1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.03.17. 19:40 HaFr

A rendszer neve: inkompetencia

Képtalálatok a következőre: incompetence

A rádöbbenés ideje lehetne ez a hét egy valamennyire még lelkiismeretes embernek. Szkeptikus vagyok. Ezt bírta eddig összehozni a kormányfő a szakembereivel (hadd tekintsek most el ez utóbbi szó felcímkézésétől):

- Az első reflex, hogy rátolták az "illegális migrációra" a koronavírus terjesztését. Éppen csak nem tulajdonítottak nekik -- akik irániak éppen annyira illegálisak, mint Orbán -- szándékosságot. 

- Eközben erősen kétséges, hogy  valójában ők voltak az első betegek. De egyébként is, mit számít ez, de tényleg??

- Eleve elkéstek a válságra való felkészüléssel. Nem kellett volna minimális belátóképességnél több (és hát ennél, halljuk elégszer, messze többnek van birtokában Orbán, ugyebár), hogy legkésőbb az első igazolt Kínán kívüli beteg megjelenésekor elkezdjék felkészíteni az egészségügyet. A második napon kirúgni a tökéletesen alkalmatlan Káslert. De hát Kásler persze csak szimptóma. Orbán szimptómája.

- És nem ennyit, de ennél jóval több időt veszítettünk, aminek legfájóbb fejezete az iskolákkal való szarakodás, a tanárok megfenyegetése és a kriminalizálásukra tett bájos kísérlet volt. Amihez járult a digitális oktatásról való hazudozás (a hiányzó kompetenciákra ott a Magyar Posta, mondták -- tényleg ezt mondták). Azóta a pedagógusok (!) szakmányban gyártják a megosztható digitális anyagokat (a hazudozást ennek kapcsán Czunyiné folytatta a parlamentben nagy tapsvihar közepette azt állítva, hogy itt már két éve gőzerővel folyik az iskolák digitális átállítása, tulajdonképp csak az utolsó simítások vannak hátra). A törzsi tájékoztatókon semmi használhatót nem tudhatunk meg, az ilyesmire való igényt kikérik maguknak, Kovács olyan stílusban nyomja, mint egy utolsó kommunista gazember, a fringe-ken a legszorgalmasabbak pedig már a nyilvánosság betiltásával flörtölnek. (Az jó volna, abba -- ha csak a kormányzati tájékoztatásra volnánk utalva -- garantáltan belehalnánk.)

Azóta is hazudnak az egészségügy felkészültségétől, aminek nyilvánvaló jele, hogy medikusokért rimánkodnak (mivel a 65 év feletti orvosokat hazaküldték, van olyan osztály, ahonnan az orvosok 70%-a távozott), maszkok nincsenek, fertőtlenítés a közintézményekben nincs, az országba ma is lázmérés nélkül lehet belépni, de legalább csak magyarok tehetik már, egy főre talán a legkevesebb tesztet nálunk végzik. A kórházaink kevés kivétellel olyanok, hogy sírtunk volna 30 éve, ha ezt előlegezi meg nekünk valaki 2020-ra. De 10 éve is, amikor azt állította magáról Orbán, hogy mindent egy pillanat alatt rendbe tesznek. Közben Orbánnal nem kevesebbnek, mint a civilizációnak fordítottunk hátat.

És hát rendbe tettek itt sok mindent. 265 forint helyett 350 az euró, tízezermilliárdok kerültek ki a közegészségügyből, az oktatásból és a nyugdíjrendszerből -- az állam gazdasági funkcióit ellenben úgy felhízlalták, hogy majd kicsattannak. Az ország mégis gyenge. Gyenge és szegény a társadalma, a honos gazdasági vállalkozások többségében -- ki fog derülni rövidesen -- nincs két-három havi puffer, hogy túléljen pl. egy jelentősebb válságot, gyenge az intézményrendszerünk, gyenge az erkölcsi rendünk. Törzsek meg akciócsoportok ide, katonai juntára utaló jelek oda (most épp 140 vállalatot akarnak katonai irányítás alá vonni ún. stratégiai megfontolásokból), Orbán minden intézkedése a gyengeségen tett újabb és újabb erőszak, mint eddig. Kivételes állapot volt idáig is, amelyben folyamatosan megmutatkozott, hogy ki a szuverén (nem a nép, hanem a vezér) -- a mostani helyzet csak egy más, újabb eszközökkel körbebástyázott kiadása ugyanennek.

Nem folytatom. Hiú remény, hogy saját logikája ellenében a rádöbbenés pillanata lesz ez az ország urának arra, hogy mit alkotott. Amit a víruspara most nyilvánalóvá tett a kormányzás objektív teljesítményével kapcsolatban, az ugyanis maga a rendszer. És a rendszer neve: inkompetencia. Ami kijött, napvilágra került, lelepleződött tegnapról mára, azt lehetetett volna még éveken át takargatni, hazudozni róla, nyomni a nacionalista dumát és vele tömködni be a kormányzati teljesítményben tátongó szakadékot. Most azonban íme, együtt belenézhetünk ebbe a szakadékba -- az országirányítás inkompetenciája megnyitotta szakadékba -- és talán eléggé rémisztőnek találjuk, hogy ne feledkezzünk meg róla. Ez a valóság, ami még tovább fog súlyosbodni, amíg csak ezek a helyükön maradnak.

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2815531102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ijontichy 2020.03.17. 20:30:05

@poszt: - "Eközben erősen kétséges..." Joggal kételkedsz (nem mintha számítana), de legalább -1 hét (amiről csiripeltek azok a "piszok" honi verebek a jobbik felemnek a "dróton"), csak azok nem voltak perzsák, így nem feleltek meg a kívánt narratívának.

-"kriminalizálásukra tett bájos kísérlet volt." Nem csak tanároké, de hát ezen sem kell csodálkozni. A bolsi örök, és tudjuk Csikatilo polgártárs is csak mese volt.

- "maszkok nincsenek, fertőtlenítés a közintézményekben nincs" oldalbordámnak köszönhetően egy 25-ös csomag gumikesztyű - vírustól függetlenül - volt itthon, míg ex-kolleginája otthonról arról panaszkodott (pszt...), hogy az egész osztály kapott egy dobozkával (osszák be egész hétre, az 100 db., tudod mire elég...) :-(

- "265 forint helyett 350 az euró" Mindjárt jön @cívis , és elmagyarázza miért jó ez az egyszeri magoriaknak :-/

- "most épp 140 vállalatot akarnak katonai irányítás alá vonni" Hát... a helyzet (és a társadalom ostobaságának) kihasználáshoz viszont mindig is nagyon értettek ;-) Jó kezekben lesznek majd Lőrinc barátnál :-(

- És a rendszer neve: inkompetencia.
Ámen. :-(

Moin Moin 2020.03.17. 20:53:38

Látod, ez nem jutott az eszembe: hogy az Orbán-rezsimet egy vírus viheti el!

...De nem rossz ötlet: ha ez nem, akkor veszünk az észak-koreaiaktól valami még faszábbat!:)

abdul hackeem 2020.03.17. 21:16:13

Igen, ez az ország gyenge. Fejben nagyon.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2020.03.17. 22:00:23

A 2rul sportszer cég "fergeteges" sikerét látva a következőt írta valaki: Lopással és hazudozással nem lehet brandet építeni..és..járványt sem kezelni.

ijontichy 2020.03.17. 23:32:05

@fuxosbömis (ex kacagányos): A bolsik képtelenek letenni arról a vágyukról, hogy narancsot termesszenek ;-)

DrGehaeuse 2020.03.18. 08:35:38

A rendszer neve: kner am: korrupt nemzetnyomorítók együttmutyizási rendszere.

Csupa kisbetűvel mert megérdemlik. Nem úgy mint Nemecsek Ernő.

Az államforma : Imposztorság

DrGehaeuse 2020.03.18. 08:46:15

Beceneve: Einkompetencia

Csak egy kompetens van mindenben: a szuverén (orv-bán).

Célkereszt 2020.03.18. 09:07:07

Mégis mit vártunk egy fasiszta rendszertől. Most mutatkozik meg, hogy mennyire nem hatékony az egy központból szervezett államhatalom. Ideje lenne, hogy Orbán konszolidálódjon, hogy kidobja inkompetens nyaloncait és igazi szakértőket válasszon. Kételkedem, hogy ez lesz. Az ellenzéki polgármesterek, ugyanígy inkompetensek persze, mert ugyanolyan rugóra jár az eszük, mint a Fideszeseknek.

DrGehaeuse 2020.03.18. 09:20:59

@Célkereszt: Egy fasiszta rendszer is működhetne valamilyen szinten, mint anno Franco pl. vagy ott volt Pinochet Chilében, avégén Chile volt délamerika kistigrise.

Az a baj, hogy ezek mindenben csak gagyi mutyizós pöcsfejek. Még fasisztának is szarok!

Célkereszt 2020.03.18. 10:05:11

@DrGehaeuse: Érdekes, hogy az említett fasizmusok is milyen szépen átmentek demokráciába. Valamiért az emberek nem tűrik sokáig. Ezért vannak folyton harci lázban. Csakhogy a vírus nem egy súlycsoportban van a migránsokkal.

ijontichy 2020.03.18. 13:55:08

@DrGehaeuse: Hehe... emlékszem kora ifjúságomra, hogy milyen csúnyán nézett rám pártfunkci tanerő (hál'stennek kevés volt az életemben ebből a fajtából), amikor gyermeki ártatlansággal rákérdeztem, hogy mit is jelent ez, hogy szolidaritunk egy halott emberrel (Allende)? :-)
Kábé Kovács Zozó, amikor a vírusról lényegi kérdéseket tesznek fel neki. :-D

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.20. 09:05:41

@Quercus Maximus:

"a piac mindenhatóságába vetett hit romokban"

Dehogy: a piactorzító állami intézkedések 'sikerei' érnek be napjainkban.

"a közösség"

A lincselő csőcselék is közösség.

2020.03.20. 11:29:14

@neoteny:
a dk választóinak 81%-a politikai viták helyett most nemzeti összefogást sürget és és országosan 11% mondja azt, hogy nyugati típusú liberalizmus, a többpártrendszer, a politikai viták viszik előre a társadalmat a századvég mérése szerint legalábbis.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2003/20200320.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.20. 23:58:59

Mi történt, a blog vezetése mellé is katonai biztost rendeltek ki?

abdul hackeem 2020.03.21. 11:44:11

@civisvarosi: Aha, hogy te már itten a rendeleti kormányzást készítgetted elő. Ügyes.

Bogomil 2020.03.21. 12:49:32

Azért ne lepődjön meg senki, ha az idő múlásával Orbán fanjai körében növekszik majd népszerűsége, és a nem kifejezetten ellenzéki, de nem is NER-párti polgárok közül is egyre többen elismerik, jól kezelték a járványt – még akkor is, ha valójában kifejezetten rosszul, ahogy a poszt is írja, dilettáns módon.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 14:35:42

@abdul hackeem:

"te már itten a rendeleti kormányzást készítgetted elő"

unionista mindig is metaszinten mozgatott bennünket.

www.youtube.com/watch?v=rgc_LRjlbTU

2020.03.21. 20:37:43

@neoteny:
commend. com - valakivel. mend - kijavít. megment. ebből lesz a mandátum. a kommentekből. az hinné az ember, hogy latin. ez is magyarul van. figyelni kell a szavakra. confidence. a fidesz trükkje.

2020.03.21. 20:40:49

@neoteny:
a parancsnok megdícséri az embereket, hogy kimentettek másokat. commend. és ezért megválasztják. ide figyeljél komám. a kocsmában így kommentelnek. ugye. magyar is. latin is.

2020.03.21. 21:04:25

@neoteny:
melyik volt az első fogyasztói társadalom? az ősi magyar. amikor az ősmagyarok együttéletek a sumerekkel. consumer. na ugye.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 21:07:10

@civisvarosi:

"melyik volt az első fogyasztói társadalom?"

Amikor Og meglóbálta a mammutcupákot Oginette orra alatt, hogy cseréljenek.

2020.03.21. 21:34:45

@neoteny:
a vitában kell néhány vicc. debate. de bátor. de+batre. tényleg. to beat. botoz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 21:40:37

@civisvarosi:

"a vitában kell néhány vicc."

Ahol is a hangsúlyos szó a 'néhány'.

2020.03.21. 21:42:09

@neoteny:
hogy döntsük el? decide = de + caedere (cut). ketté vág. latin is, angol is, magyar is. kétségestelenül így van kérem szépen, vagy mégse? ha valaki nagyon akarja, akkor lehet finnül is. a magyar tudományos akadémián.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 21:48:49

@civisvarosi:

"hogy döntsük el?"

16 Gyümölcseikrõl ismeritek meg õket. Vajjon a tövisrõl szednek-é szõlõt, vagy a bojtorjánról fügét?

17 Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

18 Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

19 Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tûzre vettetik.

20 Azért az õ gyümölcseikrõl ismeritek meg õket.

-- Máté 7

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 22:00:15

@civisvarosi:

"akkor a cut: (ketté) vág. így érti a paraszt."

16 Abban az idõben jött a királyhoz két parázna asszony, és megálla õ elõtte.

17 És monda az egyik asszony: Kérlek uram, én és ez az asszony egy házban laktunk, és szültem õ nála abban a házban.

18 És harmadnappal az én szülésem után, ez az asszony is szült, és együtt valánk, senki idegen nem volt velünk a házban, hanem csak mi ketten valánk abban a házban.

19 És ennek az asszonynak éjszaka meghalt a fia: mert ráfeküdt.

20 És felkelt éjfélkor, és elvitte az én fiamat mellõlem, mert a te szolgálóleányod aludt, és azt maga mellé fekteté, míg az õ meghalt fiát én mellém fektette.

21 Mikor pedig hajnalban felkeltem, hogy megszoptassam az én fiamat: ímé, megholt; de reggel jól megnézegetvén, látám, hogy az nem az én fiam, a kit én szültem.

22 Monda pedig a másik asszony: Nem úgy van, az én fiam az, a ki él, a te fiad pedig az, a ki meghalt. Amaz viszont monda: Nem, hanem a te fiad az, a ki meghalt, és az én fiam az, a ki él. És ekképen versengettek a király elõtt.

23 Akkor monda a király: Ez azt mondja: Ez az én fiam, a ki él, és a te fiad az, a ki meghalt; amaz meg ezt mondja: Semmiképen nem, hanem a te fiad az, a ki meghalt, és az én fiam az, a ki él.

24 És monda a király: Hozzatok nékem kardot! És mikor oda hozák a kardot a király elé,

25 Monda a király: Vágjátok két részre az eleven gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak.

26 Ekkor monda az az asszony, a kié vala az élõ gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki az élõ gyermeket, és ne öljétek meg õt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté.

-- 1 Királyok 3

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.21. 23:52:30

@civisvarosi:

"ki van dumálva"

Hát ez az:

akkor a cut: (ketté) vág. így érti a paraszt."

26 Ekkor monda az az asszony, a kié vala az élõ gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki az élõ gyermeket, és ne öljétek meg õt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté.

-- 1 Királyok 3

ijontichy 2020.03.27. 02:04:33

1997. évi CLIV. törvény
njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=30903.362487

Különös tekintettel a 6. címre. azon belül is a 74§-ra, avagy miért is kéne kormányzóvá koronázni, a "tízmillióból" arra pont legalkalmatlanabb embert :-/

lecsós 2020.03.27. 07:39:17

@civisvarosi:

Ezt valahogy nem tanítják az iskolában, meg még sok minden mást sem.
Azért az le kellene hogy essen, hogyha valaki kinyit egy iskolás történelmi atlaszt, akkor a Magyar Királyág területe oldalakon keresztül változatlan formában elég sokáig látható, a többi királyság meg alig. Az is szembeötlő kellene hogy legyen, hogy a középkori Magyar Királyság nagyhatalom.

mek.oszk.hu/02000/02096/html/saxon.htm
Idézet belőle:

"The historical and cultural links between Britain and Hungary are almost as old as the state of Hungary itself. Apart from Germany, Italy and France, it is to Britain and the British spirit that Hungary's cultural development is most indebted. There is a close relationship also between British and Hungarian political and constitutional thought. It was not for nothing that J. A. Blackwell, a political agent of the British Government in the first half of the nineteenth century, and a good friend of the Hungarians, called the latter "the Britons of the East", and Englishmen "the Magyars of the West".
Hoppácska.

Medieval English and Hungarian connections were determined and fostered by two factors: the consciousness of Christian community, and dynastic interests. As early as the first half of the eleventh century we find English guests at the Hungarian royal court, and those no lesser personages than Edward and Edmund. Edward, son of Edmund Ironside, married the daughter of King St. Stephen and stayed there until the year 1057. His daughter, St. Margaret, became the wife of King Malcolm of Scotland. Many Scotch families, like the Drummonds and Leslies, trade their descent from the Hungarians who followed the royal family to Scotland. "

Itt van pl az Uffington White Horse Oxfordshireben.

Sokat gondolkoznak rajta, hogy mi is lehet ez, mondanak ezt meg azt, hogy miért is keletkezett ez a fehér ló. Számomra ez egyértelmű, hogy az anglik az íjfeszitő népek közé sorolták magukat, és értették azt, hogy mi is az a hétbolygó rendszer. Tudták azt, hogy milyen korban élnek - halak korszaka - és hogy a fehér ló az a maga a tejút, onnan áradh a fény.
Na de ehhez a megfejtéshez ebbe hinni kellene. lehet hogy elfelejtették. Azt mondják az angolok, hogy a szokásjog alapján náluk a mai napig a törvénykezés alapja a tizedes rendszer. Mondtam neki, hogy ez számomra sem idegen, mivel ez az ősi szkíta-hun-magyar hagyományból levezethető. talán voltak nem véletlen.

Ránézel a térképre, és ott van egy nagy folt Európa térképe kellős közepén a középkorban, rá van írva, hogy Magyra Királyság. Azt csak egy akadémikus gondolhatja, hogy ez a folt nem valós, és kicsi annyira, hogy ne legyenek nemzetközi diplomáciai kapcsolatai, vagy uralkodóinak dinasztikus érdekei, főleg a Pozsonyi Csata után... /Tudtommal az anglik nem voltak ott a Pozsonyi Csatában /

Na ezért vesztették el a hitelüket ott fent, mivel nevetséges dolgokat védenek. Eljutottunk oda, hogy pl. egy átlag jobboldali 14-16 éves többet arról, hogy mi volt akkor, és tudja azt is, hogy a középkort csak akkor lehet megérteni, ha az ember megérti az akkori vallást, a magyar kereszténységet. Azonnal világos lesz az, hogy pl. a Magyar Király választható német római császárrá, de fordítva ez soha nem fordulhatott elő. Meg az is világossá válik, hogy a Magyar Királynak invesztitúra joga van. "...Válaszd Rómát" halljuk a rockoperában. Tényleg? Ugyan már! Ebből valahogy nem következik az, hogy itt térítettek volna a római papok, vagy hogy koronát küldött volna a nagy Róma ide. :) :) Szóval ezt azért el kellene mondani az iskolában, meg azt is, hogy minden "honfoglaláskori" sírban ott van a mellkereszt, mivel a nép keresztény volt, se nem Római, se nem Keleti, hanem követték Jézus Krisztus igaz hitét.

ijontichy 2020.03.27. 10:37:08

@quercuserdész:
index.hu/belfold/2020/03/27/tisztifoorvos_normativ_utasitas_hatarok_egyetemek_lezaras/

Megható, hogy nektek ennyire fontos a főni kis mentáhigiénés problémája ;-) Én ugyan inkább analitikushoz küldeném, mert az olcsóbb. De hát Mo. erős és gazdag ország. Pénz nem számít, az a legkevesebb (az egyszerű magyar zsebében).
Olvasom, hogy azé' a Ceci meghagyta neki a kijárási korlátozás bejelentését. Nehogy súlyosbodjon az állapota jövő hétig, amikor fölkenik :-D

ijontichy 2020.03.27. 12:11:59

@quercuserdész: Meg is látszik. Én viszont nem bírom a bolsibűzt (a kis férfias szivatást meg pláne nem ;-)). Ha vitya Strasbourgig jön - és rossz a széljárás - nekem már az a százegynéhány kilométer távolság is kevés. Ezért is tartok itthon Vomexet. Kár lenne a jó kajáért :-).
süti beállítások módosítása