1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.23. 17:06 HaFr

Toleráljon téged a Putyin!

Orbán egyik, a világképét még az MSZMP-ben megalapozó pincsije békemenetet szervez az orosz barátság jegyében a választások előtti napokra. Ugyanez a jó ember az ide készülő új amerikai nagykövet (egyébként helytálló) szavai feletti elkeseredésében a tolerancia hazájának nevezi az újságírókat megfélemlítő, néhányuk meggyilkolásából nyilvánvalóan hasznot húzó, a kellemetlen popzenészeket, milliárdosokat és szimpla bajkeverőket évekre vagy évtizedre munkatáborokba záró, az ellenzéket vegzáló és perifériára szorító, nemzetiségi háborúkat viselő, homofób, autokrata, mellesleg milliárdos Putyin Oroszországát -- nyilvánvaló jeleként annak, hogy mennyire becsüli a kormányhű propagandagépezet a saját híveit.

A jó ember -- autonóm gondolkodásának tárgyszerű bizonyítékaként -- egyúttal elregél mindent, amit ebben a pillanatban a paksi üzletről is tud: hogy az évszázad üzlete. És senki se tapsol, csettint, sárgul, hogy hejhó, ennek a Bandinak az asztalán már ott lehet a szerződés minden titkos és nem titkos záradékával, egyéb projektekkel való alamuszi koordinációjával, kamatokkal és országhatáron átívelő csúszópénzekkel -- és a 2100-ig nyúló energiaárakkal! Nem mutatná meg legalább a Kövérnek, nehogy véletlenül más dokumentumot szavazzon meg a szuverén magyar országgyűlés? És ha tegyük fel, tényleg olyan jó az a szerződés, hogy méltán kivívhatja e szikrázó elme csodálatát, ismeri-e vajon a jó ember a görögökkel kapcsolatos veretes véleményt (timeo Danaos), és ha igen, nem jutott-e eszébe azonmód? Mint művelt, konzervatív temperamentumnak, persze.

Bullshit. És a végén még kiköp egyet antiszemitául is. Oroszországban, a tolerancia hazájában, az ilyesmit már nem egyszerűen tolerálják -- immmággyák.

Ott fekszik tőlünk keletre Orbán békemenetének célja. Hadd legyek önző, remélem, legalább néhány rokonom elgondolkodik azon, hogy arra-e az arra.

PS. Orbán Viktor utalt Oroszország szerepére a kulcságazatokban és Magyarország energia-kiszolgáltatottságára, s hozzátette, komolyan kell venni az orosz térnyerést. Rámutatott: Oroszországnak a földrajzi közelség miatt mindig lesz valamilyen befolyása Magyarországra, de ő személy szerint nem tudja elfogadni Oroszország túlzott befolyását. Úgy látja, ma "túlzott mértékű befolyás érvényesül".

Mondta ezt a gazda 2007-ben. Ha akkor volt túlzott mértékű a befolyás, vajon milyen lesz eztán? És főleg: "személy szerint" Orbánban mi változott azóta? Mert a világ ekkorát azért nem.

170 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr775778557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Holnap tüntetés Paks kapcsán... 2014.01.24. 07:23:46

Imádom a zöld propagandát. A szélerőmű, naperőmű valóban remek eszköz pár apróságot leszámítva. Ilyen például az elfoglalt terület, az ezek kapcsán kiirtandó erdők, a rendszer felépítése, az energia tárolása kapcsán keletkező veszélyes hulladék, a rend...

Trackback: Bencsik és a napfény íze 2014.01.23. 21:46:51

A Demokrata főszerkesztője ma leporolta a régi Pártélet cikkeit, és a legjobban sikerültek paneljeiből némi aktualizálással (coca-cola mámor helyett marihuána) összerakott egy frisset: ...mintha szerepcsere történt volna, mintha a csúfos véget érő S...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobeor 2014.01.23. 22:59:24

@Nyekenyóka.: Nyilván jóhiszemű voltál. Ne magadra haragudj, hanem rájuk.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.01.23. 23:00:20

Valaki!

Van olyan párt ma Magyarországon, amelyik társadalmi kérdésekben inkább konzervatív, gazdaságilag meg JOBBOLDALI? (nem csak papíron!)
De ahogy nézegetem őket, az összes balos.. :/

Mert én ilyen pártra szavaznék!

NA YA! 2014.01.23. 23:02:07

A lényeg, hogy ovi csak el tudta passzolni az országot valakinek egy néhány évtizedre, mert ebből a 10 milliárd euróból a végére lesz vagy 25-30, és az orosz vasmarok nem ereszt majd, hiszen pl. az elhasznált fűtőelemek befogadásával mindíg zsarolhatnak, így még fizetésképtelenné sem nyílváníthatjuk majd magunkat! Ezek után, még Putyin érdeke is a fityesz hatalmon maradása lett.....
Egy jó hír van viszont: a kommunista-kapitalizmusnak az orosz változata valósul meg, és nem a kínai! A különbség annyi kb. hogy vazelinnal, és nem anélkül.....! No meg oroszul is emlékezek még valamire: továriscsi, nye sztriljájtye!;)

komplikato 2014.01.23. 23:10:59

"mert ebből a 10 milliárd euróból a végére lesz vagy 25-30"
Inkább 50, de ha marha kedvező kamatot kapunk akkor is 40-45. 30 év az marha hosszú idő. (Megjegyzem erről is halottunk már 32 évet is.)

NA YA! 2014.01.23. 23:16:44

Egyébként meg Ukrajna vezetése is az "orosz utat" választotta.
Szépen alakulnak is a dolgok....

Beru 2014.01.24. 00:03:39

Egyre kíváncsibb vagyok, vajon annak idején hogyan vélekedett Bencsik András Mark Palmer amerikai nagykövetről? Mert ugye Ő is beleszólt akkor a magyar politikába erősen.

Beru 2014.01.24. 00:04:10

Bár ismerve Bencsik munkásságát, el is tudom képzelni akkori véleményét..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.24. 00:38:19

@Beru: Na látod :-)

Egyébként engem Bencsik meggyőzött. Oroszország a büdös életbe nem vetemedne arra, hogy helytartót delegáljon egy vele szövetséges államhoz. Vagy hogy egyáltalán csak beleszóljon a belügyeibe, netán csak véleménye merjen lenni azokról. Oroszország nem olyan, ez a szabadságszerető, minden téren egyenrangú kapcsolatokra törekvő szláv népszellemtől messzi van.

Oroszország egy egészen illemtudó, barátságos, civilizált nagyhatalom. A szeme csippentésével szokta jelezni, mi merre hány centi.

Niebur 2014.01.24. 05:03:29

Arra azért kíváncsi leszek, hogyan adják be a lengyeleknek, hogy most megyünk az oroszok mellett tüntetni.

Berzengő 2014.01.24. 05:16:08

@Blogger Géza: " EHHEZ KÉPEST még Oroszország is a tolerancia hazája... És valóban: MIKOR HALLOTTUNK ilyen kioktatást egy orosz követtől? "

Minek szól hozzá aki nem követi a híreket?!

____________

EGY HETE !

444.hu/2014/01/16/oroszorszagot-aggasztjak-a-brutalis-magyar-rendorok-es-a-sajtoszabadsag-helyzete/

Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.

__________________

KORÁBBAN MEG EGYENESEN LETEREMTETTE!

www.bumm.sk/7932/az-orosz-nagykovet-beszolt-orbannak.html

Az orosz nagykövet – hirtelen felindulásból - a Fidesz konferenciáján kérte ki magának, hogy Orbán Viktor belpolitikát csinál az energiaellátásból, és közben Oroszországot a monopóliumok országának nevezi.

„Megértettük egymást?” – zárta szavait Igor Szavolszkij.

______________

Berzengő 2014.01.24. 05:20:36

@Nyekenyóka.:

Bekemenetet megertette? ;-)

_______________
Az orosz nagykövet kioktatta Orbánt

www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/166033/1

Orbán a vihart kavart beszédben kijelentette, az energiapolitikában példátlan a magyar állam magatartása, hiszen leértékeli a közép-ázsiai térséget, tagadja e téren az orosz állami befolyást, és leértékeli az EU és a Nabucco gázvezeték lehetőségeit. Azt fejtegette, hogy az orosz és az európai gondolkodásban számos különbség van. Míg Európában a piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem az állami, politikai alapú logika működik. Európában a piac szereplői elfogadják a verseny szabályait, Oroszországban a verseny elutasítása jellemző.

„MEGÉRTETTÜK EGYMÁST?” – zárta szavait Igor Szavolszkij.
_______________

Berzengő 2014.01.24. 05:22:45

@Blogger Géza: szekta tagok gyorsan felejtenek.

Nesze ez is az orosz nagykövet volt!

______________

KEMÉNYEN NEKIMENT Orbánéknak az OROSZ NAGYKÖVET

www.168ora.hu/itthon/orbanek-megint-beszivtak-most-az-orosz-nagykovet-adta-a-fulest-96846.html

Orbánék megint beszívták - most az orosz nagykövet adta a fülest

Éles hangú beszédben bírálta a „két világháború közti időket idéző történelemszemléletet” Alekszandr Tolkacs.
Éles kritikát fogalmazott meg a mai magyar politikai elit két világháború közti időket idéző történelemszemléletével kapocslatban a budapesti orosz nagykövet. Alekszandr Tolkacs az ELTE Ruszisztikai Központja által a múlt héten magyar, orosz és amerikai történészek részvételével rendezett történészkonferencián beszélt. Az eseményről az MTI nem tudósított. A felszólalás szokatlan egyértelműséggel jelezte: Moszkva elutasítja a második világháború aktuálpolitikai átértékelését, amelynek lényege az uralkodó orosz vélemény szerint az, hogy igazolja a Szovjetuniót megtámadó III. Birodalom és szövetségeseinek politikáját, valamint, hogy egyenlőségjelet tegyen a nácizmus és a kommunizmus közé - írta a Népszabadság.

___________

Berzengő 2014.01.24. 05:42:42

@Beru:

Ami meglepő hogy korábban a Demokratában a magyar nemzetre rátörő keleti, szovjet HORDÁKRÓL irt!

Mostani lépese nem meglepő hiszen:

1, Bencsiknek mániája volt a Magyar-Szovjet Baráti Társaság propagálása az MSZMP alatt

internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/17/bencsik-andras-eletrajza/

internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/01/bencsik_nepszabadsag_1986_10_17.jpg

2, Bencsik felesége a Szovjetunióból származik.

kuszkusz1 2014.01.24. 06:54:47

@tobeor:

Pontosan. De Orbán ravasz, körmönfont.

Nemzeti érzelem, magyar zászló, kereszténység,
igaz magyarság, ők a haza amely nem lehet ellenzékben.
Ezekkel a szimbólumokkal, ezeknek a kisajátításával fűzte magához Orbán a híveit, akik meg is kajolták a nekik szánt papit. Orbán egynek mutatja magát a híveivel, érzelmileg magához kötve őket daliás személyi kultuszt építve, nehogy a fideszesek leválthassák. Nem is merik már régóta kirúgni a francba Orbánt, mert tudják a fideszes hívek átharapnák a torkukat.
Orbán a személyi kultuszával a Fidesz is sakkban tartja.

Orbán politikai riválisai gyengék, önbizalomhiányosak, tétovák és meglehetősen hülyék voltak és vannak.

Orbánék is hülyék, de ők büszkén, szégyentelenül azok, míg az ellenzék gyáván és tétován az.
Orbán ellenzéke csak egy dologra képes minden kétely nélkül: a lakosság, köztük a saját szimpatizánsaik anyázására, rugdosására, lenézésére.
Amit nem mernek a jobboldallal szemben, azt merik a saját híveikkel szemben, rájuk lőcsölve a felelősséget a saját népszerűtlenségükért.

midnight coder 2014.01.24. 07:08:26

Egy biztos: az átlag orosz élete 1000x jobb Putyinnal mint lett volna Putyin nélkül. Lásd ahogy a dolgok alakultak arrafelé Jelcinék idejében. Persze, sok nyugati olajcég rosszabbul járt, ahogy néhány oligarcha is. De az hogy az oroszoknál még van saját ipar, hogy még jelentős katonai hatalomnak tekinthetők, hogy nem uralkodott el a káosz az országon, azt Putyinnak köszönhetik.

midnight coder 2014.01.24. 07:10:04

@Berzengő: Nem is lehet egyenlőséget tenni. A nácik kisfiúk voltak a kommunista tömeggyilkosokhoz képest. Akiknek a hazai jogutódját ma MSZP-nek hívják.

kuszkusz1 2014.01.24. 07:10:56

@tobeor:

Az ellenzék, az ellenzéki pártok hülyeségére mi sem jellemzőbb mint az, hogy "felvilágosítják" a népeket az orbáni kormányzás randaságáról abban a hiszemben, hogy ettől csüngeni fognak rajtuk a választók.

Csakhogy a választók nélkülik is tisztában vannak a Fidesszel és Orbánnal.

Attól, hogy 'fel vannak világosítva' még nem fogják szeretni az ellenzéki pártokat, ehhez több kell. Ész, tehetség, tisztesség, bátorság, lényegi gondolkodás és lényegi beszéd, ilyesmi.
Ezek helyett van a 'felvilágosítás': Orbán csúnya, a Simicska lop.
És van hihetetlen, mérhetetlen anyázása, lenézése a lakosságnak valami elképesztő bárgyúsággal karöltve.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.24. 07:19:50

@kuszkusz1:

Aztán ott van a risztó alternatíva.

HA az MSZP féle összefogás nyer, akkor
- folytatják a közművek, kórházak, állami cégek privatizációit,
- Megszüntetik az 1 kulcsos adót (régen a 2. kulcs bruttó 160 körül volt)
- Bevezetik az alanyi jogon járó segélyezést, a közmunka helyett
- Gyerekcsinálási pótlék, családi adókedvezmény helyett
...

Szóval több ponton iszonyú nagy visszalépés lenne várható, ami a munkamorált, gazdaság kifehérítését, ... illeti, pedig ezek most is meglehetősen szarok ami a mutatókat illeti.

exterminador 2014.01.24. 08:04:41

@Blogger Géza: az orosz külügyminisztérium január 16-án közzétett jegyzéke a magyar állapotokról:

Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.
Az alkotmányban teszik felelőssé a kommunistákat a kommunisták bűneiért, ezzel pedig nyilván az ellenzék vezető erejét akarják ellehetetleníteni.
A kommunista vezetőktől még a nyugdíjkiegészítésüket is elvették.
Nem biztosított a bíróságok függetlensége.
Regisztrációhoz kötötték a választási részvételt.
A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház.
A tiltakozások hatására ugyan enyhítettek a sajtó szabadságát korlátozó törvényeken, de a médiafelügyeletben még mindig garantált a kormánypárti kontroll.
Elnyomják a romákat. A romák nagy része munkanélküli, vagy idénymunkás. A hátrányos megkülönböztetés miatt nehezebb elhelyezkedniük és őket építik le elsőként. Minden szocio-ökonómiai mérőszám szerint a nemzeti átlag alatt vannak.
Ráadásul itt van az antiszemitizmus is. 2011-13 között 150-nél is több antiszemita incidenst követtek el.
A börtönök tömöttek, a börtönkoszt rossz, ítélet nélkül tartanak évekig fogva embereket.
A rendőrök pedig brutálisak, gyakran követnek el túlkapásokat, amiknek elsősorban romák az áldozatai.

Ehhez mit szólsz?

Muad\\\'Dib 2014.01.24. 08:21:30

Közel vannak, nem árt velük jóban lenni. Mellesleg az euroatlantista "demokraták" azok, akik tudtommal megszállva tartanak országokat, és itt-ott polgárháborúkat robbantanak ki, majd miután kellően megszedték magukat, szarban is hagyják az ott élőket (lásd Líbia, Szíria). Igen, Oroszország messze van bizonyos szempontból a "tökéletes" demokráciától, de igen undorító, amikor egyesek a saját szemükben a gerendát sem veszik észre, de másfelé már óriási pofával ordibálnak.

Ez a takony blog is csak egy kontra-produktív szennyhalom. Eddig egyedül itt jelent meg korrekt írás a témával kapcsolatban: korrupcio.blog.hu/2014/01/22/a_jogallam_maceras_dolog

Carmichael 2014.01.24. 08:25:29

@nevetőharmadik:
Menetelünk visszafelé az időben, mostanra sikerült országhatárokon belül újra létrehozni a hidegháborút. Csak éppen valahol, valahogy pólusváltás történt (vagy szimplán csak a megnevezések váltottak tartalmat.
Ma az egyesült baloldal a cionista, Izrael és USA barát nyugati veszedelem míg a jobboldal ajnározza "természetes" orosz szövetségeseinket. Mindezt persze szigorúan ideológiai alapon, a szabadság és világbéke érdekében.

HunMag 2014.01.24. 08:35:04

@NA YA!: hogy Te mekkora hülyéje vagy az Istennek...

mert mit is állítasz ???

" A lényeg, hogy ovi csak el tudta passzolni az országot valakinek egy néhány évtizedre, mert ebből a 10 milliárd euróból a végére lesz vagy 25-30, és az orosz vasmarok nem ereszt majd, hiszen pl. az elhasznált fűtőelemek befogadásával mindíg zsarolhatnak "

segítek megvilágítani a fejedben levő sötétséget, a KIÉGETT FŰTŐELEMEKET AZÉRT SZÁLLÍTJÁK EL, MERT PLUTÓNIUMOT TARTALMAZNAK !!!

PLUTÓNIUM - ATOMFEGYVER, érted már hülye gyerek ???

Szevasztok 2014.01.24. 08:38:34

@Blogger Géza: "Soha nem volt annyira kiábrándult a magyar lakosság az EU-val kapcsolatban, mint most, ..."

... köszönhető a kormányzati propagandának.

Ma minden fidesz drukker utálja az EU-t mert szívatták imádott vezérüket. Egyéb bajuk nincs. Csak annyi amit a pártsajtó elültetett a fejükbe.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 08:48:27

@Muad\\\'Dib: És az általad hozott link miben mond ellent ennek a takony blognak? Elolvastad egyáltalán?

Blogger Géza 2014.01.24. 08:50:08

@Szevasztok: Nincs??? Miféle szervezet az, amelyik egy 2007 óta folytatott, általa is ismert, soha nem kifogásolt gyakorlatot, nevezetesen hogy aszfaltfelhasználással járó közbeszerzési projekteken csak az indulhat, aki fel tud mutatni elérhető közelségben aszfaltkeverő üzemet, most, 2014-ben kezd el kifogásolni? És emiatt várhatóan hatalmas károkat okoz az országnak a részben eleső finanszírozás miatt?

Nzoltan 2014.01.24. 08:50:49

@csak egy néző: De nem feltó írta alá, mert idíóta hozzá. Pedig nagyobb haverok voltak.

szemi90 2014.01.24. 08:52:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Márpedig a többség (cirka 90%) szerint kell atom"

Én simán elhiszem neked ezt a számot még akkor is, ha a seggedből húztad elő, mert én hülye vagyok.

Oh, wait....

Nzoltan 2014.01.24. 08:53:39

Hagyjuk már ezt a fűggőséget, mert ez pont nem igaz. Most sokkal jobban függünk az oroszoktól, mintha lenne egy újabb atomerőmű az országban.

Blogger Géza 2014.01.24. 08:54:56

@komplikato: Szóval senki nem mondott ilyet, csak te, aki nyilvánvalóan nem tudsz számolni. És még a tartozás, annak törlesztése és a kamatfizetés közötti különbségeket sem érted. :)

Muad\\\'Dib 2014.01.24. 09:01:12

@HaFr:
Abban, hogy nem hoznak elő minden baromságot, aminek semmi köze a szerződéshez, és annak átláthatóságához. Rohadtul irreleváns, hogy milyen rendszerrel kötöd a szerződést, mert nem ez a probléma. Hanem a módja.

Nzoltan 2014.01.24. 09:01:31

@NA YA!: Mintha az amcsik nem szólnának be.

ne felejtsük el, mindig az erősebb mondja meg mi a 'demokrácia'.

Mrs.Columbo 2014.01.24. 09:02:30

Én azt nem értem, hogy akik előtte habzó szájjal kommunistáztak az MSZP-re, azoknak hogy van gyomra most menetelni az orosz-magyar barátság oltára előtt.
(Félreértés ne essen, nem az MSZP-t akarom védeni..)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 09:03:41

@Muad\\\'Dib: Rohadtul nincs igazad és úgy látszik, rohadtul fogalmad nincs arról,mi folyik Magyarországon, és mi lehet nagy eséllyel a kifutása a dolgoknak.

Blogger Géza 2014.01.24. 09:07:08

@exterminador: @Berzengő: Na még egyszer.

1) Az orosz követ nem azt akarta megmondani, mi mit hogyan csináljunk, hanem az ő országa állapotait védte. Ez értelemszerű kötelessége.

2) Az oroszok nyilvánvalóan megunták, hogy a "Nyugat" (és ebbe nekik Magyarország EU tagként értelemszerűen beletartozik) állandóan kioktatja, ezért amerikai mintára a külügy minden év elején közzétesz egy listát, amelyekben szépen megemlítenek bármit, ami eszükbe jut, hogy bebizonyítsák: bagoly mondja verébnek. De ettől még nem akar idejönni Putyin, hogy "őszinte beszélgetéseket folytasson velünk arról, mi is a demokrácia.

CSENDES 2014.01.24. 09:08:37

@Szevasztok: Köszönöm, hogy megtetted helyettem. Valóban, az EU-ellenességet ez a kormány hintette el ebben az országban, de még nem sikerült nekik teljesen.

citrix 2014.01.24. 09:09:41

Éljen a Szovjet-Magyar megbonthatatlan konzerv! (csakis tiszta forrásból) :-)

Muad\\\'Dib 2014.01.24. 09:12:45

@HaFr:
Miért szerinted egy gazdasági együttműködésnek ugyan mi a fene köze van a politikai rendszerekhez? Szinte valamennyi nyugati országnak hosszútávú gázszerződése van az oroszokkal. Őket is elkezded ekézni?
Ha ez a legelőnyösebb szerződés lenne, amit megvitattak, és megpályáztattak, akkor semmi gond nem lenne. A baj az, hogy erről semmit nem tudunk. És ez nagy baj.
Viszont minden olyan gyerekes és ostoba elmélet, mely belekeveri a szabadságjogokat és egyéb "marhaságokat", roppant mód tájékozatlan és ostoba a világ gazdaságpolitikai állapotait illetően.

Piréz Atya 2014.01.24. 09:17:59

....már megint behívta valaki ezeket a kurva oroszokat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.24. 09:18:33

A Békemenettel egy időben meg kellene szervezni a Has Párt felvonulását a nagy Has Menést. De szép lenne, ahogy szembehömpölyögnének egymással! :)

Nzoltan 2014.01.24. 09:21:11

@komplikato: Először számold ki, mennyi az annyi, aztán lehet írni hülyeségeket.

♔batyu♔ 2014.01.24. 09:25:16

"Bullshit. És a végén még kiköp egyet antiszemitául is. Oroszországban, a tolerancia hazájában, az ilyesmit már nem egyszerűen tolerálják -- immmággyák."

Mintegy a végére csattanóul.

Ami egyébként nem igaz. Putyin most küldött Aushwitzra pár millió dollárt. Persze nem mintha ettől lenne jobb, az tény, hogy az az antiszemita hiszti ami itt van, megszólal valaki, lehagy egy ragot és mivel nem haver abban a pillanatban rámásznak a zsidók és kikészítik, na ott az nincs. A zsidók ott az oroszok szerencséjére nem jelentik a centrumot, ugyanolyan értékű állampolgárok mint a többi. Persze Putyinnak nincs is mit kompenzálnia, a volt komcsik és a libsik sem képesek a zsidókon csimpaszkodni mint nálunk, demokratát játszva.

Továbbá az sincs, hogy Sorosék liberális "civil szervezeteik" útján azt csinálnak amit akarnak, mint nálunk.

Nagyon sokféle náció, nem is lehet értékelni Európai szemmel. Persze csodálkoztam volna ha valami index blogger nem szakértője a témának így Orbán kapcsán.

HunMag 2014.01.24. 09:25:36

@Mrs.Columbo: felvilágosítalak, mindegyik jómadár, legyen BAMEG (Bajnai, Mesterházi, Gyurcsány) párti, vagy legyen FIDESZ-KDNP párti, ugyanabból az akolból származik, az MSZMP-ből !!!

Vagy emlékeztesselek a híresen "kommunista ellenes" SZDSZ-re, kik is voltak a vezetői ???

Bauer Tamás - a drága jó papa, a Rákosi-rendszer egyik hírhedt körömletépő pribékje...

Pethő Iván - a kedves papa és mama az ÁVO, később ÁVH magas rangú tisztjei, pribékjei

Tomika és Ivánka nagyon, nagyon antikommunisták voltak, jelentős szerepet játszottak a liberális értékek lejáratásában, érdemük, hogy a liberális fogalom ugyanolyan szitokszóvá vált kis hazánkban, mint a kommunista szó...

Menetelni mindig is tudtak, a gerinc soha nem volt fontos kellék, de gondoskodtak rólunk a drága jó kommenisták, gengszterváltás címén osztódással csináltak nekünk bal- meg jobboldalt, pártokat is hogy legyen miből választani...

Ha a zemberek elég egybitesek, akkor az ál bal- és jobboldal nevében ölik egymást, míg a drága jó MSZMP él és virul, hiába komcsik, azért annyit megtanultak a szintén rohadt Habsburgoktól, hogy oszd meg és uralkodj, na meg akinél a pénz, annál a hatalom...

További jó anyázást, mindkét oldal lelkes híveinek...

CSENDES 2014.01.24. 09:26:12

@Frady Endre: Has menés vs. Civil összefosás?

Nzoltan 2014.01.24. 09:29:56

Az sem világos, hogy az oroszok miért vernének át minket? Nem érdekük. Befektetnek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 09:31:08

@Muad\\\'Dib: LOL - olvasd vissza, amit írtam

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.24. 09:36:42

Régi falfirka:
"Látogasd meg a Szovjetuniót, mielőtt a Szovjetunió látogat meg téged!"
:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 09:42:37

@Muad\\\'Dib: Minek ismételjem magam takony kommentekre, olvasd el a posztot, próbáld elsajátítani legalább a fő vonalait, aztán gyere vissza

Muad\\\'Dib 2014.01.24. 10:11:44

@HaFr:
Elolvastam, de itt is olyan témákat kever az ügyhöz, ami irreleváns.
A békemenet is irreleváns, csak arra jó, hogy elterelődjön az alapkérdés, és lehessen azon a gumicsonton rágózni, hogy ilyen vagy olyan az orosz rendszer.

Muad\\\'Dib 2014.01.24. 10:13:16

@HaFr:
Látom nagyon megfogott az első kommentem kissé ingerültebb hangvétele. Akkor most nagy nyilvánosság előtt elnézést kérek. Ok?

Netuddki. 2014.01.24. 10:25:50

Nem a ruszkikkal kéne foglalkozni. A vitya virítson egy kimutatást, hogy mikorra fog ez a beruházás megtérülni a magyar adófizetőknek és nem újabb adókat kell kivetni, hogy az ország vissza tudja fizetni a "kölcsönt"...

Sir Galahad 2014.01.24. 10:34:05

A szerzőnek már megint sikerült valamit tökéletesen félreérteni, és ebből a félreértésből egy egész posztot kerekíteni. "békemenetet szervez az orosz barátság jegyében a választások előtti napokra" - írja. Nos nem, nem az orosz barátság jegyében szervezi, hanem annak a gondolatnak a jegyében, hogy Magyarország számára nem jó az egyoldalú függőség. "A magyar politika egyensúlyozó képessége fontos a számunkra, melynek támogatására alighanem hamarosan újabb Békemenetet kell tartanunk" - írja Bencsik. Mit lehet ezen nem érteni?

Mrs.Columbo 2014.01.24. 10:40:01

@HunMag: oké, most, hogy ezt kiírtad magadból, biztos elérted azt a napi szintet, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezd magad - ha már a napi egyéb tevékenységeid nem segítenek hozzá.
Csak amit írtál, k.rvára semmi köze ahhoz, amit kérdeztem...:-D

2014.01.24. 10:46:25

Pengeélen táncol az elit.Nehéz lesz az arénában tartani a rabokat.

nnnnnnnn 2014.01.24. 10:48:49

ellenzékiektől kérdezném miért erőlködnek annyira? minimum 2018-ig úgy sem szólhatnak bele az ország dolgaiba.

CSENDES 2014.01.24. 10:51:38

@$$$=$$$: kormánypártitól kérdezném, miért fáj neki, hogy az ellenzék "erőlködik"(=kritikát gyakorol, ha már a kormánypárt az önkritika hajlamát sem mutatja)?

Netuddki. 2014.01.24. 10:51:39

@$$$=$$$: Tipikus balfasz fideszes gondolkodás. Ezért lesz kibaszva a fidesz az ország éléről mint macska...

Netuddki. 2014.01.24. 10:53:11

@$$$=$$$: Ja, és kedves fideszes balfaszok! Vigyázó szemetek Ukrajnára vessétek!
Miért hiányoznak a fideszes "köz" média híreiből az Ukrán események? Az mr1-éből legalábbis. He?

nnnnnnnn 2014.01.24. 10:57:06

@kovi1970: nemsoká meglátjuk. csak nehogy sírva fakadj majd aznap este, hehe.

@CSENDES: nem fáj, csak értelmetlennek tartom. valami hasznosat is felmutathatnátok, bár azt sosem sikerült a maszop-szadesz vonulatnak.

nnnnnnnn 2014.01.24. 10:59:52

@CSENDES: már csak azért se értem, mert tegnap lebuktatok, hogy fletóék kétszer ennyiért akartak építtetni és még tulajdonrészt is adtak volna az oroszoknak, hehe.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 11:02:58

@Sir Galahad: Na, majd olvasd el a molinókat -- azt már tudjuk, hogy az orosz diktatúrától való függőség a függetlenség záloga (referenciának Orwell), de lesznek még ott cifrább ökörségek is

CSENDES 2014.01.24. 11:04:56

@$$$=$$$: Figyu, annyira amnéziások vagytok, hogy már azt is elfelejtettétek, mi is az igazi ellenzék feladata. És ez az ami nagyon szomorú.
Második megjegyzésedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy én a magam részéről nem buktam le. Te viszont igen, amikor mindenről csak a balliberális jut eszedbe. Szerintem ezt lehet kezeltetni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.24. 11:08:12

Rohadjatok meg fideszgecik ,a faszopó vezéretekkel együtt!

nnnnnnnn 2014.01.24. 11:09:50

@CSENDES: ma magyarországon nincs igazi ellenzék. egyedül talán az lmp-t tekintem annak. a szadesz-maszop nem ellenzék.

csak egy néző 2014.01.24. 11:11:16

@CSENDES:
Ezek a fidióta trollok, @$$$=$$$: @♔batyu♔: @Blogger Géza: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ....ezek olyan kretének, hogy a piacon a vöröshagymát is lebolsizzák, ez okoz nekik orgazmust, ha leírhatják, hogy ballibsi, komcsi, zsidó, Gyurcsánybajnai, elmult 8 év, bukott baloldal. Valahogy csak ki kell elégülniük, ha már nővel nem sikerül.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 11:11:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Megértettük, attól tartok, értékes volt, köszi

nnnnnnnn 2014.01.24. 11:39:16

@HaFr: úgy látszik befagyasztottam a blogodat Hágrid...

Berzengő 2014.01.24. 11:42:04

@Blogger Géza: Egy hete ugyan mi a csudat csinaltak HA NEM BESZOLTAK, mi a helyes?!

Erdekesen azt szepen kihagytad...

Berzengő 2014.01.24. 11:49:32

@HunMag: ugyanabból az akolból származik, az MSZMP-ből !!!

Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Orban Viktor – Gimnaziumi, majd egyetemi KISZ titkar
Orban apuka parttitkar volt
Scmhitt Pal - Kommunista kormanytag
Jarai Zsigmond – MSZMP tag, kormanytag, III/2 jelento
Martonyi Janos – MSZMP tag, kormanytag, III/2 jelento

Matolcsy György – MSZMP tag
Mikola Istvan – Hazafias Nepfront, elnök
Fonagy Janos – MSZMP tag
Vonza Andras – MSZMP tag
Szabadi Bela – MSZMP tag, munkasör
Varga Mihaly – KISZ titkar
Rogan Antal – KISZ titkar
Deutsch Tamas – KISZ titkar
Orban Győző – parttitkar (Orbán anyuka pedagogusi palyat cserelte fel egy partbizottsagi allasert.)
Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
Szürös Matyas – MSZMP KB tag

Stumpf Istvan – MSZMP tag, Hazafias Nepfront alelnök
Chikan Attila – MSZMP tag
Pinter Sandor – MSZMP titkár
Balogh Gyula - MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter - MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila - MSZMP tag,
Csintalan Sándor - MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai

Deutsch Tamás - KISZ titkár,
Fónagy János - MSZMP tag,
Hoffmann Róza - MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár,
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag,
Mikola István - Hazafias Népfront alelnök "

ö...mikó? 2014.01.24. 12:11:29

@HunMag: Ott a pont, csak a sok birka nem látja, nekik KELL az ellenségkép.

ö...mikó? 2014.01.24. 12:13:24

@$$$=$$$: Mert te azt hiszed beleszólhatsz? De édes... :)

ö...mikó? 2014.01.24. 12:14:34

@$$$=$$$: Te egybites szerencsétlen, jó kiszolgálója vagy a rendszernek, bármelyik is legyen az...

ö...mikó? 2014.01.24. 12:17:52

@Berzengő: Hiába, a bolsi trollok vakok erre, az nem is úgy volt, meg amúgy is. Ne okozz szerencsétleneknek kognitív disszonancia rohamot, van elég mentális bajuk úgyis.

kuszkusz1 2014.01.24. 13:22:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Az egvkulcsos adó megszüntetése azt hiszem jó lenne.

A privatizáció sem rossz, okvetlenül.

De a többi...

Az rémes lenne.
Viszont aligha fognak győzni.

Blogger Géza 2014.01.24. 13:39:55

@Berzengő: Ennek megint semmi köze a demokráciához, egészen nyilvánvaló, hogy egy háborút mindig is másképp lát két fél, amelyik ellentétes oldalon harcolt benne...

A.J. Finkelstein (törölt) 2014.01.24. 13:55:00

@Blogger Géza: gezam, mi egy oldalon allunk! eljenek a melegek! ismerjuk el, ferfi es ferfi is csalad! reg voltal bent, nem vagy megelegedve? napi dijat emeljek?

NA YA! 2014.01.24. 14:37:11

@HunMag: "hogy Te mekkora hülyéje vagy az Istennek..."

Nos, Kedves HúgyMag (a te stílusodban) FASZFEJ!

Olvass, és tanulj banyeg, ha megakadsz, kérdezz, talán kisegítelek, bár erre a te esetedben a gyógypedagógia alkalmasabb :

www.bellona.ru/subjects/NW-and-SNF

toportyánzsóti 2014.01.24. 15:39:53

Ovi abban bízik kommunikációjuk bármit elsöpör,azért mer úgy viselkedni mint aki nem lát nem hall.Választás előtt ennyivel ép elme nem pacsizott volna le putyinnal.Nemrég még a Moszkva tér is csípte ruszofób antikommunista híveinek szemét,most pedig vezérük átment moszkovitya putyinpincsikutyába,azért ez nem kicsi elqrás,évszázados oroszellenességet nem lehet pár nap alatt kimosni ezekből az agyakból.

toportyánzsóti 2014.01.24. 15:43:29

@Blogger Géza: Alapok nélkül vitázol takonygerincű pincsikutya.5%-on áll mifelénk az élő istened szektája,csak olyanokhoz kell fordulni ezügyben akik nincsenek zsebben,vagy öncenzúrára kényszerítve.

Blogger Géza 2014.01.24. 17:42:33

@HaFr: Ja, amúgy van valami bizonyítékod arra, hogy Bencsik MSZMP-tag lett volna? (Nem mintha attól valaki igaza lenne, avagy tévedne, hogy milyen pártnak volt tagja, vagy sem, ez számomra huszadlagos kérdés.)

www.origo.hu/itthon/20140124-bencsik-bizonygatja-hogy-nem-volt-kommunista.html?sec-1

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 18:09:10

@Blogger Géza: Elég sokan hivatkoznak erre a neten évek óta, forog egy CV is, Bencsik csak ma döntött úgy, hogy elkezdi cáfolni. De hát írt ő újságot is elkötelezett helyeken a komcsi érában stb.

Berzengő 2014.01.24. 18:29:25

@Blogger Géza: Ne terelj, nem Tolkacs szovegerol beszeltem hanem errol!

Ezt kerulod, mert ez biza az ok majd megmondjak mi a demokracia!

444.hu/2014/01/16/oroszorszagot-aggasztjak-a-brutalis-magyar-rendorok-es-a-sajtoszabadsag-helyzete/

Berzengő 2014.01.24. 18:40:58

@Blogger Géza: Nesze

Bencsik részéről a Zinaide Mihajlovna Kruglovával, a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottsága tagjával a Népszabadság, 1990. november 20. számában megjelent interjú. Az interjút Bencsik a következő, Kruglova elvtársnő szájába adott körmondattal zárja:

„A Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság megbonthatatlan szövetsége erősítésének döntő tényezője és záloga a Szovjet Kommunista Párt és a Magyar Szocialista Munkáspárt együttműködése, rendíthetetlen hűségük és marxizmus-leninizmushoz és a szocialista internacionalizmushoz”.

Érzelmi kötődés a címe annak az érzelgős jegyzetnek, amelyben Bencsik András egykori szeretett orosztanárnője példás pedagógiai módszerének fölmagasztalása után a következő következtetésre jut:

„Ha nem is az ő személyes példája, de a hozzá hasonló jó, s a vele pörölő rossz tapasztalatai indították talán egyebek között a Magyar-Szovjet Baráti Társaságot, hogy új utakat, lehetőségeket keressen, s találjon a magyar ifjúság internacionalista nevelésére, a Szovjetunióhoz fűződő viszonyuk, világlátásuk tisztázására”.

(Népszabadság, 1986. október. 17.)

Blogger Géza 2014.01.24. 20:33:22

@Berzengő: Hát akkoriban minden újságíró így írt, ez semmit nem jelent. Pláne nem jelent semmit, hogy idézett egyet Zinaide Mihajlovna Kruglovától :) Jó hogy nem már azért is ő felel, mit mondott Lenin!

Blogger Géza 2014.01.24. 20:41:36

@HaFr: Frászt ma döntött úgy. A neten minden baromság és rágalom szabadon keringhet, ez végképp nem jelent semmit.

Ezzel együtt elég groteszk, hogy a közügyek nyilvánosságáért a utóbbi évtizedekbe a legtöbbet tévő Snowden várhatóan orosz állampolgárságért fog folyamodni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 20:48:51

@Blogger Géza: Eccer ám le lehet tenni a billentyűt frászozás helyett, és el lehet menni olvasgatni régi Bencsik-opuszokat. Azokból is kering elég. Több hitele lenne az embernek.

Blogger Géza 2014.01.24. 20:53:11

@Berzengő: Erre is válaszoltam már, olvass vissza. De még hozzáfűzném, hogy az is elég röhejes, hogy ők jönnek az antiszemitzmussal, miközben ma izraeli zsidó lakosság körében gyakorlatilag az orosz a második leginkább használt nyelv az antiszemitizmus miatt oda menekült sok oroszországi zsidó miatt. :)

Senkitől nem kell hasra esni, senkit nem szabad kritikátlanul elfogadni, ügyesen kell gazdaságilag és politikailag is lavírozni. Ha az oroszok adnak olcsón kölcsönt, tőlük kell felvenni. Ha ők építenek olcsón atomerőművet, velük kell felépíteni. Ha politikailag jobban rájuk lehet támaszkodni nemzetiségi jogok kérdésében, akkor rájuk kell.

De még egyszer a lassú felfogásúaknak:
Az idézett jelentés nyilvánvalóan nem specifikusan Magyarország ellen irányul, visszaszólnak az egész "Nyugatnak".

Blogger Géza 2014.01.24. 20:56:13

@HaFr: Más rágalmazása helyett meg lehetne írni valami előremutatót vagy értelmeset is, egyre kevésbé érdekes az, ki mit gondolt, írt vagy mondott 3-4 évtizede.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.24. 20:59:25

@Blogger Géza: Ó, Gézu, rágalmazás lenne? Kétségtelen nem láttam párttagkönyvet, de majd előkerül az is, bízhatsz benne. Addig is hajtsd nyugodtan álomra a fejed, ha meg valami nagyon előremutatót szeretnél, kezd el blogot írni, és olvasgasd magad.

tamas11 2014.01.24. 21:17:04

@Blogger Géza:
Nem, nem minden újságíró írt így. Hazudsz, vagy tévedsz?
De akkor legalább ne okoskodnál...

komplikato 2014.01.25. 23:05:00

@Blogger Géza: "És még a tartozás, annak törlesztése és a kamatfizetés közötti különbségeket sem érted. "

Ellenkezőleg, nem én vagyok olyan sült bolond, hogy azt higgyem a 3000 milliárdot kell csak kifizetni. Ráadásul a számításaimban csak a kamatos kamatot vettem figyelemben, holott egy hitelnél vannak az egyéb költségek is.
süti beállítások módosítása