1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.07.10. 13:46 HaFr

Orbánnak (ingyenesen) arról, hogy kell nemzetet védeni

1. Védeni a magyar gyerekeket mint a jövő zálogait -- társadalmi státustól, szociális helyzettől és képességektől függetlenül -- és a magyar családot mint a gyermek természetes közegét.

2. Védeni és nemzetközi színvonalúvá fejleszteni az oktatási rendszert, amelyben a nemzet egyetlen számottevő erőforrása, a szürkeállományunk tenyészik (vagy sorvad el).

3. Védeni a nemzetet a saját rossz beidegződéseitől, a saját rossz szellemeitől. Folyamatosan felhívni a figyelmet rá, és felmutatni a jót benne.

4. Védeni az országot a korrupció lélekölő, bénító hatásától.

5. Védeni a leszakadtakat a társadalomból való végleges kizuhanástól.

6. Védeni az öntudatlan, tájékozatlan és polgárosulatlan társadalmat az államtól.

7. Védeni az emberi szabadságot, autonómiákat és közösségeket a társadalomtól.

8. Védeni az emberséget az embertelenségtől.

9. A teljesítményt a magyaros cselvetésektől.

10. Ha ez mind megvan, akkor az ország védelme sem a kerítésen fog múlni, mert az meg lesz vetve a nemzetben és a kultúránkban.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr857615272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laikus Érdeklődő 2015.07.10. 14:15:31

Egy igazi polgári konzervatív 12 pontban védi a nemzetét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.10. 14:19:07

@Laikus Érdeklődő: á nem, azok a radikálisok és forradalmárok

Adam Ant 2015.07.10. 14:32:49

Kicsit líraira sikeredett néhány pont benne, de pont ettől konzervatív.:)

zipe moha 2015.07.10. 15:10:44

...nicsak már vissza is üzentek a 10 pontra...nem csak O. hanem a teljes magyar elit ráadásul..Róna Péter szerint sem féltudás, hanem teljes behódolás az ami a gondok oka...

Szevasztok magyarok...ezt nektek, mi készültünk Ti nem...azért ez nagy különbség lássuk be...ezt kapjátok...mert a kérdést Mi is feltettük: hova álljunk és hova állítsunk benneteket...ezt a választ 26 éve adtuk , mostanra beérik a gyümölcse...egészségetekre..mi megyünk az EU 1%-ba ( ha mégse, majd vissza dörgölődzünk hozzátok drága nép...amilyen bambák vagytok vissza is fogadtok...ámen)

Magyarország önként beállt az alárendelt helyre

"És mi, magyarok, hova álljunk? A kérdésre a magyar elit – azaz Gyurcsányék és Orbánék – már rég megadták az eltérő csomagolású, de tartalmilag azonos választ: hazánk az olcsó bérmunkával kíván hozzájárulni Európa boldogulásához. Leépítjük a képzést, az oktatást, a kultúrát, általában a tudást, mindazt, amire nincs szüksége a „kétkezi munkára” ítélteknek az alacsony hozzáadott érték termeléséhez. Elvégezzük azt a szerény képességet igénylő, a gyorsvonat robogását lassító munkát, amit a magországok kidobnak a vonat ablakából, hogy gyorsabban haladhassanak, és leépítjük az egészségügyet, hiszen a hosszú élet csak viszi a pénzt; egyszóval beállunk az új rendszerbe, a számunkra kijelölt, alárendelt helyre. Szidjuk a multikat, de „stratégiai megállapodást” kötünk velük. Közben persze szavalunk a szuverenitásról, a nemzeti erről meg arról, és mindent titkosítunk, tehetséges fiataljainkat pedig szélnek eresztjük. Megrendelésre készek vagyunk megszondázni Európa közvéleményét a kényes kérdésekről – a halálbüntetésről, a bevándorlókról, Putyinról, az illiberális demokráciáról – úgy, hogy a szonda erkölcsi és politikai árát ne a megrendelő, hanem mi fizessük.

Cserébe persze a megrendelő biztosítja a szondát kivitelező Orbán-kormánynak a fennmaradást. Ebben az új rendszerben ugyanis a rezsimváltás veszélye azt illeti, aki népszavazást rendel el, mint a görög kormány, és nem azt, aki azt megtagadja, mint a magyar. Azokat, akik egy igazságosabb, emberhez és környezetéhez méltányosabb életről álmodoznak, és nem azokat, akik, mint mi, készek egy beteg szerkezet káros következményeit a legszegényebbekre, a legkiszolgáltatottabbakra terhelni.

De még mielőtt végképp elkeserednénk, talán érdemes arra is emlékezni, hogy Zeusz, miután fékezhetetlen vágyát kielégítette, a „mindig célba találó gerellyel” ajándékozta meg Európát. Európa népeinek egybehangzó akarata, hogy mi, európaiak együtt maradjunk, hogy egyikünk se maradjon le. A politikust, a közgazdászt, a jogászt, a jegybankárt, aki nem tudja szolgálni ezt a célt, előbb-utóbb minden bizonnyal eléri Európa gerelye.

A szerző az Oxfordi Egyetemen a Blackfriars Hall tanára"

mno.hu/velemeny/europa-es-a-nemet-zeusz-1294295

biohouse 2015.07.10. 20:08:17

Hát ez a 10 pont el is megy pártprogramnak.

Ha 1 pont lenne, akkor a "képességek szerinti teljesítmény a kontraszelekcióval szemben!" lenne. Nem is lehetne választást nyerni vele. A végén megint a zsidók nyernének.

vajasgiga 2015.07.10. 22:30:45

"Ha ez mind megvan, akkor az ország védelme sem a kerítésen fog múlni, mert az meg lesz vetve a nemzetben és a kultúránkban."

Béndek Úr!

Amúgy jól van?

Na volt egy remény. Elszállt.

vajasgiga 2015.07.10. 22:35:39

De azért volt itt nehány értelmes ember, amúgy műhelymunkailag. unionistának, (hol egyebütt lehet olvasni?) leponex....panellburzsijnak, Zsótinak, ipartelepnek etc etc külön köszönet. A meg nem említettek meg ne haragudjanak.

egyetmondok 2015.07.10. 22:59:40

De miért ingyen?
Istenem,hát ezek Kaya Ibrahimék óta annyit loptak, amiről a nagy Werbőczy álomdni se mert volna,pedig ő aztán tudta,hogyan kell mérlegre tenni a magyarságot,jól kimérni,majd sok pénzt keresni rajta.

egyetmondok 2015.07.10. 23:17:50

@HaFr:
A krisztusi szeretet a legjobb hír ezekkel szemben: fel vagyunk fegyverezve.

panellburzsij 2015.07.11. 00:23:50

@vajasgiga:
hova mennél a kietlen blogvilágban? Péternél van az örök és megbonthatatlan kapitalizmus kulcsa ...

panellburzsij 2015.07.11. 00:31:29

@egyetmondok:
'A krisztusi szeretet a legjobb hír ezekkel szemben'

Ja, szép is az csak csinálni ne kellene ..

egyetmondok 2015.07.11. 01:43:28

@panellburzsij:
Nem lehetne,hogy te is végleg,tényleg?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.11. 05:03:21

@egyetmondok:

Lehetetlen; leponex egy masiniszta. Vagy valami ilyesmi.

panellburzsij 2015.07.11. 08:11:01

@neoteny: lehettem volna, de fél éves franczstadti gyakornokoskodás után másfelé kanyarodtam.

ó az a gyönyörű m63-as, 18 uborkásüveg jobbra-balra dülöngélve, amikor az egész szét van kapva felül ...
gyönyörű volt, tényleg ...

a tetején üldögélve a szellőzőt javítottuk a haverommal, és teli torokból kornyikáltuk: 'szép zulejka táávoli rózsám ...'

de aztán tényleg valami más .... mások ...

panellburzsij 2015.07.11. 08:13:03

@egyetmondok: te engem tényleg nem szeretsz, ez most már biztos :(

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.11. 08:58:43

@panellburzsij:

"lehettem volna"

De inkább mazochista lettél. :)

panellburzsij 2015.07.11. 09:25:07

@neoteny: dehogy, írtam hogy más...
bár ha belegondolok, az egészségügyben ügyködni tényleg valami rejtett mazochizmus is lehetett:)
vagy a derdák tiborral egy hajóban evezni kis ideig ...

Mei Ling 2015.07.12. 09:38:04

És ha sokat imádkozzuk az Üdvözlégyet meg a Miatyánkot, akkor még erre a tíz imapontra sem lesz szükség, nemhogy kerítésre.
süti beállítások módosítása