1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.11.12. 20:44 HaFr

A német-magyar viszonynak az észak-atlanti szövetségi rendszert kell erősítenie

(OS közlemény, Budapest, 2014. november 13.)

A Polgári Konzervatív Párt üdvözli a tegnapi német-magyar külügyminiszteri tárgyalásokon elért eredményeket, ezek részeként a német fél világos elvárását azzal kapcsolatban, hogy Magyarország visszatérjen a demokrácia és a jogállamiság talajára. Örömmel vettük tudomásul Szijjártó Péter szavai mögött diplomáciánk hangsúlyváltását mind az EU-t, mind Oroszországot illetően.Támogatjuk a magyar kormány elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, és megfontolandónak tartjuk azt az igényét, hogy megvalósuljon térségünkben az észak-déli irányú földgázszállítási infrastruktúra összekapcsolása. Ezen túlmenően elvárjuk a magyar kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a Déli Áramlattal és a Paks 2 beruházás pénzügyi hátterével kapcsolatos tárgyalások jegyzőkönyveit és a megállapodások teljes körét. Felhívjuk a Német Szövetségi Köztársaságot az EU atlanti kapcsolatainak erősítésében való együttműködésre, és az orosz állammal való európai kapcsolatrendszer pragmatikus alapokon való újragondolásának támogatására.

A Polgári Konzervatív Párt elnöksége

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr576891673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiazmarmegint 2014.11.12. 20:54:58

Egy ilyen nyilatkozat teljes ertelmezesehez nem kellene az olvasonak tudni, hogy ki mondja, tehat hogy ki van az elnoksegben?

egyetmondok 2014.11.12. 21:06:51

Még egy-két kormányzati főtisztviselőt kitiltanak az USA-ból,és a magyar kormányfő a Magyar Nemzet hasábjain fogja - orbi et urbi,mint tőle szokásos rendesen - , hogy az európai demokrácia a liberális demokrácia.

egyetmondok 2014.11.12. 21:07:57

@egyetmondok:
Fogja kifejteni...,akartam írni.

rs232 2014.11.12. 21:28:11

De hát akkor hogy fog végelgyengülni ez a diktatúra, ha a PKP üdvözli a tárgyalásokat is, meg az eredményeit is?

De most komolyan, tisztelt Elnök úr, Ön most akkor kivel van???

Jókisfiú legyen az Inkompetens, és így sutba dobja párnapos lelkesedését az elaggott rendszer 2015-2016-os várható kimúlásán?

Csalódásunk leírhatatlan ...

panelburzsuj 2014.11.12. 21:30:23

@kiazmarmegint:
Holnapi hírt olvasol ám - addig még kiderülhet, nem? ... :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.12. 21:30:48

@rs232: magácska már csak a harcnak tud élni? akkor mi lesz az országgal? Mi pedig örülünk, ha jön valaki egy nagy bunkósbottal, és fejbe vágja a bunkókat, biztos érti - sőt ezt még csak nem is az inkompetencia cáfolatának érezzük, ha még tud követni. Sőt az arra való rávilágításnak. NA de ezt már biztos nem érti.

rs232 2014.11.12. 22:41:04

@HaFr: Ne haragudjon, nem Ön volt az, aki kíméletlen verbális harcot folytat(ott?) az Inkompetens diktatúrájának megdöntéséért?
Én meg itt csak szelíden ironizálnék ezen ...

És kedves Öntől hogy egy 'bunkó' hangsúlyváltásának is tud már örülni :)
Magam is így valék néha.

rs232 2014.11.12. 22:50:25

@HaFr:
' Felhívjuk a Német Szövetségi Köztársaságot az EU atlanti kapcsolatainak erősítésében való együttműködésre, és az orosz állammal való európai kapcsolatrendszer pragmatikus alapokon való újragondolásának támogatására.'

Ezt tekinthetjük az Ön sajátos (fenetbb környűírt) rávilágítós technikájának, hogy rábírja végre az Nszk-t, térjen végre észhez, térjen vissza az ésszerű európai érdekű politizáláshoz, és szakítson az eddigi elvtelennek látszó egyirányú, egyoldalú 'nyugati' orientációval? Mint a Petike?
Egy suhintás a bunkóval ide, egy oda?

tikun olám 2014.11.13. 01:02:15

Elég szomorú, hogy külföldről kell rávezetni az Orbán-kormányt a magyar nemzet valódi érdekét szolgáló irányba. Kísérteties a hasonlóság az ezer évvel ezelőtti helyzethez képest.

Szent István királyunk - német hadsereggel a háta mögött - négybevágta Koppányt, mert az nem fogadta el, hogy a magyar nép akkor maradhat fenn, ha belesimul Európába, és szó nélkül elfogadja az ott kialakult civilizált normákat. Koppány azzal vádolta Istvánt, hogy az ország szuverenitását korlátozó külföldi érdekeket szolgál.

De ne féljenek, azóta MI fejlődtünk, úgyhogy nem lesznek feldarabolva. :-)))

szabomorvai 2014.11.13. 08:42:39

Demokrata az, aki egy tettet nem pártállásra való tekintettel ítél meg, hanem az alapján, hogy egyetért-e a tettel. Ez a fajta demokrata hozzáállás, amit a poszter demonstrál, persze a szekértáborok nézőpontjából teljesen érthetetlen, és összezavarja a sárdobálókat.

unionista (törölt) 2014.11.13. 09:10:05

németországnak a transzatlanti együttműködésre nagyjából annyira fontos, mint az eurázsiai partnerségre. németország nem nagy-britannia, nem franciaország. sohasem volt és vélhetően sohasem lesz elkötelezett atlantista.

unionista (törölt) 2014.11.13. 09:27:52

@ghyca:
a köznép szempontjából miért olyan fontos amerika?

Moin Moin 2014.11.13. 09:42:00

Filmszínházunk bemutatja a Szijjártó Péter találkozása a valósággal c. filmet.

www.youtube.com/watch?v=pwLvWo9G46w

A főszerepben Frank-Walter Steinmeier

unionista (törölt) 2014.11.13. 10:08:29

@Moin Moin:
aha. mert te azt gondolod, hogy szijjártó péter nem egy próbababa a német keleti nyitásban.

Moin Moin 2014.11.13. 10:47:07

@unionista: Jobb, ha tőlem tudo meg, mint idegentől, hogy Németorzság Adenauer óta elkötelezett atlantista politikét folytat (mivel mind a stratégiai érdekei, mind a német társadalom értékorientációja efelé mutatnak). Keleti irányban Németország gazdasági kapcsolatokat épít - illetve: Ororszország felé csak próbál építeni, de ott örükösen politikai gátakba ütközik. Egyedül Schröder hitt abban, hogy az orosz vezetéssel lehet úgy kooperálni, mint bármely európai kormányzattal. A tévedése okaira most nem térnék ki...:-)
Valóban létezett a történelemben német-orosz (valójában: porosz-orosz) koperáció, ám ez nagyon sajátos motivációk alapján folyt és nem is volt folyamatos.

unionista (törölt) 2014.11.13. 11:17:14

@Moin Moin:
adenauer németország egyik részének volt az első és talán a legnagyobb kancellárja. az nszk élén persze, hogy atlantista volt. de az ndk legalább ennyire szoros kapcsolatokat ápolt az akkori szovjetunióval. németország egészéről állítottam valamit.

nevetőharmadik 2014.11.13. 11:30:10

@unionista: höhö... és mit gondolsz, az NDK mennyire önként tette ezt? Vagy a szovjet megszállás napján lecserélték a haplocsoportjukat? :D

Moin Moin 2014.11.13. 11:43:20

@unionista: Már-mér én szégyellem magam, hogy a hüyleségeidet korrigálgatom...

Szóval: a Németországi Szövetségi Köztársaság jogfolytonossága töretlen, míg az egykori szovjet bábállam, az NDK jogutód nélkül szűnt meg. Olyannyira, hogy nem is az egykori NDK-val egyesült az NSZK, hanem az egykori NDK területén létrejött új tartományok egyenként csatlakoztak a Németországi Szövetségi Köztársasághoz.

unionista (törölt) 2014.11.13. 11:55:32

@nevetőharmadik:
hja, mert a nácinémetország nyugati része önként és dalolva állt amerika mellé. volt egy megszállás. berlin úgy kapitulált.

münchen és frankfurt népe legfeljebb annak örült, hogy vége van a háborúnak. és nem annak, hogy végre elkötelezett amerika barátok lehetnek. köln vagy hamburg olyan nagyon nem örült a brit megszállásnak. és nem nagyon örültek annak, hogy a franciák megszállták stuttgartot. felosztották németországot. persze, hogy nszk amerika mellé állt. de kényszerből. nem sokat értesz a német néplélekből.

berlinnek nyilván fontos partner amerika. az usa lakosságának hatoda németnek mondja magát. ezzel együtt amerika nem abba az irányba fejlődik, mint európa. és itt legalább olyan fontos az oroszokkal kiegyezni. a külkapcsolatokat muszáj kelet és dél felé is építeni.

unionista (törölt) 2014.11.13. 12:15:58

@Moin Moin:
ezeket a meséket mondják a jogszociológusok. a többség úgy gondolja, hogy a két németország újraegyesült.

amikor bajnait az amerikaiak betolták a belpolitikába, akkor egy ponton a baloldalnak összességében nagyobb volt a támogatottsága, mint orbánnak. azon a ponton merkelék dönthettek volna, hogy elfogadják bajnait. de nem tették. ragaszkodhattak volna martonyihoz, vagy kérhettek volna helyette egy euroatlantista külügyminisztert. de nem tették. és ezt hosszasan lehetne sorolni. orbán viktor a keményvonalas németek magyar hangja. csak orbán a háttéralkukat nem tartja be. ezért leválhatják. berlinnek budapest széljobbra tolódása se akkora probléma. feltéve, hogy előzetesen kiegyeztek moszkvával.

nevetőharmadik 2014.11.13. 12:36:56

@unionista: ühüm. Meddig tartott a nyugati megszállás? És meddig a keleti? És a német néplélek melyiknek örült jobban? (Az én sváb nagyapám például sokkal jobban örült annak, hogy francia hadifogságba esett, semmint oroszba - bár távol álljon tőlem, hogy ez alapján általánosítsak) Melyik oldalon döntöttek többen úgy, hogy az ő német néplelküknek melyik orientáció felel meg jobban? Miért volt berlini fal, meg vasfüggöny, ha ez nem általános lett volna, hanem csak elszigetelt esetek? Melyik oldalon volt nagyobb a szuverenitás foka?

unionista (törölt) 2014.11.13. 12:51:31

@nevetőharmadik:
a németek többsége nem az amerika barátságot, hanem az újraegyesítést tartotta a legfontosabbnak. és azután pedig működtetni kell a német gazdaságot. ahhoz ki kell egyezni az oroszokkal. a többi süket duma.

nevetőharmadik 2014.11.13. 13:48:50

@unionista: Árnyalatlanul gondolkodsz. Az, hogy az egyesítést tartották a legfontosabbnak, nem jelenti azt, hogy az atlantista politikai elköteleződés nem volt ugyancsak nagy fontosságú és valós. Azt sem cáfolja, hogy a németek jobban érezték magukat az atlantista világon belül, és az újraegyesítést is ezen belül gondolták - nem mellesleg azért, mert ezen belül és ennek segítségével valósulhatott meg. Azt sem cáfolja, hogy a németeknek most is jobban megfelel egy atlantista világ (amiben persze tényezőkké akarnak válni), mint egy oroszok vezette világ. Az oroszokkal való üzletelés pedig egyáltalán nem jelent politikai vagy értékrendbeli elköteleződést: mi sem bizonyítja jobban, hogy ma, amikor választani kell az orosz üzlet és az atlantista politika között, az orosz üzlet szenved hátrányt (nem megszűnik, lásd: árnyalt gondolkodás!). Természetesen igyekeznek fenntartani az orosz üzleti kapcsolatokat és az ehhez szükséges politikát is gyakorolják, de nem minden határon túl és főleg nem az atlantista irányultság rovására.

A többi a süket duma.

unionista (törölt) 2014.11.13. 14:04:14

@nevetőharmadik:
de a választás nem az, hogy amerika, vagy oroszország. ezt tolja egész nap a zsidó sajtó. nyugat vagy kelet. mert a zsidók ki vannak tiltva oroszországból és ázsiából. nekik nyilván nem jó a kelet. a zsidók mindent kifiguráznak, ami keleti. és ajnározzák amerikát. mert ez az érdekük.

a többségi érdek az, hogy egy olyan közép-európai államszövetség (laza föderáció) jöjjön létre, amelyik gazdasági értelemben független oroszországtól. és katonai értelemben amerikától. a függetlenség nem azt jelenti, hogy nincs kapcsolat, hanem azt, hogy nincs függés. és ehhez berlinnek ki kell egyeznie washingtonnal és moszkvával. de ez úgy nem megy, hogy a jenkik faszát szopják, és putyint valagba rúgják. ez a zsidók érdeke. és ez szemben áll a többségi németek érdekével. és ebből a szempontból érdektelen, hogy mit mesélnek a bölcsészeknek az értékrendről. milyen értékekről beszélsz? amerika úgy öli meg civilek ezreit, mint a huzat.

a németek elemi érdeke, hogy legyen egy közép-európai bundeswehr. amelyik képes megvédeni ezt a térséget. felteszem ezt nem amerikai iparvállalatokra akarják alapozni. és még lehetne hosszasan sorolni.

nevetőharmadik 2014.11.13. 14:38:31

@unionista: Jajistenem. Amit az európai érdekről írsz (hogy ne legyen amerikai katonai függőség), az színigaz, csak van itt egy röhejes adalék:

Ez az amcsi érdek is. Az amerikaiaknak tökük tele van vele, hogy lényegében egymaguk viszik a hátukon a NATO-t meg a nyugati világ biztonságát. Egészen konkrétan például az amerikaiak eredetileg úgy gondolták, hogy a délszláv háborút Európának kellene megoldania, és csak akkor léptek közbe, amikor hosszú véres évek után kiderült, hogy Európa abszolúte töketlen. Persze ott is vannak kontrolmániásak, akik nem akarnak semmilyen esetleges riválist, de az izolacionista vonulat mindig is erős maradt az USÁ-n belül.

Az "amcsi (zsidó) civilöldöklés" című bölcsészsirámot meg hagyhatnád a francba, főleg, miután az értékrendet, mint olyat, lebölcsészesezted. Soha a történelemben még senki sem törekedett annyira a járulékos veszteségek minimalizálására háborús helyzetben, mint éppen az amcsik vagy zsidók (illetve hát Európa, ha háborúzna) - különösen nem az ellenfeleik! Borzalmas dolog a háború, de ha lenne, én inkább lennék háborúban egy mai nyugati országgal + zsidókkal szemben, mint bárki mással.

És ha lenne erős, nem függő Európa, akkor is az USA lenne a természetes szövetségese, mert attól még egy világ, egy kultúrkör a kettő, minden kis különbség ellenére.

unionista (törölt) 2014.11.13. 15:08:22

@nevetőharmadik:
rendben, de akkor hagyjuk ezt a szociális értékrend dumát. az usa gazdasága 5x akkora, mint a német. nyilván nem lesz semmiféle német elköteleződés, mert az gyakorlatilag függést jelentene.

németországnak kulturálisan legalább annyi köze van az oroszokhoz, mint az amerikaiakhoz. megint nem látom, hogy miért lenne jó berlinnek kifejezett amerika barátság és orosz ellenesség.

fvipera 2014.11.13. 16:28:42

"Örömmel vettük tudomásul Szijjártó Péter szavai mögött diplomáciánk hangsúlyváltását mind az EU-t, mind Oroszországot illetően."

azt gondoltam, hogy századszor már nem lehet beszopni a pávatáncot.

fvipera 2014.11.13. 16:31:05

@rs232: valóban, a pávatánc esetén folyamatosan figyelnie kell a rajongóknak, fizetett alkalmazottaknak, hogy jó ütemben kapcsolódjanak a kórushoz. fontos az ütemérzék, sok sikert
süti beállítások módosítása