1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.03.31. 19:24 HaFr

Támogathatónak tartanék egy PKP-Fidesz koalíciót

Magyarország 1989-ben kezdődött polgári átalakulása mára megakadt. A folyamat csúcspontja az első Orbán-kormány idejére esett, amely a leghatékonyabban képviselte a középosztályosodás, a nemzeti tőke, a polgári átalakulás és a magyar kultúra érdekeit, az utána következő kormányok azonban nemhogy nem építették tovább, hanem folyamatosan eltékozolták a felhalmozott örökséget. A Fidesz is teljesen maga mögött hagyta a polgári átalakulás programját. A 2014-ben bejegyzett Polgári Konzervatív Párt célja a 2002-ben tetőzött termékeny jobboldaliság újrafelvétele és folytatása, az autonóm polgári életre alapozott erős nemzet politikai programjának sikerre vitele.

Meggyőződésem, hogy sok -- elsősorban múltbeli -- erénye alapján, a jelenlegi gyakorlatának alapos újragondolásával a Fidesz újra értékes tagja lehet a magyar politikai közösségnek. Ehhez azonban szükséges versenyt támasztani vele szemben a jobboldalon egy olyan politikai erővel, amelyik az erős nemzet igényét az erős piac és az autonóm magyar polgár szempontjaival támogatja meg, hogy az ország sorsa ne az államnak és vezetőinek, hanem a társadalomnak az erején forduljon meg.

A nemzet valós ereje az autonóm, értékteremtő polgárainak -- nem pedig az állam eltartottjainak -- erejéből adódik össze. A Fideszben az ezredfordulón ez még alapvetés volt, mára azonban a nemzet melletti kiállásuk az igazságok mellett sok tévedést is magába épített. Célszerű lenne ezeket a tévedéseket kiküszöbölni és/vagy meghaladni, és visszatérni a termékeny jobboldaliság polgári konzervatív gyakorlatához.

A Polgári Konzervatív Párt a véleményem szerint ennek a javított Fidesznek lehet szövetségese, miközben a jelenleginek fontos pontokon bírálója. A pártunk balra és a centrum felé teljesen zárt jobboldali politikai erő, amely a Fideszhez hasonlóan védeni akarja az országot a migrációtól és a kulturális széteséstől, védi a magyar nyelvet és a hagyományainkat, de a nemzeti modernizáció érdekében lényegesen erősebb belső piacot, erősebb magyar vállalatokat, hatékonyabb államot, kisebb elvonást (adókat), a maradék állami bevételeken belül pedig radikálisan megnövelt oktatási és védelmi költségvetést, vegyes-biztosítási alapon álló egészségügyi és nyugdíjrendszert szorgalmaz, miközben elítéli a terméketlen, a produktív nemzeti tőke előállítására képtelen, a versenyképességünket visszafogó korrupciót. A PKP bírálja az erősödő orosz állami jelenlétet hazánkban. Nem vágyunk a multikulturalizmusnak az ország történeti hagyományaitól elütő radikalizmusára. Óvatosan EU-barátak vagyunk, az országot a klasszikus, keresztény és felvilágosodás kori kulturális alapokon álló európai nemzetek együttműködésében, a polgári demokrácia alkotmányos rendszerében képzeljük el.

Javaslatom szerint, amelyet a párt közgyűlése elé terjesztek, a PKP csak és kizárólag a Fidesszel lenne hajlandó választási együttműködésre lépni annak (parlamenti mandátumokban mért) kisebbségbe szorulása esetén, a nemzeti modernizáció programja alapján. Ez utóbbi sürgető feladatunk ettől a szövetségtől függetlenül is, mert az idő már csak ideig-óráig lesz kegyes hozzánk: vagy "megcsináljuk" önmagunkat, vagy mások -- keletről vagy nyugatról -- fognak "megcsinálni" minket, nem hagyva semmilyen lehetőséget beleszólni a saját sorsunkba. A szuverenitásunk, amely folyamatosan gyengül egy évtizede, végleg az enyészeté lehet. A mai kormányzati tendenciák túl nagy része ad okot aggodalomra, de egyértelmű, hogy nincs visszatérés a 2010 előtti időkhöz és azok szereplőihez. A nemzet ügyét végképp nem szolgálja a mai baloldali pártok kulturális és politikai ajánlata, amely - a progresszivista napirendet magáévá téve -- egyértelműen a globalizációban való feloldódással fenyeget; ahogy zsákutca a szélsőjobb etnicista bezárkózásra építő újbarbár szemlélete is. Csak a jobboldali polgári út -- a nemzeti modernizáció -- szolgálja a közös ügyünket, az ország és polgárainak felemelését a saját jogon versenyképes nemzetek sorába.

A Polgári Konzervatív Párt várja mindazokat, akiknek a mai jobboldali kínálat már nem felel meg teljes mértékben, és szeretnének egy belső politikai versenyben többet kihozni nemzeti oldal lehetőségeiből. Az álláspontom kifejtését április és június között több nyilvános beszédben fogom elvégezni, miközben a párt egyéb csatornákon is jelentkezni fog a választóinknál. (Béndek Péter)

171 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr9112391387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.02. 09:08:21

@vajdasagi:
a puskás-ügyi nagykövet azt demonstrálja a nép meg ezt a blődséget elfogadja. mert inkább ez, mint az ellenoldalon a hazaárulók.

vajdasagi 2017.04.02. 09:44:15

@yotta: Kedves Yotta. Én is osztom Khonsu véleményét az Önök eszmecseréjében. És én is jóindulatú, rendes embernek tartom Önt a kommentjeit olvasva.

Egy blogot kommentelve snassz dolog mások írásait ajánlgatni, de mégis kérem, ha egy mód van rá, szánjon rá 20 percet, és olvassa el Orbán Krisztián tanulmányát a Hazánkról:

index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/

Ez az írás a dolog társadalmi oldaláról közelítve világít rá, hogy miért maradunk le egyre inkább a nyugattól.

Én viszont a dolog mérnöki részéhez értek talán. Azért válaszolok Önnek, mert tisztelem, noha szerintem súlyos félreértésben van. Ezt írja Ön:

"A leginkább hihető jövőpusztító események - a háborúk alatt és után is volt élet, sőt utánuk még látványosabb volt a fejlődés az emberiség döccenéssel ugyan, de virult tovább. (Olyannyira, hogy szerintem ennyi embert már nem tud eltartani ez a föld) Vagyis a jövőféltés egy jól hangzó semmi."

A leginkább hihető jövő az informatika, a robotika és a mesterséges intelligencia elképesztő térhódítása, ahol csak a nagyon magasan képzettek élnek majd igazán jól. A másik hihető jövő, amely az elsőt nem zárja ki, a kínai és az indiai nép térhódítása a többi nép rovására: ott megint csak a nagyon képzetteknek osztanak majd lapot - mert minden mást India és Kína végez el. A mi jövőnket az éli fel, hogy elsorvasztjuk a tudást, az önállóságot, a kreativitást, és ehelyett bemagoltatunk, központosítunk, a szervilizmust jutalmazzuk. És ez az igazi történelmi léptékkel mért bűn, amihez képest a Mészáros Lőrincek lopásai eltörpülnek. (Azért persze vonjuk őket felelősségre majd alkalomadtán, hogy ezzel elriasszuk a következő potenciális tolvajokat.)

És egyes nemzetek végleg eltűntek ám a történelem viharaiban. Vagy maradt belőlük mutatóba párszáz egyed, mint a Navahókból. A 21. század végére erre a sorsra juthat Hazánk is, ha nem teszünk érte sürgősen.

@Khonsu: írja az Önnek írt egyik válaszában a következőket:

"Egyébként szerintem már azon a ponton is túl vagyunk, ahol még menthető volt az ország. Én már csak nézem, hogyan következik be a vég, de tenni nem kívánok ellene, mert szerintem már késő. Ezért inkább nem is idegeskedem rajta. :) "

Attól rettegek, hogy Khonsunak igaza van. Én még nem adtam fel, még próbálok tenni ezt-azt, jobbára apróságokat, amelyek ellentartanának egy picit ennek a lefelé tartó spirálnak. Én még idegeskedem rajta. De vagy már túl vagyok azon a ponton, vagy vészesen közel hozzá. Az óra sajnos ketyeg, és mi maradunk le, és közben Sorosozunk, Brüsszelezünk, meg CEU-t záratunk be.

Tisztelettel
Vajdasági

vajdasagi 2017.04.02. 09:46:12

@unionista᠋: Mindkét "oldal" gátolja a nemzetünket abban, hogy előrelépjen. A mostani ellenzék pártjai is a "NER részei", ahogyan egyes tanult és okos emberek mondják már egy ideje.

vajdasagi 2017.04.02. 09:50:10

@unionista᠋: Még egy dolog. Hazaáruló leginkább az, aki a nemzet jövőjét tönkreteszi. Nos, biztos ártott a jövőnket a megyó is, meg a gurcsány is, de most éppen a NER károkozásánál tartunk. Múltbeli károkat emlegetni mostanság elég buta dolog. Ennyi erővel felhozhatnánk azt is, hogy pl. ötszáz évvel ezelőtt mekkora károkat okozott nekünk egyik-másik vezetőnk. Mert biztosan igaz, de a múltat nem lehet megjavítani, hát meg kell próbálni javítani a jelenen. És az a NER.

tamas11 2017.04.02. 09:51:58

@HaFr:
-1

Ez a yotta fgura olyan, mint egy mementó, egy tünetegyüttes, mantuoltás fidesz ellen.
Túravezetőnek ígérkezik a jövőben, de közben Helyben járás formájában mnden mondatával lejáratja az álláspontodat - persze, csak az ilyen hülyék előtt, mint én vagyok.

2017.04.02. 10:06:21

@Khonsu:
én emlékszem arra, amikor bős-nagymaros kapcsán jöttek a tüntetések. és kádár azt mondta, hogy lépjenek ők is be a pártba. tárgyaljanak a fehér asztal mellett. a pártban legyen a vörös mellett legyen zöld platform. és nem léptek be. (mert már lehetett tudni, hogy a szovjet csapatok jó eséllyel kivonulnak. ezt egyesek 87 őszén tudták. errefelé a ruszki katonai repülőtér mellett a fürdőkocsmában 87 nyarán sírtak a tisztek. a csapatkivonás nem politikai, hanem logisztikai kérdés volt. nem volt hová menniük. a szovjetunióban nem volt elég laktanya és lakás). a kádár rendszer azzal, hogy a szovjetunió katonai támogatását elvesztette összeomlott. és maga kádár is.

orbán rendszer összeomolhat azzal, hogy ez európai források elapadnak. de ez a játszma kétesélyes. nekem úgy tűnik, hogy az önkormányzatokban megindult kiegyezés a jobbikkal vagy a szocikkal. ez azért mehet viszonylag könnyen végbe, mert az önkormányzatok kétpólusúak. vagy a jobbikos vagy a szoci ellenzék van. a mindkettő sehol sem erős. és van még budaörs, ahol az szdsz maradt. (a pkp egy budaörsi párt.)

ha 18-ban vereséget szenved a "demokratikus" ellenzék, akkor megindulhat a konszolidáció. és ha kirakják sorost és bezárják az amerikai ceu-t (ami a németeknek ugyebár jól jön, mert nem kell hozzá török gábornak lenni, hogy a német nyelvű andrássy egyetem lépne a helyébe. az eu egy szót se szól mondván, hogy az oktatás "nemzeti" hatáskör), akkor "liberálisoknak" végük van. ha a ceu mellett csak ezrek és nem több tíz, vagy több százezrek demonstrálnak, akkor a két zsarnokságból soros rendszere omolhat össze.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.02. 10:10:39

@unionista᠋: hát nem tudom, Wittinghofot inkább Gémesi környékén keresd, engem pl letiltott a FB-on, szóval ennyire "budaörsi" a pkp

2017.04.02. 10:39:36

@vajdasagi:
momentán orbán/ner vs. soros/ceu csatározás folyik.

yotta 2017.04.02. 11:04:41

@Hidvégi Mihály: Kedves Mihály!

"Emberek nem változnak, főleg nem Orbán, Szíjjártó, Kövér korában. Így a Fidesz megreformálása, emberivé tétele soha el nem fog jönni, hiábavaló, meddő próbálkozás lenne."

Ha, most nem én válaszolnék neked, hanem bárki más, akkor bizony megkapnád a szokásos személyeskedő sorokat/mondatokat, de hát nem ez a helyzet...

Szóval, most, hogy leírtad a fentebb általam idézett mondatod, kérlek, azért olvasd el visszamenőleg a hozzászólásaim, ugyanis pont az ellenkezőjét mondtam: abban a Fideszben, amelyikben én gondolkodom a fenti hozzászólásokon keresztül - egy esetleges PKP által javasolt koalíció elfogadásával - egyetlen olyan volt fideszes ember sincs, akik korábban a hatalom bármely szintjén láthatóak voltak...

Egy másik aspektusa a dolognak: ha tényleg sokan vannak olyanok egy társadalomban (egyébként egyáltalán nem vettem személyeskedésnek a hozzászólásod), akkor kutya kötelessége mindenkinek számolnia evvel a sokasággal - már csak a demokrácia okán is - és vagy kihasználni ezt a potenciált a cél érdekében, de meg is lehet próbálni őket meggyőzni. És bizony, a tömegekkel való foglalkozás az ő meggyőzésük/felhasználásuk/manipulációjuk/hasznosításuk bizonyos célok érdekében azt hiszem akár tudományos feladat is lehetne.

yotta 2017.04.02. 11:07:11

@unionista᠋: "a puskás-ügyi nagykövet azt demonstrálja a nép meg ezt a blődséget elfogadja. mert inkább ez, mint az ellenoldalon a hazaárulók."

Igen, de ettől még ugyanolyan irritáló, mint a helyzetjelentő és a brüsszelstop óriásplakátok. (mondom én, mint fideszes)

yotta 2017.04.02. 12:07:12

@vajdasagi: Kedves Vajdasági!
Elolvastam (kétszer is) az elemzést és bizony ha nem hagyok magamnak időt a lehiggadásra, gorombaságok jöttek volna ki belőlem... (ezután gondolom, meg kellene magyaráznom a miértet, viszont hogy szabatos legyen, sokkal többet kellene rajta gondolkodnom, amire mostanság igazán nincs időm. (nem órák kellenének, hanem napok)

Fentebb már írtam néhány sort a "jövőrombolás" hangzatos fogalomról, nos a "felzárkózás" ugyanilyen nesze-semmi-fogd-meg-jól. Jól hangzó lozung tartalom nélkül, politikusi jelmondat, gumicsont az ellenzéknek, törlendő a szótárból.

"leginkább hihető jövő az informatika, a robotika és a mesterséges intelligencia elképesztő térhódítása, ahol csak a nagyon magasan képzettek élnek majd igazán jól"

Ezekkel a sorokkal pedig abszolút nem értek egyet! Előszöris ez nem csak a jövő, hanem a jelen is. Másodszor pedig, fentiek térhódításnak két ága van. Az egyik az alkalmazásuk, a másik a fejlesztésük. A fejlesztőknek valóban magasabb képzettséggel kell rendelkezniük, ám ők a szakbarbárok, mert hát hiszen annyira specializáltak területek, hogy a fejlesztés terén nincs közöttük átjárhatóság. A másik - az alkalmazásuk - pedig kifejezetten a droid világ gyártásban érdekelt, hiszen minden - minden fejlesztés azt a célt tekinti szem előtt, hogy az EMBERT (ezt a haszontalan világösszedőlést okozó mutánst) szolgálja, amire én csak azt mondom, hogy az egygombnyomásos világ felé visz.

És az egészről globálisan azt gondolom, hogy előbb-utóbb megálljt kell parancsoljon magának a világ a felzárkózás/fejlődés/technológia tekintetében, mert emezek egy bizonyos fejlettségi fokán nem lesz szükség emberre...

2017.04.02. 13:08:14

@HaFr:
oké. fogalmazzunk úgy, hogy budaörs és gödöllő mdf/szdsz maradványok. ezek is mintha kiegyeztek volna. gémesi új pártot alapít. nyilván azért, hogy tovább ossza az ellenzéket. ami ugye orbánt erősíti. botka/mszp és gyurcsány/dk szembemennek. ezzel szocik lényegében esélytelenné válnak.

a pesti liberális elitet fasiszta módszerekkel verik szét. de maga a neoliberális eszme is fasisztoid. a szabad piac lényegében pénzügyi diktatúrát jelent. legnagyobb eséllyel az nyer, akinél van a bank. ezzel él vissza látványosan orbán. ha lőrinc kománál van a bank, akkor ő nyer. ha úgy van kedve, akkor szabad piaci alapon felvásárolhat ágazatokat. csakhogy soros és társai is ugyanazzal élnek vissza. csak ők mellette azt mondják, hogy ezen túl közösségi jog se legyen. mert az is csak korlátozza a totális egy világrendet (és ezt úgy állítják be, hogy az egyént).

egyelőre nem ülnék tort a fővárosi "liberálisok" felett. (már csak azért sem, mert nem vagyok pesti. és ezért közvetlen nem érzem a közhangulatot). a ceu esetleges bezárása alapvetően változtatná meg a közéletet.

17 nobel díjas közgazdász tiltakozik és még 7 john bates clark-érmes csatlakozott. ma este látható lesz, hogy ez hány embert érdekel. acemoglu (aki a tiltakozó levél első alárírja) megírhatja a második könyvét "miért bukik el a nemzetköziség" címmel. csak persze ez nem ilyen egyszerű. azt sem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy a forintot megpróbálják bedönteni és előrehozott választások lesznek. persze lehet, hogy semmi ilyesmi nem lesz. majd kiderül.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.02. 13:12:46

@unionista᠋: dicséretes a visszafogottságod -- minden lehet vagy mégsem :)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 13:17:11

@yotta:

"És az egészről globálisan azt gondolom, hogy előbb-utóbb megálljt kell parancsoljon magának a világ a felzárkózás/fejlődés/technológia tekintetében, mert emezek egy bizonyos fejlettségi fokán nem lesz szükség emberre..."

De hát szerinted már most sincs szükség ennyi emberre:

"(Olyannyira, hogy szerintem ennyi embert már nem tud eltartani ez a föld)"

tamas11 2017.04.02. 13:24:05

@unionista᠋:

egy frászt..
A Ceu-ra jár néhányszáz kis tudor, és vannak vegyesen európaias oktatói, jobbára nem magyar állampolgárok.
Ez hogyan is küzdhetne a NER-rel?
márpedig, ha nem küzdhet ("nincsenek egy súlycsoportban"),
Miként lehetne realitás azzal mérni e konflfiktust (tartalmát!) hogy nevyenen mennek majd miatta tüntetni?! Miért lenne ennek az utca a mértéke, és miért a terepe?
Nem lehet érv az, hogy a kocsmázó Sanyi "sincs" ott.
A hiányuk persze igazol valamit . Olyan mint a zérus morféma. csak nem azt, amit tullajdonítasz neki.
A magyar min. elnök péntek reggel azt mondja, hogy az velük a probléma, (a CEU-val), hogy a magyarok nem szeretik, nem viselik el a csalást..

Mikor kapsz már a saját fejedhez, Dr Tárgyilag?!

yotta 2017.04.02. 13:44:59

@neoteny: "De hát szerinted már most sincs szükség ennyi emberre:"

Van arra szükség, hogy arra kényszeríts, hogy magyarázkodjam: nem ezt mondtam/nem úgy mondtam/nem arra mondtam?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 13:54:45

@yotta:

Volt arra szükség, hogy azokat írd, amiket írtál?

2017.04.02. 14:00:04

@tamas11:
orbán azt mondja, hogy ha van egy amerikai egyetem, akkor az létezzen amerikában. és ha működési engedélyt akar magyarországon, akkor arról állapodjon meg a magyar kormánnyal. ezt huszonvalahány külföldi egyetemből csak a ceu tartja elfogadhatatlannak. ez megint csak azt mutatja mintha két vallás ütközne össze. a nemzeti keresztények és a nemzetietlen zsidóság. aztán lehet mondani, hogy ez nincs így. ez antiszemitizmus. és valójában soros egy hazafi. de ez esetben miért nem támogatja meg az akadémiát önzetlenül. ha a ceu mellett kiáll a világ 100 legjobb politikai/szociológiai intézeteinek a fele, akkor esetleg győzzék meg a magyar társadalmat, hogy miért is jó az totális világrend, amit képviselnek. ezek a "tudósok" csak a seggüket tudják verni ez ügyben. a sorost támogató nobel díjas közgazdászok egytől egyig azért kaptak nemzetközi elismertséget, mert támogatják ez egyközpontú globális kapitalista világot. az ellentábornak gazdasági eszközeik vannak. hétfőn a magyar parlamentben megszavazásra kerül a lex ceu. másnap jön a fekete kedd. bedönthetik forintot. nyilván nem feltétlen lesz így, de lehet így. ez esetben ugye előre hozott választások következnek. különben meg ezzel várni kell 18 tavaszáig. és magyar nép dönt. ezt a rendszert hívják úgy, hogy demokrácia. az illiberális jelzőt kell elé tenni, mert a liberálist egy istentelen népfaj lefoglalta magának. azt is, hogy baloldali. azt is, hogy civil. és most ez a játszma folyik. ez szimplán vallásháború.

ignatieff úr azt mondja, hogy szerinte egy külföldi egyetemnek nem kell megállapodnia a befogadó állam kormányával és a főváros önkormányzattal. mert az csak úgy van, hogy tokióban kibérlek egy irodát. és veszek magamnak egy tévécsatornát és osztom a japóknak, hogy fasiszták. nem kértek még bocsánatot. és hagyják a picsába a császárságukat, meg a hülye tradícióikat. és tűrjék a japánok. japánban megölték volna őket. effektíve.

orbán egy párbajra hívta ki sorost. lényegében azt mondja, hogy ő jogilag azt csinál, amit akar. az ellenfél pedig gazdasági értelemben. a magyar nép dönti el, hogy hová áll. és lényegében a magyar zsidóság sorsa forog kockán. mert ha kedden bedöntik a forintot, akkor lesz szerdán magyarország. de csütörtökön a zsidó negyedben a "liberálisok" csomagolhatnak. aztán persze ez egy háború nem feltétlen fog így élesedik. de akár így is élesedhet. ez majd kiderül.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 14:13:40

@unionista᠋:

"orbán azt mondja, hogy ha van egy amerikai egyetem, akkor az létezzen amerikában. és ha működési engedélyt akar magyarországon, akkor arról állapodjon meg a magyar kormánnyal."

A CEU akkreditálva van Mo-n 2004 óta: létezik "működési engedélye". Orbán Viktor azt mondja (a NER 7. évében), hogy a CEU "csal". Csak épp' olyan törvény nincs, ami szerint a CEU "csalna"; azt még le kell gyártani.

vajdasagi 2017.04.02. 14:30:08

@yotta: Kedves Yotta,

szerintem nagyon sok fronton téved Ön.
Idézem a hozzászólása egyik alapvető hibáját:

" A másik - az alkalmazásuk - pedig kifejezetten a droid világ gyártásban érdekelt, hiszen minden - minden fejlesztés azt a célt tekinti szem előtt, hogy az EMBERT ... szolgálja"

Ez egy idealista gondolat, és nagyon jó lenne, ha így lenne, de nincs így. A fejlesztések a kapitalizmusban általánosságban azért történnek, hogy azzal hatékonyabb legyen a munka. És a pénz mozgatja őket leginkább. A fejlesztés előfeltétele is a tőke, meg az eredménye (jutalma) is leginkább pénzben fejeződik ki. Ezt én személy szerint nem támogatom . Jobban örülnék ha merő idealizmusból dolgoznánk és teremtenénk új értékeket, de hát kevés az idealista a világon. Marad hát a pénz.

Nos, ezek a fejlesztések már egy jó ideje nem "szolgálják" az embert, hanem leváltani igyekeznek. És teszik ezt egyre sikeresebben. De amit Ön ebből látott, az még csak a lehetőségek 1-2 ezreléke. A többi csak most következik. Higgye el: nagyon is világos lesz a "lemaradás" szó értelme, amikor mi csak nézni tudjuk, ahogy más népek új dolgokat alkotnak. És mi meg sírunk majd, hogy pl. az autógyártók elvitték a gyártósoraikat, de nem ám keletre az olcsó munkaerő miatt, hanem vissza nyugatra, mert alig is kell munkaerő, de az viszont magasan képzett kell hogy legyen. Aki pl. robotokat tervez, vagy azon termékek marketingese, vagy bármi, csak nem ipari munkás.

Azt hiszem, hogy mi ketten nagyon jól egyet tudnánk érteni abban, hogy "mi lenne a kivánatos" Magyarországon. De abban, hogy mi gátolja ezt meg, mik a fenyegetések, hát abban nagyon másként gondolkodunk. De azért kellemes délutánt kívánok Önnek, mert az Ön hozzászólásai alapján fel sem merül, hogy fizetett troll lenne, aki a nemzete kárára támogatja a hatalomban lévőket. Mert sajnos gyakran látni ilyeneket. Én ezeknek nem tudok megbocsátani. Számomra ők rosszabbak, mint a Mészáros Lőrinc.

Üdvözlettel,
Vajdasági

yotta 2017.04.02. 14:38:04

@neoteny: "Volt arra szükség, hogy azokat írd, amiket írtál?"

Igen! Ez jutott eszembe, s ez a véleményem.

yotta 2017.04.02. 14:41:33

@unionista᠋: "akkor arról állapodjon meg a magyar kormánnyal."

Árnyalja a képet az, hogy van egy 2004-es törvény, amelyben egyedül a CEU-ról van szó. Felületesen ellenőriztem, de tényleg van...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 14:41:59

@yotta:

No nekem meg az jutott eszembe -- és az a véleményem --, hogy amiket írtál, azok sekélyes gondolatok, és inkoherensek is.

Pop40 2017.04.02. 14:54:47

@yotta:

Kadhafi kb 50 évig hatalmon volt.

Utána pedig nagyjából 2 hét alatt jutott el odáig a történet, hogy egy pillanatban még teljhatalmú diktátor volt, másik pillanatban pedig sivatagi hulla, akinek vascső áll ki a valagából.

De a szomszédban Csau is jó ideig húzta, mielőtt megkapta azt az ólomkezelést, ami a tolvaj csutinak is kijárna.

Általában minél tovább húzza büntetlenül a diktátor, annál csúnyább a vége, mert annál jobban elhiszi, hogy vele aztán biztosan semmi nem történhet, hisz eddig se történt.

Pop40 2017.04.02. 15:02:32

@yotta:

A korrumpálódottsággal történt vádak mennyisége legfeljebb a ballib médiafölényt igazolja vissza, de nem a tényeket!"

Igen, a ballib médiafölényt, 85 milliárd közpénzből kitömött köztv-től tv2 echo ripost prostisrácok megyeilapok bla bla bla. Nyomasztó ballib médiafölény.

A fidesz viszont tuti nem lop, Mészáros úgy lett gázszerelőből százmilliárdos, hogy okosabb, mint Zuckerberg. Rogánnak a lakása tágul fényre, Szíjjártónál nagy a család, Tiborcz, Garancsi stb tolvajok meg szintén biztos kidumálják valahogy.

Lényeg, hogy ez nem lehet lopás, arról az ex-fideszes képviselő,Polt nagyonfüggetlen ügyészsége a garancia.

Bocs, de kénytelen vagyok ismételni a tegnapi önmagam: eddig te is okosabbnak tűntél.

Mellesleg (bár tudom, a fideszben szitokszó az oktatás) olvasgass kicsit utána a "kognitív disszonancia" témakörének.
Kitűnő választ ad arra, miért próbálják egyesek azzal mentegetni maguk előtt is a nyilvánvalót, hogy "biztos csak a ballib médiafölény".

yotta 2017.04.02. 15:06:02

@vajdasagi: "A fejlesztések a kapitalizmusban általánosságban azért történnek, hogy azzal hatékonyabb legyen a munka. És a pénz mozgatja őket leginkább. A fejlesztés előfeltétele is a tőke, meg az eredménye (jutalma) is leginkább pénzben fejeződik ki."

Kedves Vajdasági!

Fentieknek - akárhogy forgatjuk az ok-okozati sorrendet - a lényege valaminek valamilyen szempontból történő átalakulása, amely a fejlődés fogalom jelentése miatt szerintem mindig "több/jobb/nagyobb/szebb/gyorsabb... stb az előzőnél. Ez pedig akárhogy is trükközünk, fogyasztja az egyelőre végesnek tűnő erőforrásokat és közvetlenül csökkenti az ember szükségességét, indirekt pedig csökkenti a földi élővilág életterét. (jajjj, nem lesz ebből a szóból baj, ha beleolvasnak a libbantak? :-))

Amikor az autók gyártósorait visszaviszik az anyaországba, valószínű mi már le is hagytuk őket.
Szerintem az autógyártás tehnológiáinak alkalmazásához nem magasan képzett dolgozókra van szükség, hanem olyan alakokra, akik pontosan betartják az előírásokat, megértik és elfogadják az abban foglaltakat, ugyanis nekik semmit sem kell kitalálni, mindent készen kapnak a szabványokban és munkakőri leírásokban. Ez pedig teljesen hétköznapi elvárás egy embertől, aki tagja egy társadalomnak, akár a közlekedésben vesz részt, akár tanár valaki valahol, akár atomerőművet üzemeltet, akár informatikai eszközt gyárt. (A programozás, gyógyítás, újságírás, politikusság... az más.)

yotta 2017.04.02. 15:11:00

@Pop40: "Általában minél tovább húzza büntetlenül a diktátor, "

Ehhez többnyire kell egy diktátor! (amit persze bárkire rá lehet sütni, ám ebben az esetben a billogot osztók éppen azzal foglalatoskodnak, amivel a másikat vádolják...)

Pop40 2017.04.02. 15:13:54

@yotta:

"Ugyanis abban biztos vagyok, hogy a fideszes sokaság nem érzékel sokat abból az állítólagos korrupcióból annyit, mint amennyire bombázzák a közvéleményt ballibék vele"

Látod, ebben az egyben én is biztos vagyok.

Anno a Szovjetunióban is az éhező parasztok között általános volt a vélekedés, hogy Sztálin elvtárs nem tud róla, hogy éhezik a nép, megtévesztik a tanácsadói.
Nekik volt mentségük, akkoriban nehéz volt információhoz jutni.

Nagyjából 10%-os réteg valóban van minden társadalomban, aki annyira degenerált, hogy foglalkozni is kár vele, meg kell adni neki a napi propagandaadagot, és a saját kirablóit is csorgó nyállal éljenzi majd. Mo-n Vitya nagyon sikeresen összegyűjtötte ezt a réteget.

Szentigaz, ez a réteg valóban nem érzékeli, ha a bálványai kilopják a szemét is.
Ha esetleg néha érzékelni, akkor szólni kell neki, hogy Soros a hibás, és kész.

2017.04.02. 15:15:55

@neoteny:
orbán arra hivatkozik, hogy az oktatási hivatal megállapított kisebb-nagyobb szabálytalanságokat. a ceu arra, hogy az oh megállapította, hogy törvényesen működnek. amit később cáfoltak.
magyaridok.hu/belfold/cafolja-az-oktatasi-hivatal-hogy-allasfoglalast-adott-volna-ki-1537741/
felteszem a ceu a régi törvénynek meg tudna felelni. az újnak meg nem akar. mert az a működését jelentősen megdrágítaná. de ugye az összes többi egyetem így működik. tehát szó nincs arról, amiről beszélnek. miszerint ezzel a törvénnyel az oktatási piacon versenyhátrányba kerülnének. a ceu versenyelőnye szűnik meg a többi amerikai magánegyetemmel szemben. ők most ugye úgy adhatnak ki amerikai diplomát, hogy nekik nem kellett építeni amerikai campus-t. tehát ha így vesszük, akkor ez még fel is erősíti a versenyt. mert a többi amerikai college képzést indíthat a ceu helyén. feltéve, hogy elfogadja a szabad választások eredményét és a mindenkori magyar kormánnyal hajlandó megállapodni.

Pop40 2017.04.02. 15:21:56

@Pop40:

Még egy kis apróság valamiből, amit Habony meg Finkelstein biztos olvasott, az átlag fideszes meg biztos nem:

........
Minden propagandának nemzetinek kell lenni, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítani, akikhez fordulni gondol... Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg... Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa."
----------

A szerző már rég nem él, a "művet" 1924-ben, egy balul sikerült puccs után írta, AH monogrammal futott amúgy az illető.

De az tisztán látszik belőle, hogy a birkaterelés művészete nem változik, a fogyatékos hülyéket pont azzal lehetett megfogni 90 éve is, amivel ma.

Pop40 2017.04.02. 15:24:00

@yotta:

Persze, hogyne.
Vitya itt a legnagyobb demokrata, jó, hogy szólsz, majd' elfelejtettem.

yotta 2017.04.02. 15:25:37

@Pop40: Igen, felmondtad a ballib médiafölény sulykolta mantrát. (Ahhoz pedig, hogy ezt mondom, a kognitív disszonanciának semmi köze sincs, még akkor sem, ha nem lenne igazam vagy uram bocs'á hazudnék!)

Ideöntötted a listát (ennél azért jóval hosszabbat vártam volna - ismerve a blogokon köröztetett lajstromot), de nagyon jól tudod, hogy szinte mindegyiknek van cáfolata - noha egyeseknek valóban van korrupciós eleme, másokban pedig biztosan van lopás...
De ez a blog szerintem nem ennek a helye. (Ha felmész az Index polfórumára, minden egyes fenti horkanás pro és kontrája olvasható, de gondolom a tények nem fognak megingatni)

Pop40 2017.04.02. 15:28:54

@yotta:

Tegnap még többnek tűntél, de az azóta megejtett kommentjeid meggyőztek, hogy neked halál fölösleges vesződni bármilyen listával. A hit már csak ilyen, hegyeket mozgat meg. :-)

Igen, cáfolata mindegyiknek van. Mészáros pedig okosabb, mint Zuckerberg.
Na szevasz.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 15:30:34

@yotta:

"fogyasztja az egyelőre végesnek tűnő erőforrásokat"

Itt egy grafikon arról, hogy mennyi földterületre lett volna szüksége a világ mezőgazdaságának arra, hogy "mindenkit eltartson", ha nem lett volna technológiai fejlődés, és hogy ténylegesen mennyivel nőtt a mezőgazdasági művelés alá vett terület a 60-as évek eleje óta:

d1jn4vzj53eli5.cloudfront.net/mc/_external/2013_03/land-spared-for-nature.jpg

Vagyis ahelyett, hogy megháromszorozódott volna a mezőgazdasági művelés alá vett terület, mintegy 10%-al nőtt. Miközben a világ népessége kb. a 2.5-szeresére nőtt.

És ez a 2.5-szeresre nőtt népesség is egyre jobban él:

d1jn4vzj53eli5.cloudfront.net/mc/ekrayewski/2016_11/pg1.jpg

Ez ugye egy grafikon arról, hogy egy-egy régió (és a világ) népességének mekkora százaléka él(t) extrém szegénységben (ami úgy van definiálva, hogy napi $1.90-nél kevesebből él egy személy). Amint ez látható, (legalább) 2000 óta ezeknek az embereknek az aránya _mindenütt_ csökkent: még szub-szaharai Afrikában is.

A helyzet az, hogy egyre több ember él egyre jobban, miközben a technológiai fejlődésnek köszönhetően alig szükséges a mezőgazdaságilag művelt területek nagyságának növelése. Sőt remélhetően eljön az a pont a nem túl távoli jövőben, amikor _kevesebb_ földterületen lesz képes az emberiség megtermelni az egyre jobb megélhetéséhez szükséges élelmiszereket; az így felszabaduló földterületek pedig megmaradhatnak "természetes" (műveletlen) állapotukban.

Vagyis a technológiai fejlődésnek köszönhetően a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

yotta 2017.04.02. 15:34:04

@Pop40: "De az tisztán látszik belőle, hogy a birkaterelés művészete nem változik, a fogyatékos hülyéket pont azzal lehetett megfogni 90 éve is, amivel ma."

Igen, csakhogy ugyanez a birkaterelés folyik a másik oldalon, most csak a "hívószavakat" ismétlem:

"85 milliárd közpénzből kitömött köztv, tv2, echo, ripost, prostisrácok, megyeilapok, Mészáros úgy lett gázszerelőből százmilliárdos, okosabb, mint Zuckerberg, Rogánnak tágul fényre, Szíjjártónál nagy a család, Tiborcz, Garancsi, tolvajok, ex-fideszes képviselő,Polt nagyonfüggetlen ügyészsége, a fideszben szitokszó az oktatás..."

Ugye, kiválóan összeránt és összetart a dolog sokáig jó sok embert? Naná...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 15:36:51

@unionista᠋:

"a ceu versenyelőnye szűnik meg a többi amerikai magánegyetemmel szemben. ők most ugye úgy adhatnak ki amerikai diplomát, hogy nekik nem kellett építeni amerikai campus-t."

CEU is organized as an American-style institution, governed by a Board of Trustees, with a charter from the Board of Regents of the University of the State of New York, for and on behalf of the New York State Education Department.

Hidvégi Mihály 2017.04.02. 15:45:55

@yotta:

"Szóval, most, hogy leírtad a fentebb általam idézett mondatod, kérlek, azért olvasd el visszamenőleg a hozzászólásaim, ugyanis pont az ellenkezőjét mondtam: abban a Fideszben, amelyikben én gondolkodom a fenti hozzászólásokon keresztül - egy esetleges PKP által javasolt koalíció elfogadásával - egyetlen olyan volt fideszes ember sincs, akik korábban a hatalom bármely szintjén láthatóak voltak..."

Igen, valóban ezt írtad korábban is. Csak hogy ez nem életszerű így. Ha meg nem életszerű, akkor nem is így van, tehát kár róla beszélni.

Tehát ismét ellenkedem veled, mert kérdésem, hogy a jelenleg a FIDESZ-t irányító garnítúra visszaléptetését milyen eszközzel tudod megtenni?

Az ellentmond a józan észnek, hogy maguk bejelentenék, hogy az első vonal, akik eddig a passzátszelet fújták, hipp-hopp lemondanak minden tisztségükről pártunkban és államunkban, Orbánnal az élen.

Ha tehát nem így, akkor hogyan? Csak nem demokratikus hatalomátvétel lesz és a köv. fidesz kongresszuson történik ez meg, amire 100 %-os garanciád van?

Avagy mustárgázzal támadsz a köv. fidesz kongresszuson s egyedül neked lesz gázálarcod? Nem poénkodni akarok, de csak v.milyen ehhez hasonló megoldások tolulnak elém.

Mert ha erre nem adsz választ, hát... minden, ami után epekedsz, minden felesleges. Tisztességes fidesz s egyebek.

Számomra ez megoldhatatlan, ezért hagytam figyelmen kívül mindig ezt a lehetőséget. A jelenlegi fidesz vezetők nélkül a fidesz már nem fifesz.

Hidvégi Mihály 2017.04.02. 15:47:57

A jelenlegi fidesz vezetők nélkül a fidesz már nem fidesz.

vajdasagi 2017.04.02. 15:49:21

@yotta: Ezt mondod: "Amikor az autók gyártósorait visszaviszik az anyaországba, valószínű mi már le is hagytuk őket."

Ez NAGY tévedés. A robotizáció mértéke 20 éven belül lesz akkor, hogy mind az Audi, mind a Merci visszamennek Németországba. És hogyn gondolod, hogy 20 év múlva "lehagyjuk" őket? Jártál Te Németországban? Tudod a két ország közötti fejlettségi különbséget? Tudod, hogy nem közelítünk feléjük?

Tegnap valóban színvonalasabbakat írtál.

Pop40 2017.04.02. 15:54:28

@yotta:

Tudod netán cáfolni valamelyiket? Nincs 85 milliárdból kitömve a köztévé?
Tudsz magyarázatot Mészáros-Rogán-Habony stb gazdagodására?

Tudsz a francot. Mosogatod a mundért, mert azt kínos lenne beismerni, hogy 25 éve egy hulladék rablóbandára szavazol.

No tényleg szevasz, mentem kirándulni, nem ér annyit a magyarázkodásotok, hogy kihagyjam miatta ezt a szép időt.
Ha kitaláltad, mitől gazdagodott meg a gázszerelő, vagy mitől ballib mantra a 85 milliárdból kitömött köztv, majd este elolvasom.

2017.04.02. 16:03:04

@neoteny:
vagyis soros new york állami egyetemhez társulva hozott létre egy magánintézményt budapesten. egyébként lehet, hogy ezért fizetnek new york államnak. ezt nem tudom. orbán erre nyilván azt mondja, hogy ezt a trükközést nem fogadják el.

ha kirakják sorost, akkor utána elvben a magyar állam és a new york állam kormányzója megállapodhatnak a ceu átalakításáról. legfeljebb nem lesz annyi gender studies. és a kdnp elmondhatja, hogy megvédte a magyar családokat. a fidesz meg azt, hogy kipaterolták a gonosz erőit. amerikai részről ez lenne a racionális. persze ez de ahogy látszik ők is befeszültek. és azt mondják, hogy a tudományosságot éri sérelem. és ők is hajlandóak a magyar-amerikai kapcsolatokat lerombolni soros miatt. orbánt a németek is erre biztatják. élezze ki a konfliktust.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 16:08:51

@unionista᠋:

"orbán erre nyilván azt mondja"

A NER 7. évében.

2017.04.02. 16:20:45

@neoteny:
ezt esetleg próbáld magadtól megfejteni, hogy miért most csinálják és miért nem egy évvel ezelőtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 16:36:32

@unionista᠋:

Ne felejtsük el, hogy te egy posztmodern bohóc vagy -- és egy önbevallott troll.

2017.04.02. 17:34:07

@neoteny:
azt, hogy sorost kinyírják nem 2010-ben döntötték el. a hivatalos irányváltás fidesz debreceni kongresszusa után történt meg 1993-ban. akkoriban ez a külvárosi épület volt a fidesz debreceni székháza. szűk körben talán itt hozták meg az elnökségi határozatot.
https://www.google.hu/maps/@47.5532766,21.6155639,3a,75y,236.48h,88.17t,0r/data=!3m6!1e1!3m4!1scP1K0OlhGFg-WONFPW6qKQ!2e0!7i13312!8i6656
persze az egészről nyilván orbán döntött sokkal korábban. vélhetően akkor, amikor először találkozott sorossal. az első benyomás alapján. orbán magas időpreferenciával rendelkezik, sokáig képes kivárni. nagyot kockáztatva gyorsan cselekszik. arra számít, hogy mire az ellenfelei felocsúdnak a parlament már a szükséges törvényt elfogadta.

egy éve még obama adminisztráció volt hivatalban. nyilván úgy ítélték meg, hogy a soroshoz közel állók most már nincsenek elegendően az adminisztrációban. az amerikai külügy így is kiadott egy közleményt.
www.state.gov/r/pa/prs/ps/2017/03/269343.htm
és ugye nemzetközi tiltakozás is így is jelentős. jelzem ha a politika tudományi és szociológiai intézeteknek kevés politikai és szociális érzékük lenne, akkor kifejezetten támogatnák a törvénytervezet elfogadását. azért, hogy ezek után a politikától független amerikai-magyar kutatások folyjanak. csak nyilván nem ez a céljuk. hanem az amerikai demokrácia import. mert ezeknek az embereknek a fejében az van, hogy magyarország egy szörnyűséges fasiszta diktatúra. ami nagyjából akkora hülyeség, mint az, hogy amerika fényességes demokrácia. az egyesült államoknak nincs semmiféle hatalma. hiszen ugye a liberális demokrácia azt jelentené, hogy az államoknak nincs se külügyi se belügyi befolyása.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 18:41:49

@unionista᠋:

"azt, hogy sorost kinyírják nem 2010-ben döntötték el."

Miért nem? A CEU nem "csalt" 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is?

"orbán magas időpreferenciával rendelkezik, sokáig képes kivárni."

Már megint posztmodernkedsz, bohóc. Fogalmad sincs a fogalmak jelentéséről, amiket használsz; azt hiszed, hogyha beleszövöd -- ráadásul helytelenül használva -- a bugyogásaidba, akkor azok több súlyt nyernek. A Fácánhoz címzett kocsmában, az alkoholban pácolt agyúak körében lehet, hogy ez sikeres taktika ... de ugye az nem mérvadó, még ha te szeretnéd is elhitetni, hogy az ott elhangzó "megfejtések" az istenadta nép autentikus megnyilvánulásai.

A többi meg a tőled megszokott bullshit: Orbán azért most szedte elő ezt a fúrót a CEU általi "csalásokról", mert egy év múlva választások lesznek. A migránstéma valamelyest leülepedett most (valószínűleg azt mérték a választók körében, hogy az EJEB-döntéssel nem lehet kellőképpen aláfűteni az igazhívőknek), ezért bedobták ezt a gumicsontot. Finkelstein azt a szaktanácsot adta (a magyar adófizetők jó pénzéért), hogy most ezt a témát kell erőltetni:

- olcsón kivitelezhető (a törvényhozás nem kerül extra pénzbe)

- beleillik a kuruckodós csapásirányba ("nem leszünk a liberális demokráciák szellemi gyarmata")

- csak jól jöhet ki belőle a kormányzat:
- ha lesz "kiegyezés", akkor "megvédték a nemzeti szuverenitást"
- ha nem lesz "kiegyezés", annak oka a háttérhatalmak ármánykodása

Ráadásul ha nem lesz "kiegyezés", akkor bármiféle gazdasági nehézséget be lehet majd állítani a háttérhatalmak bosszújának: "bedöntik a forintot/nemzetgazdaságot, mert nem hódoltunk be nekik".

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.04.02. 19:41:32

@vajdasagi: Ez igaz. Viszont van valami, ami korlátot szabhat a fejlődésnek. Vannak Ballunsgebieten, ahol a munkahelyre járás (tömegközlekedési eszközökkel is) lassan annyi időt vesz igénybe, hogy az elviselhetetlen. Ez különösen a kisebb cégeket sújtja már most is, mert a specializálódás miatt szakembereket messzebb lehet csak találni. A kisipari szolgáltatásokat, közműmunkákat már most is távolabbról bejárók végzik a magas lakásárak, lakásbérleti díjak miatt. Persze ettől a mi helyzetünk semmivel sem fog javulni.

2017.04.02. 19:57:32

@neoteny:
ha valaki tényleg azt szeretné, hogy a politikai és bölcselet távolodjon egymástól, akkor kifejezetten örülnie kellene annak, hogy sorost kibasszák az országból. a lex ceu nem azt jelenti, hogy ezek után egy amerikai oktató ne taníthatna, vagy amerikai diák ne tanulhatna magyarországon. hanem csak azt az egyetemi képzést intézményesen függetleníteni kellene a napi politikától. mert így lehet a mindenkori kormánnyal megállapodni.

értem persze, hogy a ceu diákjainak jogai sérülnek. és ez nem helyes. de ezek a tüntetők nagyrészt egy pénzoligarcha fizetett emberei. vagy fel szeretnének kerülni soros vagy egy hozzá hasonló pénzoligarcha fizetéslistájára, vagy már feliratkoztak. csak ők ezt nem tekintik korrupciónak. mert számukra ez teremti meg a "szabadságot". rendben van. de ez lényegét tekintve nem sokban különbözik az orbán rezsim kiszolgálóitól. a soros/ceu és az orbán/cöf békemenet egyike sem a valódi szabadságot képviseli.

ahhoz, hogy normális közélet és értelmes közbeszéd legyen (legalább) az egyiknek marginalizálódnia kell. mindkettő az ország egésze felett uralkodni. és az nem lehetséges. (a libsik számára az nem jó, hogy legyen egy nemzetközi gettó. azt ugyanis aligha finanszírozná soros. mert az ő célja, hogy az egész világ felett a hozzá hasonló pénzügyi oligarchák döntsenek. és a despotikus hatalomgyakorlás akkor válna teljessé ha közösségi jogot is betiltanák. és megvalósulna egy központ világrend egy szinkretikus világvallással. lehetnek ilyenek az amerikanizált metropoliszok. magyarok döntő többsége nem így képzeli el a szabadságot. egy istentelen fővárosi csoportot leszámítva. akik most tüntetnek nagyjából tízezren. és összesen lehetnek max. százezren. ők egy nemzetközi "gettóban" élhetnének. de az nem fogadható el se nekik, se a magyaroknak. vissza kell menni bosztonba, vagy new york államba. a magyarok se akarják megmondani, hogy arrafelé milyen legyen a közélet. be kellene fejezni azt a régi szovjetoroszhoz hasonló elmebeteg amerikai gondolkodást, hogy nekik joguk van megmondani, hogy a népek hogy éljenek. hjó. persze mindig van ilyen kényszerítés. a demokrácia mégis csak az, hogy ezt nem kizárólag az amerikaiak, hanem a népek maguk döntik el. a magyarok számára ez a lehetőség közel sem adatik meg. 18 tavaszán orbán és soros zsarnoksága közül lehet választani. ha esetleg bedöntik a forintot (mert gyuri bácsi hazafi), akkor előrehozott választásokon egy orbán nélküli fidesz is simán győzne. és vélhetően a jobbik erősödne vissza. a nemzeti radikalizmusra lenne az eddiginél is nagyobb igény. na, majd kiderül.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 20:25:59

@unionista᠋:

Orbán azért most szedte elő ezt a fúrót a CEU általi "csalásokról", mert egy év múlva választások lesznek. A migránstéma valamelyest leülepedett most (valószínűleg azt mérték a választók körében, hogy az EJEB-döntéssel nem lehet kellőképpen aláfűteni az igazhívőknek), ezért bedobták ezt a gumicsontot. Finkelstein azt a szaktanácsot adta (a magyar adófizetők jó pénzéért), hogy most ezt a témát kell erőltetni:

- olcsón kivitelezhető (a törvényhozás nem kerül extra pénzbe)

- beleillik a kuruckodós csapásirányba ("nem leszünk a liberális demokráciák szellemi gyarmata")

- csak jól jöhet ki belőle a kormányzat:
-- ha lesz "kiegyezés", akkor "megvédték a nemzeti szuverenitást"
-- ha nem lesz "kiegyezés", annak oka a háttérhatalmak ármánykodása

Ráadásul ha nem lesz "kiegyezés", akkor bármiféle gazdasági nehézséget be lehet majd állítani a háttérhatalmak bosszújának: "bedöntik a forintot/nemzetgazdaságot, mert nem hódoltunk be nekik".

Az egész játék belpolitikai céllal lett beizzítva: szó sincs semmiféle "normális közélet és értelmes közbeszéd" témáról. Sem "a népek maguk döntik el" álmodozásról. Egy számít: megnyerni a jövő tavaszi választást, lehetőleg 2/3 közeli képviselőszámmal a Fidesz/KDNP részéről, hogy üzemelhessen a rezsim tovább úgy, ahogy eddig.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 20:53:36

@unionista᠋:

"és vélhetően a jobbik erősödne vissza. a nemzeti radikalizmusra lenne az eddiginél is nagyobb igény."

Vona Gabikát kiszorították a pálya szélére: OV beelőzte őt a "nemzeti radikalizmus" sávban. Olyannyira, hogy Gabika kénytelen lett Simicska pénzén ráugrani a "lopnak" témára:

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--F2Y_Lp4_--/6zZHTgLu0mu7X2M1s.jpeg

De ebből nem lesz semmi.

Te magad többször kifejtetted, hogy amíg Orbán el tudja adni a "megvédjük a nemzetet" (Brüsszeltől-Sorostól-Merkeltől-amerikaiaktól-globális tőkétől-háttérhatalmaktól-gyíkemberektől) "megoldást", addig le is pisálhatja a magyart, azok csak a melegséget fogják érezni. Legalább is elégséges számúan ahhoz, hogy megtartsa a hatalmat. És ez az egy számít: az összes többi rizsa.

Nem vagy te egy olyan nyeretlen kétéves, hogy elhidd a saját propagandadumádat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 21:32:50

@unionista᠋:

"ha esetleg bedöntik a forintot (mert gyuri bácsi hazafi)"

Ismét tanúbizonyságát adod a teljes gazdasági tudatlanságodnak.

1) közismert tény, hogy Soros $5 milliót áldozott arra, hogy 2004-ben megpróbálja megakadályozni G. W. Bush újraválasztását. Egy olyan elnöki kampányban, amiben Bush $355 milliót költött, Kerry meg $333 milliót. Soros egy olcsójános amikor a saját pénzének politikai célú költéséről van szó.

2) Soros _anno_ azért tudta bedönteni az angol fontot, mert a Bank of England (végső soron az akkori angol kormányzat) hivatalos politikája volt a fontnak a német márkához képesti váltási arány sávban tartása.

3) a 2-es ponthoz hasonló dologról szó sincsen a magyar forint esetében. Ha Soros elkezdené a magyar forintot shortolni (eladni) nagy volumenben, az MNB-nek nem kellene a forintot védenie: hagyhatná nyugodtan, hogy annak az ára essen. Ami nem történhetne a végtelenségig: egy idő után Sorosnak vissza kellene vásárolnia a forintokat (hiszen shortolta, vagyis kölcsönbe vett forintokat adott el), ami visszamozgatná a forint-árfolyamot.

4) még ha képes is lenne Soros huzamosabb ideig "bedönteni" a forintot -- ti. rontani az árfolyamán a $/€-hoz képest --, az csak annyit jelentene, hogy a magyar export élénkülne, a magyar import meg csökkenne. Az utóbbi következtében megnőne a belföldi származású termékek aránya a belföldi fogyasztásban: épp' az, amit te akarsz, ti. hogy a magyar vegyen magyar termelők által előállított terméket. (Mint ahogy az oroszok elleni élelmiszerszállítási szankciók is az orosz élelmiszertermelés és -feldolgozóipar fellendüléséhez vezetett.)

Kicsit kevesebbet kellene olvasnod a Mein Kampf-ot és többet tanulmányoznod a gazdaságtant.

2017.04.02. 21:48:20

@neoteny:
orbán a fideszesek számára egy élő legenda. egy kicsit olyan, mint a kubaiaknak castro. vagy közelebbi és talán pontosabb példa. a délszlávoknak tito. szerintem a népek akkor fogékonyak az erős vezetőre vagy éppen ellenkezően az anarchiára ha vallástalanok. és valamilyen evilági hitet (ideológiát) keresnek a nem evilági helyett. ezért tartom fontosnak, hogy a közéletet ne az egyénre, hanem hitközségekre alapuljanak. persze ez szembemegy a teljes rendezetlenséggel. de ugyanúgy, mint a totális renddel. mert ha nagyon sok hitközség van, akkor lesznek elhajlások. viszont ez az egyént azért korlátozza a közéletben. de nem nagyon megy máshogy.

ha a ceu egy nemzetközi "gettó" területén lenne, akkor most nehezen lehetne korlátozni. ők azt akarják, hogy legyen a szabadság, mint new york államban. orbán azt mondja, hogy legyen ugyanaz a rend, mint kocsord alsón. ahol az érdekli, hogy a máv ne zárja be a vasútvonalat. amit a "liberálisok" megtennének mondván, hogy az veszteséges. orbán azt mondja: "megvédjük". ne zárják be a ceu-t. mire orbán azt mondja, hogy "megvédjük". nem a ceu-t, hanem a magyarokat ettől a liberális mételytől. és ezt a nép megszavazza. holnap kiderül, hogy a parlament hogyan szavaz. a ceu és a kormány mit lépnek. majd elválik.

2017.04.02. 21:55:49

@neoteny:
meg a többi elemi hatás, amit nem említettél. soros egy a vagyonát kockáztatva ki tudna erőszakolni előrehozott választást. simicska meg is lépni. soros ennél valószínűleg racionálisabban gondolkodik. de egy vénember ki tudja, hogy mire képes. persze lehet mondani, hogy nem ő dönt. mindennek ellent lehet mondani.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 21:56:54

@unionista᠋:

"mire orbán azt mondja, hogy "megvédjük"."

Igen, megvédi a saját hatalmát -- bárm(enny)ibe is kerül ez a magyaroknak.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 21:58:22

@unionista᠋:

"meg a többi elemi hatás, amit nem említettél."

Ne felejtsük el, hogy te egy posztmodern bohóc vagy -- és egy önbevallott troll.

2017.04.02. 22:00:12

@neoteny:
komment csatornában bohóckodni lehet és vihogva trollkodni. komolyan beszélni fölösleges.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 22:04:22

@unionista᠋:

Ezért hangzik olyan falsul amikor komolykodni próbálsz.

2017.04.02. 23:07:49

@neoteny:
nem feltétlen fals, hanem csak mesterkélt. mintha egy gép írná.

tamas11 2017.04.02. 23:13:50

@unionista᠋:
kinek lenne érdekében egy előrehozott?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.02. 23:17:55

@unionista᠋:

"nem feltétlen fals"

Ne felejtsük el, hogy te egy posztmodern bohóc vagy -- és egy önbevallott troll.

2017.04.02. 23:58:56

@tamas11:
az előrehozott választás igazán senkinek se lenne jó. de azt el tudom képzelni (ami nem azt jelenti, hogy valószínűnek tartom), hogy gazdasági eszközöket próbálnak bevetni. közjogilag tehetetlenek. teljesen irracionális nyilatkozatok hangzanak el. ignatyev azt mondja, hogy egy nato tag megtámadott egy amerikai intézményt. katonai válaszcsapás tán csak nem lesz.

ez a törvény két ésszerű dolgot követel meg. az egyik, hogy a külföldről betelepülő egyetem külföldön létezzen. a másik, hogy a mindenkori magyar kormánnyal egyezzen ki. magyarul legyen politikafüggetlen. ezek azért nem olyan szigorú követelmények. ennek a ceu nem tud illetve nem akar megfelelni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 00:57:43

@unionista᠋:

"az előrehozott választás igazán senkinek se lenne jó."

De ez nem akadályoz meg téged a fantáziálgatásban: "soros egy a vagyonát kockáztatva ki tudna erőszakolni előrehozott választást."

Meg például itt: "meg a többi elemi hatás, amit nem említettél."

Hamis vagy, mint a harmincforintos.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 01:18:50

@neoteny:

"1) közismert tény, hogy Soros $5 milliót áldozott arra, hogy 2004-ben megpróbálja megakadályozni G. W. Bush újraválasztását."

Mint némi utánaolvasással kiderült, $27 millió volt az 2004-ben. Erre az összegre kétféleképpen lehet tekinteni: csaknem egytizede Kerry összes költésének -- de csak egy kicsit több, mint egy ezreléke Soros vagyonának.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 03:19:01

@unionista᠋:

"magyarok döntő többsége nem így képzeli el a szabadságot."

A Fácánhoz címzett kocsma törzsközönsége nem a "magyarok döntő többsége."

Az általad propagált "félfeudalizmus" nem szabadság-elképzelés hanem szolgaság-elképzelés.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 03:38:41

@unionista᠋:

"szerintem a népek akkor fogékonyak az erős vezetőre vagy éppen ellenkezően az anarchiára ha vallástalanok. és valamilyen evilági hitet (ideológiát) keresnek a nem evilági helyett. ezért tartom fontosnak, hogy a közéletet ne az egyénre, hanem hitközségekre alapuljanak."

Ez is egy ideológia.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 05:42:37

@unionista᠋:

"és ezt a nép megszavazza."

Úgy tűnik, hogy már a HÖOK is kihátrál:

hvg.hu/itthon/20170402_Nagyot_fordult_a_vilag_a_HOOKnal_mar_kiallnak_a_CEU_mellett

Magára marad a Debreceni Egyetem ...

2017.04.03. 07:58:34

@neoteny:
jaj, most mi lesz. csak, hogy világos legyen.

jelenleg a debreceni egyetemen tanul a legtöbb külföldi diák.
www.haon.hu/imadjak-debrecent-a-kulfoldi-hallgatok/3048701
a debreceni egyetem kétszer annyi külföldi diák, mint a ceu-n. és ezeknek a diákoknak a nagy része muszlim. csak ők valamiért nem verik a seggüket. nem mondják azt, hogy itt egy fasiszta rezsim uralkodik, stb. soros és a liblingjei azt mondják, hogy nem az szdsz nyer, akkor diktatúra van.

a debreceni egyetemen a kancellárnak nevezett komisszár (akit egyébként az egyetem oktatóinak és a hallgatóinak ellenvetésével lett kinevezve) azt mondta, hogy az egyetemekre egységes szabályok vonatkozzanak. ha a debreceni egyetem indítana valamilyen képzést mondjuk nagyváradon, akkor erről meg kell állapodni a nagyváradi önkormányzattal és a román kormánnyal. esetleg állapodjon meg a ceu is a magyarral és budapesttel. az egyetemi, akadémiai munkába ne keverjük bele a pártpolitikát. azon túl meg persze mindenkinek lehet valamilyen világnézete.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 08:23:01

@unionista᠋:

"jaj, most mi lesz."

Mi lenne? Kiderül, hogy a Debreceni Egyetem elvtelen, judaista bagázs. A pénz az istenük.

"és ezeknek a diákoknak a nagy része muszlim. csak ők valamiért nem verik a seggüket. nem mondják azt, hogy itt egy fasiszta rezsim uralkodik, stb."

Mert azokban az országokban, ahonnét a muszlim diákok jöttek, még inkább fasiszta rezsimek uralkodnak. :)

"az egyetemi, akadémiai munkába ne keverjük bele a pártpolitikát."

"a debreceni egyetemen a kancellárnak nevezett komisszár (akit egyébként az egyetem oktatóinak és a hallgatóinak ellenvetésével lett kinevezve)"

2017.04.03. 11:12:53

@neoteny:
rendesen ennek talán úgy kellene működnie, hogy az egyetemi tanács nevezi ki a kancellárt. és az intézmény fenntartója egy komisszárt. utóbbinak nagyjából az a dolga, hogy figyelemmel a fenntartó érdekeire a pénzköltés törvényességét felügyelje.

a "libsik" azt mondták, hogy nem kell komisszár, mert eleve nem kellene állami egyetem. tehát azokat szét kell zülleszteni minden módon. hiszen így pareto hatékonyságot javítunk. bárki alapíthasson felsőoktatási intézményt mert majd ezt is, mint mindent megoldja a totális verseny. ebből lett egy színvonal esés. ezek után jöttek a "nácik" azzal, hogy legyen minden "nemzeti". és ebbe már nem fér bele a ceu.

nekem erről az a személyes véleményem, hogy jelenlegi formájában nincs is rá szükség. hanem azt tartsa fent a magyarország, amelyik ugyanolyan középeurópai szövetségi állam mint ausztria vagy bajoroszág. legyen egy nemzetközi campus. és a ceu hívjon vendégprofesszorokat posztgraduális képzésekre. és arról, hogy kit is hívjanak meg a hallgatói önkormányzatok döntsenek. de legalább ilyen fontosnak tartom az egyetemi előkészítést. tehát azt, hogy már az okosabb középiskolások találkozzanak nemzetközi hírű tudósokkal. kérdéseket tehessenek fel nekik. vagy esetleg bemutassák a tudományos diákköri munkáikat. tehát én liberálisabb vagyok a "liberálisoknál". mert azt mondom, hogy a pregraduális képzésben is jelenjen meg a nemzetköziség. az oktatási kormányzat erre is fektessen hangsúlyt.

jelenleg az akadémiai szabadságról soros és orbán döntenek. és azok, akik soros és orbán fizetési listájára fel akarnak iratkozni. abban nem látok különösebb problémát ha ebből csak az egyik marad. és mondjuk a soros alapítvány távozna az magyarországról. de felőlem döntsék meg az általuk autoriternek tartott rezsimeket a térségben. a magyar és a lengyel kormányt. a fidesz akadémikusan közelítve fasiszta. soros rendszere is erősen fasisztoid. soros abban hisz, hogy a keveredéssel magasabb rendű fajok jönnek létre. ezért azt politikailag forszírozni kell. de ez ugyanolyan hülyeség, mint amikor azt mondták, hogy a keveredéssel alsóbbrendű emberek jönnek létre. a jobboldali és szélsőjobboldali választók körében az elképzelés az, hogy "takarítsák" el sorost. orbán végzi el a piszkos munkát. ha meghátrál, akkor elveszti a legyőzhetetlen imázsát és megbukik. ha nem hátrál meg, akkor is gyengülnek a nemzetközi pozíciói. ha ez arra készteti, hogy konszolidálja a nemzeti konzultációk rendszerét és megossza a hatalmát, akkor ez a hercehurca végül is nem olyan rossz dolog. ha ezt valaki végig gondolja és nem egyik vagy másik oldalnak szurkolva, akkor abból valami ilyesmi jön ki. nekem legalább is ez jött ki. és lehet mondani, hogy ez naivitás. hiszen orbán a ceu után az összes egyetemet bezárja. és katonai diktatúrát vezet be. és mindenkit belelőnek a dunába. lehet. a franc se tudja. ez esetben tévedtem. a tévedés joga mindenkié. de ha átlakul a ceu úgy, hogy egy despota kezéből a hallgatói és az oktatói önkormányzatok kezébe kerül. az akadémiai szabadság úgy érvényesül, hogy a világnézetétől függetlenül a tudományosság által vezérelve hívjunk vendégprofesszorokat pre- és posztgraduális képzésekre. és így jönnek létre ezek a nemzetközi konferenciák (amit "náci" akadémikus ismerősöm nemzetközi gettónak hív. azt mondja, hogy kellenek ilyen nemzetközi gettók a zsidókkal. és utána haza lehet őket engedni persze. csak legyen már egy kis fasizmus is, a mihez tartás végett. ezt viccesen mondja. amit a 444 újságírói nem értenek. soros fizetési listáján senki se ért. mivel ők csak tiltakozni, tiltani tudnak.) szóval a ceu esetleges bezárása után az egyetemi hálózat átalakítása ebbe az irányba lép, akkor szerintem az inkább jó, mint nem. ha az lesz, amitől a "baloldali" "liberálisok" rettegnek (jönnek a nácik és mindenkit belelőnek a dunába), akkor persze az nem jó. nagyon nem jó. ez majd kiderül.

2017.04.03. 11:15:39

egyelőre ahhoz, h valaki koalícióra léphessen a fidesszel, kell, hogy legyen valami nagyon ütős, hasznos politikai és/vagy materiális, hogy azt ne mondjam, pénz/generáló hozománya.
egyelőre
viszont azt gyanítom, h ha a helyzet úgy változna a későbbiekben, hogy a fidesz lenne rászorulva valamilyen kaolíciós partnerre, akkor is ódzkodna olyantól, aki bevallottan, célzottan belülről akarná bomlasztani a jelenlegi kurzust.
tessenek szavazni egyszerűen csak nyugodt, derűs szívvel a fideszre és a haza fényre derül. vagy nem.
én asszem, köszi a lehetőséget, most kihagyom

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 14:31:57

@unionista᠋:

"nekem erről az a személyes véleményem"

Akkor hát "az egyetemi, akadémiai munkába ne keverjük bele a pártpolitikát" duma csak parasztvakítás volt.

2017.04.03. 14:33:38

@neoteny:
te hülye vagy basszus.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 15:17:43

@unionista᠋:

Fölösleges befeszülnöd: "komment csatornában bohóckodni lehet és vihogva trollkodni. komolyan beszélni fölösleges".

2017.04.03. 15:22:28

@neoteny:
egy önálló gondolkodásra képtelen hülye vagy. nem érted az, hogy valakinek van véleménye nem azt jelenti, hogy attól függ a tudományos élet. dilis vagy.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 15:33:15

@unionista᠋:

Te csak bohóckodsz és vihogva trollkodsz. Szükségtelen komolyan venni a "véleményedet".

DrGehaeuse 2017.04.03. 15:45:36

Mostanra sikerült észhez térnem a sokk után.

A fityisz már 2001-ben is alaposan NER-esedésnek indult. Pontosabban a NER olyan oszlopai mint don Alejandro dos Pinteros és a végletekig szervilis Semmilyen Zsótika akkor már nélkülözhetetlenné tették magukat. Gondosan ki volt építve az olajosok hálózatából és a vidéki bárókból (kiskirályok) és országos nagy oligarchákból (zászlósurak) összeálló pénzlenyúlási és kiszívattyúzási gépezet.
2002-ben a NER felső vezetését és némely elosztói részhálózatát érintő változás volt amit az illetők elqrtak, ez orv-bánnak jó alkalom volt, hogy az el-qurókat jó időre kitúrja a húsosfazék közvetlen közeléből.
2010 óta a NER immár hivatalosan is megnevezve egy minden eddiginél gátlástalanabb és a magyar közvagyon minden eddiginél nagyobb részét saját magánvagyonként kezelő magánhatalmi struktúrává fejlődött.

A fityiszt véglegesen le kell írni mint az ország jobb sorsáért bármit tenni képes alakulatot és el kell felejteni akárcsak az MSZP-DK-t.

Koalícióra esetleg egy olyan parttal lehetne lépni aminek Navracsics a miniszterelnök jelöltje és a jelenlegi fideszből csak olyanok vannak benne mint Bencsik János, Pokorni Zoltán. Remélem ők csatlakoznak Gémesi pártjához és felkérik Navracsicsiot.
Tőbb nevet nem is tudnék mondani. Szerintem mindenki más sáros és vállalhatatlan arc.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 15:58:14

@unionista᠋:

Ebből (is) következik, hogy "az egyetemi, akadémiai munkába ne keverjük bele a pártpolitikát" duma csak parasztvakítás volt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.03. 16:43:53

@DrGehaeuse: ez nem olyan egyszerű, és némi bizalom jól esne az 1000 poszt után... sajnos elmagyarázni sem tudom a dolgokat itt és még

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.03. 16:45:06

@Bánegressy: én egy erős, nemzeti elkötelezettségű fideszt szeretnék, szerintem a szavazói is

2017.04.03. 16:54:52

@neoteny:
a ceu léte vagy nem léte tudományosan nem eldönthető kérdés, hanem politikai kérdés. soros nem tekinti legitimnek a jelenlegi magyar kormányt. erre válaszul orbán nem tekinti legitimnek a ceu-t. ez a politika alaplogikájából következik. nyilván soros és emberi pontosan tisztában vannak ezekkel. ez innentől kezdve egy hatalmi játszma. ha nincs egyezség, akkor legfeljebb az egyik maradhat. jelen állás szerint orbán felszámolja soros intézeteit. és a választók eldöntik, hogy felszámolják-e az orbán kormányt. ennek kevés köze van a tudományossághoz. vallási kérdésekről van szó.

tegyük fel, hogy a ceu jelenlegi formájában megszűnik. ezek után esetleg meg lehetne állapodni abban, hogy a egyetemi és akadémiai munkába ne keverjük bele a pártpolitikát. az orbán vs. soros kérdésről döntsön a nép.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 17:25:39

@unionista᠋:

Te csak bohóckodsz és vihogva trollkodsz. Szükségtelen komolyan venni a "véleményedet".

2017.04.03. 19:44:35

@HaFr: hát a fidesz szavazók nem tűnnek egy széthúzó társaságnak, ha számukra szimpatikus az elég erős kéz, amelyik a gyeplőt tartja, úgyhogy akkor először is jó, sikeres puccsot kívánok Orbán ellen.

2017.04.03. 20:11:08

@neoteny:
az, hogy a fasisztázás mennyire kontraproduktív.
www.origo.hu/itthon/20170403-friss-mandatumbecsles-ketharmadon-billeg-a-fidesz-kdnp.html
a fidesz az állandósuló lopások, csalások, hazugságok ellenére továbbra is alkotmányos többséget szerezne.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.03. 21:04:27

@unionista᠋:

Te csak bohóckodsz és vihogva trollkodsz. Szükségtelen komolyan venni a "véleményedet".

2017.04.04. 08:55:04

@Bánegressy:
tessék mondani? jelenleg a családon, esetleg a bővebb rokonságon kívül hányan lennének tagjai/szavazói egy a fidesszel kaolícióra lépni akaró törpe pártocskának(már aki eleve nem fideszes, mert az ugye amúgy jó helyen van).

2017.04.04. 10:23:12

@unionista᠋:
@unionista᠋:
nem csak most kontraproduktív a faszistázás.
nem csak most nem túl találékony a szemben álló, meglehetősen heterogén, széthúzó főleg értelmiségi hangadó réteg.
már akkor sem tudtak sokkal jobbat kitalálni, amikor faszistázni még meglehetősen ambivalens megnyilvánulás lehetett, hiszen a faszok ezt maguk közt egyfelől büszkén felvállalták, csak legfeljebb nem szerették, ha a velük nem egy húron pendülők ezt a fascizmust általában, ill őket, mint követőket, elítélő(hogy azt ne mondjam diszkriminatív, ó jaj! emberi gyogyók ö ö ö jogok) kontextusban használták. illetve fontos még, hogy a fasik sok magyar követője idegenkedett ezt a cimkét magára venni, de hát mndgy is. tuggyuk: turullista ébredő magyarok, gömbösgyugyuista, intranzigens, imrédista stb. stb mind ugyan az.
tht nem árt jobban tekintettel lenni a fasiszták nemzeti büszkeségére és emberi jogaira, hiszen fasinak lenni tktp ecccerűen szólva ezt lyelenti (!:D)
azt, hogy jogos e ezt a "szitok" szót használni a fennállóban a kedvezményezettekkel szemben, azt meg úgyis a történelem dönti el.
viszont, ha abból indulok ki, hogy van olyan fennforgás, aminek a végét sokan egyszerűen a koruknál fogva nem élhetik meg, akkor számomra csak ez a kontraproduktiv tűnik a megfelelő választásnak, mert, ahogy törzsfőni úr megjegyezte, az ellenkezője csak az önfeladás lehet, amit szuverén ember (még Soros, v bérencei fizetési listáján nem szereplő sem) nem választ.
ugyan akkor az ember látja, hogy a kor kihívása a cimkézés.
főniék is ezt teszik, csak most nem olyan egyszerű egységes cimkét ragasztani a velük együttműködni vonakodókra, mert egyelőre még mindig túl sokféle (de nem túl sok!) van belőlük. szűkíteni kell a kört, amig nem férnek el egyetlen bélyeg alatt.
Egyébként erre utaltam már a blogtul hafr.blog.hu/2016/09/10/leszunk-e_hat_elobb-utobb_nacik c. cikkénél is.
Úgy látszik már olyan nagy a veszély, hogy ő már csak egy kaolícióra lépésben látja a túlélés esélyét, hátha ez nem önfeladás, sőt! belülről mégis összejöhet valami(:D), viszont a szembenállás a biztos önfeladás.
legalábbis a mai szembenállók általános helyzetéből következhet ilyesmi.
mindig ez a dilemma!
vagy együttműködök(attól persze még lehet rossz végem)
vagy nem, akkor meg biztos
miért vannak mindig ezek a felforgatók?
a telhetetlen, kapzsi sátánista globális pénzügyi háttérhatalom biztos! az szarja ki az ilyeneket :D

unionista᠋ (törölt) 2017.04.04. 12:04:51

@Bánegressy:
béndek péter politikus. és azt ne felejtsd el, hogy ő a személyes egzisztenciáját teszi kockára. és egyébként a pkp egy párt. az alapszabályában meghatározott módon be lehet lépni és másik politikai irányt célul kitűzni. a fidesz leváltásához amúgy szerintem nem egy párt kell, hanem legalább kettő. egy nemzeti liberális és polgári konzervatív. amelyik egymással diskurálva megteremti a maga médiáját. de jelen állás szerint ez sem nagyon működne.

2017.04.04. 12:15:01

@unionista᠋:
minden politikus a személyes egzisztenciáját teszi kockára.
a becstelen is, a becsületes meg pláne

2017.04.04. 14:31:55

@Bánegressy:
kérdés, hogy jó politikus-e. (mitől jó politikus egyáltalán manapság a jó politikus? van olyan?)
egyelőre ez nagyon nem derül ki.
jókat szokott írni, de még az sem derül ki, h van e gyakorlatba ültethető politikai teóriája.
hasonlókat sokan írnak.
ez amiket most fölvetett, csak azt mutatja, h nő benne, körülötte a cselekvésre késztető feszültség (?), a megmérettetés(?) vágya és van egy számára végigjárhatónak vélt utca(Hajlandók vagyunk belátni, kik számára kell konzervatív alternatívát nyújtanunk), amibe képes, hajlandó besétálni.
ez azért keveske, mert egy esetleg az értelmiségi holdudvarát jelentős mértékben elvesztő, gyengülő fideszke mondhatja azt, h na jól van! hozd vissza őket, jut nektek is! :D, de nem biztos, h elég politikai alkupozícióhoz. ahhoz, h mérvadó változtatásokat tehessen egy ilyen koalíciós partner a fideszben, NER-ben.
+ a baloldaltól pártszinten való elhatárolódás lehet helyes stratégia, de valamit akkor is kell nekik "lökni", mert különben csak folytatódik a megosztottság fokozódása és különben is a fölvetés szerint az ő utcájuk is zsák. tht erről is illenék valamit mondani.
nem folytatható a fidesz gyakorlat, hogy az "ilyeneket" egyszerűen ignoráljuk.
buzik, sorosisták(vagy simicskázók). tűrjük, tűrjük a pofázásukat, de nem számít, amit mondanak

unionista᠋ (törölt) 2017.04.05. 07:49:04

@Bánegressy:
az orbán rezsimet "soros" "rendszere" hívta életre. orbánra nem azért szavaznak a jobboldalon, hogy ezt az istentelen társaságot elzavarják. persze ebben az a trükk, hogy ez részben ugyanaz a rendszer.

mészáros lőrinc kisebb-nagyobb szállodákat vesz ausztriában. ilyeneket.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1636/16368/163687/16368753_387203221c29ef7fdf14045ed6da3834_o.jpg
megdolgozott érte? dehogy dolgozott érte. lőrinc koma korlátolt felelősség mellett (korlátlan) hitelekhez jutott. mert most nála van a bank. ez ebből vásárolgat. és a szálloda árát majd az alkalmazottai és a vendégei munkája fogja kitermelni lőrinc komának. azért, hogy után nagy haszonnal tovább adhatja majd valakinek. ez soros rendszere. csak ő ezt még nagyobb üzemméretben csinálja. de a népek ennek tapsolnak. ez a kapitalizmus. soros ezt akarja csúcsra járatni. majd felvásárolják ukrajnát, szíriát. megdöntik az autokratikus rezsimeket. bármi áron. ezzel szórakoznak. az nem kérdés, hogy sorosnak és orbánnak is mennie kell. a kérdés csak a sorrend.

2017.04.05. 12:13:30

@unionista᠋:
az általános közérzet szempontjából a két rendszernek vannak alapvető különbségei.
az autokratikus, mint amilyen ez is egyre inkább, alapból és célkitűzéseit tekintve korlátozza az egyén jogait, lehetőségeit és a lojalitás alapján szelektál.
a sorosrendszer - ha úgy tetszik, bárkinek, mindenkinek biztosítja a lehetőségeit, vagy legalábbis igyekszik és ennek köszönheti, hogy még fenn bír maradni :D
más kérdés, hogy érezhetőek (súlyos) zavarok a működésében és ennek jele Orbán és Trump.
ők azonban nem reformerek, hm bulldózerek.

unionista᠋ (törölt) 2017.04.05. 16:02:26

@Bánegressy:
az a kérdés, hogy ki biztosítja a megélhetést az átlag magyar számára. orbán vagy soros rendszere. a fővárosban ez nem egyértelmű. de vidéken nyilvánvaló. a "liberalizmusnak" abban a formájában, amit a ceu kínál annyi esélye van trójai falónak az epsomi derbin. feltéve persze a demokráciát. mert lehet, hogy polgárháborút kreálnak, mint kijevben. sanyinak már be van készítve a marmon kanna. és csillapítani kell, hogy egyelőre semmit se kell körbe locsolni és felgyújtani.

orbánék a 18-as választásokig lehívják az uniós források jelentős részét. amíg van. ha ezek elapadnak, vagy megszűnnek, akkor érdekes helyzet adódik. egyelőre nem tudom elképzelni, hogy a közönség a balliberálisokat visszaszavazza. a néppártosodó jobbik se lett népszerűbb. alternatívát senki sem tud mondani. majd lesz valahogy.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.05. 21:29:16

@unionista᠋:

"az a kérdés, hogy ki biztosítja a megélhetést az átlag magyar számára. orbán vagy soros rendszere."

Helyesen: az a kérdés, hogy kiknek a megélhetését biztosítja az átlag magyar: Orbánét, Sorosét vagy mindkettőét.

2017.04.06. 19:43:07

@unionista᠋: @neoteny:
Orbánt az átlag magyar etetése max a társadalmi béke fenntartásának azon a szintjén érdekli, amig az ő uralma biztosítva van. ehhez, amint látjuk kevés is elég volna.
a gyíkember tudja, hogy ennél nagyságrendekkel többet ki lehet bányászni az átlagemberből, ráadásul úgy, hogy többet is adunk neki.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.06. 19:53:54

@Bánegressy:

Orbán az átlag magyart csak politikai propagandával eteti: ezzel szemben az átlag magyar a teljes politikusi gárda (és csókosaik) megélhetését biztosítja.

2017.04.06. 20:20:20

@neoteny:
ebben az értelemben nem szeretem a megélhetés szót, hiszen hol van az átlag magyar megélhetése - az tényleg legfeljebb megélhetés, a politikus és sleppje kicsapongó luxus életformájához.
ahhoz hogy az átlag magyart az átlag magyarral lehessen sakkban tartani, ahhoz, hogy ez a rendszer fennmaradjon, ahhoz kell a propaganda

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.06. 20:31:28

@Bánegressy:

A szempont az, hogy unionista implikációja, miszerint Orbán (vagy akár Soros) biztosítaná az átlagmagyar megélhetését: hamis. Az átlagmagyar megélhetését az átlagmagyar biztosítja: és emellett biztosítania kell a politikusi osztály (és sleppjének) -- helyes megállapításod szerint magas szintű -- megélhetését is.

És abban is igazad van, hogy a politikai propaganda célja a hatalom megszerzése és megtartása. Valamint abban is, hogy a _divide et impera_ egy örökzöld metódus.

tamas11 2017.04.07. 06:58:38

@Bánegressy:
magánhasználatra én úgy fogalmazgatom, hogy:

"ha az eszme behatol a tömegek közé, ott anyagi erővé válik".
Ezzel szemben, ha az eszméletllenség hatol be, ott erőtlenséggé válik.

tamas11 2017.04.07. 07:10:53

@neoteny:
a divide et impera azért örökzöld metódus, mert kezdettől megalapozza a közösségek túlélési stratégiája, az, hogy törekednek többségi vélemény kialakítására, mivel úgy akcióképesebbek.
A (tömeg)kommunikáció korában, és azóta méginkább, rájöttünk arra, hogy elég a hiedelem, vagyis az, hogy ELÉG, ha valakik "úgy tudják"
Mintha....
Ez a fegyver a mindenkori hatalom javára tolja el az arányokat, esélyeket.
a hordósnokok korában a hordóban először bor volt.. aztán vizezték, ma meg elég csak felpattanni az üres hordóra..
süti beállítások módosítása