1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.05.09. 16:47 HaFr

Szabad-e kávézni Bayer Zsolttal?

Hírlik, Szél Bernadett, Gulyás Márton és a TASZ elfogadták Bayer Zsolt meghívását (sőt, mintha a TASZ képviselője maga kezdeményezte volna azt), hogy együtt porciózzák ki, ki a felelős az eldurvuló köznyelvi erőszakért, vagy valahogy így fogalmaztak Áder János nyomában. Nos, ezzel másról sem tettek tanúbizonyságot, mint a tökéletes politikai inkompetenciájukról.

Szél Bernadett, Gulyás Márton és a TASZ (és Bayer Zsolt) ugyanis leginkább arra lettek gondosan kiválasztva (a meghívott utcai "aktivisták" bővülő köre mellett), hogy együttműködjenek a Fidesz tisztá(bb)ra mosásában, amikor az utóbbi -- nem véletlenül egy időben -- a Jobbikot igyekszik betolni az erőszak- és gyűlöletforrás szerepébe a jobbikos képviselő fenyegetőzése kapcsán, enmagát pedig a béke hozójaként igyekszik eladni a választói és a külföld felé. Amikor a nevezettek szabályosan elalélni látszanak attól a tisztességtől, hogy egy szellemi keretlegény asztaltársává és a Fidesz eszközévé válhatnak a 2018 tavaszáig tartó cukiságkampányban, nem veszik észre azt a kontextust, ami egy Orbán-ellenes francia elnök, Merkel várható győzelme, az EU Néppárti frakciójának keménysége/keménykedése, a Fidesz hazai agressziójával szembeni növekvő jobboldali türelmetlenség, illetve mindez és a 2018-as választások között feszül. Gratula.

A kávét természetesen nem Bayer találta ki, hanem a Fidesz spin doctorai, és egyedüli funkciója, hogy segítsen kihúzni a Fidesznek a választásokig tartó időszakot. Ez vette rá Orbánt a brüsszeli bájolgásra, arra, hogy bájologjon Macronnak, innen Áder beszédének konstruktív hangvétele, és ez lesz (átmenetileg) a CEU szerencséje is, ha jól számítok. De aki azt hiszi, hogy a hétfői presszóasztalnál (nem mellesleg a széles nyilvánosság előtt) egy valóságos belső bizalmas fejet fog hajtani az erény előtt azok társaságában, akiket legszívesebben elveszejtene (és némelyikük őt), illetve hogy nem fogjuk visszakapni kamatosul Orbán kényszerű megalázkodását a nagyobb erők összjátéka előtt -- ideértve, hogy el kell kerülnie a hazai ellenzék és a Nyugat morális stb. egymásra találását --, az pontosan visszaigazolja, hogy a megfelelő nyilvánossággal rendelkező kisebb ellenzéki szereplők miért nem jutnak előrébb.

A jobboldal nem hagyhatja, hogy ilyen játszmákban vergődjön az ország végezetéig.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3512493521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2017.05.09. 17:16:52

Akkor szóljatok, amikor majd nem lesz gyáva Hont Andrással bunyózni ez a moslékosvödör :)

bádogos 2017.05.09. 19:43:26

Rossz próbálkozás, de semmivel sem értelmetlenebb, mint azt felvetni, hogy a PKP hogyan lépne koalícióra a Fidesszel.

Legyen egyértelmű, a Fidesz addig működőképes, amíg Orbán meg Lázár, meg Rezsiszilárd - és igen, Bayer is - képes a megfelelő jelszavak ordítozásával az amúgy szellemileg alacsony színvonalú falka indulatait egy irányba koncentrálni. (És ezeket a jelszavakat egyikük sem ordítozná, ha nem gondolnák, hogy ez találkozik Orbán egyetértésével.) Ha ez a meghatározó erő felbomlik, az egészből nem marad más, mint hasznavehetetlen tömeg.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2017.05.09. 22:58:10

Tapasztalatom alapján, trágyadomb közelében a minimum, hogy büdös lesz az ember. Ezért nem megyünk gané közelébe, csak ha komposztálódott.
Egyébként értelmes ember nem hisz egy agresszív embernek, hogy hirtelen jó útra tér és csak kedvesen beszélgetni akar. Ez egy trükk. Természetesen nem tartom buta embernek Bayer Zsoltot, de a hatalom szolgálatában kellőképpen megizmosodott erőszakosabb énje, aminek kétlem, hogy parancsolni tudna. Azok a rossz beidegződések... Nem, semmiképpen sem mennék el kávézni vele. Álltam trágyadomb mellett és büdös lett a ruhám.

CM2131 2017.05.10. 10:25:08

Temessétek csak az árkot továbbra is, szorgalmasan !

Bobby Newmark 2017.05.10. 10:30:00

Remélem megjelenik egy hívatlan banda is a helyszínen, és kihúzzák a kisgecit a taknyán-vérén a kávézóból.

nevetőharmadik 2017.05.10. 10:42:48

@csentecsa: Szerintem sem, de ha egyszer a Hont Andriska elég nagylelkű ahhoz, hogy meglegyen a Bayer kétségtelenül alantas öröme, ki vagyok én, hogy ellene mondjak? Meg hát meg is nézném azért, ahogy összecsomagolja a Zsocát...

Egyébként pedig valahol tisztelem azt az arcátlanságot, hogy fideszcsahos létedre van merszed Esterházy Péter-idézettel jönni. Igaz, nagyvonalúan "mondás"-nak hazudod. De pikáns, na, szóval gratula.

biohouse 2017.05.10. 11:00:19

Na jó benevezek egy véleménnyel, miszerint : igen, szabad elmenni.
1. Jézus elmenne? Igen, megtéríteni az eltévedt bárányt. Minden normális keresztény elmenne, aki abban hisz, hogy az igazságosság, a méltányosság, a bölcsesség és a bátorság legyőzi a haragot és a restséget.
2. Médiaesemény, ahol győzelmet lehet ünnepelni. (és a győzelmet jól kihangsúlyozni, bár ezt a fasiszta propaganda sajnos úgysem nem adja le)

3. Én meg egy marha jót kávézok majd a Bayer-Gulyás "egy csepp vízben is megfojtanák egymást" színjátékára.
Ez a műsor show eleme.

morph on deer 2017.05.10. 11:09:29

A pestissel, vagy egyéb fertőző járvánnyal sem beszéled meg a helyzetet, nem kávézol, nem egyezkedsz.
Karanténba a fertőzőkkel/fertőzöttekkel, aztán fertőtlenítesz ahogy bírsz.

2017.05.10. 11:15:14

@csentecsa: a ballibek tornából felmentett, párszázas tüntetéseken bohóckodó krémje valóban nem lenne képes semmi erőszakra, de a púpos, kampós orrú, szuszogó, takonygerincű Bayer is csak távolról, kerítés mögül ugató kutyaként hangos. Orbánt bármikor térdelve kényeztetné.
A jobboldalon jellemzőek az ilyen, saját homoerotikus vonzalmaikat a szeretett vezető kedvében járással, figyelnének felhívásával, fröcsögéssel kiélő öregecskedő keménylegények.
Jellemzően bőcsészek vagy kiugrott humánszakos pedagógusok... akiknek csak a kormánypárti lakájmédiában terem valami.
Bencsik, Lovas István, Bayer, Rezsiszilárd, Fekete György, Kerényi Imre, Chrudinák, Gajdics Ottó... fogatlan kis pincsikutyák ezek, akiknek Orbán dob csontot, ha ugatnak valamit a balliberálisokra vagy Sorosra és a zsidókra.

2017.05.10. 11:16:51

Biztos nem ülnék le ezzel a szlovákrendszámos rákosista bunkóval egy asztalhoz, de aki megteszi, annak ez úton kívánok erős gyomrot.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2017.05.10. 11:36:08

@csentecsa: Én már komposztálódott trágya vagyok, kellemes föld illatom van. Megyek is a kerti ágyásba a növények alá. :D

Namir 2017.05.10. 12:18:29

"Szabad-e kávézni Bayer Zsolttal?"
Attól függ, ki hív meg kit.

Merthogy:

-Rabbi, szabad-e kávézni tóra olvasás közben?
-Nem.

-Rabbi, és kávézás közben szabad tórát olvasni?
-A tórát mindig szabad olvasni.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2017.05.11. 11:28:10

A címbeli kérdést körüljárva: egy vitát három okból érdemes elvállalni:

- Van esély, hogy a vitapartnert legalább részben meg tudom győzni valamiről.
- Van esély, hogy a vitapartner általam eddig nem ismert hasznos információkat vagy szempontokat tud nyújtani.
- A potenciális "harmadik fél" (közönség, nézők, hallgatok) előtt bemutatni az érveimet.

Véleményem szerint ebben az esetben a három közül talán a harmadik áll fenn, bár az sem biztos.

2017.05.11. 14:53:25

"A jobboldal nem hagyhatja, hogy ilyen játszmákban vergődjön az ország végezetéig."

szerintem pedig lehet, hogy ez jó mert még hosszútávra biztosítottnak látszik, hogy ilyen játszmákban vergődjön az ország végezetéig, ami ezáltal távolabbinak tűnhet.
sőt pártunk/kormányunk jelenleg ennek eszkalációjában érdekelt.
ezen a kis kávéházy, afféron kívül alapozom ezt Szíjártó mester megszólalásaira és Soltész Timmermans-al való izmozására ami tűnhet puszta politikai játszadozásnak, de nagyon is benne van ebben a kultúrában.
ezen kívül is még rengeteget tudok: gyakorlatilag a zemberi jogok, a kisebbségek, hátrányos helyzetűek, nők stb teljes problémakörét.
süti beállítások módosítása