1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.03.15. 17:40 HaFr

Grósz 1988, Orbán 2018. Újra a saját népét fenyegeti egy magyar kormányfő

Image may contain: 3 people, suit

Grósz Károly fehérterroros beszéde, egy évvel a pártállam bukása előtt. "A harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából. Attól, hogy képesek vagyunk-e visszanyerni önbizalmunkat, magunk mellé tudjuk-e állítani a józan erőket, s ha kell az ellenséges ellenforradalmi erőkkel szemben határozottan fel tudunk-e lépni. Ha igen, megmarad a rend, a biztonság, túljutunk gazdasági nehézségeinken, megőrizzük értékeinket és egy új, korszerűbb, hatékonyabban működő magyar szocializmust hozunk létre. Ha nem, az anarchia, a káosz – és ne legyen illúzió – a fehérterror fog eluralkodni."

Orbán Viktor, 2018. "Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy nemzetközi birodalommal... (...) Külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, nemzetközi spekulánsok által fizetett ngo-k láncolata van jelen. (....) Csak akkor tudnak győzni, ha sikerül megbontaniuk az egységünket. (...) Nem érvelnek, hanem cenzúráznak, nem harcolnak, hanem csípnek és rúgnak. Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok, ezért a választások után elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben. (...) Elég egy ügyefogyott kormány, egy félresiklott választási eredmény, és máris elveszik minden, amiért megdolgoztunk."

Még a szövegek felépítése is hasonló. Vicces lenne ennyi kiszámítható, ásító tompaság, ha nem a bőrünkre menne. De (megint) arra megy. Ezek (mindig) ugyanazok.

104 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2613741746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.15. 22:31:46

grósz károly nem azt mondja, hogy ő fogja a terrort alkalmazni. hanem azt, hogy ha a kommunista párt elveszti a hatalmát, akkor jönnek a horthy fasiszták és a kommunista pártvezetőket kivégzik az iskolaudvaron. ahogyan romániában tették. tehát grósz károlyról sok rosszat el lehet mondani. de ebben a
beszédben nem a magyar népet fenyegette. hanem azt mondta, hogy a párt van fenyegetett helyzetben.

GyMasa 2018.03.15. 22:33:40

És, ez akkor most azt jelenti, hogy orbán _TÉNYLEG_ meg fog bukni?
És, mégcsak keddnek sem kell lennie?
De simán lehet, hogy valamit félreértettem...
Mondjuk, ez a "választások után elégtételt fogunk venni" rész őszintén aggasztó.
Mi lenne, ah mondjuk elkezdenének egy kicsit kevesebbet lopni, és egy kicsit jobban az ország javításával foglalkozni.
(lehetne elsőnek a magyar egészségügyet gyökeresen átalakítani. Megtörni a kórházak kiskirályait, (osztályvazatő főorvosok, főigazgatók) a hálapénz adómentessé tenni, de egyúttal a kórház adminisztrációján keresztül intézni (a beteg odamegy akasszához, és befizeti az általa gondolt hálapénzt az általa gondolt embereknek, kap róla számlát, a kórház pedig számfejti az illetőknek, - mint mondtam - adómentesen) Ezzel egyidejűleg a kezdő orvosok bérét nettó 800k-ra emelni, ami a posztokkal előrehaladva felkúszhat akár havi netto 3-5 millióig is. ÉS megintcsak ugyanekkor felállítani hálapénz kommandókat, akiknek célirányosan az lenne a feladatuk, hogy megpróbálják zsebbe adnia hálapénzt az orvosoknak.
Aki elbukik 1x annak figyelmeztetés, aki másodszor is elbukik, annak a hálapénz összegének 10x-ese büntetésként, és, akit3x is elkapnak, annak visszavonni az orvosi engedélyét. (ezt, természetesen sokkal szigorúbban kell véghezvinni azokkal a - jellemzően főorvosokkal - akik a kórház infrastruktúráját magáncélra használják, és azután magánrendelésen külön pénzt kérnek. Ott már az első alkalommal büntetnék, és a másodikra tiltanám el örökre a praktizálástól.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.03.15. 22:47:45

@444: hát nem tudom, mit olvastál ki a szövegből, pedig elég egyértelmű: ha elveszítik a hatalmat, akkor vége a biztonságnak és anarchia lesz. GK pont ezt mondta

ijontichy 2018.03.15. 22:51:23

@poszt: Hát... ami a magyar fejeket illeti, tényleg eluralkodott az anarchia és a káosz. No mindegy, ahogy kutyából nem lesz szalonna, fideszes komcsyból se lesz becsületes magyar ember :-(
Nem hallgattam végig Cipolla mai gyűlölet-audienciáját (minek?), de a pár kiragadott részlet alapján, ennyi agyfingás után nagyon büdös lehet ma Budapesten.

abdul hackeem 2018.03.16. 06:49:09

Ahogy Te is mondtad már kedves HaFr, ez ma a politika piacán az eladható árú országunkban.
Az eladói és a vevői oldalnak sem kell megerőltetnie magát, nem kell gondolkozni, tanulni, fejleszteni, versenyképesnek lenni, és némi haszon is kecsegtet. Akkor?
Ja, hogy erkölcs, meg az ország jövője, erőforrások, jövőkép ugyan már.

abdul hackeem 2018.03.16. 06:58:40

Ja, és a beszéde után már tényként fogom kezelni azt a szélsőséges konteót, hogy orbán beleőrült a 2002-es hatalomvesztésébe.

abdul hackeem 2018.03.16. 07:14:38

@GyMasa: Az első 3 mondatod az téged minősít.
Az elégtétel meglepett, lehet, hogy te leszel a következő, akin elégtételt vesznek.
A báránylelkületű maffiában hiszel, hogy majd maguktól kevesebbet lopnak.
A hosszú kések éjszakájának meghirdetése kapcsán írt poszban kifejted, hogy hogyan kéne átlakítani az egészségügyet (megtörni, emelni, büntetni, kitiltani) a kínai kommunista párt módszereivel.
Ügyes.

GyMasa 2018.03.16. 10:42:12

@abdul hackeem:
... Az első 3 mondatod az téged minősít...
Ahogy gondolod, errol nem nyitok ujabb vitat.
...Az elégtétel meglepett, lehet, hogy te leszel a következő, akin elégtételt vesznek...
Az lepett meg, hogy egy magat demokratikusnak nevezo ember kepes ezt kiejteni a szajan!
Mert valaki vagy demokratikus, es akkor barmit is tesz, azt a demokracia kereteinek maximalis tiszteletben tartasa mellett teszi, (es elfogadja, hogy mondjuk X embert a fuggetlen birosag elott nem lehetett elitelni, mert nem volt eleg bizonyitek ellene, tudod, ahogy a jogrendszer mukodik mar a romai idok ota...)
Vagy, nyilvan mehetunk abba az iranyba is, hogy elindul a nep, es elkezdenek embereket az utcara rangatni, es erdemi targyalas nelkul, talalomra meglincselni, meg fellogatni a lampavasra.
Csak, akkor, en nevezd magad demokratanak, ha te is ezt a megoldast tamogatod!
Ugyanis ez a megoldas semmivel nem kulomb annal, ami ellen _ALLITOLAG_ harcolsz, es ugyanugy kurvara nem demokratikus.
...A báránylelkületű maffiában hiszel, hogy majd maguktól kevesebbet lopnak...
Nem ebben ponthogy az ellenzek hisz.
Ok hangoztatjak teliszajjal, hogy a "fidesz lop" es majd ok aztan bizisten nem fognak lopni!
...(megtörni, emelni, büntetni, kitiltani) ...
Tudod, a magyar egeszsegugynek NEM a penzhiany a legfobb problemaja, hanem az, amit leirtam fentebb, azaz, hogy a korhazak fosztalyvezetoi, es foigazgatoi helyi istensegeknek kepzelik magukat, akik az allam (tudod a TE adod) penzebol a SAJAT vagyonukat gyarapitjak!
(Javaslom, hogy pl. beszelgess el egy-ket olyan ismerosoddel, akinek mostanaba szuletett, vagy fog szuletni gyereke. Kerdezd meg toluk, hogy hogy megy ez, es, hogy hanyszor kell mindenfele vizsgalatokra jarniuk ugy, hogy a korhazban megcsinaljak a vizsgalatot, es masnap delutan el kell menniuk a "foorvos ur" maganrendelesere, ahol 20 000 HUF-ert a doktor ur "megbeszeli" a leleteket. Erted: levesz 20 000 HUF-ra egy olyan dologert, amit a korhazban az allami TB mar egyszer kifizetett, es neki a munkakori kotelessege lenne azt veled, ott, ingyen megbeszelni. Es, akkor most gondolatban szorozd fe ezt a 20kHUF-t mondjuk napi 4-15 pacienssel, akikkel ugyanezt megcsinalja, es add ehhez hozza, hogy mondjuk havonta van 10 szulese, amiert szinten zsebretesz mondjuk 200kHUF-t egyenkent. Tudod kovetni, hogy mekkora osszegnel jarunk mar?, na ezt az osszeget ezek az emberek ELLOPJAK toled, meg az orszag nepetol. Raadasul meg nem is adoznak utana.)
Tehat, ha ebbe a rendszerbe meg tobb penzt ontesz bele, akkor dragabban lesz ugyanilyen szar a rendszer (illetve csak marginalisan fog noni a szinvonal) mert ezek az emberek elsoszor a sajat zsebeiket fogjak megtomni, es csak azt a penzt fogjak aminoseg javitasara folytatni, ami _esetleg_ megmarad.
(megsugom, hogy a semmi kozeli osszeg fog maradni)
...a kínai kommunista párt módszereivel...
Hehh, tudod te mi a kinai kommunista part modszere a korrupcio ellen?
kinablog.blog.hu/2011/10/19/halalbuntetes_kinaban
Olvasd el ezt, azt' hasonlitsd ossze azzal, amit en irtam. ha szerinted ugyanaz, akkor sulyos szovegertesi problemaid vannak.

Janossz 2018.03.16. 10:45:41

Bayer Zsolt évtizedek óta GOV magyar hangja.
Most hallhattuk a műsort szinkron nélkül.
Ki csodálkozik ezen?

Janossz 2018.03.16. 10:47:02

@GyMasa: Úr ír.
Troll Úr terel.

GyMasa 2018.03.16. 11:03:30

@Janossz:
es, vannak kik idonkent bebofognek valami irrelevansat a partvonalrol.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.16. 11:11:24

@GyMasa:

"a demokracia kereteinek maximalis tiszteletben tartasa"

"A demokracia alapszabalya, hogy a tobbseg donti el, hogy mit tesz a teljes orszag. (meg akkor is, ha ez egyeseknek rosszabb lesz. "Szolidaritas")"

"Nem ebben ponthogy az ellenzek hisz."

"Mi lenne, ah mondjuk elkezdenének egy kicsit kevesebbet lopni, és egy kicsit jobban az ország javításával foglalkozni."

"a magyar egeszsegugynek NEM a penzhiany a legfobb problemaja"

"Ezzel egyidejűleg a kezdő orvosok bérét nettó 800k-ra emelni, ami a posztokkal előrehaladva felkúszhat akár havi netto 3-5 millióig is."

Janossz 2018.03.16. 11:12:12

@GyMasa: Ha vennéd a fáradságot, hogy elolvasd a bejegyzés címét, mondjuk, még az is lehet, hogy ahhoz szólnál.
Persze elolvasod te, csak hát ezt cáfolni nem nagyon tudod, így aztán viszed a szálat jó messzire az eredeti irányból.
Bő terjedelem, te nem böfögsz, hánysz, bő lére eresztve.

GyMasa 2018.03.16. 11:15:00

@Janossz:
Merugye te kizarolag a temahoz szolatal hozza...
Ja, nem, te csak szemelyeskedtel itt.

GyMasa 2018.03.16. 11:16:06

@neoteny:
Öööö...
Igen?
Akartal valamit mondani?

2018.03.16. 11:20:22

dögöljek meg, ha 1991-ben nem ezen veszekedtem a zasszonnyal kint o-lasszországban, amikor nekem beakadt egy jó kis meló(nem maffia), neki viszont egy önkormányzati lakás idehaza és aszondta, hogy a lakás übereli a kinti melót, kész passz. én meg veszekedtem vele, hogy 30-múlva is ugyanazokat a dörgedelmeket fogja hallgatni odahaza az önkormányzati lakásban változatos csomagolásban, mint amióta megszületett; M.O.-n soha nem lesz burzsoá demokrácia! mondtam én, abszolút nem kádárjani megfontolásból, hanem az élettapasztalataim alapján.

ja előtte 2évvel meg haza kellett jönnünk velencéből 1 nappal a pink floyd koncert és 2 nappal a redentore(nagy zabálás :D) népünnepély előtt valami munkahelyi problémája miatt).
már akkor éreztem, hogy ez egy befele és lefele szűkülő spirál kezdete az életemben.
szal a zasszony tehet mindenről!(azér már nem szidom annyira, végülis a gyerek jól járt velünk és ha a történelem ura nem azt akarja, hogy elnyomorodjunk és golyófogózsákok legyünk valami ablakban, akkor eddig azért nincs túlzott ok panaszra)
hajrá Magyarország! Isten legyen irgalmas minden magyarhoz(mégha csak az ajka is magyar)

ijontichy 2018.03.16. 12:09:35

@Bánegressy: "A Pink Floyd mindig másnap jön!" - nagy igazsága volt ez Tardos Péternek ;-)
És hát a nők... ditto. Nem rossz ez így, de hazudnék ha azt mondanám, nem jutott már eszembe, mi lett volna ha a végén nem jövök vissza Kanadából 90%-ban életem párja miatt, aki akkor úgy gondolta, hogy mindenhol jó, de legjobb Mo-on. :-/
Végül a sors iróniája, hogy másodjára már ő akart távozni - igaz csak röpke ezer km-re. Jobb előbb, mint később, jobb későn, mint soha. :-)

Janossz 2018.03.16. 12:36:05

@ijontichy: "A Pink Floyd mindig másnap jön!"
Van, aki aznap is le tud maradni róla.:-(
Schwechatra kivitt volna egy baráti társaság, jegy is volt, én meg az előző évi kellemetlen Népstadionos Queen élmény hatására letettem róla.
Másnapra kiderült, hogy majálisszerű piknikhangulat volt, hatalmas téren, tömegtaposósdi nélkül.

ijontichy 2018.03.16. 15:58:27

@Janossz: OFF Schwechat fantasztikus volt. Első élmény abból, milyen is az - addig csak hírekből ismert - hangosítás Pink Floyd módra - mindezt egy sík reptéren. Kár, hogy ez már csak a csonka Floyd volt. 2005-ben a Live 8-on láttam őket Londonban - röpke félórára - újra együtt a színpadon. Pénztárcámra nézve életem legsajgóbb ;-) koncert-tripje volt, de utólag - ismerve a folytatást - minden pennyt megért. Aztán láttam még Gilmour-t Wright-al a szólóprojekt bulijain (Klamban, Varsóban), meg persze Waters-t Budapesten, de komplett Floyd, komplett koncerten kimaradt az életemből. :-( ON

2018.03.16. 16:32:06

@ijontichy:
Tardos Péterre sokáig haragudtam, mert lekicsinyelte, nem írt szépen a Doors-ról és különösen Jim Morrisonról.
Aztán Orbán egyszer dicsérte Jimi Hendrixet.
Nehéz belátni, de lehet, hogy nem csak az minősíti az embert, h kit szid, kit dicsér.
Ja! egyébként a velencei PF koncert tök ingyenes volt.
Előző nap álltam a parton a Szt.Márk térnél és csüggedten bárgyultam a Margitsziget nagyságú uszályt, amin a zenekar és csatolt részei felléptek.

2018.03.16. 20:17:48

@HaFr:
emlékszem erre a beszédre. és nem éreztem magamat fenyegetve, mivel kisz tag sem voltam. éppen azt gondoltam, hogy grószék félnek. ti. grósz ezt is mondja, hogy az átmenet nem lesz békés és őket éri majd terror. ezért a cél, hogy tartsák az egypártrendszert és folytatódjanak a reformok. és ezt úgy állították be, hogy grósz akar terrort. akkor kezdődött el a manipuláció a sajtóban.

2018.03.16. 20:18:41

(mármint az ellenoldali manipuláció).

abdul hackeem 2018.03.16. 20:50:36

@444: " ezért a cél, hogy tartsák az egypártrendszert és folytatódjanak a reformok. és ezt úgy állították be, hogy grósz akar terrort."
Miért, hogyan MÁSKÉPP lehetett volna tartani az egypártrendszert és a hatalmat, ha nem kommunista diktatúrával, azaz terrorral?

"akkor kezdődött el a manipuláció a sajtóban."
Akkor aha. A gyuribácsi akkor nem volt még itt? Melyik sajtóban bakker?

Tehát nem arról volt szó, hogy a gmk-ban meg a kisszövetkezetben már többször annyit lehetett keresni, mint párttitkárként, vagy tanácselnökként és az ostoba munkásőrösdit játszó rendszernek borulni kellett?

Te még KISZ-tagnak is hülye voltál.

2018.03.16. 21:30:45

@abdul hackeem:
még egyszer: grósz ebben a beszédben azt mondja, hogy az mszmp tagsága van fenyegetve. a a "szabad" sajtó ezt szándékosan félre értették. a hivatásos kommunista pártprogandistákból lett aztán a "szadad" sajtó. de ugyanúgy manipuláltak. és ugyanazok.

grószék az egypárti keretek között végbemenő reformokat és vegyesvállalatokat akartak. ilyen volt a mcdonalds amerikai-magyar és a hungaroring brit-magyar vegyesvállalat volt. nem akarom grósz károlyt védeni, de errefelé a gelka hálózatán volt music television, sky channel, super channel. és számomra az első döbbenet az volt, hogy volt egy primitív vetélkedő. el kellett találni, hogy magasabb, vagy alacsonyabb kártyalap következik a pakliban. és a közönség ordított, hogy hájer, vagy lóer. a "kommunista" közszolgálati tévén mégis csak intellektuális vetélkedők mentek egri jánossal. az nyilvánvaló volt, hogy nyugati társadalmak gazdaságilag előrébb tartanak, de kulturálisan aligha. és az is nyilvánvaló volt, hogy grószéknak a gazdasági kérdésekben igaza volt. végül is kína valósította meg lényegében ugyanezt a modellt.

magyarországon nem lehetett megcsinálni. a szociálliberális elképzelés a mai napig az, hogy az államot eladósítani és közvagyont eladni. jött németh miklós, aki ezt meghirdette. és megindult a privatizációnak nevezett szabad rablás. az volt a cél, hogy közvagyont a lehető leggyorsabban szanálják. az állami bankoknak el kellett adósítani a vállalatokat úgy, hogy az adósság elérje a vállalat könyv szerinti értékét. majd azt mondták, hogy ez nem ér semmit. és így el lehetett vinni. és abból a vagyont ki lehetett menteni. úgy, hogy az állami bankok csődbe mentek. persze, hogy vonzotta a tolvajokat belföldről, külföldről egyaránt. 30% fölé pörgették az inflációt azért, hogy a dollárt le, a forintot felértékeljék. megkezdődött magyarországnak a teljes gazdasági és kulturális kiszolgáltatása. nem kezdem el magyarázni, hogy ezt a folyamatot kikhez kapcsolják. nem a palócokhoz.

2018.03.16. 21:41:47

(annyit még, hogy nyilván nem helyes a zsidóság egészéhez kapcsolni)

de van két beállítás. az egyik, hogy milyen szuper jól vezényelték a rendszerváltást. voltak kisebb hibák, de alapvetően jól sikerült. a másik, hogy a rendszerváltás el lett hibázva. még pedig azért, mert egy ellenkultúra kezdte el kormányozni az országot. és erre a válasz mai napig egy rekontra. "a választás után elégtételt fogunk venni". "Most hazaküldjük Gyuri bácsit is a hálózatával egyetemben, arra kérünk, hogy menj vissza Amerikába, és boldogítsad inkább az amerikaiakat!"

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.16. 22:10:28

@444:

"még egyszer: grósz ebben a beszédben azt mondja, hogy az mszmp tagsága van fenyegetve."

Helyesen: Grósz Károly ebben a beszédében polgárháborút hirdet.

"nem akarom grósz károlyt védeni"

Akkor miért véded?

"az nyilvánvaló volt, hogy nyugati társadalmak gazdaságilag előrébb tartanak, de kulturálisan aligha."

Mert Aczél György olyan jól tiltott, tűrt, támogatott.

"az is nyilvánvaló volt, hogy grószéknak a gazdasági kérdésekben igaza volt. végül is kína valósította meg lényegében ugyanezt a modellt."

Az a Kína, ahol a modellmegvalósítás után négy évtizeddel még mindig egyharmadnál kevesebb az egy főre eső vásárlóértéken számolt GDP mint Hong Kong-ban.

"közvagyont"

Helyesen: állami vagyont.

"30% fölé pörgették az inflációt"

Tette ezt az államhatalmi erőszakkal (értsd törvényekkel) létrehozott központi bank.

"azért, hogy a dollárt le, a forintot felértékeljék."

Ebben biztos vagy?

"megkezdődött magyarországnak a teljes gazdasági és kulturális kiszolgáltatása."

Közben pedig a Graphisoft meg a jánoshalmai Renner Művek meg a nádudvari Polyduct prosperált.

"nem a palócokhoz."

A Palóc Nagyker Kft. orra bukott a Nemzeti Együttműködési Rendszerben.

2018.03.16. 22:41:58

@neoteny:
grósz nem egy újabb vörös terrort hirdetett. hanem azt mondja, hogy ha az egypártrendszer megszűnik, akkor jön a fehérterror.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.16. 23:51:10

@444:

Grósz Károly ebben a beszédében polgárháborút hirdet: "[a] harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából."

2018.03.17. 00:21:28

@neoteny:
ne viccelj már. előtte is osztályharc volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 00:27:50

@444:

Valóban nem viccelt Grósz Károly, amikor polgárháborút hirdetett: "[a] harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából."

2018.03.17. 00:36:42

@neoteny:
ebben a beszédben semmi új nem volt. grósz az mszmp keményvonalasabbjai közé tartozott. de az emberek döntő többsége számára a grósz féle megoldás lett volna a jobb. a vegyesvállalati tőkebevonás és nem a németh miklósék által meghirdetett teljeskörű privatizáció. a rendszer a reformkommunizmusból átcsapott totális kapitalizmusba.

2018.03.17. 00:43:22

@neoteny:
wikipédia. marxista szócikk:

Az osztályharc egymással ellentétes érdekű társadalmi osztályok közötti harc, mely az osztálytársadalmak történelmének meghatározó tartalma és mozgatóereje. Három fő síkja a gazdasági, a politikai és az ideológiai osztályharc, melyek összefonódnak, illetve kölcsönhatásban vannak egymással. A társadalmi tudat osztálymeghatározottsága miatt az ideológiai harc a társadalmi tudat – a művészet, a tudomány, a filozófia, a jog, a politika, a vallás – szféráiban is megjelenhet. Az osztályharc formái rendkívül sokfélék lehetnek, melyek mindig függnek a konkrét történelmi körülményektől. Legismertebb válfajai: a tüntetés, a sztrájk és a politikai forradalom.

és ugye marx szerint az osztályharcból a világ proletariátusának diktatúrája következik. ebből pedig az osztály és állam nélküli társadalom.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 00:53:08

@444:

"ebben a beszédben semmi új nem volt."

Akkor miért mondta el Grósz Károly?

"grósz az mszmp keményvonalasabbjai közé tartozott."

Azért hirdette meg a polgárháborút ebben a beszédében.

"de az emberek döntő többsége számára a grósz féle megoldás lett volna a jobb."

A te féktelen fantáziálgatásaidban.

2018.03.17. 01:20:26

@neoteny:
a gazdasági értelemben nyilván sokkal előnyösebb lett volna a vegyesvállalati átalakulás. mert az kölcsönös előnyöket biztosított volna a nyugati befektetőknek és a kelet-európai felzárkózó gazdaságnak. ez megint egy nyilvánvaló dolog.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 01:30:32

@444:

"ez megint egy nyilvánvaló dolog."

A te féktelen fantáziálgatásaidban.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 01:41:50

@444:

"gazdasági értelemben nyilván sokkal előnyösebb lett volna a vegyesvállalati átalakulás"

Sokkal előnyösebb lett volna a hatalmukat megtartani kívánó politikusoknak és csókosaiknak: a "közvagyont" befektetve a vegyesvállalatokba ők zsebelhették volna be a haszon felét, és a nyugati befektetőkre mutogathattak volna, hogy azok gyarmatosítják az országot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 02:34:04

@444:

"Az osztályharc formái rendkívül sokfélék lehetnek, melyek mindig függnek a konkrét történelmi körülményektől. Legismertebb válfajai: a tüntetés, a sztrájk és a politikai forradalom."

És mivel Grósz a beszédében explicit módon leírja az ellenség természetét ("az ellenséges ellenforradalmi erők"), egyértelművé válik, hogy a beszédében az osztályharc politikai forradalmi formájára gondol: polgárháborúra szólít fel.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 03:15:44

Már a Yahoo News Finance szekciójában is listázzák a keszthelyi magyar befektetőket:

finance.yahoo.com/news/factbox-keszthely-10-155158634--finance.html

Ez viszont nem Simicska akciója lehet, hanem Sorosé.

abdul hackeem 2018.03.17. 04:24:28

@444: Ezért menetelnek olyan vidáman az Észak-Koreai katonalányok a kedves vezető előtt.

ijontichy 2018.03.17. 12:56:16

@444: "de az emberek döntő többsége számára a grósz féle megoldás lett volna a jobb" Az emberek döntő többésge számára az lett volna a jobb, ha
- nem felejetik el 6. Lenin tanulásról szóló bonmot-ját;
- tudomásul veszik, hogy nincs ingyenebéd;
- a vitya vezette fideszt 2002 után örökre a süllyesztőbe küldik;

+ és ugye arra is emléxel, marx szerint "hol és mikor" (a hol nem földrajzi értelemben) jöhet létre az "osztály és állam nélküli társadalom". Nem Debrecenben és nem amikor a főbíró uram úgy dönt, hogy kidoboltatja a kisbíróval meg a távgyaloglóval (az a járásbíró) ;-)

2018.03.17. 21:01:40

@ijontichy:
marx szerint világforradalomra van szükség. amivel szétverték oroszországot. és a tanácsköztársaság népbiztosai igyekeztek szétverni a magyar királyságot. és ugyanezek a családok igyekeztek internálni a magyar nemességet. és ugyanezek a kommunistából lett kapitalista családok vívják a kultúrharcot magyarország jelenleg is. ez keseríti meg generációk életét. ez csonkolta és nyomorítja meg az országot egy évszázada. ez is egy beállítás. meg hogy jönnek a nácikok. csak akkor ugyanezek miért fekszenek össze a jobbikkal? ha nem a hatalomért, akkor miért?

2018.03.17. 21:08:10

@neoteny:
na de amikor ugyanezeket a szállodákat korábban privatizálták és nem magyarok voltak a tulajdonosok, akkor miért nem járt utána az ügynek a szegény kis keszthelyiekért aggódó yahoo news annak, hogy valóban a legkiválóbb idegenforgalmi szakemberek kezébe kerüljön a balaton.

mert ugye úgy érvelnek, hogy akkoriban a tőkepiac értékítélete helyes volt. mert hogy a "liberális" "demokraták" ültek a kormányban. most pedig ugye a velük szemben álló "illiberálisok". ami a sötét diktatúra. de a mi a különbség túl azon, hogy a visszaélések esetenként nyíltabbak. tehát mondjuk ez a medencébe vizelés, medencébe vizelés a trambulinról esete.

ijontichy 2018.03.17. 21:19:48

@444: Nem kell a híg fidesz rizsa! Hol, mikor jöhet létre - marx szerint - az osztály/állam nélküli társadalom?

Azért mert fityiszéknél kifogyott a xanax, még létezni kéne önuralomnak, meg emberi tartásnak is - bár lehet, hogy NER-éknél ez csak az ellenféltől várják el, miután jól oldalba rúgták szögesbakanccsal.
Épp most olvastam, hogy - a fityisz szerint - Mo-on tök fölösleges a védőügyvédhez való jog, ha a fityisz eldöntötte, hogya delikvens bűnös.
De a legszebb, hogy az NVB tényszerűen felmentette gyurcsányt a 2006-os hazudozás alól. Nem is hazudott, csak kampányolt :-)

Jut eszembe, hogy a dzsobbik náci, az egy-két ballib szellemi tünemény találmánya. Adott ez a vonagyerek, akinek a ballib oldal nem igazán vonzó, elvégre jól lejáratták. A jobbcentrális erőtér felett vitya nagy, szőrös valaga lebeg (ah be szép képzavar). Hol lehet előzni? Széljobbon. Szóval vitya a pragmatikus zseni, amiért putyint nyalja, vona meg náci. Logikus. De szerintem miért ne feküdnének össze vele, hiszen vitya narancskomcsyjainál kártékonyabb verzió nincs Mo. számára!

2018.03.17. 21:30:55

@ijontichy:
marx arról értekezett, hogy a történelem az elnyomók (burzsoázia) és az elnyomottak (proletariátus) közötti osztályharc. és ebből egy világforradalommal bekövetkezik a proletárdiktatúra. és egy második forradalommal az állam/osztály nélküli társadalom. és ezzel beáll a világkommunizmus állapota, amivel véget ér az emberiség történelme. volt az őslégkör. abból összeálltak az egysejtűek. és abból a fejlődéssel előáll a kommunista embertípus. ami a végállapot legalábbis marx szerint.

a globális kapitalisták ugyanezt hirdetik pepitában. a nyílt társadalmak azt hirdetik, hogy egy világforradalomban el kell törölni az államot és ezek helyét átveszik senki által meg nem választott ngo-k. de mit számít az. mert ezek már "piaci elven" működnek. és a burzsoá (vö. proletár) diktatúra után egy újabb világforradalommal előáll az orszály/állam nélküli társadalom. volt az őslégkör. fejlődött, fejlődött. és ami végén kijön az kapitalista embertípus.

hja és ez a két szekta egy politikai platformon van. így jön létre a "baldoldalis"-kommunista és a "liberális"-kapitalisták alkotta "demokrata" pártok és "a" "civilek".

2018.03.17. 21:36:37

@ijontichy:
amíg nem volt jobbik addig is voltak "nácikok". ők.
vignette.wikia.nocookie.net/kikezekahulyek/images/3/3b/Avatara01.jpg
a hölgy avatara néven indiai ezoterikus tanokat hirdet. két barátjával mi történt, azt nem tudjuk. konkrétan ettől a három embertől rettegett a teljes magyarországi "demokratikus" sajtó és a balliberális világsajtó.

2018.03.17. 21:53:34

@ijontichy:
itt a
rendszervaltas2018.hu/
márki zay is koordinálja a jelölteket. nyerjék meg a választást ha tudják. de mi lenne a karácsony-szél-gyurcsány-vona kormányprogram? illetve márki zay szerint ők kérjék fel bod péter ákost. mi akadályozza meg ebben vona gábort, gyurcsány ferencet, szél bernadettet és karácsony gergelyt? a geci orbán?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.17. 22:10:28

@444:

"miért nem járt utána az ügynek a szegény kis keszthelyiekért aggódó yahoo news"

Mert a Yahoo News internacionalista szocialista, nem pedig nemzetiszocialista.

ijontichy 2018.03.17. 22:44:59

@444: Szerintem te marx népfőiskolásoknak szánt traktátus-verzióját olvastad :-)

"mi lenne a karácsony-szél-gyurcsány-vona kormányprogram?" Miért is érdekes ez? Csak tanultak a zsenitől. Nem kell kormányprogram, az olyan ballib huncfutság, mint a tudomány. Pirospöttyös seggű eltolcsy kell. :-)

Szóval még mindig nem figyelsz: Bármi jobb, mint a fityesz, mert egy zakót ebben a formában a bolsipárt már nem él túl; nincs annyi pénz ellenzékben, hogy a komoly erózió ne induljon meg. Ez a lényeg. Ennek a társulatnak a süllyesztőben a helye - egyszer, s mindenkorra.
A gazdasági balfogások orvosolhatók, legalábbis sokkal könnyebben, mint a társadalom szétverése. Csőd? Na és? Az "csak" pénz. Talpra állsz, leporolod magad, kifizeted, akit tudsz, aztán megpróbálsz valami újat csinálni, ezúttal okosabban.

2018.03.18. 09:33:36

@ijontichy:
szabad választások lesznek. nyerhet az ellenzék is. ahogyan hódmezővásárhelyen. létrejön a karácsony-szél-gyurcsány-vona kormány. márki zay szerint ha felkérik bod péter ákost, akkor megvalósul a korszakváltás. de konkrétan mi lenne az?

Janossz 2018.03.18. 10:12:21

@444: " de konkrétan mi lenne az? "
www.youtube.com/watch?v=Ot6pSrKT1oc

Te meg eredj az Etelközbe.

2018.03.18. 10:22:40

@Janossz:
na de ez konkrétan micsoda.

lukács laci szerint (ez valamivel közelebb áll a néplélekhez):

Mindig az utolsó volt a sorban
Senki sem figyelt rá de a
Szíve mélyén tudta
Jó lenne tartozni valahová ahol
Úgy néznek rá ahogy másokra is néznek
Ahol a tetteinek hisznek nem az
Üres szavaknak meg a pénznek

Elege lett abból hogy minden csak egy termék
Úgy érezte eljött végre a perc hogy megismerjék

A kérdésre a választ hogy mit jelent hogy
Az anarchia nem a káosz hanem a hatalom nélküli rend
Mondom a kérdésre a választ hogy mit jelent hogy
Az anarchia nem a káosz hanem a
Mindenkori hatalom nélküli rend

Egy napon aztán elege lett hogy
Rángatják mint egy marionett
A sorsát a feje felett
Senki ne döntse el soha többé

A kérdésre a választ hogy mit jelent hogy
Az anarchia nem a káosz hanem a hatalom nélküli rend.

www.youtube.com/watch?v=tXLedB5G4MU

Janossz 2018.03.18. 11:38:28

@444: Ez a dalszöveg cseppet sem látszik alátámasztani az itt előadott habókos elméleteid.

ijontichy 2018.03.18. 11:58:23

@444: Apu, mi lesz? Te is olyan vagy mint a lüke szkájwókmen állandóan a jövőt fürkészed és nem tanulsz a vén jódli mestertől :-)
Mi van ma, és ehhez jobb ez a régi nóta (ami a fene tudja hogy jutott túl a "sanszosbizottságon"):

Rítus, őrült rend
A hatalom őrült rendje
Vérszínű precíz téboly
Kőkemény operett

Jöjj hát, állj meg itt
A sorfal éppen elfed
Ha csendben vagy, innen láthatod
A szörnyeteg hogy lesz szent

Bomba, száll a tömjén
Odakinn sortüzek
Itt benn mindent átvizsgált ma már
Egy hangtalan gépezet

Figyelj, harang zúg
Ott fönt megjelent
Szólni fog most, hogy győzött
Csókot hint a szörnyeteg

Várj, meg ne tedd
Káprázat, mi elvakít
Elfelejted tán, hogy hol vagy
Tedd csak el a fegyvered

Ez színház, semmi több
Nézz körül, ócska díszletek
A színpadon ez csak próba
Bennünk van a szörnyeteg.

2018.03.18. 18:00:08

@Janossz:
sokadjára. nem a saját véleményemet írom le, hanem a körülöttem lévőkét. akik nem feltétlen reprezentálják a magyar társadalmat. de mégis megmagyarázzák a politikai jelenségeket legalábbis nagy vonalakban. alternatíva?

Janossz 2018.03.18. 18:41:30

@444: " alternatíva? "
Fejezd be a bohóckodást. Írd a saját véleményed.
Más is azt teszi.

2018.03.18. 21:27:57

@Janossz:
amíg nincs eldöntve, hogy modern kori magyarország mi is az államvallás, addig marad a törzsi csatározás. az egyik tábornak győznie kell ahhoz, hogy a közéletben értelmes viták folyjanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.18. 21:53:58

@444:

"amíg nincs eldöntve, hogy modern kori magyarország mi is az államvallás, addig marad a törzsi csatározás."

Amíg a törzsi identitás az elsődleges, mindig lesznek törzsi csatározások.

"az egyik tábornak győznie kell ahhoz, hogy a közéletben értelmes viták folyjanak."

Ez a te törzsi tudatodból fakadó vallási hittételed.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.18. 22:12:09

@444:

"amíg nincs eldöntve, hogy modern kori magyarország mi is az államvallás"

Hitgyüli?

"Egy másik levélíró egy korábbi, balatonfüredi fórumra hivatkozik, ahol Németh Sándor azt mondta: szerinte egyedül Orbán Viktor alkalmas a miniszterelnöki posztra a jelenlegi jelöltek közül. [...]

A gyülekezet vezetője vállalta, hogy ezt mondta az érintett fórumon. Nagyon fontos, hogy Magyarország stabil ország legyen, ne legyen káosz és anarchia."

hvg.hu/itthon/20180318_kemenyen_beleallt_a_kampanyba_orbanek_oldalan_a_hit_gyulekezete

GyMasa 2018.03.19. 08:22:45

@444:
...az egyik tábornak győznie kell ahhoz...
Mi lenne, ha a valtozatossag kedveert vegre egyszer a JOZAN ESZ gyozne?
(Azt' vegre fel tudnank ulni a lora???)

2018.03.19. 08:32:46

@GyMasa:
na de miféle? józan "paraszti" ész? mi common sense?

2018.03.19. 08:47:04

@neoteny:
errefelé a hitgyülekezetének óvodája, általános iskolája és gimnáziuma van. az iskola új büszkesége a műfüves focipálya.
www.debrecen.hu/assets/media/gallery/hu/5725/1200x800/mufuves-palya-huszar-gal-iskola-mj_80.jpg
az északi germán gyermek adidas cipőben és e-on mezben. az ázsiai beütésű kisgyerek fordítva tartja a trikolórt.
lányok ezért már kevésbé lelkesednek.
www.debrecen.hu/assets/media/gallery/hu/5719/1200x800/mufuves-palya-huszar-gal-iskola-mj_35.jpg
papp polgármester annál inkább.
www.debrecen.hu/assets/media/gallery/hu/5729/1200x800/mufuves-palya-huszar-gal-iskola-mj_94.jpg
hitgyülekezete és foci egyház.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 08:57:18

@444:

"errefelé a hitgyülekezetének óvodája, általános iskolája és gimnáziuma van."

Meg egy vezető lelkésze aki gerincesen felvállalja azt, hogy kit támogat a világi hatalom birtoklására.

GyMasa 2018.03.19. 08:59:18

@444:
Olyanfele "Jozan paraszti esz", ami pl. hajlando lenne mgetartani a fidesz JO donteseit , ES melle adna a sajat jo donteseit.
Amelyik ne probalja porig egtni az orszagot, hogy utana majd "talan" legyen valami jobb.
Tudod, a konzervativ megkozelites.
Ami jo, azt megtartjuk,
Ami nagyon rossz, azt megprobaljuk megjavitani.
(Marcsak azert, hogy mondjuk az orszag 90%-ban mukodokepes maradjon. AZ eleg szar, ha mindenhez egyszerre nyulnak hozza, mert ha vegul kiderul, hogy rossz volt az otletuk, akkor ott allsz egy porig rombolt hazaval, aminek a fustolgo romjai mellett pingvinezik a bukott kormany...)

2018.03.19. 09:07:50

@neoteny:
váltsák le a hívek sanyi bácsit. hja, hogy azt nem lehet.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 09:41:05

@444:

"váltsák le [...] azt nem lehet"

Ez biztos?

2018.03.19. 09:43:16

@GyMasa:
csak nehéz eldönteni, hogy mi a jó. az értelmiség általában abban egyet szokott érteni, hogy előbb azt döntsük el, hogy mi az államjog alapja. mert hogy úgy lesz jogállam. de az hogyan szerveződjön?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 10:07:09

@444:

"csak nehéz eldönteni, hogy mi a jó."

Ezt csak akkor nehéz eldönteni, ha arról kell dönteni, hogy _mások_ számára mi a jó. Az emberek túlnyomó többsége meg van arról győződve, hogy képes eldönteni azt, hogy _saját maga_ számára mi a jó.

GyMasa 2018.03.19. 10:11:47

@444:
...de az hogyan szerveződjön?...
Nos, ha fogalmuk sincs rola, hogy mi az, amit akarnak, akkor talan elkepzelheto, hogy meg nem allnak keszen egy egesz orszag vezetesere?
Csak kerdezem, mert, igy, 3 hettel a valasztasok aelott kisse meredek kijelenteni, hogy "nem tudjuk mit akarunk, de becc'o nagyon ugyesek leszunk majd ha rank szavaztok.

2018.03.19. 10:29:48

@neoteny:
a hitgyülekezete egy tipikus "bizniszegyház". van a hit park kft. annak a tulajdonában vannak az egyház létesítményei. annak ügyvezetője németh sándor. és őt lehet követni. ha nem akarod, akkor nem muszáj. nincs belépési nyilatkozat, központilag nyilvántartott tagság, ami sanyi bácsit leválthatná. sanyi bácsi azt mondja, hogy ilyen egy modern egyház. bárki lehet prédikátor. alapítson egy másik gyülekezetet. az egyház is egy szabad piaci szolgáltató. aztán az egy másik kérdés, hogy politikai befolyásuk is van. a hit gyülekezete különféle pártoknak gyűjt ajánlószelvényeket. van egy tévécsatornájuk politikai műsorokkal. de azt teljesen szabadon csinálják a szerkesztők. németh sanyi bácsi fiának vezetésével. az ő barátja az evangelista tévé bemondó. énekel friderika. és ott van még gera zoli. de ők egy kft. alkalmazottai, illetve önkéntes módon utalják a pénzt. lényegében egy piaci szolgáltatást vesznek igénybe.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 11:07:49

@444:

"a hitgyülekezete egy tipikus "bizniszegyház"."

Melyik egyház nem "bizniszegyház"?

"annak ügyvezetője németh sándor."

Tévedés: dr. Mészáros István ügyvezető igazgató

"nincs belépési nyilatkozat, központilag nyilvántartott tagság, ami sanyi bácsit leválthatná."

De van Országos Értekezlet, amelynek a feladatkörei: alapszabály elfogadása, állásfoglalás, döntéshozatal.

"aztán az egy másik kérdés, hogy politikai befolyásuk is van."

Ha másik kérdés lenne, akkor nem kerülne szóba az, hogy a vezető lelkész melyik világi vezetés mellett áll ki.

2018.03.19. 11:34:47

@neoteny:
országos értekezleten ki vehet részt? nyilván akit meghívnak. sanyi a kútfúró részt vehet? ha nem hívják meg, akkor nem. gondolhat egyet, hogy neki nem "brúsz szpringtín" kell, hanem a vidám vasárnap. mennek kézenfogva edittel és viszik magukkal öcsikét is. megtérnek. átutalhatják a jövedelmük egy tizedét egy korlátolt felelősségű társaságnak. de sanyi bácsit nem válthatják le. mert az ez egyház az ő vállalkozása. az ügyvezetéssel megbízta doktor mészárost. a hit park üzemeltetésével egy céget. tévé vezetésével a fiát. és így tovább. ezek kft.-k hálózata. amiben az a közös, hogy a tulajdonosuk németh sándor.

2018.03.19. 11:58:19

@neoteny:
a lényeg az, hogy a készpénz vagyontárgyak sanyi bácsi kezébe kerüljenek. friderika ezért danolászik. hack péter azért bólogat. ez egy olyan közösség, amiben a tagoknak nincsenek közös vagyontárgyaik. sanyi bácsinál van a kassza kulcsa. valakinél lenni kell. önkéntesen utalják a lóvét. ez a piacosított szabad egyház. ezt támogatja a filoszemita értelmiség. ez a filoszemita erkölcsiség.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 12:05:55

@444:

"országos értekezleten ki vehet részt? nyilván akit meghívnak. sanyi a kútfúró részt vehet? ha nem hívják meg, akkor nem."

A (magyarországi) Református Zsinaton ki vehet részt? Nyilván az, akit meghívnak. Sanyi a kútfúró részt vehet? Ha nem hívják meg, akkor nem.

"mert [ez az] egyház az ő vállalkozása."

Helyesen: ő alapította.

"a hit park üzemeltetésével egy céget."

A Hit Park üzemeltetője a H&H Projects Kft. aminek a tulajdonosa a Hit Gyülekezete egyház, nem Németh Sándor.

2018.03.19. 12:17:32

@neoteny:
akit egy református pap megkeresztel az tagja lehet valamely református gyülekezetnek. és választhat presbitert. tehát elvben sanyi is. és közvetve belszólhat a zsinat munkájába.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 12:19:22

@444:

"ez egy olyan közösség, amiben a tagoknak nincsenek közös vagyontárgyaik."

A Református Egyházban vannak?

VII. RÉSZ

GAZDÁLKODÁS AZ INGÓ, INGATLAN ÉS MÁS JAVAKKAL
INGATLANOKRA VONATKOZÓ JOGÜGYLETEK SZABÁLYAI

29. § Ingatlan tulajdonjogát – törvényben vagy alapító okiratban foglalt korlátozással, vagy ezekben meghatározott jóváhagyási rend szerint a Magyarországi Református Egyház, valamint a belső szabályaink szerint erre feljogosított belső egyházi jogi személy szerezheti meg.

www.reformatus.hu/data/documents/2017/09/01/2013._evi_IV._tv.GAZDALKODASI_TV_IRATMINNELKUL_2017.05.23._.pdf

2018.03.19. 12:21:16

@neoteny:
a hit gyülekezete egyház az üzemeltetője a hit csarnokának, illetve csarnokainak. és ezek tulajdonosa a hit park kft. annak tulajdonosa pedig németh sándor. az egyház tulajdonásban levő kft. üzemeltet egy sportcsarnokot. szabad piaci alapon szolgáltat. de a vagyon németh sándoré. akit semmilyen módon nem lehet leváltani. egyáltalán mire alapozva. a hit gyülekezetnek nincs tagsági nyilvántartása. mert hogy ez az egyház ennyire szabad. piaci elvú. na jó, a politikába azért beleszól. de miért ne szólhatna bele.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 12:21:33

@444:

"akit egy református pap megkeresztel az tagja lehet valamely református gyülekezetnek. és választhat presbitert. tehát elvben sanyi is. és közvetve belszólhat a zsinat munkájába."

Ugyanez igaz a Hit Gyülekezetére is (azzal a különbséggel, hogy nem Zsinat van, hanem Országos Értekezlet).

2018.03.19. 12:23:51

@neoteny:
de a református egyház vezetőit választják. a hitgyülekezetének vezetője pedig karizmatikus. isten által választott. ahogyan a szent atya a szent székben. csak őt a szent lélek jelölte ki. németh sándor pedig önnön magát jelölte egy vállalkozás élére. amit a hívei a szabad akaratukból követnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 12:28:37

@444:

"a hit gyülekezete egyház az üzemeltetője a hit csarnokának, illetve csarnokainak."

Nem.

"és ezek tulajdonosa a hit park kft."

Nem.

"annak tulajdonosa pedig németh sándor."

Nem.

"az egyház tulajdonásban levő kft. üzemeltet egy sportcsarnokot."

Igen.

"szabad piaci alapon szolgáltat."

Igen.

"de a vagyon németh sándoré."

Nem: a Hit Gyülekezete gazdálkodása felett az Állami Számvevőszék törvényességi felügyeletet gyakorol.

2018.03.19. 12:43:36

@neoteny:
megint játszod a hülyét.

gera zoli a focista a hit gyülekezetének tagja. senkit se választhat az országos értekezletbe.
sanyi a kútfúró a református egyház tagja. és elvben választhat presbitereket. a zsinat világi tagjait a közvetve ugyan, de hívek választják. elvben sanyi is jelölhetne. csak ő egy világias nemzeti keresztény egyháznak lenne a tagja. sanyi szerint a református egyházzal az a baj, hogy túl sok benne a "óbégatás". legyen "brúsz szprintín". "bor' in dö júesz éj" aminek jelentése szerinte legalább is "borozás az éjszakában".

azt elfogadja, hogy legyenek választott kanonok, akik kanonizálják a slágerket. és lehessen énekelni a templomban unplugged lukács lacit. akár azt is, hogy "a kérdésre a választ hogy mit jelent hogy az anarchia nem a káosz hanem a hatalom nélküli rend". vidám vasárnap konkurenciája. csak közösségi jogra és a közösségi vagyonra alapozva.

ez az, amit a filoszemita értelmiség nem fogad el. ők a privatizált hitgyülekezetét preferálják. németh sándor pedig azt, most úgy tűnik, hogy orbán viktort. váltsák le németh sándort. hja, azt nem lehet.

2018.03.19. 12:47:55

@neoteny:
kik azok a magánszemélyek, akik a hit gyülekezetéhez kötődő vagyon felett tulajdonosként rendelkeznek? ez egy cégháló. amit németh sándor személye tart össze. mivel egy szabad piaci alapon szerveződő egyház. olyan, mintha a tankcsapda zenekar egyháznak hirdetné magát.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 12:59:22

@444:

A Hit Gyülekezete egyház a H&H Projects Kft. 100%-os tulajdonosa.
A H&H Projects Kft. üzemelteti a Hit Parkot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 13:01:03

@444:

Kik azok a magánszemélyek, akik a Magyarországi Református Egyházhoz kötődő vagyon felett tulajdonosként rendelkeznek?

2018.03.19. 13:10:24

@neoteny:
az hit gyülekezete egyház tulajdonában álló h&h projects kft. a hit park üzemeltetője. a tulajdonos a hit park kft. annak tulajdonosa németh sándor. a vagyon egy személy kezében összpontosul. németh sándort senki ember fia nem válthatja le. a hit gyülekezetének alkalmazottjai vannak és ügyfelei.

a református egyházban a vagyon felett a zsinat tagjai rendelkeznek. és azok világi tagjai választottak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 13:25:47

@444:

"az hit gyülekezete egyház tulajdonában álló h&h projects kft. a hit park üzemeltetője."

Igen.

"a tulajdonos a hit park kft."

Ilyen kft. nem létezik.

"annak tulajdonosa németh sándor."

Nem létező kft-nek nem lehet tulajdonosa senki, beleértve Németh Sándort.

"a vagyon egy személy kezében összpontosul."

Nem: a Hit Gyülekezete egyház vagyonával történő gazdálkodás felett az Állami Számvevőszék törvényességi felügyeletet gyakorol.

2018.03.19. 13:45:09

@neoteny:
nem fogom átböngészni a céghálót. szerinted németh sándor a hit gyülekezete éléről leváltható. hogyan?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 14:30:16

@444:

"nem fogom átböngészni a céghálót."

Nem is kell: elég, ha megmutatod

- a "hit park kft." létezését
- hogy a Hit Park tulajdonosa ez a "hit park kft."
- hogy ennek a "hit park kft."-nek a 100%-os vagy többségi tulajdonosa Németh Sándor

2018.03.19. 14:47:50

@neoteny:
ki a hit park tulajdonosa. kik azok a magánszemélyek, akik a hit gyülekezete vagyona felett a tulajdonosi jogokat gyakorolják. és őket ki választotta. ki válthatja le. mert ez állítólag nem magánbiznisz.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 14:56:26

@444:

"ki a hit park tulajdonosa."

A H&H Kft. És a H&H Kft. 100%-os tulajdonosa a Hit Gyülekezete egyház.

"kik azok a magánszemélyek, akik a hit gyülekezete vagyona felett a tulajdonosi jogokat gyakorolják."

Kik azok a magánszemélyek, akik a Magyarországi Református Egyház vagyona felett a tulajdonosi jogokat gyakorolják? Név szerint az összes. Terítsd ki a kártyákat.

2018.03.19. 15:14:33

@neoteny:
van ~1,200 egyházközség
reformatus.hu/adatbazis/gyulekezet/
ezeknek mindnek van egy választott presbitériuma.
ez 27 egyházmegye
reformatus.hu/egyhazunk/mutat/10459/
és ezekban a vezetők választottak.
és ebből jön létre a zsinat.
reformatus.hu/egyhazunk/mutat/10600/

a hit gyülekezetében sanyi bácsi. és még kicsoda? akit sanyi bácsi választ. és ő is válthatja le. mivel az egy karizmatikus magánegyház.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 15:23:42

@444:

Igen, igen, de kik azok a magánszemélyek, akik a Magyarországi Református Egyház vagyona felett a tulajdonosi jogokat gyakorolják? Név szerint az összes. Terítsd ki a kártyákat.

2018.03.19. 16:02:54

@neoteny:
18 ezer presbiter. a református zsinat tagjai jelenleg:

Ábrám Tibor
Adorján Gusztáv Tamás dr.
Balla Péter dr.
Balogh Sándor
Baráth István dr.
Bartha Gyula
Bátori Gábor dr.
Bellai Zoltán
Bikádi László Károly
Bodnár Péter
Bor Imre
Brandenburg Sándor
Brunner Vilmos
Csabina Sándor dr.
Csegei István
Csernaburczky Ferenc
Csomós József
Csuprik László
Darvas Szilárd Levente
Derencsényi István
Eszenyi Balázs
Fekete Károly dr.
Fekete László dr.
Futó Zoltán
Gaál Sándor dr.
Gáborjáni Szabó Botond, dr.
Gacsályi Gábor
Gér András László
Gilicze Andrásné
Gulyás László dr.
Hörcsök Imre
Hubay Gábor dr.
Huszár Pál dr.
Illés Dávid
Jakab Bálint Mihály
Jákob János
Karsay Eszter
Katona Gyula
Kiss László János
Kocsis Márta
Komlósi Péter Attila dr.
Kótai János
Köntös László
Kusnyír László
Kustár Zoltán dr.
Ladányi Károly
Marjai Pál
Markó István
Mártha István
Maruczán Attila
Máté László
Mátyás Sándor
Mészáros Ildikó
Mészáros István
Mihalina László Mihály
Molnár János
Molnár Pál dr.
Nagy Attila dr.
Nagy Zsolt
Nyeste Ferenc
Nyilas Zoltán András
Pásztor Dániel
Pataky László dr.
Peterdi Béla dr.
Porkoláb Pál
P. Tóth Zoltán dr.
Rácz József
Rácz Péter
Répás Zsuzsanna
Semlyényi Lajos
Somogyi Sándor
Steinbach József
Svébisné Juhász Márta dr.
Szabadi Árpád
Szabó Ferenc
Szabó Gábor
Szabó István dr.
Szabó Levente
Szabó Miklós dr.
Szakál Béla
Szalay Kont
Szánthó György dr.
Szemán Ákos
Szentesi Lajos
Szőnyi Tamás
Szűcs Attila
Szűcs Endre
Takács Tamás
Takaró András
Thomka István
Tombor László
Tóth András
Vad Zsigmond
Varga Rita
Veres Lajos, dr.
Veres Sándor
Victor Dániel

Janossz 2018.03.19. 18:22:24

@444: " az egyik tábornak győznie kell ahhoz, hogy a közéletben értelmes viták folyjanak. "
Ha az általad preferált tábor győz, abból semmilyen vita sem lesz. Te is tudod.
Nem híresek a vitakészségükről.

2018.03.19. 19:46:02

@Janossz:
egyik tábort se preferálom. felőlem fogjanak össze a demokraták és győzzenek. de ha bajer és bencsik vezette békemenet egészül ki újabban németh sanyi bácsival és a hitgyülivel, akkor ők győznek. érdekes felállás, akárcsak vona gábor spinoza házzal. valamelyik győzzön. de ha patthelyzet alakul ki, akkor is dönteni kell valahogy.

ha április 8-án a nép egy új felállást választ, akkor abban hátha értelmesebbek lesznek a viták. persze lehet, hogy nem. az is lehet, hogy a nép ugyanerre a felállásra szavaz. és az is, hogy még kevésbé lesznek érthetőek a történések. majd elválik.

ijontichy 2018.03.19. 20:23:25

@444: "valamelyik győzzön" Már megint túl sok Hegylakót néztél :-).
" de ha patthelyzet alakul ki, akkor..." meg kell tanulni konszenzusra jutni, kompromisszumokat kötni, és kooperálni. Ilyen egyszerű. Az erre a képtelenek lemaradnak és mennek a süllyesztőbe (idővel).

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.19. 20:40:49

@444:

"egyik tábort se preferálom."

"de ha valaki független mezt választ, akkor nem A oldal, vagy B oldal szempontjából kell elemeznie, hanem az összes választó érdekét kell figyelembe venni.

[...]

erre mondom azt, hogy itt van egy elit, amelyik vigyorogva veri át az embereket. és a nép nem veszi észre. de ez nem zseniális, hanem alávaló."

Janossz 2018.03.19. 20:42:46

@444: " de ha bajer és bencsik vezette békemenet egészül ki újabban németh sanyi bácsival és a hitgyülivel, akkor ők győznek. "
Ebbe azért ne légy nagyon biztos, miképp abba sem, hogy Sanyi bátyád afféle vezérként testületileg tudná beterelni népét a fidesz-zászlók alá.

2018.03.19. 21:05:20

@Janossz:
sanyi bácsi nagy spíler. minden körmondatát megtapsoltatja lelkes közönségével.
süti beállítások módosítása