1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.06.02. 17:31 HaFr

Hol vannak a jobboldali hazafiak?

Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása... csak az utóbbi napok termése a Fidesz-rezsim gátlástalan intézkedéseinek lassan könyv hosszúságú listájáról.

Miközben az ember (konzervatív létére) pirul a baloldali pártok négyéves produktuma láttán, egyre feszítőbb a kérdés, hogy a magát részint jól bevackolt, részint egyszerűen társutas jobboldali értelmiségben mikor szólal meg a vészcsengő. Vajon még mindig úgy érzik a magukat ide soroló magyarok, hogy ez így mind jó, és szép, és nemes, és igazságos, és ha igen, hol lesz az a határ, amit már nem lépnek át a kollaborálásban? Tippelgessek? Nem muszáj. Mindenki fel tudna sorolni még egy-két-három fokkal radikálisabb etatizmust, az önkényuralom fokozatait (bársonyostól a leplezetlenen át a koncepciózusig és a véresig), és meg tudjuk számolni a jogállam megmaradt kapaszkodóit, amelyekből ki-ki az ízlése szerint még hajlandó elengedni egyet, kettőt, n-1-et. A kérdés, mit tesz majd az illető, ha elengedte valamennyit? Mit vár cserébe? Mi lesz itt? Úgy véli, meg tudja majd okolni, miért adta fel a nyugati civilizáció könnyel és vérrel megszerzett legfontosabb vívmányát, a jogállamot? Mi az az igéző idea, amit látni vél már most a távolban? Vagy nem lát semmit, de reméli, hogy két-három (de legalább az Egy) ember bölcsessége versenyre kelhet az évszázadokéval? Mi ez a radikális civilizációellenesség, ami megszállta képzett értelmiségiek ezreit?

És ha mégsem a jövőbe vetett hit, akkor mi a motivációja arra, amit most tesz? Az alternatíva hiánya? Bosszúvágy? Igazságérzet? Lojalitás? Pénz? Félelem? Társas ösztön?

És még mondja valaki, hogy nincs pluralizmus Magyarországon! Ennek ellenére érdekelne, hogyan határozza meg magát a jobboldali hazafi manapság. Hogy néz ki az az értékrend, amely igazolni tudja mindazt, ami itt folyik? Végtelenül képlékeny-e vagy vannak fix pontjai? Hogy viszonyul a civilizációs normákhoz? A humanitás hagyományához? Valamiféle közös erkölcsi rendhez? Az európai történelem tanulságaihoz? Szeretnék valakitől választ kapni, tanácstalan vagyok. Írjon posztot az illető erre a blogra, leközlöm, ha megüt egy szintet.

Legyen ez a címe: "Amit egy jobboldali értelmiségi ma tudhat."

PS.: Köszönet Csermely Péternek!

259 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr406260124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol vannak a jobboldali hazafiak? 2014.06.03. 15:13:01

Érdekelne, hogyan határozza meg magát a jobboldali hazafi manapság. Hogy néz ki az az értékrend, amely igazolni tudja mindazt, ami itt folyik?

Trackback: A Fidesz szavazóihoz 2014.06.03. 11:25:32

Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2014.06.02. 18:33:49

Már hogyne lennének fix pontjai (ha nem is erkölcsi kategóriában): nacionalizmus, antikommunizmus, antiszemitizmus, antiliberalizmus, xenofóbia, erőszakosság, képmutatás, gőg, ködevés. Már hogy az "úgynevezett" jobboldalnak, mert igazi nemigen van.

JoeP · http://mivanvelem.hu 2014.06.02. 18:43:44

Én ismerek olyan üzletembert, aki hisz abban, hogy ami most történik, az az ország érdeke, és úgy általában a legjobb, ami az orzággal történhetett.

camilló 2014.06.02. 20:18:09

"....ebben az országban több feljelentés futott be a Gestapóhoz, mint Európa nagyvárosaiban együttvéve..." A blogot olvasva ez az idézet villant be. Azt hiszem ez válasz a kérdésedre kedves HaFr.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.06.02. 21:01:55

Valamikor azt hittük a privatizáció megoldja a felgyülemlett problémáinkat, mert az egyén jobb gazda, mint az állam. Láttuk, mi lett belőle. Leépülés, leépülés, leépülés. Miután már nem volt mit, kiket leépíteni (a hatékonyság ürügyén) jött az elkótyavetyélés.

EU tagságunk megnyitott a privatizációval vetekedő, mára már azt is túlszárnyaló pénzcsapot (a tűzközelieknek). Ahogy a privatizációval a baloldalon nem teremtődött meg a „jó gazda” , ugyanúgy az EU pénzek sem hozták igazán lázba a kétharmad oldalán a nemzet polgáraiért tevő nemzeti vállalkozót.

Hiába próbáljuk EU pénzekből megteremteni a nemzeti, magyar munkaadót (nagyon helyesen), de valahogy az Istennek se akar megszületni az a nemzeti magyar munkaadó, aki a magyarokat európai szintű bérekkel csalogatná magához.

A posztban színvallásra szólított értelmiség, hallgat. Nem csak itt a poszton. Mindenütt, hol jelen van. Az oktatásban, az önkormányzatokban ...

Nem maradt más, megint csak a „szegénylegények” és a „rongyosok”. Az értelmiség elárult és cserben hagyott minket, a szegénylegényeket, a rongyosokat.

A volt baloldali értelmiség, azt gondolta, hogy az az alkotó munka, ha mindenféle felhívásokat aláírogat, a mostani, a jobboldali meg békemenetelget, mintha minden egyes lépés hozzáadott értékkel bírna.

Mostanra négy legnagyobb vidéki városunk teljes lakosságával lettünk szegényebbek. Nem hiányoznak? Be nem fizetett adójuk sem? Be nem fizetett egészségügyi hozzájárulásuk sem? Be nem fizetett nyugdíjjárulékuk sem?

Majd hatszázezernyi szürkeállománnyal, több mint egymillió dolgos kézzel, megannyi álommal, reménnyel lettünk szegényebbek. És csönd van, békés csönd az akácfák alatt.

Meddig még?

nevetőharmadik 2014.06.02. 21:11:12

Hááát, nagyon úgy érzem, hogy a nem idézőjeles jobboldali és konzervatív értékek többnyire verbális munícióként szolgálnak az idézőjeles jobboldali számára. Nemigen ismerek olyanokat, akik valóban ezekből építkeznek.

tamas11 2014.06.02. 21:48:30

A címben feltett kérdésre, "hol vannak a jobboldali hazafiak", az a válaszom, hogy a hazafi, az ugye, egyféle.
Per definitem.
Akkor pedig ott vannak, ahol a baloldaliak...
És valóban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.02. 21:49:38

@tamas11: :) no, azért nem egyféle, ahogy a kenyér és a cseppkő sem

tamas11 2014.06.02. 21:55:06

@HaFr:
jó, tehát akkor kétféle hazafi nincsen?

tamas11 2014.06.02. 21:59:50

@HaFr:
egyik, aki nem fizet háromszázat vizitért, másik, aki sikítva menekül a CÖF-naggyűlés molinóval elkövetett verbális csínytevései elől?

Hümmögő 2014.06.02. 22:11:19

@digipenna: Nagyon leegyszerűsítettnek tartom a privatizációból és az EUs pénzek elosztásából levezetni jelen problémáink gyökereit. Az európai béreket kínáló nemzeti munkaadó pedig a vágyálom kategóriájába tartozik.
A kialakuló piacgazdaság és a formálódó demokrácia gyermekbetegségei mind jelen voltak és vannak is még a rendszerváltás óta.

Hümmögő 2014.06.02. 22:11:19

@digipenna: Nagyon leegyszerűsítettnek tartom a privatizációból és az EUs pénzek elosztásából levezetni jelen problémáink gyökereit. Az európai béreket kínáló nemzeti munkaadó pedig a vágyálom kategóriájába tartozik.
A kialakuló piacgazdaság és a formálódó demokrácia gyermekbetegségei mind jelen voltak és vannak is még a rendszerváltás óta.

wowerman 2014.06.02. 22:28:32

@digipenna: "Valamikor azt hittük a privatizáció megoldja a felgyülemlett problémáinkat, mert az egyén jobb gazda, mint az állam." Az egyén jobb gazda mint a Fidesz, az tuti. Látható a manyup pénzeken is.

Hümmögő 2014.06.02. 22:45:51

Elképesztű zűrzavar uralkodik a fejekben. Szerintem a jobb-és baloldali értelmiségnek egyaránt felelőssége van abban, hogy rendet tegyen. A politikai pragmatizmus könnyen befolyása alá vonja azokat, akiknek a világlátása nem szilárd alapokon nyugszik.

abdul hackeem 2014.06.02. 22:57:37

Valami bazi nagy dolgot akartam ideírni, de nem tudok. Sajnálom.
Én már Passautól nyugatra várom a sorsomat. Sajnálom.
Belőlem már nem lesz hazafi.

brodsky 2014.06.03. 00:10:18

4 dolog miatt nem fordulnak szembe a kormánnyal:
1. Ideológiai kérdések. Mégiscsak van a kormányzásnak világnézeti alapja (sokkal inkább mint pl 2002-2010 között). Aki ezzel azonosulni tud, az biztos hogy sokkal több dolgot el fog nézni.
2. Megnézik a gazdasági mutatókat és azt látják hogy hiába vannak gondok, nem az a csőd felé száguldás van mint a "baloldal" alatt. Emiatt úgy gondolják hogy jobb az országnak is ez a kormány és szintén több dolog belefér. Nagyon gyenge az összehasonlítási alap, 1998-2002 között ebből nagy baj lett volna.
3. Nagyon masszívan él a "jobboldalon" a hit, hogy a rendszerváltás során és az azt követő időszakban a régi (kommunista) elit tisztességtelen előnyt szerzett a gazdaságban, médiában (és ezeknek van is igazságmagva), vagy pl a bírói karban is ottmaradtak az emberei, ezt lehet korrigálni vitatható módon, sőt morálisan üdvözlendő is. Tisztességtelen az alaphelyzet, sokminden megengedett. Ehhez hozzájön még hogy úgy látják, utolsó választási vereségüket hazugságok miatt szenvedték el. Gátlástalan az ellenoldal, nekünk is annak kell lennünk. Meg különben is, vannak szabad választások? Vannak. Van szólásszabadság? Többé-kevésbé van (régi EU-tagállamban is van rosszabb helyzet). EU-tagok vagyunk? Igen, ugyanúgy EU-tagok vagyunk mint eddig. Akkor meg mi ez a nagy hiszti? (nem én gondolom ezt :) )
4. A legtöbben a politikai életet csak "bal-jobb" felosztásban látják, ami minket gyengít, az az ellenoldalt erősíti. Nincs más lehetőség.
Szerintem is rossz a következtetés amit levonnak (és eleve több dolgot lehet vitatni ezek közül), de könnyen összeáll ez egy "szinte minden elfogadható" attitűddé. Ennek ellenére sok dolog van szerintem ami boríthatja a dolgokat, pl EU-val való viszony tényleg durva elmérgesedése, tényleges (klasszikus értelemben vett) választási csalások, könnyen átlátható korrupciós botrányok sokasága, stb, de leginkább a tartós gazdasági stagnálás vagy visszaesés (a jelenlegi helyzet egy világválság után még bőven eladható).

brodsky 2014.06.03. 00:13:11

Ja és a 4.-hez hozzájön hogy az "ellenoldal" kommunista gyökerű, ezért teljességgel elfogadhatatlan...

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.03. 01:27:42

Lapítanak mint sz@r a fűben.

Pl. ezért:

444.hu/2014/06/02/varatlanul-kirugtak-az-origo-foszerkesztojet/

Egy magáncég rúgta ki a kormány erős emberével kritikus főszerkesztőt. Mi ez, ha nem diktatúra?

toportyánzsóti 2014.06.03. 07:09:39

Ballereket balról előző jobboldal?!Röhög a vakbelem ezeken,akik kábszerterjesztő-kurvafuttató maffiagyilkosokkal védik etnokráciájukat ülősztrájkoló gyermekeinktől,akiből még nem volt ideje kivesznie az erkölcsnek morálnak.

Alkibiadesz 2014.06.03. 08:03:14

Kiindulópont: Azok az értelmiségiek, akik a fidesz által felépített világban találták meg a politikai otthonukat (vagy maguk is részt vettek ebben az építkezésben), a „nemzeti öncélúság” hagyományát követik. Ennek lényege az „európai mintakövetés” hagyományának tagadása, vagyis annak a politikai gondolkodásmódnak az opponálása, amely szerint a történelmi fejlődés menete lineáris és ebben a fejlődésben mi mindig hátrébb vagyunk az élen járó, a fejlődés menetét meghatározó nyugathoz képest. Az európai mintakövetés hagyománya szerint ezért a magyar társadalmat (akár saját pillanatnyi érdekei ellenében is) hatalmi eszközökkel kell felzárkóztatni. Mivel a mintakövetés modelljében a nép még kiskorú és felvilágosulatlan ezért a felvilágosító „elitnek” nincs szüksége a „népi gondolkodásmód”, vagyis a babonák világának empatikus megértésére. Az empátia hiánya így a felzárkóztató elit európaiságának legfontosabb bizonyítéka lesz, amin az a tapasztalat se változtat, hogy a mintául szolgáló nyugati modellekben nem sok nyomát lehet találni az ilyen felvilágosító empátiahiányos attitűdnek. Az európai mintakövetés modellje ezért kontra produktív. A modellt követve sohase lehet felvilágosult népünk, hiszen a mintakövetés valódi funkciója az európainak mondott elit pozícióinak biztosítása.
Ez ellen a modell ellen lázadnak a „nemzeti öncélúság” hagyományának továbbéltetői. Lázadásuk tehát jogos, de nem kevésbé torz formája a politikai gondolkodásnak, mint a meghaladni kívánt mintakövető modell. A nemzeti öncélúság programjának hívei ugyanis nem veszik figyelembe (mert nem is hajlandóak erre), hogy a saját hagyományaik jóval fiatalabbak az európai mintakövetés hagyományánál, hiszen csak az utóbbi által okozott méltánytalanságok érzékelését követően lehetett megfogalmazni azokat. A „mintakövetők” értékvilágának érvénytelenítésére használt „ősi”, „eredeti”, „autochton” hagyományok konstruáltak, és nagyon is új keletűek. Ebből az ellentmondásból következik minden olyan jelenség, amely egy külső szemlélő számára érthetetlen a nemzeti öncélúság gondolatvilágában. A „konstruált hagyomány”, az „újpogányság” vádjával szemben például azzal védekeznek, hogy csak az idegen hagyományok által kifejlesztett értékvilág szemüvegén keresztül láthatatlanok az ősi magyar hagyományok, hiszen ez utóbbiakat nem érteni, hanem érezni kell. A „szív rezdülése” lesz tehát az a döntő bizonyíték, ami eldönti, hogy az egymással versengő hagyományok és gondolatvilágok közül melyik minősül magyarnak, ősinek, ősi magyarnak, sajátnak. A dolog hamisságára tehát sohase derülhet fény, hiszen az „érzelmi politizálás” okait firtató valóságmagyarázat (például az, amely szerint nem a régóta elnyomott ősiség tör éppen felszínre, hanem „csak” az aktuális méltánytalanságokból táplálkozó lázadás vágya elégül ki) nem elégítheti ki az érzelmi szükségleteket, vagyis érvénytelen. Marad a kamaszos lázadás, amiből persze semmi érdemleges nem sülhet ki, de ez nem is szempont.
A magyar „nép” tehát nem eredendően kiskorú, hanem a nemzeti öncélúság „hagyományának” köszönhetően lesz olyanná, ahogy azt az „európai mintakövetők” elképzelik. A nemzeti öncélúság programját pedig az „európai mintakövetés” hagyományában rejlő hamisságnak köszönhetjük, annak, hogy a kérdéses tradíció valós funkciója egy „nem európai” módon kiválasztott elit legitimálása. Az eltérő politikai világképek küzdelmének tétje így nem az, hogy milyen volt a magyar és milyen lesz, hanem az, hogy melyik elitkonstrukciós modell győzedelmeskedhet. Jelenleg az nemzeti öncélúság érzelmi politikája áll nyerésre. Ennek oka pedig valószínűleg az, hogy csak az érzelmi azonosulást igényli (tehát nem kell rejtegetnie azt a motívumot, amit a rivális modell hívei ritkábban ismernek be) és ezért elitizmusa áttételesebben érvényesülhet. Az érzelmi politizálás népiessége ugyanis csak látszat, ami abból ered, hogy aktuálisan valóban több és demokratikusabban bejárható mobilizációs csatornát birtokol.
A régi-új rend értelmiségi hívei előtt tehát nincs határ, nincs olyan külső kritérium, amelyet ne lehetne megugrani annak idegenségéből következően. Mivel olyan világot akarnak létrehozni, ami eddig (szerintük) csak láthatatlanul létezett, ezért teljes hiábavalóság azt várni tőlük, hogy igaz konzervatív szívükre hallgatva ügyeljenek a jól bevált eljárásokra. Azok majd csak most jönnek létre, amire tényleg „jó esély” van, hiszen külső és belső mérce hiányában minden éppen uralkodó eljárás „jól bevált”-nak tekintendő.

gertan 2014.06.03. 08:53:10

Jelentem itt! Igaz, egy kicsit liberális, de mégis jobboldali. De idejét nem pofázással tölti, hanem munkával. Munkával, amelyet esetenként épen a L. Simon akadályoz és lehetetlenít el.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 09:24:33

@gertan: Hú,m akkor te nagyon emelkedett lélek vagy! Dolgozz csak, kussolj!

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.03. 09:28:42

Hát, teccettek vóna választást nyerni. Igy marad a diktatúra, amire inkább szavaztak mint rátok..:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.03. 09:33:06

Csodálkozom a kérdéseden.

Mo-m mindkét oldal egyetlen érvvel igazolja a saját oldala hülyeségeit: "szar, de még így is jobb, mintha a másik oldal lenne hatalmon".

S ez így fog menni, míg nem lesz nagyobb választék.

Muad\\\'Dib 2014.06.03. 09:45:20

Pedig a válasz roppant egyszerű. A folyamatos "liberális" (nevezzük mondjuk így - mivel sokan ezzel a szóval illetik magukat érdemtelenül -, de természetesen igaza van annak, aki azzal a kritikával illet, hogy tulajdonképpen nem a valódi liberalizmus a baj) hisztériakeltés és vádaskodás sajnos immúnissá tette az emberek jó részét a valódi ügyekre is. Amire régóta figyelmeztettek sokan, bekövetkezett. Addig tartott az ok nélküli műhisztériák generálása, hogy sokan a jogos észrevételeket is ignorálják, mert ismét hazugságnak gondolják. Ezzel pedig a fityesz nagyon is tisztában van és kihasználja.
Tehát tulajdonképpen megköszönhetjük az egész értelmiségi elitünknek, mely elültette a túlzott, és ferdítő hazug propagandát mindkét oldalon. Azt a szemléletet, hogy az igazság attól függ, melyik politikai nézetet képviselő fél mondja. Valamint azt, hogy az igazságok nem annak tényszerűségétől teszi függővé, hanem attól ki hangoztatja az adott álláspontot.
Zárójelben jegyzem meg, hogy remek példa erre Tomcat legutóbbi produkciója. Az indextől kezdve a média nagy része szigorúan egyoldalú és ferdítő álláspontot mutatott be, csak azért, mert Tomcat nem népszerű köreikben. Csak éppen a valóság nem ennek a függvénye. Alig találtam olyan híroldalt, ami megemlített, hogy a "szegény" áldozat egy többszörösen büntetett férfi, aki ellen jogerős polgári peres végzés van érvényben, amit elfelejt betartani.
Valójában a korrekt tájékoztatás, és véleménynyilvánítás lenne az alap. Mindenkinek erre kellene törekednie politikai nézettől függetlenül. Mert, ha ez nem történik meg, mégpedig a civilek által elkezdve (tehát én, te, meg te, aki itt kommentelsz), akkor a fityesz - majd bármely egyéb kormány - tényleg azt tesz itt, amit akar.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.06.03. 09:46:38

@Tiszteltetem Brüsszelet: Azért a Hazafias Népfront támogatottságát még nem érte el a Fize$$ és nem is fogja. Minden idők legtámogatottabb pártja. És az is marad :)

Lexa56 2014.06.03. 10:03:00

@Alkibiadesz: ez tetszett. Hűvös elemzés, jó megfigyelések.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.03. 10:04:46

@Sztavrosz_: 'Azért a Hazafias Népfront támogatottságát még nem érte el a Fize$$ és nem is fogja.'- Ez is nagy baloldali siker ezekben a szükös időkben!

Nyíííhahahahhaa

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.03. 10:11:32

"miért adta fel a nyugati civilizáció könnyel és vérrel megszerzett legfontosabb vívmányát, a jogállamot"

A nyugati civilizáció legfontosabb vívmányai nem a demokrácia és a szólásszabadság.

A nyugati civilizáció legfontosabb vívmányai a bankuralom, a hozzá kapcsolódó konzumidiotizmus, az ösztönlények piedesztálra állítása és a női test minden lehetséges szinten való áruba bocsátása.

Csodálkozik a szerző, hogy egyre több magyarnak van tele a cipője a nyugati civilizációval?

2014.06.03. 10:11:41

Ha olyan mer szólni az orbánizmus ellen, akire hallgatnának is, arról azonnal cikket ír a Magyar Nemzet, ami alapján meglátogatja a NAV, az Ügyészség és az AH, bilincsben viszik el, hónapokig mutogatják a "köz"médiában és bár évek múlva jogerősen ítélet születik, hogy hozzá képest Teréz anya egy szadista állat volt, arról kurva nagy kuss van és a meghurcolásáért felelősökről sem esik egy árva szó sem.

almodhi 2014.06.03. 10:14:56

@Alkibiadesz: Állításaaidat nem vitatva (merthogy azok igazak :-)) a "mintakövetés hagyománya" mégiscsak Európához közelít minket. A másik hová vezet?

Szerintem ez azért lényeges, és rem relativizálható különbség.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.03. 10:20:19

Annyira aggódik mindenki a Barátok Közt miatt, hogy az EB legújabb 'ajánlása' (ami ugyanaz mint a 2 évvel ezelőtti IMF ajánlás és mint az MSZP-SZDSZ pártprogram) valahogy elsikkadt a liberó médiában....

DrGehaeuse 2014.06.03. 10:22:19

@Lexa56:
Amiket itt sorol kedves Lexa56 azok a sztereotípiák amiket az úgynevezett "baloldal" szajkóz már kb. 27 éve (a "demokratikus ellenzék" fellépése a Lakiteleki nyilatkozattal szemben 1987 őszén).
Pontosan ez a hozzáállás termelte ki a leírásnak megfelelő úgynevezett "jobboldal" tömegeit.
Csak egyet emelek ki: antiszemitizmus
Én magam 1964-ben születtem egy olyan községben nőttem fel ahonnan több száz zsidót deportálak 1944-ben. A 70-es 80-as évekre tisztán emlékszem mert már nem voltam kisgyerek. Az akkor regnáló hatalom és a társadalmi nyilvánosság nem foglalkozott a kérdéssel. Néhány furcsa anekdotán és zsidóviccen valamint (nyilas eredetű) gúnydalon kívül semmit sem tudtunk a zsidókró. Az viszont furcsa volt nekem, hogy van egy "zsidótemető" magas masszív betonfallal körülvéve, amire nem volt szabad felmászni (a tanárok mondták) naná hogy felmásztunk és csillogó fekete gránitsírköveket láttunk ragyogó aranyfelirattal valami furcsa írással. Azt azért meg tudtam állapítani, hogy a magyar temetőben csak a nagyuraknak volt ilyen sírköve.
Az első olyan dolog ami az "antiszemitizmus" fogalmát egyáltalán fölvetete (de meg nem magyarázta) számomra egy fekete-fehér dokumentarista film volt egy egyetemi filmklubban (szűk körben, kis helyisében vetítték) 1985-ben a Tiszaeszlári vérvádról.
Azóta és kb 2010-ig exponenciálisan emelkedőnek láttam azon médiajelenségek számának emelkedését amelyek az "antiszemitizmus" gerjesztését eredményezték.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.06.03. 10:24:49

@brodsky:

Ne haragudj, de ezt a "bosszuljuk meg a kommunisták bűneit" én tipikus óvodás gondolkodásnak tartom. Én elég sokáig voltam Fidesz szavazó, de egy idő után elegem lett belőlük, és átlátok a szitán, hogy ugyanakkora komcsik mint az elődeik (vagy még nagyobbak)

Szóval ha ez a "bosszuljuk meg ezt meg azt" féle ovis mentalitás van a magyar fejekben az több mint szomorú. Ez egyfajta érzelmi kivetülés mely ilyen-olyan sokkok után keletkezik.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 10:37:31

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A "hazafi" ugye azt jelenti hogy a magyar hazához és a magyar nemzethez hűséges, horribile dictu akár még Izraellel és a cionista világbirodalommal szemben is ha arról van szó. A Jobboldalon ilyen párt csak a Jobbik van.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DrGehaeuse 2014.06.03. 10:44:27

A jobboldali hazafiak egy része (sajnos fájdalmasan nagy része) külföldön van. Másik része távol tartja magát a közélettől - mivel azt megszállta és megrontotta (megmérgezte) a pártpolitika által gersesztett szembenállás kér fantom (az urbánus és a népies fantom) között.
Maradék része pedig HaFr blogot olvas és néha kommentel pl. én.

gmihaly 2014.06.03. 10:48:44

A Széchenyik, Deákok, Eötvösök és mások által vallott patrióta érzést kellene korszerűsíteni, az értékrend lehetne.

Lexa56 2014.06.03. 10:49:03

@DrGehaeuse: Lehet, hogy hihetetlen, de a véleményemet személyes tapasztalataim alapjain szoktam kialakítani. Hogy ez kinek a véleményével egyezik meg, az számomra másodlagos.

DrGehaeuse 2014.06.03. 10:51:58

De inkább már igazán az sem helyes kategorizálás, hogy "jobboldali hazafi". A hazafiság nem lehet két vagy többféle.

Én inkább egyszerű magyar hazafi vagyok először.
Másodszor.
És harmadszor is.

Talán 4. helyen konzervatív.
5. helyen (holtversenyben) polgári és keresztény.
6. helyen jobboldali.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 10:57:30

Mordechai Eliyahu nyugalmazott szefárd főrabbi, jeles izraelita teológus levelet írt Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek.

www.jpost.com/Israel/Eliyahu-advocates-carpet-bombing-Gaza
Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
By MATTHEW WAGNER
05/30/2007 21:24
Says there is no moral prohibition against killing civilians to save Jews.
Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
All civilians living in Gaza are collectively guilty for Kassam attacks on Sderot, former Sephardi chief rabbi Mordechai Eliyahu has written in a letter to Prime Minister Ehud Olmert. Eliyahu ruled that there was absolutely no moral prohibition against the indiscriminate killing of civilians during a potential massive military offensive on Gaza aimed at stopping the rocket launchings.

(Eliyahu védelmébe vette a Gáza elleni szőnyegbombázásokat
Állítja, nincs erkölcsi tiltás a civilek ölése ellen, zsidókat mentendő.
Eliyahu védi a gázai szönyegbombázásokat
Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös a Kassam (rakéták) támadásaiért Sderot városa ellen, a nyugalmazott szefárd főrabbi Mordechai Eliyahu levelet írt Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek. Eliyahu rendelkezett, egyáltalán nincs erkölcsi tiltás a civilek válogatás nélküli ölése ellen egy lehetséges tömeges Gáza elleni háborús offenziva idején, a rakéta kilövések leállítása céljából.)

Mivel ezt a levelet nem valaki kívülálló mint saját véleményét írta, hanem egy authentikus izraelita vallási vezető, ebből következően elfogadhatjuk tényként hogy az ebben a levélben leírtak megfelelnek az izraelita vallás tanításának.

Mivel az izraelita vallás Izraelben is ugyanaz mint Magyarországon, ezért a magyarországi értelmiségnek, különösen annak filoszemita hangadó részének kötelessége kérdőre vonni a MAZSIHISZ-t, hogy az egyetért-e azzal hogy létezik kollektív bűnösség, és hogy semmiféle erkölcsi tiltás nincs a civil lakosság válogatás nélküli legyilkolásával szemben, hiszen nem teljesen mindegy hogy egy 100 ezer fősre tehető Magyarországi közösség olyan vallást vall-e amelynek tanítása szerint létezik kollektív bűnösség és szabad civileket válogatás nélkül ölni, vagy pedig nem.

Várjuk a jobb és baloldali értelmiség legalább olyan fokú aktivitását az ügyben, mint a megszállási emlékművel kapcsolatban.

tobeor 2014.06.03. 11:00:52

Magyarország szisztematikus tönkretétele, megszállása, kirablása és elnyomása zajlik.

Aki ezzel a fideszes bűnbandával kollaborál, az magyarellenes. Ez van.

Pan Modry 2014.06.03. 11:01:03

Kedves Hafr,

Nem ertem miert a jobboldaliakon kersz szamon barmit is?
Egy jobboldali nem szavaz a fideszre, ugyanis a fidesz nem jobboldali part! A fidesz szavazok az urambatyam, posztkomcsi, posztfeudalis, illetve ezek barmilyen kombinacioja vilag hivei!

DrGehaeuse 2014.06.03. 11:05:20

@Lexa56:
Rendben van. És respektálom.
Azt viszont vitatom, hogy a felsorolt jellemzők csak és kizárólag az úgynevezett "jobboldal" sjátjai lennének.
Másik véleményem, hoy sok igazi "baloldalinak" torz véleménye alakult ki az igazi "jobboldaliakról", ami sajnos az úgynevezettek túlreprezentáltságának köszönhető. Sokat segítene, ha mindenki előbb a saját valós élethelyzete szempontjából megviszgálná a viszonyát a "Közérdek"-hez vagy "Nemzeti Érdek" -hez és levonná a csk rá vonatkozó következtetéseket, majd pedig megkeresné vagy ha nincs megteremtené a neki legjobban megfelelő politikai alternatívát. Ezután pedig jó lenne, ha mindenki az álta megtalát alternatíva "Közérdek" szolgáló képességének fejlesztésén fáradozna.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:08:04

@gmihaly: a hazaifasság(patriotizmus) és a magyarságtudat két teljesen különböző fogalom/érzés! Azok keverik (komcsik, libsik) akik csak magyarul beszélő (magyar) állampolgárokban gondolkodnak. Pedig hát vannak bőven olyanok, akik magyarként élnek de más a hazájuk és olyanok is akiknek ez a hazájuk, de nem érzik magukat magyarnak! A baloldali értelmiség nagy része is ebbe az utóbbi kategóriába tartozik. Ezért nem lehet velük közös nevezőre jutni. Ez a társaság köpköd mindenre aminek magyar jellege van. legyen az szimbólum, hagyomány, de akár a magyaroknak kedves bármi (nemzet, család, vallás, stb). Magyarságuk kimerül a beszédben és a helyesírási pedantériájukban. Miért kellene okvetlenül a társadalom selejtjének a kedvében járni? Csak azért mert hagosabbak, harsányabbak, pofátlankodóbbak mint a többiek?

Blogger Géza 2014.06.03. 11:11:45

Na, akkor nézzünk sorjában:

- Szabadság téri emlékmű. Teljesen rendben van. Szükségszerű ellenpontozni az ottani ötágú csillagost, mivel az eltávolíthatatlan.

- Budapesti közgyűlés. Ugyanúgy egyoldalúan megváltoztatta annak idején a baloldal az önkoris szabályokat (2. forduló eltörlése) Nem hiszem, hogy egy rendszer megítélésénél az a legfontosabb szempont, hogy a baloldal épp aktuális (sűrűn változó) igényeinek a leginkább megfeleljen. Az új rendszer olcsóbb, jobb együttműködést generál a főváros és kerületei között, és csökkenti a vízfejet, amely valóban baloldali kádertemetőként hasznosulna jó eséllyel. Hogy közben a baloldalt megint színvallásra kényszeríti? Annál jobb, emiatt kár lenne elvetni.

- AB-döntés: Hülyeség. Újabb érv a Fidesz törekvései mellett: kevesebb hatalmat a kontrollálhatatlan AB-nek

- Ökotárs-ügy. Nem szerencsés ha az "ökopárt" háttérintézménye oszt elvileg pártsemleges pénzeket. Jogos ezt kritizálni.

- Reklámadó: Ha az általános jövedelemadókat (SZJA, társasági adó) alacsonyan akarjuk tartani, szükség van különadókra. Ebbe illik a reklámadó. Pont kedvezőtlen az RTL-nek? Pont nem izgat. Van miből kigazdálkodniuk. A bankok, biztosítók is megoldották sok siránkozás dacára. Lásd még: hazai vállalkozások támogatása... Minél több olyan speciális adót vezetünk be, amely elsősorban külföldi érdekeltségű cégeket érinti, annál kisebb a magyar lakosság és társaságok adóterhelése. Arra kell vigyázni, hogy az exportszektor körülményei kedvezőek legyenek (azok is.) A tévé nem exportszektor.

- választási ajánlóívek. Sajnos, ez nem vált be, túl sok megélhetési politikus cuppant rá, át kell gondolnia rendszert (állami támogatások + ajánlások ügyében)

- Origó főszerkesztője? Pár hónapig regnált. Ugye nem hisszük, hogy az ő személyétől lesz Magyarországon sajtószabadság? Kizártnak tartom, hogy pusztán a Lázár cikk miatt rúgták volna ki. Lehet, hogy sok egyéb miatt nem vált be. A csúcsvezetőket könnyen menesztik, ha nem úgy megy a szekér, ahogy kéne (és a valódi okok nem biztos, hogy kiderülnek), persze hisztériakeltésre kitűnő alkalom. :)

Egyébként nyilvánvaló, hogy pár rázósabb ügyet a kormány (taktikusan) jegelt a választások előtti pár hónapban (emlékmű, reklámadó, talán Ökotárs?), hogy ne az ezek miatti hiszti dominálja a kampányidőszakot. Ezért most kicsit "feltorlódtak az események". Ennyi.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:20:36

@Blogger Géza:

A szovjet emlékmű nem eltávolíthatatlan. Az Oroszországgal érvényben lévő szerződés szerint azoknak a szovjet emlékműveknek az eltávolításához kell az orosz fél beleegyezése, amelyek alatt elesett szovjet katonák vannak eltemetve, viszont a Szabadság téri szovjet emlékmű alatt nincsenek elesett szovjet katonák eltemetve, tehát arra nem vonatkozik az államközi szerződés, azt a magyar fél saját hatáskörében átszállíthatja a szovjet katonai temetőbe, ahogy a Donnál elesett magyar katonák emlékműve is az ottani katonai temetőben áll, nem pedig Moszkvában a Vörös tér kellős közepén.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:23:09

Amúgy, érdekelne, hogy ez a PKP mitől konzervatív, mitől polgári és mitől párt?
- a konzervatív attól az ami, mert azt mondja, hogy járt utat járatlanért ne hagyj el; a más nem okvetlenül jobb a mostaninál, csak más; a modernnek csak akkor van értéke ha jobb mint a régi s hasonlók;
- a polgár az az ember aki mind az eszét, mind a többi képességeit használja ahhoz hogy értelmes életet éljen s nem csak vegetál egyik napról a másikra; azért tanul hogy tudjon s nem azért hogy eggyel több diplomát szerezzen; képes a közösségben élni, megtartva egyéniségét; művelődik, de nem maga fitogtatásból, hanem mert élvezi és szükségét érzi; igyekszik decens életvitelt folytatni és ebben neveli a gyerekeit is; attól boldog ha az életének értelme van és hagyni tud valamit maga után;
- a párt egy ideológia híveinek a halmaza s nem gittegylet!

2014.06.03. 11:23:44

@Pan Modry: Én is így látom. A Fidesz jelenleg egy nemzetieskedő retorikával leöntött pragmatikus tolvajpárt. A szavazói pedig vagy a szocializmus által kinevelt államhívő birkamentalitású szektások, vagy haszonélvezői a jelenlegi rendszernek. Nincs itt egy konzervatív sem, ennyire mélyre nem kívánunk süllyedni.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:26:44

@Blogger Géza: na erre nem igen kapsz választ baloldalról. Érdemi cáfolatot nem is lehetne.

Blogger Géza 2014.06.03. 11:27:00

@wallenberg8809: Nem vagyok benne biztos, hogy ezt az orosz fél is így értelmezné. Ha már az Antall-kormány sem tudta elszállíttatni a nagy szoboreltakarítási időszakban, ennek oka kellett, hogy legyen.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:29:02

@Pan Modry: te valszeg kétbalkezes lehetsz, ezért vannak téves nézeted a jobbról!

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:33:42

@Blogger Géza:

Az Antall-kormány nem akarta elszállítani a szovjet emlékművet.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:35:41

@wallenberg8809: mivel a szovjet/orosz fél ezt az emlékművet a saját történelmükbe illeszkedőnek tekinti, igényt tart rá! Ahogy mi is igényt tartunk a vereckei emlékműre, vagy aradi vértanúk emlékművére, ha csipi is az ukrán és román sovínok szemét. A Sztálin/Lenin szobrok ledöntésébe nem szóltak bele, sem az utcák/terek átnevezésébe, de a hősi sírok/katonai temetők és történelmi események emlékművei érintethetetlenek kell legyenek!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.03. 11:36:21

@nemorino: 'A Fidesz jelenleg egy nemzetieskedő retorikával leöntött pragmatikus tolvajpárt. A szavazói pedig vagy a szocializmus által kinevelt államhívő birkamentalitású szektások, vagy haszonélvezői a jelenlegi rendszernek.'

Ha lenne másik párt aminek annyi haszonélvezője lenne mint a fidesznek akkor az nyert volna.

Pl. én azért szavazok hogy haszonélvezzek, meg vagyunk még így páran...:)

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:36:48

@bölcsbagoly: már csak a kölcsönösség jegyében is.

tobeor 2014.06.03. 11:37:26

És már riadóztatták is a fidesz első számú trollját, aki a legszemetebb legaljasabb, legvédhetetlenebb, legmagyarellenesebb húzásokból is élvezettel nyalja ki a gazdáit.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:38:03

@bölcsbagoly:

A szovjet igény nem sérül, ha a szovjet emlékmű átkerül a szovjet katonai temetőbe - ahol a helye van. Moszkvában a Vörös tér kellős közepén sincs magyar katonai emlékmű, hanem a Donnál a magyar katonai temetőben van - ahol a helye van.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:38:16

@Kón Bandit: na ja, de az olvtárs azért nyafog, mert ő a másik oldal haszonélvezője (volt), s most meg nincs mit élvezzen!

valódi 2014.06.03. 11:38:32

@Ylim:
Ki/mi is az az ellenzék? mikor ellenzék az ellenzék? mitől lesz ellenzék az ellenzék? Kérdőjelként áll két, napjainkban esküdt ellenzéknek minősített korábbi "NER-partner" esete - dr. Ángyán József agrár-közellenség és Ács Sándorné, a 452 állami hektáros kishantosi biogazdaság frissen kiebrudalt "profitorientált nagybirtokosa". Akik 2005-ben, a már csaknem legendás jobboldali gazdatüntetés vezetésében/szervezésében nyíltan kockázatot vállaló ellenzékiek voltak - még velük/értük ujjongott az egész Fidesz-MAGOSZ vezérkar. Ők konokul most is ugyanazt mondják, mint akkor - feltétel nélkül élet, azaz parasztpártiak! Ha következetességük mellett még mindig/újra ellenzékieknek minősülnek, akkor bizony a hatalom irányultsága semmit sem változott!
Bayer Zsoltot valamikor szívesen olvastam, de ezzel az irományával: "Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet" olyan szintre süllyedt, hogy nem érdemel többé figyelmet. A "körmös Bauer" szellemi utódjaként lett a "műkörmös Bayer"...
A Bender Log népe jó vezérre lelt Cipolla lovagban...

Pan Modry 2014.06.03. 11:40:37

@bölcsbagoly:

nincsenek teves nezeteim, azert mert egy partban sok az exkomcsi divatkereszteny, attol az meg nem jobboldali!

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:41:14

@wallenberg8809: jóember, ez nem síremlék! Az volt valamikor, de az elhunytak maradványait átszállították a katonai temetőbe! Azóta az oroszok által felszabadításnak tartott történelmi tény emlékműve! Akkor is ha a magyarság többsége nem tartja annak!

brodsky 2014.06.03. 11:41:40

@Nyekenyóka: Nekem sem tetszik, de sokaknál ez határozza meg a hozzáállást és ez igazol amúgy vállalhatatlan dolgokat is.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:43:25

@bölcsbagoly:

Az államközi szerződés kifejezetten azokra az emlékművekre vonatkozik, amelyek alatt elesett szovjet katonák vannak eltemetve, a Szabadság téri emlékmű alatt nincsenek, tehát az államközi szerződés arra nem vonatkozik. Egyébként maguk a szovjetek sem tartották magukat felszabadítónak, mert a Budapest elfoglalásakor adományozott kitüntetésekre azt írták rá hogy Budapest elfoglalásáért, nem pedig azt hogy Budapest felszabadításáért. Ha valaki, akkor ők maguk csak tudják hogy elfoglaltak vagy felszabadítottak-e.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:43:28

@Pan Modry: okosmadár, 25 éve ebben az országban mindenki komcsi és ateista volt ! még a békepapok és a szamizdat írók is! Erre köss bogot! Milyen jó, hogy a jobboldal nemcsak náci, hanem exkomcsi is egyben. S ti vajon mik lehettek?

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:45:09

@wallenberg8809: nem hinném, hogy te lehetnél az oroszok szóvivője! Amúgy, lovagolhatsz a szavakon, csak vigyáz, hogy le ne essél a magas lóról! Fájhat!

Pan Modry 2014.06.03. 11:45:40

@bölcsbagoly:

mit ertesz a ti alatt???
A fidesz nem jobboldali politikat visz, ez teny, amit a fidesz csinal ahhoz inkabb a dzsentri posztfeudalis urambatyam es vmi posztkomcsi demagogia elegye, de nem jobboldali az tuti!

A jobboldal az valami mas!

megfigyelt 2014.06.03. 11:51:12

@JoeP: Személyesen ismerek ilyet SIMICSKA. ORBÁN GYŐZŐ.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:52:04

@valódi: Án gyán volt a bábája a kishantosi bio micsodának! Ácsné meg a haszonélvezője! persze, hogy védték/védik a koncot. Mindenkivel szemben! Akkor a mikor Gyurcsányék ellen tüntetek akkor ők léptek a tyúkszemükre, most meg a mostani kormánypártok. Amúgy, svájci diploma/minősítés ide, vagy oda, az egésznek nem sok köze van a biotermesztéshez s pláne a hazai bio-kultúrához, hiszen a termékeiket szinte teljes mértékben exportálták. Az ösztöndíjasok meg minden másból kaptak kiképzést csak éppen biogazdálkodásból nem. Szemfényvesztés volt az egész.

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:52:39

@bölcsbagoly:

A saját kitüntetéseikre azt írták hogy Budapest elfoglalásáért, nem pedig azt hogy Budapest felszabadításáért, tehát ők maguk sem felszabadítónak tekintették magukat hanem elfoglalóknak, ez nem vitatéma hanem egzakt tény.

Blogger Géza 2014.06.03. 11:52:51

@valódi: Nézd, ha csak Ángyánt hallgatod, az lehetne a benyomásod, hogy a földeket elvették a gazdáktól, és hatalmas koncentráció zajlott le, mert néhány nagybirtokoshoz kerültek. A valóság ezzel szemben:

"Magyarország történetében a legnagyobb földhaszonbérleti programot, a „Földet a gazdáknak” programot eredményesen teljesítette. 6000 új földhasználó lépett be a több mint 250 ezer hektáros területre, míg korábban az egész állami földterületen, 600 ezer hektáron volt 600 bérlő."

www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/interjuk/mire_keszul_orban_egyik_legerosebb_embere.3830.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ha Ángyán ennyire eltorzítva beszél a valóságról, és jobban támadja a kormányzatot, mint az ellenzéki szakpolitikusok, akkor ott valami nincs rendben. A politika egy csapatjáték. Ha valaki állandóan a hazai kapura lődözget, akkor talán jobb, ha átigazol máshová.

cönde 2014.06.03. 11:54:07

@Blogger Géza: Gyakran csak simán hülyének tünsz, néha agymosott zombinak. Pontosan leírták részletesen, miért bagatel öszeg például a reklámadó, de te azért a magad végtelen okosságában leírod, hogy szükség van a különadókra. Jó baszki.
"Ökotárs-ügy. Nem szerencsés ha az "ökopárt... Valójában annyi pártkötődése van ennek az alapítványnak, mint mondjuk az én denevérmentő alapítványomnak, vagyis anyám unokatestvérének a titkárnője A fidesz székházban szokott teázni. De arról a nagyságod nem ír (vagy nem ír komolyan vehető dolgot) hogy a te szavaiddal "nem túl szerencsés" ha millókat, milliárdokat osztanak ki ál civil szervezeteknek a Fidesz holdudvarába. Ez olyan képmutató dolog, amitől az indulathullámok átzúdulnak rajtam, és késztetés érzek rá, hogy ha a közelembe lennél, képen tenyereljelek, habár még soha senkire nem emeltem kezet. Felháborító idióta vagy, vagy esetleg felháborító troll..

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 11:54:10

A Fidesz pontos definíciója: a cionisták által engedélyezett, magát jobboldalinak tettető politikai ügynök szervezet (úgy beszél mint a Jobbik, de úgy cselekszik mint az MSZP).

2014.06.03. 11:54:43

"És ha mégsem a jövőbe vetett hit, akkor mi a motivációja arra, amit most tesz? Az alternatíva hiánya? Bosszúvágy? Igazságérzet? Lojalitás? Pénz? Félelem? Társas ösztön?"

Gyávaság és félelem. A fenti lista alig értelmiségi vonatkozású.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:55:17

@Pan Modry: te is a szavakon lovagolsz! Felőlem tarthatod igazi jobboldali konzervatívnak akár Bokros Lajost is vagy éppen Fletót, a lényeg az az ideológiai vonal amin a fidesz halad s az teljesen más mint az ellenzéki pártoké és láthatóan magas a társadalmi támogatottsága is. S ez a lényeg!

2014.06.03. 11:56:39

@bölcsbagoly: "okosmadár, 25 éve ebben az országban mindenki komcsi és ateista volt !"

Csak papíron.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:58:04

@cönde: muszáj hazudozni? Amikor a vezetősége tele van volt LMP-s képviselőkkel (Kauffer Virág pl), vagy k.jelöltekkel, görögdinnye kötődésű személyekkel, akkor elég nagy pofátlanság ilyent állítani.

bölcsbagoly 2014.06.03. 11:59:10

@trev: aha, s akkor miért a fideszeseknek rójátok csak fel?

Blogger Géza 2014.06.03. 11:59:16

@wallenberg8809:

Szerintem akarta, nem jött össze, és az oroszok azóta sem engednek.

""Moszkva ragaszkodik a Szabadság téri szovjet emlékmű eredeti helyén történő visszaállításához". "

forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9053371&na_order=

bölcsbagoly 2014.06.03. 12:00:28

@wallenberg8809: teljesen mindegy, hogy mit írtak. Az ő győztes háborujuk emlékműve s kész!

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 12:03:32

@bölcsbagoly:

Egyáltalán nem mindegy hogy felszabadítók vagy elfoglalók. Ha elfoglalók, akkor az emlékművük központi közterületen léte sérti a magyar nemzet érzékenységét.

Blogger Géza 2014.06.03. 12:04:15

@cönde: Oké, ha szerinted bagatell, akkor fizesd be te azt a pár milliárdot. :) És többet egy szót se az (amúgy alapítványi pénzből épült) felcsúti stadionról, amelynek költsége eltörpül ahhoz képest, hogy ebben a ciklusban hány Mrd Ft folyhat be a reklámadóból a büdzsébe... Segítek. abból a pénzből kb. 8 felcsúti stadion építhető.

Csakhogy ugye nehogy kettős mércével mérjünk...

wallenberg8809 (törölt) 2014.06.03. 12:04:15

@Blogger Géza:

Szerintem nem akarta. Ha akarta volna akkor átszállította volna.

Blogger Géza 2014.06.03. 12:06:13

@cönde: Amúgy honnan benned ez az iszonyatos gyűlölet és indulat? Ráadásul honfitársaid iránt? Kezelésen gondolkodtál már?

cönde 2014.06.03. 12:07:52

@Blogger Géza: Én 9-10 milliárd Ft összegű adóról tudok, amit a reklámadó hozhat. Felcsút mennyibe került? A te számaid mik, ha már vagyok olyan hülye, hogy egy ilyen mongolidiótával leállok vitatkozni.

Blogger Géza 2014.06.03. 12:10:14

@cönde: Az egy ciklus alatt 36-40 milliárd. (Én azzal számolok, hogy csökkenni fog a reklámozás, amit leadóznak, ezért inkább 8-cal számoltam.) A felcsúti stadion 4 milliárd volt.

cönde 2014.06.03. 12:15:22

@Blogger Géza: Mutatom honnan jön az indulat:

"Mindeközben a parlament elfogadja a Paksról szóló törvénytervezetet, amiben például nem szerepel kitétel arra, milyen jogi személyt hívunk vitás döntés esetén bírónak, hanem a kormány azt álmodja, majd lebirkózza Puytinnal a megállapodást. Azt a megállapodást, ami évtizedekre adósítja el az országot.

De ott a ház előtt a házszabály módosítása, ami 25 éves hagyományt felrúgva biztosítaná a Fidesz kétharmadát. Törvény készül az új budapesti választási rendszerről, aminek egyetlen célja, a Fidesz győzelmének bebiztosítása. Benyújtották a reklámadót, amivel kicsinálnák az általuk nem kézi vezérléssel irányított nagy kereskedelmi tévét, az RTL Klubot.
Átírják a törvényt, hogy ne lehessen kideríteni, csaltak-e a kis pártok a többes ajánlásnál februárban. És mindez csak az elmúlt 5 nap termése. "

A hazámért aggódom, ezért a népért, a gyerekeim jövőjéért, és közben ott vannak a te fajtáid, akik belevezetik ezt az országot a tökéletes elmúlásba. Nézd el nekem "honfitárs"

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.03. 12:22:05

a jobboldali hazafiak meccsre járnak és ámulnak, hogy ez igen. nem gondolkodnak, nem foglalkoznak a világgal, csak foci legyen, meg szép stadion.

Szamiz67 2014.06.03. 12:25:01

@digipenna: Ez így nagyon fekete-fehér, konkrét lokális példa a 'rezsicsökkentés' következményére: A két évtizede szolgáltató, szemétszállító és persze főként kizsákműnyoló osztrák vállalat kiebrudalása után önkormányzati cég látta/látja el nálunk Budakeszin a szemétszállítást. Az osztrák cég nem volt olcsó de korrekt. pontos kiszámítható módon dolgozott. Kezdetben, az önkormányzati cég (kényszerített átvétele) működése kezdetén 2012-ben fele annyi volt a szemétszállítás díja, 2014 elejére pont annyit kért az önkormányzati cég, mint a kapzsi, profitszivattyú osztrák, de nem pontosak, ráadásul megjelent a mutyi, az önkormányzat nem jó gazda, nem ellenőrzi, hogy mi kerül be a szemetes autóba, így külön jattért a rakodók , bármilyen zsákot, extra szemetet bedobnak, sőt ezt ők ajánlják fel, két év alatt ugyanolyan díj mellett egy eljutottunk egy balkáni mutyi szolgáltatáshoz. Nem állítom, hogy ez mindenre egyértelműen igaz, de ezen a részterületen ezt tapasztaltam. De tudok egy másik példát is a munkámból eredően, a sokat szidott francia utalvány forgalmazó cégeknek ha leadtad munkáltatónak az étkezési utalvány rendelésedet, akkor 2% díj fizetése mellett 1-2 órán belül feldolgozták a rendelésed és 3 munkanapon belül kezedben volt az utalvány, míg az állami üdülési csekk rendelés 3 hét alatt futott át 6%-ért. Amikor az Erzsébet utalány forgalmazást odaadták a korábbi üdülési csekk forgalmazónak, akkor félév alatt sikerült 2 hét alá szorítani az átfutási határidőt, most 7 munkanap és 2,5%+Áfa a díj. 15 éve látom ezt a szektort, itt az állami cégek minden esetben drágábban, rugalmatlanul és lassabban oldották meg ugyanazt a feladatot.

valódi 2014.06.03. 12:29:40

@Blogger Géza:

Csak nem rájuk gondoltál, mint "gazdák"-ra??

Fidesz-dinasztiák - Antallfy család:
'Évek múlva, a ’80-as évek éledező nyilvánossága ismét felszínre hozta az immár több évtizedes történetet. Az ekkoriban kialakuló Bibó-reneszánsz különösen jó alkalmat nyújtott az akkori események felelevenítésére. Ráadásul Antalffy György hosszú évekig tartó megyei párt-vb tagsága mellett különösen jó kapcsolatokat tartott fenn Komócsin Mihály megyei pártvezetővel, akinek nevét a rendszerváltó városi és megyei közvélemény a Kádár-korszak szinte minden vétkével összefüggésbe hozta."

És a többiek: Zimermannok, Flierek, Tiborczok, Holmanok - csupa-csupa "kérges tenyerű helyi paraszt"...

Az a fránya gazdálkodási terv nekik mindig jobban sikerült, mint a helyi családi gazdálkodónak!

Fejér megye
Alcsútdoboz
HU21- 10001 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Jármy Miklós
HU21- 10002 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Jármy Miklós
HU21- 10115 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.
HU21- 10118 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.

Bicske
HU21- 10036 pályázati azonosító - Nyertes: Tiborcz Eszter Zsuzsanna
HU21- 10037 pályázati azonosító - Nyertes: Tiborcz Eszter Zsuzsanna
HU21- 10038 pályázati azonosító - Nyertes: Tiborcz Eszter Zsuzsanna
HU21- 10039 pályázati azonosító - Nyertes: Tiborcz Eszter Zsuzsanna

Csákvár
HU21- 10004 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Antalffy Györgyné
HU21- 10006 pályázati azonosító - Nyertes: Holman Gábor Mátyás
HU21- 10007 pályázati azonosító - Nyertes: Holman Gábor Mátyás
HU21- 10009 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Tarjányi Antal
HU21- 10010 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Tarjányi Antal
HU21- 10011 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Tarjányi Antal
HU21- 10012 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Tarjányi Antal
HU21- 10013 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Tarjányi Antal
HU21- 10018 pályázati azonosító - Nyertes: Nyikosné Antalffy Sarolta
HU21- 10019 pályázati azonosító - Nyertes: Nyikosné Antalffy Sarolta
HU21- 10023 pályázati azonosító - Nyertes: Makra Róbert
HU21- 10024 pályázati azonosító - Nyertes: Makra Róbert
HU21- 10026 pályázati azonosító - Nyertes: Makra Róbert
HU21- 10027 pályázati azonosító - Nyertes: Makra Róbert
HU21- 10033 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Pákh Gergely
HU21- 10034 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Pákh Gergely
HU21- 10046 pályázati azonosító - Nyertes: Zimermann István Géza
HU21- 10057 pályázati azonosító - Nyertes: Antalffy György Gábor
HU21- 10058 pályázati azonosító - Nyertes: Antalffy György Gábor

Felcsút
HU21-10020 pályázati azonosító - Nyertes:Ifj. Flier János
HU21-10021 pályázati azonosító - Nyertes: Junek Nikolett
HU21-10050 pályázati azonosító - Nyertes: Fridman Gábor Vilmos
HU21-10055 pályázati azonosító - Nyertes: Flier Péter

Kajászó
HU21-10049 pályázati azonosító - Nyertes: Mészáros Beatrix
HU21-10063 pályázati azonosító - Nyertes: Kiss Árpád
HU21-10064 pályázati azonosító - Nyertes: Kiss Árpád
HU21-10102 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.
HU21-10110 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.

Magyaralmás
HU21- 10005 pályázati azonosító - Nyertes: Dr. Antalffy Györgyné

Óbarok
HU21-10054 pályázati azonosító - Nyertes: Flier Tamás
HU21-10056 pályázati azonosító - Nyertes: Flier Tamás
HU21-10062 pályázati azonosító - Nyertes: Fridman Tamás
HU21-10096 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.

Seregélyes
HU21-10066 pályázati azonosító - Nyertes: Dörömbözi József

Szár
HU21-10053 pályázati azonosító - Nyertes: Flier János

Vál
HU21- 10041 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.
HU21- 10042 pályázati azonosító - Nyertes: Mészáros János
HU21- 10109 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.
HU21- 10112 pályázati azonosító - Nyertes: Búzakalász 66 Felcsút Kft.

Vereb
HU21- 10015 pályázati azonosító - Nyertes: Holmanné Zimermann Júlia
HU21- 10016 pályázati azonosító - Nyertes: Holmanné Zimermann Júlia
HU21- 10017 pályázati azonosító - Nyertes: Holmanné Zimermann Júlia
HU21- 10029 pályázati azonosító - Nyertes: Holmanné Zimermann Júlia

Vértesacsa
HU21- 10043 pályázati azonosító - Nyertes: Zimermann Botond
HU21- 10044 pályázati azonosító - Nyertes: Zimermann Botond
HU21- 10045 pályázati azonosító - Nyertes: Zimermann Botond
HU21- 10047 pályázati azonosító - Nyertes: Zimermann István Géza

bölcsbagoly 2014.06.03. 12:30:05

@doggfather: a baloldaliak meg romkocsmákba isszák/drogozzák asztal alá magukat majd pucéron szaladgálva az utcán, sörösüveget dugnak fel maguknak! Otthon meg egész nap nézik a Mónika/ Győzike "sót", barátok közt, VV-t, X -faktort, falják a KR és ÁTV műsorait is elélveznek a Heti Hetesen! No meg ellepik a fórumokat és blogokat a hülye kommentjeikkel, írásaikkal. Ezekről ismerszenek meg, no meg tiz-száz fős tüntetéseikkel, erkélyre mászásaikkal, Orbán szobrok készítésével, akasztásával, fejének rugdosásával. Választások után a győztes félnek való gratuláció elfelejtésével, parlamenti cirkuszolással. Csodálatos, szó se róla!

bölcsbagoly 2014.06.03. 12:34:29

@valódi: tessék beadni érvényes és érdemi pályázatokat s utána sírni! nehogy azt állitsd, hogy balos senki sincs a nyertesek közt. Amúgy, emlékezhetnél a 94-es és 2002-es nagy tisztogatásokra amelyeket az elvtársaid végeztek a közalkalmazottak/tisztviselők közt, vagy Lampert elvtársnőd örökértékű mondására a 96-os önkormik választása után! Rövid a memóriád olvtárs!

valódi 2014.06.03. 12:41:46

@bölcsbagoly: "A magyar vidék, a mezőgazdaság és a környezet ügye ... nemcsak a falun élő honfitársaink gondja. A vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese.
A természeti erőforrások és értékek megőrzése, az azokkal való felelős, fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság és a vidék fejlesztése, az épített és természetes környezet védelme, a természeti értékek megőrzése a XXI. században egyre inkább felértékelődő, egymással szorosan összefüggő, nemzetbiztonsági jelentőségű, stratégiai feladat. A jó minőségű, biztonságos élelmiszerellátás, a tájfenntartás, az ivóvízbázisok, a talajok, az élővilág sokfélesége, a jó környezeti állapot megőrzése, a vidéki élet, a helyi közösségek és a kultúra, valamint a helyi közszolgáltatások előfeltételeinek megteremtése egész Európában a legfontosabb kormányzati célok között szerepel."
www.kormany.hu/download..
Ezt a dr. Ángyán József vezette szakmai team írta és két komoly "hozzáértő", sőt "mindentudó" jogász, Fazekas Sándor és Orbán Viktor írták alá...mint napjainkra kiderült, altatásul...
Ezt tudta és tanította Kishantos, de útjában állt egy "nagy embernek": Zászlós Tibor – a NAK mezőgazdaságért felelős országos alelnöke. Budapesten született. Gyermekkorának jelentős részét Pilisen töltötte. Itt lett fogékony az állattenyésztés iránt. Mosonmagyaróváron szerzett agrármérnök diplomát, majd Gödöllőn külgazdasági szakmérnöki oklevelet. Karrierjét 1982-ben a Baracskai Rabgazdaságban kezdte, ahol a rendszerváltás előtt párttitkár volt, majd a rabgazdaság igazgatója lett. 1999-ben ezredesi rangban hagyta el a büntetésvégrehajtást. Első igazi szakmai megméretést igénylő munkahelye a rabgazdaság utódja, az Annamajori Célgazdaság, ahol főállattenyésztő, majd főagronómus, végül a kft.-vé átalakult cég ügyvezető igazgatója. 1993-tól a 9000 hektáros Mezőfalvai Zrt. igazgatóságának tagja, majd elnöke, 1999-től a részvénytársaság vezérigazgatója. 2001-ben a piszkos 12 között privatizőre, majd tulajdonrészét német befektetőnek eladva azóta is vezérigazgatója.
Újsághír: "Hogy ilyen gazdaságokat működtetni mennyire éri meg, arról különböző számok keringenek - de nem rossz üzlet, ebben biztosak lehetünk. A mezőfalvai cég például az elmúlt években mintegy 2,5 milliárd forintos árbevétel mellett 300-500 millió forintos nyereséget produkált, ami még adózás után is tisztességes osztalékot fial. Mindennek fő háttere az a már említett ötvenéves földbérlet, amelyből eddig alig tíz év telt el."
Nem is 20 év, mint a buta szociknak...
Vele kezdett ki ez a kis bio-izé meg az a mulya Ángyán Jóska? Hát mit képzeltek ezek?

2014.06.03. 12:41:46

@bölcsbagoly: Én nem tudom, hogy exkomcsik-e, és nem is érdekel (=nem tartom fontosnak, ha azok is). Azt viszont látom, hogy amit most csinálnak, az a kommunizmusban volt divat.

valódi 2014.06.03. 12:48:35

@bölcsbagoly: "tessék beadni érvényes és érdemi pályázatokat s utána sírni!" Erre is van élő példa - őket győzd meg, hogy ne a szemüknek higgyenek, hanem a Fidesznek - olvasd, hogy mit írtak a helyi gazdák, amikor NER-ék visszavonták az általuk kidolgozott pályázatot:
"Helyzetértékelő feljegyzés - Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület
A térségben a nyár végén egy fontos, országos érdeklődéssel bíró esemény zajlott. Jogerős bírósági végzéssel megszűnt egy külföldi érdekeltségű gazdasági társaság 4300 ha nemzeti parkos kezelésű állami földtulajdon bérleti joga.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatója arról tájékoztatta Gazdakörünk elnökét, hogy írásos utasítást kapott az FVM illetékes államtitkárától, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi gazdatársadalommal és a gazdák véleményének figyelembe vételével, tegyen intézkedéseket a 4300 ha terület bérleti és pályáztatási feltételeinek kidolgozására.
A feladat egyedülálló, egyszeri és eddig példa nélküli volt.
Hosszú, nehézkes tárgyalások és egyeztető fórumokat követően létrejött a pályázati dokumentáció. A pályázati feltételekben elsődlegesen a BNP szempontjai jelentek meg, amit kisebb aggályokkal a gazdakörünk vezetése és közgyűlése is elfogadhatónak talált.
A 4300 ha terület 54 pályázati egységben került kiírásra.
Mindez a tény, továbbá az egy érdekeltségi körre vonatkozó 200 ha felső korlát alkalmazása továbbá a kisebb igénylők részére kidolgozott együttműködési lehetőség, lehetővé tette volna széles gazdaréteg mintegy 50-60 család földhöz jutását.
Az így elkészített pályázati kiírást a BNP igazgató továbbította az FVM-hez, ahol azt miniszteri értekezleten megtárgyalták és elfogadták.
A gazdák pályázatukhoz a szükséges igazolásokat és dokumentációkat nem kis többletmunkával és utánajárással beszerezték és pályázatukat leadták.
A pályázati határidő lejártát követően Fazekas Sándor Miniszter Úr felmentette Duska József BNP igazgatóját és a pályázatot visszavonatta, aminek okáról nem adtak tájékoztatást.
Az eljárást rendkívülinek és jogilag vitathatónak tartjuk.
Az eljárás időzítése és módja a háttérben lévő lényeges, de egyelőre ismeretlen okra utal.
Mindez a gazdák között felháborodást és mélységes csalódást okozott.
Találgatások kezdődtek csalásra, megvesztegetésre és visszaélésre vonatkozóan a BNP, az FVM, a gazdakör vezetőire valamint a háttérben lévő politikusokra és különböző vállalkozásokra vonatkozóan.
A gazdák elvárják a történések tisztázását, az esetleges törvénytelenségek kivizsgálását és nyilvánosságra hozását. Mindez a Gazdakör vezetőire intézkedési kényszert ró, konkrétan a gazdaköri közgyűlés összehívását, ahol napirendre kell tűzni a pályáztatás visszavonásának tisztázását a BNP és FVM vezetőinek bevonásával, majd a gazdakör vezetésének is számot kell adni a tagság felé ezzel kapcsolatos tevékenységéről.
Ezt megelőzően a tényállás tisztázásához az FVM Miniszterhez konkrét kérdéseket kell írásban feltenni.
Az ügy tisztázásához, az eljárás lefolytatásához kérjük a MAGOSZ-nak a támogatását és szolidaritását.
Mezőcsát, 2011. október 12."
A fenti irat a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület tagsága nevében a MAGOSZ 2011. okt.13.-i választmányi ülésére készült.
Semmilyen érdemi magyarázatot azóta sem kaptak, és többszáz hektár-számra kiosztották a Nemzeti Parkos földeket Fidesz cimboráknak!

bölcsbagoly 2014.06.03. 12:49:29

@trev: nem tudom, hogy hol éltél te kommunizmusban, mivel azt 70 év alatt a volt SzU-ban sem sikerült megvalósitani! Utópista ideológia, de ebben az esetben sem kell kiönteni a gyereket a fürdővizzel együtt! A szociális érzékenység más ideológiákra is jellemző, például. A nyugati országok (pl. Franciaország , Olaszország, Németország) is számos állami céget tartanak fenn, amelyeket nem ajánlatos privatizálni mivel az egész társadalmat veszély fenyegethetné. A jó állam nem rosszabb gazda mint a rossz privát! tehát mitől is kommunista a mostani kormány?

bölcsbagoly 2014.06.03. 12:54:14

@valódi: nem muszáj fordítva bevenni a hashajtót, komám! Eleve gyanús ügy az ami ennyi magyarázgatást kíván meg. Érdekellentétek mindig és mindenhol vannak és a vesztesek rendszerint igazságtalannak érzik a vereségüket. mikor ők nyernek,akkor persze nem érzik annak a győzelmet. Már csak ilyen az ember, maga fele hajlik a keze!No meg a nyelve!
De látom, te is a szenvedő felek közt vagy, tehát nyivákolj csak tovább, ha ez megnyugtat.

2014.06.03. 12:56:16

@bölcsbagoly: Ne értetlenkedj. A kommunizmus természetesen nem működik, mégis megpróbálták. Az, hogy a fidesz a sajátjait preferálja, még érthető volna, de a "senki más ne rúgjon labdába mellettünk, különben..." mentalitást a kommunista kísérlet (a kedvedért) óta nem láttunk.

2014.06.03. 12:57:41

@bölcsbagoly: Amúgy meg olvasd el pl. ezt a posztot is, amire kommenteket küldesz. Pont erről szól.

2014.06.03. 12:58:02

@bölcsbagoly: Azt írod, "a lényeg az az ideológiai vonal amin a fidesz halad"

(Az ideológia fogalma alatt a következőt értem: Kerek, egész, összefoglaló és részletező világnézeteket, átfogó és időtálló társadalmi, gazdasági koncepciókat.)

Szóval, mely ideológia vonalon halad a FIDESz?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.03. 13:01:13

@trev: 'Az, hogy a fidesz a sajátjait preferálja, még érthető volna, de a "senki más ne rúgjon labdába mellettünk, különben..." mentalitást a kommunista kísérlet (a kedvedért) óta nem láttunk.'

A reklámadó teljesen EU konform, független demokrata, szakértő. Ugyanúgy vonatkozik mindenkire.

coki

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.03. 13:03:05

@trev: A fidesz 2010 óta náci és kommunista is felváltva, attól függően hogy hasba vagy fejbe rúgja-e az utódpártot.

Nyehe nyihaha

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.03. 13:03:13

@bölcsbagoly: nem biztos, hogy ezt csinálják, de, hogy szavazni nem járnak az tuti.

bölcsbagoly 2014.06.03. 13:04:46

@trev: bocsi, de hogy lehet közös csapatban játszani valakivel, aki a saját kapunkra rúgja a labdát, vagy szándékosan az ellenfélhez passzolja?

bölcsbagoly 2014.06.03. 13:06:39

@megamind: vegyél elő egy filozófia szakkönyvet és próbáld megfejteni a jellegei alapján! Aki magától nem látja, az tanuljon meg nézni!

bölcsbagoly 2014.06.03. 13:08:29

@doggfather: a francot nem járnak, csak nehezetekre van elismerni, hogy csak ennyien vagytok! A létszámot hangerővel pótoljátok.

valódi 2014.06.03. 13:22:27

@bölcsbagoly: no komám, itt van a győztes, sőt! Szabó Csaba megfogalmazásában "az olimpiai bajnok":
A Bükki Nemzeti Park - Borsodi Mezőség TK első pályázatának botrányos, határidőn túli visszavonása után újra kiírt földbérleti pályázaton a legnagyobb "győztes" a Start 2003 Bt. lett. Három nyertes pályázattal összesen 496 ha, 6.436 aranykorona értékű állami föld bérleti jogát nyerte el a második fordulóban (Mezőnagymihály: BNP-706, 192 ha szántó+legelő+kaszáló, BNP-715, 128 ha legelő, BNP-719, 173 ha legelő). Tulajdonosa és vezetője Kanyok Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje. A Fidesz-es honlapján olvasható a következő: „Tősgyökeres tiszaújvárosi vagyok, olyan fiatal, aki - sajnos szinte egyedüliként - a diplomám megszerzése, majd fővárosi és Nyugat-európai munkavégzés után hazatelepült szülővárosába... Szociálpedagógus végzettségem okán is szívemen viselem az időskorúak, a hátrányos helyzetű emberek, az elesettek életének jobbítását.” Semmi köze sincs az agráriumhoz vagy akár csak egy faluhoz... A visszavont pályázat előkészítése során, 2011 nyár végén már jelezte földigényét 400 ha területre, de végül mégsem pályázott az első alkalommal. A visszavont első pályázat feltételeit ugyanis 21(!) gyűlésen a helyi gazdákkal egyeztette a Nemzeti Park, és ők úgy döntöttek, hogy egy családnak és bármely más érdekkörnek max. 3 birtoktest adható max. 200 ha összterülettel. A 2011. december 6.-án újra kiírt pályázat már semmi ilyen megkötést nem tartalmazott. Kanyok a beadási határidő előtt néhány nappal vásárolta meg a későbbi nyertes Start 2003 Bt-t, amit 2012. január 16.-án jegyzett a tulajdonába a cégbíróság. A 20 km pályázati feltétel miatt székhelyét Oszlárról Mezőcsátra helyezte át, a fuvarozási főtevékenységét pedig szarvasmarha tenyésztésre változtatta. Ezzel az előélettel lett tehát a „legeredményesebb pályázó”. Amint azóta már nyilvánosságra is került, a csókosoknak újra kiírt teljesen szubjektív pályázatot a budapesti Hajdú Ügyvédi Irodában „bírálták el”. A Nemzeti Park tisztviselői ezért nem, csak az új igazgató irta alá a vonatkozó –hamis- jegyzőkönyvet. Ellene 41 rendbeli magánokirat-hamisítás miatt most ügyészségi vizsgálat folyik. Vélhetőleg emiatt leváltották (felfelé bukott), helyére ugyancsak pályáztatás nélkül dr. Horváth Ákos kecskeméti büntető profilú ügyvédet tették. A helyiek félelme, hogy azért nem természetvédelmi szakembert, mert feladata nem a védelem, hanem a privatizáció végrehajtása lesz... Ami kissé reményt keltő, hogy Kanyokot is vizsgálja az ügyészség 18 millió Ft-os költségvetési csalás gyanújával! Amit nyilván egyedül nem, csak bűnszövetségben tudott elkövetni...

cönde 2014.06.03. 13:30:26

@valódi: eszméletlen durva amit írsz. És az ember maradjon nyugodt, ne akadjon ki a Blogger Gézákon. Egzisztenciákat tesznek tönkre, úgy, hogy mondjuk városi fiatal szociálpedagógusok lesznek az agrárium szakértői, tótumfaktumai. Ne legyenek illúzióid, ez Gézának és a többinek rendben van. Mondjuk ami vérlázító, hogy hohógyan lehet ilyen egyszerűen megkerülni ezeket a nyomorult jogszabályokat, hogy egy pillanat alatt átrakják székhelyüket az adott körzetbe. Nincs arra mód, hogy a valódi ottélőket kiszűrjék (vagyis azt láttuk hogy tényleg kiszűrték őket, de én persze nem így értem ezt)
Tényleg nincs kiút ebből? Tényleg ezt érdemeljük?

valódi 2014.06.03. 13:42:55

@cönde: a helyi kis - és középparasztok rettegnek... mint az ötvenes években! Néhány kiválasztott meg ujjongva élteti a Fideszt...
Tállai András politikai, baráti- és rokoni köre "fejlődése":
Kanyok Attila Fidesz kampányvezér, szociálpedagógus és Start 2003 . Bt-je 2008-2011 között 0 Ft, 2012-13-ban 32 millió Ft támogatást vett fel - 3 birtoktest, 496 hektár(az előbb régebbi pénzügyi adatot írtam, arra vizsgált a rendőrség)
Hagyacki József családja és Puszta-agro 2010 Kft.-jük 2008-ban 9.millió Ft, 2013-ban 102. millió Ft támogatást vett fel – 1100%-os növekedés - 5 birtoktest, 436 hektár
Demeter Péter és Geter Farm Kft.-je 2008-ban 8. millió Ft, 2013-ban 50.millió Ft támogatást vett fel - 630%-os növekedés
4 birtoktest, 465 hektár
Az adatok nyilvánosak: www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/egyebek/kiemelt_linkek/kiemelt_dokumentumok_elemei/tajekoztato_tamogatasi_adatok__20091116_1007418

Blogger Géza 2014.06.03. 13:44:58

@cönde: Most kb. elböfögted még egyszer azt, amit a poszt. Ennyi az össze problémád? Ettől izgulsz úgy fel? Ajjaj...

Blogger Géza 2014.06.03. 13:47:32

@valódi: Tehát ne nyerhessen egy Antalffy Györgyné, mert a férje egyik felmenője évtizedekkel ezelőtt kommunista volt? Hát ilyen származási alapon üldözést a nyilasok meg Rákosiék csináltak, ezt felejtsd el örökre, ez már a 21. század.

2014.06.03. 14:11:44

@Kón Bandit: a nyugdíjasok is azért szavaztak a szocikra, milyen jó is lett az országnak...

@bölcsbagoly: ha ez nekem szólt, akkor nem voltam a másik oldal haszonélvezője, de lassacskán már kárvallottja leszek ennek. Sajnos egyre nehezebben viselem el ezt a bolsevik virtust és pofázok, amikor inkább hallgatni lenne hasznosabb...

2014.06.03. 14:14:05

@bölcsbagoly: aha. a válaszodból az derült csak ki, hogy lövésed sincs róla. fogalmad sincs arról, hogy mit is kellene válaszolni az általam feltett kérdésre. na és ha egy fideszes politikust kérdezne valaki, hát az sem tudna válaszolni.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.03. 14:18:36

@nemorino: 'a nyugdíjasok is azért szavaztak a szocikra, milyen jó is lett az országnak' -

...ilyen a demokrácia. Viktor mondta hogy stabilabb a diktatúra, ajvékoltak is a liberátorok.

Most már a demokráciát is utálják, nehéz velük jót tenni.

Nyehehe

cönde 2014.06.03. 14:19:15

@Blogger Géza: " Most kb. elböfögted még egyszer azt, amit a poszt. Ennyi az össze problémád? Ettől izgulsz úgy fel? Ajjaj..."

Ha csak ennyi lenne te nyomorult... Ahogy láthatod, ez csak az elmúlt hét termése, mennyi ilyen volt a 4x 52 hét alatt, és félek mennyi lesz még. De amúgy ez mind kafa ugye? Ami bánt, hogy tőled még soha egyetlen egy fórumon nem láttam kritikát, semmire, az égadta világon semmire amit a a fidesz csinált. És ez azt jelenti, hogy a végletekig elfogult vagy (a másik, hogy tényleg érdekelt valahogy, egzisztencia, pénz stb). Olyan nincs, hogy minden intézkedésüket jónak látod, sőt véded körömszakadtáig. Ez totális idiotizmus, kérlek alásan.

bölcsbagoly 2014.06.03. 14:21:45

@nemorino: ahogy ezt visszanézem, nem találom, hogy mikor szólítottalak meg, de ha neked írtam, akkor biztosan nem véletlenül tettem. Olyan kormány még nem volt a világon, akivel mindenki elégedett lett volna. De nem értana tovább látni a saját orrodnál. Meglehet, hogy ami neked nem tetszik, a sokaknak igen.S több lúd...

bölcsbagoly 2014.06.03. 14:25:34

@cönde: olyan nincs, hogy minden intézkedésüket rossznak látod, sőt támadod körömszakadtáig!
Ez totális ballibsi idiotizmus, kérlek alásan.

bölcsbagoly 2014.06.03. 14:27:03

@megamind: miért nem azt mondod, hogy lusta vagy, vagy, hogy amit találtál nem egyezik az eddigi ismereteiddel?

Blogger Géza 2014.06.03. 14:32:05

@cönde: Ha tudnál olvasni, épp ide írtam le, hogy pl. rossz az ajánlási rendszer, meg kellene változtatni. Továbbá az AB döntése is rossz, de ez nem a kormány hibája, hanem az AB-é.

A kormány meg természetesen patrióta gazdaságpolitikát, és baloldal-ellenes belpolitikát folytatott eddig is, és fog ezek után is (heti 7 napban, napi 24 órában), ha ezen csodálkozol, akkor nagyon buta vagy.

panelburzsuj 2014.06.03. 14:35:20

"Hol vannak a jobboldali hazafiak?"

Népgyűlést tartanak – itt a blogon.

cönde 2014.06.03. 14:35:33

@bölcsbagoly: Pontosan ezért írtam amit írtam. Bizonyosan követed tehát hozzászólásaimat. Mert valóban nincs olyan hogy minden intézkedésük szar. A java szar, egy részük nem szar, de ordasul elba...k a kivitelezést, egy kis részük jó. Ettől is különbözök talán picikét (valójában minden jobb vagy balos gondolkodású épeszű különbözik Gézától, hiszen épeszűek), mert az lehetetlen, hogy sohasem trafálnak bele valami jóba, már a nagy számok törvénye alapján is.
A ballibsizés meg olyan hogyishííják, suttyó parasztos, mert értelme se sok, agyoncsépelt, minden alulképzett jobboldalinak valló ember puffogtatja. Én mindenesetre kinézem a társaságból azt aki ilyen közönségesen beszél:)

2014.06.03. 14:39:14

@bölcsbagoly: Ne fárassz! Kérdeztem valamit! Vagy válaszolsz rá, ha tudsz, vagy pedig nem, mert...! Mivel nem válaszoltál, ráadásképpen... Szóval azt gondolom, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi az, amiről korábban azt írtad, hogy az lényeg.

Ui: ...azok a kommentejid, amiket nekem írtál, sorra újabb bizonyosságok, hogy igazam van.

Azt pedig csak közlöm, hogy teszek arra, hogy ez után mit reagálsz. Rád és a többi hozzád hasonló szájkaratésra nem pazarlom a drága időmet!

cönde 2014.06.03. 14:47:44

@Blogger Géza: aha, tehát rosz a választási rendszer.. A visszamenőleges hatályú törvényhozás nem rosz? Olyan pályázatok nem rosszak, amelyeket a leadás után módosítanak (trafikpályázat)? 25 éve normaként működő eljárásmódokat felülírni nem rosz (parlament)?
Európai bírósági döntéseket nem elfogadni (Navrasics) nem rosz? Az egyes magánszemélyek alkotmánybírósághoz való folyamodását eltörölni nem rosz? Az alkotmánybíróság által eltörölt törvényeket az Alkotmányba emelni nem rosz? Ezek csak nekem fájnak?

2014.06.03. 14:48:59

@bölcsbagoly: Ezt megint nem tudom értelmezni. Muszáj neked csapatokba sorolnod a szereplőket? Próbálj kilépni ebből a keretből, és fogalmazd át a kérdést.

bölcsbagoly 2014.06.03. 14:50:43

@cönde: m nézőpont kérdése! nekem pl. a javarészük a kedvemre való, bár gyakorlatilag nem érintenek anyagilag. Nem teszik pl. Balogh és Martonyi tevékenysége, vagy L.Simon ténykedése, de hát nem lehet minden s mindig OK.
Bocsi a ballibsi olyan madár amely hápog és totyog, ergo minden madár amely ezt teszi szintén kacsa! Elég sok van a rovásukon az elmúlt évszázad alatt, hogy a minimális tiszteletet se érezzem irántuk.

bölcsbagoly 2014.06.03. 14:55:23

@trev: nem lenne muszáj, de hát abban vannak! Láttál te már olyan mecscet akár a grundon is, ahol mindenki arra vágja/rúgja/adja a labdát amerre csak neki tetszik?
Az ember szociális lény, ergo kisebb nagyobb s közösségekbe szerveződik. Az individualisták szeretik élvezni ennek gyümölcseit (a jogokat), miközben magasból leszarják a vele járó kötelezettségeket! Miért kellene szeretni őket ezért?

Blogger Géza 2014.06.03. 15:03:04

@cönde: Semmilyen visszamenőleges törvényről nem tudok. De mondjál egyet, ami most hatályos és engem vagy téged érint.

Nem tudom, miről beszélsz, de voltak újabb és újabb körök a trafikoknál, mert sok helyre még így sem akadt jelentkező. (A sok demagóg balliba aranybányát sugalló hisztije ellenére sem.)

Nem rossz felülírni azt az értelmetlen szabályt, hogy a levezető elnöknek nincs szavazati joga egy törvénytervezetről. Miért ne lenne? Igazából ez hülyeség. Most akkor azzal lassítsuk a törvényhozás munkáját, hogy sakkozni kelljen, hogy akkor szavazzanak 2/3-os jogszabályról, amikor épp ellenzéki a levezető elnök? Mire jó ez? A parlament pont arra való, hogy megváltoztassa szabályokat, amiket nem tartunk jónak. Amúgy nem sok értelme lenne.

Sokan úgy viselkednek, mint valami elmaradott autisták: ha jön egy új szabály, pánikrohamot kapnak... Tessék ehhez hozzászokni, ilyen az új világ, változik. És egyre gyorsabban.

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:04:19

@megamind: butaságot kérdeztél! A fidesz egy nemzeti, polgári, konzervatív ideológiájú párt. Mindhárom jelszavuk vörös posztó a szemetekben: nemzet/család/kereszténység!Mindhárom egy közösséget is jelent. Nem vagyok vallásos, de elfogadom, hogy a római katolikus és a protestáns felekezetek a jelenleg legtoleránsabb vallások Európában. Nem látok jobb lehetőséget a fiatalok neveléséhez, mint az ami egy normális családban lefolyhat. Nem tudok elképzelni más életet, mint a saját nemzeti közegemben megélhetőt. (Már próbáltam mást, idegennek éreztem magam, mindig éreztem, hogy kivülállónak tekintenek a benszülöttek vagy új honfoglalók).Ergo, számomra tökéletesen megfelel ez a vonal és perspektíva amit a fidesz kormány és programja nyújt számomra is.

Blogger Géza 2014.06.03. 15:07:20

@cönde: Melyik döntést nem fogadtuk el? Az AB-ról meg az a véleményem, hogy minél kevesebb dologba pofázhatnak bele, annál jobb. Ez a kommentes marhaságuk végképp lejáratta őket.

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:21:02

@Blogger Géza: az olvtársak szelektív empátiával rendelkeznek. ha az AB elkaszál valamilyen törvényt/szabályt/rendeletet akkor agyba-főbe dicsérik, ha meg nekik nem tetszőt határoz, akkor meg hápognak!

Blogger Géza 2014.06.03. 15:25:58

@bölcsbagoly: Ez még semmi! Egy napon panaszkodnak arra, hogy milyen hülye döntést hoz, és közben sírnak, hogy kisebb a hatásköre!

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 15:28:13

Ostromlott városban nincs jogállam. Ostromlott városban bármi megengedhető, ami a közös túlélést lehetővé teszi. Bármit el lehet rekvirálni, bármilyen szabályt lehet hozni, nem véletlenül ismerik a legjogabb jogállamok is a rendkívüli állapot és az ostromállapot fogalmát.

Innen kezdve tényleg csak annyi a kérdés, hogy a - kívülről és belülről - ostromlott város avagy rendkívüli állapot párhuzama mennyire áll meg egyáltalán? Mennyiben tekinthető az egész helyzet úgy alles zusammen normális állapotnak, ami perfekt jogállami módszerekkel is elnavigálható, mennyiben áll meg az ostromállapot vagy rendkívüli állapot - pl. természeti katasztrófa - párhuzama?

Oké, egyvalamit elismerek - mindig minden diktátor valami ilyesmivel igazolta magát. Sőt eredetileg erre is találták fel a rómaiak - rövid, 6 hónapos ostrom/rendkívüli állapotra teljhatalom. Az egész jogállam és az az alóli autoriter kivétel is római találmány. Julius Caesar is lényegében azt a trükköt játszotta meg, hogy egy rendkívüli eszközt tett folyamatossá. Úgyhogy ha ez trükk, akkor régi, jól ismert trükk. Ha trükk, akkor ez minden diktátorjelölt zsebkönyvében benne van: "kelts abnormális helyzet, katasztrófa, ostrom illúzióját". "Necessity is the plea for every infringement of human freedom." (Pitt) De ha nem trükk? Ha tényleg nem normális helyzet van, ami normálisan nem kezelhető?

És ha trükk is, meg nem is trükk, mert hát miért legyen az élet fekete-fehér? És ha tényleg rendkívüli helyzet van, ami igényel rendkívüli autoriterkedést, de a biztonság kedvéért azért még túlzásba is viszik, mert akkor már miért ne?

Azt kellene tehát csak eldönteni, hogy mennyiben, milyen mértékben normális, tehát normális eszközökkel kezelhető, és mennyiben, milyen mértékben rendkívüli az egész helyzet.

Ha az ember kellően negatívan, pesszimistán látja a helyzetet, akkor majdnem mindent szabad. Jó, persze, ölni nem, ártatlanokat börtönbe vetni nem, de ilyesmi nem is történik. Olyasmi történik, ami egy rendkívüli állapotba, ostromállapotba simán belefér.

Úgyhogy megfordítanám a kérdést: van-e bárki, aki teljesen normálisnak látja az egész helyzetet, és ezért tip-top jogállami módon kezelhetőnek? Vagy azért azt mindenki látja, hogy a helyzet eléggé abszurd ahhoz, valamicske autoriterkedés beleférjen, maximum a mértékén lehet vitatkozni?

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:30:04

@trev: muszáj, ugyanis nem csak indivídumként élünk a golyóbison, hanem közösségek/csapatok tagjaként is.
ha nem tetszenek a kötöttségek, a jogokra se tartsatok igényt!

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:34:01

@Shenpen: no igen, de az abnormális helyzetet nem a fidesz/OV keltette! S valahogy kezelni kell s nem úgy ahogy a helyzet teremtők tették/szeretnék! Ettől még nem diktatúra, még ha ezt szeretik visongani torkukszakadtából.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 15:34:03

@DrGehaeuse: "A jobboldali hazafiak egy része (sajnos fájdalmasan nagy része) külföldön van"

Na és? Speciel én is jelenleg és nem értem, hogy ez ma miért nagy szám, ez már nem olyan, mint a régi kivándorlás. Ma ez csak egy sima munkavállalás valahol máshol. Tart egy évig, kettőig, ötig. Nem jelent nagyobb törést egy pesti életében elfogadni egy grazi, mint egy debreceni állásajánlatot. Ez csak munka, nem az élet, és abból is átmeneti. Szerintem nem sokan égették fel a hidaikat, akik igen, azok olyanok is kb.

2014.06.03. 15:35:39

@bölcsbagoly: aha. valójában a válaszod szörnyen nagy butaság, ami a vakságod ékes bizonyítéka!

Ez a reagálásod is csak azt bizonyítja, amit korábban már megállapítottam: fogalmad sincs arról, hogy mi az, amiről korábban azt írtad, az a lényeg!

Tudom, már közöltem, hogy nem pazarlom az időmet szájkaratésokra, de most mégis kivételt teszek!

Azt írod, "a lényeg az az ideológiai vonal amin a fidesz halad"

Az ideológiák: Kerek, egész, összefoglaló és részletező világnézetek, átfogó és időtálló társadalmi, gazdasági koncepciók.

Szóval, mely ideológia vonalon halad a FIDESz?

Bár, már bebizonyítottad, hogy azt sem tudod, mit beszélsz, de azért próbálkozz!

Ui: Áruld már el, amikor olyan írsz nekem, hogy "a szemetekben", akkor kikre gondolsz? Ez csak költői kérdés, valójában nem érdekelnek a képzelt barátaid-ellenségeid!

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:36:37

@Blogger Géza: képzeld el, hogy betojtak/felforrt az agyvízűk attól, hogy esetleg nem gyalázkodhatnak büntetlenül naphosszat s végnélkül! Hiszen ez az utolsó megmaradt öröme a bandának.

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:39:16

@megamind: most írjam, azt hogy bagoly mondja a verébnek?
tisztán leírtam. a fidesz ideológiája a nemzeti konzervatízmus! mi az ami számodra nem érthető rajta? bocsi, de nem vagyok gyógypedagógus.

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:40:58

@megamind: minden olyan madárra amely totyog és hápog s kacsának látszik, ergo nem különbözik a többi rucától/récétől (ballibsitől, a butábbak számára!).

2014.06.03. 15:45:51

@bölcsbagoly: Válaszolj a feltett kérdésre! Egyszerűen csak írd le a választ! Ne az álmaidat, a vágyaidat, hanem a választ!

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 15:46:38

Egyébként a reklámadó mitől is jogállam-ellenes?

Egyébként magát tényleg csak ennyire az eszközök, és nem a célok érdeklik? Maga sohasem akarta valahogy például a Való Világ című förtelmet lehúzni a vécén? Szerintem annyira mérgező, hogy még a betiltását sem tartanám abszurdnak, ennyire romlott embereket nem kellene példaképként mutogatni. Ehhez képest a reklámadó, amit mondjuk tényleg rájuk írtak, gyengéd.

Az a baj az eszközökre fókuszálással, hogy azért a helyzet meg a cél sem mindegy. Úgy értem, amikor a jogállamot kitalálták, akkor nem is gondoltak rá, hogy ilyen förtelemhez vezethet, mint az RTL klub. Szerintem egy Hayeknek ezt így megmutatnánk, azt mondaná, hogy na akkor én most félórára félrenézek, bézbólütővel verjetek laposra mindenkit, aki felelős érte, hogy felfogják, hogy na ezt NEM, majd utána visszanézek és jogállamozunk tovább.

Értsük meg, hogy a jogállami módszereket nem ennyire felháborítóan aljas közállapotok kezelésére találták ki.

Gondolkozzatok már ésszel. Tudjátok, hogy mekkora mértékű felháborodás van például az RTL ellen például a radikális/Jobbikos közegben? Nagyon, nagyon sok ember van aki ezt tényleg erőszakkal kezelné, annyira elege van ebből. Ha egyszer ők kerülnek többségbe, tényleg médiamókusok fognak lógni a lámpaoszlopokról. Ebből kell kiindulni!

Ehhez képest egy RTL-ellenes reklámadó precízen a helyzet mérsékelését szolgálja, a joggállam FENNTARTÁSÁT, hogy a dühös embereknek is vessen némi elégtételt, hogy na, megbüntettök a lélekmérgezőket, egy kicsit. Pontosan ezek fogják vissza a népharagot!

Értse meg, HaFr, ezekkel tartható fenn a jogállam, azaz előzhető meg a tömeges erőszak! Értse meg, annyi elkeseredés van annyi embernek, főleg a Jobbik környékén, hogy nem állunk messze a vérfürdőtől, ha nem sikerül legalább szimbolikusan a leginkább felháborító dolgoknak így kissé odacsapni.

Miért vállalja ezt be annyi értelmiségi? Mert az értelmiségi 1) szereti elkerülni az erőszakot 2) nagyjából érti ezeknek az embereknek a felháborodását.

Úgyhogy visszapasszolom a labdát: maga mint értelmiségi miért nincs mondjuk a valóvilágon felháborodva legalább annyira, hogy sejtse, hogy mások, nem értelmiségiek még 10x jobban fel vannak háboropdva: hogy adott esetben igenis esélyes, hogy százezer dühös jobbikos gyújtaná rá az RTL klubbra a székházat? És hogy ezt a haragot ilyesmivel fékezni igenis civilizált dolog?

Ott a baj szerintem, hogy maga kicsit sincs ezen a lélekmérgezésen felháborodva, így aztán nem érti, hogy micsoda népharag van, és ahhor képest az azt fékező enyhe büntetés, mint a reklámadó, az teljesen civilizált.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 15:48:33

@Shenpen: A népharagról döntsön a piac, ha szabad kérnem -- ne a kormányzati cenzúra. Ha pedig maga komolyan elhiszi, hogy a Való Világ lehúzása a cél, és nem az egész RTL Klubé, akkor ez olyan jámborság, amit már nem irigylek

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 15:49:17

@Shenpen: OMG, maga még Orbánra is rátesz egy lapáttal, gratula

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 15:50:42

@Tyreo: Hát igen, ez az a színvonal, amit nem hoznék le

2014.06.03. 15:53:30

@bölcsbagoly: az a te bajod. Amúgy "ballibsi"? Az mi az? Ne a képzelgéseidet írd le, hanem a választ a kérdésre!

Tudod mit, inkább rád hagyom...

Szép napot mindenkinek!

valódi 2014.06.03. 15:53:32

@Blogger Géza: pontosan fogalmazol - a nyilasok és Rákosiék... az ideológiai vonal töretlen, jelenlegi gyakorlója a Fidesz! Ugyanaz az erkölcsnélküliség, ugyanaz a pökhendi elhivatottság-tudat, ugyanaz a gátlástalan erőszakosság...
Az előző kommentemhez még csak ennyit: Antalffyék - Antalffy György Gábor, a ZRt. főrészvényese és rokonsága 10 szerződéssel, összesen 716 ha – 18.095 aranykorona értékű - gyümölcsös + szántó + rét + legelő bérletéhez jutott, ami a VM által hangoztatott 20 ha-os országos átlagnak a 36-szorosa! E területek átlagos aranykorona értéke 25,3 Ak/ha.
Az érintettek és a megszerzett földek település, NFA azonosító, terület, művelési
ág, aranykorona/föld/ érték):
- Antalffy György Gábor a Zrt. főrészvényese, vezető tisztségviselője, a cég volt irodaházába bejelentett „helyi” lakos (Csákvár: HU21-10057, HU21-10058, 38+92 = 130 ha szántó, összesen 2.472 aranykorona értékben);
- dr. Antalffy Györgyné, (az általad említett kommunista 82 éves özvegye) a főrészvényes Csákvárra bejelentett, de a helyiek szerint valójában Budapesten élő, idős édesanyja (Csákvár: HU21-10004, 59 ha gyümölcsös+szántó+rét,
Magyaralmás: HU21-10005, 186 ha szántó, összesen 245 ha 8.330 aranykorona értékben; a 186 hektáros birtoktömb aranykorona értéke már önmagában meghaladja a törvény által rögzített 6.000 aranykoronás felső határértéket!! Ennek nyilvánosságra kerülése komoly felháborodást keltett. Olyannyira nagy volt a visszhangja, hogy végül – úgy tűnik – az NFA kénytelen volt a döntését megváltoztatni, és a magyaralmási 186 hektáros szántó bérleti jogát az idős hölgytől
visszavonni. Azt, hogy a területeket végül is ki művelte és ki szedte hasznait 2012-ben, azt nem lehet tudni. Valószínűleg ugyanaz, aki a hölgy neve alatt kapta volna a területet, vagyis a Csákvári ZRt érdekeltség.);
- Nyikosné Antalffy Sarolta családtag, csákvári lakos (Csákvár: HU21-10018, HU21-10019, 150 + 38 = 188 ha szántó+legelő, összesen 4.290 aranykorona értékben);
- dr. Pákh Gergely vezető tisztségviselő , a helyiek szerint a főrészvényes Antalffy György
Gábor féltestvére, a cég volt irodaházába bejelentett „csákvári” lakos (Csákvár: HU21-10033, HU21-10034, HU21-10086, 78 ha szántó és 9 + 2 = 11 ha rét +legelő, Óbarok: HU21-10032, 64 ha szántó + legelő, összesen 153 ha, 4.290 aranykorona értékben).

bölcsbagoly 2014.06.03. 15:57:52

@megamind: te csak megjátszod, vagy tényleg lüke vagy? na világosítsa meg az agyad egy fekete lyuk!-:)

valódi 2014.06.03. 16:03:53

@bölcsbagoly:
... méghogy "nemzeti konzervatízmus"!
Nono, Barátom, Kishantos és a korábbi földmutyik, a földforgalmi törvény, az Alkotmányban rögzített mezőgazdasági integrátorok után én már nem hivatkoznék erre! Ezek az ügyek mellbevágó brutalitással bizonyítják, hogy a hatalomba került Fideszes fiúk a Kádár-korszak nyilasai... Ugyanaz az önjelölt elhivatottság, ugyanaz a pökhendi magabiztosság, ugyanaz a proli/tolvaj erkölcs... Nem a kormányzati hibázás a baj, hanem a Cipolla-i mértékű szemfényvesztés. Nekem, következetes Fidesz-szimpatizánsnak, sőt aktivistának azt kellett megtapasztalnom, hogy minden korábbi megnyilatkozásuk hazugság volt. Ez sokkal visszataszítóbb, mint Pinokkió bűne - tőle nem is vártunk mást. Idézem a "beetetés" egyik dokumentumát, a Fidesz 2007-es Erős Magyarország programját:
"Gondos gazda módjára -
A magyar vidék és a mezőgazdaság ügye nemcsak a falun élő, mezőgazdasági
termeléssel foglalkozó honfitársaink gondja, a vidék sikereinek és kudarcainak
a társadalom minden tagja részese. A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés a XXI.
században is stratégiai ágazat: a jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel történő
élelmiszer-ellátás, a tájfenntartás, a környezeti állapot megőrzése, valamint
a vidéki élet, a helyi közszolgáltatások előfeltételeinek megteremtése
egész Európában a legfontosabb kormányzati célok között szerepel." A Borsodi Mezőségben történtek és Kishantos ügye hideg zuhanyként ért - hatásukra mint a novellabeli Mario, kábultan/undorodva felébredtem- ötödjére már nem szavaztam rájuk...

unionista (törölt) 2014.06.03. 16:04:23

@Shenpen:
engem nem zavar ha magyarországról a bertelsmann kivonul. de ez is azt vetíti előre, hogy a kormányt a külföld fogja megbuktatni.

Blogger Géza 2014.06.03. 16:10:27

@valódi: OK, van egy nyilas-rákosista-valódi blokk, de ebből kösz, nem kérünk. A vidék a parlamenti választáson egyértelműen leadta a szavazatát - nagy többséggel a Fideszre. Ez nekem meggyőzőbb, mint bármilyen kuláklistázás, amit itt művelsz.

Alkibiadesz 2014.06.03. 16:14:02

@almodhi:
Nem feltétlenül! A meghaladni és elérni kívánt minta (Ázsia vs. Európa)puszta konstrukció. (Tehát nem Ázsia és Európa konstrukció, hanem a róluk alkotott kép.)
Ráadásul a "nemzeti öncélúság" hagyománya nem autochton magyar-szittya örökség, hanem echte európai találmány. Jórészt Szabó Dezsőnek köszönhetjük, aki a franciáktól vette át. (Meg ugye a "Sonderweg" se épp egy magyar kifejezés.)

Blogger Géza 2014.06.03. 16:14:26

@unionista: Nekem inkább úgy tűnik, hogy inkább feladták ezt a reménytelen dolgot (főleg a hátunk mögött hagyott két választás egyértelmű eredménye láttán), és sokan (EU-ban és Magyarországon is) megpróbálnak konstruktívabban viszonyulni a magyar kormányhoz. Lehet, hogy az origónál ennek látjuk majd jelét - bár azért ez még erős spekuláció. Egy személycsere önmagában nem jelent semmit.

Alkibiadesz 2014.06.03. 16:15:59

@Lexa56:
Köszi! Igyekeztem! (Bár a bloggazda tetszését úgy tűnik nem sikerült elnyerni.)

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 16:17:57

Egy kormánypárti blog és egy ellenzéki blog között az a lényeges különbség, hogy a kormánypárti blogokon soha nem sértegetik direktben az ellenzéki szavazókat.
Ennyit arról, ki a kifinomult európai, és ki nem az.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 16:27:54

@HaFr: természetes, hogy az egész RTL büntetése. Nem lehúzása, ahhoz kis pénz.

valódi 2014.06.03. 16:30:21

@Blogger Géza: Csak reménykedni lehet, hogy előbb-utóbb Mario csak felébred Cipolla csókjából...

bölcsbagoly 2014.06.03. 16:30:27

@valódi: Kishantos egy LMP-s humbug!

unionista (törölt) 2014.06.03. 16:45:35

@Blogger Géza:
ez nem egy lefutott meccs. történelmi léptékkel játsszák.

valódi 2014.06.03. 16:50:42

@bölcsbagoly: ... aha ... a biogazdálkodás már önmagában is ballib ármány ...
Ezt mondták egy szakmai felmérés alkalmával tisztességes, valóban kérges tenyerű gyakorló gazdák:
3.2.2.4
Mi történne abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem lehetne üzemanyaghoz jutni?

"Mind a Beregben, mind Nagykörűben, mind Szegeden, mind pedig máshol, ahol e kérdés
felmerült, elkeserítő válaszokat kaptunk. Úgy tűnt, az emberek egyáltalán nem készülnek fel
erre a lehetőségre. Szegeden előfordult ugyan, hogy egy nagy vállalkozó több ezer liter olaj tárolására alkalmas földalatti üzemanyag tartályt kezdett el építeni erre
az esetre, de máshol nem látszott, hogy az emberek felkészülnének erre az esetre, vagy eg
yáltalán hajlandóak lennének komolyan venni a kérdést. Egyöntetű vélekedésük, hogy ilyen esetben nem lehetne megművelni a földeket, ugyanakkor úgy látták, hogy ez nem fordulhat elő. Ha előfordulna, akkor nem lenne élelem, de ilyesmi nem lesz.
A Borsodi Mezőségben is így gondolkodott a gazdálkodók többsége, azzal a megkülönbözte-
téssel, hogy itt többen megengedték, hogy ilyesmi a távoli jövőben talán majd megeshet, de addigra a fejlődés majd megoldja az üzemanyagkérdést, lesz majd más, amit olaj helyett a traktorba tölthetnek."

Itt az új vallás - az olajhit...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 16:53:31

@Shenpen: úgy látszik, te a modern demokráciát valami bazi nagy napköziként fogod fel, ahol valaki körmösöket osztogat, a többiek meg megszeppennek -- na látod, ezért nehéz ennek az országnak

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 17:03:25

"Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása"

Az a nagy baj, hogy számunkra nem attól lesz valami igaz, hogy ti százszor elmantrázzátok. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni.
Azt, hogy a kormány van az Origo főszerkesztőjének a kirúgása mögött, azt be kéne bizonyítani. Nekem attól nem lesz igazság, hogy leírja az index, meg két tucat balos blogger, és kétszázszor elismétli.
Az AB döntésnek sincs sok köze a kormányhoz, csak azért mert ti ezt írjátok. Egyrészt épp a leginkább fideszes kötődésű alkotmánybíró fogalmazott meg ellenvéleményt, másrészt egy nemrégiben született strassbourgi ítélet is hasonló álláspontot fogalmazott meg, ami felveti annak a gyanúját bennem, hogy az AB véleménye egy elfogadható jogi értelmezés.
A szabadság téri emlékműről is hiába írjátok le minden héten, hogy "felmenti a magyarokat fújfúj", attól még nem lesz számomra igaz. Miközben az összes kormányzathoz köthető személy elmondja, hogy nem ezt jelenti, és a magyarságnak igenis van felelőssége a zsidóság szenvedéseiben.
A reklámadó sem attól lesz jó vagy rossz, mert ti hisztit csaptok. Minden sajtóterméket kellemetlenül érint, nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet, a Mandiner, és más jobboldali sajtó is ellene van. Én egyébként Puzsér Róbert szellemében reklám ellenes vagyok, és örülök ha a reklámpiacot sarcolják.
Másrészt jobb esetben senki sem ért egyet egy párt és/vagy egy kormány minden döntésével. A civil szervezetekkel való b*szakodást én sem nézem jó szemmel, például. De azért ettől nem leszek Béndek Péter rajongó.

unionista (törölt) 2014.06.03. 17:05:22

@Blogger Géza:
géza, komoly ellenlábasod van. és látod, neki fizetnek.

almodhi 2014.06.03. 17:28:52

@Shenpen:
Segíteni szeretnék. Kérlek írd meg, hol van az a börtöncella, ahol téged a székhez szíjaztak, a szemhéjadat rögzítették és az RTL Klubra beállított TV-t eléd tették. Megyek, betöröm az ajtót, kikapcsolom a tévét és kiszabadítalak.

Blogger Géza 2014.06.03. 17:39:24

@unionista: Hahaha... No persze a remény hal meg utoljára. :)

NotaBene 2014.06.03. 17:52:01

Néhány megjegyzés a posztban feltett kérdéshez:( Miért adta fel a nyugati civilizáció könnyel és vérrel megszerzett legfontosabb vívmányát, a jogállamot?)
Az elmúlt évtizedekben sok „kisember” érezte a jogállam hiányának a vele történt eseményeket. ( Mai Tiborcok néhány jellemző panasza:
- a bírósági eljárás bármeddig elhúzódhat,
- ha állásfoglalást kér a hatóságoktól, akkor az állásfoglalás végén mindig ott van a korlátozás, hogy ezt az állásfoglalást nem használhatja fel …,
- ha az albérlő neki nem fizet, akkor az állam nem avatkozik be (nem tudja kitenni a lakásból az albérlőt), ha ő nem fizet a banknak, akkor az állam kilakoltat)
A blogokat olvasva ritkán találkozom a mai Tiborcok panaszaival.

@Alkibiadesz: írását egy színvonalas válasznak érzem a posztban megfogalmazott kérdésekre.
@HaFr: nem kellene külön posztban megvitatni @Alkibiadesz: írását?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 17:54:18

@Heep Uriás: Az a baj, hogy méltatlanul félvak vagy, megérdemled már az intellektuális fehér botot

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 18:03:15

@Alkibiadesz: Köszönöm, kellett egy kis idő, hogy beütemezzem ezt. Engedelmeddel kitettem posztba.

Heep Uriás (törölt) 2014.06.03. 18:31:12

@HaFr: Zseniális az érvkészleted. Ezt még így félvakon is szembeötlő.

DrGehaeuse 2014.06.03. 18:33:28

@Shenpen:
Örülök, hogy így látod.
A sajnálkozásom inkább arrol szól, hogy jobb lenne ha azt a pénzt itthon is meg tudnátok keresni.
Én is voltam kint rövidebb ideig (3 hónap) de csak kiküldöttként.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:39:03

@almodhi: mekkora autista életidegennek kell már lenni ahhoz, hogy lényegében azt mondja, hogy ha valakin felháborodnak, mert vodkát, kokszot és patkánymérget osztogat kisgyerekeknek és ezzel árt nekik, akkor ez nem baj, mert én felnőtt vagyok és engem pont nem kényszerített senki, hogy elfogadjam?

Tényleg képtelen az egyén kisszerű kis önző geci világképén túllépni? Ha engem nem kényszerítettek, akkor már jó? Homo Kadaricus, ne az én kertem alá szarjanak, akkor mindegy, hova? Nem lehet felfogni, hogy egy társadalomra lehet ez romboló hatású, például a gyerekek miatt? Hogy nem minden az egyén?

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:42:33

@HaFr: nem. Egyáltalán nem fogom fel sehogy a modern demokráciát, mivel semmiféle bizonyítékot nem láttam rá, hogy a modern demokráciához ebben az országban megfelelőek a feltételek, vagy hogy ilyen körülmények között ez kívánatos-e.

Abból kell kiindulni, hogy minden dolgok alapja az erőszak, és minden demokrácia, jog, jogállam, köztársaság, anti-etatizmus meg minden szép civilizált dolog lényegében arról szól, hogy az erőszaktól elfele próbálunk menni. De ez nem fejlődés, nem is lehetséges, ez csak távolságtartás.

Minden politikát tehát úgy kell megítélni, hogy közelebb vagy távolabb visz-e a véres terrortól.

Mivel a Fidesz körmösei a népharagot elvileg enyhítik, ezért elvileg távolabb hisz.

Egy perfekt jogállami dologból az lenne, hogy felkelne a nép és meglincselné az RTL meg a devizahiteles bankok vezetőit. Ezt kell elkerülni.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:44:43

@unionista: nem hiszem, hogy kivonulna. Mivel a német RTL műsora százszor normálisabb, nem hiszem, hogy kötelező ilyen okádatot művelni. A Bertelsmann tisztában van vele, hogy ahol konfliktusok nélkül megél mondjuk az AXN onnan nem kell kivonulni. Szerintem az RTL vezetőségét váltják le külföldről, mert túlfeszítették a húrt. Nem várja el a Bertelsmann, hogy a magyar RTL kötelezően valóvilágot és hetihentest csináljon. Annyit vár el, hogy profitot termelni az körülményekhez képest. Ez is körülmény.

___________________________ (törölt) 2014.06.03. 18:46:48

@HaFr: "A népharagról döntsön a piac, ha szabad kérnem"

Fenét, ez nem cipőbolt. Próbáljon meg kibújni az elméletek közül és köznapi igazságérzettel gondolkozni. A köznapi igazságérzetben a média, pláne országos média abszolút közügy. Mindegy, papíron kinek a tulajdona. A tulajdon ebben a kérdésben csak okoskodó paragrafusbaszás. Az országos média nem természetes tulajdon, nem jelenik meg a természetes igazságérzetben úgy, mint egy pékség.

2014.06.03. 19:13:19

@bölcsbagoly: "ha nem tetszenek a kötöttségek, a jogokra se tartsatok igényt!"

Csakhogy ez minden irányban működik, illetve működnie kéne. Ezt nem akarod megérteni, hogy a fidesz csak a jogokra tart igényt, a kötöttségeket meg az ellenzékére tolja, de jogok nélkül. És ez az, ami nem tetszik.

almodhi 2014.06.03. 19:13:54

@Shenpen:

Tessék lerszállni a gyerekeimről. Ön semmilyen formában sem hivatott arra hogy meghatározza mi rájuk a romboló hatású. Az az én dolgom.

Egyébként a gyerekeimet még az ön kommentjeitől sem tiltom el, pedig azok romboló hatása sokszorosa az RTL Klubénak.

A mindenbe belepofázó világképébe miért nem fér bele, hogy esetleg valakinek akár horribile dictu _tetszhet_ is az ami önnek esetleg nem?

Hogy nem minden az akol? Még akkor sem ha ön jól érzi magát a meleg büdösben?

2014.06.03. 19:17:45

@Shenpen: "Tudjátok, hogy mekkora mértékű felháborodás van például az RTL ellen például a radikális/Jobbikos közegben?"

Már bocs, de kit érdekel a radikális hiszti?

"Ehhez képest egy RTL-ellenes reklámadó precízen a helyzet mérsékelését szolgálja, a joggállam FENNTARTÁSÁT"

Ezt az irdatlan nagy baromságot te komolyan gondolod?

2014.06.03. 19:21:02

@Shenpen: "Ott a baj szerintem, hogy maga kicsit sincs ezen a lélekmérgezésen felháborodva,"

Nem, a baj ott van, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz, amikor ilyen lélekmérgezés dolgokról hadoválsz.

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:22:59

@trev: ugyan, micsoda marhaság ez? a kormány az állampolgárokra és cégekre, vállaltokra osztja ki a kötelezettségeket (adókat, járulékokat, szabályokat, stb) s biztosítja számukra a törvény adta jogaikat! Hol láttál olyant, hogy egy ballibsinek kevesebb joga lenne mint egy fideszesnek, vagy hogy több kötelessége lenne?
Viszont 2010 előtt Gyurcsány letiltata hogy a MN vagy a MH állami megrendeléseket kapjon, hogy áéllami hivatalokban ezekre előfizessenek, vagy pl. a váci szoci polgármester nem engedte meg a városi kábeltv-nek, hogy az EchoTv-t a programjába iktassa! Mit is mondott Lampert Mónika 96 őszén a szoclib vezetésű önkormányzati vezetőknek, mivel biztatta őket (s be is tartotta az igéretét s ezért adósodtak el az akkori ellenzéki önkormányzatok!).

2014.06.03. 19:25:55

@Heep Uriás: "a kormánypárti blogokon soha nem sértegetik direktben az ellenzéki szavazókat."

Haha, annál inkább megteszik azt az "ellenzéki blogokon", közvetlenül. :-D Nézz csak körbe.

2014.06.03. 19:29:38

@bölcsbagoly: "Hol láttál olyant, hogy egy ballibsinek kevesebb joga lenne mint egy fideszesnek, vagy hogy több kötelessége lenne?"

Ne fárassz ilyen mértékű értetlenséggel. A fidesz be akarja darálni az RTl-t, emlékszel? Sokan leírták, mit is jelent ez. Korábban ilyen nem volt a rendszerváltás óra.

2014.06.03. 19:32:31

@Heep Uriás: "Azt, hogy a kormány van az Origo főszerkesztőjének a kirúgása mögött, azt be kéne bizonyítani."

Gondolom, amikor viszont balra mondanak csúnyákat, már nem vagy ilyen szigorú, igaz? :-)

2014.06.03. 19:35:34

@Shenpen: " mekkora autista életidegennek kell már lenni ahhoz, hogy lényegében azt mondja, hogy ha valakin felháborodnak, mert vodkát, kokszot és patkánymérget osztogat kisgyerekeknek és ezzel árt nekik, akkor ez nem baj, mert én felnőtt vagyok és engem pont nem kényszerített senki, hogy elfogadjam? "

Nem kéne az RTL műsorait patkányméreghez hasonlítani. Innentől bukik az egész érvelésed.

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:39:46

@trev: s ha leírták akkor min van? mindenki azt ír le amit csak akar, nemde? Te mindent tényként veszel ami le van írva valahol, valaki által?
A francot nem volt, vedd be a lecitint, mert kihagy a memóriád! hogy viselkedtek Gyurcsányék/Veresék pl. a HírTv-vel vagy az Echoval szemben? Ráadásul az csak ezek ellen szólt, míg a mostani rendelkezési elképzelés kivétel nélkül minden reklámhordozóra vonatkozna! Capisci?

bölcsbagoly 2014.06.03. 19:40:31

@trev: csak éppen nem szokásuk ilyeneket mondani!

2014.06.03. 19:41:13

@Shenpen: "Mivel a Fidesz körmösei a népharagot elvileg enyhítik, ezért elvileg távolabb hisz."

Na ettől dobtam egy hátast.

2014.06.03. 19:52:59

@bölcsbagoly: "Te mindent tényként veszel ami le van írva valahol, valaki által? "

Nem, de én is leírtam volna, ha más nem teszi, mert nehéz a dolgokat másképp logikusan értelmezni. Persze az is egy logika, hogy mindent beszopsz, amit a fidesz állít, még akkor is, ha szokásukhoz híven naponta változik az álláspontjuk valamivel kapcsolatban, egészen addig, amíg közvetlenül nem lesz már hová bújnod a tények elől. Nem is az a sajnálatos ebben, hogy nem látod, amit kéne, hanem az, hogy közben nagy rombolás megy végbe.
Gyurcsányt meg fölöslegesen emlegeted, mert a fidesz bűneit nem enyhíti, hogy az elődjei sem voltak tökéletesek. És a tény az, hogy a sajtó- és szólásszabadságot egyetlen korábbi baloldali kormány sem próbálta meg ennyire korlátozni. "Capisci"?
Felelős a baloldal, igen, de a politikai bűnözés csúcsait a fidesz érte el, illetve fogja elérni. Mert még nincs vége.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.06.03. 19:53:26

@Hümmögő: Persze. Igazad van, de egy komment már terjedelme miatt se egy komoly elemzés. Azért hoztam fel a privatizációt és a Eus pénzeket, mert egyik esetében sem az volt a cél, hogy lépjünk, hanem, hogy jutalmazzuk a hűséget. És az is igaz, mi a demokrácia összes gyerekbetegségét elkapunk. Ki kellene találjuk, hogy miként lehetne a „hűségesek” között is azokat megtalálni, akik értik is a dolgukat.

@Szamiz67: A példád pontosan azt mutatja, nem elég ha jutalmazunk, mert a végén, a hozzá nem értés miatt, sokba kerül az ilyen „jutalom”, persze nem a jutalmazottnak.

2014.06.03. 19:55:13

@bölcsbagoly: Milyeneket nem szokásuk mondani?

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:00:57

@Shenpen:
az igazság az, hogy egy telített piacon nem tud máshogy profitot termelni. kiraknak egy segget főműsoridőben. milliók követelik, hogy vegyék le onnan. majd amikor leveszik, akkor milliók követelik, hogy tegyék vissza. nagyjából ez kereskedelmi tévézés logikája. szóval amit te vársz (ti. minőségi televízióműsorok ingyen) abszurditás. ahhoz direkt előfizetés kell.

vegyünk egy példát. fut mondjuk egy reality győzikével, vagy akárkivel. mindig van egy aktuális nímand, akit kiemelnek. és a forgatás alatt a szoba közepére csinál a kutya. ha a műsor ingyenes, akkor a szerkesztő naná, hogy benne hagyja a műsorban. mert másnap a nézők a kutyaszarról beszélnek. és örülnek neki, hogy nem az ő nappalijuk közepére csinált oda. legközelebb még kapacitálják azt a szerencsétlen állatot, hogy a kamera előtt végezze el az anyagcseréjét. de ha a műsorért akár csak 1 centet is kell direktben fizetni, akkor kivágják. nehogy már valaki kutyagumival gazdagodjon meg. ha direktben kell fizetni, akkor valamiért működnek az emberek kulturális önvédelmi reflexei. különben nem működnek.

az online marketing guruk azt szokták mondani, hogy direktben nem lehet pénzt kérni a közönségtől. mert nekik az elemi érdekük, hogy a médiapiac kizárólag a reklámtól függjön. az ügynökségek ebből csinálnak pénzt. arra törekednek, hogy egy ágazat kizárólag a vállalati üzletágból akar megélni. de azt nagyon könnyű ellehetetleníteni. mert ez olyan mintha autóval kereskednék és kizárólag cégautóval. ugyanez megy tanácsadásban is. amikor csak a vállalatoknak adnak tanácsot. akkor a kormányzat dönti el, hogy kinek ad százcsillió dollár megrendelést. az egész ágazat olyan, hogy nincs lakossági üzletág.

bölcsbagoly 2014.06.03. 20:01:46

@trev: beteges a fideszfóbiád. kezeltesd.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 20:26:27

@Shenpen: He-he. Mert az mtv minősége az olyan, hogy azt egy csatornaboltban nem venné senki- most lesz majd három állami szar, de nem baj, legalább a magyar megtanul végre németül meg angolul ahelyett, hogy a prosztó kábításon nyúzza a maradék agyát

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:28:52

@panelburzsuj:
kimentek a patrióták emberek tüntetni a sajtószabadság mellett. a hazafiak. 300-500 ember gyűlt össze. az elég kevés. nem értik, hogy előbb lokálpatriótának kell lenni. kirúgják az origo szerkesztőjét. (ha itt liberális demokrácia lenne és nem ortodox liberalizmus. a fővárost kulturálisan nem a zsidók vezetnék, hanem indoeurópiak (és ez nem antiszemitizmus, hanem primitív módon sztereotipizálva leírom az etnikai karaktert), akkor a független főpolgármestert azt mondaná: oké. ezt a sáling gergelyt vagy kit felvesszük a sajtóközpontba. ha az origo szerkesztősége eleve a főváros által épített (budapest résztulajdonban levő) sajtópalotában működne, akkor az egész stáb kiléphetne. mert a független főváros azt mondja, hogy tőlük startup cégként egy ideig nem kér bérleti díjat. budapest elemi érdeke, hogy legyen kiterjedt médiaipara.

de úgy egyébként az emberek többségét nem fogja érdekelni sálinger gergely. errefelé úgy rúgják ki az embereket az éjszakai műszakból, hogy szólnak neki reggel hatkor, várja meg a nyolc órás irodistát. ő majd a kezébe adja a felmondólevelet. viszlát. nem feltétlen dolgozott rosszul, hanem a cégvezetőnek akkor lehet magasabb a prémiuma ha egy embert kirúgnak. és pont egy ember éves bére hiányzik egy luxus kocsihoz vagy a kecóhoz a villanegyedben. akkor tönkre tesznek egy családot. esetleg nem tudják fizetni a devizahitelüket. két vagy három gyerek életét szétzúzzák. és nem érdekli őket. az üzletek és az üzemek tele vannak ilyen idióta közép és felsővezetőkkel.

például ezt is csak úgy lehet megállítani ha a tulajdonosi struktúra összetettebbé válik. és tulajdonosként belép a város. és mellette beléphet a munkavállalói résztulajdon. mondjuk egy tized erejéig. résztulajdont kapnak a beszállítók. ha a tulajdonosi szerkezet elég összetett ahhoz, akkor lehet jól működő vállalatokat csinálni úgy, hogy azok a közjót is szolgálják. a sok lokálpatriótia akcióból szerveződhet hazafiság. klasszikus liberalizmus kell. polgári platform. a zsidóságot úgy lehet bevonni, hogy a városok globális versenyébe gondolkozzanak. és ne az egyénekében. tehát ez egy kölcsönös tanulási folyamat. az evolúciós ágak átmeneti összekapcsolása. mert persze lehet, hogy nem ez a kombináció lesz a sikeres. azzal együtt, hogy szerintem mégis csak.

unionista (törölt) 2014.06.03. 20:51:25

@HaFr:
nem lehet minőségi tartalomszolgáltatást elvárni csak direkt előfizetéssel. a lakosság adja az árbevétel egy részét. persze lehet valami ingyenes próba változat. és ahhoz jön vállalatok oldaláról a reklám. ezt az üzleti modellt egyelőre nem nagyon tudta megcsinálni csak a számítógépes játékipar. murdoch sem nagyon tudta fizetőssé tenni az online napilapjait. a piacvezető médiavállalatoknak nincs másik lehetősége feltéve, hogy függetlenek akarnak maradni. (egyénileg írhatod a posztokat, de felteszem, hogy nem ebből akarsz megélni.)

az origo úgy lehet független, hogy 1 millió 1 eurós éves előfizetést szerez. és ebből lehet évi 10 euró. mert még előfizetek a táfelspicc receptjeire, a quart zenekritikájára. vagy az átlátszó tényfeltáró elemzéseire. persze ehhez a nézők multimédia tartalmat várnak el. csak ehhez egyelőre kevés a okostelefon, okos táblagép, okostévé. de ez lesz az irány. és lehet, hogy ehhez az is kell, hogy orbán/lázár kirúgat egy rakás újságírót.

2014.06.03. 21:00:11

@bölcsbagoly: inkább vagyok fideszfóbiás, mint hülye. :-)

bölcsbagoly 2014.06.03. 21:07:45

@trev: na ja, de a kettő nem zárja ki egymást! -:)

DrGehaeuse 2014.06.03. 22:09:16

@Muad\\\'Dib:
Ezzel a véleménnyel annyira egyetértek, hogy szerintem Te már-már magad vagy a Kwisatz Haderach :)

valódi 2014.06.03. 22:45:09

... ma voltam itt először... hú, micsoda parázs és érdemi viták! Nem is tudom, miért jutott eszembe az ablak melletti helyért való tolakodás az Auschwitzba tartó marhavagonban...

Tyreo 2014.06.04. 01:59:35

@HaFr: Kaptam ígértet még egy bővebb kifejtésesre is talán.

marko11 2014.06.04. 09:19:33

...és hol vannak a baloldali hazafiak?
Egyáltalán: hol vannak itt hazafiak?

Amikor, rendszerváltás (valójában: birodalomváltás!) címén eladták az országot, akkor hol voltak a magyar hazafiak? A magyar szellemi elit hol volt?
Sehol! Meg is kaptuk K-Európa leggyalázatosabb rendszerváltását. (A jó magyar nép naiv asszisztálása mellett.)

2014.06.04. 09:22:58

@bölcsbagoly: Mondanám, hogy igazad van, de amíg a fideszesség anyagi érdekeltség nélkül kizárja az ellenkezőjét, nem volna életszerű. :-)

bölcsbagoly 2014.06.04. 09:46:14

@marko11: a magyar jobboldal , benne a szellemi elitje, kollektive le volt fasisztázva, nácizva, antiszemitázva! Semmire sem volt rálátása, hatása. Az elvtársaid, kéz a kézben a ballibsi értelmiségi elittel (ld. SZDSZ) intéztek mindent nyugati és hazai kapcsolati tőkéjük révén! Lásd Gyurcsány és társai hirtelen felgyarapodását is.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 09:56:29

@almodhi: nem tetszésről van szó, ezt érteni kellene. Van, ami csak simán gagyi, de nem rombol. Pl. popzene, szappanoperák. Azok nem tetszenek, de nem ártanak. Ez viszont messze túl van ezen. Ne vicceljünk már, hát teljesen egyértelmű, hogy olyan embereket mutatnak be szerepmodellnek, akik belehalnának, ha leugranának az egójukról az IQ-jukra. Ez nem tetszés kérdése.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 09:57:33

@trev:

"Már bocs, de kit érdekel a radikális hiszti?"

Ezt most hogy értsem? Miért nem voltak a történelemben lázadások, forradalmak, ellenforradalmak, polgárháborúk, lincselések, mifenék? Gondolja, hogy ilyen többé sosem lehet?

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:16:54

@unionista: tegyünk már különbséget alacsony minőség és rombolás között. az alacsony minőség, pop, szappanopera, barátokközt, jóbarát, satöbbi csak simán alacsony minőségű, ezért népszerű. Ez viszont rosszabb ennél. A német RTL megmaradt a barátközt dolgoknál, szappanoperákná, nem ment lejjeb: hu.wikipedia.org/wiki/Gute_Zeiten,_schlechte_Zeiten

Természetes, hogy mindenki tudja, hogy csak a gagyi népszerű, de van wholesome gagyi meg ilyen pszichopata gagyi és ez nem ugyanaz.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:22:47

@HaFr: az nem is lenne rossz opció, ha mindenki külföldi csatornákat nézne, legalább rájönnének, hogy ott nem sok ilyen van - hogy van tisztességes popgagyi meg romboló popgagyi és nyugaton főleg az előző megy. A német RTL megmaradt a tisztességes popgagyinál, a barátokközt-szerű szappanoperánál (GZSZ), nem ment le ennyire kutyába.

Szerintem mindenki, aki tényleg megismeri a nyugati kultúrát, eléggé "jobbratolódik" mert kb. a reakció az, hogy "nézd már, ezek odahaza egész tisztességesek, akkor meg hogy mernek nálunk ilyesmit csinálni?"

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 10:28:08

@Shenpen: ez egész általában igaz a nyugati médiára és annak magyar verziójára, aki az osztrák ATV-t ismeri az nem is érti, hogyan lett a magyar ATV ennyire gagyi ballib szócső, aki a Ringier politikai lapjait (szóval nem Blick, hanem Cicero, ami nagyon igényes) ismeri, nem érti, hogy lett itt ebből Népbaszadság, a HVG meg ugye még külalakjában, tipográfiájában is egy az egyben lopja az Economistot, ami rendben is van, de akkor meg hogy a túróba kerül bele Tóta Wé? Hogyan sikerül bármilyen igényesebb nyugati kapcsolatú médiakezdeményezést a béka segge alá zülleszteni?

2014.06.04. 10:38:30

@bölcsbagoly: Figyelj már, te azt is üldözöd, aki bántott az óvodában? Minek acsarkodsz ennyit?

2014.06.04. 10:44:32

@Shenpen: "Ne vicceljünk már, hát teljesen egyértelmű, hogy olyan embereket mutatnak be szerepmodellnek"

Ezt gyorsan felejtsd el. Az elsődleges szerepminta szülőként te vagy. Ha ebben a minőségben megbuksz, akkor lesz ennek valami kevéske jelentősége, de akkor sem sok.

bölcsbagoly 2014.06.04. 10:49:26

@trev: üldözi a fene, tudod mikor voltam én óvodás/kisiskolás? a negyvenes évek legelején! Hol van már a társaim jórésze.

2014.06.04. 10:51:23

@Shenpen: "Miért nem voltak a történelemben lázadások, forradalmak, ellenforradalmak, polgárháborúk, lincselések, mifenék? Gondolja, hogy ilyen többé sosem lehet? "

De voltak, és lesznek is, ha megvannak hozzá a feltételek (lincselést nem sorolnám ide, az más tészta). Amely feltételeket ritkán a gyáván megalkuvó kollaboránsok alakítják. ;-)

2014.06.04. 10:54:26

@bölcsbagoly: Ehhez képest elég nagy haragot táplálsz a baloldallal szemben. Nem vágod a párhuzamot? "a magyar jobboldal , benne a szellemi elitje, kollektive le volt fasisztázva, nácizva, antiszemitázva!" stb. Talán azért, mert úgy viselkednek, mint a fasiszták, és erről nehéz volna vitát nyitni sajnos.

bölcsbagoly 2014.06.04. 10:55:31

@trev: no igen, ha nem menne ki minden arra, hogy a családot szétzüllesszék, devalválják a fogalmat is. Az aktívok javarésze második - harmadik házasságában/élettársi kapcsolatában él ( "a te gyereked, meg az én gyerekem, veri a mi gyerekünket" alapon). Ki legyen a modell, a második , harmadik anyuka/apuka? A tv/ a Blikk, a pláza, romkocsma meg a többiek a modell, a hisztis nőkkel meg a macsó, bunkó férfiakkal.

2014.06.04. 11:00:36

@Shenpen: Egyébként csúsztatsz, mert nem az a kérdés, hogy jók-e az RTL műsorai vagy sem (nekem sem tetszenek), hanem arról, hogy akkor is megengedhetetlenül ez történne, ha történetesen jók lennének azok a műsorok. Nem érted?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:03:29

@trev: ugyan, még sehogy sem viselkedtek, máris uszította ellenük a népet, a közhangulatot az "antikommunista szellemi elit" az SZDSZ által képviselve! Az elvtársakat meg volt időm bőven tanulmányozni, megismerni 45-90 közt! S mivel nem voltam mazochista s nekem sem volt fogalmam róla, hogy mikor lesz vége az uralmuknak (el sem tudtam képzelni, hogy azt is megélem!), kénytelen voltam részt venni mellékszereplőként a játékukban, ha nem akartam kirekesztődni mindenből. Ha nem akartam emigrálni/disszidálni.

2014.06.04. 11:06:31

@bölcsbagoly: "ha nem menne ki minden arra, hogy a családot szétzüllesszék, devalválják a fogalmat is."

Kicsodák? Ebben is hibás valaki? A baloldal? :-)
Amit mondasz, az az egész (nyugati) világban jelenlévő normális társadalmi-kulturális jelenség, nincsen neki felelőse. :-)

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 11:07:55

@trev: na, maga se látott tinédzsert közelről. Én egyet sem ismertem - magamat sem - aki nem richtig mindig az ellenkezőjét tette, mint amit a szülei.

2014.06.04. 11:09:27

@bölcsbagoly: és attól jobb lesz neked szerinted, ha gyűlölöd a múltat életed végéig, és ennek okán beállsz egy olyan csapatba, ahol más színek alatt ugyanazt megismétled? Mert nincs más mintád?

2014.06.04. 11:09:59

@Shenpen: haha, no hiszen, ha tudnád. :-D

2014.06.04. 11:10:33

@Shenpen: és tegezz nyugodtan mindenkit, interneten még ez a szokás. :-)

marko11 2014.06.04. 11:12:13

@trev: Csurka, ugye!? Akit senki nem olvasott a ballibek közül, de ő volt az első számú közellenség, mert fölfedte a rendszarváltás fedőnevű Kész Átverés Show disznóságait, az szdsz hazugságait.
Egyetlen kivétel volt a baloldalon, aki nyilvánosan elismerte, hogy Csurka gondolataiban sok a ráció. Méghozzá Szalai Erzsébet, szociológus az ÉS-ben!

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:21:21

@trev: én nem gyűlölöm a múltat, nem nézek vissza haraggal, de nem is felejtem el hogy kik voltak azok akik akkor meghatározták a mindennapjainkat! Azt sem felejtem el, hogy honnan sarjadt ki az szdsz és holdudvara, akik viszont gyűlölik a magyarságot, hagyományostól, szokásostól, történelmestől. Ők mosták össze az állampolgárságot a nemzettel (francia mintára),ők nyilasozták, fasísztázták le a magyar középosztály maradékát, rájátszva a prolik és lumpenprolik elbutított tudatára, "homo kadarikusz" zsigeri írigységére. A ballib szellemi elit, a médiacsinálóik, megmondóembereik ma is ezt szajkózzák, ebből élnek. Tisztelni kellene őket ezért?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:27:36

@marko11: Csurkával, Csintalannal, kerényivel, Pozsgayival, Szűrössel és a többi volt mszmp taggal, KISZ titkárral is az a baja a ballibáknak, hogy nem maradtak az akolban, hanem átmentek a másik táborba! Árulóként kezelik és köpködik őket. akik maradtak, azok bezzeg szentek (ld. Konrád, Heller, Avarék , hogy Lendvaiékról, Gyurcsányékról már ne is beszéljünk).

2014.06.04. 11:29:42

@marko11: Csurka írónak jó volt, politikusnak nem. Egyéb hozzáfűznivalóm nincs ehhez.

2014.06.04. 11:39:07

@bölcsbagoly: "én nem gyűlölöm a múltat, nem nézek vissza haraggal, de nem is felejtem el hogy kik voltak azok akik akkor meghatározták a mindennapjainkat!"

Mi a különbség?

"Azt sem felejtem el, hogy honnan sarjadt ki az szdsz és holdudvara, akik viszont gyűlölik a magyarságot, hagyományostól, szokásostól, történelmestől. "

Ez szimplán csak önigazolás. A magyarság nyilván többet jelent, mint amire te értelmezed. Én sem tartom sokra ezeket a hagyományokat és szokásokat, de nem zavar, ha más meg fontosnak érzi őket. Magánügy. Ami zavar, az az, hogy erre hivatkozva megpróbálják kisajátítani a magyarságot, kizárva a körből azokat, akik nem úgy gondolkodnak.

"Tisztelni kellene őket ezért?"

Nem, ők is sokat hibáztak. De a tiszteletük hiánya nem azonos a gyűlöletükkel, kirekesztésükkel, megsemmisítésükkel. Ha ezt a vonalat követed, érzelmileg manipulálhatóvá válsz. Elég, ha a fidesz megmondja, ki az ellenség, a kommunisták így meg úgy, és máris nyeregbe vezényelhető a csapat.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 11:39:19

@trev: nem az a kérdés, hogy jó-e hanem hogy káros-e. Van olyan is, ami nem jó, de nem is káros pl. szappanoperák.

És miért történne ugyanez?

bölcsbagoly 2014.06.04. 11:53:24

@Shenpen: pl. az, hogy nem csöpögök a bosszúvágytól mint a holokauszt túlélők vagy az antifasiszták!
Mi az hogy a magyarság többet jelent, ha te még a hagyományokat, szokásokat sem tiszteled? Akkor miből áll, frázisokból?
Az szdsz-t nem én rekesztem ki, hanem magukat rekesztették ki a magyarságból! Lásd a közelmúltbeli szerepvállalásaikat is (Heller, Konrád, Bauer, Magyar, Fodor, Eörsi, stb, stb. megnyílvánulásait).
Senki sem kell megmondja nekünk, hogy ki az ellenség, messziről látszanak. Ennyire fáj nekik, hogy nem birkamódra viseljük el a pofátlankodásaikat?

2014.06.04. 12:02:31

@Shenpen: Nem káros, mitől lenne káros?

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:07:43

@trev: Jellemző, hogy Heller egyik famulusa, György Petike is elhagyja az Origot, mivel nem folytathatja ott kormánygyalázó tevékenységét!

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:11:23

@trev: a modell miatt káros! A nők hisztérikák, folyvást üvöltöznek, undorítóan viselkednek, a férfiak meg bunkóságukkal víritnak! Szinte egy szereplőt sem lehet értelmes dolgot művelni (dolgozni, olvasni, a tanulni, stb), annál többet veszekedni, verekedni, marhaságokat művelni.

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:12:03

bocsi, értelmes dolgot művelve látni...

2014.06.04. 12:12:58

@bölcsbagoly: "Mi az hogy a magyarság többet jelent, ha te még a hagyományokat, szokásokat sem tiszteled? Akkor miből áll, frázisokból?"

Pl. az, hogy ettől még bőven lehet magyar az illető. Számomra ez pl. nem jelent többet az anyanyelvnél és egy európai kultúrába illeszthető normarendszernél. A hagyománytisztelet manapság sokkal inkább jelent sajnos egy sérült össznemzeti identitászavart és feldolgozatlan történelmi múltat. Ez viszont csak tünet, nem pedig funkció.

"pl. az, hogy nem csöpögök a bosszúvágytól mint a holokauszt túlélők vagy az antifasiszták! "

Ezt csak mondod, de már a "ballibák" megnevezése részedről teljesen mást sejtet.

"Az szdsz-t nem én rekesztem ki, hanem magukat rekesztették ki a magyarságból!"

Nem a magyarságból, csak a hiteles politikai szereplők sorából. Nem ugyanaz. Bár ez is kérdéses, mert szerintem a politikusok (a rosszak is) jól képviselik azt a tömeget, amik mögöttük állnak. A fidesz pl. azért van hatalmon, mert vannak szavazóik. Még. :-)

"Senki sem kell megmondja nekünk, hogy ki az ellenség, messziről látszanak. Ennyire fáj nekik, hogy nem birkamódra viseljük el a pofátlankodásaikat?"

Nyugodj meg, a birkaság megmaradt, csak már más a juhász. Birkamódra viseled a fidesz minden eddiginél nagyobb pofátlanságait, és még csak észre sem veszed, mert van kire mutogatni az elmúlt évtizedekből. Ezt jelenti a feldolgozatlan múlt.

2014.06.04. 12:14:08

@bölcsbagoly: Ha szülőként más modellt mutatnál, mindennek semmi jelentősége nem volna. Igaz, így sincs.

2014.06.04. 12:15:13

@bölcsbagoly: Kormánykritikára szükség van. Akkor is, ha a te szóhasználatodban ez gyalázás. (méghogy nem vagy gyűlölködő... csak úgy sisteregsz)

unionista (törölt) 2014.06.04. 12:16:12

@Shenpen:
ez az egész elvben úgy lenne költséghatékony ha az rtl csoportnak többnemzetiségű műsorai lennének. tehát gyártanak valamilyen szappanoperát. és abban esetleg vannak magyar vagy horvát színészek. és szinkronizálják. és abból nagyjából egy fekete erdei klinika jönne ki birkman (sic) professzorral. azaz nem kell "nemzeti" rtl. külfölditől a multikulturalitást kell elvárni kapásból. csakhogy ez nem érdekük a magyarországi produkciós irodáknak. mert ők azt látják, hogy bármilyen fost el lehet adni. és amit nem fogad el az rtl, az mehet a mtv szórakoztató műsoraiba. engem nem zavar, hogy kirakják ezeket. úgy vagyok vele, hogy bárcsak sikerülne. az teljesen rendben lenne ha origót is lenyomnák, mint a bélyeget. külföldi tulajdon esetén többnemzetiségi napilapokra van szükség. hazai pályán pedig helyi lapokra. amit nem érdekel csak és kizárólag egy adott tájegység kultúrája. pl. "dunántúl", vagy "alföld". csakhogy itt állami támogatással a nemzeti/szociális szintet próbálja mindenki elfoglalni.

a "zsidók" (és ez most itt végtelen leegyszerűsítés) a közéletből minden eleméből össztársadalmi kérdést kreálnak. a "cigányok" pedig "magyar" ügyet. ők állnak szembe európával. szóval amit orbán viktor képvisel az nem az autentikus paraszti kultúra. hanem a cigányoké. az, hogy koszos rózsaszín kanapéra kiülteti a nagycsaládot. és gumicsizmában mondja a kamerába, hogy "hej, micsoda nagy disznó, hozzad a nagy kést". úgy vezényli az árvizet, mint egy kubikos cigány. de ez részemről nem rasszizmus. ezzel a cigányokat lehet hülyíteni. a cigány közösségeket össze lehet ezekkel a nagyot mondásokkal tartani. de a többségi magyarokat ez megosztja. ahogyan a zsidó kultúra is. még egyszer: nagyon nagy leegyszerűsítésekkel.

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:22:51

@trev: egy a konstruktiv kritika (amikor nemcsak azt mondják, hogy mi nem tetszik, hanem hogy hogy kéne jobban csinálni!) s más a felelőtlen vagdalkozás, csak, mert, azért alapon. Amúgy, az ellenzék balfele és a kormány alapból ellenkező póluson áll, elvtelen kompromíszumokkal egyik fél sem nyerne! Az ellenzék továbbra is elégedetlen lenne, a kormánypártiak meg nem tudnák megvalósitani eredeti elképzeléseiket. Aki nyer az diktál, mert ő viseli a felelősséget is érte!

bölcsbagoly 2014.06.04. 12:28:17

@trev: az anyanyelv nem jelent nemzettudatot alapból, voltak az USA-ban született rokonaim, akik angol anynyelvűek és magyar identitásúak voltak, persze amerikai állampolgárként hazafiak.
Igen,. jól sejteti. ugyanis számomra mind a balosság, mind a liberalizmus utópisztikus és így a hívei infantilisok! Ez a hozzáállás z természetes folyamat egy fiatal embernél, de anakronisztikus egy felnőttnél. Ergo, aki nem növi ki, az infantilis marad aggastyánként is!
Az szdsz magának a nemzetnek a létét is kétségbevonja, keverve az állampolgársággal.

2014.06.04. 14:01:16

@bölcsbagoly: "ugyanis számomra mind a balosság, mind a liberalizmus utópisztikus és így a hívei infantilisok!"

Azért, mert sem azt nem tudod, mit jelent a balosság, azt pedig pláne nem, mit a liberalizmus.

bölcsbagoly 2014.06.04. 14:06:46

@trev: hogyne tudnám, életem nagyrészét az uralmuk alatt s köztük éltem le! A saját bőrömön éreztem mint jelent!
A balosság alapja az irigység > osztályharc.
A liberalizmus= individualizmus. A jogok dicsőítése, a kötelességek elutasítása.
Elég tömör voltam?

2014.06.04. 14:21:56

@bölcsbagoly: Lófaszt éltél te liberálisok között. Mondom, hogy fogalmad sincs a liberalizmusról.

bölcsbagoly 2014.06.04. 14:32:51

@trev: aha, te jobban tudod nálam! Amúgy, a balosokra írtam, hogy köztük éltem. A libsiid uraémár meg megszenvedtem több millió honfitársammal 1990-tól mostanáig!

2014.06.04. 16:13:22

@bölcsbagoly: Balosok és komcsik között sok a különbség. A liberalizmusból pedig max a szót a ismered, a jelentése homályos, ahogy elnézem.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:28:42

@trev: sok a francot, legfeljebb köztük is vannak szélsőségesek, radikálisok és megfontoltabbak. Évekig dolgoztam gyárban, fizikai munkások és magasan képzett szakík közt, ismerem a gondolkodásmódjukat.
A liberalizmus meg egy szép eszme, de mivel utópia és nem pászol az emberi természethez, megvalósíthatatlan s pont ezért igazi liberálisok sem léteznek. Elveiket mindig a mások kárára nézve hangoztatják, amikor róluk van szó már csak az egoizmus marad a magasztos elvekből. Toleranciát követelnek minden iránt ami nekik teszik, de marhára intoleránsak mindennel, ami nincs a kedvükre.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:34:20

@bölcsbagoly: megtudnád e magyaréázni, hogy egy u.n. liberális miért nem képes tolerálni, ah azt mondon, gogy himsovin, homofób, rasszista vagy antiszemit vagyok? Mi a franc köze van hozzá,a míg egy nőnek, egy melegnek, egy négernek vagy egy szemitának nem ártok ténylegesen?
Neki joga van nácizni, fasisztázni, antiszemitázni, de nekem nincs jogom még csak véleményt sem nyilvánítani arról ami nekem nem tetszik? Miféle szabad gondolkodás, szelektív tolerancia ez? Jelszavuk: ők nem tolerálják az ami szerintük nem tolerálható! Aha, ami szerintük az, mert ők az atyaistenek, akik minden jobban tudnak és akiknek minden szabad, nemde?

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:35:04

@trev: az utóbbi persze neked szól, nem magamnak.

___________________________ (törölt) 2014.06.04. 16:55:12

@bölcsbagoly: ezt most miért nekem írja? Szerintem félrement.

bölcsbagoly 2014.06.04. 16:57:47

@Shenpen: szerintem magamnak ment, nálam úgy jelzi, pedig trev-nek szántam.

2014.06.04. 19:55:44

@bölcsbagoly: "Neki joga van nácizni, fasisztázni, antiszemitázni, de nekem nincs jogom még csak véleményt sem nyilvánítani arról ami nekem nem tetszik?"

Felőlem. Amíg nem bántasz vele másokat tettlegesen, hajrá. Viszont azok, akiket te liberálisnak néztél eddig, asszem, szintén nem verték szét a fejedet a fasisztoid elveidért.

"A liberalizmus meg egy szép eszme, de mivel utópia és nem pászol az emberi természethez, megvalósíthatatlan s pont ezért igazi liberálisok sem léteznek."

Tévedsz, mert léteznek, csak Magyarország nem látott még sokat belőlük, és kezdeni sem tudnak vele semmit. Egyénileg még talán, de társadalmilag nem. De azért ebből ne vonj le következtetéseket az emberi természetre. :-) Az egy pöttyet tágabb kategória, mint ami a magyarságba belefér.

"Toleranciát követelnek minden iránt ami nekik teszik, de marhára intoleránsak mindennel, ami nincs a kedvükre. "

Ez a fasiszta rendszerek sajátja, nem a liberálisoké.

"megtudnád e magyaréázni, hogy egy u.n. liberális miért nem képes tolerálni, ah azt mondon, gogy himsovin, homofób, rasszista vagy antiszemit vagyok? "

Tudja tolerálni, amíg nem bántasz vele senkit. Ha nem, akkor nem liberális.

bölcsbagoly 2014.06.04. 20:12:20

@trev: egyetlen liberális elveken működő állam sincs! legfeljebb kisebb-nagyobb teret engednek a libsi marhaságoknak, de alapból szocdemek vagy konzervatívok.
ne beszélj marhaságokat, egyetlen fasiszta sem követel maga számára toleranciát! igaz , nektek újszülötteknek halvány fingotok sincs a fasizmusról,amit szorgalmasan kevertek a nácizmussal (naná mert hát az is szocializmus, nemde?).
Ja, akkor egy honi u.n. liberális sem az akinek mondja magát, mert őket az is bántja, ha csúnyát gondolok pl. egy femministáról! Hát még ha kimondom, leírom. egyem az érzékeny lelküket. bezzeg nem ilyen érzékenyek amikor milliókat náciznak, antiszemitáznak, rasszistáznak le!

2014.06.04. 22:36:12

Huh. Ne vedd rossz néven, de szerintem kupáld ki magad a következő fogalmakból: nacionalizmus, liberalizmus, fasizmus. És kezdened kéne valamit a frusztrációddal is, mert fölöslegesen mérgezed magad irracionális ideológiákkal.
süti beállítások módosítása