1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.25. 15:05 HaFr

Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra!

Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Ha belegondol az ember ebben a minden ízében hazug, aljas és fenyegető mondatba, újfent megbizonyosodhat arról, hogy akár minden nap van lejjebb ennek a kormánynak -- és persze arról is, hogy az orbánista "emlékezetpolitika" nem kisiklás, hanem szerves része a tágabb kormányzati világképnek.

Több száz éven át sikeres együttműködésről beszélni még a mai alaptörvény szemlélete alapján sem lehet, ami -- mint tudjuk -- kiradírozta a '44. március 19-e utáni eseményeket a magyar történelemből -- még így is megmaradnak nekünk pl. a szép emlékezetű zsidótörvények, Kamenyec-Podolszk, a délvidéki vérengzés stb. De mivel természetesen semmit nem lehet kiradírozni, és nem lehet nem (részben) felelőssé tenni az egymást követő magyar kormányzatokat és kormánytagokat, Lázár kijelentése egyszerűen hihetetlen cinizmusra vall. Nyilván félreértették, natürlich.

Mármost az, hogy a Mazsihisz osztja meg a nemzetet, pontosabban ő veszejtheti össze a zsidókat és a magyarokat (azaz, hogy ezek etnikailag állnak szemben egymással egyébként, és ezután különösen), az nem kisebb fenyegetés, mint amelyek Milotaytól kezdve a zsidók ellen elhangzottak azoknak a szájából, akik a zsidókra több évszázad után már nem egy másik vallás híveiként tekintettek, hanem előbb egy asszimilációra képtelen kultúra, majd egy korlátozandó etnikum, legvégül pedig egy külön faj egyedeiként. Még a fenyegetés struktúrája is hasonló: a zsidók (lesznek) felelősek az antiszemitizmusért. Ha egyre többekben megfogalmazódik ez a gondolat, akkor bizony elképesztő ütemben száguld majd vissza ez az ország a pöcegödörbe!

Hozzáteszem, nem hiszem, hogy Lázár pontosan belegondolt volna abba, hogy mit beszél. (Lehet, hogy "mindössze" a Jobbikot kívánta "nyugtatni". Ennek az ócska játszmának ugyanez az ócska indoklása azonban már elvezetett egyszer a nyilasok hatalomra jutásához. Maga táplálja tovább és erősíti ugyanis az antiszemitizmust -- ahogy Orbánék eddig is tették. Miközben váltig azzal hízelegnek maguknak, hogy le is tudnák állítani. Le tudnák?)

Reménykedjünk tehát, hogy Lázár is csak ennek a sok szempontból tisztázatlan, szerencsétlen politikai kultúránknak a gondolattalan képviselői közé tartozik, akik automatikusan mondanak hülyeségeket akkor is, amikor egyszerűen csak hazudniuk kéne -- mert ez ivódott beléjük. Mert ezt is lehet. Lázárt ösztönzöm, hogy tanuljon meg legalább européer módon, civilizáltan hazudni, ha többre nem képes. Egy fokkal több lenne persze, ha kimondaná: a főnöke bármire képes annak érdekében, hogy megőrizze a hatalmát.

583 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr835832351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén Csataló 2014.02.26. 14:43:43

@Gérard Duchemin: És te miért hazudsz? Ugye nem gondolod komolyan, hogy Lázár nem azt mondta, ami kijött a száján, hanem azt, ami hátsó gondolatot te tulajdonítasz neki? Mert te ugye David Copperfield legjobb hazai tanítványaként úgy olvasod Lázár gondolatait, mint valami nyitott könyvet.
Szóval aközött, amit Lázár mondott és aközött, amit te és a posztoló VÉL arról, amit Lázár mondott, nem aprócska különbség van, amit csak egy magatokfajta moral insanity nem tud megkülönböztetni.
Nem véletlen, hogy ahhoz, hogy vitába szállhassatok, konkrétan meg kell hamisítanotok azt, amit Lázár mondott.
Tehát a kérdés továbbra is: miért hazudsz? Miért hazudtok? Szörnyethalnátok, ha nem hazudhatnátok?

a-kjudíit 2014.02.26. 14:48:04

@vezér01:
Aha! Vagdalkozni azt igen, de ha megmondják a tutit, akkor csak annyi, hogy és?
Nem lehetett kihagyni, mert a magas labdát be kell dobni, a félpályáról is és bal kézzel is jobbkezesként, hogyha valaki ennyire tudatlan. Legalább nézett volna utána, mielőtt mond egy "okosat"!

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:51:50

@Vén Csataló:

"Mert te ugye David Copperfield legjobb hazai tanítványaként úgy olvasod Lázár gondolatait, mint valami nyitott könyvet."

Ha nem is David Copperfield legjobb hazai tanítványaként, de úgy, igen úgy. Arról, hogy te nem, arról nem tehetek.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:53:55

@Vén Csataló:

"Tehát a kérdés továbbra is: miért hazudsz?"

Én nem hazudok, én csak az egyszerűbb emberek számára kifejtettem mi áll Lázár szavai mögött. És hát ez bizony nem hazugság. Vagy arról is én tehetek, hogy a fidesz hívei nem látnak át a vezetőik sunyiságán? Az az ő saruk.

sinclairzx81a 2014.02.26. 15:00:04

@panelburzsuj:
Keresték volna a kiegyezést az ukránok is- tegnap véletlenül láttam róluk filmet.
Tudja, az a néhány (7 ?) millió éhenhalatott.
Először azt hittem az egyik náci koncentrációs tábor képeit mutatják.

Egy rövidke fészbúkbejegyzést gondolom majd ez is megér, nekik tavaly volt a 80. évfordulójuk.

Bár őket nem gyilkolta le senki, ezért aztán nincs is, aki bocsánatot kérjen tőlük.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:10:50

@Gérard Duchemin: Jó. Akkor közelítsük meg másként a dolgot. Ugye semmiféle összefüggést nem sikerül felfedezned a magadfajta "liberálisokat" jobbról és balról is övező csaknem egyöntetű undor és a gátlástalan, egészen döbbenetesen aljas hazudozásotok között? Ugye nem? Ugye azt sem érted, hogy miért van az, hogy a szoci-komcsi gazdatest nélkül, amin egyfajta szuperparazitaként csüngtök miért 0 az esélyetek, hogy valaha is beleszólhassatok ennek az országnak a közügyeibe?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:11:20

"Bár őket nem gyilkolta le senki"

Dehogyisnem. A Sztálini rezsim, vagyis az a rohadt Sztálin.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:14:37

@Vén Csataló:

"Ugye semmiféle összefüggést nem sikerül felfedezned a magadfajta "liberálisokat" jobbról és balról is övező csaknem egyöntetű undor és a gátlástalan, egészen döbbenetesen aljas hazudozásotok között?"

Bizony nem.

"Ugye nem?"

Bizony, bizony tényleg nem. Ugyanis az a bizonyos undor ugyanarról a tőről fakad, mint a te antiszemitizmusod, tehát a hiba a te készülékedben van. Magyarán ahhoz, hogy egészséges, normális ember legyél, ki kell gyógyulnod a gyűlölködésedből. Először fel kell ismrened, majd megutálnod ezt a bűnt magadban. Ilyen egyszerű.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.26. 15:24:21

Hát ez aztán tényleg olyan kurvanagy beszólás volt.
Rühellem őket de ez lófasz a disznóságaikhoz képest.

panelburzsuj 2014.02.26. 15:33:10

@sinclairzx81a:
Abban egyezünk, hogy a holomodor sokkal plasztikusabban kifejezi a kommunista diktatúrák "gyárilag" beépített embertelenségét, mint egy-egy velük ellenséges politikus meghurcolása.

De még világosabban föl lehetne mutatni ezt az esztelen embertelenséget olyan példákon, ahol a gazemberek nem "idegenek" - (megszállók, mint Kovács esetében; birodalmi/orosz bolsevikok vs. "ukránok") - hanem az áldozatokkal "egy vérből valók". Állampolgárként, etnikailag, szociológiailag stb.

Ahol semmi sem maszatolja, homályosítja el, hogy a gonosztett nem "előre kódolt", hanem személyes döntések sorozatából előálló végeredmény.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:40:28

@Gérard Duchemin: Látom, nem nagyon fogod fel, hogy újabb, még aljasabb hazudozással nem lehet hitelesíteni a korábbi aljas hazudozást.
Lehet, hogy apukád azt mondta, hogy az ész nélküli antiszemitázás az segít, ha nincs annyi eszed, hogy értelmesen kivágd magad egy vitából, de tudod az régen volt, hogy ilyesmitől összerezzent az ember. Szóval a kérdés továbbra is az, sőt most csak az igazán, hogy vajon célravezető taktika-e, egyre undorítóbbnak lenni, miközben ti mindenáron bele akartok ugatni ennek az országnak a közügyeibe?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:47:03

@Vén Csataló: Attól még hogy 9-10-szer elismétled, hogy hazudok, az attól még nem válik valósággá.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:49:34

Dehogy nem. Most már le is antiszemitáztál, amit végképp nem tudsz alátámasztani semmi mással, mint hogy vitatkozom.
Egy egészen utolsó hazudozó gazember vagy. Tényszerűen bizonyítva.

vezér01 2014.02.26. 15:53:07

@a-kjudíit: Juditka drága! Köszönöm a tutit.Én arra gondoltam,hogy akik 1888.-ban megalapították az MTK-t,még úgy hívták magukat,hogy Magyar Testedzők Köre.Mondhatták volna,hogy magyarországi testedzők,de nem mondták.Derék magyar emberek voltak,akik a jiddis mellett anyanyelvi szinten értették a magyar nyelvet is,és értették az árnyalatnyi különbségeket is.

vezér01 2014.02.26. 16:03:34

@a-kjudíit: Hogy megértsd: az,hogy Magyarországi Református Egyház,a magyar nyelv logikája szerint mást jelent,mint az,hogy Magyar Református Egyház. De lehet,hogy neked még így se tuti.

Alick 2014.02.26. 16:03:54

"Kelj fel, Lázár!" - mert kezed a bilibe jóg. :)
Bár az is igaz, hogy a "valakiket képviselő szervezetek" munkáját bizony-bizony időnként a "a képviselt valakik" is ki szokták kérni maguknak... legyen az zsidó, buzi vagy biciklista. :)

sinclairzx81a 2014.02.26. 16:10:00

@Gérard Duchemin:
'Dehogyisnem. A Sztálini rezsim, vagyis az a rohadt Sztálin.'

Ez szimpla náci hazugság ugyebár, hiszen
Sztálin volt a legnagyobb antifasiszta.

Persze, lehettek túlkapások, nem utazhattak vonattal az ukránok, rövidebb lett tán az ebédidő, de senki nem vonhatja kétségbe hogy ők mentették meg a náci koncentrációs tábor megmenekült túlélőit.
Aki a legnagyobb anttifasisztát, Sztálint becsmérli, az náci.

nemigenértem 2014.02.26. 16:13:43

Nagy szarban van a balliberó oldal!
Gazdasági témában kussolni kell, mert tök hiteltelenek a mutatott katasztrófa után.
(egyébként se tudnak ketten egyfélét mondani...)
Erkölcsileg kussolni kell, az öszödi beszéd és Simon százmilliói után.

Marad az "érinthetetlenek bevetése....

Kevés lesz uraim! Készül az új zakó!

stefiapo 2014.02.26. 16:27:49

A heti zsidós hírünket is megkaptuk....Szerintem meg az ország van szarban, ha a baloldal van szarban az a kutyát sem érdekli.

Kommentátor- 2014.02.26. 16:28:02

-JzK- 2013.09.16 10:21:15
A Holokauszt-vallás

A zsidó nép szereti magát a „könyv népeként" meghatározni. Ez nem is áll messze a valóságtól, tekintve, hogy a zsidó identitás kialakulásában és megőrzésében jelentős szerep jutott a „könyvnek" vagyis a Tórának (Mózes öt könyve) és persze a Talmudnak. A zsidók a szétszóratásban (Kr. u 70 - 1948) a könyv által maradtak egy nép, a vallás volt az az összetartó erő, ami a világ minden tájára szétszéledt, nyelvileg sem teljesen egységes zsidóságot megtartotta annak, ami. A jelentős részben zsidó gyökerű liberalizmus és marxizmus hatása alól azonban ők sem tudták magukat kivonni („aki másnak vermet ás..."), így a XIX. - XX. század fordulójára megjelent egy addig ismeretlen jelenség: a vallástalan zsidó. Mára a zsidóság túlnyomó többsége vagy ateista, vagy - az általuk szétzüllesztett nyugati civilizációhoz hasonlóan - igen felszínes kapcsolatot ápol ősei hitével („a maga módján vallásos"). A zsidóság esetében a vallás elvesztése még súlyosabb következményekkel járhat, mint az európai népek esetén. Rájuk már nem érvényes Széchenyi mondása, miszerint „nyelvében él a nemzet". A zsidóság a századfordulóig a vallásában élt. A judaizmus ugyanis nem csak része a zsidó kultúrának, hanem maga a zsidó kultúra, az az összekötő kapocs ami a zsidóságot nemzetté teszi. A „könyv népe" vezetőinek tehát „új könyv" után kellett néznie, hogy a zsidóság asszimilációját megállítsák, hiszen a világuralom küszöbén nagyobb blama nem is kell, mint az, hogy eltűnik maga az uralom gyakorlására „kiválasztott" nép... Olyan szekuláris vallást kellett a világzsidóság számára alkotni, amely teljesen elszakad Istentől, így az ateistáknak is „fogyasztható", ugyanakkor tudatosítja a világzsidóságban önnön különlegességét, „kiválasztottságát", de ezt nem a kinyilatkoztatásra, hanem valami másra alapozva teszi, megőrizve ezzel a zsidóság népi egységét, identitását. Ugyan a marxizmus is felfogható egyfajta valláspótlékként a zsidók számára, mégsem lett azzá, mert a zsidók mindvégig tudatában voltak annak eszköz-jellegének, éppen ebből kifolyólag sohasem hittek benne őszintén, sutba is dobták, ahogy már nem volt rá szükségük. A szintén zsidó gyökerekkel rendelkező kulturális marxizmus és a belőle kisarjadó humanizmus és politikai korrektség szintén csupán eszköz a nyugati civilizáció fölötti ellenőrzés átvételére, így egyetlen épelméjű zsidónak sem jutna eszébe hinni benne (ahogy ezt Izraelben a gyakorlatban is megcsodálhatjuk). Így a világ zsidóságát szellemileg, lelkileg egyesítő és a zsidó elit politikai céljai mögé felsorakoztató szekuláris vallás a hatvanas években megjelent Holokauszt-mítosz lett, ami jelentős üzleti és politikai felhangjai ellenére mégiscsak egy vallásnak tekinthető, mivel úgy viselkedik: vannak hittételei, szertartásai és papjai. A judaizmus helyettesítésére alkották, hogy annak lényegi tartalmát (zsidó felsőbbrendűség[kiválasztottság]-tudat) átörökítse a transzcendens Istentől elfordult zsidók lelkébe, ezzel motiválva őket a „zsidó küldetés" betöltésére. Farkas Attila Márton találó meghatározását kissé módosítva: a Holokauszt-vallás egyfajta árnyékjudaizmus. De itt az „árnyék" nem valamiféle elfojtást, elutasítást, hanem tudatos, taktikai célú háttérbe rejtést jelent.

Ahogy a klasszikus judaizmus is történelmi eseményeket ruház fel vallási tartalommal és állít kultuszának középpontjába (kivonulás, purim, a templom megtisztítása), úgy a Holokauszt vallás is egy megtörtént történelmi esemény (a zsidók munkatáborba zárása a II. világháborúban) köré szőtt legendából született. Míg a judaizmus a kereszténységet „bálványimádása", illetve az övétől gyökeresen eltérő istenképe, megváltástana miatt gyűlölte, addig a Holokauszt-vallás a II. világháború zsidó áldozatainak számának manipulálásával s halálukért a keresztény civilizáció egyetemleges felelőssé tételével a teológiai ellentétet morális ellentétté változtatta. A zömében ateista zsidónak tökmindegy, hogy Mózesben nem hisz vagy Krisztusban, viszont amint a kereszténység vallásból egy őt fizikai létében fenyegető, népét irtó politikai közösséggé válik, máris jobban utálja és harcol ellene, mint a siratófalat szorgalmasan fejelgető öregapja. Így már nem kell hosszas teológiai és filozófiai eszmefuttatásokkal győzködni a gyalogzsidót, hogy miért is tévtan a kereszténység (ami valószínűleg nem is igazán érdekli), azt egyszerűen a tömeggyilkossággal, a Holokauszttal azonosítja. Ördögi logika, de hatékony.

Kommentátor- 2014.02.26. 16:28:40

@Kommentátor-: A Holokauszt-"teológia" (helyesebb talán judeológiának nevezni, hisz tárgya nem az Isten, hanem a zsidó) Norman G. Finkelstein amerikai politológus szerint két központi dogmára épül, amelyek összefüggésbe hozhatók a judaizmus és a cionizmus fontos elemeivel - mint láttuk, nem véletlenül, hiszen azok továbbélését szolgálják.

A Holokauszt egyediségének dogmája kimondja, hogy a Holokauszt egyszeri és megismételhetetlen, „a történelmen kívül, sőt, talán inkább felette lebeg" (Elie Wiesel), mással össze nem hasonlítható. Mivel a német munkatáborokban (polkorrekt nyelven: „halálgyárakban") zsidók szenvedtek és nem mások (ha mások is, azok „nem úgy"), ezért szenvedésük egyedi, leírhatatlan és mással össze nem vethető. A szenvedésük azért különleges, mert ők szenvedtek. Ez az eszmefuttatás logikusan csak a zsidók felsőbbrendűségének - magában a tanban kimondottan nem szereplő - belátásához vezetheti a „hívőt". Finkelstein a „Holokauszt-ipar" című könyvében idézi Ismar Schorsch-t, a Zsidó Hittudományi Intézet elnökét, aki szerint a Holokauszt egyediségének dogmája „a zsidó kiválasztottság undorító szekuláris verziója". Emellett a zsidók által a világban elkövetett bármilyen embertelenséggel szemben immúnissá teszi a benne hívő zsidót, ha esetleg valami lelkiismeretféle megmozdulna benne.

A Holokauszt irracionalitásának dogmája a Holokauszt ok- és előzménynélküliségét, megmagyarázhatatlanságát tanítja. A Holokausztnak eszerint nincs oka, racionális magyarázata, csak és kizárólag a keresztények évezredes irracionális zsidógyűlölete felelős érte. Természetesen a keresztények „irracionális zsidógyűlölete" is teljesen önmagától való, arra a zsidók semmilyen formában nem szolgáltattak okot. Egyedüli és kizárólagos oka a keresztény népek (gojim) alacsonyabbrendűsége és az ebből eredő frusztráltsága, amely a jobb, okosabb, erkölcsileg magasabb szinten álló és ezért sikeresebb zsidóság elleni mérhetetlen irigységben öltött testet. „Kétezer éve... bennünket mindig fenyegettek.." - szipog Elie Wiesel, a Holokauszt pápája - „Miért? Minden ok nélkül."

Természetesen a Holokauszt-vallásnak is megvannak a maga „levitái", akik a hit terjesztésében és a kultusz fenntartásában játszanak fontos szerepet. Ezek a hivatásos Holokauszt-túlélők (akiknek száma csodás módon az idő előrehaladtával nemhogy fogyna, de szaporodik), élükön Elie Wiesel béke Nobel-díjas „Holokauszt-pápával", fősodratú történészek, és a világszerte működő Holo-disneylandek lelkes munkatársai és természetesen a különböző zsidó szervezetek. Ők működtetik a kultuszt, teszik jelenvalóvá „Auschwitz misztériumát". A kultusz a Holokauszt-megemlékezések és konferenciák, előadások végtelen sorából áll, ahol a „leviták" felidézik a keresztények szörnyű bűnösségét, bestialitását és a lappangó antiszemitizmustól való kollektív rettegésben egyesülnek a világzsidóság többi tagjával. A rituális rettegés tehát a kultusz fontos eleme, amit szorgalmasan gyakorolnak is. A szertartásokon részt vevő „keresztények" pedig megvallják bűneiket, leróják a leróni valókat és szertartásosan elhatárolódnak mindentől, ami a zsidóság érdekeit (elnézést, akarom mondani: érzékenységét) sérti, akár saját maguktól is.

Hajdan a diaszpóra zsidóságát „a könyv" tette egy néppé. A modern zsidóságot a közös rettegés. A Holokauszt-vallás úgy képes megőrizni és erősíteni a judaizmus visszaszorulása miatt válságba jutott zsidó identitás-tudatot, hogy közben a valóságosan (éppen a zsidóság által) elnyomott többség együttérzését is felkelti, így az esetleges ellenállás előzetes pszichikai leszerelését is kiválóan szolgálja. „Valójában az identitás politika és a Holokauszt nem azért olyan népszerű az amerikai zsidók körében, mert ők is áldozatok, hanem azért, mert nem azok." - jegyzi meg csípősen a Holokauszt-ipar szerzője. Tekinthetjük ezt a Stockholm-szindrómaként ismert jelenség (amikor a túsz szimpátiát kezd érezni fogvatartója iránt) össztársadalmi méretekben történő mesterséges előidézésének, egyfajta lelki terrornak is. A cél, hogy a világ nemzetei ne csak meghajoljanak a zsidó igában, hanem szeressék is azt, s az „elhatárolódom" varázsige mantra szerű ismételgetésével vessék ki maguk közül azt, aki e szeretetben nem hajlandó osztozni. „Mi nem elégszünk meg a negatív engedelmességgel, még a legnyomorultabb megalázkodással sem. Ha végül is megadod magad nekünk, annak saját szabad akaratodból kell történnie. Mi nem azért pusztítjuk el az eretneket, mert ellenáll nekünk; amíg ellenáll, soha nem pusztítjuk el. Mi megtérítjük, hatalmunkba kerítjük a lelke legbensejét, újjáalakítjuk. Kiégetünk belőle minden rosszat és minden képzelődést; a magunk oldalára állítjuk, nem látszatra, hanem őszintén, szívvel-lélekkel." - világosítja fel az éppen kínpadon nyújtózó Winstont tárgyilagosan O'Brien Orwell 1984 című regényében.

Kotkodus 2014.02.26. 16:32:31

a fidesz már nagyon régen kiengedte ezt a szellemet a palackból és folyamatosan táplálta is.
rogán ugyan egyszer fellépett egy rasszizmus elleni demonstráción (hogy kifogja a szelet az ellenzéki vitorlákból), illetve navracsicsnak volt egy magyar felelősséget felvállaló beszéde (az korrekt is volt!), de ezen kívül - emlékeim szerint - csak a retorika szintjén igyekezett a fidesz a fajgyűlölet ellen fellépni.
a kisebbségeket megalázó fidesz-közeli nyilatkozatok, lépések annál gyakrabbak voltak és soha semmilyen szankcióval nem jártak (cigányok állatok, deportálás idegenrendészeti kérdés, stb.).

hát igen... a felvilágosult átlag fidesz szavazó nem fajgyűlölő... csak nem szereti a cigányokat és a zsidókat...

"a képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt" (la rochefoucauld)
kár, hogy az átlag-fideszes nem képes értelmezni ezt az idézetet...

nemigenértem 2014.02.26. 16:32:56

@sinclairzx81a: Te beteg vagy!
Sztálin gulágján százezrek pusztultak el!
Ukrajnában 6-7 millióan haltak éhen a kollektivizálás idején az éhezéstől.
Az éhező fosztogató gyerekhordák miatt a 12évesekre is halálbüntetést engedett.
A nácikkal karöltve támadta megy Lengyelországot. Hitler nagy barátja volt! Addig semmi baja nem volt a nácikkal, míg nem támadták meg őt.
Aki Sztálint élteti, az börtönbe való!

sinclairzx81a 2014.02.26. 16:38:22

@panelburzsuj:
Ha jól értem Önt, a 'holodomor' az tulajdonképpen:

' személyes döntések sorozatából előálló végeredmény.'

Szerintem Ön szándékosan történelmet hamisít!

Semmi másról nem lehetett szó, csak mint az ukrán nemzetiségűek biztonsága érdekében végzett fokozottabb belügyi ellenőrzésekről, zöldhatárrendészeti eljárás kiterjesztéséről, földvédelmi programról, hogy a termőfőld kizsigerelésének elkerülése érdekében egy évre pihentessék a földeket, hogy aztán annál többet teremjenek majd.
(Vetésforgó, ugaros művelés)

Szigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások foganatosítása történt, hogy a különösen veszélyeztetett kiskorúak tápanyagcsatornáit óvják a fertőzésektől.

A halottak meg a már haldoklók közös sírba temetésének központi megszervezése pedig a még életben maradő családtagok gyászmunkájának segítése céljából lett elrendelve, valamint a lakosság fertőzéstől való megóvásának akkoriban korszerűnek és költséghatékonynak tekinthető közösségi sírgondozási eljárás meghonosítása érdekében.

E protokollt aztán záradékoló szövetségese is alkalmazta néhány évvel később, sőt továbbfejlesztette, bár az élőmunkaigényt túlbiztosított létszámú őrző-védő szakszolgálattal látta el.
(forrás: Szakállas Antal)

Bálint Anna 2014.02.26. 16:49:53

@Gérard Duchemin: Ez miért gyűlölet? Ha szar a sör egy kocsmában és reklamálok a pultnál, természetes hogy azt mondják, hogy menj máshova. Csak az menjen, akinek nem jó itt, a zsidók többségének ősei galíciából a mélyszegénységből jöttek ide, a nép már két évezrede vándorol a világban, nem okoz majd nekik gondot egy újabb országváltás. Aki viszont nem akar elmenni, mert jól érzi itt magát, az ne gyalázza a magyarságot, hanem próbálja magát magyarként megfogalmazni. Persze nagyon sok zsidó nem tesz semmi rosszat, de amíg van elég sok olyan, aki kifejezetten árt a magyaroknak addig fent fog állni az antiszemitizmus. Az emberek nagy része sajnos olyan, hogy megítél valakit, anélkül hogy ismerné... ez ellen nem lehet sok mindent tenni.
Én szarul érzem magam az összes baloldali párt miatt, akik átverték, kifosztották az országot, ami még a gyaerekeimre is ki fog hatni. Akkor nekik most el kell hagyni az országot? Persze szeretném, de nem utasíthatom erre őket. El kell fogadnom, hogy ők is itt élnek, bármennyire szar is nekem ez.

meszena 2014.02.26. 16:50:01

@Kotkodus: Amit a témában a fidesz mondott és tett az tehát nem ér, amit nem mondott az meg gyanús. Tehát a fidesz kokettál a rasszistákkal. Aha :)
Az előzetes ideológia döntéshez hozzáigazítjuk a valóságot. Így pont azt kapod, amit szeretnél. Ez a hozzáállás mindig is jellemző volt a hazai baloldalra, nincs új a nap alatt.

Kotkodus 2014.02.26. 17:01:15

@meszena: 1. elismertem navracsics beszédének az értékét (ergo, az "ér"). minden tiszteletem navracsicsé!
2. a fidesz-közeli rasszista megnyilvánulásoknak nem emlékszem, hogy lett volna bármilyen párton belüli szankciója (ergo nem gyanús, hanem konkrétan bűnpártoló).
3. én nem általánosságban beszéltem, hanem esetekkel alátámasztottam a mondanivalómat (ergo nem üresen általánosítok, min te).
4. a fidesz tényleg kokettál a rasszistákkal. aki ezt nem látja az vagy vak, vagy képmutató. választhatsz!
5. ha eszedbe jut 1-2 olyan eset, amely abba az irányba mutat, amit felvázoltam, írd meg! cáfolj meg! ha nem tudsz, akkor meg fogadd el, hogy nem tudod megcáfolni és maradj csendben!

meszena 2014.02.26. 17:03:49

Az értékelésből két szempont is kimaradt.
1, A Mazsihisz vezetőinek álláspontját, döntéseit a belső hatalmi küzdelem is befolyásolhatja: így akarják bizonyítani, hogy hatékonyak, rájuk van szükség. Lássuk be ez eddig sikeres.
2, Elég jelentős a zsidó vallásban is a szekularizáció hatása, de mindehhez párosul egy komoly asszimiláció is. Ha antiszemitizmust, veszélyt kiáltanak, akkor nehezebb zsidó származásúként elvegyülni. Ennek eredményességét nem tudom megítélni. Ahogy én látom, a zsidó származásúak jól érzik magukat ott ahol vannak, hiszen eddig is elfogadta őket a környezetük. (No, ez inkább feltételezés, csak kismintás tapasztalatok állnak rendelkezésre)

Kotkodus 2014.02.26. 17:06:38

@Bálint Anna: micsoda felvilágosult elme...
keresztény vagy?
jézus büszke lenne a szeretetről és elfogadásról alkotott okfejtésedre...
gratulálok!

Kotkodus 2014.02.26. 17:10:16

@z: a jobbik akcióit valóban többször letörte viktorka elvtárs, de a saját pártjában soha nem csinált rendet...

te szerinted ez mire utal? tényleg ennyire naiv lennél?

meszena 2014.02.26. 17:12:56

@Kotkodus: Amennyiben mindenki rasszista, aki nem vonulgat fel, s alá a rasszizmus elleni közdelem jegyében évente többször, és nem ismételgeti, hogy mindenki határolódjon el mindenkitől, akkor a rasszista fogalma olyan tág, hogy csak a balliberális(megélhetési) antirasszisták és antifasiszták fognak beleférni.
Ez a felfogás egyébként abból fakad, hogy a bal és liberális politikusok (és szimpatizánsaik )csupán önmagukat tekintik demokratáknak. (Ebben erősen emlékeztetnek a kommunista felfogáshoz, amely önmagát tartotta a leghaladóbbnak, és utána hosszú szünet.)
Ezzel kapcsolatban tehát esélytelennek látszik minden párbeszéd.

Kotkodus 2014.02.26. 17:21:33

@meszena: tudod, nekem elég lett volna, ha viktorka elvtárs elhatárolódik bayertől és megvonja párttagságát. volt róla szó... de - feltételezem - a szavazók kedvében járása miatt (mi más motiválna egy politikai pártot?) mégsem tettek semmit.

azt sem értem, hogy a veritas intézetet hogyan vezetheti egy olyan történész, aki nyilatkozataival megalázza a zsidóságot... nem lenne nagy lépés... de hát a fidesz szavazók, ugye...

gabuscica 2014.02.26. 17:27:25

@sinclairzx81a: na, ezért tűntök ti el a történelem süllyesztőjében. Mert ez az igazi vleményetek, mindenki tudja, akkor is, amikor krokodilkönnyeket sírva éppen ti magatok mondjátok Orbánt Sztálinnak.

Kotkodus 2014.02.26. 17:27:42

@z: amint fent már írtam minden tiszteletem navracsicsé!

ahogy ő fogalmaz: bayer megnyilatkozása egy demokrácia-ellenes nyilatkozat. a fidesz illetékes fórumai el is döntötték mi legyen egy ilyen demokrácia-ellenes nyilatkozat büntetése: SEMMI.

van még linked?

z 2014.02.26. 17:28:34

@Kotkodus: Egyébként ezt úgy kéred számon, mintha más (kormány)pártokban mindennapos lenne az egymástól való elhatárolódás.

Kotkodus 2014.02.26. 17:30:43

@z: amikor zuschlag volt tapló és tapintatlan a zsidósággal, úgy emlékszem kizárták a pártból... pedig ő nem egyszerű párttag volt...

van még kérdésed?

gabuscica 2014.02.26. 17:30:47

@z: elhatárolódott valaki Puchtól, Szilvásytól, Boldvaitó, Wieszttől? :D

meszena 2014.02.26. 17:35:33

@Kotkodus: Kibeszéletlen ügyekkel, eseményekkel, témákkal van tele a magyar társadalom. És nemcsak maiakkal, hanem sokkal régebbiekkel.A szocializmus alatt ezeket jegelték. De felolvadt. Ha csak a rasszista, antiszemita, fasiszta jelzők fognak röpködni nincs esély a párbeszédre és a megbékélésre. Szerintem a többség hajlana erre, és az elég is lenne. Ha a többség egyszer ezt megtenné, akkor a kimaradók már nem is számítanának...

Kotkodus 2014.02.26. 17:40:02

@z: erre nem emlékeztem! de egy kivételes eset, illetve egy kivételes ember (navracsics) nem csinál nyarat.
de üdítő kivételek, ezt elismerem!
ha az esetek többségében ez a fellépés jellemezné a fideszt, akkor nem volna semmi kifogásom.

mi a véleményed bayerről és kijelentéséről?
mi a véleményed szakály idegenrendészeti eljárást emlegető nyilatkozatáról?

z 2014.02.26. 17:43:04

@Kotkodus: index.hu/belfold/2009/10/20/zsidozasert_kitettek_a_fidelitas_hetkeres_alelnoket/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201402

Zuschlaggal kapcsolatban rosszul emlékszel. Ő folytatólagosan és bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalásért ült 6 évet, azért zárták ki.
A holokausztos viccelődése 2004-ben esett meg, 2010-ben zárták ki a lopási ügy miatt, a kettőnek egymáshoz semmi köze nem volt.

Kotkodus 2014.02.26. 17:46:46

@meszena: én úgy emlékszem, hogy volt komcsizás is gazdagon mostanában... nem beszélve arról, hogy a "ballib" szitokszó a "nemzeti" fórumokon...

és ironikus, hogy a leghangosabban komcsizók állnak az ügynökmúlt feltárásának az útjába...

vajon ez miért nem jutott az eszedbe, amikor a megbékélés és a párbeszédről papoltál.

különben abban egyetértek veled, hogy a fasiszta és náci bélyeget nem szabad mindenkire rásütni, aki műveletlen, vagy hülye.

azonban a magyar társadalom nem egy idegen-szerető társadalom (lásd pirézek). ennek tagadása egyszerű képmutatás. hiába, még sokat kell tanulnunk...

Kotkodus 2014.02.26. 17:49:12

@z: amennyiben válaszolsz kérdéseimre, szívesen reagálok...
de előbb te jössz... ha mersz...

apanna 2014.02.26. 17:52:38

@midnight coder: Egy kikeresztelkedett zsidó leszarja a származását, ha kérdezik megemlíti, de nem létszükséglete. Egy hitehagyott zsidó is nagyjából leszarja, csak akkor veszi elő származását, ha érdeke fűződik hozzá. Ráadásul ha hitehagyott,legalább nem kell 7 évenként elengednie a neki tartozó adósságát, mert nem köti a hit.

Kotkodus 2014.02.26. 18:05:43

@z: www.antiszemitizmus.hu/aktualis+vitak/a+zuschlag-ugy/a+zuschlag-ugy.html

5 napon belül le kellett mondania képviselői mandátumáról... mégsem emlékszem annyira rosszul...

egyébként a zuschlag-féle képmutatókat még a fideszes képmutatóknál is kevesebbre tartom.

de térjünk vissza bayerre és szakályra... van véleményed?

z 2014.02.26. 18:13:24

@Kotkodus: Bayerről az a véleményem, hogy nem kellene ilyeneket írnia. Én elítélem a rasszizmust, de nem látom, hogy a Fidesz különösen rasszista lenne. Ha az lenne, nem lennének benne zsidó vagy cigány képviselők (a Jobbik rasszista, na ott pl. nincsenek is). Mint pl. a Zuschlag-ügyből, vagy a sárbogárdi önkormányzatos cigányozás ügyéből látszik, megesik ez más pártokban is, a Jobbikban meg ugye kb. kétóránként.

De ez (sajnos), szerintem pártfüggetlen jelenség. Sajnos sem a Fideszből, sem más pártokból nem zárnak ki mindenkit miatta.

Szakály kijelentése sem állja meg a helyét, mert sok magyar zsidót is elvittek Kamenyec-Podolszkba.

Meglepő, hogy ezt írom, nem? Az a helyzet, hogy én nem vagyok elvakult Fidesz-hívő, ahogy nem is az mindenki, aki nem hasonlítgatja Orbánt a Sátánhoz nap mint nap.

2014.02.26. 18:20:09

Kun Béla, Rákosi, fél évszázad judeokommunista terror. Ez is benne van a "sikeres" együttélésben? A zsidók ezekért már kértek bocsánatot a magyar néptől?

Kotkodus 2014.02.26. 18:29:35

@z: intelligens válasz volt. annyiban meglepő csak, hogy viszonylag ritkán fut bele ilyenbe az ember fórumokon.

viszont a pártösszetételét tekintve, valljuk be, hogy a fidesz nem a szélsőjobb eszmékkel kokettáló keresztény-konzervatív pártként kezdte meg politikai életét...
és a kisebbség magasabb rangú fideszes képviselői jelenleg nem magyarországon politizálnak... véletlen? nem hiszek benne...

hogy a fidesz rasszista-e? nem tudom. nem látok bele a fejükbe. de a politikai haszonszerzés ösvényét járva biztosan nem ítélnek el minden párt-közeli rasszista megnyilvánulást. és ha nem rasszisták, akkor ezt még inkább elítélendőnek tartom... nekik az lenne a dolguk, hogy példát mutassanak!

biztos ismered az idevágó szomorú viccet:
- mondja bátyám, van itt a faluban antiszemitizmus?
- hát nincsen, de igény az volna rá...

én valahogy így látom az átlag-fideszes hozzáállását is... bízzunk benne, hogy tévedek!

z 2014.02.26. 18:29:39

@Kotkodus: Csak azt mondom ezzel, hogy mindent figyelembe véve kell gondolkodni. Nem szabad elfelejteni a Fidesz elhajlásaival párhuzamosan azt sem, hogy például az MSZP sem nagyon igyekezett pl. Horn Gyuszi bácsit elítélgetni azért, mert nem is csak valami intézet elnöke volt, hanem miniszterelnök (!) volt, mégis, ő is köztörvényes intézkedésnek nevezte a pufajkások vérengzését és nem nagyon ítélte el az 56 utáni megtorlásokat sem, sem a kommunisták bűntetteit úgy egyáltalán.

Itt most nem azt mondom, hogy mindig a másikra kell mutogatni, csak azért érdekes, hogy ebben mégsem látott senki akkor veszélyt, ahogy a Szabadság-téri szovjet emlékmű (!) miatt sem megy a hiszti, hogy kinek hol van itt a felelőssége. Mégsem riogat senki vöröskatonákkal.

Baloldali érték 2014.02.26. 18:29:55

"Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra!"

Látom itt a gyenge próbálkozás újabb "köteles beszédet" gyártani.

Vén Csataló 2014.02.26. 18:35:01

Ennek a nyomorult csatornatöltelék balliberális oldalnak nincs mondanivalója a XXI. századról. Ezek újra és újra a XX. századot játsszák, mint valami gramofon, amint felakadt a tű.
S hogy miért azt?
Mert az volt az utolsó időszak, amikor egy rövid időre sikerült (piszok nagy propagandával) a morálisan felsőbbrendűnek mutatniuk magukat.
Persze azóta csak kiderült miféle utolsó söpredékről van szó, naponta derül ki hogy minden, de minden hazugság volt, amit magukról mondtak. Ugyanolyan gyilkos, sötét szörnyetegekről van szó, mint amilyenek a nácik voltak. Semmi különbség.
De még zajlanak az utóvéd harcok.
Még megy az erőlködés.
Hogy újra és újra felidézzék a régi szép XX. századi időket.
De elnézve az elmúlt 25 évet, ennek vége van. Egy évtized és olyan élhetetlen lesz a bázis Nyugat-Európa, hogy a ma "legprogresszívebbnek" mondott rétegek is a pokolra fogják kívánni és küldeni ezeket a polkorrekt parazitákat.

z 2014.02.26. 18:35:20

@Kotkodus: Szomorú is lenne, ha tényleg lepatktálnának a szélsőjobbal, és én és jobban csíptem őket liberálisabb kivitelben, de ebben az országban az ilyen előfordul, a baloldal meg konkrétan milliárdosok gyülekezete, az is baromi hiteles. :)

röhögő 2014.02.26. 18:43:29

@Vén Csataló: Hú! Ez nagyon zagyva volt. Kevesebb metilalkoholt igyál!

Kotkodus 2014.02.26. 18:44:53

@z: gyufabával nálam tárt kapukat döngetsz. ugyan szerintem helyt állt miniszterelnökként, azonban soha nem lett volna szabad odaengedni!

ugyanakkor a kommunizmus eszméje nem volt rasszista. sőt!

A kommunizmus diktatórikus bűneit ugyanúgy el kell ítélni, azonban - ha a kommunizmust és a fasizmust hasonlítjuk össze - azért egyéni döntés szintjén nagy különbség van egy olyan rendszer között, amelyik kész téged integrálni, ha felesküszöl rá, valamint egy olyan rendszer között, amely ab ovo vágóhídra küld a szüleid származása miatt.

még egyszer hangsúlyozom, hogy az eszme nevében elkövetett bűnök tekintetében nem látok különbséget és hasonlóan kell üldözni is azokat.

de maga az eszme szintjén komoly értékkülönbség van a kommunizmus javára. az egyik integrálni akar, a másik pusztítani.

Kotkodus 2014.02.26. 18:46:00

@z: jogos! ráadásul volt kommunista milliárdosoké...

röhögő 2014.02.26. 18:46:40

@z: Horn Gyulának megölték a bátyját 56-ban, ugye tudod?

zobod 2014.02.26. 18:54:01

Van valakinek valami infója, hogy Lauder és a fidesz nem éppen baráti viszonya hatással van-e a hazai zsidóság és a kormány kapcsolatára?

Blogger Géza 2014.02.26. 18:56:06

Lázárnak teljes mértékben igaza volt a legújabb közvélemény-kutatási adatok alapján.

A zsidó és filoszemita kísérletek a magyar történelem átírására, illetve az emlékmű miatti hiszti a MAZSIHISZ részéről meghozták az eredményeket: a Jobbik brutálisan erősödött egyetlen hónap alatt. Gratulálok!

"A Jobbik támogatottsága nőtt: a teljes népesség 8%-a szavazott volna januárban a pártra, míg februárban 15%-uk, a pártválasztók körében pedig 14%-ról 19%-ra emelkedett az arányuk.+

index.hu/belfold/2014/02/26/tarki_igencsak_vezet_a_fidesz/

sinclairzx81a 2014.02.26. 19:03:58

@z:
''szt mégis meghaltak benne annyian, mint a holokausztban.'

Az lehetetlen, hiszen akkor legalább negyede annyiszor szerepelne a fejlett nyugati demokráciák emlékezetkultúrájában.

Mint olyan népirtás, ami soha nem szabad hogy megismétlődhessen.

El tudná Ön képzelni, hogy hétmillió éhenhalatott csecsemő, kislány, kisfiú, gyerek, asszony, öregember elképzelhetetlenül rettenetes szenvedése és halála ne lenne ismert a liberális demokráciákban?
1932-33 évben halálra éheztettek egy országot, Ön szerint ez tényleg megtörténhetett?

Hol, mikor volt erről legalább négyévente emléknap, megemlékezés az EU-ban például?
Na ugye.

Önök az antifasiszta küzdelmet sároznák be azzal, hogy azt híresztelnék, a hitleri gázkamrák szörnyűsége előtt már volt egy hozzá hasonló nagyságú népirtás.

Nemhagyjuk!

vezér01 2014.02.26. 19:22:09

@sinclairzx81a: Csípem az iróniádat ! :)

Mr. Fritz Teufel 2014.02.26. 19:24:52

@Blogger Géza: Ez egyrészt igaz, mert a MAZSIHISZ derekasan kitesz magáért, hogy megútáljuk.
De ha egyszer is eredetiben elolvasnád a Jobbik programját (nem a liberálzsidó körök által ellenőrzött átlagos médiából a kiforgatott, agyon ajwehholt változatát), akkor rájönnél, hogy igen jó program. Még lehet, hogy neked is megtetszene.

öreg zsidó blogger 2014.02.26. 19:31:44

Lázár tulajdonképpen nem mondott semmit, de azt úgy mondta, hogy mindenki azt gondolhatta, ami néki tetszett.
Egyébként úgy tudom, Magyaroeszágon valóban évszázadokon át a legkevesebb volt a zsidókkal szembeni atrocitás, pogrom talán egész Európában.
Tudom, hogy ezt mondani ma "nem trendi".

Németh László írta, hogy diákként már irodalmi szakkörben tevékenykedett, több zsidó gyerekkel egyetemben. Egyszer volt valami választásféle, ahol nem őt hozták ki legjobbként a társai. Egyikük így tájékoztatta N. Lászlót, hogy "tudjuk mi, hogy Te vagy a legjobb, de ha magunk közül valót emelhetünk ki, akkor miért ne tennénk?...
Szóval a másmilyen erkölcs okozhat gondot...

Visszatérve a "ki mit akar érteni" -hez, Lázár nagy szolgálatot tett "mindkét félnek":
a megélhetési zsidóknak is meg a megélhetési zsidógyűlölőknek is...

Persze, hogy iszonyú volt a Holokauszt. Persze, hogy nem szabad "megmondani" az érintetteknek, túlélőknek, hogy milyen magasra tegyék az érzékenységi szintjüket.
Persze, hogy rengeteg a "megélhetési" szempont. Ezt viselni kell!

seepheerd 2014.02.26. 19:46:25

@azbesztos: Amikor az ilyen barmokat olvasom mint Te vagy, egyre erősödik bennem az érzés, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.

Occam beretvája 2014.02.26. 20:01:01

@seepheerd: JÁRJ JÓ PÉLDÁVAL ELŐL MEGLÁSD KÖVETŐKRE TALÁLSZ !

panelburzsuj 2014.02.26. 20:08:18

@sinclairzx81a:
Kaptál végre jutalomfalatkát (@vezér01:) - köszönd meg szépen HaFr-nak, hogy összehozott a fogyasztóddal.

Rám már nincs szükséged.

mzperx0007 2014.02.26. 20:12:09

@Hümér Troppauer:
Ha nem is 85%, de 60%
"A Magyarországi Tanácsköztársaság felső vezetésnek körülbelül 60%-a zsidó származású volt, köztük a Tanácsköztársaságot gyakorlatilag irányító Kun Béla, Böhm Vilmos szocializálási, később hadügyi, Landler Jenő belügyi, Lukács György közoktatásügyi, Hamburger Jenő földművelésügyi, Rákosi Mátyás szociális termelési, Pogány József hadügyi népbiztos. A vörösterror három vezető alakja közül kettő: (Korvin Ottó és Szamuely Tibor) szintén zsidó származású volt. Ez a hatvan százalékos arány még az iskolázottabb és műveltebb magyarok egy részében is elfogadhatóvá tette a gondolatot, hogy „a magyarságnak védekeznie kell a zsidó veszély ellen”."

hu.wikipedia.org/wiki/A_magyarorsz%C3%A1gi_zsid%C3%B3k_t%C3%B6rt%C3%A9nete

mzperx0007 2014.02.26. 20:17:46

@mokkaczuka:
Esetleg megnézhetnéd azon diszkriminációk sokaságát is, ami a goj és a zsidók közötti különbségtételt egy "kissé" markánsabbá teszi.
Ami túlmegy a magyar "idegen" fogalmán.

Occam beretvája 2014.02.26. 20:25:28

Ma megnéztem a zátévén Braun Róbertet.
Igaz magyar embert ismertem meg személyében,
aki éjt nappallá téve azon dolgozik hogy ne is legyen antiszemitizmus.:-)

xenuka 2014.02.26. 20:29:05

1233-ban a Beregi erdőben, II. András - aki Jeruzsálem hercege cím tulajdonosa is volt - megesküszik Jakab pápai követnek hogy:
"a zsidókat és izmaelitákat kizárja a hivatalokból, jellel különbözteti meg őket a keresztényektől, nem engedi, hogy keresztény rabszolgáik legyenek, s hogy a keresztényekkel együtt lakjanak."

Mindez azért, hogy a Pápai átkot kiváltsa, amit azért kapott, mert nem tartotta be az Aranybullában a zsidókról írtakat.

Tehát 1233-óta csillagot viselnek és gettóban laknak.

Miért utálták már akkor is ennyire őket?

ember100 2014.02.26. 20:42:28

@vezér01:
Helló !
Oszt Szálasi mi volt ?

z 2014.02.26. 21:07:52

@Kotkodus: Tudom, hogy Gyuszi bát a bosszú is vezérelte, de ettől még pufajkás volt, aki később sem ismerte el ezt a tényt, hanem a törvényes end fenntartásáról beszélt, ami ugyanúgy ferdítés, mint Szakály hülyesége. Azzal súlyosbítva, hogy Gyulának még dobtáras is volt a kezében, nem csak szájhősködik.

A kommunizmus eszméje lehet, hogy integrálni akar, de sem Rákosi, sem Sztálin, sem mondjuk Pol Pot nem volt jobban kommunista, mint amennyire a keresztes háború keresztény volt.
Integrálódni nem mindig volt lehetőség a kommunista diktatúrákban sem, mert az embert kulák/nemes/burzsoá/értelmiségi/nemzetiségi vagy bármilyen más jogcímen sokszor még azelőtt bezsuppolták egy vagonba, mielőtt annyit mondhatott volna, "aláírom".

Egyébként az együttműködésre megvolt a lehetőség a nácik esetében is, itt van pl. egy illusztris lista a zsidó kollaboránsokról: en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_Nazi_collaborators

Plusz, tulajdonképpen mindenki halálraítélt kollaboráns volt a nácik nézőpontjából (hiszen csak magukat tartották felsőbbrendű fajnak), mégis elszövetkeztek bárkivel a céljaik érdekében, az SS meg nemzetiségileg színesebb volt, mint egy cserkész világtalálkozó. Ezek érdekes képek, például: answers.yahoo.com/question/index?qid=20131120093238AAawEiM .

Minden csak azon múlt mindkét esetben, hogy kinek milyen haszna származik egy együttműködésből, "gonoszsági" különbséget én nem nagyon látok köztük...

lilalalilalázik 2014.02.26. 21:14:54

Lázár csak úgy gondolkodik mint az ország lakosságának a 90%-a, semmi extra...Ezt teszi a színvonalatlan oktatás.

Occam beretvája 2014.02.26. 21:40:17

@lilalalilalázik: Ajvé.
csak 10% lenne az "igazhitü"?
S ezt tudja hungaróvalentjn is?
Vagy csak azok lennének akik azóta oktatódtak?
S mi van a maszop és a szadesz szavazóival?
Valahogy nem stimmelnek a számok.
Valami zavart érzek az erőben.:-)

neuro-toxin 2014.02.26. 21:55:11

Tehát kérem arról van szó, hogy ha úgy adnak a zsidóknak többszáz milliót, hogy az adományozó fél (neadj' isten genetikusan és eredendően) bűnös mivoltát kétségbe vonó szobrot is állítana fel, akkor az már egyből antiszemita lesz? Sajna ettől még jóvátétel címén amíg a világ a világ fizetnünk kell, de ez azért mégiscsak elég pikánsan hangzik! Vagy már most attól tartanak, hogy valahogy kibújnának ezek a gaz magyarok a végnélküli pénzosztás kötelezettsége alól, mert az nagyobb veszteséget is jelentene? Nem illik a koncepcióba a német megszállás? Azért ez beteg, nem kicsit.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.26. 22:00:18

@röhögő: "Horn Gyulának megölték a bátyját 56-ban, ugye tudod?"
Forradalmár volt??? :D

komplikato 2014.02.26. 22:23:09

@wallenberg8805: Ez alapján akár dél-francia paraszt is lehetne vagy korzikai. :D

komplikato 2014.02.26. 22:25:46

@ember100: "Oszt Szálasi mi volt ?"

Identitás zavaros örmény? :D
Gondolom a menyasszonya is értékelte, hogy pár évtizedig anyuka fontosabb volt nála.

laci_52 2014.02.26. 22:30:53

"nem hiszem, hogy Lázár pontosan belegondolt volna abba, hogy mit beszél"

Abba, hogy mit beszél, Lázár még pontatlanul sem gondol bele, akkora bunkó!

"Lehet, hogy "mindössze" a Jobbikot kívánta "nyugtatni""

Ez viszont egy nagy hülyeség, ez meg sem fordult Lázár fejében.

"Maga táplálja tovább és erősíti ugyanis az antiszemitizmust -- ahogy Orbánék eddig is tették"

Ez sem igaz, kormányszintű antiszemitizmus nálunk nincs.

Azt azért megjegyzem, hogy gazdag magyart, gazdag zsidót és csóró magyart is sokat ismerek, csóró zsidót egyet sem...

Egyébként sok nemzet példát vehetne a zsidó népről, legfőképp a magyar: nincs még egy nép a Földön, amelyik világméretekben úgy összetartana, mint ők...

Blogger Géza 2014.02.26. 23:19:46

@Mr. Fritz Teufel: Nos, egy szórólapjukat olvastam. Az a "multi fizesse ki itt a nyugati bér 80%-át" elég demagóg, ellenben életveszélyes lenne. Persze vannak vállalható pontok is, mint ahogy minden párt programjában.

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:25:17

@panelburzsuj:
Ön is tudja:
'Mindenki fölött az uralkodik, akinek megvan a hatalma ahhoz, hogy megvalósítsa amit amaz akar és elhárítsa, amit nem akar. Aki szabad akar lenni, az ne akarjon és ne kerüljön olyasmit, aminek megszerzése és elhárítása másoktól függ. Ha nem így cselekszik, rabszolgának kell lennie.'

Kommentjeim megjelenése nem tőlem függnek, ahogy az ezekre kapott reakciók sem.
Vagy ahogy Attila barátunk mondá:
'Ti mégse hallgassatok a szörnyülködőkre. És meg ne vessétek őket: Mindannyian és egyformán. Testvéreim vagytok.'
Hát így!

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:30:33

@gabuscica:

' na, ezért tűntök ti el'
El biza, mi mindannyian:

JA:
'Talán eltűnök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.

Már bimbós gyermek-testemet
szem-maró füstön száritottam.
Bánat szedi szét eszemet,
ha megtudom, mire jutottam.

Korán vájta belém fogát
a vágy, mely idegenbe tévedt.
Most rezge megbánás fog át:
várhattam volna még tiz évet.

Dacból se fogtam föl soha
értelmét az anyai szónak.
Majd árva lettem, mostoha
s kiröhögtem az oktatómat.

Ifjúságom, e zöld vadont
szabadnak hittem és öröknek
és most könnyezve hallgatom,
a száraz ágak hogy zörögnek.

1937. november'

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:53:15

nol.hu:

'A Mazsihisz magyar kormánynak küldött ultimátuma nem lesz képes megbontani azt az egységet és szimbiózist, amelyben hosszú évek óta élünk itt Gyulán, vagy éppen Hódmezővásárhelyen minden zsidó honfitársammal – jelentette ki Lázár János az Almásy-kastélyban létesítendő múzeum ünnepélyes alapkőletétele előtt'

itt pedig:
'"nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."'

Most akkor Gyulán, Hódmezővásárhelyen vagy a 'Kárpát medencében' éltek együtt ?

a Népszabadság idéz pontatlanul, vagy BP?

Miért?

Kotkodus 2014.02.27. 08:06:12

@z: gyufabá múltját és bosszúját szerintem másnak szántad.

természetesen voltak kivételek mindkét rezsim kegyetlenkedései között és - mint korábban is említettem - eszközeikben nem is volt különbség, hasonlóan is kell azokat megtorolni.

azonban a kommunizmus eszméje mégis az emberek egyenlőségéből indul ki, amíg a fasizmus az emberek, kultúrák és rasszok egymás alá-fölé rendeléséből. e tekintetben szerintem a kommunizmus eszméje közelebb áll a mai demokratikus felfogáshoz. persze ettől te még gondolhatod másképp, de el kell tudni választani az eszmét és az eszmét propagálók kegyetlen eszközeit. lásd (az általad is említett) kereszténység.

uckmuckfuck 2014.02.27. 09:56:01

Szerintem az is egy modja a hazugsagnak, ahogy te ezt a bejegyzest megirtad. Azt kokretan, amit a cimben irsz, Lazar nem mondta, csak te adod a szajaba. Marpedig, ha nincs a hatasvadasz cim, sose nyitottam volna meg ezt a bejegyzest.
Tul sokat latsz abba az egy szerencsetlen mondatba bele, olyan dolgokat, amiket o nem mondott.

gzeevi 2014.02.27. 11:05:46

@xenuka: Például azért is, mert nem voltak hajlandók elismerni, hogy a Messiás már megjött, Jézus személyében. Konok, megátalkodott népség, akik a mi Urunkat csak egy fattyú ácslegénynek tartják... Elég?

vezér01 2014.02.27. 12:41:26

@Kotkodus: Nem látok érdemi különbséget abban,hogy engem faji alapon gyilkolnak meg,vagy osztály-alapon.Marx irományait ma már fárasztó olvasgatni,de a jutyubon megnézhetnétek a "Szovjet sztori" című filmet.
Épületes!

ipus 2014.02.28. 08:37:26

@Hümér Troppauer:
bűnbak
www.mimi.hu/biblia/bunbak.html
Olyan személy, aki mások hibájáért lakol.
A kifejezés egy ókori zsidó szertartásra utal:
engesztelés napján a főpap kézrátétellel egy kecskebakra ruházta Izrael népének minden bűnét, majd a bakot kiűzték a sivatagba, a démonok közé.
Kérdezem: Akkor a zsidók most a kiűzött bakok, vagy Izrael népe, akiknek bűnük volt?
Nem mindegy! A szavak játéka, a mismásolás, a kitekerése a jelentéseknek. Ehhez a magyar mentalitású ember nem ért.

agentT 2014.03.01. 18:02:57

Szerintem nem kel lse emlékmű (semmilyen) se emlékév se semmi ilyen szar.
Akinek meg nem tetszik ami itt van, elhúzhat a közel-kelet egyetlen demokráciájába boldogan élni. Negyedszázada nincs vízumkényszer, Bécsből is meg Pestről is mennek gépek.
Minden jót.

Szúrófény 2015.02.16. 11:13:07

@belgabela: Rapcsák efftárs neveltje, jobb keze, képébe mászik testvéreinek? Rajtunk kívül ki van átverve? Mire tippeltek?

2015.08.12. 12:13:53

@Gérard Duchemin: Cicero 2000 éve: ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire Lázár nem 1 felvilágosodott ember!

2015.08.31. 15:46:43

@Gérard Duchemin: Cicero Kr.e. 106 – Kr.e. 43) írta aktuális politika uráról: Egy nemzet képes túlélni bolond vezetőit még az ambiciózusait is. De nem lehet túlélni a belső hazaárulást. Az ellenség a határokon kevésbé félelmetes, mert ismert, és nyíltan hordja zászlaját. De az árulók határainkon belül mozognak szabadon, az ő ravasz suttogásuk átoson a sikátorokon, kormány folyosóin is hallhatók. Az áruló nem néz ki árulónak, ő a nép nyelvén beszél, a nép arcát, érveit viseli, ő az emberi természet alantasságához szól, ami minden ember szívében titkon mélyen fekszik. Az áruló elrohasztja a nemzet lelkét, titokban éjjel dolgozik, alattomban aláássa a nemzet pilléreit, fertőzi a politikát, hogy ellenállni sem lehet. A gyilkos nem annyira félelmetes. Az áruló maga a pestis járvány.” (Kr.e. 106 – Kr.e. 43).

2015.08.31. 15:49:23

@belgabela: Ni csak ki beszél? Önismeret nincs? Skizofrénia jeszty?

marczy 2017.09.23. 14:23:42

Azon is el kéne kicsit gondolkodni, miért van az, hogy a MAZSIHISZ-hez kötődő hívek száma csökken, az EMIH-hez kötődőké meg nő. Talán azért is, mert utóbbi kommunikációja sokkal kifinomultabb és minden szempontból vállalhatóbb, akár a zsidóságon belül, akár kifelé. Ez utóbbi is fontos, mert ezen múlik, hogy mennyire lesz hiteles a fellépésük az antiszemitizmus ellen, és úgy hiszem, hogy az EMIH e téren is sokkal előbbre tart, miközben folyamatosan építi a közösséget és a hitéletet.
süti beállítások módosítása