1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.03.22. 07:59 HaFr

Magyarország az EU reformjában érdekelt!

Az EU semmivel sem lett hatékonyabb 2007 óta, sőt. Az egymást követő válságok egészen a mostani migrációs krízisig azt mutatják, hogy a menet közben való újratervezés és a javulás képessége nincs belekódolva a mostani intézményrendszerbe. Miközben az EU egyre rosszabb állapotba kerül, a bürokráciája alacsony hatékonyságú, ahogy a pénztranszfereinek felhasználása is, a határait nem tudja megvédeni, a demokratikus deficitje semmit sem csökkent, de ami még fontosabb, a vele való érzelmi és értelmi azonosulás sem nőtt, nem tud érvényt szerezni -- se a határain kívül, se belül -- a humanitárius normáinak, és folyamatosan veszít a világpiaci versenyképességéből, tehát az egész létjogosultsága kérdőjeleződik meg nap mint nap -- eközben bármikor elszenvedhet újabb terrortámadásokat (éppen most olvasom a hírt Brüsszelből), nemzetei orosz titkosszolgálati felvonulási területté váltak, felnövekednek bennük a szélsőséges pártok stb., azaz nem csak az EU intézményrendszere nem tölti be a rendeltetését, de az alkotó nemzeteit is gyengíti. Tudja egyáltalán valaki, mit kell csinálni, vagy mindenki behunyta a szemét, és ráolvasásokat mormol? Magyarország az EU radikális reformjában érdekelt, nem a szétverésében -- de az előbbiben igen!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr828511202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.22. 08:17:10

Mo. az liberalizmus diktátumjának megszűnésében érdekelt mindenképpen. Ha az EU liberális marad, akkor meg kell szüntetni.

DrGehaeuse 2016.03.22. 08:29:25

@BircaHang Média: Az EU összes tagállamát a Szentkorona országaivá téve kell egyesíteni, hogy egy körös alkotmány alatt az összes szabad nép saját hagyományai szerin békében élhessen a sját szülőföldjén! :)

2016.03.22. 18:26:43

Az a helyzet hogy valami elképesztő szigorításokkal kellene fellépni a terroristák ellen, ha nem akarják hogy vagonokba legyenek visszautaztatva a migránsok, illetve hogy lőjenek a határon.Már feszegetik politikusok hogy lőni kéne rájuk, és ha már beszélnek róla és egyre többet, akkor ott hamarosan úgy is lesz.
Minden hova robbanóanyag kereső kutyákat, vegyi fegyverre kiképzett ebeket kéne vezényelni 24/24-ben.A sugárzó dolgokról sem szabadna megfeledkezni.Orbánék helyében én kurvára bekészülnék mert Mo politikája is eléggé iszlám és migráns ellenes. Szóval ha belegondolunk akkor elég szépen ki vagyunk téve ezeknek a mocskoknak. Nem mint ha félnék tőlük mert én istentelenül utálom az összes kokszos képűt és született rasszista vagyok és pont leszarom hogy tilos annak lenni, vagy sem.

2016.03.22. 18:28:19

A törökök óta a magyarok pedig különösen érzékenyek ezekre a más népekre.
Valahogy úgy kellene nekünk is hozzá állnunk mint a Japánoknak. Ott nincsenek terroristák sem muszlimok sem iszlamisták.Utána lehet nézni mi a titka.És jó lesz sos eltanulni nekünk is.

2016.03.22. 18:30:03

@DrGehaeuse: Ott a pont hogy a saját szülőföldjén.Na már most mi lesz a migrikkel?

explanatus 2016.03.22. 21:34:41

Jó a kép. Nagyon jó! Az Unió legújabb eszement terve, a készpénzforgalom teljes kikapcsolása. Így mód lesz arra, hogy akár az étkezési szokások szerint (vallás, nemzeti hovatartozás és még a Jó Isten tudja mi szerint) be tudjanak bennünket azonosítani.

A lángoshoz való legkisebb kiszerelésű élesztő ára 0,09 cent (nem elírás). Az 500 eurósokat fokozatosan ki akarják vonni a forgalomból.

Az idiótaságnak nincs határa. A 28 országot számláló nemzetközi szervezet ha nagyon nekidurálja magát, akkor lassan bevezetik gazdaságossági szempontokra hivatkozva, hogy csak 43-as férfi és a 38-as női cipők lesznek a boltokban.

A határokon meg úgy ment át mindenki, mint kés a vajon. Állomások: Madrid, London, Párizs, Brüsszel. Ezt megoldják majd úgy, hogy kivonulnak megint a nagyok egy védett utcában, hogy én is Brüsszel vagyok.

FreeTibet 2016.03.24. 01:27:36

1. Az írással nagyjában egészében már megint csak egyetérteni tudok.
2.a Volt itt egy poszt arról, hogy vége, befejeztem.
2.b Aztán volt egy másik poszt arról, hogy március 15 után lesznek videók
2.c Március 15 óta eltelt több, mint egy hét és nincsenek videók, viszont van egy újabb poszt.
3.a (Német) multinál dologzom. Basztak már le - igazándiból nem is azért, mert nem tartottam a szavam, hanem azért mert nem szóltam, hogy adott határidőre nem fogom tudni tartani a szavam.
3.b A dologból tanultam és azóta nem csinálok ilyet és tökéletesen értem az adott viselkedésmódnak (aka. tetteinkért való felelősségvállalás, dolgok nem elsunnyogása) civilizációsan hatékonyabb voltát.
3.c Ezek után mivel az előbbikre szocializáltak / szocializálódtam magamtól is, nagyjából ugyanezt a következtességet várom el mindenkitől (amiről egyébként tudom, hogy Magyarországon szinte esélytelen elvárás, de csakazért is!)
4.a Ennyike - írhatnám, ha pl. egy gyökértelen, mindent relativizáló liberális újságiró volnék.
4.b De mivel nem vagyok, ezért ez itt csak egy az én türelmem és toleranciám is véges kritika akar lenni egy egyébként olyan személy és ügy felé, aminek egyébként baromira szurkolok, hogy legyen sikeres.
Resume: Uff, én beszétem - mondta a Winnetou / Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld - ezt pedig a Yoda meg a Némabob mondta

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.24. 13:52:34

@FreeTibet: sok igazság ebben -- az élet változik, a szabadság és a közjó mint cél marad

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.03.24. 15:34:32

@FreeTibet: Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld -
Szerintem sokkal jobb fordítás: Tedd meg vagy ne tedd meg, a kutya próbálkozik. :)

Moin Moin 2016.03.28. 14:17:01

@Diorella Queen: Japánban volt eddig a legtöbb áldozatot követelő, mérgesgázzal végrehajtott terrortámadás: www.honvedelem.hu/nyomtat/19041 - ráadásul saját fejlesztésben, egy szál migráns se kellett nekik hozzá!:-)

Moin Moin 2016.03.28. 14:19:00

@FreeTibet: Húsvétkor örülj annak, hogy HaFr feltámadt!:-)

my_anyád (törölt) 2016.03.28. 21:53:18

süti beállítások módosítása