1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.05.16. 22:44 HaFr

A Fidesz-szavazónak tudnia kell, mit kockáztat

Elég világosan kibontakoztak az erővonalak az utóbbi napokra az európai politikában. Magyarország a szavazati jogának -- eddig az unió történetében precedens nélküli -- felfüggesztésével játszik, ha nem hajlandó a már vállalt valamivel több mint ezer migránst/menekültet befogadni. A magyar kormány azonban változatlanul elutasítja ezt, részint, mert nem ért egyet a migráció ilyen kezelésével, részint, mert erre az elutasításra alapozta a belpolitikája tekintélyes részét és a hatalmát. Közben Orbán Viktor keletről reméli pótolni az eltűnő nyugati bizalmat, tőkét és politikai szövetségeseket, ami viszont nagyon komoly átfazonírozását igényelné a valóságnak, amennyiben a mai kereskedelmünk 80%-a Nyugattal zajlik, a magyar export 70%-át ide települt, nyugati központú cégek adják. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek ellenére a törésvonal olyan mély már az Európai Bizottság és magországok, illetve a hivatalos magyar politika között, hogy azt már nem tudja semmi betemetni, és sodródunk az események végkifejlete felé, ami az országunk eddigieknél sokkal komolyabb szankcionálása lesz. Már csak azért is így van, mert egyes uniós kormányok utoljára ettől a lépéstől várhatják, hogy olyan nyomás alá kerül az Orbán-kormány, ami összefogásra ösztönözheti az ellenzékét is az EU-tagságunk védelmében. Emiatt is lesz ez a harc annyira kegyetlen.

A helyzetnek nincsen jó megoldása. Orbánék eltökéltsége a migránsok befogadásával szemben ugyan a mai európai mércével problematikus, de nem teljesen indokolhatatlan a magyar nemzeti identitás programjának megőrzése és a progresszivista napirend hátráltatása céljából. Elfogadható, hogy valaki nem barátja a kulturális egyneműségnek,, a határtalan toleranciának és Európa nemzetek feletti (föderális) egységének, amely hosszabb távon kilúgozza a kulturális értékeket és a nemzeti, vallási stb. sajátosságokat az európai politikai társadalomból . Akkor is elfogadható ez, ha közben minden egyéb érdekünk az EU-hoz köt; elfogadható, röviden, mert az említett veszélyek elkerülése szintén nagyon fontos érdek.

Innen a poszt címe. Félő, lassan bináris döntést kell hoznia a nemzetnek. 2018-ban már azzal a tudattal kell szavazni, hogy a következő ciklus során Magyarország az EU felé, vagy attól eltérő, "keleti" úton induljon el, egy időre visszafordíthatatlanul. Ez a döntés jórészt azoknak a szavazóknak a felelőssége lesz, akik idáig a Fideszre szavaztak, mert mai tudásunk szerint kizárt, hogy az ellenzék bármelyik csoportja többséget tudjon szerezni a választások után.

Ezek a szavazók meggyőződésem szerint úgy teszik jól, ha hozzásegítik a Polgári Konzervatív Pártot ahhoz, hogy a parlamentbe bekerülve kormányt alakítson egy kisebbségbe kerülő Fidesszel -- tehát elég nagy számban pártolnak át hozzánk ahhoz, hogy a Fidesz elveszítse a többségét, és rákényszerüljön a koalíciókötésre. Ebben az esetben mi hozzájutunk azokhoz az információkhoz, amelyek alapján pontosan megítélhető, ki lehet-e vívni jó akarattal és együttműködéssel egy olyan pozíciót az EU-n belül, amely megnyugtató a nemzeti jövőnkre és a kulturális önállóságunkra nézve. A PKP természetesen a konzervatív modernizációt célját nem feladva eközben az ország versenyképességi romlásának visszafordításán dolgozna a nemzet és a kapitalizmus közös programja alapján a családok és a polgárok szabadsága érdekében.

Még egyszer: amíg az ellenzék kilátástalan küzdelmet folytat magával, a Fidesz ellenőrizetlen szempontjai óriási kárára lehetnek a jövőnknek. Ennek elejét kell venni, és erre a reálisan legjobb eszköz a jobboldali PKP-Fidesz koalíció. Enélkül a Fidesz többsége, sőt alighanem a kétharmada is borítékolható. Ezt senki sem akarhatja a mai kritikus helyzetben, amely helyzet veszélyessége jóval túlmutat a Fidesz eddigi összes (korrupciós, alkotmányos, modernizációs stb.) károkozásán. A PKP csak a Fidesszel hajlandó koalícióra lépni 2018-ban, ha az kisebbségbe kerül az országgyűlésben, és hajlandó elfogadni a modernizációs programunk kulcspontjait, ezek között az EU-val való viszony normalizálását, a korrupció letörését, a piacgazdaság hatékonyságának garantálását és a kisközösségi (köztük az önkormányzati) autonómiák visszaállítását.

Szívesen vesszük a segítséget bármilyen aktivitás formájában vagy adományként a Polgári Konzervatív Párt 10918001-00000074-87840006 Unicreditnél vezetett számlájára.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3812510095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.16. 23:15:22

Csak kérdés, hogy lesz-e PKP országos lista egyáltalán? Megvan már a 109 jelölt? Egyáltalán van legalább 109 párttag?

2017.05.16. 23:19:00

Vagy nem is 109 kell, kevesebb, bocsánat. De 2014-ben ugye nem indultak?

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.05.17. 06:23:56

Végül is úgy tűnik, megtalálta Brüssel/EU (Macronnal megerősödött Merkel !) azt a pontot, ami megingathatja a Fideszt. Ebben az a nagyon furcsa, hogy egy szimbolikus aktushoz ragaszkodva teszik, az valahogy meg se fordul a „magországok” fejében, hogy belássák, igazuk van/lehet a magyaroknak.

Eljárások sokasága megannyi alkalom volt a „fegyelmezésre”, de valahogy nem éltek a lehetőséggel. Az előzmények ismeretében feltételezhető, nem fog a Fidesz arról lemondani, ami erősíti a választói ragaszkodást. Így nem pusztán a magyar választaónak nagy a felelőssége, hanem a makacs - -majd megmutatom én nektek- - EU-nak (Merkelnek) is.

Mint az élet számos területén a „küzdő” felek egymás iránti személyes szimpátiájának hiánya gátolja a másikban tények/érvek elfogadását. Amennyiben az EU meg akar bennünket tartani, jól tenné, ha „fegyelmezés” helyett áttérne a helyzet elfogadásának politikájához.

Mi, nem vagyunk elég erősek, hogy önállósodjuk, függetlenedjünk. Valaki érdekszférájába fog bennünket vonni, vagy az EU vagy valaki más, no nem magunk, hanem mint annyiszor a történelemben a helyzetünk miatt.

Őszíntén kéne beszélni 2017.05.17. 08:04:37

Kisebbségbe kerülő fidesz, a pkp nemcsak országos listát állít, de bekerül a parlamentbe, sőt még kormányt is alakít a fidesszel.

Ez most science fiction vagy fantasy? Valóságérzékelés: 0.

Az ilyen cinikus eufemizmusokról nem is beszélve: "barátja a kulturális egyneműségnek,, a határtalan toleranciának és Európa nemzetek feletti (föderális) egységének, amely hosszabb távon kilúgozza a kulturális értékeket és a nemzeti, vallási stb. sajátosságokat az európai politikai társadalomból".

Ez utóbbit őszintén és rövidebben is leírhattad volna. Segítek. Úgy hívják: népírtás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.05.17. 08:50:57

@Őszíntén kéne beszélni: khm, segítettél, hogy ez nekem nem jutott eszembe

DrGehaeuse 2017.05.17. 12:23:36

Úgy tünik a PKP ötlete, hogy a fidesztől elpártoló szavazók szavazatainak begyűjtése céljával kampányolva parlamentbe jutásra aspirál, népszerű mostanában.

Ugyanezzel nyomul:

0. Vonábbik
1. Gémesi - Új Kezdet
2. Pukli - Polgári Világ
3. Bokros - MoMa (volt MDF-MDNP-s arcokkal)
4. részben a Momentum is ide tartozik (centrista)

Már várom, hogy mikor indul hasonló projekttel:
- Kerék-Bárczi Szabolcs
- Pápa Levente
....

screpes 2017.05.17. 15:41:06

@DrGehaeuse:
Lehet ezeket együttesen Jobboldaliaknak nevezni?
(nem kezdeményezem, csak kérdezem...)
Vegyük ide a még ezután alakulókat, meg a PKP-t is.
Ők, akik elhozzák az igazi polgári változásokat Magyarországon, egy legitim választáson.

2017.05.17. 15:52:03

"a törésvonal olyan mély már az Európai Bizottság és magországok, illetve a hivatalos magyar politika között, hogy azt már nem tudja semmi betemetni, és sodródunk az események végkifejlete felé"

most aztán végképp nem érünk rá koalíciózni, többpártrendszerezni, parlamentezni. még jó, ha a pártok működését be nem rekesszük.

ami eddig volt, szabadságharc volt, de most
nyakunkon a nagy honvédő háború

még a polgárok internethasználatát is korlátozni kell

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.05.17. 15:52:10

@DrGehaeuse:
"1. Gémesi - Új Kezdet
2. Pukli - Polgári Világ
3. Bokros - MoMa (volt MDF-MDNP-s arcokkal)
4. részben a Momentum is ide tartozik (centrista)"

Ezek nem jobboldali pártok....Kiábrándult fideszes szavazók sosem fognak rájuk szavazni.

screpes 2017.05.17. 16:44:02

@screpes:
Igazából kérdeznem kellett volna: elhozzák e a kívánt változásokat?
Amolyan szónoki (szolnoki) kérdés lett volna. Szolnok, hetvenezer lakossal.
A kiábrándult fideszes szavazók oda fognak szavazni, ahová hatalmukat és státuszukat átmenthetik.

abdul hackeem 2017.05.17. 17:47:29

"de nem teljesen indokolhatatlan a magyar nemzeti identitás programjának megőrzése és a progresszivista napirend hátráltatása céljából"
Ehhez képest van nemzetközi kötelezettségünk: www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=424&Itemid=467&lang=hu#
Ezután, hogy Magyarország egyes esetekben hogyan bírálna el kérelmeket az kvázi belügy, a kérelem benyújtásának is szigorú feltételei vannak. Csakhogy ennek kivitelezéséhez a politikusaink gyerekszobáira lett volna szükség, abból pedig hiány volt.
Másrészt nem gondolom, hogy párezer ember veszélyeztetné a nemzeti identitást, míg az apátiánk annál inkább. Nem beszélve a büszke szolidaritás érzéséről (mármint a tagországokkal), ami mondjuk kizökkenthetné az ostoba gondolatokat a fejekből.
A progresszitásnál említetted a dehumanizációt, de a folyamatok állása azt mutatja, hogy pár szerencsétlennek, vagy kalandornak sem tudjuk megmutatni a humánus helyét.

2017.05.17. 18:15:09

@screpes:
ez egy nagy multiple undergone party, szép magyarsággal.
van benne mszmp-s, mszp-s, mdf-es, de szerintem a főni közvetlen tanácsadói közt volt miépesek tömörülnek legnagyobb számban.
lehet, hogy ez fixáció, de nekem ez már a trafiktörvény indoklása, végrehajtása, a pályázatok kiírása és lebonyolítása óta megvan.
és ez úgy, hogy semmi személyes, családi, rokoni stb érdekeltségem nincs benne, csak 2000 és kb 2007 között néha olvasgattam a magyar fórum című igen fontos sajtóorgánumot. abban benne volt a törvény egy kezdetleges állapotú "nyers" tervezete.
amúgy egy ilyen párt tagságától várható, hogy az átmentés a legfőbb értékük. mert az értéket át kell menteni, ha nincs jobb megoldás :D

2017.05.17. 18:28:47

@abdul hackeem:
nekem már a 2015-ös "inváziónál" volt megoldási tervem.
az tény, hogy abban sem szerepelt a bevándorlók tök szabad mozgása.
kellett volna hozzá összeurópai konszenzus.
még a papságnak is lett volna szerepe az integrációban(dolgozzanak ! :D ilyen lehetőséget a híveik elvesztése miatt siránkozó felekezetek 1000 év alatt nem kapnak, ráadásul versenyhelyzet keletkezett volna az "eredeti" keresztény lakossággal, ami nekik is inspiráló lehetne :D)
nem került volna többe, mint így.
nem lett volna teljesen pacifista.
Európa politikai, gazdasági, kulturális stb. nagyhatalom. hosszútávon (nem, már most!) defenzív helyzetbe kerülhet.
nem bízhat abban, hogy más nagyhatalom/ak meg fogják védeni, pláne, ha azoknak is zsákmányállata lehet.

screpes 2017.05.17. 18:54:11

@Bánegressy:
Dr Gehause csapata másokból áll: (akik a fidesztől elpártolókat összegyűjthetnék.)
Béndekék Operabérletet osztanának a rockereknek, mert egyszer majd áramszünet is lesz...

Khonsu 2017.05.17. 18:58:50

Végül is vezérünknek igaza lett. Tényleg a lázadás éve lesz. A magországok lázadásáé Orbán ellen.

Khonsu 2017.05.17. 19:10:43

@digipenna:

Igazából nagyon is jól kigondolták. Egy olyan időszakban szorongatják meg a rezsimet (kampányidőszak), amikor kénytelenek lesznek színt vallani. A kettős beszéd most nem nem működik, dönteniük kell Nyugat és Kelet között, és bármi lesz is a döntés, a NER abból nem jöhet ki jól. (a tagság támogatása magas, a gazdaságunk totálisan függ az EU-tó, onnan jön a (könnyen ellopható) pénz. Másik oldalról viszont az egész belföldi kampányt az EU, a Nyugat elleni harcra építették fel)

Töketlen bürokraták, de az időzítést most nagyon eltalálták.

Laptop7712 2017.05.17. 20:08:45

Ebből egy gyönyörű fidesz kétharmad is lehet a végén, a kérdés az, hogy milyen jellegű lesz a játék. Kicsit lightos, vagy éppen átmegy durvába. Nem kellene elfelejteni, hogy a miniszterelnök akkor van a legjobb formában egy háborúban, ha az ellenség színre lép. Na, most az ellenség szépen beazonosítható, főhadiszállása látogatható. Nincs is ebben semmi furcsa. A brexit még el sem kezdődött, úgy néz ki, a britek lesznek ebben a játékban a természetes szövetségesek. Szép játék lesz, és úgy gondolom, hogy ez a téma lesz a fő rendező elv, és nem az igazán fontos dolgok. Muti dimenzionálás lesz a játéktér. helyi, és regionális érdek az első játéktér, a második a régiók egymás között, a harmadik az országos történetek, és a kelet, vagy nyugat kérdése. Ebből szépen – ahogy az már volt nem egyszer a történelemben - az ország régiók szintjén fog integrálódni természetes nyugati, déli, északi, vagy keleti nagyegységhez. Szépen elindult a folyamat. Budaörs: „Nem fizetünk adót az államnak, mi szabad független város vagyunk!” Vajon lesz más régió, vagy terület is, aki fellázad az állami adó ellen? Szép új világ van kialakulóban. Simán három részre szakadhat az ország, amolyan láthatatlan regionális törésvonalak mentén. Megyehatár: Más regionális politikai gondolkozásmód, és más globális politikai szerep elképzelés. Budaörs kevés van a kezében, nincs saját teljesítmény, külföldi tulajdon 70 %-ban, ez ehhez, amit most csinálnak szerintem kevéske. Egy Veszprém típusú város az már valami lenne, mert távol van,de mégis közel. vagy Debrecen, vagy Szeged. Ezért osztogat Orbán milliárdokat a városoknak, régióknak, hogy a régiók szíve Budapest felé húzzon, és ne pl. Bécs felé. Hogy nehogy észrevegye azt pl. Sopron, hogy az ezeréves megoldások működnek ma is, és a Bécsi piac közelebb van reggel, mint a Pesti nagybani. Nézzétek meg, Budapestet turisztikai nagyhatalommá akarják tenni az országban, meg pl. a Balatont is, nincs lóvé a metróra a fővárosnak. AZ állam ad, vagy nem. Innentől kezdve csak addig mehet, ameddig az állam engedi. Szép egyensúly a multidimenzionális politikai térben, a szavazatok maximumon, ahogy kell, ezt ki lehet játszani patikamérlegen, meg lehet szimulálni laptopon, a hit a csodálatos jövőben az tartja egyben ezt a teret. A fiatalok meg húznak a francba, vagy tevőlegesen, vagy virtuálisan, itt tartunk.

abdul hackeem 2017.05.18. 06:00:17

@Laptop7712: Pedig az adó az mindig állami, legfeljebb a mértéke kifogásolható. Osztogathat belőle bárki, bármennyit, inkább a befolyt pénzek elherdálása ellen kellene lázadni.
A többi a politika "művészete", vagy úthengere és a piac megoldja a problémákat.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.05.18. 10:37:04

Off

Péter, olvastam a Magyar Nemzetben megjelent cikkét. Gratulálok. Remélem, továbbiak fogják követni és örülök hogy részese ennek a jobb időket is látott, patinás napilap megújulásának.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.05.18. 11:01:14

@Fuxos (ex bömis): :) remélem, ők is így látják ezt, utoljára 13 éve írtam ide, azóta a lap tett egy nagy vargabetűt, de visszatalált "hozzám"

EgyEdző 2017.05.18. 14:32:47

Nem nyugat és kelet között kell dönteni, ezt a maszlagot senki nem veszi be.
Arról kell dönteni, hogy mi Magyarországon élő magyarok a nyugat rabszolgái maradunk-e, vagy kénytelenek lesznek-e partnerként kezelni bennünket is.
Amíg ők kizárólag a gazdáinkként tetszelegnek a brüsszeli bársonyszékeikben, addig tőlünk csakis a rebellis viszontválaszokat fogják kapni.
Ez itt a lényeg: Nem mi kapjuk tőlük a reakciókat, hanem mi reagálunk a bennünket folyamatosan érő támadásokra.
Évtizedeken keresztül csak arra összpontosítottunk, hogy védekezzünk velük (és Sorossal) szemben, s ennek a vége majdnem teljes összeomlás lett, a lakosság pedig nagyon sokat szenvedett az uralmuk alatt, kis híján az egész társadalmunkat megsemmisítették.
Orbánék megfordították a történelmünket azzal, hogy a védekezésből ellentámadásba (néhol már-már nyílt támadásba) lendültek, ezzel elejét véve a folyamatos támadásoknak. Ezt persze nem tűrhették a minket leuralók, hisz anyagi érdekeik (az extrahasznuk) azt diktálják nekik, hogy továbbra is uralniuk kell a magyar gazdaságot, nem engedhetik meg, hogy az önállósodjon, függetlenedjen tőlük.
A FIDESZ szavazóinak többsége (nagy többsége) értelmes ember. Nagy arányban képzettek és magasan képzettek. Olyanok, akik már az egyetemeken is észrevették, ha az előadók politikailag manipulálni akarják őket. A FIDESZ szavazói képesek dönteni magukról, a családjukról, a közösségeikről, és akár a nemzetről is. Nincs szükségük arra, hogy bárki sugalljon nekik bármit is...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.05.18. 15:41:15

@EgyEdző: szép védőbeszéd volt, köszi -- hát még ha igaz lenne, akkor az ország tényleg fejlődne ... így viszont csak vissza-

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.05.19. 23:47:00

@HaFr: Igaza van @EgyEdző: -nek. Magyarország a nyugati család része, csak szegény, lenézett, és ráadásul kihasznált rokonként. Amikor néha elege lesz már abból, hogy hülyének is nézik, akkor az asztalra csap, hogy "na jól van, akkor nem vagytok többé a családom, elmegyek inkább keletre!" Ha ez csak merő dac és durcáskodás, az nem szerencsés, de ha szól a mozgástér növeléséről és az alkudozásról (is), akkor már van értelme.

2017.05.20. 15:16:01

@Holger Hartland:
az a probléma, hogy magyarok többsége nem a nyugati család része. domináns eredetét tekintve a lakosság többsége keleties és délies.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png
a nyugatos többsége R-S116-os droid. a legtöbb magyarok az oroszhoz hasonló R-Z280-as.

2017.05.20. 15:17:48

@HaFr:
a cél jelenleg a rombolás. úgy, hogy azért ne omoljon össze az ország. és ez halad.

EgyEdző 2017.05.21. 14:47:24

@444: Nem!
Ez, hogy ki honnan származik, nem probléma, és központi kérdés!
A gazdasági tér minden embernek, minden nemzetnek, minden országnak ugyanazokat a törvényszerűségeket kínálja, a politikai tér pedig ezeket a felkínált törvényszerűségeket igyekszik folyamatosan úgy súlyozni, hogy önző módon a saját javára fordítsa, legyen az akár csak egyetlen politikus, vagy akár egy térség, egy ország politikai-gazdasági elitje, vagy történetesen egy nemzet vagy több nemzet politikai eszmeköre.
Az állításoddal ellentétben (jelenleg) épp az nem befolyásol semmit, hogy ki milyen típusú ősöktől származott! Mi több: bárki képes megtagadni, eltitkolni származását, és mindenki képes elhitetni akár az egész világgazdasággal, hogy a gazdasági elit tagja még a származását tekintve is. A piac pedig azonnal le is reagálja, a lehetőségek tárházát nyitja meg előtte. Nemzetként is meglenne erre a képessége bármelyik népcsoportnak, ha az uralkodó nemzetek ezt nem akadályoznák, nem gátolnák, mi több: Nem törekednének egyenesen arra, hogy a leuralt nemzeteket a jelenleg elfoglalt helyzetükben megtartsák - piaci, pénzügyi és politikai eszközökkel.

screpes 2017.05.21. 15:46:58

@EgyEdző:
Legyünk konkrétak!
Ha például Csányi mint magyar, de származása egyéb részleteitől független gazdasági ember ki (be) akarna törni a nemzetközi húspiacra, akkor "amúgy" nyílt pállya lenne előtte, de mint kis nemzetet, korlátozni fogják a nagy nemzetközi, vagy másnemzetű szereplők?
Tehát akadályoztatva lesz, vagy sem, illetve mennyiben?
Te látod ebben a szétválasztásban, hogy mi által, illetve mi MIATT ütközik nehézségekbe?

2017.05.23. 10:09:10

@EgyEdző:
ez a térkép az uralkodó férfiági eredetet mutatja be. 20-25 ezer éves génekről van szó. azok földrajzi eloszlását mutatja. (ebben a feloszlásban einstein nem "zsidó", hanem "cigány". mert az egyenes ági ősapja nem sémita, hanem hámita volt. ahogyan hitler. ő sem volt "árja". ahogyan például napóleon. egyenes férfiági eredetét tekintve ő se volt frank. ebben a felosztásban vélhetően orbán is "cigány". le is cigányozzák a kocsmában. az nem azt jelenti, hogy rossz, vagy gonosz. orbán nem valamilyen filoszemita politikafilozófiai irányzatot követ, hanem "cigánykodik". és könnyen lehet, hogy ebben a felosztásban csányi egy "kancigány" (persze ez így rendkívül sértő. de a többi cigány a kocsmában csányit "lekancigányuzsorásozza"). persze csányi nem olyan hülye, mint a túrricsei polgármester. aki a faluban szociális hiteljegyeket nyomtatott. hanem a legnagyobb állami bankot előzetesen lenyúlta. és onnantól kezdve már legálisan oszthatja a szociális hiteljegyeket. és vonhatja le a törlesztő részleteket a közmunkabérből. ez a "zsidó" bankárok és a cigány "uzsorások" versenye. ez az elmélet sanyi haveromtól származik, aki kútfúró. lehet, hogy valami igazság. persze az is lehet, hogy nincs.

legfeljebb féligazsága lehet. de az uralkodó férfiági eredetet bemutató genetikai térkép egy elég pontos politikai térkép is egyben. legalábbis a jelenkori európában.

2017.05.23. 10:55:09

@EgyEdző:
aztán persze lehet mondani, hogy ez rasszizmus, antiszemitizmus, bla, bla, bla. mert a harvard és a princeton egyetemen tudósai azt mondják, hogy a közéletben a származásnak nincs jelentősége.

de sanyi haverom kútfúró. és brute force etnicista elmélete tűnik inkább igaznak vagy legalábbis féligazságnak. ő ránézésre bemondja, hogy vida ildikó egy nagykunsági cigánylány. a kevés őssel rendelkező natívoknál viszonylag keveset téved. tehát bemondja a térséget. na jó nem feltétlen találja el a települést. vida ildikóra azt mondta, hogy szerinte törökszentmiklósi. mert volt egy ilyen csaja. és ha az ember megnézi az ember a hivatalos adatokat, akkor kisújszállási. sanyi szerint ezek ott karcagon összetartanak. kun mediátor marcsika egy tipikus cigányasszony. ahogyan tocsik márta is az volt. sanyi szerint kulcsár és tarsoly cigányok. persze ez így brutális rasszizmus. de éppenséggel lehet, hogy orbán, kövér, áder, tarlós őseredetüket tekintve "feketék". és van egy egyenes férfiági ősapjuk néhány vagy legfeljebb néhány tíz generációra visszamenőleg. és ők sem feltétlen tudnak róla. hanem ösztönösen összetartanak. ez sanyi elmélete. a pártpolitikában klánok háborúznak. és a pártok (közös őssel rendelkező nagyobb leszármazási sorok) kládok csatlakoznak. tehát a pártpolitikán alapuló közélet egy törzsi háborúskodás. az államegyházért és a piacokért. persze az, hogy államegyház már vitatható. mert a zsidókeresztények egy jelentős része azt mondja, hogy egyház álljon a nemzet felett. de miért álljon. legyen nemzeti keresztény államegyház. és a római katolikusok (zsidókeresztények) szervezzék meg a nemzetek felett álló pápaságot. de ez egy törzsi csoportosulás. persze ezek egymással szövetségre léphetnek. és ebből létrejön egy komplex közélet. de ez a felfogás azt mondja, hogy politikai iskoláknak evolúciós biológiai és természetfilozófiai magyarázata is van. csak persze nagyon kell vigyázni ezekkel.

EgyEdző 2017.05.24. 15:10:02

@screpes: Látom, nem érted, hogy nem egyénekről beszélgetünk, hanem nemzetekről.
Az egyéneket is képesek a politikai uralkodó körök keretek közé kényszeríteni, tehát ha pl. Csányi akarna Németországban vagy Franciaországban terjeszkedni, azt valószínűleg megakadályoznák adminisztratív eszközökkel.
A legjobb példa persze nem Csányi lenne, hanem egy szinttel feljebb menve egy cég (minthogy sosem a tulajdonos a lényeges, hanem a piaci szegmens, amelyben a piaci rést keresi a tulajdonos cége). Legyen mondjuk a MOL, látható volt, hogy a horvátok mit műveltek a MOL-al szemben - gyaníthatóan külső nyomásra... Ezeket az eseteket persze lehetetlen bizonyítani egyedileg, de a törvényszerűségeket ki lehet következtetni nagy esetszámok alapján. Meg kell nézni, hogy mely esetekben, milyen körülmények között történtek meg a kiszorítósdik, és milyen eszközöket alkalmaztak a kiszorított cégekkel szemben... Bár a kiszorítósdi politikai alapon működik általában, maga a történet mindig gazdaságpolitikai téren kerül a felszínre, és gazdasági érvekkel igyekszenek a nyilvánosságot meggyőzni. Persze, aki csak szimplán politizál, az el akarja velem hitetni, hogy hamis állításokat teszek...

EgyEdző 2017.05.24. 15:21:21

@444: Jujjjjjjjjjjj!!!!!
Apám, én nem érek fel a ti kommunista-nemzetiszocialista-liberális-anarchista gondolkodásmódotokhoz...
A rasszelméleteken kívül elég sok tudományág van, amelyeknek a módszereit az államok vezetői (vezető hatalmai) folyamatosan (fel)használnak akár a napi politikai gyakorlatban is.
Abba én nem kívánok belemenni, hogy a faji eredet és hovatartozás mennyiben határozza meg az országos politikai tevékenységet, mivel láthatóan nem értünk egyet e lényeges kérdésben. Átlagos egyének szintjén, a társadalmak helyi csoportjainál minden bizonnyal lehet elég erős a rassz szerinti összetartozás és együttműködés, de nemzetgazdaságok szintjén ennek nemcsak a jelentősége, hanem a lehetősége is elveszik, tekintve, hogy a helyi csoportok egymást is kioltják.

2017.05.24. 15:40:10

@EgyEdző:
itt van egy genetikai térkép. azt mutatja, hogy európa egyes részein mely férfiági eredet az uralkodó.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png
ez egy genetikai térkép? igen. politikai térkép? igen. véletlen egyezés? lehet, mondani. de mi van ha nem. az azt jelenti, hogy elmúlt száz év "liberális" politikafilozófiai fejtegetéseit lehúzhatják a budin.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.05.24. 16:00:13

@444:

Te azt mondod, hogy ez a genetikai térkép politikai térkép is nem véletlen egyezés eredményeként. De ez egy racionális érvelés: ezzel azt mondod, amit a zsidó és feltétlen zsidóbarát filozófusok: hogy a racionalizmus _a_ jó. De nem: a racionalizmus a rossz, de legalább is nem jobb, mint az irracionalizmus. Azt mondani, hogy ez a genetikai térkép politikai térkép is nem véletlen egyezés eredményeként egy rossz (racionális) érvelés. És az emberek nem hülyék: felismerik a rossz (a zsidó filozófusok által preferált racionalista) érvelést.
süti beállítások módosítása