni,de helyben és izibe.

Minél előbb,annál jobban járunk, úgy már erkölcsileg,rendesen erkölcsileg.

zipe moha 2015.09.08. 07:13:31

@egyetmondok: ...:)))...mielőtt karót ragadnál, tehetetlen dühödet e kép levezetve...nem tudom, hogy ki tanított írni-olvasni....az írás még megy úgy -ahogy...de az olvasással...és pláne az önálló analitikus értelmezéssel már mindenképp hadilábon állsz...nem te tehetsz róla ( na , jó te is mert a szünetekben már akkor is liberális zsemle-kakaó üzletet szerveztél a lépcső alatt ...)az ilyen tanároknak aki elnézték, hogy elfordulsz az alapkészségeid kibontakoztatásáról, helyette magolsz és azzal vered át őket , hogy szóról-szóra visszamondod amit olvastál... nem fizetésemelés jár...hanem kötelezettség a kukorica kapálásra....nem ezt írtam, nem ez az értelme,megint prejudikálsz...ez valahol az egyetemen ragadt rád, vagy a közigazgatásban ez az általános vitatechnika,a mindent legyőző fegyver...mert aki nincs ott ez ellen nem tud védekezni, mire ott lesz ugye, már késő...én itt vagyok és csak nevetek...:)))

egyetmondok 2015.09.08. 07:18:06

@zipe moha:
zipe,amit érteni vélek abból, amit írsz a kommentjeidben,egészen bizonyos lehetek,hogy te meg én,hogyan is írtad az alkotmányról...,
"akaratok,elvek,szemlélet,erkölcs" ügyeiben soha nem fogunk tudni megegyezni.

(Ezért olykor elszomorodok,osztjólelkapaz indulat...,de te csak tudod,hogy milyen ez...:-)

zipe moha 2015.09.08. 07:32:46

"liberális zsemle-kakaó üzletet"...
egy héten egyszer került rád sor, hogy kioszd a tízórait...liberálisan:)
azon a napon annyi kakaót és ittál, amennyi csak beléd fért...ha valaki később jött, hát nem kapott mert elfogyott.
a barátaidnak kölcsön adtad a kakaóikat,2-őt kellett visszaadni még a héten.....a többieknek fizetniük kellett aznap az ingyen kakaóért: vagy a táskád cipelték , vagy odadták a kis autóikat...vagy a családi ezüstöt hozták el otthonról...amikor bármit kérdeztek ez volt a válasz: a liberalizmus számotokra is esélyt jelent...hogy a továbbra is kiszolgáljatok s átadjátok javaitokat.....kb 4.osztályos lehettél amikor a többiek is beértek ésszel, és rájöttek arra, hogy nálad van az összes kisautó, a rengeteg evőeszköz, egész nap kakaóban lubickolsz ( az övékben )...na arra kíváncsi lennék, hogy utána mi történt...:))))

zipe moha 2015.09.08. 07:44:15

@zipe moha: ...természetesen fentebb a személyes névmás allegória...csak érezned kell, hogy milyen lesz az ha majd neked kell hoznod a "kis autót"...:)))

zipe moha 2015.09.08. 07:51:02

@egyetmondok: "akaratok,elvek,szemlélet,erkölcs" ügyeiben soha nem fogunk tudni megegyezni."

bármilyen furcsa is a lényeg már is megtörténik...ugyanazokat ! a fogalmakat akarjuk feltölteni....az egyetértést a részletes jogi cizelláció rendezi annak idején....

egyetmondok 2015.09.08. 08:03:09

@zipe moha:
Emlékszem zipe,mert a nagyszüleim elmesélték: nem kellett behozni a kisautót egyáltalán,ezzel nem kellett fáradniuk,eljött érte személyesen a magyar állam, sőt még ő hozott nekik kisautót...
és azzal deportálták őket a Hortobágy jó átnevelő táborába.

zipe moha 2015.09.08. 08:17:52

@egyetmondok: ...értem...én azt szeretném ha az ország egy-szívű lenne...a "Szt. Istváni út" adott is hozzá történelmet (tapasztalatot)...hogy hogyan nem megy!...nyilván egy hortobágyi családi "kirándulás" nem tereli össze a nemzetet, sőt újabb gyülölet energiákat szabadít fel...
ebben a magyar folyóban 1000 éve szélsőségesen csapkodja a víz a partokat...hol ide-hol oda csap....le kell csillapítani, nyugodttá tenni...ez művészet...minek vannak a művészek, ha nem a művészetért??...hogy jó magyar szokás szerint haláluk után felfedezzék és megénekeljék őket???...:))

zipe moha 2015.09.08. 08:34:21

@zipe moha: ..és így már azt is értem , hogy miért tartják egyesek jogosnak az erkölcstelen jogtalanságot...hisz ez végül is csak egyfajta kompenzáció...eközben újabb sérelmek keletkeznek, csak most másoknál...és ennek soha nem lenne vége....."ezt csak elvágni lehet, kibogozni nem"- mondaná Nagy Sándor...."Nagy Sándor kerestetik,feladata részben személyzeti részben ügyvezetői.. továbbá a vállalat új piacokhoz való hozzájuttatása, a termelésen előállított veszteségek megszüntetése, a termelés tartósan nyereségessé történő átalakítása ect...a többit a személyes a meghallgatáson. Jelentkezés írásban és szóban.
Irányítószám,Cím: 1000 Pf.Magyar Nép a hatszázát. jelige "Sürgős"
süti beállítások módosítása