1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.29. 20:31 HaFr

Tényleg, hova tűnt Kész Zoltán?

Kész Zoltánról, a kétharmad "lebontójáról", gyakorlatilag nem hallani semmit, mióta elfoglalta helyét a parlamentben. Pedig az egy olyan tett volt, amely után érdemes lett volna kihasználni az ismertséget és a bizalmat, és elkezdeni építeni -- valamit. Ehelyett Készről megtudtunk sag und schreib annyit, hogy bezáratná a köztévét, és hogy -- meglepő módon -- igent mond az olimpiára, de közben június második feléig mindössze két napirenden kívüli felszólalást jegyzett parlamentben... és mi is van még? Nem emlékszem... Illetve, mindez annak kapcsán jutott az eszembe, hogy a kezembe került egy márciusi cikk, amely előzékenyen hozza a közleményét, miszerint Orbánnak stb. a személyes vagyonával kell beszállni a Quaestor ügyfeleinek kártalanításába. Ugyan ez egy meglepő felszólamlás volt egy radikálisan piacpárti politikustól, ám más elvek mentén legalább megmagyarázható -- csakhogy azóta nemigen történt semmi ebben az ügyben sem.

Nos, pont a sajtónak ezt az előzékenységét kellene kihasználnia, ha nem végállomásként, hanem ugródeszkaként tekintene a megszerzett pozíciójára. De Kész Zoltán valamiért hallgat. Akitől a kormány és a rendszer értő kritikáját várták sokan („A hatalom igazi kritikáját várják tőlem a választók. Ígérem, ezt kapják”), több mint visszafogott a bírálatban. Esetleg elmondhatná, miért. Én ugyan nem vagyok veszprémi választó, de érdekelne. Talán másokat is.

Méltányosnak találom közölni Zoltánnak a FB-oldalamra írt válaszát, alatta a viszontválaszommal: Mivel Péter megszólított, úgy érzem, válaszolnom kell. Bár fel is emelhetted volna a telefont, hogy feltedd ezt a kérdést, hisz vagyunk olyan viszonyban. Gondolom, nem az alapján ítél meg a választókerületem, hogy ebben a 3 hónapban hányszor szólaltam, vagy inkább szólalhattam fel a parlamentben. Szerencsére nagyon is sok mindent volt szerencsém már csinálni itt helyben, bár főleg az ismerkedésé volt eddig a főszerep. Ajánlom, hogy kövesd a Veszprém és Kész oldalt, ahol tudomást szerezhetsz arról, hogy merre jártam, s mikben próbáltam előre menni. Off the record: a Cato kép Szlovéniában készült egy konferencián, amit történetesen a Cato is szponzorált. Rettentően mulatságos, hogy sok helyen már vezércikkben is foglalkoztak azzal, hogy a Koch testvérek beépített ügynöke vagyok. Szóval Péter, az elérhetőségeim ismered, szívesen beszélgetek veled és nyitott vagyok a konstruktív ötletekre.

Péter Béndek Köszi, Zoli, I appreciate. Azért írtam meg, mert nem magánügy. Továbbá szerintem nem is veszprémi ügy -- épp erre próbáltam célozni. Adott esetben nem csak Veszprémre korlátozódna a felelősséged. Üdvözöllek, barátsággal. Btw, a Kochoknak még a hírét sem hallottam, biztos műveletlenség. Az ügynök cucc meg persze annyira érdekel, mint Moszkva tömegközlekedése.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr907744200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.30. 07:39:00

"a Kochoknak még a hírét sem hallottam"

Mert nem követed az amerikai politikát.

en.wikipedia.org/wiki/Koch_family

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.30. 07:43:17

@neoteny: kétségtelenül -- vagy csak kivonatolva

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.30. 08:06:31

@HaFr:

A Koch testvérek azok az amerikai "jobboldal" számára amik Soros György és Tom Steyer a "baloldal" számára: pénzeszsákok. Habár a különféle Koch alapítványok adnak pénzt olyasmikre is amik tekinthetők bizonyos szempontból "baloldali" ügyeknek. Mindenesetre a Koch fivérek adnak sok pénzt libertariánus célokra: pl. a Reason Foundation (ami a Reason Magazine-t publikálja) kap pénzt a Koch testvérektől. Meg a Cato Institute is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.30. 08:47:33

@neoteny: igen, azóta megnéztem a levelezésemet, és néha írtam nekik -- üzleti célokból :), de nem válaszoltak. kochind.com

zipe moha 2015.08.30. 13:10:12

... Kész esetének egyetlen lényeges tanulsága...:

...nem oszt-nem szoroz...nem indított el semmit,nem oldott meg semmit....semmi az egész.... szépen beilleszkedett az " üzemeltetésbe"....akik mást vártak egy embertől az naívok, vagy nem tudják felbecsülni a változáshoz szükséges erő nagyságát...tollpihe kb mindössze ...és ezt támogatandó nincsenek tömegek országos méretekben....

Leptis Magnaq 2015.08.30. 21:38:07

Amikor Készt megválasztották, bárkit megválasztottak volna, az írástudatlan utcaseprőt is, ha nem fideszes.Kész alighanem elhitte, hogy ő egy zseni, és nyugodtan pihengethet a babérain. Nagyon ajánlom, kerüljön elő, írja ki mihamarabb a fogadóóráját Veszprémben, mert sokan szeretnének beszélni vele!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.31. 03:52:09

@Leptis Magnaq: az előbbiben nem vagyok biztos -- mármint az utcaseprőben, a fogadóórát meg nem tudom

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.08.31. 11:22:34

Úgy néz ki akkor, hogy a korábbi írásomban emlegetett kételyeim beigazolódtak: liberatorium.blog.hu/2015/03/02/gyoztunk_182

zipe moha 2015.08.31. 21:16:41

...másik példa is van...eben-guba: Kónya Péter szolidarítás vagy mondmármicsoda listájáról bekerült, majd....csend! hallott róla valaki valamit??...bármit?? ( halkan veszi fel a köz-zsét...legalább..:)
süti beállítások módosítása