1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.01.24. 08:42 HaFr

Gyurcsány: Ne má'!

A hvg.hu tudósítása pontosan eltalálta a Gyurcsány-eseményhez illő stílust: "ne má'!". Dögletesen unalmas egy magának a "baloldali" posványban stéget kovácsoló, egyébként a maga idejében minden nap megbukó politikusra újra és újra rábizonyítani, hogy semmi realitásérzéke nincs: már maga az újságíró is unja, aki írja, az olvasó is, amint olvassa, már a világ egyensúlyát megviseli ez sub specie aeternitatis, ha érti a kedves olvasó. Ha valaki Gyurcsány Ferencként még mindig azt hiszi, hogy bármi funkciója lehet a magyar politikai életben azon kívül, hogy Orbánt erősíti, annak tényleg elmentek otthonról. A Gyurcsány-hatást felerősíti a sajtó, ettől azt hisszük, valami ellenzéki relevanciája van, pedig nem: egyedül fideszes relevanciája van (az ellenzéket csak megosztja, nem gyarapítja). Egy-egy Gyurcsány-show után mindig ugrik egy-két százalékot a Fidesz támogatottsága.

Nem mintha Gy-nak ne lenne igaza. A Fidesz valóban bűnszövetkezet (nem párt), a politológia terminusaiban leírni ökörhiba, besorolni és címkézni másként, mint bűnszervezetet, eleve a malmára hajtja a vizet. A kultúra és az oktatás világa valóban égető problémája az országnak (más kérdés, hogy arról, hogy ezeket és mindent más Ferencünk ismét "rendbe szeretne tenni", arról legfeljebb a heveny hascsikarás tör ránk). És a többi. Nem az a baj, hogy ne lenne igaza abban, amit egyébként jó sokan tudnak még rajta kívül, csak nem ácsolnak fellobogózott stéget hozzá a Marriottban, és nem próbálják eladni magukat (noha szemben Ferencünkkel még nem buktak meg benne) posszibilis kormányfőként, hanem az a baj, hogy ezt nem otthon a négy fal között mondja. Dobja be gyeplőt tán? Bízza a Magyar Szocialista Zombi Pártra? Nem kell. Találjon valakit és segítsen a pártján belül felépíteni, akinek esélye van ezt képviselni a helyi törzsi nyilvánosságban, legyen a tanácsadója, mentora, pénzelője. Csak ő ne, értse már meg végre, az Isten szerelmére, csak ő ne szólaljon meg.

Az ilyen posztokba -- joggal -- belefáradt olvasóim joggal kezdenek el követelőzni, hogy miért nem inkább arról beszélek, amit tenni kéne, ahelyett, amit mindenki tud Gyurcsányon és fanklubján kívül. Hadd mondjam erre, a helyzet -- a teendő -- világos, nem csak azért, mert leírtam már, hanem mert az ép realitásérzék is világosan ezt követeli. Még pontosabban, ami világos, az a társadalmi és kormányzati feladat (ebben a sorrendben): vissza Nyugatra, magántulajdon, piacgazdaság, autonómiákon és hatalommegosztáson alapuló erős liberális demokrácia, kultúra, oktatás (ezen belül állampolgári ismeretek), egészségügy -- és igen, valóban, a bűnszervezet tagjainak elszámoltatása. De nem ez a kérdés. Az a kérdés, odáig hogy jutunk el, hogy aki ezt meg akarja csinálni, az hatalomra kerülhessen. Ez a kérdés, barátaim, és ennek csak egy szelete, hogy Gyurcsány kezdjen el végre önmérsékletet gyakorolni, és tűnjön el. Ez az a kérdés, amelynek megoldásában az állampolgárok csodálatosan passzívak Magyarországon. Meglátjuk pl., a MoMa által felkínált, és a PKP által is támogatott lehetőséggel hányan élnek ma délután a Kossuth-téren, hányan nyilvánítják ki szerény kérésüket: ne legyen Magyarország alkotmányosan felhatalmazott diktatúra. Hányan leszünk ott, amíg a többiek otthon ülnek/fekszenek, és emésztik a vasárnapi menüt.

Pedig: értsük meg már végre: amikor erőt mutat a társadalom, és nem is túl nagyot (lásd internetadó, tanárok összefogása), ott mindig meghátrálnak. Mindig. A létező diktatúra hozzánk van szabva, belőlünk készül, mi adjuk hozzá a nagy részét. Ahol elszakítjuk, ott Orbánék nem tudják maguk befoltozni.

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr488306120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2016.01.24. 09:44:15

2 orálmuzsik csak akkor tünik majd el mikor putingazda,addig várnunk kell.

ricardo 2016.01.24. 09:53:15

Gyurcsány Ferenc egy ripacs, aki imádja a reflektort, ahol nagy progresszív elvi hitvallásokat tehet, olyan narcisztikus önelégültséggel, mintha legalábbis az új Willy Brandt lenne. A személyiség teljesen félreértése azt várni, hogy amolyan háttérember legyen (tanácsadó, mentor stb.). Nem fog észbe kapni, és eltűnni.

NemodaBuda 2016.01.24. 10:00:28

Nagyon ki vagytok akadva Gyurcsányra, ez elhomályosítja a gondolkodásotokat ! Ki lenne alkalmasabb egy ellenzéki összefogásra, ki bírná több energiával ? Megbocsájtani csak orbánnak lehet ? Az az ember az első elnöksége alatt bizonyította, hogy megalomán, diktatórikus, minden haladásra érzéketlen, retrográd. Erre megválasztják mégegyszer, hadd menjen tovább, Bicskéig ! Gyurcsány miért nem kaphatna egy második esélyt ? Talán ő is tanult valamit ? Mindamellett nincs ellenfele a baloldalon, nem nőtt ki ! Talán mégsem kellene azt mondani, hogy Gyurcsány a fidesz, azaz orbán szekerét tolja, talán ez azért mégsem igaz !

DrGehaeuse 2016.01.24. 10:06:34

A DK tagság az elvakultságig rajong fletoért. Fölösleges ezen mérgelődni. Ez a munkamegosztás új formája orv-bán és fleto között.

DrGehaeuse 2016.01.24. 10:18:13

@NemodaBuda: Pedig igaz! Erre nincs fenyesebb bizonyíték mint 2006 amikor orv-bán a kossuthtéri forradalmat meghekkelte, majd pedig a gumilövedékek elé terelte a gyurcsány rezsim ellen tüntetőket. Akkor orv-bán segített fletonak most fleto segít.
Szerencsére ma már sokkal okosabb a nép. Fleto már nem fog tudni tízezreket terelni orv-bán rohamrendőrei elé.

2016.01.24. 10:22:30

az internetadó kapcsán az a probléma, hogy azon a tüntetésen a jobbik jobbszárnya is részt vett. a devizahitelesek is ott voltak. amikor ez a csoport nem volt a téren, akkor 2-3 ezer tüntető maradt.

2016.01.24. 10:29:11

@ricardo:
gyurcsány férfiként rendkívül nőies pojáca. a változó kor után ezért azonosulnak vele a nyugdíjasok. elsősorban a nénik. ez biológia és nem filozófia. a dk szavazói bázisának többsége a késő kádár kort sírja vissza, felteszem nem akar európai egyesült államokat és ehhez hasonlókat.

Lilla50 2016.01.24. 11:08:06

A parlamentben 38 képviselő ül. abból 4 dk-s.

Ha GyF ennyire semmirekelő, akkor miért foglalkozik vele ezen tisztelt oldal a szerinte súlyánál többet?

Minek képzel bele a sok kommentelő olyat a dk-ba, amely nincs benne? Minek vetíti ki a saját maga kívánalmait, mintha a dk akarná?
Miért gondolja azt sok pojáca, hogy a dk tagság elvakult? Hogy nem olvas? Hogy nem lát át az Orbán képviselte törekvéseken?

A mai tüntetés pedig ha akarja ha nem a jobbik követelésének ad nyomatékot. A jobbiknak ugyanis elemi érdeke , hogy ne tiltsák be terrorveszély okán. 24.hu/belfold/2016/01/22/kifarolt-a-jobbik-a-terrortorveny-mogul/ Ezért csináljon a PKP jó támogatható sokakhoz eljuttatottt programot, amely támogatható is. Gyűjtsön aktivistákat, és csináljon több ezres tüntetéseket a dk, mint párt nélkül. Hallgassa agyon a dk-t, mert másként kontraproduktív minden dk-ra pazarolt szava--csak az ismertségét növeli! :)
Bár az sem hátrány dk-nak!

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2016.01.24. 11:11:17

@Lilla50: te, ezeket a kérdéseket rólam is felteheted, h megerősítésre vágysz. meg lett említve a kis szopókedvenced, ettől még nem foglalkozik vele senki a súlyánál többet.

borzimorzi 2016.01.24. 12:32:18

Na, egye, kutya, meg lettem győzve. Elmegyek ma 3-ra a Kossuth térre és meghallgatom Bokrost. Bár azt fenntartom, hogy nem az első számú preferenciám Bokros és az ő Modern Magyarország Mozgalma. Viszont amihez ért, ahhoz ért, és ma már ez is igen nagy dolog. Megemlítendő még, hogy talán érdemes lenne a PKP-nak is szövetségest keresnie...

Üdv:
b

ebella 2016.01.24. 12:34:31

a gyurcsányi miatt nincs baloldal. Na meg mert teljesen tehetségtelenek.De sokkal könnyebb lenne nekik, ha a gyurcsányi nem nyomulna. Amíg ő itt van, soha meg sem közelítik a Fideszt, bármekkora baromságokat művelnek és bárhogy basszák szét az országit.

Szegény, szegény Magyarország!

dr. jenőke (jenőke) 2016.01.24. 12:44:52

.
''''egyedül fideszes relevanciája van (az ellenzéket csak megosztja, nem gyarapítja)''''

Ezt a PKP is elmondhatja saját magáról Szili Katalinnal, Fodor Gáborral és másokkal együtt.

DrGehaeuse 2016.01.24. 12:45:08

@toportyánzsóti: putingazda még kitart egy darabig.

2016.01.24. 12:50:19

@borzimorzi:
bokos le tudja fűnyírózni a költségvetést. minden soron mínusz tíz százalék. ez nagyjából a panamai szakértelem, ami pont jó a világbanknak.

dr. jenőke (jenőke) 2016.01.24. 12:56:48

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Johanna Mainzban született. Nő létére elég férfias volt ahhoz, hogy több, mint két évig pápa legyen.
(Martinus Polonius:Chronicon Pontificum et Imperatum)

bolondok közt viktor a király 2016.01.24. 13:35:29

Amíg a médiában ilyen és hasonló cikkek jelennek meg, addig nem hiszem, hogy Gyurcsány, Tóbiás, Mesterházi vagy akárki csak megszólal az jó lesz. Itt amint a Gyurcsány név megjelenik, attól kezdve a blogíró vagy akárki száján csak a szar folyik és fikázza őket. Ha valami is a a tolvaj kormány malmára hajtja a vizet hát akkor ez az. Kezdem azt hinni, hogy ezek a lejárató cikkeket pont a tolvaj kormány rendeli meg, és az ehhez hasonló, a minimális újságírás szintjét el nem érő bloggernek nevezett szarkupacok járatnak le mindenkit. Én nem fogok ettől a HaFr nevű emberkétől bocsánatot kérni mert szarkupacnak nevezem, mert egy cikk során, mondatokon keresztül gyaláz mást, aki, neki nem hiszem, hogy ártott, sőt nekünk sem ártott. Ha Gyurcsány fóbiában szenved, akkor tartsa meg magának. Én azért nem gyűlölök valakit, mert egy ilyen fostalicska, aki semmit idáig nem bizonyított egy egész oldalon fröcsköl egy embert, és belém akarja beszélni, hogy én is gyűlöljem. Ha listát kéne készíteni, hogy ki mennyit ártott az országnak, hát a tolvaj dakota torony magasan vezetné a listát, és sajnos még nincs vége úgy tűnik. A bloggírónak üzenném, hogyha valakinek segíteni nem tud, akkor legalább ne ártson. Ettől nem lesz faszább gyerek, hogy hetente a maga szintjére akarja lerántani Gyurcsányt, vagy akárkit.

Lilla50 2016.01.24. 13:42:37

@bolondok közt viktor a király:
Szerintem is megrendelésre dolgoznak, ahogy tuareg is.

toportyánzsóti 2016.01.24. 13:52:58

@DrGehaeuse: Szopórollerre mindenesetre fel van ültetve.

toportyánzsóti 2016.01.24. 14:01:10

@unionista᠍᠍᠍᠍: Panama az leginkább a te szinted elmeherceg,amit szösszeneted segít bárkinek belőni.

Khonsu 2016.01.24. 14:21:02

@Lilla50:

Orbánt csak olyan győzheti le, aki meg tudja nyerni a nem kevés billegő fideszes szavazót. Ezek viszont amint meglátják Gyurcsányt, sikítva rohannak vissza Orbánra szavazni. Ezt kéne már megérteni...

Jules Berstein 2016.01.24. 14:21:29

Az a baj, kedves baloldali és liberális gyerekek, hogy amíg Orbán mindig fején találja a szöget, és a FIDESZ
általában olyan törvényeket hoz, ami az egyes nem kis létszámú néptömegek érdekeit szolgálja, addig semmi esélyetek nincs a gól rúgásra. Pláne, olyankor, amikor az országot sikerült megvédeni nem kis katasztrófától.
Lehet bűnszövetkezetet kiáltani, korrupciót emlegetni, hiszen ezek mind olyan fogalmak, sőt események, amelyek minden párt uralma alatt megvoltak. Aki az ellenkezőjét állítja az hülye, én aki három gengszter váltást megéltem, és kettőben
felelős pozícióban alkottam, ezt közvetlen közelről láttam. Csak akik most verik a nyálukat, azoknak azért ízetlen a kaki is, mert nem férhetnek a húsos bödön közelébe. Hofi Géza szavaival élve: "Tudod mi a korrupció? Hát az, amiből engem kihagynak." Amióta világ a világ, minden uralkodó a saját híveit jutalmazta, és juttatta vezető pozícióba, és nem az ellenfeleit. Csak ez sok kis okoska, akik ontják ezeket a cikket, a történelem órán vagy aludt, vagy keresztrejtvényt fejtett, tehát buta maradt. Mivel lenne neki különb a sorsuk, ha ez a sok tehetségtelen hülye liberális és szoci kormányozna?
Azt hiszik juttatnának nekik a koncból? Frászt!! Azok is csak a saját segítőiket nyomnák pénzzel,és pozíciókkal. Ti meg mehetnétek megint a parlament elé, és ordíthatnátok kedvetekre. Sok ostoba hiszékeny kis senki. Nem látjátok be, hogy az olyan tolvaj a legjobb, amelyik a zsákmányból juttat a népnek is? Mert visszamenőleg harminc évre, ez a legjobb kormány, és most lehet kórusban kiálltan, hogy: populista!! "Kutya ugatás nem hallatszik az égig." (magyar közmondás)

Khonsu 2016.01.24. 14:45:55

@Jules Berstein:

"Amióta világ a világ, minden uralkodó a saját híveit jutalmazta"

Kedves Viktorunk nem uralkodó, csak miniszterelnök. Ezért nem kéne neki uralkodót játszania...

"Orbán mindig fején találja a szöget"

Többnyire nem, de hetente bepróbálkozik valamivel, és ha néha valamire ráharap a nép, abból kihozza amit lehet. Jó a propagandája. 10 melléfogása után is csak arra emlékszik a többség, ami bejött neki.

"általában olyan törvényeket hoz, ami az egyes nem kis létszámú néptömegek érdekeit szolgálja"

Más, ugyancsak nem kis létszámú néptömegek ellenében.

"olyankor, amikor az országot sikerült megvédeni nem kis katasztrófától."

Arról a tényleg nem kevés migránsról beszélsz, akik legfeljebb néhány napig tartózkodtak az országban, és akiket amúgy erővel se lehetne itt tartani? Jó, hogy már nem rajtunk haladnak keresztül, de azért katasztrófa az se lenne, ha igen, legfeljebb kellemetlenség.

"Mivel lenne neki különb a sorsuk, ha ez a sok tehetségtelen hülye liberális és szoci kormányozna?"

Ez még mindig egy konzervatív blog.

"Mert visszamenőleg harminc évre, ez a legjobb kormány"

Ez leginkább az elődeiket minősíti, de olyan nagy büszkeségre nem ad okot nekik...

explanatus 2016.01.24. 14:49:08

Én -explanatus- magyar választópolgár elmondom első, évtizedeket értékelő beszédemet. Íme:

Kedves Feri! NEKED, mint a baloldal legmarkánsabb, tapasztalatok sokaságának birtoklójaként lenne egy szerény javaslatom. Volt Nektek legutóbb ötpárti választási összefogásotok, emiatt jutottatok be a parlamentbe. Kaptatok 19,1% szavazatot. Tíz egyéni választókerületi győztesetek van, és listás 28 hely.

Ez azt jelenti, ha választási pártszövetségetek külön-külön indult volna, a matek szerint egyik párt se lépte volna meg a bejutási küszöböt. Egyéni választókerületek több, mint felében jelöltjeitek nem kaptak még 25%-ot sem, azaz pártonként öt százaléknál kevesebbet.

Amennyiben szíveteken viselitek az ország sorsát, és váltást akartok az ország vezetésében, akkor el kell gondolkozzatok az eredmények fényében, hogyan tudnátok ezt elérni. Innen szép nyerni, mondod, gondolod, bár ha tudsz sakkozni, akkor tudod azt is, eredmény elérése érdekében, bizony van úgy, hogy be kell áldozni, tiszteket, gyalogokat.

A javaslatom: azokban az egyéni választási körzetekben, ahol jelöltjeitek nem értek el 25 százalékot, tegyetek úgy, ahogy egy jó sakkozó tenne, azaz áldozzátok be ezeket. Magyarán, ne állítsatok jelölteket. Nagy szolgálatot tennétek a hazának.

Köszönöm, hogy elmondhattam. Amikor bejelented országmentő akciótokat, nem kell hivatkozz rám, elég ha ketten tudjuk elhatározásod okát.

barátsággal

vitorla100 2016.01.24. 14:54:01

Amíg ennyire nulla ellenzéke van Orbánnak, aki kihasználja a hatalmát mindenfélére , gázszerelők stb, nos az ellenzék meg a pénzükért jár a parlamentbe, a jobbikot is beleértve, addig milyen változás várható itthon. Semmilyen. Csak a lakosság csövesedik el. De hol érdekli ez a kormányt , vagy a nem létező ellenzéket?

my_anyád (törölt) 2016.01.24. 15:12:49

@Jules Berstein: én vállalom h hulye vagyok szerinted, de a korrupcio nem ugyanakkora mint ennek a bohócnak az idejében volt. azért ritkán lop magának miniszterelnök a kert végébe stadiont kisvasúttal. csaucseszku csinálta pl. asszem.

viszont aki a "húsos bödön" kifejezést használja, az egy igénytelen, modoros állat. jó hogy nem "szelet a torából".

Csaba Szikora 2016.01.24. 15:33:35

És megszólalt a böszme.......

Tekvando Felsohazy 2016.01.24. 16:00:14

Bolond lyukból....bolond szél fúj.

ebella 2016.01.24. 16:01:49

@my_anyád: Repülőtere is lesz az 1.700 lakosú falunak. Most kapták meg rá az engedélyt. Hihetetlen.

Géza néni 2016.01.24. 16:07:01

Hy, irja le szepen mindenki,hogy milyen szornyu igazsagtalansagok es anyagi es egyeb
Hatranyok ertek az emut 8 ev alatt!, tenyeket gyerekek, nem losungokat!,!, 2002 2008 kozottrol beszelek,!

Hidvégi Mihály 2016.01.24. 17:31:09

@bolondok közt viktor a király: Rossz hírt mondok kedves hozzászóló:

Nem a kormány megrendelésére született ez a bejegyzés. Sőt, mi is tudjuk, hogy Orbán több kárt tett Magyarországnak, mint Gyurcsány. De azt is tudjuk, hogy az ország legszerencsétlenebb húzása lenne, ha Orbán után az az ember kerülne ismét kormányrúd mellé, akivel előfordult, hogy naponta feltalálta a spanyolviaszt, de eredménye a munkájának semmi, de semmi nem volt.

Nem rossz képességű Gyurcsány, nem rossz. De lusta s egy ország vezetésére abszolut alkalmatlan. Ez leginkább akkor derült ki, mikor látta, hogy nem tud semmit megvalósítani a terveiből, de ennek ellenére ragaszkodott a hatalmához s folytatódott Magyarország süllyedése. Látod, látod, ha akkor lemondott volna, tán még én is pártolnám, de szegény úgy túltolta, hogy isten ments, hogy még egyszer visszajöjjön.

Hasonló Orbánhoz egy dologban: pofázni tud, dolgozni nem.

Pl. Bajnainak százszor többet ért a munkája...

gellért mária 2016.01.24. 17:32:48

Gyurcsánynak nem kell sem önmérsékletet tanúsítani sem eltűnni, ha demokrácia van.Akinek nem tetszik, ne szavazzon a DK-ra..A 25 éves magyar politikai közegben, senki aki hatalmon volt, nem különb Gyurcsánynál ...és akkor nem tartottam védőbeszédet Gyurcsány mellett, pedig tudnék, de fölöslegesnek érzem.Csak az a kérdésem, mégis ki legyen a "baloldal" vezető pártja, vagy vezetője?.Gyurcsány többször elmondta, nem akar miniszterelnök lenni, csak a DK vezetője, van jelöltje akit még nem nevezett meg..hát akkor mi a túróért kellene eltűnnie? Modern szociáldemokrata pártot akar építeni.Hiába a nagyszerű blogok, a PKP még messze van a hatalomtól, messze van attól, hogy a jobboldal vezető pártja legyen.Nem tudom hány évtized kell még, hogy Magyarországon korszerű,
színvonalas jobb és baloldal legyen.Hát tegye mindenki a dolgát, a PKP is és a DK is.Senkinek nem kell eltűnnie, csak megmérettetni kell.Ebben az értelemben kell "eltűnni" és nem személyeket kell "eltüntetni", mert az nem fog menni.
Nagyon ócska és olcsó dolog ez a gyurcsányozás.

Hidvégi Mihály 2016.01.24. 17:38:30

@bolondok közt viktor a király: @Jules Berstein: Na, ember, maradj talpon...

Tudod, te, aki "...és kettőben
felelős pozícióban alkottam, ezt közvetlen közelről láttam...", te, te vagy az, aki Magyarország (sokak között) legfőbb elárulója, kiszolgálója a nemzeti és nem nemzeti szennynek, igen cinikusan élsz s szólsz. Tudod, ha emberek nem olyan szervilisen és szarul végezték volna munkájukat, egy ilyen szaralaknak, mint Orbán soha esélyük sem lett volna, hogy hatalom közelébe kerüljön, szóval felelős vagy, cinikus vagy (igen, kialakult az, hogy az a korrupció, amiből téged kihagytak) de ez nem igaz, ez hazaárulás, ez felháborító s még te osztod az észt itt, aljas tetteid után még itt is mérgezel!

Hidvégi Mihály 2016.01.24. 17:39:17

A fentit csak Jules Bernsteinnek írtam.

Dániel Galsai 2016.01.24. 18:44:35

@HaFr: Segítek, kedves HaFr, nagyjából (a különféle tudósítások átlagát mondom!) 1000 ember volt a Kossuth téren...! Pedig a -Gyurcsányhoz teljesen hasonlóan - végletesen lejáratódott Bokros már napokkal az "esemény" előtt sajtótájékoztatót tartott, hivatalos sajtóközleményt adott ki, a különféle ellenzéki portálok orrba-szájba reklámozták, az ATV a helyszínről tudósított, stb., stb., stb.....
Mielőtt félre értenéd: Orbán személyzeti és egyéb politikáját sok szempontból lehet bírálni, Mészáros Lőrinc vagy Habony minden tisztességes nemzeti-konzervatív szemét bántja...

De! A totális erkölcsi hulla Gyurcsányról nyilván nem is érdemes beszélni... A PKP pedig beáll a végtelenül cinikus, többszörösen megbukott, súlyos hatalommegvonási tünetekkel bíró Bokros paranoid rögeszméje mögé, egy nyilvánvalóan mondvacsinált hisztéria kampányban, miközben Európa-szerte tombol a terror veszély és az illegális migránsok az utcákon randalíroznak...

Na, ebből jön ki a szűk 1000 ember - köztük nyilván a PKP-sek, MSZP-sek, DK-sok, Együttesek, liberálisok, és
még ki tudja ki fene, egy 10 milliós országban... És az a gyanúm, hogy Ti még mindig összeesküvés elméleteket gyártotok, ahelyett, hogy megértenétek: az emberek nem hülyék, nagyjából pontosan be tudják lőni, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN mi hasznos az országnak, és mi káros!

Moin Moin 2016.01.24. 18:50:19

Alhas, piszkos rágalom és inszinuáció az, hogy Gyurcsány "naponta bukott meg"! Ezt kikérem mind a magam, mind az egész emberiség, mind pedig a hetven és a halál közti Dk-tömegbázis, továbbá néhai Csurka István és a Magyar Élet és Igazság pártja nevében!!!

...Mert valójában HETENTE bukott meg: ui. kb. ennyi időközönként jelentett be egy-egy újabb, az előző hetit annulláló "nagy tervet"!:-)

gellért mária 2016.01.24. 20:09:31

@HaFr: A Gyurcsányozás, megismétlem, ócska és olcsó.
Mégis ki legyen bal oldalon? MSZP nem, DK nem, Együtt nem, LMP nem, PM nem, jobb oldalon Jobbik nem, Fidesz nem. Csak jobboldal legyen? Moma és PKP? Hogy képzeled?
Vagy kifelejtettem valamit?

gellért mária 2016.01.24. 20:15:56

@Moin Moin: Hát akkor legyen nektek jó a Fidesz., ha ez a mérce.

Hidvégi Mihály 2016.01.24. 20:30:49

@Dániel Galsai:

"végletesen lejáratódott Bokros"

Nem, uram, Bokrosról lehet híresztelni, hogy lejáratódott, de ez koránt sincs így. Ellenkezőleg, az elhíresült Bokros-csomag éppen hogy szükséges volt az ország stabilitása eléréséhez, kemény húzás volt gazdaságilag, de szükséges. Nem viselte meg annyira az országot, mint Orbán 2010-es kormányra kerülése utáni gazdasági intézkedések, mikor az átlagpolgár szegényebb lett az uniós pénzek érkezésének ellenére.

"Orbán személyzeti és egyéb politikáját sok szempontból lehet bírálni, Mészáros Lőrinc vagy Habony minden tisztességes nemzeti-konzervatív szemét bántja..."

Akkor nem vagy tisztességes nemzeti-konzervatív, ha nem ezzel foglalkozol, hanem azzal, hogy egy végtelen hataloméhes kisember kapjon tejhatalmat. Hát tudod: túrót!

"Európa-szerte tombol a terror veszély és az illegális migránsok az utcákon randalíroznak..."

Nálunk nem tombol terrorveszély, erről is megfeledkezel? S nem a marha kerítése miatt, hanem azért, mert nincs olyan menekült, aki ezt a szegény és szerencsétlen országot választaná új hazának.

"az emberek nem hülyék, nagyjából pontosan be tudják lőni, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN mi hasznos az országnak, és mi káros!" Káros, legkárosabb, legeslegkárosabb: Orbán, aki félti szaros életét és az összelopott javait.

Moin Moin 2016.01.24. 20:47:30

@gellért mária: Lépjünk vissza egyet: ugyan miért éppen "a bal oldalon" [helyesen: a baloldalon!] kellene lennie annak a "valakinek", aki legyőzi a Fideszt? Vajon miért kellene a 21. század második évtizedében egy, a 19. században kialakított politikai mező-felosztást érvényesnek tekintenünk és annak alapján politizálnunk?

...Ez is megérne egy misét!:-)

Moin Moin 2016.01.24. 20:49:36

@gellért mária: Te is azok közé az idióták közé tetszel tartozni, akik a Kis Magyar Univerzumot csak "orbánvagygyurcsány?"-felosztásban tudják elképzelni a szűk, lebomlófélben lévő agyacskájukkal?

...Ehhez csak gratulálni tudok!:-)

gellért mária 2016.01.24. 20:59:48

@Moin Moin: Idióta te vagy, mert meg sem érted amit írtam. Ki mondta, hogy a bal oldalnak kellene legyőzni a Fideszt? Én nem.! Félrebeszélsz, és ne légy közönséges, mert az szűk lebomlófélben levő agyra utal.

ki kicsoda 2016.01.24. 21:58:10

HaFr! ... olyan "bátran" cenzúrázol Aczél et. bizton alkalmazna :'(

zipe moha 2016.01.24. 23:04:45

@Moin Moin:

"Vajon miért kellene a 21. század második évtizedében egy, a 19. században kialakított politikai mező-felosztást érvényesnek tekintenünk és annak alapján politizálnunk?"...:)

hoppácska, ez egy új hang a részedről....de igen, így van...

szerintem a 99% fogja legyőzni orbánt...és mindenütt az "orbánokat"....vagy nem!!

a " nagypolgárok" kedvéért a " kisparasztok" nem hoznak áldozatot...nem emelik vállra és nem sütik meg nekik a kalácsot

a hülyeség korszaka változóban...az értelmiség meg csak kullog a változás szelében...a merészség és a tudás magabiztos bírtoklásának parxisa is kiveszett...ilyenkor tanácsos leporolni valami 19.sz-i politika-és társdalom elméletet...de kicsi a ruha, ráadásul a szabása sem kor-szerú ( kór szerű)...hát ez gond, determinált a kérdés:

" tudunk mi egyáltalán repülni?"...de csak a szakadékba való belezuhanás után kérdezősködünk majd

naná, hogy nem

http://onlineshepherd.wix.com/shepherd#!Ami-a-mai-t%C3%BCntet%C3%A9s-kapcs%C3%A1n-valahogy-eszembe-jutott/c10g1/56a526930cf22a80b0234931

zipe moha 2016.01.24. 23:08:59

http://onlineshepherd.wix.com/shepherd#!Ami-a-mai-t%C3%BCntet%C3%A9s-kapcs%C3%A1n-valahogy-eszembe-jutott/c10g1/56a526930cf22a80b0234931

krabat 2016.01.24. 23:48:29

Kurvára savanyú a szőlő, úgy látom.

my_anyád (törölt) 2016.01.25. 06:06:30

@krabat: van erre egy appotok, csak elinditjatok a mobilon, az vegigmegy a beirt blogok listáján és a 200 ilyen hozzaszolas kozul 1et bekommentel. igyvan?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2016.01.25. 08:12:16

Szóval ott tartunk, hogy Gyurcsány tűnjön el. Értem. Miért is? Ha komolyan gondoljuk a liberális demokráciát, akkor Gyurcsánynak is joga van pártot vezetni, választásokon indulni, ahogyan bárki másnak. Gyurcsány nem a szívem csücske, de közben azt is látom, hogy e pillanatban egyébként nincs más a demokratikus oldalon, aki jobb kihívó lehet nála. Mindez azonban lényegtelen. Tessék dolgozni, csinálni, mert elég gáz, hogy folyton Gyurcsányra hivatkoztok, hogy ti miért nem álltok sehol. Pedig erről nem Gyurcsány tehet, hanem ti. Persze másra fogni sokkal egyszerűbb, siránkozni, hogy milyen szar az élet. Ehhez persze nem elég blogokat írogatni meg posztolgatni a Facebook-on, ugye. Aztán majd elmegyünk szavazni és értékeljük mindenki munkáját. Gyurcsányét is, meg a tiéteket is. Hajrá!

Dániel Galsai 2016.01.25. 09:20:26

@gellért mária: Köszönöm kedves Mária, részletes, bölcs,tartalmilag változatos, komoly érvekkel alátámasztott válaszát! Aki elolvassa nekem írt reakcióját, abból pontosan megértheti, hogy miért áll Bokros bélyeggyűjtő szakköre 0.1%-on, és miért lesz (hála Istennek!) Gyurcsány örökké ellenzéki a maga 5-6%-ával - annak ellenére hogy az ATV gyakorlatilag folyamatos ingyen reklámot biztosít neki hosszú beszélgetésekkel és élő közvetítésekkel, jő néhány internetes felülettel (nem ezzel!) egyetemben!
Ezzel együtt voltak kb.ezren a Kossuth téren... Ehhez még egyszer szívből gratulálok, és hasonló sikereket kívánok!

Bryan élete 2016.01.25. 13:24:06

@HaFr: Kedves Péter, azzal a tudattal írok, hogy tudom, egy jobboldali, konzi pártot szeretnél minél életképesebbé és népszerűvé tenni.
Rendben. Legyen jó sok híved, akik bíznak benned és az általad vizionált jövőképben.
Gyurcsány is megtette ezt a lépést néhány éve, saját erőből, minden támogatás nélkül a minuszból jött fel a mai x %-ra, minden permanens támadás ellenére.

Rendben. De be kell látni végre, hogy a mérések szerint százezreknek nem volt olyan "patás" a személye, mint ahogy ennyi év után is be kívánjátok állítani, maradtak hívei és lesznek is, mert van a személyiségében, harcias kiállásában, megfogalmazásában olyasmi szimpátia, amit lehet és sokan tudnak és akarnak követni.
Ezt a réteget sem szabad legyalázni, mert nagyon lehet, hogy még szükség lesz rá, eljöhet az az idő, - mint a világon bárhol és bármikor létező szituáció - amikor a józan észnek - oldalaktól függetlenül - kell tudni összetartani és addig sem kellene megbocsájthatatlan tüskéket verni egymás körme alá.
Másrészt meg kell tanulnunk együttműködni azokkal is, akik más platformon vannak, de a célunk azonos.
Nagy szükségünk lesz rá!

A PKP egyetlen lépéssel sem kerül közelebb szimpatizánsai érzelmeihez azzal, hogy folyamatosan Gyurcsányt fikázza.
Az a cím, hogy Ne má'!
Miért ne és miért csak Gyurcsány ne?
Hasznos lenne nagyonis egy kis múltfeltárás, mi is történt az mszp-ben 2004 és 2010 között.
Lehet, nagyon meglepődnénk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.25. 13:29:01

@Spániel: köszönöm szépen -van némi elképzelésem az MSZP-beli dolgokról, de azt is tudom, hogy Gy annak ellenére maradt kormányfő és ágyazott meg a fidesznek, h tudta, hogy minden napja 2006 ősze után kártékony volt (ami azt illeti, előtte is, de ezt legalább bevallotta). Sajnos ez megbocsáthatatlan.

Bryan élete 2016.01.25. 14:22:56

@HaFr: mi a megbocsáthatatlan? hogy nem mondott le? ez a kérdés még m is a levegőben lebeg.
Mert mi lett volna ha lemond: a tomboló csürhe azonnal átvehette volna a hatalmat és a fidesz nem kétharmadot, hanem négyötödöt szerez, ami szinte mindegyis.
Akkoriban sokat tipródtam, mi is lenne a jobb, de a maradásért szurkoltam éppen a fentiek miatt.
Ha van némi elképzelésed az mszp-beli dolgokról, akkor bizonyára arról is van, hogy párton belül nem volt Gy olyan mértékben egyszemélyben a felelős a kialakult helyzetért, mint ma OV.
Volt ott mellette sok alminiszterelnök, akik szétszaggatták a kormányzást.
Mai véleményem szerint korai volt még neki ez a poszt, de ez a mi lett volna, ha kategória. A horni szoros fogás után elgazdátlanodott a párt, elszabadult a kötőfék, pláne Megyo töketlenkedése alatt.
Érdekes szempont, hogy Megyót a mai napig senki sem basztatja az elherdált két év miatt, neki valahogy mindent el lehet nézni, pedig az volt az origó.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 16:14:28

@Spániel:

"Mert mi lett volna ha lemond"

Ha lemond 2006 őszén, akkor OV és a Fidesz futott volna bele a Nagy Recesszióba. 2010-ben nem hogy 2/3-a nem lett volna a Fidesznek, de még az sem biztos hogy választást nyertek volna.

DrGehaeuse 2016.01.26. 12:01:23

@Spániel:

"Hasznos lenne nagyonis egy kis múltfeltárás, mi is történt az mszp-ben 2004 és 2010 között."

Na erre én is nagyon kíváncsi lennék.

Fletóról csak egy adalék. 2011 október elején (akkor még csak mint platformvezető) amikor elég hangosan vitatkozott az mszp-n belül a többi vezetővel és keményen bírálta a szocik politikáját és radikalizálódást sürgetett, beírtam a facebbok lapjára egy csípkelődő hozzászólást.
Azt találtam a szemére vetni, hogy nincs elég vér a pucájában arra, hogy szétszakítsa a maszopot és csináljon egy új pártot, pedig az lenne a becsületes és egyenes viselkedés ha már ennyire nem tudnak egyetérteni.
Akkor egy csomó fanja nekem esett mondván hogy fletó nem akar pártszakadást és hogy a maszop egység fontos, és hogy merészelek én ilyen aljasságokat írni. Trollá is nyilvánítottak percek alatt és ki lettem tíltva de nem csak fletó FB lapjáról , de az összes szoci meg kossuthcímeres fórumokról. Na ezután kevesebb mint három héttel fletó és csapata kilépett a pártból és megalakították a DK-t mint új pártot. Persze annyira azért nem voltak keménytöküek, hogy a mandátumaikat is visszaadják annak apártnak amelyiknek a listzáján meg lettek választva. Ennél azért jobban kellett az akis apanázs meg a Parlamenti pozíciók lehetősége és a nyilvánossághoz való jobb hozzáférés is.

Szóval mi a fenét várjunk el egy olyan politikustól aki a saját anyapártjával se volt korrekt és becsületes? Nem is beszélve arról, mekkore egy hiénapatkány volt mint "üzletember" és "privatizőr" életművész.

DrGehaeuse 2016.01.26. 12:10:01

@neoteny:

De jó is lett volna!
Még most is a 0,5-dik (ideiglenes) Magyar Köztársaság lenne életben és MSZP-LMP kormánykoalíció lenne válságban sovány kis többséggel és a mandátumok kb.40%-át birtokló Jobbikos ellenzékkel. Az utcákon ultramagyar illegális gárdák grasszálnának nyomukban a készenléti rendörséggel, a határokon pedig (kerítés nem lévén) szabadon ármlana napi 10000 migráns németország felé.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.26. 14:05:10

@DrGehaeuse:

Így meg a klasszikus "törököt fogtam, de nem ereszt" esete áll fenn.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.26. 14:23:04

@neoteny:
a köznép gyurcsányt, az igaz embert, követelte volna vissza. de nem így lett. orbán a saját szempontjából jól taktikázott. a cdu/csu tanácsadók segítettek neki. azóta orbán a keresztény európai végvári kapitánya lett. aki az ulánbátori nagy jurtában azt mondta: két sikeres nemzet van a világban. a mongol és a magyar. a keleti nyitás is német koncepció. a német gazdaság erősen függ az exporttól.

tamas11 2016.01.26. 14:33:52

@bolondok közt viktor a király:

le kéne higgadni, mert itt két olyan oldal perel most, akik ugyanazt akarják, mégpedig hevesen: (kormányváltást...)
A viszonylagos nyugalomhoz ( egyetértéshez?) visszavezet, ha tisztázzuk, mi az, amivel mindkét "nézetnek" tisztában kell lenni.
Szerintem a következőkkel:
1. Ez itt mégsem "a média", mert maga a net ugyan alkalmas vélemények továbbítására, de azon belül erősen tagolódik, aszerint, hogy kik, kivel közölnek valamit, és abban mennyi a tény, és mennyi a véleményi hányad, ami m ű f a j i k é r d é s IS.
E műfaj ( a blog), nem sajtón belüli műfaj csak, hanem sajátos kommunikációs terep egyben: kis, személyes felület, egy hely, ahová sokan pillanthatnak oda, de érvényessége etttől még nem nő az égig.
Óhatatlanul személyes, bevallottan sszubjektív, és elsősorban azoknak szól, akik valami okból szívesen olvassák.

2. Gyurcsány Ferenc MÁR VOLT miniszterelnök. érvényesült az akarata nem akármilyen szinten, Vele szemben nem csak a véleményeket hanem a VISZONYT is ez a tény árnyékolja be.
Szóval, hátrány marad az, ha valaki éppen lekászálódott a lóról.

Meg kell értenie GyF híveinek, ha olyanokat keresünk, akikről nincs rossz tapasztalat, ha meg van, nem táplálják tovább fellépésükkel .

tamas11 2016.01.26. 14:38:54

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Remélem arról tárgyalt Ulan Batorban, német hátszéllel, hogy oda zsuppolhatjuk a vissza (ki) toloncolt migránsokat. Nem lenne hülyeség. Nem fognak örülni, de annak sem , ami egyébként vár rájuk.
Ott új iparokat telepítgetve, nyugateurópaihoz közelítő béreket kaphatnak, úgysincs mire költeni, be fogják kicsibe fektetni
Ha ez történik , ez lesz Orbán első jó dobása (külügyi).

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.26. 14:40:18

@tamas11:

"Gyurcsány Ferenc MÁR VOLT miniszterelnök. érvényesült az akarata nem akármilyen szinten"

Az őszödi beszéd volt annak bevallása, hogy nem érvényesült az akarata. Nem beszédet kellett volna tartania, hanem érvényesíteni az akaratát a pártján belül.

Ezért igaz az az állítás, hogy OV sokkal jobb politikus, mint GyF -- ha a politikára az akaratérvényesítés képességeként tekintünk.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.26. 15:34:56

@tamas11:
ennél érdekesebb lenne ha a jobbik arról tárgyalna, hogy fogadjuk be az ujgur testvéreink egy részét kelet-turkesztánból.

nekem az a véleményem, hogy a menekültprobléma megoldásához balkáni rendezésre volna szükség. a vajdaság egy részét egyszerűen magyarországhoz kellene kapcsolni. ilyenkor szoktak jönni azzal, hogy belgrád ebbe nem menne bele. csakhogy ők megkahatnák a boszniai szerb köztársaságot. horvátország pedig hercegovinát.
www.piz.ninja/wp-content/uploads/bosnia-ethnic-map-20150425215822-553c0dfef275b.PNG
és így kis-bosznia lehetne egy balkáni muszlim enklávé. egy köztes állam, ahová vissza lehetne zsuppolni a menekülteket. az elején azt mondtam, hogy a bundeswehr vonuljon be boszniába és ott kell létrehozni a hotspotot. és a duna-száva-una vonalán létrehozni egy szerb-horvát-magyar katonai határőrivéket újvidék központtal.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Militargrenze%2C_Wojwodowena_und_Banat.jpg
ezzel a vajdaság előcsatlakozik. természetes határt civilizált módon lehet védeni folyami és parti őrséggel. bosznia egyes beilleszkedni kevéssé tudó németországi török családok számára is vonzó lehet. és egyes dúsgazdag török családok számára is. a balkán félsziget nagyobb részt keleti keresztény lenne (szerbia, bulgária, görögország), kisebb részben szekuláris muszlim (bosznia, albánia, illetve földrajzi értelemben ide tartozik törökország nyugati része). van egy doktrina, hogy ne jelöljük ki az etnikai határokat, mert akkor sohasem lesz kevert fajú európa. miért kellene feltétlen annak lennie. nem arról van szó, hogy tiltsunk be két népcsoport között házasságokat. a kötelező betelepítési kvóta egy hülyeség. de van egy másik ötletem. ha juncker ennyire befogadó, akkor luxemburg ne nagyhercegség legyen, hanem nyugati-kiskalifátus. és nehogy tiltakozzanak, mert az a fasizmus.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.26. 15:54:40

@neoteny:
gyurcsány olyan volt miniszterelnökként, hogy ha valaki egy munkamegbeszélésen vagy akár a folyosón kritizálta a kormány tevékenységét, akkor kinevezte államtitkárnak vagy főosztályvezetőnek. és azt mondta: csináljátok. csakhogy mindenki mást akart megreformálni. és ezek az intézkedésen vagy nem lettek volna túl népszerűek vagy rengeteg pénz igényeltek. ezek után nagyon nehéz volt egységes álláspontot kialakítani.

orbán lényegében 28 éve elnök a fideszben. (az első 1988-1993 között formálisan nem volt elnök. 2000-2003 között hivatalosan kövér, pokorni és áder váltották egymást). de végig ő volt a megkérdőjelezhetetlen vezető. 7 országgyűlési választáson átlagban 30% fölötti hozott. 3 európa parlamenti választáson 50% fölötti átlagot. az elnökség csupa nyalonc. németh szilárd rezsibiztos, kubatov gábor fradi elnök, gálné pelcz ildikó ep alelnök és gulyás gergely. a nép azt mondja, hogy a többi párt se jobb..

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.26. 16:10:55

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ezek az intézkedésen vagy nem lettek volna túl népszerűek vagy rengeteg pénz igényeltek"

Azt hiszem, hogy a kettő között szoros összefüggés van: bármilyen intézkedés népszerűvé tehető, ha nagyméretű pénzosztást jelent ... nincs olyan intézkedés ami népszerű lehetne ha "megszorítással" jár. :)
süti beállítások módosítása