1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.05.29. 10:09 HaFr

Demokratának lenni annyi, mint pártokat támogatni

"Nemzeti" hatáskörbe utalta a kormányzat a korrupció elleni küzdelmet -- azaz megölte. Ettől kezdve azok vannak felkenve a társadalmat kivéreztető állami gyakorlat felszámolására, akik a legtöbbet húzzák belőle. El lehet képzelni azt a szorgalmat, amivel majd önmaguk ellen fordulnak.

A tervezethez képest is tovább gyengült a kormány korrupcióellenes programja, kikerült belőle a pártfinanszírozás és a közérdekű bejelentőket védő törvény reformja, és nem foglalkoznak a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozataival sem. Cserébe szigorúbb szabályokra számíthat a civil és az üzleti szektor. A jogszabály a putyinlight-rendszerre irányuló gyakorlat újabb hullámát jelenti.

Miközben a valamikori új ellenzéki ("civil" tüntetés) hullám is elült, szoros egyidejűségben Goodfriend távozásával, az ellenzékiség súlya visszahelyeződik a pártokhoz -- sajnos azonban a hivatalos ellenzék pártjaihoz, amelyek egy részének a Fidesszel való kollaborációját több közvetett bizonyíték is alátámasztja, és e blogon már többször írtunk róla. (Erről pedig a romantikus, sajtóképes ballib értelmiségi -- amely a maga számára alig észrevehetően szintén része a kollaboráns rendszernek -- azt hiszi, hogy csúnya hazugság, pedig mindössze az oligarchia vastörvénye a demokrácia ellenében. Ő, az értelmiségi, pedig úgy legitimálja ezt az árulást, hogy ráadásul elég olcsón adja magát hozzá. Pech.) Ennek ellenére azt mondom, hogy ha a magyar polgár ma ki akarja fejezni ellenszenvét és az akcióképességét a rezsimmel szemben, arra megint csak az nyújtja számára a legnagyobb esélyt, hogy ellenzéki pártokat támogat (ha már nem csinál a jelenlegiek mellett újat). Húzni az orrot tőlük talán elegáns, mindenképpen divatos, de nyilvánvalóan öngyilkos gesztus.

A Polgári Konzervatív Párt e hétvégén közzéteszi az országgal kapcsolatos jövőképét és politikai irányelveit. Célunk, hogy minél többen megtalálják bennünk a posszibilis ellenzéket, akár a baloldali polgárok is lássák, hogy egy liberális konzervatív álláspont fejezi ki ma egyszerre a rendszerrel szembeni kiállást és az ország megújításának lehetőségét. Várjuk sorainkba a magyar polgárok közül azokat, akik közvetlenül is részt akarnak venni a politikában, és a választók közül azokat, akik megnyugtató megoldást szeretnének a saját és gyerekeik életlehetőségeire. Egy kis halat is fogunk adni, de hálóból kétségtelenül a legerősebbet, amely ma elképzelhető. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr507500326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2015.05.29. 10:29:45

Érdeklődve várom.

Üdv:
b

Toportyán Zsóti 2015.05.29. 19:08:02

Komoly pártot lehetne grundolni abból a pénzből amit kokainra költenek a banksterek,Magyarországnak esélye sincs semmire ezzel a pártfinanszírozási rendszerrel.

program készítő 2015.05.31. 16:13:55

Mi közzétettük a saját költségvetési tervünket,kíváncsian várjuk a PKP elképzeléseit.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.31. 17:04:31

@program készítő: ki az a "mi", ne haragudj a tudatlanságom miatt
süti beállítások módosítása