1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.03. 18:12 HaFr

Garanciáink a veszprémi választóknak

A Polgári Konzervatív Párt jelöltet állít a szavazók elé a februári időközi választásokon. A veszprémi 1. sz. választókerület szavazói a következőkkel kapcsolatban lehetnek teljes biztonságban:

- Olyan képviselőjük lesz, aki veszprémi vagy választókerületi lakos -- tehát a saját emberük lesz, aki ismeri a helyi ügyeket. Az övék.

- Olyan képviselőjük lesz, aki az ő országukért fog küzdeni, és azt, hogy milyen legyen ez az ország, mit képviseljen, a választást megelőző gyűléseken januárban és februárban közösen fogják vele megbeszélni -- röviden tehát az ő országukért lesz.

-- Olyan képviselőjük lesz, aki az országgyűlésben a kistérség érdekeit fogja képviselni a forrásszerzésben, jól fizető piaci munkahelyek megszerzésében, a nevelési és oktatási intézményeik modernizálásában, az utak és a közterek ápolásában, a közbiztonság erősítésében, az emberi élet minőségének javításában -- röviden az ő életük jobbítását fogja szolgálni.

-- Olyan képviselőjük lesz, majd a képviselői ciklus során a parlament előtt álló aktuális intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogja őket személyesen, és mindig elérhető lesz számukra más módokon. Egy lesz közülük, és mindig elérhető marad számukra  -- röviden, nemcsak őket fogja képviselni, de velük egyeztetve is fogja ezt tenni;

-- Hacsak nem lesz ellenükre, a képviselőjelöltjük az átlátható és hatékony állam, az erős közösségek, az anyagi-szellemi gyarapodás, a kisvállalkozások, a szolgáló politika, és a jó élet oldalán fog állni -- röviden, az emberséget fogja képviselni az erkölcsi romlással és a megvesztegethetőséggel szemben.

-- Olyan képviselőjük lesz, aki számít rájuk és a munkájukra az ország és a választókerülethez tartozó települések ügyeinek intézésében, tehát igényli a jelenlétüket és segítségüket a képviselői munkájában.

Igyekszünk mindenhova eljutni személyesen a kampányidőszakban. A Polgári Konzervatív Pártnak ez lesz az első választási megméretése, amit izgalommal várunk. Izgalommal várjuk a választóinkkal való találkozást.

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr976954811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quendelapo 2014.12.03. 18:32:02

@HaFr
Szóval jelöltet állítasz a Polgári Platformmal, Kész Zoltánnal szemben?

unionista (törölt) 2014.12.03. 18:45:47

veszprémet nem képviselni kell, hanem a kormányozni. ehhez egy valóban pártatlan képviselő kell, nem az összes pártot megjárt álcivil tökfej.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 18:56:01

@unionista: te mindég ollan okosh vagy -- ez egy ogy választás egy vegyes kerületben, mit akarsz kormányozni Veszprémen, lejjebb a puskát

Moin Moin 2014.12.03. 19:06:01

Aha!

...És mi van, ha mégsem?

Mi van, ha elkurvul és kilóra eladja magát a Fidesznek, hogy annak továbbra is meglegyen a kétharmada?

Az elmúlt huszonnégy évben ezeket a politikai közhelyeket már számtalanszor olvasták-hallották a választók: ezzel házalt az MDF-től a 4K!-ig mindenki (kivéve a Kétfarkú kutya pártot, mivel ők megmondták, hogy lopni fognak...) Igazán nem értem, hogy ez a "nullkilométeres" párt miért éppen azokkal a szlogenekkel kampányol, amelyekkel akár Mesterházy Attila is?

A garancia, bár nem jogi fogalom, de a közbeszédben kifejezetten a behajthatóság képzete társul hozzá. Ilyenekről nincs szó a szövegben. Az úri becsületszó ahhoz ma már Magyarországon kevés, hogy tömegesen hozzon választókat.

És még egy felvetés: Nem valószínű, hogy a PKP eddig még meg nem nevezett jelöltje győzni tudna majd februárban - az viszont valószínű, hogy fognak rá szavazni. Mi lesz abban az esetben, ha elindul és kap is szavazatokat, ám épp e szavazatok fognak hiányozni a Fidesz legyőzéséhez? Valahol itt kezdődik az, amit "politikai felelősségnek" szoktak nevezni: mi az össztársadalmi hatása annak, ha az önálló arculatomat, ezért nem működöm együtt senkivel, viszont emiatt győzni fog az a párt/jelölt, akinek a legyőzésére törekedtem? Hogyan fogja befolyásolni ezt az arculatot ( a PKP-lesz „az ellenzék megosztója”) az, ha az én önálló arculatépítésem miatt lesz kormánypárti győztes?

Figyelem: ez egy egészen más helyzet, mint ami áprilisban és októberben volt!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 19:10:16

@Moin Moin: jaj, mi van, mi van -- hát az van, hogy az elejétől mellé állítunk téged, vele fekszel és vele kelsz jó pénzért. Csak hogy el ne vesszen, hanem örök élete legyen-

mi a fidesztől fogunk szavazókat elvenni, tehát se késznek nem kell aggódnia, se másnak. a politikai felelősségem viszont EGYEDÜL az, hogy polgári alternatívát teremtsek a polgároknak. HA a baloldal aggódik, nyerjen annyival, hogy az csak na. Mindig más a helyzet.

quendelapo 2014.12.03. 19:37:22

@HaFr:
Persze, ez következik abból, hogy Orbán szerinted nemzetbiztonsági kockázat.

Persze, így nehezebb lesz legyőzni a kétharmadot veszptémben.

quendelapo 2014.12.03. 19:40:52

@HaFr:
Persze az is lehet, hogy mégsem a fidesztől vesztek el szavazatot, hanem azok közül, akik elhatározták, hogy fideszt akarnak buktatni és ezért valami polgári izére szavaznak?

szigetfórum 2014.12.03. 19:46:05

Nekem (többek között )az a kérdés zavarja ( befolyásolja ) a véleményalkotásomat:
Mindvégig a kettes szám harmadik személyben
fogalmazták meg ! ! !
....

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03. 19:52:24

'A Polgári Konzervatív Pártnak ez lesz az első választási megméretése, amit izgalommal várunk. '

Izgatottan vártuk, vártuk, csak vártuk mi is az ATV műsorában élőben, hogy ki mindenki jelöltje Kész úr, ki mindenki támogatja őcivilségét.
Még a szocialista SMS-t is lelkendezve elújságolta Olgának.
Talán figyelmetlenek voltunk, de a PKP meg se lett említve.

Tud egyáltalán a Zoli arról, hogy egy lesz közülünk?
Csak kérdem.

unionista (törölt) 2014.12.03. 20:11:15

@HaFr:
veszprémet mégis csak kormányozni kell valakinek. a polgármesterek hatalma korlátozott. működtetni kell a közintézményeket. forrást kell teremteni.

erre nyilván egy fideszes alkalmas, vagy aki ténylegesen pártatlan. mert ugye a személyén múlik a kétharmad. de ezt az embert gyűlölik a jobboldalon, hiszen elárulta őket. geréb típusú embereket sehol se szeretik. és az egy dolog, hogy beáll mögé az összes baloldali ellenzéki párt. de ettől ő még nem lesz független. ő egy baloldali ellenzéki jelölt lesz. kibaszott szar választás lenne veszprémnek. de csak hajrá. válasszák meg. engem nem zavar különösebben.

unionista (törölt) 2014.12.03. 20:13:37

@HaFr:
elárulok neked egy nagy titkot. a PÁRTATLANSÁG a polgári alternatíva.

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03. 20:14:25

@Moin Moin:
'Mi van, ha elkurvul és kilóra eladja magát a Fidesznek, hogy annak továbbra is meglegyen a kétharmada?'

Miért, jobb lenne ha elhülyülne, és ilyen debil kommentet írna inkább?

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03. 20:16:50

@unionista:
Te honnét írsz?
Mióta kormányoz egy független parlamenti képviselő egy várost?

Amadeus62 2014.12.03. 20:34:03

@Moin Moin:

"Mi lesz abban az esetben, ha elindul és kap is szavazatokat, ám épp e szavazatok fognak hiányozni a Fidesz legyőzéséhez?"

Pont ugyanez vonatkozik az LMP-re is. Be is bizonyítják állandóan, hogy mégsem lehet más a politika. Nekik jó a 2/3 úgy tűnik.

unionista (törölt) 2014.12.03. 20:53:31

@dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf:
az önkormányzati választások óta. a polgármesterek hatásköre jelentősen lecsökkent. a választott képviselő a helyiek kormányzója. ő a kijáró ember az "udvarban".

explanatus 2014.12.03. 20:54:36

Izgatottan várom, hogy az ÖT választást zsinórban elvesztő pártok, pártcsoportulások majd felszólítják a PKP-t, hogy ne veszélyeztesse a 2/3 megdöntését.

A szomszédom ere azt mondaná: Margit….!? Még jó, hogy nem a szomszédom vagyok.

ParaZita2 2014.12.03. 21:30:51

HŰ de messze van még február!
Mennyi minden fog még addig történni.

Moin Moin 2014.12.03. 21:31:04

@HaFr: A jelenlegi, azaz a kétosztatúság mentén működő választási rendszerben nem az a kérdés, hogy kitől veszel el szavazókat, hanem az, hogy hová NEM KERÜLNEK azok a szavazatok: hogy a korábban a Fideszre szavazók elvi szavazatai odakerülnek-e egy, a Fidesz jelöltjét matematikailag is legyőzni képes jelölthöz, vagy sem? Azok szavazataival, akik korábban (2010-ben, 2014-ben) a Fidesz jelöltjére szavaztak, de mára már nem akarnak odaszavazni, alapvetően két dolog történhet a végeredmény szempontjából:
1. vagy átkerülnek (akár egy választási szövetkezéssel) a Fidesz jelöltjét legyőző közös ellenzéki jelölthöz és ekkor segítik a kétharmad felszámolását,
2. vagy nem kerülnek oda és akkor nem segítik a kétharmad lebontását. Ez utóbbi esetben pedig teljesen mindegy, hogy azért nem kerültek oda, mert nem is szavaztak senkire, vagy azért, mert egy olyan jelöltre szavaztak, aki önállóan indult és nem erősítette a Fideszt leváltók táborát.

Azok, akik csalódtak a Fideszben és tovább már nem szeretnék adni ahhoz a szavazatukat, amit a Fidesz művel, valójában protesztszavazók lehetnek (egy lelki átértékelő és identitás-megőrző folyamat következtében), akik azonban lehet, hogy maguktól nem szavaznának egy olyan jelöltre, akit „a komcsik is támogatnak”. Azonban jó eséllyel szavaznak olyan jelöltre, akit egy, az ő szimpátiáiknak, identitásunknak megfelelő konzervatív értékrendű politikai erő IS támogat. Annál is könnyebben szavaznának rá, mivel Kész nem az MSZP, vagy a DK, vagy az Együtt jelöltje és e pártok nem is kérik, hogy a logóik szerepeljelek a szavazólapon a neve mellett. A támogatásuk annyi, hogy nem indítanak ellene jelölteket és felkérik a saját szavazóikat, hogy Készre szavazzanak majd. Így a PKP-szimpatizánsoknak sem kellene azt a békát lenyelniük, hogy Késszel Tóbiást támogatják. Pláne könnyű lenne nekik a döntés (Készre szavazni), ha a PKP ésszerűen és korrekt érvek alapján kommunikálná azt feléjük, hogy miért mindenek felett álló politikai stratégiai érdek a Fidesz-kétharmad felszámolása és hogy erre az egyetlen gyakorlati-matematikai esély az, ha az összes demokrata erő egy jelöltet támogat.

Erre gondoltam, amikor a politikai felelősséget emlegettem az előző kommentemben. és eddig még nem találkoztam olyan politikai logikával, amely megcáfolná az én fentebb leírt logikai okfejtésemet.

Még néhány mondat a PKP önálló identitásának építéséről: Azzal lehet most a szavazók szemében a legjobb imázsra szert tenni, ha egy párt ésszerűen politizál. Tévedés az, hogy a PKP azzal használ magának a legtöbbet, ha „doktriner identitáspolitizálást” folytat, szemben a politikai ésszerűséggel is. Most a politikai ésszerűség a Fidesz legyőzhetetlenség-mítoszának lerombolását követeli tőlünk – és aki e célra koncentrálva képes ésszerűen politizálni, azé a jövő. …Tudom, hogy nagy a kísértés arra, hogy a politikában is „önmagunkat adjuk”: hogy önmagunk ízlését kövessük – de a politika ebben az értelemben nem lakberendezés, hanem ingatlanfejlesztés, ahol tekintetbe kell venni az ízlésünkön kívül a talajviszonyokat és a szabályozási környezetet is!:-)

(…Amikor pedig az előző kommentemben rákérdeztem a garanciákra, azt nem „basztatásképpen” tettem, hanem azért, hogy erre is gondolva és erre is válaszokat kidolgozva lehessen a választók elé állni .- hogy azok megérezzék a minőségi különbséget. Mert ha erre nincsenek mondások és válaszok, akkor a különbség a gyakorlatban – azaz a választók szemében – nem is létezik. Mert hiába lenne a jelölt korrekt a megválasztása után, ha )nem bízván meg benne) nem választják meg őt!)

Moin Moin 2014.12.03. 21:33:29

@Amadeus62: Az LMP politikai példájával előjönni itt nem sok jóval bíztat: ui. ha a párhuzam állna, akkor a PKP is csak egy Fidesz-kreálmány lenne.

Itt másról van szó: talán egy túl szűken értelmezett identitás- és imázsépítésről. (Ld. még ehhez a HaFr-nak 21.3104-kor írott kommentemet!)

Moin Moin 2014.12.03. 21:34:59

@dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf: Pontosan leírod, hogy miért és miben "debil" a kommentem?

Én pl. pontosan le tudom neked írni, hogy a tiéd miért "debil": mert kijelent, ezzel minősíteni akar - ám ezt érvekkel nem támasztja alá!:-)

Moin Moin 2014.12.03. 21:36:19

@explanatus: Tévedsz: Kész NEM az öt választást zsinórban elveszített pártok jelöltje. E pártok annyiban támogtaják őt, hogy nem indítanak ellene saját jelöltet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 21:37:52

@Moin Moin: én ezt nem pontosan így látom, de most ha nem haragszol, nem megyek bele

Moin Moin 2014.12.03. 21:39:59

@HaFr: Nem baj, de majd úgyis megkérdezik a választóid!:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 21:40:10

@Moin Moin: rajta lesznek a szavazólapon is + mindenki tudja -- ez a politika lényege --, hogy identitást teremtenek mögé. Nagyon kicsit az esélye, hogy nem. Hozzáteszem, sajnos.

Moin Moin 2014.12.03. 21:55:34

@HaFr: Független jelöltként fog indulni, nem pedig ellenzki pártok közös jelöltjeként - ekképpen a logók is lemaradnak. Ld.: www.atv.hu/videok/video-20141203-kesz-zoltan

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 22:03:54

@Moin Moin: úgy jobb, drukkolok neki -- bár ezen az infón csodálkozom, meglátjuk mindenesetre

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.03. 22:05:39

@Moin Moin: Kész Zoltán a Facebookon bejelentette, hogy a szavazólapján egyetlen párt logója sem szerepelhet, azt viszont értesülésünk szerint már elfogadta, hogy a szórólapjain, plakátjain feltüntessék a támogató pártokat.
nepszava.hu/cikk/1041319-kesz-zoltan-moge-all-az-mszp-is

erre emlékeztem, csak rosszul

2014.12.03. 22:13:00

@Moin Moin: KZ nekem nem szimpatikus jelölt, én nem szavaznék rá. Ha valaki nem fideszes, de szavazni akar, legyen más lehetőség is, ennyi. Egyébként itt akkor lehet érdemi buktáról beszélni, ha Simicska indul és viszi magával a fél fideszt. Mindamellett a kétharmad még akkor sem veszne el (átszavazó jobbikosok és mszp-sek), ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni a rendelkezésére álló bizonyítékokkal, amikor lesz alternatíva. Innen nézve igenis érdemes a PKP-nak önállóan indulnia, tesztelni magát. Ki tudja, mikor jön a következő lehetőség.

Amadeus62 2014.12.03. 22:17:27

@Moin Moin:

Ennek az időközinek az lenne a lényege, hogy vagy marad a 2/3, vagy ugrik. Vagyis célszerű lenne a fidesz ellen 1, azaz EGY jelöltet indítani (a jobbikot kivéve persze), na ebbe a levesbe köpött bele Simicska, az LMP, meg a PKP is. Csak nem gondolják komolyan, hogy bármelyikük is nyerhet a 3 közül? A fideszes agymosottakat nem lehet úgyse meggyőzni, ha nem is szavaznak a fityeszre, maximum otthon maradnak, de az lmp, pkp nem a fityesztől vesz el szavazót, hanem a demokratikus ellenzéktől, ami a fidesznek csak jó, ezt jó lenne észben tartani.

Hajrá K.Zoli!

Amadeus62 2014.12.03. 22:19:24

@storker:

Ki a faszom szavazna simlicskára??? Utálják jobbról is, balról is. Nem is véletlen.

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03. 22:57:14

@unionista:
Tulajdonképpen igazad lehet, felületesen olvastalak el.
Veszprémben az összes önkormányzati egyéni képviselői helyet kormánypártiak szerezték meg, egy kiugrott fidelitasos 'független képviselő' ezen se nem oszt, se nem.

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03. 23:19:35

@Moin Moin:
Szívesen.
Azt gondolod politikai felelősségnek, hogy a PKP ne legyen a fidesz másik LMP-kreálmánya.
(Ami egy ostobaság, természetesen)

Azt gondolod politikai felelősségnek, hogy a PKP által elutasított eddigi 'nemzetvesztő' politikai elitek egyike mellé álljon, azok mellé, akik szívós munkával elérték, hogy Orbán másodszor is kétharmadhoz juthason.

Pedig te dehogyis kampányolsz mellettük:
', mivel Kész nem az MSZP, vagy a DK, vagy az Együtt jelöltje és e pártok nem is kérik, hogy a logóik szerepeljelek a szavazólapon a neve mellett.'

Azaz hülyének nézed a zembereket, akik így azt hihetik, nem is az ő emberük a Zoli,csak támogássák őtet.
A szórólapokon, plakátokon, hirdetéseken természetesen lehet, majd egyeztet még erről Kész úr.

Ma este mást se láttam a mindenféle tévékben, hogy sorra egymás után rohantak önzetlenül lihegni a civilséget támogatni a 'nemzetvesztő' demokratikus ellenzéki pártok.

Kész úr egy kukkot nem szólt a PKP támogatásáról.
Talán nem véletlenül.

A PKP végtelen naivitása még mindig korrektebb, mint ez a fű alatt besunnyogó balliberális társaság.

Ráadásul a kockázatkerülésre is jó ez a taktika, egy esetleges eredmény után mindenki Zolikája lesz a 'független képviselő', a valószínűbb másik esetben meg 'Bebizonyosodott, hogy nem a civilek, hanem a pártok lesznek csak képesek megdönteni ezt a fasiszta rendszert!'

De hogy ez a Kész Zoltán miért jó így a PKP-nak, arról fogalmam sincs.

unionista (törölt) 2014.12.03. 23:36:30

@dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf:
csakhogy ez nem egy független képviselő lehetne, hanem az a pártatlan kormányzó, aki kivívhatná a királynék városának önállóságát.

erre a feladatra alkalmas lehetne friedler, aki a pannon egyetem rektora. élvezi a kormány szakmai támogatását. a második orbán kormány idején réthelyi professzor nevezte ki. upstart 10,000 egyetemi hallgató állhat mögötte. ők veszprém városának és a városkörnyék polgáraival követelhetnék a független országgyűlési képviseletet, a helyhatóság szuverenitását, a hitközségek autonómiáját. de ezt csak vicc kedvéért írtam le. nyilván nem lesz ilyen.

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04. 00:13:37

@unionista:
Értem én a viccet, el is olvastam néhány nem túl hosszú kommentedet trenírozásképp.
Egy felvilágosult királyságban még működhetne is.

kiazmarmegint 2014.12.04. 03:24:54

@Amadeus62: Ezt speciel en sem ertem. Mit kinal Simicska az embereknek? Miert szavazna barki is ra?
Es koztudottan nem birja a nyilvanossagot. Most majd valasztasi forumot fog tartani? Csodalkozni fogok, ha egy szazalekot eler.

kiazmarmegint 2014.12.04. 03:31:04

Azt tudja valaki, hogy a Jobbik mit csinal Veszpremben? Eloszor be akartak allni Torok Gabor moge, amit nem ertettem. Utana azt mondtak, lesz sajat jeloltjuk, de meg nincs. Pedig a statisztika szerint nem elhanyagolhato a tamogatasuk.

kiazmarmegint 2014.12.04. 04:03:05

@ParaZita2: Bizony. Par napon belul a Hir Tv kideriti, hogy angoltanarkent Kesz Zoltan indokolatlanul rossz jegyet adott valakinek. De az is lehet, hogy tilosban parkolt.

quendelapo 2014.12.04. 07:02:12

@storker:
Ne becsüld le az eredmény lélektani jelentőségét! Egy új korszak kezdődhet az ország életében.
Ha Orbán győz, abból képes lesz újból erőt meríteni. Ha legyőzzük, akkor elkezdődhet az egyeduralmi rendszer lebontáa.

@Amadeus62: Csak egy maradhat!

@dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf:
Úgy gondolod, hogy semmi más lehetőség nincs?

quendelapo 2014.12.04. 07:08:11

@HaFr
Rgyébként ki a jelölted?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.04. 08:30:40

@quendelapo: Ferenc pápa, de keresünk jobbat, mert ez az iszlám-barát fordulata nem volt megnyerő

wantaan 2014.12.04. 08:57:08

Felelős magyar ember ebben a helyzetben nem tehet mást mint beáll egy az az 1 jelölt mögé. Egy olyan jelölt mögé aki megbonthatja a nemzet gyilkos, korrupt Fidesz hatalmát.
S az a párt vagy bármely jelölő szervezet amely ez ellen kampányol , tesz az megvett Fidesz csicska. Legyen az akár az LMP, akár az MSZP vagy a Szocdemek ...vagy akár a PKP is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.04. 08:57:55

@wantaan: rendben, fidesz csicska vagyok, te meg felelős magyar ember

unionista (törölt) 2014.12.04. 09:08:24

@dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf:
a "királyság" létezik hozzá. egész pontosan egy nagy-cigány vajdaság. feudalizmusból lehet polgárosodni. fyi.

quendelapo 2014.12.04. 09:35:41

@HaFr:
Látom komolyan veszed a feladatot. Ez ugyan szórakoztató, de cseppet sem vicces.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.04. 10:15:26

@quendelapo: igen, ha esetleg félreértés volna köztünk, ÉN komolyan veszem a feladatot

explanatus 2014.12.04. 18:20:29

@wantaan: (Nem te, de ide passzol) Ma piszkosul felhúztak (vagy csak fölhúztam magam). Szóval, egyvalaki verje meg a fideszt, Veszprémben. Mindenki felelőtlen, aki ezt megakadályozandó, indulni akar. Ezt nem lehet másként olvasni, érteni, hogy össze kell fogni. Megint! Megint! Megint! Csak most nem mondják ki. Csak mögé állnak.

Ez pont olyan, mint a „mögöttünk a kormány szlogen” az önkormányzati választáson Seholsincsfalván, mert ha nem, akkor nem lesz nyertes pályázat és a templom előtt ezután se lesz díszes térkőburkolat. Hagyjuk magunkat megvenni pár színes kavicsért, mint a bennszülöttek, azaz eladjunk magunkat néhány tégláért. Az ész megáll.

De maradjunk Veszprémnél. Most arra megy a játék, mivel feltűnt egy „értelmes” jelölt, akkor ha nem lehet idő előtt leamortizálni, (közösen, fidesz meg hű ellenzéke) akkor megfenyegetünk mindenki mást, aki indulni szeretne.

Mikor értjük már meg, nem összefogni kell. Ne hagyjuk már a régi (Összefogás nevű) karámba hajtani magunkat, hanem kell egy csapat. Egy új. Ha nem jön össze februárra, majd összejön legközelebb, de zsarolni, az nem fair.

Veszprém lehet főpróba, több nem. Öt elvesztett választás után nem nézne ki jól egy Kész név mögött zsinórban ötször bukott logók halmaza. A logógazdák ádázul egymásnak esnének a sorrendet illetően. Kiapadhatatlan forrással rendelkeznek, hogy beszédtémává váljak, beszédtémák legyenek. Többre nem képesek.

Ha nyer Kész, akkor azért nyerjen, mert egyéniség, mert olyat tud, amit az ki nem mondott Összefogás nem tud. Akkor röviden.

Kell egy csapat. Egy új.

mrbateman 2014.12.04. 20:32:09

Akkor lefordítanám, hogy mit jelent a poszt...

...a pártnak baromira nincs semmiféle önálló, karakteres programja, csak a szokásos - oldalaktól független, rendszerkritikus, térben és időben lógó -üres bullshitet nyomjuk...de azért mi egy önálló párt vagyunk (vegyenek már komolyan!Na kérem!) ezért indítunk valami esélytelen, alkalmatlan ám jószándékú statisztát, aki a családi, ismerősi szavazatokat begyűjti (mind a 73-at) aztán hátradőlünk, hogy párt vagyunk, elindultunk, és én vagyok az elnök!

mrbateman 2014.12.04. 21:13:24

@HaFr: Akkor bemutatkoznék!

én vagyok a választópolgár.
eseteleg vizsgáld meg ebből az aspektusból...ha nem megy,akkor ugye miről beszélünk?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.04. 21:18:12

@mrbateman: nem akarunk mindenkit meghódítani, maradjon a régi garnitúráknak is

mrbateman 2014.12.04. 21:40:54

@HaFr: Ez azért elég kevéske, ahhoz, hogy elfogadjuk valódi tartalomnak.

Másrészt ezzel a hozzáállással ez bizony nem politizálás csak maszturbálás. Most őszintén, mennyire vehető komolyan ez a párt, ami már abstart ilyen válaszokat ad és ezzel kimondva lemond szavazóról, miközben bőven a statisztikai hibahatár alatt mozog.

/erre mondtam azt múltkor, hogy ha pártelnöknek tartom magam, akkor kommunikáljak is úgy/

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.04. 21:56:10

@mrbateman: Mindig örülök, ha tanulhatok tőled

quendelapo 2014.12.04. 22:20:12

@explanatus:
egy pici lélektan
aztán meg
MA - TE - MA - TI - KA !!!!

Egyébként meg, az ördög, aki lebeszél az indulásról, ha tudtok jobb jelöltet, mint Kész Zoltán, álljatok elő vele minél előbb!
Ha meg nem és miattatok nyer Orbán, akkor legalább viselitek a követlezményeit. (A király marad, de legalább az udvari bolond tökönszúrja magát ...:))

Tudom már! Az lesz a legjobb, ha Schifferrel fogtok össze! Állítsatok egy közös jelöltet, akit a háttérből támogat a jobbik! Még egy ütős szlogent is találtam nektek: Lehet jobb a polgári! de ezt lehet variálni ám: Jobbik lehet a polgári. Azt is lehet, hogy a falvakban az utóbbit, a belvárosban pedig az előbbit használjátok. :)

explanatus 2014.12.04. 23:44:02

@quendelapo: Szeretnék hinni neked, de politikában nincs matek. Választási eredmény van, de az se matek. Mindig van benne egy csavar. Nálunk, meg máshol is. Csak egy példa.

Hol volt a sok dühösen mobillal villogó ember a választások előtt. Hát itt. Mikor jött ki belőlük a villoghatnék, amikor belenyúltak a tulajdon zsebükbe. Mindjárt fájt! Piszkosul. Annyira, hogy azóta folyamatos a fidesz elleni „lázadás”.

A politika ebben az, hogy közvetlenül a három nyert választás után nyúltak be a zsebekbe. A „terepasztalon” amikor lejátszották a várható eseményeket az intézkedésük kapcsán, no az egy matek feladat volt.

Hány (fiatal)ember lesz utcán? Lesz hideg, karácsony, záróvizsga, újév? A matek alapján az jött ki, március 15-ig elcsitulnak a háborgók.

Tudod, azért ha a PKP-n múlik az ország sorsa, az azért nagyon mondana valamit. Nem mondtam, hogy Kész rossz jelölt. Nem tudom, van-e, lesz-e jobb jelölt. A KPK elnöke csak annyit mondott, lesz valaki. Meglátjuk.

Utolsó bekezdésed összemosó, gúnyolódó megjegyzésére nem válaszolnék. Tudnék! Ajjjjajjj! Ha kicsit visszanézed kommentjeimet, nem hinném találnál kötözködőt. Annyian ütik-verik egymást. Én nem vagyok ennek híve. Én inkább beszélgetnék. Veled is. Hidd el, úgy könnyebb, meg eredményesebb is.

tamas11 2014.12.05. 09:00:44

@wantaan:
Egy párt nem azonos az országgal, érdekei sem azok, látjuk nap mint nap. Egy egy szervezetnek saját stratégiája van. (kell hogy legyen).
Ha a PKP jelenlegi SAJÁT stratégiáját tekinted, abban elsőbbséget élvez, hogy a veszprémi alkalmon (kampány!) NÖVELJE ISMERTSÉGÉT. Hasonló alkalma nem volt, nem lesz.
Nekik ez speciális helyzet, szemben pl azokkal, akik inkább szabadulnának meglévő, kínos ismertségüktől, a történelmi örökség, az ígéret és a kudarc szentháromságából... A jövevénypártnak tehát nem az a célja, hogy hozzávarrja magát valami globális félnemzeti üzenethez (Ld "orbánt NE!", ill. "kétharmad-lebontás"!, vagy: "növekvő erők a kormányzat ellenében", stb,) hanem, hogy íme, mi a PKP VAGYUNK, leszünk. Ez tehát a célból stratégiává előlépett kampányüzenet.
Viszont kezelni kell, hogy a megjelnésük üzenetéhez azonnal minőségek tapadnak: Kik ezek, merre tartanak, kinek ellenében határozzák meg magukat? Mit ígérnek, és az mennyire fujj-fujj? (pozícionálás). Ez is kell, elkerülhetetlen, ám nehyogy sötét bélyegként vele járjon, hogy ők lettek a kétharmadot megmentő néhány szavazat birtokosai...
A tartalmi üzeneteket máskor, máshogy kell kivinni, mint azt, hogy létezünk, de azonnal az előbbi üzenetre építve.!
Ehhez a kmmunikációban gyors változások szükségesek.
Kezükre játszik, hogy miként érik el friss híveiket: most még név szerint, személyes megkereséssel. Vagyis, a továbbbi üzenetek közvetlenül célba juttathatók teljes körben, hatásfoka nagyon jó.
Szerintem a PKP-nak ezzel élni kell. Más párt hasonlót nem tehet meg, mert a tömegmédiával nehézkesebb üzeneteket hordatnak szét: egy bevezetett, médiaellátott párt többeket ér ugyan el, de nem változtathat véleményén ugyanazoknál néhányszáz levéllel, vagy telefonhívással. Ezért:
A PKP foltythat saját magát bemutató jelöltajánlást, de akár az utolsó órában, új, szerzett bizalmasai körében korrigálhatja jelöltjét is.
Így ismert is lesz, de alkalmazkodhat a szavazási helyzethez is, ahol az őszinte demokratikus képviselés szembekerült a kétharmad-negligálással: " Tudjátok kik vagyunk, Béndek az "arcunk", most mégis Készt vagy Török Gábort ikszeljétek".
Szerintem meg is kell majd tenniök.
Ugyanis, ha néhányszáz szavazót elhoznak, és ennyivel veszít a veszprémi halmazati ellenzéki jelölt, azzal magukra ütik a fidesztámogató bélyeget. Az ellenkezőjét annak, ami valójában pártfilozófiájuk.
Erről aztán csak maguk tehetnének.
A stratégia próbája, hogy egy hipotézishez KELL társítani: ki lesz a nyerő személy?
Képzeljünk csak el egy nem is abszurd helyzetet: Török Gábor vissatér, és a Jobbik melléáll, ill. ellenében nem indít jelöltet!(Vona ezt mondta!!)
Akkor aztán erre varrunk gombot!
Zárójelben: mély meggyőződésem, hogy Béndek tudja, érti mindezt. Ez a bizalmam alapja

quendelapo 2014.12.05. 12:08:55

@explanatus:
Azt írtam, hogy ha van jó jelölt - de csak akkor - meg lehet fontolni az indulást. De akkor mielőbb elő kéne vele állni. De mivel Kész helyzet van most már nem csak jó, hanem szuperszónikus jelölt kell! (rossz szóvicc, de hát nem is vicc.)
És még, ha szupersznikus is, akkor is nagyon kell dolgozni. Mikulás van, 2 hét van ebből az évből, arra hogy berobbantsátok a nevét a médiába, aztán mindössze 6 hét kampányolni jövőre.
Kicsi az esély arra, hogy a PKP - még meg sem nevezett jelöltje, egyenként is ráverjen a fideszre és a civilek mellett az ellenzék támogatását is begyűjtó Polgári Platform jelöltjére.
És mi történik, ha nem nyer a PKP egyelőre ismeretlen jeöltje?
A legkedvezőbb forgatókönyv, ha Kész Zoltán nagy többséggel nyer és mellette második vagy harmadik helyen befut a PKP. De, ha a fidesz nyer akkor még szerencse, ha a PKP csak elhanyagolható számú szavazatot kap és mindenki gyorsan elfelejti megfeledkezik róla. Ha azonban a PKP és Kész szavazatainak a száma együtt elegendő lehetne a győzelemhez, de mégis a fideszé a mandátum, akkor a PKP és jelöltje ott fog állni és szorongatni azt a paripapélót, amiért saját elhatározásból házhoz mentetek.
Ez utóbbi esetben mi viszont nagyon-nagyon szopunk. (ha kételyeid lennének csak hallgasd meg Orbán mai beszédét.)

explanatus 2014.12.05. 23:04:48

@quendelapo: Értem. Ráadásul az érveid is jók. Viszont, megoldódott:
hafr.blog.hu/2014/12/05/a_pkp_a_volt_fideszes_polgarmestert_tamogatna_veszpremben

Zseniális húzás!

Három fideszes jelölt!
( már most történelem :)
Ilyenről hallottam az őszi választás kapcsán. Volt fideszes polgármestert az ifjú titánok kiszorították, függetlenként indult. Nyert. Nagy pofon volt, mindkettőnek.

quendelapo 2014.12.07. 21:32:26

@explanatus:
Jó lenne biztosan tudni, hogy Debrecenyi valóban a Magyar Szocialista Munkáspártban kezdte-e poltikai karrierjét vagy ez sak egy rosszindulatú híresztelés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.07. 21:39:56

@quendelapo: miért, az politikai karrier volt? Azt hittem a kádárizmusban a párttagság teljesen másról szólt, de kétségtelenül az volt az első párttagsága

explanatus 2014.12.07. 22:12:03

@quendelapo: Tudod, kedvencem a Vadrózsák. Ha megakadok, mindig előveszem, bár a felét talán tudom fejből is. Most is ide kell nyúljak, mert nem tudnám másként elkezdeni. Lehet, igazad van. Lehet, volt, de ebben az országban mindenki volt már ez is, meg az is, ha kellett. Aki elég erős volt, vagy súlytalan, (mint én) annak nem kellett dönteni, hogy elfogad-e felkérést (felszólítást) vagy sem. Ez egy ilyen ország volt. Egy ország nem cserélheti le a lakosait. Még a németek se tehették meg.

Lásd Merkel mama.
Lásd Fidesz, meg az összes többi párt.

De egyszer csak el kell jutnunk odáig, hogy „Ne haragudjék kjed olyan sokáig – egyszer úgyes csak meg kell békélni.” (Vadrózsák, Székely népköltési gyűjtemény)

Az érintett személyen múlik, hogy most „tisztességes” szándékkal közelít, vagy csak báránybőrt húzott magára. A katonai esküben volt egy rész: „sújtson dolgozó népünk megvetése” érvényes attól függetlenül, hogy mikor fogalmazták.

Erősebben fogalmazva, a gané ember nem attól gané, hogy benne volt ebben meg abban. Azért gané, mert olyan. A nagy „demokratikus” nyugat is tele van gané emberekkel, de van egy mechanizmus beépítve a ganéságok ellen. Nálunk nincs.

Ha a jelölt, volt ez meg az, mit számít most. Ha azonban vissza fog élni a lehetőséggel, akkor ha nem is sújtja „dolgozónépünk megvetése”, az enyémmel biztosan számolhat.

Szóval, csak ki kellene találnunk valamit, hogy a Vadrózsákban megfogalmazott „a székely népelme virágainak” egyik gyöngyszeme szerint

„egyszer úgyes csak meg kell békélni.”

Ha rendes ember, én megbékéltem vele. Te dolgod, hogy eldönts, megbékélsz-e te is.

quendelapo 2014.12.08. 14:51:37

@HaFr: @explanatus:
Értem. Tehát az a helyzet, hogy a Polgári Konzervatív párt, aki ellenfélként, sőt talán ellenségként tekint mindenkire, aki az elmúlt 25 évben a fidesszel ellentétes oldalon állt - azaz baloldalinak címkézhető - egy MSZMP tagot indít jelöltként Veszprémben.
Kérlek javítsatok ki, ha valamit nem jól értek vagy rosszul fogalmaztam!
süti beállítások módosítása