1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.24. 12:10 HaFr

Németh Szilárd (népvándorlásbiztos) és a gepidák találkozása az MTV-n

Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán szerdán. Hozzátette: akiknél azonban a fő motiváció gazdasági eredetű, akik a jobb élet érdekében indulnak el, azok nem menekültek. Németh Szilárd úgy fogalmazott: a most zajló bevándorlás már gyakorlatilag egy népvándorlás, hiszen több millióan indultak el Európa felé.(MTI)

A kiváló Németh, aki a mostan már éppen leállítandó, de eddig is közpénzen refinanszírozott -- mert önkormányzatilag kezelhetetlen -- víz-, szemét, kéményseprés stb. (mindközönségesen a Nemzeti Rezsi, úgy is mint a Tökéletes Választási Fegyver, a.k.a. Szemfényvesztés) biztosa volt eleddig, utána pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elhappolta a birkózó szövetség elnökségét az eddigi elnök olimpiai bajnok elől, ma népvándorlás ügyben szakért. Helyes. Már csak ő hiányzott. Persze amolyan plagizátor szakértő ő is -- amely mesterség az eredeti értelmében sem ismeretlen a Fidesz legmagasabb berkeiben --, hiszen előtte már éppen nyolcan mozdultak rá a "népvándorlásra" mint kulcsszóra, ezzel is kiemelve Magyarország (konkrétan Orbán úr) drámai szerepét az történelem Történelem eztán következő mindent eldöntő fordulatában.

A népvándorlásról az jut a minimálisan művelt TV-néző eszébe is, hogy egy, ott nagy erők mozdultak meg, kettő, nagyon marcona alakok mozdultak meg, és három -- a legutóbbi során alakult ki Európa mai genetikai arculata. (Ja, ez utóbbi nem jut mindenkinek eszébe.) Ha nem tévedek, kicsit megkésve, még mi is ennek keretében vetődtünk e tájra. Szóval, csak mondani akarnám a rezsibiztos (birkózó- és népvándorlásbiztos) úrnak, hogy ha népvándorlásnak nevez valamit, abból mi -- legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján -- nem jöhetünk ki jól. Akkor mi valószínűleg el leszünk söpörve. Tehát ne fesse az ördögöt, bármennyi plusz szavazat is néz ki, mert ha tényleg megindul az ár, akkor Németh úr úgy fog elsüllyedni a kerítéssel együtt, hogy nem is emlékszünk majd rá, hogy voltak-e.

Egyébként meg az úrnak nyilván fogalma sincs semmiről, akárcsak azoknak, akiket papagáj üzemmódba állított a főnökük. Fogalmunk sincs ebben a pillanatban, hogy ami most folyik, az ténylegesen mennyivel népvándorlásabb a 70'es évektől zajló török, az utána kezdődött kínai, vagy a tíz éve zajló kelet-európai eredetű migrációnál (csak Európáról beszélve), amelyekben valóban milliók (értsd: sok milliók) mozdultak meg, és telepedtek le Nyugat-Európában (nem éppen virtigli "keresztények") akár véglegesen, akár egy eperszezon erejéig. De Németh urat nem azért tartjuk, hogy konkrétan bármihez is értsen. Őt azért tartjuk, hogy a "közszolgálati" média fel tudjon mutatni beszélni bármikor kész megbízható embereket, meg egy picit azért is, hogy ne mindenütt a nagy Őt kelljen látnunk. Aki éppen a Történelmet igazítja.

Európa -- ha nem éppen romokban, de -- rosszul fest. Junckert inkább nem kellett volna. Amihez -- rendszerint amerikai koprodukcióban -- nyúlunk (Líbiában, Egyiptomban, a Közel-Keleten, Ukrajnában stb.), abból vér, gyom és gaz hajt ki. A pénzügyi rendszert egy óvodás is kitalálhatta volna, a bürokráciát lassan egy bolsi pártállam is megirigyelhetné, a GDP-t meg majd a következő évszázadban kezdjük el masszírozni, ha ráérünk. A csónakos emberek elkeseredettek, Eritrea nem lesz jobb hely még egy darabig, és akár még szükségünk is lehet a kerítésekre. Ez mind igaz -- de értse meg a hazai slepp, ez a belátás meg még több tucat egy cseppet sem fogja jobb színben feltüntetni a magyar martalóc rezsimet. Soha. Semmilyen körülmények között. Az egész Európát ellepheti a Boko Haram, az Orbán-rendszer attól egy fikarcnyival sem lesz tisztességesebb.

Egyébként, ha fel is teszem, hogy a népvándorlásbiztos és környezete személyekre lebontva meg tudja állapítani a finom különbséget, és ki tudja szűrni azokat, akik az életüket menekítik, és nem egyszerűen az éhhalál szélén vannak (mondjuk, egy szíriai, de akárcsak egy líbiai kontingens esetében is elég nagy bravúr lesz), akkor is világos, hogy a menekülteket máris sikerült bezsúfolniuk a "megélheti magyarellenes bűnözők" egyre táguló világába. Ezzel is a magyar nép lelki egészségét és realitásérzékét erősítve, akárcsak ahogy eddig tették.

66 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr787569510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saga 2015.06.24. 13:35:00

Engem végtelenül elszomorít amivé ez a migrációs történés fajult.

Olyan szóhasználat, megbélyegzés, indulat és sunyiság jön elő mint az antiszemitizmus kivirágzásánál.

A zsidók elveszik a munkahelyeinket. A zsidók elveszik az üzletünket. A zsidók a tisztességes magyarokon élősködnek. A zsidók bűnözők.
A zsidókat kerítés mögé kell zárni.

És ez nem is olyan régen volt.

Aztán ugyanez előadva kulákra, rendszerellenségre, recski kerítéssel.

Európa, mint a béke évszázados szigete, és a jólét menyországa, persze, hogy vonzó a háborúban és szegénységben élőknek.

Megoldás csak a szervezett befogadás. Nyelv és kultúra megismertetés. Elhelyezés, nyomonkövetés.
És Afrika, Közel-Kelet problémiának megoldásában való bevállalós részvétel. Akár EUR milliárdok helyi elköltésével.

Persze lehet kerítést építeni a határra, de az annyit ér mint Dunai árvíznél a keresztbe épített gát.

egy mondat a ... 2015.06.24. 14:37:27

OK, kedves HaFr, se a Rezsibiztos, se a Történelmet Momentán Igazgató, se... egyáltalán senki nem ért semmit ebből a izévándorlásból.
Azt se, mit kellene tenni.

No, akkor most jösz TE!

Gyerünk Péter, vágd a képébe a sok impotens 'politikusnak', MIT kellene valójában tenni??

Mit kellene tenni azokkal a százezrekkel, akik Magyarországon keresztül Németországba, Angliába, Franciaországba ... igyekeznek minden áron, de ott már nem akarják fogadni őket?

Legyél már oly karakán, tisztességes, hogy mindezt végre felvázolod előttünk!

Ne kertelj, ne beszélj mellé, ne legyél Szél Berni; magyarul világosan írd le, mi a helyes megoldás ebben a helyzetben, és azt mi módon tudod elérni.

A szájkaratéból szerintem mindenkinek elege van

Nos, tied a pálya!
Hallgatunk!

2015.06.24. 14:43:57

@Saga:
ez a kampány az ortodox liberális zsidók ellen indult. ezért vezették be a "gazdasági bevándorló" kifejezést. a kampány ötletgazdája egy ortodox nacionalista zsidó. és mondjuk kovács államtitkár se csehszlovák. az amerikai cionista és magyar vidékies zsidó kisebbség áll szemben a fővárosi csoporttal. és kihasználják, hogy a magyarok döntő többsége bevándorló ellenes.

Mariann19 2015.06.24. 15:12:16

Németh Szilárd kapcsán:
"A népvándorlásról az jut minimálisan a TV-néző eszébe, hogy egy, ott nagy erők mozdultak meg, kettő, nagyon marcona alakok mozdultak meg, és három, a legutóbbi során alakult ki Európa genetikai arculata./Ja, ez utóbbi nem jut mindenkinek eszébe./
Nekem igen, ahányszor Németh Szilárd rezsibiztost meglátom.
Mindíg az jut róla az eszembe, hogy szólok neki, jön délután 30q szén, be kéne lapátolni a pincébe.

Boross Bence 2015.06.24. 15:20:08

@unionista᠍: Értem már, az egész bevándorlási hajcihő egy zsidó belharc.

Boross Bence 2015.06.24. 15:23:26

@egy mondat a ...: Erre én is kíváncsi vagyok. A szokásos Orbán-rugdosás ugyanis már a könyökömön jön ki.

Mariann19 2015.06.24. 15:23:29

Most nem azt fogom mondani, amit illik, hanem azt amit gondolok, és ami kételyekre ad okot.
1. Nem ismerjük a bevándorlás nagyságát, idő-intervallumát és tömegét.
2. A menekülők a jövőben nemcsak a háborús körülmények elől fognak menekülni, hanem a klímaváltozás következményei elől is.
3. A jelenlegi áradatot ne hasonlítsuk össze a korábbi bevándorlással, mert a jelenlegi tömeges, és ismeretlen egyelőre a növekedés.
4. Európa nem hazardírozhat az európai lakosság jövőjével az emberi szabadságjogok jelszavával, mert felmerül a kérdés, hogy kinek a szabadságjogait kell elsősorban megvédenie?

egy mondat a ... 2015.06.24. 16:08:51

@Mariann19:
1. - és amit EDDIG ismerünk, azzal mi legyen?

2. - ne hasonlítsuk, de attól még valami
választ kell adni: MI legyen velük?

3. - valóban, nem hazardírozhat, TEHÁT mi legyen akkor az eddig ismert intervallumban eddig ismert nagyságú, mással nem összehasonlítandó xxxvándorló tömeggel, akiket nem kívánnak már befogadni a célországok: Németország, Franciaország, Anglia, ...

Szóval MI a megoldás?

panelburzsuj 2015.06.24. 16:23:09

@egy mondat a ...:
Se nevük, se arcuk, se papírjuk; se vagyonuk, se munkájuk; kivcsit meg is vannak kettyenve a sok viszontagságtól; unalmukban csak kószálnak, csibészkednek, trollkodnak; képtelenek beilleszkedni a helyi kultúrába: irgalmatlanul ki kell banolni őket.

Laikus Érdeklődő 2015.06.24. 16:50:51

@egy mondat a ...:
De hát éppen most mondta el, hogy MIT kellene valójában tenni: CSÖKKENTENI, de nem ám akárhogyan, hanem FOLYAMATOSAN kell csökkenteni. Mer' ha egy csapásra megoldanák a problémát az csak egyszeri siker lenne, amit hamar elfelejtenek a hülye prolik.
Ehhez kell a Csökkentésügyi Kormánybiztos. Egy ekkora ember simán lenyomhatta volna a rezsidémont egy pörgőrúgással, de ő sikeresen birkózott vele 3 évig. A menekültdémon keményebb falat lesz, de legkésőbb 2018 végére őket is le fogjuk gyűrni.
Még akkor is, ha a bukott baloldal szokása szerint a démon mellé áll. Sőt, akkor könnyebben.

Mariann19 2015.06.24. 17:07:46

@egy mondat a ...:
Ez az a helyzet , amikor a ráció és az emóció hadban áll egymással.
Szívszorító, amikor egy kisgyermeket lát az ember a menekülő apa vállába kapaszkodva, az igaz.
Azonban amikor globális összefüggésekben kell a jövőt látni, akkor merül fel a kérdés, hogy szabad-e Európában százmilliók életterét kockáztatni?
Már milliós nagyságrendű várható menekülttel lehet számolni, és a befogadás kétségtelenül azt jelenti, hogy a jelenlegi és jövőbeni javakat meg kell osztani.
Amíg az európai ember a saját létének feltételeit maga teremti meg, addig a menekülőknek ezt biztosítani kell.
Illúzió, hogy mindezt a saját munkateljesítményeikkel elérhetik.
Amikor ennek a helyzetnek a megoldásáról elmélkedünk, tudnunk kell azt, hogy amennyiben rendhagyó, az egyes embercsoportoknak kedvezünk, annak vannak vesztesei.
Ez a nagy dilemma, hogy jogos-e vesztes pozicióba helyezni tömegeket a másik tömeg javára?
"Szóval mi a megoldás?"
Egyelőre csupán a dilemmáinkat egyeztetjük, várva, hogy látható legyen a népakarat.

almodhi 2015.06.24. 18:17:42

"Az egész Európát ellepheti a Boko Haram, az Orbán-rendszer attól egy fikarcnyival sem lesz tisztességesebb."

Fontos megállapítás. Sokan elsiklanak felette.

Mariann19 2015.06.24. 18:50:47

@raczsandor:
Köszönöm a linket, valóban egy nagyívű elemzés, speciális eszközökkel alátámasztva.
A lényeget, amit magam is annak tartok, a kommentek közül Erdélyi Anikó megállapításaiban találom.
Csupán ismételnék.

explanatus 2015.06.24. 19:05:20

Az azért elég különös, hogy az olajtermelő országok nem tudják/akarják eltartani saját polgáraikat, és fegyveres konfliktusok beláthatatlan hálózatával űzik el otthonaikból az embereket.

Pénz pedig a folyamatosan csökkenő nyersolajárak ellenére van. Az Opec országok nyeresége 2011-ben megközelítette az 1.000 milliárd dollárt. www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/lukrative-exporte-oellaender-peilen-billionen-dollar-marke-an-a-754002.html Szaúd-Arábiának 750 milliárd dollár devizatartaléka van. kitekinto.hu/amerika/2015/02/16/a_zuhano_olajar_-_okok_es_hatasok/#.VYrWK0bSmb8

A nem demokráciákkal az a baj, hogy túl akarnak tenni a piramisépítőkön, olyasmiket akarnak az utókorra hagyni, amibe saját népük belegebed:

only-romania.com/wp-content/uploads/2012/12/parlament_zps4a019a0d.jpg
www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/02/1392817761_stadion1.jpg
m.cdn.blog.hu/in/inspired/image/Burj-Khalifa%20/Burj_Khalifa_Dubai_SOM_main.jpg

Keszthelyi.Aron 2015.06.24. 19:07:55

@explanatus: miért lenne különös - ők is illiberálisok :)

Keszthelyi.Aron 2015.06.24. 19:09:35

@panelburzsuj: ez annyira maró, hogy lyukat égetett a monitoromra :D
Kiváncsi vagyok, eléri-e...

Keszthelyi.Aron 2015.06.24. 19:14:34

@Mariann19: Amikor egy nyilvánvaló veszélyhelyzetben leáll valaki a helyes/helytelen tengelyen elhelyezni a problémát bizonyítja számomra az illető emberi mivoltát egy magasabb értelemben. Az állati válasz az azonnali erőszak, vagy az azonnali menekülés.

Sajnos emberként reagálni vészhelyzetben a mártírképzést jobban elősegíti, mint a túlélést. Ezért van egyre kevesebb az ember - mert arányaiban az állati túlélőösztönökkel megáldott társak szaporodnak...

Szóval gratulálok és részvétem - nem csak biológiai értelemben vagy ember :)

Keszthelyi.Aron 2015.06.24. 19:16:49

@almodhi: nem hinném - csak az egyik fél örül a sok potenciális illiberális szomszédnak, a másik fél meg már érzi, hogy számukra rosszabb nem lehet - a többiek meg nem olvassák ezt a blogot ;-)

2015.06.24. 19:40:12

@Boross Bence:
ezt a kampányt egy cionista zsidó szervezi. van ilyen. ők azt szeretnék ha a sémik ortodox nacionalistává válnának. ők a zsidó jobboldal. így szól a himnuszuk:

Remény

Mindaddig, amíg a szív dobog,
a zsidó lélek vágyakozva gondol
előre Kelet felé,
a szemek Cionra tekintenek.

Még nem veszett el reményünk,
Kétezer év reménye,
Szabad nemzetként élni a hazánkban,
Cion és Jeruzsálem földjén.

Toportyán Zsóti 2015.06.24. 20:00:55

@Boross Bence: Ok nélkul senki nem rugdossa a csuti orálmuzsikot,szégyen minden magyarra ez a csóka.

2015.06.24. 20:05:15

@panelburzsuj:
nem mindegy, hogy egy társadalomban mennyi a medián életkor. egy átlagos afrikai 18.5 éves. az a normális, hogy nincs szakképzettsége, munkája, vagyona, stb.

Boross Bence 2015.06.24. 21:29:34

@Toportyán Zsóti: Elhiszem, hogy Orbán politikája rossz Magyarország számára, elhiszem, hogy nem demokrata - csakhogy ezzel a belátással nem vagyunk előbbre, mert a jelenlegi alternatívái is mind rosszak. Több soron végigrágtuk itt a blogon, hogy Orbán sikere következmény, a magyarság erkölcsi és kulturális válságának terméke, a válság forrása pedig a Kádár-kori mentalitásbeli torzulás és az erre rakódó rendszerváltás kudarca, a liberális eszmék csődje.

Ehhez képest 2015-ben még mindig Orbánon rugózni szerintem hiábavaló pótcselekvés, sőt kontraproduktív, a gőz a sípra megy. Megoldások kellenek, pozitív és átélhető jövőkép, konkrét javaslatok, mikroszintű történetek és makroszintű hatáselemzések, sikeres külföldi példák, intézményesíthető kezdeményezések, amelyek illeszkednek a magyar valóságba, mégis működőképesek és előrevivők.

Köszönöm, de nem kérek több Orbán-rugdosást.

Boross Bence 2015.06.24. 21:36:27

@Boross Bence: A félreértések elkerülése végett hozzáteszem, hogy ugyanilyen alapon Vona-, Gyurcsány-, Tóbiás-, Schiffer- és Szigetvári-rugdosás sem kérek.

egy mondat a ... 2015.06.24. 22:14:12

@Mariann19:
'Szívszorító, amikor egy kisgyermeket lát az ember a menekülő apa vállába kapaszkodva, az igaz. '

Abszolút igazad van, magam is ezt gondolom.

DE ez a szegény apuka kisgyerekével NEM Magyarországon szeretne letelepedni, hanem a bőségszaruval kecsegtető Nyugaton.
Ott meg kezdenek besokallni.

Mi se lenne egyszerűbb, mint mindenkitől megkérdezni, hova szeretne menni, és azok a 'célországok' meg túlfejlett liberalizmusukban örvendezve béfogadják őket.

De nem, ahogy olvashassuk meg nézhessük a hirekett.

Nos tehát mi légyen azon szegény xxxvándorlókkal, akik addig nem nyugszanak, amíg be nem fogadja őket a liberális demokráciák fejlett közössége?

MERT erről szól a történet, hiába a végtelen mellébeszélés.

egy mondat a ... 2015.06.24. 22:25:32

@panelburzsuj:
' irgalmatlanul ki kell banolni őket.'

Nem kedves burzsujom, aki tényleg itt szeretne élni, békességben az itteniekkel, azt szeretettel várja a panelburzsuj, a HaFr, a Gyurcsány, a Harangozó, ... és mindenki, aki szereti az Emberiséget, és meg is akarja menteni.

NB: A Hairban volt egy cuki jelenet, amikor (nem keresném vissza a neveket) nem fehérbőrű anyuka a kisgyerekével kérlelte az apucit, hogy gondoljon már rájuk is, de neki arra nem volt érkezése, épp forradalmárkodni vágyott, meg az egész emberiséget megmenteni.

Megható ez a végtelen emberszeretet ami árad belőled is, Attila barátunk emígyen látta ezt:

' Szivére veszi terhünk, gondunk. Vállára venni nem bolond.'

Hajrá burzsuj, fogadj be egyet legalább, elég lesz egy hónapra, OK?
Várjuk a referációdat.

panelburzsuj 2015.06.24. 22:25:54

@unionista᠍:
Hogy botfüled van a hermeneóutikához, arról már jóideje kialakult gy sejtésem - de innentől már vaskos bizonyítékom is van.

De örvendezz is, mert a jelfejtőművészet bevezető leckéjéül matekos beütésű tekintélyt vágok hozzád:

"Két tévedés:

1. Ha mindent betű szerint értelmezünk.

2. Ha mindent a rejtett értelme szerint értelmezünk."

Boross Bence 2015.06.24. 22:37:31

@egy mondat a ...: Igen, jelenleg a bevándorlók Angliába, Franciaországba, Németországba, Ausztriába akarnak eljutni, de

- Anglia nem akarja befogadni őket, és pufferként használja Franciaországot,
- Franciaország és Ausztria nem akarja befogadni őket, és pufferként használja Olaszországot és Görögországot,
- Németország lehet, hogy befogadná őket, de inkább nem tesz semmit,
- Görögország nem akarja befogadni őket, de puffer híján csak annyit tud csinálni, hogy átengedi őket észak, azaz Macedónia, Szerbia és Magyarország vagy kelet, azaz Olaszország felé,
- Olaszország nem akarja őket befogadni, pufferje nincs, szív és fenyegetőzik,
- Magyarország nem akarja befogadni őket, és szerencsére nem célország, viszont könnyen pufferré válhat, ezért fél,
- Szerbia esetén vegyes a kép: nem célország és örül, hogy észak felé át tudja hajtani magán a bevándorlókat, de nem akar a magyar határzár miatt pufferré sem válni, tehát fél, viszont neki ott van Macedónia mint puffer, ezért örül.

Tehát az EU országai között az állítólagos alapnak, a szolidaritásnak se híre, se hamva, összefogás nincs, közös fellépés nincs, döntés nincs, kivárás van, a helyzet pedig rosszabbodik, a szélsőséges hangok erősödnek. Amíg valaki nem borítja ki a bilit, addig ez így fog maradni. Szerintem jobb, ha Orbán most borít, mint ha Olaszország vagy Németország tenné ezt fél-egy év múlva.

Boross Bence 2015.06.24. 22:39:24

@Boross Bence: Javítás: Görögországtól nyugatra esik Olaszország.

lombozódó 2015.06.24. 22:51:08

Egy ekkora nagy bunkó Fideszes előtérbe tolása, már a pánikra utal a párton belül :-)

Boross Bence 2015.06.24. 22:52:34

@Boross Bence: Folytatás:

Pedig a közös érdek megvan: senki sem akarja befogadni a menekülteket (kivéve talán Németország), senki sem akar puffer lenni, valakinek áldoznia kell a megoldásra, és nem lehet sem a legszegényebbekre, sem a pufferzónákra hárítani a költségeket. Közös fellépés kell: a határzár mellett egy pufferzónát kell létesíteni valahol az EU-n kívül, sőt Európán kívül, hiszen Szerbia és Macedónia is az EU-ba tart. Ezt a jövendőbeli pufferzónát az EU-tagoknak közösen kell finanszíroznia, és a schengeni határokról minden illegális migránst ide kell deportálni. Amelyik EU-tagország be szeretne fogadni migránsokat, mert mondjuk elöregedett a népessége vagy az iparának szüksége van rá, az onnan válogathat.

Szerintem lenne olyan Észak-Afrikai ország, amelyik bevállalja, hogy további önálló vergődés helyett az EU "gyarmata" lesz. De ha nem, akkor is létrehozhat egy ilyet valahol az EU.

egy mondat a ... 2015.06.24. 22:53:11

@Boross Bence:
' Szerintem jobb, ha Orbán most borít, '

Pontosan.
EZ történik, Orbán egy ...

panelburzsuj 2015.06.24. 23:05:14

@egy mondat a ...:
Na most látom...

Megerősíted ahutemet a teremtés tökéletességében: mire megírtam a ateista/biologista botfülnek - jelentkezett a kegyeskedista/nyafogista párja is.

Így kettesben már majd az egész magyar panoptikumot kiadjátok. De legalábbis a fő botfül-csapásokat igen ékesen reprezentáljátok.

egy mondat a ... 2015.06.24. 23:14:17

@panelburzsuj:
szerintem az unionista zseniális, egyszer régen így a dvitaminnal együtt fetrengtem a röhögéstől :)
Ráadásul - ha az ironia mögé kukkantasz - nem is mond nagy marhaságokat, és ha mégjobban odafigyelsz, biza ölég kompatibilis elképzeléseket vázol kedves bloggazdánk naívkapitalista álmaihoz.
De téged csak a lovak, a lovak érdekelnek ...

Galsai D. 2015.06.25. 00:01:14

@almodhi: Nem siklunk el, pontosan értjük! Nektek inkább a Boko Haram, a véres terrorizmus, mint Orbán!És tényleg, de komolyan, de frankón, ültök otthon, írjátok ezeket a nácizmus nagyságrendű aljasságokat, és nyilván büszkék vagytok magatokra, hogy milyen igaz demokraták vagytok!!!
Itt gyalázkodtok, és közben zokogtok a véleménynyilvánítás szabadságáért...
Hörögtök, hogy a rezsicsökkentésnél NEM ELEGET csökkentettek, miközben 40 évig mindíg cak emeltek, Gyurcsányék évente többször is...
Mocskos szájjal, álnéven írtok aljasságokat, rágalmaztok, internetes pletykákat mantráztok, és közben a toleranciáról papoltok...
Náciztok, nyilasoztok, gyűlölködtök, de közben a liberalizmust istenítitek...
Zokogtok, átkozódtok, ha tíz forinttal emelkedik a kenyér ára, de tojtok arra, hogy a debreceni tábor környékén már a nyomorult ottlakók nem merik a gyerekeket kiengedni az utcára, a lakásaiknak pedig gyakorlatilag nincs ára...
Ültök a méregdrága számítógép előtt, iszzátok a hideg sört, és közben a Boko Harammal példálóztok...
Egy parlamentáris demokráciát, amelyik ráadásul most gazdaságilag is egy kicsit fejlődik (nem Fidesz propaganda, nyugati vélemény!), keveritek egy olyan diktatúrával, ahol falvakat fejeznek le naponta...
És büszkék vagytok a saját szélsőséges ostobaságotokra! Szörnyű, rettenetes, szomorú! Kiábrándító, hogy ennyire mértéktelen, arányt tévesztett, a minimális tisztességre és racionalitásra képtelen emberek élnek ebben az országban!
Ami reményt keltő: egyre kevesebben! Mert lehet, sőt kell bírálni Orbánt, sok szempontból van is miért, de a ti "anarchista köztársaságotok" az maga volna a vég! Orbán (és főleg egyes körülötte lébecolók) többször hibáztak, de nem véletlen, hogy az általatok üvöltött marhaságokat mantrázó pártok a megszűnés szélén 4-5 százalékon állnak! Ja, hogy ti nem vagytok azok, ti "civilek" vagytok, az "új köztársaság"?! Az általatok szervezett tüntetéseken már bemutatkoztatok: állandóan ugyanaz a 2-3000 ember, mindenki más ellen gyalázkodik, azt se tudják mit akarnak, a szónokok hebegnek-habognak, egy bővített mondatot nem tudnak végig mondani!
És most ez a Boko Haram... Szerencsére az emberek többsége kritikus, de nem hülye! Ti pedig olyanok vagytok, mint a leghülyébb terrorista: csak magát robbantja fel! Őszintén mondom: nem kár értetek...
Marad nektek a névtelen kommentelés, gyalázkodás,a gondolattalanság a meg nem értettség, az ócska kocsma filozófia... És ez azt hiszem, így van jól!

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.25. 00:40:52

@Galsai D.:

"Mert lehet, sőt kell bírálni Orbánt, sok szempontból van is miért, de a ti "anarchista köztársaságotok" az maga volna a vég!"

Valóban; az érdekes kérdés: minek a vége?

panelburzsuj 2015.06.25. 09:25:07

@egy mondat a ...:
Jó megfigyelés, hogy van kettőtök közt eltérés.

Unionista konstruktív, sőt konstrukcionista: elég széles olvasottsággal és jó fantáziával épít egy önmagában koherens, de egyúttal önmagába is záródó (játék)világot. Aminek ugye minden "bevett mainstream világképen" messze túlnyúlnak a gyökerei...

Te meg inkább csak nyomod a szokásos/bevett konzerv-trollpatronokat, kétségtelenül némi egyéni ízű csiganyállal leöntve.

2015.06.25. 10:35:00

@panelburzsuj:
nem vagyok ateista. engem gödel győzött meg racionálisan. emocionálisan a nagyanyám. persze nem vagyok teista sem. azt gondolom, hogy arra születni kell.

egy mondat a ... 2015.06.25. 10:51:52

@panelburzsuj:
-remek megfigyelő vagy, grat.
-hát kóstolgasd :)
-nekem ennyi jutott a tehetségemből, ambíciómból, de azt nem mondhatod hogy nem vagyok fejlődőképes:)
-kellett hozzá türelem, némi alázat unionista befogadásához, barátsággal ajánlanám neked is ezt a hozzáállást :)

panelburzsuj 2015.06.25. 12:58:17

@egy mondat a ...:
Neked röviden egy jó gondolat egy orbitális - (és a tetejébe nagyrészt lopott...) - képzavarba csomagolva:

Igazán jól csak a szívével lát az ember - de csak ha elég nagyra nyitja...

Mariann19 2015.06.25. 14:31:14

@Keszthelyi.Aron:
Áron!
Egy szemlélődő, gondolkodó, folyamatosan értékelő ember véleménye többszörösen esik a latba.
Köszönöm megtisztelő szavait.

egy mondat a ... 2015.06.25. 16:06:58

@panelburzsuj: Köszönöm, ifjabb koromban elkezdtem megtanulni kívülről, de a feléig sem jutottam, de ha rajzolnál nekem egy báránykát ...

Arra azért kíváncsi lennék, Te vajon mikor mennyire és kire nyitottál rá tágra zárt szemeiddel, az se baj ha picivel méghosszabban ...

panelburzsuj 2015.06.25. 17:17:59

@egy mondat a ...:

Szívesen eldiskurálok én veled meg az összes alteregóddal is - de majd akkor, ha a csiganyál-mirigyed hipertrófiája érzekelhetően csökken.

Szóval figyelek rád - de te is jelezheted, ha múlóban a roham...

Toportyán Zsóti 2015.06.25. 19:06:44

@Boross Bence: Gyenge a hozzáállásod,csuti orálmuzsik rombolja szisztematikusan a pozitív jövőképet miközben az utolsókat is belénk-beléd rúgja.

panelburzsuj 2015.06.25. 22:14:52

@unionista᠍:
Mondok neked két figurát, aki bizonyára "teistának" született - de ifjúkorukban ez nemigen volt több afféle "jófiúságnál". Azaz a "mérvadó" környzet elvárainak megfeleni - a szokásosnál is buzgóbban.

Az egyik Saulusból lett Paulus - a másik kvázi pogány szokáskeresztyénől előbb évekre átesett a ló túloldalára, és csak jócskán középkorú - (akkoriban talán már öregegni kezdő...) korában kapaszkodott föl a nyeregbe.

Olvasgass tőlük, róluk is. És akkor talán idővel kinövöd azt a "munkamódszert", amely minden veled való komolyabb társalgásnak keresztbetesz: hogy csak addig érdekelnek az inputok, amíg az "ekleve elerendelt" outputodat úgy-ahogy körbe nem dúcolod velük.

Ha nem - hát nem.

Nincs "megmentési kényszerem".

egy mondat a ... 2015.06.26. 07:22:00

@panelburzsuj: Ismételten köszönöm a figyelmedet, a csiganyállal kapcsolatban mintha 'beszéltünk'volna régebben; de kedves bloggazdánk (és a fanklub) annyira demagóg tud lenni, annyira lecsökkent a hajlandósága, affinitása a valódi együtt-gondolkodásra a felvetett problémákra blogján: talán a csiganyál illik ehhez.
A kényszer-alteregóim is bizonyságok erre.
Szerintem.
A szívnyitogatósdira lenne néhány javallatom nekem is :)

egy mondat a ... 2015.06.26. 08:12:32

@panelburzsuj: no, ha az én csiganyálam hipertrofizál, akkor ez mi? :))

'@HaFr: ...Épen időben rittyentettél kettő-három derakasat: konkrétan a nagyvállakozósra, meg az legutóbbi kettőre gondolok. Ezek állnak, int cövek. Nyilván azért is rajzanak körülötte annyira a döglegyek...)

Legykkel viszont nem társalog aza ember, hanem - minimum odébb megy, és pláne nem maga rohan a legsűrűbb felhőbe.'

Vagy csak meghekkelték nickedet kedves burzsuj?

2015.06.26. 12:00:15

@panelburzsuj:
a kedvenc luthered munkamódszerét követem.

2015.06.26. 12:22:43

@panelburzsuj:
szóval értem persze, hogy törzsi háború helyett keresztplatformokat kellene építeni, de a népek momentán ezt nem akarják. a kedvenc luthered is békét hirdetett. persze úgy, hogy fellépett a zsidókeresztényekkel szemben. és a kelet-német szászok el kezdtek háborúzni. az a nagy kérdés, hogy ezt a háborúskodást el lehet-e kerülni. nemzeti radikalizálódás nélkül létezhet-e magyar polgárosodás?

panelburzsuj 2015.06.26. 12:30:01

@egy mondat a ...:
Ennél azért picit több önbecsülésed legyen: a te egyéniséged többféle néven is felismerhetően - ugyanaz - a döglegyek meg sokféle néven nyomatják a központi kottából - ugyanazt.

panelburzsuj 2015.06.26. 12:35:15

@unionista᠍:
Én egyre jobban hajlok afelé, hogy polgárosodást "nemzeti szinten" nem lehet csinálni. Sőt: "csinálni" általában se lehet. A polgárosodás "lesz" - a terepe pedig nem "a nemzet", hanem "a város".

(És döntően azért nem csatlakoztam a téged élből lehülyéző-lenácizó frakcióhoz, hogy fönnmaradjon a "diplomáciai kapcsolat", és erről a kérdésről az általános ordibálásból kissé félrehúzódva időnként dödöghessünk.)

panelburzsuj 2015.06.26. 12:37:08

@panelburzsuj:
(Te vagy a nyelvbúvár: polgárosítás?!? ... Ammeg mi??)

egy mondat a ... 2015.06.26. 13:46:30

@panelburzsuj:
ennél azért többet néztem ki belőled, de hát szegény Főnököd is a Patást látja minden xxvándorló mögött most már, te meg a döglegyeket hajkurásznád mint egy jószágigazgató a blogon;
... na a többit hagyjuk :)

panelburzsuj 2015.06.26. 14:01:50

@egy mondat a ...:
Hát ha leszarva mégis jobban érzed magad: legyen neked a te kívánságod szerint.

Mint már említtem: nincs megmentési kényszerem.

egy mondat a ... 2015.06.26. 15:38:23

@panelburzsuj:
Eddig csak az unionistát akartad megmenteni, nyilván ezzel csak a figyelmet akarod elterelni.
De kösz hogy szóltál, eddig csak vélelmeztük hogy sz@arban leszünk ha jöttök a Péterrel, most már papírunk is van róla ...

A Kerítésről amit még a Főnök is jónak tartott lányos zavarában, azóta nem győzi újabb posztjaival elterelni a figyelmet a bakiról :)

2015.06.26. 18:06:48

@panelburzsuj:
polgárosodás / polgárosítás ~ civilizáció
az egyik iskola azt mondja, hogy a modern polgárosodás úgy mehet végbe, hogy a populációt kitesszük a globális versenynek. a győztesek felemelkednek, a vesztesek lesüllyednek. ez a világ rendje. ez a metropoliszok logikája. a poliszok világa ennél zártabbak. és lehetnek még zártabb kommunák. azokból is szervezőhet metropólia.

dombóvár független kerület. egy pannon projekt keretében lehetne dunántúli mezővárosokat, bányavárosokat, iskolavárosokat, katonavárosokat, fürdővárosokat, kikötővárosokat építeni. a mintákat adhatnák a megyei jogú városok. ezeket próbálják most összeszervezni. felteszem a németek találták ki ezt a "modern városok programot". csak ebben megint nem kapnak karaktert az agglomerációk.

nem mondjuk például azt, hogy épüljön nyugaton pécs-kaposvár-szekszárd iskolaváros háromszög. keleti országrészben hasonló miskolc-nyíregyháza-eger. ez egy egyetem-főiskola-tanárképzés hármas.

a dunántúlon dombóvár mondhatja, hogy az óvóképzést vállalja. ahhoz lehet kapcsolni a felnőttképzést. a csapatépítő tréningeknek napközi jellege van. ami akár tanszünetben folyhat. népfőiskola, gazdaképzés. errefelé ilyesmi hajdúböszörmény, a határszélen beregszász vagy nagyszalonta.

a probléma, hogy ez pártpolitikai keretek között elsősorban a tolvajlásról szól. tehát nem az a cél, hogy emeljük fel ezeket a városokat. hanem az, hogy raboljuk ki a kincstárt.

a dunántúl szervezzen pannónia pártot. 9 megyében és budapesten kell jelöltet állítani. pannon projekt, balaton program. de ezt fel kell építeni a római kortól. vagy megmondani, hogy ez hogyan kapcsolódik a dunai németekhez. és ez a típusú kultúrhistorizálás nem biztos, hogy túlságosan távol áll a jobbiktól. és adott esetben a szervezettségüket miért ne lehetne közjót szolgálva használni.

a huszita mozgalom se nagyon létezhetett volna a radikális táboriták nélkül. létezhet-e magyar polgárosodás nemzeti radikalizmus nélkül?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.26. 19:41:32

@panelburzsuj:

"Sőt: "csinálni" általában se lehet."

Pedig unionista agymenései mindig arról szólnak hogy mit lehetne és/vagy kellene csinálni. Különbejáratú SimCity van az agyában, de nem köti azt gúzsba semmilyen szabályokkal: minden lehetséges, csak akarat kérdése. Jól kijött volna Nietzschével.

panelburzsuj 2015.06.26. 20:26:49

@neoteny:
Nézd a hasznát! (te meg ezt a szót szoktad körüldongani...:) : unionista kivételesen remek adatközlő egy olyan befalazott világból, amibe "mi" - (remélhetőleg...) - sose jutunk el.

2015.06.26. 21:04:17

@panelburzsuj:
ez a "befalazott világ" a valóság. a provinciális magyar a közgondolkodás. erre szavaznak a népek emődön.
cdn1.boon.hu/2013/08/emod_600.jpg
tállai elvtárs és a polgárság:
www.eszakhirnok.com/kepek20150404/hol5.jpg
mezőkövesd népe és a nemzet vezetője:
www.alulnezetblog.hu/kepek/mezokovesd_orban.jpg
tállai elvtárs a polgárok házában:
www.polgarokhaza.hu/img/14/P9150036.JPG

unionista᠍ (törölt) 2015.06.26. 21:38:46

@panelburzsuj:
lehet mondani, hogy tállai elvtárs hülye. de mi legyen mezőkövesden.

az úgynevezett értelmiség abból indul ki, hogy olvastak egy könyvet a politikai közgazdaságtanról. és abban az van, hogy a kapitalizmus a legfejlettebb világrend.

a kapitalizációnak (a fővárosiasodásnak) erős korlátai vannak tiszatarjánban. és lehet persze mondani, mert a népek hülyék. rendben, de ők a választók. borsodivánkán is tudják, hogy versenyképesnek kellene lenni. hogyan lesz világszínvonalú oktatás hejőpapiban, csincsén vagy igriciben. hogyan?

és erre tállai elvtársnak van válasza. teszünk műanyag ablakokat a betoniskolába, lesz focipálya, építünk strandot, és lesz még főzőverseny. mert paprikás krumpliban jók vagyunk. ez a kiinduló állapot. és akkor mi legyen a következő? szabad piaci logika szerint be kellene szántani az egészet.

panelburzsuj 2015.06.27. 00:25:37

@unionista᠍:
Szép példát hoztál arra, amire én a nyilván tökéletlen "befalazott" szimbólumot akasztottam.

"A" szabadpiac nem konstruktivista, nem aktivista, nincs "akarata" - hiszen nem "személy", hanem "jelenség". Ennélfogva nem szánt be olyat - drágán, azaz erőforrás-pocsékolással! - ami magától is elsorvad, lepusztul, felszívódik.

Te kitűzted a célt: a gyügyeiek maradjanak örökre ugyanott, ugyanolyan gyügyeiek, mint amilyenek most. (Vagy még inkább: amilyenek tegnap voltak... ). És a faladon belül sziklaszilárdan ragaszkodsz ahhoz, hogy "Gyügye", azaz valami kollektívum az, amiből nem lehet engedni. És beteg leszel attól a gondolattól, hogy a véletlen épp Gyügyére pottyantott Nagy Józsikának talán épp attól lenne emberibb élete, mint a tegnapi meg a tegnapelőtti gyügyeieknek, ha nem a kollektív gyügyeségébe csimpaszkodna rémülten - hanem a személyes nagyjózsiságát igyekezne kikupálni. És ha azt "Gyügye kollektívum" visszahúzza - akkor Gyügye ellenében is...

Gyanítom: ez az ötlet neked felségsértés, sőt istenkáromlás.

És akkor innentől hagyjuk egymást békén. DE végleg. Te pátyold Gyügye bálványt - én meg hadd foglalkozzak helyetted inkább az éppen elébem kerülő konkrét nagyjózsikákkal.

Személyesen.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.06.27. 02:16:05

@unionista᠍:

"lehet mondani, hogy tállai elvtárs hülye."

Inkább úgy tűnik hogy megvan a magához való esze:

nol.hu/belfold/20120511-_nem_muvelt__de_lojalis_-1309353

unionista᠍ (törölt) 2015.06.27. 10:52:30

@panelburzsuj:
azt, hogy te félre akarod érteni a saját gonoszságod.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.27. 11:12:34

@neoteny:
a lényegi kérdés, hogy mi működhet mezőkövesden globális szabad piaci viszonyok között? és a válasz elég egyszerű: semmi, vagy alig valami. szabad piaci pártokra nem szavaznak a népek. legfeljebb azért, hogy orbán takarodjon. de ezeket a szavazókat is inkább a jobbik viszi el. az idősebbek körében gyurcsány a népszerű. a szomszéd irmuska néni kérdi, hogy nem tudja, hogy mikor jön már feri újra. nem nézné meg az interneten. ő csak a startlapot tudja elolvasni. az van "beállítva". és magyarázza, hogy süti a nagy tál túrós palacsintát. (ami azt jelenti, hogy majd hoz belőle ha meghallgatom, hogy feri milyen vol a "friderikuszban"). jön a család, de nekik nem mesélheti el, mert jobbikosok. persze irmuska néni közben szidja a bevándorló "cigányokat". elveszik a fiataloktól a munkahelyet. és ezt a kis-magyar provincializmust a népek azért tartják fent, hogy így végleg visszafoglalhatják a fővárost. a "libsik" még néhány kerületben lőnek.
süti beállítások módosítása