1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.25. 15:05 HaFr

Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra!

Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Ha belegondol az ember ebben a minden ízében hazug, aljas és fenyegető mondatba, újfent megbizonyosodhat arról, hogy akár minden nap van lejjebb ennek a kormánynak -- és persze arról is, hogy az orbánista "emlékezetpolitika" nem kisiklás, hanem szerves része a tágabb kormányzati világképnek.

Több száz éven át sikeres együttműködésről beszélni még a mai alaptörvény szemlélete alapján sem lehet, ami -- mint tudjuk -- kiradírozta a '44. március 19-e utáni eseményeket a magyar történelemből -- még így is megmaradnak nekünk pl. a szép emlékezetű zsidótörvények, Kamenyec-Podolszk, a délvidéki vérengzés stb. De mivel természetesen semmit nem lehet kiradírozni, és nem lehet nem (részben) felelőssé tenni az egymást követő magyar kormányzatokat és kormánytagokat, Lázár kijelentése egyszerűen hihetetlen cinizmusra vall. Nyilván félreértették, natürlich.

Mármost az, hogy a Mazsihisz osztja meg a nemzetet, pontosabban ő veszejtheti össze a zsidókat és a magyarokat (azaz, hogy ezek etnikailag állnak szemben egymással egyébként, és ezután különösen), az nem kisebb fenyegetés, mint amelyek Milotaytól kezdve a zsidók ellen elhangzottak azoknak a szájából, akik a zsidókra több évszázad után már nem egy másik vallás híveiként tekintettek, hanem előbb egy asszimilációra képtelen kultúra, majd egy korlátozandó etnikum, legvégül pedig egy külön faj egyedeiként. Még a fenyegetés struktúrája is hasonló: a zsidók (lesznek) felelősek az antiszemitizmusért. Ha egyre többekben megfogalmazódik ez a gondolat, akkor bizony elképesztő ütemben száguld majd vissza ez az ország a pöcegödörbe!

Hozzáteszem, nem hiszem, hogy Lázár pontosan belegondolt volna abba, hogy mit beszél. (Lehet, hogy "mindössze" a Jobbikot kívánta "nyugtatni". Ennek az ócska játszmának ugyanez az ócska indoklása azonban már elvezetett egyszer a nyilasok hatalomra jutásához. Maga táplálja tovább és erősíti ugyanis az antiszemitizmust -- ahogy Orbánék eddig is tették. Miközben váltig azzal hízelegnek maguknak, hogy le is tudnák állítani. Le tudnák?)

Reménykedjünk tehát, hogy Lázár is csak ennek a sok szempontból tisztázatlan, szerencsétlen politikai kultúránknak a gondolattalan képviselői közé tartozik, akik automatikusan mondanak hülyeségeket akkor is, amikor egyszerűen csak hazudniuk kéne -- mert ez ivódott beléjük. Mert ezt is lehet. Lázárt ösztönzöm, hogy tanuljon meg legalább européer módon, civilizáltan hazudni, ha többre nem képes. Egy fokkal több lenne persze, ha kimondaná: a főnöke bármire képes annak érdekében, hogy megőrizze a hatalmát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr445832351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2014.02.25. 15:28:06

Hafr,a Fidesz szó szerint nem meri felállítani a valószínű régen készen álló szobrot,szerintem inkább a nemzetközi botránytól tartva,mintsem a belfölditől.
Ám a választások jönnek, és izibe. Ha szobor nuku, mondatatok azért jöhetnek,szép adagolással, és átgondoltan.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 15:34:43

@egyetmondok: Ez több ennél, mert a megosztásra épít

egyetmondok 2014.02.25. 15:46:27

@HaFr:
No,hát akkor ? Persze, hogy pontosan belegondolt a beszélő.

egyetmondok 2014.02.25. 15:53:08

@HaFr:
" Szabadítsuk ki a zsidó-magyar együttélés és identitás kérdését Trianon és a holokauszt alkotta keretből " --- mondja Navracsics.

Ez jó ötlet,talán vegyük ki azt a beteg mondatot a preambulum szövegéből,és máris lendültünk egyet a Navracsics javasolta irányba. Talán vegyék ki,akartam írni.

Inoffensus · http://inoffensus.blog.hu 2014.02.25. 17:10:28

Mi az, hogy "a zsidók és a magyarok együttélése"? A magyar definíció szerint nem lehet zsidó?

És mindezt két kormányzati szájból (Lázár, és a fenti kommentben idézett Navracsics) 2014-ben, éppen a Holokauszt emlékévben és éppen Magyarországon?

Amíg ez a két ember nem tisztázza, hogy rosszul fejezte ki magát, és magyar helyett keresztényt akart mondani, addig velük nincs miről tovább beszélni.

almodhi 2014.02.25. 17:22:24

Hogy jön ide Trianon? Milyen értelemben párja a zsidók meggyilkolásának?

nevetőharmadik 2014.02.25. 18:05:06

Lázár belegondolt és tudatosan fenyegetett. Nem azért, hogy az antiszemitizmus húrjain játsszon, hanem mert a fenyegetőzés az, amihez a Fidesz ért. Ennek a fenyegetésnek a kifejezéskészlete pedig antiszemita felhangú, mert zsidókkal kapcsolatban fenyegetés nem is hangozhat máshogy. Ez szükségszerű.

A Fidesz azonban nem antiszemita, hanem szociopata. Számukra nincsenek elvek, értékrendek, számukra minden és mindenki egyformán közömbös, vagy ha a köreiket veszélyezteti, akkor ellenség. Számukra az antiszemitizmus nem értelmezhető valami, hanem mások heppje, csak egy eszköz, amit olykor használni lehet. De nem értik, miféle eszköz, mert ők nem a zsidókat utálják, hanem mindenkit, aki nem ők. De nem értik, hogy valami veszélyes-e, vagy sem, mert nem is érdekli őket önmagáért senki és semmi.

B3NZiN 2014.02.25. 18:30:38

Remélem Deutsch Tamás avatja majd fel az emlékművet..

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 18:38:38

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A Lázár is zsidó, mikor borostás akkor jól felismerhetők a rasszjegyei:

m.cdn.blog.hu/mi/mittu-domain/image/borosta.jpg

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

kopp-ti 2014.02.25. 18:39:01

Mi történik a fideszesekkel ? Két nap , két elszólás , Kósa beismeri , hogy folyamatosan hazudtak az öszödi beszédről az elmúlt években , most meg Lázár jön azzal , hogy a zsidó vallású honfitársaink nem magyarok . Lázár akár át is igazolhat a jobbikhoz...

dual824 2014.02.25. 18:41:00

@Pistike nem komp lett(Elsőházy István ): "a kommentek alapján látom túl sok itt a tahó ebben az országban"

B3NZiN 2014.02.25. 18:48:07

@Pistike nem komp lett(Elsőházy István ): Nem értem mit hisztizel, magyarok lopják szét magyarországot. Teljesült az álmod.

Alkibiadesz 2014.02.25. 18:49:54

Inkább óvodás duri-murci ez a reakció ("nem én kezdtem, hanem a pistike") mint jól átgondolt és sumák fenyegetés.

fvipera 2014.02.25. 18:52:01

habony hétvégi fókuszcsoportos vizsgálata azt mutatta, választási szempontból hasznos dolog a mazsihisszel keménykedni. ezért lázár keménykedik. pragmatikusak ezek a fiúk. hatalom + lopás

aciduzzu 2014.02.25. 18:59:17

lázár egy buta parasztgyerek, ne kérdés...

de s mazsihisznek igaza van?

oké, hogy a magyar államgépezet is közreműködött a deportálásban, elismerték a felelősséget párszor, de hányszor kellene? és milyen gyakran?

továbbá a holokauszt 50 éves, 60 éves évfordulóját miért nem ünnepelték meg? miért pont a 70.-kel kezdik?

Moin Moin 2014.02.25. 19:04:45

@fvipera: @nevetőharmadik:

"Szemben a náci csürhével, a miniszterelnök nem meggyőződésből csinálja. Neki ez az egész csupán egy dramaturgiai eszköz. Funkcionális antiszemitizmus. Bedobja, működik. De nincs harag. Ez nem személyes ügy."

Forrás: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140225_Kampanyzsidok

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:11:44

@Inoffensus:

"Amíg ez a két ember nem tisztázza, hogy rosszul fejezte ki magát, és magyar helyett keresztényt akart mondani, addig velük nincs miről tovább beszélni."

Még úgy sem oké. Ugyanis léteznek nemkeresztény, és egyben nemzsidó magyarok is. Ezen kívül a magyarországi zsidók mind magyarok is. Valamint a keresztény valóban vallást jelent, de a zsidó nem csak vallást, hanem nemzeti kisebbséget is. stb. stb.

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:12:11

@aciduzzu:

de s mazsihisznek igaza van?

Igen, igaza van.

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:14:06

"Hozzáteszem, nem hiszem, hogy Lázár pontosan belegondolt volna abba, hogy mit beszél."

Nem is érti. Nem kompetens. Nem elégséges az értelmi képessége sem.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 19:15:21

@aciduzzu:

Amikor a magyar államgépezetet zsidók irányították a tanácsköztársaság idején, akkor az ebből következően zsidó államgépezet volt. Tehát van arra példa hogy zsidó államgépezet embereket gyilkoltat.

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:15:29

@kopp-ti:

"Mi történik a fideszesekkel ? Két nap , két elszólás , Kósa beismeri , hogy folyamatosan hazudtak az öszödi beszédről az elmúlt években , most meg Lázár jön azzal , hogy a zsidó vallású honfitársaink nem magyarok . "

Csak a bennük levő sötétséget, és butaságot hozzák felszínre. Nem adhatnak mást, mint a lényegüket.

toportyánzsóti 2014.02.25. 19:16:14

Visszafelé sül el manapság minden amit a narancsmaffia csinál,szép példa erre ez az emlékmű is.Ki a répa hallott eddig Kamenyec-Podolszkról 22 zzidótörvényről történészeken kívűl?Öszödöt is előszedték és arra volt jó a marharépáknak,hogy kiderüljön moszkovitya hazudott vastagon!Mekkora baromnak kell ehhez lenni?

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:18:46

@wallenberg8805:

Tehát van arra példa hogy zsidó államgépezet embereket gyilkoltat.

De mivel ez nem a zsidó mivoltukból fakadt, és nem mint zsidók tették, amit tettek, hanem mint kommunisták, ezért az észrevételed semmis, és súlyosan téves. Az, hogy több politikai csoport vezetőségében túlnyomórészt zsidók vannak, vagy voltak, az nem az miatt van, mert így kívánták a "zsidó érdekeiket" képviselni, hanem azért, mert sok értelmiségi csoportban felül vannak reprezentálva a zsidók. De ennek más oka van. És nem is a zsidó világösszeesküvésben rejlik a magyarázat. Vagy a marslakók támadásában. :-)

Gérard Duchemin 2014.02.25. 19:20:32

@toportyánzsóti:

Mekkora baromnak kell ehhez lenni?

Nagynak. Csak az a baj, hogy bármennyi dolguk is sül el visszafelé, valószínűleg az országban élő butább többség megválasztja újra őket. Most ebben az országban a butaságnak van rövid távú jövője, fellendülése.

zavaros 2014.02.25. 19:30:00

Mondjuk ki: kell a francnak az egész álszent, egyoldalú "emlékezés".
A magyaroknak egészen biztosan nem kell, de többségük Orbánék tekintélye és a békesség miatt hajlandó volt ezt is lenyelni.
Most lám, kiderül hogy a zsidóknak sem kell, csak zsarolással, ultimátummal, bojkottostól.

Akkor meg minek(kinek) erőltetni?
Majd ha egyszer a zsidó szervezet(ek)nek is eszükbe jut megemlékezni azokról a rémtettekről és korszakokról az elmúlt évszázadban ,amiket Magyarországon zsidó származásúak követtek el...
akkor valóban elindulhat egy érdemi párbeszéd.
De erre momentán semmi esély.
A múlt században 45 év judeobolsevizmus elkövetői, a tanácsköztársaság és a 45 utántól 1990-ig tartó korszak szereplői(hogy a "rendszerváltás" óta működő továbbélésekről se feledkezzünk), a Recsktől Szibériáig százezreket deportáló, meggyilkoltató, 1956-ban szovjet tankokkal hazájukra rontóakról nincs (még) szó.

Különösen pikáns az a tény hogy a mostani mazsihisztit előre is támogatásáról biztosította a Zsidó Világkongresszus amelynek az elnöke a sukorói "befektetés" miatt éppen a magyar államot 100 milliárdra perelő Ronald Lauder..

Bizonyára ilyenektől nő Magyarországon a filoszemiták aránya...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 19:36:56

@zavaros: tényleg elég zavaros volt -- finoman fogalmazva

zavaros 2014.02.25. 19:41:29

És a szokásos, menetrendszerint elsütött vallás/származás c. örök és szándékos kavaráshoz.

Vannak zsidó származású emberek.
Akik éppen így kutatják eredetüket:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

(Jelzem, ez a genetika nem az a genetika, ez ugyebár egy progresszív haladó genetika stb.
Mert ha ne adj' Isten gojok kezdenék kutatni pl. a zsidók származását, genetikáját, firtatni származásukat, eredetüket. Akkor az náci,fasizmus,anti-és egyéb szemitizmus, meg fajkutatás .

Ha meg zsidók teszik mindezt
akkor ez a genetika nem az a genetika, így mindjárt más, ez természetesen egy progresszív haladó genetika , ez a fajkutatás nem az a fajkutatás stb. )

És a zsidó származásúak közül vannak aki zsidó vallásúak, vagy más vallásúak, vagy akár vallástalanok is.
Utóbbiakkal sok gond volt a múlt évszázadban (is)Magyarországon(is), a kun bélák, számuelyk,rákosik örökségével is illene valamikor szembenézni.
Ha már emlékéveknél tartanánk.

liebend 2014.02.25. 19:41:38

Mi ebben a fenyegető!? Ha a zsidó szervezet mondja ugyanezt a magyar államról, az nem negatív? Arra célzott, hogy "bas.zátok meg, drága hőbörgő honfitársaim: a holokauszt emléknapot bevezettük, egy valag pénzt adnánk a megemlékezésekhez, kinyilvánítottuk számtalanszor a magyar állam felelősségét (!) bizony utána lehet nézni, holokauszt emlékmúzeumot hoztunk létre, most még egyet létrehozunk, Ti meg azt mondjátok antiszemiták vagyunk, pont kampánykor. Köszönjétek magatoknak, ha plusz 10 százalék kapásból a Jobbikra szavaz emiatt, amit mi sem szeretnénk, valamint sokakban megbotránkoztatást kelt nyilvánvaló elköteleződésetek, pedig ezek az emberek vagyunk antiszemiták. Egy ilyen helyzet valóban zavarokat okoz a kapcsolatokban. Persze majd négy évig, amikor kisebbségből kell kormányoznunk miattatok, majd nyomjátok, hogy majd minden magyar fasiszta, ok. De hol jó ez nektek, drága honfi és nemzettársaim?" Ezt akarta kb. mondani és k.rvára igaza van!

fvipera 2014.02.25. 19:44:58

@aciduzzu: az emlékmű és a preambulum azt üzeni, nem felelős a magyar kormány a deportálásért. a mazsihisz ezt vitatja. miben téved?

fvipera 2014.02.25. 19:48:59

@liebend: ugye azt érted, hogy az alaptörvény preambulma és a tervezett emlékmű éppen a magyar állam felelősségét vitatja. abban igazad van, hogy orbán azért provokálja a mazsihiszt, hogy szavazatokat szerezzen. azoknak a szavazatát, akik, hogy is mondjam finoman, nem túl éles eszűek (tudod, akik rezsifórumokra járnak), nem pedig ilyen okos srácok mint te, aki átlátsz a szitán

zavaros 2014.02.25. 19:49:21

@HaFr:

Rendben, akkor lefordítom olyan zuzmói szintre, ahonnan már lehetetlen úgy tenned mintha nem értenéd.
Nézzük a mazsihiszti követeléseit:

"Azt is kimondták, ha a kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán nem változtat, a Mazsihisz a Civil Pályázati alaptól elnyert támogatásokat sem veszi igénybe.

A közgyűlés arra kérte Orbán Viktort, állítsa le a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű felállítását, mert annak szimbolikája hozzájárul a nemzeti felelősség elhárításához. Állítsa le a Sorsok Háza-projektet, mert annak történelemfelfogása a mai napig ismeretlen a szervezet szakemberei számára, a projekt vezetője pedig érdemben nem működik együtt a Mazsihisszel."

Vegyük sorban.
Nem vesznek igénybe állami pénzeket? Csak helyeselni tudom.
Állítsa le Orbán a Szabadság-téri szobor felállítását? Valahogy csak megleszünk nélküle, pláné ha two in one akcióban a szovjetet is lebontják, máshová helyezik át.
Állítsa le Orbán a Sorsok-háza projektet? Üdvözlendő kérés, kell a francnak, még magyar embert nem hallottam hogy azzal ébredt volna, hadd szórjunk el pár milliárdot ilyesmire.

Egyszóval, ha fenti követelések megvalósulnak, sőt az egész x milliárd közpénzre tervezett " Holokauszt év" úgy ahogy van megy a levesbe, a zsidóság meg úgy és ott emlékezik ahol akar és főleg saját pénzéből...
akkor azt mondom:megérkeztünk.
Sőt: rögtön ezzel kellett volna kezdeni.

harper 2014.02.25. 19:50:31

@nevetőharmadik: "A Fidesz azonban nem antiszemita, hanem szociopata. Számukra nincsenek elvek, értékrendek, számukra minden és mindenki egyformán közömbös, vagy ha a köreiket veszélyezteti, akkor ellenség."

Szépen megfogalmaztad a fajtád lényegét. Na most pedig eriggy' dolgozni!

tábormegsemmisítő 2014.02.25. 19:51:11

"akár minden nap van lejjebb ennek a kormánynak "

Ugyanez a blogolóról is elmondható. Elég csak elolvasni a címet, az indulatok felkorbácsolására játszik, mert az olyan cool. Aztán már fel sem tűnik, hogy mondanivaló az nuku. Felelősség még annyi se

fvipera 2014.02.25. 19:52:29

@toportyánzsóti: ebben tévedsz, sajnos. orbán a mazsihisz kiprovokált bojkottjával hergeli a nem túl képzett honfitársainkat, pusztán választási matematikai megfontolásból. orbán időhorizontja egészen pontosan április 06. 1 perccel sem tovább.

fvipera 2014.02.25. 19:56:12

@zavaros: orbán hasznos idiótája vagy. téged reprezentál habony fókuszcsoportja. küldd el a kommented habonynak, boldog lesz, pont az ilyen hülyék miatt beszélte rá a félművelt orbánt az emlékműre.

Gábor2000 2014.02.25. 19:56:19

@liebend:
Véleményem szerint kb. igazad lehet.
Egyre inkább szaporodik azoknak száma, akiknek elege van már egyszer s mindenkora ebből az állandó zsidó fájdalomból. Nincs az a kártérítés, nincs az a bocsánatkérés ami valaha is elegendő lenne ahhoz, hogy ne keletkezzen újra és újra valami zsidó érzékenység. Abba kellene már végre hagyni ezt a világméretű nyomulást, mert ebből így előbb-utóbb tényleg újra valami tragédia lesz. Nem kell feltétlen a zsidóknak a normális embereket saját maguk ellenségévé tenni, vannak azok már így is elegen ha csak nem túl sokan is. Némi empátiát mindkét részről, mert ez így nagyon rossz irányba mutat. S mielőtt ezt valaki félreértené, ez nem fenyegetés, ez egy abszolut megértő és aggódó halvány próbálkozás.

almodhi 2014.02.25. 20:06:27

@Gábor2000:
"Abba kellene már végre hagyni ezt a világméretű nyomulást, mert ebből így előbb-utóbb tényleg újra valami tragédia lesz."
"S mielőtt ezt valaki félreértené, ez nem fenyegetés ez egy abszolut megértő és aggódó halvány próbálkozás"

aha, amikor a náci aggódik és megért

Gábor2000 2014.02.25. 20:13:31

@almodhi:
Hát ez az idiótaság tényleg tragikus!
Ha én is hinnék rasszokban mint te, akkor most nagyon szívesen letagadnám a fajtámat !
Én nem azért mert félnék, hanem mert képtelen vagyok azonosulni ezzel véget nem érő gyülölködéssel.
De hát te tudod, hajrá előre, biztosan jó az az út amire rátévedtél és képtelen vagy letérni róla !

conmorientes 2014.02.25. 20:14:57

Azt gondolnók inkább Lézer Jánosnak kellene nagyon vigyáznia magára, mert az általa tett nyilatkozatok több honfitársunkban - így bennem is - aggodalmakat keltenek abban a kérdésben hogy a gyengelméjű kormnyzati politikusok és a náluk csak egy hangyányival kevéssé terhelt nép képes-e a továbbiakban is békésen együtt élni, amely évszázadokon át néhány buktatóval együt egyebekben sikeres volt a Kárpát-Medencében.

Kellene kissé okulni keleti szomszédainktól mostanság. Jánosunk ! Vigyázó szemedet ne csak a Paksi bővítés miatt vesd keletnek.....

Gábor2000 2014.02.25. 20:18:04

@almodhi:
A te világodban tényleg csak zsidók léteznek meg nácik ?
Mert akkor te tényleg agódhatsz életed végéig, meg az utódaidért is ezer évre előremenőleg.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 20:20:13

@liebend: Akkor miért nem azt mondta?
Ja, hogy egyértelműen fogalmazni az problémás?

Spacecake 2014.02.25. 20:24:44

A MAZSIHISZ árt a zsidóknak,még az is lehet nem véletlenül.

Amúgy Lázár kijelentésével az ég világon semmi gond nincs.

bbwd 2014.02.25. 20:24:52

@fvipera: de szóban már számtalanszor elismerték és megkövették őket

meddig kellene még?

2014.02.25. 20:26:01

Szerintem a holokausztról tehetnek a zsidók. Eleve tőlük antiszemitább nép nem nagyon van a földön. Külön szavuk az emberiség nagyobbik részére, akik nem zsidók(goj). És a gojokat mind alsóbbrendűnek tekintik. Biztos van itt, aki örül annak, hogy bizony a zsidók megvetik, nekem azért ez nem annyira jön be.

Vajon miért pont ők lettek az áldozatok? Véletlenül, sorshúzással lettek kiválasztva? Vagy pedig okuk volt akkor és ott pont őket választani? Mivel szolgáltak rá erre? Vajon miért utálja most őket a világ nagy része? Vajon nem túl nagy a befolyásuk lélekszámukhoz képest?
Megannyi kérdés, amire nem tudunk biztos választ. De ideje lenni eldönteniük, hogy magyarok vagy zsidók, esetleg zsidó vallású magyarok, ha létezik ilyen.

Gábor2000 2014.02.25. 20:37:42

Ja és gratulálok a szerzőnek is. Kiváló munka, a megbékélés jegyében született, csak így tovább. Biztosan vannak zsidók akiknek tetszik ez, de az is biztos hogy a többségüknek csak kárt okoztál ezzel a remekművel.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 20:37:49

Már bocsánat, véleményem szerint aki hőbörgést és zsidó túlérzékenységet emleget, annak valószínű hangyafasznyi elképzelése sem leend arról milyen az, amikor mai 50-es ként azért nem ismer senkit az ember a családjából, felmenőiből, mert valakiknek méltóztatott a rokonságot legyilkolászni merő haszonszerzés reményében.
Szóval. Akit sért a zsidóság "állandó holokauszt emlegetése", az vessen némi megismerő pillantást önnön lelkébe, és keresse már meg a nemtetszés okát. "Miért is zavar ez engem?"
Namármostanpedig, ha esetleg csípné a szemét bárkinek a háború előtti, az értelmiségiek közötti szidó túlreprezentáltság, annak ajánlanám figyelmébe az okokat. /érdeklődő honfitársaimnak szívesen kifejtem/
Természetesen voltak a tanácsköztársaság és a Rákosi rendszer vezetői között zsidók, de csak olyan számban, mint azt a fentebb említett túlreprezentáltság indokolja.
Aki nem akar feszültségeket generálni, az ne emlegessen Magyarországgal kapcsolatban olyan állításokat, miszerint itt zsidók a kommunizmus álcája alatt magyarokat gyilkoltak volna.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 20:42:54

@roli101:
Némi tanulással azért behozhatod az intellektuális lemaradásodat. A kérdéseidre a válaszok már rég ismertek, csak olvasni kell. Tudod, papíron sok pici ábra sorba rendezve.
Ámbátor szavaidból ítélve még mindig a legendák világában élsz, és nyilván szájhagyomány útján szerzed az ismereteidet.

Ati26 2014.02.25. 20:43:47

@roli101: hát igen, az okfejtés hogy miért akarnak tőlük megszabadulni pár százévente mindig elmarad. A rómaiak, a középkori királyságok, a németek egyszer csak felkeltek és nagyon utálták a jóságos zsidókat a semmiért...

A mai világban pedig azzal hogy folyamatosan sírnak, a velünk vagy ellenünk álláspontra helyezkedés mentén nyomulnak egyre több embert kezd kiidegelni. Az pedig, hogy már a csapból is a zsidó szenvedés folyik egyszerűen kibaszott unalmas.

Miközben Izraelben olyan diszkrimináció van mindenféle vallással ,bevándorlóval szemben hogy az már felháborító és akkor még a palesztinokról nem is beszéltünk.

2014.02.25. 20:46:07

Mér, a zsidók nem etnikum? Mindig csodálkoztam ezen a dupla- tripla stb. identitás-dolgon, nekem abszolút nem egyértelmű pedig igazán vegyes környezetben nőttem fel.
A mazsihiszről annyit, hogy ha a zsidóság en-bloc nem akar részt venni a megemlékezésen akkor lehet nincs szükség megemlékezésre. Engem legalábbis nem érdekel... inkább adjanak pár ebédet a szegényeknek ha már közpénzt kell költeni.

2014.02.25. 20:46:38

@Hümér Troppauer: Köszönöm a tényeket, igazán sokat tanultam tőled. Goj vagy-e?

Gábor2000 2014.02.25. 20:48:59

@Hümér Troppauer:
Teljesen igazad van.
De azért te is éld bele magad a nem zsidók helyzetébe egy kicsit. Ez az állandó antiszemitázás talán még belőled is szép lassan egy antiszemitát varázsolna, pedig nem hinném, hogy ezt szeretnéd.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 20:52:52

@roli101:
Származásom mennyiben befolyásolja olvasatlanságodat?
De lásd, segítek: apai ágról 1/2 kun, 1/8 görög, 1/8 zsidó, a többi morva
anyai ágról valamennyi török, magyar, és némi alföldi tót.
És Te! tudod ki vagy?

almodhi 2014.02.25. 20:53:08

@Gábor2000: Tényleg azt hiszed, hogy amit írtál az nem fenyegetés? Hogy bármi köze van a megértéshez?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.25. 20:53:17

@Hümér Troppauer: "milyen az, amikor mai 50-es ként azért nem ismer senkit az ember a családjából, felmenőiből, mert valakiknek méltóztatott a rokonságot legyilkolászni merő haszonszerzés reményében."
Ez, hogy jön ki matematikailag?
(Majdnem 70 éve befejeződött a II. vh.)

almodhi 2014.02.25. 20:57:06

@vuvuzela importőr:
"akkor lehet nincs szükség megemlékezésre."

A megemlékezésre elsősorban nekünk "magyaroknak" lenne szükségük. Hogy végre egyszer szembe tudjunk nézni a sok szörnyűséggel és a szégyennel, amit a felmenőink hoztak ránk.

almodhi 2014.02.25. 20:57:43

@almodhi: szükségük = szükségünk ez most itt fontos.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:00:08

@Gábor2000:
Hidd el, értem a nem szidókat, jómagam is az vagyok, (mint fentebb írtam: vegyes mint a kódis szar copyright by a nagyanyám)
Néha engem is irritál. Komolyan.
Mindennek ellenére, nem kezdek el zsidózni, hanem azt mondom: Oké, mondják talán okuk van rá. Nézd ez a nép 2000 éve szanaszét a világban. Tudod miért vannak még mindig? Mert ők voltak az egyetlen nép, ahol mindenkinek meg kellett tanulni írni, olvasni, számolni. Semmi mással nem tudtak fennmaradni, csak az eszükkel. Ez a többség baja velük, mert minden előnyüket ebből merítették. Sok más mellett persze.
Abba kéne már hagyni ezt az egész szarságot, mert a vége tényleg nem lesz jó. Senkinek.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 21:02:32

@Gérard Duchemin:

Nem mint kommunisták tették, hanem mint zsidók, mert statisztikai valósíznűsége nincs annak hogy véletlenül pont zsidók csoportosulnak a magyarországi kormányba úgy hogy annak többségét adják, az csak szándékos etnikai törekvés eredménye lehet, amelyhez álcázásul felhasználtak egy ideológiát.

Gábor2000 2014.02.25. 21:02:59

@HaFr: Esetleg tudnék ajánlani cigányosat. Biztosan lehet találni valami balfácánságot ebben a témában is a regnáló kormányzat részéről. Az talán annyiban érdekesebb is, hogy ott a balos rasszisták is előjönnek röfögve a moslékra némi orbánozással.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:03:09

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Ma karitatív vagyok, na jó, segítek.
Ha valakinek az anyja gyerekként hazajön a haláltáborból, és senki mása nem marad. Például. Tudod? Akkor.
Ez a legfontosabb ami neked lejön abból amit írtam? Édes istenem, ...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.25. 21:05:01

@Hümér Troppauer: Ha SENKIT nem ismerek a családomból, akkor árva vagyok, vágod?

almodhi 2014.02.25. 21:05:45

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:

"A nagyszüleid jó nagy szarok voltak!"

A nagyszüleim, azok csak mértékkel (nem vettek részt semmiben, csak kussoltak mint több millió honfitársuk). De a nagyapámnak volt egy nyilas bátyja, az tényleg egy mocskos gazember volt.

Gábor2000 2014.02.25. 21:07:41

@Hümér Troppauer:
Igazad van persze, de csak a kölcsönös tisztelet révén megy ez és a politikától teljesen függetlenül.

2014.02.25. 21:07:56

@Hümér Troppauer: Én nem ismerem és nem is akarom a származásomat. És valójában a tied sem érdekel. Bár érdekes kérdés, hogy zsidónak tartod-e magad? De meg se mond.
Viszont arra még mindig nem kaptam tutira biztosan jó választ, vajon miért utálja most is őket a világ nagy része? És mivel járultak hozzá, hogy ők legyenek a holokauszt áldozatai, nem pedig mondjuk a kunok vagy a tótok?

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:08:27

@wallenberg8805:
Kifejtenéd, milyen zsidó kormányok irtottak milyen magyarokat faji alapon?
Hogy lehet Wallanberg néven ilyen faszságokat leírni? Ha csak nem meggyőződésből!

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:13:16

@roli101:
Azt nem tudom, hogy a világ nagyobbik része utálja-e a szidókat, /nem beszéltem a világ nagyobbik részével)
A bűnbak szerepre tökéletesen megfeleltek (ez szociálpszichológia) már a rómaiak idején is, a történet itt kezdődik, idevágó szakirodalomként kezdj el ...mondjuk Josephus Flaviust olvasni.
Ha végeztél a "Zsidó háború"-val, gyere vissza beszélgetni.

mokkaczuka 2014.02.25. 21:13:39

@wallenberg8805: Nem volt zsidó államgépezet. Olyan emberek alkották, akik szembekerültek zsidóságukkal is, magyarságukkal is. Nemhogy nem voltak zsidók, még csak nem is hittek Istenben.

makukula 2014.02.25. 21:13:50

@Inoffensus: Ajaj, úgy látom a mazsihisznek is magyarázkodnia kell előtted:

"A józsefvárosi Sorsok Háza helyett a magyar-zsidó együttélést bemutató intézményt hozna létre a Mazsihisz - derül ki a szervezet vezetőség által Orbán Viktor kormányfőnek írt levélből"

2014.02.25. 21:16:06

@almodhi: Sok csúnya dolog történt és történik a világban. Azt hiszem elég nagy volt a holokauszt marketing ahhoz, hogy mára mindenki tudjon róla. Sok népnek megvan a maga nemzeti tragédiája, érdekes, hogy ez az egy amire folyton emlékezni kell és szégyenkeznem kell, ha nem szégyenkezem hangosan miatta. Ez hivatalosan is el van ismerve elég régóta tudtommal. Én szívesebben venném ha olyanokra fókuszálnánk amiről ahhoz képest nem sok szó esett. Pl a kommunizmus évei, ott még tuti van egy csomó olyan akit el lehetne kapni és felelősségre lehetne vonni. Az oroszokkal való nagy barátságot is kicsit képmutatásnak érzem, nemrégen még megszállás alatt voltunk. Azok az évek alatt is volt épp elég politikai áldozat. Nem akarom hogy áldozatot játsszunk és kártérítéseket kezdjünk kéregetni, de tiszta vizet kellene önteni a pohárba és helyükön kezelni ezeket a dolgokat.

Alkibiadesz 2014.02.25. 21:17:18

@aciduzzu:
"oké, hogy a magyar államgépezet is közreműködött a deportálásban, elismerték a felelősséget párszor, de hányszor kellene? és milyen gyakran?"

Na de most nem is azon megy a vita, hogy "tessék megint elismerni a magyar állam felelősségét", hanem azon, hogy "ne tessék olyan emlékművet emeltetni, ami elfedi a magyar állam felelősségét".

mokkaczuka 2014.02.25. 21:20:12

@Gábor2000: Szerintem meg a náciknak kéne kurvára vigyázniuk. Ebben a mai világban a pénz, paripa, fegyver 90 %-a olyan erők kezében van, hála Istennek, amelyek rühellik ezt a tetves antiszemitizmust. NAGYON rühellik.

almodhi 2014.02.25. 21:22:51

@vuvuzela importőr: "Sok népnek megvan a maga nemzeti tragédiája, érdekes, hogy ez az egy..."
...nos ez az egy, amit mi magyarok is csináltunk.

Szerinted a "holokauszt-marketing" kifejezés nem kegyeletsértő? Egyáltalán mit értesz alatta?

Gábor2000 2014.02.25. 21:24:15

@Alkibiadesz: Már ne haragudj, de magadtól rájöttél volna erre az isteni igazságra, hogy ez az emlékmű a magyar állam felelősségét hivatott elfedni ? Nem súgott neked ebben véletlenül valaki ? Pld. a az állandóan antiszemitázó "baloldal" esetleg ? Biztos vagy te abban, hogy a zsidó-magyar viszonyt össze kell keverni a piszkos politikával ? Csak mert én nem. Sőt kimondottan károsnak tartom. S elég szerencsétlen, hogy néha a zsidó vezetők is felülnek erre a vonatra.

2014.02.25. 21:26:57

@Hümér Troppauer: Ennyi a válaszod? Olvassak el egy könyvet? Ha a Bibliát elolvasom, akkor igazat olvasok? Ha elolvasom Flavius művét, akkor az igazságot fogom olvasni vagy csak egy látószöget, egy véleményt?
Akkor a holokausztot tulajdonképpen a rómaiak okozták? A zsidóknak soha semmi köze nem volt az őket ért atrocitásokhoz. Mindig rosszkor, rossz helyen voltak és nem volt szerencséjük?
Lehet, hogy te olvasott vagy, bár én meg világlátott és egy kicsit olvasott. Menjél el mondjuk Bagdadba és kezdj el kiabálni, hogy zsidó vagy, meglátod mennyire szeretik őket. Magyarországon ugyanezt megtéve, mondjuk csak leköpnek vagy megvetően néznek.

Felsőbbrendűségi komplexusod kicsit zsidósan hat, lehet mégis annak tartod magad.

Csekkliszt#10 2014.02.25. 21:28:47

Tipikus mocskos orbáni fideszes hazugság es megfélemlítés. Ők basszák szét az együttműködést es rákenik a másik félre. Kurvára ciki mert nem tudnak a szokásos eszközeikkel élni es eltiporni akik útjukban vannak - mármint a választások előtt. Hogy utána mit fog kapni a mazsihisz, azt nem teszi ki az ablakba. Mini führer koztudottan bosszuszomjas ès semmilyen sérelmet nem hagy bosszú nélkül.
Csak remélni tudom hogy így jár ő is mint ukrán druszája, földönfutó kész, ráborul a sok szar, amit okozott. Ja, hogy lézerjani felfér-e a menekülő járműre azt nem tudni de nagyon dolgozik érte.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:30:33

Tegye meg nekem valaki, de komolyan kérem! Magyarázza már el valaki, miért is kell a német megszállásnak emlékművet állítani?
Ne a lózungokat, hanem az igazságot ha lehet kérnem! Köszönöm.

mokkaczuka 2014.02.25. 21:30:39

@bbwd: Szóban semennyiszer. Most már a tetteknek kellene következniük, azaz a közgondolkodás átalakításának - annak, ami pl. a németeknél tisztességgel végbement. Itt még ma is ott tartunk, hogy egy tetves nyilaspárt hajszálra annyi szavazatra számíthat, mint amennyit 1938-ban kaptak. A nép agya, apukám. Azt kéne már kezdeni megmunkálni. Kezdve az iskolával. Mert addig hiába a bocsánatkérés. Szart se ér, hogy hivatalosan megtörténik (Horn megtette egyébként), ha a vállalt nemzetközi kötelezettségeinket megszegve pl. nem tiltjuk be a Jobbikot, ami csak a választási földrajz akadályoz meg abban, hogy ne húsz százalékkal kerüljön be az Országgyűlésbe. Ez az egyik. A másik, hogy hogy lenne már napirenden bármiféle megbékélés, ha TAGADJÁK?! A magyar társadalom egyik felét kb. kibaszottul nem érdekli az egész téma, legfeljebb idegesíti, a másik fele részint ünnepli, részint meg nem történtnek tartja a Holokausztot, miközben Trianont hörgi, hogy az mennyivel nagyobb tragédia, és a zsidók csinálták. Tényleg, mekkora kibaszott tragédia, hogy egy világháború kirobbantásáért és elvesztéséért nem nyalják ki a seggét egy, a kisebbségeit szisztematikusan vegzáló és a seggébe tömő, középkorból itt maradt hatalomnak, hanem elveszik a területeit? Igen, a vesztesekkel ez szokott történni, lásd Németországot, lásd Ausztriát, lásd Törökországot, amit az első világháború után totál meg akartak szüntetni! Hogy lehet ezen baszni valakinek az anyját kilencven év után? Örüljön, hogy a szlovák-szerb határ nem a Balaton, mert az is szóba került.

Gábor2000 2014.02.25. 21:31:09

@mokkaczuka: Nem akarlak elkedvetleníteni, de pénz néha kellemetlen is tud lenni . Sokat nyomott ez az érv hitlernél is. A paripa meg a fegyver nagyon könnyen gazdát is tud cserélni, vagyis jobb az ha senkinek se kell félni, mert az még sose vezetett jóra.

mokkaczuka 2014.02.25. 21:32:19

@roli101: "Külön szavuk az emberiség nagyobbik részére, akik nem zsidók(goj)." Hát ez beszarás. A magyarnak is van külön szava arra, aki nem magyar. Idegen, úgy mondják. Goj azt jelenti, "nép".

hamisnero 2014.02.25. 21:32:49

@zavaros: igazából ezek nem is zsidók, hanem ufonauták, akik létrehozták a szabadkőműves liberálbolsevik világkormányt, amit a bankonauták (érted, bank - zsidók - onauták - ezek meg afféle hitetlen csavargók) pénzelnek, és aminek egyetlen célja a világuralom, de leginkább a szívcsakra megfordítása, hogy a sárgák felé sugározza a Szentkorona erejét, amitől aztán mindenkinek egy buzi kábszeres kukac nő az agyába, ami felzabálja az agysejteket, és mindenki zombi lesz. apropó, a te agyevő bogaradnak van még mit enni, vagy már éhezik? zavaros? ja, az.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:38:56

@roli101:
Az igazságot nem fogod sehol elolvasni, mert az igazságot neked magadnak kell kurva sok melóval kikaparnod. Szar ügy, melós. Amúgy persze megelégedhetsz fél igazságokkal, ál igazságokkal, mások igazságával, a te dolgod.
Felsőbbrendűnek látszom? megkövetlek, ha ez téged bántana, nem volt szándékomban. Pusztán próbálok érthető mondatokat megfogalmazni kevésbé bántó stílusban.
Ami a zsidóságot illeti, persze hogy közöttük is voltak szenny emberek, alávalók, csalók, bűnözők, miegymás, mint minden náció tagjai között. De gondolod, hogy megállja a helyét az a vélekedés, miszerint ők genetikusan gonoszabb "faj" lenne?
Biztos jó megközelítés a tiéd, tiétek?
A világlátottságodat kicsit irigylem :-)

mokkaczuka 2014.02.25. 21:39:45

@Ati26: "Miközben Izraelben olyan diszkrimináció van mindenféle vallással ,bevándorlóval szemben hogy az már felháborító és akkor még a palesztinokról nem is beszéltünk"

Kérlek, mesélj erről bővebben. Konkrétan milyen diszkrimináció is van? Közben annak is nézz utána, hány arab párt van a Kneszetben, mennyi képviselővel. Hány arab polgármester, politikus, főtiszt? Milyen nemzetiségű bíró ítélte letöltendő börtönre Mose Kácáv volt izraeli elnököt?

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:41:37

@hamisnero:
Sírok, kurva jó :-)))) Köszi!

Gábor2000 2014.02.25. 21:43:01

@Hümér Troppauer: Nem biztos, hogy el tudom magyarázni. Sőt nem is biztos hogy kell emlékmű. Mindenesetre szokásban van az, hogy egy országot ért jó vagy rosz eseményeknek valamilyen emlékművet állítanak. Így vannak itt nálunk 48-as, 56-os, trianoni, vagy akár a mohácsi csata emlékére is emlékművek. Ilyen egyszerű, szerintem. Ez meg a német megszállás emlékműve lenne. A német megszállást nem hinném, hogy egy maroknyi emberen kívül bárki is a jó emlékek közé sorolná. Vagyis ez egy kellemetlen történelmi eseményre való emlékezés emlékműve lenne. Valószínű nem is lenne vele semmi baj sem, ha nem közelednének a választások.

Alkibiadesz 2014.02.25. 21:46:20

@Gábor2000:
Ne haragudj, de ezt akár Orbán Viktor is mondhatta volna. :)
Mi köze van a politikai oldalaknak ahhoz az esztétikai ítélethez, miszerint az emlékmű nem igazán értékelhető művészetileg, következésképpen a hozzá társítható értelmezések száma is igencsak korlátozott.
Maga Orbán Viktor mondta ki, hogy ez az emlékmű csak egyféleképpen értelmezhető (feltéve ha az ember tisztességes, és nem politikai célzat vezérli az értelmezésben).
Ezzel szemben én azt mondom, hogy kétféleképpen értelmezhető:
Úgy hogy az emlékmű kifejezi azt, hogy az 1944-es magyar holokauszt minden magyar állampolgár közös vesztesége (Lázár szavai ezek.)
Azt mondom rendben, lehet így is értelmezni.
Meg lehet úgy is értelmezni, hogy az emlékmű elfedi (eltagadja) a magyar állam felelősségét.
A probléma tehát nem azzal van, ahogy a kormány értelmezi a saját emlékművét, hanem azzal, hogy a saját értelmezésén kívül minden mást érvénytelennek tekint.

A probléma oka az, hogy a kormány a saját politikáját nyilvánítja az morálisan igazolható politikává.
Ha megkérdőjelezem a kormányzat saját morális felsőbbrendűségébe vetett hitét, akkor politikai támadást intézek ellene?
Végül is lehet! De ennek oka nem az, hogy egy követ fújnék a kormányzat gaz és amorális politikai ellenfeleivel, hanem az, hogy a kormányzat egy olyan morális koncepciót tett a saját politikája alapjává, amely az én morális felfogásom szerint hamis.

2014.02.25. 21:47:04

@almodhi: Azt, hogy egy nagyon erős lobbi tolja a témát, ez mindenképp szokatlan, mintha ez más lenne mint egyéb népirtások. Nem lehet másként hívni, ha egyszer az. Csak googlezz rá a 'holokauszt ipar' vagy 'selling the holocaust'-ra. De azt gondolom egyértelmű, hogy a téma mára eszközzé vált és egyre kevésbé lényeges a valódi tragédia.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:48:34

@Gábor2000:
ok. Magam is ilyenképpen gondoltam, csak hát egy EMLÉKMŰ felállítását, ha csak nem manipulatív okkal hozzák létre, közmegegyezésnek kellene övezni.
Azt, hogy a német megszállást csak egy marok ember kedvelte volna, legalább is szkepszissel fogadom, volt azért hazánkban erre vevő nem kevés. Mindezzel együtt értelek.

z 2014.02.25. 21:50:38

@almodhi:

Az én dédapámat a nyilasok ölték meg, pedig nem volt zsidó. Állítólag segített a zsidóknak, ez lett a veszte. Emiatt kellett a nagyanyámnak apa nélkül felnőni, nélkülözni, és a végén senki nem kért tőle sem bocsánatot. De valahogy túlélte ezt is.

Ha most én a dédapámra akarnék emlékezni, egy virágot lerakni az emlékére valahol, szívesen megtenném akár a Szabadság-téri emlékműnél is. Mert nem a magyar nép a hibás ezért az egészért, mert sem Horthyt nem választotta meg senki és a nyilasok is a német nácik mintájára szerveződtek, így reprezentválva vannak szerintem ők is abban a sasban, ami az országot megtámadta és ezeknek az embereknek hatalmat adott. Hogy amit tettek, megtehessék. Érdekes módon az oroszok nem igyekeznek a kommunizmus rémtetteire hivatkozni, az ő hősi emlékművük ott virít, szintén a Szabadság téren. Milyen érzés lehet amellett elmenni annak, minden nap, akinek az apja, anyja, vagy éppen a saját körmét tépték ki az Andrássy úton az ő bérenceik? Akiknek a nagyanyját megerőszakolták, a család többi tagját meg Szibériába vitték? Mégse hallom a sírásukat, hogy miért van Biszku szabadlábon, meg hogy ülhetnek volt MSZMP-sek a Parlamentben. Talán azért, mert tudják, hogy nem itt még egyszer kommunizmus, ahogy holokauszt sem lesz. Nem ezek miatt van ellentét a társadalom bizonyos csoportjai közt, ez ennél régebbi sztori. Ha lesz is még egyszer ilyesmi (mert bármikor előfordulhat, ne áltassuk magunkat), akkor sem azért, mert már egyszer megtörtént.

A töriórán a suliban nekem elmondták, hogy a holokauszt borzasztó volt. Filmek is készültek róla, könyvek, átnevezték a rakpartokat, emlékművet építettek, most zsidómentők neveit viselik maguk a rakpartok is. Engem ez meggyőzött. Nem lehet elmondani, hogy ezt az időszakot (pár szélsőséges idiótán kívül) bárki is igyekezne meg nem történtté tenni. De ha most a német nemzetiségektől kezdve a zsidókon át az ártatlanul meghurcolt papokig és azok rokonaiig mindenki kiverné a hisztit, hogy akkor alakítsuk a megemlékezést az ő verziójuk szerint, akkor megint csak ellenségeskedés lenne, ahogy most is.

Én ezért azt mondom, hogy amíg nem akarnak itt megint bántani senkit pont úgy, ahogy a második világháború alatt, akkor mindenki csináljon magának olyan emlékmúvet, amilyet akar. Azon meg ne lepődjön meg, hogy a magyar társadalom (akik többnyire szintén, politikai szerepvállalás és bűntelenül szenvedtek a világháború alatt), olyan emlékművet építtet, ami a sajátjaira emlékezik.

Én meg, ha a dédapámra akarok emlékezni, majd elmegyek a sírjához, és nem fogok azon veszekedni senkivel, hogy végülis kinek a hibájából kellett neki meghalnia. És pláne nem fogok senkivel szenvedőversenyt rendezni, mert ennyi büszkeség azért van bennem.

Én magam nem vagyok antiszemita, sőt, ellene vagyok minden ilyen és hasonló ideológiának. Elítélek mindenféle megkülönböztetést, gyűlöletkeltést, általánosítást és erőszakot, ami kisebbségek, bizonyos szexuális beállítottságú emberek, vallások vagy bármi ilyesmi ellen irányul.
De a nemzeti felelősséget elutasítom. Ezt az egészet nem a magyar nemzet csinálta, ezt egy eszme csinálta, a vezetők és azok az emberek, akik bármilyen karszalag kiosztásánál ott álltak az első sorban. És lettek a háború után nyilasokból kommunisták, ha az érdekük úgy diktálta.

Ha ezeket az (általam is mélységesen elítélt) embereket bármilyen szinten is velem akarják azonosítani, akkor csináljanak emlékművet maguknak. De ne az én pénzemen.

Alkibiadesz 2014.02.25. 21:51:53

@Gábor2000:
Ráadásul tévedés azt gondolni, hogy ez az emlékmű ügy csupán a "zsidó-magyar viszonyról" szól.
Ez az ügy arról szól, hogy milyen képet alkotunk magunknak (meg az utódainknak) a saját múltunkról, amivel egyúttal azt is kifejezzük, hogy kik vagyunk és merre tartunk. ez pedig kőkemény politikai kérdés!

fvipera 2014.02.25. 21:54:30

@roli101: hú, micsoda íve volt a levezetésednek. mondd csak, te olyan országban élnél, ahol bármit kiabálhatsz utcán anélkül, hogy megölnének, vagy inkább olyanban, ahol van esélyed, hogy megölnek. segítettem?

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 21:56:59

@Hümér Troppauer:

A tanácsköztársasági kormány 85%-a zsidó volt, azt a kormányt, amelynek 85%-a zsidó, azt magyarul úgy hívják hogy zsidó kormány. Az a zsidó kormány embereket gyilkoltatott. A zsidóság nevében még senki nem kért bocsánatot annak a zsidó kormánynak a gyilkosságaiért.

fvipera 2014.02.25. 21:57:40

@Alkibiadesz: az emlékmű ügy azt jelenti, hogy "nem ér a nevünk". már megint nem ehetünk semmiről. orbánnak nem az a legnagyobb bűne, hogy dollár milliárdokat lop a haverjaival, hanem az, hogy ezt az egyébként is meglévő kádárista érzületet erősíti.

Gábor2000 2014.02.25. 21:57:58

@Hümér Troppauer: Ó már ! Hány de hány emlékmű épült már ! Komolyan gondolod, hogy mindegyiknél közmegegyezés volt ? Emlékszel te valamilyen közmegegyezéses emlékműre ? Bármelyikből lehetett volna "botrányt" csinálni. Ez csak akarat kérdése éppen. Ez pont olyan mint a köteles beszéd vagy a Simon ausztriai számlái. Mindent be kell vetni a politikai hatalom megszerzése érdekében, én meg nem tartom ezt jónak.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 21:58:05

@z:
"Ha ezeket az (általam is mélységesen elítélt) embereket bármilyen szinten is velem akarják azonosítani, akkor csináljanak emlékművet maguknak. De ne az én pénzemen. "
És ennyi. Ha viszont a MI pénzünkön csináltatja az éppen hatalmon lévő kormány, akkor tessen szíves lenni legalább valakiket megkérdezni.
Mert különben az lesz belőle. Békétlenség, ideges handabandázás, és ettől gennyes ez az egész történet.
Ennek az emlékműnek nem szabad helyt kapni.
Legyen emlékmű, de ne így, ne ilyen áron.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 21:58:26

@mokkaczuka:

Van egy régi kínai mondás: a vér nem válik vízzé. Remélem nem tételezed fel a régi kínaiakról, hogy antiszemiták voltak.

mokkaczuka 2014.02.25. 21:58:55

@roli101: @mokkaczuka: "Menjél el mondjuk Bagdadba és kezdj el kiabálni, hogy zsidó vagy, meglátod mennyire szeretik őket". Ezzel szemben a Tel-Avivban, Haifán, Beér Seván, Akkón stb. élő arabok teljes lelki nyugalommal járhatnak-kelhetnek az utcán a saját népviseletükben.

fvipera 2014.02.25. 22:00:05

@wallenberg8805: nna. az ilyen fogyatékosok miatt életveszélyes az, amit orbán művel. ne érts félre, nem rád haragszom.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:00:55

@Gábor2000:
Lehet, ezen a gyakorlaton kellene átlépni! Nem?
Vagy ez túl nagy kérés? Egyszer, csak egyszer csináljunk valamit, legalább egy emlékművet ami kevésbé megosztó! Próbáljuk már ki! Hát ha bejön.

mokkaczuka 2014.02.25. 22:01:33

@wallenberg8805: Nem is fog, mert azt nem a zsidóság nevében tették. Magyar kormány volt. Magyar kormányként védte egyébként a magyar határokat is, miközben a Horthy-féle "nemzeti" hadsereg a románok valagába bújva sunnyogott Szegeden meg Kolozsvárott, és zsidó pénzből fegyverkezett. Ezt később különösen meghálálta.

sinclairzx81a 2014.02.25. 22:04:09

@Gábor2000:
's talán még belőled is szép lassan egy antiszemitát varázsolna, pedig nem hinném, hogy ezt szeretnéd. '
De, sajnos, nagyon ezt szeretnék.
Nem sokan, de jó hangosan dolgoznak rajta.
De nem fog menni, ha nem hagyja magát senki ...

ariete 2014.02.25. 22:04:53

@Inoffensus:

bizony barátom, magyarok ÉS zsidók együttéléséről van szó. Csaknem tagadod, hogy a zsidóknak van országuk (saját és több diaszporás),van nyelvük, írásuk, saját vallásuk és még sorolhatnám. Tiltakozom, hogy a második legnagyobb Magyarországi kisebbségnek nincs saját önkormányzata (pedig még ukrán is van, amely 100 főnek szól)!
Külön elismerés, hogy a zsidók megtanultak magyarul is beszélni. Mert a többnyelvűség csak gazdagítja az országot. Egyébként, ha nem tetszik az én adómból is finanszírozott Évetek, hát csináljatok magatoknak olyat amilyet akartok a saját pénzecskétekből. Én szívesen elmegyek egy-két rendezvényt megnézni, még jegyet is veszek.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:04:55

@mokkaczuka:

A tanácsköztársaság nem védte a magyar határokat, az általa elfoglalt felvidéki területet nem csatolta vissza Magyarországhoz, hanem ott létrehozta a Magyarországtól különálló szlovák tanácsköztársaságot, az akkor még magyar többségű Kassa fővárossal.
Az pedig hogy egy zsidó kormány minek a nevében gyilkoltat embereket, az nem befolyásolja annak a kormánynak a zsidó voltát.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:08:05

@wallenberg8805:
"tanácsköztársasági kormány 85%-a zsidó volt"
Név, és származásigazolást, különben nem több amit ír, mint elvtelen handabandázás!
Városi legenda, szájhagyomány, ami táptalaja a zsidóellenességnek. Uszítás.
Tessék, lehet sorolni!

hamisnero 2014.02.25. 22:09:10

azt azért látni kell, hogy a magyarok "úgy általában" nem antiszemiták, sőt, ismernek rendes zsidót is, és azt gondolják, kiírtani talán mégsem kellett volna őket (persze egy "kis fegyelmezés" nem ártott neki, de ez holokausztos cucc azért "túlzás" volt, bár "talán érthető"). vezérünk remekül ráérzett erre, és bedobott egy tökéletes ötletet. nem "mi voltunk" a magyar állampolgárok - mert hogy a zsidók ugyanolyan magyar állampolgárok voltak, mint a svábok, szerbek bunyevácok, tótok - tömeggyilkosai hiszen a 'kotmány szerint a német megszállással (de milyen megszállás az, amikor az addigi, de most megszálló szövetségesünkkel - megszálló szövetséges, érted? - vállvetve továbbharcolunk idegen földön) elvesztettük az arcunkat, nem is találtuk 90-ig. szóval nem mi voltunk, mert minket is megszálltak (most csak úgy érdekesként, a "minket" fogalmában benne vannak-e a zsidók, akik magyar állampolgárok , mert ha igen, akkor tán nem kellett volna segíteni a megszállókat, abban, hogy "minket" mi magunk segítsünk magunknak kiírtani), és a megszállásra emlékezve magunkat tisztázva vezérünk emlékművet emel akkori szövetségesi rendszerünk emlékére. amitől átlagmagyar megnyugszik, és úgy érzi "hátténylegminketmindenki bánt", derék vezérünk meg könnycseppet morzsol el. és mit látunk: erre a zsidók meg elkezdenek ajvékolni. pedig mi tényleg nem vagyunk antiszemiták, de most betelt a pohár, mindig azzal jönnek, hogy őket halomra ölték, pedig ez már milyen unalmas, tele vannak pénzzel, meg itt ez a világuralom dolog is, és még pofázik is a zsidaja. és vezérünk újabb szavazatokat nyert, mert kezet nyújtott a pajeszosoknak, azok meg beleharaptak (jó, hát néha megölnek egy rakást közülük, de azok "nem mi voltunk"), úgyhogy aki nem akarja hogy a zsidóliberálisbolsevikok legyenek itt, azok szavaznak majd vezérünkre.
erről három dolog jut az eszembe:
1. milyen finoman szipkázza el vezérünk a nem annyira antiszemita, hogy jobbikos legyen, de azért egy kicsit igen szavazókat.
2. milyen ügyesen befolyásolja a "legyen má béke, haggyuk má, legyen má elég, felejtsük má el" szavazókat
3. eddig azt hittem, ezt a kártyát nem játsszák ki fideszben. lehetnek akármilyenek, de legalább a fajgyűlöletes játékot nem kezdik el a hatalom érdekében (emlékezzünk Torgyán doktorra, aki akármilyen személyiség is volt, soha, semmilyen körülmények közt ilyet nem tett, sőt, nem is tűrt el). tévedtem, sőt, talán anyjukat is eladnák, de a hazájukat biztosan.

lagarderlovag 2014.02.25. 22:12:04

@Gérard Duchemin: hehe..na akkor: a nyilasok nem mint magyarok voltak nyilasok hanem mint nácik...tetszik érteni ..ergo a magyarok nem felelősek semmiért ami történt hanem a nyilasok..ügy megoldva...tehát kérdezem tisztelettel mi a faszrol is beszélnek itt a zsidók??? tessék elfáradni a nyilasokhoz aztán őket pumpolni kb 70 év után is....de tessék megérteni..itt nálunk nincsenek nyilasok csak magyarok....:):):) na erre varjál gombot...ja mellesleg én magyar vagyok ugy simán...nem zsidó nem nyilas nem szingaléz...és te kedves testvérem mi a pöcsöm vagy???

Alkibiadesz 2014.02.25. 22:12:31

@fvipera:
"az emlékmű ügy azt jelenti, hogy "nem ér a nevünk". már megint nem ehetünk semmiről."

Alapjaiban egyet értek, de egy kicsit árnyalnám.
Az orbáni üzenet lényege szerintem az, hogy múltunk dicső fejezeteivel kapcsolatban érezhető büszkeségünket a jelenünkkel kapcsolatban is megélhessük.
Az üzenet ezen részével szerintem nincs is gond, méltányolható cél.
A gond ott kezdődik, akikor a cél elérése érdekében bármi megtehető. Szerint ezért van szükség a "nem ér a nevünk" kádárista érzületének erősítésére. Nincs felelősségünk a múltbéli katasztrófákért és a jelenben okozott "méltánytalanságok" se a mi bűneink, sokkal inkább a velünk szembeállók álnok túlérzékenysége. "Tessék minket békén hagyni, hogy végre büszkék lehessünk magunkra!"

lagarderlovag 2014.02.25. 22:14:54

@Gérard Duchemin: ja...ha tiz fodrászból kilenc eszkimo az azt jelenti hogy akkor ők nem eszkimók..hanem fodrászok..értem én...itt mindenki hülye vagy csak sokan jönnek szembe???

Kjoji 2014.02.25. 22:15:19

@Gérard Duchemin: és amikor a mai Izrael gyilkol?

fvipera 2014.02.25. 22:16:39

@Alkibiadesz: elfogadom a kiegészítést. engedni kellene már felnőni minket. felelősséget vállalni, magunkról gondoskodni, stb.

sajnos ez segítené orbán újraválasztását. ezért felment a bűneink alól és rezsit csökkent. kb. 2 generációval dob vissza a múltba minket. kevés kártékonyabb politikusunk volt nála.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:19:15

www.szombat.org/politika/4367-zsidok-a-tanacskoztarsasagban

Jászi Oszkár*, bécsi emigrációjában (1920), keserű, méltánytalan és hozzá magához is méltatlan inszinuációval, ezt a jellemzést vetette papírra a kommünről: a világtörténelem első forradalma, amelyben „a zsidóság minden fék és korlát nélkül érvényesülhetett, tehát szabadon fejthette ki a benne évszázadokon át szunnyadó erőket és tendenciákat”.

Az a tisztelet, melyet a régi, hazafias zsidóság iránt érzünk, nem tarthat vissza konstatálásától, hogy a bevándorolt galiciai zsidóság első és második generációja hozta nyakunkra a proletár-diktaturát.”

A Forradalmi Kormányzótanács névsorát (9) áttekintve kitűnik, hogy – első összetételében – 34 tagja közül legalább 15 ellenőrizhetően zsidó származású volt. Más adatok szerint 29 tagjából 18 volt volt zsidó származású. Megint más – egykorú – forrásból arról értesülünk, hogy két személy kivételével a kormány minden tagja, a 36 kormánybiztos közül 28, zsidó volt.

*Jászi Oszkár nem jobbikos.

fvipera 2014.02.25. 22:19:52

@hamisnero: hát igen. orbán az a fajta betörő, aki annak érdekében, hogy eltüntesse a nyomokat, felgyújtja a házat is. szerintem a faszi nem is gondol bele, hogy micsoda hosszú távú károkat okoz. pedig ő csak szeretné paksot megépíteni lajossal. mindenáron

lagarderlovag 2014.02.25. 22:20:13

@fvipera: nos biztos lemaradtunk te kaptál levelet sms-t vagy füstjeleket arról hogy mit üzen a szobor meg a preambulum????
de király ....oszt mit üzen?? azt nem üzeni hogy minden nem zsidó a fizetése 20 százalékát adja a zsidóknak? vagy igen??? mert ha igen hova kell utalni???

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:20:23

@Hümér Troppauer:

www.szombat.org/politika/4367-zsidok-a-tanacskoztarsasagban

Jászi Oszkár*, bécsi emigrációjában (1920), keserű, méltánytalan és hozzá magához is méltatlan inszinuációval, ezt a jellemzést vetette papírra a kommünről: a világtörténelem első forradalma, amelyben „a zsidóság minden fék és korlát nélkül érvényesülhetett, tehát szabadon fejthette ki a benne évszázadokon át szunnyadó erőket és tendenciákat”.

Az a tisztelet, melyet a régi, hazafias zsidóság iránt érzünk, nem tarthat vissza konstatálásától, hogy a bevándorolt galiciai zsidóság első és második generációja hozta nyakunkra a proletár-diktaturát.”

A Forradalmi Kormányzótanács névsorát (9) áttekintve kitűnik, hogy – első összetételében – 34 tagja közül legalább 15 ellenőrizhetően zsidó származású volt. Más adatok szerint 29 tagjából 18 volt volt zsidó származású. Megint más – egykorú – forrásból arról értesülünk, hogy két személy kivételével a kormány minden tagja, a 36 kormánybiztos közül 28, zsidó volt.

*Jászi Oszkár nem jobbikos.

Lovag Mihály 2014.02.25. 22:21:32

igaza van Lázárnak, a Mazsihisz egy baloldali bohócgyülekezet, messze nem képviseli a magyarországi zsidóságot reprezentatívan.

mokkaczuka 2014.02.25. 22:25:56

@wallenberg8805: Dehogynem védte, hogy lehet ilyen marhaságot leírni. Miskolcot is a csehszlovák hadseregtől foglalták vissza. A szlovák tanácsköztársaság egy lábjegyzet volt, létezett vagy két hétig.

wanekus 2014.02.25. 22:26:18

Lézer Janó mást se csinált életében csak azután a segg után cipelte az aktatáskát, amit éppen nyalt. Szó se róla jó nagy segg volt mindkettő. L J pedig annyit is ér, mint bármelyik baromarcú antiszemita.

lagarderlovag 2014.02.25. 22:26:29

@fvipera: azt megtudhatjuk hogy kegyedben agysebészt avagy elméleti matematikust tisztelhetünk-é???mert olyan snájdig a magabiztossága..irigylem érte....de ugye a tudás hatalom:):):)

fitsport 2014.02.25. 22:26:55

Gérard Duchemin:"De mivel ez nem a zsidó mivoltukból fakadt, és nem mint zsidók tették, amit tettek, hanem mint kommunisták". Ez azt jelenti, hogy a kommunista zsidók a legrosszabbak?

fvipera 2014.02.25. 22:27:03

@lagarderlovag: ej-ej, nem vagy elég képzett ideológiailag. semmi baj, segítek: "Hazánk 1944. március 19-én elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május 2-tól, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk, ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének. Valljuk, hogy a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra - tartalmazza a hitvallás, amely úgy zárul: "Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet együttműködésére alapítsuk".

te húzod le a PISA felmérés átlagát
A preambulumként szolgáló Nemzeti hitvallás válthatja az államigazgatási szervek, hivatalok, közintézmények falán a jelenleg kifüggesztett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot.

fitsport 2014.02.25. 22:30:02

Mazsi nélkül egy tapodtat sem! Egyébként az izraeli nagykövet sem értett egyet a Mazsi döntésével.

lagarderlovag 2014.02.25. 22:30:34

@almodhi: aztán csak ugy kiváncsiságból kérdeném...kegyednek zsidónak tetszik-e lenni??? mert olyan jól tetszik nácizni...vagy csak rutinból?? vagy megszokásból? de jól megy, egyből, csipőből....

mokkaczuka 2014.02.25. 22:32:18

@lagarderlovag: Lehet, hogy a magyarok nem mint magyarok voltak nyilasok, hanem mint nácik - ezt a dicsőséget -, hanem a deportálásokra a magyar államfő jóváhagyásával, a magyar kormány alatt, a magyar közigazgatás hathatós segítségével, a magyar közvélemény vastapsa mellett került sor.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2014.02.25. 22:34:54

De kibaszott unalmas minden egyes nap a parazita, hazátlan tetvekről olvasni...

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:35:01

@mokkaczuka:

A magyarországi kommunisták a szlovák tanácsköztársaságot magyar területen, magyar többségű fővárossal (Kassa) hozták létre, tehát magyar területen egy Magyarországtól különálló államot.

hamisnero 2014.02.25. 22:35:08

@hamisnero: gyengébbek kedvéért, bár saját magamat kommentelni durva: a fidesz csinált egy műbalhét, méghozzá a heroikus és saját maga által kitalált múlt álcájában, és ezzel újabb szavazókat szerzett, azok közül, akik csak mérsékelten fajgyűlölők, vagy csak szeretnék azt a szép heroikus, bár hamis múltat látni, vagy csak szeretik az egyszerűnek látszó kérdéseket és válaszokat. lázárjános (a lelkiismeret nélküli ember, ezt a gazdája mondta róla) pedig magyarok és zsidók évszázados együttélésének veszélyeztetéséről beszél? szóljon már neki valaki, hogy a zsidók pontosan annyira magyarok, mint a szerbek, tótok, bunyevácok, svábok, kunok, örmények, stb., mint ahogy minden magyar vérében csörgedezik még sok minden más (még cigány is alkalomadtán, persze ezt nem lázárjánosra mondtam, nemnemnem naná). és valaki olvastassa már el vele István király (van, amit még én is nagybetűvel írok) intelmeit. és semmibőljött lázárjános ne felejtse el, ha még a fidesz vezérkarból a buta jószándék is szólna: ha valaki úgy akar megemlékezést tartani, hogy az ünnepelt mellén térdel sokadmagával, és a tortát gyömöszöli lefelé annak torkán, míg az "egyed bazdmeg ez finom, kitépem a kibaszott szíved egyed rohadék drága volt, ha kiköpöd felnyalatod veled" üvöltéssel próbál ünnepi hangulatot teremteni, az valószínűleg nem kapott nevelést. vagy igen, de akkor az ő a családi ünnepeiken nem szeretnék vendég lenni (bár széndékom ellenére állandó tag vagyok).

mokkaczuka 2014.02.25. 22:35:22

@fitsport: Sztálinra sem mint grúzra emlékszel, hanem mint postarablóra és kommunista tömeggyilkosra. Ennek semmi köze ahhoz, hogy grúz volt. Ahhoz van köze, hogy elmebeteg, vérszomjas állat volt. Kun Bélát azért még ő is elég csúnya módon kinyírta, ezt javára kell írni.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:36:23

@wallenberg8805:
idézet ugyanonnan:
Formális-szervezeti értelemben nem volt zsidó (16) sem Kun Béla, sem Szamuely Tibor, sem Lukács György, az egyik közoktatási népbiztos. Egyáltalán, a hitközségi hagyomány és a történeti irodalom többé-kevésbé egyöntetűen úgy tudja, hogy azok a zsidó származású politikusok, akik a Népköztársaság és a Tanácsköztársaság idején vezető szerepet töltöttek be, szinte kivétel nélkül renegátok – kikeresztelkedettek – voltak, illetve már korábban felszámolták kapcsolataikat a hitközséggel. Frankl Adolf, az orthodox Központi Iroda elnöke, Horthynak, 1919-ben: „Akik bolsevisták voltak, azok már nem tartoztak a zsidósághoz. Azok, akik a zsidóságban gyökereznek, távoltartották magukat a forradalmi bolsevizmustól.” (17)

Na? akkor most mi van?
Kun Béla nem volt zsidó, tudni illik a zsidó törvények értelmében zsidó csak az, akinek az anyja zsidó.

lagarderlovag 2014.02.25. 22:36:42

@fvipera: jaj de nagyon köszönöm...sokat segitettél...iszom a szavaid..illetve soraid...arra még világitsál rá légyszíves hogy mi ebben a nem ajrókomfort?..na persze nem jeruzsálemből nézve hanem innen mondjuk a blaháról...

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:37:53

Elképzelni is borzalmas mi történt volna, ha a tanácsköztársasági zsidó kormány nem bukik meg 133 nap után, hanem mondjuk 1991-ig fennmarad, mint a szovjet birodalom.

Jenyei 2014.02.25. 22:37:58

@Gábor2000: az miért gyűlölködés, ha egy eszement hazug emlékműből nem kérnek? Olvasd el történészek véleményét.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:39:35

@Hümér Troppauer:

Amit idéztél az a mentegetőzés, ami egy zsidó forrás esetén természetes, tehát azt nem kell figyelembe venni, viszont amit én idéztem az biztos hogy igaz, mert ha nem lenne igaz, akkor egy zsidó forrás biztos hogy saját magukra terhelő dolgot valótlanul nem állítana.

mokkaczuka 2014.02.25. 22:40:15

@wallenberg8805: A különálló állam kifejezésnek a korabeli kommunista gondolkodásban nem volt semmi értelme, lévén az ideológia az volt, hogy úgyis világforradalom lesz. Szamuely azért ment tárgyalni az oroszokhoz, mert közös katonai fellépésre akarta rávenni őket előbb a románok, aztán a csehszlovákok, majd a szerbek ellen. De nem gondolkodtak nemzetállamokban, és megsúgom, hogy ez a gondolkodás a mai, föderációs európai törekvések és irány mentén is kezd avítt lenni. Az ő céljuk az volt, hogy létrejöjjön egy világköztársaság, komcsi alapon. Azt mondani azonban, hogy a Tanácsköztársaság ezért nem védelmezte a magyar területet, az röhej. Tökmindegy, milyen ideológiából kiindulva, de visszaverte a cseheket a picsába, ez a tény, miközben a nagy nemzeti darutollás lófasz nyolcszáz kilométerrel odébb vakarózott, ez meg a másik tény.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:42:38

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A Fidesz és a MAZSIHIZ közötti vitát én azzal a kompromisszummal zárnám le, hogy visszaállítanám a Vértanúk terére a tanácsköztársasági zsidó bolsevista terror áldozatainak emlékművét, hiszen azokat a gonosztetteket mindketten elítélik, a Fidesz is meg a MAZSIHISZ is, tehát végre közös nevező lenne teremtve.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

fvipera 2014.02.25. 22:44:33

@lagarderlovag: mondom, nem haragszom rád. sajnállak inkább. sajnállak, mert orbán gyerekként kezel téged. ha sikerülne levelezőn befejezned az általánost, talán megértenéd, mennyire lenézi a fajtádat orbán. mennyire lenézi a rezsifórumok népét, akik mindent beszopnak.

2014.02.25. 22:45:42

Na, most ha valaki a magyar kormányt vagy akár Magyarországot, sőt a magyar társadalmat bírálja akár gyűlölettől fröcsögve reggeltől estig, az még ugye nem magyarellenes.

Viszont amint valaki a Mazsihiszt bírálja, az a zsidókat bírálja és máris antiszemita.

Mazsihisz = zsidóság?

Ezt nem értem.

liebend 2014.02.25. 22:47:57

@Hümér Troppauer: igazad van, valóban szörnyű lehet, hogy a mai 50-esek azért nem ismernek senkit a családjukból, mert kiirtották őket. Én ezt mélyen megértem, és sokmindent megmagyaráz: a bizalmatlanságot, a haragot, a gyűlöletet is. Ha sérül a lélek, beszűkül a tudat: megértem a történelmi sérelmek miatt, de nem normális attól még, hogy összepakolt bőrönddel az ágyuk alatt várják többen, hogy a Fidesz győz-e (by Popper Péter, 2002), megértem, de attól még nem normális, hogy mindenki antiszemita, aki nem pörög rá minden percben megfelelő hőfokon és érzékenységgel és bűntudattal a témára, vagy antiszemitának kiáltják ki csak azért, mert bár mindezt a tragédiát átérzi, de jobboldali politikai nézeteket vall, vagy antiszemitának tartják mert a holokausztot mélyen elítéli, de helytelennek tartja, hogy ennek az árát - a nyugat lelkiismeretfurdalásaként - szerencsétlen palesztinok fizessék meg. Folytathatnám...majdnem mindenkit körül lehetne írni így, de ez nem normális, pont a sérülések miatt!

mokkaczuka 2014.02.25. 22:48:37

@Hümér Troppauer: A zsidóság értelmében aki kikeresztelkedik, attól még ugyanúgy zsidó. Annyi, mintha nem történt volna semmi. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a kommunizmus és a világhódító útjára indult baloldali gondolat mint új szellemi áramlat, amiről akkor még nem lehetett tudni, milyen iszonyatokat hoz magával, újdonságként természetesen azokat rántotta magával, akik mindig fogékonyak voltak az új eszmékre, a világmegváltásra, és persze, hogy nem azok lettek benne felülreprezentáltak, akik a posványban hentergést tekintik életük legfőbb céljának. A nemzetközi komcsi, anarchista, bakunyinista, fasztudjamilyenista mozgalmak tele voltak hitehagyott zsidókkal. Magyarországon meg pláne, mert itt a zsidók mindenben pótszerepet töltöttek be, nemcsak a kereskedelemben; ha nem volt polgár, ők lettek a polgár, sőt ha nem volt nagy magyar, ők lettek a legnagyobb magyarok is. És persze, hogy a komcsik közt is ott kellett lennie a hulladékjának. De nem a javának.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:49:46

@wallenberg8805:
Az a bajom a logikáddal, hogy keverednek benne, (nem csak itt és nálad ) a zsidóság etnikai, és vallási meghatározásai. Határozzuk meg a zsidóságot etnikumként. Eben az esetben a zsidó származású, -javarészt Oroszországból, a zavarosban halászni idejött- társaság okán törünk pálcát a hazai zsidóság egésze felett?
És akkor utáljunk minden németet a német kormány népirtásai miatt? És utáljunk minden angolt a koronagyarmatokon végrehajtott népirtásai miatt? Soroljam? Hibás logikából levont egyszerűsítő vélemény. Ez a demagógia.
Határozzuk meg a zsidóságot vallási közösségként.
Ezen logika szerint nem nagyon kellene szeretni a keresztényeket sem, hiszen népirtásban isten nevében elégszer jeleskedtek.
Valami itt nem stimmel. Nem érted?

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:52:03

@liebend:
Valóban nem normális, de nekik nehezebb, hidd el. A többi már csak egy öngerjesztő ördögi kör.

Spacecake 2014.02.25. 22:52:35

@Hümér Troppauer: az igazságot??
kinek mi az?

amúgy tudod te jól h nem a megszállásnak állítanak emlékművet...

2014.02.25. 22:53:19

Bocs az ismétlésért, egy kicsit jobban megfogalmazva:

Ha valaki a magyar kormányt vagy akár Magyarországot, sőt a magyar társadalmat bírálja akár gyűlölettől fröcsögve reggeltől estig, az még ugye nem magyarellenes, csak a jobbító szándék munkál benne.

Viszont amint valaki a Mazsihiszt bírálja, az a zsidókat bírálja és máris antiszemita.

Mazsihisz = zsidóság?

Ezt nem értem.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:54:36

@mokkaczuka:
Így van. A hulladékjának, mint a nyilasok között is a magyarok,stb,stb hulladékja volt ott. És ez minősíti a többieket?

Hümér Troppauer 2014.02.25. 22:55:17

@Spacecake:
Persze hogy tudom, ez aggaszt a legjobban.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.25. 22:56:34

@Hümér Troppauer:

A történelem során először a tanácsköztársasági zsidó kormány terrorkülönítményei lőttek embereket a Dunába, idősebb és ifjabb Hollán Sándor keresztény magyar gój hazafiakat a Lánc-hídnál.

mokkaczuka 2014.02.25. 22:58:03

@Hümér Troppauer: Nem ez minősíti. Az 1938-as választási eredmény minősíti. A Sztójay-kormány minősíti. A németekkel történt mintaszerű együttműködés minősíti. És főleg az, hogy azok után, ami a második világháborúban történt, még fel bír támadni az egész.

mokkaczuka 2014.02.25. 23:02:00

@Űrlény Lajos: Attól függ, a bíráló igazat mond, vagy nem mond igazat. A bírálat ugyanis lehet igaz, és lehet hazug. Nem lehet mindent azzal elintézni, hogy "jogom van bírálni", mert aközben nem lehet hülyeségeket beszélni, akkor ugyanis a bírálat eleve értelmetlen. A bírálat nem alapulhat hazugságon.

Spacecake 2014.02.25. 23:03:18

@Hümér Troppauer: Viszont ha tudod nem igaz,miért állítottad h a megszállásnak kívánnak emlékművet állítani??:-)
a hazugság nem aggaszt??

mokkaczuka 2014.02.25. 23:03:49

@Hümér Troppauer: Hiába magyarázod neki, az antiszemitizmus elmebaj, és a betegnek nincs betegségtudata.

vlgymir 2014.02.25. 23:04:07

Ha jól emlékszem a kormányunk fantasztikus ötlete volt, hogy a szabadság térre egy bazi nagy megszállási emlékművet emeljen. Én még emlékszem, hogy a művészek által a tervhez fűzött szövegben világosan kifejtik az emlékmű szimbolikáját, amiben valami olyan volt, hogy a birodalmi sas szegény arkangyalt jól lezúzza, pedig az aztán semmirűl nem tehet. Aztán a botrány abból fakadt, hogy néhány (számszerint több tucat) történelmi tény ennek a sima szimbolikának ellentmond, vagyis az emlékmű maga a hazugság és nem egyedül a zsidóság ellen lekövetett népirtás miatt, hanem azért, mert a nyiltan náci és világuralomra törő hatalom támogatója volt az akkori vezetés. Ezek ahelyett, hogy a kormány csak annyit mondott volna, hogy bocs, hogy tévedtünk, csináltatunk egy olyan emlékművet, ami a valóságot tükrözi, vagy egyáltalán nem csináltatunk semmit, most azt mondta egy száj, hogy a zsidóság és a magyarság között sikeres volt több száz évig az együttműködés. János biztos hiányzott néhány történelem óráról, és sajnos nem pótolta tananyagot. Nem értek egyet a posztolóval abban, hogy lézer jani a jobbiknak akart kedvezni ezzel a baromságával. Szerintem végre őszinte volt, és azt mondta, amit gondolt. Ez jön ki abból a fejből. Ez van.

Hümér Troppauer 2014.02.25. 23:06:48

@wallenberg8805:
www.valtozast.hu/web/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=36
"Lázár Andor Endre mellé Sáska Jakabot rendelték politikai nyomozónak. A négy vörösőr között volt a szintén különítményes, de a Bandi-csoporthoz tartozó Mészáros Sándor."
És itt is mindenki zsidó ugye?
Nem gondolom, hogy a hatalomvágy, a gonoszság, a beteges megfelelési kényszer bármely nációhoz jobban köthető lenne.
Ebben a vonatkozásban sincs semmi létalapja "faji" különbség tételnek.

zobod 2014.02.25. 23:07:32

@mokkaczuka: a szamuely féle pszichopatáknak egy célja van, hogy mások felett hatalmaskodjanak. Ez vezeti az ilyet, nem az elvei. Szamuely egybként sem volt több mint egy terrorista faszpörgettyű, nem kell a Pesten és a hátországban garázdálkodó lenin-fiú terroristákat egybemosni az Északi Hadjárat hadi sikereit elérő katonákkal. Tombor Jenő, Stromfeld Aurél Ludovikát végzett tisztek voltak, tették a dolguk méghozzá kiválóan, egészen más minőséget képviselnek mint az a gyilkos söpredék, ami a tanácsköztársaság idején a politikai irányítást adta.

lagarderlovag 2014.02.25. 23:09:16

@mokkaczuka: érdekes vélemény..szerinted ha én vagyok az erősebb akkor neked meddig lesz más a véleményed mint nekem??? segitek... addig amig a 120 kilommal nem ülök rá a fejedre....aztán később amikor téged számonkérnek hogy miért tetted amit tettél te nagyvonaluan azt mondod majd..mert ugy gondoltam...ugyan már az első mondatod az lesz: / mellesleg abszolút jogosan/..de kérem rajta ült egy nagy állat a fejemen...mit tehettem volna...ugyhogy okoska ne legyél már ilyen magabiztos...igy utolag...

Hannibal ante portas 2014.02.25. 23:10:25

"Ha belegondol az ember ebben a minden ízében hazug, aljas és fenyegető mondatba..."
Ebben a mondatban sem hazugság sem fenyegetés nincs, még akkor sem, ha HaFr - nek ígénye lenne rá. Viszont abban a gyűlöletáradatban, amit éppen az ő - azaz Béndek Péter blogjában lévő hazugságok és fenyegetések keltettek - tessék csak végigolvasni a kommenteket, alig akad köztük normális, józan hangvételű - valóban hihetetlen mértékű fenyegetés rejlik, minden oldalról. Kiengesztelődés és megbékélés nem gyűlöletkeltésből származik. Sőt, azt is megkockáztatom, mert HaFr nem tudatlan, műveletlen figura, hanem nagyon is tisztában van a kimondott és leírt szavak súlyával, hogy itt tudatos izgatás és inszinuálá tanúi lehetünk. A Mazsihisz a magyarországi zsidóságnak töredékét képviseli csupán, ráadásul vállalhatatlan - a pártállami időkben viselt dolgaik miatt kompromittálódott - emberekkel. Magyarán, hozzáállásuk erősen pártpolitikai, egy olyan
kérdésben, amelynek minden pártpolitika fölött kellene állnia. Nem beszélve arról, hogy bojkottal, fenyegetéssel, zsarolással nem lehet párbeszédet folytatni.
Magyarság és zsidóság együttéléséről, ennek az együttélésnek a gyümölcseiről pedig számtalan könyv és tanulmány tanúskodik, elég csak Száraz Györgyre gondolni.
Befejezésképpen el lehetne azt a bizonyos viccet sütni, hogy " nálatok van antiszemitizmus? - Nincs, de igény az lenne rá." Szóval, komolyra fordítva, Magyarorzságon vannak antiszemita emberek - mint mindenhol a világon, de nincs antiszemitizmus. Annak ellenére, hogy nagyon úgy tűnik, a szerzőnek (is) igénye lenne rá, persze másképpen, mint ahogy ezt általában emlegetni szokták. Hát csak gratulálni tudok, az ilyen ostoba blogokkal eredményes munkát lehet végezni.

_most_ 2014.02.25. 23:11:04

Lázár csak hozta a szokásos arrogáns szöveget, hogy aki nem úgy ugrál, ahogy a kormány fütyül az ellenség, legyen az zsidó vagy magyar.

mokkaczuka 2014.02.25. 23:11:35

@zobod: Teljesen egyetértünk, senki nem is mossa egybe. Stromfeld és Tombor a hazájukat védendő harcoltak. A Tanácsköztársaság színeiben. Mint ahogy Puskás is Rákosi-címeres mezben rúgta egy darabig a gólokat.

Krisz11 2014.02.25. 23:12:21

@Hümér Troppauer: Miért kell emlékmű a német megszállásnak? Például, mert a kiugrás lehetősége meghiúsult, az ország pedig visszafordíthatatlan spirálba sodródott bele, annak számos tragikus következményével.
Azt mindenki tudja, hogy a tanácsköztársaság szinte csak zsidókból állt, de a múlttal való felelősségteljes szembenézés máig elmaradt. Ez pedig a megbékélés ellen hat, tehát egy ideje már nem a magyarságon van a sor.
Amellett meg, ha a fidesz seggnyalását a mazsihiszti elutasítja, akkor tényleg nem kellene erőltetni ezt az egészet. Inkább adják a pénzt iskolaszerre gyerekeknek, amit az adómból vesznek el.
A jóságos zsidóknak meg - mivel a magyarok nem érdemlik meg őket - olyan helyre kellene költözni, ahol szeretik őket. Van olyan hely, nem?

tanna 2014.02.25. 23:12:59

ez nem a
te hazád
ne baj
jobb is így
neked is
nekünk is

mokkaczuka 2014.02.25. 23:15:05

@lagarderlovag: Nem a véleményemet közöltem, hanem a tényeket. Kezd unalmassá válni a fóumokon az a fogás, hogy ha a tények nem tetszenek, akkor azokat megpróbálják a másik "véleményének" beállítani. Nem, barátom. Azok tények maradnak,, akkor is, ha kétszázhúsz kilóval akarsz a fejemre ülni.

lagarderlovag 2014.02.25. 23:15:46

@mokkaczuka: nagyon jó..a java most izraelben épiti a békét...vagy most sincs ott a java??? valami nem kóser elvtársak:):)

2014.02.25. 23:17:21

@mokkaczuka: Értem. Csak azt nem értem, hogy miért merül fel egyáltalán, hogy a Mazsihisz vagy akár Izrael állam bírálata valamiféle antiszemitizmus lenne.

lagarderlovag 2014.02.25. 23:19:01

@fvipera: na most baromarcú...buzi-e vagy?
nem tudok felnőni szellemi nagyságodhoz...ezért mély fájdalom de nem reagálok többet a baromságaidra...
shalom

Hümér Troppauer 2014.02.25. 23:21:09

@Krisz11:
1. minden vörös keretlegény, aki háborús bűnt követett el, zsidó volt. Így gondolod?
Lehet, hogy nem?
2. Volt egy jelentős zsidó tagsággal bíró vezetés, egyébként a terrorlegények amúgy nyalka magyar legények voltak.
Szerintem ez látszik valószínűbbnek.
Akkor ki kinek a nyakába varr, és mit?

Firk 2014.02.25. 23:21:25

Ha 2014-ben tényleg ez a legfontosabb probléma Magyarországon - na jó, ha benne van az első 50-ben - akkor én egy képzelt világban élek. De most tényleg!

Hümér Troppauer 2014.02.25. 23:24:27

Kiléptem, jó éjt mindenkinek!

lagarderlovag 2014.02.25. 23:25:11

@mokkaczuka: na igen a tények..na akkor még egy példa hogy értsd a tényeket:
Kényszeritelek rá hogy lopj a közértben./a módszer másodlagos valamilyen presszióval/ tehát te egy aljas rohadt tolvaj vagy akinek le kéne vágni a kezét..sőt nem csak a tied hanem még az unokáidnak is amennyiben nem nyalják a seggem ugy és annyi ideig ameddig én szeretném...na ezek a tények barátom....vagy nem egy meccset nézünk...mi magyarok:)

Krisz11 2014.02.25. 23:28:01

@Hümér Troppauer: "minden vörös keretlegény, aki háborús bűnt követett el, zsidó volt."
Nem. Itt azt kell megértened, hogy amíg a magyaroktól állandó bocsánatkérést vártok a magyarok kollektív bűnössége alapján (holott náci csak kevés magyar volt, de biztosan nem mindegyik), addig szintén kollektív módon minden felelősséget elhárítotok, ha csak 1 zsidó is nem volt benne valamiben.
A tisztességes az lenne, ha zsidóság, és minden hivatalos vezetője kérne mostmár bocsánatot a magyarságtól azon zsidók nevében akik pl: a Tanácsköztársaság bűneit elkövették. Érthető? Nem mindenki nevében, csak a bűnösök nevében.

Dezső Németh 2014.02.25. 23:30:51

@Hümér Troppauer: ...Mert különben elfelejtjük, hogy a németek megszálltak bennünket...

Krisz11 2014.02.25. 23:33:03

Egyébként a liberális Kossuth Lajos mondta, hogy államot alkotnak az államban.
És ez itt a baj, hogy az érdekérvényesítést minden koron a többségi társadalom kárára, és annak negatív megkülönböztetése mellett végzik.
Tehát kérdezném a mélyen tisztelt zsidó honfitársakat, hogy mi erre a megoldás?

Hümér Troppauer 2014.02.25. 23:33:45

@Krisz11: /mégse léptem még le/
Hidd el tisztességes, és méltánylandó az elvárásod. Nagyban hozzájárulna a megbékéléshez egy ilyen gesztus.
Csak akkor ezt kell mondani.
Egyszerűen, tárgyilagosan, tényekkel alátámasztva. Érted? Világos, indulatoktól mentes, korrekt megfogalmazás.
Köszönöm a választ, most már tényleg kilépek.

nincs_nick 2014.02.25. 23:47:34

Már elnézést de Lázár nem zsidó? Arcra elég nehéz lenne piréznek nézni akkor orral és ilyen arcszerkezettel...

Vagy most akkor maga ellen harcol vagy mi van?

nincs_nick 2014.02.25. 23:49:30

@Hümér Troppauer: Nofene akkor mégis van magyar meg zsidó? Rasszista-e vagy szoszmáre öcccsém?

bbwd 2014.02.25. 23:50:27

@mokkaczuka: úgy látom, neked csak az állampolgárságod magyar...

70 év után senkit nem érdekel a holokoszt, csak irritálja az embereket.

az a duma, hogy azért kell sulykolni, hogy ne történhessen meg újra, nevetséges.
mintha csak úgy a semmiből történt volna...
valami oka csak volt, vagy nem?:)

trianon pedig a világtörténelem legigazságtalanabb diktátuma volt, aminek a mai napig isszuk a levét, de ez nem tartozik ide!

Lucky Larry Silverstein 2014.02.25. 23:53:11

Faszomat se érdeklik a zsidók.

Az érdekel a poszter minek nyalja a seggüket.

orient 2014.02.25. 23:54:33

Erdekes hogy nekem kozel keleti hatterrel (arab) itul sok ez a nagy zsidoellenesseg ami itt megy allandoan. Nevetseges hogy uton utfelen ezt kell halljam, mindenert a zsidok meg a hatterhatalmak a felelosek ahelyett hogy mindenki magaba nezne es a sajat hazatajan tenne mindent rendesen elore is jutna ez az orszag de amig allandoan masokban keressuk a hibat meg az arulot, es a nemzetellenseget addig sehova sem jutunk. Mas kerdes hogy az egesz zsidoellenesseg demagog es primitiv. Sok zsido baratom van es tisztessges ertelmes emberek. Koztuk is van zsivany mint minden mas csoprtban de mint nepet, kozosseget, vallast elitelni es allandoan tamadni teljesen abszurd nekem. Ha akarnak holokauszt megemlekezest, tegyek mit zavar ez mindenkit allandoan es miert tema ez egyaltalan? Komolyan abszurdum hogy ez politikai programok targya a mai napig europa sziveben 21. szazadban es embereket meg lehet ilyenekkel fogni, hogy a zsidok Magyarorszagot akarjak, a vizkeszletunket, a foldunket es az osszes hatterhatalom amit iranyitanak az mind magyarorszagot tamadja, neha mikor ilyen kommenteket olvasok nem tudom hogy ez valami vicc vagy komolyan gondoljak emberek es ezzel megnyerhetok? Termeszetesen a sajat nyomorunkert mindig egyszerubb masokat hibaztatni ahogy azt mar elottem is irtak es erre a kisebbsegek mindig a legalkalmasabbak. A zsidok meg mindenhol kisebbseg persze es mivel sok zsido aki sikeres hajlamosak emberek nagy hattersztorikat elhinni hogy azert kerultek oda mert a hatterhatalmak.....stb.

béla a görög (törölt) 2014.02.26. 00:00:30

"Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra!"

Én a zsidók helyében elhelyeznék pár lófejet politikusok ágyában kis táblácskával: 'Vigyázunk magunkra!'

Lázár nem politikus. Csak egy rossz színész.

z 2014.02.26. 00:02:34

@mokkaczuka: Az átlag magyar nem nagyon ért rá tapsolni akkoriban, mert vagy az ekével volt tele a keze, vagy a sebesült bajtársával a Donnál.

Voltak, akik egyetértettek velük és a felelősség őket is terheli az akkor történtekért. A magyar népnek úgy általában úgy hiányzott az egész felfordulás háborústul, nyilasostul, németestül és szovjetestül, mint segglyuk a könyökükre.

Ebben a sokszor hangoztatott "bűnösök közt cinkos, aki néma"-dumában azért van egy kis logikai bukfenc. Lehet, hogy az lett volna a legjobb megoldás, ha mindenki kiáll szépen és élőláncot alkot, megakadályozva így a deportálásokat. Lehet, hogy volt akiben ez fel is merült (már ha tudott a dologról, mert az sem volt mindig biztos), de aztán eszébe jutott, hogy mondjuk ezért lelőhetik, neki meg családja van, azok meg nélküle éhenhalnak, ilyesmi. Úgyhogy sokan voltak, akik csak kisebb dolgokban segítettek a zsidóknak (bújtatták őket, üzenetet, élelmet vittek nekik stb.), de kaptak ezért is (fentebb egy kommentben említettem, hogy az én családomban is volt ilyen).

Teljesen biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek többsége NEM akarta kiírtani a zsidóságot (és meg is illeti őket az ártatlanság vélelme addig, amíg nem mutat nekem valaki egy erről szóló népszavazást, ahol a többség erre voksolt volna, vagy valami hasonlót, én egyelőre semmi ilyenről nem tudok).

Én azért szeretném, ha nem jutnánk el oda, mint Németország, ahol egy nemzeti zászló meglendítésére már emelkednek is a mutatóujjak, hogy ezt nem kéne, mert az elég gáz.

Netuddki. 2014.02.26. 00:10:12

"Lázár kijelentése egyszerűen hihetetlen cinizmusra vall."

Nem. A lézerjankó kijelentése hihetetlen műveletlenségre és ostobaságra vall.

Egy Hun Hunniából 2014.02.26. 00:15:10

@Hümér Troppauer: "Már bocsánat, véleményem szerint aki hőbörgést és zsidó túlérzékenységet emleget, annak valószínű hangyafasznyi elképzelése sem leend arról milyen az, amikor mai 50-es ként azért nem ismer senkit az ember a családjából, felmenőiből, mert valakiknek méltóztatott a rokonságot legyilkolászni merő haszonszerzés reményében."

Gondolom akkor ezeket az 50-eseket a goj postás vagy a tejesember csinálta. Vagy a legyilkoltak gondosan elhelyezték a magjukat génbankokban? Vagyhogy pubi!? Pedig régóta hazudoztok, mégis rosszul!

meszena 2014.02.26. 00:20:06

Jó kis példája a poszt annak az esetnek, amikor az ideológia alakítja a tényeket. Vagyis ferdíti. Nevezetesen: ordas hazugság, hogy a nyilas hatalomátvételhez valamiféle (ilyen?) játszmák vezettek volna. Ugyanis a nyilasok addig nem jutottak hatalomra, ameddig Horthyt nem sikerült (a megszálló!) németeknek eltakarítani. A nyilas hatalomátvételhez két dolog elengedhetetlen volt: Horthy lemondatása, illetve ehhez pedig Magyarország katonai megszállása.
Ja, persze, értem én, ezt már nem mondhatja ki már kinyilatkoztatta a tutit.
Az meg elég ciki, hogy egy történelmet hamisító írással akarunk szembeszállni egy (vélt?) történelemhamisítással.

Pityu77 2014.02.26. 00:20:24

Az egy dolog, hogy nem ismerjük a történelmünket, de az cinizmus, hogy saját kedvünkre alakítgatjuk.

Netuddki. 2014.02.26. 00:21:46

@Egy Hun Hunniából: Bammeg te mekkora egy barom vagy!

Netuddki. 2014.02.26. 00:23:50

@Pityu77: Asse cinizmus. Nyereségvágyból, tudatosan, csoportosan, bűnszervezetben elkövetett történelemhamisításról van szó.

meszena 2014.02.26. 00:28:19

A tervezett (formájában az én tetszésemet el nem nyerő) emlékmű semmit nem hamisít meg. A német megszállás, és az annak következtében bekövetkező nyilas hatalomátvétel történelmi tény. És az sem véletlen, hogy a deportálásokra nem a megszállás előtt, hanem utána kerül sor. (Igen tudom, hogy a kormány beleegyezésével és az államgépezet közreműködésével. És ez mégsem teszi semmissé az előző mondatot.) A kormány részéről ilyen nem hangzott el. Pont az ellenkezőjét hangoztatták amivel most a Mazsihisz példálózik. Vagyis azt, hogy a magyar állam igenis felelős az események miatt, és bocsánatkérések is elhangoztak.
A Mazsihisz igenis zsarolásként hatott, mert annak is volt szánva. Az meg már a magyar kormány gyávasága, hogy egy néhány ezres felekezet szabja meg, hogy mikor, milyen emlékművet építhet.

meszena 2014.02.26. 00:34:07

Nem tudom, hogy egyszerű tájékozatlanság, vagy előre megfontolt ferdítés miatta állítja a szerző, hogy Lázár a Jobbiknak akart volna valami kedvezményt adni, vagy kedvezni, esetleg őket megnyerni. Illene tudni, hogy Jobbik legalább akkora ellenfele a Fidesznek, mint az Összefogás. Mert a Jobbiknak nincs ugyan esélye nyerni, de arra van, hogy vagy a kétharmadot, vagy az egyszerű többséget megakadályozza.
(Mindkettő esetében a baloldalnak kedvezőbb eredmény születik). Megoldom a rejtélyt: Lázár inkább a Jobbik szavazóira pályázott, mintsem magára a pártra. Vagy megakadályozni szerette volna, hogy a kormány megfutamodása miatt (elhalasztották az emlékmű felállításást)

meszena 2014.02.26. 00:35:39

@meszena:
folytatom:
Vagy megakadályozni szerette volna, hogy a kormány megfutamodása miatt (elhalasztották az emlékmű felállítását)a Jobbik felé menjenek el a jobb szélen álló szavazói.

bkkzol 2014.02.26. 00:47:00

@wallenberg8805: komoly levezetés. Tehát a logikádat követve a zsidótörvények, deportálások idején magyarok voltak kormányon, így magyar kormány. Százezreket küldtek koncentrációstáborba illetve a frontra. Ezekután szobrokat állítanak Horthynak meg a németeknek... a bocsánatkérés igen különös módja.

Pityu77 2014.02.26. 00:54:27

@kovi1970: Általában mondtam, a 20-as évektől indult a zsidók törvényesített elnyomása, ezt mindenki tudta látta, sokan örültek neki, de nem sokan tettek ellene, főleg, ha haszon volt belőle. Most meg tagadjuk, vagy a zsidókat hibáztatjuk érte. Megérdemelték.

z 2014.02.26. 00:58:35

@bkkzol: Kivéve, hogy a magyar állam Horthynak nem állított szobrot, a most készülő emlékművön pedig épp a németek alakítják a rosszfiúk szerepét. Amúgy minden stimmel.

z 2014.02.26. 01:07:01

@Pityu77: Nem tagadom én, csak nem vagyok érte felelős.

Pityu77 2014.02.26. 01:07:56

@z: A németek voltak a rosszfiúk? Kértek minden másnapra egy szerelvény zsidót, mi küldtünk ötöt-hatot. Egyezkedtek, csak napi kettőt küldjünk, ezért visszavettük napi 3-4-re. Meg akartunk szabadulni tőlük, az oroszok érkezése előtt.

z 2014.02.26. 02:24:14

@Pityu77: Nekifutok mg egyszer: "Ezekután szobrokat állítanak Horthynak meg a németeknek... a bocsánatkérés igen különös módja."

Nem állított Horthynak szobrot a magyar állam, a most készülő emlékművön pedig a németek (vagyis inkább a nácik) szerepelnek negatív figuraként.

Meg akartunk tőlük szabadulni? Úgy érted, a nácik meg a velük együttműködő Sztójayék akartak tőlük megszabadulni. Én biztos nem, nem is fogok tőlük bocsánatot kérni, nincs miért. De abban benne vagyok, hogy a bűnösök cselekedeteit velük együtt elítéljük és kijelentsük: nem hagyjuk hogy még egyszer ilyen megtörténhessen.

Viszont ezt a kollektív bűnösség hülyeséget meg felejtsük el.

Pityu77 2014.02.26. 03:40:05

@z: Jogos, a kollektív bűnösség elve igazságtalan, az is csúsztatás a blogban, hogy a németeknek állítanak itt szobrot, hiszen ők tényleg a rosszfiú szerepét kapták.
Az a baj, az emberek Horthy alatt elhitték, a zsidó nem közülünk való, bármit meg lehet tenni vele. Volt pap aki életét adta a nők becsületéért, de a zsidók életéért egy sem. Nem lehet egy az egyben a németekre kenni. Ami jó volt a történelmünkben, arra büszkék vagyunk, ami nem, arról nem veszünk tudomást.
2500 lemészárolt szerbért a partizánok felkoncoltak 40ezer bácskai magyart. Erről teljes a halgatás nálunk is, pedig volna miért háborogni. (Vérbosszú a bácskában - egy rövid mű erős idegzetűeknek az elejétől).

pitekusz 2014.02.26. 03:45:12

@ariete: Hol van a zsidóknak országuk???

belgabela 2014.02.26. 05:08:10

Miért? Jó irányban befolyásolja? Egy együttélés nem akkor jó, ha az egyik félnek minden kívánsága teljesül, a másik fél meg csak engedhet minden kívánságából. Vegyék végre ezt tudomásul zsidó honfitársaink és nem honfitársaink is, ők nem fölérendeltjeink, ha teszik, ha nem!

belgabela 2014.02.26. 05:11:41

@bkkzol: Horthyt nem ítélte el e nemzetközi bosszúállók ítélőszéke, mikor alkalma és minden hatalma megvolt rá. Ha nekik nem volt háborús bűnös, talán te is elfogadhatod, hogy nem volt az!

belgabela 2014.02.26. 05:14:46

@kovi1970: Még jó, hogy itt vagy nekünk te, aki mindenkinél okosabb vagy. Hogy nem lettél más, csak egy kisnyugdíjon tengődő önkéntes pártkatona, azt a fene se érti.:))

pirimogyoró 2014.02.26. 05:34:24

Van képe ilyet szólni, hogy a zsidók és a magyarok? Ő vajon minek tartja magát? Zsidónak, vagy magyarnak? Mert akkor a saját olvasatában a kettő egyszerre nem lehet...

röhögő 2014.02.26. 05:36:50

@belgabela: Ja értem! Már neked stimmel is a nürnbergi törvényszék ítélete, igaz?
Akkor ugye a szovjet hadsereg felszabadító volt, ugye? Mekkora egy fasz vagy te!

röhögő 2014.02.26. 05:38:47

@meszena: "Illene tudni, hogy Jobbik legalább akkora ellenfele a Fidesznek, mint az Összefogás."
- Aha. Csak ha nem lesz + a finesznek a többsége, simán koalára lép a nácikkal, mint torgyánnal tette.

röhögő 2014.02.26. 05:41:58

@wallenberg8805: Viszont mi látjuk a borzalmas következményét annak hogy nem tenyésztettek pirahanát a magzatvizedben.

pirimogyoró 2014.02.26. 05:55:21

@röhögő: A budapesti gettó, ahová behajtották a zsidókat, alá volt aknázva. Egyetlen gombnyomásra levegőbe repült volna.
Ha el tudod képzelni, hogy anyád, húgod, gyereked ül benne, akkor döntsd el, hogy a szovjet hadsereg felszabadító volt-e, vagy sem.
Amúgy a stílusodat tekintve nyomokban sincs okod a röhögésre!

belgabela 2014.02.26. 06:01:33

@röhögő: Itt is nagyon intelligens vagy.

Mi köze a kettőnek (a törvényszék ítélete és a szovjet hadsereg) egymáshoz. A törvényszék ítélete rendben volt, a hadsereg meg megszállt midnek. Mi a bajod vele primitív "barátom"?

belgabela 2014.02.26. 06:02:45

@pirimogyoró: Csak simán ostoba. Egyébként bolsi. Mondjuk az meg is határozza, hogy ostoba.

midnight coder 2014.02.26. 06:10:51

Egyébként nem tudom készült-e valami felmérés arról, hogy kis hazánkban jelenleg hány zsidó is van, és ezek közül hány is érzi úgy, hogy a mazsihiszti őket képviseli ? Mert hogy pár ember összeáll és azt mondja hogy ok, holnaptól mi vagyunk a magyar zsidók, még nem jelenti azt hogy ténylegesen ők is azok. Amíg nincs ilyen kimutatás, addig nem kellene a zsidókat és a mazsihisztit összekeverni.

belgabela 2014.02.26. 06:18:32

@midnight coder: Azt mondják nincs tízezer tagja Mazsihisznek. A zsidók meg szerény becslés szerint is vannak száz-kétszázezren. Nehéz megmondani pontosan hányan, mert aki nem tatja a vallását, az sokszor nem is tartja magét annyira zsidónak, vagy inkább magyarnak tartja magát. Nekem nem egy olyan haverom van, aki ugyan zsidó, vagy félzsidó származású, de csak származású. Ma már semmi jelentőséget nem tulajdonít annak.

pirimogyoró 2014.02.26. 06:21:15

@midnight coder: Aztán kellene egy felmérés arról is, hogy mi, echte magyarok, mit utálunk jobban, a Mazsihiszt, vagy a zsidókat, vagy mindkettőt egyformán... esetleg egymást is, ha rokkantak vagyunk, vagy jó állásban vagyunk - jó fizetésért, vagy nyuggerek vagyunk, vagy akármi :)

belgabela 2014.02.26. 06:24:04

@pirimogyoró: Hát azért az nem mindegy, hogy egy csoport képviseli e azok összességét akiket állítólag képvisel, vagy nagyon kis töredékét képviseli azoknak. És ha az utóbbi, akkor miért beszél a magyar zsidóság nevében? Nagyon nem mindegy.

camilló 2014.02.26. 06:25:13

@fvipera: Nemzeti önrendelkezésünk a 90-es választások után vesztettük el igazán. Az én véleményem szerint SZINTE mindegy, hogy katonai, avagy gazdasági megszállás alatt nyög az ország. Kíváncsi lennék, mi lenne az országgal, ha kivonulna az össze külföldi cég. Tudomásom szerint a Kádár rendszerben csak pár külföldi cég volt jelen a magyar gazdaságban. (Ilyen a Shell, ami a magyar Interag-al volt közös, de magyar volt a többségi tulajdonos.)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.02.26. 06:25:16

Ez a felszólalás annyiféleképpen otromba, hogy azon kínomban felröhögtem.

pirimogyoró 2014.02.26. 06:30:37

@belgabela: Nézd, ezt bármelyik csoportra lehetne vonatkoztatni, nem?
Hát majd figyelem, melyik zsidó különül el látványosan a Mazsihisz-tól :)

belgabela 2014.02.26. 06:30:59

@camilló: A Tungsram sem véletlenül volt RT. Gyárai voltak szerte a világban, és a GE-nek volt benne tíz százalék alatti részesedése, még a háború előttről. (Azért is nem merték államosítani az egészet, mert akkor elvesztik a külföldi gyárakat.) Gyorsan el is adták még a rendszerváltás előtt szarér-húgyér a GE-nek az egészet. Azóta nekik hozza az éves milliárd dolláros hasznokat.

belgabela 2014.02.26. 06:32:53

@pirimogyoró: Hogy, ha nincs másik szervezet, ami nem tíz tagú. Leszarják. Én azt tapasztalom. Bár azok közt, akik magukat csak zsidó származásúnak tartják és nem azzal kelnek-fekszenek, hogy a zsidóknak nagyobb tisztelet jár, mint a többi embernek.

nu pagagyí 2014.02.26. 06:34:46

Lázár majd jól kikéri magának, hogy zsidózott volna. Plusz még meg is sértődik. Ezek így szokták. Nem is érti mi a probléma, hiszen a környezetében mindenki ugyanígy beszél. Egy fideszesnél becsúsznak ilyen hibák, nehéz úgy csinálniuk, mintha európai emberek lennének. Addig kontra szelektálták magukat, amíg csupa gátlástalan csirkefogó maradt a pártban, akinek az a természetes, hogy mindenen és mindenkin átgázol. Erkölcs, elvek, másokért való felelősség nem fertőzi őket. A hatalomhoz sem valami magasabb eszme megvalósítása miatt ragaszkodnak, hiszen úgy csereberélik elveiket, mint más az alsógatyáját, nekik az csak egy különbejáratú aranybánya, személyes meggazdagodásuk eszköze.

camilló 2014.02.26. 06:36:00

Jó, hogy ennyi "zsidó szakértő" él az országban. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe "A zsidókérdés Magyarországon" című könyvet. A zsidóságot megosztotta (máig megosztja) a beilleszkedni és elveszíteni az identitást, vagy megőrizve a hagyományokat élni a befogadó ország területén. Hasonló a kérdés a cigánysággal kapcsolatban is. Kit is nevezhetünk cigánynak? Azt aki annak vallja magát. Mindazonáltal én nem látok rasszokat, csak embereket. Nekem tök mindegy mi a vallása, vagy etnikai hovatartozása. Vannak emberek és vannak embernek látszó élőlények. Akiből hiányzik az empátia, lenézi embertársait a vallásuk, vagy nemzetiségük miatt, nem próbál meg segíteni a gyengébb képességűeknek, sőt ki is használja őket, az én szememben nem ember!

pirimogyoró 2014.02.26. 06:41:58

@nu pagagyí: Egyetértek! Amelyikükben felfedezhető lenne az emberség, tolerancia csöppnyi szikrája, az is azonnal elnyomja magában, nehogy kiessen a mézeskosárkából :)

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.02.26. 06:50:40

Azt hittem, ez egy normális, kedves elköszönés. Helló, vigyázz magadra. Oké, te is. Az emberek rendszeresen mondják például a gyerekeiknek.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.02.26. 06:51:30

@camilló: Ők viszont látnak, és ezért (is) hatékonyabbak, mint te.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 06:51:51

Lázár össze-vissza beszél butaságokat.

midnight coder 2014.02.26. 06:53:20

@pirimogyoró: Szerintem aki a zsidókat utálja az 99%-ban a mazsihisztit utálja és nem a zsidókat, csak szorgos munkával elérték hogy mindenki fejében ott van, hogy zsidók=mazsihisz. Ami kb. olyan, mint ha azt mondanánk, hogy magyarok = Jobbik, csak mert ők azt mondják hogy ők a magyar érdekek igaz képviselői. De míg a Jobbik esetén van valami támpont arról hogy mekkora a támogatottsága a teljes népesség körében, addig a mazsihiszti esetén ez erősen kétséges, elvégre eleve nem tudjuk mekkora a teljes népesség.

nu pagagyí 2014.02.26. 06:53:57

@belgabela: Ebben az országban időről-időre gondoskodnak arról, hogy egy zsidó származású ember ne tudjon probléma nélkül beilleszkedni a társadalomba. Tisztelet illeti azokat, akik ennek ellenére még mindig vállalják velünk a sorsközösséget.

toportyánzsóti 2014.02.26. 06:55:17

@Gérard Duchemin: Buta kisebbség van,csak vetítik azt hogy sokan vannak,miközben 80 000 birca sem fér el azon a helyen ahová 1 milkát vetítenek a bértollnokaik.

toportyánzsóti 2014.02.26. 06:58:56

@wallenberg8805: Szánalmas vagy a zsidrák terror kutyachippeddel mutyipincsi.Belülről rothasztod a NER-t hála a butaságodnak.

nu pagagyí 2014.02.26. 07:02:30

@midnight coder: Persze, aki ellentmond az nincs is. Majd a Fidesz alakít egy egyszemélyes zsidó szervezetet, amelyik kizárólagos képviseletként lelkesen üdvözli a kormány nagyszerű elképzeléseit, hogyan is kell a zsidóknak megemlékezni saját tragikus sorsukról, ha már valami miatt muszáj letudni a holokauszt emlékévet.

Vizilabda 2014.02.26. 07:05:24

A fasiszták szopják le egymás retkes faszát.

Lajos Csánó 2014.02.26. 07:07:19

@Űrlény Lajos: Nem csodálom,hogy nem érted!Sokkal többet olvass!A tudatlanságodon talán segít!(butaságot,nem gyógyít)

midnight coder 2014.02.26. 07:10:51

@nu pagagyí: Senki nem tett annyit magyarországon azért hogy az átlagpolgár utálja a zsidókat mint a mazsihisz és vidéke. Ezért is kétlem kissé, hogy az átlag zsidó annyira szeretné őket. Többet tettek az életük nehezítésért mint az összes magyar újkori szélsőjobbos szervezet beleértve a Jobbikot is.

Pityu77 2014.02.26. 07:16:13

@belgabela: Horthyt nem ítélte el a nemzetközi
ítélőszék, mert Sztálin meggondolta magát. 42-ben még azt mondta, a magyar alakulatok rossabbak mint az SS, de 46-ban már nem érdekelték az ukrán civil áldozatok sem, csak hogy az MKP minél jobb színben tűnjön fel és mihamarabb megszerezze a tejhatalmat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.26. 07:17:24

@meszena: Keresd a zárójeleket, olvass közelebbről

midnight coder 2014.02.26. 07:18:50

@Vizilabda: Az élet ritkán fekete és fehér. Ki tudja, lehet hogy egyszer kiderül hogy anno Hitleréket pont egy olyan zsidó csoport támogatta, akiknek nem tetszett hogy az európai zsidók beilleszkednek és lassan felolvadnak a népességben, elfelejtették a nyelvüket és lassan a hagyományaikat is. A végeredmény mindenesetre őket igazolta: megteremtették Izraelt, a zsidók jó része érzelmileg elhatárolódott az európai népektől, a legnagyobb európai országot lényegében a szolgáikká tették akik mindenben az ő érdekeiket nézik, újrateremtették a héber nyelvet - és szerintem ma is találnál olyan szélsőséges cionistát aki azt mondaná, hogy mindezért nem is volt olyan nagy ár a Holocaust.

pirimogyoró 2014.02.26. 07:19:45

@midnight coder: Hááát, amíg nem beszéltél néhány átlagzsidóval, addig hiába is kételkedsz :)

midnight coder 2014.02.26. 07:22:46

@Pityu77: Ha Horthy fejét kérték volna a zsidók, megkapják. Ahogy ma is megkapják az utolsó őrét is, aki szerencsétlenségére 70 éve Auswitzba volt beosztva - vagy legalábbis valaki ezt mondta róla - még akkor is, ha ehhez a lélegeztetőgépről kell levenni az illetőt.
De nem kérték, mert igazából neki köszönhették hogy nagyon sok zsidó túlélte azt az időszakot.

apanna 2014.02.26. 07:23:21

@mokkaczuka: "A zsidóság értelmében aki kikeresztelkedik, attól még ugyanúgy zsidó."-Nem!

midnight coder 2014.02.26. 07:25:25

@pirimogyoró: Lehet. Én mindenesetre ha zsidó lennék nem nagyon rajonganék értük. Mielőtt elkezdték kavarni a fekáliát, sok ember az antiszemita szó jelentését sem igen ismerte.

Mondja bátyám, van a maga falujában antiszemitizmus ?
Nincsen fiam, de igény az lenne rája!

belgabela 2014.02.26. 07:26:29

@nu pagagyí: Ugyan! Egy ismerősömnek sem volt semmi baja abból, hogy zsidó származású. Pedig itt élnek életek és fognak élni.Kamu, szarkeverő baller duma, hogy problémáik vannak, mert zsidók.

Azt meg nehogy már megköszönjem, hogy itt maradtak! Ők sem érzik, hogy ezt köszönni kéne. beteges ez a felfogás.

belgabela 2014.02.26. 07:28:45

@Vizilabda: Te biztos nem vagy zsidó. Azok közt elenyésző az ilyen unintelliegens arc.

midnight coder 2014.02.26. 07:29:21

@apanna: Van a dolognak egy vallási és egy faji vetülete is. A Választott Nép tagjának születni kell.

belgabela 2014.02.26. 07:29:39

@midnight coder: Hát, nem is szereti őket. Inkább leszarják.

belgabela 2014.02.26. 07:30:32

@Pityu77: Biztos így volt. A nyugati hatalmak meg egyetértettek a céljaival.

belgabela 2014.02.26. 07:31:12

@pirimogyoró: Honnan veszed, hogy nem beszélt?

Pityu77 2014.02.26. 07:32:07

@midnight coder: Persze, Sztálin engedelmeskedett a zsidóknak. Kicsit olvass utánna.
Egyébként is az ukrán nemzetiségű áldozatokra gondoltam.

belgabela 2014.02.26. 07:33:31

@midnight coder: Nyugodtan elhiheted, hogy ők sem rajonganak értük. Nem gondolom, tudom. Olyan környéken nőttem fel, ahol sokan éltek. Ma is sok régi haverom van.

2014.02.26. 07:36:26

Nem akarok trollkodni, megpróbálok tiszteletteljesen fogalmazni, mert ezek a kérdések komoly dolgok. Szóval, igen, Lázár messzire megy, de egy kérdést engedjetek meg nekem: vajon meddig fogjuk a kis-milliárd éve történt dolgokat felemlegetni? Nem a jövőbe kellene nézni, és a múltat tisztelettel békén hagyni? Kinek az érdeke, hogy a 70-100 éves sebeket folyton felszakítsa? Meddig lehet még - egyetlen másik hasonlóan szomorú múltú kisebbséghez sem fogható vehemensséggel - szeletet kérni a magyarság tortájából?
Vajon fordított esetben milyen reakciókra számíthatnák (nem akarom kijátszani a Palesztina kártyát)?
Én azt mondom, hogy addig, míg hazánk vendégszeretetét élvezik, addig igenis fogadják el értékeinket. Ha nem tetszik, akkor lehet ellene tiltakozni, szívük joga, de ne essünk át a ló túlsó oldalára, és sarkalatosan fogalmazva ne erőltessük rá a többségre a kósert, mert ők azt úgy szeretnék.
Éljünk a jelenben, egyengessük a jövő talaját, és a múltat hagyjuk meg a történelemkönyveknek.
Nem vagyok Fideszes, de Lázár most az egyszer a szívemből beszélt!
Végezetül (ha kifér) itt vannak John Howard ausztrál ex-miniszter ide vágó sorai:

"NEM AZ AUSZTRÁLOKNAK, HANEM A BEVÁNDORLÓKNAK KELL BEILLESZKEDNIÜK!

Fogadjátok el ezt, vagy költözzetek el. Elegem van abból, hogy ez a nemzet azon töpreng: megsértett-e valakit vagy akár egy kultúrát. A Baliban történt merénylet után eddig még nem tapasztalt méretekben növekedett meg az ausztrálok többségének hazafias beállítottsága.

Ez a kultúra férfiak és nők millióinak két évszázadig tartott küzdelmének, szabadságra törekvő próbálkozásainak és győzelmének az eredménye.

Mi főleg angolul beszélünk. Nem spanyolul, líbiaiul, arabul, kínaiul,

japánul, oroszul vagy akármilyen más nyelven.

Azért mondom: ha te része akarsz lenni társadalmunknak, nincs más lehetőség: tanuld meg a mi nyelvünket.

Az Ausztrálok többsége hisz Istenben. Ez nem egy szélsőjobboldali kijelentés, hanem egy tény, mert keresztény férfiak és nők alapították ezt a nemzetet, keresztény alapokra, melyek dokumentálva vannak. Ezt nyugodtan mutathatjuk iskoláinkban, a termek falán. Ha Isten képe zavar titeket, gondolhattok arra, hogy a világ más részén kéne otthont keresni, mert Isten a mi kultúránknak a része.

Hiteteket tiszteljük minden kérdés nélkül. Az egyetlen dolog, amit mi kérünk tőletek, az a mi hitünk elismerése, és egy békés, harmonikus együttélés.

Ez az ország a mi hazánk, a mi területünk, és ez a mi életmódunk, melynek élvezetét nektek is felajánljuk. De ha ti mindig csak panaszkodtok, zászlónkat megtépitek, eskünket, keresztény hitünket megalázzátok, akkor azt tanácsolom, használjátok fel az egyik ausztrál jogot:

AZ ORSZÁG ELHAGYÁSÁNAK JOGÁT.

Ha ti nem vagytok itt boldogok, költözzetek el! Nem köteleztünk mi benneteket, hogy ide jöjjetek. Fogadjátok el az országot, mely befogadott titeket."

Röviden: LOVE IT, OR LEAVE IT! Magyarul is lehet: Szeresd vagy hagyd el!"

miva? 2014.02.26. 07:38:23

@belgabela: Az én régi barátaim meg ha nem is félnek, de aggódnak. Elsősorban a jobbik, utána a fidesz miatt. Ugyanis nehéz leállítani azokat, akiknek a szavazataiért most előre fizetnek ezzel a kommunikációval. Mondjuk sejtettem, hogy nincsenek közös barátaink.

Zoltan777 2014.02.26. 07:38:37

@mokkaczuka: Mintaszerű együttműködés??

-Teszem azt mint a németek nem átengedése a lengyel megszállás idején?
-Vagy a zsidóság nem deportálása, egészen addig amíg meg nem szálltak minket?

belgabela 2014.02.26. 07:41:07

@miva?: Az enyémek meg nem. Pedig zsidó származásúak is vannak köztük a magyarországi számarányuknál sokkal nagyobb arányban.

miva? 2014.02.26. 07:41:48

@Övönaluli Lali: Semmi probléma nincs ezzel. A baj ott van, hogy van egy évforduló, amit európa szerte nem túl nagy hírveréssel megemlékezésekkel töltenek. Ha a Fidesz nem lenne elefánt a porcelánboltban, hát nem is tudnánk erről. De nekik pont ilyenkor fontos egy ilyen meccset lejátszani, és ez felháborító. Pedig még csak zsidó sem vagyok. Továbbá nem a zsidók, hanem a Fidesz harsogása járja körbe európát éppen ez ügyben, és mindenki értetlenül néz.

nu pagagyí 2014.02.26. 07:52:01

@belgabela: Csurka is ismert egy nagyszerű zsidó zöldségest, amint ezt annakidején két zsidózás között megtudhattuk tőle.

Sajnos tény volt, hogy származásuk miatt fosztottak meg embereket a vagyonuktól ebben az országban. Német "segítség" nélkül hozta az akkori parlament ezt a törvényt, ahogy az ennél durvábbat is, ami fajkeveredést büntette. A gettókat sem azért hozta létre az akkori hatalom, hogy vigyázzanak a zsidó származású emberek testi épségére, hanem azért, mert egy átmeneti tárolóból könnyebben mozgatható az áru, mintha előtte kéne villámgyorsan összeszedni. Emberekről van szó, megalázott, meggyilkolt rokonokról, hozzátartozókról. Én megértem, ha egy zsidó származású ember, nem veled osztja meg ennek a történelmi múltnak belé ivódott problémáit, nem tudja ki vagy, vagy nagyon is tudja.

Őszintén szembe kellene néznie a többségnek a magyar állam felelősségével, már csak azért is, mert a zsidó könnyen behelyettesíthető bármilyen más csoporttal, amelyik most együtt vonyít a képmutatás kottájából. Mindenki gondolja végig magában a dolgot és ne adjon felhatalmazást olyan embereknek, akik saját polgáraik ellen fordulhatnak a jövőben.

HunMag 2014.02.26. 07:53:24

HaFr: nem teljesen értem, hogy miért azonosítod a MAZSHISZ-t a zsidókkal ????

A MAZSIHISZ az átkos múlt öröksége, és messze nem a magyar zsidóság érdekeinek valódi képviselője...

Annyi történt, hogy 2 tahó, az áldemokrata Lázár és egy ál(hívő)zsidó Zoltai munkásőr egymásra talált...

Trackers 2014.02.26. 08:00:04

A Mazsihisz kampányol az MSZP-nek ahogy szokott.

Ennyi a sztori.

Mr. Fritz Teufel 2014.02.26. 08:17:45

Épp ideje, hogy rájöjjön a kormány, hogy hiába a milliárdok nekik, hiába nyalja fényesre a hátsójukat, ezeknek semmi nem elég.

DFK 2014.02.26. 08:21:36

@Hümér Troppauer: Akkkor a gugli legyen a barátod. Bizony zsidók voltak, és irtották a magyart. Kun Béla és fajtársai.

Pityu77 2014.02.26. 08:24:17

@Zoltan777: A megszállásig kb. 60ezer zsidóval végeztek.

camilló 2014.02.26. 08:26:22

@Övönaluli Lali: Pont az a baj. hogy nem nézünk szembe a történelmünkkel és nem dolgozzuk fel, mint tették ezt a németek! A Kádár rendszerben is szemérmes hallgatás feddte a háborúban elkövetett cselekményeket, most meg pont erényt próbálnak kovácsolni abból, amiből nem lehet. Amíg nem lesz egy szembenézés a múlttal, addig véget nem érő viták lesznek. Igenis ki kell mondani egyértelműen, hogy egy olyan háborúban vettünk részt, ahol több civil halt meg mint katona, és a mi megszálló katonáink is követtek el atrocitásokat. Sajnos nem kis számban! Igen nálunk is követtek el a bevonuló Vörös Hadsereg katonái atrocitásokat. Nem lehet mentegetni egyik felet sem. A gyilkos, az gyilkos!
A zsidók egyik része igyekezett, igyekszik beilleszkedni a társadalomba, pont ez szül köztük is feszültségeket. Neked is csak ajánlani tudom "A zsidókérdés Magyarországon" című munkát. Objektíven közelíti meg, mi is okozott, okoz problémát a mai napig is.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 08:29:20

@midnight coder:

"Senki nem tett annyit magyarországon azért hogy az átlagpolgár utálja a zsidókat mint a mazsihisz és vidéke. Ezért is kétlem kissé, hogy az átlag zsidó annyira szeretné őket. Többet tettek az életük nehezítésért mint az összes magyar újkori szélsőjobbos szervezet beleértve a Jobbikot is. "

Szokásos szar náci duma, hogy a zsidók rossz megítélésért a zsidók többet tettek, mint a büdös nácik. Sőt, a büdös nácik is (akik ártatlan bárányok), csak azért utálják a zsidókat, mert a jó zsidók közt vannak rossz zsidók. Remélem a logikusan gondolkodók átlátnak ezen a szar náci szövegen, és nem veszik be.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 08:32:00

@DFK:

"Kun Béla és fajtársai."

Nincs olyan, hogy fajtárs. Ez részben ostoba, és tudománytalan szöveg, részben büdös náci szöveg.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 08:32:52

@Mr. Fritz Teufel:

"Épp ideje, hogy rájöjjön a kormány, hogy hiába a milliárdok nekik, hiába nyalja fényesre a hátsójukat, ezeknek semmi nem elég."

No és ez is egy undorító náci szöveg.

Kelly és a szexi dög 2014.02.26. 08:33:40

A cigányságot kivéve az összes többi nemzetiség és vallási felekezet nem szerepelt a annyit az elmúlt húsz évben, mint a zsidók egy hónap alatt.
Miért van ez?

röhögő 2014.02.26. 08:34:08

@pirimogyoró: Látom a szöveg értelmezése nem erősséged.

röhögő 2014.02.26. 08:35:08

@belgabela: Seggfejke! És a nürnbergi pernek mi köze a komcsikhoz?

camilló 2014.02.26. 08:36:07

@Zoltan777: Nem volt szükség a felvonulás engedélyezésére. Jugoszlávia és Görögország tekintetében simán engedélyt adtak, sőt...Az hogy deportálás nem volt, nem jelent semmit. Megkülönböztetés volt, és felkészülés a deportálásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, mennyire elégedettek voltak a németek a magyar hatóságok "munkájával"! A deportálások megkezdése előtt már léteztek a munkásszázadok, ahová zsidó és ellenzéki embereket osztottak be. Azt is tudjuk, hogy a keret annál hamarabb jöhetett haza a frontról, minél hamarabb elveszítette a legénységet. A Doni katasztrófánál arányainál nagyobb veszteséget szenvedtek ezek az alakulatok. Persze ez nem deportálás, de valami hasonló. Eleve "leírták" ezeket az embereket!

ALW 2014.02.26. 08:37:52

Lázár mikor mondta, hogy "vigyázzanak magukra" ?

Csak másfél oldalnyi belemagyarázást látok, hogy talán akkor ha ezt úgy vesszük hogy nos így talán akkor egyértelmű, hogy akár ezt is jelenthette az, amit mondott, de nem mondta, csak arra gondolt!

Tipikus zsidó zsurnaliszta trükk.

Jolka40 2014.02.26. 08:40:50

Most akkor Deutsch Tomi magyar még?

röhögő 2014.02.26. 08:41:59

@belgabela: A qrva anyádat, aki megtanulhatta volna a fogamzásgátlást!

felcsutisuttyo 2014.02.26. 08:44:11

@Jolka40: nem magyar...Ő egy Zsidó Cigány keverék....

DFK 2014.02.26. 08:44:35

Egyébként nem tudom, mit képzel magáról a mazsihisz. Ha nem tetszik a magyarok országa, el lehet menni.
Addig keverik a szart, amíg kormányra segítenek olyan erőket, akik alatt majd a vállunkon sírják vissza az orbanofasiszta viktátort :) . De majd akkor elhajtjuk a mazsihiszeseket a retkesbe.

felcsutisuttyo 2014.02.26. 08:46:10

Lázár meg a rezsimváltás után (a választási csalás utáni forradalom után),...TISZTELETLEN BELI ZSIDÓ LESZ---levágják a TÖKÉT ÉS KÖRBE METÉLIK A NAGY ORRÁT.!

DFK 2014.02.26. 08:46:32

@Gérard Duchemin: Hát, jobb ha hozzászoksz, hogy az egy csapatba tartozókat egy néven nevezzük.

tisztítottVihar 2014.02.26. 08:46:55

Lázár egy egresszív pöcs, mint az elvbarátai...

felcsutisuttyo 2014.02.26. 08:47:06

@felcsutisuttyo: vagy tökénél fogva akasztják fel..majd

DFK 2014.02.26. 08:50:18

Szegény Viktorék hiába gondolták, hogy ha adnak egy kis tiszteletet meg több zsozsót, akkor a zsidók nyugton maradnak. Tényleg semmi se elég nekik. akkor is ajvékolnának a teljes állami költségvetéstz zsebrevághatnák. Addig nem békélnek, amíg minden hatalmat át nem vesznek. Amíg csak egy gójim mer önállónak lenni vagy önállóan gondolkodni, addog fasisztákolni fognak.

belgabela 2014.02.26. 08:50:56

@röhögő:
"A qrva anyádat, aki megtanulhatta volna a fogamzásgátlást!"

Ezzel elárultad, hogy zsidó az nem lehetsz. És azt is, hogy az egyik legprimitívebb bolsi vagy, errefelé.

belgabela 2014.02.26. 08:54:44

@nu pagagyí: És nem csak a származásuk miatt. Az én nagyapámat a bolsik fosztották ki, itt Magyarországon, pedig magyar volt. Volt párszázezer sorstársa.

Őszintén szembe kell nézni a bolsik felelősségével a jogutódjaikkal egyetemben! Mert az nem működik, hogy a vagyont amit összeloptak öröklik, de a felelősséget azt nem.

petraeus 2014.02.26. 08:57:43

Ebben az egeszben az a legnagyobb gaz, hogy a Lazar nevu agressziv kismalac pont ugyanazt az intollerans sertodott szoveget tolja mint a szomszed allamok a magyar kisebbseggel kapcsolatban.
Egy normalis demokraciaban a hatalom megkerdezi es meghallgatja a kisebbseg velemenyet majd azt maximalisan figyelembeveve, a kisebbseget a dontesekbe bevonva megoldja a felmerulo problemakat (es akkor az autonomiat meg szoba se hoztuk) ez nem ugy mukodik, hogy a tobbsegi hatalom eldonti, hogy mi jo es hogyan a kisebbsegnek es ha a kisebbbseg ezt szova teszi akkor ok azok akikkel nem lehet egyuttelni. Pont ugyanezt jatszak el a romanok/szlovakok is, amint a magyarok valamifele kifogassal elnek, jon a szoveg, hogy a magyarsag helyzete tokeletes es ok nem fogjak elturni, hogy a magyarok viszalyt szitsanak mert a magyarok tehetnek az egyutteles problemairol, ez engem kurvara felbasz akkor is ha a magyar kisebbseg ellen kovetik el es akkor is ha a mi szeretett vezetoink jatszak el a mi kisebbsegeink ellen. A "tobb evszazados sikeres egyuttelest" meg hagy ne kommentaljam... Lazar, te egy ritka nagy, agressziv fasz vagy!

panelburzsuj 2014.02.26. 08:57:57

@HunMag:
Ebben a történetben éppen az az új fejlemény, hogy a kormányzat és a Mazsihisz elnöksége ugyan igyekezett volna "egymásra találva maradni", de most a szervezet közgyűlése megsokallta a két - állami és Mazsihisz - vezetés által egyetértésben legyömöszöszölendő békákat.

És a "kedvezményezettek" nyomatékul sorra elkezdték visszautasítgatni a holokauszt-emlékév alkalmára kiosztogatott csip-csup támogatásokat. (Hogy "közérthető" legyen: ha zsidók pénzt utasítanak el, akkor ott valami nagy gebasz van alakulóban...)

Úgyhogy Lázár "intelmeiben" az a tőrülmetszetten fideszdemokrata vonás is vaskosan benne van, hogy miazhogy egy szervezet vezetése nem tud az alárendeltek (="tagság") körében "rendet tartani"?

belgabela 2014.02.26. 08:58:03

@nu pagagyí: Ja és nekem gyerekkori pajtásaim voltak zsidó gyerekek, nem a zöldségesem. A fele minimum zsidó volt. Sokan ma is a haverjaim. Ők valahogy nem annyira a holoiparból élnek és ezért nem is nyomják ezerrel, mint a Mazsihisz.

belgabela 2014.02.26. 09:00:43

@petraeus: Ja. Mert a szomszédunkba az állam ezerrel támogatja a magyar szervezeteket és Trianon emlékműveket épít, meg magyar elpusztítottak, elüldözöttek házát. A tót, meg oláh gyerekeknek meg minden ében napokig a magyarokra kell tisztelettel emlékezniük.

Te jó isten!

miva? 2014.02.26. 09:04:38

úgy látom Lázár elérte amit akart. Nem szükséges további magyarázat, elég végigolvasni a kormánypárti kommenteket, és minden világos.

belgabela 2014.02.26. 09:09:46

@miva?: Ahogy a bolsi kommenteket is éppen elég. Olyanok mint mindig. Csöpög belőlük a megszokott proli szolgasaság igénye (mondja meg már valaki más mit is kell éreznünk, tennünk, kinek a seggét kell fényesre nyalnunk) és az ezzel ellentétes, de legalább ostoba, mindenki más véleményen lévőt lenéző pökhendiség.

Erre te vagy az egyik legjobb példa, ezzel a szösszeneteddel is.

mokkaczuka 2014.02.26. 09:15:49

@Zoltan777: Na, ezekből is látszik, hogy simán ellent lehetett volna mondani, és volt is rá példa. 1944 májusa és augusztusa között mégsem tették, sikerült is a vidéki zsidóságot deportálni.

Ad Dio 2014.02.26. 09:21:13

Nagyapámat többször elvitték a kommunisták táborozni. Megszállt ország ránkerőltetett hatalmászai. NEM magyarország a felelős érte, hanem a megszálló hatalom (első helyen) és annak kiszolgálói (azonnali másodikként). Soha eszembe sem jutott ezért "Magyarországot" vagy a "magyarokat" hibáztatni. Pláne nem a mai magyarokat.

Lázár János sokszor mond olyat amivel nem értek egyet. Ezzel a kijelentésével speciel maximálisan. És ha 1000000x "szájbarágják" a blogok akkor is megmarad a véleményem: a zsidóság kollektív felelős képzete azon felül hogy minden racionális alapot mellőz, hihetetlenül káros a békés egymás mellett élésre.

A német megszállás emlékműve randa, ízléstelen de semmiféle történelem-hamisítás nincs benne.

Kelletteznekem? 2014.02.26. 09:22:11

NNNNa végre leírhatom, és egy csomó csomó ember olvasni fogja, meg reagál rá !!! :)
Szóval amit nem állítok: nem állítom hogy nem volt felelős a magyar állam a deportálásokban. Nem állítom hogy 100%-ban rendben van a szabi téri emlékmű.
De állítom a következőt:
egy plurális demokráciában természetes, hogy minden csoport (legyen az etnikai vagy más alapon szerveződő) védje az érdekeit, és lobbizzon értük. A baj azzal van, hogy egyes csoportok egyszerűen 10-100-szorosan túl vannka reprezentálva, és ez már más csoportok jogait sértheti súlyosan. Hogyan? Ime:

Ha egy katolikus papot egy cigány gyerek meggyilkol, hogy autókázhasson egyet:
SEMMI

Ha egy zsidó rabbinak valaki odakiabálja hogy utállak zsidó, a köztársasági elnöknek kell nemzetközi szinten bocsánatot kérnie.

Hallássérültek, látássérületk, mozgásséerültek gettóban laknak, nincs WC, nem tudják használni a metrókat, gyakorlatilag szarabb nekik mint a börtönben. Büszkeség-menet, mozgalom, tüntetés értük????

SEMMI

Liberális jogvédő pártok... cigány képviselő??
SEMMI
Siket, vak képviselő
SEMMI
(hab a tortán, mindkettőre a fideszben van példa. de az ugye nem számít)

Hetero házaspárokat, gyerekeseket mindennap érő diszkrimináció? Pisilj a tesztre, ne kamuzz hogy nem vagy terhes, akarsz-e gyereket, ugye nem?
Reakció, szolidaritás?
SEMMI
Eközben egy leszbi vagy homo vígan munkát kap, mindenki tudja nem fog gyesre, táppénzre menni... Nem állítom hogy soha senki nincs hátrányosan megkülönböztetve...de egy családhoz képest, ez semmiség. Mi jelenik meg a médiában??? Melegek jogai.

Mindennek egyetlen okai van barátim az urban:
Egyes kisebbségeknek óriási reprezentációja van a médiában. Sokgyerekes, siket, vak, autista színészek, rendezők, tévések, pártvezetők nincsenek. Ezért nem hallunk róluk semmit.

NEM azt állítom, hogy a zsidók és melegeknek soha semmilyen joga nem sérül. De aránytalanul felül van reprezentálva a közbeszédben, mert hatalmukban áll, hogy ők szabják meg miről beszélünk. Ma ha egy társaságban politizálás szóba kerül 80% hogy a melegházasság vagy a zsidók "üldözése" téma lesz. A fenti egyéb csoportok SOSE, mert a csapból is csak ez a két téma folyik. Nem elemezném hogy igaz, vagy hamis, nem ez a lényeg. Hanem tematizálva van a közbeszéd, és kizárólag egy párezres illetve pár tízezres harco kisebbség érdekeinek megfelelően. Ezért minden más csoport érdekei el vannak nyomva, aki pedig nem áll be a szervezett lobbitevékenységbe azt KICSINÁLJÁK, antiszemita + homofób vagy, véged van.
Nincs érdemi vita, nem jeleníthetőek meg a sokkal súlyosabb problémákkal küzdő rétegek. Ez háború, ahol a megbélyegzés és rágalmazás a fegyver.
Mint ez a cikk.

miva? 2014.02.26. 09:23:51

@belgabela: Testvérem az úrban. Pillanatnyilag a téma Lázár ""nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."" mondata. Ez minimum burkolt fenyegetés, amit éppen ti ültettek át a gyakorlatba. Lerajzolom, hogy megértsétek.

Lázár fenyeget ----- kommentelők vadul zsidózni kezdenek

Érthető?

Ráadásul azért, mert nem akarnak részt venni a H. emlékév Lázár-féle interpretációjában azok, akiknek a családját kinyírták azok, akik épp úgy beszéltek akkor, mint most Lázár.

lagarderlovag 2014.02.26. 09:26:02

@camilló: milyen hülye duma az hogy az a cigány vagy az a zsidó vagy az az eszkimó aki annak vallja magát???? eszem faszom megáll...az a cigány vagy az a zsidó aki genetikailag annak született...az persze más kérdés hogy lehet valaki ugy cigány zsidó magyar stb mentalitású hogy genetikailag nem az....mellesleg pl a cigány vagy a zsidó mentalitás azért döntöen /nem kizárolag!!/még mindig az adott genetikai háttérrel rendelkező emberekre stimmel...vagyis 100 zsidóból nagy valószinűséggel több a zsidó mentalitású ember mint 100 sziú indiánból.
még mielőtt belekötne valaki....ha nincs pl zsidó mentalitás akkor a cigánynak sem jobb a ritmusérzéke a zenei affinitása mint a fehér embernek...ugye,:)

ErrOr 2014.02.26. 09:29:59

Jahogy a zsidók nem fogadták jól a hazugságot? Ilyen az, amikor akasztják a hóhért :D

lagarderlovag 2014.02.26. 09:37:34

@Gérard Duchemin: kedves honfitársam:):) már ha itt élsz ebben a megcsonkitott magyarhonban..van az agyadban még hely vagy mindenhol nácik vannak? nácinácinácinácináci????
csak hogy tudjuk...zsidó-e vagy? na nem mintha baj lenne...csak miheztartás végett....mert ha esetleg az akkor ha valoban ennyi itt a náci akkor gyorsan indulj meg israel felé....csupán önvédelemből..ez ésszerű nem? de jo ha tudod ott is sok ám a nem zsidó...van kb 4.5 millió arab...ugyhogy az sem teljesen kóser...

Gérard Duchemin 2014.02.26. 09:38:24

@felcsutisuttyo:

"nem magyar...Ő egy Zsidó Cigány keverék.... "

Nem magyar az anyanyelve? Jiddis? Héber? Cigány?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:39:39

"többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Ez kurvára nem azt jelenti, hogy a zsidók vigyázzanak magukra. Ezt nem értem, miért kell hazudni? A ballibet nem érdekli, a többi pedig elolvassa Lázár szavait.

Akinek egyébként teljesen igaza van.

miva? 2014.02.26. 09:40:01

@lagarderlovag: Érthetetlen, hogy nem akarnak az általad rajongottakkal megemlékezni. Tényleg.

Lovag Mihály 2014.02.26. 09:40:34

@miva?: 2014.02.26. 09:04:38

nekem az tetszik, hogy amikor a "demokratikus ellenzéki" kommentelők kikérik maguknak, h a Hazát a fidesszel azonosítják ők most milyen bőszen teszik ugyanezt, kollektíve elítélve a magyar nemzetet.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:41:50

@miva?: Lázár nem fenyegetett. Az antiszemitizmus pedig egyre erősebb, de egyáltalán nem Lázár miatt.

Lázár figyelmeztetett.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 09:41:55

@lagarderlovag: Ki mondta neked, hogy zsidó vagyok? Nem vagyok az. És ebben az országban nem is mindenki rasszista, mondjuk te éppen véletlenül szintén az vagy. Itt például a kommentelők közt sok az antiszemita. De ettől még országos szinten nem ennyire magas az arányok. Csak egy ilyen cikkhez többségében rasszista komment érkezik. De nem is vártam volna mást.

miva? 2014.02.26. 09:42:22

@Lovag Mihály: Ki ítéli itt el a nemzetet? A kormányt és a kritikátlan támogatóit nem értem. Nem elítélem őket, hanem nem is értem.

makukula 2014.02.26. 09:42:31

@miva?: ez mitol fenyegetes? Ez egy velemeny. Valami vagy jo iranyba befolyasolja a zsido magyar egyuttelest vagy rossz iranyba befolyasolja vagy nincs ra hatassal. Lazar szerint ez rossz iranyba befolyasolja. Lehet, hogy teved, de nem fenyeget. Foleg, hogy hozzateszi, hogy ez nem lesz kepes megbontani azt az egyseget, amelyben elunk stb.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 09:43:21

@Lovag Mihály: Én pl. kollektíve nem ítélem negatívan a magyar nemzetet. Csak azt a rasszista kisebbséget ítélem meg negatívan, aki pl. ide is ír.

miva? 2014.02.26. 09:43:44

@♔bаtyu♔: Aha, és az idegenrendészeti eljárás, meg az emlékmű, meg a többi a megbékélést szolgálja, ugye? Olvass kommenteket itt fölöttünk! Szerinted?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:44:21

@DFK: Orbán régebben azt gondolta, a vastagon kommunista Mazsihisszel együtt lehet működni, csak tömni kell őket pénzzel.

Nem, ezek nem csak pénzt akarnak, hanem balliberális kormányt is.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:46:40

@miva?: Ezek mondvacsinált indokok. Már Izraelből szólnak a Mazsihisznek, hogy hagyják már a faszba.

Nos, akkor most soroljam én is?

Le kellene ülnöd és pár dolgot átgondolni, mert ez így nem fog menni. Nem csak a zsidók éreznek pár dolgot "problémásnak".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.26. 09:47:27

@♔bаtyu♔: Te a Holdról vagy, ugye? Ez itt a NER, a többit másoktól kérdezd meg.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 09:47:29

@lagarderlovag: "És az az ember, aki 20%-ban zsidó, 20%-ban cigány, 20%-ban svéd, 20%-ban kínai, és 20%-ban szlovák, az genetikailag mi?"

Bírom, amikor genetikához, biológiához szart sem értők fejtegetik, hogy valaki ugyan genetikailag zsidó, de szívében magyar. Áltudományos faszság ez.

miva? 2014.02.26. 09:47:50

@makukula: Ha nem engedtek, akkor az rossz irányban befolyásolja....

És láttuk, hogy minden témában műkincstől trafikig gátlástalanul a pillanatnyi érdekük szerint használják pl a törvényhozást. A civilek csak a CÖF-fel kampányolhatnak plakátokon, Náluk a média. Ez nem fenyegetés? Vélemény? Vélemény az is, hogy a Bizottság rábólintott Paksra? Vélemény az is, hogy kiderül a szemenszedett hazugság, és sehol a médiában egy árva szót nem szólnak róla? Szerinted miért aggódunk? Pedig se baloldali, se zsidó nem vagyok, csak nem eszem meg a maszlagot. Különösen az fáj, hogy egy katolikus konzervatív világszemlélettel kell végignéznem, hogy elvileg az én képviseletemben teszik mindezt.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 09:48:39

@♔bаtyu♔:

"Nem, ezek nem csak pénzt akarnak, hanem balliberális kormányt is."

És te neked miért nem lenne jó a ballib kormány? Mert nem támogatná a fasiszta jobbikot?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:51:38

@Gérard Duchemin: Nekem az olyanok miatt nem lenne jó, mint te.

egysmás 2014.02.26. 09:52:02

@Kelletteznekem?: Szóval, rágalmazás az, hogy Lázár azt mondta, hogy a magyar zsidók nem magyarok, meg az is rágalmazás, hogy ez a kijelentés egy NEMZETI együttműködésben gondolkodó kormánytól a legnagyobb fenyegetés.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:52:15

@HaFr: Én nem kérdeztem tőled semmit.

miva? 2014.02.26. 09:52:49

@♔bаtyu♔: Tényleg! Mizujság Paks ügyben, hogy kiderült Lázás hazugsága?

vezér01 2014.02.26. 09:54:30

Kedves Idősebb Fivéreim ! Elolvastam Lázár Annyitisér János szavait,de semmi olyasmit nem találtam benne,amiről ti beszéltek. Nem inkább arról van szó,hogy derék pufajkás komenista vezéretek,akiben a rendszerváltás felélesztette szunnyadó istenhitét,elvárja,hogy a többség alkalmazkodjon a kisebbséghez. A több száz éves együttlét sikeres volt /számotokra mindenképp/,
hisz itt építettétek fel Európa legnagyobb zsinagógáját,itt /és Németországban/ gazdagodtatok a legjobban.Még Ungvári Tamás is elmondta,hogy Horthy alatt Csehszlovákiából is hozzájuk, Budapestre menekültek rokonaik az ottani pogromok elől.

Gábor2000 2014.02.26. 09:55:06

@Hümér Troppauer:
A jelenidő és a múlt idő nem keverendő össze.
Ugyanis az emlékmű nem akkor hanem most készülne. Most pedig - teljesen biztos vagyok benne - legfeljebb maroknyian itélik meg pozitívan a német megszállást. Minden egyéb meg nekem kőkemény belemagyarázásnak látszik. A politikai versenyzők részéről érthető is ez, csak hát én az értelmes embereken csodálkozok, hogy képesek ezeket a maszlagokat megemészteni.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:55:12

@miva?: És mi újság Paks balliberális kirablása ügyében?

Szerintem maradj a témánál, én nem a pszichológusod vagyok, bár szívesen elvállalak.

De csak DÍJAZÁSÉRT cserében!

Pityu77 2014.02.26. 09:56:00

@Gérard Duchemin: Valami kutatás szerint leginkább szláv, germán, román génjeink vannak, az ázsiai 5% alatt. Mondjuk a tatár török, osztrák megszállás után nem is csoda.

makukula 2014.02.26. 09:56:31

@egysmás: nem akarok beleszolni, de fentebb ideztem, hogy a mazsihisz is zsido-magyar egyuttelesrol beszel. Sot zsido-magyar egyutteles hazat akarnak sorsok haza helyett. Most akkor a mazsihisz is fenyeget? A mazsihisz is antiszemita?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:56:41

(elvállallak) Mielőtt ebbe kötnél bele.

miva? 2014.02.26. 09:57:28

@♔bаtyu♔: Na légyszíves! Ez mégiscsak az évszázad üzlete, 3000milliárd. És lebukott hazugsággal Lázár. Valamit csak tudsz mondani!

És tudod, hogy soha egy jó szót nem szóltam a ballibekért, pontosan tudod, hogy őket ugyanígy piszkálom.

makukula 2014.02.26. 09:58:42

@miva?: hogy jon ide paks meg a cof? Itt azt kene alatamasztani, hogy lazar fenyegetett.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 09:59:15

@Pityu77: Itt megnézheted.

admixturemap.paintmychromosomes.com/

román nincs, ázsiai pedig bőven 5% felett.

Lovag Mihály 2014.02.26. 10:00:07

@miva?: @Gérard Duchemin: én csak leírtam, h mi tetszik. ha nektek nem tetszik a fidesz-Haza összemosás, akkor a "holokausztárt minden magyar felelős" mantra se legyen okés!

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:00:39

@miva?: Ne gyere már ilyen marhaságokkal. Egyrészt nem vagyok Lázár titkára, másrészt még csak címben olvastam erről. Harmadrészt e blognak nem ez a témája.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:01:05

@Pityu77: Nem létezik olyan, hogy szláv, germán, román gén. Ez így pontatlan meghatározás. Ráadásul egy vérminta bármely beható genetikai vizsgálata sem tudja eldönteni, hogy akitől származik, az német, román, angol vagy épp magyarországi zsidó-e?
Külsőre amúgy látszik, hogy valaki kínai, vagy afrikai származású, csak épp ennek alig van genetikai szintű megjelenése.

bgp 2014.02.26. 10:02:02

@♔bаtyu♔: Évszázados jó együttélés, aha.

Ha a holokauszt neki jó együttélés, akkor tényleg jobb lett volna ha ő marad ott az anyuka helyett.

miva? 2014.02.26. 10:04:08

@makukula: azt hogyan támasztod alá? A történet annyi, hogy Rogán, Lázár, stb is elmondta, hogy hülyeség az emlékmű, de Viktor ragaszkodik hozzá. Nemzetközi botrány lett a dologból, ami kínos, főleg a Paks - Bizottság - Putyin vonal mentén, és Lázár - egyébként az egyetlen valamirevaló Fideszes politikusként - igyekszik kihúzni a dolog méregfogát, csak hát túlságosan hozzászokott a Fidesz hangvételéhez, és aki egy ilyen helyzetben is onnan beszél, az könnyen fenyeget akaratlanul is. Elhiszem, hogy nem volt ebben rossz szándék, de a politikus dolga pont az, hogy egyértelműen, félremagyarázhatatlanul nyilvánuljon meg. Nem jött össze, ellenben éppen ugyanazt - szinte szóról szóra - sikerült elismételnie, amit 36-ban hasonló pozícióból már elmondott valaki.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:04:09

@Lovag Mihály:

Mondtam én olyan ostobaságot, hogy a holokausztért minden magyar felelős? Nem. Amúgy más se mondott, csak te butamód félreérted azt, mi a különbség a "magyarok felelőssége a németek mellett" és a "minden magyar felelős" mondatok közt. Ha megtanulnál mondatot értelmezni (és sok más jobboldali is megtanulna), akkor kisebb lenne a gond.

miva? 2014.02.26. 10:06:07

@♔bаtyu♔: Jaj, te a blog témáját illetően általában nem vagy ilyen finnyás. Épp megvédtelek a minap, hogy nem az eszementek közé tartozol. Ne terelj! Lázár a kapcsolat a témák között. Lázár mondott valamit, abból van ez a blog. Lázár mondott valami mást is, ezt kérdezem. Csak hogy el tudjuk helyezni Lázárt meg amit mond.

egysmás 2014.02.26. 10:06:37

@makukula: Ha egy szidrák hülyeséget beszél, az az ő dolga.

A kormányzat viszont nem az agyhalott zsidó csürhe, hanem a magyar kormányzat, akinek a referenciapontnak a magyar törvényeknek kell lennie.

A magyar törvénykezés nem ismer zsidó nemzetiséget.
Mert olyan nincs a magyar törvénykezésben.

Lázár mégis úgy beszélt a zsidrákokról, mint egy, a magyartól megkülönböztethető népségről.

Ez a fenyegető, ez a félelmetes.
Az, hogy a kormányzat nincs tisztában a saját szabályaival, nincs tisztában a _saját normáival_.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:06:45

@Gérard Duchemin: Ez a linkelt térkép azt mutatja, honnan jöhettek a különböző gének.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:07:44

@miva?: Leírom mégegyszer NEM TUDOM MIT MONDOTT LÁZÁR.

Ha megismerkedtem vele, vitázunk majd arról is.

camilló 2014.02.26. 10:08:53

@lagarderlovag: Én mintha úgy tanultam volna, hogy az ember személyiségét 30%-ban határozza meg a genetika. Valami olyasmi is rémlik, hogy a főemlősök, és az emberek génállománya 99%-ban megegyezik. Szóval szerintem az a hülye duma, hogy a genetika határozza meg a hovatartozást. Mellesleg történt egy kutatás, hogy a magyarok milyen népcsoporthoz állnak a legközelebb. Valamelyik Árpád-házi királyunk csontjából kellett DNS mintát venni, mert a ma élő, magát magyarnak valló embereknél nem találtak megfelelő mintát. Az én őseim sem Árpáddal lovagoltak be az országba, mégis magyarnak vallom magam! Hozzáteszem, nem zsidó származású vagyok.

miva? 2014.02.26. 10:08:59

@♔bаtyu♔: Hogy a bizottság rábólintott Paks - Putyin paktumra.

A bizottság meg minden papírt kiadott, és képzelheted, semmiféle egyeztetés nem volt, így nem is bólintott rá.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:14:38

@bgp: Én maximálisan megértem, hogy egy zsidó a mindenkori magyarokat teszi felelőssé (így Lázárt) is az 1945 előtti történésekért, hiszen sokan a mai zsidókat teszik felelőssé Rákosiért, az uzsorakamatokért, Sorosékért, stb., csak éppen ez nem vezet sehová.

Ezzel a mentalitással a zsidók meg különböztetik magukat a magyaroktól Ami egyébként szerintem zsidó magánügy, de inkább a zsidóknak probléma. Ugyanakkor jogalapot teremt arra, hogy a magyar is megkülönböztesse a zsidókat, ami szerintem ugyancsak nonszensz, leszámítva a díszszidókat, pld. Maszihisz és más zsid ó szélsőségeket.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:15:23

@miva?: Ebbe mi a probléma? Gondolom azt hitte, hogy volt.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:16:34

@♔bаtyu♔:

"Én maximálisan megértem, hogy egy zsidó a mindenkori magyarokat teszi felelőssé"

Nem a mindenkori magyarokat, hanem csak a fasiszta magyarokat. És nem csak egy zsidó teszi felelőssé a fasiszta magyarokat, hanem én is, aki nem vagyok zsidó, csak épp nem is vagyok fasiszta.

a-kjudíit 2014.02.26. 10:17:00

@midnight coder:
És neki köszönhetik meg azok is akik meghaltak 1944 márc 19.-e után. Ő volt a kormányzó Ő írta alá a törvényeket stb.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:17:33

@Gérard Duchemin: Hagyjuk már ezt. A legtöbbjének, talán neked is, már attól fasiszta valaki, hogy nem a volt komcsikra szavaz.

Mi az hogy fasiszta?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:17:33

@♔bаtyu♔: De ez nem úgy működik, ahogy a laikusok gondolják. Tök másképp van ez, ez szakmai dolog, én speciel értek hozzá, az emberek többsége nem.

camilló 2014.02.26. 10:17:58

@♔bаtyu♔: Nem a nép a hibás! Szerintem egy magyar katona sem akart a Don kanyarhoz menni. Küldték! A mindenkori vezetők a bűnösök. Ahogy ma elbutítják a népet, úgy egykor is megtették.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:18:38

@Gérard Duchemin: Láttad a linket. El tudod pár mondatban magyarázni?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:19:49

@♔bаtyu♔:

"Hagyjuk már ezt. A legtöbbjének, talán neked is, már attól fasiszta valaki, hogy nem a volt komcsikra szavaz."

No attól aztán még biztosan nem.

"Mi az hogy fasiszta?"

Az, aki pusztán származása miatt ellenérzéssel van egy ember felé. Még akkor is, ha ő nem látja be, hogy gyűlölet van benne, viszont kívülről látszik rajta.

a-kjudíit 2014.02.26. 10:21:21

@Övönaluli Lali:
Azokra Ön nem mondhatja, hogy hagyják el a hazájukat, akiknek még a nagyszüleik is itt születtek. Miért nem mondja ezt a magyarországi németekre, görögökre, bolgárokra, lengyelekre, ukránokra, miért csak a zsidó vallásúak itt léte zavarja Önt?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:22:47

@camilló: Pontosan tudom, hiszen benne élek, hogy a magyarok és zsidók együttélése tökéletes. 30 éve is az volt és most is. Bár ilyen lenne a magyar-cigány együttélés.

Az egész valójában egy politikai harc, amelynek oka nem csak az, hogy zsidó szervezetek pénzhez akarnak jutni, de az is, hogy a Mazsihisz a vastag kommunisták gyűjtőhelye.

A magyar és a zsidó valójában mindenkor örült, hogy lyuk van a seggén.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:23:38

@♔bаtyu♔: El tudom. A gének különböző területekről származnak, áramolnak ide, oda. De attól még, hogy a magyarság genetikai állományában x % innen jön, y onnan, z meg amonnan, az még nem azt jelenti, hogy a magyarság ilyen, meg olyan arányban vannak összekeverve bizonyos feltételezett tiszta népekből, mert olyan, hogy tiszta nép, olyan nincs. Tehát nincs olyan, hogy tiszta német, tiszta zsidó, tiszta cigány stb. Semmi ilyesmi nincs. Az egész emberi faj egy darab alfaj, és csak népek vannak, de azokat zömmel csak nyelvi, kulturális módon lehet meghatározni, definiálni, biológiai, genetikai módon nem. Így már érted, vagy még így sem?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:24:54

@Gérard Duchemin: Akkor a zsidók jórésze is fasiszta. Sőt maga az Izraeli állam is az.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:25:58

@a-kjudíit:

miért csak a zsidó vallásúak itt léte zavarja Önt?

Hát mert ő rasszista és antiszemita. Ezért.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:26:06

@Gérard Duchemin: Akkor honnan tudják a zsidók, hogy valaki zsidó? Mondjuk, nincs dokumentálva a csóka.

camilló 2014.02.26. 10:27:12

@♔bаtyu♔: Most sem lenne gond a cigány-magyar együttéléssel, ha volna elegendő munkahely. Hiszed, vagy sem, de már a közmunka is pofára megy!

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:27:26

@♔bаtyu♔:

"Akkor a zsidók jórésze is fasiszta."

Jó részük nagy szart az. Viszont van köztük olyan is (nem túl sok). Minden nép közt van.

"Sőt maga az Izraeli állam is az."

Az viszont nem az.

camilló 2014.02.26. 10:28:58

@♔bаtyu♔: Valóban vannak olyan vélemények Izraelben, hogy pont úgy viselkednek az arabokkal, mint ahogy velük viselkedtek a nácik.

röhögő 2014.02.26. 10:29:03

@♔bаtyu♔: "Leírom mégegyszer NEM TUDOM MIT MONDOTT LÁZÁR."
- Aha. Szóval nem olvasol, csak kommentelsz.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:29:54

@Gérard Duchemin: Akkor ebben a cikkben az Izraeli miniszterhelyettes szavaiban cseréld ki a "zsidó" szavakat "németre", a goj szavakat "zsidóra.

nemzeti.net/izraeli-miniszterhelyettes-meg-a-homokos-zsidok-is-magasabb-renduek-a-gojoknal-1688689.html

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:30:17

@camilló: Más a békés együttélés, és más a rasszizmus. Egymással békésen együtt élő, együtt dolgozó és söröző cigány és nemcigány csoport nemcigány tagjai közt is van rasszista. Csak a rasszizmusa nem manifesztálódik heves gyűlöletté. Magyarországon a Kádár korszakban is volt cigány, és zsidógyűlölet, csak az emberek nem fejezték ki nyíltan. (nem szabadott)

röhögő 2014.02.26. 10:30:24

@camilló: Van egy kis különbség. Nem említenek a történelem könyvek olyanokat, miszerint az európai zsidóság merényleteket hajtott volna végre európai államok ellen.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:30:59

@röhögő: Te normális vagy? Én NEM ABBAN A TÉMÁBAN kommentelek.

gabuscica 2014.02.26. 10:33:39

@midnight coder: szerintem a néhai SzDSz-é a pálma.

panelburzsuj 2014.02.26. 10:35:02

@Gérard Duchemin:
"Az, aki pusztán származása miatt ellenérzéssel van egy ember felé.", az rasszista, etnicista, ilyesmi.

A boszniai gyűlölködők és öldöklők csordultig voltak egymás iránti származási alapú előítéletekkel, de kimondottan fasiszta alig akadt köztük. A fasizmus több alkatrészt is tartalmaz, mint a faji előítéletesség.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:35:15

@Gérard Duchemin: Ez nem egészen így van. A gyűlöletnek ugyanis mindig van valamiféle gyakorlati megnyilvánulása is.

A kádár rendszerben csak cigány gyűlölet volt, aminek látható jelei voltak. Olcsóbb volt a cigányputri mellett a telek, a cigányos házakban a lakás, sokan nem akartak cigányokkal ismerkedni.

Zsidók esetében nem volt ilyen és (még) ma sincs.

Ennek oka egyébként nem a zsidó vagy cigány "gének", hanem az életforma. Egy vallásos zsidó nyilván a legtöbb embernek sem régen, sem ma nem pálya, ahogy a zsidónak sem egy bigottabb keresztény.

Gábor2000 2014.02.26. 10:35:57

@♔bаtyu♔: Sajnos ez van. Aztán lehet csodálkozni. Itt meg a drukkerek megölnék szinte egymást, ahelyett, hogy békésen egymást megbecsülve élnénk és örülnénk a szerencsének, hogy a világ kényelmesebb részén bújtak ki az anyjuk hasából.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:35:59

@♔bаtyu♔: Léteznek rasszista zsidók, különösen az ortodoxok közt. Eddig is tudtam. És? Ez talán alapot adhat bárminemű antiszemitizmusra. Sok fasiszta mutogat arra, hogy Izraelben vannak atrocitások arabokkal szemben, mondván, akkor ő jogosan utál minden zsidót. Hát egy nagy szart jogosan. Ettől ő még fasiszta mint a pinty.

camilló 2014.02.26. 10:36:53

@röhögő: A terror a harc egyik formája. A baj az, hogy ritkán terrorizálják azokat akiket kellene. Elítélendő a nem célzott terror. Nem az egyszeri zsidóval van baja az araboknak, de mégis ők szenvedik el a terrort. Így kívülről persze könnyű okosnak lenni, de ahhoz hogy megértsem miért nem tudnak megegyezni sokkal többet kellene tudnom az okokról.

gabuscica 2014.02.26. 10:37:02

@Gérard Duchemin: a te undorító stílusod, hidd el, sokkal taszítóbb. Rossz ügyet szolgálsz vele.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:37:10

@panelburzsuj: Igen, csak akkor az a gond, hogyha veszik a "többi alkatrészt", akkor olyan kevés lesz a náci, hogy nem érdemes ellenük harcolni. És akkor így a harcot pénzügyileg finanszírozni sem. Sőt ennek ürügyén részt követelni a hatalomban sem.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:37:48

@♔bаtyu♔:

"Ez nem egészen így van. A gyűlöletnek ugyanis mindig van valamiféle gyakorlati megnyilvánulása is."

Nem mindig. Sokszor még a gyűlöletet melengető ember arcán sem látszik semmi. Nem is beszél róla. De ki lehet belőle provokálni a gyűlöletet, kellően éles helyzetben kifakad belőle az eltemetett gyűlölet. Ez tény. Mindenki tudja.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:38:18

@Gábor2000: Ez verbális, a való életben itt mindenki 100%-an együtt él zsidókkal, ballibsikkel.

gabuscica 2014.02.26. 10:38:35

@Gérard Duchemin: egyébként tisztában vagy a "fasiszta" szó jelentésével? És én is Mussolini kései hívéül szegődtem, hogy ezt megkérdezem tőled?

dr kíváncsivagyok 2014.02.26. 10:38:50

Felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy Hitlert se kizárólag a nácik juttatták hatalomra !

Ugyanis (akkor még !!!) kevesen voltak !!!

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:39:47

@gabuscica: Tévedsz, de nagyot. Amúgy nem is undorító a stílusom, senkit nem sért, maximum az emberben rejlő gyűlöletet piszkálja meg, hozza a felszínre, de jobb ha az ilyesmi a felszínre jön, és szembesül vele a gyűlöletet rejtegető, vagy azt tudatosan, sunyin leplező ember, mintha nem. Neki is hasznos, meg is köszönheti nekem, hogy jót teszek vele.

röhögő 2014.02.26. 10:40:18

@♔bаtyu♔: Ja!? Csak simán zsidózol, a Lázártól függetlenül. Értem.

dr kíváncsivagyok 2014.02.26. 10:41:00

@♔bаtyu♔:
" Ez verbális, a való életben itt mindenki 100%-an együtt él zsidókkal, ballibsikkel. "

Nem , barátom...nem fogod kisajátítani a Hazát és a Nemzetet !
Itt a normális embereknek kell sajnos egyuttélni ilyen náci fattyakkal , mit te is vagy !

Gérard Duchemin 2014.02.26. 10:41:51

@gabuscica: Attól még hogy ezt a kérdést feltetted, miért lennél fasiszta. Naná hogy tudom a jelentését, másképp miért használnám? De ezt a szót nem csak a Mussolini párt tagjaira használom, hanem minden antiszemitára, függetlenül hogy az az antiszemita kínai, arab, vagy akár svéd, vagy hogy politikai mozgalom tagja-e, vagy nem.

röhögő 2014.02.26. 10:42:00

@camilló: Őööö... akkor az európai zsidók harcoltak az európai keresztények ellen? Volt ilyen polgárháború, vallásháború, stb, ahol a zsidók lőtték a keresztényeket?

camilló 2014.02.26. 10:43:51

@dr kíváncsivagyok: Nem tudták magukról, hogy nácik. Valójában Hitlert az juttatta hatalomra, hogy mindenkinek azt ígérte, amit szeretett volna. A munkásnak munkát, a tőkésnek állami megrendeléseket, és keresett egy bűnbakot az elvesztett háború utáni helyzetért. Kevesen fogták fel, hogy nem a zsidók a hibásak a gazdasági bajokért, hanem a tőke természete, a tőkések. Persze a tőkések között is voltak zsidók, no ezek lettek a "gazdaságilag hasznos zsidók".

röhögő 2014.02.26. 10:44:18

@♔bаtyu♔: Ez nem csak verbális, ez kényszer. Kényszer hogy veled együtt kell élnünk. A Kádár korszak súlyos hibája. Már mint az hogy mindenkit válogatás nélkül megtanítottak írni-olvasni. Sajnos téged is. Illetve ahogy látom csak írni, saját bevallásod szerint.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:44:54

@Gérard Duchemin: Na ja, ilyenkor jön a provokáció. Aztán amikor az user megfelelő választ ad rá, rá lehet mutatni, ugye megmondtam, hogy látens.

Gyűlöletet te egészen biztosan nem fogsz látni akkor, ha nem provokálod ki.

Természetesen olyan lehet, hogy más hasonlónak gondolt által érzett gyűlöletet kivetítik rád.

Pld. itt is megfigyelhető, hogy a kollégát annyira foglalkoztatja Lázár Paks kapcsán tett kijelentése, hogy kivetítette itt az első jobbosra.

Ezért kellene meggondolnia a Mazsihisznek és minden főzsidónak, hogy mit mond tesz, mert ha olyat tesz, vagy mond, ami sértő akkor azt a nép jórésze ki fogja a zsidókra vetíteni.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:45:44

@röhögő: Persze. Hát ezt akkor b+, kend a hajadra:))

Gábor2000 2014.02.26. 10:46:03

@Gérard Duchemin: Itt nem egészen csak erről van szó. Gondolj csak egy kicsit már bele. Mi lenne ha egy miniszterhelyettes (nem itt nálunk, bárhol a világon) ezt a szöveget és ideológiát megengedné magának ? Mi lenne ha bigott vallási vezetők lennének itt nálunk miniszterhelyettesek ?

camilló 2014.02.26. 10:47:23

@röhögő: A zsidók elszenvedői voltak a pogromoknak. Nem is állítottam mást. Most azt állítom, hogy nem sok különbség van Izrael állam mostani viselkedése az arabokkal szemben, és az egykor Európában lezajlott pogromok között. Ha egykor védekeztek a zsidók az jogos volt, és úgy gondolom most az arabok védekezése is jogos.

lagarderlovag 2014.02.26. 10:47:25

@camilló: azt tanultad..na igen én meg azt tanultam ill tanitották hogy a hős szovjet hadsereg felszabaditott..meg pl azt hogy darwin megmondta a frankót..ha neked azt tanitják hogy sajtból van a hold akkor biztos trapista...na akkor meséld már el hogy mi dönti el a hovatartozást?? kiváncsian várom a tudományos magyarázatot...érdekes felfogás miszerint a születésünk egyszer determinál egyszer meg nem..épp annyira amennyire a az elméletnek szüksége van rá....igenis a genetika döntően befolyásol..tudom tudom farkasból meg lehet bárány.....

Gábor2000 2014.02.26. 10:49:42

Ja és az is meggondolandó, hogy vajon ki árt többet a zsidóknak, az izraeli miniszterhelyettes rasszista rabi, vagy pld. a jobbik ?

camilló 2014.02.26. 10:50:44

@lagarderlovag: Másként szocializálódik az, aki ha gyerekkorában meglökte a szekrény akkor egy üveg esett a fejére, és másként az akinek egy Dante kötet. Persze ez így sarkított, de a lényegen ez nem változtat. Gondolom Te abban hiszel, hogy Isten teremtette a földet.

panelburzsuj 2014.02.26. 10:51:58

@♔bаtyu♔:
Hö?

Ha egy miniszterelnökségi államtitkár a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének álláspontját vitatva nem zsidók és más vallásúak, zsidók és hitetlenek együttéléséről beszél, hanem zsidókról és magyarokról, akkor melyik fél tolja a "párbeszédet" a hatalmi irányba?

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:52:05

@Gérard Duchemin: Az a helyzet, hogy azok is erre mutatnak, akik nem fasiszták. Ezért is nő a zsidók és Izrael iránti ellenszenv a világon, hiszen az oktatásban egyre nagyobb szerepe van annak kihangsúlyozására, hogy minden ember egyenlő.

vezér01 2014.02.26. 10:52:09

@Gérard Duchemin: Nem szabadott ?! Szinte kötelező volt.Izrael volt az agresszor,az USA láncos kutyája,Egyiptom meg népünk nagy barátja.
Akik ma a MAzsihiszt vezetik,és Izrael állam bírálatát is antiszemitizmusnak nyilvánítják,Kádár alatt még köpködték a cionizmust.Vagy ezt hívjátok dialektikának?

gabuscica 2014.02.26. 10:53:40

@Gérard Duchemin: ha valakinek sikerül rájönnie, milyen ügyet képviselsz szándékod szerint, rögtön el is idegenedik tőle a stílusod miatt. Az igazi baj az, hogy rengetegen szenvednek ebben a rózsaszínületi vakságban.

Gábor2000 2014.02.26. 10:54:40

@vezér01: Ez a dialektikus materializmus. A marxizmus egyik alappillére.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 10:54:47

@panelburzsuj: Ez semmit sem jelent, ugyanis a zsidókat és a magyarokat meg lehet úgy különböztetni, hogy senki nem gondolja azt, a zsidók nem lennének magyarok.

Ezt te is pontosan tudod.

Talán azt mondhatta volna, hogy magyar zsidó és magyar gój, de ezt nyilván nem mondhatta.

gabuscica 2014.02.26. 10:55:46

@Gérard Duchemin: és ezzel követsz el durva hamisítást. Arról nem is szólva, hogy fenntartod magadak a jogot BTK-s kategóriák szabad jogalkalmazására.

Gábor2000 2014.02.26. 10:56:36

csak kár, hogy mindebbe a magyar zsidósád is belekeveredik a "vezetői" révén

röhögő 2014.02.26. 10:56:48

@camilló: Én nem olvastam olyat a történelem könyvekben hogy az európai zsidók háborút indítottak volna a hazájukkal szemben. Ellenben az arabok több háborút is indítottak a zsidók ellen.

@gabuscica: A dislexiádat korrigáltasd!

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 11:00:32

@Gábor2000: Azért a Mazsihiszt és a többi zsidó szervezet vezetőit a magyar zsidóság választja és nem mondjuk a svábság.

lagarderlovag 2014.02.26. 11:01:25

@camilló: osztán miből gonolod??? mellesleg ebbe most nem érdemes belemenni...de ha kicsit jobban körülnézel és gondolkodsz akkor rájössz hogy elég ingatag az öreg darwin okossága....maradjunk annyiban hogy egyik megoldásra sincs egzakt bizonyiték..ugyhogy max döntetlen:)

bandinyúl 2014.02.26. 11:06:58

Honnan veszi a bátorságot,hogy simán megfenyegessen egy vallási csoportot.Azt hiszik hogy a föld arra fog forogni amerre akarják?Modortalan tahók gyülekezete.

panelburzsuj 2014.02.26. 11:07:20

@♔bаtyu♔:
Annyi minimum jelent, hogy Lázár a nagy voksszerző kacsingatásban fogalmatlan, óvatlan, sunyi módon balfaszkodott.

röhögő 2014.02.26. 11:08:38

@♔bаtyu♔: "Hát ezt akkor b+, kend a hajadra:)) "
- Mennyire szofisztikált az érv rendszered! :-))

röhögő 2014.02.26. 11:09:20

@gabuscica: Akkor a Biblia is zsidózik?

röhögő 2014.02.26. 11:10:59

Na én most kiszálltam...

Gérard Duchemin 2014.02.26. 11:12:18

@gabuscica:

"Az igazi baj az, hogy rengetegen szenvednek ebben a rózsaszínületi vakságban."

Mi az a rózsaszínületi vakság? Azt nem ismerem. :-)

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 11:15:31

@panelburzsuj: Nem, ez azt jelenti, hogy nem mondhatta másképp. Legfeljebb, ha körülírja.

Mindenki így mondja, te is.

miva? 2014.02.26. 11:15:46

@♔bаtyu♔: Igen? Azt hitte? Nahát! Ez magyarázat? Akkor gondolom a ballib oldal minden mocskossága mögött is egyszerű félreértés van.

2014.02.26. 11:16:38

@Lajos Csánó:

Na! Ne komolytalankodjunk, kérem. Szeretnék én is a figyelmedbe ajánlani egy számodra igen hasznos olvasmányt:

mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf

camilló 2014.02.26. 11:21:18

@lagarderlovag: Hawking professzor szépen levezette miért is nem az Isten teremtette:)

Emilke mesél 2014.02.26. 11:26:03

Fenyegetődzünk, fenyegetődzünk Lázár úr? Helytelen.

A maga helyében bocsánatot kérnék.
Tudja, a pénz körüli emberek többségükben a fenyegetettekhez tartoznak. Ejtenek egy könyvelési hibát véletlenül és kiderül, hogy Lázár János semmit sem ér, mert nincs is semmije. A fia meg nem is parti.
A rosszabb, valamelyikük berúg és nem jó helyen, nem is jókor el kezd fecsegni. Csak úgy pijássan. :-)

sinclairzx81a 2014.02.26. 11:28:02

Tisztelt Béndek Péter!

Jó négyszáz komment után talán itt lenne az ideje egy rövid megemlékezésnek.

Tegnap volt a Kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Csak szóltam.

camilló 2014.02.26. 11:30:45

@sinclairzx81a: A kommunizmus NEVÉBEN elkövetett áldozatok emléknapja. Csak szólok, hogy kommunizmus sehol, soha nem volt! Nevezzük nevén a gyereket!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.26. 11:35:48

@sinclairzx81a: KI is tettük illőn a facebookra. Ez az a poszt azonban nem erről szól.

panelburzsuj 2014.02.26. 11:41:24

@sinclairzx81a: @camilló:

www.complex.hu/kzldat/o00h0058.htm/o00h0058.htm

Diktatúrák áldozatai - középiskolás fokon emlékezve.

(Kovács Béla: November 4-e után kereste a kiegyezés lehetőségét a Forradalmi Munkás–Paraszt Kormánnyal, tárgyalt Kádár Jánossal. 1958 novemberében országgyűlési képviselővé is megválasztották.)

Anselmo 2014.02.26. 11:43:13

Lázár: "nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Ha nincsenek olyan posztok mint ez, rá nem jöttem volna, hogy Lázár fent idézett kijelentése már csak egy lépésre van a holokauszttól :)

Hálát adok az Örökkévalónak, hogy a blogger szemlélete kezd kiszorulni - ha a blogszférából nem is - de a parlamentből egyre inkább.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.26. 11:48:06

@Anselmo: A blogodra rápillantva az Örökkévaló biztos keblére is ölel majd

miva? 2014.02.26. 11:54:20

@Anselmo: Kúl a blogod! Hiánypótló. Mióta nincs Kretén magazin.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.26. 12:01:38

A NEM manipuláló Hírtv csíkján ez a szöveg:

"nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Így fut 2 napja:

"nem befolyásolja a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Ugye csak én érzem, hogy ez a két mondat nem ugyan az??

ertelmetlensegi 2014.02.26. 12:04:05

Nemzetiszocialista kormányunktól mit is várnánk?
Burkolt zsidózás.

miva? 2014.02.26. 12:05:29

@doggfather: Attól függ. Ha béla olvassa, akkor nincs különbség. Ha én, akkor óriási pofátlanság ez a HirTV-től. Nem én vagyok a célközönség, ergo a célközönség számára nincs különbség.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.26. 12:11:02

@miva?: akkor nem (csak) én vagyok paranoiás ezek szerint?

Vagy lehet nem is paranoia?!

Anselmo 2014.02.26. 12:16:36

@HaFr: @miva?: de legalább valaki olvassa.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:19:28

@doggfather: Ez a csíkfelirat mindkét változatában szar rasszizmus (Hír TV-től, Orbántól, Fidesztől nem is lehet mást várni)

Ugyanis aki magyarországi magyarokról és zsidókról beszél és nem pedig magyarországi zsidókról és nemzsidókról, az rasszista. Ugyanis a bunkó szavaival nemmagyaroknak minősíti a magyar zsidókat. Ugyanilyen rasszista logika szerint szoktak cigányokról és magyarokról beszélni úgy, hogy a két fogalom kizárja egymást.

miva? 2014.02.26. 12:20:34

@Anselmo: Érzékeny a lelked, ez látszik a bejegyzéseidben is. nem bántani akartalak, hanem tréfával elütni a dolog élét. Nagyon különbözünk, de ettől még az én világomban neked is jut hely. Sajnálom, hogy a tied olyan homogén, hogy egy hozzám hasonlót már lehetetlen beleilleszteni.

Anselmo 2014.02.26. 12:21:14

Egyébként ha nem lehet különbséget tenni zsidó és magyar között, akkor nyilatkozhatok én is zsidó ügyekben, ugyanolyan természetességgel, mint ahogy zsidó honfitársaink is nyilatkoznak magyar ügyekben. Az Örökkévaló szerint legalábbis.

Anselmo 2014.02.26. 12:25:47

@miva?: "Sajnálom, hogy a tied olyan homogén, hogy egy hozzám hasonlót már lehetetlen beleilleszteni."

Nem tudom, a hozzád hasonló alatt mit értesz, nem ismerlek. Te se ismersz engem. Ennél többet ezen a sekélyes fórumon nem is szívesen tennék hozzá, ide csak trollkodni járok.

Bálint Anna 2014.02.26. 12:28:40

Nyilván nem csak a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról, de miért utálják őket a világon mindenhol, miért üldözték el előbb vagy utóbb őket mindenhonnan.... Ők persze sosem néznek magukba, mindent becsületesen és jól csináltak, a magyarok viszont gyakoroljanak bűnbánatot olyan tettekért amit nem ők, hanem a felmenőik követtek el. Persze nekik az sem elég ha éjjel nappal nyalja az összes majom fityeszes a seggüket. Én azt mondom húzzanak el innen, már loptak maguknak országot, itt meg úgy is rettegnek. Gyurcsány jól mondta, el lehet menni innen, csak tessék...

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:31:26

@Anselmo: Nem érted. Nem az a baj, hogy nem lehet (vagy szabad különbséget tenni a kettő közt), hanem az, hogy a magyarországi zsidók amellett, hogy zsidók, magyarok is. Tehát nincsen zsidók és magyarok együttélése, hanem csak zsidó magyarok és nemzsidó magyarok együttélése. Te valószínűleg nemzsidó magyar vagy, de a zsidók zsidó magyarok. 100%-osan zsidók és 100 %-osan magyarok egyszerre. Tehát evidensen nem mehetnek szembe a magyar érdekekkel, mert ezek a zsidók ugyanannyira magyarok mint te. De lehet hogy nem fogod érteni ezt se.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:33:10

@Bálint Anna:

"Nyilván nem csak a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról"

Nyilván elsősorban nem a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:34:53

@Bálint Anna:

"de miért utálják őket a világon mindenhol, miért üldözték el előbb vagy utóbb őket mindenhonnan."

Mert az emberek közül sokan ugyanolyan söpredék, szar alakok, mint az ide írók egy része is. Persze csak a rasszista ideírókra gondoltam, akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az öltözzön már fel.

Vén Csataló 2014.02.26. 12:34:56

Semmi olyasmit nem mondott Lázár, ami a címben van. Miért hazudsz?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:37:03

@Bálint Anna:

Ennek alapján: "Én azt mondom húzzanak el innen, már loptak maguknak országot"

Ezt üzenem neked, kedves Bálint Anna:

Azért utálják sokfelé a zsidókat, mert az emberek közül sokan ugyanolyan söpredék, szar alakok, mint amilyen te is vagy.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:38:04

@Vén Csataló: Lázár nem ezt mondta, de ezt jelezte a beszédével: A zsidók vigyázzanak magukra, húzzák meg magukat.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.26. 12:40:31

@Gérard Duchemin: "Nyilván elsősorban nem a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról."

Nyilván a koboldok tehetnek róla és a halványfoszöld űrdenevérek!

petraeus 2014.02.26. 12:43:20

@belgabela: Latom nem sikerult felfogni, az elvet hasonlitottam ossze nem a ket kisebbseg helyzetet.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:46:14

@greatwideopen: Nyilván nem a zsidók tehetnek róla, de nem is a koboldok. Hanem a szar rasszisták.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:48:28

Lefordítom Lázár szavait, mert sok a buta:

Amikor zsidók és magyarok együttéléséről beszél, az olyan mintha nők és emberek jó kapcsolatáról beszélne, mondván a férfiak emberek, de a nők nem, hanem csak alacsonyabbrendű háziállatok. Bár tudom, hogy a rasszisták egy részének még a nők kizárása az emberi fajból is belefér.

killin tours 2014.02.26. 12:49:42

valaki mondja el nekem hogy MI AZ HOGY ZSIDO
PLEASE PLEASE BITTE

dusomoja 2014.02.26. 12:50:54

@Gérard Duchemin: Na az nem a fasiszta, hanem a xenofób, esetleg a rasszista. Pontosabban kellene fogalmazni. Konkrétan a fasizmus pl. nem volt fajvédő.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:54:38

@dusomoja: Legközelebb pontosabban fogalmazok. Bár úgy látom nem szokták félreérteni a szavaimat. Az már más kérdés, hogy egy rasszista ember akkor is megsértődik, ha rasszistának, ha nácinak, vagy ha fasisztának nevezem. Bezzeg ha fajvédőnek, arra büszke. Mimóza-gyáva népség ez.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 12:55:13

@killin tours: Többjelentésű fogalom. Melyik jelentése érdekel?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.26. 13:00:17

@Gérard Duchemin: "Amikor zsidók és magyarok együttéléséről beszél, az olyan mintha nők és emberek jó kapcsolatáról beszélne"

Nem,nem olyan.

Messzi ismeretlen 2014.02.26. 13:00:22

Ja ertem! Tehat a MAZSIHISZ termeszetesen semmiert nem hibaztathato! Zero felelosseg! Neki van egy ilen engedelye, hogy O csakis a tuttit mondja.

Anselmo 2014.02.26. 13:00:30

@Gérard Duchemin: "Te valószínűleg nemzsidó magyar vagy, de a zsidók zsidó magyarok. 100%-osan zsidók és 100 %-osan magyarok egyszerre."

Ez nem válasz arra, amit felvetettem. Az egyik fél úgy szeretné kritizálni a másikat, hogy közben nem szeretne viszont kapni kritikát. Aki tehát visszairányban fogalmaz meg kritikát, az kirekesztő, nem érti a lényeget. Ez egy nagyon szép párbeszéd kezdete, mondhatom, és az a baj, hogy 25 éve ez a "párbeszéd" alapja.

azbesztos 2014.02.26. 13:05:03

A cikk író már a címben hazudik, mert Lázár nem fenyegetett meg senkit,legkevésbé a zsidókat. Persze nem csoda, hogy a cikk író hazudik, hiszen azok közé a vérbolsik közé tartozik, akik Gyurcsánnyal együtt hazudtak 8 éven át reggel,éjjel,meg este, és aki nem átall most a cikk végén azért rinyálni csodálkozva, mert "ennek a sok szempontból tisztázatlan, szerencsétlen politikai kultúránknak a gondolattalan képviselői, mint Lázár" képtelenek hazudni. Hogyan is tennék, kedves cikkíró, "ezek" ugyanis becsületes magyar emberek.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 13:09:22

@azbesztos:

"ezek" ugyanis becsületes magyar emberek.

Nem csak a becsületes magyar emberek nem hazudnak, hanem a becsületes magyar zsidók sem, a becsületes liberálisok sem, és a becsületes cigány magyar emberek sem hazudnak. Tehát a becsületesség, és a nemhazudás nem jobban jellemző a magyarokra, mint mondjuk a cigányokra.

Jolka40 2014.02.26. 13:10:23

@felcsutisuttyo: A keveredésekből mindig okos, tehetséges gyerekek születnek. A maguk között házasodó népek előbb-utóbb elkorcsosulnak. Pl. nagy betűvel írják azt, hogy "zsidó", meg azt, hogy "cigány".

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.26. 13:12:10

@Gérard Duchemin:Nem, nemolyan és a én apukám sokkal többet keres mint a tied, beee

Anselmo 2014.02.26. 13:13:55

@Gérard Duchemin: még hozzátehetném, hogy épp a héten voltam egy zsidó közösségben, akik igenis kiemelték, hogy ők magyarországiak, nem etnikai magyarok. Ennyit erről.

Mr. Fritz Teufel 2014.02.26. 13:15:16

Az emberek annyira unják már, hogy ebben az országban mindíg minden a zsidókról, meg a holokausztról szól. Mintha nem lenne elég bajunk.
Nem véletlen, hogy a médiában szinte egy ilyen cikkhez sem lehet hozzászólni (a "demokrácia" és a "szólásszabadság" jegyében), mert akkor az emberek zömének igazi véleménye is megjelenne. És az nem lenne hízelgő...

Bálint Anna 2014.02.26. 13:17:28

@Gérard Duchemin: Könnyen dobálózol a szavakkal, megítélsz és közben prdédikálsz, hogy a zsidókatat ne ítéljék meg. Miből vonod le, hogy én utálom a zsidókat? Azt mondom, hogy aki retteg vagy szarul érzi magát az húzzon el, ne itt siránkozzon és szidja az országot. Ugyanezt mondom a nem zsidóknak is, vagy annak aki lelép angliába több pénzért. Mindenkinek a saját döntése ez, nem kényszeríti őket senki, hogy maradjanak. Az meg nem igaz, hogy az antiszemitizmusról csak a szar alakok tehetnek, nyilván kell egy olyan lelkivilág hozzá, de gondolj már bele, a cigányokat sem a bőrük miatt utálja az ország 90 százaléka, hanem amiért viselkednek. És hidd el hogy annak a 90százaléknak a normális cigányokkal semmi bajuk, mint a normális zsidókkal sem. Nekem is vannak cigány barátaim, akiket nagyra tartok, ettől függetlenül nem költöznék be egy cigány putri mellé.

gabuscica 2014.02.26. 13:19:42

@ertelmetlensegi: azt te mondod meg, mi a zsidózás? És azt is, mi a burkolt?

panelburzsuj 2014.02.26. 13:28:08

@Mr. Fritz Teufel:
"ebben az országban mindíg minden a zsidókról, meg a holokausztról szól"

Itt a bloggazda egy nap alatt három posztot is felnyomott: egy Orbánost, egy Pokornist, egy Lázárost.

Eddig 1500, 8000, 35000 letöltés ugyanabban a sorrendben.

Eszerint hússzor annyi embert érdekel Lázár, mint Orbán, de témaként még Pokorni is többszörösen lenyomja a főnökét.

Másik magyarázat: picsába mindhárom nevezettel - a zsidó szóra tódult ide az olvasók és kommentelők tömege.

Kínálat - kereslet.

vezér01 2014.02.26. 13:30:33

@bandinyúl: Igazad van! A Föld arra forog,amerre egy vallási csoport mutatja !

gabuscica 2014.02.26. 13:30:41

@Gérard Duchemin: nono, én ismerek 50%-osokat is.

♔bаtyu♔ 2014.02.26. 13:32:42

@Gérard Duchemin: Ez marhaság. a magyar és a zsidó (ha magyar zsidóról van szó) hiába két kategória, nem jelenti azt, hogy a zsidó nem magyar. Olyannyira nem, hogy ha külföldi zsidóról van szó, oda kell tennünk, hogy német, izraeli. stb. Zsidó simán zsidó magyart jelent, aki abban különbözik, hogy zsidó.

Ha nem így van, akkor te miért zsidót mondasz és miért nem magyar zsidót?

Érdekes, amilyen okosak lettek egyesek atomtechnológiából, annyira elbutultak most egyszerű, hétköznapi nyelvészeti szokások megértésében.

vezér01 2014.02.26. 13:35:19

@♔bаtyu♔: Neeem,rosszul fordították! Ezt Orbánék mondták a magyarokról! :)

röhögő 2014.02.26. 13:42:42

@petraeus: Ennek a @belgabela: -nak a tőmondatokat sem sikerül felfognia.

vezér01 2014.02.26. 13:44:47

Amúgy pedig a Mazsihisz MAGYARORSZÁGI ,és nem MAGYAR zsidó hitközségek szövetségét jelenti.
Ha ők így gondolják,miért erőltessünk rájuk mást?

a-kjudíit 2014.02.26. 13:57:33

@vezér01:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gon_m%C5%B1k%C3%B6d%C5%91_egyh%C3%A1zak,_felekezetek_list%C3%A1ja

Itt nézze meg hogy hány Magyarországi hitközösséget hívnak, Magyarországi-nak!
Képzelje még olyan is van, hogy Erdélyi Gyülekezet!

vezér01 2014.02.26. 13:58:20

@camilló: Így is százmillió az áldozatainak a száma. Mennyi lenne,ha meg is valósul.
De fasizmus se volt nálunk soha,de így mondjátok
Sztalin apánk bölcs tanácsára hallgatva.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.26. 14:01:26

@azbesztos: összetéveszt valakivel az úr

valaki senki 2014.02.26. 14:19:44

Ahogy én ezt a kérdést látom, egyszerűbb is, bonyolultabb is. Leszámítva a maroknyi ortodox zsidót- akik ma is tartják a vallási rítust is- a zsidók zöme mára asszimilálódott itthon is, meg a világ más tájain is. ( nyilván, Izreael, e tetintetben más tészta.)Itthon, ha megkérdezel egy egyébként zsidó származású, de generációk óta itt élőt, hogy ő mi, csípőből mondja, hogy magyar. Ide dobog a szíve, itt adózik, dolgozik, szeret... stb. Mindaddíg, amíg el nem kezdenek zsidózni. Abban a pillanatban magyar - zsidóvá válik, és az évezredes óvatosság, önérzet, stb. előjön. Tegyük hozzá, hogy ez bizony, a 20-as, 30-as 40-es években is így volt, így volt ez Németországban is, ahol az ottani asszimililádott zsidóság el sem tudta képzelni, hogy módszeres és tömeges kiirtásukat nem csak elrendelik, de végig is asszisztálják azok, akik a szomszédaik, diákjaik, betegeik, vevőik, bárakárkieik voltak. Ma itthon az a kérdés, hogy a zsidóság - akiknek egyébként 99% -a magára magyarként gondol- hihet-e ebben az országban annak a kormánynak, aki a problémát igenis generálja, több kifejezetten átlátszó és alanatas módszerrel... Kérdés, hogy egy olyan országban, ( nem mi vagyunk az egyetlen) ahol a Jobbik várhatóan még az idén kormányzati tényezővé válik, és félkatonai szervezetek - két pofonnal hazaküldöm!!!- glasszálnak nyiltan rasszista nézetekkel a kormány titkos "megmondóembereként" miért is kellene e mögé biodsizletnek beállnia egy olyan szervezetnek,mint a MAZSIHISZ amely nyiltan zsidó- képviseletre jött létre? Én azt nem értem, hogy mit nem ért ezen a kormány? És miként tud ezen tovább rontani azzal, hogy még egyet gabalyít a már amúgy is elrontott helyzeten? És ki a fene akart itt egyáltalán holocaust emlékévet? Mi a fenének kellene ezzel kiemelten foglalkozni? Ki kell mondani végre, hogy az I. vh-hoz semmi közünk nem volt, mentünk, mert küldtek. Ennek következtében Trianon, ami valós nemzettragédia, holt igazságtalan. Ennek- és a geopolitikai realitásnak- az eredményeként, ismét a rossz oldalra csapódtunk. Azt is ki kell mondani, hogy nagy tetűként viselkedtünk a II. vh-ban. Akár Ukrajnában, akár Szerbiában a magyarok szerepe, igenis szégyenletes volt! Lehet itt Horthyt sikálni, de kár lenne mártírként beállítani! Meggyőződéses antiszemita- antikommunistaként, a hatalom birtokában, olyan döntést hozott, ami nem csak szégyenletes, de az országra nézve (is) káros volt! Ennek eredményeként dobtak minket a SZU karjába, azt is szívtuk 45 évig. Pont. Sem a 2 VH közötti időt, sem a szocializmust, nem sírom vissza, történelmi ismereteim alapján. Most olyan kormányunk van, aki úgy akarja beállítani, mintha Magyarország a németek áldozata lett volna.Ez így, hazugság. Magyarország mindig is, leginkább a sz@r és önző vezetőinek az áldozata! Ma is, hiszen szabad akaratunkból is szarul választunk. ( Igaz, csak azt dönthetjük el, melyiket látjuk kisebb rossznak, mert olyan felhozatal, hogy jó is lenne, nincs) Ennyi. Ettől még, Lázár így is, úgy is egy ostoba, és mohó paraszt, nincs ezen mit szépíteni. ( Nem a földművesre gondoltam, Őket, tisztelem :) )

Vilmos Sándor 2014.02.26. 14:24:23

Lézergazember januSs egy tolvaj, mocsok, fideSSpatkány hazaáruló gazember,
amely disznó tudja, mit röfög, ezért röfögi!

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:27:25

@Bálint Anna:

"Miből vonod le, hogy én utálom a zsidókat?"

Onnan, hogy olyan emberekre mondtad, hogy menjenek el innen Magyarországból, akik 1. egyáltalán nem akarnak elmenni, 2. semmi rosszat nem tettek. No ez bizony gyűlölet, mert ez bizony kizavarás.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:30:05

@Bálint Anna:

"aki retteg vagy szarul érzi magát az húzzon el"

Csakhogy a rohadt fasiszták miatt érzi magát szarul, tehát ha valakinek el kéne húzni, az nem a zsidók, hanem a fasiszták. No de nekik sem, hisz miért tegyenek máshol kárt? Sokkal inkább a bezárt börtönbe kéne csukni őket, mert akkor csak saját maguknak lennének társaság. És ezt nem haragból mondom, csak a tisztességes, nem gyűlölködő emberek védelmében.

belgabela 2014.02.26. 14:34:11

@Vilmos Sándor:És ezzel sikerült kevéssé antipatikussá tenned. Már csak azért is, hogy nehogy veled egy platformra, napláne egy szintre kerüljön az ember.

Vén Csataló 2014.02.26. 14:43:43

@Gérard Duchemin: És te miért hazudsz? Ugye nem gondolod komolyan, hogy Lázár nem azt mondta, ami kijött a száján, hanem azt, ami hátsó gondolatot te tulajdonítasz neki? Mert te ugye David Copperfield legjobb hazai tanítványaként úgy olvasod Lázár gondolatait, mint valami nyitott könyvet.
Szóval aközött, amit Lázár mondott és aközött, amit te és a posztoló VÉL arról, amit Lázár mondott, nem aprócska különbség van, amit csak egy magatokfajta moral insanity nem tud megkülönböztetni.
Nem véletlen, hogy ahhoz, hogy vitába szállhassatok, konkrétan meg kell hamisítanotok azt, amit Lázár mondott.
Tehát a kérdés továbbra is: miért hazudsz? Miért hazudtok? Szörnyethalnátok, ha nem hazudhatnátok?

a-kjudíit 2014.02.26. 14:48:04

@vezér01:
Aha! Vagdalkozni azt igen, de ha megmondják a tutit, akkor csak annyi, hogy és?
Nem lehetett kihagyni, mert a magas labdát be kell dobni, a félpályáról is és bal kézzel is jobbkezesként, hogyha valaki ennyire tudatlan. Legalább nézett volna utána, mielőtt mond egy "okosat"!

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:51:50

@Vén Csataló:

"Mert te ugye David Copperfield legjobb hazai tanítványaként úgy olvasod Lázár gondolatait, mint valami nyitott könyvet."

Ha nem is David Copperfield legjobb hazai tanítványaként, de úgy, igen úgy. Arról, hogy te nem, arról nem tehetek.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 14:53:55

@Vén Csataló:

"Tehát a kérdés továbbra is: miért hazudsz?"

Én nem hazudok, én csak az egyszerűbb emberek számára kifejtettem mi áll Lázár szavai mögött. És hát ez bizony nem hazugság. Vagy arról is én tehetek, hogy a fidesz hívei nem látnak át a vezetőik sunyiságán? Az az ő saruk.

sinclairzx81a 2014.02.26. 15:00:04

@panelburzsuj:
Keresték volna a kiegyezést az ukránok is- tegnap véletlenül láttam róluk filmet.
Tudja, az a néhány (7 ?) millió éhenhalatott.
Először azt hittem az egyik náci koncentrációs tábor képeit mutatják.

Egy rövidke fészbúkbejegyzést gondolom majd ez is megér, nekik tavaly volt a 80. évfordulójuk.

Bár őket nem gyilkolta le senki, ezért aztán nincs is, aki bocsánatot kérjen tőlük.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:10:50

@Gérard Duchemin: Jó. Akkor közelítsük meg másként a dolgot. Ugye semmiféle összefüggést nem sikerül felfedezned a magadfajta "liberálisokat" jobbról és balról is övező csaknem egyöntetű undor és a gátlástalan, egészen döbbenetesen aljas hazudozásotok között? Ugye nem? Ugye azt sem érted, hogy miért van az, hogy a szoci-komcsi gazdatest nélkül, amin egyfajta szuperparazitaként csüngtök miért 0 az esélyetek, hogy valaha is beleszólhassatok ennek az országnak a közügyeibe?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:11:20

"Bár őket nem gyilkolta le senki"

Dehogyisnem. A Sztálini rezsim, vagyis az a rohadt Sztálin.

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:14:37

@Vén Csataló:

"Ugye semmiféle összefüggést nem sikerül felfedezned a magadfajta "liberálisokat" jobbról és balról is övező csaknem egyöntetű undor és a gátlástalan, egészen döbbenetesen aljas hazudozásotok között?"

Bizony nem.

"Ugye nem?"

Bizony, bizony tényleg nem. Ugyanis az a bizonyos undor ugyanarról a tőről fakad, mint a te antiszemitizmusod, tehát a hiba a te készülékedben van. Magyarán ahhoz, hogy egészséges, normális ember legyél, ki kell gyógyulnod a gyűlölködésedből. Először fel kell ismrened, majd megutálnod ezt a bűnt magadban. Ilyen egyszerű.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.26. 15:24:21

Hát ez aztán tényleg olyan kurvanagy beszólás volt.
Rühellem őket de ez lófasz a disznóságaikhoz képest.

panelburzsuj 2014.02.26. 15:33:10

@sinclairzx81a:
Abban egyezünk, hogy a holomodor sokkal plasztikusabban kifejezi a kommunista diktatúrák "gyárilag" beépített embertelenségét, mint egy-egy velük ellenséges politikus meghurcolása.

De még világosabban föl lehetne mutatni ezt az esztelen embertelenséget olyan példákon, ahol a gazemberek nem "idegenek" - (megszállók, mint Kovács esetében; birodalmi/orosz bolsevikok vs. "ukránok") - hanem az áldozatokkal "egy vérből valók". Állampolgárként, etnikailag, szociológiailag stb.

Ahol semmi sem maszatolja, homályosítja el, hogy a gonosztett nem "előre kódolt", hanem személyes döntések sorozatából előálló végeredmény.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:40:28

@Gérard Duchemin: Látom, nem nagyon fogod fel, hogy újabb, még aljasabb hazudozással nem lehet hitelesíteni a korábbi aljas hazudozást.
Lehet, hogy apukád azt mondta, hogy az ész nélküli antiszemitázás az segít, ha nincs annyi eszed, hogy értelmesen kivágd magad egy vitából, de tudod az régen volt, hogy ilyesmitől összerezzent az ember. Szóval a kérdés továbbra is az, sőt most csak az igazán, hogy vajon célravezető taktika-e, egyre undorítóbbnak lenni, miközben ti mindenáron bele akartok ugatni ennek az országnak a közügyeibe?

Gérard Duchemin 2014.02.26. 15:47:03

@Vén Csataló: Attól még hogy 9-10-szer elismétled, hogy hazudok, az attól még nem válik valósággá.

Vén Csataló 2014.02.26. 15:49:34

Dehogy nem. Most már le is antiszemitáztál, amit végképp nem tudsz alátámasztani semmi mással, mint hogy vitatkozom.
Egy egészen utolsó hazudozó gazember vagy. Tényszerűen bizonyítva.

vezér01 2014.02.26. 15:53:07

@a-kjudíit: Juditka drága! Köszönöm a tutit.Én arra gondoltam,hogy akik 1888.-ban megalapították az MTK-t,még úgy hívták magukat,hogy Magyar Testedzők Köre.Mondhatták volna,hogy magyarországi testedzők,de nem mondták.Derék magyar emberek voltak,akik a jiddis mellett anyanyelvi szinten értették a magyar nyelvet is,és értették az árnyalatnyi különbségeket is.

vezér01 2014.02.26. 16:03:34

@a-kjudíit: Hogy megértsd: az,hogy Magyarországi Református Egyház,a magyar nyelv logikája szerint mást jelent,mint az,hogy Magyar Református Egyház. De lehet,hogy neked még így se tuti.

Alick 2014.02.26. 16:03:54

"Kelj fel, Lázár!" - mert kezed a bilibe jóg. :)
Bár az is igaz, hogy a "valakiket képviselő szervezetek" munkáját bizony-bizony időnként a "a képviselt valakik" is ki szokták kérni maguknak... legyen az zsidó, buzi vagy biciklista. :)

sinclairzx81a 2014.02.26. 16:10:00

@Gérard Duchemin:
'Dehogyisnem. A Sztálini rezsim, vagyis az a rohadt Sztálin.'

Ez szimpla náci hazugság ugyebár, hiszen
Sztálin volt a legnagyobb antifasiszta.

Persze, lehettek túlkapások, nem utazhattak vonattal az ukránok, rövidebb lett tán az ebédidő, de senki nem vonhatja kétségbe hogy ők mentették meg a náci koncentrációs tábor megmenekült túlélőit.
Aki a legnagyobb anttifasisztát, Sztálint becsmérli, az náci.

nemigenértem 2014.02.26. 16:13:43

Nagy szarban van a balliberó oldal!
Gazdasági témában kussolni kell, mert tök hiteltelenek a mutatott katasztrófa után.
(egyébként se tudnak ketten egyfélét mondani...)
Erkölcsileg kussolni kell, az öszödi beszéd és Simon százmilliói után.

Marad az "érinthetetlenek bevetése....

Kevés lesz uraim! Készül az új zakó!

stefiapo 2014.02.26. 16:27:49

A heti zsidós hírünket is megkaptuk....Szerintem meg az ország van szarban, ha a baloldal van szarban az a kutyát sem érdekli.

Kommentátor- 2014.02.26. 16:28:02

-JzK- 2013.09.16 10:21:15
A Holokauszt-vallás

A zsidó nép szereti magát a „könyv népeként" meghatározni. Ez nem is áll messze a valóságtól, tekintve, hogy a zsidó identitás kialakulásában és megőrzésében jelentős szerep jutott a „könyvnek" vagyis a Tórának (Mózes öt könyve) és persze a Talmudnak. A zsidók a szétszóratásban (Kr. u 70 - 1948) a könyv által maradtak egy nép, a vallás volt az az összetartó erő, ami a világ minden tájára szétszéledt, nyelvileg sem teljesen egységes zsidóságot megtartotta annak, ami. A jelentős részben zsidó gyökerű liberalizmus és marxizmus hatása alól azonban ők sem tudták magukat kivonni („aki másnak vermet ás..."), így a XIX. - XX. század fordulójára megjelent egy addig ismeretlen jelenség: a vallástalan zsidó. Mára a zsidóság túlnyomó többsége vagy ateista, vagy - az általuk szétzüllesztett nyugati civilizációhoz hasonlóan - igen felszínes kapcsolatot ápol ősei hitével („a maga módján vallásos"). A zsidóság esetében a vallás elvesztése még súlyosabb következményekkel járhat, mint az európai népek esetén. Rájuk már nem érvényes Széchenyi mondása, miszerint „nyelvében él a nemzet". A zsidóság a századfordulóig a vallásában élt. A judaizmus ugyanis nem csak része a zsidó kultúrának, hanem maga a zsidó kultúra, az az összekötő kapocs ami a zsidóságot nemzetté teszi. A „könyv népe" vezetőinek tehát „új könyv" után kellett néznie, hogy a zsidóság asszimilációját megállítsák, hiszen a világuralom küszöbén nagyobb blama nem is kell, mint az, hogy eltűnik maga az uralom gyakorlására „kiválasztott" nép... Olyan szekuláris vallást kellett a világzsidóság számára alkotni, amely teljesen elszakad Istentől, így az ateistáknak is „fogyasztható", ugyanakkor tudatosítja a világzsidóságban önnön különlegességét, „kiválasztottságát", de ezt nem a kinyilatkoztatásra, hanem valami másra alapozva teszi, megőrizve ezzel a zsidóság népi egységét, identitását. Ugyan a marxizmus is felfogható egyfajta valláspótlékként a zsidók számára, mégsem lett azzá, mert a zsidók mindvégig tudatában voltak annak eszköz-jellegének, éppen ebből kifolyólag sohasem hittek benne őszintén, sutba is dobták, ahogy már nem volt rá szükségük. A szintén zsidó gyökerekkel rendelkező kulturális marxizmus és a belőle kisarjadó humanizmus és politikai korrektség szintén csupán eszköz a nyugati civilizáció fölötti ellenőrzés átvételére, így egyetlen épelméjű zsidónak sem jutna eszébe hinni benne (ahogy ezt Izraelben a gyakorlatban is megcsodálhatjuk). Így a világ zsidóságát szellemileg, lelkileg egyesítő és a zsidó elit politikai céljai mögé felsorakoztató szekuláris vallás a hatvanas években megjelent Holokauszt-mítosz lett, ami jelentős üzleti és politikai felhangjai ellenére mégiscsak egy vallásnak tekinthető, mivel úgy viselkedik: vannak hittételei, szertartásai és papjai. A judaizmus helyettesítésére alkották, hogy annak lényegi tartalmát (zsidó felsőbbrendűség[kiválasztottság]-tudat) átörökítse a transzcendens Istentől elfordult zsidók lelkébe, ezzel motiválva őket a „zsidó küldetés" betöltésére. Farkas Attila Márton találó meghatározását kissé módosítva: a Holokauszt-vallás egyfajta árnyékjudaizmus. De itt az „árnyék" nem valamiféle elfojtást, elutasítást, hanem tudatos, taktikai célú háttérbe rejtést jelent.

Ahogy a klasszikus judaizmus is történelmi eseményeket ruház fel vallási tartalommal és állít kultuszának középpontjába (kivonulás, purim, a templom megtisztítása), úgy a Holokauszt vallás is egy megtörtént történelmi esemény (a zsidók munkatáborba zárása a II. világháborúban) köré szőtt legendából született. Míg a judaizmus a kereszténységet „bálványimádása", illetve az övétől gyökeresen eltérő istenképe, megváltástana miatt gyűlölte, addig a Holokauszt-vallás a II. világháború zsidó áldozatainak számának manipulálásával s halálukért a keresztény civilizáció egyetemleges felelőssé tételével a teológiai ellentétet morális ellentétté változtatta. A zömében ateista zsidónak tökmindegy, hogy Mózesben nem hisz vagy Krisztusban, viszont amint a kereszténység vallásból egy őt fizikai létében fenyegető, népét irtó politikai közösséggé válik, máris jobban utálja és harcol ellene, mint a siratófalat szorgalmasan fejelgető öregapja. Így már nem kell hosszas teológiai és filozófiai eszmefuttatásokkal győzködni a gyalogzsidót, hogy miért is tévtan a kereszténység (ami valószínűleg nem is igazán érdekli), azt egyszerűen a tömeggyilkossággal, a Holokauszttal azonosítja. Ördögi logika, de hatékony.

Kommentátor- 2014.02.26. 16:28:40

@Kommentátor-: A Holokauszt-"teológia" (helyesebb talán judeológiának nevezni, hisz tárgya nem az Isten, hanem a zsidó) Norman G. Finkelstein amerikai politológus szerint két központi dogmára épül, amelyek összefüggésbe hozhatók a judaizmus és a cionizmus fontos elemeivel - mint láttuk, nem véletlenül, hiszen azok továbbélését szolgálják.

A Holokauszt egyediségének dogmája kimondja, hogy a Holokauszt egyszeri és megismételhetetlen, „a történelmen kívül, sőt, talán inkább felette lebeg" (Elie Wiesel), mással össze nem hasonlítható. Mivel a német munkatáborokban (polkorrekt nyelven: „halálgyárakban") zsidók szenvedtek és nem mások (ha mások is, azok „nem úgy"), ezért szenvedésük egyedi, leírhatatlan és mással össze nem vethető. A szenvedésük azért különleges, mert ők szenvedtek. Ez az eszmefuttatás logikusan csak a zsidók felsőbbrendűségének - magában a tanban kimondottan nem szereplő - belátásához vezetheti a „hívőt". Finkelstein a „Holokauszt-ipar" című könyvében idézi Ismar Schorsch-t, a Zsidó Hittudományi Intézet elnökét, aki szerint a Holokauszt egyediségének dogmája „a zsidó kiválasztottság undorító szekuláris verziója". Emellett a zsidók által a világban elkövetett bármilyen embertelenséggel szemben immúnissá teszi a benne hívő zsidót, ha esetleg valami lelkiismeretféle megmozdulna benne.

A Holokauszt irracionalitásának dogmája a Holokauszt ok- és előzménynélküliségét, megmagyarázhatatlanságát tanítja. A Holokausztnak eszerint nincs oka, racionális magyarázata, csak és kizárólag a keresztények évezredes irracionális zsidógyűlölete felelős érte. Természetesen a keresztények „irracionális zsidógyűlölete" is teljesen önmagától való, arra a zsidók semmilyen formában nem szolgáltattak okot. Egyedüli és kizárólagos oka a keresztény népek (gojim) alacsonyabbrendűsége és az ebből eredő frusztráltsága, amely a jobb, okosabb, erkölcsileg magasabb szinten álló és ezért sikeresebb zsidóság elleni mérhetetlen irigységben öltött testet. „Kétezer éve... bennünket mindig fenyegettek.." - szipog Elie Wiesel, a Holokauszt pápája - „Miért? Minden ok nélkül."

Természetesen a Holokauszt-vallásnak is megvannak a maga „levitái", akik a hit terjesztésében és a kultusz fenntartásában játszanak fontos szerepet. Ezek a hivatásos Holokauszt-túlélők (akiknek száma csodás módon az idő előrehaladtával nemhogy fogyna, de szaporodik), élükön Elie Wiesel béke Nobel-díjas „Holokauszt-pápával", fősodratú történészek, és a világszerte működő Holo-disneylandek lelkes munkatársai és természetesen a különböző zsidó szervezetek. Ők működtetik a kultuszt, teszik jelenvalóvá „Auschwitz misztériumát". A kultusz a Holokauszt-megemlékezések és konferenciák, előadások végtelen sorából áll, ahol a „leviták" felidézik a keresztények szörnyű bűnösségét, bestialitását és a lappangó antiszemitizmustól való kollektív rettegésben egyesülnek a világzsidóság többi tagjával. A rituális rettegés tehát a kultusz fontos eleme, amit szorgalmasan gyakorolnak is. A szertartásokon részt vevő „keresztények" pedig megvallják bűneiket, leróják a leróni valókat és szertartásosan elhatárolódnak mindentől, ami a zsidóság érdekeit (elnézést, akarom mondani: érzékenységét) sérti, akár saját maguktól is.

Hajdan a diaszpóra zsidóságát „a könyv" tette egy néppé. A modern zsidóságot a közös rettegés. A Holokauszt-vallás úgy képes megőrizni és erősíteni a judaizmus visszaszorulása miatt válságba jutott zsidó identitás-tudatot, hogy közben a valóságosan (éppen a zsidóság által) elnyomott többség együttérzését is felkelti, így az esetleges ellenállás előzetes pszichikai leszerelését is kiválóan szolgálja. „Valójában az identitás politika és a Holokauszt nem azért olyan népszerű az amerikai zsidók körében, mert ők is áldozatok, hanem azért, mert nem azok." - jegyzi meg csípősen a Holokauszt-ipar szerzője. Tekinthetjük ezt a Stockholm-szindrómaként ismert jelenség (amikor a túsz szimpátiát kezd érezni fogvatartója iránt) össztársadalmi méretekben történő mesterséges előidézésének, egyfajta lelki terrornak is. A cél, hogy a világ nemzetei ne csak meghajoljanak a zsidó igában, hanem szeressék is azt, s az „elhatárolódom" varázsige mantra szerű ismételgetésével vessék ki maguk közül azt, aki e szeretetben nem hajlandó osztozni. „Mi nem elégszünk meg a negatív engedelmességgel, még a legnyomorultabb megalázkodással sem. Ha végül is megadod magad nekünk, annak saját szabad akaratodból kell történnie. Mi nem azért pusztítjuk el az eretneket, mert ellenáll nekünk; amíg ellenáll, soha nem pusztítjuk el. Mi megtérítjük, hatalmunkba kerítjük a lelke legbensejét, újjáalakítjuk. Kiégetünk belőle minden rosszat és minden képzelődést; a magunk oldalára állítjuk, nem látszatra, hanem őszintén, szívvel-lélekkel." - világosítja fel az éppen kínpadon nyújtózó Winstont tárgyilagosan O'Brien Orwell 1984 című regényében.

Kotkodus 2014.02.26. 16:32:31

a fidesz már nagyon régen kiengedte ezt a szellemet a palackból és folyamatosan táplálta is.
rogán ugyan egyszer fellépett egy rasszizmus elleni demonstráción (hogy kifogja a szelet az ellenzéki vitorlákból), illetve navracsicsnak volt egy magyar felelősséget felvállaló beszéde (az korrekt is volt!), de ezen kívül - emlékeim szerint - csak a retorika szintjén igyekezett a fidesz a fajgyűlölet ellen fellépni.
a kisebbségeket megalázó fidesz-közeli nyilatkozatok, lépések annál gyakrabbak voltak és soha semmilyen szankcióval nem jártak (cigányok állatok, deportálás idegenrendészeti kérdés, stb.).

hát igen... a felvilágosult átlag fidesz szavazó nem fajgyűlölő... csak nem szereti a cigányokat és a zsidókat...

"a képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt" (la rochefoucauld)
kár, hogy az átlag-fideszes nem képes értelmezni ezt az idézetet...

nemigenértem 2014.02.26. 16:32:56

@sinclairzx81a: Te beteg vagy!
Sztálin gulágján százezrek pusztultak el!
Ukrajnában 6-7 millióan haltak éhen a kollektivizálás idején az éhezéstől.
Az éhező fosztogató gyerekhordák miatt a 12évesekre is halálbüntetést engedett.
A nácikkal karöltve támadta megy Lengyelországot. Hitler nagy barátja volt! Addig semmi baja nem volt a nácikkal, míg nem támadták meg őt.
Aki Sztálint élteti, az börtönbe való!

sinclairzx81a 2014.02.26. 16:38:22

@panelburzsuj:
Ha jól értem Önt, a 'holodomor' az tulajdonképpen:

' személyes döntések sorozatából előálló végeredmény.'

Szerintem Ön szándékosan történelmet hamisít!

Semmi másról nem lehetett szó, csak mint az ukrán nemzetiségűek biztonsága érdekében végzett fokozottabb belügyi ellenőrzésekről, zöldhatárrendészeti eljárás kiterjesztéséről, földvédelmi programról, hogy a termőfőld kizsigerelésének elkerülése érdekében egy évre pihentessék a földeket, hogy aztán annál többet teremjenek majd.
(Vetésforgó, ugaros művelés)

Szigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások foganatosítása történt, hogy a különösen veszélyeztetett kiskorúak tápanyagcsatornáit óvják a fertőzésektől.

A halottak meg a már haldoklók közös sírba temetésének központi megszervezése pedig a még életben maradő családtagok gyászmunkájának segítése céljából lett elrendelve, valamint a lakosság fertőzéstől való megóvásának akkoriban korszerűnek és költséghatékonynak tekinthető közösségi sírgondozási eljárás meghonosítása érdekében.

E protokollt aztán záradékoló szövetségese is alkalmazta néhány évvel később, sőt továbbfejlesztette, bár az élőmunkaigényt túlbiztosított létszámú őrző-védő szakszolgálattal látta el.
(forrás: Szakállas Antal)

Bálint Anna 2014.02.26. 16:49:53

@Gérard Duchemin: Ez miért gyűlölet? Ha szar a sör egy kocsmában és reklamálok a pultnál, természetes hogy azt mondják, hogy menj máshova. Csak az menjen, akinek nem jó itt, a zsidók többségének ősei galíciából a mélyszegénységből jöttek ide, a nép már két évezrede vándorol a világban, nem okoz majd nekik gondot egy újabb országváltás. Aki viszont nem akar elmenni, mert jól érzi itt magát, az ne gyalázza a magyarságot, hanem próbálja magát magyarként megfogalmazni. Persze nagyon sok zsidó nem tesz semmi rosszat, de amíg van elég sok olyan, aki kifejezetten árt a magyaroknak addig fent fog állni az antiszemitizmus. Az emberek nagy része sajnos olyan, hogy megítél valakit, anélkül hogy ismerné... ez ellen nem lehet sok mindent tenni.
Én szarul érzem magam az összes baloldali párt miatt, akik átverték, kifosztották az országot, ami még a gyaerekeimre is ki fog hatni. Akkor nekik most el kell hagyni az országot? Persze szeretném, de nem utasíthatom erre őket. El kell fogadnom, hogy ők is itt élnek, bármennyire szar is nekem ez.

meszena 2014.02.26. 16:50:01

@Kotkodus: Amit a témában a fidesz mondott és tett az tehát nem ér, amit nem mondott az meg gyanús. Tehát a fidesz kokettál a rasszistákkal. Aha :)
Az előzetes ideológia döntéshez hozzáigazítjuk a valóságot. Így pont azt kapod, amit szeretnél. Ez a hozzáállás mindig is jellemző volt a hazai baloldalra, nincs új a nap alatt.

Kotkodus 2014.02.26. 17:01:15

@meszena: 1. elismertem navracsics beszédének az értékét (ergo, az "ér"). minden tiszteletem navracsicsé!
2. a fidesz-közeli rasszista megnyilvánulásoknak nem emlékszem, hogy lett volna bármilyen párton belüli szankciója (ergo nem gyanús, hanem konkrétan bűnpártoló).
3. én nem általánosságban beszéltem, hanem esetekkel alátámasztottam a mondanivalómat (ergo nem üresen általánosítok, min te).
4. a fidesz tényleg kokettál a rasszistákkal. aki ezt nem látja az vagy vak, vagy képmutató. választhatsz!
5. ha eszedbe jut 1-2 olyan eset, amely abba az irányba mutat, amit felvázoltam, írd meg! cáfolj meg! ha nem tudsz, akkor meg fogadd el, hogy nem tudod megcáfolni és maradj csendben!

meszena 2014.02.26. 17:03:49

Az értékelésből két szempont is kimaradt.
1, A Mazsihisz vezetőinek álláspontját, döntéseit a belső hatalmi küzdelem is befolyásolhatja: így akarják bizonyítani, hogy hatékonyak, rájuk van szükség. Lássuk be ez eddig sikeres.
2, Elég jelentős a zsidó vallásban is a szekularizáció hatása, de mindehhez párosul egy komoly asszimiláció is. Ha antiszemitizmust, veszélyt kiáltanak, akkor nehezebb zsidó származásúként elvegyülni. Ennek eredményességét nem tudom megítélni. Ahogy én látom, a zsidó származásúak jól érzik magukat ott ahol vannak, hiszen eddig is elfogadta őket a környezetük. (No, ez inkább feltételezés, csak kismintás tapasztalatok állnak rendelkezésre)

Kotkodus 2014.02.26. 17:06:38

@Bálint Anna: micsoda felvilágosult elme...
keresztény vagy?
jézus büszke lenne a szeretetről és elfogadásról alkotott okfejtésedre...
gratulálok!

Kotkodus 2014.02.26. 17:10:16

@z: a jobbik akcióit valóban többször letörte viktorka elvtárs, de a saját pártjában soha nem csinált rendet...

te szerinted ez mire utal? tényleg ennyire naiv lennél?

meszena 2014.02.26. 17:12:56

@Kotkodus: Amennyiben mindenki rasszista, aki nem vonulgat fel, s alá a rasszizmus elleni közdelem jegyében évente többször, és nem ismételgeti, hogy mindenki határolódjon el mindenkitől, akkor a rasszista fogalma olyan tág, hogy csak a balliberális(megélhetési) antirasszisták és antifasiszták fognak beleférni.
Ez a felfogás egyébként abból fakad, hogy a bal és liberális politikusok (és szimpatizánsaik )csupán önmagukat tekintik demokratáknak. (Ebben erősen emlékeztetnek a kommunista felfogáshoz, amely önmagát tartotta a leghaladóbbnak, és utána hosszú szünet.)
Ezzel kapcsolatban tehát esélytelennek látszik minden párbeszéd.

Kotkodus 2014.02.26. 17:21:33

@meszena: tudod, nekem elég lett volna, ha viktorka elvtárs elhatárolódik bayertől és megvonja párttagságát. volt róla szó... de - feltételezem - a szavazók kedvében járása miatt (mi más motiválna egy politikai pártot?) mégsem tettek semmit.

azt sem értem, hogy a veritas intézetet hogyan vezetheti egy olyan történész, aki nyilatkozataival megalázza a zsidóságot... nem lenne nagy lépés... de hát a fidesz szavazók, ugye...

gabuscica 2014.02.26. 17:27:25

@sinclairzx81a: na, ezért tűntök ti el a történelem süllyesztőjében. Mert ez az igazi vleményetek, mindenki tudja, akkor is, amikor krokodilkönnyeket sírva éppen ti magatok mondjátok Orbánt Sztálinnak.

Kotkodus 2014.02.26. 17:27:42

@z: amint fent már írtam minden tiszteletem navracsicsé!

ahogy ő fogalmaz: bayer megnyilatkozása egy demokrácia-ellenes nyilatkozat. a fidesz illetékes fórumai el is döntötték mi legyen egy ilyen demokrácia-ellenes nyilatkozat büntetése: SEMMI.

van még linked?

z 2014.02.26. 17:28:34

@Kotkodus: Egyébként ezt úgy kéred számon, mintha más (kormány)pártokban mindennapos lenne az egymástól való elhatárolódás.

Kotkodus 2014.02.26. 17:30:43

@z: amikor zuschlag volt tapló és tapintatlan a zsidósággal, úgy emlékszem kizárták a pártból... pedig ő nem egyszerű párttag volt...

van még kérdésed?

gabuscica 2014.02.26. 17:30:47

@z: elhatárolódott valaki Puchtól, Szilvásytól, Boldvaitó, Wieszttől? :D

meszena 2014.02.26. 17:35:33

@Kotkodus: Kibeszéletlen ügyekkel, eseményekkel, témákkal van tele a magyar társadalom. És nemcsak maiakkal, hanem sokkal régebbiekkel.A szocializmus alatt ezeket jegelték. De felolvadt. Ha csak a rasszista, antiszemita, fasiszta jelzők fognak röpködni nincs esély a párbeszédre és a megbékélésre. Szerintem a többség hajlana erre, és az elég is lenne. Ha a többség egyszer ezt megtenné, akkor a kimaradók már nem is számítanának...

Kotkodus 2014.02.26. 17:40:02

@z: erre nem emlékeztem! de egy kivételes eset, illetve egy kivételes ember (navracsics) nem csinál nyarat.
de üdítő kivételek, ezt elismerem!
ha az esetek többségében ez a fellépés jellemezné a fideszt, akkor nem volna semmi kifogásom.

mi a véleményed bayerről és kijelentéséről?
mi a véleményed szakály idegenrendészeti eljárást emlegető nyilatkozatáról?

z 2014.02.26. 17:43:04

@Kotkodus: index.hu/belfold/2009/10/20/zsidozasert_kitettek_a_fidelitas_hetkeres_alelnoket/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201402

Zuschlaggal kapcsolatban rosszul emlékszel. Ő folytatólagosan és bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalásért ült 6 évet, azért zárták ki.
A holokausztos viccelődése 2004-ben esett meg, 2010-ben zárták ki a lopási ügy miatt, a kettőnek egymáshoz semmi köze nem volt.

Kotkodus 2014.02.26. 17:46:46

@meszena: én úgy emlékszem, hogy volt komcsizás is gazdagon mostanában... nem beszélve arról, hogy a "ballib" szitokszó a "nemzeti" fórumokon...

és ironikus, hogy a leghangosabban komcsizók állnak az ügynökmúlt feltárásának az útjába...

vajon ez miért nem jutott az eszedbe, amikor a megbékélés és a párbeszédről papoltál.

különben abban egyetértek veled, hogy a fasiszta és náci bélyeget nem szabad mindenkire rásütni, aki műveletlen, vagy hülye.

azonban a magyar társadalom nem egy idegen-szerető társadalom (lásd pirézek). ennek tagadása egyszerű képmutatás. hiába, még sokat kell tanulnunk...

Kotkodus 2014.02.26. 17:49:12

@z: amennyiben válaszolsz kérdéseimre, szívesen reagálok...
de előbb te jössz... ha mersz...

apanna 2014.02.26. 17:52:38

@midnight coder: Egy kikeresztelkedett zsidó leszarja a származását, ha kérdezik megemlíti, de nem létszükséglete. Egy hitehagyott zsidó is nagyjából leszarja, csak akkor veszi elő származását, ha érdeke fűződik hozzá. Ráadásul ha hitehagyott,legalább nem kell 7 évenként elengednie a neki tartozó adósságát, mert nem köti a hit.

Kotkodus 2014.02.26. 18:05:43

@z: www.antiszemitizmus.hu/aktualis+vitak/a+zuschlag-ugy/a+zuschlag-ugy.html

5 napon belül le kellett mondania képviselői mandátumáról... mégsem emlékszem annyira rosszul...

egyébként a zuschlag-féle képmutatókat még a fideszes képmutatóknál is kevesebbre tartom.

de térjünk vissza bayerre és szakályra... van véleményed?

z 2014.02.26. 18:13:24

@Kotkodus: Bayerről az a véleményem, hogy nem kellene ilyeneket írnia. Én elítélem a rasszizmust, de nem látom, hogy a Fidesz különösen rasszista lenne. Ha az lenne, nem lennének benne zsidó vagy cigány képviselők (a Jobbik rasszista, na ott pl. nincsenek is). Mint pl. a Zuschlag-ügyből, vagy a sárbogárdi önkormányzatos cigányozás ügyéből látszik, megesik ez más pártokban is, a Jobbikban meg ugye kb. kétóránként.

De ez (sajnos), szerintem pártfüggetlen jelenség. Sajnos sem a Fideszből, sem más pártokból nem zárnak ki mindenkit miatta.

Szakály kijelentése sem állja meg a helyét, mert sok magyar zsidót is elvittek Kamenyec-Podolszkba.

Meglepő, hogy ezt írom, nem? Az a helyzet, hogy én nem vagyok elvakult Fidesz-hívő, ahogy nem is az mindenki, aki nem hasonlítgatja Orbánt a Sátánhoz nap mint nap.

2014.02.26. 18:20:09

Kun Béla, Rákosi, fél évszázad judeokommunista terror. Ez is benne van a "sikeres" együttélésben? A zsidók ezekért már kértek bocsánatot a magyar néptől?

Kotkodus 2014.02.26. 18:29:35

@z: intelligens válasz volt. annyiban meglepő csak, hogy viszonylag ritkán fut bele ilyenbe az ember fórumokon.

viszont a pártösszetételét tekintve, valljuk be, hogy a fidesz nem a szélsőjobb eszmékkel kokettáló keresztény-konzervatív pártként kezdte meg politikai életét...
és a kisebbség magasabb rangú fideszes képviselői jelenleg nem magyarországon politizálnak... véletlen? nem hiszek benne...

hogy a fidesz rasszista-e? nem tudom. nem látok bele a fejükbe. de a politikai haszonszerzés ösvényét járva biztosan nem ítélnek el minden párt-közeli rasszista megnyilvánulást. és ha nem rasszisták, akkor ezt még inkább elítélendőnek tartom... nekik az lenne a dolguk, hogy példát mutassanak!

biztos ismered az idevágó szomorú viccet:
- mondja bátyám, van itt a faluban antiszemitizmus?
- hát nincsen, de igény az volna rá...

én valahogy így látom az átlag-fideszes hozzáállását is... bízzunk benne, hogy tévedek!

z 2014.02.26. 18:29:39

@Kotkodus: Csak azt mondom ezzel, hogy mindent figyelembe véve kell gondolkodni. Nem szabad elfelejteni a Fidesz elhajlásaival párhuzamosan azt sem, hogy például az MSZP sem nagyon igyekezett pl. Horn Gyuszi bácsit elítélgetni azért, mert nem is csak valami intézet elnöke volt, hanem miniszterelnök (!) volt, mégis, ő is köztörvényes intézkedésnek nevezte a pufajkások vérengzését és nem nagyon ítélte el az 56 utáni megtorlásokat sem, sem a kommunisták bűntetteit úgy egyáltalán.

Itt most nem azt mondom, hogy mindig a másikra kell mutogatni, csak azért érdekes, hogy ebben mégsem látott senki akkor veszélyt, ahogy a Szabadság-téri szovjet emlékmű (!) miatt sem megy a hiszti, hogy kinek hol van itt a felelőssége. Mégsem riogat senki vöröskatonákkal.

Baloldali érték 2014.02.26. 18:29:55

"Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra!"

Látom itt a gyenge próbálkozás újabb "köteles beszédet" gyártani.

Vén Csataló 2014.02.26. 18:35:01

Ennek a nyomorult csatornatöltelék balliberális oldalnak nincs mondanivalója a XXI. századról. Ezek újra és újra a XX. századot játsszák, mint valami gramofon, amint felakadt a tű.
S hogy miért azt?
Mert az volt az utolsó időszak, amikor egy rövid időre sikerült (piszok nagy propagandával) a morálisan felsőbbrendűnek mutatniuk magukat.
Persze azóta csak kiderült miféle utolsó söpredékről van szó, naponta derül ki hogy minden, de minden hazugság volt, amit magukról mondtak. Ugyanolyan gyilkos, sötét szörnyetegekről van szó, mint amilyenek a nácik voltak. Semmi különbség.
De még zajlanak az utóvéd harcok.
Még megy az erőlködés.
Hogy újra és újra felidézzék a régi szép XX. századi időket.
De elnézve az elmúlt 25 évet, ennek vége van. Egy évtized és olyan élhetetlen lesz a bázis Nyugat-Európa, hogy a ma "legprogresszívebbnek" mondott rétegek is a pokolra fogják kívánni és küldeni ezeket a polkorrekt parazitákat.

z 2014.02.26. 18:35:20

@Kotkodus: Szomorú is lenne, ha tényleg lepatktálnának a szélsőjobbal, és én és jobban csíptem őket liberálisabb kivitelben, de ebben az országban az ilyen előfordul, a baloldal meg konkrétan milliárdosok gyülekezete, az is baromi hiteles. :)

röhögő 2014.02.26. 18:43:29

@Vén Csataló: Hú! Ez nagyon zagyva volt. Kevesebb metilalkoholt igyál!

Kotkodus 2014.02.26. 18:44:53

@z: gyufabával nálam tárt kapukat döngetsz. ugyan szerintem helyt állt miniszterelnökként, azonban soha nem lett volna szabad odaengedni!

ugyanakkor a kommunizmus eszméje nem volt rasszista. sőt!

A kommunizmus diktatórikus bűneit ugyanúgy el kell ítélni, azonban - ha a kommunizmust és a fasizmust hasonlítjuk össze - azért egyéni döntés szintjén nagy különbség van egy olyan rendszer között, amelyik kész téged integrálni, ha felesküszöl rá, valamint egy olyan rendszer között, amely ab ovo vágóhídra küld a szüleid származása miatt.

még egyszer hangsúlyozom, hogy az eszme nevében elkövetett bűnök tekintetében nem látok különbséget és hasonlóan kell üldözni is azokat.

de maga az eszme szintjén komoly értékkülönbség van a kommunizmus javára. az egyik integrálni akar, a másik pusztítani.

Kotkodus 2014.02.26. 18:46:00

@z: jogos! ráadásul volt kommunista milliárdosoké...

röhögő 2014.02.26. 18:46:40

@z: Horn Gyulának megölték a bátyját 56-ban, ugye tudod?

zobod 2014.02.26. 18:54:01

Van valakinek valami infója, hogy Lauder és a fidesz nem éppen baráti viszonya hatással van-e a hazai zsidóság és a kormány kapcsolatára?

Blogger Géza 2014.02.26. 18:56:06

Lázárnak teljes mértékben igaza volt a legújabb közvélemény-kutatási adatok alapján.

A zsidó és filoszemita kísérletek a magyar történelem átírására, illetve az emlékmű miatti hiszti a MAZSIHISZ részéről meghozták az eredményeket: a Jobbik brutálisan erősödött egyetlen hónap alatt. Gratulálok!

"A Jobbik támogatottsága nőtt: a teljes népesség 8%-a szavazott volna januárban a pártra, míg februárban 15%-uk, a pártválasztók körében pedig 14%-ról 19%-ra emelkedett az arányuk.+

index.hu/belfold/2014/02/26/tarki_igencsak_vezet_a_fidesz/

sinclairzx81a 2014.02.26. 19:03:58

@z:
''szt mégis meghaltak benne annyian, mint a holokausztban.'

Az lehetetlen, hiszen akkor legalább negyede annyiszor szerepelne a fejlett nyugati demokráciák emlékezetkultúrájában.

Mint olyan népirtás, ami soha nem szabad hogy megismétlődhessen.

El tudná Ön képzelni, hogy hétmillió éhenhalatott csecsemő, kislány, kisfiú, gyerek, asszony, öregember elképzelhetetlenül rettenetes szenvedése és halála ne lenne ismert a liberális demokráciákban?
1932-33 évben halálra éheztettek egy országot, Ön szerint ez tényleg megtörténhetett?

Hol, mikor volt erről legalább négyévente emléknap, megemlékezés az EU-ban például?
Na ugye.

Önök az antifasiszta küzdelmet sároznák be azzal, hogy azt híresztelnék, a hitleri gázkamrák szörnyűsége előtt már volt egy hozzá hasonló nagyságú népirtás.

Nemhagyjuk!

vezér01 2014.02.26. 19:22:09

@sinclairzx81a: Csípem az iróniádat ! :)

Mr. Fritz Teufel 2014.02.26. 19:24:52

@Blogger Géza: Ez egyrészt igaz, mert a MAZSIHISZ derekasan kitesz magáért, hogy megútáljuk.
De ha egyszer is eredetiben elolvasnád a Jobbik programját (nem a liberálzsidó körök által ellenőrzött átlagos médiából a kiforgatott, agyon ajwehholt változatát), akkor rájönnél, hogy igen jó program. Még lehet, hogy neked is megtetszene.

öreg zsidó blogger 2014.02.26. 19:31:44

Lázár tulajdonképpen nem mondott semmit, de azt úgy mondta, hogy mindenki azt gondolhatta, ami néki tetszett.
Egyébként úgy tudom, Magyaroeszágon valóban évszázadokon át a legkevesebb volt a zsidókkal szembeni atrocitás, pogrom talán egész Európában.
Tudom, hogy ezt mondani ma "nem trendi".

Németh László írta, hogy diákként már irodalmi szakkörben tevékenykedett, több zsidó gyerekkel egyetemben. Egyszer volt valami választásféle, ahol nem őt hozták ki legjobbként a társai. Egyikük így tájékoztatta N. Lászlót, hogy "tudjuk mi, hogy Te vagy a legjobb, de ha magunk közül valót emelhetünk ki, akkor miért ne tennénk?...
Szóval a másmilyen erkölcs okozhat gondot...

Visszatérve a "ki mit akar érteni" -hez, Lázár nagy szolgálatot tett "mindkét félnek":
a megélhetési zsidóknak is meg a megélhetési zsidógyűlölőknek is...

Persze, hogy iszonyú volt a Holokauszt. Persze, hogy nem szabad "megmondani" az érintetteknek, túlélőknek, hogy milyen magasra tegyék az érzékenységi szintjüket.
Persze, hogy rengeteg a "megélhetési" szempont. Ezt viselni kell!

seepheerd 2014.02.26. 19:46:25

@azbesztos: Amikor az ilyen barmokat olvasom mint Te vagy, egyre erősödik bennem az érzés, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.

Occam beretvája 2014.02.26. 20:01:01

@seepheerd: JÁRJ JÓ PÉLDÁVAL ELŐL MEGLÁSD KÖVETŐKRE TALÁLSZ !

panelburzsuj 2014.02.26. 20:08:18

@sinclairzx81a:
Kaptál végre jutalomfalatkát (@vezér01:) - köszönd meg szépen HaFr-nak, hogy összehozott a fogyasztóddal.

Rám már nincs szükséged.

mzperx0007 2014.02.26. 20:12:09

@Hümér Troppauer:
Ha nem is 85%, de 60%
"A Magyarországi Tanácsköztársaság felső vezetésnek körülbelül 60%-a zsidó származású volt, köztük a Tanácsköztársaságot gyakorlatilag irányító Kun Béla, Böhm Vilmos szocializálási, később hadügyi, Landler Jenő belügyi, Lukács György közoktatásügyi, Hamburger Jenő földművelésügyi, Rákosi Mátyás szociális termelési, Pogány József hadügyi népbiztos. A vörösterror három vezető alakja közül kettő: (Korvin Ottó és Szamuely Tibor) szintén zsidó származású volt. Ez a hatvan százalékos arány még az iskolázottabb és műveltebb magyarok egy részében is elfogadhatóvá tette a gondolatot, hogy „a magyarságnak védekeznie kell a zsidó veszély ellen”."

hu.wikipedia.org/wiki/A_magyarorsz%C3%A1gi_zsid%C3%B3k_t%C3%B6rt%C3%A9nete

mzperx0007 2014.02.26. 20:17:46

@mokkaczuka:
Esetleg megnézhetnéd azon diszkriminációk sokaságát is, ami a goj és a zsidók közötti különbségtételt egy "kissé" markánsabbá teszi.
Ami túlmegy a magyar "idegen" fogalmán.

Occam beretvája 2014.02.26. 20:25:28

Ma megnéztem a zátévén Braun Róbertet.
Igaz magyar embert ismertem meg személyében,
aki éjt nappallá téve azon dolgozik hogy ne is legyen antiszemitizmus.:-)

xenuka 2014.02.26. 20:29:05

1233-ban a Beregi erdőben, II. András - aki Jeruzsálem hercege cím tulajdonosa is volt - megesküszik Jakab pápai követnek hogy:
"a zsidókat és izmaelitákat kizárja a hivatalokból, jellel különbözteti meg őket a keresztényektől, nem engedi, hogy keresztény rabszolgáik legyenek, s hogy a keresztényekkel együtt lakjanak."

Mindez azért, hogy a Pápai átkot kiváltsa, amit azért kapott, mert nem tartotta be az Aranybullában a zsidókról írtakat.

Tehát 1233-óta csillagot viselnek és gettóban laknak.

Miért utálták már akkor is ennyire őket?

ember100 2014.02.26. 20:42:28

@vezér01:
Helló !
Oszt Szálasi mi volt ?

z 2014.02.26. 21:07:52

@Kotkodus: Tudom, hogy Gyuszi bát a bosszú is vezérelte, de ettől még pufajkás volt, aki később sem ismerte el ezt a tényt, hanem a törvényes end fenntartásáról beszélt, ami ugyanúgy ferdítés, mint Szakály hülyesége. Azzal súlyosbítva, hogy Gyulának még dobtáras is volt a kezében, nem csak szájhősködik.

A kommunizmus eszméje lehet, hogy integrálni akar, de sem Rákosi, sem Sztálin, sem mondjuk Pol Pot nem volt jobban kommunista, mint amennyire a keresztes háború keresztény volt.
Integrálódni nem mindig volt lehetőség a kommunista diktatúrákban sem, mert az embert kulák/nemes/burzsoá/értelmiségi/nemzetiségi vagy bármilyen más jogcímen sokszor még azelőtt bezsuppolták egy vagonba, mielőtt annyit mondhatott volna, "aláírom".

Egyébként az együttműködésre megvolt a lehetőség a nácik esetében is, itt van pl. egy illusztris lista a zsidó kollaboránsokról: en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_Nazi_collaborators

Plusz, tulajdonképpen mindenki halálraítélt kollaboráns volt a nácik nézőpontjából (hiszen csak magukat tartották felsőbbrendű fajnak), mégis elszövetkeztek bárkivel a céljaik érdekében, az SS meg nemzetiségileg színesebb volt, mint egy cserkész világtalálkozó. Ezek érdekes képek, például: answers.yahoo.com/question/index?qid=20131120093238AAawEiM .

Minden csak azon múlt mindkét esetben, hogy kinek milyen haszna származik egy együttműködésből, "gonoszsági" különbséget én nem nagyon látok köztük...

lilalalilalázik 2014.02.26. 21:14:54

Lázár csak úgy gondolkodik mint az ország lakosságának a 90%-a, semmi extra...Ezt teszi a színvonalatlan oktatás.

Occam beretvája 2014.02.26. 21:40:17

@lilalalilalázik: Ajvé.
csak 10% lenne az "igazhitü"?
S ezt tudja hungaróvalentjn is?
Vagy csak azok lennének akik azóta oktatódtak?
S mi van a maszop és a szadesz szavazóival?
Valahogy nem stimmelnek a számok.
Valami zavart érzek az erőben.:-)

neuro-toxin 2014.02.26. 21:55:11

Tehát kérem arról van szó, hogy ha úgy adnak a zsidóknak többszáz milliót, hogy az adományozó fél (neadj' isten genetikusan és eredendően) bűnös mivoltát kétségbe vonó szobrot is állítana fel, akkor az már egyből antiszemita lesz? Sajna ettől még jóvátétel címén amíg a világ a világ fizetnünk kell, de ez azért mégiscsak elég pikánsan hangzik! Vagy már most attól tartanak, hogy valahogy kibújnának ezek a gaz magyarok a végnélküli pénzosztás kötelezettsége alól, mert az nagyobb veszteséget is jelentene? Nem illik a koncepcióba a német megszállás? Azért ez beteg, nem kicsit.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.26. 22:00:18

@röhögő: "Horn Gyulának megölték a bátyját 56-ban, ugye tudod?"
Forradalmár volt??? :D

komplikato 2014.02.26. 22:23:09

@wallenberg8805: Ez alapján akár dél-francia paraszt is lehetne vagy korzikai. :D

komplikato 2014.02.26. 22:25:46

@ember100: "Oszt Szálasi mi volt ?"

Identitás zavaros örmény? :D
Gondolom a menyasszonya is értékelte, hogy pár évtizedig anyuka fontosabb volt nála.

laci_52 2014.02.26. 22:30:53

"nem hiszem, hogy Lázár pontosan belegondolt volna abba, hogy mit beszél"

Abba, hogy mit beszél, Lázár még pontatlanul sem gondol bele, akkora bunkó!

"Lehet, hogy "mindössze" a Jobbikot kívánta "nyugtatni""

Ez viszont egy nagy hülyeség, ez meg sem fordult Lázár fejében.

"Maga táplálja tovább és erősíti ugyanis az antiszemitizmust -- ahogy Orbánék eddig is tették"

Ez sem igaz, kormányszintű antiszemitizmus nálunk nincs.

Azt azért megjegyzem, hogy gazdag magyart, gazdag zsidót és csóró magyart is sokat ismerek, csóró zsidót egyet sem...

Egyébként sok nemzet példát vehetne a zsidó népről, legfőképp a magyar: nincs még egy nép a Földön, amelyik világméretekben úgy összetartana, mint ők...

Blogger Géza 2014.02.26. 23:19:46

@Mr. Fritz Teufel: Nos, egy szórólapjukat olvastam. Az a "multi fizesse ki itt a nyugati bér 80%-át" elég demagóg, ellenben életveszélyes lenne. Persze vannak vállalható pontok is, mint ahogy minden párt programjában.

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:25:17

@panelburzsuj:
Ön is tudja:
'Mindenki fölött az uralkodik, akinek megvan a hatalma ahhoz, hogy megvalósítsa amit amaz akar és elhárítsa, amit nem akar. Aki szabad akar lenni, az ne akarjon és ne kerüljön olyasmit, aminek megszerzése és elhárítása másoktól függ. Ha nem így cselekszik, rabszolgának kell lennie.'

Kommentjeim megjelenése nem tőlem függnek, ahogy az ezekre kapott reakciók sem.
Vagy ahogy Attila barátunk mondá:
'Ti mégse hallgassatok a szörnyülködőkre. És meg ne vessétek őket: Mindannyian és egyformán. Testvéreim vagytok.'
Hát így!

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:30:33

@gabuscica:

' na, ezért tűntök ti el'
El biza, mi mindannyian:

JA:
'Talán eltűnök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.

Már bimbós gyermek-testemet
szem-maró füstön száritottam.
Bánat szedi szét eszemet,
ha megtudom, mire jutottam.

Korán vájta belém fogát
a vágy, mely idegenbe tévedt.
Most rezge megbánás fog át:
várhattam volna még tiz évet.

Dacból se fogtam föl soha
értelmét az anyai szónak.
Majd árva lettem, mostoha
s kiröhögtem az oktatómat.

Ifjúságom, e zöld vadont
szabadnak hittem és öröknek
és most könnyezve hallgatom,
a száraz ágak hogy zörögnek.

1937. november'

sinclairzx81a 2014.02.26. 23:53:15

nol.hu:

'A Mazsihisz magyar kormánynak küldött ultimátuma nem lesz képes megbontani azt az egységet és szimbiózist, amelyben hosszú évek óta élünk itt Gyulán, vagy éppen Hódmezővásárhelyen minden zsidó honfitársammal – jelentette ki Lázár János az Almásy-kastélyban létesítendő múzeum ünnepélyes alapkőletétele előtt'

itt pedig:
'"nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."'

Most akkor Gyulán, Hódmezővásárhelyen vagy a 'Kárpát medencében' éltek együtt ?

a Népszabadság idéz pontatlanul, vagy BP?

Miért?

Kotkodus 2014.02.27. 08:06:12

@z: gyufabá múltját és bosszúját szerintem másnak szántad.

természetesen voltak kivételek mindkét rezsim kegyetlenkedései között és - mint korábban is említettem - eszközeikben nem is volt különbség, hasonlóan is kell azokat megtorolni.

azonban a kommunizmus eszméje mégis az emberek egyenlőségéből indul ki, amíg a fasizmus az emberek, kultúrák és rasszok egymás alá-fölé rendeléséből. e tekintetben szerintem a kommunizmus eszméje közelebb áll a mai demokratikus felfogáshoz. persze ettől te még gondolhatod másképp, de el kell tudni választani az eszmét és az eszmét propagálók kegyetlen eszközeit. lásd (az általad is említett) kereszténység.

uckmuckfuck 2014.02.27. 09:56:01

Szerintem az is egy modja a hazugsagnak, ahogy te ezt a bejegyzest megirtad. Azt kokretan, amit a cimben irsz, Lazar nem mondta, csak te adod a szajaba. Marpedig, ha nincs a hatasvadasz cim, sose nyitottam volna meg ezt a bejegyzest.
Tul sokat latsz abba az egy szerencsetlen mondatba bele, olyan dolgokat, amiket o nem mondott.

gzeevi 2014.02.27. 11:05:46

@xenuka: Például azért is, mert nem voltak hajlandók elismerni, hogy a Messiás már megjött, Jézus személyében. Konok, megátalkodott népség, akik a mi Urunkat csak egy fattyú ácslegénynek tartják... Elég?

vezér01 2014.02.27. 12:41:26

@Kotkodus: Nem látok érdemi különbséget abban,hogy engem faji alapon gyilkolnak meg,vagy osztály-alapon.Marx irományait ma már fárasztó olvasgatni,de a jutyubon megnézhetnétek a "Szovjet sztori" című filmet.
Épületes!

ipus 2014.02.28. 08:37:26

@Hümér Troppauer:
bűnbak
www.mimi.hu/biblia/bunbak.html
Olyan személy, aki mások hibájáért lakol.
A kifejezés egy ókori zsidó szertartásra utal:
engesztelés napján a főpap kézrátétellel egy kecskebakra ruházta Izrael népének minden bűnét, majd a bakot kiűzték a sivatagba, a démonok közé.
Kérdezem: Akkor a zsidók most a kiűzött bakok, vagy Izrael népe, akiknek bűnük volt?
Nem mindegy! A szavak játéka, a mismásolás, a kitekerése a jelentéseknek. Ehhez a magyar mentalitású ember nem ért.

agentT 2014.03.01. 18:02:57

Szerintem nem kel lse emlékmű (semmilyen) se emlékév se semmi ilyen szar.
Akinek meg nem tetszik ami itt van, elhúzhat a közel-kelet egyetlen demokráciájába boldogan élni. Negyedszázada nincs vízumkényszer, Bécsből is meg Pestről is mennek gépek.
Minden jót.

Szúrófény 2015.02.16. 11:13:07

@belgabela: Rapcsák efftárs neveltje, jobb keze, képébe mászik testvéreinek? Rajtunk kívül ki van átverve? Mire tippeltek?

2015.08.12. 12:13:53

@Gérard Duchemin: Cicero 2000 éve: ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire Lázár nem 1 felvilágosodott ember!

2015.08.31. 15:46:43

@Gérard Duchemin: Cicero Kr.e. 106 – Kr.e. 43) írta aktuális politika uráról: Egy nemzet képes túlélni bolond vezetőit még az ambiciózusait is. De nem lehet túlélni a belső hazaárulást. Az ellenség a határokon kevésbé félelmetes, mert ismert, és nyíltan hordja zászlaját. De az árulók határainkon belül mozognak szabadon, az ő ravasz suttogásuk átoson a sikátorokon, kormány folyosóin is hallhatók. Az áruló nem néz ki árulónak, ő a nép nyelvén beszél, a nép arcát, érveit viseli, ő az emberi természet alantasságához szól, ami minden ember szívében titkon mélyen fekszik. Az áruló elrohasztja a nemzet lelkét, titokban éjjel dolgozik, alattomban aláássa a nemzet pilléreit, fertőzi a politikát, hogy ellenállni sem lehet. A gyilkos nem annyira félelmetes. Az áruló maga a pestis járvány.” (Kr.e. 106 – Kr.e. 43).

2015.08.31. 15:49:23

@belgabela: Ni csak ki beszél? Önismeret nincs? Skizofrénia jeszty?

marczy 2017.09.23. 14:23:42

Azon is el kéne kicsit gondolkodni, miért van az, hogy a MAZSIHISZ-hez kötődő hívek száma csökken, az EMIH-hez kötődőké meg nő. Talán azért is, mert utóbbi kommunikációja sokkal kifinomultabb és minden szempontból vállalhatóbb, akár a zsidóságon belül, akár kifelé. Ez utóbbi is fontos, mert ezen múlik, hogy mennyire lesz hiteles a fellépésük az antiszemitizmus ellen, és úgy hiszem, hogy az EMIH e téren is sokkal előbbre tart, miközben folyamatosan építi a közösséget és a hitéletet.
süti beállítások módosítása