1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.08. 20:20 HaFr

Rekviem a baloldalért

Néhány tévhitet rögtön az elején tisztázzunk. 1. Tévhit, hogy a balos választók okvetlenül vagy bizonyíthatóan toleránsabbak, szabadságszeretőbbek, vagy felvilágosultabbak, mint bárki más. Ez a tévhit a (magyar blairista) balos politizálásban a habarcs, de valójában ilyen habarcs (se másmilyen) nincs, hiszen ha lenne, nem tartana a baloldali politika rendületlenül a megsemmisülés felé. A Szabadság térre kivonuló tiltakozóknak csak tört részén láttam valaha is, hogy a szabadságért, és ne a saját identitásukért és törzsi világukért harcolnának. Lépten-nyomon megismerszik ez a tény -- legutóbb az (Amerikában) nácinak, Európában inkább röhejesnek számító, tök irreleváns fehér szupremácia-konferencia betiltása fölötti ujjongásból, de naponta megismerszik a végtelenül kártékony ATV ("Olga"), a makacsul belterjes Klubrádió, vagy a provinciális Népszabadság munkásságán, a balos celeb megmondók unalmas, impotens pótcselekvéséből, a fojtogató, ostoba klisé-tengerből, a tehetségtelenség és a felelőtlenség országos tobzódásából, a patópálokon és a háryjánosokon -- megismerszik a folyamatosan hömpölygő egoista, viszketeg dumából.

2. A második tévhittel ellentétben a magyar nép nagy része, ideértve a balosok arányos részét, nem képes egy versenyképes társadalom és a demokrácia üzemeltetésére -- és még kevésbé a megroppanásukat követő helyreállítására. Ezek a intézmények nyugatos értékrenden -- kb. az autonómiák kooperációján -- alapulnak, és a magyar társadalom domináns értékrendje nem ilyen. A magyar társadalom túlnyomó része azonban még ennél is sokkal rosszabb állapotban van. Egyre inkább a kollektív Stockholm-szindróma jeleit mutatja. Megvonták a szabadságát, nap mint nap kínozzák arcátlanságokkal, szemmel láthatóan turkálnak a zsebében, szemérmetlenül megalázzák -- az imádata mégis határtalan a fegyőreivel szemben, elnyomja magában a lázadás hangjait, sőt egyre jobban szerelembe esik az ő megalázásából kelt nagyságba, a röpködő személyes százmilliókba és csoportos tízmilliárdokba, az elrontott kis élete fölött terpeszkedő hatalmi cinizmusba. Miért szereti most inkább a jobboldalt? Mert az sokkal hathatósabban nyújtja ezt az élményt. A baloldal félénk, koncepciótlan, nehezebben észrevehető tolvajlása nem tudott elég szexi lenni. 

3. A baloldali politizálás nem érdemel már semmit, de remélem, nem is számít már semmire, hiszen mindent elvett már. Inkompetens, korrupt kormányzással a kormányzásba vetett hitet. Az állam semlegességének erkölcstelensége közepette az erkölcsbe vetett bizalmat. Orbánnal lepaktálva, jelentős részt Orbán kitartottjaként az ellenzékiség iránti bizalmat. Makacsul itt maradva, nem bírva végre véget vetni magának és vezetői ripacskodásának -- a jó ízlés megmaradt illúzióit. Elvett és adott. Adta Orbánt, aki kiégette azt, amit ők formába gyúrtak.

A baloldal még mindig nem tart eléggé a demokrácia leáldozásától. Fél tucatjával megy neki egy választásnak. Ha csak rájuk figyelnénk, azt hihetnénk, demokrácia van. A feladatuk a látszat biztosítása. Ügyes. (Béndek Péter)

121 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr616772139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdul hackeem 2014.10.09. 12:36:32

@maxval a bircaman: Köszönöm.
Tehat amit tesznek az jobboldali es/vagy ultraliberalis(!) amire ramondjak, hogy baloldali.
Igazi bullshit generator ugye?
Ezert en nem neveznem ballibnek.
Ha ez a ballib, akkor mi törtenik a fityesz hazatajan?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 12:43:03

@abdul hackeem:

A Fidesz minden, de nem ballib.

Kezdetben következetes liberális párt volt, majd átment jobboldali populistába. Ballibek nemigen voltak sosem.

abdul hackeem 2014.10.09. 12:50:53

@maxval a bircaman: Attol jobboldali populista, hogy allamosit, ötmillio munkahelyet (esetleg TELJES foglalkoztatast vizionalva) iger, megsarcolja a zimperialista bankokat es tevecsatornakat?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 12:56:08

@abdul hackeem:

A populizmusba mindez belefér. Azért jobboldali, mert társadalmi kérdésekben inkább az.

egyetmondok 2014.10.09. 13:02:58

@maxval a bircaman:
A "ballibek" összesen kettő,igen rövid életű próbát tettek valami jobboldali gazdaságpolitikára: egyszer Bokrossal,akiről miután kiderült,hogy tényleg valami jobboldali gazdaságpolitikát szeretne,azonnal meg is vált a koalíció,s egyszer Gyurcsánnyal 2007/2008 fordulóján,aminek a következménye ugye a szoc.népszavazás volt,amely eredményén pont a ballibek nyugodtak meg,de kiválóan.

Tehát,ez mindössze két elhalt,jobboldalinak mondható gazdaságpolitikai kísérlet volt,de csak kísérlet Max. Mert egyébként hibátlanul osztogatós-fosztogatós,szociális populista gaztdaságpolitkát vittek,végig azt vitték,amikor kormányoztak; pont mint most a Fidesz.

Teljes tévedés azt hinni két elvetélt kísérletről,hogy az volt a kormányzás. Lárifári. Bokrost az a Megyó váltotta,aki az osztogatós baloldali politika egyik mintaembere (nem is véletlen,mekkora a respektje a jobboldalon),Gyurcsány meg...,na azt hagyjuk.

Hol volt itt jobboldali gazdaságpolitika,amit a ballibek csináltak ? Sehol.

abdul hackeem 2014.10.09. 13:04:41

@maxval a bircaman: Kösz, hogy jatszottal velem. Kicsit en provokaltalak, de jol megvalaszoltad: azert, mert igy nevezik öket/magukat attol meg nem azok.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 13:07:16

@abdul hackeem:

Így igaz. Múltkor is mindenki rám támadott amikor a Norvégiai Köztársaságról írtam. Senki sem fogadta el érvemet, hogy attól, hogy egy köztársaság királyságnak nevezi magát, még nem az.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 13:11:26

@egyetmondok:

A kelet-európai rendszerváltozás fura mellékhatása, hogy a volt kommunista pártokból nem szocdem párt vagy szoci párt lett, hanem szoclib párt. Szinte az összes volt állampárt ma a Szocintern jobbszélén van, olyan programokkal, mellyel egyetlen nyugati szocdem párt sem létezhetne.

Kivétel: Csehország, ott a volt állampárt nem alakult át, ma is marxista. Meg persze kivétel még Oroszország és Románia, mert ott az eredeti állampártot betiltották.

egyetmondok 2014.10.09. 13:18:16

@maxval a bircaman:
De ugye ezzel nem azt akarod mondani,hogy a magyar ballibek azért vittek jobboldali gazdaságpolitikát, mert "megtagadták" a szocializmus proletárdiktatúrájának gazdaságpolitikáját ? Mert az csúnya vicc lenne a részedről...:-))

belekotty 2014.10.09. 13:29:04

@maxval a bircaman: "Senki sem fogadta el érvemet, hogy attól, hogy egy köztársaság királyságnak nevezi magát, még nem az. "
- Pedig igazuk, volt mert egy parlamentáris királyság az bizony nem köztársaság.
Ezt nem tanították a KGB kiképzésen?

belekotty 2014.10.09. 13:30:02

@maxval a bircaman: balos, rezsicsökkentés, államosítás, de nem liberális.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 13:30:41

@egyetmondok:

Nem, egyszerűen kompenzálni akarták a kommunista múltat, így elmentek erősen jobbra.

belekotty 2014.10.09. 13:31:04

@maxval a bircaman: "A lényege: éljen a kapitalizmus és a buzik. "
Ez a buzi miért központi kérdés nálad mindig? A KGB kiképző központban nem voltak lányok?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 13:31:08

@belekotty:

A parlamentáris királyság valójában köztársaság.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.09. 13:32:19

@belekotty:

Napjaink egyik sorskérdése a homoklobbi nyomulása és az ellene kifejtett ellenállás.

egyetmondok 2014.10.09. 13:36:35

@maxval a bircaman:
És mi volt az az "erősen jobbramenés" gazdaságpolitkikailag Max ? Micsoda is ?

Semmi Max,a magyar ballibek - kompenzáltak,nem kompenzáltak - igencsak klasszikus baloldali,jóléti állami gazdaságpolitikát csináltak.

belekotty 2014.10.09. 13:43:58

@maxval a bircaman: Ez a homok lobbi dolog nálad már beteges. Nem kellene ezt a szolgálat pszichiáterével megbeszélned?

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 13:46:06

@Boross Bence:
Én ezt a neoliberális gazdaságpolitikát soha sem értettem. Magyarország gazdasága úgy néz ki, hogy nagyon erős az állami újraelosztás, túlszabályozott minden, és nagyon nagy hányada a gazdaságnak mutyialapon működik. Így volt ez az előző, előző előtti, stb. kormányok idején is. Mitől lenne ez neoliberális?

Az individualizmus is marhaság, itthon régóta leköpik azt, aki individualista, mert összetévesztik az önzőséggel.

Az a baj, megyünk be egy bizonyos irányba, miközben mindenki fujjol egy másik irányra, ami egyébként itthon soha nem is létezett.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 13:50:06

@kiazmarmegint:
A másik kedvencem, mikor arról beszélnek, hogy a baloldal nem tudja megszólítani az embereket, akkor meg mit akarnának kormányon.

Nos, ez is pont így volt a Horthy korszakban, de a baloldal vérszegénysége akkor sem az ok volt, hanem az okozata annak, amilyen hatalmi módszerrel az akkori kormánypárt(ok) uralkodott (uralkodtak). Ha a Fidesz 20 évre meg tudja tartani a hatalmát, akkor 20 év múlva a mostaninál is vérszegényebb lesz a baloldal.

egyetmondok 2014.10.09. 13:50:25

@diszkriminans:
Egyetértünk ! A "neoliberális" gazdaságpolitika,mint amely tönkretette az országot,olyan közösségi meggyőződés (jelzem a baloldaliak között is),amely megdöbbentő,brtuális tévedés: nem hogy neolib.,"simán csak" lib. gazdaságpolitika se folyt itt soha egy pillanatra se.

DrGehaeuse 2014.10.09. 13:52:53

@zenonküp:
Egyetértek.
Viszont hozzá kell tegyem, hogy az összes párt akik feltünnek a porondon (Talán az egy árva LMP-t kivéve) egytől-egyig bolsevik párt.
Bővebben:
1. Belső működésüket tekintve bolsevikok. Mindegyik életében eljött egy olyan állapot amikor a párton belül egy csoport pillanatnyi többséget kieszközölve hatalomra kerül.Őkiket egy vagy két vezér (elnök v. társelnökök) irányítja és minden döntés felett átveszik a kontrollt. Ezután gondosan kigyomlálnak minden olyan véleményt és párttagot (akár egész alapszervezeteket is felszámolnak ellenvélemény vagy rendetlen demokatizmus miatt) akik a domináns csoport hatalmát veszélyeztetnék. Ez szükségszerüen kontraszelekcióhoz vezet és karrierista bólogatójánosok (egyre apadó) beáramlásával jár a tagok sorába.
Fura módon az LMP bár el tudta kerülni a bolsevikosodást mert a bolsevikjei kiváltak (PM) , ez mégsem vezetett a párt erősödéséhez mert a párt ideológiája diffúz lett, a belső konszenzuskényszer pedig parttalan és lassú (bár kintről nézve építő jellegű) vitafolyamatokat idézett elő lelassítva a döntéshozatalt.
Az MSZP most próbálkozik azzal a kisérlettel ami az LMP-nek is stagnálást hozott, ti. hogy megszabaduljon a bolsevik müködési módtól és a klikkesedéstől. Mivel az MSZP ráadásul egy sokszorosan kudarcos évet fog zárni nem kizárt, hogy meg is szünik mielőtt stabilizálódna.

2. Az eddig hatalomra került pártok a kormányzásra való felhatalmazást (választási győzelem) rendre oly módon értelmezték és használták fel ami szintén a jóöreg bolsevikok módszerére emlékeztet:
- Többségem van (netán 2/3-om) tehát én vagyok a jobb.
- Én vagyok a jobb tehát én vagyok a legokosabb, ha én vagyok a legokosabb mit nekem mások(vesztesek) véleménye, hisz úgyis csak irigységből fakad (irigylik a kormányzati poziciómat) ezért csakis ártalmas lehet azok figyelembevétele.
- A hatalom az frankó dolog ezért igyekszem az ellenfeleket lehetőleg távol tartani tőle.
- A hatalom megtartásának legjobb eszköze az elégedett klientúra és az elégedett oligarchák. Etessük hát őket zsíros pályázatokkal, mutyikkal, állásokkal , földdel, trafikkal - kinek mi kell.
- Támaszkodjunk a jól bevált aparatcsik bürokráciára és osszunk a haveroknak bársonyszékeket.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 13:54:06

@maxval a bircaman:
Azért Gyurcsányék elég messze voltak a jobboldali gazdaságpolitikától, inkább úgy mondanám, a baloldalitól húztak kicsit közép felé, de nem tudtak belőle semmit sem megvalósítani.

A liberalizmus pedig távolról elkerülte Magyarországot.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 13:56:32

@maxval a bircaman:
Ennél azért bonyolultabb. Először voltak liberálisok és anti-nacionalisták, aztán lettek jobboldali-nacionalista-konzervatívok, majd fokozatosan átmentek szélsőbal-populistává, miközben a jobboldali-nacionalista-konzervatív korszakból megmaradtak a jelszavak.

panelburzsuj 2014.10.09. 13:57:26

Biztos, erről a bircáról értékes bőröket/bundákat nyúzgál a t. blogközönség ilyen elánnal? ...

Vagy valami Cukri Birca?

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 14:00:58

@egyetmondok:
Ez így van, sajnos. Az a két jobboldali próbálkozás (az elsőnek azért volt némi eredménye, igaz nem elég sok) ráadásul kényszer szülte volt, miután láthatóan a baloldali-populista politika nem működőképes a gazdasági realitások mellett, sajnos a jobboldali gazdaságpolitika meg nem támogatott ebben az országban. Kb. 3-5% között lehet egyébként a választók körében a jobbos, az alapján hogy mennyi szavazatot kapott az MDF az utolsó korszakában, mikor már egyedül ők hirdettek jobboldali programot.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 14:08:23

@maxval a bircaman:
Nem kompenzáltak semmit. Az MSZP alapvetően populista-baloldali irányba ment el, így kampányoltak 94-ben is, csak a gazdasági realitások ezt keresztbe törték, ezért jött a Bokros csomag, de 97-ben már visszatértek az eredeti "balpop" irányba, amivel 2002-ben újra nyertek, és addig játszották, amíg ki nem pukkadt szintén a gazdasági realitások miatt. Ez a Fidesz hatalomra jutásával semmit sem változott, mert ők is balpop párt, de néha nekik is törődniük kell a realitásokkal, talán most önkormányzati választások után, de ettől még ők sem lesznek jobboldaliak.

Az más kérdés, hogy a kettő gyenge próbálkozás miatt kialakult egy pár százalékos, de hangos réteg, aki jobb híján balra szavaz és jobboldali programot várna el, de ez túl kevés szavazót jelent.

egyetmondok 2014.10.09. 14:10:23

@diszkriminans:
Egyetértünk,kíváncsi is vagyok,mire jut a Fidesz a belengetett,visszaszívott,váltig tagadott,stb. (aztán a választások után kiderül,mi igaz,mi nem) "GDP arányos állami újraelosztás" - féle Varga - beszólással.
Szerintem ez nem más,mint amivel Hornék anno szembesültek,meg 2004 után Gyurcsányék szembesültek.
Kísérlet marad ez is,mert eladhatatlan a választóknak,vagy jutnak valamire ?

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 14:10:24

@maxval a bircaman:
Most nem mennék bele, hogy miért nincsen igazad a "buzikkal" kapcsolatban, úgyhogy annyiban maradnék, hogy társadalmi szempontból marginális kérdés az, hogy miként kezeljük a melegek jogait.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 14:14:26

@egyetmondok:
Én 2010-ben abban bíztam, hogy amit Gyurcsány nem tudott eladni a népnek a hülyenépszavazás idején, azt majd a Fidesz el tudja adni, sajnos nem így történt, mert meg sem próbálták. Most azért látok rá halvány esélyt, mert olyan erős médiafölényük van, annyira gyenge az ellenzék, és annyira könnyen elfogadja 1 millió törzsszavazó az irányváltásaikat, hogy szerintem meg tudják oldani népszerűségvesztés nélkül is, hangsúlyozom talán, mert a nyugdíj csökkentést vagy befagyasztást nem vagyok biztos, hogy meg merik lépni, és ha meglépik, nem fogy el a népszerűségük.

egyetmondok 2014.10.09. 14:22:30

@diszkriminans:
Van itt a szokásos veszély-adagból egy hatalmas: most is a kényszer van.
Annak a hatására gondolkodtak el,nem másért,tehát egyáltalán nem valami józan belátás-féle viszi őket (se,ha viszi egyáltalán): ezzel az állami (újraelosztási) állapottal szinte előre tudhatóan kizárt valami tartós növekedési pálya,olyan,ami stabil hiányt és, ha minimálisan is,de csökkenő adósságot feltételez.

Scagnetti 2014.10.09. 14:29:07

Telitalálat a poszt. Sajnos.

abdul hackeem 2014.10.09. 14:31:53

@panelburzsuj: Ö csak a "megtestesitöje" (egy blogon kommentelve!) annak, amit ki szeretnenk vesezni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.09. 14:38:54

@kiazmarmegint:

Vélhetően Hafr azért foglalkozik ennyit a baloldallal is, mert tudja, hogy amíg ez a baloldal verseng a Fidesszel, amíg ők jelentik az alternatívát addig nem lesz változás.

A Fideszre szavazók túlnyomó többsége ugyanis pusztán egy dolgot nem akar: MSZP, DK, Együtt-PM kormányzást.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.09. 14:43:59

@diszkriminans:

"társadalmi szempontból marginális kérdés az, hogy miként kezeljük a melegek jogait."

Óriási tévedés.

A magyar társadalom túlnyomó többsége előítéletes. Előítéletes a cigányokkal, és homokosokkal szemben.
Én se mennék abba bele, hogy okkal vagy ok nélkül, tapasztalati útun, vagy zsigerből, viszont a tény, hogy a jelenség létezik.

És ha létezik, akkor szavazatok tömege múlhat ilyen csekélységen, mely kérdés egyébként valóban tekinthető akár marginálisnak is.

abdul hackeem 2014.10.09. 14:49:09

@Trompf: És ha létezik, akkor szavazatok tömege múlhat ilyen csekélységen, mely kérdés egyébként valóban tekinthető akár marginálisnak is. -> ez szerintem komoly önvizsgalatot igenyelne minden szavazopolgartol.

panelburzsuj 2014.10.09. 14:51:15

@abdul hackeem:
Na ha kivesézted?

Változik valami?

abdul hackeem 2014.10.09. 14:56:31

@panelburzsuj: A capa elöl. A remenyhal meg utoljara.

rozsé drazsé 2014.10.09. 14:59:27

@Boross Bence:
Tökéletes, főleg a "törzsi identitás" kifejezés. Pontosan behatárolja, hogy miért nem szavaz egy rendes magyar demokrata a baloldalra. Mert az egy zárt "törzsi" világ.
Az a baloldal, amelyik úgy állít ki egy Falust, egy Város polgármesterjelöltjének, hogy az valójában már az elején is tudhatóan megBokrosodik, vagy legalább is a "törzsbéli" taggal cserélődik fel az utolsó pillanatban, és amely cserejátékosra nézve a törzsfőnökök (Konrád, Heller, Fischer, Radnóti stb.stb.) mondják ki, hogy ő kell, na ez a baloldal nem politikai, hanem törzsi szövetség. Csak persze nem magyar a törzs.

A blogger 2. pontjában foglaltak pedig nem fátum. Nincs itt semmiféle stockholm szindróma. A (balos) törzs és a törzsfőnökök kitartó és kirívó aljassága jobban taszítja a többséget, mint az un. jobboldal ugyanezen tulajdonságai. A 2. pontban foglalt "tűrés" inkább kivárás. Nem ok, hanem következmény. Az 1. pontban foglaltak következménye.

És sajna: a népet még ez a blogger sem tudja leváltani.

panelburzsuj 2014.10.09. 15:00:35

@abdul hackeem:
A kérdést úgy is föltehetem, hogy ha vannak szabad "netközéleti" kapacitásaid, akkor a bircanyúzás-e a legcélszerűbb, leghatékonyabb felhasználásuk.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 15:03:45

@egyetmondok:
A kényszer 2010-ben is megvolt, csak akkor találtak "más forrást"...

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 15:08:18

@Trompf:
Abból a szempontból marginális, ahogy maxval előadja, hogy micsoda civilizációs pusztuláshoz vezetne, ha mondjuk házasodhatnának. Szavazatszerzés szempontjából valóban fel van fújva a téma. De szavazatszerzés szempontjából ennél még sokkal marginálisabb kérdéseket, pl. bulvártémákat is marginálissá lehetne tenni a megfelelő kommunikációval.

rozsé drazsé 2014.10.09. 15:14:34

@Trompf:
Légyolybátyám és tégy említést, hogy mitől jár több "kollektív" jog a melegeknek, mint pl. a magyar kisebbségnek akárhol a szomszédban.
Egy homokos jogfosztott? Miért? Nincs egyenlő joga a törvény előtt??? A buzit jobban megbírságolják a parkolásért, mint a nembuzit? Vagy több évre ültetik le rablásért mint a nembuzit? Vagy mafaszt kéne még jogot, jogegyenlőséget adni?

Vagy az is alapjog, hogy a féllábút ne zárják ki a rollerbajnokságról, mert az diszkrimináció? Vagy vegyünk föl elegendő számú vakot a képzőművészeti egyetemre, festészet szakra? Esetleg a balett intézetet pereljük, mert aránytalanul kevés a mozgáskorlátozott a diákok között? Mert akkor ezen az alapon ezek mind jogsértőek...

Ja, hogy "házasodni" is szeretnének? És attól jogfosztott szegény Conchita, mert nem házasodhat össze a günter meg a walter?

Hát ad 1. Ennél nagyobb jogfosztás ne érjen senkit.
Ad 2. Ez nem jogegyenlőségi kérdés, hanem definíciós kérdés. A házasság definícióját érinti. Ha pedig a definíciókat akarja valaki átírni, az nem jogi kérdés, pláne nem emberi jogi. A definíciók megváltoztatása maga a káosz. Erkölcsi, nyelvi, kommunikációs és csak ezt követően jogi káosz. Ha a négyzet definíciója holnaptól nem az, hogy olyan négyszög, amelynek minden oldala egyenlő, akkor összedől a komplett geometria, elméleti és gyakorlati értelemben is.
Ha holnaptól a normál zenei "A" definíciója megváltozik nincs az a zenekar, amelyik akármilyen kurta darabot is el tudna játszani.

Ennek pedig semmi köze a jogegyenlőséghez/jogfosztáshoz.

Pá picim...

Balt 2014.10.09. 15:17:03

@rozsé drazsé: Nem akarok belefolyni a vitába, de ezt a kérdést a természet (mint olyan) elég jól szabályozza. És pont.

egyetmondok 2014.10.09. 15:17:20

@diszkriminans:
Nem hinném, hogy volt ilyen kényszer,ha lett volna,nem pl. a manyup vagyon államosításából (ami egyszeri "lottóötös")finanszírozzák az osztogatást,vagy nem vezetik be ezeket az eszement különadós nyereség-sarcokat.
2010 után csak az osztogatás féktelen lehetősége okozta bódogság-kábulat volt. (Amiből azért ma is van,de rendesen.)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.09. 15:24:22

@rozsé drazsé:
Olyan világot élünk, ahol a féllábút már nem azért zárják ki a futó bajnokságról, mert béna, hanem azért, mert olyan műlába van, amivel előnyben van a kétlábúakkal szemben.

A házasodás és örökbefogadás kérdése pusztán politikai. A definíciók változhatnak, és változnak is.

Szóval ez mind mind politikai kérdés, mindegyik marginális, és minden kérdésre adott válasz szavazatokat hoz, vagy visz.

Nem mellesleg én sem szeretném, ha évezredes definíciókat kéne változtatni belemagyarázott jogegyenlőségi viták okán.
A konzervatívok már csak ilyen satnyák.. ;)
De ez csak vélemény, mely vélemény egyszer még lehet kisebbségben is.

Vahakomb 2014.10.09. 15:24:53

Minden társadalomban valami miatt legalább 2 részre oszlanak a tömegek. Ez az agyműködéssel van összhangban. Pl. az USÁ-ban már kimutattak géneket, amelyek felelősek azért, hogy valaki republikánus-e vagy demokrata.
Ezért van az, hogyha egy m.o.-i balos, ne adj Isten, mszp-és ismerősöm őrült baromságokat mekeg, akkor nem gondolok már arra, hogy hiszen ez egy idióta, hanem megpróbálom elfogadni a másságot.
:)

tralalala 2014.10.09. 15:25:55

engem inkább az érdekel, hogy ha 310-ről 312 lesz az euró, akkor miért robban fel azonnal a zindex hogy matolcsi elkúrta minmekhalunk!!!, míg ha leesik 305-re, akkor hogyhogy nincs ugyanez pozitív előjellel.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.09. 15:27:59

@abdul hackeem:

A cigányokkall szembeni előítéletesség érdekes kérdés.
Teszem azt cigánybűnözés.

Az elméletileg elfogadó társadalmakban sorra számolják fel a nyomortelepeket, toloncolják haza a cigányokat.(Franciaország, Olaszország, Kanada)

Természetesen azokba az országoba toloncolják haza, ahonnan még soha nem toloncoltak ki egy cigányt se, visznt papíron iszonyú mód előítéletesek. Pl Magyarország, Románia.

egyetmondok 2014.10.09. 15:28:38

@rozsé drazsé:
" Légyolybátyám és tégy említést, hogy mitől jár több "kollektív" jog a melegeknek, mint pl. a magyar kisebbségnek akárhol a szomszédban. " ---

neked a szomszédos országok kisebbségekkel kapcsolatos eljárásai a minta ? Valami etalon,amiből érdemes kiindulni ?
Nem lehetnénk mi ebben pl. különbek?

egyetmondok 2014.10.09. 15:31:09

@tralalala:
Talán mert a gazdaságpolitikai kérdések minősítését illetően ezt tanulta az Index a Fidesztől,aztán ezért azt hiszik,hogy ez a normális.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.09. 15:38:17

@rozsé drazsé:
"Ha a négyzet definíciója holnaptól nem az, hogy olyan négyszög, amelynek minden oldala egyenlő, akkor összedől a komplett geometria, elméleti és gyakorlati értelemben is. "

Axiómák elhagyásával valóban borulnak bizonyos tételek, definíciók.
De ez nem feltétlenül rossz, és értelmetlen.
Lásd: Bólyai Farkas elhagyta a párhuzamossági axióma-át és megalkotta a Hiperbolikus geometriát.

Furcsa világok alakulnak ki más igazságokkal, ha alapjaiban változtatsz dolgokon, de a változással együtt kell élni.
Legalábbis én igyekszem a gyereket túlélésre nevelni, és alkalmazkodásra.
Teszem mindenzt úgy, hogy közben azért ragaszkodom az alapokhoz.

rozsé drazsé 2014.10.09. 15:58:08

@Trompf:
A problémám ezzel kapcsolatban metafizikus természetű. Hogy a Föld kering a Nap körül, vagy mi kering mi körül az vonatkoztatási rendszer kérdése. Ezen a kiindulási alapon azonban feldúltunk, azóta is dúljuk és épp megsemmisítünk egy komplett kultúrát, felfaljuk saját magunkat. A folyamat egyik jelenkori szimbóluma Conchita Wurst, meg a múltkor az a poszt az indexen, hogy "11 ok hogy miért ne legyen gyerekem"...A dúlás totálissá vált és nem elvont tudományos, hanem mindennapi alapfogalmakat kezd érinteni, már nem "csak" az egyházat, vagy az állami berendezkedést robbantja szét, hanem az alapvető emberi közösségeket, mint pl. család, házasság, testvérek, anya-apa.
Lassan a fütyi és a punci definíciója is kimegy a divatból és valami olyan őrület veszi át ezek helyét, ami az elmúlt 50-100 ezer éves történelemben ismeretlen. (különben hogy is volna az anya?nyelvedben der, meg die, meg das ugyebár - kedves Conchita)

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 15:59:29

@rozsé drazsé:
Rengeteg fogalom definíciója változott az évszázadok során, az emberi kapcsolatok témakörében is, mégsem lett ezek miatt káosz.

tamas11 2014.10.09. 16:15:48

@diszkriminans:
Így van.
Tűzd a zászlódra, hogy egyenlőségeszmény, és legott tehetetlen, bukott baloldali leszel!
.

tralalala 2014.10.09. 16:26:26

@egyetmondok: Értem, tehát ez is a Fidesz hibája.

dingó29 2014.10.09. 16:40:06

@rozsé drazsé: Ennél jobban egy költő se tudná megfogalmazni

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.09. 17:28:10

Az bűn, ha valaki nem kér Simlis Szanyiból, Gyurcsányfletóból, Mesterházyból, Fodorgáborból, Kunhalmi mamából, Bukottbajnaiból, Fikaevő Szigetváriból, Falusferiből meg a többi vállalhatatlan arcból?

Ha ezért mondja azt, hogy szarokbele, nem szavazok Orbánék ellen, inkább nem is szavazok, mert azok legalább kormányozni tudnak, maradjanak, ha vannak elegen, akik rájuk szavaznak?

egyetmondok 2014.10.09. 17:32:18

@tralalala:
Nem hinném,hogy a Fidesz "hibája".
Az,hogy nekünk magyaroknak egyáltalán nem kell különbül bánni a kisebbségeinkkel,mint ahogyan a szomszédos országok bánnak a saját kisebbségeikkel,szélesen elfogadott hazai vélekedés.
E vélekedésnek megfelelően is működünk,és ezzel csak annyi a bibi,hogy viszont mást se hallani,mint azt,hogy a szomszédos országok így meg úgy a kisebbségekkel...
Nem lenne ezzel a világon semmi baj,ha mi eközben (hogy tehát nem vagyunk különbek) nem úgy viselkednénk,hogy de,nagyon is azok vagyunk; ezért szánalmas,amikor itt panaszkodunk a kettős mércékre.

béla a görög (törölt) 2014.10.09. 17:39:13

Fárasztó vagy ha a baloldalról van szó mint mindig.
1) Azért mert nincs a baloldalnak egységes érdekképviselete vagy csak nem mennek el a választók a baloldalra szavazni (vidék) az emberek, szavazók egy része baloldali maradt. Ez nem olyan hogy ja bocs akkor tévedtem, akkor én is azt csinálom mint a azok...
Majd megjelennek.
Egyébként meg nem tudom, neked nincs olyan rokonod, barátod, ismerősöd, akárki akivel kimondva, kimondatlanul megszakadt a kapcsolatod az elmúlt x évben? Azok sem lettek mások. Vagy csak tartja a 3 de inkább 10 lépés távolságot.
(lehet ezt elítélni meg minősíteni meg minden de attól még van ilyen)
Nekem is van, másnak is van és ez már marad is így.

2) ez tökéletesen igaz ezt leszámítva:
" kb. az autonómiák kooperációján -- alapulnak, és a magyar társadalom domináns értékrendje nem ilyen."
Igen egy csomó ember nem bír mit kezdeni a szabadsággal a választási lehetőséggel - de messze nem az egész társadalom.

és ehhez kapcsolódik a
3) Ami a pártokat illeti igaz. De ugyanez igaz a jobboldalra is. Egyébíránt meg Orbán szeretné mindenáron összegyúrni az ellenfeleit. A könnyebb kezelhetőség végett.
Mint mondtam vannak olyanok akik szeretnek választani. Önmagában az hogy nem egységes a baloldal de az nem baj. Most nem jó az biztos.
(a fidesz sem egységes, majd kidurran az is.)

De ha már demokráciáról írsz, a demokráciában az egyik legszebb dolog a választás szabadsága. És ez nem egy vagy kettő hanem több dolog közötti választás szabadsága.
Ezt nem kéne elfelejteni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.09. 17:39:18

@Hümmögő:

Szabadságvágy? lol

Az átlag suttyó nyugati konzumidióta szabadsága annyiból áll, hogy eldöntheti, hogy a folyamatos fogyasztási kényszer miatti kisebbrendűségi érzése, a vélt státuszának megfelelő javak utáni hajsza, vagy a felvett hitelei bebukásának a Damoklész-kardja miatt kívánja-e idő előtt beadni a kulcsot úgy, hogy szánalmas földi pályafutása alatt a leghalványabb esélye se volt a hörcsögkerék pörgetése közben ráérezni a földi lét valódi értelmére.

abdul hackeem 2014.10.09. 17:46:06

@Trompf: Mar elörebocsatottam, HaFr-nek, hogy halado konzervativnak vallom magam.
A ciganybünözes a nemzeti szocialista oldal szlogenje, amit allampogaraink egy resze magaenak vall.
Talalkoztal mar azzal, amikor Te vagy börszined miatt kirekesztve? Itt MENA területen is elöfordul a feher ember szamara törtenö finom celzas, hogy nem benszülött. Vagy a rendör azert allit meg, mert feher vagy (feherbünözes). Nem esik jol. Kepzeld el ezt a honfitarsaidtol.
Sorolj fel nehany segitö megoldast kormanyainktol, integracios programokat, amelyek evtizedeken keresztül (!) segitik a beilleszkedesüket. Vagy egy kicsit toleransabba tenne a magyar tarsadalmat.
Ez is az az eset, amikor a sajat hajunknal fogva kellene kihuzni magunkat a trutymobol, nem fognak segiteni az emlitett orszagok, amelyek legalabb nem mondjak, hogy elöiteletesek. Azert toloncoltak ki öket, mert bünözök.

almodhi 2014.10.09. 18:43:57

@polyvinyl: "Az bűn, ha valaki nem kér Simlis Szanyiból, Gyurcsányfletóból, Mesterházyból, Fodorgáborból, Kunhalmi mamából, Bukottbajnaiból, Fikaevő Szigetváriból, Falusferiből meg a többi vállalhatatlan arcból?"

Nem. Az a bűn, hogy ehelyett Medencés Szíjjártóból, Lézeres Lázárból, Kitudjahánynégyzetméter Rogánból, Feleségemnevénvan Kósából, Stadionos Orbánból meg a többi vállalhatatlan arcból kér.

abdul hackeem 2014.10.09. 18:55:13

@panelburzsuj: Nem tudom. Megneztem a blogjat, es mar nem bosszant a bircas modora.
En egy egyszerü olvaso, kommentelö vagyok. Nem pszichoanalitikai okokbol, de kivancsiva tett, hogy sokan miert ütik, Ö pedig szinte birkakent viselkedik.

FehérB (törölt) 2014.10.09. 18:58:49

Péter, a szexi kifejezés a kulcsszó, ezt próbáltam múltkor elmondani a fórumon (lenyúlni minden párttól a szavazókat, amennyit csak lehet).

Szexi az, ha egy párt módon bízik magában. A PKP-nak egy üzenet, a piacpártiság lehet a fegyvere. "Támogatunk mindent, ami Te vagy, és semmit sem, ami az állam." Lesz rá bőven választó:)

borzimorzi 2014.10.09. 19:11:43

@almodhi: Touché!

Ja, és a poszt is igen jó. Kérdés, hogy a lejáratott arcok és márkák helyett be lehet-e vezetni egy olyat, mint a PKP, ahol mind a címkét, mind a programot el kell adni, ráadásul az arcokat is a semmiből kell felépíteni. De ez legalább kihívás!

Az, hogy a Fideszben vagy valamelyik baloldali törmelékpártban hogyan leplezzük el a kontraszelekciót és a korrupciót, hogyan hazudjuk el a jövőkép-nélküliséget, meg hogyan szuszakoljunk be még egy vagy több csontvázat abba a szekrénybe, amelynek már az oldalai is kidagadnak a sok, már régebben beleszuszakolt csontváztól, az nem kihívás. Az merénylet az intellektus és a tisztesség ellen.

Üdv:
b

FehérB (törölt) 2014.10.09. 19:22:17

@borzimorzi: A terep szerintem adott. A Fidesz is ugyanannyira járatta már le magát, mint az MSZP, csak meg tudta tartani a régi szavazóit, nagyobb részüket önérdekből és véletlenül sem a régi hitből kifolyólag. Itt már az egyetlen összekötő anyag a balliberálisok gyűlölete volt, de közben a sajátjaik is soha nem látott szintekre süllyedtek. Tényleg "csak" annyi a feladat, hogy a meszidzs kíméletlenül kapitalista és és self made-párti legyen - szerintem.

FehérB (törölt) 2014.10.09. 19:24:51

@borzimorzi: Illetve meg tudom fogalmazni jobban, naszóval:) azért bízom ebben az előretörésben, mert úgy érzem, hogy az emberek az állam ajnározása után valami új politikai élményre vágynak. Félreértés ne legyen, az államból élők is. Úgyse kapják meg soha azt, amit vágynak tőle, hát jöjjön egy új paradigma. Ez pedig az, hogy a megoldás nem az állami bürokraták és úszómedencés nyikhajok, hanem ti magatok vagytok. Ezt a paradigmát kell érthetően becsomagolni, és eladni szakszerű programmal és közérthető számokkal.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.09. 19:59:25

@almodhi:

Aki el se megy szavazni, az egyikből se kér.

Megadja az esélyt minden induló jelöltnek. Ez szerintem korrektebb és éretteb megoldás, mint azért szavazni a totál alkalmatlanokra, hogy a kicsit alkalmasabb ne nyerjen.

borzimorzi 2014.10.09. 20:05:41

@fb blog: A próféta szóljon belőled!
Mellesleg: és ha nem? Akkor is elmondható a végén, hogy "ez jó mulatság, férfimunka volt!"
Nem mellesleg: egy párt már attól is vonzó tud lenni, hogy van benne egy adag nonchalance. Hogy nem töri kezét-lábát a szavazatokért, csak felajánlja, hogy lehet őrá is szavazni, ha jót akar valaki a nemzetnek. Pusztán attól, hogy nem rettegnek a jelöltjei attól, hogy jáááj, hát miből fogják fizetni a frankhitelt meg a többi idiótaságot, ha nem lesz belőlük képvasaló. A jelenlegi baloldali pártokban pont ez a leghervasztóbb. Hogy másról se tudnak beszélni, csak a saját esélyeikről és vágyott pozícióikról. Gondolom, az MSZP elnökével, Tóbiással nemrég készült interjút mindenki látta. (index.hu/belfold/2014/10/06/tobias_jozsef_interju/)

Üdv:
b

almodhi 2014.10.09. 20:35:28

OFF
Mondjuk most nem értem a képválasztást. A képen a teheráni amerikai követség dolgozói, asszem. Sem ők, sem az iráni "diákok" nem voltak baloldaliak...
ON

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.09. 20:39:14

@fb blog: Kísérletezünk és gondolkodunk, ksz

Hümmögő 2014.10.09. 20:39:42

@polyvinyl: Te ismered a földi lét értelmét? Kérlek, kérlek, oszd meg velem!!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.10.09. 22:27:23

ez hülyeség! csak azokkal van baj akiknek nincs diplomálylylya. akinek van diplomálylya az tudja mi a szabadság, demórkácija.
főleg a magyar diplomás értelmiség állami dolgozók.

akinek meg nincs diplomálylya az buta, orbánhívő, diktatúra imádó

hajrá magyar értelmissssség

quendelapo 2014.10.09. 22:49:44

@HaFr - a szabadság bajnoka.
"Végtelenül kártékony és makacsul provinciális."

panelburzsuj 2014.10.09. 23:04:33

@quendelapo:
HaFr 1 pipogya.

pl. Bartushoz képest.

"Akiknek a jog, a törvény és a tisztaság pártján kellett volna állniuk, azok észrevétlenül korrumpálódtak, és szétrohasztották az egész társadalmi rendszert. A fasisztáknak más dolguk sem volt, mint rámutatni a romlottságra, és azonosítani a liberális demokráciával. Ezért kap támogatást a szélsőjobb, és az a kalandorpolitika, amely a liberális demokráciával szemben ígér alternatívát."

...

"Ezért a demokratikus érzelmű magyaroknak nincs sürgetőbb feladatuk, mint ezt a szétrohadt és megromlott balliberális elitet, az ellenzéket, a balliberális média elitet, és a hozzájuk tartozó értelmiségi holdudvart leváltani és elkergetni. Ezek ma már gyógyíthatatlan fekélyek édes hazánk testén, ahogy Torgyán mondaná, és igaza lenne. Ilyen züllött, korrupt és romlott réteg okozta a nagy birodalmak pusztulását, ahogy a kis magyar demokrácia halálát is.

Magyarország azért van zsákutcában, mert a fasisztákkal szemben ez a romlott és önmagát túlélt korrupt elit áll."

(Még sokkal több ugyanebből:

nepszava.com/2014/10/velemeny/bartus-laszlo-csak-orban-meg-ne-bukjon.html )

marko11 2014.10.09. 23:11:52

@polyvinyl: Ennyit a szabad világ szabad polgárairól (fogyasztóiról). Telitalálat. El is fogom lopni.

Bónusz (idézet a Szelíd motorosok c. filmből):
- De hát, mi a fene bajuk van a szabadsággal? Mindenki erről dumál.
- Óh, igen, ez igaz. Mindenki. De dumálni róla és szabadnak lenni, két különböző dolog. És nagyon nehéz szabadnak lenni, amikor csak egy árú vagy a munkaerőpiacon. Természetesen, soha ne mondd nekik, hogy nem szabadok, mert rögtön szorgalmas gyilkolásba kezdenek, hogy bizonyítsák neked, mennyire azok. Igen, megállás nélkül szövegelnek az egyén szabadságáról. De ha látnak egy igazi szabad embert, azonnal betojnak.

quendelapo 2014.10.10. 06:57:40

@panelburzsuj:
Ilyenkor mindig érmes elmondani, hogy konkrétan kire gondolunk, neveket említeni és kivételeket, esetleg jó példákat. Különben - különösen így a választások előtt 1-2 nappal megjelenő posztok esetében - úgy néz ki az egész, mintha Orbán adná a bloggernek a pénzt.

panelburzsuj 2014.10.10. 07:33:02

@quendelapo:
Úgy is tűnhet, hogy apró kommentálóknak is leeshet.

Bartus nyilván annyival többet érdemel, amennyivel többet kockáztat a pofázmánya feltüntetésével, mint a sötétből vartyogó quendelapo.

És akkor most előrébb vagyunk?

tamas11 2014.10.10. 08:24:15

@quendelapo:
Még az a szerencsénk, - balszerencse - hogy orbán összekutyulta a bal/jobb fogalmakat., Nem csupán azzal, hogy a popul üzemmód hol ide, hol oda rendeli, hanem, hogy kezdettől (Wermer András kampányfogásaként), polgáriként, és komcsiellenesként jobbergyanúsra keverte ki az imázsát..
Ez rajtaragadt,de nem örökre.
Mindenki hibáz, ha a kerékbetört szókinccsel akarja meghatározni saját helyét, híveit, tennivalóit.
A PKP legjobb pillanatai, amikor kívül tud helyezkedni ezen az avitt paradigmán. A legrosszabbak pedig, amikor hajózni próbál vele. Ez a járat még indul,de nem úszik.

quendelapo 2014.10.10. 08:25:36

@panelburzsuj:
Látom érvek helyett megint csak a bunkózásra futja, panelzseni barátom.

A baloldal sokszínű: az mszp a kádárista öreg szakijaitól és a fantáziátlan fiatal kerrieristáitól, a DK gyurcsányistáin keresztül az együtt liberális demokratáin át a PM zöld aktivistáiig. Mindegyik bukásának egyformán kéne örülni? Mind gonosz, buta és egyformán felelős a 89-es köztársaság bukásáért? Nem lehet, hogy vannak közöttük felkészül, tisztességes, jó arcú emberek?

És mi van a másik oldalon? A vezér, aki 18 éve a vezérelvű rendszer kialakításán dolgozik. Munkáját fizetett emberek és hasznos idióták hada segíti.
Választások előtt mindkettőből sok van.

Még olyan párt is akad, amelyik miután saját jelölteket nem tud állítani bojkottra hív. A pártelnök pedig választások előtti napon írt postjában a vezér ellenzékét fikázza és pusztulásának örvend. Igazi konzervatív úriember.

panelburzsuj 2014.10.10. 08:36:50

@quendelapo:
Kinek nem bornya, nem nyajja.

Ha neked fontos a "baloldali gondolat" - akkor te pucold meg a rajta élősködőktől.

Az "ellenfeled" hülye lesz helyetted válogatni - ő pont abban érdekelt, hogy a szarabb részre mutogatva az épebbet is kiutálja.

Ennyia minimum, amit a Bartus szövegéből érdemes fölfogni. És éz se valami új felfedezés - mint ahogy a bornyú-példázatot se Orbánhoz kötjük, hanem Zrínyihez.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.10. 08:55:40

@panelburzsuj: bizony, igaza van Bartusnak (ahogy azt gondolom, nekem is)

abdul hackeem 2014.10.10. 09:08:13

Jo peldanak tünik a konstruktiv, ertelmes baloldali ellenzekre:
ceciliawikstrom.eu/en/alde-voted-commissioner-designate-tibor-navracsics/
Szepen elmagyarazzak a hölgyek, hogy nem eleg europainak lenni, annak is kell latszani.:-)

panelburzsuj 2014.10.10. 09:12:09

@HaFr:
Valahol ott kezdődhet egy kilábalás, ahogy Bartus számot is tud vetni az illúzióival (pl: ahogy meg MERTE látni, Gyurcsány mivé fajult); meg te is (pl: ahogy itt le MERED írni, az "eleven emlékmű" mivé torzult ...)

És a hangsúly itt azon van, hogy az "általános szembesítés" tovább rombolja a közmorált/közjót (mert mindig mástól követeli a javulást); a személyes szembesülés egyenessége meg esélyt ad az előrelépésre.

Még nem előrelépés - de az út már tisztul.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.10. 09:22:12

@panelburzsuj: ebben teljesen igazad van, az EE-nek is ennek hirdetését szántuk a kezdet kezdetén, aztán a lényeg elmaradt...

quendelapo 2014.10.10. 09:57:57

@panelburzsuj:
Értem. Tehát Béndek nem a szabadság bajnoka, a parlamentarizmus és a plurális - bocsánat autonomiákra épülő (vagy azokból építkező?) - társadalom híve, hanem eccerűen csak a baloldal ádáz ellenfele.

@HaFr: Persze, Orbán meg úgy gondolja, hogy ő történelmi léptékben mérhető államférfi, kiemelkedő európai poltikus.

belekotty 2014.10.10. 10:47:40

@endike: Látom a kisebbségi komplexusod az értelmiséggel szemben még mindig nem múlt el.
Esetleg próbálkozz estin, vagy levelezőn befejezni a 8 általánost, az sokat segítene az önbecsüléseden!

belekotty 2014.10.10. 10:49:02

@endike: Ja, a levelező nem jó, mert ahhoz rendesen írni-olvasni kellene tudnod.

belekotty 2014.10.10. 10:50:03

@endike: "akinek meg nincs diplomálylya az buta, orbánhívő, diktatúra imádó"
- jaja, ez jellemző a gondolkodni nem tudó szerencsétlen barlangrajzokra, mint te.

panelburzsuj 2014.10.10. 10:58:11

@quendelapo:
Névtelenül előadott általános és névre szóló mocskolódáson túl mást még nemigen láttam tőled.

Akkor tulajdonképen miről kellene beszélgetnünk?

quendelapo 2014.10.10. 11:59:00

@panelburzsuj:
Hol itt a mocskolódás? Mocskolódás, ha megkérdezem, hogy miér kell összemosni a fidesztől "balra" mindenkit? Vagy az hogy érdekel, hogy aki Orbán elszánt ellenfele, az miért Orbán ellenzéke "pusztulásának" drukkol?

Egy blogon nem a saját nevünkkel kommentelünk. Te sem a saját nevedben fikázol, panellakó!

Béndek más, ő közszereplő. Így az sem mocskolódás, ha leírjuk, hogy volt idő, amikor Orbán fizetett alkalmazottja volt. Ez persze így sommás, lehetne árnyalni, ahogy Béndek is árnyalhatná az Orbánt elutasítókról megfogalmazott véleményét.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.10. 20:08:27

@Hümmögő:

"@polyvinyl: Te ismered a földi lét értelmét? Kérlek, kérlek, oszd meg velem!!"

Miért tenném?

Szúrófény 2014.10.13. 04:22:58

@abdul hackeem: 80 éve, nem bírjátok kinőni? Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.

abdul hackeem 2014.10.14. 17:47:29

@Szúrófény: Az a hig, piszkos frazeologia, ami teged kötelez.
Mit jelent az, hogy "80 éve, nem bírjátok kinőni?" Micsodat? Miert idezted ezt ide nekem?
süti beállítások módosítása