1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.06.02. 17:31 HaFr

Hol vannak a jobboldali hazafiak?

Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása... csak az utóbbi napok termése a Fidesz-rezsim gátlástalan intézkedéseinek lassan könyv hosszúságú listájáról.

Miközben az ember (konzervatív létére) pirul a baloldali pártok négyéves produktuma láttán, egyre feszítőbb a kérdés, hogy a magát részint jól bevackolt, részint egyszerűen társutas jobboldali értelmiségben mikor szólal meg a vészcsengő. Vajon még mindig úgy érzik a magukat ide soroló magyarok, hogy ez így mind jó, és szép, és nemes, és igazságos, és ha igen, hol lesz az a határ, amit már nem lépnek át a kollaborálásban? Tippelgessek? Nem muszáj. Mindenki fel tudna sorolni még egy-két-három fokkal radikálisabb etatizmust, az önkényuralom fokozatait (bársonyostól a leplezetlenen át a koncepciózusig és a véresig), és meg tudjuk számolni a jogállam megmaradt kapaszkodóit, amelyekből ki-ki az ízlése szerint még hajlandó elengedni egyet, kettőt, n-1-et. A kérdés, mit tesz majd az illető, ha elengedte valamennyit? Mit vár cserébe? Mi lesz itt? Úgy véli, meg tudja majd okolni, miért adta fel a nyugati civilizáció könnyel és vérrel megszerzett legfontosabb vívmányát, a jogállamot? Mi az az igéző idea, amit látni vél már most a távolban? Vagy nem lát semmit, de reméli, hogy két-három (de legalább az Egy) ember bölcsessége versenyre kelhet az évszázadokéval? Mi ez a radikális civilizációellenesség, ami megszállta képzett értelmiségiek ezreit?

És ha mégsem a jövőbe vetett hit, akkor mi a motivációja arra, amit most tesz? Az alternatíva hiánya? Bosszúvágy? Igazságérzet? Lojalitás? Pénz? Félelem? Társas ösztön?

És még mondja valaki, hogy nincs pluralizmus Magyarországon! Ennek ellenére érdekelne, hogyan határozza meg magát a jobboldali hazafi manapság. Hogy néz ki az az értékrend, amely igazolni tudja mindazt, ami itt folyik? Végtelenül képlékeny-e vagy vannak fix pontjai? Hogy viszonyul a civilizációs normákhoz? A humanitás hagyományához? Valamiféle közös erkölcsi rendhez? Az európai történelem tanulságaihoz? Szeretnék valakitől választ kapni, tanácstalan vagyok. Írjon posztot az illető erre a blogra, leközlöm, ha megüt egy szintet.

Legyen ez a címe: "Amit egy jobboldali értelmiségi ma tudhat."

PS.: Köszönet Csermely Péternek!

259 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr556260124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol vannak a jobboldali hazafiak? 2014.06.03. 15:13:01

Érdekelne, hogyan határozza meg magát a jobboldali hazafi manapság. Hogy néz ki az az értékrend, amely igazolni tudja mindazt, ami itt folyik?

Trackback: A Fidesz szavazóihoz 2014.06.03. 11:25:32

Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 16:17:57

Egy kormánypárti blog és egy ellenzéki blog között az a lényeges különbség, hogy a kormánypárti blogokon soha nem sértegetik direktben az ellenzéki szavazókat.
Ennyit arról, ki a kifinomult európai, és ki nem az.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 16:27:54

@HaFr: természetes, hogy az egész RTL büntetése. Nem lehúzása, ahhoz kis pénz.

valódi 2014.06.03. 16:30:21

@Blogger Géza: Csak reménykedni lehet, hogy előbb-utóbb Mario csak felébred Cipolla csókjából...

bölcsbagoly 2014.06.03. 16:30:27

@valódi: Kishantos egy LMP-s humbug!

unionista (törölt) 2014.06.03. 16:45:35

@Blogger Géza:
ez nem egy lefutott meccs. történelmi léptékkel játsszák.

valódi 2014.06.03. 16:50:42

@bölcsbagoly: ... aha ... a biogazdálkodás már önmagában is ballib ármány ...
Ezt mondták egy szakmai felmérés alkalmával tisztességes, valóban kérges tenyerű gyakorló gazdák:
3.2.2.4
Mi történne abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem lehetne üzemanyaghoz jutni?

"Mind a Beregben, mind Nagykörűben, mind Szegeden, mind pedig máshol, ahol e kérdés
felmerült, elkeserítő válaszokat kaptunk. Úgy tűnt, az emberek egyáltalán nem készülnek fel
erre a lehetőségre. Szegeden előfordult ugyan, hogy egy nagy vállalkozó több ezer liter olaj tárolására alkalmas földalatti üzemanyag tartályt kezdett el építeni erre
az esetre, de máshol nem látszott, hogy az emberek felkészülnének erre az esetre, vagy eg
yáltalán hajlandóak lennének komolyan venni a kérdést. Egyöntetű vélekedésük, hogy ilyen esetben nem lehetne megművelni a földeket, ugyanakkor úgy látták, hogy ez nem fordulhat elő. Ha előfordulna, akkor nem lenne élelem, de ilyesmi nem lesz.
A Borsodi Mezőségben is így gondolkodott a gazdálkodók többsége, azzal a megkülönbözte-
téssel, hogy itt többen megengedték, hogy ilyesmi a távoli jövőben talán majd megeshet, de addigra a fejlődés majd megoldja az üzemanyagkérdést, lesz majd más, amit olaj helyett a traktorba tölthetnek."

Itt az új vallás - az olajhit...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 16:53:31

@Shenpen: úgy látszik, te a modern demokráciát valami bazi nagy napköziként fogod fel, ahol valaki körmösöket osztogat, a többiek meg megszeppennek -- na látod, ezért nehéz ennek az országnak

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 17:03:25

"Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása"

Az a nagy baj, hogy számunkra nem attól lesz valami igaz, hogy ti százszor elmantrázzátok. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni.
Azt, hogy a kormány van az Origo főszerkesztőjének a kirúgása mögött, azt be kéne bizonyítani. Nekem attól nem lesz igazság, hogy leírja az index, meg két tucat balos blogger, és kétszázszor elismétli.
Az AB döntésnek sincs sok köze a kormányhoz, csak azért mert ti ezt írjátok. Egyrészt épp a leginkább fideszes kötődésű alkotmánybíró fogalmazott meg ellenvéleményt, másrészt egy nemrégiben született strassbourgi ítélet is hasonló álláspontot fogalmazott meg, ami felveti annak a gyanúját bennem, hogy az AB véleménye egy elfogadható jogi értelmezés.
A szabadság téri emlékműről is hiába írjátok le minden héten, hogy "felmenti a magyarokat fújfúj", attól még nem lesz számomra igaz. Miközben az összes kormányzathoz köthető személy elmondja, hogy nem ezt jelenti, és a magyarságnak igenis van felelőssége a zsidóság szenvedéseiben.
A reklámadó sem attól lesz jó vagy rossz, mert ti hisztit csaptok. Minden sajtóterméket kellemetlenül érint, nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet, a Mandiner, és más jobboldali sajtó is ellene van. Én egyébként Puzsér Róbert szellemében reklám ellenes vagyok, és örülök ha a reklámpiacot sarcolják.
Másrészt jobb esetben senki sem ért egyet egy párt és/vagy egy kormány minden döntésével. A civil szervezetekkel való b*szakodást én sem nézem jó szemmel, például. De azért ettől nem leszek Béndek Péter rajongó.

unionista (törölt) 2014.06.03. 17:05:22

@Blogger Géza:
géza, komoly ellenlábasod van. és látod, neki fizetnek.

almodhi 2014.06.03. 17:28:52

@Shenpen:
Segíteni szeretnék. Kérlek írd meg, hol van az a börtöncella, ahol téged a székhez szíjaztak, a szemhéjadat rögzítették és az RTL Klubra beállított TV-t eléd tették. Megyek, betöröm az ajtót, kikapcsolom a tévét és kiszabadítalak.

Blogger Géza 2014.06.03. 17:39:24

@unionista: Hahaha... No persze a remény hal meg utoljára. :)

NotaBene 2014.06.03. 17:52:01

Néhány megjegyzés a posztban feltett kérdéshez:( Miért adta fel a nyugati civilizáció könnyel és vérrel megszerzett legfontosabb vívmányát, a jogállamot?)
Az elmúlt évtizedekben sok „kisember” érezte a jogállam hiányának a vele történt eseményeket. ( Mai Tiborcok néhány jellemző panasza:
- a bírósági eljárás bármeddig elhúzódhat,
- ha állásfoglalást kér a hatóságoktól, akkor az állásfoglalás végén mindig ott van a korlátozás, hogy ezt az állásfoglalást nem használhatja fel …,
- ha az albérlő neki nem fizet, akkor az állam nem avatkozik be (nem tudja kitenni a lakásból az albérlőt), ha ő nem fizet a banknak, akkor az állam kilakoltat)
A blogokat olvasva ritkán találkozom a mai Tiborcok panaszaival.

@Alkibiadesz: írását egy színvonalas válasznak érzem a posztban megfogalmazott kérdésekre.
@HaFr: nem kellene külön posztban megvitatni @Alkibiadesz: írását?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 17:54:18

@Heep Uriás: Az a baj, hogy méltatlanul félvak vagy, megérdemled már az intellektuális fehér botot

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 18:03:15

@Alkibiadesz: Köszönöm, kellett egy kis idő, hogy beütemezzem ezt. Engedelmeddel kitettem posztba.

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 18:31:12

@HaFr: Zseniális az érvkészleted. Ezt még így félvakon is szembeötlő.

DrGehaeuse 2014.06.03. 18:33:28

@Shenpen:
Örülök, hogy így látod.
A sajnálkozásom inkább arrol szól, hogy jobb lenne ha azt a pénzt itthon is meg tudnátok keresni.
Én is voltam kint rövidebb ideig (3 hónap) de csak kiküldöttként.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:39:03

@almodhi: mekkora autista életidegennek kell már lenni ahhoz, hogy lényegében azt mondja, hogy ha valakin felháborodnak, mert vodkát, kokszot és patkánymérget osztogat kisgyerekeknek és ezzel árt nekik, akkor ez nem baj, mert én felnőtt vagyok és engem pont nem kényszerített senki, hogy elfogadjam?

Tényleg képtelen az egyén kisszerű kis önző geci világképén túllépni? Ha engem nem kényszerítettek, akkor már jó? Homo Kadaricus, ne az én kertem alá szarjanak, akkor mindegy, hova? Nem lehet felfogni, hogy egy társadalomra lehet ez romboló hatású, például a gyerekek miatt? Hogy nem minden az egyén?

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:42:33

@HaFr: nem. Egyáltalán nem fogom fel sehogy a modern demokráciát, mivel semmiféle bizonyítékot nem láttam rá, hogy a modern demokráciához ebben az országban megfelelőek a feltételek, vagy hogy ilyen körülmények között ez kívánatos-e.

Abból kell kiindulni, hogy minden dolgok alapja az erőszak, és minden demokrácia, jog, jogállam, köztársaság, anti-etatizmus meg minden szép civilizált dolog lényegében arról szól, hogy az erőszaktól elfele próbálunk menni. De ez nem fejlődés, nem is lehetséges, ez csak távolságtartás.

Minden politikát tehát úgy kell megítélni, hogy közelebb vagy távolabb visz-e a véres terrortól.

Mivel a Fidesz körmösei a népharagot elvileg enyhítik, ezért elvileg távolabb hisz.

Egy perfekt jogállami dologból az lenne, hogy felkelne a nép és meglincselné az RTL meg a devizahiteles bankok vezetőit. Ezt kell elkerülni.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:44:43

@unionista: nem hiszem, hogy kivonulna. Mivel a német RTL műsora százszor normálisabb, nem hiszem, hogy kötelező ilyen okádatot művelni. A Bertelsmann tisztában van vele, hogy ahol konfliktusok nélkül megél mondjuk az AXN onnan nem kell kivonulni. Szerintem az RTL vezetőségét váltják le külföldről, mert túlfeszítették a húrt. Nem várja el a Bertelsmann, hogy a magyar RTL kötelezően valóvilágot és hetihentest csináljon. Annyit vár el, hogy profitot termelni az körülményekhez képest. Ez is körülmény.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:46:48

@HaFr: "A népharagról döntsön a piac, ha szabad kérnem"

Fenét, ez nem cipőbolt. Próbáljon meg kibújni az elméletek közül és köznapi igazságérzettel gondolkozni. A köznapi igazságérzetben a média, pláne országos média abszolút közügy. Mindegy, papíron kinek a tulajdona. A tulajdon ebben a kérdésben csak okoskodó paragrafusbaszás. Az országos média nem természetes tulajdon, nem jelenik meg a természetes igazságérzetben úgy, mint egy pékség.

2014.06.03. 19:13:19

@bölcsbagoly: "ha nem tetszenek a kötöttségek, a jogokra se tartsatok igényt!"

Csakhogy ez minden irányban működik, illetve működnie kéne. Ezt nem akarod megérteni, hogy a fidesz csak a jogokra tart igényt, a kötöttségeket meg az ellenzékére tolja, de jogok nélkül. És ez az, ami nem tetszik.

almodhi 2014.06.03. 19:13:54

@Shenpen:

Tessék lerszállni a gyerekeimről. Ön semmilyen formában sem hivatott arra hogy meghatározza mi rájuk a romboló hatású. Az az én dolgom.

Egyébként a gyerekeimet még az ön kommentjeitől sem tiltom el, pedig azok romboló hatása sokszorosa az RTL Klubénak.

A mindenbe belepofázó világképébe miért nem fér bele, hogy esetleg valakinek akár horribile dictu _tetszhet_ is az ami önnek esetleg nem?

Hogy nem minden az akol? Még akkor sem ha ön jól érzi magát a meleg büdösben?

2014.06.03. 19:17:45

@Shenpen: "Tudjátok, hogy mekkora mértékű felháborodás van például az RTL ellen például a radikális/Jobbikos közegben?"

Már bocs, de kit érdekel a radikális hiszti?

"Ehhez képest egy RTL-ellenes reklámadó precízen a helyzet mérsékelését szolgálja, a joggállam FENNTARTÁSÁT"

Ezt az irdatlan nagy baromságot te komolyan gondolod?

2014.06.03. 19:21:02

@Shenpen: "Ott a baj szerintem, hogy maga kicsit sincs ezen a lélekmérgezésen felháborodva,"

Nem, a baj ott van, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz, amikor ilyen lélekmérgezés dolgokról hadoválsz.

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:22:59

@trev: ugyan, micsoda marhaság ez? a kormány az állampolgárokra és cégekre, vállaltokra osztja ki a kötelezettségeket (adókat, járulékokat, szabályokat, stb) s biztosítja számukra a törvény adta jogaikat! Hol láttál olyant, hogy egy ballibsinek kevesebb joga lenne mint egy fideszesnek, vagy hogy több kötelessége lenne?
Viszont 2010 előtt Gyurcsány letiltata hogy a MN vagy a MH állami megrendeléseket kapjon, hogy áéllami hivatalokban ezekre előfizessenek, vagy pl. a váci szoci polgármester nem engedte meg a városi kábeltv-nek, hogy az EchoTv-t a programjába iktassa! Mit is mondott Lampert Mónika 96 őszén a szoclib vezetésű önkormányzati vezetőknek, mivel biztatta őket (s be is tartotta az igéretét s ezért adósodtak el az akkori ellenzéki önkormányzatok!).

2014.06.03. 19:25:55

@Heep Uriás: "a kormánypárti blogokon soha nem sértegetik direktben az ellenzéki szavazókat."

Haha, annál inkább megteszik azt az "ellenzéki blogokon", közvetlenül. :-D Nézz csak körbe.

2014.06.03. 19:29:38

@bölcsbagoly: "Hol láttál olyant, hogy egy ballibsinek kevesebb joga lenne mint egy fideszesnek, vagy hogy több kötelessége lenne?"

Ne fárassz ilyen mértékű értetlenséggel. A fidesz be akarja darálni az RTl-t, emlékszel? Sokan leírták, mit is jelent ez. Korábban ilyen nem volt a rendszerváltás óra.

2014.06.03. 19:32:31

@Heep Uriás: "Azt, hogy a kormány van az Origo főszerkesztőjének a kirúgása mögött, azt be kéne bizonyítani."

Gondolom, amikor viszont balra mondanak csúnyákat, már nem vagy ilyen szigorú, igaz? :-)

2014.06.03. 19:35:34

@Shenpen: " mekkora autista életidegennek kell már lenni ahhoz, hogy lényegében azt mondja, hogy ha valakin felháborodnak, mert vodkát, kokszot és patkánymérget osztogat kisgyerekeknek és ezzel árt nekik, akkor ez nem baj, mert én felnőtt vagyok és engem pont nem kényszerített senki, hogy elfogadjam? "

Nem kéne az RTL műsorait patkányméreghez hasonlítani. Innentől bukik az egész érvelésed.

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:39:46

@trev: s ha leírták akkor min van? mindenki azt ír le amit csak akar, nemde? Te mindent tényként veszel ami le van írva valahol, valaki által?
A francot nem volt, vedd be a lecitint, mert kihagy a memóriád! hogy viselkedtek Gyurcsányék/Veresék pl. a HírTv-vel vagy az Echoval szemben? Ráadásul az csak ezek ellen szólt, míg a mostani rendelkezési elképzelés kivétel nélkül minden reklámhordozóra vonatkozna! Capisci?

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:40:31

@trev: csak éppen nem szokásuk ilyeneket mondani!

2014.06.03. 19:41:13

@Shenpen: "Mivel a Fidesz körmösei a népharagot elvileg enyhítik, ezért elvileg távolabb hisz."

Na ettől dobtam egy hátast.

2014.06.03. 19:52:59

@bölcsbagoly: "Te mindent tényként veszel ami le van írva valahol, valaki által? "

Nem, de én is leírtam volna, ha más nem teszi, mert nehéz a dolgokat másképp logikusan értelmezni. Persze az is egy logika, hogy mindent beszopsz, amit a fidesz állít, még akkor is, ha szokásukhoz híven naponta változik az álláspontjuk valamivel kapcsolatban, egészen addig, amíg közvetlenül nem lesz már hová bújnod a tények elől. Nem is az a sajnálatos ebben, hogy nem látod, amit kéne, hanem az, hogy közben nagy rombolás megy végbe.
Gyurcsányt meg fölöslegesen emlegeted, mert a fidesz bűneit nem enyhíti, hogy az elődjei sem voltak tökéletesek. És a tény az, hogy a sajtó- és szólásszabadságot egyetlen korábbi baloldali kormány sem próbálta meg ennyire korlátozni. "Capisci"?
Felelős a baloldal, igen, de a politikai bűnözés csúcsait a fidesz érte el, illetve fogja elérni. Mert még nincs vége.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.06.03. 19:53:26

@Hümmögő: Persze. Igazad van, de egy komment már terjedelme miatt se egy komoly elemzés. Azért hoztam fel a privatizációt és a Eus pénzeket, mert egyik esetében sem az volt a cél, hogy lépjünk, hanem, hogy jutalmazzuk a hűséget. És az is igaz, mi a demokrácia összes gyerekbetegségét elkapunk. Ki kellene találjuk, hogy miként lehetne a „hűségesek” között is azokat megtalálni, akik értik is a dolgukat.

@Szamiz67: A példád pontosan azt mutatja, nem elég ha jutalmazunk, mert a végén, a hozzá nem értés miatt, sokba kerül az ilyen „jutalom”, persze nem a jutalmazottnak.

2014.06.03. 19:55:13

@bölcsbagoly: Milyeneket nem szokásuk mondani?

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:00:57

@Shenpen:
az igazság az, hogy egy telített piacon nem tud máshogy profitot termelni. kiraknak egy segget főműsoridőben. milliók követelik, hogy vegyék le onnan. majd amikor leveszik, akkor milliók követelik, hogy tegyék vissza. nagyjából ez kereskedelmi tévézés logikája. szóval amit te vársz (ti. minőségi televízióműsorok ingyen) abszurditás. ahhoz direkt előfizetés kell.

vegyünk egy példát. fut mondjuk egy reality győzikével, vagy akárkivel. mindig van egy aktuális nímand, akit kiemelnek. és a forgatás alatt a szoba közepére csinál a kutya. ha a műsor ingyenes, akkor a szerkesztő naná, hogy benne hagyja a műsorban. mert másnap a nézők a kutyaszarról beszélnek. és örülnek neki, hogy nem az ő nappalijuk közepére csinált oda. legközelebb még kapacitálják azt a szerencsétlen állatot, hogy a kamera előtt végezze el az anyagcseréjét. de ha a műsorért akár csak 1 centet is kell direktben fizetni, akkor kivágják. nehogy már valaki kutyagumival gazdagodjon meg. ha direktben kell fizetni, akkor valamiért működnek az emberek kulturális önvédelmi reflexei. különben nem működnek.

az online marketing guruk azt szokták mondani, hogy direktben nem lehet pénzt kérni a közönségtől. mert nekik az elemi érdekük, hogy a médiapiac kizárólag a reklámtól függjön. az ügynökségek ebből csinálnak pénzt. arra törekednek, hogy egy ágazat kizárólag a vállalati üzletágból akar megélni. de azt nagyon könnyű ellehetetleníteni. mert ez olyan mintha autóval kereskednék és kizárólag cégautóval. ugyanez megy tanácsadásban is. amikor csak a vállalatoknak adnak tanácsot. akkor a kormányzat dönti el, hogy kinek ad százcsillió dollár megrendelést. az egész ágazat olyan, hogy nincs lakossági üzletág.

bölcsbagoly 2014.06.03. 20:01:46

@trev: beteges a fideszfóbiád. kezeltesd.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 20:26:27

@Shenpen: He-he. Mert az mtv minősége az olyan, hogy azt egy csatornaboltban nem venné senki- most lesz majd három állami szar, de nem baj, legalább a magyar megtanul végre németül meg angolul ahelyett, hogy a prosztó kábításon nyúzza a maradék agyát

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:28:52

@panelburzsuj:
kimentek a patrióták emberek tüntetni a sajtószabadság mellett. a hazafiak. 300-500 ember gyűlt össze. az elég kevés. nem értik, hogy előbb lokálpatriótának kell lenni. kirúgják az origo szerkesztőjét. (ha itt liberális demokrácia lenne és nem ortodox liberalizmus. a fővárost kulturálisan nem a zsidók vezetnék, hanem indoeurópiak (és ez nem antiszemitizmus, hanem primitív módon sztereotipizálva leírom az etnikai karaktert), akkor a független főpolgármestert azt mondaná: oké. ezt a sáling gergelyt vagy kit felvesszük a sajtóközpontba. ha az origo szerkesztősége eleve a főváros által épített (budapest résztulajdonban levő) sajtópalotában működne, akkor az egész stáb kiléphetne. mert a független főváros azt mondja, hogy tőlük startup cégként egy ideig nem kér bérleti díjat. budapest elemi érdeke, hogy legyen kiterjedt médiaipara.

de úgy egyébként az emberek többségét nem fogja érdekelni sálinger gergely. errefelé úgy rúgják ki az embereket az éjszakai műszakból, hogy szólnak neki reggel hatkor, várja meg a nyolc órás irodistát. ő majd a kezébe adja a felmondólevelet. viszlát. nem feltétlen dolgozott rosszul, hanem a cégvezetőnek akkor lehet magasabb a prémiuma ha egy embert kirúgnak. és pont egy ember éves bére hiányzik egy luxus kocsihoz vagy a kecóhoz a villanegyedben. akkor tönkre tesznek egy családot. esetleg nem tudják fizetni a devizahitelüket. két vagy három gyerek életét szétzúzzák. és nem érdekli őket. az üzletek és az üzemek tele vannak ilyen idióta közép és felsővezetőkkel.

például ezt is csak úgy lehet megállítani ha a tulajdonosi struktúra összetettebbé válik. és tulajdonosként belép a város. és mellette beléphet a munkavállalói résztulajdon. mondjuk egy tized erejéig. résztulajdont kapnak a beszállítók. ha a tulajdonosi szerkezet elég összetett ahhoz, akkor lehet jól működő vállalatokat csinálni úgy, hogy azok a közjót is szolgálják. a sok lokálpatriótia akcióból szerveződhet hazafiság. klasszikus liberalizmus kell. polgári platform. a zsidóságot úgy lehet bevonni, hogy a városok globális versenyébe gondolkozzanak. és ne az egyénekében. tehát ez egy kölcsönös tanulási folyamat. az evolúciós ágak átmeneti összekapcsolása. mert persze lehet, hogy nem ez a kombináció lesz a sikeres. azzal együtt, hogy szerintem mégis csak.

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:51:25

@HaFr:
nem lehet minőségi tartalomszolgáltatást elvárni csak direkt előfizetéssel. a lakosság adja az árbevétel egy részét. persze lehet valami ingyenes próba változat. és ahhoz jön vállalatok oldaláról a reklám. ezt az üzleti modellt egyelőre nem nagyon tudta megcsinálni csak a számítógépes játékipar. murdoch sem nagyon tudta fizetőssé tenni az online napilapjait. a piacvezető médiavállalatoknak nincs másik lehetősége feltéve, hogy függetlenek akarnak maradni. (egyénileg írhatod a posztokat, de felteszem, hogy nem ebből akarsz megélni.)

az origo úgy lehet független, hogy 1 millió 1 eurós éves előfizetést szerez. és ebből lehet évi 10 euró. mert még előfizetek a táfelspicc receptjeire, a quart zenekritikájára. vagy az átlátszó tényfeltáró elemzéseire. persze ehhez a nézők multimédia tartalmat várnak el. csak ehhez egyelőre kevés a okostelefon, okos táblagép, okostévé. de ez lesz az irány. és lehet, hogy ehhez az is kell, hogy orbán/lázár kirúgat egy rakás újságírót.

2014.06.03. 21:00:11

@bölcsbagoly: inkább vagyok fideszfóbiás, mint hülye. :-)

bölcsbagoly 2014.06.03. 21:07:45

@trev: na ja, de a kettő nem zárja ki egymást! -:)

DrGehaeuse 2014.06.03. 22:09:16

@Muad\\\'Dib:
Ezzel a véleménnyel annyira egyetértek, hogy szerintem Te már-már magad vagy a Kwisatz Haderach :)

valódi 2014.06.03. 22:45:09

... ma voltam itt először... hú, micsoda parázs és érdemi viták! Nem is tudom, miért jutott eszembe az ablak melletti helyért való tolakodás az Auschwitzba tartó marhavagonban...

Tyreo 2014.06.04. 01:59:35

@HaFr: Kaptam ígértet még egy bővebb kifejtésesre is talán.

marko11 2014.06.04. 09:19:33

...és hol vannak a baloldali hazafiak?
Egyáltalán: hol vannak itt hazafiak?

Amikor, rendszerváltás (valójában: birodalomváltás!) címén eladták az országot, akkor hol voltak a magyar hazafiak? A magyar szellemi elit hol volt?
Sehol! Meg is kaptuk K-Európa leggyalázatosabb rendszerváltását. (A jó magyar nép naiv asszisztálása mellett.)

2014.06.04. 09:22:58

@bölcsbagoly: Mondanám, hogy igazad van, de amíg a fideszesség anyagi érdekeltség nélkül kizárja az ellenkezőjét, nem volna életszerű. :-)

bölcsbagoly 2014.06.04. 09:46:14

@marko11: a magyar jobboldal , benne a szellemi elitje, kollektive le volt fasisztázva, nácizva, antiszemitázva! Semmire sem volt rálátása, hatása. Az elvtársaid, kéz a kézben a ballibsi értelmiségi elittel (ld. SZDSZ) intéztek mindent nyugati és hazai kapcsolati tőkéjük révén! Lásd Gyurcsány és társai hirtelen felgyarapodását is.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 09:56:29

@almodhi: nem tetszésről van szó, ezt érteni kellene. Van, ami csak simán gagyi, de nem rombol. Pl. popzene, szappanoperák. Azok nem tetszenek, de nem ártanak. Ez viszont messze túl van ezen. Ne vicceljünk már, hát teljesen egyértelmű, hogy olyan embereket mutatnak be szerepmodellnek, akik belehalnának, ha leugranának az egójukról az IQ-jukra. Ez nem tetszés kérdése.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 09:57:33

@trev:

"Már bocs, de kit érdekel a radikális hiszti?"

Ezt most hogy értsem? Miért nem voltak a történelemben lázadások, forradalmak, ellenforradalmak, polgárháborúk, lincselések, mifenék? Gondolja, hogy ilyen többé sosem lehet?

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:16:54

@unionista: tegyünk már különbséget alacsony minőség és rombolás között. az alacsony minőség, pop, szappanopera, barátokközt, jóbarát, satöbbi csak simán alacsony minőségű, ezért népszerű. Ez viszont rosszabb ennél. A német RTL megmaradt a barátközt dolgoknál, szappanoperákná, nem ment lejjeb: hu.wikipedia.org/wiki/Gute_Zeiten,_schlechte_Zeiten

Természetes, hogy mindenki tudja, hogy csak a gagyi népszerű, de van wholesome gagyi meg ilyen pszichopata gagyi és ez nem ugyanaz.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:22:47

@HaFr: az nem is lenne rossz opció, ha mindenki külföldi csatornákat nézne, legalább rájönnének, hogy ott nem sok ilyen van - hogy van tisztességes popgagyi meg romboló popgagyi és nyugaton főleg az előző megy. A német RTL megmaradt a tisztességes popgagyinál, a barátokközt-szerű szappanoperánál (GZSZ), nem ment le ennyire kutyába.

Szerintem mindenki, aki tényleg megismeri a nyugati kultúrát, eléggé "jobbratolódik" mert kb. a reakció az, hogy "nézd már, ezek odahaza egész tisztességesek, akkor meg hogy mernek nálunk ilyesmit csinálni?"

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:28:08

@Shenpen: ez egész általában igaz a nyugati médiára és annak magyar verziójára, aki az osztrák ATV-t ismeri az nem is érti, hogyan lett a magyar ATV ennyire gagyi ballib szócső, aki a Ringier politikai lapjait (szóval nem Blick, hanem Cicero, ami nagyon igényes) ismeri, nem érti, hogy lett itt ebből Népbaszadság, a HVG meg ugye még külalakjában, tipográfiájában is egy az egyben lopja az Economistot, ami rendben is van, de akkor meg hogy a túróba kerül bele Tóta Wé? Hogyan sikerül bármilyen igényesebb nyugati kapcsolatú médiakezdeményezést a béka segge alá zülleszteni?

2014.06.04. 10:38:30

@bölcsbagoly: Figyelj már, te azt is üldözöd, aki bántott az óvodában? Minek acsarkodsz ennyit?

2014.06.04. 10:44:32

@Shenpen: "Ne vicceljünk már, hát teljesen egyértelmű, hogy olyan embereket mutatnak be szerepmodellnek"

Ezt gyorsan felejtsd el. Az elsődleges szerepminta szülőként te vagy. Ha ebben a minőségben megbuksz, akkor lesz ennek valami kevéske jelentősége, de akkor sem sok.

bölcsbagoly 2014.06.04. 10:49:26

@trev: üldözi a fene, tudod mikor voltam én óvodás/kisiskolás? a negyvenes évek legelején! Hol van már a társaim jórésze.

2014.06.04. 10:51:23

@Shenpen: "Miért nem voltak a történelemben lázadások, forradalmak, ellenforradalmak, polgárháborúk, lincselések, mifenék? Gondolja, hogy ilyen többé sosem lehet? "

De voltak, és lesznek is, ha megvannak hozzá a feltételek (lincselést nem sorolnám ide, az más tészta). Amely feltételeket ritkán a gyáván megalkuvó kollaboránsok alakítják. ;-)

2014.06.04. 10:54:26

@bölcsbagoly: Ehhez képest elég nagy haragot táplálsz a baloldallal szemben. Nem vágod a párhuzamot? "a magyar jobboldal , benne a szellemi elitje, kollektive le volt fasisztázva, nácizva, antiszemitázva!" stb. Talán azért, mert úgy viselkednek, mint a fasiszták, és erről nehéz volna vitát nyitni sajnos.

bölcsbagoly 2014.06.04. 10:55:31

@trev: no igen, ha nem menne ki minden arra, hogy a családot szétzüllesszék, devalválják a fogalmat is. Az aktívok javarésze második - harmadik házasságában/élettársi kapcsolatában él ( "a te gyereked, meg az én gyerekem, veri a mi gyerekünket" alapon). Ki legyen a modell, a második , harmadik anyuka/apuka? A tv/ a Blikk, a pláza, romkocsma meg a többiek a modell, a hisztis nőkkel meg a macsó, bunkó férfiakkal.

2014.06.04. 11:00:36

@Shenpen: Egyébként csúsztatsz, mert nem az a kérdés, hogy jók-e az RTL műsorai vagy sem (nekem sem tetszenek), hanem arról, hogy akkor is megengedhetetlenül ez történne, ha történetesen jók lennének azok a műsorok. Nem érted?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:03:29

@trev: ugyan, még sehogy sem viselkedtek, máris uszította ellenük a népet, a közhangulatot az "antikommunista szellemi elit" az SZDSZ által képviselve! Az elvtársakat meg volt időm bőven tanulmányozni, megismerni 45-90 közt! S mivel nem voltam mazochista s nekem sem volt fogalmam róla, hogy mikor lesz vége az uralmuknak (el sem tudtam képzelni, hogy azt is megélem!), kénytelen voltam részt venni mellékszereplőként a játékukban, ha nem akartam kirekesztődni mindenből. Ha nem akartam emigrálni/disszidálni.

2014.06.04. 11:06:31

@bölcsbagoly: "ha nem menne ki minden arra, hogy a családot szétzüllesszék, devalválják a fogalmat is."

Kicsodák? Ebben is hibás valaki? A baloldal? :-)
Amit mondasz, az az egész (nyugati) világban jelenlévő normális társadalmi-kulturális jelenség, nincsen neki felelőse. :-)

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 11:07:55

@trev: na, maga se látott tinédzsert közelről. Én egyet sem ismertem - magamat sem - aki nem richtig mindig az ellenkezőjét tette, mint amit a szülei.

2014.06.04. 11:09:27

@bölcsbagoly: és attól jobb lesz neked szerinted, ha gyűlölöd a múltat életed végéig, és ennek okán beállsz egy olyan csapatba, ahol más színek alatt ugyanazt megismétled? Mert nincs más mintád?

2014.06.04. 11:09:59

@Shenpen: haha, no hiszen, ha tudnád. :-D

2014.06.04. 11:10:33

@Shenpen: és tegezz nyugodtan mindenkit, interneten még ez a szokás. :-)

marko11 2014.06.04. 11:12:13

@trev: Csurka, ugye!? Akit senki nem olvasott a ballibek közül, de ő volt az első számú közellenség, mert fölfedte a rendszarváltás fedőnevű Kész Átverés Show disznóságait, az szdsz hazugságait.
Egyetlen kivétel volt a baloldalon, aki nyilvánosan elismerte, hogy Csurka gondolataiban sok a ráció. Méghozzá Szalai Erzsébet, szociológus az ÉS-ben!

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:21:21

@trev: én nem gyűlölöm a múltat, nem nézek vissza haraggal, de nem is felejtem el hogy kik voltak azok akik akkor meghatározták a mindennapjainkat! Azt sem felejtem el, hogy honnan sarjadt ki az szdsz és holdudvara, akik viszont gyűlölik a magyarságot, hagyományostól, szokásostól, történelmestől. Ők mosták össze az állampolgárságot a nemzettel (francia mintára),ők nyilasozták, fasísztázták le a magyar középosztály maradékát, rájátszva a prolik és lumpenprolik elbutított tudatára, "homo kadarikusz" zsigeri írigységére. A ballib szellemi elit, a médiacsinálóik, megmondóembereik ma is ezt szajkózzák, ebből élnek. Tisztelni kellene őket ezért?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:27:36

@marko11: Csurkával, Csintalannal, kerényivel, Pozsgayival, Szűrössel és a többi volt mszmp taggal, KISZ titkárral is az a baja a ballibáknak, hogy nem maradtak az akolban, hanem átmentek a másik táborba! Árulóként kezelik és köpködik őket. akik maradtak, azok bezzeg szentek (ld. Konrád, Heller, Avarék , hogy Lendvaiékról, Gyurcsányékról már ne is beszéljünk).

2014.06.04. 11:29:42

@marko11: Csurka írónak jó volt, politikusnak nem. Egyéb hozzáfűznivalóm nincs ehhez.

2014.06.04. 11:39:07

@bölcsbagoly: "én nem gyűlölöm a múltat, nem nézek vissza haraggal, de nem is felejtem el hogy kik voltak azok akik akkor meghatározták a mindennapjainkat!"

Mi a különbség?

"Azt sem felejtem el, hogy honnan sarjadt ki az szdsz és holdudvara, akik viszont gyűlölik a magyarságot, hagyományostól, szokásostól, történelmestől. "

Ez szimplán csak önigazolás. A magyarság nyilván többet jelent, mint amire te értelmezed. Én sem tartom sokra ezeket a hagyományokat és szokásokat, de nem zavar, ha más meg fontosnak érzi őket. Magánügy. Ami zavar, az az, hogy erre hivatkozva megpróbálják kisajátítani a magyarságot, kizárva a körből azokat, akik nem úgy gondolkodnak.

"Tisztelni kellene őket ezért?"

Nem, ők is sokat hibáztak. De a tiszteletük hiánya nem azonos a gyűlöletükkel, kirekesztésükkel, megsemmisítésükkel. Ha ezt a vonalat követed, érzelmileg manipulálhatóvá válsz. Elég, ha a fidesz megmondja, ki az ellenség, a kommunisták így meg úgy, és máris nyeregbe vezényelhető a csapat.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 11:39:19

@trev: nem az a kérdés, hogy jó-e hanem hogy káros-e. Van olyan is, ami nem jó, de nem is káros pl. szappanoperák.

És miért történne ugyanez?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:53:24

@Shenpen: pl. az, hogy nem csöpögök a bosszúvágytól mint a holokauszt túlélők vagy az antifasiszták!
Mi az hogy a magyarság többet jelent, ha te még a hagyományokat, szokásokat sem tiszteled? Akkor miből áll, frázisokból?
Az szdsz-t nem én rekesztem ki, hanem magukat rekesztették ki a magyarságból! Lásd a közelmúltbeli szerepvállalásaikat is (Heller, Konrád, Bauer, Magyar, Fodor, Eörsi, stb, stb. megnyílvánulásait).
Senki sem kell megmondja nekünk, hogy ki az ellenség, messziről látszanak. Ennyire fáj nekik, hogy nem birkamódra viseljük el a pofátlankodásaikat?

2014.06.04. 12:02:31

@Shenpen: Nem káros, mitől lenne káros?

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:07:43

@trev: Jellemző, hogy Heller egyik famulusa, György Petike is elhagyja az Origot, mivel nem folytathatja ott kormánygyalázó tevékenységét!

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:11:23

@trev: a modell miatt káros! A nők hisztérikák, folyvást üvöltöznek, undorítóan viselkednek, a férfiak meg bunkóságukkal víritnak! Szinte egy szereplőt sem lehet értelmes dolgot művelni (dolgozni, olvasni, a tanulni, stb), annál többet veszekedni, verekedni, marhaságokat művelni.

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:12:03

bocsi, értelmes dolgot művelve látni...

2014.06.04. 12:12:58

@bölcsbagoly: "Mi az hogy a magyarság többet jelent, ha te még a hagyományokat, szokásokat sem tiszteled? Akkor miből áll, frázisokból?"

Pl. az, hogy ettől még bőven lehet magyar az illető. Számomra ez pl. nem jelent többet az anyanyelvnél és egy európai kultúrába illeszthető normarendszernél. A hagyománytisztelet manapság sokkal inkább jelent sajnos egy sérült össznemzeti identitászavart és feldolgozatlan történelmi múltat. Ez viszont csak tünet, nem pedig funkció.

"pl. az, hogy nem csöpögök a bosszúvágytól mint a holokauszt túlélők vagy az antifasiszták! "

Ezt csak mondod, de már a "ballibák" megnevezése részedről teljesen mást sejtet.

"Az szdsz-t nem én rekesztem ki, hanem magukat rekesztették ki a magyarságból!"

Nem a magyarságból, csak a hiteles politikai szereplők sorából. Nem ugyanaz. Bár ez is kérdéses, mert szerintem a politikusok (a rosszak is) jól képviselik azt a tömeget, amik mögöttük állnak. A fidesz pl. azért van hatalmon, mert vannak szavazóik. Még. :-)

"Senki sem kell megmondja nekünk, hogy ki az ellenség, messziről látszanak. Ennyire fáj nekik, hogy nem birkamódra viseljük el a pofátlankodásaikat?"

Nyugodj meg, a birkaság megmaradt, csak már más a juhász. Birkamódra viseled a fidesz minden eddiginél nagyobb pofátlanságait, és még csak észre sem veszed, mert van kire mutogatni az elmúlt évtizedekből. Ezt jelenti a feldolgozatlan múlt.

2014.06.04. 12:14:08

@bölcsbagoly: Ha szülőként más modellt mutatnál, mindennek semmi jelentősége nem volna. Igaz, így sincs.

2014.06.04. 12:15:13

@bölcsbagoly: Kormánykritikára szükség van. Akkor is, ha a te szóhasználatodban ez gyalázás. (méghogy nem vagy gyűlölködő... csak úgy sisteregsz)

unionista (törölt) 2014.06.04. 12:16:12

@Shenpen:
ez az egész elvben úgy lenne költséghatékony ha az rtl csoportnak többnemzetiségű műsorai lennének. tehát gyártanak valamilyen szappanoperát. és abban esetleg vannak magyar vagy horvát színészek. és szinkronizálják. és abból nagyjából egy fekete erdei klinika jönne ki birkman (sic) professzorral. azaz nem kell "nemzeti" rtl. külfölditől a multikulturalitást kell elvárni kapásból. csakhogy ez nem érdekük a magyarországi produkciós irodáknak. mert ők azt látják, hogy bármilyen fost el lehet adni. és amit nem fogad el az rtl, az mehet a mtv szórakoztató műsoraiba. engem nem zavar, hogy kirakják ezeket. úgy vagyok vele, hogy bárcsak sikerülne. az teljesen rendben lenne ha origót is lenyomnák, mint a bélyeget. külföldi tulajdon esetén többnemzetiségi napilapokra van szükség. hazai pályán pedig helyi lapokra. amit nem érdekel csak és kizárólag egy adott tájegység kultúrája. pl. "dunántúl", vagy "alföld". csakhogy itt állami támogatással a nemzeti/szociális szintet próbálja mindenki elfoglalni.

a "zsidók" (és ez most itt végtelen leegyszerűsítés) a közéletből minden eleméből össztársadalmi kérdést kreálnak. a "cigányok" pedig "magyar" ügyet. ők állnak szembe európával. szóval amit orbán viktor képvisel az nem az autentikus paraszti kultúra. hanem a cigányoké. az, hogy koszos rózsaszín kanapéra kiülteti a nagycsaládot. és gumicsizmában mondja a kamerába, hogy "hej, micsoda nagy disznó, hozzad a nagy kést". úgy vezényli az árvizet, mint egy kubikos cigány. de ez részemről nem rasszizmus. ezzel a cigányokat lehet hülyíteni. a cigány közösségeket össze lehet ezekkel a nagyot mondásokkal tartani. de a többségi magyarokat ez megosztja. ahogyan a zsidó kultúra is. még egyszer: nagyon nagy leegyszerűsítésekkel.

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:22:51

@trev: egy a konstruktiv kritika (amikor nemcsak azt mondják, hogy mi nem tetszik, hanem hogy hogy kéne jobban csinálni!) s más a felelőtlen vagdalkozás, csak, mert, azért alapon. Amúgy, az ellenzék balfele és a kormány alapból ellenkező póluson áll, elvtelen kompromíszumokkal egyik fél sem nyerne! Az ellenzék továbbra is elégedetlen lenne, a kormánypártiak meg nem tudnák megvalósitani eredeti elképzeléseiket. Aki nyer az diktál, mert ő viseli a felelősséget is érte!

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:28:17

@trev: az anyanyelv nem jelent nemzettudatot alapból, voltak az USA-ban született rokonaim, akik angol anynyelvűek és magyar identitásúak voltak, persze amerikai állampolgárként hazafiak.
Igen,. jól sejteti. ugyanis számomra mind a balosság, mind a liberalizmus utópisztikus és így a hívei infantilisok! Ez a hozzáállás z természetes folyamat egy fiatal embernél, de anakronisztikus egy felnőttnél. Ergo, aki nem növi ki, az infantilis marad aggastyánként is!
Az szdsz magának a nemzetnek a létét is kétségbevonja, keverve az állampolgársággal.

2014.06.04. 14:01:16

@bölcsbagoly: "ugyanis számomra mind a balosság, mind a liberalizmus utópisztikus és így a hívei infantilisok!"

Azért, mert sem azt nem tudod, mit jelent a balosság, azt pedig pláne nem, mit a liberalizmus.

bölcsbagoly 2014.06.04. 14:06:46

@trev: hogyne tudnám, életem nagyrészét az uralmuk alatt s köztük éltem le! A saját bőrömön éreztem mint jelent!
A balosság alapja az irigység > osztályharc.
A liberalizmus= individualizmus. A jogok dicsőítése, a kötelességek elutasítása.
Elég tömör voltam?

2014.06.04. 14:21:56

@bölcsbagoly: Lófaszt éltél te liberálisok között. Mondom, hogy fogalmad sincs a liberalizmusról.

bölcsbagoly 2014.06.04. 14:32:51

@trev: aha, te jobban tudod nálam! Amúgy, a balosokra írtam, hogy köztük éltem. A libsiid uraémár meg megszenvedtem több millió honfitársammal 1990-tól mostanáig!

2014.06.04. 16:13:22

@bölcsbagoly: Balosok és komcsik között sok a különbség. A liberalizmusból pedig max a szót a ismered, a jelentése homályos, ahogy elnézem.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:28:42

@trev: sok a francot, legfeljebb köztük is vannak szélsőségesek, radikálisok és megfontoltabbak. Évekig dolgoztam gyárban, fizikai munkások és magasan képzett szakík közt, ismerem a gondolkodásmódjukat.
A liberalizmus meg egy szép eszme, de mivel utópia és nem pászol az emberi természethez, megvalósíthatatlan s pont ezért igazi liberálisok sem léteznek. Elveiket mindig a mások kárára nézve hangoztatják, amikor róluk van szó már csak az egoizmus marad a magasztos elvekből. Toleranciát követelnek minden iránt ami nekik teszik, de marhára intoleránsak mindennel, ami nincs a kedvükre.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:34:20

@bölcsbagoly: megtudnád e magyaréázni, hogy egy u.n. liberális miért nem képes tolerálni, ah azt mondon, gogy himsovin, homofób, rasszista vagy antiszemit vagyok? Mi a franc köze van hozzá,a míg egy nőnek, egy melegnek, egy négernek vagy egy szemitának nem ártok ténylegesen?
Neki joga van nácizni, fasisztázni, antiszemitázni, de nekem nincs jogom még csak véleményt sem nyilvánítani arról ami nekem nem tetszik? Miféle szabad gondolkodás, szelektív tolerancia ez? Jelszavuk: ők nem tolerálják az ami szerintük nem tolerálható! Aha, ami szerintük az, mert ők az atyaistenek, akik minden jobban tudnak és akiknek minden szabad, nemde?

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:35:04

@trev: az utóbbi persze neked szól, nem magamnak.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 16:55:12

@bölcsbagoly: ezt most miért nekem írja? Szerintem félrement.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:57:47

@Shenpen: szerintem magamnak ment, nálam úgy jelzi, pedig trev-nek szántam.

2014.06.04. 19:55:44

@bölcsbagoly: "Neki joga van nácizni, fasisztázni, antiszemitázni, de nekem nincs jogom még csak véleményt sem nyilvánítani arról ami nekem nem tetszik?"

Felőlem. Amíg nem bántasz vele másokat tettlegesen, hajrá. Viszont azok, akiket te liberálisnak néztél eddig, asszem, szintén nem verték szét a fejedet a fasisztoid elveidért.

"A liberalizmus meg egy szép eszme, de mivel utópia és nem pászol az emberi természethez, megvalósíthatatlan s pont ezért igazi liberálisok sem léteznek."

Tévedsz, mert léteznek, csak Magyarország nem látott még sokat belőlük, és kezdeni sem tudnak vele semmit. Egyénileg még talán, de társadalmilag nem. De azért ebből ne vonj le következtetéseket az emberi természetre. :-) Az egy pöttyet tágabb kategória, mint ami a magyarságba belefér.

"Toleranciát követelnek minden iránt ami nekik teszik, de marhára intoleránsak mindennel, ami nincs a kedvükre. "

Ez a fasiszta rendszerek sajátja, nem a liberálisoké.

"megtudnád e magyaréázni, hogy egy u.n. liberális miért nem képes tolerálni, ah azt mondon, gogy himsovin, homofób, rasszista vagy antiszemit vagyok? "

Tudja tolerálni, amíg nem bántasz vele senkit. Ha nem, akkor nem liberális.

bölcsbagoly 2014.06.04. 20:12:20

@trev: egyetlen liberális elveken működő állam sincs! legfeljebb kisebb-nagyobb teret engednek a libsi marhaságoknak, de alapból szocdemek vagy konzervatívok.
ne beszélj marhaságokat, egyetlen fasiszta sem követel maga számára toleranciát! igaz , nektek újszülötteknek halvány fingotok sincs a fasizmusról,amit szorgalmasan kevertek a nácizmussal (naná mert hát az is szocializmus, nemde?).
Ja, akkor egy honi u.n. liberális sem az akinek mondja magát, mert őket az is bántja, ha csúnyát gondolok pl. egy femministáról! Hát még ha kimondom, leírom. egyem az érzékeny lelküket. bezzeg nem ilyen érzékenyek amikor milliókat náciznak, antiszemitáznak, rasszistáznak le!

2014.06.04. 22:36:12

Huh. Ne vedd rossz néven, de szerintem kupáld ki magad a következő fogalmakból: nacionalizmus, liberalizmus, fasizmus. És kezdened kéne valamit a frusztrációddal is, mert fölöslegesen mérgezed magad irracionális ideológiákkal.
süti beállítások módosítása