1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.05.08. 07:16 HaFr

Miért "kollaboránsozzuk" Schiffert?

Képtalálat a következőre: „schiffer andrás”

(Egy FB-poszt apropóján)

Schiffer ott volt Bálványoson, alkotmánybírákat adott, sosem fenyegette a NER és a parlamentjének legitimitását, semmit nem ért el az LMP egyetlen lényeges mutatványában, az aktanyilvánosság követelésében.

A politikában a szimbolikus gesztusoknak és pozíciónak sokkal nagyobb a jelentősége/jelentése, mint a dumának, habár nála többet alighanem senki sem beszélt a magyar nyilvánosság utóbbi tíz évében. Ez a fecsegés nem leplezheti azonban a politikájának terméketlenségét. Az ő (szimbolikus) pozíciója hatásában kollaboráns, mert teljesen terméketlen volt, új pólust nem hozott létre, miközben mégis azt hazudta, hogy van. Az új pólus jövőbeni lehetőségét is komolyan diszkreditálta azzal, hogy a terméketlensége okán társutasa és nem alternatívája lett a NER-nek. Valójában csak egyet ért el: bebizonyította, hogyha nem tudsz a NER-ben valaki lenni, akkor kollaboránssá válsz. Az is lett akarva-akaratlanul. Van, aki szerint akarva, de szerintem erre nincs elég bizonyíték (ma még).

Plusz nekem ne próbálja senki azzal legitimálni Schiffert, hogy milyen a Gyurcsány: másként kártékonyak, Gy. nyilván nagyságrendekkel jobban, de ez már túl is megy azon a határon, hogy foglalkozzak vele. Ha úgy vesszük, a "karaktergyilkolás" az adekvát tisztelet jele, amelynek Gy-nyal szemben már évek óta semmilyen formáját nem gyakorlom. A tisztelt értelmiség meg felhánytorgathat nekem mindent, de semmi felelőssége a saját morális és szépérzékének ápolgatásán túl, ami mondanom sem kell, politikailag teljesen terméketlen. Orbánnak nem véletlenül volt az (első) Rubiconja, hogy még 1992-ben kilépett a kártékony értelmiségi fecsegésből és azóta a saját értelmiségét is csak szolgaként/beszállítóként tartja. Ha valaki le akarja győzni Orbánt, neki is az lesz első észrevehető gesztusa (noha ebből nem következik az értelmiség későbbi megalázása). Én próbálom ezt egyre komolyabban venni.

A közéleti, írogató értelmiség ebben az országban még sosem oldott meg semmilyen politikai problémát, csak elmélyítette, legfeljebb szétbeszélte őket. Nincs valós -- koherens és kiegyensúlyozott -- képe az országról, és amikor ezt mondom, a látható (ellenzéki) összértelmiségi produktumról beszélek, amely valamit fókuszáltan befolyásolhatna. Az értelmiség legtermékenyebb megnyilvánulási formája a kritika (vö. kritikai értelmiség), de mivel ennek (büszkén) se morális vetülete, se politikai programja (implementációs logikája) nincsen, a tényleges politikában csak romboló. Nothing actionable. Nem a zsemle kicsi, hanem a szájak nagyok.

126 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3513899022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdul hackeem 2018.05.08. 09:30:38

Az orbánizmus (és a NER) hatása az országra tulajdonképpen a lábasban lassan melegített békáéhoz hasonlítható.
Az ellenzéki munka viszont a kisvakond nadrágjának elkészítéséhez hasonlít, ami emberfeletti (csak kisvakondok által véghezvihető), hosszadalmas (len elvetése, learatása, áztatása, tilolása, fonása, stb.), kitartó összefogás (kell hozzá rák, sok hangya, gólya stb.), ami eleve reménytelen vállalkozásnak tűnik. Ehhez idomul a kommunikáció is.
Az elmúlt hetek tüntetései is ezt tükrözik. Nincs megfogalmazva cél, nincs terv, hogy hogyan jutnánk el a célba, ezután jöhetne a kommunikáció.
Szerintem.

2018.05.08. 09:48:44

@abdul hackeem:
egyik oldalon sincs cél, terv, stb. ez egy vallásvita a semmiről.

a zsidó schiffer abban hisz, hogy a szociáldemokrata felmenőit bebörtönző másik zsidó párt kikerül a hatalomból. úgy, hogy nem fognak össze a zsidó kapitalistákkal. orbán összefog a republikánusokkal, izraelitákkal, elvtelenekkel és szétverik ezeket. mert hogy őket az amerikai demokrata párt támogatja. és ennek a veszekedő értelmiségi társaságnak a fele pesti zsidó. és azon harcolnak, hogy melyik kerüljön a főhatalomba. ki a zöldebb. a képviselő gyerekek legyenek lilák. megszüntetik a narancsuralmat.

politikailag korrekt módon fogalmazva egy filoszemita csoportosulás vitázik a nagy semmin. orbán egy ügyes hatalomtechnikus. ezt kihasználja. azért választják meg, hogy szétverje a demokratikus ellenzéket. akik inkább összefognának a "nácikokkal".

ma este megint többet tudunk majd. este vajon hányan tüntetnek a parlament környékén. a kutyakomédia folytatódik.
index.hu/video/2018/05/08/kossuth_ter_tuntetes_feloszlatasa/
a washington post ír egy újabb posztot, hogy szörnyűséges diktatúra van. nézőpont intézet felméri, hogy 3 millió kormánypárti van és 2 millió ellenzéki, aminek fele nemzeti radikális jobbikos. a másik felének nagyobb rész gyurcsányista vagy karácsony gerista kisgyugdíjas. és ami marad az nem liberális, hanem underground. vagy valami ami arra se elég. schilling árpád kivándorol.

pléh professzor azt mondja, hogy vitázzunk az oktatásról. értelmes vita úgy lehet, hogy néhány alapdologban megegyezünk. amit mindenki elfogad. és ez hiányzik. tehát úgy tűnik, hogy a gyügyei parasztnak van igaza. előzetesen a vallás dolgait kellene tisztázni.

Kibic a toronyban 2018.05.08. 09:55:49

" Az értelmiség legtermékenyebb megnyilvánulási formája a kritika (vö. kritikai értelmiség), de mivel ennek (büszkén) se morális vetülete, se politikai programja (implementációs logikája) nincsen, a tényleges politikában csak romboló. "

Ki az értelmiség ? ... aki kritizál
Mit csinál ? .... kritizálja Orbánt
Hogyan ? .... morál és cél nélkül, vagyis erkölcstelenül és puszta élvezetből.
Mi a kritika a politkában ? .... romboló
Mit rombol ? .... Orbán csodálatos építményét.
Mi is az az építmény ? .... a felcsúti rokonság örökös élősködése és uralkodása az országon.

Az "értelmiségi" fecsegés helyett tehát építsük lelkesen egy szó nélkül az Orbán-Mészáros-Simicska-Tiborc és ötgyerekes szaporalataik kastélyrendszerét.
Mert 1200 stadion az nem terméketlen fecsegés, és 1200 ellető kastély a fidesznőknek sem terméketlen, mert sok fidesz csecsemő születhet benne, mint leendő milliárdos.

abdul hackeem 2018.05.08. 10:02:51

@444: Igen, a gyügyei parasztnak, főként ha nem csak kinnt néznél széjjel a Kossuth téren, hanem a parlamenten belül is. Nézd csak meg a minisztereket, a listáról bejutott képviselőket. Előre borítékolható, hogy a csüngőhasú ismét elbassza az újabb történelmi lehetőséget az ország modernizálására a keresztényi demokrácia lószarral. Basszátok meg.

abdul hackeem 2018.05.08. 10:05:17

Elnézést a trágárságért.

DrGehaeuse 2018.05.08. 11:26:43

NER, NER, NER ...

Nem értitek? Nincs itt semmiféle NER! Csak az önjelölt ál-elit csopotok és maffiák tehát a Korrupt NemzetnyomorítóK Együttmutyizási Rendszere van.

Vagyis KNER uralom van.

abdul hackeem 2018.05.08. 11:42:56

@DrGehaeuse: Oké dottore, értjük. Merre az arra? Hogyan tovább?
HaFr és kis pártja elkezd nekünk szemináriumokat(sic!) tartani?
Önköltséges MoMa táborokat szervez Mr.Bajusz a leendő konzi értelmiségieknek?
A gyügyei meggytermelők önképző köre fogja meghallgatni 444 előadását a káros hungarista eszmékről az istentisztelet után?
Távkonferencián hallgatjuk neoteny-t a Kapitalizmus alapjai című sorozatában? Amit aztán előadunk legalább újabb 100 embernek? Kinek?
Komolyan, hogyan lehetne ezt az eszmeileg, erkölcsileg, anyagilag lezüllesztett népséget valamilyen, bármilyen módon kimozdítani a nihilizmusból?

DrGehaeuse 2018.05.08. 13:02:54

@abdul hackeem: Megismétlem véleményemet:

"Ma a hatalom által nem "fogott" (és a "fogásból" szabadulni vágyó, gerincét még teljesen el-nem vesztett) maradék "nemzetben gondolkodó"-nak súlyos és halaszthatatlan feladata önmagát mint "Politikai Nemzetet" megszervezni és esélyt adni a Nép lehető legnagyobb részének hogy "Nemzet"-té emelkedhessen a modernizálódás és a vele járó polgárosodás által.

Ennek alkalmas módja pedig (mint már sokszor leírtam) szerintem az Alkotmányozó Nemzetgyűlés megszervezése.

Az LMP, Momentum, PKP, Együtt és (amennyiben nem tér vissza a radikál-náci vonalhoz) a Jobbik feladata lehet a KNER-től fenyegetett légkörben a parlamenten kívüli politizálás során az Alkotmányozó Nemzetgyűlés megszervezési módjának megvitatása majd pedig a megszervezés elindítása. Az lenne szerencsés, ha ezt elsősorban az alulról jövő önszerveződés gerjesztésével és segítésével tennék, félretéve mind ideológiai mind párt-szempontjaikat."

2018.05.08. 13:25:23

@abdul hackeem:
értsd már meg, hogy nem azért választották meg németh szilárdot, a csepeli birkózót, mert azt gondolják, hogy ő teremti meg a polgárosodást magyarországon. a "kis patkány" (errefelé így hívják a g fodor gábort) megmondta, hogy az csak retorikai fogás. azért választották ki őket és a "gülüszeműt" (az ő nevét nem tudom, de a magyar idők vezető újságírója), hogy szétverjék a komcsi, libsi társaságot. ez az a pesti srácok küldetése. a magyar polgárosodás előfeltétele.

és bárki eldöntheti, hogy hová áll. bárki kiállhat, hogy ő zsidó és a magyarok oldalára áll. és igen is trianon igaztalanul elbánt a magyarokkal. és legalábbis részben abból következett a holokauszt. ráadásul a magyarok álltak ki a zsidók mellett a makrorégióban. volt antiszemitizmus, de a német megszállásnak is köze volt hozzá. és talán nem volt ez véletlen. egyes zsidó családok mit műveltek az első háború végén, a két háború között és ez tetőzte a második háború utáni időszak. és a rendszerváltás idején belterjes értelmiségi csoportosulások. a magyar zsidók nem magyarok ellen elkövetett bűnének se szeri se száma. és a másik opció, hogy hagyjuk ezt a picsába. és lehet amerikába. ahogy polgár család is szétszéledt. zsófi egy senki izraelben. zsuzsa egy senki amerikában. és judit egy senki az enszben. polgár papa verheti a seggét. bosszút állt a magyarokon. a magyar sakkiskolát ne ők teremtsék meg. ha nem akarják a családot újraegyesíteni. ha nem értik, hogy az a gyűlölet amit a soros plakátok kapcsán éreznek az kizárólag a sajátjuk. ha nem értik, hogy a kényszerbetelepítés nem jó ötlet. kényszerkitelepítés az eredménye. bécsből lett elrendelve az egyik. berlinből a másik. esetleg nem minden rosszról a magyarok tehetnek. eddig kellene eljutni az egyik oldalról. és nem minden rosszról a zsidók tehetnek. eddig a másikon. de ha ez nem megy, akkor ki kellene mondani a válást. és meghirdetni a nemzeti keresztény államvallást. visszatérni magyarország királyi (nemzetközösségi) tradícióihoz. és ahhoz nem kell wahorn andrás és a bizottság. nem kell a zsidó kommunisták ellen lázadni a "liberális" zsidó semmirekellőknek. nyilván egy válás ilyen. a kényszerrel összeadott házastársak kígyót békát kiabálnak egymásra. andris bátyám nincs harag ugye. ha valaki kozmopolita, akkor menjenek bosztonba. elfogadjuk azt, hogy a világhírűek művészetéhez nem érnek fel a magyarok. szeretni fogjuk radnódit, mert hazafi volt és zsidó. szeretni fogjuk rejtó jenőt, mert szórakoztató volt. nem kellett volna őket a munkatáborba elvinni. de errfelé a amerikai vadászbombázók lőtték szét kossuth utcát. liberátor nehézbombázókkal. a legfeljebb kétszintes mezővárosias házak a pincékig beomlottak. a zsidók tapsoltak, hogy őket szabadítják fel. a nagy zsinangógát is szétlőtték. japán elleni légicsapásokat gyakorolták. az éremnek van egy másik oldala is, amiről nem szabad beszélni. a legegyszerűbb lenne a békében való csendes elválás. és visszatérés a tradíciókhoz. a nemzeti keresztény államvalláshoz. vagy játsszuk még azt, hogy soros alex tenyeréből etet néhány nímandot. és néhány drogos buzival összefirkálják a teret. és néhány ávós család, szabad bölcsészekkel a prolikat hergelik. a prájdon vonaglik néhány köcsög pávatollal a seggében. és jönnek a darutollasok. játsszuk azt, hogy jaj, szegény kis cigányok. elnyomják a gonosz nagy magyarok. néhány nyomorult szociológussal. ezt játsszuk még? meg hogy a geci orbán. és jönnek a migránsok.

de lehet ajánlatot tenni a kiegyezésre. nyitva van a pálya.

abdul hackeem 2018.05.08. 13:42:19

@444: Nem választották meg a beszélő krumplit. Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője nyert az ogy-i választásokon a csepeli vk-ben.
Már nem olvaslak, bérhazudozó félnótás hülyegyerek vagy, mint egresbéla, vagy te vagy az.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.08. 14:07:11

@444:

"a magyar polgárosodás előfeltétele."

Helyesen: Németh Szilárd "polgárosodásának" feltétele -- az ő alapítványa kapott 2 milliárd forintot a nettó adófizetők pénzéből a Birkózó Akadémiára.

2018.05.08. 14:14:58

@neoteny:
ahogy én látom(legalábbis, ha komolyan veszem ezt a 444.-et, ha egyáltalán megpróbálom) a magyar polgárosodás feltétele, hogy ne legyen vele megegyezés és a vége az lesz, hogy lesz közép-európai köztársaság, benne magyar nemzetiséggel is és sok vallással, 'oszt lehet polgárosodni(hát mit képzel ez? :D)

OkoskaTo:rp 2018.05.08. 14:29:49

Schiffer Orbán udvari ellenzékébe tartozik. Szerintem kevesen hullajtanak könnyet érte.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.08. 14:42:48

Schiffert csak olyan értelemben érdemes megemlíteni Gyurcsány kapcsán, hogy a hitelességét nem rombolta a vele (elkúróval) való bármilyen összefogás, közös plattform.

Én csodálkozom, hogy a Béndek féle értelmiség hogy nem vette még észre, amit Schiffer kezdetektől látott, csak soha nem tudta keresztülverekedni, hogy Gyurcsánnyal való összefogás terméketlen, és kudarcra ítélt.

Csak olyan formáció nyerhet, aki egyként utasítja el az MSZP-DK-PM vonalat, és a Fideszt, és integrálni tudja ezeket az erőket.

Ha lesz ilyen összefogás, annak lesz esélye legyőzni a Fideszt. Ha nem, akkor maradnak.

2018.05.08. 14:47:48

@Bánegressy:
a magyar polgárosodás előfeltétele egy átmeneti vallásbéke. van egy politikai csoportosulás, amelyik háromszor egymás után alkotmányos többséghez jutott. és egyébként a választóknak nagyjából 50%-a erre a csoportosulásra szavaz. a nyilvánvaló visszaélések ellenére is elsősorban velük szimpatizál. és van 20% nemzeti radikális. ők azok, akik néppártosodást.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32116924_10156128823636405_6625635220479541248_o.jpg?_nc_cat=0&oh=2aad9945b928be8731b948638ec026fd&oe=5B588FB9
ettől megrettennek a nem-nemzeti "liberálisok". ez legfeljebb 10%. és velük nem lesz egyezség. sehogy se. az szembenállás teljesen irracionális vallási jellegű. és faji jellegű. a pesti zsidóság többsége és a budai németség egy kis része. de ha valaki azt mondja, hogy ennek nincs etnikai jellege. rendben van. legyen ez egy filozófiai értelemben vett szembenállás. de ők ugye elutasítják a nemzeti keresztény államiságot. értem, hogy budaörsön abban érdekelt, hogy legyen még több hipermarket. de amíg az csak befelé hozza az árut, kifelé nem viszi addig a szabad kereskedelem a termelők számára előnytelen. miközben budaörs számára előnyös, és a főváros fogyasztók és a kisnyugdíjasok számára is. de a vidék számára és a termelésben érdekeltek számára összességében hátrányos. erre lehet azt válaszolni. mit számít az. iparkodjanak vidéken a munkások és a parasztok. a szolganépek. és egyébként egy 17.5 ezres medián méretű magyar településen egy családi vállalat versenyezzen a nagyvilággal. az átlagnak kellene versenyképessé válnia a "liberális" nézőpontból szövetkezeti rendszer kizárásával, mert hogy az agrárszocializmus. de ez egy vallási szembenállás valójában. a vidékies fejlődést egyesek próbálják kizárni. amivel globális metropoliszokat lehet létrehozni. ahhoz külső gyarmatbirodalmak kellenek. budapesten úgy gondolják, hogy erre való a vidék. csak ezt az alárendelt szerepet a köznép nem fogadja el. globális oligopóliumok helytartó elitjével szemben választja inkább a keleties oligarchákat. de az egyik oldalon egy extrém libertárius vallási közösség áll, és a konzervatív átnevelősdi se működik, lássad be, hogy fejlettebb a nyugat. mert nézd meg lower manhattan-t és kocsord alsót. és azzal se lehet választást nyerni, hogy az új űrkorszakba lépünk, mert ahhoz mégis hogyan kapcsolódik kocsord alsón.

mi a kiegyezési ajánlat a libsi, konzi térfélről a nácikkal szemben? a modernizáció? de az mit jelentene konkrétan? és még ott vannak a határon túliak. évszázados elnyomatásban kitartottak a magyarságuk mellett. a szocik azt mondják, hogy nem kellenek ők ide. abban nincs egyetértés, hogy magyarország célja az, hogy kárpát-medence többségi és kisebbségi magyar lakta területei újra összekapcsoljanak. ez most az iskolai ünnepség. ez a mainstream.
www.youtube.com/watch?v=EGQVwJuYkRs
de nem tiltakoznak a szülők. így szeretnénk élni nemzeti keresztségben a szomszédainkkal. mert így élünk legalább ezer éve. és egy csoportosulás ezt nem tudja elfogadni. azok nem-magyarok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.05.08. 14:54:14

Kiffer?
Akit szeret a NER?
Koffer!
Meneküljön, ki mer!

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.08. 14:54:29

@444:

"csak ezt az alárendelt szerepet a köznép nem fogadja el. globális oligopóliumok helytartó elitjével szemben választja inkább a keleties oligarchákat."

Vagyis másoknak alárendelt szerepet fogad el a köznép. Dave Lewis helyett Mészáros Lőrinc a keresztapa.

Kondom Keselyű 2018.05.08. 14:58:38

Schiffer a keves gerinces politikus egyike.
ket bune van :
- nem hajlando a gyurcsanyekkal kollaboralni a hatalomert
- nem hajlando a populista szoveget nyomni, amivel a primitv szarhazi magyar szavazokat meg lehet venni

2018.05.08. 15:08:44

@Kondom Keselyű: Ez jó volt! Schiffer gerinces politikus! Ha-ha, ha netán egyszer rosszkedvem lesz, akkor majd eszembe jut a szöveg és egy jót nevetek!
Mondok jobbat: Schiffer az Igazság Bajnoka! XD

2018.05.08. 15:09:16

@neoteny:
mészárosnak 200+ cége van. az elég sok ember érdekeltsége. nyilván orbán viktoré is. de ez egy cégcsoport, amiért a felelősséget egy személyben lőrinc koma vállalja. és egyébként kormányzati védettség mellett több ezer alkalmazottja és több száz beszállítója van . és ez adott esetben elég sok embernek megfelel. több tízezer családnak megélhetést nyújt. közvetve több akár százezer ember érdekelt a cégbirodalom működésében különösen vidéken.

a nyugati oligopóliumok is hasonlóan működnek azzal a különbséggel, hogy az államokkal való összefonódás nem ennyire nyílt, a nyertesek inkább a fővárosban összpontosulnak. de ezek ugyanannak az államkapitalista rendszernek ellenérdekelt szereplői.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.08. 15:14:51

@444:

"kormányzati védettség mellett több ezer alkalmazottja és több száz beszállítója van . és ez adott esetben elég sok embernek megfelel. több tízezer családnak megélhetést nyújt."

Úgy érted Mészáros Lőrinc szolganépe elégedettebb, mint a TESCO magyar alkalmazottai meg a TESCO magyar beszállítói? Meg az Aldié? Meg a Lidlé?

2018.05.08. 15:18:50

@444:
a köznép nem fogadja el. a globális oligopóliumok helytartó elitjével szemben választja inkább a keleties oligarchákat, akik kiegyeznek a globális oligopóliumokkal és így(közvetve) a köznép már önként veti magát alá ezek akaratának, mert a számára szimpatikus, vagy inkább megszokott keleties oligarchák közvetítik az akaratukat.
az összes többi blabla.
a határon túliakkal való szolidaritás is.
átbasszák őket és ők ebben még segédkeznek is.

persze én egy szóval nem mondom, hogy a globalizmus ellen ne kéne harcolni, de az orbanizmus(ultranácizmus) nem a globalizmus elleni harc, hanem lemaradottak, kívülállók harca a gl-ban való szerephez jutáshoz.
érthető, csak ez a fajta logika nehezen mukod egy már bejáratottnak tűnő metódusban. ugyanez a levitézlett olaj-, pénzügyi, ingatlan-, és iparbárók golfklubja odaát.
ez egy verseny, aminek megvannak a szabályai. nehéz újakat, vagy régi, kipróbált, kudarcot vallottakat kényszeríteni a versenyzőkre.
de próbálkozni lehet.
ha elegen, vagy már többségben vannak a levitézlettek, ami nem feltétlen jelent csődbe menteket(l.: trump), akkor van esély.
az igazi globalista ellenes az úgy ahogy van ellenzi ezt az egész(ha tetszik mindkét)brancsot. de ha nem ultraanarchista, nem akar golyót a fejibe egy árnyas sikátorban, akkor megpróbál valamennyire civilizált keretek közt fellépni, amíg lehetséges.
ha már nem, az gáz, de benne van a játékban.

Kondom Keselyű 2018.05.08. 15:23:49

@Dr. Trejo: nyilvan akinel gyurcsany-orban-vona a merce,az sosem fog egy Schiffert megerteni.

Kondom Keselyű 2018.05.08. 15:28:18

@444:
Penztaros Loricnek nincsenek cegei. O a kozepnz jelleget elveszitett adoforintokat kezeli.
A szazmilliardokbol egy kis apro csurran-cseppen neki is.
Nyilvan ez munkat is biztosit par embernek, ahogyan a vegyi fegyverek,atombomba fejlesztese,eloallitasa kozben is meg kell fizetni az emberi munkaerot.
Meg az ISIS-nel is van zsold.

2018.05.08. 15:37:03

@Kondom Keselyű: Igen, aki nem képes az elvhű, nem kígyógerincű Schiffer szellemi Csomolungmája előtt leborulni, az csakis egy poshadt lelkű, buggyant kripli lehet. Schiffer András egy hungarikum. Nem Széchenyihez hasonlítjuk Schiffert, hanem Széchenyit Schifferhez.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.08. 15:39:50

@Bánegressy:

"én egy szóval nem mondom, hogy a globalizmus ellen ne kéne harcolni"

Mi a globalizmus elleni harc helyes formája?

CleanYourRoom 2018.05.08. 15:46:55

Béndek Péter fecsegése nem leplezheti azonban a politikájának terméketlenségét. Az ő (szimbolikus) pozíciója hatásában kollaboráns, mert teljesen terméketlen volt, új pólust nem hozott létre, miközben mégis azt hazudta, hogy van. A közéleti, írogató értelmiség ebben az országban még sosem oldott meg semmilyen politikai problémát, csak elmélyítette, legfeljebb szétbeszélte őket. Nincs valós -- koherens és kiegyensúlyozott -- képe az országról Nincs valós -- koherens és kiegyensúlyozott -- képe az országról, a látható (ellenzéki) összértelmiségi produktumot tekintve, amely valamit fókuszáltan befolyásolhatna. Az értelmiség legtermékenyebb megnyilvánulási formája a kritika (vö. kritikai értelmiség), de mivel ennek (büszkén) se morális vetülete, se politikai programja (implementációs logikája) nincsen, a tényleges politikában csak romboló. Nothing actionable. Nem a zsemle kicsi, hanem a szájak nagyok.

Rot 2018.05.08. 15:48:35

@Kondom Keselyű: ezt a viccet még nekem nem mesélték

2018.05.08. 15:49:18

@neoteny:
csakis valamiféle autonómiá(k)ért való küzdelem, de nem az etnicista megy egyéb narkó nacionalizmus, meg mindenféle kiváltságeszmék erőszakos(bár a csábítás nagy) nyomulása.
ezzel együtt a globalizmus egy olyan berendezkedés, amivel együtt kell élni, csak ahogy a bácsi mondja, a társadalmat, vagy legalább a róla(magáról) gondoskodni tudó részét képessé kell tenni a vadhajtásai lenyesegetésére.

2018.05.08. 15:53:49

@Bánegressy:
bár tkp, ahogy én látom, honunkban a zOrbán elleni küzdelem a globalizmus elleni küzdelem egy formája is egyúttal.
zOrbán, ha úgy tetszik a globalizmus egyik vadhajtása, még ha látszatra nagyon is távol állnak egymástól.

pulicka 2018.05.08. 15:56:31

Nem értem, hogy az LMP kapcsán miért a sifferezés még mindig a téma, sokkal inkább bolondszélfúj dettike és balfasz ákoska elkergetésével kellene foglalkozni...mert most pont úgy tűnik, hogy Schiffer volt az egyetlen értelmes ember a pártban, ez a szerencsétlen agyhalott társelnök páros csak lerombolja illetve hagyja lerombolni azt, a mit ez a kollaboráns felépített, 22-ben így kiesnek a parlamentből is.

kentersturz 2018.05.08. 16:03:22

Tényleg, az LMP adott alkotmánybírókat a Fidesznek, pedig milyen jó lesz most, hogy szabad a gazda.
Ja de várjunk csak, a mostani kétharmad is az LMP lelkén szárad.
Persze, az se lett volna rossz, ha kétharmad híján, a megegyezési kényszer miatt, 2019-ben bekerül Morvai, esetleg Gaudi-Nagy is.

Prognozuoti Blasio 2018.05.08. 16:33:38

Gusztustalan, és patkány dolog Schiffer Andrást szidni és kritizálni! Egy igazi elvember, aki számtalanszor bizonyította objektivítását és elvhűségét! Soha nem mondott dacból sem nemet, sem igent csak azért, mert nem volt neki szimpatikus az ötlet gazdája!

Persze nagyon könnyű a fotelból fikázni az ellenzék VALÓBAN tiszta és elvhű politikusait. Könnyű szarozni a VALÓDI ellenzéket, hogy szégyen rájuk nézve ez az eredmény, és hogy leszerepeltek. Mintha ez bármennyire is rajtuk múlt volna! Az MSZP-DK fidesz által pénzelt műelenzékről most nem beszélnék. Ők a NER részei.

De kiváncsi lennék, hogy a sok megmondóember, aki szarozza az LMP-t meg a Jobbikot például, az mit csinált volna?!?
Nem volt programjuk? Dehogynem. Szakmailag korrekt volt? Igen! Volt elképzelésük hogyan kellene az országopt vezetni? Igen! Volt egy erős vezetőjük? A Jobbiknak az is volt.
És érdekel ez bárkit is egy választási kampányban? A legkevésbé sem!
Ezt a választást nem a teljesítmény, a szakértelem, és a rátermettség dönötte el. Ezt a gusztustalan lejáratókampányok, a szardobálás, a hazudozás, és a manipuláció vitte el oda, ahova jutott!

Kedves valódi ellenzéket szidó fotelforradalmárok! Tessék kipróbálni milyen a NER célkeresztjében lenni! Ki kell próbálni milyen érzés, mikor jó programod van, szakmailag felkészült vagy, neked van igazad, mégis a Ripost meg az Origo hamis híreire kell reagálnod minden fórumon, miközben a 7 millió ember a közmédiában csak a te féligazságokon alapuló lejáratásodat nézi!! Hajrá! Ki kell próbálni! Ki kell próbálni milyen, mikor a gyerekedet is drónnal figyelteti a hatalom!

És azt hiszitek egy feddhetetlen emberen nem tudnak fogást taláni? Majd gyártanak neki botrányt. Buzi lesz, vagy iszlám-imádó, migránsimporőt Soros-bérenc... Hogy nem igaz?!? Perlej, aztán talán kapsz valami kártétítést. Addigra erre hivatkoza az összes média lehozza a hírt, a cáfolatot pedig nem lesz kötelességük.
Olyan ember nincs, aki nem úszott el egy sárga csekkel, nem hajtott valaha gyorsan, nem büntették meg szabálytalan parkolásért, vagy ne lenne bármi apróság a múltjában.

Hát hajrá fotelforradalmárok! Lehet szarozni a Schifferhez hasonlókat, és MEGMUTATNI, hogyan kelett volna! Sok sikert!

Kondom Keselyű 2018.05.08. 17:06:34

@Prognozuoti Blasio:
ket dolgon mulott a fidesz goyzelme :
- az elkepeszto merteku sikkasztason,es a jol felhasznalt lopott penzeken (megyei lapok,nemzeti konzultacio)
- Az agyhalott szavazokon. nekik orban kell,nem Schiffer. Ahol egy Kosa, Sesztak nyerni tud, ott nem is erdemelnek a fidesznel tobbet.

Prognozuoti Blasio 2018.05.08. 17:37:12

@Kondom Keselyű: Nagyjából így látom én is.

És komolyan érdekelne, hogy ki az aki szerint ő ezt jobban tudta volna csinálni, mint Vona és Schiffer/LMP

horvathviteztamas 2018.05.08. 17:46:48

A szoc-lib életérzés röviden: aki nincs velünk az egy geci:)))

screpes 2018.05.08. 17:50:30

@horvathviteztamas:
akkor simicska egy vezető szoclib

kentersturz 2018.05.08. 17:59:58

Bauer T. sokkal tisztességesebb, mint a 'polgári' megmondók. Sose gondoltam volna.:(
drive.google.com/file/d/1saGM3pqgeGNJNB7O2UxARn1tsTTxwqb9/view

Pop40 2018.05.08. 18:51:15

Hála istennek eltakarodott, ideje volt már, hamarabb kellett volna. Remélem, viszi a sleppjét is.

A fidesz biztos meghálálja neki a kétharmadot.

Pop40 2018.05.08. 18:56:46

@Ballib vagyok rettegek:

"hogy Gyurcsánnyal való összefogás terméketlen, és kudarcra ítélt."

Még szerencse, hogy Schiffer elvtárs nem fogott össze senkivel.
Meg is látszik azon a rengeteg sikeren, amit az utóbbi 8 évben elért.

Kár, hogy ezekből egy se jut eszembe így hirtelenjében - már persze túl azon, hogy segített a Gecinek alkotmánybírákat választani, meg összecsalni a kétharmadot.

Ahogy a klasszikus mondja: kár érte! Kiváló ügynök volt!

monpti 2018.05.08. 19:16:31

szájkaratés,fotelforradalmár béndek beszól...

Bermuda (törölt) 2018.05.08. 19:20:39

Mondjuk ebből a firkálmányból pont nem derül ki, hogy miért kollaboránsozzák egyesek Schiffert. Nem tudom tanult-e az író fogalmazni, de a lényegretörő szöveg állít valamit egy alanyról, majd bizonyításokat hoz az állítás igazolására. Ez a bejegyzés csak odáig jut el, hogy van alany meg állítmány, de ezek mellett csak maszatolás, sejtetés meg sugallatok jelennek meg.
Írd azt pl. hogy "Schiffer András azért kollaboráns, mert saját kezűleg fojtott meg 10 migránst Orbán Viktor parancsára". Ez mondjuk valószínűleg igaz nem lesz, de legalább szintaktikailag helyes. Az, hogy "kollaboráns, mert nem elég anarchisztikus meg nem tetszik a haja meg még demokratikus vitákban is részt vesz" egy hiányos bizonyítás.

Steve 2018.05.08. 19:24:51

@444: mániásan rákattantál volna erre a zsidó témára. Még a kurucinfo sem vezetett le mindent a zsidóságból.

Pop40 2018.05.08. 19:26:44

@Bermuda:

Mondjuk lehet hogy azért, mert mást se csinált eddig, csak a fidesszel kollaborált?

De ez csak tipp természetesen.

Kondom Keselyű 2018.05.08. 19:35:39

@Pop40:
persze,nyilvan schiffer
szemelyesen kezbesitette a husveti erzsebetutalvanyokat :D
mivel ilyen faszsagot meg a fideszes bertrollnokok sem irnak, nyilvanvalo, hogy pusztan a gondolkodas hianya miatt kerult ide.

Pop40 2018.05.08. 19:42:56

@Kondom Keselyű:

Dehogy, arra megvannak a fidesz saját hasznos hülyéi.

Schiffer elvtársra magasabbrendű feladatoknál van szükség, pl fideszes alkotmánybírák megválasztása, ellenzéki együttműködés minél magasabb fokú szabotálása, stb.

Anselmo 2018.05.08. 19:49:52

"Mi" nem kollaboránsozzuk Schiffert, legfeljebb csak a blogger. Úgy tudom, neki is van egy pártja, ami viszont nem éri el a Kétfarkúak támogatottságát sem. Schiffer eközben mégiscsak bejutott egy pártot a parlamentbe. Szóval nem tudom, hogy a blogger miért kollaboránsozik valakit, aki őnála többet tett le az asztalra.

Janossz 2018.05.08. 19:55:17

@Kondom Keselyű: " nyilvanvalo, hogy pusztan a gondolkodas hianya miatt kerult ide. "
Nos, igen, nem ártott volna gondolkodnia.

Pop40 2018.05.08. 19:59:02

@Anselmo:

Abban, hogy az lmp most bejutott a parlamentbe, sokkal nagyobb érdeme van Hadházynak, Demeter Mártának, mint Schiffernek.

Kondom Keselyű 2018.05.08. 20:00:45

@Pop40:
oke.
ha tenyleg komolyan gondolod ezt, akkor nezd mar meg legyszives a fajsulyos ugyeket.
hanyszor szavazott,szolalt fel europai modon,orban ellen,es es hany alkalommal tamogatta a szovjet-orban vonalat?
az ellenzeki egyuttmukodest rengetegen ellenezzuk,en szavaztam a legeselyesebb dk-s jeloltre!!!

Anselmo 2018.05.08. 20:00:58

@Pop40: mikor először lettek parlamenti párt, ahhoz Schiffernek is volt némi köze

Kondom Keselyű 2018.05.08. 20:01:54

marmint en sem.
nem allhattunk ugy hozza,hogy inkabb a gyurcsan embere,mint 134 helyett 130 fideszes mandatum.
ez egy rossz vicc,egy alom,amibol sosem fogunk felebredni.
nem az a baj,hogy a fidesznek ketharmada lett,hanem az,hogy 20% felett van

TSandor Toth 2018.05.08. 20:18:24

Magyarországon értelmiségit keresni igen nehéz feladat, talán ha néhány száz felelne meg a kritériumnak. Mert az értelmiségi felül tud kerekedni a dogmáknak, nem használja a nem értelmiségiek által használt szitok szavakat és az erkölcs oldaláról képes a világot és benne az embert látni. Schiffer András pontosan a cikk írója által felsoroltak miatt lett ÉRTELMISÉGI és pontosan ezért nem lehet kollaboráns. Kollaboránssá azzal vált volna, ha az elveit feladva beleáll abba a mocsokba ami miatt Nem Lehet Más a Politika. Megpróbálta azt amit Mo.-n nem sokan nulla sikerrel, tisztességgel felépíteni egy tisztességes pártot. Az Ő célja ez volt. Csak egy dologban lehet hibáztatni, hogy ez a cél IDEALIZMUS. A politika és a tisztesség nem jár együtt, pontosan az ilyen emberek mint fenti cikk írója miatt. Pierre de Coubertin halála óta nagyot változott a világ. Csak a győzelem fontos, de az bármi áron.

TSandor Toth 2018.05.08. 20:55:59

@444: Ha ez úgy lenne akkor megmaradt volna az LMP örökös elnökeként a pártjában. Kilépett, nincs középpontban. Ennyi. Húzott egy -szerintem- erkölcsi határt amit nem akart átlépni. Mondhatni nem egy új DK-t, Együtt-et, MSZP-t, Fideszt, Jobbikot akart alapítani hanem egy olyan pártot ami másként politizál. Tisztességes, de naiv próbálkozás volt részéről. Társak nélkül maradt. Miután ezt belátta, kiszállt. Mint fentebb is említettem: politika és tisztesség nem jár együtt!

Janossz 2018.05.08. 21:04:18

@TSandor Toth: " Társak nélkül maradt. Miután ezt belátta, kiszállt. Mint fentebb is említettem: politika és tisztesség nem jár együtt! "
Csak hát erre a felismerésre Kokorelly már 12-ben eljutott.
Az ő pártjából. Nem beszélgettek?

nick papagiorgo 2018.05.08. 21:17:29

Schiffer az LMP-vel alapvetően egy ökopártot alapított, ez nem volt rossz húzás, "igény is vóna rá" ,de a tény az, hogy az ökopártok nem néppártok, hanem jellemzően kis- és középpártok. Egy ökopárt sosem kerülhet kormányra, max koalíciós partnerként.

A sors tragédiája az, hogy a párt más tagjai (más pártokhoz hasonlóan, mint pl. Jobbik) nem nagyon akarták ezt a folytonos "középszerűséget" ill ellenzékiséget, és elindultak egy más irányba (más kérdés, milyen sikerrel). Schiffernek ebből lett elege. Az a "baj" itt, hogy mindenkinek érthető a motivációja, ki mit miért csinált, de a vége úgyis ugyanez lett volna, ez sajnos nem alakulhatott volna másképp. Sajnálom az LMPt, az MSZP/DK balos ill Jobbik tengelyen egy üdítő színfolt - kérdés, most mi lesz velük.

TSandor Toth 2018.05.08. 21:22:48

@Janossz: Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!

Pop40 2018.05.08. 21:44:40

@Kondom Keselyű:

Leszarom, hányszor mit szavazott, pláne leszarom, mikor mit szólalt fel.
Az egész tevékenysége Vitya érdekét szolgálta, alkotmánybírák megszavazásától kezdve ellenzéki összefogás kiheréléséig.
A felszólalásai meg egyedül arra jók a fidesz által színjátékká züllesztett parlamentben, hogy a Geci mutogathassa, hogy íme, hogyne lenne már itt jogállam, nézzétek csak ez a Schiffer is milyen odabaszósan szólalt fel.

Csak meg kell nézni, ki járt volna rosszabbul, ha Schiffer marad az ügyvédkedésnél, a fidesz, vagy az ellenzék. Azt hiszem, elég egyértelmű a válasz.

Ag3ssor 2018.05.08. 21:52:05

@Pop40: Bravó!

Miért ne szavazhatna meg olyan alkotmánybírákat, akiket alkalmasnak talál? Csak mert a Fidesz is rájuk voksol? Kemény lehet a családodnak ilyen primitív gondolatvilág mellett...

Meg milyen ellenzéki összefogás? Gyurcsánytól Vonáig? Meg egy Schifferrel, aki Gyurcsány után azt mondta, hogy "lehet más a politika".
Te sem vagy egy elvember ezek szerint.
Mindegy, csak a Fidesz ne... De mi igen?

Ha a hőn áhított összefogás megvalósult volna, most 4/5-öddel várna a Fidesz a következő négy évet...

Pop40 2018.05.08. 21:52:08

@Anselmo:

Ja. És ezzel ki is fújt az a lista, ami azt sorolja, mivel járult hozzá Schiffer az lmp sikereihez valaha is.

Az a lista viszont jóval bővebb, amivel a fidesz sikereihez járult hozzá.

8 éve bejutatta az lmp-t a parlamentbe, zömében a szocikban csalódott balosok, illetve ex-szadeszesek szavazataival. Ennyi volt, amit Schiffer hozzátett az lmp-hez.

Most pl minimum 3-4 képviselővel többje lenne az lmp-nek (a maffiának meg mellesleg nem lenne kétharmada) ha Sifi nem machinál a háttérből.

Alick 2018.05.08. 21:58:33

@444: "a nyugati oligopóliumok is hasonlóan működnek azzal a különbséggel, hogy az államokkal való összefonódás nem ennyire nyílt"

Inkább az a különbség, hogy keleten a politikai hatalom rostálja a gazdaságit, nyugaton pedig a gazdasági a politikait.

Pop40 2018.05.08. 21:58:47

@Ag3ssor:

Királylány, ne röhögtesd már ki magad.
Nézegesd tán meg, milyen káderekre voksol a fidesz: patyik, szájernék, poltok. Na, ezeket szavazta meg Schiffer az alkotmánybíróságba.
Ha valami primitívet keresel, nézz bele a tükörbe.

Ha meg már f.ngod nincs a politikához, legalább ne okoskodnál...
Csak Bp-n 4-5 olyan körzet volt, ahol ha megállapodik az lmp, simán viszi a körzetet az ellenzék, jobbik nélkül.
Csak egy magadfajta hülyének jelenti azt az összefogás, hogy attól fogva Fletónak kézen fogva kell ölelkeznie Vonával.

Nem tűnt még fel, hogy a fidesz megbuherált választási rendszerében LEHETETLEN NYERNI ÖSSZEFOGÁS NÉLKÜL, KÜLÖN INDULVA?

Még ezt se fogja fel, aztán a magadfajta majom primitívezik.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.08. 22:19:03

@Pop40:

Pedig Schiffernek igaza van kezdetektől. Az elkúrók ma is a legelutasítottabb párt. Gyurcsánnyal és az MSZP-vel csak pár agyhalott magadfajta ex-bolsi tart.

Csak olyan formáció nyerhet a Fidesz ellenében, aki elküldi Gyurcsányt és az MSZP-t a faszba.

Schiffer egyetlen hibája, hogy ezt nem tudta a többiekkel elhitetni.

TSandor Toth 2018.05.08. 22:19:04

@nick papagiorgo: Az LMP legnagyobb hibája, hogy olyan prominens tagjai, vezetői vannak, hogy fel sem tűnne ha nem ott, hanem az Együttben, PM stb vannak. Létrehozni a 12. pártot amelyiknek a fő tevékenységi köre : zorbánozni. Ebbe nem volt kifizetődő belemenni. Karakteres párttá kellett volna lenni a zorbánozás helyett és akkor talán a programjuk sem hemzsegett volna tudománytalan demagógiától. Hasonló bukást mutatott be az MSZP-s Mesterházy is korábban azzal, hogy versenyt zorbánozott a volt főnökével Gyurcsánnyal. Ez már neki sem jött be. Miért gondolta egy nevében és bevallott ideológiájában is más párt, hogy ez működhet? Ráadásul eleinte még egyforma távolságot ígértek a zorbántól és Gyurcsánytól is. Aztán a választások előestéjén már csak a zorbánozás maradt. Sikeresek akkor lehettek volna ha megőrizve a schifferti gondolatot csak magukra koncentrálnak és úgy eséllyel megelőzhették volna mondjuk az MSZP-t. Esetleg a Jobbikot. Nem, ők egyből kormányozni akartak. De kivel is? Ez a választás -a Fideszen kívül- csak a DK-nak volt nyereség, mert egy mondattal nevezetesen "csak az szavazhasson aki Mo.-on él bejutottak a parlamentbe. Túl sok pénzt nem öltek bele a választási hadjáratba.(lowcost) Azért tud valamit ez a Ferkó nemdebár? Az igazi kérdés azonban az, hogy miért választották (LMP) ezt a vonalat? Eleve bukni akartak? Meghekkelték őket? Egyszerűen "csak" elbénázták? A DK megmutatta, hogy karakteresnek kell lenni. A mai napi DK/Ferkó szereplés is ezt mutatja. Megjegyzem Gyurcsány a rendszerváltás utáni politizálás szégyene, miatta a "gy" betűt be kéne tiltani. De egy mondanivalójában tök üres nulla küldetés, nulla nemzettudatot, nulla programot felmutató párt nulla forintból bejutott a parlamentbe.
De, igenis alakulhatott volna másképp az LMP-nek csak nem úgy ahogy ők akarták. Ha tanulnak belőle erősebben térhetnek vissza 4 év múlva. Ha nem....

Ad Dio 2018.05.08. 22:27:33

Az egyetlen ellenzéki politikus, aki meg tudott szólítani.

Pop40 2018.05.08. 22:42:14

@TSandor Toth:

"De egy mondanivalójában tök üres nulla küldetés, nulla nemzettudatot, nulla programot felmutató párt nulla forintból bejutott a parlamentbe. "

Akkor a fidesz mellett lesz egy másik ilyen is. (Nyilván esetükben a nulla forint-ot levéve.)

"Ha tanulnak belőle erősebben térhetnek vissza 4 év múlva."

4 év múlva, ha addig nem bukik meg a Geci maffiaállama, esélye nem lesz olyan ellenzékinek, aki különutas, önállóskodó okoskodásban gondolkodik.
Ezt a cirkuszt még egyszer nem adják el az ellenzéki szavazóknak, a jövő a Hadházy, Marki-zay-féle integratív embereké.

Khonsu 2018.05.08. 22:46:00

Ezt csak így a témától függetlenül (bár némileg kapcsolódva) bemásolom, máshova írt hozzászólásomból. NER-buktatáshoz kevés, de a rendszer konszolidálására rászoríthatná őket, bónuszként pedig még a bérek növekedését is felgyorsítaná. Nem a projektem része, úgyhogy ezt csak így bedobom a közösbe, ha valaki lát benne fantáziát, csinálja meg bátran:

"Miközben, ha néhány elszántabb, szervező tehetséggel megáldott, valóban változást akaró ember megszervezne mondjuk egy afféle "átjárót"/"híd szervezetet" külföldre, ami épp csak annyira megkönnyítené a kezdeti lépéseket azon kb. 300 ezer ember számára, akik már az indulás szélén billegnek, és már csak egy kicsi hiányzik nekik, hogy elinduljanak.

A kiinduló állapot és az időtényező sokat számít. Ha nem súlyos munkaerőhiányos helyzetben és/vagy lassan, fokozatosan távoznak az emberek, az valóban nem okoz kezelhetetlen problémát. Ha azonban egy eleve problémás helyzetben rövid idő alatt hagyja el az országot egy jelentősebb tömeg, az szép nagy krátert hagyna maga után. "

Ha elég nagyot ütne, akkor kénytelenek lennének lazítani a szorításon, és kissé szabadabb, élhetőbb légkört teremteni az országban, hogy mérsékeljék a károkat.

Ez tűnik nekem az egyetlen olyan megvalósítható ötletnek, amivel a NER-en (és parlamenten) kívüli ellenzék valódi eredményeket érhetne el a következő négy évben.

Pop40 2018.05.08. 22:47:58

@Ad Dio:

Igen, az összes fideszes lelkesen lapogatja Schiffert - csak épp szavazni nem rá szavaznak.

A kormányváltást akarók egyként rühellik.

No, így kell tűpontosan két szék között a padlóra esni.

Persze amire a gazda tartja - hogy elvigyen 4-5% kormányváltó szavazatot- arra tökéletes.

Pop40 2018.05.08. 22:51:42

@Khonsu:

"Ha elég nagyot ütne, akkor kénytelenek lennének lazítani a szorításon, és kissé szabadabb, élhetőbb légkört teremteni az országban, hogy mérsékeljék a károkat."

Késő.
Ugye nem hiszed te se, hogy aki már elhúzott, az majd arra alapozva visszajön, hogy a maffiaállam megígéri, hogy "kicsit élhetőbb" lesz? :D

Ad Dio 2018.05.08. 23:00:59

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Szegény-szegény én... így valahogy?

Ad Dio 2018.05.08. 23:05:24

@Pop40:

2014-ben simán leszavaztam rájuk (LMP). Olyan húrokat pengettek, ami megszólított. Azóta se... senki... nyilván velem van a baj persze (ne is mond :-) ).

Khonsu 2018.05.08. 23:10:16

@Pop40:

Mivel az elsődleges motiváció a kivándorlásra még ma is a bérkülönbség, nem a politika, ezért az ezzel a lépéssel súlyosbított munkaerőhiány miatt felkúszó bérek mellett nagyon is elképzelhető, hogy egy kis lazítással, csendesedéssel elegen visszatérnének/nem indulnának el ahhoz, hogy elkerülje a kormányzat a gazdasági növekedés leállását/visszafordulását.

Mindenki jól járna a végén.

DrGehaeuse 2018.05.09. 05:27:31

Egy újabb Béndek-féle politikai hecc ez a poszt. Amolyan politikai "meteorológiai léggömb". Csak azt nem tudom, mi a célja? Ha egy újabb terméketlen vita, kommentcunami generálása, akkor sikeres.
Persze szórakozásnak is megteszi.

DrGehaeuse 2018.05.09. 05:40:37

Egyébként Schiffer ideális KNER káder. Volt Soros-NGO vezető. 2006 után alakított pártot még a fletó kurva-országlás idején, talán még KISZ vezető is volt. Ügyvédként képviselte orv-bánt, most meg kilép a saját pártjából.
A KNER igazi gyöngyszeme lehetne, ha megtennék arrogánstóni jobbkezének.

Ad Dio 2018.05.09. 08:19:40

@DrGehaeuse:

Nézd a PKP-nek az ég világon semmi súlya, így veszteni valója sincs. Nagy vonalakban azt csinál amit akar. Ha hetente változtatja a véleményét, akkor sincs belőle para.

Kondom Keselyű 2018.05.09. 09:05:27

@Pop40:
Baromsag.
nem a valasztasi rendszeren mulott, hogy Hadhazy veszitett, mig Kosa nyert.
Azt a kormanyt kaptuk,amit a tobbseg akart.
El kell menni a gecibe, es itthagyni nekik,rohadjanak meg a kosaekkal egyutt.

DrGehaeuse 2018.05.09. 09:19:03

@Ad Dio:Ha nem tévedek, Schiffer valamiért soh'se volt HaFr szíve csücske...

Alick 2018.05.09. 09:36:07

@Pop40: A kormányváltást (igazán) akaró pártoknak közös listát kellett volna állítaniuk. Az összes többi reakció, bűnbakkeresés csak bohóckodás... és ki-ki sütögeti tovább a saját pecsenyéjét.

DrGehaeuse 2018.05.09. 10:15:23

@Alick: Annyira nem világos, hogy kik akar-j/t-ák igazán a kormányváltást ami szerintem különben is zsákutca. Valójában semmire sem megyünk itt "kormányváltással" amig nincs magyar Nemzet illetve azon belül egy valamivel szűkebb értelemben vett Politikai Nemzet. Valós demokrácia illetve adekvát politikai rendszer csak akkor jöhet létre ha az alkotmányt a Nemzet "szenvedi ki" és a Politikai nemzet kodifikálja azt. A mindenkori politikai elit (parlamenti pártok, országgyűlési képviselől, kormányzat) feladata az Alkotmány alapján a (be)rend(ezkedés) működtetése és a napi törvénykezés és kormányzás.
Magyarország nagy baja, hogy a magyar nép erre alkalmas része (az egy cinikus és álnaív hazugsáh, hohgy az egész nép lenne a Nemzet) meg sem próbált Nemzetként viselkedni (akkor és most is félt, lusta volt vagy fásult és közönyös, vagy csak a pénz után futkosva nem szánt rá időt) ehelyett - 1989-ben önjelölt ál-elit csoportokra bízta a sorsát. Ál-elitünk 2010-ig tartó felelőtlen iszapbírkózás után (a jogász kaszt társutas, haszonélvező és cinkos támogatásával és szakmai szervezőerejével) a későkádári nómenklatúra átmentődőtt régi- és a 89 utáni rablóprivatizációban nyertes új-gazdag fél(al)világi érdekcsoportjaiból, az oligarchákból és a maffiahlózatokból, valamint a közhivatalnokok talpnyaló hadainak asszisztálásával megszervezte magát egy NER-nek hazudott KNER-ré (nem árt újra és újra leírtni: Korrupt Nemzetnyomorítók Együttmutyizási Rendszere) és úgy tett mintha Politikai Nemzet lenne. Az 1989-ben szdsz-fidesz-torgyán együttműködésben meghekkelt ideiglenes félköztársasági alkotmány pongyola megfogalmazásinak köszönhető kiskapuval visszaélve 2011 áprilisában (a 48-a ősök emlékét is meggyalázva) törvénytelenül (tehát érvénytelenül) magukat alkotmányozó hatalommá kikiálva az Alaptörvénynek nevezett ál-alkotmánnyal létrehozták a XXI. század legaljasabb rendszerét amit álparlamentáris oligarchia.

DrGehaeuse 2018.05.09. 10:19:14

@DrGehaeuse: Elnézést a sok melléütésért. Pocsékul gépelek.

DrGehaeuse 2018.05.09. 10:19:21

@DrGehaeuse: Elnézést a sok melléütésért. Pocsékul gépelek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.05.09. 10:29:42

@Ad Dio: ha változtatná, nyilván nem lenne para -- most van némi, hogy nem változtatja

DrGehaeuse 2018.05.09. 10:43:56

A KNER egyébként lassan abszolút hegemón vezetőként hagyja uralkodni orv-bánt. Tegnap Stumpf Bandi ki is mondta a CSATT-ban: Az új kormányzati struktúrával orv-bán kvázi alkotmányozó hatalomként fog viselkedni.
Kedves vezetőnk immár nyíltan, szemrebbenés nélkül és teljes magabiztossággal (hozzá méltó foci hasonlattal élve) páros lábbal szállt bele a Kúriába ami ügye egy elvileg független hatalmi ág a Bírói hatalom legfőbb képviselője (különos tekintette az Alkotmánybíróság jelenlegi lefokozott és fékezett habzású állapotára) volna? Azzal vádolva a Kúriát, hogy az elvett (fejedelmi többes) "tőlünk" egy mandátumot.

Ezzel orv-bán a maga módján kimondta: az állam én vagyok.

Na most kellene az áll(am)át alaposan szét...ni egy jól irányzott jobbegyenessel. De nincs vér a pucájában senkinek sem.

Alick 2018.05.09. 10:50:23

@DrGehaeuse: Ez az, nem véletlenül szoktam az egykori EKA-t Gengszterszindikátusnak nevezni, akik kiegyeztek Don Kádár örököseivel. :)
Don Vittorio ehhez képest csak annyit csinált, hogy saját "családját" mindenhova benyomta, ahol ezt érdemi ellenállás nélkül megtehette. A többi "család" pedig - minden szócsata ellenére - behúzza fülét-farkát és keresi, hol csurran-cseppen a saját portájuknak...

DrGehaeuse 2018.05.09. 10:53:22

@HaFr: Mert nem ez az első. Most hirtelen konkrétan csak ezt az egyet tudom linkelni:
hafr.blog.hu/2017/09/02/orbannak_csak_csanyi_sandor_lehetne_eselyes_kihivoja#comments
Általában véve is van egy deja-vu érzésem. Volt már olyan, hogy egy poszt kilógott a sorból, kicsit kizökkentett minket kommentelőidet a megszokott gondolatmenetek köréből és a komfortzónánk elhagyására késztetni tetszik.

DrGehaeuse 2018.05.09. 11:23:40

@HaFr: De itt van még ez is:
hafr.blog.hu/2016/01/17/nem_varhat_tovabb_a_fasizmus_elleni_fellepes

Mindkét linkelt esetben szó szerint a "meteorológiai léggömb" kifejezést írtam kommentbe. (Hozsanna néked Sergey Brin, a keresőmotorért!)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.05.09. 11:31:06

@DrGehaeuse: ilyen értelemben igazad van -- ennek azonban semmi köze a gondolkodás szisztematikusságához ... az előbbihez most ennyit: index.hu/belfold/2018/05/09/hadhazy_szerint_az_uj_lmp-frakcioban_is_vannak_fideszes_ugynokok/

DrGehaeuse 2018.05.09. 14:16:44

@HaFr: Hadházy és az LMP esete tipikusan a belső párt-demokrácia betegségére utal. S mint megannyi más visszás jelenség a politikai pártok háza táján - a magyar közéletet megmérgező bolsevizmus öröksége.

- kompromisszumképtelenség, gőg
- gyanakvás, sunyiság
- belső kommunikáció szervezetlensége miatt sűrűsödő félreértések
- sértődés, harag, elfojtás, frusztráció, hiszti
- mószerolás és fúrás

Hadházy és az LMP se tudott túllépni ezeken.

DrGehaeuse 2018.05.09. 14:32:17

@HaFr: Egyébként miután átfutottam a cikket, világos lett: Ez is egy újabb újságírói csúsztatós szarkavarás.
Hadházy nem használta a "fideszes ügynökök" kifejezést viszont az "akarva-akaratlanul" és a "fidesz malmára hajtják a vizet" formulákkal élt.

Maga az Index is észhez térhetett, mert most már sehol sincs a címben "fideszes ügynök" kifejezés.

Gondolkodásod "szisztematikusságát" nem vettem górcső alá, elnézést ha úgy tűnt volna.
Arról van szó, hogy ez a poszt (és a belinkelt régebbiek) valahogy meghökkentettek. Nem tudom hova tenni.

Túlzó igényem a földhözragadt logikára mérnöki szemléletmódomból fakad.

Mi az ami Schiffer mostani húzásában annyira fontos, hogy megér egy ilyen provokatív posztot?

DrGehaeuse 2018.05.09. 15:19:12

@444: "van egy politikai csoportosulás, amelyik háromszor egymás után alkotmányos többséghez jutott"

Helyesen van egy politikai maffia (KNER) amely egy pártszövetséget (fityisz) 2/3-os többséghez sgített 2010-ben. Azóta is trükkök ezreivel (célirányos választási törvény, szavazatvásárlás, százmilliárdos kormányinfónak hazudott pártpropaganda stb.; félelemkeltés, hisztériakeltés; álellenzék etetése, kamupártok stb.) biztosítja a 2/3-ot.

GyMasa 2018.05.09. 16:01:02

@DrGehaeuse:
Nekem ez a mondat nyitja ki a cikkben a bicskat a zsebemben:
"A portál arra is rákérdezett, hogy a párt új frakciójában is vannak-e ilyen emberek, Hadházy szerint vannak. A politikus azt nem árulta el, hogy kire vagy kikre (!) gondol. Hadházy az Index kérdésére azt mondta: neveket eddig sem mondott, és ezután sem fog. "
A fene egye mar meg!
Miert nem lehet kimondani, kik szerinte az arulok?
(nyilvan, szerintem nem biztos benne, es fel egy ragalmazasi pertol...)
Vagy, akkor ne mondja ki, hanem nyiltan, vagy csendben, de zarjak ki ezeket az embereket a partbol!
De, ez, hogy "tudom, kik azok, de nem akarok neveket mondani" ez egy elegge visszataszito viselkedes.
Es, raadasul az egesz partnak a hirnevet rombolja.
Szerintem igenis minden formacionak, amelyik hitelesnek akar maradni, kutya kotelessege kivetni magabol a szemetet!
(Es, ez vonatkozik a katonakra/ugyvedekre/orvosokra/rendorokre, Mindenkire)

GyMasa 2018.05.09. 16:07:23

@GyMasa:
Mondjuk, ettol a resztol tobb ertelmet nyer a dolog:
"Kérdésünkre annyit elárult, hogy olyanokra gondol, akik szerint nincs szükség összefogásra az ellenzéki pártok között. Ez ugyanis szerinte a Fidesznek kedvező politikát eredményez. Hadházy szerint minden ellenzéki pártban vannak olyanok, akiknek a politizálása a Fideszt segíti."
Bar, eros ellentmondas van csak ebben a mondatban egyedul. Mondhatni, hogy egy gyongyszem!
Az osszefogas, az ismet olyannyira kivaloan mukodott, hogy siman nyert vele az ellenzek! Oh, wait!
Szerintem a fidesznek pont az olyan agyatlan osszefogas hasznalt a legtobbet, amit az ugynevezett ellenzek '14-ben es iden is eloadott!
EGy valodi, tartalommal biro egyuttmukodes valoban jo alternativa lehetne, de az "orbatakaroggy!" nem ilyen.
Az utolso mondat meg teljesen relativ, mert azt nem definialja, sajnos, hogy mit ert pontosan a "segitseg" alatt.

abdul hackeem 2018.05.09. 16:29:04

@GyMasa: Az internet távolságából látható, hogy arcodon vastagabb a bőr, mint a rinocérosz seggin.

GyMasa 2018.05.09. 16:33:57

@abdul hackeem:
Koszonjuk, a lenyeges, targyilagos, es a temahoz szorosan kapcolodo kommentet!

Janossz 2018.05.09. 19:31:30

@abdul hackeem: A kedves kolléga erre akart célozni:
"Szerintem a fidesznek pont az olyan agyatlan osszefogas hasznalt a legtobbet,"...ami a Fidesz-KDNP-FKGP-MDF-MIÉP-usw. között köttetett.

És ettől olyan rém büszke.
Mert mégiscsak összenőtt, ami összetartozott.

abdul hackeem 2018.05.09. 23:16:17

@GyMasa: Szívesen.
Nekem a hsz-eidről valamiért mindig Gulyás Elemér elvtárs jut eszembe.

DrGehaeuse 2018.05.10. 10:00:51

@GyMasa: Ha megnézed az azonnali.hu videóinterjúját amire az Index cikke hivatkozik, akkor ki fog derülni hogy Hadházy nem hogy az "áruló" kifejezést nem használta, de még a "fideszes ügynök" KIFEJEZÉST SEM.
Hadházy egy szarkavaró zugriporter (szerintem ha van valaki aki a történetben fidesz ügynök akkor éppen az azonnali.hu riportere) okvetetlenkedő és provokatív (piaci légy stílusban nyomta) kérdezősködésére mondott valamit. Szerinte minden pártban akadnak olyanok akik a politikai tevékenységükkel (értsd: kavarás) akarva-akaratlanul is a fidesz malmára hajtják a vizet. Avideóriportnak ez egy kicsiny és szerintem mellékes része volt. Amit előtte mondott arról, hogy miért nem tette le a nyitóülésen az esküt, szerintem nagyságrendekkel fontosabb. De az azonnali.hu és az Index is csak a ferdített árulózást hozta ki belőle.

GyMasa 2018.05.10. 13:26:31

@DrGehaeuse:
Na, akkor megnéztem a riportot is.
Azért néhány helyen eléggé nagyvonalúan bánik Hadházy a tényekkel, ezt el lehet mondani.
Az pl. hogy "nem engedték a külföldön dolgozókat _LEVÉLBEN_ szavazni", pl. eléggé kétértelmű kijelentés, mert azt sugallja, hogy tömeges jogfosztás áldozatai lettek a külföldön élők.
Ráadásul, ez egy csúsztatás, ugyanis személyesen, a képviseleteken lehetett szavazni. (ezt konkrétan tudom, mert én voltam a Müncheni képviseleten, és akiket elvittem, azok kb 20 perc alatt végeztek is. Pedig (talán?) Münchenben élnek London után a legtöbben magyarok.)
Ezen kívül, levélben most is szavazhatott, aki kijelentkezett a magyarországi lakcíméről.
Viszont azok értelem szerűen csak listára szavazhattak, így nekik csak 1 db szavazatuk van, és nem 2db, mint azoknak, akik személyesen szavaztak.
És, itt kifejezetten ezt sérelmezte (~1:40), hogy a "frissen honosított magyaroknak lehetett levélben szavazniuk, a külföldön dolgozók pedig nem", ami nem igaz a fentebb leírtak miatt.
Tehát, az, hogy tömegesen nem tudtak szavazni a külföldön élők, szerintem nem igaz.
Az az állítása sem igaz, hogy a levében szavazók nem a fideszre szavaztak volna:
24.hu/belfold/2018/04/14/9624-levelezo-tagozaton-is-tarolt-a-fidesz/
Arról már nem is beszélve, hogy a levélszavazás simán a csalások melegágya lehet, hiszen ott igen korlátozott módja van csak a személyazonosság ellenőrzésének, így a hitelesség biztosításának is.
A külföldről importált szavazatokról pedig semmilyen bizonyítékot, feljelentést, vagy jogerős ítéletet sem láttam.
(de, nyilván, erre majd megkapom a mai fideszbirka/troll adagomat.)
Az is elég vicces, hogy szerinte Ausztriában ezek miatt a (pletykák) miatt megismételték volna a választást.
Szerintem maximum pár körzetben kellett volna megismételni, másrészt ott is csak akkor, ha az ismétlés érdemben változtatott volna az eredményen.
De, én nem láttam az ellenzék részéről semmiféle értékelhető aktivitást ebben a témában...
Aztán: "Az embereknek a 60%-át csak a kormánypárti üzenetek érik el" kijelentés szerintem kifejezetten nem igaz.
AZtán ez akkor is csak egy lehetőség. Ugyanis ott van az a fránya EMBER? akinek van szaját, szabad akarata, hogy megkeresse az ellenvéleményeket, és mérlegeljen, és annak eredményében válasszon.
De, ha még igaz is lenne, az azt jelenti, hogy aközött a 40% között, kiket még szerinte is elér, sem túl combos a támogatottságuk.
Arról már nem is bezsélve, hogy 2000 előtt a 98%-os balos sajtóval semmi probléma nem volt, de a mostani - állítólagos - 60%-os államival már van.
Az árulózással kapcsolatban pedig igazad van, tényleg nem említ ilyet.
Viszont én ma is azt látom, hogy az ellenzék túl nagy eredményt vár az összefogástól, ami már legalább x teljes zsákutcának bizonyult.
Én úgy látom, hogy éppen ideje lenne keresni valami másik stratégiát.
Meg kellene már érteni, hogy az "orbántakaroggy!"-ra a kormány részéről teljességgel adekvát ellenkampány volt a migránsozás!
Pontosan ugyanazon a szellemi szinten áll mind a kettő.
Pl. az általad javasolt alkotmányozó nemzetgyűlés erre kiváló megoldás.
Én úgy látom, hogy a teljeskörű összefogás egyrészt lehetetlen, másrészt a túlzott ideológiai különbségek miatt működésképtelen is.
Igenis mindegyik pártnak össze kell állítania a saját programját, kommunikálni azt az ország teljes lakossága felé, és találni egy karizmatikus vezetőt, aki az élére állhat ennek a folyamatnak.
És, ezt a munkát már MA el kell kezdeni, mert így is 30 év minuszban vagyunk, és a mai kezdéssel is csak meggyengíteni lehet a fideszt, legalábbis kívülről.
És, mindegyik pártnak azt a célt kell maga elé tűznie, mintegy A-tervként, hogy ők kormányozzák az országot, egyedül.
A koalíciós kormányzás, az max. csak B-terv lehet, és max. 2-3 párt között működhet, nem túl nagy ideológiai különbség esetén.
De ez csak akkor járható út, ha a fentieket legalább 2-3 párt ténylegesn végig is csinálja.

DrGehaeuse 2018.05.10. 14:51:27

@GyMasa: "mindegyik pártnak azt a célt kell maga elé tűznie, mintegy A-tervként, hogy ők kormányozzák az országot, egyedül."

Ilyesmi csak kétpárti demokráciákban létezik tehát az angolszász rendszerben.

Az 1989-es fél-köztársasági ideiglenes alkotmány (amit sajnos úgy használt a magyarországi önjelölt politikai ál-elit 22 évig mintha végleges és legitim alkotmány lenne és közben folyamatosan üresítette ki és hekkelte meg eredeti - legalább papíron néphatalmi jellegét) első verziója alapján Magyarországon valós többpárti rendszernek kellett volna kialakulni.
Meggyőződésem, hogy alkalmas és aktív Politikai Nemzet megléte esetén a többpárti rendszer (vegyes félig arányos kétfordulós választással) a plurális polgári demokrácia és a szociális piacgazdaság működtetésére leginkább megfelelő forma egy európai kultúrájú ország számára.

Ez a rendszer pont nem igényli azt hogy egy párt egyedüli kormányzásra törekedjen, hanem azt hogy a lehető legszélesebb körű érdekképviselet és egyeztetés útján kimunkált közös cél érdekében EGYÜTTMŰKÖDÉS valósuljon meg a politikában a nép jóléte érdekében.

A rendszer - ami a néphatalom optimumát célozta - persze az önjelölt ál-eliteknek már az első perctől sem tetszett. Már 1989 Októberében rájöttek, hogy a hatalom nép általi ellenőrizhetőségének az a mértéke amit a 89 Okt. 23-i Alkotmány pl. a közvetlen Köztársasági Elnök választás inézménye révén biztosíthatott volna gátja lehet korlátlan hataloméhségüknek. Az SzDSz és a fidesz mögött álló "megmondóemberek" és külföldi agytrösztök meggyőzték Torgyánt és a Szocdemeket is és végrehajtották a rendszerváltás első nagy parasztvakító politikai mutyiját a négyigenes népszavazást.

A kétpárti rendszer felé való elmozduláshoz az első lökést az 1994-es indokolatlan koalíció a maszop-szadesz között adta meg. A fidesz-kisgazda-mdf-kdnp kényszerkoalíció visszásságai és a 2002-es narancsos bukta érlelte meg orv-bán-ban (és a mögötte már akkor is létező KNER uraiban) azt az elhatározást, hogy meghírdessék az "Egy a tábor, egy a zászló" elvet és Fidesz(-MPSZ)-KDNP pártszövetség létrehozásával megtegyék a döntő lépést a kétpártrendszer irányába azzal, hogy a jobboldal teljes elfoglalását és a jobboldali szavazók egy tömmbe gyűjtését célozzák meg. Ebbe rondított bele a Jobbik a széljobbon az LMP pedig a jobbközépen. 2010 után a jobbik elleni harcban orv-bán azt a taktikát választotta, hogy a fityiszt tolta jobbszél felé, és lenyúlta a Jobbik legtöbb ötletét.

A jobbközép és közép-középbal területén meg engedte, hogy a Jobbok az LMP meg az Együtt marakodjon az egyre kevesebb mérsékelt szavazó voksaiért.

DrGehaeuse 2018.05.10. 15:06:24

@GyMasa: Most a KNER urai és orv-bán olyan rendszert alakítottak ki amit én "látszólagos töbpártrendszer"-nek nevezek. De mivel a 2011 Áprilisi Alaptörvény (2012 jan 1-től van hatályossá nyilvánítva de érvénytelen mert többszörös törvénysértéssel hozták létre) valójában nem demokratikus hanem Oligarchikus rendszert hozott létre - amiben szinte minden elvileg független intézmény függetlensége puszta formalitás és 2018.05.10-a mai naptól orv-bán egyszemélyi döntésével bármikor tetszőleges mértékben korlátozható lesz - nincs semmi jelentősége annak hogy van-e több párt a parlamentben vagy nincs. Ez arra hasonlit ami a Népi demokratikus Lengyelországban volt a Jaruzelsky diktatúra bevezetése előtt: A Szejmben volt több párt is de szinte mindent a LEMP-PB döntött el és a KB hozott határozatokat amit a Szejm csak formális szavazógépként kodifikált.

GyMasa 2018.05.10. 15:19:56

@DrGehaeuse:
Kösz a magyarázatot!
Mostmár csak az a kérdést, hogy fog-e valaki (mondjuk elsősorban az ellenzék) tenni valamit ez ellen, vagy csak asszisztálni fognak a dologhoz?

DrGehaeuse 2018.05.10. 16:13:04

@GyMasa: Igen ez a 20 millió forintos kérdés!

Szerintem a szocik, a dk és kapcsolt részeik nem a KNER ellenfelei mert maguk is többszörösen a KNER integráns részei. Ők a KNER-en belül szeretnének vezető szerephez jutni esetleg kicsit komfortosabbá szeretnék tenni a KNERT elsősorban önmaguk és azon oligarchák számára akiknek lekötelezettjei, másodsorban a "körúton belüli" megmondóembereik és ál-értelmiségi ál-elitjük számára.

Azok a pártok amelyek nincsenek benne a KNER-ben vagy csak egyes tagjaikon keresztül vannak némileg visszafogva (LMP, Jobbik, Együtt, Momentum), előbb-utóbb döntéskényszerbe kerülnek. A parlamenti mandátummal rendelkezők legkésőbb akkor amikor rá fognak jönni, hogy semmit se tudnak elérni a parlamenti munka során, a parlamenten kívüliek jóval hamarabb.

Amit néháby poszttal ezelőtt HaFr írt:

"Mivel a harc megnyílt, újra megnyílt a történelem is: helyreállt az a klasszikus szituáció, amelyben az életünket és a történetünket visszavesszük a formális intézményektől, és ahogy ellenfeleink, úgy mi is rákényszerülünk arra, hogy jelentést és jelentőséget tulajdonítsunk a közéletnek, konkrétan a közéleti cselekvésnek, mert egyre világosabban ezen múlik a személyes sorsunk is. Magyarország népe nem kerülheti el, hogy évtizedek alibizése után belépjen a saját sorsának alakításába, és végre kiszenvedje magából, amit valójában akar. 1956 levert forradalma és 1989 elmaradt forradalma szembejön velünk az úton, és válaszolni kell a megválaszolatlanul maradt a kérdéseikre. Milyen országot akarunk? Milyen életet akarunk magunknak? És a kettő ezekben a hetekben kapcsolódik össze egymással. Most kezd tapinthatóvá válni, hogy egyre több ember elkezdte felfogni a személyes felelősségét a közösség sorsának alakulásában."

Azt én históriás jogérzékű emberként úgy fordítom le:

Alkotmányozó Nemzetgyűlést kell megszerveznünk. Ha a fentebb említett KNER-ellenes pártok ezt nem ismerik fel, akkor azon civileknek kell megszerveződni ezen szó szerint "egy ügyű" cél érdekében akik felismerik.

GyMasa 2018.05.10. 18:39:35

@DrGehaeuse:
...Azok a pártok amelyek nincsenek benne a KNER-ben vagy csak egyes tagjaikon keresztül vannak némileg visszafogva (LMP, Jobbik, Együtt, Momentum), előbb-utóbb döntéskényszerbe kerülnek...
Én pontosan ezért írtam folyamatosan, hogy ezért nem jó a nagy választási összefogás, mert eddig bármelyik párt megpróbálkozott vele, az előbb-utóbb (de a valós példák szerint inkább előbb) csak ráfaragott.
Elkövette ezt a hibát a jobbik is, és, sajnos a hajrában az LMP is.
(nekem igen furcsa volt, amikor bejelentette az LMP, hogy mégis hajlandó az együttműködésre, és másnap Ron felmondott náluk! Lehet, hogy Ron egy igazi váltópártot akart felépíteni az LMP-ből, és kerek-perec megmondta, hogy az összefogástól minél távolabb kell maradni, mert csak úgy őrizhetik meg a hitelességüket)
A jobbik, tulajdonképpen nem nyert semmit a középrehúzódással, mert csak marginálisan lett több szavazata emiatt, viszont a szélről elveszített sok embert.
Ha pedig most feladja ezt, és visszhúzódik a szélre, a hitelességét már elveszítette, és azt visszaszerezni nagyon nehéz lesz nekik.
(Arról már nem is beszélve, hogy egy esetleges győzelem esetén a KNER-es ál-ellenzék semmi perc alatt visszacsukja rájuk a náci kaput, ha úgy kívánja az érdekük)
...A parlamenti mandátummal rendelkezők legkésőbb akkor amikor rá fognak jönni, hogy semmit se tudnak elérni a parlamenti munka során, a parlamenten kívüliek jóval hamarabb...
Ezért javasoltam többeknek, hogy ki kell lépniük a dobozból a folytonos rinyálás helyett, és kreatív módokon csuklóztatni a jelenlegi kormányt.
Amit semmiképpen nem tartok elfogadhatónak, az pont az, ami a jelenlegi ellenzék nagyrészétől láthatunk, azaz a siránkozás, meg a mások hibáztatása.
Terveket kellene kidolgozni, országos hálózatot építeni, jelen lenni mindenhol, és, ahogy HaFr írta, saját kézbe venni a párt sorsát.
Ezért javasoltam pl. azoknak, akik a választási rendszerben panaszkodnak, hogy miért nem lehet bárkinek levélben szavaznia, hogy tessenek aláírást gyűjteni, és népszavazást kezdeményezni, hogy lehessen!
Mert az aláírásgyűjtés legalább már a legelején megmutatja, hogy mennyire tart közérdeklődésre a téma.
Ha 2 hét alatt megvan a 200000 aláírás, akkor tényleg az egész országban zavarja az embereket a jelenlegi rendszer, és jó eséllyel, vagy meghátrál a kormáyn, ahogy a vasárnapi boltzár, meg a netadó meg az olimpia ügyében tették, vagy egy népszavazás fogja kényszeríteni őket, hogy megalkossák a törvényt.
Ha meg csak nem akar összejönni a kellő számú aláírás, akkor az is elkpzelhető, hogy a probléma az csak egy szűk rétegnek probléma, az ország népének pedig nem az. Akkor viszont el kell azon gondolkozni, hogy valóban mások érdekeit képviseli.e valaki, vagy csak a saját igazát próbálja kivetíteni az egész országra...
Viszont, ami MINDEN ilyen formációnak alapvetőnek kellene lennie, az az önkritika gyakorlása, és kudarc esetén (amiből lesz nekik bőven) képesnek lenni a helyzet kielemzésére, konzekvencia levonására, és új terv készítésére, és annak a végrehajtására.

DrGehaeuse 2018.05.10. 20:41:13

@GyMasa: Egyetértek. Viszont ezek mindegyikét blokkolni fogja a fidesz minden keze ügyébe eső eszközzel.

Janossz 2018.05.10. 20:56:10

@DrGehaeuse: Egyetértek.
Tedd azt! Ifjúkoromban volt egy természettudományos ismeretterjesztő könyvem. Az volt a címe: A krokodilusnak van barátja.
Az állatvilágban meglévő-néha furcsa-társulásokról szólt.
Ha a fentiekkel egyetértesz, te lettél a krokodilus barátja.

GyMasa 2018.05.10. 21:23:35

@DrGehaeuse:
...Egyetértek. Viszont ezek mindegyikét blokkolni fogja a fidesz minden keze ügyébe eső eszközzel...
Én pedig ebbben értek egyet!
Viszont csak addig tudja blokkolni, amíg kellő támogatást tudhat maga mögött, vagy pedig, amíg fel nem emelkedik egy olyan politikai formáció, akik maguktól is képesek lesznek megszólítnai az embereket.

abdul hackeem 2018.05.11. 09:03:17

@GyMasa: Íme, a bolsevik módszereitek remek példája:
merce.hu/2018/05/10/a-fideszes-kepviselok-meg-funyirastol-is-elvettek-a-penzt-hodmezovasarhelyen/

"amíg fel nem emelkedik egy olyan politikai formáció" Mármint a 2/3-ban és ekkora ellenszélben kellene mindennek végbemenni. Ti tényleg hülyének néztek itt mindenkit.

DrGehaeuse 2018.05.11. 12:54:00

@Janossz: Nem GyMasa kommer összes korábbi kommentjének összes tartalmával értettem egyet, csak a legutolsó megjegyzéseivel nagyvonalakban. Persze ebben is voltak gondolatok amik szerintem inadekvátak, de nem akartam részletesen vitatkozni vele. Most mégis megteszem.
Amiben igaza van:

1."nem jó a nagy választási összefogás, mert eddig bármelyik párt megpróbálkozott vele, az előbb-utóbb (de a valós példák szerint inkább előbb) csak ráfaragott." hozzátenném: gyurcsányfletó és az álellenzék miatt. A Mentális Deficit blogon fogalmaztak valami olyasmit hogy "Gyurcsány mindent begyurcsánoz amivel érintkezik" és ez biztos csak a fityisznek jó.

2."A jobbik, tulajdonképpen nem nyert semmit a középrehúzódással, mert csak marginálisan lett több szavazata emiatt, viszont a szélről elveszített sok embert.
Ha pedig most feladja ezt, és visszhúzódik a szélre, a hitelességét már elveszítette, és azt visszaszerezni nagyon nehéz lesz nekik. " pontos és igaz.

3. A valódi ellenzéknek "ki kell lépniük a dobozból a folytonos rinyálás helyett, és kreatív módokon csuklóztatni a jelenlegi kormányt." Helyes!

4. Népszavazás kezdeményezése szintén megfontolható

Janossz 2018.05.11. 18:11:37

@DrGehaeuse: Akivel egyetértesz, már lebukott párszor a bokáig csúszott álruhájában.

"4. Népszavazás kezdeményezése szintén megfontolható "

Persze, megfontolható. Mikor jönne össze ebben a kérdésben (a külföldön tartózkodók levélszavazása) 50 %-os részvétel? Sose.
Még a 200E aláírás is nehezen. De, ha sikerülne összehozni, ennyi haszna lenne a dolognak. A listázók karbantarthatnák az íveiket. Kb. ennyire lenne jó a dolog.

Laikus Mérgelődő 2018.05.11. 20:18:44

@Janossz: Egy olyan kérdésre, hogy a londoni magyarok is ugyanolyan feltételekkel szavazhassanak mint a kolozsváriak szerintem összejönne az 50%.
Csak a Gyurcsány-félék széttrolkodnák az egészet azzal, hogy inkább vegyük el a szavazójogot (a vadabbak szerint még az állampolgárságot is) a határon túli magyaroktól. Így viszont az egész népszavazás Orbán malmára hajtaná a vizet.

@DrGehaeuse: A Jobbik rövidesen szakadni fog és így senki nem veszíti el a "hitelességét."

DrGehaeuse 2018.05.11. 20:37:49

@Janossz: Igazság ez előtt nem keveredtem semmiféle interakcióba GyMasa kommerrel. Hogy visszaolvassam korábbi kommentjeit jobban fel kellene húznia valamivel. Ad acta...

DrGehaeuse 2018.05.11. 20:39:42

@Laikus Mérgelődő: A jobbik szakadásáért leginkább az orv-bán fanok szurkolnak. Én nem tartozom közéjük.
süti beállítások módosítása