1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.01.07. 10:33 HaFr

Kis párt = kamupárt? Na ne!

Az Origo szerint a "kamupártok dönthetnek Veszprémben", és a cikket olvasva az is kiderült, hogy a kis pártokat érti ez alatt a szerző, és használja a fogalmakat felcserélhetőként. Kár. A kamupártok azok a pártok, amelyeket a Fidesz kezdeményezett vagy hozott helyzetbe a legutóbbi parlamenti választásokon annak érdekében, hogy tovább bomlassza az ellenzéki tábort, a kis párt pedig kis párt, ennyi. A kamupártok ösztönzője az a közpénz volt, amit az indulásért kaptak (és amit azóta tetemes részük ellopott). A Veszprémben induló kis pártok nagy része viszont 2014-et megelőzően is létezett, és a kérdés -- akár a veszprémi választáson végül nem induló PKP kapcsán -- legfeljebb az lehet, hogy jól végzik-e a dolgukat, hogy még most is csak ekkorkák.

Az Origo viszont azt sejteti, hogy ezek most is kivétel nélkül a közpénzre mennek: "A kis pártoknak azért is megérheti elindulni, mert automatikusan egymillió forintot kapnak a kampányra. Abban az esetben, ha sikerül a két százalékot elérniük, akkor nem kell visszafizetniük ezt az összeget az államkincstárnak." Sejteti ezt úgy, hogy 2%-ot elérni nem okvetlenül olyan egyszerű.

A lap frazeológiája szerint tehát nem is érdemes pártot létrehozni, ha annak nincsen másnap legalább 5-10%-a, mert az rögtön meg is öli az esélyes (valódi) pártok "komoly" politizálását.

Itt egy rossz viccel állunk szemben, amelyen nehéz kacagni. Az Origo kétségkívül nagyobb izgalomba jön attól, hogy Simicska indul-e, mert, ugye, a magyar politika (és az újságírást is idevéve általában a közélet) oligarchikus, amit éppen az Origo szerkesztőségének nem kell magyarázni, ha jól dereng. Plusz Simicskának nagyobb hírértéke is van, ergo többen olvassák az ő kapcsán a lapot, mintha a T. Szerkesztő leküldene egy újságírót körbekérdezendő a "kamupártokat" arról, hogy mi a nézetük Veszprémről és Magyarországról. Á, minek, hiszen mit számít az, hogy 4-5 párton kívül ki mit akar ebben az országban? De akkor miért tetszenek rinyálni egy füst alatt a NER-ről? Hogy az így meg úgy? Meg a sajtószabadságról? Meg a politikai verseny zárt voltáról? Meg a passzív magyar polgárról, aki orrba-szájba értesül a NER-es gazemberek napi bulvár böffenéseiről, csak éppen a jobbítani akaró (kamu) polgárok erőfeszítéseiről nem? (És ki tudja zárni a T. Szerkesztő, hogy vannak ilyen erőfeszítések, ha nem küldi le az emberét a tett színhelyére?)

Aztán: miután nagyjából a vak is látja már legalább másfél éve, hogy Mesterházy MSZP-je annak idején lefeküdt a Fidesznek, és ugyanez nem zárható ki Fodorról, hogy ne menjünk tovább, aminek az eredménye pont az a kampány- és választási produktum lett, amelyet az ellenzék 2014-ben mutatott, nem lenne érdemes esetleg újraértelmezni a kamupártok definícióját? Ki és mi itt a kamu valójában, T. Szerkesztőség? Mire szavaz, aki a feddhetetlen, csak éppen a kamu baloldal által támogatott Kész Zoltánra szavaz? Mit támogat közvetve-közvetlenül az Origo? Csak nem a NER-t? Juj.

Gyere el és győződj meg róla személyesen, hogy a PKP valód párt! Várunk február 28-án délután 4 órakor a Fővám téren!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr807049587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.07. 10:38:22

Lehet hogy igaza van az origónak abból a szempontból hogy fidesz által létrehozott kamupárt nyerhet esetleg Veszprémben.Ekkor mindenki elégedett lenne hogy vége a kétharmadnak , közben pedig nem is . De akkor minek kellett megvenni a várost 800 milliárdért ?

DrGehaeuse 2015.01.07. 11:12:12

Az Origó is a NER része, ennyi.
A NER ma már gyakorlatilag a kínai pártállami modellt valósítja meg pepitában. Csak szarabb gazdaságpolitikai stratégiával dolgozik (pl. kínában nem lehet 100%-ban külföldi tulajdonú cég, csak 50-50%-os vegyesvállalat).

ParaZita2 2015.01.07. 12:36:38

Lett légyen a PKP mégoly apró párt is (lélekszám tekintetében), mégis a legnagyobbak közé tartozik gerincessége, értékhűsége, empátiája, integritása alapján.
Természetesen, még nőhet nyitottságban, vidék-érzékenységben, aktivitásban.
(s talán a jelen kis közösség is építgeti, valamelyest, a szándékok zöme alapján ezt érzékelem)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.07. 12:40:08

@ParaZita2: köszönöm, ez kedves volt tőled

unionista (törölt) 2015.01.07. 13:00:01

spanyolországban a podemos fél év alatt 300 ezer tagot szerzett magának. (oké egy 45 milliós országban). kiállt egy fazon. pablo iglesias. és azt mondta, amit a népek hallani akarnak. azonosult a többségi spanyolokkal. és a többségi spanyolok is azonosultak vele. ez az, amire magyarországon a zsidókeresztény képtelenek.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.01.07. 14:27:57

Szerintem a PKP által képviselt elvek és elképzelések, sokkal jobb fogadtatásban részesülnének, mint azt esetleg sokan gondolják. Tapasztalatból mondom.....ne kellene alábecsülni az egyszeri Magyar embert. A demagógiánál sokkal jobban vevő a " konzekvens gerincességre "

unionista (törölt) 2015.01.07. 14:57:12

@fuxosbömis (ex kacagányos):
béndek péter a semmit akarja nekik eladni. azt mondja, hogy a pkp nem kamupárt. nem az 1% elérésére és ahhoz kapcsolódó pénzre hajt. akkor mire? a népek bizalmatlanok, mert már annyiszor becsapták őket.

szóval ezzel az egész polgári konzervatív párt 3-5 ember, ami az utcára 30-50 belvárosi embert vonz. például az a probléma, hogy nincs egy nemzeti liberális párt, amivel vitázhatna. mert itt mindenki csak ilyen meg olyan médiába akar bekerülni. nem értik azt, hogy egy politikai csoportnak abból kell kiindulnia: "we are the media". csak az értelmiségi rétegpártoknak párban kell fellépniük ahhoz, hogy a média figyelmét magukra fordítsák. de ehhez béndektől legtávolabb álló nemzeti liberális formációnak is léteznie kellene.

olyan nincs. és egy ideig még nem is lesz. azért, mert ahhoz egy tisztességes szociáldemokrata párt kellene.

de olyan nincs. azért nincs, mert a baloldalt egy belvárosi szociálliberális formáció uralja. ami hegemóniára tör. ez egy többségében belvárosi zsidókból álló csoport. amit ugye nem szabad kimondani. de ez a formáció képtelen összefogni. éveken át nem tudták eldönteni, hogy ki legyen a vezetőjük. és most azon vitáznak, hogy kell generáció váltás, vagy nem kell. de béndek is csak a zsidó atv-be mehet nyilatkozni. ő is csak melléjük csapódhat. sehová máshová. szóval innentől kezdve a pkp is egy kamupárt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.07. 15:09:06

@unionista: úristen, de unalmas és szűkös vagy

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.01.07. 15:16:15

@unionista:

Ön téved.....egyenlőre lehet hogy kevesen vannak, de attól még lehet nekik igazuk. Továbbra is állítom....van vevőközönsége ennek a dolognak amit Béndek Úr próbál nekik "eladni".....a kommunikáció módját kell megtalálni.

panelburzsuj 2015.01.07. 15:16:45

@HaFr:
Jelentősen eltérőek lehetnek a preferenciánk.

Attól lehet, hogy én nem annyira szűkösnek, hanem pont hogy terjengősnek észlelem a jelölt írói munkásságát.

unionista (törölt) 2015.01.07. 15:55:21

@fuxosbömis (ex kacagányos):
és mi akar eladni. a nagy semmit. béndek péter mindenki apukája akar lenni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.07. 15:59:24

@unionista: kezdesz személyeskedő és alpári lenni, amit nem szeretek itt, ezen a blogon -- máshova menj ezzel a kontenttel

unionista (törölt) 2015.01.07. 16:03:33

@fuxosbömis (ex kacagányos):
nem az a kérdés, hogy kinek van igaza. mert a közéletben mindenkinek legfeljebb csak féligazsága van. te abban hiszel, hogy a népeknek az kell, hogy valaki álljon belbudán a téren és azt mondja: "legyél versenyképes". erre 30 embert össze lehet trombitálni belbudán. te erre azt mondod, hogy csak javítani kell a kommunikáción. oké.

wantaan 2015.01.07. 16:14:38

@fuxosbömis (ex kacagányos): " a demagógiánál sokkal jobban vevő.... " No ezt kétlem.
Sajnálatos de az elmúlt 25 év a bizonyíték rá hogy demagógiával lehet nyerni. A különbség csak az a pártok közt ,hogy a saját demagógiájukat milyen csatornákon tudják eljuttatni a választó polgárokhoz.S lássuk be ebben a Fidesznek utca hossznyi az előnye.
Nagyon jól emlékezem 98' februárjában amikor az egyik helyi pap azt mondta most nem a KDNP-nek kell gyűjteni a kopogtatókat hanem a Fidesznek.
Azóta látjuk hova süllyedt a média világa s azok a civilnek/függetlennek csúfolt intézmények amik valójában demagóg propagandát folytatnak választások környékén.
.... hogy a kis párt az kamu párt-e? Is-Is. Ki emlékszik még az Új Baloldalra 2002-ből .... s a mostani párt virágzás valóban az értékek megjelenítését szolgálja? Ugye nem!
S mi lenne a bízonyíték , hogy ezek a pártok tényleg komolyan gondolják a politika alakító szerepüket s nem csak eszközök adott esetben a hatalom kezében? Ha összefognának a 2/3-ad megszüntetése érdekében. ....de ugye ilyent nem látunk. ...pedig a rendszer/rezsim megdöntése összefogás nélkül nem megy.

unionista (törölt) 2015.01.07. 17:09:34

@panelburzsuj:
világos. az etnicizmusnak (biológia, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási) különbségeknek nincs helyük a politikában. mert a különbségek közéleti értelemben már régen túlhaladottak. mert mindenki ember. és nincs szükség arra sem, hogy kijelöljük ezeknek a határait. látjuk ezt nap, mint nap.

ezért szoptad be a 68-as reformereket, a 89-es rendszerváltókat, ezért nem érted, hogy miért nyert 10-ben orbán. kívánom, hogy még egy ilyet megélj. hátha abból érteni fogsz bármit is. de talán egy betűt.

almodhi 2015.01.07. 17:27:57

@unionista: Inkább lécci valami haplocsoportot, plíz. Az szórakoztatóbb.

almodhi 2015.01.07. 17:28:53

@unionista: "nem az a kérdés, hogy kinek van igaza", nos ... de.

Khonsu 2015.01.07. 17:31:16

@fuxosbömis (ex kacagányos): Pont így látom én is. A Fidesz a Jobbikkal birkózik szélen, a jobbközép választók közben párt nélkül maradtak. Vevőközönség tehát lenne bőven. A nyilvánossághoz kéne valahogy utat találni, és sínen van a projekt :)

unionista (törölt) 2015.01.07. 20:28:35

@Khonsu:
benne vagy a nyilvánosságban. ez a blog index címlapok hosszú sorával rendelkezett. az 1000 leütés valójában karakter nélküli.

unionista (törölt) 2015.01.07. 21:09:45

@almodhi:
nézd, itt két csoport mond fél, vagy inkább negyedigazságokat.

mondjuk vegyük ezt a rikárdó ügyet. amin megy a polémia. tényszerűen van egy 23 éves anya, aki 3. gyermeket szüli. szakképzetlen. a férje szintén 8 általánost végzett. nehézgépkezelői tanfolyamra járt. de nem ment át a kresz vizsgán. és van egy 4. gyermeke. aki után tartásdíjat kellene fizetni. novák előd azt mondja, hogy hja, ez a cigányokra jellemző. és itt valami probléma van. és mindenki mondja a magáét.

a ceu egyik főprofesszora (nem is gondolom, hogy zsidó) megírta, hogy teljesen elhibázott közmunkprogramokat indítani. ugyanis a magas szintű tudás fogja megteremteni a jövőt. na most rikárdó apukája és anyukája hogy lesz ebbe konrkétan bevonva. azon még nem gondolkodott el a zsidó. főprofesszor a ceu-n. de féligazsága neki is van. meg úgy mindenkinek.

nem ez a kérdés. hanem az, hogy ebből a két szembenálló csoportból melyiket rekesszük ki. a jobbikra mondja a társadalom, hogy viszlát. ne vessék fel ezeket a problémákat. vagy a magyar társadalom a zsidókat és a zsidóbarát értelmiséget marginalizálja.

felőlem bármelyiket lehetne. de tartok tőle, hogy a zsidóknak mondja azt a nép, hogy kussoljanak.

a megoldás nyilván az lenne, hogy a családi pótlék ne készpénzben járjon. hanem pénzhelyettesítőt kapjanak. de ezt egy helyhatóság tudná megszervezni. és a közellátáshoz szükséges árutermelésbe be lehetne vonni a cigányokat. csak akkor korlátozni kellene a szabad kereskedelmet. vagyis a zsidókat. szóval racionális lépés is az, hogy nekik kell kussolni.

de azt nép érzelmi alapon fogja meglépni. gyűlölni fogja a belvárosiakat. és hogy ennek mi lesz a vége azt nem tudjuk. reméljük, hogy nem lesz lövöldözés, mint párizsban.

mert ugye ott is entikai konfliktus van. ami zsidók szerint már meghaladott, mert mindenki ember. a megoldás nyilván az lenne, hogy a moszlimok hitközségekben kapjanak autonómiát. és legyen valamiféle területi felosztás a különféle eredetcsoportok között. hol vannak ezek a moszlim, és moszlim-francia övezetek. és hol nincsenek. nyilván a lehető legkevesebb korlátot kell szabni. és törekedni kell, hogy ezeket eltöröljük. de a zsidó koncepció, hogy nincsenek határok, helyhatóságok se kellenek, csak izrael lehet homogén nemzetállam, de ott még gáza se csatlakozhat az arabokhoz, mert 200 km-es részből elvennének egy 40 km-es tengerszakaszt. ott élnek. hogy lehetne kiirtani. ez rendben van. szegény kis rikárdó apukáját bántják.

szóval ugye világos, hogy mindenkinek van féligazsága. de a kérdés az, hogy a köznép melyik szélsőséget korlátozza. a "liberálist" (akik zéró toleranciát hirdetnek) vagy a "radikálist" (akik semmiféle fordulatot nem akarnak, megoldásaik nincsenek, csak kimondják az igazságot, ami ugyan nem méltányos). ez a kérdés.

egyetmondok 2015.01.07. 21:19:08

@unionista:
" a ceu egyik főprofesszora (nem is gondolom, hogy zsidó) megírta, hogy teljesen elhibázott közmunkprogramokat indítani. ugyanis a magas szintű tudás fogja megteremteni a jövőt. na most rikárdó apukája és anyukája hogy lesz ebbe konrkétan bevonva. azon még nem gondolkodott el a zsidó. főprofesszor a ceu-n. de féligazsága neki is van. meg úgy mindenkinek." --

a kérdés,az egyetlen kérdés unionista az,hogy a többségi magyar (és nem a Rikardo gyerek anyja-apja) "hogy lesz ebbe konkrétan bevonva". Mert hogy kurvára nincsen,az biztos. Hol vannak még a cigányok? Te Jó Isten,sehol.

unionista (törölt) 2015.01.07. 22:24:25

@egyetmondok:
most ugye az van, hogy rikárdó apukája 4 gyereket nemzett. 2 anyától. ami nem olyan nagy probléma. 8 általánost végzett. szakképzetlen. illetve elvégezett egy nehézgépkezelői tanfolyamot. csak nem ment át a kresz vizsgán. és arra szükség van, mert egy traktoralapú földmunkagép kimehet a közútra. de azt majd leteszi. gondolom az 5. gyerek után. most felőlem lehet 6. gyereke is. de akkor itt van egy probléma, amiről beszélni kellene. és első körben csak primitív módon lehet. mert másképp nem fogadja be a média. főleg a zsidó lapok. mert ők erről akkor írhatnak ha jól felháborodhatnak.

na most a megoldásokról is lehetne beszélni. csak előbb el kell dönteni a társadalomnak, hogy a "liberális" vagy a "radikális" csoportot hagyja a táblán. mert legalább ez egyik szélsőséget marginalizálni kell.

általában véve azt mondanám, hogy a nácikat zavarjuk el. de látva ezeket a belvárosiakat. komolyan mondom, hogy novák elődben több a felelősségérzet, mint a belvárosi zsidó "újhullámban". nyújorban tanultam interperszonális kommunikációt. a hajléktalanok hadd kakilhassanak már az utcára. mert a város mindenkié. hja és az utcán pisilni is lehessen. ha kis dolguk van.

én meg amondó vagyok ez ügyben, hogy osszunk újra egyenlően egy tizedet. és akkor a hajléktalan is kapna havi 25 ezer forint pénzhelyettesítőt. abból vásároljon valamilyen alapellátást. várostól, egyháztól, alapítványtól. aki ezért non profit módon biztosít nekik kosztot és kvártélyt. nyilván ehhez valamilyen közmunkát kell nekik adni. feltéve, hogy munkaképesek. ha nem, akkor valamilyen tb ellátást. de nem szarják, ne pisálják össze az utcát, ne úgy éljenek már, mint a kóbor kutyák. vagy van egy ötletem. a zsidó negyedbe lehessen akárhová kakilni. mert mindenki ember. szüksége van, akkor. szóval a zsidó negyed lehetne teljesen szabad. ha ezt szeretnék.

Khonsu 2015.01.07. 22:33:26

@unionista: Szerinted hányan követik folyamatosan ezt a blogot? És ez hogy viszonyul a parlamenti küszöb megugrásához szükséges szavazatszámhoz?

A nyilvánosságot ebben az esetben úgy értsd, hogy bekerülni a köztudatba, hogy milliók tudjanak róla, hogy a PKP létezik és hogy nagyjából mit akar. Akkor a fejekben bekerül az alternatívák közé és a szavazólapon nem csak néznek, hogy ez mi ez?

Persze ezt a legnehezebb elérni, azzal is tisztában vagyok. Az internetes közösségben még annyira nem is lenne vészes megoldani, itt gyorsan elterjednek az ügyesen csomagolt hírek, de az offline közösség eléréséhez a nézettebb TV csatornákra, hallgatott rádiókba kéne bekerülni, lehetőleg többször. Amihez figyelemfelkeltő akciók kellenek, azokhoz pedig szervezés és pénz.

mrbateman 2015.01.07. 22:50:26

@ParaZita2: "Lett légyen a PKP mégoly apró párt is (lélekszám tekintetében), mégis a legnagyobbak közé tartozik gerincessége, értékhűsége, empátiája, integritása alapján."

Kapaszkodj meg most jó erősen...ebben az egyenletben a méret szükséges feltétel. Amint nőni kezd el fognak kopni ezek a rózsaszín jelzők.
Nem baj, ettől még lehet jó párt, de ne várjuk az oroszlántól, hogy álljon át a fűre!

ParaZita2 2015.01.07. 23:01:37

@mrbateman: (a PKP) "... még lehet jó párt, de ne várjuk az oroszlántól, hogy álljon át a fűre!"
Teljesen természetes. Sőt, azt is tudhatjuk "Isten sem egy nap alatt teremté a világot..."
S talán azt is be lehet látnunk, van pozitív és van negatív visszacsatolás. Egyértelműen a pozitív irány a követendő. :)

unionista (törölt) 2015.01.07. 23:07:40

@Khonsu:
ez a párt 3-5 főből áll. 30-50 ember tud mozgósítani. és 300-500 szimpatizánsa van. parlamenti bejutáshoz 300-500 ezer kellene. aminek több, mint a fele elmegy szavazni és a pkp-ra voksol egy kiélezett kampányban.

nekem nincs semmi problémám béndek péterrel. nem tudom egyszerűbben mondani: "se íze, se bűze". a közéleti szerepvállaláshoz karakteresnek kell lenni. a köznéppel tudni kell azonosulni. és ígérni kell valamit a választóknak. és ez egyre inkább környezetfüggő. azaz egyre több szakértelmet igényel.

a pkp rendelkezik egy balaton programmal? vagy egy nagy-tisza tervvel. ami a tisza mentén és a mellékfolyók völgyében élő kistérségeknek nyújt valami segítséget. szóval nem az üres lózungok kellenek, hanem valós szakértelem.

a humán filozófiát nem tudod politikának eladni. legfeljebb konjunkturális időszakban. recesszióban a primitív etncizmus is elnyomja. én csak ezt demonstrálom. de a köznép ennél sokkal durvább. a hatalomtól nem azt várják, hogy felmond a filozófia tankönyvet. valós szakértelem kell ahhoz, hogy tisztességes közember legyél. és egyre inkább konkrét közéleti programok. a kapitalizmus, meg libertárius bla, bla, bla, bla, bla. élnek az emberek mondjuk a bodrogközben cigándon vagy ricsén. és akkor mit csináljanak. a pkp mit ajánl nekik? legyenek versenyképesek! ez egy nagy felismerés. eddig nem jöttünk rá erre. a macska rúgja meg. béndek péter tényleg egy olyan unikális gondolkodó, hogy ő hiányzik a magyar közéletből.

szóval magyarországon az elit még mindig ugyanazokat az általánosságokat mondja, amit a válság előtt. ez az elit szinte kizárólag budapest belvárosából kerül ki. ez a csoport egyre inkább összezár. mert másképp a helyzeti előnyét nem tudja megtartani. de egyre kevésbé alkalmasak aktív közéleti szerepre. ezt így látom. a nép meg majd eldönti.

egyetmondok 2015.01.08. 07:46:51

@unionista:
Melyik társadalomnak kellene dönteni?

Lexa56 2015.01.08. 07:46:57

@mrbateman:
Ézs 65,25: A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr.
Ez az idő még tényleg nincs itt.

kekex 2015.01.08. 09:54:47

@Diorella Queen:
0,8 mrd-ért. Többet nem ér nekik Veszprém. Leosztva a szavazókra, kb a lejárt szavatosságú tésztaosztásnál tart a szavazatvásárlás.

kekex 2015.01.08. 10:02:16

A pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve.
16 párt indul a veszprémi választáson. Nagy részük
kamupárt. Ha a Ti pártotok nem kamupárt, akkor is eltűnik a különbség távolról szemlélve. Az ellenzék megosztása mindenképpen a fidesz malmára hajtja a vizet- szándéktól függetlenül.
Akkor már becsületesebb bevallani, hogy a további fejlődés érdekében az állami pénzre kell hajtani.

Diopapa_sok 2015.01.08. 10:58:07

@kekex: Viszont Tóbiás Józsit sikerült becsalizni vele, be is ugrott neki a szerencsétlen.. "Gazemberség" 800m-et adni veszprémnek. :) Kérdezzük meg erről, mit szólnak ehhez a veszprémiek, vagy mit szólnak ezek után az mszp támogatottjához.. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.01.08. 11:09:48

Simicska indulása mennyit számítana? Elvinne 5%-nyi szavazót? És ki szavazna rá, melyik pártot hozná nehéz helyzetbe? Nem vagyok benne biztos, hogy a Fidesznek lenne rossz Simicska indulása...
A kamupártokat kis pártokkal keverni aljas újságírói húzás, de ezt már megszokhattuk mindegyik újságtól. Mondjuk az országban egyre kevesebb az újságíró, csak oligarchikus firkászok maradtak...

tnsnames.ora 2015.01.08. 11:19:39

@poszt

Magam részéről maximálisan nem értek egyet a poszt üzenetével.

Legyünk jóindulatúak egy kis(tehát nem kamu)párt, ha elkezdi a politikai szereplését, először a tartalom oldalán kell kezdenie, ott kell megnyernie embereket, és ha itt elérte a kritikus tömeget, akkor jöhet a forma (pl.: képviselőjelöltség), hiszen addigra szerzett kellő hitelességet (tartalom által).

Míg megfordítva legyen bármilyen jóindulatú és hozzáértő egy képviselőjelölt, ha nincs ismertsége alapból nem lehet hitele, illetve nem látszik, hogy plebs elött rejtett háttérküzdelmek mennyire emésztik fel. Minimum kockázatos tehát a rászavazás. Míg egy akármilyen - jelen felállás szerint - narancsos képviselő személyében lehet, hogy támadható, de a mögötte lévő szervezet "támadhatatlan"-nak látszódhat.

A tartalom "ingyen" van, abban az értelemben, hogy nem igényel közpénzt. Ha viszont ez a tartalom nem elégséges a közvélemény kritikus tömegének eléréséhez, az két dolgot vetíthet előre:
- Nincs meg a tartalom
- Nem sikerül a tartalmat eljuttatni megfelelő hatékonysággal.
Mindkét eset információ választóknak.

Erre már csak pluszba jön a mostani kormánypártok inkorrektsége, hogy a tartalom artikulálására még nehezebb pályát jelöltek ki. Ami rövidtávon hozhat kétséges eredményt számukra, hosszú távon meg megakadályozhatatlan bukásba torkollik.

Emmett Brown 2015.01.08. 11:35:03

@almodhi: a kérdés az, hogy ki tudja megvalósítani a vélt igazát.

@unionista: a konkrét program iránti vággyal maximálisan egyetértek. ennek nem feltétlenül kell rögtön világmegváltónak meg nagyléptékűnek lennie, ennek a kisebb közösségek szintjén kell megtörténnie. És ha kiderül, hogy egy adott párt kitalált egy épkézláb programot, ami megvalósítható, és valós előrelépést hoz, akkor lehet továbblépni magasabb szintre.

unionista (törölt) 2015.01.08. 12:44:37

@Emmett Brown:
oké, de most minden politikus azt mondja, hogy reformáljuk meg a közoktatást. több, mint 3000 általános iskola. ha valaki reformot akar, akkor alakítson át egyet. teremtsen iskolát.

vagy mondjuk a gyakorlatiasabban úgy lehetne ehhez közelíteni, hogy minden megyében van egy tanítóképző főiskola. annak rendszerint van egy gyakorló általános iskolája. és akkor azt át lehet valamilyen módon alakítani. és ha az jó, akkor a köznép azt fogja követelni, hogy mi iskolánkat is az alakítsák már át. csak annyi történik, hogy nem a _country_, hanem a _county_ szintjén folyik az átalakítás. mert ez párhuzamos fejlődést eredményez. a megyék versenyeznek. persze ezek összehangolhatók a régiók egyetemein, vagy akár magasabb szinteken. de esetleg a megyén belül is lehetnek viták. ebből következően eltérések a tankerületekben. és lehetnek alternatív intézmények a hitközségekben. és így folyamatosan formálódik a magyar iskolarendszer.

az állam feladata az, hogy a kincstár a lehetőségekhez képest az erőforrásokat részben vagy egészben biztosítsa. mert mondjuk az közérdek, hogy tanuljunk matekot, vagy nyelvtant, vagy mondjuk legyen testnevelés. de az már kevésbé, hogy legyen jazzbalett. persze lehet az is. csak ahhoz helyi hozzájárulás kell. helyi kulturális adók. amit elvesznek a plázamozitól. és azt mondják, hogy abból legyen iskolai filmstúdió. persze országosan is el lehet venni a kereskedelmi tévéktől. és abból lehet iskolatévé. és erre mondhatják azt a kereskedelmi tévék, hogy inkább ők csinálnák ezt meg. és ne legyenek különadók.

csak ugye most a kereskedelmi tévék nem így gondolkodnak. és szerintem azért nem, mert ők ezt hatalmi kérdésnek fogják fel. az rtl klub a negyedik hatalmi ág képviselőjének gondolja magát. de ki választotta meg őket. kolosi péter egy "buzi zsidó". nem a származásával vagy a nemi irányultságával van a probléma. lehet valaki sémi és homoszexuális. hanem azzal, hogy ez a csoport egy olyan hatalmi tényezőnek képzeli magát, aminek az a dolga, hogy átalakítsa a társadalmat. és a társadalom azt mondja, hogy köszöni, de nem kéri.

szóval nekem semmi problémám nem lenne a belvárosi tüntetésekkel ha ezek célja az lenne, hogy alakítsuk át budapestet. és ha azok a megoldások annyira szuperek, akkor nyilván átveszik majd ezeket a mezőfölfön és a kiskunságban, a nyírségben vagy zalában.

de itt jön egy csoport, aki azt mondja, hogy az egész földkerekséget megváltja. ez a zsidó újhullám. lesz alkotmányosság és versenyképesség. a kurvaistenit. ez nem jutott még senkinek se eszébe. hogy legyünk versenyképesek. nekem is eszembe jutott már, hogy olimpiai bajnok leszek mondjuk taekwondo-ban. csak ne kézzel és lábbal kelljen harcolni, mert abban nem vagyok elég jó. "legyünk versenyképesek". ez egy politikai kijelentés. de ezért nem jár hatalom. akkor se ha ezt egy zsidókeresztény a belvárosból ordítja. és ez nem a fasizmus. ez a demokrácia.

almodhi 2015.01.08. 13:07:23

@Emmett Brown: "a kérdés az, hogy ki tudja megvalósítani a vélt igazát."

Valamit csúnyán féreértesz. Az igazságot nem kell/lehet "megvalósítani" az igazság attól igazság hogy már "létezik"...

Emmett Brown 2015.01.08. 13:22:48

@almodhi: igen, de önmagában nincs jelentősége annak, hogy mi az igazság.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.01.08. 13:41:21

Meg lehet változtatni a dolgokat....akarat, elképzelés, képesség és JELLEM kell hozzá.....az életem során sokszor küzdöttem meg az "összeesküvéssel" és eddig mindig én győztem és nagy gólaránnyal....az "összeesküvésnek" hébe-hóba egy becsületgólra futotta. :)

unionista (törölt) 2015.01.08. 13:41:35

@panelburzsuj:
magyarázhatod, hogy az etnicizmus túlterjeng. de a világban terjed túl. és azért, mert nincs korlátozva. szinte az összes közéleti probléma az etnicizmus körül forog. francia terrorcselekménytől a rikárdó születéséig. és ami nem etnikai probléma, az szexizmus. maksa zoltán esete a feministákkal.

nem fogadjuk el, hogy vannak biológiai, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási korlátok. és az ortodox liberalizmus az, hogy nincsenek. globális kapitalizmus van. korlátok nélküli kereskedelmi jog, korlátlan a kereskedelmi média, korlátlan nyereséghez juthatnak a kereskedelmi bankok és a hozzájuk kapcsolódó kockázati tőkealapok.

de erre valójában helyi megoldások vannak. helyin azt értem, hogy az ahol konszenzus közeli állapot van.

csak valahogy senkinek sem jut eszébe a hipermarketeket helyi ünnepekkel korlátozni. persze ez lehet a helyi farsang, a népies télbúcsúztató. amikor a hipermarketek zárva vannak. a kézművesek árulnak a főtéren kürtöt és kereplőt. a másik héten téli vásár van. kiárusítás a nagy bevásárló központokban.

persze így a "kalendárium" lehet majdnem teljesen egységes. de ez a "középeurópaiság" következménye. feudális-föderális logika. amibe majdnem tökéletesen beleillene az askenázi zsidó kultúra. és ez az, ami megszűnt.

azért, mert ez a csoport véletlen, irányítatlan kapcsolati hálók mentén mohó algoritmus szerint mozog. mindig a legnagyobb nyereség irányába mozdul el. és mivel hegemóniára tör ezért nem nem lép vissza. a fővárosi zsidók amerika irányába mozdultak el. feladták a középeurópai kultúrát. atlantistává és transzatlantistává váltak. könnyen lehet, hogy egy 150 éves történet végére kerül pont. és a középeurópai közvetítő szerepet a cigányok veszik át. persze valószínűleg csak időlegesen. az etnikai konfliktus kezdődik elölről. szóval szerintem ez ilyesemi. de lehet, hogy nincs igazam.

unionista (törölt) 2015.01.08. 13:50:37

@almodhi:
nincs igazság, vagy ha van, akkor az nem lesz igazságos. minden eredetcsoport gondol valamit. és a kérdés az, hogy abból ki mit tud felépíteni, illetve lebontani. a zsidók a szabad kereskedelmet kiterjedt módon megvalósították. legitim azt mondani, hogy azt számoljuk fel. mint ahogyan az is, hogy ne számoljuk fel.

és nehéz úgy érvelni, hogy benne van egy könyvben, hogy ez jó, vagy nem jó. a demokrácia az, hogy döntsék el a népek mégis hogy akarják. és itt a többségi akarat talán egy félfeudális-félföderális középeurópai modell lenne. mindezt az unión belül.

amiben nincs örök ellentmondásban a nyugat és a kelet. az északias és a délies. és amiben a város és vidék: egyek. ennek még a cigányok is örülnének. ez a fővárosi zsidóknak nem jó. ők a hunyók.

almodhi 2015.01.08. 14:23:50

@Emmett Brown: "önmagában nincs jelentősége annak, hogy mi az igazság"

Hát ez az, hogy bizony van. A politika nem üres kommunikációs trükkök összesége, bármennyire is szeretnék ezt sokan.

Emmett Brown 2015.01.08. 14:36:27

@almodhi: és mi a jelentősége?

" A politika nem üres kommunikációs trükkök összesége, bármennyire is szeretnék ezt sokan. "
én is azt remélem,hogy ez igaz, viszont sajnos ott tartunk, hogy a kommunikációs trükkökre is szükség van, még ha a teljes igazság és bölcsesség birtokában cselekednél, akkor is.

panelburzsuj 2015.01.08. 14:45:41

@unionista:
Egy híján húszezer kommentet írt a panelburzsuj nevű nick. Ebből - sacc - több száz közvetlenül a most éppen unionista néven futó omnitudor világmagyarázó szövegeihez kapcsolódott.

És a most éppen unionista néven futó omnitudor világmagyarázó ebből az adattömegből még annyit sem volt képes/hajlandó kimazsolázni, hogy ez a panelburzsujt valójában melyik mentális dobozába kéne begyömöszölnie - ha valóban érdemben kapcsolódni akarna a mondókájához, nem csak ürügyként használni a házisütetű fixa ideái csökönyös körkörös ismételgetéséhez.

Rövidebben: te annyira a saját fejedbe vagy csukva, hogy még azt se veszed észre, hogy én (=panelburzsuj) nem a "minden-ember-egyforma" felől - hanem éppenhogy a túlsó oldalról, a "minden-ember-más" felől szemlélődve győzödtem meg arról, hogy az összes eddig rád fordított figyelem nettó pocsékolás volt.

wantaan 2015.01.08. 14:58:01

@panelburzsuj: Tehát .... tehát jól hülyére vett téged az unionista! De még hányan vannak akiket hülyére vesz? ....nem sorolom. Unionista nem vitatkozni akar veled vagy érvet érvvel ütköztetni , hanem csak a párbeszéd látszatát keltve előadni beteges képzeteit. Az nem érdekes valójában hogy te mit írsz neki.

panelburzsuj 2015.01.08. 15:05:51

@wantaan:
Önként álltam vele szóba, mert érdekelt, hogy mennyire képes kapcsolatteremtésre.

panelburzsuj 2015.01.08. 15:10:19

@wantaan:
De annyira azért sose nyűgözött le a "probléma", hogy egyszerre három tökmás stílust prezentáló nicknév mögött is nekivadult foxiként gyanakodva ugyanazt a valós személyt szimatoljam és csaholjam - mint egy bizonyos wantaan ... :)

wantaan 2015.01.08. 15:22:20

@panelburzsuj:2 és fél az a 3 és abból 2 az ugyan az. Unionista és mortullus ugyan az a személy. S mily érdekes "mortullus" eltűnt unionistából. Persze most majd újrajelentkezik mert sértve érzi magát.

ParaZita2 2015.01.08. 15:58:19

@panelburzsuj: "19999"
:)
Azt a 700-át!
Bocsi, 'azt a húsz ezrét'!
:)
Grat!

ParaZita2 2015.01.08. 16:00:29

@panelburzsuj: ... ja, és mindjárt 5 éves leszel
(feb 15-én!)
A Nagy Veterán.
(miként ünnepelünk majd?)
Minden esetre további sok-sok jó kommentet és gondolatot légy szíves megosztani velünk!

unionista (törölt) 2015.01.08. 16:34:03

@panelburzsuj:
oké, de minden ember más ugyanolyan hülyeség. mert akkor hogy a fenébe jönnek létre a csoportok. hacsak úgy nem, hogy a népek véletlen és irányítatlan módon egymás mellé verődnek. és általában a népek úgy képzelik, hogy ilyenformán nem jöhetnek létre csoportok, csakhogy a zsidók pont ugyanígy csoportosodnak. és mohó algoritmust követve a legnagyobb haszon irányába mozdulnak.

a parasztok abból indulnak ki, hogy kellene valami főember. a zsidók azt mondják, hogy az már meg van haladva. mert akkor alárendelődés lesz és elnyomatás. csakhogy a paraszt azt szeretné. illetve a másik oldalról a pajzsára akar emelni valakit. csak ehhez egy olyan kulturális közeg kell, amelyik ezt a választott köznemessé (közemberré) válást segíti. és most nem ilyen a média.

a házimacskák között nincsenek túl nagy különbségek. ezért a zsidó lapokban házimacskából naponta kapsz százezeret. erre érzett rá a náci vona, aki lefényképezte magát egy vizsakölyökkel. és a zsidó média ordított, hogy azt nem lehet, mert mindjárt a dunába lövik a zsidókat.

de nekem nincs problémám ezzel "a mindenki ugyanaz másképp" elképzeléssel. mert értem, hogy az emberek alapvetően nagyon hasonlók. ez egy magmának gondolja az emberiséget. nincs benne se mérték, se távolság, se irány.

mert ugye franciaországban miért nincsenek kijelöle a moszlim és moszlimbarát területek. miért nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a város, vagy városrész moszlimbarát. a másik nem annyira. van 100 départment. mert ők ezt így alakították ki. miért ne lehetne ezeknek valamilyen kultúrájuk. miért kellene abban mindenkinek teljesen különbözőnek lennie, vagy teljesen egyformának. kik azok akik ezt hirdetik: a zsidókeresztények. mert az úrjézusban mindenki egyforma. de az a mennyekben van. isten előtt mindenki egyenlő. csak nem szabad differenciálni, mert akkor az diszkrimináció. és nem szabad egy kisebbséget a többséghez integrálni. mert az a fasizmus. a zsidókat is integrálni kell, ahogyan a moszlimokat.

szóval azt nem látod, hogy nagyon hasonlókat kell lépni, amit kedvenc luthered meglépett. csak nem a római keresztényekkel szemben, hanem a zsidókkal. ez ugyanolyan eretnekségnek számít, ugyanúgy van egy inkvizíció. én persze nem leszek az. de hátha valaki.

unionista (törölt) 2015.01.08. 16:34:54

@wantaan:
nem vagyok mortullus. de képzeld azt.

Geo_ 2015.01.08. 16:49:19

@HaFr: Nehéz dolog ez. Egy normális demokráciában a fejlődés feltétele, hogy a társadalmi- és közélet folyamatosan megújuljon, s ne alakuljanak ki monolit tömbök.

Normális demokráciában.

panelburzsuj 2015.01.08. 19:30:21

@unionista:
"mert akkor hogy a fenébe jönnek létre a csoportok"

Roppant egyszerű módszerrel: csoportosítással.

egyetmondok 2015.01.08. 19:33:59

@unionista:
Ma is a helyi társadalmak döntenek.

egyetmondok 2015.01.08. 19:41:19

@unionista:
" mert ugye franciaországban miért nincsenek kijelöle a moszlim és moszlimbarát területek. miért nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a város, vagy városrész moszlimbarát. a másik nem annyira. " --

lehet mondani,miért ne lehetne.

Törvényt alkotni nem lehet unionista erről,ilyenről,ugyanis városrész nem bír semmi barátja se lenni, meg terület se bír senkinek,semminek a barátja lenni.

Ilyenre csak ember képes,és ha ilyen törvényeket hoznánk ilyen városrészekről,területekről,akkor valójában embereket köteleznénk (nem városrészt,területet) arra,hogy valakinek a barátai,vagy valaminek a barátai legyenek.
Ez pedig nyilván nonszensz.

unionista (törölt) 2015.01.08. 21:50:11

@panelburzsuj:
aha. persze. a csoportképzéshez három dolog kell. egy asszociatív művelet. ez a legfontosabb. az elemeket össze kell tudni kapcsolni. kell valamilyen egységelem és inverzelem.

nem akarok átmenni matekba, de az algebrában ha az inverzelem a csoporton kívül esik, akkor azt félcsoportnak (semigroup) nevezik. ha egy halmaznak egységeleme sincs, akkor csoportosulás (grupoid).

persze nem kell ehhez matek, egy olyan csoport fejlett, amiben van egység, de úgy hogy a nemcsak a jó, hanem annak inverze a rossz is mi vagyunk. persze a csoportok elemei nem csak összekapcsolhatók, hanem felcserélhetők. ezért képes időben változni. ennél még fejlettebb, ami több művelettel rendelkezik és képes a térben eloszlani. persze lehet a struktúrában rendezés, irány, távolság, mérték, függvény, függetlenség. nagyjából ezek kellenek ahhoz, hogy a matek azt mondja, hogy ez algebra. ami képes racionális, valós vagy komplex, problémát megoldani.

na most a pártok logikája az, hogy a mi csoportosulásunk az igaz, a jó, a szép. ehhez képest minden, ami inverz: a hamis, a rossz, a csúnya, a gonosz a csoportosuláson kívül esik. azaz ami a pártokkal ideologikusan létrejöhet az egy félcsoport (semigroup). nem akarok ezen poénkodni, hogy sémigroup.

de egy ilyen véletlen, irányítatlan kapcsolódásokra épülő félcsoportból is lehet fejlett struktúra. mohó algoritmus alapján a legnagyobb nyereség irányába mozdul el. nincsenek rögzített távolságok, irányok, nincs mérték. a mohó algoritmus végtelen nyereségre törekszik, nincs algebra.

ez amúgy eredendően perzsa matek. persze ha akarom, akkor jól definiált filosz. az "al-jebr" szó széttört elemek összeillesztését jelenti. ezt az eredendően indoiráni matematikát tökéletesítették az indoeurópaiak. és ezt tagadják a zsidókeresztények. a szabad piac logikájában nincs klasszkus játéktér. nincsenek előre rögzített szabályok. korlátozza a szabadságot. és azt mondja, hogy a piaci önkénnyel szemben az állam ne lépjen fel. mert az is önkényes. de csak a pártállam önkényes. egy városállam már nem. egy polisz képes konszenzusra törekedni. a zsidó kultúra azt mondja, hogy a polisz nem jó. metropoliszok sem elég nagyok. globális civil mozgalmak kellenek. mentsük meg a bolygót.

nem állítom, hogy ez feltétlen rossz, vagy gonosz. hanem csak azt, hogy ezek a zsidók. de ők is kellenek. nem lehet azt mondani, hogy teljes egészében felejtsük el a globalitást. a szociológia ott tart, hogy a csoport több, mint az egyének összessége. kell valamilyen neutrális elem. ez az állam. ez a félcsoport. a semigroup. ezek után a piac a mohó algoritmussal mindent megold. globális optimumkeresés. ez egy zsidó szociológia. és ahhoz kapcsolódó zsidó közgazdaságtan. nem azt állítom, hogy ez ne lehessen. hanem csak azt, hogy esetleg lehessen ettől eltérőt mondani.

unionista (törölt) 2015.01.08. 22:13:41

@egyetmondok:
helyi társadalmon azt értem, amiben konszenzus közeli állapot van. helyi társdalom = konszenzus közeli állapot (állam).

a rendszerváltók elképzelése az volt, hogy ez a konszenzus közeliség a budapest belvárosában jön létre. és ez a modern kori zsidókeresztény udvar irányítja az országot. a zsidó bal- és a keresztény jobboldal. a hatalomgyakorlás alapja, hogy a főtisztviselőket paritásos alapon nevezik ki. a hatalomszerzés a politikai pártok váltógazdaságára épül. ez a liberális demokrácia. csakhogy ez legjobb esetben is a felvilágosult abszolutizmus. csak épp nincs benne uralkodó. orbán viktor azt mondta, hogy ő létrehozza a centrális erőteret, és ugyanennek a felvilágosulatlan változatát. ami a magyaroknak jobban tetszik, csak nem működik.

több, kisebb centrális erőtérre van szükség. arra, hogy a konszenzus közeli állapotok (államok) lefedjék az országot. de abból egy középeurópai föderális-feudális struktúra lesz, amiben a németrómaiak vallása dominál. ami plurális, precíz, prudens. a gazdaság tervezetten, irányítottan működik, ahogyan fogaskerekek mozognak. ehhez kellenek a kisebb centrális erőterek.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/L-Cronometer.png
kulturálisan egymást metsző kultúrkörök. a zsidókeresztényben nincs ilyen. izraelt semmi sem metszheti.

unionista (törölt) 2015.01.08. 22:28:29

@egyetmondok:
te azt állítod, hogy egy területhez nem kapcsolható jogok. dehogy nem. ahogyan az államhoz is, úgy a városállamokhoz, sőt azok részeihez is kötődhet jog.

ha valaki belép a magyar állam területére, akkor függetlenül attól, hogy magyar állampolgár, vagy sem vannak jogai és kötelességei. azt állítod, hogy helyhatóságok nem létezhetnek. ez ellentétes a jogfelfogásoddal. rendben. de azt állítom, hogy hitközségek is létezhetnek közjogilag.

franciaországban nincs kijelölve, hogy itt vannak a muszlim hitközségek. ezek a muszlimbarát városok vagy városrészek. a francia társadalom idegenellenes elemei fogadják el, hogy ez van. de az iszlám szélsőségesek fogadják el, hogy létezik egy atlantista, libertárius franciaország, aminek vannak muszlim külkapcsolatai. autonóm hitközségekkel lehet a sémi csoportokat korlátozni. a franciák többségének ehhez joga van. másképp nem védhetik meg a városaikat, az országukat.

egyetmondok 2015.01.08. 22:33:47

@unionista:
Miben áll a konszenzus tartalma ?

egyetmondok 2015.01.08. 22:46:43

@unionista:
Tőlem annyi helyhatóság létezhet,amennyi a népnek tetszik. Sőt,állam is annyi létezhet,amennyit csak akarunk.

Jogok azonban területhez nem kapcsolhatók. Jogok csak az emberhez kapcsolhatók: a talaj,amin élünk, attól lehet földrajzi területe egy adott valami közösségnek,mert a közösség tagjai,egyenként,ott élnek,azon, rajta.

A joghoz ember kell unionista,először és bármi más előtt ember. A területnek nincsen joga,se kötelessége,stb.,minthogy jog csak erkölcsön nyugodhat,ami a talajnak nincsen,és ami csak az embernek van.

A hitközség emberek által alkotott közösség,s persze pont úgy lehet közjogi léte,mint bármi közösségnek,amely ilyen közjogi létre igényt tart: gazdasági társaság, sportegyesület, stb.,stb. De ezzel mi a baj ? Ez ma is létezik.

" autonóm hitközségekkel lehet a sémi csoportokat korlátozni. a franciák többségének ehhez joga van. másképp nem védhetik meg a városaikat, az országukat." --

ez mit jelent? Hogy egy nem sémi hitközség olyan jogi normát alkothat,amely sémi közösséget (annak valami jogait) korlátozhatja? Hogyan is ?

unionista (törölt) 2015.01.08. 22:50:16

@egyetmondok:
az alapvető politikai kérdésekben egyetértenek. vagy legalább egyetértésre törekednek. ebből következően a helyhatóság képviselői pártatlanok. van valamilyen nyelvük, származásuk, vallásuk, de a politikai pártoktól többé kevésbé függetlenek. nagyjából az, amit megkövetelünk a bíróktól, vagy köztisztviselőktől. csak ez közvetlen választott köztestület.

unionista (törölt) 2015.01.08. 22:52:30

@egyetmondok:
ha egy idegen belép a magyar állam területére, akkor hogyan lesznek jogai és kötelességei? pusztán csak azzal, hogy beteszi a lábát. rálép a földre.

egyetmondok 2015.01.08. 23:15:09

@unionista:
" ha egy idegen belép a magyar állam területére, akkor hogyan lesznek jogai és kötelességei? pusztán csak azzal, hogy beteszi a lábát. rálép a földre. " --

unionista...,jaj,...,és ha a magyar állam polgára lelép a magyar állam földjéről,akkor elvesztette azon jogait és kötelességeit,amelyeket a magyar állam rá nézvést megállapított ? Merthogy azok megszűnnek ? És azokat az az állam,ahová az innen való kilépését követően belép nem is kell tiszteletben tartsa ?

A talaj a jog szempontjából semmi. A talajból is csak a jog csinálhat államhatárt.

egyetmondok 2015.01.08. 23:17:00

@unionista:
Mik legyenek az alapvető politikai kérdések,amiben érdemes egyáltalán valami egyetértésre jutni,erre törekedni ?

mortullus 2015.01.10. 19:30:24

@wantaan: Te tűntél el a Kövér fedélközös bejegyzés alól ostoba filoszemita barátom. :)
Meglátogattad már a rokonaidat a sopron melletti temetőben? wehehe

wantaan 2015.01.10. 23:22:18

@mortullus: No ugye ugye unionista! Jól írtam Én , hogy jelentkezni fogsz. ..... de nem nálam kellett volna kis butus hanem egy pszichológusnál szegény kis szerencsétlen pichi phöch.
Amúgy egy valós történelmi kérdést is feszegetsz, mármint hogy a honfoglaló magyarok közt mennyi zsidó vallású lehetett? Amennyiben erre vagy kíváncsi .... s miért ne lehetnél, meg kell állapítanom , hogy már maga a kérdés felvetés is dicséretes szellemi teljesítmény részedről..... Szerintem ha utána olvasnál és itt a nagy nyilvánosság előtt beszámolnál róla ...akkor lehet nagyobb figyelmet kapnál mint azzal a beteges belvárosi zsidózással. S lehet, hogy még az a kisebbségi defektus is eltűnne írásaidból amit most tapasztalhatunk Téged olvasva.
No sok sikert! ...és várjuk részletes beszámolódat. .... de ne kapkodj! A jó munkához idő kell .... 2-3 hetet adj magadnak.

mortullus 2015.01.11. 15:44:08

Muszáj voltam valamit írni, mert már a maradék eszedet is elvette a téboly és a gyűlölet.
És kit érdekel hogy volt-e jelen zsidó vagy nem Árpádék visszajövetelekor?
A lényeg hogy rövid idő alatt a soproni temetőbe kerültek :) wehehe

borzimorzi 2015.01.29. 21:52:58

@unionista: Angela Merkelnek meg "Merkel anyu" a gúnyneve/beceneve attól függően, milyen hangsúllyal ejtik.
Nincs ezzel semmi baj.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása