1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.08.12. 10:25 HaFr

Egyetlen nagyon erős ellenzéki vezéregyéniség kell, de még nincs közöttünk

It's National Boss's Day — Here's My Recipe on Becoming a Strong ...

Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó politikusok, egyáltalán: a szó klasszikus értelmében vett politikusok) türelmes, toleráns, könnyű súlyú vezetőként aktiválni tudnának. Karácsony Gergely vagy Márki-Zay sosem lesz ennek az országnak a miniszterelnöke, (sok ok miatt, de a poszt szempontjából azért,) mert nem tudnak mozgósítani annál jobban, amennyire az Orbán-ellenesség mozgósítja az ellenzéki szavazókat. Nem tudom, érthető-e ez a mondat. Az következik ebből, hogy az ellenzéki pártok mindig annyira erősek csak, amennyire a támogatóik utálják Orbánt (mert nincsen pozitív, saját jogú, saját erejű, inspiratív vezetésük), viszont így az Orbán iránti utálatot is Orbán irányítja, ami látszik is a táborának és ellentáborának hullámzásából. Amint Orbán -- volt rá példa -- kicsit visszavesz az agresszivitásából, rögtön lankad az ellenzéki szavazói kedv és cselekvési elkötelezettség is. Az ellenzéki szavazó számára is Orbán az iránytű, nem a saját vezetői. Ez utóbbiakban valójában nem bízik (eléggé).

Világos ez már csak az ellenzéki tüntetések sorsából is. Ahhoz, hogy M.o.-n tüntetésre járjon sok tízezer ember, legalább egy olyan vezetőre volna szükség (és egy elég is lenne), aki el tudja hitetni velük, hogy ennek értelme van, mert stratégiával rendelkezik és a tüntetéseknek stratégiai jelentőségük van a rezsim megdöntése szempontjából. 1. Minek elmenni, ha nem ilyen céllal megyünk? 2. Ha enélkül is elmegyünk tüntetni és ezektől várjuk a hirtelen rendszerhalált, akkor nincs szükség a vezetőkre, mert nem vezetnek, hanem élősködnek a tüntetéseken. Nekünk csak élősködő vezetőink vannak az ellenzéki oldalon, ezért sem kísérleteznek túl sokszor nagygyűlések szervezésével. De mivel egyébként mást se tudnak -- nincs országképük, narratívájuk, akaratuk, áttörő hatalmi ambíciójuk, végül pedig nincs bölcsességük sem visszavonulni -- pont olyanok, amilyennek mindenki tapasztalja őket. Enerváltak és cselekvésképtelenek.

Ezt az országot meg kell még csinálni. Nem aktiválni a (nem létező) belső képességeit. Ehhez elkötelezett, inspiratív, modernizáló, kulturálisan bekötött, a kapitalizmust értő és szociális kontextusba helyezni képes polgári-liberális vezérre -- komoly egyéniségre -- van szükség, aki a hatalomra kerülése után képes átvinni az országot a kritikusan szükséges, meredek, de járható modernizációs pályára -- immár visszavonhatatlanul.

Ellenzéki vezérre várunk. Még nem ismerjük.

258 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2316132502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:30:39

@morpho: Nincsen nihil, szervezetlenség, stratégianélküliség, tudatlanság és gyengeség van. A magyar lakosság jó része azért hagyja, hogy mindez megtörténjen, mert nincsen alternatíva. Az nem alternatíva, hogy "legyen nálunk Ausztria". Hogyan legyen? De ha egy Fidesz-B párt jobb, élhetőbb országot teremtene, akkor az miért ne lenne jobb? Ha valaki menni akar, az menjen (bár sajnálatos), de miért kell ezt ennyiszer és folyamatosan előadni?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:33:43

@morpho: Másrészt, hogy őszinte legyek, a Fidesz kívánni sem kívánhatna jobb demoralizáló szöveget, mint amit te adsz elő néha. Megadás, reménytelenség, pánik, csőd, hiszti, erőtlenség stb. stb. Bocsi, de szerintem több kárt okozol ezzel, mint amennyi hasznot hajtasz. Mi a haszna annak, hogy ezt itt folyamatosan előadod? Csak kérdezem. Mármint a demoralizáláson túlmenően, amely a Fideszt erősíti?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:36:05

@Gamma Leonis: Na de ezért kell az erős válogatás, az élcsapat, az összefogás és a szervezettség. A Fidesz-nél működik, tehát másolható.

Khonsu 2020.08.13. 19:40:50

@Főnix Oszlár Gazdag:

Az ellenzék feladata, hogy meggyőzze a választókat arról, hogy van még remény. Ha erre képes, akkor talán nyerhet, ha nem, akkor nem. Van 2 évük. Hajrá! :)

Reding Roli 2020.08.13. 20:29:13

@Khonsu: Az ellenzèknek ès mindenkinek aki váltást szeretne , fel kellene venni az amerikaias hozzáállást : You can't climb the Ladder of Success , with your hands in your Pockets" ahogy fiatalkori pèldakèpem , Arnold Schwarzenegger mondaná ...
A siker lèpcsőfokait ( lètrait) nem lehet zsebre dugott kèzzel megmászni , azaz: dolgozni kell ès fokról- -fokra előrehaladni...
Shcwarzi azt mondja, hogy nem próbálkozni kell , hanem szilárdan meghatározni a cèlt, ès tűzön- vízen keresztül vèghez vinni...B terv nincs...Egy ilyen karakterű ember kellene politikai vezèrnek, ha már vezèrt keresünk..:)
A nihilizmus , a fatalizmus mèg soha nem vitt előre senkit...

morpho 2020.08.13. 20:29:55

@Főnix Oszlár Gazdag: Én nem akarlak a hitedben megingatni. Ha te látsz kiutat ebből a trágyából, akkor legyen igazad. Ezt kívánom. Őszintén.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 20:45:59

@Főnix Oszlár Gazdag: A fidesz szívós és kíméletlen stratégiával nagyon sok pénzt halmozott fel a biztos szavazóbázisa fenntartásának céljából. A felső-közép réteget megvette a mindenféle kedvezménnyel, a szegényebbeknek ott a félelem-ígéret kondicionálás és némi morzsa. A nemzeti tőkések ők maguk. Ha vannak is ellenálló más beállítottságú vállalkozók, kevesen vannak, hogy pénzeljék az ellenzéket. A politikához sok pénz kell és megfelelő kapcsolatok a külvilághoz, illetve hálózat belföldön, ami ha nincs, fel kell építeni, amihez a pénzen kívül megfelelő emberek is szükségesek. Hagyjuk. Én tíz embert próbáltam összefogni egészen más témában, 3-3-4 fős mini csoportokra váltak szét és engem mindhárom kidobott magából. :D Hahaha. Bilibe lóg a kezed.
Csak egyéni stratégia létezik a túlélés szempontjából. A magyar társadalom képtelen közösségként működni. Vagy megveszed a szavazókat, vagy nincs semmid.
Az alantas mentőöv, az Orbán-gyűlölet már 2018-ban sem volt elégséges a 2/3 tartós megbillentéséhez. 2022-ben sem fog működni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 20:51:47

@Gamma Leonis: A Fidesz "szívós és kíméletlen" stratégiája Budapesten nevetséges módon megbukott és most a "Budapest 2019"-es modellt fogadták el az ellenzéki pártok országos szinten is. Amit írsz, ezzel csak demoralizálsz, aminek semmi értelme sincsen azon kívül, hogy a Fideszt segíted. Persze, ha ez a célod, akkor az OK, nem szégyen az.

Reding Roli 2020.08.13. 20:57:54

Bizonyos kèrdèsek eldőlni látszanak ...
Lesz teljes ellenzèki összefogás , 2022- ben , lesz előválasztás is ès közös program...( Úgy tűnik...)
hvg.hu/itthon/20200813_Jobbikos_lesz_a_kozos_ellenzeki_jelolt_a_szerencsi_idokozi_orszaggyulesi_valasztason

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 21:00:17

@Főnix Oszlár Gazdag: 2018 eléggé demoralizáló volt nekem. Természetesen voltam szavazni. Láttam, hogy mennek az emberek, egy-két órára megcsapott 1990 hangulata, aztán kiderült, hogy a fidesz mozgósítása volt hatékony. Budapest kemény diónak tűnhet, az ellenállás utolsó nagy várának, de ez önbecsapás.
2022-ben nem megyek szavazni, mert terveim szerint végre külföldön leszek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 21:03:55

@Gamma Leonis: Sok sikert. De akkor miért írogatsz, miért nem csomagolsz és búcsúzkodol?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 21:05:40

@Gamma Leonis: Vagy lehet az is, hogy nem is annyira hülyék az emberek, mint amire gondoltok? ;)

Reding Roli 2020.08.13. 21:26:50

@Főnix Oszlár Gazdag: Együtt legyőzhetik Orbánt , de mèg is sem lesz könnyű anyagilag teljesen kivèreztetve, az is lehet hogy Viktor nem bíz semmit a vèletlenre , ès lukasenkói módszerekhez folyamodik, ennek van nagyobb esèlye ...Mindenre fel kell kèszülni, az elkövetkező időszakban...Ami biztos : a helyzet "fokozódni " fog! :)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 23:26:18

@Főnix Oszlár Gazdag: A blog értelmes dolgokat vett fel. Régóta olvasom. Miért ne kommentelhetnék? Ez nem változtat a terveimen. A döntés megszületett bennem, de negyvenen túl már nem hűbele módon ugrom a fejest, hanem előtte megnézem, hogy milyen mély a víz. :D

Billy Hill 2020.08.14. 11:19:28

@Gamma Leonis: Az is gond lehet, ha túlságosan felhevülve ugrik az ember. ;-)

Billy Hill 2020.08.14. 11:20:32

@Reding Roli: Azt hittem, hogy már 2014-ben meg 2018-ban is lukasenkói módszerek voltak! Már tíz éve hallani, hogy nem lesznek többé választások.

ijontichy 2020.08.14. 12:46:55

@Gamma Leonis: Én is 5.x küszöbén léptem. Mondjuk mi a fiam érdekében untuk meg a banánt. Egy dolog biztos: ha 1994-ben valaki nekem megsúgja, hogy a magyar társadalom képes egy szaros kis bolsipalántát (meg a Kádár-kor szemetjéből összeverbuvált haveri körét) hatalomhoz juttatni, hát tuti nem jövök haza Kanadából (hacsak nem toloncolnak).
Az EP választás volt az utolsó, 2022-ben már nem voksolok Mo-on (hogy szakadjon vityára meg a összes bolsijára a budiajtó :-/ ).
Amúgy az első év nehézkes, de aztán már alakul. Mondjuk azt mindig rossz lesz nézni (és kívülről nagyon látszik), hova süllyedt a magyar társadalom a bolsik alatt, de hát az embernek egy élete van, és azt errefelé (vitya seggéig érő tápláléklánc részévé válás nélkül is) magasabb színvonalon, és főleg stresszmentesebben (priceless!!!) élheti.

Khonsu 2020.08.14. 13:16:47

@ijontichy:

Te nem hiszel a mi országunk fényes jövőjében? Pedig modernizációellenesnek lenni egy olyan világban, ahol a modernizáció a legfőbb megatrend, nyilvánvalóan sikerrecept. xD

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 13:55:23

@ijontichy: OK. Néhány kérdés. 1.) Miért nem alakult ki egy 10 milliós országban 10 év alatt egy társadalmi önvédelmi szervezet, amely megvédi az ellenzékieket? 2.) Ha mindenki csak pánikol, undorodik, fejvesztve rohangál, akkor hogyan fog kollektíve védekezni az elnyomás ellen? 3.) A demoralizáció hogyan segíti az ellenzéket? *** Tényleg azt tudom mondani, hogy ha nem bírod, akkor azt sajnálom, az tragikus, de akkor tényleg menjél el. Ha koordináltan, fegyelmezetten tudsz harcolni, akkor harcoljál, és ha nem tudsz harcolni, akkor ne harcoljál. Csak ne demoralizáljál másokat. Ezzel csak és kizárólag a Fideszt segíted.

ijontichy 2020.08.14. 13:57:18

@Khonsu: "Légy segítségül az én hitetlenségemnek" ;-)

Btw. "ahol a modernizáció a legfőbb megatrend"... Növelni a részesedést egy szűkülö piacon, tényleg "sikerrecept", de legalább unortodox! :-D

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 14:01:12

@ijontichy: Természetesen ideológiai harcra gondolok. :)

2020.08.14. 14:58:28

@Főnix Oszlár Gazdag:
talán azért, mert a fidesz az ország jelentős részén viszonylag jól működik. elsősorban ott, ahol nincsenek jelen az ellenzéki pártok. ami a politikai underground. van egy kiegyensúlyozott állampárti működés. a gdp visszaesés 13.6%. de ezek után sem viszik csődbe az országot. ahogyan az euróövezet sem jelent csődöt 14% visszaesés után. a pártok közül a fidesz jelenti a nyugatos fejlődést. keleti nyitással kombinálva. például ma jelentették be errefelé, hogy koreai intézetet nyitnak. az ellenzéki pártok azt mondják, hogy a fidesznek nincsenek külkapcsolatai. lehet, hogy elszigetelik őket. de az is lehet, hogy az ellenzéki pártok szigetelődnek el.

ijontichy 2020.08.14. 15:09:00

@Főnix Oszlár Gazdag:

0.) Az embernek akkor nő be a feje lágya (válik felnőtté), amikor tudatosodik benne, hogy egy élete van, s azt nem mindegy, hogy éli le (avagy mivel a humor a szkafander a Földön: "Élj úgy, hogy ha lepereg előtted az életed filmje, ne tudd eldönteni, kaland volt, vagy pornó!").

1.) Koptathatnám Niemöllert. No mindegy, szóval
a.) '56-ban, amikor én még kéjes álom se voltam, szavahihető hamistanúk (apám & al) szerint az emberek nem azért mentek az uccára, mert valami fényes szabadságeszmény lebegett előttük, hanem mert a korgó gyomruk (főleg Pesten) kiüzte őket. "Nem a pofánk nagy, a zsömle kicsi!" Ismerős?
b.) a magyar társadalomnak nyolc év adatott meg, mielőtt a bolsigyerek megszentségtelenítette a valagával a minelnöki széket (és az einstandolt pártját, a rendszerváltást a púpjukra sem kívánó szeméttel feltöltve, megkezdte a kapitalizálódásnak épp csak az elején járó társadalom tudatos, szervezett rombolását). Ez rohadt kevés az egészséges, citoyen-i értelemben vett polgárosodáshoz (aminek ugye anyagi és tudati feltételei is vannak; utóbbi különösen lényeges, lévén a társadalom felső vertikumában sem lett szégyen az bolsi segg nyalása, lásd Profok Ökörköre... stb). Évszázadokat nem lehet nyolc év alatt behozni, és a gerádics fokait sem egy szökelléssel kihagyni (ez 6. Leninnek, meg a társainak sem ment), legfeljebb a rajtuk töltött időt lerövidíteni. Na persze úgy nem, hogy azokat a kártékony rezsimszolgákat, akik még '90-ben sem zizzentek rá, hogy ég a ház, visszasegítik a hatalomba.

c(onclusion).) Korunk technikai fejlettsége, plusz a nyugathoz csatlakozás miatt, az ország nem élhetetlen. Hát minek átlőni az ódalunkat? Hogy nézne már ki? Ez itt a kulcsmomentum. Nos, ha ezek után, még mindig nem tudod megfogalmazni magadnak a választ, én nem tudok segíteni.

2.) "- Te sas, te sas, hová repülsz te sas? - Tudja a fene". Amúgy a magyar társadalom már annyira zokni lett agyilag, hogy azt sem ismerte fel, hogy az EP választás remek alkalom (lett volna) a rezsim viszonylag veszélytelen (ti. közvetlen és direkt bosszú veszélye) gyengítésére (ld.: Segíts magadon, az EU is megsegít!)

3.) Ácsi! Én csak akkor írkálok ide, amikor épp kedvem és időm van hozzá. Magyarán szórakozásból. Nem kívánok Mo-on politikai pályára lépni. A részemről - mint született magyar részéről- annyi a hozzájárulás, hogy jól lenézem a fideszeseket, gyógykezelve ezzel a tériszonyomat (nagyon hatásos, ahogy egyre mélyebbre ássák magukat. és egy cseppet sem fárasztó). Szvsz. amúgy is tök fölösleges velük vitázni. Le kell nézni őket, szépen nyugisan, szavak nélkül. Nem beleállni a vitákba, félresiklani, mint az angolna. Nem meghívni a BBQ-ra, és ha meghív a sajátjára, érezhetően mondvacsinált (de nem sértő!) okkal kimenteni magunkat. Ha számonkér, csészealjnyi szemekkel értetlenül nézni. Szar dolog ám éveken át, ha az 1/3-ot kirekeszti a 2/3. Nincs vita, így nincsenek megnyerhető csaták, nincs vélt győzelem, még a lehetősége sem, csak a saját tábor belterjessége. És hát ezek egymást is utálják - sőt!!!

"fegyelmezetten tudsz harcolni, akkor harcoljál" Hé!!! Nincs háború!!! Lassan mondom: _nincs_semmiféle_háború!!! Csak üzlet van: business as usual. Talán világosan el kéne magyarázni annak a seggfejnek (aki soha mégcsak egy őrséget se adott), például azzal, hogy a slepp a legközelebbi nagyívű, háborús retorikával megtűzdelt szpícse közepén, harsogón röhögve távozik. Persze ahhoz gerinc is kéne, meg önbecsülés, de az nincs. Csak slepp van :-(. Aki harcol, azt lenyeli az "itt a piros, hol a piros?" gyerek, meg a gépezete (ld. 1/c). Szóval: fegyelmezetten nézd le őket! ;-)

ijontichy 2020.08.14. 15:11:13

@cvsvrs: Á, megjöttél? Milyen volt a továbbképzés? Futotta még svédasztalra, vagy csak jugendherberge svájcias smucigsággal? ;-)

2020.08.14. 15:13:51

@Khonsu:
ma az itm a buszgyártásról tárgyalt a fidesz polgármesterekkel.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/d__vg20200814017.jpg
a fideszben építettek egy rakás buszgyárat. aztán lehet mondani, hogy ez egy baromság. de az nem, hogy a nem akarnak modernizációt. dehogy nem. az ellenzékben a modernizáció egy üres lózung. az a filozofikus dekonstrukcióra van alapozva. a fideszben ilyen buszokat gyártank.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/d__vg20200814023.jpg
értem, hogy ez mercedes főalkatrészekből van összeszerelve. alacsony hozzáadott értékkel. de ez egy fokkal jobb, mintha semmi se lenne.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:14:25

@ijontichy: OK. Tehát nincsen ideológiai háború. Akkor minden rendben van. Nincsen elnyomás, nincsen diktatúra, nincsen pártállam. Szuper. De bocsi, akkor pontosan mi is az annyira elviselhetetlen a rendszerben? Mert én fel tudom sorolni, mi az elviselhetetlen a rendszerben és szerintem most már ideológiai háború van. De akkor nem értem, hogy egyesek miért hisztiznek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:25:50

@cvsvrs: Na, sorolom, hogy miért nem működik jól az ország jelentős része. 1.) a Fidesz opportunizmusa morálisan visszataszító (lásd. a keresztényellenes Erdogánnal való összejátszást, a nagytőke csalással történő felépítését stb.), amely feltárja azt, hogy semmiféle értékrendszerben nem hisz ez a párt, csak az elitizmusban, az elnyomásban, a hatalomban és a vagyonban 2.) az elvtelen, primitív és gyáva szadizmus (lásd. önkény) nekem nem vonzó 3.) a források átcsoportosítása az nem minőségi fejlődés 4.) a sikertermékek nélküli Döbrögi-nagytőkések csak jövedelemvadász posztbolsevik nagyvállalatok 5.) az értelmiség és a tehetséges emberek ellen folytatott pszichológiai háború nemzetellenes 6.) a politikának nevezett pszichológiai terror ártalmas az egészségre 7.) a személyi kultusz, a primitív posztbolsevik propaganda és az állandó agymosás egy alsóbbrendű társadalomszervezési módszer, amely megalázza a a magyar nép többségét 8.) az egy főre jutó GDP nem nő jobban a tendenciái szerint, mint Gyurcsány alatt. 9.) a Fidesz politikája közvetlenül és direkt módon a krisztusi főparancsokba ütközik, mert a nemzetet és géneket helyezi a morális univerzum középpontjába. *** Ennélfogva egy tisztességes, hazafias, keresztény, értelmes ember erre a pártra nem szavazhat és azért kell, hogy küzdjön, hogy ezen párt uralma minél hamarabb véget érjen. Na, kezdetnek ennyi.

ijontichy 2020.08.14. 15:26:26

@Főnix Oszlár Gazdag: "nincsen ideológiai háború" Annak van, aki hajlandó beleállni, és egy percig is komolyan venni a túloldalt.

"Nincs elnyomás" Nincs.

"Diktatúra" Az van. Abban az értelemben, ahogy @HaFr többször meghatározta.

"Pártállam" Az nincs, erős etatizmus, és állampárt jellegű párt az van.

"mi is az annyira elviselhetetlen a rendszerben?" hát ez az!!! És még mindig nem tudod megfogalmazni magadnak a választ? Csak felsorolni, mi az ami NEKED elviselhetetlen a rendszerben. Ja, azt én is tudnám, de hát az ingerküszöbe (és a lehetőségei) mindenkinek más. Ebből következik, hogy a megoldási lehetőségei is mások. Hazafiságot akkor van értelme számonkérni, ha tankok állnak a határon. Nem állnak. A mások hülyesége miatti önsorsrontás elkerülése nem stigma, hanem erény.

ijontichy 2020.08.14. 15:31:05

@cvsvrs: "a fideszben ilyen buszokat gyártank." Aszta! A fideszben! És R̶á̶k̶o̶s̶i̶ Orbán pajtás látta el jótanácsokkal a buszgyártás alkalmazottait? Netán sk. meghúzott egy-két csavart is? :-)
Tudod a világ fejlettebb felén a pártok nem gyártanak buszt (sem). Szóval van még hova fejlődnötök. :-)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:34:16

@ijontichy: Értem. Diktatúra van, de elnyomás nincsen. OK. Azt hiszem, ennél tovább nem is érdemes mennünk. Nincsen hova menni ugyanis.

2020.08.14. 15:38:05

@ijontichy:
lölő propaganda lapjában olvasom a debreceni koncerteket.

nagyobb stadionkoncertek
08.19. Majka & Curtis // Follow The Flow
08.20. Rúzsa Magdolna // Horváth Tamás
08.21. Kowalsky meg a Vega // Szabó Balázs Bandája
08.22. Bagossy Brothers Company // Punnany Massif

kisebb koncertek:
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2018/roz_torony.jpg
08.19. Bëlga // 08.20. Csaknekedkislány, Carson Coma
08.21. Fish! // 08.26. Bohemian Betyars // 08.28. 30Y // 08.29. Retro Torony // 09.04. Kiscsillag // 09.09. Brains // 09.11. Irie Maffia // 09.12. Intim Torna Illegál // 09.16. Krúbi // 09.19. Péterfy Bori & Love Band // 09.25. ByeAlex és a Slepp // 09.26. Vad Fruttik // 10.02. The Biebers // 10.10. Subscribe

ez fidesz rendezőiroda meghívottjai. ezek nagyrészt ugye "libernyákok". megvették őket kilóra. de értem, hogy csődbe vihetik az országot. errefelé hajdúböszörmény fideszes polgármestere nyilatkozza az egyik ellenzéki lapban (debrecenben egypárti fidesz működés mellett is van két ellenzéki lap érdekes módon, csak budapesten tombol a "fasizmus"). szóval a fideszes polgármester azt mondja, hogy 85 milliós a bevételkiesés a gépjárműadóból. és 140 milliós a kiesés az iparűzési adóból. és a csökkenő idegenforgalmi adókat még nem is számolták. 30 ezres városnak kellene kigazdálkodnia 300 millió forint hiányt. ez növeli az önkormányzati kiszolgáltatottságot. ami paradox módon fidesznek kedvez. általában a kormánypártoknak. és ha ezt megoldják, akkor megnyerik a választást. ha nem, akkor nem.

ez ellenzék 5%-os gazdasági növekedésnél is ugyanazt mondta, amit 15%-os visszaesésnél.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:45:03

@cvsvrs: A Fidesznek köszönhetjük a kenyér finom ízét, mert a párt adja a vizet. A párt az anyatej, amely boldoggá teszi a népet. A Fidesz miatt esik az eső a száraz földre, a Fidesznek hajt ki a búza, a Fidesznek hullámzik a Balaton gyönyörű vize. A párt ad egészséget, a párt ad reményt, a párt dobogtatja a magyar szívet. Minden magyar fiatal a párt sikeréért imádkozik. A párt az élet, a párt az út, a párt az igazság. A párt bölcs vezére miatt születnek a gyermekek, a párt uralmát dicséri kórusban a gyermek, a felnőtt, a férfi és a nő. A jövőnk a párté és a minden ember a pártot szolgálja. A párt az apád, a párt az anyád, a párt az Isten, a párt a cukor és a csokoládé. *** Komolyan, azt hiszitek 2.8 millió emberen kívül mindenki egy ilyen komcsi, krisztustalan ruszkimásoló országban akar élni?

ijontichy 2020.08.14. 15:52:35

@Főnix Oszlár Gazdag: Dehogy nincs. Rengeteg hely van. Mondjuk egy jó söröző. Ja, és lehet jönni a Lajtán túlra is ;-) ifjaknak kifejezetten ajánlott. Idővel aztán egyre kevesebb lesz az elnyomható - szerinted - elnyomottból. Nota bene: mindaddig, amíg ily komoly vagy, mint egy vakbélgyulladás, képtelen leszel meglátni a fától az erdőt ;-). Ha más hisztizik, akkor te mit csinálsz?

@cvsvrs: Hé te! A csőd az jó. Megrázza fát, potyognak az ingyenélő lőrincek meg alcsúti gyerekek, new deal, new possibilities. Persze páran elvesztik a melójukat, de azt a vírustól is elveszítették. A 21.században, a fejlett nyugaton ettől nem illik ám éhenhalni (hacsak nem egy tehetségtelen, személyiségproblémás bolsi vezet egy országot).

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:53:59

@ijontichy: Én nem hisztizek, én azt mondom, szervezzünk magunknak egy Fidesz-B-t, ami nekünk tetsző országot hoz létre. Jobb, mint a sikongva rohangálás, de nem?

ijontichy 2020.08.14. 16:17:02

@Főnix Oszlár Gazdag: Hajrá! Ld. 1/c. avagy "megvárjuk amíg lejönnek [a tehenek] a dombról, és aztán...". Deák Feri bá' ügyi csávó volt, egy elnyomottabb korban :-)
Na mára elég volt. Teret kell adni @cívisnek is a propagandamunkája elvégzésére, különben nem folyósítják neki a kéccáz dolcsit, oszt nem lesz tandíjra a kölöknek a szuper (térítéses!) állami suliba, és olyan ... marad mint az... :-DDD

2020.08.14. 16:37:21

@Főnix Oszlár Gazdag:
a fidesz egy klasszikus állampárt, tömegpárt, néppárt. annak a rendezőirodája fiatalos koncerteket szervez a nézőgyerekeknek. a párt: a parti. csak ez most nem a kisz központi bizottsága, hanem a fideszes hök, fidelitas és társaik. aztán mondhatod, hogy ez egy krisztustalan nem tudom micsoda. libernyákok.

szűz mária anyukájának, krisztus nagymamájának szent annának emelt székesegyházban sebestyén márta énekel a helyi filharmonikussol. nyújtsd ki a mennyből. ez is a fideszben van. ez a mai nap a zsinagógában nyílt tárlat.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4341/200812viragszinfonia_sz_(8).jpg
a hárfás hölgy mögött a szemüveges a hitközség elnöke horovitz uram. mellette a szakállas a fidesz kulturális attaséje. ma jelentették be, hogy a king sejong institute koreai kulturális intézetet nyit debrecenben. az is a fideszben lesz. mindegy, hogy könnyűzene, komolyzene, zsidó vagy nem zsidó, kelet vagy nyugat. mind a fideszben van legalább is errefelé.

nem azt állítom, hogy ez jó, vagy rossz. hanem azt, hogy ez így működik. az ellenzék válasza az, hogy tombol a fasizmus.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 16:42:17

@cvsvrs: A párt a Biblia, a párt az igazság, a párt a kenyér a vajon, a párt a megélhetés, a párt az alaptörvény, a párt az állam, a párt a hadsereg, a párt a gondolat a fejedben, a párt a gumibot, a párt a vízágyú, a párt a méz, a párt a virág illata, a párt a fizetés, a párt a fellépés, a párt a közpénz, a párt a leválthatatlanság, a párt a Lukasenko, a párt az Erdogán, a párt a levegő, a párt az ostor, a párt az energia és a párt az anyag. *** Morált nem tudtok pénzért venni, persze nincs is szükségetek rá. A hatalom és a vagyon minden igényt kielégít. A jobbágyok meg szolgálnak, főleg, ha zombik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 16:46:53

@cvsvrs: Szavak, szavak, szavak, blablabla. Miközben a lényeg egyszerű. A jobbágyok szorgosan dolgoznak, Döbrögi meg hízik. De nem elég, sohasem elég. Oszt ezért zombikat kell szállítani, milliószámra.

2020.08.14. 17:19:09

@Főnix Oszlár Gazdag:
így működik a fidesz. ezek mai kulturális hírek debrecenben. a fidesz propaganda lapjának ma megjelent mellékletéből tudom, hogy debrecenben október 5-én koncz zsuzsa koncertezik. aki sötét elnyomatás van. és október 19-én koncertezik dés lászló. kedves felesége vásárhelyi mária szerint tombol a fasizmus magyarországon. októberben ők a két kiemelt fellépő. novemberben zorán és a magna cum laude. vásárhelyi mária szerint a szegény cigányokat is elnyomják. de nem.

Khonsu 2020.08.14. 17:23:43

@cvsvrs:

A néplélek modernizáció ellenes. A Fidesz ennek a hátára felkapaszkodva marad hatalmon. Ahogy attól tartok, a hatalom megszerzése és a stabil kormányzás érdekében bármilyen utóda is ugyanerre kényszerülne. A hiba a néplélekben van, azt pedig (valamilyen sokkhatás nélkül) nem lehet olyan gyorsan megváltoztatni, ahogy kellene, akkor se, ha teleépítik buszgyárakkal az országot. Nincs innováció, nincs vállalkozói szemlélet, lényegében nincs önálló gondolat és cselekvés. (Akinek van, az menekül vagy ellenszélben küszködik.) A többség utasítás végrehajtásra van kondicionálva, várja a végrehajtható parancsokat, erről szól az élete. Csak az a probléma ezzel, hogy erre az MI is képes, és azt nem kell etetni, szórakoztatni és a szavazatáért versenyezni. Ebből kifolyólag pedig a magyar társadalom döntő többsége a világ számára 1-2 évtizeden belül abszolút feleslegessé válik. Addig fel kellene épülnie azon társadalmi rétegnek, sikertermékeket előállító vállalkozásoknak és szociális hálónak, mely ezt a tömeget egyrészt csökkenti, másrészt eltartja. Ezt a szívességet ugyanis senki más nem fogja önzetlenül megtenni nekünk. Ebből a szempontból pedig az elmúlt 10, de nyugodtan mondhatjuk, hogy 30 évet kidobtuk az ablakon. Mivel pedig a folyamatnak, míg ez a háttér kifejlődik, legjobb esetben is kellene legalább egy generációnyi idő és maradt rá úgy tíz évünk, így nagyjából kijelenthetjük, hogy már megette a fene az egészet...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:28:52

@cvsvrs: Á, ez nem fasizmus. Szegény soviniszta biorobotokat használják ki az ügyes vállalkozók, hogy hordják nekik a mennyiségi kapitalizmus gyümölcseit. A kis soviniszta biorobotok meg azt hiszik, hogy a hazát szolgálják, pedig nem, csak biológiai erőforrásként irányítják őket. Csillog a szemük, mert hasznot hajthatnak a gazdáiknak. Szeretik, hogy biorobotok és szeretik, hogy jobbágyok. Bár maguk sem értik lassan, miért is szeretik mindezt. Biztosan azért, mert jó érzés biorobotnak lenni. Nincsen kétely, csak ösztön.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:40:23

@Khonsu: Szívet melengető, hogy te még mindig azt hiszed, ez egy vita. :)

2020.08.14. 17:40:37

@Főnix Oszlár Gazdag:
lölő propaganda lapjának mai számából tudom, hogy a klasszikus zenének olyan nagy sikere volt, tavaly volt olyan éjszaka, hogy 10 ezren szórakoztak egy éjjelen, hogy idén is rendeznek egy ilyen dzsemborit a kamaraszenészekkel.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/11_121.jpg
a vezető vendégművész a román (!) alexandru agache lesz. aki majd rigolettó szerepében tetszeleg. pari siamo! énekli olaszul egy román a magyar zenészekkel. aztán mondhatod, hogy ezek nácik. tombol a fasizmus. de nem.

és mondhatod, hogy lölő lopik. két vasúti vonalat is felújítanak a bmw beruházással kapcsolatban. a bmw negyedéves árbevétele 22%-kal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. ez is egy mai hír. tehát a fidesz egy nem létező autógyárhoz építi az infrastruktúrát az ejrópai adófizetők pénzéből. nem a parasztok pénzét lopja el, hanem a nettó befizetők pénzét. és lehet mondani, hogy összeomlik a forintgazdaság. és lehet. könnyen lehet. és úgy megbukik a fidesz. de ha nem, akkor nem. budapesten azt mondják, hogy autógyár se kell. mert mi a francnak. árutermelés. mi a francnak. miben áll a modernizáció? űrprogramban? azt is a fidesz indítja.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:45:30

@cvsvrs: A párt a Mozart, a párt a Beethoven, a párt találta fel a zenét, a párt a legnagyobb festőművész, a párt a modernizáció, a párt úrhajóst juttat a zűrbe, a párt űrállomást épít Baktalórántházán, a párt a mikrocsip, a párt az Elon Musk, a párt az új Szingapúr, a párt a Samsung, a párt a legmagasabb törpe a világon, a párt legyőzhetetlen, a párt mindennél becsületesebb, a párt mindennél jobb, a párt mindenkinél okosabb. *** De akkor miért nem nő nagyobb ütemben az egy főre eső GDP, mint GYURCSÁNY alatt?

2020.08.14. 18:06:44

@Khonsu:
egy hétvégi program.
aug. 19. Csillagles a Zsuzsi Erdei Vasúttal
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/zsuzsieste.jpg
szombat éjjel a kisvasúttal ki lehet menni az erdőspusztába.

Zajácz György csillagász közreműködésével betekintést nyerhetünk az éjszakai égbolt titokzatos világába: megfigyelhetjük a Perseidákat, a Jupiter, a Szaturnusz és a kettőscsillagok létét. A résztvevők a csillagászati totó kitöltésével felmérhetik a bolygórendszeri tudásukat is. Az est folyamán Varga Edit környezeti nevelővel erdei barangoláson és egyedi bátorságpróbán bizonyíthatjuk merészségünket és tájékozódási képességüket a sötétben.

ezzel párhuzamosan a debreceni plantetáriumban csillagászati előadások gyerekeknek:
aug. 12-22. A gyűrűk ura, a Szaturnusz
aug. 13-23. Jupiter, a bolygók királya

erdőspuszta. környezeti nevelés. vidékies kisvasút. és városi planetárium. heti téma a szaturnusz és a jupiter. a csillagászok a fideszben vannak. a fideszes családok mennek a kalandtúrára. nekik tetszik a kisvasút. és mennek a planetáriumba. na most erre lehet mondani, hogy ez a szovjet típusú pionírok világa magyar környezetben. olyasmi.

ezzel szemben az áll, hogy a magyarok nem akarnak modernizációt. nem fontos az oktatás. dehogy nem. itt egy példa lölő propaganda lapjának mai számából.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:15:59

@cvsvrs: A párt nélkül nem nő fű, a párt nélkül nincsen emésztés, a párt nélkül nem olvad az acél, a párt nélkül kicsorbul a fűrész. A párt nélkül nincsen láng, a párt nélkül nem fő az étel. A párt nélkül nem működik a mikrohullámú és a párt nélkül nem érezzük az ízeket. Mivé válna Magyarország a párt nélkül? *** Magasabb fizetésűvé? Felnőtté? Embertársait szeretővé? Felszabadított jobbággyá? Döbrögi-mentessé? A megvásárolható árú gyümölcsök hazájává?

2020.08.14. 18:17:17

@Főnix Oszlár Gazdag:
a fidesz egy állampárt, tömegpárt, néppárt. rájöttek, hogy 200 ezres debrecenben 10 ezer kimegy az utcára éjjal klasszikus kamarazenét hallgatni. és azt mondják a fideszben a kamarazenészeknek, hogy menjetek ki az utcráa játszatok a polgároknak. és idehívnak egy román operaénekest kolozsvárról azért, hogy énekeljen verdi-t. és mennek erdélybe zenénlni mátyás szobránál. és énekelnek a magyar zenészek egy román szopránnal. ezt támogatja az európai unió.

és eközben a magyar és román politikusok összekacsintanak és ellopják az európai adófizetők pénzét, vagy annak egy részét. ezt mondhatná az ellenzék. csak nem ezt mondják, hanem azt, hogy a fidesz nem akar modernizációt. se külkapcsolatokat. és hogy tombol a fasizmus. dehogy is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:20:23

@cvsvrs: A párt nélkül nincsen kamarazene, a párt nélkül nincsen éjjel, a párt nélkül senki sem játszik a polgároknak, a párt nélkül nincsen román operaénekes, a párt nélkül nincsen Kolozsvár, a párt nélkül nem lehet Erdélybe menni. Ha a párt eltűnne, mindez megszűnne. *** Ja, nem. Mindez maradna a párt nélkül is. Akkor minek is kell a párt? Hát persze. Döbrögi hízlalásához.

2020.08.14. 18:33:59

@Főnix Oszlár Gazdag:
egy párttal is van kamarazene, román operaénekes, szép város kolozsvár.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:37:49

@cvsvrs: Lehet, hogy nem az eggyel van a probléma, hanem azzal, hogy másféle párt kellene.

2020.08.14. 19:06:48

@Főnix Oszlár Gazdag:
ha nincsenek ellenzéki pártok csak egy állampárt, tömegpárt, néppárt és párton kívüliek, pártatlanok, valódi függetlenek, akkor a "diktatúra" ilyen. errefelé így működik legalább is. a késő kádár korhoz hasonló. aztán lehet, hogy ebből egy új rendszevátlás következik. de az is lehet, hogy ez egy szociokulturális visszalépés. egy backtrack az útkeresésben.

de ez nem azt jelenti, hogy ebben nincs modernizáció. egy mai hír, hogy debrecenben üzembe állították a stadler szolnoki gyáregységében készült még modernebb ic kocsikat. és azzal utazhatnak a dolgozó néptömegek a balatonra. hív a vasút. vár a máv.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/icplusz.jpg
szot beutaló helyett erzsébet utalvánnyal. ez egy új kgst a svájci elvtársakkal.

ez egy vidéki alkotótábor. fiatalok, idősek (örökifjak), magyarok, cigányok festegetnek.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/08/+otf/1470x600/lUBTOtqWLXVWh__QNaaFqUU5PVF9WRVJZX1NFQ6+vw5KF2v6Izz45pmegu0qX1oe7SgeukfR5Hz5l7G4z/54hasvezeto-scaled.jpg
olcsós szavazatszerzés. a fidesz potentát szépet festettek. közösségeket építenek. és ebbe integrálódtak 3 millióan. illetve még a nem szavazó 3 milliónak egy jelentős része. és van 2 millió ellenzéki, akik ezekben nem vennének részt. mert őket ez a náci haláltáborokra emlékeztetni.

2020.08.14. 19:23:57

@Főnix Oszlár Gazdag:
tehát ez mind olyan program, ahol kiáll a pártitkár. és mond egy a beszédet. ez teremt normalitást. nemzeti idealizmus. de ez nem kirekesztő. nemzetközösségi keretek között teremtik meg. meghívják debrecenbe a román operaénekest. vagy ma nyílik az új koreai intézet. és nincsenek tüntetések az utcán, mint minszkben. a tündérkertben is szól majd a jazz a debreceni dixieland jóvoltából.

ehhez nem kell többpártrendszer. abból következik a kultúrharc. egy magyar állampárt, erdélyi testvérpárt és a párton kívüliek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:25:34

@cvsvrs: Ami nem adaptálódik, az életképtelen, tehát degenerált. Ami degenerált, az nem versenyképes. Tehát segíteni kell abban, hogy versenyképessé váljon. Ez a nemzeti érdek. Na de az a párt, amely 2020-ban is a késő Kádár-kor színvonalát tekinti célnak, az eldobandó. Az 50-60 éves szavazócsoport uralma már csak pár évig tart. Ha ezek mennek, akkor megy a Fidesz is. A jövő már majdnem itt van.

2020.08.14. 19:32:23

@Főnix Oszlár Gazdag:
egy magyar állampárt, erdélyi testvérpárt és a párton kívüliek. ez a teremti újra a nemzeti idealizmust. a modernizáció is ebből következik. kétségtelen, hogy nem plurális többpártrendszerre van alapozva. ez kulturálisan nem a nyugat. de politikai értelemben nem is kelet. ez nem minszk. nem tartóztattak le több ezer ellenzéki tünetőt. ez egy mai lakótelepi fieszta.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(25).jpg
kósa lajos sakkozik a gyerekkel.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(6).jpg
ez a szocialista idill.

Rodney_2 2020.08.14. 19:36:26

@Reding Roli: @Főnix Oszlár Gazdag:
No, sok ember számára le fog egyszerűsödni a választás 2022-ben

index.hu/belfold/2020/08/14/szivarvanyos_zaszlot_tuztek_ki_a_varoshazara/

székely zászlót kitűzni fasizmus, buziszászlót kitenni kúlság

index.hu/belfold/2020/08/14/jegyescsomag_terezvaros_azonos_nemu_parok/

Ezeket tényleg a fidesz fizeti, vagy debilek.
Régi SZDSZ szavazóként emlékszem amikor hopp, eltüntek. Az utolsó választásukra 2 üzenetük volt: a cigányok és a homo izé védelme/támogatása. Gondolták hogy ez 5+5 % a társadalomban, ezzel simán bejutnak. Kaptak valami 2,4%-ot és kiestek. Persze azóta sokat fejlődött a társadalom.
Volt valamikor felmérés Magyarországon a homofóbiáról?

Állítólag az USA-ban 10-15 éve megcsinálták, hogy megkérdeztek szülőket mit csinálnának ha kiderülni hogy a gyerekük "homo sapiens" és több mint 50% azt válaszolta hogy kitagadná. De lehet hogy ez csak egy vicc volt.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:37:56

@cvsvrs: De sajnos nem a nosztalgia, nem az idill, nem a kelet, nem a nyugat, nem a Sanyi elképzelése, hanem az adaptációs képesség dönt a túlélésről. A késő-Kádár-kor meg nem az adaptációs képesség csúcsa volt. Azaz a Fidesz úgy fog járni, mint az MSZMP. Lehet, hogy jogutód pártja is lesz, például a Fesz vagy a Fisz tök jó utódpártnév lehetne, mint MSZMP->Mszp.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:43:19

@Rodney_2: Én azt szeretem, amikor az 5%-nyi LGBT közösség felel a 95%-os hetero népesség alacsony szaporodási rátájáért. Na hiába, egy-két ilyen zászló, oszt a 95%-nyi hetero csak nem vállalja be a második-ötödik gyereket. Mer a zászló a zoka. Azé nincs gyerek.

2020.08.14. 19:50:23

@Főnix Oszlár Gazdag:
na de ha nem versenyképes, akkor miért jön ide a koreai intézet? vagy miért nyit irodát a bosztoni mit? vagy miért szavaz a fideszre az mta 60%-a? értem, hogy 40% ellene szavaz. értem, hogy ezekre is van magyarázat. 60% meg van félemlítve. az akadémikusok is. olyan nagy az elmnyomatás. értem, hogy 13.6%-os a gdp visszaesés. az euro övezetben ehhez hasonló 14%. de ha ezek után nem viszik csődbe az országot, akkor alighanem fideszt fogják újraválasztani. és joggal. mert az ellenzéki pártok egy kisebb válságban is bedobták a törölközőt mondván, hogy el kell adni mindent.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:52:26

@cvsvrs: Á, ha komcsik lennének, akkor is jönnének. Ócsó a munkaerő meg kedvezményt kap. Ne vedd személyes preferenciának. Még egy LGBT párt esetében is jönnének.

2020.08.14. 19:58:39

@Főnix Oszlár Gazdag:
evolúciós nézőpobntból az mszmp volt a sikeres állampárt. és most a fideszes sikeres. az éli túl a rendszerváltást. az összes többi politika párt, népmozgalom jelen állás szerint szétesik. a jobbik is, a momentum is. a dk-nak már nem lesz utódpártja. persze lehet, hogy ezek összefognak és elsöprik a rezsimet. de borítékolhatóan a fidesznek lesz újabb kétharmada. a fideszben vannak politikusok. kósa lajos sakkozik a lakótelepi gyerekekkel.
m.blog.hu/sa/sakkozzmindennap/kadar_janos_fiatalok_kozott_604324_43031.jpg

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:01:12

@cvsvrs: Kívánom, hogy a Fidesz olyan sokáig legyen sikeres és olyan sokáig uralkodjon, mint az MSZMP - DE mint az MSZMP ruszki csapatok nélkül. Aszondod van két jó év még hátra vagy jönnek vissza Sztyepánék?

2020.08.14. 20:15:04

@Főnix Oszlár Gazdag:
az uniótól függ. csak most nem szovjet, hanem a nyugat-német elvtársaktól. az eu egy új kgst. az orbánizmus kulturálisan a késő kádár korhoz hasonló. és ez lesz a szocialista lakótelepből.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(32).jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(33).jpg
mondhatod, hogy ezek az emberek nem versenyképesek. a gyerekeik se lesznek azok. lehet. de az ellenzék még ennyit se kínál nekik. semmit se kínál nekik az úgynevezett baloldal.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:20:37

@cvsvrs: Á, nehogy azt hidd. Pont ilyen pangás lenne a baloldal alatt is. De legalább kevesebb lenne a stressz. Én már ezért rájuk szavaznék.

2020.08.14. 20:23:33

@Főnix Oszlár Gazdag:
a lakótelepi fiesztára kimegy az állami népi együttes egy párosa.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(23).jpg
és operettszínházasdi.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(34).jpg
és erre mondják azt budapesten, hogy ez a "nemzethy" érzület. ők ebből nem kérnek. na jó és mit kínál úgymond a baloldal a lakótelepieknek? semmit. a vidnyánszky ezt elviszi az utolsó faluba is. erre lehet mondani, hogy ez nem elég jó, vagy nem korszerű. bármit. de az ellenzék a körúton kívülre nem kínál semmit se.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:25:59

@cvsvrs: A nemzeti érzülettel nincsen gond, csak ahhoz sem kell a pártállam. Meg a lakótelephez sem kell pártállam. Tehát lenne a Fidesz nélkül is ilyen. A kőrúton belül nem tudom mi van, nem nagyon ismerem azokat az embereket. De gondolom ők is ugyanolyanok maradnának, ha a Fidesz eltűnne.

Rodney_2 2020.08.14. 20:42:24

@Főnix Oszlár Gazdag: Nem, az a feminizmus miatt van :)))

2020.08.14. 20:42:45

@Főnix Oszlár Gazdag:
az mszp-szdsz kormányok idején nem voltak lakótelepi fieszták. ezt a szociális idillt, a nemzeti ideaalizmust az mszp és kádár után a fidesz teremti újra. olcsó népszórakoztatást teremt a párt. és ebből következik a kispolgári lét.

aztán lehet mondani, hogy ez nulla pártrendszerben is működne. a függetlenek elvben kiszoríthatják a pártokat. a realitás nem ez. hanem az egypártrendszer. mert a fidesz mellett a többi párt fölösleges. néhány független kell melléjük, akik ezt kontrollálják.

Khonsu 2020.08.14. 20:46:59

@cvsvrs:

Társadalmi és gazdasági modernizációt nem akar. Anélkül nem nem lesz képes bekapcsolódni a technológiai modernizációba sem. Pluralizmus, kapitalizmus és tudásgazdaság nélkül nem megy. Biorobotok senkinek sem fognak kelleni tíz év múlva, mert addigra az igaziak jobbak és olcsóbbak lesznek. A magyar társadalom elmaradása gondolkodásmódbeli. Szép és jó, hogy vannak ilyen programok, de a gondolkodásmód megváltoztatásához több kellene.

Khonsu 2020.08.14. 20:49:01

@Főnix Oszlár Gazdag:

Dehogy hiszem, én csak szórakozásból írogatok. Nagyon jó stresszoldó és még tanulok is közben. :)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:05:48

@Rodney_2: Ja, csak a nőkkel nem mertek nyíltan szórakozni, mert puff, akkor ottan megy 2022 a kukába. Na ja, karakán, bátor emberek vagytok. Minél kisebb és gyengébb egy célcsoport, annál bátrabbak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:08:40

@cvsvrs: Dehogy olcsó ez a népszórakoztatás. A soviniszta elmeroggyantaknak olcsónak tűnik, mert rájuk csak névlegesen költenek, de a Döbrögieknek kiosztott ezermilliárdok sokba fájnak. Oszt sikertermék sincs nagyon, csak jövedelembányászat. Még egy kis ideig.

Rodney_2 2020.08.14. 21:21:51

@Főnix Oszlár Gazdag: ezt biztosan nem nekem írtad :) Látod ezért gondolom néha hogy egy idióta vagy, pedíg amúgy okos vagy, csak néha nem jön át :(

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:23:12

@Rodney_2: Ja, sorry, azt hittem ezt te írtad. "Nem, az a feminizmus miatt van :)))". És de. Ezt te írtad. Akkor OK minden, nem? ;)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:24:03

@Rodney_2: Másrészt most komolyan, ki ír itt egyetlen konkrét embernek egy mondatot is?

2020.08.14. 21:26:07

@Khonsu:
azt a többletet a független reálértelmiség tudja megteremteni. az pedig 0 vagy 1 pártrendszerben képes érvényesülni. a sokpártrendszerben a párton kívüliek nem rúgnak labdába. lehet mondani, hogy ez az egy párt se legyen. mert a szabad piac, a hipermarketek is teremtenek ilyesmit. de a tesco ugrálóvár nincs annyira kulturált, mint a lakótelepi fidesz. és ha még azt meg is teremti. ezt már nem.
www.youtube.com/watch?v=yS-dUN9Jguw
errefelé ilyenek a rezsimszolgák helyi tévében .
www.youtube.com/watch?v=yixFyRHle5Y
ez a 80-as évek végének közkultúrája. bepillanthatunk a kulisszák mögé. ha felvonulók kérték is lenne, akkor talán még népszerűbb lehetne. három kivánság dévényi tiborral. a rendszerváltás van újratöltve. és ezt is a fidesz lépte meg.

Rodney_2 2020.08.14. 21:26:29

@Főnix Oszlár Gazdag: Szerinted miért van a fejlett nyugati társadalmakban olyan kevés gyerek hogy a fehérember a következő kb 2 generáció során egyszerűen kihal? Szerintem a fogyasztói társadalom és a feminizmus miatt. Ha szerinted másért, akkor mondjad. Ez nem a valakikkel szórakozás hanem root-cause analysis :)))

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:31:45

@Rodney_2: A válasz egyszerű: a modern fogyasztói kapitalizmus miatt. Jó reggelt! Ha nem kellene a mérhetetlenül sok munkaerő a tömegtermelésben, akkor még mindig normális lenne a gyerekfelhozatal, mert a nők otthon lennének. Másrészt mondjuk pont Európában nemigen kellene több lakosság, mert sok helyen az átlagos globális népsűrűség felett vagyunk már egyébként is. A fehér ember nem fog kihalni, csak nem lesz annyira domináns, mint a múlt században. A választás egyszerű: vagy kapitalizmus vagy gyerekszaporulat. A kettő egyszerre nem megy. Mint ahogy nálunk sem lesz babyboom, hanem csikorgó foggal jönnek majd az idegen vendégmunkás gyümölcsszedők, mert mocskos drága minden gyümölcs. Lesz még pár év hiszti, oszt aztán beüt a nagy felismerés: kő a munkaerő a jóléthez.

2020.08.14. 21:33:14

@Főnix Oszlár Gazdag:
mégis mi a sovinizmus? mai hírek. koreai kultrális intézet nyílt. kolozsvári román operaénekes játssza a verdi rigoletto címszerepét debrecenben. a fekete lennox Green jr és johnathan white mutatja be az amerikai focit az érdeklődőknek. ebony and ivory live togetherin perfect harmony. 80-as évesk kultúrája.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:35:33

@cvsvrs: A sovinizmus az egy agyfelépítési jellemző, amely ha megtalálható, akkor az adott egyén gyűlölni kezdi a más etnikai csoportba tartozókat. Tehát ha átviszik kiskorába Szlovákiába és szlováknak nevelik, védeni fogja a szent Szlovák hazát. Na ennyit érnek a soviniszták.

2020.08.14. 21:41:58

@Főnix Oszlár Gazdag:
budapest a progresszió. szivárványos zászló a városházán.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3421/34218/342189/34218939_5d486ec6f82efd94723f952280db533c_wm.jpg
na és a feketés barna az hol van a szivárványban? barna fény nincs a természetben. a szivárvány is kirekesztő.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:44:25

@cvsvrs: Szerintem keressetek egy még gyengébb, még kisebb ellenséget, amely totálisan védtelen, gyenge, béna, ország nélküli és milliomod részét alkotja a népességnek. És fogjátok rá az összes hibát és bűnt. OK? Akkor igazi férfiakká váltok. Bár már most is azok vagytok, ezt mindenki tudja. Bizonyítjátok nap mint nap.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 22:20:28

@Rodney_2: Aztán akkora öröm és boldogság fejlődő országban nulla születésszabályozási lehetőséggel nőként kitéve a férfi nyomulásának 8-10 gyereket szülni... Amik vagy kapnak enni vagy nem. Esetleg a fölösleget elverik a háztól és lesz belőle utcagyerek. Esetleg a lány csecsemőket eleve megölik vagy eladják. Neked fogalmad sincs arról sem, hogy milyen volt 150 éve sokgyermekes paraszti családban élni. Azt te csak hiszed, hogy akkora romantikus gyönyörűség volt! El sem tudod képzelni férfiként, hogy nőként nekem mekkora felszabadultság, hogy nem fő célom többé a szülés. Pláne úgy hogy teljesen tisztában vagyok a bioszférát ért súlyos károkkal, amiket az emberiség okozott. Feléljük az élővilágot! És te amiatt nyígsz, hogy nincs elég fehér bőrű utód!

Rodney_2 2020.08.14. 22:49:24

@Gamma Leonis: @Főnix Oszlár Gazdag:
Na ezt akkor beszéljétek meg: a 2 okos :)))

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 22:57:09

@Rodney_2: Á, mi hülyék vagyunk. A neandervölgyi-jobboldal az viszont okos. Szaporítótáborokba zárja a nőket, hogy 8-10 gyerek szülessen, majd katonákat nevel a túlszapordó népességből. A katonákkal meg megrohamozza a nukleáris robbanások gombafelhőit. Derék dolog, férfimunka lesz.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:03:26

@Rodney_2: Hát, a duónk nem bővül veled trióvá, mert nem az eszed beszél belőled, hanem a félelmeid és a vágyaid. :D Azt az összefüggést sem ismered, ahol 70 év az átlagéletkor vagy már megközelítette, ott mindenhol csökkent a gyerekszám!
A generációk feltorlódása, a nők munkába állása, a születésszabályozás áldásos lehetősége, a minőségi élet megteremtésének esélye, hogy az ember önmagában sokáig produktív lehet mind fölöslegessé teszi az esztelen mértékű szaporodást.
Neked arról sincs fogalmad, hogy milyen mértékben laktuk le pár száz év alatt Európa tájait, mekkora tájsebeket ejtettünk, milyen mértékben szennyeztük a környezetünket stb. És közben a klímaváltozás is zajlik. De neked tényleg az a legfőbb gondod, hogy a fogyasztói társadalom és a fránya feminizmus miatt nincs elég fehér bőrű utód. Talán nincsenek gyerekeid? Ha ennyire zavar a kevés gyerek, keress asszonyt, teremtsetek együtt nagy családot. Mi akadályoz meg ebben?

Rodney_2 2020.08.14. 23:04:43

@Főnix Oszlár Gazdag: Te nem is érted amit olvasol :(
Amellett érveltél hogy CSAK a fogyasztói társadalom az ok, a feminizmus nem. Erre előkerült egy feminista aki elmondta hogy mennyire szar szülni és különben is a fenntarthatóságot a fehér ember kihalasztásával kell elérni, a 4 milliárd néger néhány évtized múlva az rendben lesz :)))) Szóval ne velem vitatkozz hanem vele.

2020.08.14. 23:13:45

@Gamma Leonis:
van egy vasbeton, gipszkarton irodaház az mondjuk káros a bioszférára. egy kisgyerek, amelyik megszületik, szopik, alszik, fosik. na az nem. az jótékony a bioszférára.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:18:51

@Rodney_2: A feminizmus azért lehetséges, mert van fogyasztói kapitalizmus. Tudod, a feminizmus, a számítógép, az internet, a Facebook, a mobiltelefon, a sajtburger, a kényelem stb. stb. mind-mind azért lehetséges, mert van fogyasztói kapitalizmus. A fehér ember meg nem hal ki, ez sületlenség. Afrika szaporodása is meg fog állni, ha a fogyasztói kapitalizmus elterjed. Mondom, nem kell a neandervölgyi-jobboldal hisztériája. Nincsen világvége, csak ha továbbra is hallgatunk a neandervölgyi-jobboldalra. Na ők képesek egyet összehozni, csak hogy igazuk legyen.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:21:53

@Rodney_2: Leírtam, hogy mennyire rettenetes dolgok vannak a fejlődő országban, milyen terror a nőnek, hogy nem tud a nem kívánt terhesség ellen tenni, és ezért csak szül és szül, mert a férfi meghágja. Egyáltalán nincs rendben a jelenlegi egyedszámunk, a 7,7 milliárd! De mielőtt a "négerekre" kennéd a bioszféra drámai hanyatlását, azért a fehér ember bőven hatékonyabb a pusztításban. Ha már hallottál az ökológiai lábnyomról, akkor tudod, hogy mire gondolok.
A klímaváltozás mindenkire hat, senki sem ússza meg az ökoszisztéma összeomlását. Tehát egyformán fogunk nagy számban szörnyet halni 20-30 éven belül.
Na, és most tessék asszonyt fogni, sok-sok gyereket csinálni neki. Mit sem törődve a tényleges bajokkal, amik már fölénk tornyosultak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:23:00

@cvsvrs: Persze, mert a neandervölgyi-jobboldal azt hiszi, hogy a megszülető kisgyermekek nem fogyasztanak, hanem parasztgatyában rohangásznak a pusztában egész életükben, tücsköt zabálva. Ja, nem. Azok is fogyasztani akarnak.

2020.08.14. 23:28:28

@Gamma Leonis:
ha jól értem, hogy a termőföldön, a parasztházba született csecsemő kártékony a bioszférára. ezzel szemben a modern nőnek az életcélja, hogy egy vasbeton irodaházban gipszkarton irodában férfiakat egzecíroztasson. mert az a jótékony a bioszférára. tényleg?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:32:16

@cvsvrs: Fenntartható népesség és fenntartható gazdaság kell. Ha egy nő okosabb, mint egy férfi, akkor meg egzecíroztasson. A hatékonyság alapja a meritokrácia, az meg nem örökletes.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:36:39

@cvsvrs: Egyáltalán nem ismered az ember vs. természet küzdelem szomorú történetét. Amikor az első letelepedett embercsoport irtani kezdte az erdőt nyersanyagért és feltörte a földet, hogy bevesse, ott elkezdődött a természet hanyatlása. Mostanra olyan hatékonyak lettünk, hogy nincs túl sok ideje hátra az ökoszisztémának. És így nekünk sem. Teljesen mindegy, hogy az a szerencsétlen utód vasbeton kórházban születik meg, vagy az anyja egy kunyhó föld padlójára szüli meg.
Az ember természet-ellenes lény. Feléli az élővilágot, hogy egy nagyon bizarr életellenes civilizációt építsen fel, ami inkább kártyavár mint tartós képződmény.
Nekem nincsenek utódaim. Tinédzserként felismertem az ember tragédiáját.

2020.08.14. 23:45:12

@Főnix Oszlár Gazdag:
na de a parasztház termel és fogyaszt. nem vagyok a parasztháznak kizárólagosan szerelmese, mert városi vagyok félig. a vásárváros is még termel és fogyaszt.

a főváros már csak fogyaszt. az nem piaci működés. behordják az árut. kifelé nem jön semmi csak a szar, a húgy, a szemét, a kultúrszemét. na most ez közszolgáltatásokat se nyújt. mert az elnyomja az egyént. az lmbtq közösséget. sötét elnyomatásban élnek. ez az orbán kibaszott erős lehet, hogy ennyi embert egymaga elnyom. vagy az ellenzékiek kibaszott hülyék.

2020.08.14. 23:56:04

@Gamma Leonis:
és mi újság a holddal. nem sok ember járt arrefelé. ki irtotta ki a bioszféráját.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.15. 00:08:06

@cvsvrs: Annak sose volt. A naprendszerben a Föld az egyetlen bolygó, amin az élet kialakult. És ezt éli fel az emberi faj.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.15. 00:43:49

@cvsvrs: Összefoglalom a lényeget. Az emberi faj túl sokat vesz el a bioszférától, amivel a saját létalapját is feléli. A természet közömbös. Nem ismer morált, a jót és rosszat. Ezért akár teljesen felszámolhatjuk a természetet. Szinte lényegtelen, de melegvérű, lélegző, fogyasztó állatokként nagy szükségünk van az élővilágra, az ökoszisztémára. Ha mindent tönkretettünk, csak a másik ember marad mint erőforrás. Amit inkább nem részletezek, hogy mit jelent.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.16. 12:59:08

@cvsvrs: Világosan leírtam, hogy a természet nem ismer jót és rosszat. Volt már néhány fajkihalási hullám. Hogy a mostaninak az emberi civilizáció az oka? Lényegtelen.
Amit nem veszel figyelembe, amit elképzelni sem tudsz, hogy az ember milyen mértékben képes átalakítani a környezetét és ezzel milyen negatív folyamatokat indított el, amik viszont hatnak rá is! Ezek közül csak egy a klímaváltozás, ami drámai módon fogja átalakítani a világot. És igen, minden ember, én is, negatívan hat az élő környezetre. Egyszerűen pusztítók vagyunk. Akár egy vírus.
Még egyszer írom, nyugodtan szétbarmolhatjuk az élővilágot, és az sem számít, hogy fajkihalási hullámot generálunk. Bár az ökoszisztéma összeomlása minket is alaposan fejbe kólint. Ilyen az élet. Közömbös. De szívós és fennmarad.
Amit te nem tudsz, vagy nem vagy rá képes, globálisan szemlélni az egész rendszert. Én mindenhonnan veszek fel adatokat a világképemhez és folyamatosan gyarapítom ismereteimet az élővilágról.
süti beállítások módosítása