1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.26. 15:47 HaFr

Akkor hát mi is az az illiberális demokrácia?

Azt mondja egy Hegel nevű úr, hogy (az a bizonyos) bagoly napnyugtakor kezdi meg a röptét -- kvázi, amikor lehetővé válik már a nap áttekintése (vagy nem zavarja a szemet a túl sok fény). Azt hiszem, alkalmas itt ez a metafora, hiszen az illiberális állam kifejezésnek is leáldozott már, nemhogy Orbán Viktor, de még egy koszlott, feltörekvő megyei fidesz-párttitkár sem használja, nem vált be mintegy.

A megértéshez: a liberális demokrácia olyan kormányzati forma, amelyben a többségi döntések az egyéni szabadság(jogok) iránti alkotmányos előírásokkal (rule of law) egészülnek ki: bizonyos személyes (és közösségi) jogok normál esetben nem korlátozhatók, ami biztosítja, hogy az egymást váltó többségek ideológiai különbségei ne veszélyeztethessék az egyének (és közösségek) szabadságát és méltóságát. Se a társadalmi hatékonyságot.

A liberális demokrácia berendezkedése természetesen lehet ilyen meg olyan minőségű. Magyarországon pl. elég rossz minőségű volt 2010 előtt is, mert nem vált a politikai kultúra elidegeníthetetlen részévé, az alkotmányos intézmények egyensúlya billegett, a hatékonyságuk változó volt, és megengedték a korrupciót, és konkrétan az állam meghekkelését az ellenzék által. Nem véletlenül lehetett simán megdönteni a liberális demokráciánkat.

Mármost erős kétségek vannak (szél)jobbos körökben a liberális demokrácia hatékonyságával kapcsolatban -- Magyarországot összevetve pl. Szingapúrral a felvilágosult jobbosok az utóbbira esküsznek. Én azt javaslom, ne menjünk bele ebbe a vitába, mert almát a körtével nem érdemes. Elvégre nem hasonlítjuk kis hazánkat Luxemburghoz sem, ugye? Nézzük meg inkább, hatékonyabban működik-e az ország, mióta "illiberális" a demokráciánk. Hatékonyabban? Persze, hogy nem. Még egyszer, nem az a kérdés tehát, hogy bárki szívéhez közelebb áll-e ideológiai alapon, hanem az, hogy hatékonyabban működik-e. Felszámolta-e a korrupciót? A polgárok szolgálatát egyszerűbben, olcsóbban, és nagyobb közelégedettségre végzi-e? Kisebb-e a beszedett adók mennyisége, és azok jobban hasznosulnak-e? Nőtt-e az átláthatóság? A megrendelő polgárok megbecsülése? A válasz: nem, nem, nem, nem, nem. Sőt, sőt, sőt, sőt, sőt. Az "illiberális" demokrácia két célt szolgál (pontosan azt, amire ki lett találva): Orbán hatalmának bebetonozását és a korrupció intézményesítését.

Tehát miért elkötelezettje továbbra is a jobbos szavazók nagyobb része az illiberális demokráciának? Fogalmam sincs. Én azt mondom, alkalmas liberális demokráciát kell csinálni. Ettől nem kell az országnak liberálisba fordulnia (lelki szemeim előtt látom, ahogy a liberális demokrácia összekötődik polgártársaim neuronjaiban az oltárra köpő transzvesztita pedofilek vasárnap déli városligeti piknikjével, rendőri védelem mellett), nem kell a jogszabályainknak, a törvénykezésünknek, és a politikai kultúránknak (még) alacsonyabb minőségbe fordulni -- sőt! A liberális demokrácia konkrét törvénykezése képes egy adott ország politikai kultúrájához és értékrendjéhez idomulni, a liberális jelző nem arra utal a szóösszetételben, hogy fertő. A liberális arra utal: ellenőrzött. Nem tehet meg a manipulált többség nevében cselekvő egy usque három politikus azt, amit csak akar.

Személyes beszélgetéseim alapján azt is tudom, hogy a Fidesz-szavazók egy része már szégyelli a választását, vagy legalábbis csalódott, de nem tud kihátrálni, mert akkor szembe kellene néznie önmagával. Szerintem nem kell túlzásba vinni a lelkifurdalást. Mindenkinek volt oka Orbánra szavazni, aki oda szavazott, és ha a fickó becsapta a szavazóit, akkor nem szégyen kihátrálni mögüle. Sőt. Kell! Hazafiúi/Honleányi kötelesség. Válasszák a Polgári Konzervatív Pártot!

159 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr497735898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.27. 10:02:58

@Kalmár: meghagyom ezt itt, olyan aranyos, jó?

2015.08.27. 10:25:15

@Lexa56:
ebben a felfogásban szlovákia, románia, ukrajna, szerbia egy része magyarország. egészen pontosan ezt kellene mondani: "magyaroroszág az, ami a magyaroké".

a kárpát-medence többségében a magyaroké. és azt a többségi magyarok szomszédsági keretek között szervezik. a duna-medencét pedig szövetségi keretek között. emberemlékezet óta. legalább ezer éve. ez egy környezeti alkalmazkodás eredménye. ez egy mikroevolúciós folyamat. nem magas filozófia, hanem elemi biológia. ha ezt nem érzed vagy nem érted, akkor nem vagy magyar. nem muszáj érezni sem. mert egy idegen ezt nyilván nem érezheti. de ha magyarországon akar élni, akkor meg kellene értenie. ha valaki ezt képtelen felfogni, akkor a közéletben nem nagyon kerülhet a főhatalom közelébe feltételezve a demokráciát.

csak ez a csoportosulás jelentős hatalmi pozíciókkal rendelkezik. a kereskedelmi bankok, a szabad kereskedelem és a hipermarketek biztosítják gazdasági, pénzügyi és árufölényt. a kereskedelmi média és a szabad sajtó a kulturális és az információs fölényt. és közalapítványi hálózat a fővárosban behálózta a humán értelmiség jelentős részét. ezzel amerikai típusú metropoliszokat lehet szervezni. ilyenformán működhet manhattan, bronx, kings, queens és richmond. ilyenformán megszervezhető new york city és new york állam. de nem szervezhető meg se a magyar államiság, se az európai kontinens. az is lehet, hogy london sem.

2015.08.27. 10:38:20

@Kuviklacz:
nincs szuverén magyar külügy. és teljesen szuverén soha nem is lesz. de még mindig szuverénebb, mint korábban volt. nem nagyon értitek, hogy elég sok minden volt és még lesz is berlin próba elképzelése.

2015.08.27. 10:56:17

@Kuviklacz:
a lényeget nem érted. nem az számít, hogy hol lépett fel egyszer vagy akár ezerszer. hanem az, hogy valójában milyen ember. nekem van olyan haverom, aki egy kutyát is leszopna azért, hogy a zsidók teljes mértékben elfogadják. és ne harmad-, negyedvonalbeli embernek tekintsék. és van aki azt mondja, hogy újra sárga csillagozni kellene. mert jelen állás szerint ezt úgysem lehet elkerülni. ezért katalizálni kell ez egészet, hogy utána építkezni lehessen. melyik a jobb?

zipe moha 2015.08.27. 11:30:28

@neoteny: ...mi most élünk, és koránt sem mindegy mit hagyományozunk....mint utódoknak nekünk is jogunk van elitélően és megvetően nyilatkozni az előttünk járók megalkuvásairól gyengeségeiről..AMENNYIBEN, mi a magunkéival megküzdünk és azokat magunk alá vetjük...

generációk jönnek- mennek.... a negatív determinációk megtörésének kísérletei a legtöbb korban elindultak.... majd megtörettek..

MINDEN megtöretés utólag felfedezhető, hogy azonos töröl és azonos érdekek érvényesítése okán fakadt....

hogy ez ne így legyen be kell kapcsolni a társadalmat...egy küzdelembe, egy kötelezettségbe...hogy a magyar történelemben először igazságos és produktív talapzat létesüljön.... a felépítmény bütykölgetése...hiábavalóság

Kalmár 2015.08.27. 11:41:30

@HaFr: Jó!
Én nem mentem el a te írásodat, mert az nem jó és nem is aranyos.
Egyszerűen rosszindulatú.
Tudjátok ti mi az az illiberális állam, csak nagyon nehéz belátni, hogy a Fletó/Bajnai idejében teljesen hiteltelenné vált a liberális gazdasági/társadalmi modell.
Ráadásul mivel a Görögök velünk ellentétben követték a trojka minden sóhajtását, így jó kontrasztot mutat a két irányzat eredményessége!
200 %-on az adósságuk, 25% munkanélküliség, ez a fiataloknál 40%, kb 40%reálbér csökkenés, mindent állami vagyont megvesznek, külföldi "befektetők"

Szép liberális állam, liberális gazdaság politikával!

2018-ban ezt is tudni fogja a többség.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 11:49:03

@unionista᠍᠍:

"a kárpát-medence többségében a magyaroké. és azt a többségi magyarok szomszédsági keretek között szervezik."

Hát ha a gyügyei paraszt mackónadrágja meg ingyen osztott meggye mutatja "a többségi magyarok" szervezési készségét, akkor nem kell csodálkozni azon hogy a románok, szerbek, horvátok, szlovákok és ukránok nem kérnek a "szomszédsági keretek" közötti "szervezésükből".

"Orvos, gyógyítsd meg magadat!"

2015.08.27. 11:50:07

@zipe moha:
oké, de nyugvópont kialakítására a zsidó liberalizmus és a keresztény konzervativizmus ugyanúgy képtelen. mert az csak egy evolúciós ág kultúrája. egy a tucatból. ehhez leginkább csak az identitásukat vesztett északi germán és délszláv férfiak és gyermeket nem nevelő nők alkalmazkodnak.

azért ők, mert férfiágon a genetikai távolság a zsidókeresztényektől az északi germán és a délszláv népeknél legkisebb:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Haplogroup_I_%28Y-DNA%29.PNG
ez az I jelű ydns csoport. és ez és a J jelű távoli közös őssel rendelkezik.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Haplogroup_J_%28Y-DNA%29.svg
de ez a térkép nagyjából kijelöli a (nem protestáns) kereszténység az iszlám határát. a vallásnak biológiai (élettani) alapjai vannak. a vallás egyenes férfiági eredettel függ össze. a korán azért mondja, hogy el kell nyomni a nőket, hogy az iszlám vallást a férfitársadalom határozza meg. a kereszténység egy úgy oldja meg, hogy megkeresztelt férfiak lehetnek a papok. a keresztelkedés rítusát átvették a proto-indoeurópaiak. és ők hozzák létre a protestantizmust és a nagy-orosz vallást. illetve a balkánon a "cigányok" a nagy-románt, nagy-bolgárt, a nagy-szerbet, és majd létrejön a nagy-albán és a kis-bosnyák egyház. és nem-ortodox módon a többi. közte a nagy-magyar nemzeti kereszténység. és alighanem ennek az előfutára a cigány vezérkultúra (a führerprinzip) és az újpogányság (a herrenvolk).

zipe moha 2015.08.27. 11:50:36

@unionista᠍᠍:

..."nincs szuverén magyar külügy. és teljesen szuverén soha nem is lesz."....de lesz!... az általad citált zsidó-keresztényeknél sokkal nagyobb gond a germán érdekek képviselő kollaboránsok beépítettsége....ez a függetlenség legfőbb kerék kötője...így te magad is aki, ez népszerűsíted... a zsidók legalább más érdekek irányába ( is húzzák az országot és a népet...igaz így meg szétszakad!!
ezért mondtam: az EREDETI érdek...a patriotizmus... a magyar...magyarán EGYIK SE a felkínált kettő közül , hanem az eredeti

zipe moha 2015.08.27. 11:54:07

@unionista᠍᠍: ..érdekli a gyügyei parasztot , hogy ki eszik a gyümölcséből...ha nem ő??...ha igen és annak örül, hogy éppen a bajorok és momnetán nem a zsidók akkor másszon vissza a meggyfára és szedjen gyorsabb...mint ahogy egy cselédhez illik!

2015.08.27. 12:07:11

@neoteny:
a gyügyei paraszt egyelőre nem szervezheti a maga módján a piacait.

zipe moha 2015.08.27. 12:12:42

@unionista᠍᠍: ...agyügyei paraszt SOHA nem szervezheti a maga módján a piacait...amíg a meggyfán csücsül és szolgásat-cselédeset játszik....néha megviszik neki a hírt, hogy éppen most ki az úr...ha sokáig nincs hír akkor meg arról hallucinál, hogy keres magának egy urat akit szolgálhat, mert hát nincs meg a cseléd úr nélkül, nem igaz???

2015.08.27. 12:15:02

@zipe moha:
nem a kapcsolatot, hanem a függést kell megszüntetni. de egyelőre nincs jobb lépés, mint a zsidókat németekre cserélni. ami továbbra is függést jelent. de még mindig ez a legjobb. mert a magyar egy "kis-német" társadalom joschka bácsival és marischka nénivel. ha ez létrejön, akkor utána lehet ténylegesen függetlenedni. és egyébként utána a népnek érdekében áll a zsidókat újrabevonni. csak ez akkor lesz, amikor itt mindenki már alulról szagolja az ibolyát.

2015.08.27. 12:16:31

@zipe moha:
hja, ez a híres patriotizmusod. ez EREDETI. az, hogy a nehogy már a paraszt a maga módján szervezze az agrárpiacait.

zipe moha 2015.08.27. 12:16:43

@unionista᠍᠍: ..." a magam ura vagyok"...te talán ezt kínálod a gyügyei parasztnak...ami az EGYETLEN helyes...vagy csak egy másik alávetettséget, azon belül módosult fokozatokat...???

zipe moha 2015.08.27. 12:21:11

@unionista᠍᠍:
"hja, ez a híres patriotizmusod. ez EREDETI. az, hogy a nehogy már a paraszt a maga módján szervezze az agrárpiacait. "...nehéz úgy nemzetinek lenni...hogy közbe a németek szekerét tolod...tudod az eddigi össze szummázatod. " el a zsidó kezeket a hatalomtól mellyel a magyar paraszttól elfolyatják annak értékeit és hasznát....mi a németek felé akarjuk folyatni..és persze abból indulunk, ki hogy mi a gyügyei paraszt érdeke...nyilván ez!...csak átveritek az embereket ..TI is.. nemzeteztek, meg magyaroztok

én erre mondom: hogy EGYIK SE

Laptop7712 2015.08.27. 12:22:36

@zipe moha:
Na látod zipe, amit most írtál, az nem más, mint egy másik népcsoport faji alapon történő lenézése, és szolganéppé nyilvánítása, akiknek csak az a dolguk, hogy a zsidók seggét kitöröljék. hagyjuk már ezt a történetet, és térjünk vissza a normális vita medrébe.
Nagyon sok olyan gazdag zsidó ismerősöm van, aki azt mondja, hogy ezt így ebben a formában nem lehet tovább csinálni. Mivel nem tudták elfogadtatni magukat egy olyan helyzetben, amikor minden szempontból megvolt a kulturális fölényük. Az elmúlt 25 évben. elmondta, hogy lehet itt lenézni másokat, - benne a többségi társadalmat-, csak a második vonalban állok, képtelenek lesznek fenntartani tudás hiányában azt a hálózatot, amit apáig nagyapáik létrehoztak, madár mindegy, mennyi pénz mozog a játékban. El fogják bukni, zipe, és ezt gazdag zsidó emberkék mondják.
Eljött az az idő, amikor a külső legitimácio sokkal fontosabb, mint a belső. Gyurcsány ezért kapott baksist az EU-tól. Ennél nincs lejjebb, Bajnai visszamászott Franciaországba egy egyetemre. Jancsi azt mondja erre, hogy ez így természetes, mivel soha nem voltak magyarok, és megy meghallgatni Vonát. teljesen tiszta ügy. Pofázhat bármit az együtt, megy az mszp, meg a többi.
A német zsidóban kialakult az, a háború után, hogy németnek is kell lenni egy kicsit. Virágzik is a zsidó kultúra, és mély beágyazottságban építik Angival a jövőt.
Bajnait meg Gyurcsányt kiröhögi a többségi társadalom. Az utoso mondatodra a választ már megírta unionista, ezt nem akarom ismételni. Tudod, az ilyen kijelentések miatt van tele a töke a többségi társadalomnak, és majdnem szimpátiatüntetés volt akkor, amikor Gaudi rá mert kérdezni egy per során a bírónő zsidó származására. Ment a mantra, hogy ezt így hogy, de tényleg. Pont úgy, pont akkor, ilyen egyszerű ez. A többi duma. Párbeszéd kell vagy a helyzet romlani fog, ezt látja a kormány is, és mindegyik fél.

zipe moha 2015.08.27. 12:24:26

@unionista᠍᠍: "csak ez akkor lesz, amikor itt mindenki már alulról szagolja az ibolyát. "......óóóóóó, biztos vagy benne???..én nem

zipe moha 2015.08.27. 12:25:42

@Laptop7712:

"Na látod zipe, amit most írtál, az nem más, mint egy másik népcsoport faji alapon történő lenézése, és szolganéppé nyilvánítása, akiknek csak az a dolguk, hogy a zsidók seggét kitöröljék. "

olvass el még egyszer..vagy előrébbről..épp az ellenkezőjéről volt szó....

zipe moha 2015.08.27. 12:30:35

@Laptop7712: ...basszus, nagyon benézted amit írtam.... ( átolvastam megint) ennyire félreérthető lettem volna???...legközelebb kiírom nagybetűkkel,hogy GÚNY vagy IRÓNIA..írásban ennél többet azzal tudok lenni ha pontosan , és célzottan fogalmazok mellőzve a képiesítő eszközeimet...

2015.08.27. 12:37:53

@zipe moha:
nem. szövetségi kapcsolatot. azt, hogy a szamos partján a gyügyei paraszt fogjon össze a szászokkal és a nagyobb városok például a szomszédos szatmárnémeti a svábokkal. így a gyügyei paraszt a lipcsei piacra termelhet. a sályi cigányok a lipcsei metrót építhetik. és így vehetik meg a német iparcikkeket. ez azt jelenti, hogy kincs karcsi vagy bíró berci ha tanul, akkor egyenes út vezethet a lipcsei egyetemre. ha jól focizik, akkor könnyen eligazolhat a bundesligába. ha a magyarországi elit segít a németeknek a kárpát-medencében eligazodni. ez az első időkben nyilván gazdasági függést jelent. de ha a magyar vidék megerősödni, akkor ebből akár egy kiegyensúlyozott szövetségi kapcsolat is létrejöhet. ami berlinnek is érdeke. mert különben a térségbe újra benyomul moszkva.

az ortodox liberalizmus ortodox nacionalizmussal akarod felváltani. abban nincs se szomszédsági, se szövetségi politika. ebben van. csak ez nem a globális multikulturalitás. nem az amerikai típusú metropoliszok logikája. ez nem zsidókeresztény, hanem a németrómai vallást jelent. de az elbukik azon, hogy létrejött a görög katolikus metropólia. és az a cigányság és a cigányok lakta térségekben népszerű lesz. gój motorosból görög katolikus:
www.gorogkatolikus.hu/kepek/hir/1843/IMG_7477.jpg
szolnokinaplo.hu/ckfinder/userfiles/images/moci.jpg
és ez már keleti egyhez. ezzel szemben a reformált egyház lesz a világias, nyugatos. de nem lesz atlantista. így jön létre egy kelet-közép európaiság. persze egyes részeken nyilván erősebb lesz róma. ha demokrácia van, akkor senki sem fog uralni semmit. hanem valós önkormányzatiság lesz. csak az országos méretekben nem ma lesz. és nem is holnap.

zipe moha 2015.08.27. 12:40:59

@unionista᠍᠍: @Laptop7712:

akkor hogy világos legyen: a gyügyei parasztnak le kell jönni a szolgaság fájáról és azt kell mondania.
" Hagyjatok!!! Mind!!! ÉN eddig nem a magam ura voltam DE A MAGAM URA AKAROK LENNI ÉS AZ IS VAGYOK!..hogyan ? polgárként és patriótaként...mivel? Alkotmány biztosította jogok által...menjetek békével, ha nem mentek magatoktól elűzlek titeket magamtól!..."

zipe moha 2015.08.27. 12:45:25

@unionista᠍᠍: ...)))

"nem. szövetségi kapcsolatot. azt, hogy a szamos partján a gyügyei paraszt fogjon össze a szászokkal és a nagyobb városok például a szomszédos szatmárnémeti a svábokkal. így a gyügyei paraszt a lipcsei piacra termelhet."

..és hogy fogjon össze...egyenlőként???...mint paraszt a paraszttal??? vagy alárendeltként ..és legföljebb majd megint sajnálkozunk.."hogy, hát igen..."..

az elméletedben nem végzed el a munkát ...ami a kiegyenlített csere elengedhetetlenen előzménye.....értékvesztő-cserére bárki képes...aki alárendelt zsákmány-pozícióban áll

zipe moha 2015.08.27. 12:52:21

@unionista᠍᠍:

a magyar történelem eszenciája 1 mondatban: " Budapesten a 400g-os hazai Pick szalámi ára 2.800-ft, Münhenben ugyanez!!! 1180 ft..."

nyomjad csak, hogy mi kell a gyügyei parasztnak....a meggyel eljátsszuk ugyan ezt...vagy a dinnyével vagy bármivel..???

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 13:22:55

@unionista᠍᠍:

"a gyügyei paraszt egyelőre nem szervezheti a maga módján a piacait."

A "piachoz" legalább két ember kell: hogyan "szervezhetné" a gyügyei paraszt "a maga módján" a valaki mással történő "piacolást"?

zipe moha 2015.08.27. 13:38:28

...ez az ehte német ajnározás a folyamatosan alkalmazott történelmi magyar uralmi szisztéma.." kifosztatom a népemet...mikor- kivel....majd ezt megvámolom....így saját teljesítmény nélkül is jól élek és henyélek...ja és uralom ezeket a barmokat" (GÚNY)

EZT nyomod!

2015.08.27. 14:14:24

@zipe moha:
volt egy szellemi fogyatékos ismerősöm, konkrétan dilis volt. egy bútorraktában dolgozott, amit úgy hívott, hogy "székgyár". mert leselejtezett székeket szerelt szét. jött a rendszerváltás. és azt mondta, hogy nagyon jó lesz. kérdeztem tőle, hogy lesz jó lacika. csillogó szemekkel azt mondta: "mink legyárcsuk a butrot, tik meg a motrot. és elcseréljük. okés?" mondtam neki, hogy okés. de tudtam, hogy jönnek az új tulajdonosok és kibasszák a bútorraktárból. aztán valamikor a bokros csomag idején meghalt. és őszintén szólva egyáltalán nem zavar, hogy kibasszák azokat, akik a fiskális és monetáris hóhérkodást végezték.

de valahogy úgy tud a gyügyei paraszt viszonylagos egyenlőségeket, egyenlő viszonyokat teremteni a szászokkal vagy a svábokkal, hogy legyártja nekik a "butrot" és megveszi tőlük a "motrot". így fejlődhet. de ehhez nem szabad piacra van szükség, hanem szabályozott, szabad kereskedelmi útvonalakra. tehát arra, hogy a szatmári magyar kerületi önkormányzat szerződik a szász tartományi kormánnyal, hogy garantált áron megveszik a szövetkezeti meggyet feltéve persze, hogy a minőség is garantált. a friss meggyet, a meggylevet és meggy befőttet. ennek az előállításához kevés kormányzati segítség és önkormányzati összefogás kell. és egy stabil külső piac. lehet kérdezni, hogy miért menjenek ebbe a szászok? azért, mert cserébe a gyügyeiek kelet-német motorokkal és teherautókkal és járnak. amit legyártanak a ruszinokkal beregszászon. tehát ez egy szomszédsági, szövetségi kapcsolatokra épülő szövetkezeti rendszer szabályozott kereskedelmi útvonalakkal. kicsit olyan, mint a kgst. csak nagy-német és nem nagy-orosz. jelentős részben tervezett és irányított gazdaság. ami nem zárja ki, hogy a nagy-duna medencén kívül a világpiacra is termeljen. vagy akár kincs karcsi globális szolgáltató központot hozzon létre úgy, hogy a régi ólból szerverszobát csinál. vagy a munkatársaival szerverfarmot építenek. és ők foglalják el a szélessávot. a piac szervezését elosztottabbá kell tenni.

na most ezt azzal a szemét társasággal, amelyik budapest belső kerületeiben lakik sajnos nem lehet megcsinálni. ezt az elitet le kell cserélni. ezért választja meg a nép a rogánokat, ezért költözteti be a kósákat. ezért teszik meg tasó és tállai elvtársakat képviselőnek és államtitkárnak. ők legalább a magyar nép oldalán állnak. nem segélyt adnak a cigánynak. hanem a termelőtől adott esetben megveszik a cigánymeggyet és a napköziben odaadják a gyerekeknek. persze ezen jól keresnek. mert nincs se termelői, se értékesíti szövetkezet. és az iskola egy haveri cégen keresztül vásárol. de ez még mindig jobb, mintha a bankszövetség uralkodna. mert azoknak csak egy céljuk van. eladósítani, amit csak lehet. és annyira, amennyire csak lehet. gyügyén a 250 éves hagyomány az, hogy a "reformáta szent eklésia magok költsigekkel isten ditsőségére" működjön.
www.magtudin.org/Kazettas_files/image012.jpg
a népek lokális kaptializációt akarnak, nem globálist.

2015.08.27. 15:08:46

@neoteny:
meg kell találni azt a másikat, aki a piacot gyügyei módján akarja szervezi, és elég fejlett. azt a szövetségi elitet, amelyik a szatmári köznéppel kompatibilis. ez lehet a kelet-német szász, vagy a dél-német sváb. miért gondolsz miért van arrafelé beregszász vagy szatmárnémeti? nyilván nem kell eladni azokat az ágazatokat, amiket a parasztok a cigányokkal maguk is meg tud szervezni. ez tipikusan a könnyű- és a nehézipar. élelmiszeripar, ruhaipar és az építőipar. a high tech vegyipar és gépgyártás, mikroelektronika, biotechnológia és az ehhez kapcsolódó alapkutatások működhetnek szövetségi keretek között. és ha elég erős a gazdaság és elég stabil a kultúra, akkor utána nemzeti keretek között. de a szomszédsági kapcsolatokra is lehetne építeni. komáromban magyar-szlovák fejlesztőközpont is létrejöhetne ha a multik kivonulnak. erről megállapodhat pest és pozsony. akár vona és ficó. vesszen trianon. egyesüljön a két komárom. és nem feltétlen rossz a pozsonyi nacionalistáknak. mert onnan nézve úgy tűnik, hogy ők terjeszkednek. és nyilván zagyva gyuláék is ünnepelhetnek. a filológusok vitázhatnak, hogy mi a tátra-mátra-fátra. a magyarok és a szlovákok is egyetértenek abban, hogy a mátra az mater. azaz anya. a tótok szerint a fátra az fater. azaz apa. a magyarok azt mondják a tátra a tata, az apa. és a fátra a fiú. a nemzeti keresztségben meg van a közös hármashalom. ez a szimbolikus politika is hiányzik ahhoz, hogy a felvidéki városok együttműködjenek. és ebből lehet slowakische-magyarische oberungarn vagy oberland. így fejlődhet kelet-szlovákia és észak-magyarország. szóval ezek két-három nemzetből, nemzetiségből, nemzetségből álló keretek. nem az a globális multikulturalitás, amit a "szocik", a "libsik" és a "konzik" mondanak. nem is a teljes bezárkózás, amit a "nácik" hirdetnek. zártabb, mint a jelenlegi állam. és ennek érdekében tolódik az ország jobbra.

tamas11 2015.08.27. 15:22:44

@zipe moha: @unionista᠍᠍:

"magam ura akarok lenni, ... alkotmány biztosította jogokkal"...

ez így korrekt, ahogy idédzed a gyügyei néplélek óhaját Zipe, De innen kezdődne (ma is létezik) a történet a meggyel.
A maga ura akar lenni, de azzal a meggyel, ami van neki.
Ha jobb fajtára gondolnánk, már ahhoz is ki kéne vágnia a fákat. (és várni, míg az új termőre fordul)
Arról nem beszélve, ha más növényre kéne venni az irányt. - a világ arra mozog, hogy ilyesmit napitenden kéne mindenkinek tartani.
Uniós,
ha megvalósul a szabályozott kereskedelmi útvonalak, átláthatóan keretezett lokális (?) együttműködések rendszerében, akkor a résztvevőknek természetes ambíciójuk lesz, hogy kilépjenek a szélesebb piacra, ott (is) adjanak el.
(Csak kínában van olyan nagy autógyár, ami a városi piacra termel, nem is tudnak róla a szomszédban se, mert elég neki a százmillió potenciális vevőért küzdeni...).
Ez az igény annyiban és akkor jelenik meg, ha mennyiségben és/vagy minőségben a "meggyük" alkalmas erre, árnövelésre kell gondolniok.
Innen a történet a globális piacok felé halad, és - jóllehet eredetileg az elképzelés alapja árleszorítás lenne - , de mégis az lesz a siker mértéke, hogy tudnak e magasabb áron értékesíteni.

És most jön a mi nótánk, unionista: egy részük nem akar ("nem mer") kilépni versenyszerű ambíciókkal, de nem mondja ki azt, hogy azért, mert nem képes - alakalmas rá..

Nnna itt tartunk most is.
A kísérleted tehát, hogy csináljunk barteresen a szászokkal "motrot butrot", az ott bukik, hogy a szászoknak ez nem hiányzik, másrészt a minőségekre való törekvést egy nagy hányada nem akarja majd kióvni a rendszerből, csak azért, hogy az az alsó rétegnek s megfeleljen.
Túlásgosan is ismerős képletek ezek, olyanok, amiken (azt hittem) túljutottunk.
Talán nem tévedés úgy gondolni, hogy unionista ábrándjai pont azzal érvelnek, hogy nem tudtunk előbbrelépni, akkor vissza a kapitalizáció, polgáros igények kezdetének korszakáig, addig ahonnan a hazai fejlődéstörténetből mindez még mindig hiányzik.
Ebben az esetben azok lesznek a szerencselovagok, akiket felsoroltál.
Széchenyi, Ady, Márai és atöbbiek, viszont, a legnagyobbnak tartott és elfogadott (!) magayarok ezt kritkusan fogalmazták meg.
Ma is így van: vannak akik megfogalmazzék, és vannak, akik érveket gyűjtenek meg szavazókat, hogy ellenálhassanak.
Imádod ezt demokráciának nevezni, mert minden élcsapat per definitem kisebbség, ám legyen. Csak ne cimkézd fel állandóan magyarabbnak a tehetetlen megtévesztő klakkokat. Istenem, hát lopnak is...
Neked épp attól magyari meg többségi a gyügyei paraszt, hogy nem hajalandó másban gondolkodni, mint az elöregedett meggyesgyümölcsösében. Itt sem te vagy a gondolkodásoddal a hazafi. Jelképként te emelted rangjába a gyügyei mentalitást., az eladhatatlan meggyel.

tamas11 2015.08.27. 15:24:18

@zipe moha:
az előbbit neked is szántam

zipe moha 2015.08.27. 15:31:22

@unionista᠍᠍: ....hogy végre megértsed akár melyik függőségi relációról hablatyolsz....ezek a gyügyei paraszttal nem "butrot" meg "motrot" akarnak cserélni hanem pénzt ami nem csak anyagi matéria is hanem benne van a produktum előállításra fordított idő is...DE csak az a csere érdekli őket amin a gyügyei paraszt veszít..érted -e???

az angol nagyon jól mondja, hogy: "az idő pénz"...csak nem értitek ott gyügyén (se) mert ez nem ilyen egyszerű..

...a kiárusított évszázadok nem csak elmaradt hasznot ( gazdasági-társdalmi) jelentenek, hanem folyamatosan újra-és újra előálló veszteséget keletkeztetnek...

még egyszerűbben:

ha a tiéd a termelőeszköz és az enyém a piac..konstruálok egy árat, ami elég ahhoz továbbra is termelj (nekem), de elégtelen hogy önállóan a piacra lépj....ha velem kereskedsz, a mezőgazdasági termékeidet amiket 1 -ft-ért állítasz elő 0,90-ft ért veszem meg tőled...és minden 3. évebn adok 1, 3-at....ez pedig én a piacon ami az enyém 0,5-és 10 ft-között adom el ...mikor mennyiért akarom...engem ér veszteség dehogy...amíg hülye vagy addig nem... erre te mit mondasz a gyügyeieknek? szervezzünk szövetséget a bajorokkal ( hátha visszadnak valami)...ok, én bajorként mondjuk látom a helyzeted ...szükségem van rád???...persze és tartósan...mit kell tennem??? elcsakliznom a termelőeszközeidet is...és már meg is vagy és maradsz is....

nem csak a termelés hasznát vittem el tőled...de atemelőeszközödeidet először lebénítottam ( nincs piacod, nem veszek tőled csak ha rontod az áradat) utána pedig már csak dolgoztatlak az enyémen....lássuk csak szövetkezni akarsz velünk, mid van még...van még földed vized...ok szövetkezzünk...:))...ilyet szeretne a gyügyei , ilyet játszunk

zipe moha 2015.08.27. 15:36:49

@tamas11: ...nagyon jó kérdés amit felvetsz...ezekről kellene beszélni, hogy hogy tud a magyarság ( ez a lokalitás)függetlenként versenyezni!!!....előbb viszont függetlenné kellene válni...amiben viszont sokan ellenérdekeltek mások meg nem bíznak magukban és a tényleg gyengékről még nem is beszéltünk....ezért szerintem egy ország egyszerre tud csak ellépni a produktív irányba..

tamas11 2015.08.27. 15:59:30

@tamas11: a hóhért aggasztják...
Ki kell gyomlálni egy vesszőt, minimum annyit:

helyesen: SZéchenyi Ady Márai és a többiek viszont,

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 16:16:08

@unionista᠍᠍:

"meg kell találni azt a másikat, aki a piacot gyügyei módján akarja szervezi"

"A többségi magyar" képtelen elvégezni ezt a "megtalálást", de a Kárpát-medence "szomszédsági keretek" közötti "szervezésére" elhivatottságot érez.

pamut 2015.08.27. 16:37:21

@Lexa56: köszi.

@kommenthelyett: látom legfőbb ambíciód, hogy a személyes trollom legyél, sok sikert elvtárs és egyben gratulálok a nemes ambíciódhoz :)

2015.08.27. 17:49:08

@tamas11:
szászországban a régi industrieverband fahrzeugbau (ifa) helyét átvette a bayerische motoren werke (bmw). lipcsében a bajoroké a legnagyobb üzem.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/BMW_Leipzig_MEDIA_Download_Luftaufnahme_3_max.jpg
a bajorok mellett a sváb porsche. és ez bőven kompenzálta azt, hogy megszűnt a trabant, a wartburg, a barkas, a robur. mert a luxus autógyártás viszi a prímet. ezzel persze szász gdp jelentősen megemelkedett. de függő helyzetbe kerültek. hivatalosan freistaat sachsen. a bajor miniszterelnök az európai külpolitikában is valaki. a szászoké senki. a bajorok és svábok szolganépévé váltak. miért? mert szász tulajdonban nincs ipar. miért ne gyárthatnának teherautókat, kismotorokat. na most ennek hol lehetne piaca. például a tisza medencéjében. mutatok egy képet a jénai egyetem honlapjáról.
www.geoinf.uni-jena.de/uploads/pics/tisza_basin_09.png
a tisza és mellékfolyóinak völgye ideális befektetési célpont lehet a szászok számára. ez nem ahhoz kell, hogy szászország gazdaságilag kiemelkedjen a német szövetségi rendszerben. hanem azért ha a német luxus autókból nem kell annyi, mert belépnek a piacra az elektromos autógyártók. vagy ha kína a tőzsdeválság miatt államosítja beijing benz vegyesvállalatot. lehet mondani, hogy ezek nem olyan nagy tételek. de elegendőek ahhoz, hogy a német gazdaságban beköszöntsön a recesszió. tehát biztonsági céllal piacokat kell találni a duna mendencében. arról nem beszélve, hogy szövetségi haderőt primitív hadiiparral is fel kell szerelni. békefenntartáshoz ugyanis az kell. nem lézerágyú kell, hanem olyan masszív páncélozott jármű, amiben van csúcstechnika, de nem spórolták ki belőle az anyagot. a cél csak az, hogy hasszán ne tudja átlőni. hosszasan tudnék érvelni, hogy a szászoknak miért érdemes befektetni a tiszai járásokban. de úgy, hogy megvegyék az agrárterméket. a cigányokkal lehet csinálni biogazdálkodást. és működhetne a szövetségi gépgyártás. akár szövetségi haderő. szerinted miért jöttek ki olyan jól az magyar férfiak az ndk-s lányokkal. mert jelentős részben ugyanolyan kelet-árják. és félig vagy teljesen meztelen egymást hajkurászták. ezért működött a balaton ndk turistákkal. a népeket elsősorban nem a filozófia, hanem a biológia mozgatja.

2015.08.27. 17:50:00

@neoteny:
értem, hogy szerinted a magyarok hülyék. na most ezek azt mondják, hogy előbb a fajtádat eltapossák. és majd utána meglátjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 18:11:14

@unionista᠍᠍:

"értem, hogy szerinted a magyarok hülyék"

Nem kellene szerepjátszanod hogy te vagy az összes magyar. :)

"na most ezek azt mondják, hogy előbb a fajtádat eltapossák"

Erről csak te álmodozol, meg az ivócimboráid a Fácán kocsmában.

"majd utána meglátjuk"

Egyszer már megláttuk:

hu.wikipedia.org/wiki/Hiperinfl%C3%A1ci%C3%B3#/media/File:Inflaci%C3%B3_utan_1946.jpg

Laptop7712 2015.08.27. 18:22:53

@unionista᠍᠍:
Azok a KKV-k, akiben van kurázsi, és netán a tulaj beszéli a német konyhanyelvet, a ami világban ha tudja mit akar, meg tudja találni azt módot, hogy kikerüljön a világpiacra. Ehhez egyet kell tennie. magához venni a kezdeményezést, és felemelni a szaros telefont. Pár telefon után el fog jutni pl. a német-magyar kereskedelmi kamarához, mivel azt mondják neki Pesten az okosok, hogy ezt kell csinálnia. És lőn, így működik. A németek meg segítenek is abban, hogy mit hogyan tegyen az emberünk, ha businesst akar kötni. Mivel náluk releváns, valódi, és tényleges piaci információ van. Ennyi. Közben a KKV olyan piaci információhoz jut, ami talán elvezet oda, hogy saját maga is piacra tudna kerülni más országban önállóan. Erre azt mondja a német, hogy nagyon jó vagy Pistikém, simán beviszlek még 3 országba dőlj hátra szépen, és tedd a dolgod, csak alapítsunk egy vegyesvállalatot, és így lőn. ez csak egy adalék ahhoz, hogy hogyan is épülget már ma is a Dunai Német Régió. Pista meg azért megy bele, mivel fényévekkel többet keres ezzel a felállással, mint annak előtte. A következő ötletét meg szövetségi szintről fogják kivinni a világpiacra. Magyar lesz, ja meg egy kicsit német. Ennyi. Ezzel szépen lehet keresni, csak azt nem értem, hogy miért nem értik meg ezt ott a belvárosban. Kutya keményen kell egy ilyen játékon dolgozni, csak el kell kezdeni, és szépen rajta van a delikvens egy kikövezett fejlődési úton.
Ezt nagyon nem tudta megadni a népnek a belpesti zsido bankár világ. Ez egy teljesen más üzleti dimenzió, és teljesen más finanszírozási, és egyéb igényekkel.
Ha durva akarok lenni, nagyon nem kell hozzá lóvé a bankoktól ebben a formában, és nagyon elkezdenék gondolkodni néhány dolgon, ha ott ülnék a belvárosban, hogy akkor most hogyan tovább, csak azért, hogy legyen legalább esélyem részt venni ebben az új játékban.
Az angol, az amcsi ebben a játéktérben sehol nincs, nem is ért ahhoz, hogy hogyan kell legyártatni egy terméket kis hazánkban úgy, hogy mindenki jól érezze magát. Unionista, szerinted mit hoz a közeljövő?

kommenthelyett 2015.08.27. 18:27:05

@pamut: ennyire nem lehetsz beképzelt :)

2015.08.27. 19:15:02

@zipe moha:
tisztán magyar kézben leírom, hogy szerintem a kárpát-medencében mi maradhat.

-- budapest központi régió
-- székesfehérvár és veszprém a királyok és a királynék városa
-- balaton és a velencei-tó kiemelt üdülőövezet a dunántúlon
-- a tisza medencében a tisza-tó
-- erdélyben a székelyföld
-- határvárosok közül komárom
valamint a hitközségek, borvidékek, természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok, világörökségi központok. (gyügye egyébként lehetne egy önálló hitközség).

egyáltalán nem azt gondolom, hogy adjunk el mindent. hanem azt, hogy bizonyos területekre és ágazatokba muszáj tőkét bevonni.

zipe moha 2015.08.27. 19:32:37

@unionista᠍᠍: ...nem muszály...fel kell ismerni a nyugati kapitalista metódus gyengéit és ki kell használni, ekkor -és csak is ekkor lehet megemelni ezt a lokalítást...konszenzus kell, de mindenkitől aki ezt akarja, játszani ,hogy dolgozzunk magunknak , és ebben nincs tovább vita...kreatív emberek kellenek teremtő megvalósító és nem értelmiségi intelligenciával akik " csinálnak" nem pedig szövegelnek,akiknek a szíve ugyan azt súgja mint az esze..ez harc az élettérért ha valaki nem vette volna észre...az egyén bármikor elfújható vagy feloldható egy nemzet nehezebben.... sokan azt vizionálják, hogy ebből Egyesült Európa lesz.... ha nekik lesz igazuk, nekem nincs....szerintem viszont úgy takarodik majd hamarosan mindenki vissza a meghaladott...és Magyarországon sosem volt "nemzetállamokba" hogy csak csuda...pláne a nyugatiak...és akkor hülyének maradni ( tovább keresni, hogy kinek lehetünk az utánfutója és az éléskamrája...végzetes lenne,akkor már tényleg...)

annyi a történelmi lecke, de nem tanulunk mert az adott korban is meg kell élni és ha az kiszolgálással megy akkor azzal...hát nem, megy másként is ha az itt élők elkezdenek végre a maguk ura !! lenni..és találnak hozzá Védelmezőket

zipe moha 2015.08.27. 19:39:21

@unionista᠍᠍: ..és már csak egy kérdésem van...ha a nyugat magállamokba és elit unuóba húzódik vissza...akkor itthon ki vállja a felelősséget..pláne önként...hogy tévútra húzta az országot és a népet...letaroltatta és letarolta ezt a lokalítást??...mindenki eltűnik , ahogy ilyenkor már csak lenni szokott ...és semminemű kárért senki sem lesz felelős..hacsak nem néhány bűnbak...

2015.08.27. 20:38:07

@Laptop7712:
agglomeráció típusokra írt operatív programok kellenek. és ezekhez nem csak uniós forrásokat kell rendelni, hanem szövetségi célokat. van, ami maradhat nemzeti kézben. és onnan lehet közvetlen kilépni a nemzetközi piacokra. de van ahol elsődleges cél szövetségi kormányzati megrendelés kiszolgálása illetve a belső piac kiszolgálása. tudom, hogy ez kicsit olyan, mint a kgst visszaállítása. csak nem nagy-orosz, hanem egyesített német relációban. a legszegényebb kistérségekben olyasmi kellene. a legegyszerűbb dolgoktól kezdve. mi kell a tisza medencében a völgységekben a járásokban. lapát. az kell a hadseregnek és a közmunkásnak. persze azzal nem vagyunk sokkal előrébb. ez van most. de ha mondjuk visszaállna az "ifa" (a keleti türingiai-szász járműipar nem a luxus porsche, hanem a nehézgépgyártás), akkor lehetne olyan, mint most a "zil".
www.amo-zil.ru/upload/resize_cache/iblock/a34/800_600_1/saaz_4546_3.jpg
ezt a modellt úgy hívják, hogy зил-сааз (miért szász?) ez nemcsak mezőgazdasági, építőipari célokat szolgálhat ki.
www.amo-zil.ru/upload/iblock/c2b/33_38gruzovie4x4_010_PRINT.jpg
hadiipart is. ha egyszer kell egy afrikakorps visszavinni a szegény kismenekültek egy részét. és az iszlám állam rombolásait újjáépíteni, akkor ahhoz kellenek ilyen nehéz gépjárművek. és persze ezekre alapozva lehetnek mezőgazdasági szövetkezetek. de ez ugye mind arról szól, hogy megtalálni a tájak, városok, emberek közötti kapcsolatot. ehhez a jelenleginél kicsivel több tisztesség és több szakértelem kellene.

zipe moha 2015.08.27. 20:54:59

@unionista᠍᠍: ...ha a te elméleteidből kihúzzuk a magyarok alávettetésének német vonalát...nem marad semmi...ez lenne a "zsidó-keresztény "alternatíva....."Az úr szerepe ugyanis nemcsak az, hogy szolgákat szerez,
hanem, hogy azokat fel is használja." Arisztrotelész: Politika
...szánalmas..

írj inkább németül, hogy hiteles is legyél

2015.08.27. 21:25:48

@zipe moha:
ide figyelj. debrecen magyarország második legnagyobb városa. a helyi futball csapat a dvsc. 1902 óta működik. egy vasutascsapat. le akarták cserélni a nevet és a vasutas logót, de a szurkolók nem engedték.

a vagongyár, a járműjavító, a műhelytelep helyén egy romhalmaz van. nem kell mindenhez csúcs technológia. de az ipari termelés egy komplex. és onnantól kezdve a dolog nem kizárólag kreativitás kérdése. egy ilyen gyártósort magyarországon sajnos nem rak össze senki. mert ebben évtizedek tapasztalata van.
www.youtube.com/watch?v=WM6PYMPL844
és az emberek azokat a munkafázisokat végzik, amik a legegyszerűbbek. tehát azt is el tudná végezni a robot, csak akkor nem kellene ember. de az mégis csak kell azért, hogy ha a gép hibázik. akkor nehogy összedőljön az egész. szóval ha egy ilyen üzemet magára hagynának, akkor 1 éven belül lerombolná saját magát. szóval kell, hogy ott legyen jóska felügyeljen. és a másik ha nincs ember, akkor nem lenne munkabér. és ki megvegye meg az autót. sajnos a magyar ipart egy csoportosulás szánt szándékkal szétverte. és amit csak lehetett kivettek a magyarok kezéből. szinte mindent. és eltelt 25 év. felnőtt egy generáció a való világon és a mónika show típusú kereskedelmi szarokon. van olyan haverom, aki szerint erdélyi mónikát nyilvánosan fejbe kellene lőni. élő adásban kivégezni. ahogyan az iszlám állam teszi. nyilván nem értek vele egyet, de értem, hogy mit akar mondani. a budapest belső kerületeinek értelmisége egy olyan mértékű gazdasági, kulturális, szociális rombolást végzett, hogy a zsidónegyedbe egy tigris tankkal kell bevonulni. nem azért, hogy bárkit is megöljünk. hanem azért, hogy egy társaság megértse, hogy egy generációnyi időre kimarad a dobásból. 20-25 évig nem kerülhet a főhatalom közelébe. ez a közakarat. de ezt a vidéken végbement szellemi és fizikai pusztítást nem lehet azonnal visszaállítani. bezárjuk a kárpát-medencét, és akkor valahogy csak összekalapálunk egy airbus-t. idáig ne lépjünk vissza.

kellenek olyan helyek az országban, ahol az a stratégia, hogy nemzeti és szomszédsági keretek között az európai unió és a világ piacait célozzák. és olyanok is amelyek szövetségi állami keretek között kormányzati programokat végrehajtva civilizált módon működnek.

2015.08.27. 21:27:11

@zipe moha:
mondj már egy konkrét dolgot, amit csinálni kellene. nem kell papolni a nemzetről. egy konkrét projektet.

zipe moha 2015.08.27. 21:58:49

@unionista᠍᠍:.. keretekből kiragadva egy szegmensre koncentrálva tekintettel a helyre és mennyiségre vázlatosan:

a liberalizmus gazdaságszervezési logikájából következően a kereskedelemre kulcs ...ezzel lehet felszállni erre kell koncentrálni... teteje tudja elkezdeni , és felhúzza az alját...

- bármit meg lehet venni és bármit el lehet adni eladni...
- a piacot 5 technikával lehet megszerezni,bármelyik működik.. koncentrált akarat és erőforrások esetén 2 év alatt 3 magyar "Aldi" hasít Európában...nyugaton-és keleten is...ezek a magyar termelők által gyártmányokat tolják, és hozzáférnek a kiskereskedelmi árréshez...amit visszaosztanak a kváz-szövetkezeti láncban..és itthon adóznak...az élelmiszer-szektor nyit...annak nyomán zárkózik fel a belföldi előállítású FMCG termékek gyártói...majd a melléküzemágak és családi manufaktúrák...a kulcs mindenhol a magyar kézben lévő kereskedelmi potenciál...

mutatok mást is.

a korlátolt felelősségű társasági forma Ügyvezetését szakmásítanám , ellátását jogosítványhoz!!! kötném...bárki elvégezhetné, és felsőfokú képzettséget eredményezne...

a külkereskedelmet szintén szakmásítanám: Külkereskedelmi szakmenedzsrek végezhetnék saját jogosítvánnyal...bárki elvégezhetné, felsőfokú végzettséget jelentene...

Ki gondolna ma már, hogy kresz -vizsga nélkül is lehet autót vezetni....pedig a gazdaság még inkább veszélyes üzem....

Kereskedelmi Akadémiát kellene alapítani...olyat aminek a világ a csodájára járna, mint ahogy Mátyás király Fekete seregére nézett.....mert pont az is lenne, (had)sereg...és ez csak a megnyitás!!!..erővel, dinamizmussal, praxissal...nem kell a német sem a zsidó...a magyar kell kizárólag ehhez..

zipe moha 2015.08.27. 22:02:14

mindent tudunk...( majdnem mindent)....mert eltanultuk...a tanuló idő lassan lejár...dönteni kell ...erre vagy arra..nekik vagy nekik...vagy magunknak

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.27. 22:11:58

@unionista᠍᠍:

"nem kell mindenhez csúcs technológia."

Ezt mondta Mao elvtárs is: a népi kohó mozgalom majd előállítja a Nagy Ugrás végbemenéséhez szükséges acélmennyiséget.

hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_ugr%C3%A1s#/media/File:Backyard_furnace4.jpg

"felnőtt egy generáció a való világon és a mónika show típusú kereskedelmi szarokon"

Úgy, úgy: Mao elvtárs is ostorozta a forradalom győzelme után kialakult "elpuhult" városi életmódot; ki is hajtotta falura a bürokratákat meg az értelmiséget (természetszerűleg nem az összeset).

"a zsidónegyedbe egy tigris tankkal kell bevonulni. nem azért, hogy bárkit is megöljünk. hanem azért, hogy egy társaság megértse"

A nem hiteles fenyegetés mihaszna; az csak olcsó szerepjáték. Ha nem vagy hajlandó meghúzni a ravaszt -- és ráadásul ezt közlöd előre -- akkor csak egy pojáca vagy amikor hadonászol a pisztollyal.

zipe moha 2015.08.27. 22:21:04

@neoteny: +1..:))"A nem hiteles fenyegetés mihaszna; az csak olcsó szerepjáték. Ha nem vagy hajlandó meghúzni a ravaszt -- és ráadásul ezt közlöd előre -- akkor csak egy pojáca vagy amikor hadonászol a pisztollyal. "

pamut 2015.08.27. 23:00:46

@kommenthelyett:
nem magamat értékelem túl, hanem téged le :) még pontosabban: te értékeled le magad ennyire.

Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.28. 07:59:11

@pamut: ez legyen a te bajod, én jól megvagyok :)
esetleg olvasd el Csizmadia Ervin remek kis írását a mandineren.
látod, a főnök zsigerből elfelejti a saját blogjának moderálási hitvallását is, csak mert kellemetlen számára az egyik leghűségesebb kommentelőjének még a dícsérete is, pompásan prezentálva az ő intoleranciáról való mélyebb értelmezését
bye

Lexa56 2015.08.28. 09:12:09

@unionista᠍᠍: idézlek: "ebben a felfogásban szlovákia, románia, ukrajna, szerbia egy része magyarország. egészen pontosan ezt kellene mondani: "magyaroroszág az, ami a magyaroké"." Ezt két oldalról lehet megközeíteni. Egy objektív és ebben az értelemben igazságos módon, meg egy reálpolitikai módon. Az objektív szemlélet alapján a történelmi Magyarországnak volt sok olyan területe, ahol alig volt magyar, vagy jelentéktelen kisebbségben éltek. Erre fordított viszonylatban a nacionalisták azt szokták modnani hogy "színmagyar" terület, de azt nem hogy "színszolvák" vagy "színszerb" stb. területek tartoztak Magyarországhoz. Mondod, hogy a Kárpát medencében élők életét a magyarok szervezték - ez bizonyos értelemben igaz a török megszállásig, de ez egy feurdálsi szervezés volt. Utána már minket is a Habsburgok szerveztek és ennek mi kb. úgy örültünk, mint az itteni egyéb nemzetiségek a mi szervező munkánknak. Akárhogy is, az 1848-as forradalmak idején ugyanazzal a mozdulattal tagadtuk meg nemzetiségeinktől azt, amit mi az osztrákoktól követeltünk. És még azt vártuk, hogy ezért szeressenek minket. A XIX. század a nacianlizmus időszaka volt (egy pszeudoo-vallásé) nálunk éppúgy, mint máshol. Ez valóságos őrületté fokozódott az első világháború kezdetére, és az őrjöngés maradt továbbra is. És itt jön a reálpolitikai szempont. Elvesztettünk egy háborút, sőt kettőt is. Tehát nemcsak hogy érzelmileg nem vágynak a vezetésünkre a körülöttünk lakó népek, a "kutúrfölényünkre" amit annyira szerettek emlegetni, hanem erőnk sincs rájuk kényszeríteni. Ha nagyon ugrálunk, a kis-antant ismét összeállhat. De azért csak ugráljunk nyugodtan.

2015.08.28. 09:37:18

@neoteny:
a zsidóságnak van egy evolúciós stratégiája. ők rendszerint egy kis elemszámmal rendelkező populáció. véletlen párkapcsolatokra és genetikai sodródásra alapoz. a céljuk a teljes kiválasztódás. az, hogy minden egyes példány a hatalomba emelődjön. ennek érdekében a közéletből bárkit kirekesztenek, aki bírálni merészeli őket. azokat is, akik az elveiket nem követik. ezt ugyanolyan inkvizíciós jelleggel teszik, mint anno a keresztények. ha a tolerancia nevében hirdetett intolerancia és totális inkonzisztencia a belpolitikában sikertelen, akkor a politikai ellenfeleiket és az országot próbálják a világban lejáratni. jön az, hogy felszámolták a demokráciát. ami azt jelenti, hogy valamelyest kiszorultak a hatalomból. ezért vissza kell állítani a korábbi köztársaságot. ha az ország külpolitika lejáratás is sikertelen, akkor gazdasági értelemben próbálják meg összeroppantani. a gazdaságot próbálják meg elszigetelni. fiskális és monetáris hóhérkodással próbálkoznak. ha ez sem jön be, akkor az etnikai összetétel megváltoztatásával. migránsok betelepítésével. genetikai vándorlással. ha ez sem sikerül, akkor vagy felszámolják a demokráciát, és bevállalják a polgárháborút, vagy ha nem, akkor ők vándorolnak el.

csakhogy azt is gondolom, hogy ezzel valójában nincs probléma ha a helyi zsidóság többsége természettudományos műveltséggel rendelkezik. mert akkor ez a kényszerpálya fejlődést eredményez. ebben az esetben a zsidóság termékeny. csak a budapesti csoport nem ilyen. ezt részben megölte a laricsev. a ruszki matek. ami annyira nem ment a zsidóknak. mert a matek sem teljesen univerzális. csak annak fogadjuk el. azok a zsidók, akik természettudományos tehetséggel rendelkeztek többségében elvándoroltak. és budapesten egy közéleti értelemben kifejezetten buta zsidó újhullám maradt. és ők ugyanolyan hatalmi pozíciókat követelnek maguknak, mint az elődeik. hetenként alakul meg egy újabb csoportosulás, amelyik azt mondja, hogy majd ők veszik át a hatalmat. csak vonuljon be a nato/imf/us. ők lennének a helytartóik. erre mondom azt, hogy egy tigris tankkal kellene bevonulni. azért, hogy értsék, hogy miről van szó.

a zsidóság hitközségekbe szervezése lenne a civilizált endlösung. azért, mert ez megengedi, hogy létrejöjjenek a zsidó és zsidóbarát szellemi műhelyek. és abból szervezve globális hálózatot alkothatnak. segíthetik a városokat és városkörnyéket, a vidéket a globális gazdaságba és a kultúrába bekapcsolni. csak ezt a megoldást a budapesti zsidóság nem fogadja el. ők azt mondják, hogy a csángóföldi nénikét is rekesszék ki a közéletből, mert énekelt a magyar szigeten. ahol fasiszták is voltak. de a szigeten is voltak fasiszták. na persze, értem, hogy a magyar sziget kifejezetten fasiszta. de egy másik interpretációban nemzeti hagyományőrző. a csángó nénike annak dünnyögél, aki meghallgatja. a kecskéknek is. csak ezt a budapesti zsidóság többsége nem érti. ebből következően marad a kivándorlás. és minden olyan keresztény számára ez a pálya, aki mellettük áll. vagy ténylegesen felszámolják a demokráciát. de annak a következményei beláthatatlanok.

zipe moha 2015.08.28. 09:38:30

@Lexa56: +1... pontosan így van ...és nem sajnos...ezzel a kis lokalitással kell kezdeni egy jó dolgot, ami kívánatos lesz és hanyat -homlok csatlakoznak a ma szintén sikertelen nemzetrészek....

az viszont nem pálya, hogy bármi kis eredmény előáll már toljuk is ki a németekhez...veszteségkeletkeztető-cser formájában....ez lenne az amihez csatlakozni kellene a környező lokalitásoknak???...ehhez még mi magyarok sem csatlakozunk...inkább visszafogjuk a termelést-beruházást ( a veszteség-képzést) vagy elmegyünk...zsákmányország, vagy nem zsákmányország???...követendő, kívánatos minta ( mint ma nekünk az osztrákok, németek) vagy szerencsétlenségében lassan már csak Bulgáriához mérhető lokalítás....???

és ha zsákmányország mert erőtlen , mert kontraszelektív mert, önbizalom hiányos mert.....akkor mindegy ki zsákol ki...

zipe moha 2015.08.28. 09:52:39

@unionista᠍᠍: ...amit nem látsz világosan: akár a neoliberális vonal diktál, akár a nacionalista...ez az ország kiürül!

A jövő megtekinthető, Bulgáriában vagy inkább Örményországban....ahol a valamikori 10 millió emberből 3 millió van már csak otthon...

Ez csak nekünk magyaroknak probléma, az vonalaknak nem...majd betelepítenek szíreket, vagy épp másokat a helyünkre...

A magyar történelemben hány olyan esetet ismersz amikor az uralkodó osztály politikájának következtében elnéptelenedett ez az ország....majd szépen feltöltötték lakosokkal, teherhordókkal...és ment minden tovább...olvass utána és számold össze...a neoliberalizmus és a nacionalizmus ...mint anya és gyermeke hatásait tekintve épp egy oldalon áll ...furcsa , ugye...a hatásuk a fentiek...

2015.08.28. 10:13:22

@Lexa56:
a kárpátmedencében éltek ősmagyarok, ősszlávok, őscigányok és vélhetően kevés számban őszsidók és őskeresztények is. ezek a népek összekeveredtek valamelyest. de nem azért teljesen. ebből egy többnyelvű kultúra jött létre. több nemzet és több nemzetiség él egymás mellett. és a kárpát-medence vallásában is elég sokszínű. de ebben a közegben többsége mégis csak a magyaroknak van. és ha valaki azt mondja, hogy a római katolikusoknak, akkor nem ortodox nemzeti kereszténységet kell hirdetni. és meglátjuk, hogy hányan maradnak kifejezetten rómaiak. és jelzem a nem ortodox nemzeti kereszténységbe a szlovákok és horvátok is belemennének. a románok meg már ugye ortodox nemzeti keresztények. a kárpát-medencében magyar többség van. azzal együtt, hogy a felvidéken szlovák, káprátalján ruszin, erdélyben román, a délvidéken szerb, a kapcsolódó tengermelléken horvát többség van. az alpokalján pedig osztrák. ezt senki sem vitatja. de a kárpát-medence egészét tekintve mégis csak többségi magyar. relatív többség létezik. és abszolút többség sem elképzelhetetlen. de ezek egymást metsző kultúrkörök. attól, hogy van egy nagy-magyar, létezhet nagy-morva (cseh-szlovák), nagy-román, vagy nagy-szerb. tehát azt senki sem vitatja, hogy szomszédsági politikát kell folytatni. és mivel a kárpát-medence tágabb értelemben a duna-régió ezért szükség van szövetségi politikára. ezért ebbe be kell vonni a dél-német nyelvterületet. de ez mind a környezeti alkalmazkodásra épít. tehát nem azért kell bevonni a bajorokat és svábokat, mert ők a jók. hanem mert ők élnek ebben a régióban. a kelet-szászokat azért, mert genetikailag közel állnak hozzánk. németországban ott van jelen legnagyobb számban a kelet-európai eredet, ami a magyarokat is jellemzi. és egyébként a svábok evolúciós értelemben rokonok az őseurázsiai csoporttal. ezért vannak együtt a jobbikban. értem persze, hogy ez a zsidó és a keresztény kultúrát háttérbe szorítja. most azt játsszuk, hogy ez a magát kiválasztottnak mondó csoportosulások üres lózungokkal próbálja a főhatalmat megszerezni. folyamatosan ideológiai vitákat kell vívni arról, hogy most akkor teljesen nyitott, vagy teljesen zárt gazdaság kellene, stb. a konkrét megoldási javaslatokról kellene vitázni. nem kell a világegyetemet megváltani. meg van váltva. ez a vallás alapja. jó reggelt kívánok.

Lexa56 2015.08.28. 10:20:00

@unionista᠍᠍: ezzel így nagyrészt egyetértek

2015.08.28. 10:35:18

@zipe moha:
ide figyelj. a magyarok többsége, a többségi magyarok valamiféle nacionalizmust támogatnak. ha ez nem ortodox nacionalizmus, hanem szimplán nemzeti érzület, akkor ez különösebben nem zavarja a szomszédos népeket. a románokat se. nyíregyháza és szatmárnémeti, debrecen és nagyvárad, békéscsaba és arad képes lenne együttműködni. ez a zsidókeresztényeknek nem tetszik. mert ők ebből könnyen kiszorulhatnak. és magyarázzák, hogy senki se hirdessen nacionalizmust. hirdessék a nacionalizmust a magyarok és a szerbek is. ebből lehet többségi magyar, kisebbségi szerb nagy-szeged (aminek része hódmezővásárhely, makó, zenta, szabadka és pusztaszer). és lesz egy többségi szerb kisebbségi magyar újvidék. egyesített bácska-bačka. de ha akarják tekintsenek úgy csongrádra, hogy az crna grad. és csanád nekik legyen čanad. értem, hogy te ezt patiotizmusnak és lokálpatriotizmusnak mondod. de ez lényegében nacionalizmus csak reálpolitikával egybekapcsolva. tehát nem valamilyen totális ideológiaként értelmezve. de semmit sem lehet totálisan értelmezni. a liberalizmust se, a konzervatizmust, semmit. a kommunizmus kommunitárius eszmeként rendben van. a szocializmus is szocialisztikus módon. de a totális humanizmus is egy hülyeség. mert az kiszorítja a valós megoldásokat. magyarországon a humán értelmiség kiszorította a reált a közéletből. azzal, hogy senki se akarja megmondani, hogy mégis mit kellene csinálni, mert jönnek az idegen multik és azok megmondják. és most akkor a nép a cigány vezérkultúra után kényszerűségből a leghülyébb fasisztákat is kénytelen megválasztani azért, hogy ezt a csoportosulást szétzavarja.

egyetmondok 2015.08.28. 11:02:35

@unionista᠍᠍:
De hát nem mondják ezek a fránya multik unionista, hogy mit kéne csinálni. Majd bolondok lesznek a saját elemi érdekeikkel szemben elmagyarázni itt, hogy pl. hogyan is lehetnénk mi az ő versenytársaik.

Nincsen tehát a multik által semmi ránk kényszerített akármicsoda se,de semmi ebben az országban, ergo kényszer sincsen,de semmi,hogy a magyar többség valami cigány vagy fasiszta vezérkultuszra szavazzon.

A magyar többség,ha így szavaz, megjegyzem szerintem nem igy szavaz,hiszen pl. a 2010 utáni Orbán és a 2010 előtti Orbán két kompletten külön világ, de legyen a kedvedért, hogy így szavaz,azt azért teszi,mert a hozzád hasonlók,bár másról sem papolnak,mint autonómiákról, önkormányzásokról,szabadságról,semmi mást nem ajánlanak, mint a vezérkultuszt.
Itt egyelőre unionista a hozzád hasonló gondolatokkal előjövők viszik a prímet a közösségben,s nekik van a legszarabb véleményük a többségi magyarokról,nem a holmi nyugati idegeneknek.

zipe moha 2015.08.28. 11:09:54

@unionista᠍᠍: ...a patrióta szereti az övéit, és nem veti meg az idegeneket sem...mert versenyez velük...és ha lehaladja őket elszerzi tőlük azt ami addig az övék volt...

a nacionalista magát szereti, és gyűlöli az idegeneket...mert versenyképtelen sem szerezni sem megtartani nem tud...ez sz a zsigeri félelem ami agresszívvá teszi...

lássuk be ez azért jelentős különbség...mielőtt még egyenlőségjelet tennél..

2015.08.28. 16:34:31

@zipe moha:
sanyi haverom azt mondja: ide figyeljél komám. ha egy lágerbe bezárnák a zsidókat és a keresztényeket (ilyenkor hozzáteszem, hogy "csak úgy képzeletben"), akkor nagyjából egy hét alatt éhen halnának. azért, mert túl sok mindenhez nem értenek. szóval ha csak azokat, aki natív sémi és szemita összezárnák a keresztényekkel, akkor mi lenne? a köznép azt mondja, hogy így lehetnénk végre azok, akik vagyunk valójában. így fejlődhetnénk a magunk módján. ha ezt a semmirekellő társaságot valahogy hitközségekbe zárnánk. nem arról van szó, hogy a népek az idegeneket gyűlölik. egyfélét. abból sem mindet. de egyfélét mégiscsak.

Lexa56 2015.08.28. 17:27:39

@unionista᠍᠍: kedvesem, jobb ha tőlem tudod meg, a népek Istent gyűlölik. Ha nem így lenne, nem kellett volna Jézusnak meghalnia és nem lett volna szükség a megváltásra. És üdvözlöm Sanyi haverodat.

2015.08.28. 18:30:16

@Lexa56:
a népek többsége sok mindent gyűlöl, de az istent nem nagyon.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.28. 18:51:04

@unionista᠍᠍:

"sanyi haverom azt mondja: ide figyeljél komám. ha egy lágerbe bezárnák a zsidókat és a keresztényeket (ilyenkor hozzáteszem, hogy "csak úgy képzeletben"), akkor nagyjából egy hét alatt éhen halnának. azért, mert túl sok mindenhez nem értenek. szóval ha csak azokat, aki natív sémi és szemita összezárnák a keresztényekkel, akkor mi lenne? a köznép azt mondja, hogy így lehetnénk végre azok, akik vagyunk valójában. így fejlődhetnénk a magunk módján."

Azzal kezded hogy Sanyi mit mond, aztán arra váltasz hogy a köznép mit mond. Vagyis a köznép egy féleszű alkoholista?

tamas11 2015.08.28. 18:57:27

@neoteny:
Sanyi csak egy kitalált személy, vagy ha létezik is, arra való, hogy unionista az ő szájába adja a kulturális beágyazottságokból kiszakítandó hangzatos felütéseit.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.28. 19:03:38

@tamas11:

"Sanyi csak egy kitalált személy"

Világos; Irmuska néni is az. De Sanyi mint egy féleszű ivócimbora lett leírva korábban unionista által. Ha azt, amit "Sanyi mond" egy az egyben átviszi abba amit "a köznép mond", akkor Sanyi tulajdonságait is át kell vinnie "a köznépre": akkor "a köznép" is egy féleszű alkoholista.

Lexa56 2015.08.28. 19:10:10

@unionista᠍᠍: a maga alkotta isteneket nem annyira gyűlöli. (A másik népét esetleg). Az igazit viszont igen.
Jn 7,7
Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl; mert én bizonyságot teszek felőle, hogy az ő cselekedetei gonoszak.
Jn 15
18.
Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.
19.
Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.
20.
Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
21.
De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, a ki küldött engem.
22.
Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.
23.
A ki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.
24.
Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.
25.
De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, a mely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.

zipe moha 2015.08.28. 19:56:06

@unionista᠍᠍: ....a sanyi haverod fél, már régóta fél...és egyre jobban fél...attól fél , hogy nem tud szerezni mert sem nyelvet nem beszél, sem nem nincs országos protekciós haverja aki neki is kifojajatná a köz-zsét...sem nem rakétamérnök....látja viszont, hogy körülötte hogyan járnak az emberek...akik nem földalapuból, áfából vagy uram-bátyám statuszból élnek....sanyi újabban attól fél, hogy az sem marad meg neki amit eddig összeszedett.....ettől dühös sanyi és egy szer azt mondták neki, hogy minderről a zsidók tehetnek ( cigányok ,a németek, a szírek, a sziriusziak)....sanyi 1 db zsidó embert sem ismer személyesen!!!...de gyűlölni megtanult a fókuszát csak forgatni kell....gyűlölje akkor inkább a tehetetlenséget és azokat akik szolgaként tartják lenyomva...ezek isten bizony nem a zsidók ...leginkább magyarok...még leginkább nincs is nemzetük...persze zászlóba vannak öltözve,hja, kérem ha csak az számít amit az a könnyen becsapható szem lát....akkor világos..:)

zipe moha 2015.08.28. 20:03:09

@unionista᠍᠍: ..szóval kell egy Terv és Jó hír...amiben sanyi is meglátja a saját prosperáló jövőjét...magyarán az a terv ér valamit ami sanyiig le van bontva...és akkor sannyi energiáit önként és vidáman építésre fordítja majd...de előbb viszont bontani kell, csak nem mindegy mit és kit...ha semmi nem változik utána akkor csak vircsaft volt....végül a leglényegesebb a miért a cél maga..sanyi nem áll oda bármihez akkor inkább elüldögél a megyfa alatt...:)

zipe moha 2015.08.28. 20:25:08

..sanyi nem áll oda bármihez akkor inkább elüldögél a meggyfa alatt...:) ...viszont egy Államférfinak odaadja mindenét...a pénzét , a lelkesedését, még az életét is...ezért szeretni való a sanyi, mert nagy szíve van alapból, nagyvonalú és bőkezűen adakozó ember lakik benne...aki semmijét nem sajnálja, az arra érdemestől...

ezért is féltem ( kicsit) orbánt, mert ezek az emberek a szívükön hordozták...miközben a Varázsló csak hipnotizálta a mariókat...ha felébrednek (ami nagyon nehéz ugyan)orkán erejű lesz az eszmélés....

csak a teljes state capture és az összes média manipuláció együttes használata jelent átmeneti menedéket a politikai osztálynak.....átmenetit akkor is csak....

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.08.28. 21:41:40

@kommenthelyett: Szánalmas, hogy ellopják az orrotok előtt az országot, és nem látjátok.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.08.28. 21:43:16

@kommenthelyett: Nem jó helyeket olvasol. Nagyon sok helyen nincs más, csak a királyi (és 80 milliárd megy rá évente), most tették át kötelezően az első négy helyre a csatornakiosztásban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.08.28. 21:43:54

@unionista᠍᠍: És az, hogy hol lép fel, az független attól, hogy milyen ember. Gratulálok.

2015.08.28. 22:35:06

@Kuviklacz:
aki náciknak énekelt az csak náci lehet. esetleg, aki látott már nácit az is náci.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.29. 04:52:00

@unionista᠍᠍:

"aki náciknak énekelt az csak náci lehet"

aki náciknak is akar énekelni meg zsidóknak is az mohó. még az is lehet hogy kamatos kamatra adja ki a pénzét.

bétaverzió 2015.08.29. 07:09:50

@neoteny: Figyelmedbe ajánlom Szabó István ügynök/besúgó témába vágó, Oscar-díjas filmjét és életét.

Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.29. 12:31:49

@unionista᠍᠍: 'aki látott már nácit az is náci.'

sőt, aki csak gondol egy nácira, már annak is jobb lenne ha levágná az akármijét, különben nem megy be a liberális demokráciába.

:))

2015.08.29. 15:35:53

@neoteny:
ez a nénike népdalénekes, és mellette keramikus. ilyeneket állít elő.
www.erdelyhon.hu/Fellepok/39-PetrasM/PetrasMaria-Kiall3.jpg
felteszem abból van jelentős jövedelme, hogy valaki azt mondja neki: mária kellene egy ilyen szentistvános vagy szenlászlós minek hívják ezt a nappaliba. vagy valami szűzmária kisisten. mert van akinek ez jön be. reformált hitű vagyok. ebből következően nem rakom tele a szobát szent képekkel. de egy ilyen királyos sorozatot elfogadnék. erre nyilván kereslet. de kell még valami marketing ahhoz, hogy ezt el lehessen adni. és ennek érdekében énekel. fellép, ahová hívják. ha a "nácik" hívják, akkor oda megy el. ha a "libsik", akkor oda. végtére is ez így normális a piacgazdaság szemszögéből. és lehetne mondani, hogy nem kell ezeket feltétlen összeütköztetni. de mégis valaki azt mondja, hogy ez a nénike fellépett a magyar szigeten, akkor ne léphessen fel a zsidó fesztiválon, és sehol se. mert náci. szerintem ez abszurditás.

az orosz mussorgsky írt egy zongoradarabot. és a francia ravel megcsinálta a zenekari változatát. élvezettel hallgatom meg solti vezényletével és azt is, ahogy magyarázza a tételeket.
www.youtube.com/watch?v=rDEaEJXMKuA
de nem gondolom, hogy a világ minden részletét nemzetközivé kell tenni. mondjuk a kukoricagyártásról azt gondolom, hogy az lehetne nemzeti kézben. úgy általában a gabonatermesztés. és ezt azért gondolom, mert a búza eredendően egyszikű, zárvatermő növény. és úgy gondolom, hogy elsődlegesen ehhez igazodjunk. a csonthéjas gyümölcsök is zárvatermők. de azok már kétszikűek. a feldolgozásba vagy az értékesítésbe bevonható egy szövetséges. mert kétszikű. de zártan termelik. tehát a természetnek van valamilyen rendje, amit követni kellene. a mezőgazdaságban kövessük ezt a bio logikát. de ehhez át kell strukturálni a a tulajdonosi viszonyokat. mert akik kialakították a gazdálkodás szerkezetét azokat ez a paraszti észjárás nem érdekelte.

értem persze, hogy te erre azt mondod, hogy mert ez egy hülyeség. gmo növények sokkal fejlettebbek. ha egy állatot oltunk egy növénybe, akkor úgy növekszik, mint a gomba. és ebből következően általában bővebb termést nyújt. a növénynemesítés környezeti alkalmazkodást jelent. az adott földterület és az adott növényféleség együtteséből a legjobbat hozzuk ki. és nem úgy általában a földből. ugye világos, hogy mi a különbség. az egyik egyféle generikus, a másik sokféle genetikus mintázatot ad. az első azért lesz egyféle, mert a legjobb gmo kiszorítja az összes többit. de ha a fajtákat élőhelyhez kötjük, akkor a piacon a verseny mellett megmarad a sokféleség. ugye világos.

értem persze, hogy a zsidók stratégiája az első. a parasztoké a második. ez teljesen nyilvánvaló. ez a kettő nem téveszthető össze. függetlenül attól, hogy van amelyik zsidó a parasztok oldalára áll. azok csak nagyon ritkán natív sémik. de nem azt állítom, hogy gmo megoldás feltétlen rossz, vagy gonosz. hanem azt, hogy arra akkor és ott van szükség ahol a föld elsivatagosodott, de azt a területet mégis be akarjuk népesíteni valamiért. és semmiféle növényi kultúra nem terem meg csak a gmo. magyarország és a kárpát-medence nem ilyen. ebből következően szerintem helyes, hogy az alaptörvény ezt kimondja. egyébként az lmp többek között ezért húz jobbra. de ők sem értik a paraszti logikát. az egyszikű, kétszikű zárva/nyitvatermelésről. de nem azt gondolom, hogy ez egy univerzális filozófia. szerintem olyan nem létezik. és egyik közgazdaságtan sem univerzális. a matematika (látszólag talán) igen, de még az sem. maga a logika sem. a ruszki professzorom elmondta, hogy mi az elsőrendű "lógyika" megalapozása. mi a "pregyikátumkalkulus". de világos volt, hogy ez egyféle megalapozás. lehetne máshogy is. de ugyanígy van a halmazelmélettel. tehát még a matematikában is a "naiv" gondolkodás szintjén létezik egyöntetűség. nekem úgy tűnik, hogy a felsőbb és az alsóbb (mélyebb) matek evolúciós ágakhoz köthető. és van egy tippem, hogy gyengén vagy erősen az anyai és apai ágú öröklésmenettel függ össze. ezért van "ruszki", "francia" és "zsidó" matek. de ezek nem ellentétei egymásnak. ahogyan mussorsky, ravel és solti sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.29. 19:09:06

@unionista᠍᠍:

"végtére is ez így normális a piacgazdaság szemszögéből"

Így igaz.

"de mégis valaki azt mondja, hogy ez a nénike fellépett a magyar szigeten, akkor ne léphessen fel a zsidó fesztiválon"

Ha az a 'valaki' a Zsidó Kulturális Fesztivál szervezője, akkor minden joga megvan arra hogy bárkinek "azt mondja" hogy ne lépjen fel a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Azzal, hogy nem köt vele szerződést.

Ennyike.

"azt állítom, hogy [...] hogy arra akkor és ott van szükség"

Azt hogy neked mire van szükséged, te döntöd el. Hogy másnak mire van szüksége, azt meg ő dönti el. Állíthatsz amit akarsz; de az akaratodat nem kényszerítheted rá a másik -- szabad -- emberre.

Ami pedig a gabonafélék nemesítését illeti: szólj majd amikor milliárdok életét mentetted meg a munkáddal.

en.wikipedia.org/wiki/Norman_Borlaug

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.08.29. 20:13:44

@unionista᠍᠍: Először pontos és cáfolhatatlan definícióját kérem a nácinak. Aztán meg lehet mindent beszélni.

2015.08.29. 20:32:47

@neoteny:
nem a jogról van szó, hanem a politikáról. a fővárosi zsidóságnak minden joga meg van ahhoz, hogy ezt a csángóföldi nénike fellépését megtiltság ott, ahol többségük van. a zsidó kulturális fesztivál nyilván ilyen. meg is teszik. ez eddig oké. fellép a zsidó és zsidóbarát értelmiség. és innen pertás máriát kibasszák, mint macskát szarni. azért, mert náci. és az a náci, akit a budapesti zsidóság többségi alapon annak nevez. a kocsma népe erre azt mondja, hogy ha ez ellen tiltakozni nem lehet, akkor ugyanez a jog a budapesti zsidósággal szemben is létezik. és ebből lesz egy kulturális ütközés. egyáltalán nem tapsolok ennek. hanem azt mondom, hogy ennek a zéró összegű hatalmi játszmának lesz kimenetele. lehet, hogy a falusi parasztok fognak még inkább kiszorulni hatalomból. de az is lehet, hogy az őket megvető fővárosi zsidóság és zsidóbarát értelmiség. majd kiderül.

ami a gmo-t illeti. az alaptörvény része, hogy magyarország gmo mentes övezet.

Magyarország Alaptörvénye, XX. cikk:
(1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
(2) Az (1) bekezdés szerinti jog érvényesülését Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal, az egészséges élelmiszerekhez és az ivóvízhez való hozzáférés biztosításával, a munkavédelem és az egészségügyi ellátás megszervezésével, a sportolás és a rendszeres testedzés támogatásával, valamint a környezet védelmének biztosításával segíti elő.

a pkp-val szerezzetek alkotmányos többséget és változtassátok meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.29. 21:10:06

@unionista᠍᠍:

"a kocsma népe erre azt mondja, hogy ha ez ellen tiltakozni nem lehet, akkor ugyanez a jog a budapesti zsidósággal szemben is létezik"

Valóban: senki nem kényszerítheti a Magyar Sziget rendezőit hogy szerződést kössenek a Budapest Klezmer Band-al hogy azok fellépjenek náluk.

"genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal"

Minden nemesített élőlény genetikailag módosított: a nemesítés épp' azt a folyamatot jelenti hogy kiválasztják azokat a fenotípusokat amelyekben a kívánt gének (allélek) vannak jelen. A "genetikailag nem módosított" élőlény a vadon termő változat (wild variety).

"szerezzetek alkotmányos többséget és változtassátok meg"

Fölösleges: majd kilobbizzák a "nemesek" amikor az áll majd az érdekükben.

Egyébként pedig mintha arról értekeztél volna korábban hogy "a többség" nem azért választotta meg a kormányzatot hogy alkotmányozzanak ... ;-)

pamut 2015.08.31. 23:04:51

@Gerő Zoli a barátom volt:

ha te jól elvagy azzal hogy ilyen mélyre értékeled le magad akkor sajnállak az önmagaddal szembeni igénytelenségért, bár nem lep meg, belefér a képbe amit eddig mutattál magadról. ez már nem is szegénységi bizonyítvány hanem mélyszegénységi.
az meg milyen már hogy több nickkel bohóckodsz, lol. gondolom több tucattal zsonglőrködsz...

Gerő Zoli a barátom 2015.08.31. 23:32:48

@pamut: gondolom a bloggertulaj meg előveszi a az argumentum ad hominem varázspálcikáját ... vagy nem
hol volt hol nemvolt ...
szelavi
túl komolyan veszitek a kommenteket, mondta kinevezett mentorom, és jól láttta

Gerő Zoli a barátom 2015.09.01. 00:08:54

@neoteny: 'Minden nemesített élőlény genetikailag módosított'

hát persze, legalábbis önöknél.
OMG, ahogy legkedvesebb bloggerem mondta vala

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.01. 00:51:55

@Gerő Zoli a barátom:

Eszed mint a lefejezett porcelánkutyának ... :)

Gerő Zoli a barátom 2015.09.01. 07:49:38

@neoteny: inkább legyek, mint egy genetikailag módosított neoteny
a szemzés mint gmo ...

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.01. 08:08:35

@Gerő Zoli a barátom:

Ezek a dolgok meghaladják a te kognitív képességeidet. Menj dolgozni, mert el kell látnod a 15 családtagodat.

Gerő Zoli a barátom 2015.09.01. 08:23:12

@neoteny: harmada éppen, és egyik sem gmo-s
mi magunktól is tudtuk, a konzervatív metodusnál nincs progresszívabb
ha ennyire érdekli a kognitív terápia, én bíztatnám ha pesten jár jelentkezzen be P.Dóra asszony intézetébe, ha van tb-je még fizetnie sem kell, fóbiakezelésben menők

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.01. 08:35:18

@Gerő Zoli a barátom:

"harmada éppen"

Múltkor még 15-ről szólt a fáma.

Glossary

Genetically Modified:

An organism, such as a plant, animal or bacterium, is considered genetically modified if its genetic material has been altered through any method, including conventional breeding. A "GMO" is a genetically modified organism.

Genetically Engineered:

An organism is considered genetically engineered if it was genetically modified using techniques that permit the direct transfer or removal of genes in that organism. Such techniques are also called recombinant DNA or rDNA techniques.

www.hc-sc.gc.ca/sr-sr/pubs/biotech/reg_gen_mod-eng.php

Gerő Zoli a barátom 2015.09.01. 09:39:31

@neoteny: tőlem ugyan nem olvashatott ilyet, de a segítő hivatás szemlélete tőlem sem áll távol

www.youtube.com/watch?v=Hka8-h5m8yU

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.01. 09:52:33

@Gerő Zoli a barátom:

"tőlem ugyan nem olvashatott ilyet"

Mivel neked számos blog.hu-s manifesztációd van, bizony olvas(hat)tam ilyet.

Fóbiád miatt benézted a genetikailag módosított élőlények fogalmát; nyugodtan elmehetsz az általad olyan jónak tartott kezelésre. Mert neked van kiváló magyar eü biztosításod. :)

Gerő Zoli a barátom 2015.09.01. 10:21:01

@neoteny: kénytelen voltam rövidebbre vágni a nevemet, talán már kilógott egy táblázatból
volt , nem volt

ön a szokásos módszerével összekeveri a természetes módosulásokat, a nemesítők szempontjai szerinti kiválogatással létrehozott jobb paraméterekkel rendelkező haszonnövényeket, állatokat a célzott, művi beavatkozással tudatosan végzett génmódosításokkal.

ön is tudja nyilván, miért akarja a föld konzervatívabb, józanabb nagyobbik része gmo-mentes gazdálkodást
a gmo-fóbiámról inkább beszélgetnék a néhány kertészmérnök barátommal, vagy ép az egyetem egyik adjunktusával, nem mintha ez érv lehetne

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.01. 10:46:42

@Gerő Zoli a barátom:

"ön a szokásos módszerével összekeveri a természetes módosulásokat, a nemesítők szempontjai szerinti kiválogatással létrehozott jobb paraméterekkel rendelkező haszonnövényeket, állatokat"

Amelyek genetikailag módosítottak.

"a célzott, művi beavatkozással tudatosan végzett génmódosításokkal"

Amelyek egy partikuláris technológiával genetikailag módosítottak.

Ahogy ezt szépen elmagyarázza a kanadai Egészségügyi Minisztérium linkelt oldala ill. az onnan származó idézet.

"miért akarja a föld konzervatívabb, józanabb nagyobbik része gmo-mentes gazdálkodást"

Senki sincsen arra kényszerítve hogy bármilyen magot vessen vagy bármilyen állatokat neveljen. Senki sincs arra kényszerítve hogy bármilyen agrárterméket ill. abból származó élelmiszert fogyasszon.

Észak-Amerikában rengeteg "organikus" terméket lehet kapni: a fogyasztónak bőséges választéka van. Ezek a termékek általában drágábbak is mint a "nem organikus" termékek: a fogyasztó dönti el, hogy melyiket preferálja. _Ez_ a szabadság, nem az hogy törvényes úton tiltva van a "nem organikus" termékek termelése és/vagy forgalmazása.

A kanadai Egészségügyi Minisztérium minden élelmiszert "bevizsgál", bármilyen módon is lettek azok alapanyagai genetikailag módosítva (beleértve a hagyományos nemesítési eljárásokat). Így próbálják védeni a fogyasztók egészségét, nem úgy hogy egyszerűen betiltják a "nem organikus" eredetű élelmiszereket, ill. az azok forrásául szolgáló agrártermékek termesztését. És még nem volt hír arról hogy "nem organikus" élelmiszerek miatt három füle nőtt volna egy kanadai gyereknek. De még csak amerikainak sem.

A józanság épp' nem az hogy fóbiásan tiltják a "nem organikus" agrártermékek termesztését (vagy tenyésztését), hanem az hogy a tudományos fejlődés nyújtotta lehetőségeket felhasználják -- miután ugyanolyan tudományos módszerek alkalmazásával történő ellenőrzésnek vetik alá.
süti beállítások módosítása