1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.27. 10:51 HaFr

Tüntetés Orbán Viktorért!

Azt suttogják, Orbán Viktor véletlenül betévedt egy kormányülésre, és valakitől megtudta, hogy ő a miniszterelnök. Na, ettől úgy haragja gerjedt, hogy "egybehangzó értesülések szerint a közigazgatás átalakításának lassúsága miatt kemény bírálatot fogalmazott meg", olyan keményeket, hogy azokat magának a Giró-Száz nevű embernek (a maga lábán álló szállodatulajdonosnak, százmilliós piaci közpénz-megbízásokat kapó ex-tanácsadónak, mindösszesen ügyes embernek) kellett utána letagadnia, aki a rá jellemző jó ízléssel meg is tette ezt: "Azonban még sok teendő van ahhoz, hogy Magyarország ne csak azt mondhassa el magáról, hogy Görögországgal ellentétben sikeresen elkerülte a gazdasági és társadalmi csődöt, hanem azt is, hogy sikeresen tudta végbevinni és a mindennapok részévé tenni a polgári berendezkedés programját. Ehhez azonban még mindnyájunktól – a teljes államapparátustól – nagyon sok és odaadó munkára van szükség” .Erre mondják, ajjaj, talán kevesebb odaadó munka több lenne, bár vettük az őszinte, feltáró önkritikát, elvtárs. (Nincs még elég pénzed.)

Miniszter- meg államtitkárcsere mégsem lesz, mert csak elvonná a lakosság figyelmét a migránsügy kellemes ringatózó hajójáról. Viszont "gőzerővel folyik a korrupció elleni harc" -- a.m. sorban nyírják ki a milliárdos kormánytagokkal és százmilliós kormányközeli lieblingekkel konkuráló cégeket és pályázatokat.

Szerető Szabolcs szerint Állítólag azt hívják politikai kormányzásnak, hogy van egyrészt a politika, és van másrészt a szakértelem, az előbbi betöri az utóbbit, de ha mégsem tud érvényt szerezni az őrültségeinek, akkor államtitkárhelyettes- meg főosztályvezető-csere jön, csókolom. Milyen kellemetlen is az, amikor a miniszterelnök nem ér rá kormányozni, a főminiszterének pedig tele van a bakancsa, menne már a német üzleti életbe, mert annyi releváns tapasztalatot szerzett már idehaza, hogy a német GDP valóságos lökést kapna tőle, a minisztereknek pedig (leszámítva a zseniális Balogot, aki minden napunkat képes bearanyozni: itt és itt) jobb dolguk is annál, hogy a tárcáikkal foglalkozzanak. Hadd mondjam ki, Orbánt szabotálja a kormánya. Lám, benyit a kormányülésre (mintegy véletlenül), ott ül vele szemben az a sok bamba tahó, akiket ő tett gazdaggá, akik a maga erejükből álltak a saját lábukra, és még csak arra sem méltatják, hogy azt a kis kormányoznivalót elkövessék a birtokaik igazgatásának szüneteiben. Mintegy a nyár végén derül ki, hogy az egész kormányzás csak egy kerítés körüli habverésről szól, az iskolák egy részében először kezdődik úgy az év, hogy nem volt semmiféle felújítás a  nyáron, és éjszaka beülhet mellém (meghívásra) egy cigányasszony a taxiba, hogy a hálálkodás közepette, amiért nem gyalogolnia kell, azt mondja, öt gyereke van, 110 ezret keres zsebbe, nincs bejelentve, ezért a főnöke kedvére terrorizálhatja, most pl. néhány órával hosszabb ideig tartotta bent raktárt pakolni (nota bene, mindkettejüknek jobb így, a valóság Magyarország alján így meg még ígyebbül működik). Ez persze csak egy szűk keresztmetszet a nemzeti kormányzásból, de már ebből is látszik, hogy mennyivel jobb, hogy nemzeti, és nem pl. nemzetietlen, kormányunk van.

Szerintem ideje volna Orbán Viktorért tüntetni egyet. Abszurd, hogy mindenféle nyikhajok csak új akadályozhatják az ország rendbetételében. Fricz Tamást kérdezem, esetleg a CÖF nem tehetne-e valamit.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr427737666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2015.08.27. 16:32:48

"Orbán egy évet adott a kormányának".
Atya ég, mekkora hazugság cunamit fognak ránk zúdítani bizalomerősítés címén.
Nagyon gáláns a nemzetmegvezető testvér a saját maffiájával. Én vagy 999 évet kiosztanék közöttük.
(3000 milliárdért, szolgálati nyugdíjért, a rokkantakért, a brókerbotrányokért, stb.....)
Elgondolkodtató, hogy egyes miniszterek teljesítményével elégedetlen, melynek indoka a "beígért közigazgatási reform eredményeinek elmaradása". Milyen reformok szerepeltek egyáltalán a célkitűzésben, aminek nincs eredménye?! Bizonyára nem figyeltem eléggé, mert nekem fogalmam sincs..
Ja,"FOLYTATJUK!"A lopást......én is így gondolom.Tisztázta a FideSSmaffia kemény maggal,megint mennyit lehet még lopni-beetetni a jónéppel-aztán a menekülési terven kell dolgozni.
Még hogy felelősök nevét követelte,bűnbak kilövése sincs,ha pénzt szagol a közelbe!-még a feleségét is ki-be lökdösi alkalomadtán a sűrűbe...rohadt egy here.
Azt kell gondoljam, Orbán nincs tisztában sem a saját , sem a kormánya helyzetével.Valami ösztönös ámokfutásban van, amit még maga sem fogott fel. Törtet előre szűk tanácsadói által irányítva és menet közben utasítgatja Lázárt, Vargát, akik menet közben utasítgatják az érintett alárendeltjeiket. Rogán meg adja a propagandát mindehhez. Azt kell gondoljam, akkora a pánik a legfelső vezetőkben, hogy műveletlenségük, ösztönösségük miatt ostobaságokat böknek ki, mint most kukkeros Hende a honvédség határra vezényléséről.
Talán saját testükkel támasztják meg a drótkerítést? Ne adja Isten lőni is akarnak?
A Schengeni határ védelme Európa, sőt most már a világ ügye, nem a kis Hendére , vagy a kis köpcös szotyisra tartozik. Ha valami állambiztonsági kérdéssé vált, akkor a honvédség bevetése már az. Beláthatatlan következményekkel jár, ha a honvédség fegyverhasználatra vonatkozó paranccsal zárni akarja a határt. Beláthatatlan és szörnyű következménnyel járna, ha fegyvertelen emberek kétségbeesett rohamára tűzparancsot adna ki bármely rangú, rendű parancsnok. Nem tudnánk elszámolni a világgal, de senkivel sem, ugyanakkor magunkra vonnánk népek, nemzetek, haragját, bosszúját.
Kedvenc viccem mégis, a mérges verembe esett kismalac ismert esete. Malacka verembe esik, kimászni nem bír, hát ordibál! Arra kószál nyuszika, szelíden leszól a verembe, várjál malacka, mindjárt hozok egy létrát! Malacka agresszíven visszakiabál: NEM VÁROK!

kommenthelyett 2015.08.27. 16:41:26

'Mintegy a nyár végén derül ki, hogy az egész kormányzás csak egy kerítés körüli habverésről szól,'

van ebben valami igazság tisztelt blogger, de a valószínűségszámítás alapján igen nagy az esély arra hogy bár erre a a szolid vigyorra rászolgált ez a kormányzat, meleg is volt elég a nyáron, de hamarost ősz lesz aztán a tél, a vigyor meg fagyni fog. sajnos.

és nem csak az ön arcára, de erre az egész gusztustalan habverő médiavircsaftból élőkre is.
a jobbnál jobban is eladható képekre vadásznak már a szögesdrót körül, lelkendeznek hogy már háromezren is jönnek naponta, micsoda klassz tudósításokat lehet feltolni a liberális demokráciák szabad médiájába, ezerrel fog csörögni a kassza

nem volt olyan rég ugye, amikor tele szájjal röhögtek a mohamedes karikatúrákon, ünnepelve a szent szólás és médiaszabadságot.
aztán szembejött a valóság anyánk, ugye
egy kezén meg tudná számlálni, hányan akarnak ma már vagy még csárlik lenni :((

érdemes lenne megfontolnia, szabad-e beállni, tovább masírozni ezen az úton, legalább annyit várni míg kiderül mekkora lehet ennek a habverésnek a hulláma, meddig érhet el.
esetleg

csak szólok, hogy az az ötven halott a furgonban ma is élne, ha ez a fasiszta rendszer zárt menekülttáborba tehette volna őket

anonymand 2015.08.27. 16:41:39

@a nagy hohoohooo:

"Orbán egy évet adott a kormányának" - én éltefogytig alattiba nem egyezem bele.
Feltételes szabadon bocsátás esélye nélkül.

GNDL 2015.08.27. 17:16:49

„sikeresen tudta végbevinni és a mindennapok részévé tenni a polgári berendezkedés programját”

Egyszer egy sajtós/blogger egy kamerával a kezében igazán beeshetne a parlamenti folyosókra, és végig kérdezgethetné a fideszes kormánytagokat, hogy definiálják már a saját szavaikkal, szerintük mint jelent az, hogy „polgári”. Jól adná elő magát, ahogyan a második- és harmadik Orbán-kormány tökéletes ellentétét megfogalmazzák. :)

zipe moha 2015.08.27. 17:20:23

...orbán a bürokráciának üzent, hogy az elkövetkező 1,5 alatt csináljon magával valamit...mert ők nem fognak...Lázár szabotálta ezt a feladatot..naná..így maradt az akarat szavakba öntése a cselekedet helyett....
teljesen magyarul mit jelent amit mond: nyugodjon le a p...csába mindenki aki benn maradt azt ő már nem fogja kitenni a melegedőből a versenybe...látszanak hasznosnak legalább

...rájöttek a nagy igazságra: egy nép nélküli szisztéma, ahol a szervezők és az "ajándékokat" kapók játszanak mindössze, véges....
ha leépít a saját szavazóit építi le rendszere választóit és működtetőit egyúttal ...az egyik a nyugdíja miatt van vele, a másik a járadékai és az asztala miatt....ezen utóbbiaknak egyébként mindegy, hogy kitől kapnak...arra fordulnak...

szumma ergó: a "teljes rendszerváltó" klinetura szisztéma leváltható , amennyiben 80% fölött vesznek részt az emberek és 1 akaraton vannak....ennek már csak alig 3,8 millió haszonleső tolja a szekerét..

a történelemben még nem volt olyan , hogy a járadék-szívó bürokrácia nekiáll és leépíti magát....olyan se hogy

zipe moha 2015.08.27. 17:22:50

@zipe moha:

...olyan se hogy az aktuális politikai kurzus megteszi....egy új a régit...naná, szívesen..:)

zipe moha 2015.08.27. 17:30:37

@zipe moha: ..nyilván ez most nem arról szól, hogy jön egy másik párt ami leváltja a régit...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.27. 18:28:19

@kommenthelyett: neeeem kell állandóan rizsázni, egyszer kell tudni írni, hogy bocs, tényleg gazemberek -- a lelkiismeret is megnyugodna, tessék kipróbálni, bátorság, a nick jól takar

kommenthelyett 2015.08.27. 18:35:41

@HaFr: rendben, kipróbálom, bár rossz szájízzel.

akkor az ön szavait kölcsönvéve:
ön egy nagy tahó, ha értemiségi létére mondjuk nagyhoohooo színvonalat nézi ki magának időnként, abszolút értelmetlenül, sőt kontraproduktívan
ez egy noname bloggerocska horizontja
most így jobb?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.27. 18:58:58

@kommenthelyett: :) alakul -- de nem ellenem kell bátorságot tanúsítani, hanem azokkal szemben, akik nem ennyire noname- ek, hajrá

incze 2015.08.27. 20:08:18

@kommenthelyett: én meg szólok, hogy ha az ugarvezetés nem hirdettte volna nagydobbal, a világmédia figyelmét magára vonóan otrombán, hogy senkit sem fogad be, és mindenkit rapid eljárással visszatoloncol a picsába, akkor talán kevesebben próbálnák meg életüket kockára téve elkerülni a hatóságot.

tamas11 2015.08.27. 20:25:39

@GNDL: @borzimorzi:

A Hafr írás ironikus tónusa arra világít rá, hogy Orbán és kormánytagjai eljátsszák, mintha a mai helyzet nem a z ő országlásuk folyománya lenne.
Mintha az MSZMP kongresszust hallgatnám, "vannak még hibák".
Már vártam, miként kezeli majd a propaganda a hangosodó kritkát, ami azért szól, hogy a kormány PR a polgárosodást és a hiányát is politikai termékként próbálta eladni, hogy az csak bemondás volt.
"Mondjuk nekik azt, hogy: ..."
A tegnapi megszólalásaikban a kötött kifejezéseik már megint e termékgyártásról tanuskodnak:

"SOKAT KELL MÉG TENNI AHHOZ, hogy Magyarország elmondhassa,
sikeresen tudta a mindennepok programjává tenni a polgári berendezkedés programját"
Lázár János meg mint a a kakukkosóra dél helyett bennünket ütött el azzal, hogy jön a
"polgárodoásért tett lépések folytatása"

Vajon mely polgári viszonyok változtatásai vezetttek idáig? A saját teljesítmáények, és felelősségek kialakulása , az önállóan cselekvők, sikeresek szélesedő köre? Persze, londonban...

Ha a parlamenti folyosón valóban megkérdezhetné valaki (hol élsz te, GNDL?!)
miként értik elöljáróink a polgárosodást, a fenti pépesre főtt rizsát kapná cserébe.
Hihetetlen cinizmus, azt hinni a fideszes tisztsésgviselőknek, hogy valóban elég csak mondogatniok, hiszen a tömeg - immár nekik hála - úgysem érti meg, mi az amiről lecsúszott megint.

a nagy hohoohooo 2015.08.27. 21:11:44

Hát....na...
A német rendőrök szerint semmi értelme bűncselekményként kezelni az illegális határátlépést.

A Német Bűnügyi Rendőrség Szakszervezete (BDK) szerint nincs sok értelme, ha minden engedély nélküli határátlépést követően nyomozást kell indítaniuk azokkal szemben, akik aztán menekültstátuszt kapnak. A rendőrök szerint ez ellentmondásos, mert a menekülteknek egyébként semmilyen legális lehetőségük nem lenne, hogy Németországba utazzanak, és ott menedékjogot kérjenek.

A szakszervezet elnöke, Andy Neumann szerint

épp itt az ideje, hogy befejezzék a menekültek kriminalizálását. Szerinte az eddigi gyakorlat skizofrén és diszkriminálja az érintetteket.

Szerinte nincs sok értelme, hogy miközben meg akarják óvni az embereket a háborútól és az üldözéstől, aztán rögtön büntetőeljárást indítanak ellenük.

Szerinte az illegális határátlépést ezentúl egyszerűen csak szabálysértésként kellene kezelni. Ezzel még a rendőrség dolgát is nagyban megkönnyítenék, mert a rengetek eljárás csak terhet jelent nekik.
Hozzátette, hogy a határátlépés dekriminalizálása egy világos jelzés lenne arra, hogy szívesen látják őket.

Ezzel szemben a magyar kormány épp most szigorítaná a Btk-t, hogy akár 3-4 évet is kiszabható legyen az illegális határátlépésért és a határzár megrongálásáért.

(via Spiegel)
444.hu/2015/08/27/a-nemet-rendorok-szerint-semmi-ertelme-buncselekmenykent-kezelni-az-illegalis-hataratlepest/

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 21:12:55

@tamas11:

"Hihetetlen cinizmus, azt hinni a fideszes tisztsésgviselőknek, hogy valóban elég csak mondogatniok, hiszen a tömeg - immár nekik hála - úgysem érti meg, mi az amiről lecsúszott megint"

Pedig a hatalomgyakorlás erről szól: megvásárolni annak a lehető legkisebb méretű csoportnak a támogatását akik nélkül valaki nem maradhat hatalmon, a többit meg kifizetni szólamokkal.

Akik pl. Nemzeti Dohányboltot kaptak a rezsimtől, azok (és a bármilyen befolyásuk alatt állók) csak a regnáló rezsimet fogják támogatni: egy másik kormányzat minden valószínűség szerint egyszerűen újraosztaná a boltokat a saját támogatóinak (hajlandó vagyok fogadni tíz kanadai dollárban egy ötszázforintos ellenében hogy ha a Fidesz-kormány leváltásra kerül, a következő kormányzat sem fogja megszüntetni a Nemzeti Dohányboltokat).

Vagyis folyik polgárosodás: csak épp' egy viszonylag szűk körnek. Mint pl. a stadionépítést végző vállalkozások és azok alvállalkozóinak tulajdonosai ill. topmenedzsmentje polgárosodik. Az alkalmazottjaik már nem annyira -- de ők örülnek annak is hogy egyáltalán van munkájuk.

És ezért telepszik rá az állam (a mindenkori kormányzat) a gazdaságra: mert mindazok akik (relatíve) függetlenek tőlük, aki meg tudnak élni a versenyszférában, a piacról is (néha még külföldi piacokon is), azok nincsenek elkötelezve feléjük: azok nem szavaznak rájuk ha nem tetszik a kormányzati propaganda. A függetleneknél pedig nincs veszélyesebb a hatalom számára.

kommenthelyett 2015.08.27. 21:14:51

@HaFr: mi bátorság kellene ön ellen kedves bloggerkolléga, egy konzervatív primitív helyzetben se legyen primitív, még ha csak eljátsza is azt

egy kicsit olyan ez, mint amikor bohókás kedvében egy tini mindenféle huncutka képeket feltol a netre, aztán pár év múlva csak irulpirul, meg ilyesmi, akkor még jó ötletnek tűnhetett

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 21:16:28

@a nagy hohoohooo:

"a magyar kormány épp most szigorítaná a Btk-t, hogy akár 3-4 évet is kiszabható legyen az illegális határátlépésért és a határzár megrongálásáért"

Ami azt jelenti hogy börtönöket kell majd építeni: mire kifutnak a stadionépítések, épp' lesz munkája a felszabaduló építőipari kapacitásnak. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.27. 21:17:06

@kommenthelyett: mondom, nem ellenem kell a bátorság

tamas11 2015.08.27. 21:25:34

@neoteny:
Ugyanazt mondjuk, csak én éppen jobban kikeltem magamból.

Toportyán Zsóti 2015.08.27. 22:29:15

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

GNDL 2015.08.27. 22:51:00

@neoteny: „folyik polgárosodás”

Nem, ez nem az, mert a lopott közpénzekből feltőkésített fideszes talpnyalók sosem lesznek „polgári középosztály”, mert ez nem csak az anyagi javakról szól. Jön majd egy új kormány, mert hamarosan egészen biztosan új kormányzat jön, akkor ezek a fideszes közpénzcsapok elzáródnak majd, és a feltőkésített fideszes talpnyalók elkezdik majd szépen felélni összeharácsolt vagyonkájukat, mivel önmaguktól, saját kútfőből, saját erőből sosem lettek volna képesek meggazdagodni. Hiába képzelték azt a fideszes elvtársak, hogy majd a lopott közpénzekből megteremtik a lojális középosztályukat, az ilyen formán kitartott dilettáns és erkölcstelen posztkommunista lakájokból a büdös életben nem lesz „polgári középosztály”...

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 23:09:28

@GNDL:

"ez nem csak az anyagi javakról szól"

Nekik megteszik a piszkos anyagiak is ... és a legtöbb politikus (meg a haverjai) így vannak vele.

Mitt Romney nem vette fel a fizetését amikor Massachusetts állam kormányzója volt ... de akkorra neki már volt vagy 250 millió dollárja.

"Jön majd egy új kormány, mert hamarosan egészen biztosan új kormányzat jön"

Lukasenko már több mint két évtizede vezeti Fehéroroszországot. Elnökválasztások is vannak rendszeresen, amiket mindig 75% fölötti eredménnyel nyer.

Én majd csak akkor iszok OV bőrére amikor az már kiterítésre került. (Habár a regnálása nincs rám hatással, csak Mo-n élő rokonaim sorsának alakulásán keresztül.)

szilmi 2015.08.27. 23:13:37

Mintha én írtam volna.

Pásztor Miklós 2015.08.28. 16:58:36

@kommenthelyett: Mire kellene a bátorság neked? Ami neked láthatóan nincs, hiszen anonim ugacc.

Andy73 2015.08.28. 18:31:54

Már az első mondatnak sincs értelme. Gyenge kezdés után még gyengébb folytatás. Ettől függetlenül lehet tüntetni Orbánért, de az is felesleges, mert stabil a kormánya és a népszerűsége is.
Persze értem én, hogy viccelni akarna a blogger, de annak még gyengébb a dumája. Az izzadságszagú viccmester különösen kínos tud lenni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.28. 18:38:40

@Andy73: te is viccelődsz, látom -- miért nem veszel fel egy komolyabb nicket: pl. AFideszfizet, vagy kezdj el úgy tenni, hogy van is valami mondani valód

Pásztor Miklós 2015.08.28. 20:16:38

@Andy73: És stabilan qrva sokan utálják.

Furusina 2015.08.29. 05:43:58

@Toportyán Zsóti: Bravó, ez jobb volt, mint a poszt, szívemből szólt, én is így gondolom.

eöeöe 2015.08.29. 06:06:33

@Andy73: Szerinted melyik itt az első mondat?

WilburSmith 2015.08.29. 06:59:17

Miért mindig egy miniszterelnöktől vagy egy kormánytól várjuk az ország rendbetételét? A GDP-t nem a kormáyn termeli, hanem a lakosság. Mindenki fölháborodik, ha állami szinten megjelenik a 20-30%-os visszacsepegtetős korrupció, de azon senki sem háborodik fel, amikor Mari néni nem kér számlát a festőtől, a férje Pista meg minimálbérre van bejelentve a többi megy borítékba. Ahol tudunk ÁFA nélkül vásárolunk stb. A lakosság évi ~3000 milliárd forinttal rövidíti meg saját magát az elcsalt adók formájában. Olyan a kormány amilyen az ország lakosa. Ha magunk körül rendet teszünk, utána már joggal dobhatjuk kútba a korrupt politikusokat, addig csak az egymásra mutogatás megy.

Pásztor Miklós 2015.08.29. 07:21:03

@WilburSmith: Milyen szemetek, hogy nem adóznak, hogy Vikiéknek legyen mit ellopni. Szemét gazemberek. Biztos ballibsik.

nu pagagyí 2015.08.29. 07:46:01

@WilburSmith: Azért tragikus fekete gazdaság burjánzása, mert a miniszterelnök úr élen jár az adófizetésben, jövedelmei és vagyona eredetének nyilvánosság előtti bemutatásában. Nagy sújt fektet arra is, hogy az általa irányított állam beszámoljon a köznek, hogyan és mire használják fel a befizetett adónkat. Kormánya is csak olyanokból állhat, akik személyes vagyonuk gyarapítását másodlagosnak tekintik a köz érdekéhez képest. Ő mindent megtesz, de mi nem értékeljük emberfeletti buzgalmát.

tamas11 2015.08.29. 08:46:10

@nu pagagyí:

1. Kell egy jó ügyvéd, oszt jónapot!
2. Már nem kell.

sumes67 2015.08.29. 09:13:32

Zsóti, király vagy, így igaz!

nu pagagyí 2015.08.29. 09:26:12

@tamas11: A kormány a helyzet súlyára tekintettel azonnal lépett. Megrendelték 3 milliárdért a Századvégtől azt a tanulmányt, amely a korrupciót térképezi fel. Ugyancsak készül 1 milliárdos büdzsével egy plakátkampány ebben a témakörben. A plakátok a leghatékonyabb felületen, az útmenti hirdetőtáblákon fognak megjelenni. A kommunikációs terv készítője a Habony-Gíró-Szász Holding.

A korrupcióellenes fellépéshez már létre is hoztak egy külön államtitkárságot L.Simon vezetésével. Az államtitkárság - a szoros határidőre tekintettel - meghívásos pályázaton, már megrendelte az egyetlen jelentkezőtől a szolgálati Audikat és mobiltelefonokat. Intézkedés történt továbbá egy autópálya építéséről egy meghatározott helyrajzi számú ingatlanhoz. A kivitelést szintén meghívásos pályázaton a Mészáros és Mészáros Kft kapta meg, akik a cél ingatlan gázszerelési munkáit is elvégzik.

A hatóságok és az államtitkárság közti koordináció felelőse Rogán Antal havi két milliós fizetéssel.

lac666 2015.08.29. 11:02:34

@Andy73: Véded a gyáva szar korrupt kormányt azzal a félhülye felcsúti bohóccal az élén? Vicces vagy!

Andy73 2015.08.29. 11:21:33

@eöeöe: "Azt suttogják..." Egy szöveg első mondata az, amelyikkel kezdődik, a cím után...

Holnap egyébként Tapolcán nem Orbán pártja az esélyes, nem is indulnak el a helyi választáson.
A legtöbb elemző ismét a Jobbik győzelmét várja.
Ha ennek örül a blogger és a többi kormányellenes kommentelő, lelkük rajta.
Az index vezércikke szerint "A Jobbik két gyomrost is bevihet a Fidesznek"
Gondolom, a blogger célja is ez volt. Talán már lelkesen készül is a következő poszt a tapolcai diadalról.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.29. 11:42:52

@Andy73: "Holnap egyébként Tapolcán nem Orbán pártja az esélyes, nem is indulnak el a helyi választáson."

lófaszt nem, csak független álca alatt lopesz támogatással indulnak.

Minden ami rossz a fidesznek, jó Magyarországnak, hiszen a lopesz az ország ellensége.

dont be such a jew 2015.08.29. 12:02:38

Orbán jó arc. Európa nagy része megismerte a nevét a jöttment ügyben.

Junker sokat teszetoszázik orbán lesz a római császár.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.29. 12:33:49

@patkányarcúáginéni: már megint? 2002 óta minden héten biztos hogy újraválasztják... minden héten 3x :D

Megint találtál egy rég regisztrált nicknevet leninfiú?

nu pagagyí 2015.08.29. 14:55:46

@Andy73: Ezek a tények. A Fidesz kedvet csinált és példát mutatott a szélsőséges gondolkodásra. Lejáratta és kiüresítette a demokráciát, bemocskolta minden szóbajöhető ellenfelét, egzisztenciális félelmet gerjesztett az emberekben, akik nem osztják gyorsan változó hittételeit azokat gyakorlatilag hazaárulónak minősítette, permanens hadiállapotot tart fent és mindeközben egy látványosan korrupt rendszert épített ki. Itt az eredménye. Az emberek tényleg radikalizálódtak és mivel ebben a Jobbik jár élen, hát ehhez az ótvaros párthoz csapódnak.
süti beállítások módosítása