1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.01.03. 10:41 HaFr

Nem kéne végre befogni már?

Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a sajtót csak cinizmusból vagy fizetett politikai érdekből írja, a fészbukot csak a társasági jelenlét céljából kezeli, a véleményei többnyire dögunalmasak és előrágottak.

Én is ott voltam tegnap, nem maradtam sokáig, mert nem volt jó (tudtam, hogy nem lesz az), de magam is küszködöm egy kezdeményezéssel (párttal), pontosan tudom belülről, hogy ami kívülről nagyon egyszerűnek és kézenfekvőnek tűnik (ki az a hülye, aki nem tud tíz főt bárhonnan összeszedni, összekoldulni néhány milliót, összedobni egy website-ot, néha kivonulni az utcára, és bekerülni valami balos híradóba), az valójában mennyire nehéz, és hálátlan feladat, főleg, ha valaki nem személyes előnyökért csinálja. (Például mert senkinek -- értsd: senkinek -- nem érdeke, akik a jelenlegi pártrendszerből tartják fenn magukat, senkinek azok közül, akik a nyilvánosságot csinálják és abban hivatásszerűen szerepelnek, hogy egy új mozgalomnak vagy pártnak sikere legyen, főleg, ha az a párt vagy mozgalom kellőképp intranzigens, érdektelen a jelenlegi csoportszisztéma megőrzésében, és valóban független a kulturális előítéletektől és az évtizedes játszmáktól. A magyar demokrácia nem Orbán miatt nem működik, hanem legfeljebb Orbán akaratával összhangban. Hiába akarjátok elküldeni pártállástól függetlenül, nem megy el, mert ti is itt vagytok, törzsi előítéletesek, okoskodók, egoisták, jól értesültek, cinikusok és a többi. Orbán ti vagytok, legfeljebb más előjellel és kevesebb közéleti tehetséggel vagytok.)

Tehát hátrább az agarakkal, kedves megmondó, véleményező és fumigáló csapat! Írjatok inkább Váradynak vagy nekem, hogy hány szabad órátok van tényleg értéket teremteni a magyar közéletben! De tőlem akár a DK-nak is írhattok, csak csináljatok végre valamit az országért, a sokszor szörnyülködve szájatokra vett 4 millió éhezőért, bárki másért, aki nem a saját kutyátok kölke.

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr657036027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán fenyeget 2015.01.03. 16:47:14

A Véleményvezér "Az ember, akinek csak a zemberek számítanak" című cikkében Orbán 2006-os plebejus fordulatának tulajdonítja a párttámogatások megvonásának ötletét, ezen felül a demokratikus legitimációt boncolgatja értelmesen, de szerintem feleslegese...

Trackback: A politikai innováció 2. - Új formák nélkül marad a régi, lejárt tartalom 2015.01.03. 16:40:14

 A múltkor azt vizsgáltuk meg, honnan érkezhet a politikai innováció. Most azt vizsgáljuk, hogy nekünk szükségünk van-e rá. A jelenlegi hatalom által erőltetett új politikai rendszerépítmény nyilván innováció. Na de kié is valójában? Lehet, hogy csak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 00:35:29

@DrGehaeuse: A politika mindig is késztemék volt a demokráciákban. Ha objetíven nézel végig atörténelmen, magad is belátod ezt.

Mindez nem jeleni azt, hogy csak négyévente kellene vele foglalkozni, mivel éppen az az egyszerű állampolgárok felelőssége és feladata, hogy állandóan rajta tartsák a szemüket és azonnal sikítsanak, ha kisiklik a dolog.

panelburzsuj 2015.01.04. 00:45:29

@Valóság nevű unokahúgotok:
Koma: ha a PKP afféle "one man show" - (és a látszó része szerintem se sokkal több...) - akkor mekkora iditizmus már az "ország sorsáról" delirálni?!...

Ha HaFr lukra futott - azaz a döntően mégiscsak az általa személyesen megformált pártra nincs mérhető igény - akkor az nem azért az ország baja, mert "lefoglalt", vagy elbénázott bármit is, hanem azért, mert mások még ilyet se tudnak/akarnak összedrótozni.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 00:46:36

@Diorella Queen: Átnevelni a Fideszt?
Te most viccelsz?:)

40-50 éves szociopatákat szeretnél megváltoztatni? Komolyan ez a terv, ez a reménység?

Húha!:)

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 00:52:02

@panelburzsuj: Pl. mint az Alkotmánybíróság, vagy a Számvevőszék, azzal a különbséggel, hogy az én rendszeremben ezek
- nem alakíthatók át, még háromharmaddal se
- a tagok kiválasztása nyílt pályázat által történik, objektív kritériumrendszerben elbírálva a pályázatokat
- a szervezetek és a tagok nem függnek sem a kormánytól, sem a Parlamenttől, hanem csupán az Alkotmánynak alárendelt, autonóm entitások, erős kontroll- és számonkérési jogosítványokkal.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 00:57:12

@panelburzsuj: Itt nem csak a PKP-ról van szó, hanem mindazokról az ellenzéki mozgalmakról és mozgalmárokról, akik kényszeresen porondon akarnak szerepelni, anélkül, hogy fel lennének készülve arra és hogy alkalmasak lennének a feladatra.

Ahogy írtam korábban, a PKP éppen azokkal a fogyatékosságokkal küzd, mint a tegnapi tüntetésszervezők. Itt tehát nem egyedi és nem személyes dologról van szó! A teljes , mostanában frissen jelentkező és politizálni akaró ellenzék milyenségéről van szó, ez pedig így, összességében már komolyan megítélendő veszély az ország jövőjére!

A komád pedig nem vagyok! Ha csak személyeskedni és koncepciózusan kötekedni akarsz, nyilván lelki késztetéseidnek engedve, akkor hagyj engem békén! Fogd fel, hogy ez nem személyes kiélési terep!

panelburzsuj 2015.01.04. 01:09:16

@Valóság nevű unokahúgotok:
"kényszeresen porondon akarnak szerepelni"

És mér ne akarnának?

Érdekelt volna bárkit a tegnapi tüntetés, ha lett volna 2-3 ennél különb ellenzéki ajánlat erre a már-már "hagyományos" időpontra?

Zavarna bárkit HaFr "erőlködése", ha másik öt-hat hasonló irányultságú (polgári, piacbarát, nyugatos stb.) párt(csíra) között kéne helytállnia?

Végül: úgy gondolod, hogy a te "intelmeid" hivatottak a teljes magyar ellenzéket a "helyes" irányba terelgetni?

unionista (törölt) 2015.01.04. 01:11:33

@biohouse:
nem nagyon értem, hogy a szabadság téri emlékmű ellenti tüntetést miért lett volna reményteljes. magyarázd már el, hogy miért kellett volna ennek érdekében megmozdulni mondjuk fehérgyarmaton.

ott se követelik a népek, hogy a nagy árvíz áldozataiért emelt emlékmű ellen tiltakozzon az ország. pedig nagyon magáradt szamos. emberek haltak meg.

te múltbeli sérelmekre alapozva akarod építeni a jövőt. és úgy érvelsz, hogy nem kicsi sérelemre, hanem nagyon nagyra. az a reményteli.

panelburzsuj 2015.01.04. 01:11:59

@Valóság nevű unokahúgotok:
tagok kiválasztása nyílt pályázat által történik, objektív kritériumrendszerben elbírálva a pályázatokat

Bullshit.

Ki és milyen legitimációs alapon nevez ki örökre bebetonozott ítészeket? Amíg erre nincs válasz: orbitális bullshit minden "által történik", meg "objektív kritériumrendszer".

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 01:27:34

@panelburzsuj: Legitimációs alap:
Az új Alkotmány, amelyet népszavazás erősít meg.

Ki:
Az Alkotmányból következő kötelezettsége alapján az Országgyűlés írja ki a pályázatot, amelynek a kritériumait és elbírálási rendszerét szintén az Alkotmány fogja tartalmazni.

Nincs szó örökre bebetonozásról. Célszerű 5 évre kinevezni a tagokat
Az ítészek állásfoglalásai természetesen a független bíróság előtt akár a kormány által is megfellebbezhetők, végső esetben az Európai Bíróságé a döntés. A megfellebbezhetőség alapja a minden személyt és testületet megillető fellebbezési jog, hiszen az ítészek is tévedhetnek.

Bullshit:
Te magad vagy bullshit, hiszen te is éppen úgy elgondolkodhattál volna a dolog részletein és a legitimáló alapokon. Csakhogy te nem is akarsz konstruktív lenni, nem is akarod a problémákat megoldani, te csak a benned élő bizonytalanságot akarod kivetülni látni mindenre és mindenkire.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 01:35:53

@panelburzsuj: Azért ne akarjanak, mert egy felelős polgárban kell legyen annyi felelősségtudat, hogy ne akarjon ott megoldóként fellépni, ahol fogalma sincs a megoldásról!

Az embereket a remény vágya vitte ki atüntetésre és ide is azért jönnek. A reménykeltők felelőssége az, hogy ne szédítsnek.

Miért ne akarhatnám éppen én terelni az ellenzéket, hiszen független magyar állampolgár vagyok, így okom és jogom is van erre. Az pedig, hogy látom a hibákat, szinte kötelességemmé is teszi, hogy szóljak, és javasoljak jobb megoldásokat és megoldókat.

HellerZ 2015.01.04. 02:25:47

@Valóság nevű unokahúgotok:

-nem hülyeségek amiket írogatsz. szív és ész - mindkettőt meg kell nyerni a hatalomhoz. itt mindenki csak az észre akar hatni, ez így féloldalas.

-az alkotmánybírák pályázatait ki bírálná el?

valóban, sánta az a hatalommegosztás, amiben az ellensúlyozó hatalmat az a másik hatalom választja, amit ellensúlyoznia kéne. a mai Alkotmánybíróság remek példa arra, hova vezethet ez.
mindet hatalmi ág mandátumát külön-külön kell visszavezetni a szuverén akaratára, vagyis a népakaratra.
Tehát mi lenne, ha népszavazással választanánk legfőbb ügyészt, rendőrfőkapitányokat, ombudsmanokat, alkotmánybírákat, stb? lennének objektív szakmai kritériumok, de aki ezeknek megfelel az indulhat. kampányoljanak, hirdessenek szakmai programot és kérjenek a néptől felhatalmazást. akkor nem lenne olyan, mint most, hogy egy trafiktrv simán átmegy az Alkotmánybíróságon, vagy hogy egy manyup ügyben elszabotálja az időben történő határozathozatalt. ezek jó példák arra, hogy az intézmény ugyan megvan, csak selejtes emberekkel van tele. tehát nem elegendő pusztán rábízni magunkat valami csodás intézményrendszerre, hanem azt is ki kell találni, hogyan töltsük azt fel megfelelő minőségű emberekkel.

ezekről mit gondolsz?

HellerZ 2015.01.04. 02:34:59

@Valóság nevű unokahúgotok:

ahha.
és ha mondjuk 3 alkotmánybírói mandátumra hatan jelentkeznek, akkor az ítészek hogyan döntenek? és kik lesznek az ítészek, és miért ők? ha a kormány megtámadhatja a kinevezést, az gyakorlatilag azt eredményezi, mint a mostani helyzet, a parlamenti kormánytöbbség dönti el ki lehet alkotmánybíró. az Európai Bíróságot meg ne akarjuk bevonni ebbe, ez durva szuverenitási problémát vetne fel.

unionista (törölt) 2015.01.04. 02:40:25

@panelburzsuj:
a kertész ákost kiutálók éppen olyan hülyék, mint a másik oldalon zsidó inkvizició. akik jelentős kereskedelmi, pénzügyi, jogi hatalommal rendelkeznek, a politikát a többséget kiszorítva próbálják irányítani, és képtelenek elfogadni, hogy bírálják őket.

de persze azt állítom, hogy a magyarok többsége evolúciós értelemben az alattvaló léthez alkalmazkodott. azt, amit kertész ákos. de azon egy kicsit se háborodtam fel.

a gyakorlat a problémás. nekem van olyan ismerősöm, aki azért adta fel a munkahelyét és vesztette el a korábbi barátnőjét, mert haza kellett költöznie a szüleihez. azért, hogy megvédje őket a szomszédos cigány nagycsaládtól. és összeállt egy másik lánnyal. és így ott maradnak. de neki ez kvázi kényszer volt. kertész ákosnak ki kellett menni kanadába. mindkettő abszurd.

unionista (törölt) 2015.01.04. 02:55:51

@panelburzsuj:
erre a megoldás, hogy a többség közvetlen alkotja a jogot, a kisebbség közvetve alkalmazza. azaz az ellenzéki többség jelöli a főbírót. persze ez azt jelenti, hogy ha valakinek háromnegyedes többsége van, akkor lehet egy kvázi ellenzéke.

a legfelső bíróságot a törvényhozás mellé kell emelni. nem fölé. szóval az sólyom elképzelése, hogy a bíró fölötte áll a jognak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.04. 03:47:01

Köszönöm a sok aggódást :D, a PKP pont jól van, jobban, mint a Fidesz 1994-ben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.04. 03:55:05

A PKP polgári párt, nem lopta agyon magát halálra, mint a Fidesz már a második pillanatától, minden szempontból ellenséges közegben mozog, szemben megy mindennel, amely a magyar kultúra száz =vagy inkább háromszáz) éve, plusz én néha nyilvánosságra hozom a nehézségeinket is -- ezt azonban ne tessenek összetéveszteni azzal, hogy a pártban nem folyik munka. Jókat derülök a különböző cégérű küldöncökön, az angol azt mondaná, couldn't care less. Mindenki teszi a dolgát, ki lapátolja kifele a mocskot, ki behordja, ámen.

wantaan 2015.01.04. 05:01:29

@panelburzsuj: valamit nagyon félre hordott a füled .... nem osztogatnak - fosztogatnak! Szegény jobb sorsra érdemes unionista nemzettársunk jelenlegi indentitás zavarában bármi nemű még a legcsekélyebb egyetértés is visszafordíthatatlan agyi elváltozásokat okozhatna, s ezt én nem vállalhatom föl.

wantaan 2015.01.04. 05:12:29

@quendelapo: oké! Akkor legyünk hősök , sokan , legyük ott a következő tüntetésen ....aztán majd a sors ugyis adja magát. Ne behúzott farokkal várjuk a csodát és holmi kis szerű leszólásokba meneküljünk a tüntetés szervezők invitálása elől, sőt még akkor is menjünk el ha netán nem hívnak ..... vagy feltételeket szabnának. legyünk ott!!!

dúvad 2015.01.04. 08:11:35

@HellerZ: "és ha mondjuk 3 alkotmánybírói mandátumra hatan jelentkeznek, akkor az ítészek hogyan döntenek? és kik lesznek az ítészek, és miért ők? ha a kormány megtámadhatja a kinevezést, az gyakorlatilag azt eredményezi, mint a mostani helyzet, a parlamenti kormánytöbbség dönti el ki lehet alkotmánybíró. az Európai Bíróságot meg ne akarjuk bevonni ebbe, ez durva szuverenitási problémát vetne fel." Lényegre tapintottál, pontosan! / Bárcsak tudnék hinni a népszuverenitás valamikori megvalósulásában/

biohouse 2015.01.04. 08:42:27

@unionista: A Szabadság téri flashmob a PKP (akkor persze még hivatalosan nem is létezett, de tudjuk miről beszélek) volt jelentős. Béndek- tudtommal- itt lépett először l fel szónokként, és nem voltunk kevesen. Szerintem logikus a kérdés -de , ha nem logikus akkor nyilván én keresek miafaszt itt- hogy miért csak ez ügyben történt ez meg, és miért nem NAV , vagy Paks ügyben? Ki beszél itt Fehérgyarmatról? Csak a PKP-ról van szó! És ahogy én látom, pont Péter kezdte el először kritizálni a tüntetésszervezőket, nyugodtan visszalapozhatsz.
Ehhez képest jön most ez a "Nem kéne végre befogni már" poszt.
Még csak nem is kritizáltam senkit és semmit. Feltettem a kérdést, hogy a PKP miért nem szervez tüntetést? Mert csak százan lennénk, és az nevetséges?

wantaan 2015.01.04. 08:53:39

@dúvad: Pedig néha jó bevonni az európai bíróságot , mert ha másra nem is jó de arra igen ,hogy rámutat milyen egy közönséges kis szarosgatyás urat játszó kis szerencsétlen fölkapaszkodott emberek a kiválasztottjaink.
Jó példa Baka András esete. A Legfelső bíróság elnökét mandátuma lejárta előtt a rezsim fölmentette s helyébe a már Kúriává átnevezett Legfelső Bíróság élére kinevezett egy másik bírót, Darák Pétert.
s most kimondotta az európai bíróság hogy több ponton is sérültek ez által Baka András jogai.
No akkor ezek után Darák Péter ha Ő nem észlelte ezen jogtalanságokat vagy ha nem is észlelte de egy bíróság már kimondta hogy egy jogtalanul fölállított ember helyén ül .... no föl áll el a Kúria elnöki székéből?
No mennyire "úri" ember Darák úr?

unionista (törölt) 2015.01.04. 09:04:20

@biohouse:
ez az, hogy te így gondolkodsz: ki beszél itt fehérgyarmatról? ez egy belvárosi zsidókeresztények csoport és az ellenkultúrára fogékony fővárosi polgárság. várjátok, hogy csatlakozzanak hozzátok a népek az orbán sátán mozgalomban. csak ugye ha még csatlakozni is akarnának. ilyen mozgalomból van legalább egy tucat. mindegyik hegemóniát akar. szerinted miért szavazzanak erre ököritófülpösön? nekik ennél az is jobb, hogy van egy helyi földesúr.

Stealin 2015.01.04. 09:58:31

@panelburzsuj:
'Ha HaFr lukra futott - azaz a döntően mégiscsak az általa személyesen megformált pártra nincs mérhető igény - akkor az nem azért az ország baja, mert "lefoglalt", vagy elbénázott bármit is, hanem azért, mert mások még ilyet se tudnak/akarnak összedrótozni. '

HaFr nem ezért fut lukra, hanem mert nem tudta átlépni saját árnyékát még 2002-ben,szerintem.
Ahogy azóta sem, és ezen az ironia sem tudott segíteni.
Mindenesetre egy hevenyészett kismonográfiában benne lenne, hogy ha a szocik összeállnak a Ferivel, akkor az megeszi őket.
És lőn, unokahúgotok ezerrel vágtázik már :)
Jó ideig még tetszik-nem tetszik, a Feri meg a Viktor között lehet választani, megint csak szerintem.
Legalább az unionistára hallgassatok egy kicsit!

2015.01.04. 10:33:25

@Stealin: "unionistára hallgassatok egy kicsit!" -- Én inkább - érthető okokból - kihagynám.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 10:40:15

@HellerZ: A pályázatokat maga a rendszer bírálná el, azaz egy mechanikus automatizmus: az előre meghirdetett (és az Alkotmányban rögzített) pályázati kritériumok szerint a kapott pontszámok sorrendjében kerülnek be a jelentkezők. A világban számos szervezet esetében működnek hasonló rendszerek, jó hatásfokkal. (A pontszámokat az objektíven értékelhető szakmai referenciák alapján lehet megszerezni, pl. a megszerzett posztgraduális képesítések és a nemzetközi publikációkhoz kötődően.)
Sokkal kisebb kockázatot és „méltánytalanságot” jelent az, ha egy-két jelentkező esetében valami speciális pozitívumot ez a valóban mechanikus rendszer nem képes értékelni (és emiatt az illető jelölt esetleg nem kap posztot), mint bármiféle olyan elbírálási rendszer, ahol emberek a maguk akarva-akaratlanul elfogult módján befolyásolhatják a kiválasztást. Különösen előnyös ez a mechanikusság egy olyan ország esetében, mint a magyar, ahol a közgondolkodás nem demokratikus és ahol számos, lényegét tekintve nem demokrata és nem a nyílt versenyzésen alapuló párt, vagy csoport akar beleszólni a posztok elosztásába a maga érdekei szerint!
Amit a pozíciókat betöltők állampolgárok általi választásáról írsz, elvileg működhet. Pl. az USA-ban működik is sok területen. De talán ezt még korai bevezetni, hiszen láttuk, hogy az elvileg hasonló módon működő önkormányzatiság miféle „szörnyeket” képes pozíciókba juttatni, az állampolgári naivitás és a politikai hatalom befolyásoló ereje következtében.
Ami a nemzeti szuverenitást illeti, amikor az ország csatlakozott az EU-hoz, akkor ezzel elfogadta, hogy az eu-s jog és az eu-s jogi fórumok a magyar felett állnak. Így az, hogy bizonyos pozíciókra való kinevezés esetén a végső fellebbezési fórum az Európai Bíróság, tulajdonképpen ma is így van.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 10:42:07

@HellerZ: Szerintem sokkal többet ér egy jól működő, objektív és a hatalomtól való függetlenséget ténylegesen garantáló rendszer, mint egy rosszul értelmezett nemzeti függetlenség.:)

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.04. 10:43:43

@dúvad: Olvasd el kérlek, amit HellerZ-nek írtam!

biohouse 2015.01.04. 10:48:39

@unionista: Én egy vidéki paraszt vagyok, gyümölcsösöm van 50 km-re Pestről. Jó, tanult paraszt vagyok, de semmiképpen sem zsidókeresztény.
Én megértem a gondolatmenetedet: a nyírségbeli tirpákot nem az érdekli, ami az V.-kerest.
Most akkor légyszíves te is értsd meg az én kérdésemet.
Miért nem szervez light-joobbos, vagy akár centrista megmozdulást a PKP?
Nagyon egyszerű mondanivalóval: kormányunk nem tartja be az magyar népbe ezer év alatt beleverődött tízparancsolatot. Sportot csinál és túllicitálja a 7 halálos bűnt szebbnél szebb formában. Ezt a tirpák is megérti nem? Egyébként ez is csak kérdés, de nincs véletlenül Magyarországon egy olyan német-római kersztény, akinek ezek az elvek fontosak?
A tirpák kit utál jobban ? A Magyarországon 3-szor végigsöprő (48-49, 44-45, 56) és kommunizmusba kényszerítő oroszt Donnal, malenkij robottal, nők végigerőszakolásával, vagy a mindig felvirágzást hozó zsidót?
(Én gyakorlatiasan látom a világot, négyszer volt dolgom olyan emberrel, aki magát önként és tudatosan zsidónak vallotta: kettő átkurt, kettő a barátommá vált. Ellenben a színmagyarnál kb 80%-os az átkúrok aránya. A házam tetejét cigány áccsal csináltattam, ő volt a legolcsóbb a jók között.
Nekem nem zsidó-cigány-magyar a koordinátarendszerem, hanem amerikai-német-orosz. Azért ehhez még elég a szabolcsi általános iskola is.
Vágom a válaszod: oldjam meg a cigánykérdést a koordinátarendszeremmel, egyszerű, érthető módon.
De ez tényleg egyszerű: az amerikai-német pénzt hoz, az orosz meg káoszt és romlást hoz.(ld Jobbik)

dúvad 2015.01.04. 10:51:13

@wantaan:...- Baka András visszahelyezését nem kérte, ezért erről nem is dönthetett a strasbourgi bíróság, az anyagi kompenzációról pedig egyelőre nem foglaltak állást.
Baka András jelenleg a Kúria egyik bírói tanácsának elnöke, korábban pedig a strasbourgi bíróság tagja,illetve elnökhelyettese,2012-től az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökei Hálózatának tiszteletbeli tagja. Az EJEBhez fordulhat, aki úgy érzi, hogy sérelmet szenvedett az emberi jogok európai egyezményében lefektetett valamilyen joga,és hazájában már nem áll rendelkezésére jogorvoslati lehetőség. Egy mezei állampolgár vajon milyen eséllyel? (Mo-n az alkotmányerejű törvénykezés nem teszi lehetővé számos esetben a bíróság előtti jogorvoslatot.)- Ez az origo (!)

wantaan 2015.01.04. 11:11:53

@dúvad: ...én nem Baka András szemszögéből vetettem , föl hanem hogy egy jogtalan állapotnál nem lenne e elvárható Darák Pétertől , hogy önként fölálljon? S nem jogászkodást várok el hanem ....hmmm úri?/polgári?/értelmiségi? viselkedést.
S találni valami közös megoldást akár még Baka Andrást is bevonva, hogy Darák legitimációja még erkölcsi szempontból se kérdőjeleződhessen meg.

egyetmondok 2015.01.04. 11:22:33

@wantaan:
Baka András története az orbáni állam egyik mintapéldája abból a szempontból,hogy mi a politikai erkölcsi rothadás.
Bakát nem mentették fel,kirúgni nem merték.
Megszüntették a Legfelsőbb Bíróságot - szó szerint megszüntették,ezt így kell elhinni: egy pár másodpercre nem volt ilyen intézménye az elvileg független bírói hatalmi ágnak - és létrehozták a Kúriát. Ezt mindenki úgy adta elő, mintha csak "átnevezték" volna,ám nem ez történt,mert ez esetben a határozott időre választott főbíró a helyén kellett volna maradjon.
Megszüntették a magyar bíróság legfőbb bírói intézményét,így Baka "állása",a munkahelye is megszűnt.
Brutális,annyira az, hogy én képes voltam abba beleélni magamat,hogy nem lesz,hogy nem találnak a magyar bírói karból senkit,aki ezzel az ordítón gazember eljárással egyet lenne képes érteni,hogy nem lesz aki beleül az "új" főbírói székbe.
De lett.

Ma talán még nem is értjük pontosan,hogy ezek az alkotmányosság-pusztítások milyen nyomokat hagynak,hagytak a magyar politikában,de lehet attól tartani, hogy nagyon súlyosakat,hiszen ne feledjük,a magyar bírói kar akkor sem tett semmit,amikor a törvényhozás,csak mert úgy tartotta magas kedve, jogerős bírói ítéleteket semmisített meg törvénnyel.
És milyen fennhéjázón sértődnek meg,húzzák fel az orrukat,ha bárki azt mondaná,hogy Orbánék felszámolták az államhatalmak elválasztottságát, mint arra McCain is hibátlanul hívta fel a figyelmet.

explanatus 2015.01.04. 11:29:45

@Valóság nevű unokahúgotok: „...gondolkodjatok azon, amit írok!” JÓ, rendben. Igazad van, induljunk ki a tényekből. Segíts megfejteni az alábbi számhalmazt:
Bejelentett jelölőszervezet: 94
Nyilvántartásba vett jelölőszervezet: 84 (volt amelyikre 12-en szavaztak)
Végül tavasszal indult 54 párt és bejutott 4.

Ez akkor azt jelenti, hogy a 90 jelölőszervezetben a magyar ellenzéki próbálkozások kudarcot vallottak hozzá nem értés miatt, viszont a rendszerváltás pártjainak minden nagyon szép, mindennel meg vannak elégedve, mert náluk a bölcsek köve. Aha. Így világos, hogy amikor „négy öt magyar összehajol” és csinál egy pártot, és két év óta a blogon nem tud túllépni, akkor ők bénák, mert próbálkozásaikban nincs potenciál.

Megint aha, mert „ennek a nincsenek tulajdonképpen közösek az okai: az objektivitás szinte teljes hiánya és a magyar helyzet és a magyar adottságok konzekvens figyelembe nem vétele.”

„Ne engem elemezzetek” Megtörtént. Az jött le belőle, valami miatt a magyaroknak a rendszerváltás pártjai a kívánatosak. Aha. Ezért a sorozattüntetés.

dúvad 2015.01.04. 11:37:14

@Valóság nevű unokahúgotok:
"A pályázatokat maga a rendszer bírálná el, azaz egy mechanikus automatizmus: az előre meghirdetett (és az Alkotmányban rögzített) pályázati kritériumok szerint a kapott pontszámok sorrendjében kerülnek be a jelentkezők.A pontszámokat az objektíven értékelhető szakmai referenciák alapján lehet megszerezni.. " - Nem szeretnék mechanikus kiválasztást!(amúgy is túl sok mechanizmus vesz körül!) Esetleg lennének pszichológiai tesztek, vagy a szakmai kompetenciákon túli emberi kritériumok elhanyagolhatók,felejtős az emberi tényező?

egyetmondok 2015.01.04. 11:40:40

@wantaan:
Nem Darák Péter legitimációjával van a bibi,hanem a 2010 után létrehozott új magyar állam legitimációjával.
Hafr szépen kifejetett egyik posztjában,hogy ez az állam miért nem legitim.
A főbírója akkor lehet az?

(Tudjuk már,csak nagyjából is pontosan,hogy mivel néz itt szembe bárki,aki Orbánék ellenzéke lenne...?)

panelburzsuj 2015.01.04. 11:49:34

@Valóság nevű unokahúgotok:
"javasoljak jobb megoldásokat és megoldókat"

Innentől kezdve nem vagy független. Hanem a politikai porondra fellépő - (="reményvigéc") - versenytárs, alternatíva vagy.

A saját "piaci" modelledben: nem vevő, hanem eladó.

dúvad 2015.01.04. 11:57:18

@egyetmondok: Sötét leleményességben kimagaslóan teljesítenek ! -(a te megfogalmazásod "politikai erkölcsi rothadás." értőbb !

wantaan 2015.01.04. 12:05:42

@egyetmondok: no ezért fog a rezsim megbukni. ... s bukott meg minden korrupt rendszer mert már annyira korrupt hogy a látszatra sem adnak.

panelburzsuj 2015.01.04. 12:07:32

@unionista:
Nem emlékszem, hogy itt diskuráltunk-e olyasmiről, hogy az etnikai alapokon körülrajzolt csoportok "átlagos jellemzői" közötti eltérések drabálisabbak-e, mint ugyanezen jellemzők csoporton belüli szóródása.

Szóval csak annyit szeretnék fölvetni, hogy vajon az emberek közötti konfliktusok mekkora hányadát tudjuk kiiktatni azzal a lépéssel, hogy pont etnikai alapon izoláljuk el egymástól a jelenleginél határozottabban őket?

panelburzsuj 2015.01.04. 12:10:22

@Stealin:
Két fülem van ugyan - de közöttre csak egy fejem.

Azzal meg csak egyes számban tudok hallgatni.

egyetmondok 2015.01.04. 12:37:01

@wantaan:
Ezért,és az ilyenek sorolhatók,már meg kellett volna buknia. De nem bukik,nem ám.

transgression 2015.01.04. 13:02:04

@egyetmondok:

annak az államnak a legitimációjával amely a joghierarchia csúcsára a Lisszaboni szerződést és az uniós jogot emelte?

transgression 2015.01.04. 13:04:43

@Valóság nevű unokahúgotok:

meghajlok az érvelésed előtt, valószínűleg nem rossz metafora ez

unionista (törölt) 2015.01.04. 13:32:01

@biohouse:
csakhogy te racionalizált magánéletedről beszélsz. a közélet logikája ettől eltér. az nem az elülső homloklebenyre épül, hanem a hátsó kisagyra. a tudat alattira, a hátsó gondolatokra. a közélet ezért tud nagyon hatékony lenni, de persze ugyanígy lehet kártékony.

szóval te azt mondod, hogy a pkp miért nem azt kérdi, hogy amerikai-német-orosz trióból döntsünk. elsősorban melyik nagyhatalomhoz akarunk kötődni. mert önállóak olyan nagyon nem lehetünk. oké. de akkor erre a többségi válasz: németország. mert ez egy kis-német társadalom. de a zsidók válasza, hogy amerikához kötődjünk. mert ott van jelentős befolyásuk a zsidóknak. és te az országos napilapokban jelentős részben az amerikai bulvárt kapod. mert a zsidóknak ez az érdekük. holott nyilván ausztria és németország lenne az, ami kulturálttá tenné a népet. vagy csehország, szlovákia, horvátország, szlovénia. vagy akár a kárpátaljai ruszinok, az erdélyi románok és a vajdasági szerbek. az az ortodox nacionalista közeg, amiben élnek kisebbségi magyarok. de te nem ezt kapod. hanem a zsidók lefordítják neked az amerikai napiszart. de nem azért, mert gonoszak. ezt sokan nem is tudatosan teszik. azért kellenek a macskás képek, mert a házimacskák között kis különbségek vannak, a házikutyák között nagyobbak. és amikor vona lefotózza magát vizslakölykökkel, akkor az a köznépnek tetszik. végre kutyát lát az újságban, nem cicákat. és akkor ordítják, hogy ne fotózkodjon kutyával. egy vidéki lap se háborodik fel. csak a belvárosiak. akik az országot próbálják uralni.

perzse lehet mondani, hogy vona egy fasiszta. alkalmatlan többségi vezetésre. a jobbik kormányzásképtelen. de miért ne fotókodhasson a kampányban egy vizslával. egy képviselő megverte a feleségét. azon poénkodott az összes zsidó lap. vakkomondor esete. megerőszakoltak egy zsidó lányt a gólyatáborban. maksa zoltán mond egy szar poént. mind őrjöng, hogy az a szegény megerőszakolt. és vakkomondoros felesége, családja, gyerekei. azokkal mi van. hja, ők nem zsidók. az nem érdekes. az nem sértő, hanem vicces.

de én ezzel együtt nem vagyok antiszemita. csak miért nem lehet mondani, hogy zsidó atv. miért az izreali nagykövet jelenik meg hetenként, és rendszerint miért mindig zsidó az amerikai követ? miért nem hallasz semmit a szomszédos népek követségeiről? miért?

és közben ugyanezek az emberek kérik számon, hogy ez a nép miért nem integrálódik. a kárpát-medence adta komparatív előnyöket ki lehetne használni. és könnyen lehet, hogy a cigányok lesznek a közvetítők. ők többségében nem akarnak a zsidók alá rendelődni. hanem az indoeurópaiak mellé ezért akarnak felzárkózni.

de ehhez kell a vidékies megyei identitást. a borsodi egy cigány-magyar identitás lehet. és ott miért ne lehetne egy választott kisvajda. az összes zsidó magyarázza, hogy az nem lehet. nehogy a cigányok és a magyarok kiegyezzenek. hanem tessza és bernadette, akik new yorkban tanultak interperszonális kommunikációt. és néhány díszcigány, akiket kilóra megvettek. és néhány homoszexuális.

rendben ezek mind legyenek. de többség hol marad? de ha megfigyeled, akkor nem arról regélek, hogy csak többség legyen. mert én liberális vagyok. csak nem ortodox.

egyetmondok 2015.01.04. 13:33:21

@transgression:
Idegen joghatóság adja a magyar állam legitimációját? Te Jó Isten ?!

transgression 2015.01.04. 13:40:27

@egyetmondok:

a 2010 után létrehozott "új magyar" állam már az unió szerves része

egyetmondok 2015.01.04. 13:50:30

@transgression:
A magyar állam legitimációját az adná, hogy az az Unió "szerves része" ? Ez nonszensz,közjogi és bármely más,elképzelhető értelemben.

Ennek annyi értelme van,mintha arról beszélgetnénk, hogy a fák gyökereinek mikroprocesszorai által termelt hő elvezetését sajnos nem tudta még megoldani a gyökerek körül úszkáló delfincsapat.

transgression 2015.01.04. 13:58:15

@egyetmondok:

direkt visszaolvastam, hogy honnan indult ez a jeles csevej (most pont arra válaszolok...), szóval ha lehet akkor ne szórakozz velem...

Stealin 2015.01.04. 15:09:51

@panelburzsuj:
mindenkit mégse noszogathatok egyesével.
unionista szómenéséeit sokáig nem is olvastam végig, legyintettem rá, mint a többi mérhetetlenül intelligens, bölcs , a gonosz patás rendszerét töviről hegyire ismerő és már rég eltemető kommentre.
De csak egy kis időt kellett rá szánni, meg félretenni egy időre az előítéletemet:(

De szerencsére Elnök Úr megint belecsapott a húrok közé, és már végre valaki pontosan tudja, hogyan lépünk túl e mai korcsmán ...
Hajrá!

borzimorzi 2015.01.04. 15:29:10

@explanatus: Nézd, én már kopogtam a PKP ajtaján. Rokonszenves emberekkel találkoztam. Épp ezért egyiket sem tenném ki szívesen annak az iszonyatos kemény feladathalmaznak, amelynek az elvégzése elengedhetetlen az Orbán-banda eltávolításához, és pláne utána a kormányzáshoz. Rokonszenves emberek megroppantása/agyonnyomása nem szerepel a céljaim közt. Durvábban fogalmazva: azt a várkaput, amelyet legfeljebb faltörő kossal lehet beszakítani, nem szeretném egy gyerek buksijával megrohamozni, mert hátha szétmállik.

Üdv:
b

egyetmondok 2015.01.04. 15:36:45

@transgression:
Bocsi,én hittem azt, hogy Te szórakozol,minthogy a magyar államhatalom legitimációját valami idegen állami szerveződésnél látod igazolva.
Erről hittem,hogy ez vicc,s mert ez nyilván vicc,gondoltam,hogy akkor én is viccelhetek.

unionista (törölt) 2015.01.04. 17:29:38

@panelburzsuj:
ez az egész alapvetően földrajzi, vallási, nyelvi felosztásra épít. az is etnicizmus egyébként. ahogyan a biológia. az primitív etnicizmus. zsidó/nem zsidó.

a politikai eszköztárban a primitív etnicizmus az ultima ratio. azt abban az esetben kell bevetni, amikor már másként nem lehet szót érteni. nagyon sokáig azt mondtam, hogy ne használjunk. mert veszélyes.

egy ideje azt gondolom, hogy nincs mese: használni kell. maksa zoltán mond egy rossz poént. nem sok jót mondott. de egyáltalán nem gondolom, hogy maksa zoltán valakit is meg akarna bántani. ő viccelődni szeret. és az rendben van, hogy másod, vagy harmadvonalbeli stúdiókban mondjuk egy-két poént. maksa zoltán egyáltalán nincs előtérben. nincs túlzott befolyása. nem kell támogatni, de tiltani se kell. ihos józsefen se sértődtek meg a parasztok, amikor kató néninek beöltözött. és nyilván mondott olyan poént, ami a paraszti kultúrát nem pont oda helyezte, ahová a falvak lakói tennék.

ebben az esetben a feminfo feljelentést tesz. és azt mondjuk, hogy ők feministák. szerintem nem ezt kellene mondani. mert nincs egy vidéki nőegyletet sem, amelyik tiltakozna. ezek nem feministák, hanem a belvárosi zsidó és zsidókeresztény lányok, asszonyok. a !!!444!!! mindenen viccelődik. most ordítják, hogy öljük meg maksa zoltánt. de nem azt kellene mondani, hogy a liberális napilap. hanem azt, hogy a belvárosi zsidó. mert a szerkesztőség nem klasszikus liberálisokból, hanem belvárosi zsidókból áll. külföldi zsidó támogatja százmilliókkal. és ezzel résztulajdonosa a lapnak. az ellenoldal szerint. de ők nem cáfolják. szóval a politikai napilapok finanszírozása nem átlátható. a gazdasági társaságok és a közalapítványok működése. túl az államkincstár működésén.

nem azt állítom, hogy szép dolog azt mondani, hogy a !!!444!!! egy zsidó lap. de nem fasiszta. hanem primitív etnicista. ha valaki azt mondja, hogy a nyugati téren felállított hanukiát törje össze, akkor az már problematikus. de a !!!444!!! azt mondja, hogy nagyon vicces, hogy az északi mitológiában thor isten szekerét húzó kecskéket mintázó óriás szalmabábút felgyújtják. az anarchisták kedvenc célpontja. vicces. égjen a kecske a főtéren a koszos svédeknél. törjön a hanukia a mocskos zsidóknál. ez is vicces?

most én semmit se törnék össze, nem gyújtanék fel. eszembe nem jutna bármelyiket bántani. azt állítom, hogy itt van egy félreértés: vajk németrómaiak vallását vette fel, nem a zsidókeresztényekét. és ezzel nem nyugatosak lettek a magyarok, hanem középeurópaiak.

ha zsidó lennék, akkor is ezt mondanám. az aksenázi kultúrát állítsuk vissza, és kevésbé bízzunk az amerikanizációban. azt se adjuk fel. de nem az indoeurópaiak veszélyeztetik a zsidók jólétét. hanem a cigányok. mert ők a közvetítő szerepre alkalmasabbnak tűnnek. a zsidó közoktatás a szegregált. nem vetted észre, ők különítik el a gyerekeiket az alsófokú intézményekben. mert ezzel akarnak elitet. és most a színpadon megnézheted a new yorkban tanult szuperászokat. kedvesek, helyesek és ostobák. zsidók.

unionista (törölt) 2015.01.04. 17:37:49

@egyetmondok:
de miért ne lenne legitim? orbán a 89-es alkotmány alapján szabad választásokon jutott teljhatalomhoz. jogában állt megváltoztatni az alkotmányt. értem, hogy te azt mondod, hogy nem a jog uralkodik, hanem ő egymaga. illetve az a csoport, ami körbeveszi. de ez 10 előtt is így volt. csak akkor a mérsékel bal és a jobb oldalnak ki kellett egyezni. orbán létrehozta a centrális erőteret. és így nem kell egyezkednie a szélsőségesekkel. de minden lépést megelőzi a jogalkotás. a jogalkalmazásba formálisan nem szólnak bele. az nem új, hogy lehetőség van ügyeket tologatni. korábban ügyvédek tehették meg, most pedig az ügyészek. egyik sem helyes.

nem állítom, hogy nem történt visszalépés. de lényegi egy felvilágosult liberális demokrációból egy sötét diktatúrába való átmenet nem történt. minden ilyen beállítás alapvetően téves. túl azon, hogy ezzel szavazatokat sem lehet szerezni.

quendelapo 2015.01.04. 18:55:11

@panelburzsuj:
"- független ellenőrző szervek a hatalom felett

Ha csak nem magát a Jóistent kódolod ilyen faramucin, akkor ezt elmesélhetnéd. Hogy hogy is keletkezik és működik a hatalom feletti független überhatalom. "

Költségvetési tanács pl
nagyokos

quendelapo 2015.01.04. 19:08:19

@wantaan:
azt hiszem, hogy ma már a tüntire járásnál valamivel több kell: valódi mozgalmat, hálózatot szervezni a hasonlóan gondolkodó emberekből. Ehhez tényleg hősies munka kell, több, mint a tüntetésre járáshoz.

wantaan 2015.01.04. 19:47:51

@quendelapo: rendben ....csak a hasonló gondolkodás ne úgy kezdődjön hogy ha te nem úgy gondolod ahogy Én akkor külön. Kell egy minimum amiben meg tud a társadalom egyezni. Én ott látom a hibát , hogy még mindig nincs meg ez a minimum. Sőt ma már/még ott tartunk hogy ha a cél közös is pl.az Orbán rezsim megbuktatása de feltételeket szabnak csoportosulások , hogy egyáltalán ki vehet benne részt. Ezért tartom nagyon károsnak pl a mostani tüntetés szervezők némely megnyilatkozását. Azt kellene erősíteni amiben közösek vagyunk s nem a különbözőségeket.
A helyzet eléggé szánalmas csak nézd pla veszprémi jelöltek nagy számát. Ha ezt látom akkor alighanem joggal merül fel hogy néhány induló nem a váltás érdekében indul , hanem pont ellenkezőleg hogy maradhasson a 2/3-ad.
S innentől aki bár mekkorát is keresztbe tesz a változás lehetőségének az a párt pl a szememben hiteltelen , csak egy fidesz-csicska képződmény.

panelburzsuj 2015.01.04. 21:14:09

@quendelapo:
A példáddal csak kettő gond van:

1. A "tekintélye súlyával őrködésen" felül tényleges hatalma nincs/nem volt.

2. Mindhárom tagját olyan szervek delegálták, amelyek vezetése közvetve vagy közvetlenül a parlamenti erőviszonytől függ/függött. Magyarán: a felhatalmazásuk nem független, hanem az országgyűlési választások függvénye.

panelburzsuj 2015.01.04. 21:18:44

@unionista:
Fölvilágosítanál, hogy az "ez az egész alapvetően földrajzi, vallási, nyelvi felosztásra épít" szövegből mi is ez a egész - és ki építi?

unionista (törölt) 2015.01.04. 22:36:35

@panelburzsuj:
a népek. az emberek. a populációk építkeznek. etnikai alapon. az etnikai felosztás lehet nyelvi, történeti, vallási, földrajzi, vagy biológiai. a humán filozófia azt mondja, hogy a népeket nem lehet csoportosítani. a közéletben tilos mindenféle etnicizmus. azt állítom, hogy ez egy zsidókeresztény hegemónia kísérlet része. és ezzel szemben az indeourópai népek szupremáciát hirdetnek. főleg délen és keleten.

a zsidók környezetfüggetlen gazdaságot, a keresztények környezetfüggetlen kultúrát akarnak. az árják környezetfüggő megoldásokat. ebből következően az indeoruórpai-zsidókeresztény összeütközés elkerülhetetlen. de a biológián túl nyelvi, földrajzi, vallási felosztásra van szükség. független országgyűlés, szuverén helyhatóság, autonóm hitközség.

egyetmondok 2015.01.04. 23:20:43

@unionista:
A teljhatalom teljhatalom.
Nem pedig alkotmányos hatalom az európai antik görög,római és keresztény társadalom szervezés (döntően ez utóbbi) kísérletei,folyamata,eredményei szerint.
Irreleváns,hogy hogyan jön létre.

Egy írott alkotmányt természetesen reggeltől napestig változtatgathat bárki vagy bármely testület,akinek vagy aminek erre joga van,ha ennek értelmét látja, s nem tilos akár minden nap új állami hatalmat kitalálni,ha a magyarok többsége ezt a játékot szereti játszani,például a békés alkotómunka helyett.

Függetlenül ettől az alkotmányosság Európában azonban nem lehet akármi,nem lehet akármi hatalomra azt mondani, hogy az alkotmányos,és a 2010 után létrejött alaptörvényi állam nem alkotmányos hatalom. Ezért halálra van ítélve.

(Akkor is halálra lenne ítélve,ha a magyar választók 100%-a állna mögötte,s akkor is,ha népszavazáson az összes választójoggal rendelkező magyar megjelent volna,s mind támogatta volna.)

panelburzsuj 2015.01.04. 23:56:38

@unionista:
"az etnikai felosztás lehet nyelvi, történeti, vallási, földrajzi, vagy biológiai"

Na, ez egy ügyes megoldás: az általad kifogásolt "sehogyse felosztani" helyett a "bárhogy felosztani" alapelvét lefektetni.

Konkrét mondatokban így csupán arra kell némileg ügyelni, hogy a nyelvtanilag többé-kevésbé ép karakterfüzérek az előzetesen megalkotott konstrukcióból legalább abban a mondatban, netán fél bekezdésben ne lógjanak ki.

Szúrófény 2015.01.05. 04:19:48

@DrGehaeuse: Ég a hazugságtól,

Ég a hazugságtól, a kopár szik,
Álmodozó marha, hiába igyekszik,
Nem jut előre, egyről a kettőre,
Soha, soha, egy jobb legelőre!
Előtte, Televíziója, tele vízióval!
Újfajta, kedves, pógári vízi lóval
Amin kérődzhet, nem legelhet,
Szürke marha, mi jut neked?
Bámulod, mint a déli bábot,
Képernyődön, sok deli bábot!
Bámulhatod, reá kukkants,
Meghízott rajtad a kullancs!
(Jó vásárhelyi pukkancs)
Toll, és handlé kereskedő!
Jövődnek záloga, egyedül Ő!
Mert ezt választottad!
Szeresd hát, választottad!
Legjobbat akarja neked!
Ezért tied, e jó sós szikes!
Zöld fű kéne, bőg kínjába!
Utána mehet! Angliába!
2015-01-05

wantaan 2015.01.05. 08:48:35

@egyetmondok: a 2010 után létrejött alaptörvényi állam nem alkotmányos hatalom. Ezért halálra van ítélve."

Tehát csak megbukik!!! ...de meg ám.

quendelapo 2015.01.05. 14:07:38

@wantaan:
Egy klubban, alapszervezeti gyűlésen, vagy kocsmai beszélgetésen könnyebb tisztázni, hogy mik a közs pontok, mint egy tüntetésen elmondott szónoki beszédben.

Azt viszont nem értem, hogy ezek a tüntetések és az ott elhangzó beszédek miért nem a korrupcióra összpontosítanak? Ez egy olyan téma, amiben mindenki egyet ért, jól megszemélyesíthető, mozgosító erejű és még külföldi támogatottsága is van.
Kitartóan és bátran lehetne követelni Vida és Polt távozását.

quendelapo 2015.01.05. 14:11:19

@panelburzsuj:
1. Belelát a részletekbe és nyílvánosságra tudja hozni - ez már hatalom
2. Optimális szabályozásnál a végrehajtó hatalmat ellenőrző testületek ciklusa el van tólva az ellenőrendő testületek választási ciklusától.

Kdo Je Ugasnil Luč 2015.01.05. 20:04:03

@unionista:

"szerinted miért szavazzanak erre ököritófülpösön? nekik ennél az is jobb, hogy van egy helyi földesúr."

teljesen mas iranybol, de klappol a fenti soraidra ez is:

"Ez a nép nem Dózsa népe, még csak nem is Tiborcoké, ez a nép a kenderesi zsellér unokájának népe, aki könnyeket ejtve emlékszik vissza, hogy a Főméltóságú Asszony milyen kedvesen kérdezte meg tőle, hogy hogy van Julcsa?"

www.pupublogja.hu/2015/01/hilfe-frau-merkel.html?m=1

Kdo Je Ugasnil Luč 2015.01.05. 20:08:51

@toportyánzsóti: az nem szeretnek lenni. en gyakran latlak Teged, csak kisse szet vagyok aprozodva… ;-)

wantaan 2015.01.05. 20:21:23

@quendelapo: Persze azt kellene ami összetart.a korrupció elleni fellépés...majd úgyis kinövi magát.

quendelapo 2015.01.05. 22:18:29

@wantaan:
Az ATV esti kommentárjában TGM érvelése elég jól megvilágította a helyzetet. A tüntetés szervezők újbalos anarchista ideológiája - vegy ez csak TGM sajátja lenne? ez nem tiszta teljesen - nem teszi lehetővé az összehangolt fellépést. A szervezők teljesen mást gondolnak a világról, az országról, a célokról és a hogyanról, mint a tüntetések résztvevői.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.06. 04:22:48

@quendelapo: nevetséges, TGM is nevetséges -- kitalálunk egy harakiri világnézetet, amit TGM is lelkesen támogat (ott voltam két hete egy klubban a szervezőkkel + vele), aztán megállapítjuk, hogy ez alkalmatlanná tesz mindenkit mindenre, és örülünk??
Akkor hogy akarna TGM a saját világnézete alapján "kormányozni"? Minek képviseli azt? Ja, csak filozófia!

tamas11 2015.01.06. 10:12:58

@Valóság nevű unokahúgotok:
Ha már ennyire befészkelsz az áruk marketingjében szokásos szabályrendszer mögé, mely szerint az áruk push és/vagy pull piacra gyömöszölése közül az egyik a MODELL, (nálad: a mondandó préselése),lapozz egyet a tankönyvben, ha ugyan nem rosszat vettél le a polcról.
A mi hazai helyzetünkben nincs okos árus, nincs kurrens áru, nincs nagy nulláról kitalálás. Végképp nincs az erőtlen, vert helyzetű kényszer-innovátorok oldalán.
Ami a vevőt motíválja, az nem egy csillogó új áru,(olyan nincs), hanem a pimasz, őrjöngő alulkínáló piacvezető főszereplő.Épp ez a különbség a politikai léptékű piac (a gazdaság egésze) és a termékspecifikus, hajlékonyabb, kisebb célközönségekre hangolt termékpropaganda közt. Nem azért mennénk az országnyi cipőboltba hogy új szattyánt válasszunk, (és az is csak ÍGÉRET lenne!), hanem mert a tucatos, silány lábbelit nyomató hazug egy szem nagykereskedőt pofán kéne vágni. Nem a finom igényes gyártók erőtlen kísérletei hozzák el a normális cipőkereskedelmet és hordható lábbelit, hanem a szakma piacvezetőjének felülvizsgálata.
Revíziótól a pofáncsapásig. Nem cipőpiaci kérdés az ha nincs verseny, mert a domináns fél már nem térdel oda a rajthoz, a nemlétező rivális meg a "bukott" cimket vakargatja magáról (hiszen térdel).
Az uralkodó piacvezető minden pénzt megkap (elvesz) hogy megfelelő lábbelikben járjunk, s aztán botrányosan magára költi, kisemmizve mezitlábasait. Az orbáni világ sem úgy szakadt ránk, hogy cizelláltan körvonalazta volna EZT a jövőt. Én legtöbbet Hagyó 800 milliójáról hallottam akkoriban.
Szerintem te pont azért írod, hogy jöjjenek a hiteles újdondászok, mert azt akarod, maradjanak az akármilyenek.
Ez nem piaci üzenet, hanem hatalmi stratégia.

...
Tudom, hogy ez a féltudású okoskodó, álneves UNOKAHÚG már kizáratott innen, ezért nem is neki szánom az okfejtést, hanem akik összetévesztik az ő nyomdokain a marketinget a pol.propagandával, amivel felülfertőződtek.

Boross Bence 2015.01.06. 16:05:56

@unionista: Érdekes cikket találtam a kultúra és a politikai mentalitás közötti kapcsolat témájában.

vs.hu/kozelet/osszes/kulturalis-sokszinuseg-hany-nemzet-el-az-usa-ban-0106

Magyarország persze kis ország, nálunk nehezebb a kulturális különbségek politikai következményét kimutatni.

unionista (törölt) 2015.01.06. 18:51:18

@panelburzsuj:
az etnicizmus alapulhat biológiai, földrajzi, történeti, (irodalmi) nyelvi, vallási (filozófiai) különbségeken. elvekben bármelyik alapján fel lehet osztani a terepet. de ezek azért összefüggnek.

a földrajzi felosztás a racionális, de a biológia erősebb. szóval egy földrajzi felosztás csak úgy lehet sikeres ha a tájegységeken van valamilyen etnikai egyensúly. tehát mondjuk az erdőspuszta 100,000 lakosa fele részben cigány, fele részben magyar. és az mondjuk fele részben indoeurópai, fele részben őseurázsai. a biológia számít, nem az, hogy a kérdezőbiztosnak mit mondanak. de ennek nem az célja, hogy akárkire rásüsse a billogot. mert ha ott 60,000 cigány van és 40,000 magyar, akkor nem működik. mert a cigány populáció célja az lenne, hogy elnyomják a magyarokat. de ez nem feltétlen tudatos. így működnek a piros és a fehérvirágúak. az a probléma, hogy már a rózsák is "rasszisták". hiába mind "rózsa". és ezeket az arányokat most nem tudjuk. vagy csak fű alatt lehetne mérni. mert ha ezt egy galamus csoportos megneszeli, akkor másnap a világlapok ordítják, hogy kitört a fasizmus.

ha az erdőspusztában nincs etnikai egyensúly, akkor máshol kell meghúzni a határokat. ki kell vágni az erdőből, vagy telepíteni hozzá. de ehhez darabonként 10 dolláros tesztekkel meg kellene állapítani egy mintában az egyenes ági ősapák és ősanyák eredetét. szóval ez nem túl drága. nem forgalmazok ilyet. amúgy se lehetne ezzel túl sok pénzt keresni. ez egy alapítvány dolga. szigorúan az önkéntességre és anonimitásra alapozva. persze ha valaki tudni akarja az eredményt, akkor el lehet neki árulni. az összes őst nem is tudjuk kimutatni. nem is olcsó. de egyenesági felmenők meghatározása már alkalmas arra, hogy a populációk etnikai összetételére következtessünk.

ennek nem az a célja, hogy azt mondjuk: jóska te magyar vagy. pista te cigány. öljétek meg egymást. hanem azt, hogy ti az erdőspusztában magyar-cigányok, vagy cigány-magyarok vagytok. ennek megfelelően alakítsátok ki a kultúrát.

mindez nem zárja ki, hogy ebben lehetnek keresztény hitközségek. azért, hogy a népeket térítsék. mert az nyilván nem borítja fel az etnikai egyensúlyt. csak akkor nem lehet azt mondani, hogy jaj szegény kiscigányok el vagytok nyomva. mert fele-fele részben élnek ott.

csak ez az egész 0 darab zsidónak tetszik. azért, mint az aksenázi, mint a szefárd populációban a sémi után a második leggyakoribb csoportot a cigányok képezik. ezért ők is integrálni akarják őket, hogy többen legyenek.

nekem ezzel se lenne problémám. legyenek zsidó-cigány csoportok. az jó lenne ha ez a csoport képes lenne a többségről levenni valamennyi integrációs terhet. csakhogy a megmaradt zsidók ehhez túlságosan urbánusak. a cigányok túlságosan vidékiesek. a zsidó integrációs programok nem működtek. a keresztény cigány pásztorkodásnak sem lett túl nagy eredménye. mert egy etnikai egyensúlyban élő közösséget lehet domesztikálni. vagy egy homogén közeget.

szóval én értem, hogy te valami ilyesmit szeretnél:
www.youtube.com/watch?v=lAoT2ktM2H0
természeti népeknél ez azért működik, mert azok etnikai értelemben homogének. de ilyen területet nem nagyon találsz. a kereszténység korlátozottan működhet a multikulturalitásban. ha nincs etnikai egyensúly, akkor az egyház képmutatóvá válik. és a kincstár kifosztására szakosodik. mert nem önfenntartók a rendek.

2015.01.07. 11:46:20

@unionista: Írod: "felosztás csak úgy lehet sikeres ha a tájegységeken van valamilyen etnikai egyensúly"

És mindezt arra feltételezésedre alapozod, mely szerint etnikai alapon öröklődnek bizonyos közösségi viselkedésminták. Azonban az "etnikai viselkedésminták" igazában csak sztereotípiák. Ilyen sztereotípiák mentén szeretnél "etnikai egyensúlyt" létre hozni. Mert az egyik népcsoport (cigányok) el akarják majd nyomni a másikat (magyarokat). Persze a kedvenceidet se hagyjuk ki, a zsidók és a cigányok közt már megvan az az egyensúly (?), amire gondolsz, és úgy nyomják el a magyarokat. Szóval azt szorgalmazod, hogy a magyar társadalom etnikai összetételét ne önbevallás alapján, hanem vizsgálatokkal legyen meghatározva. Hogy azt mondhasd: " ti az erdőspusztában magyar-cigányok, vagy cigány-magyarok vagytok. ennek megfelelően alakítsátok ki a kultúrát." Ezt az újabb sztereotípiára való építkezést tartod megoldásnak?

Nekem úgy tűnik, hogy kiutat próbálsz adni azoknak, akik folyvást másokra mutogatnak mikor azon gondolkoznak, hogy miért sikertelenek. Paranoid reakciókat lovagol meg a mondanivalód - beteg dolgokat erősít.

egyetmondok 2015.01.07. 12:13:35

@unionista:
" ennek nem az a célja, hogy azt mondjuk: jóska te magyar vagy. pista te cigány. öljétek meg egymást. hanem azt, hogy ti az erdőspusztában magyar-cigányok, vagy cigány-magyarok vagytok. ennek megfelelően alakítsátok ki a kultúrát. " --

valaki szól, hogy ezt tegyétek,meg amazt,de ne emezt? "Alakítsatok kultúrát" --- és szerinted ki szól, unionista?
Csak nem valami erős állami hatalom?

unionista (törölt) 2015.01.07. 12:18:57

@megamind:
nézd, elég sok tájegység demográfiai adatait végignéztem. idősorokat. és szinte mind azt mutatja, hogy az emberek ösztönösen a homogenitásra vagy etnikai egyensúlyokra törekednek. szerintem a többség a kárpát-medencében azt várja el, hogy ezeket a közigazgatási határokat igazságosan meghúzza.

szóval még az közép és kelet-szlovákia is örülne annak ha szorosabb lenne a viszonyuk észak-magyarországgal. trencsén, zsolna, besztercebánya, poprád, eperjes, kassa mellé bekapcsolódna miskolc. és ebből informálisan létrejönne egy ungarische (slowakische-magyarische) oberland. azt állítom, hogy ehhez német-római vallásra van szükség, és nem zsidókeresztényre. és azt is, hogy ezeken a tájakon az etnikai egyensúly eredményezhet fejlődést. tehát ez a felvidék nagyjából fele részben szlovák, fele részben magyar lenne.

magyarországon a zsidók mondják azt, hogy ilyen ne legyen. és a trianoni határokat mint egy fátumot el kell fogadni. de ezt a zsidók azért mondják, mert ők budapest központtal akarják irányítani a magyarországot. és nyilván nekik nem lenne előnyös ha akárcsak informálisan is de létrejönne valamilyen szlovák-magyar önkormányzati együttműködés. mert abban a budapesti zsidók nem tölthetnek be közvetítő szerepet. a cigányság azonban igen. de csak úgy ha vagy csak szórványban léteznek. és nem akarnak uralkodni a többség felett. csak közvetíteni. vagy magyar-szlovák-cigány etnikai egyensúlyra van szükség. de ez nem az egyénről állít valamit. hanem a populációkról. ez ötödikes környezetismeret korrigálva a modern evolúciós biológiával.

az ugyanis azt mondja, hogy a közéleti viselkedésmintákat is befolyásolja a biológia. a csoportképződés módját. és ezen túl a környezet. elsősorban a földrajz. de ez időben változó, ezért módosítja a történelem. és befolyásolja a nyelv. túl azon, hogy az egyén szintjén vannak eltérések, mert létrejönnek mutációk.

te abból indulsz ki, hogy mindenki teljesen egyedi mutáns. az emberek genetikai értelemben egymástól egyenlő távolságra vannak. ebből következően mindenki egyenlő. de ez a homogén populációra sem igaz. szóval te a zsidó filozófiai iskolával akarod összekapcsolni a modern eredményeket. inkább fel kellene frissíteni mit tanultál ötödikben. illetve mit nem tanultál meg.

unionista (törölt) 2015.01.07. 12:44:04

@egyetmondok:
ehhez szuverén helyhatóság kell. magyarországon tipikusan a járás és megye a járás. azért, mert a paraszt egy kis és középtájat tud belátni. azt tudja követlen ellenőrizni. abból szervezhet nemzetet. de ehhez a járás->megye->nemzet tradícióhoz (ahol minden szintnek eltér a szerepe) hozzáilleszthető egy kerület->régió->föderáció formáció. háromszintű bírói hierarchia. te ezt szeretnéd ugye?

a szövetségi legfelső bíróság ellenőrzi a nemzetet. a középszintű regionális bíróság a megyét. az alsó szintű bírói kerületek pedig a járásokat. ez a németrómai mintákat kapcsolja össze a magyar közjogi tradíciókkal. ez egy középeurópai koncepció, ami összekapcsolja a nyugatot a kelettel.

te ehhez képest totális parlamentarizmust akarsz. a nép megválasztja a népképviseletet. és akkor ezek választják ki azt a főbírót, aki majd ellenőrzi őket. de így nyilván nincsenek elválasztva a hatalmi ágak. a törvényhozás választja a hierarchikus bírói szervezet vezetőjét. ez a szimplex közjog, ami magyarországon megbukott azzal, hogy egyetlen személy köré szerveződő csoport alkotmányos többséget szerzett. és demokratikusan nem is lehet vissztérni 89-hez. ehhez ugyanis az kellene, hogy szintén egy személy köré építve egy csoport még nagyobb hatalomhoz jusson. de az már tényleg diktatúra lenne.

2015.01.07. 12:58:27

@unionista: szóval "demográfiai adatok" azt mutatják, hogy az emberek ösztönösen... Nem! Unionista nem azt mutatják! Igazában az "adatokhoz" a saját "belső környezetedből" emelsz, rendelsz dolgokat -- amit éppen írtál, hogy mutat. Szóval nem az adatokról, nem a társdalom etnikai összetételéről, nem a magyarokról, nem a cigányokról, de nem is a zsidókról beszélsz, írsz. Hanem csak saját magadról. Érted? Nem azt adod vissza, amit ötödikben tanultál, hanem eleve paranoid reakciókat produkálsz, ami azért van, mert be van szűkülve az elméd. Vedd már észre magad! Csupán a paranoid "tömegmanipulátor" szerepében próbálsz tetszelegni, ilyenformán csak tovább betegíted az embereket, vagyis a szintén paranoid reakciókat mutató, áldozati szerepben tobzódókat!

"Közéleti viselkedésminta" - nincsen. Közösségben produkált viselkedés van! Az pedig az egyénen múlik! Nem gondold már, hogy csak mert sokat, hosszan írsz van értelme a mondandódnak. Persze az imént említettek, a "paranoid reakciókat mutató áldozati szerepben tobzódók" értelmet is fedezhetnek fel soraidban, de az is csupán önmaguk ostobaságának az igazolása!

...Milyen egymástól egyenlő távolságra lévő mutánsokból indulok ki? Miről beszélsz? Arról biztosan nem, amiből én indulok ki! Neked lövésed sincs arról, hogy miből indulok ki!

Hiába írod le, hogy az "elméleted ötödikes környezetismeret korrigálva a modern evolúciós biológiával." attól még nem lesz az! Pusztán paranoid reakciókat produkálsz, és a célközönséged is!

unionista (törölt) 2015.01.07. 13:12:02

@megamind:
te abból az egyébként indulsz ki, hogy mindenki egyforma, azért mert mindenki különböző. de ez nem igaz. vannak genetikai távolságok. és ezek bizony nem csak az egyén viselkedését befolyásolják, nem kizárólag a magánéletet, hanem csoportokét is, ezek a közéletre is befolyással bírnak.

egy sikeres közéleti formációban vagy egy eredetcsoport dominál, vagy valamiféle etnikai egyensúly van. a néppártok úgy lehetnek tartósak ha követik a népesség etnikai eloszlását.

magyarországon törzsi csoportok vannak. a baloldalon zsidó pártok. zsidó baloldal és a keresztény jobboldal váltott rendszert. csak jobboldalt elfoglalta orbán viktor. illetve a balkáni cigány népvezérként benyomult középre. és a szélsőjobbot az őseurázsiai jobbik vette át. amelyik népszerűségben beérte a zsidó baloldalt. de ez az egész formáció azért nem stabil, mert nincsenek képviselve az kelet-indoeurópaiak (a "parasztok"), akiknek a magyar társadalomban relatív többségük van. ők pontosan látják, hogy orbán egy cigány. azt is, hogy baloldalon zsidók akarnak hegemóniát. és azt is, hogy a jobbik proto-fasiszta. ezt mind látja a paraszt. evolúciós értelemben.

lehet mondani, hogy ez egy teljesen hamis beállítás. mert itt a fasiszta diktatúra, meg a nem tudom micsoda. ez egy kulturkamp. egy törzsi háború.

egyetmondok 2015.01.07. 13:28:24

@unionista:
És a "szuverén helyhatóság" mit is fog tenni?

Elrendeli az etnikai (genetikai,vagy mi az a tízdolláros lázálmod...)vizsgálatát a helyhatóság területén élőknek,s majd (az eredmények alapján?) okosan felvilágosítja őket, hogy ők mik is valójában.
Zsidó-magyarok,magyar-zsidók,zsidó-cigányok,cigány-magyarok,szín zsidók,vagy cigányok,magyarok ésatöbbi.

S majd azt is elmondja,hogy ehhez képest milyen kultúrát kell csinálni(uk ezeknek).

Nagyszerű,de azért tisztázzuk,hogy ez a szuverén helyhatóság kb. a náci állam,esetleg valami Pol Pot - szerű,Mao-féle beütéssel,s hogy ezt a szuverenitást nem tisztelni kell,hanem villámsebességgel felszámolni,akár erőszakkal is.

unionista (törölt) 2015.01.07. 13:48:59

@egyetmondok:
szerintem a népek várnak a nyírábrányban a kocsmában, hogy minden a szuverenitásra tett kísérletet erőszakkal felszámolj.

2015.01.07. 14:06:09

@unionista: Abból indulok ki? Komolyan? Jó, hogy szólsz, legalább én is tudni fogok róla ezután. Komolyra fordítva: abból, amit írtál te indulsz ki. Abból is bizony, csak éppen rám akarod vetíteni -- hárítod a felelősséget. Ha pedig valamelyik korábbi írásomból vélted azt kikövetkeztetni, hát jelzem: tévesen értelmezted. Érted? Azért tévesen, mert be van szűkülve azt elméd: nem optimálisan működik.

Még mindig csak és kizárólag saját magadról írsz! Senki és semmi másról, csak magadról.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.01.07. 14:14:30

@tamas11: Én nem a jelenlegi és közelmúltbeli magyar politikai piaci helyzetről, szereplőkről és kínálatukról írtam, hanem arról, hogy miképp kellene ennek működnie PKP esetében.
Pontosan új, megbízható, garantált minőségű árut kellene kínálni, nem törődve azzal, hogy a szocialista nagyiparihoz hasonló termékkel és üzleti stílussal a piacot ma vezető szereplő mit csinál. Egyáltalán nem kell azzal törődni, hogy a Fidesz mennyire sunnyogva és milyen programtalanul szerezte meg kétszer is a hatalmat. Ez csak azért történhetett meg így, mert a lehetséges további piaci szereplők nem rendelkeztek jobb minőségű és a megbízhatóságot sugalló termékkel, a vevők egy része pedig mindenképpen bízni akart valamiben, valakiben.
A politika ugyanolyan termék, mint bármi más, amit nagy volumenben és sok vevőhöz akarunk eljuttatni. Nyilván nem hasonlítható persze a Via Condotin 15.000 euróért árult egyedi, kézműves cipőkhöz, sokkal inkább a Humanichoz.
Belőled, ahogy látom, a reménytelenség beszél, valamint talán a csalódottság miatti elégtétel-vágy is. (Pofán csapni Orbánékat.) Én viszont arról beszéltem, hogy miféle politikacsinálási módszerrel lehet itt leváltani a mostanit, éspedig azért, hogy utána megint ne egy pimasz, őrjöngő alulkínáló piacvezető főszereplő kerüljön a mostani helyébe. Ezzel a módszerrel akkor is le lehet győzni a Fideszt, ha az éppen nem akar odatérdelni a rajthoz. Egyszerűen úgy, hogy elég sok embert győz meg az új versenyző, piaci szereplő arról, hogy már nem kell a Fideszre figyelni. Ez a remény felkeltésének művészete, azáltal, hogy képesek vagyunk a magunk terméke mellé szavatosságot is odacsomagolni.

unionista (törölt) 2015.01.07. 14:29:10

@megamind:
örülök neki, hogy ezt így megtávszakérted gyurcsok úr. ő volt ilyen távszakértő.

2015.01.07. 14:37:05

@unionista: a fotelból távszakértés inkább a te asztalod -- csak éppen vissza kéne olvasgatnod az írásaidat, hogy észrevedd magad!

2015.01.07. 14:38:19

@unionista: szóval még mindig csak és kizárólag saját magadról írsz!

2015.01.07. 14:48:38

@unionista: ismét -- szabadulj ki az önmagad bebörtönzésére épített várbörtönödből! Mégis mi a fenét képzelsz? Csak azért, mert te itt győzelem-vereség szintjén tárgyalod ezt pár kommentváltást, már azon a szinten is van?

csak mert te harcba indulsz minden kommenetlésed előtt, ez a blog nem lesz egy harcmező.

ps.: még mindig csak és kizárólag saját magadról írsz. Egyébként ez nem távszakértés, hanem teljesen világosan látszó tény!

egyetmondok 2015.01.07. 15:40:17

@unionista:
A kocsma törzsközönségét,ha olyan szuverén helyhatóságot gondolna létrehozni,amely hatóság a falu (járás,megye,ország,világ...) lakosságát valami biológiai jegyek alapján kategorizálná,és ezt követően - e jegyeknek tudományosan megfelelve - nagyon demokratikus eljárásban közölné vele,hogy miféle kultúrát és politikát kell csinálnia,szóval a kocsma törzsközönsége jobb,ha minél előbb értesül arról,hogy ebbe (gyors,statáriális eljárás utáni kivégzés útján) bele is halhat.

unionista (törölt) 2015.01.07. 16:16:55

@egyetmondok:
fogd már fel végre, hogy nem a személyeket kell kategorizálni. etnikai (biológiai, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási) eloszlással érdemes számolni. szó nincs az egyénről.

értem, hogy ez a zsidókeresztény érdekeket sérti. mert ha ezt felmérnék budapesten, akkor kiderülne, hogy ez a csoport uralkodik a belvárosban. és azon kívül csak elszórtan van jelen. és ez objektív módon alátámasztaná a legutolsó fasiszták feltevéseit.

egyetmondok 2015.01.07. 16:22:45

@unionista:
Ja,bocs,nem tudtam,hogy ez nem is emberekre vonatkozik,amiket irkálsz,hanem kavicsokra,bogarakra,növényekre és madarakra...

Bár,szóval a kavicson kívül ezekkel se illik ám ilyet tenni,ezt szerintem magad is tudod. Újra bár,szóval,nagyon őszintén,ilyet kaviccsal se illik.

unionista (törölt) 2015.01.07. 16:32:11

@egyetmondok:
de emberekre vonatkozik, csak egyénekre, hanem populációkra.

tamas11 2015.01.07. 16:49:47

@unionista:
a belvárosban tudjuk ki uralkodik.
Nem rogánra gondolok, nem róla nevezték el az arogansziát.

egyetmondok 2015.01.07. 16:55:17

@unionista:
És akkor a szuverén helyhatóság majd egy egész,mondjuk falu-alsóra,város-felsőre, megye-hátsóra,úgy ámblokk,azt mondja majd, hogy milyen jó, hogy Ti ott cigány-magyarok vagytok,no hát akkor lesztek kedvesek ilyen és ilyen kultúrát,politikát,stb. kezdeni csinálni.
De nem az ott lakó egyénekről szól majd ez,hanem csak a közösségről. Ez igen.
Ül a megye-háti ember,olvassa a róla szóló szuverén helyhatósági rendeletet,és megnyugszik, hogy tök jó,ez nem is rólam,hanem csak rólunk szól...

Nyilván van olyan tízdolláros vizsgálati cuccod is,amit egy egész populáció be tud kapni,mert milyen szerencse,hogy annak csak egy szája van...,vagy ha vért kell venni hozzá,nyálat adni,vagy egy hajszálat, akkor elég lesz azt beszerezni egyedül az egész populációtól,nem kell ezért senki egyént zargatni. Nagy ötlet,tényleg az.

quendelapo 2015.01.09. 09:01:50

@HaFr:
Sajnos egyre szélesebb körben terjed ez a világnézet. TGM legalább jól összefoglalta az alapvetéseit. Az ideológia ifjú harcosai még erre sem képesek.
Szomorú ez inkább, mint nevetséges.

tamas11 2015.01.09. 10:33:51

@Valóság nevű unokahúgotok:
Mit mondhatnék?
Nem igaz, nem is hasznos, amit írsz.
Nem felel meg a valóság viszonyainak, de nekünk sem, és az sem mellékes, ugyebár.
Első mondatoddal eleve vissza az ovodába!
Másodikkal pedig a kabaréba.
Harmadik meg, a szemetek védőbeszéde!
Az utolsó három pedig az aljasság apologetikája.
süti beállítások módosítása