1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.13. 11:57 HaFr

Népfront a gyűlöletpolitikus Orbánnal szemben

A politika konfliktusos műfaj. De amikor maga a politika intézményrendszere épül a konfliktusra és a gyűlöletkeltésre, az egy teljesen más helyzet. A konfliktusos politika megengedi a nyilvános együttműködést, mert az intézményes célja a közjó. A gyűlöletkeltés intézményrendszere azonban kizárja a termékeny konfliktusokat, és magát az eredeti értelemben vett politikát és parlamentarizmust (a közösségiséget és a megbeszélés lehetőségét).

Ezért amikor az alkotmányosságot hiányolja mindenki, aki nem hisz az orbáni gyűlöletpolitizálásban, akkor gyakorlatilag a politika haláláról is beszél. Nem csoda. Magyarországon nincs politika, csak hatalmi játékok, konkrétan a gyűlöletpolitikus Orbán személye körül, illetve abból táplálkozva.

A legutóbbi -- teljesen diszfunkcionális, csak a magyarok további radikalizálására irányuló -- idegenellenes kampány, ideértve a nemzeti "konzultációt" és a plakátkampányt természetesen egy tágabb mederbe illeszkedik, amely a folytonos belső és külső ellenségkeresésről és -keltésről szól. Az ország reális alapok nélküli kettéosztása, az emberek egymásnak uszítása, miközben a politikai osztály lerabolja az országot, olyan fajta cinizmus, amely alighanem példa nélküli a nyugati demokráciák II. világháború utáni történelmében. Meg is van az eredménye. A "kultúránk", amelyet oly fennen véd a gyűlölet, a nemzet ellen fordult, és egyre mélyebb válságba taszítja az országot.

A gyűlöletpolitikus Orbán elleni kiállás -- a politika lehetőségének a visszaszerzése -- ezért minden jó szándékú ember kötelessége politikai vagy kulturális felfogástól függetlenül. Nem kell politikai koalíciókban vagy összefogásban gondolkodni, mert még csak erre sincs szükség. Ha az ország egységet tud képezni a gyűlölettel szemben, akkor automatikusan eltűnnek azok a politikusok is, akik ebből élnek. A kérdőívezés kudarcából világosan látszik -- és látja ezt Orbán is --, hogy a gyűlöletkeltés elért a falig. Innen már nincs tovább.

Ha az ellenzék képes elérni -- és ennek első jelét jólesően tapasztaltam a szoci pártelnök mai beszédében -- hogy a gyűlölet elleni kiállás váljon a fő üzenetévé, akkor önmagában a beszédmód megváltozása megtörheti a gyűlöletrezsimet. És ha még erre befogadó, kooperatív, innovatív politika is épül, akkor nem kérdés, hogy ki fogja "tematizálni" a közéletet. (Reménykedem, hogy nem megy totálisan ellene az ilyen wishful thinkingnek a realitás: pl. a szoci párttal kapcsolatos gyanúm, hogy Orbán kenyerén él.)

PS. Ha már Tóbiás, akkor legyen Lázár is: Egy "érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve". "Mi egy olyan nemzet vagyunk méretünknél, adottságainknál és gondolkodásunknál fogva, hogy van egy ezeréves múltunk, ami biztos" - mondta. "A  jövőről részben nem vehetjük méretünknél fogva a bátorságot, hogy mi van, részben meg nem is tudjuk" - tette hozzá. És hát ennek megfelelően is cselekszik: "Hamarosan elstartol a központi dohányellátó, és a trafikosztáskor taroló, Lázár Jánossal jó kapcsolatokat ápoló Continental-csoport megint jó közel került a zsíros bödönhöz." Hiszen megmondta... posztkádári kultúrában érünk, minek kapálózni.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr117538782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

profilo 2015.06.13. 14:29:00

"Ha az ellenzék képes elérni ... hogy a gyűlölet elleni kiállás váljon a fő üzenetévé, akkor önmagában a beszédmód megváltozása megtörheti a gyűlöletrezsimet."

Ugye ez valami vicc?

Azok után,hogy Tóbiás beszédében valami hasonlót - vagy ennek első jeleit - vélted felfedezni nem csodálkozunk majd,ha ábrándjaidat a realitás zúzza porrá.

:(

2015.06.13. 14:52:09

ha az a kérdés, hogy nemzeti radikalizmus nélkül létezhet-e polgárosodás, akkor a válasz az, hogy nem nagyon. legfeljebb azon idegenek számára. könnyen elfoglalják a belső kerületeket. mert evolúciós értelemben erre szakosodtak. nem földet művelnek, nem iparosok. leginkább csak nagyban kereskednek, pénzt szolgáltatnak és a barátaik papolnak. de nem ez vezet el a tömeges felzárkózáshoz. és kell egy olyan mozgalom, ami ezzel szembe megy. ez a nemzeti radikalizmus. nyílt konfliktusvállalás az idegenekkel. az egy másik kérdés, hogy ennek a racionalitás talaján kellene maradnia és a gyűlöletkeltés nem vezet sehová.

nekem úgy tűnik, hogy a zsidókereszténység és a cigányság legcsekélyebb mértékű bírálata önmagában antiszemitizmusnak és rasszizmusnak minősül. és a homoszexualitásnak bármilyen mértékű nyílt elhajlását sem lehet kritizálni. mert az homofóbia. és ez ma már ott tart, hogy ha egy nobel díjas viccesen azt mondja, hogy a laborban a nőkkel az a baj, hogy beléjük szeretnek a férfiak. és ha nem, akkor a nők szeretnek bele valamelyik kollégájába. és ez mivel egy szexista megnyilvánulás ezért távoznia kell a kutatás-fejlesztésből, a közéletből, mindenhonnan. értem persze, hogy a férfiak és a nők majdnem egyformák. de csak majdnem. a skandináv társadalomszervezésnek is van korlátja. mert az rendben van, hogy a svéd apa marad otthon a gyerekkel azért, hogy a felesége karriert építhessen. rendben, de a szőrös mellével nem tudja a kicsit megszoptatni. és van egy tippem arra, hogy ez ellen a viking kultúra fel fog lázadni. mert nem válhat egy társadalom teljes egészében femininné, ahogyan természetesen maszkulinná sem. és ugyanígy nem lehet teljesen nyitott és zárt sem.

nem nemzeti konzultáció kellene, hanem népszavazás erről a kérdésről. és ahol a népek befogadáspártiak ott kell fölépíteni a menekülttábort. egy népszavazás esetén szavazókörökre lebontva ismert az eredményt. ha a főváros belső kerületei a leginkább befogadóak, akkor oda kell vinni a szegény kisszomáliakat és kiseritreiakat. ezt a két afrikai országot jelölte nekünk a nyugat. semmiféle gyülöletet nem kell ebbe belevinni. ha budapest belső kerületeiben tényleg ennyi a befogadó és ez nem a szokásos zsidókeresztény képmutatás, akkor egyszerűen oda kell vinni egy ilyen tábort egy időre. fogadják be az esztergomi bazilikában, a pázmányon, vagy a zsidó negyedben. és nem kell védelem. hiszen csak azért jönnek, hogy gazdagítsák a kultúrát. nem?

profilo 2015.06.13. 15:12:32

"Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket!"

A gyűlöletrezsim szerves része ez az ellenzék. Te ebben a leosztásban,ebben a helyzetben nem lehetsz jó arc csak azzal,hogy a "megváltozott beszédmód" zászlaját lobogtatva toborzol sereget egy gyűlölettel teli politikai háború megvívásához.Az ellenzék gyűlöletseregéből kiábrándultak csak ennyiért,csak ezért még nem állnak melléd,nem is beszélve az ellenzéki gyűlöletsereg hűséges csapatairól,akik zászlóbontásod után benned is csak gyűlölt ellenséget látnak majd,aki kevésbé vagy máshogy gyűlöli azt amit vagy akit ők.
Tóbiás itt csak annyit mondott,hogy kell az összefogás,de nehogy valaki azt gondolja,hogy ez a szocialisták nélkül menni fog vagy lehetséges. Arról már nem is beszélve,hogy az elnök úr mindezt a szocialisták vezetésével képzeli el.
A PKP-nak nem kell közösködni a gyűlöletpolitika építőivel...

Lexa56 2015.06.13. 15:15:57

"a gyűlöletkeltés elért a falig" - no azért azt hiszem, hogy ha valamiben, Orbán ebben tehetséges, tehát szerintem vannak még tartalékai.

Lexa56 2015.06.13. 15:19:45

@unionista᠍: a jelenlegi hatalom semmitől nem retteg jobban, mint hogy ellenőrizhetően kiderüljön valami - bármi, amit nem ők manipulálnak. Elképzelhetetlen lenne egy objektív, kiértékelt és publikált népszavazás. Ez a hazugság kultúrája és a hazugság hatalma.

profilo 2015.06.13. 15:32:48

@Lexa56:

Számtalan dolog derült ki ellenőrizhetően,bizonyíthatóan. Láthatóan különösebben nem rettentek meg ettől.A népszavazás nem a manipuláció,az objektivitás hiánya vagy a csalás miatt elképzelhetetlen,hanem a várható,egyértelmű és boritékolható végeredmény miatt.
Nem véletlen,hogy az ellenzék nem mer beleállni egy ilyen kezdeményezésbe.

Lexa56 2015.06.13. 16:25:54

Tényleg? Akkor miért azzal kezdték a regnálásukat, hogy tönkretették azokat az (egyébként meglehetősen demagóg) eszközöket, amivel maguk hatalomra kerültek? Miért nem tartottak a népszavazást az új alkotmányról, amelynek a létrehozására senki nem hatalmazta fel őket? Mért vették ki az alkotmánybíróság kezéből azokat a jogosítványokat, amelyek lehetővé tették volna az alaptörvény-ellenes törvények megsemmisítését? És amikor ez sem jött be, miért emelték be a mégis elmeszelt törvényeket az alkotmányba? Miért volt szükség a választási rendszer pofátlan manipulációjára? Miért kellett az utolsó szögletig megszállni a hírközlő csatornákat? Miért kaszáltak el minden olyan népszavazást, amiből kiderülhetett volna, hogy szó sincs kétharmadról? És még folytathatnám.
És EZEK beszélnek magyar gerincről meg az uborka görbületéről? EZEK???? Annyi gerincük nincs, mint egy amőbának. Szerintem a gerinc ott kezdődik, hogy valaki vállalja, hogy hibázott. Arról nem is beszélve hogy a EMBER nálam ott kezdődik, aki nem enged meg magának többet, mint amit az ellenfeleitől elvár. Söpredék.

2015.06.13. 17:08:48

@Lexa56:
ha lenne egy ilyen népszavazás, akkor elsöprő többséggel nyerne az, hogy nem kellenek menekülttáborok. legfeljebb olyanok, amik a szomszédos országból fogadják be a menekülteket.

ha az orosz-ukrán testvérháború eszklalálódna, akkor szerintem a többség támogatná, hogy beregi tiszaháton építsünk menekülttábort a kárpátaljai magyaroknak és a ruszinoknak is. és ezt valószínűleg elfogadnák lónyán vagy tarpán is. már csak azért is, mert a paraszt könnyen eladná a kukoricát, a krumplit, az almát, a szilvát. mindent, ami arrafelé megterem. megvenné az "unijó". de ezek nélkül is. nem azért, hogy a határon túl szabadság legyen, hanem azért, hogy a szomszédban "rend" legyen. a magyar ezért "rendes".

Lexa56 2015.06.13. 17:24:40

És ha az is rajta lenne a kérdőíven, hogy OK, de akkor nem kapunk több pénzt az Uniótól, akkor mit válaszolna a honpolgár? Lehetünk nagyszájúak - a saját pénzünkből, de nem másokéból.

2015.06.13. 17:51:06

@Lexa56:
csak ezért magyarország valószínűleg nem lépne ki az unióból. de csak ezért nem is zárnának ki minket.

poor 2015.06.13. 18:03:46

@unionista᠍: Legyen népszavazás mondjuk a tandíjról !!

Lexa56 2015.06.13. 18:29:17

@unionista᠍: lehet, csak kijönne az a "szimpatikus" magyar tulajdonság, hogy a pénzetek kell, de nehézségeitek nem. Vagyis el lehet elmélkedni a jogok és kötelességek egyensúlyáról, amiről a hatalommániás FIDESZ-körökben (a jobbikról nem is beszélve) annyira szeretnek merengeni.

Toportyán Zsóti 2015.06.13. 18:52:39

Csuti orálmuzsik már 2002-ben is fontolgatta hogy nem adja át a hatalmat csak akkor elkésett a gyűlöletkampánnyal,keresztény nemzeti polgárok elvakultan gyűlölnek mindenkit,lassan ajrópának is leesik a tantusz,ezek bűnözők.

Toportyán Zsóti 2015.06.13. 18:54:53

@profilo: Ellenzékre feleslegesen kened saját alávalóságod,alattuk nem volt rendszerbe állítva a közmédiában a hírhamisítás mások mocskolása.

2015.06.13. 20:51:51

@Lexa56:
a jobbik azt mondja, hogy a cigányokra jellemző az, hogy a közösség pénze kell, de a közösségi normái nem kellenek hozzá. persze értem, hogy ilyet nem szabad mondani. de akkor a magyarokkal kapcsolatban sem. vagy mindenkiről, vagy senkiről. döntsük el, hogy politikailag korrektnek tartjuk az ilyen túláltalánosításokat, vagy sem.

tegnapi hír, hogy egy nobel díjas biokémikust tiltottak el a kutatástól és a közélettől, mert viccsen azt mondta, hogy az a baj a nőkkel a laborban, hogy beléjük szeretnek a férfiak. és ha nem, akkor a nő szereti el az egyik férfi munkatársát. az rendben van, hogy ez szexizmus. de ez csak egy vicc. nem kellene túl komolyan venni. mert akkor ez azt jelenti, hogy a brit nyilvánosságban azt sem szabad mondani, hogy "nő". mert akkor jön a "libsi" the guardian. és követeli az illető közéletből való kizárást. nehéz megérteni, hogy egy ilyen szerkesztőség mitől európai liberális. mert ha iszlám fundamentalista lenne, akkor érteném. és akkor is ortodox zsidó lap. de ez állítólag egy többségi brit lap.

ha a nyugati társadalmak többsége tényleg ilyen mimózalelkű, akkor a felzárkózás egyik lehetséges módja, hogy a hunt típusú tudósokat kellene befogadni. és a helyükre küldeni a politikailag korrekt gender szociológusokat. minőségi csere lenne. persze tartok tőle, hogy ez nem megy, mert a brit társadalmat is manipulálják. és attól még inkább tartok, hogy egy ponton a szélsőjobboldali újságíróktól elnézést kell majd kérni. mert egyre inkább úgy tűnik, hogy van igazságuk. és még az is lehet, hogy sok tekintetben igazuk is van.

ha az etnicizmus és a szexizmus tiltott, akkor társadalmi problémákról nem lehet beszélni. és látjuk, hogy annak mi az eredménye.

program készítő 2015.06.14. 00:33:00

Az ingyenes Megerősítő Népszavazás az Uniós tagságról ki van dolgozva,csalás nincs benne csak kicsi(Magyarországon adót fizető állampolgárok tudnak a szavazatuknak utána nézni)

Lexa56 2015.06.14. 06:57:48

@unionista᠍: látod a magyarok ezt simán rámondják a cigányokra de fel vannak háborodva, ha árujuk valaki ezt mondja. Pedig a nyugati országokban ugyanúgy van tendenciózus propaganda, mint nálunk, és a gazdagabb nyugat országok pontosan ugyanazt az érvrendszert használják a kelet-európaiakkal szemben, mint mi a cigányokkal szemben. Egyébként a magam részéről erőszakot az erőszakosokkal, gúnyt a gúnyolókkal, vádat a vádolókkal szemben szoktam alkalmazni. Hadd érezze meg milyen az, amikor maga csinálja.

Moin Moin 2015.06.14. 08:00:39

A kettéosztottságot* nem Orbán generálja, ő csak kihasználja. Mert ez a kettéosztottság létezik: aktuálisan és alapvetően két csoport él az országban:
- azok, akik az államból élnek,
- azok, akik eltartják magukon túl még a társadalmat és az államot is.

Elegendő csak felemlíteni az egyes csoportokhoz tartozóknak ezt - és máris működik náluk a csoportösztön:

- az első csoport tagjai követelik/úgy intézik, hogy az eltartóikból továbbra is megélhessenek,
- a második csoport tagjai meg kivándorolnak, adót csalnak, stb. és közben a pokolba kívánják a belőlük élő politikusokat, nyuggereket, "cigókat", stb. (Teszik ezt persze magányosan, nem pedig működőképes politikai program formájában.)

Az első csoportosnak vannak mainsteram politikai érdekképviselő erői, a másiknak nincs ilyen.

A jelen helyzet csak akkor és csak azzal oldható fel, ha az ország irányítása azoké lesz, akik eltartják, azaz akik képesek az erőforrás-teremtésre és az első lépésben ennek az erőforrás-teremtésnek az érdekében politizálunk - mert a másik (egyébként sokkal népesebb) csoport tagjainak hosszabb távú érdeke is ez. A másik posztodban említett államférfi feladata az, hogy a személyes hatásával képes legyen ezt átéreztetni (és nem "megértetni", mert az reménytelen!) e nagyobb létszámú csoportból is a politikai stabilitáshoz elegendő számú "egyeddel":-)

Moin Moin 2015.06.14. 08:02:19

* Valójában négyosztatú a magyar társadalom - de ebből 3 (az elitisták, az etatisták és a nihilisták) alkotják az államból élők "nagycsoportját". A másik nagycsoportba pedig a meritokraták tartoznak.

2015.06.14. 08:51:34

@Moin Moin: Szerintem meg csak kettő.
Eltartók és eltartottak.
De ez egy másik szempont .

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.14. 09:14:05

@Moin Moin: nyilván a vezető politikai motívumra gondoltam úgy is ,mint balra és jobbra

2015.06.14. 09:47:52

@Lexa56:
ez mindkét oldalon egy öngerjesztő folyamat. majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

2015.06.14. 10:34:47

@Moin Moin:
magyarországon legfeljebb egyes helyi elitek lehetnek meritorkrák. jelzem a meritokrácia németországban is így formálódott. báróságok, grófságok, hercegségek uradalmai versenyeztek egymással és működtek együtt a birodalomban. ebből alakultak ki a nagyobb birodalmi körzetek. amiből később lettek a szövetségi államok.

szerves módon a feudalizmusból lehet kapitalizmust építeni. a magyar paraszt úgy gondolja, hogy előbb tegyük feudálissá az egész országot. ehhez budapestről ki kell űzni a nyugatos zsidókeresztény elitet. a parasztok kelet-középeurópai nemzeti kereszténységet akarnak, a parasztasszonyok keresztényszocializmust. ezeket a fővárosi liberális-konzervatív elit elutasítja. és amikor ez a konzi-libsi csoport a választásokon sorozatban megbukott utána lehet az oligarchák túlhatalmát részlegesen megdönteni. feltéve, hogy van helyben alternatíva.

a helyi társadalom tud polgárosodni független önkormányzatokban pártatlan közemberekkel. minden magyarok csak veszekednek, pártoskodnak. és ennek csak úgy lehet véget vetni, hogy visszaállítjuk a feudalizmust. a társadalom kreál egy modern kori király nélküli királyságot. és ha ehhez szoft fasizmus is kell, akkor az kell. és majd utána lehet fejlődés, ha egyáltalán.

Lexa56 2015.06.14. 16:09:08

@unionista᠍: nézd, ha valaki a PC-t burzsoá áltudományként és nyimnyámságként lenézi és minden fórumon küzd ellene, az ne legyen meglepve, ha valaki (ami szívén a száján) megmondja neki, hogy mi a véleménye róla. Ha valaki mások kivégzését érdekes és életben tartandó témaként kezeli, az ne csodálkozzon, ha egyszer a saját kivégzése lesz érdekes diszkusszió tárgya.

Erről mindig a jereváni rádió vicc jut eszembe, amikor a lekurvázott hölgynek azt tanácsolják, hogy ne menjen oda, ahol ismerik.

A kendőzetlen beszéld szükségességét nem a PC hirdetői szorgalmazták. De ha már el kell felejteni, akkor ők is hadd mondják ki a véleményüket, ahogy gondolják.

2015.06.15. 09:35:38

@Lexa56:
nem azt állítom, hogy nem kell PC. hanem azt, hogy nem lehet egy az egyben átvenni a jelenkori nyugatról. és ha lehet túláltalánosítani úgy, hogy "a magyarok", akkor lehessen úgy is, hogy "a zsidók", "a cigányok", "a svábok", "a palócok", "a sokácok", "a ruszinok", stb. mert ez így korrekt.

lehet azt mondani, hogy a magyar pénzügyi kultúra alacsony szinten áll, mert a magyarok a fogyasztásban túl mohók. mindent hitelre vesznek. rendben, de lehessen azt is mondani, hogy a zsidó pénzügyi kultúra is mohó. mindkettő túláltalánosítás. lehessen azt mondani, hogy a zsidó bankárkultúra is problémás, ahogyan a cigány uzsorásoké. és persze értem, hogy a magyar paraszt is beül a bankba. és minden szerződést aláír, mert örül, hogy kap egy kis hitelt. utána csodálkozik, hogy mennyit kell fizetni.

de ha ez így van, akkor a szabályokat úgy alakítsuk, hogy csak 8 nap után lehessen a szerződést aláírni. vigye haza az szerződés szövegét és kelljen visszamenni, hogy igen kérjük a hitelt. mert 8 nap alatt csak elolvassa. vagy megkérdi az iskolázottabb szomszédját, hogy olvassa el helyette. és visz neki túrós süteményt vagy palacsintát. a szomszéd irmuska néni így csinálja. nem érti a számlát, nem tudja elolvasni a használati utasítást. zolika rendelte neki az íbéjen. süt egy kis sütit és magyarázza, hogy megvette ezt az izét teleshopból. nem az eredetit, mert az túl drága. hanem az iskolában volt vásár tudja kisdrága, csak nem tudja hogyan kell bekapcsolni. vett valami kacatot. nem lehet sehová visszavinni. értem, hogy a magyar fogyasztói és kereskedői kultúra problémás. de akkor nem totális szabad piac, hanem szigorú fogyasztóvédelem kell.

==T== 2015.06.15. 11:36:47

Látom a szerző ismét bizonyítja, hogy ugyanolyan korlátolt és ostoba, mint a komplett hazai (és részben nyugati) ballib.

Az ami migráció ügyben jelenleg zajlik, az valami oylasmi, ami elvezetett a római birodalom bukásához/kettészakadásához.

Ez uganis nem szimpla menekülthullám, ez népvándorlás.

az elmúlt évtizedekben a modern orvostudománynak hála a fekete-afrikai/arab ill. nyugat-idiai elemek iszonyatos mértékben túlszaporodták a rendelkezésükre álló területet, miközben gazdaságilag/civilizációsan sem igen sikerült előre lépniük.

A modern technológia segítségével látják, milyen az élet Európában, és most ők is részesülni akarnak belőle, holott ha nagy számban megérkeznek, Európából is harmadik világot fognak csinálni.

Ajánlom megnézni ezt az FB bejegyzést:

Calais. Ez már életveszélyes......És ilyenkor mi a teendő????.........
www.facebook.com/Kamionok/photos/a.548448878567070.1073741828.548445395234085/844231765655445/?type=1

Megjegyzem szó sincs népfrontról a kampány ellen fellépő emberkék ugyan sokmindenkit képviselnek, de a magyar népet biztos nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.15. 12:20:19

@==T==: csak azért nem tiltalak ki a nagy pofád és az arroganciád miatt, mert mondtál valami megfontolandót

==T== 2015.06.15. 12:48:36

@HaFr: Milyen szerencsés ember vagyok.

Te egyébként minek neveznéd saját magad és a úgy a komplett ballib hozzáállását ahhoz a kérdéshez, hogy nemhogy nem akadályozzák meg, hanem kifejezetten üdvözlik, hogy évente milliónyi, az európaitól gyökeresen eltérő civilizációból (sok esetben még civilizációnak sem nevezhető kultúrkörből) ember árasztja el európát, akiknek a szaporodási rátája amúgy 2-3x akkora, mint az őslakosoké, és akiknek az eredeti kultúrköre amúgy nem éppen az európainak mondott szellemi/erkölcsi értékek tiszteletére épül.

Ha esetleg olvastál már történelemkönyvet, meg tudnád mondani, hogy a múltba na hasonló folyamatok hova vezettek?

Pl.
- az ókori Görögország területét érintő népvándorlási hullám hatása a mükénéi civilizációra

- az arab terjeszkedés hatása az antik közel-keleti és észak-afrikai népekre és kultúrákra

- a protestáns bevándorlók hatása az amerikai indián őslakosokra

- a török elől a Magyar Királyság déli területeire érkező szerbek hatása az ott élő magyarokra és Magyarország történelmére

- a részben kedvezőbb jobbágyi feltételek, részben török elől menekülő románság hatása az ottani magyarságra és Magyarország történelmére

- a Svédországban elkövetett nemi erőszakok és a bevándorlás összefüggései

- a tömeges bevándorlás és Párizs/London egyes részeinek időnkénti felgyújtása

Elég hosszan bővíthetném a listát, de szerintem elég lesz ennyi.

Az a nagy gond veletek, hogy azt hiszitek, hogy a szegény, a menekült, vagy az áldoztat az valami erkölcsi kategória. Hát nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.15. 13:42:44

@==T==: Az a gond veletek mindjárt, hogy nem tudtok olvasni -- viszont hozzá rendkívül arrogánsak vagytok: Orbán arroganciája és gyűlöletkeltése, illetve az évi "milliónyi" bevándorló civilizációrombolása között el sem tudsz gondolni középutat, el sem tudod gondolni az ellenőrzött bevándorlást és integrációt, amelyek egy mellesleg elöregedő kontinens versenyképességének megőrzésében alapvetőek, nem sorolom, csak nyomjátok a rizsát, ahogy a reggelente kapott brossúráitokban meg a plakátokon áll, remek karakter vagy, isten éltessen sokáig, hogy meglásd, nem dől be a világ még néhány száz évig, bár nem Orbán tanai fogják irányítani

==T== 2015.06.15. 15:34:21

@HaFr: De, el tudok, sőt, elég nagy hülyeségnek tartom ezt a kampányt - pláne ebben a formában.

Nyilvánvaló a belpolitikai célja, de szvsz számoltak vele, hogy nem a plakátok fognak majd igazán ütni, hanem a rá adott reakció.

Orbán részéről itt szó sincs arroganciáról, ez egy teljesen tudatos politikai lépés.

A versenyképesség is egy olyan dolog, amit előbb definiálni kéne. A GDP folyamatos növelése lenen a versenyképesség? Szvsz nem. A minőségi fejlődés már inkább, de ehhez nem kell feltétlenül növekedni. A növekedési kényszer a hitelre épített kapitalista gazdaság velejárója, amit jó lenen megszüntetni, mert tönkre vágja a bolyhgót.

A kontinens nem akkor és nem attól lesz ismét egészséges hely, hogy bevándorlókat hoznak be, hanem attól, visszább vesznek a liberalizmusból, és megértetik az emberekkel, hogy egy társadalomban/államban

- a férfiak fő feladata a haza védelme, akár fegyverrel is
- a nőké meg az, hogy gyereket szüljenek

Ha ez a kettő megvan, akkor lesz egy egészségesebb társadalmunk.

Ellenőrzött bevándorlásnál mire gondolsz?

Hogy definiálod politikailag korrektül, hogy csak fehérek és keresztények jöhetnek?

Sietve írtam, remélem érthető.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.15. 15:57:06

@==T==: nyilván te sem gondolod komolyan, bármilyen sietve írtál, hogy a min. előírandó gyerek száma és a sorkatonaság váltja meg majd Európát. Oldalakat írtam már liberalizmus kritikából. Nem tartom üdvösnek, ha valaki két sorban akarja megfogalmazni. Ellenőrzött bevándorlás = 1. ellenőrzöm, ki léphet be milyen szakismerettel/célokkal, 2. ellenőrzöm, mit csinál itt, amíg a végén állampolgárságot nem kaphat. Ha nem működik együtt transzparens szempontok alapján, kiutasítom.

==T== 2015.06.15. 17:14:37

@HaFr:

Ellenőrizheted te nyugodtan egyénileg a bevándorlókat (évente több százezret?), attól még ha ilyen nagyságrendben engedsz be idegeneket az EU-ba, az már nem bevándorlásnak tekintendő, hanem az etnikai/vallási viszonyokat is felbolygató demográfiai atomcsapásnak.

A történelem és a jelenkor is azt bizonyítja, hogy ellenben Szent István hülyeségével, a legstabilabbak azok a társadalmak, melyek etnikailag/vallásilag egységesek. Magyarország is addig volt sikeres, amíg legalább 85%-ban magyar etnikumú és szinte kizárólag katolikus lakossága volt (Mátyás halálakor még ez volt a helyzet). Ahogy jött a reformáció miatti megosztottság majd a szerb, román és szász/sváb betelepítések, a sikeres és erős Magyarország megszűnt létezni, mert már nem hogy volt képes megvédeni önmagát, de még az egység is megszűnt létezni. Egy multikulturális/több kultúrájú társadalom megosztható a kultúrák közti törésvonalak alapján. Persze nagyvállalati szempontból ez ideális lenne, hisz a nemzetállamok a legnagyobb akadályai a korlátlan profitszerzésüknek.

Európa, az európai civilizáció (ami nézetem szerint mindenképp fehér és keresztény - bár utóbbit mára többé-kevésbé már sikeresen kiiktatták) számára a harmadik világbeli népek beáramlása/betelepítése koporsószög.

Az ellenőrzés sem sokat ér, mert Londont és Párizst jellemzően többedik generációs bevándorlók már állampolgár leszármazottai gyújtották fel. Avram Iancu hordái is már Erdélyben születettként irtották 1848-ban a magyarokat.

Egyébként irreleváns milyen képzettsége van, mert momentán az EU-ban is igen jelentős munkanélküliség van, Dél-Európában már lassan egy teljes generáció negyede munkanélküli, és a technológiai fejlődés miatt a jövőben sem várható, hogy javuljon a helyzet. Kínálati piac van ma is, csak pár szűkebb szegmensben van munkaerőhiány (sokszor az alulfizetettség miatt).

Nem, nem az előírandó gyerekszám, és a sorkatonaság, hanem egy olyan társadalom- és nemzetpolitika, ahol ez a kettő ismét érték lehet az individualista hülyeségek helyett.

==T== 2015.06.15. 20:22:32

+1 szép találat a mandínertől:

A városállamok és a bevándorlók
Arisztotelész

Forradalmi ok a törzsi különbség is, mindaddig, amíg teljesen össze nem olvadnak, mert miként egy véletlenül összeverődött tömegből még nem lesz városállam, ugyanúgy nem alakulhat az ki egy tetszőleges időtartam alatt sem: hiszen ahány városállam eddig még más néppel társult és későbbi bevándorlókat fogadott sorai közé, legnagyobbrészt összetűzött velük.

teljes idézett szöveg:
mandiner.hu/cikk/20150615_arisztotelesz_a_varosallamok_es_a_bevandorlok

egyetmondok 2015.06.15. 23:15:26

@==T==:
Ha megnézzük a világtörténelmet,igazán stabil államiságokat ott találunk,ahol a közösség nem etnikai vagy vallási,hanem politikai alapokra épített,és véletlenül se hitte le,hogy az etnikai vagy vallási vagy kulturális összetartozás kiválthatja,helyettesítheti a politikait.
(Akkor se tévesztette ezeket össze,ha egyébként etnikailag vagy éppen vallásilag erősen homogénnek volt tekinthető.)

Az igaz, hogy Mátyás idejében valóban európai nagyhatalmi státusszal bírt a magyar állam,amelynek legitimitást (azonban) egyáltalán nem egy etnikai közösség adott,hanem egy politikai: a nemzet (amely akkoriban persze a nemességet jelentette,nem mást,ilyen értelemben tehát marhára mindegy volt a társadalmo döntő többségét kitevő jobbágyok etnikai hovatartozása),amely nem etnikai alapon jött létre,Magyarországon se,mint ahogyan Európában sehol se.
süti beállítások módosítása