1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.04. 04:54 HaFr

Szijjártót Washingtonba rendelték: csapdában

A Fidesz -- a saját szempontjából stratégiai hibát vétve -- politikai csapdába hajszolta az országot. Olyan versenyt indított a lelkekért, amelyben féltávnál ugyan vezethet, de nem nyerhet meg, mert (1) már látszik, hogy a nemzetközi környezetben nem fog beállni az "unortodoxiát" támogató fordulat, (2) a nemzetközi szövetségi rendszerét (amelyet ellentétes érdekű országok -- Oroszország, Németország, Kína -- változó erősségű támogatása jelent) összességében csak az tartja fenn, hogy Orbánnak nincs jelenleg alternatívája a magyar közéletben, illetve (3) kimerülőben vannak a rezsim hazai szellemi és anyagi forrásai.

Ahogy korábban írtam, az államunk átláthatatlan, pazarló, túlterjeszkedő, ráadásul fokozottan korrupt is (a forráskonverzió hatékonysága rendkívül alacsony, veszteséges forráskiáramlás, folyamatosan romló pálya, eltolt beruházások és költségek mellett) -- nagy és/vagy fejletlen belső piac híján (Oroszország, Kína, Törökország, India) a növekedési lehetőségeink kizárólag az exporthoz kötődnek. A magyar gazdaságot jelenleg (1) az állami és EU-beruházások, (2) a döntően külföldi tőke feldolgozó (export) tevékenysége, és két további kisebb tényező -- (3) az energiacégektől és a bankoktól behajtott, illetve (4) a külföldről hazautalt, majd részben fogyasztásra fordított keresmények -- hajtják. Mindegyik (bevételi) forrásunk véges, vagy adminisztratív függést jelent a külföldtől (egyetlen döntéssel befagyasztható), miközben az eladósodottságunk változatlanul magas volta (a kiadási oldal is) ütőkártya egy destabilizáló támadáshoz, amelytől még mindig nincsen oka félni Orbánnak, de lehet.

Az, hogy Szijjártót a beiktatása után azonnal Washingtonba rendelték (erről a berendelésről -- és nem pedig a rezsim elfogadásáról -- tanúskodik a korábbi elnöki megnyilvánulásokat követően az őt vendégül látó helyettes államtitkár párját ritkítóan éles kirohanása a magyar kormány ellen gyakorlatilag a látogatás előestéjén) világos jele annak, hogy Orbán számára végzetesen beszűkült a mozgástér. Merkel jönni fog -- de ennek a látogatásnak sincs időpontja még, és feltehetően a további belpolitikai fejleményeken múlik. Biztosan jött helyette a gigahitel tudatában a korábbinál is nagyobb zsarolási potenciállal rendelkező Gazprom vezérigazgatója -- le is állítottuk az ukrajnai szállításokat, Orbán viszont nem sokáig lavírozhat már a siker bármilyen reményével is a két hatalmi tömb között. Az egész dolog egyébként is abszurd, ahogy elméretezte az ország nemzetközi mozgásterét. A képességeihez képest (látjuk) különösen túlfizetett Szijjártó kinevezése a hazai diplomáciatörténet mélypontja, amely ráadásul egy kritikus időpontban történt meg. Az az illúzió, hogy egy ilyen minőségű ember tőkét és változást tud hozni a magyar külpolitika hatékonyságában (miközben semmilyen eredményt nem tudott felmutatni az utóbbi négy év alatt a dedikált, keleti portfóliójában), a miniszterelnök szűkös káderállományára és a határokon túli politikai képzetlenségére enged következtetni. Kíváncsi vagyok, hogy a szervilis jobbos sajtó mikor fogja végre megengedni magának, hogy a korrupcióval és hozzá nem értéssel kísért hazai szakpolitikákat egyszer (amíg még bárkit is érdekel a véleménye) felemlegesse, netán kivesézze.

A bevezetőben jelzett politikai csapdát egyrészt a kormánypropaganda és a valóság közötti elmélyülő szakadék, másrészt a magyar társadalom tényleges versenyképességének durva, az idővel egyre visszásabbá váló kormányzati félreismerése hozta létre. A kettő együtt a társadalmi önismereten tett újabb erőszakhoz vezetett, illetve a történelmünk során felhalmozott kulturális torzulásainknak a korábbinál is hangsúlyosabb károkozást engedett meg a politikai gyakorlatban, amit a jelenlegi rezsim nem tud orvosolni, hiszen belőle él. Mit tesz Orbán? Ígérgetés cunamit indít (nézze meg mindenki, mivel telt az előző hete), miközben valójában a költségvetés kiadási oldalának megszorítását, vagyis a társadalmi kompetenciák további megterhelését készítik elő. Amiért viszont egy kormányt tartanánk, arra képtelenek. A gazdasági szerkezet további romlása (a KKV-szektor hazai és nemzetközi versenyképességének romlása minden MNB-s költekezés és gazdasági miniszteri hazudozás dacára) arra utal, hogy a nemzeti kormány az értékteremtésre való nyilvánvaló képtelensége mellett már a jegybanki tőke elherdálásával folyó látványpolitizálást is bebukja. A kormány által saját magának állított csapda egyre kevésbé ereszt, a vergődés egyre nyilvánvalóbb. Sajnos azonban a hazai ellenzéki oldalon képződött vákuum miatt ez a csapda nemcsak a kormányra, hanem az egész hazai politikai rendszerre csukódott rá: a politikum számára nincs kilépés a centrális erőtérből, ergo az ország számára sincs kilépés a vergődésből. (Ebből is látszik a minőségi politika nélkülözhetetlensége egy szabad társadalomban, hasonlóan az olajéhoz a motorban: az alternatívája a robbanás.)

Amit Orbán elért a hatalma koncentrációjában, és amit a társadalmak tényleges működéséhez és a politikai makrokörnyezethez látványosan nem értő, hatalmi mámorban tobzódó kormánypolitológusok hallatlan politikai tehetségként ünnepelnek, duplán visszaüt a szakpolitikai kártékonyságban: amellett, hogy ez objektíve egyre rémisztőbb méreteket ölt, nincs rá megfelelő reflexió sem azon az oldalon. Még ennél is veszélyesebb azonban az, amit a társadalom működésének lemerevítésében hozott: a NER egyre súlyosabb terhe alatt a társadalom alkalmazkodóképességét és hajlékonyságát egyre nagyobb eséllyel fogják felváltani előbb mikrotörések, majd ha ezek sem vezetnek sikerre, az egyre nagyobbak. De a NER számíthat arra, hogy rövidesen kármentésre kell berendezkednie -- véleményem szerint ez már meg is kezdődött. (Béndek Péter)

383 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr486757459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Sandor 2014.10.04. 07:17:06

Nagyon világos megfogalmazás.
Kiegészíteném a katolikus egyház fékezhetetlen hatalmi szándékaival,amivel segít fenntartani az Orbán-rezsimet.
Új felvilágosodásra van szükség és a vallások kiszorítására a világi hatalomból,ez hozhatna érdemi változásokat.

wantaan 2014.10.04. 07:47:56

@H.Sandor: Valóban ideje lenne azokat a mérhetetlen bűnöket feltárni és a bűnökre rávilágítani amiket a keresztény s nem csak a katolikus egyház a nemzet és maga a kereszténység ellen is elkövettek az elmúlt 25 évben de főként az Orbán rezsim alatt.
A sok sok apostata püspök latrok házává és párt irodává silányította templomainkat. Szemünk láttára gyalázzák Jézust és forgatják ki tanításait a megrendelő hatalom érdekeinek megfelelően. .... holmi silány 30 ezüstért.

a nagy hohoohooo 2014.10.04. 08:06:58

Az olyan törvényekért, amelyek megsértették az alapvető emberi jogokat. Nem tisztázott az álláspont Darwin elméletével kapcsolatban, valamint az egyház és az állam viszonyában.
Az egyház - és nem a vallásos emberek többsége - egyre inkább összefonódik az állammal. Még a világi oktatásra is veszélyt jelent, ahogy a világnézeti szabadságra is. Ez az egyház sokáig rejtegette a pedofil bűnözőket, és csak napjainkban kezdődött egyfajta tisztulás. Ferenc pápa valószínűleg hamarabb távozik az élők sorából, mire ez a tisztulási folyamata visszafordíthatatlan lenne.
Azért van kiplakátolva a templom kapujában,hogy a templom környékén a koldulás ,kéregetés tilos, mert a keresztény egyháza qrva sokat tesznek a szegényekért!Ezért kampányolnak a Fideszhorda mellett!Más céljuk nincs a vagyonharácsolásnál,néha-néha látványosan,képmutatóan löknek valamit a hajléktalanoknak!
a nem hívőknek adóforintjaikkal kell támogatni az egyházi iskolákat, és más intézményéket, amelyek gomba módon szaporodnak az országban? Orbán egyházakat támogató törvényei biztosították, hogy a vidéki állami iskolák tömegei (több száz) kerüljön egyházi fenntartásba. Ezzel rákényszerítve nem hívő szülők ezreit, hogy egyházi iskolákba járassák gyerekeiket, mert erre más lehetőségük nincs.

Megfontolt 2 2014.10.04. 08:47:23

Miért kell mindent félre magyarázni ?
A történtek hátterében valójában mindenki tudja az áll hogy a nyugati nagytőke és hazai helytartói az egyre erősödő "illiberális "vonalat preferáló Magyar kormányt akit a nép is töretlenül támogat , egyre nagyobb gyűlölettel próbálja besározni, hogy ellehetetlenítve a konzervatív oldalt, egy általuk nagyon várt kormányváltással ,újra visszaerőltessék az őket alázatosan kiszolgáló szoclib bagázst, akinek sikerült majdnem teljesen tönkre tenni a saját hazájukat !!!
Látható csak az elmúlt napok eseményeiből is ,Navracsis leckéztetése ,a Szíjjártó elleni hadjárat ,
a brüsszeli reagálások stb. a szűk érdekcsoport ,minden erejét bevetve küzd most már nemcsak a politikusok ellen hanem az egész ország ellen ,hiszen ha visszatérhetnének újra a mára már szinte teljesen összeomlott politikai szerencse”lovagjai” akkor folytathatnák az ország kifosztását .
Egyet nem akarnak figyelembe venni ,hogy az itt élőknek is elegük lett a szoclib vircsaftból és hát a sejtekre osztódott álbalos csoportok is porladnak is szét percről percre ,hiszen talán nekik is van lelkiismeretük és végre belátták -a Haza nem eladó!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 08:50:02

@Megfontolt 2: aha-- mert egyébként a kedvenc rezsimed pompásan muzsikál, jólétet és igazságosságot teremt .. gratulálok

toportyánzsóti 2014.10.04. 08:55:56

Leesett a tantusz nyugaton,putinka tettei beindították a riasztócsengőket a csuti orálmuzsik szemükben a KGB trójai falova,minden homoerotikus pávatánca most ment pocsékba.Idő kérdése hogy mit kap a képébe ahogy berlusca is félre lett lökve amikor elég kárt csinált.Sok jót putintól sem várhat látva ahogy leamortizálta az ukrán bábjait többszörösére emelve nekik a gázárat.

toportyánzsóti 2014.10.04. 09:00:10

@Megfontolt 2: Számtanból megbuknál az itt élőknek nem csak a ballerekből van elege hanem a komplett elitből.

wantaan 2014.10.04. 09:15:33

@Megfontolt 2:Ó drága őskommunista @megfontolt 2 elvtárs/nő. ....s tessék mondani a Kövér/Virág elvtárs hogy van? ...s tényleg fokozódik a nemzetközi helyzet? ...s a gazimperilistabukottbaloldal karvalytőkései ugye no passsarán vagy mi?
S hogy é aggyák aztat a szert amej ennyire tompává tette agysejtjeit, hogy még hisz ezeknek a tolvajoknak?

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 09:57:07

@Megfontolt 2:
Nyugodt életed lehet.
Éles elmédért, lényeglátó gondolkodásodért biztosan nem irigyel senki.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 09:57:07

@Megfontolt 2:
Nyugodt életed lehet.
Éles elmédért, lényeglátó gondolkodásodért biztosan nem irigyel senki.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 10:12:40

@HaFr:
Vagy a jobb, vagy a bal szóba kerül, mint oldal. Más megközelítésben: kormány és az ő ellenzéke.
Nos ezt az ellenzéket kellene már értelmezni.
Kevés az, hogy az ellenzéknek van egy demokratikus része és van a jobbik.
Mert mit értsünk baloldalon? Az elem pét biztosan nem. Nem érthető a liberálisok pártja sem, mivel van liberális konzervatív is - - bizony, mint például éppen a geszti Tisza István.
Az Együtt-pm jól hangzik, de mi bennük a közös, és mi az antagonisztikus?
Hová tegyük a dk konglomerátumot? Az-e, ami a neve?
Baloldali-e az MSZP? Nincs benne egy darab proletár sem! Akkor mitől?

Itt hagytam abba.

centenárium 2014.10.04. 10:18:21

@H.Sandor: Hú de nagytahó vagy.
Az egyházat meg ne cseszegesd.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 10:19:26

@Pali papa és a negyven rab ló: baloldal az, amit értenek rajta, jobboldal dettó -- nem kell bonyolítani

centenárium 2014.10.04. 10:19:42

@toportyánzsóti: Te vadparaszt bunó senkiházi seggfej.

Szúrófény 2014.10.04. 10:29:32

@Pali papa és a negyven rab ló: mert világosan látja maga előtt: hogy annál kárhozatosabb elbizakodottság és vakság nincs, mint másoknak tanácsolni, vagy másokat vezetni akarni ahoz kívánható talentum nélkül, s , hogy azok, kik ezen hiányokat nem érezvén, magokat kolomposokká, vezérekké tétetik, több kárt okoznak, mint hasznot, és sok fáradozásukért, ha mégoly tiszta szándékból folynak is, dicséret, s hála helyett gúnyt, s gyűlölséget aratnak — sőt némelykor áldás helyett felebarátaikat könnyekbe borítják!” Hitel: 20. Oldal
31. oldal: de ha a kislelkűség makacson minden javítást kirekeszt, a legszebb, leghasznosabb, legszükségesebb előmenetelnek lesz gátja, hiábavalóságokon, s szemfényvesztéseken alapul, annál veszélyesebb, minél erősebben ragaszkodik hozzá a sokaság.

toportyánzsóti 2014.10.04. 10:33:57

@centenárium: KGBéla történet így megviselte a bucidat?Szórakoztató volt visszaolvasni a kommentjeidet,meglepő a kultúrfölényed.Csak így tovább mindig van lejjebb a fajtádnak,soha nem ez a legalja.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 10:34:38

@centenárium: ez nem volt egy cizellált érv, ha lehet, ne ebbe az irányba menjünk

egyetmondok 2014.10.04. 10:50:59

Tekintve, hogy a Fidesz államhatalma politikai hamisítások tömegén (ezt csinálja a Fidesz minimum húsz éve) nyugszik, mára a csapda-készítés vált a politikájuk napi eladhatóságának szinte egyetlen eszközévé.
A csapda,csapdák lényege,hogy bárkibe és bármibe jó nagyot kell rúgni, akiről bármi okból a tömeg "rosszat gondol",majd figyelni a reakciót,és arra legalább megpróbálni sokkal okosabban reagálni,mint az,akibe/amibe belerúgtak,s ha ez sikerül,akkor ott fölényes lehet a győzelem, mámoros az aratás.

Gond persze,hogy ebből nehéz egész rendszert csinálni,de azért még van lendületük ehhez. (Néztem Navracsics szereplését,nem volt semmi,aránylag ügyesen adta elő, hogy "Én ott se voltam,de ha mégis,én voltam,aki ellentmondtam!")

István Tamasi 2014.10.04. 11:31:06

@centenárium:
Valóban nem kellene az egyházakat cseszegetni, ha az egyházak nem cseszegetnék a nem hívőket.

István Tamasi 2014.10.04. 11:33:08

@Pali papa és a negyven rab ló:
Megfontolt 2-re pontosan illik a boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.

program készítő 2014.10.04. 11:34:14

Találkozik majd a sorossal,és megmondják neki -ezért tanítottunk ki a pénzünkön Titeket?-vagy vissza kell fizetniük a képzés árát?

fvipera 2014.10.04. 11:38:59

lényeglátó írás. szokatlanul az.

fvipera 2014.10.04. 11:48:48

@Megfontolt 2: tényleg fájó a káderhiány a jobboldalon. nesze neked tankötelezettség korhatárának leszállítása. itt van az eredménye

wantaan 2014.10.04. 11:53:53

@István Tamasi: valójában nem az egyházak hanem az egyházakat kiárusító, lealacsonyító ,politikai prostituálttá tevő apostata papságot kell cseszegetni. A 30 ezüst pénzen megvehető papokat, püspököket. S a cseszegetés a legenyhébb amit egy hívő megtehet.
...mert ,hogy hihet pl. egy pécsi katolikus a papjainak akik megalázzák a szegényeket? ...vagy valóban keresztény az a püspök aki párt irodává silányítja egyháza templomait? ...s mennyire lehet hiteles egy kurva hajcsár református püspök?
"...de majd ama napon!!!!" Máté:7/22-23.
Érdekli-e a pap urakat ama nap amikor Isten ítélő széke elé kerülnek???
Nekem úgy tűnik ,hogy nem.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 13:10:18

@HaFr:
Nem akarom bonyolítani. Kötözködni sincs kedvem.
Úgy gondoltam, másnak is lehetnek definíció gondjai, kérdései.
Nem akartam erre visszatérni sem, hiszen jól van az így (ugye?), mindenki gondoljon amit akar.
Ámde egy másik blog elproblémázott valamin, és most idézem is:
[Tóbiás] ..."a baloldaliság általa adott értelmezésével is adós maradt. Az kevés, hogy szerinte az egyik polgármester-jelöltje baloldalibb, mint a másik. Ha ugyanis valaki minősít egy másikat, akkor ne neveket soroljon, hanem az érveit fejtse ki. Ha vannak. A kampány-vélemény azonban gyakorlatilag a „Bokros nem baloldali” mottóra korlátozódott. Amitől nyilván sokkal jobban fognak menni a buszok. [...]"

Ezért érdekelne például, hogy a fodori párt konzervatív liberális-e, vagy esetleg neoliberális.
Elnézést, hogy visszahoztam a témát.

Majdcsak lesz vele valami.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 13:24:59

@Pali papa és a negyven rab ló: Nem hittem a kötözködést, csak egy eleve idejét múlt, illetve az idők során mérhetetlenül bonyolulttá vált koordinátarendszert tenni valaki identitásának alapjává szerintem nem érdemes azon túl, hogy hogy használják a fogalmakat egy adott helyen és időben. A fodori párt szerintem semmilyen azon túl, hogy fodori. Most éppen vergődik a Bodnár nevű ember neoliberalizmusa és Fodor puhánysága között.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 13:28:01

@centenárium:
Valószínűleg beledilizel abba, ha megtudod, hogy Kétegyházán is van egyház.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.10.04. 13:32:44

@HaFr:
Kösz.
Valójában tényleg a pártoknak kellene tisztázni, hogy mitől baloldaliak, vagy mégsem.
A liberális azért érdekes, mert változatai vannak, a Fodornak - ezek szerint - a gyűjtőfogalom jutott.

bandinyúl 2014.10.04. 14:22:52

@Megfontolt 2:
Elegük bizony.A mocskos fidesz és a holdudvara szemét manővereiből,cselekedetiből.Kádár ezekhez képest egy úriember volt.Nagy U-val.

Mogyorósi István 2014.10.04. 15:35:25

@Megfontolt 2:
Először is, ha valamit félremagyaráznak (mivel az itt egyáltalán nem adja magát) illene megadni azt, hogy mihez képest. Ezzel (is) adós maradtál.
Másodszor: A nép töretlen támogatása kezdetben 3,2 millió választópolgár volt a több mint 8 millióból. Aztán 2,2, majd mára 2 millió. Ennyi féleszű megvezetettje maradt az országnak, akik beszopták a festett komcsi isteneik, idiótaságait, aljasságait a szakadatlan kampányukban. Na látod, ha valami, akkor ez a bigottsági jellemző valóban töretlen.
Harmadszor: szoclib bagázs tönkretette az országunkat...
Ez vagy csak a szokásos fidesz-kdnp-jobbik magyarította festett komcsi tudatlanság, vagy szemenszedett hazudozás szelektív memóriával.
Kik is verték szét a magyar társadalmat és gazdaságát? Kik mondták azt, hogy aki magyar velünk van, és kik örömködtek a NET-en, hogy sikerült Gyurcsány mind a 8 kormányprogramját szétverjék? Kik rohangáltak hazaárulóként feljelentgetni az országot, hogy ne kapjon meg Euró milliárdokat? Ha ennyire buta vagy, akkor előnyösebb isteneidnek, ha hallgatagon imádod őket.

...és akkor engedelmeddel, a többi bődületes ökörségedet már nem taglalom. Erre elég ennyi billentyűkoptatás is. ...de ha tanulási célból érdekelne, szívesen folytatom kommented minősítésének magyarázatát. ...de remélem ennyinek is kellően meggyőző hatása volt.

Szakács Lajos 2014.10.04. 16:34:13

@H.Sandor: 100 %-ban igazad van ! A papok diktálnak Viktor pedig pedig engedelmeskedik. ( Csuhások térdre kijelentéséért most vezekelnie kell )

wantaan 2014.10.04. 17:09:34

@HaFr: Mi abban a vicc???
Nem szégyenteljes amit az egyházi vezetők cselekednek?
Nem szégyenteljes ,hogy egy politikai bohóc (Schmuck Andor) emel szót a pápánál pl a szociális temetés ellen s nem a magyar egyházak tiltakoznak???
Nem szégyenteljes ,hogy Bölcskei Gusztáv a szószékre engedi Orbán Viktort egy istentiszteleten?
Nem szégyenteljes, hogy stadionokat áldanak püspökeink?
Nem szégyenteljes ..... és sorolhatnám!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 17:22:57

@wantaan: de, szégyenteljes, fogalmazzunk így.. na de hogy "a papok diktálnak", ehh :)

panelburzsuj 2014.10.04. 17:29:49

@HaFr:
Néha föltámad egy olyan sejtésem, hogy egy-egy emberi populáció alapvetően kétféle kupacból áll: "általános diktálásállókból" és "specializált rettegőkből". És hogy nálunk ez utóbbiak dominálnak, ezért vagyunk "keresztül-kasul árokásás" számban világklaszisok.

Lexa56 2014.10.04. 17:31:43

@wantaan: egyetértek. A klérus mindig is hajlandó volt elfogadni a kísértő érveit az elvi álláspont helyett. Ld. a nagy inkviztor történetet. www.tanit.hu/nagy-inkvizitor-reszlet-karamazov-fiverekbol

wantaan 2014.10.04. 17:58:09

@Lexa56: Valóban nagyon szemléletes a nagy inkvizítor története. S máig érvényes ...legalábbis Magyarországon. reményt csak Ferenc pápa megjelenése ad.
S az, hogy néha még a "nagy" inkvizítoroknak is megszólal a lelkiismerete. Lásd Ratzingert. ....aki talán pont az egyházban tapasztalható istentelenségek láttán s a saját tetteinek következményeinek borzalmassága vezette arra hogy lemondjon s teremtett olyan feltételeket ,hogy Ferenc pápa megmenthesse az egyházat a teljes lezülléstől. ....csak remélhetjük ,hogy Ferenc pápa hatással lesz a mai magyar katolikus egyházra is ...s ahogy fellépett pl. az olasz egyház és a maffia együttműködése ellen ugyan úgy előbb vagy utóbb fellép a magyar katolikus egyház és a mai magyar politikai maffia együttműködése ellen is.

Axxtro 2014.10.04. 18:07:40

Így beszél egy igazi lúzer.

Péter!

Nem zavar, hogy az ilyen szövegelés teljesen kotraproduktív, és 2006 óta egy országos választást se lehetett megnyerni vele?

Az USA-t az is érdekelheti, hogy egy nyolc éve választást nyerni képtelen politikai szekció, minek keveri egyfolytában az egész világsajtóban a sz@rt, és csinál hülyét a nyugati sajtóból és politkusokból mindent kiforgatva és átértelmezve amikor nincs mögötte politikai teljesítmény.

Ebből neked, meg a hozzád hasonlóknak, nem sok jó néz ki.

Nagyon dühös lesz a "nyugat" ha leesik neki, hogy néhány tucat posztkommunista magyarországi hazudozó éveken át módszeresen hülyét csinált belőle.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 18:14:33

@Axxtro: biztos.. kár, hogy nem értem, miért mondod ezt nekem

Lexa56 2014.10.04. 18:20:35

@Axxtro: gondolod hogy annyira hülyék, hogy csak egy pár megmondó emberre hallgatnak? Diplomatáik ott vannak mindenhol, a hírszerzésről nem is beszélve. Ha csak a propagandának hinnének, akkor Szíjjártót tejben-vajban fürösztenék mert olyan ordas hazugsággépezetet, mint amit a mai magyar adminisztráció fenntart, keveset látott a világ. A bullshit generátorra szabadalmat, de legalábbis védjegyet válthatnának ki.

Axxtro 2014.10.04. 18:25:24

@HaFr: Az elég gáz …

Pontos, világos megfogalmazás volt.

Axxtro 2014.10.04. 18:25:30

@HaFr: Az elég gáz …

Pontos, világos megfogalmazás volt.

incze 2014.10.04. 18:38:35

@Axxtro: próbálj meg már valami értelmes viszonyt teremteni a két széljobb anti-usa toposz közt: utálja, hogy még a fingját is lehallgatják, viszont fönntartja, hogy az összes tudásuk egy tucatnyi tuggyukkitől származik.

Szakács Lajos 2014.10.04. 18:59:39

@wantaan: Az autópályák áldását a püspökök azért nem tudják teljesíteni ,mert Orbánék nem építenek autópályákat.

Axxtro 2014.10.04. 19:13:33

@incze: Az már nagyon szomorú, ha valaki úgy hazudozik, hogy már elhiszi a saját hazugságait is.

A magyarországi balfék kiszervezett hazugságok, jogilag megalapozatlan és védhetetlen ferdítések és átértelmezések és csúsztatások.

Mára elég nagy zavart és sz@rt kevert ezzel a balfék szekció, már megüti az érdeklődési küszöböt a felmerült töméntelen anomália és ellentmondás, most már a végére fognak járni.

És itt jön a nagy pofáraesés, be fog bukni az egész bolsevista hazug demokrácia értelemezés, és a nagy "demokrácia-védő" balfék projekt.

kiazmarmegint 2014.10.04. 19:18:27

@HaFr: abszolut nem ironikusan kerdezem, tenyleg szeretnem hallani, hogy mire alapozod azt, hogy a kormany anyagi es szellemi eroforrasai fogyatkozni latszanak. Boven lehet, hogy teljesen igazad van, csak szeretnek tobbet hallani rola.

incze 2014.10.04. 19:28:52

@Axxtro: ezt most úgy értsem, hogy az az obana e néhány tucat idióta bemondására alapozva szólta le a magyar szabadságot, de most már majd utánajár a dolognak, és rájön, hogy hohó, jogilag ez egy hülyeség, és minden vissza és bocsesz?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 19:29:18

@kiazmarmegint: a gazdasági eltulajdonítás lehetőségei és az ország fenntarthatósága élesen szembefordultak egymással, a kormányzat értékteremtő képessége alig látható, nincs. Szellemi értelemben a rezsicsökkentés egy filozófus egyetemti tanár utolsó érve egy vérszegény újságíró ellen amellett, hogy minden más, amit mond, szintén ökörség ... sorolhatnám.

almodhi 2014.10.04. 19:31:09

@Axxtro: Tehát, csak hogy jól értem-e:

1. Magyarországról egy maroknyi ballib hamis képet fest a Nyugatnak.
2. A valóság gyökeresen más, itten egy valóságos tündérkert van.
3. A Nyugat eddig mindezt elhitte.
4. A Nyugat most már a végére fog járni.
5. Jön a pofáraesés, a Nyugat meggyőződik róla, hogy tényleg tündérkert van, és elszégyelli magát.
6. Szíjjártó megdicsőül és 25x20-asra bővíti a medencéjét.

Stimmt?

Axxtro 2014.10.04. 19:39:17

Ne értsd sehogy se.

Figyeld, hogy mi következik.

Itt gyürkőztök ezeken a blogokon valótlanságokon lovagolva, választást nyerni nyolc éve nem tudtok, mit gondolsz ez nem tűnt fel eddig senkinek sem?

Axxtro 2014.10.04. 19:41:48

@almodhi: Ne fáraszd magad. A balfék hazugságok ideje lassan lejár.

Ezzel a listával elmehetsz a sóhivatalba.

Győzködd vele a választókat.

De azt előre megsúgom: nem fognak hinni neked.

kiir 2014.10.04. 19:57:19

@Axxtro:
Az egyik fél azt állítja, hogy X párt alatt az ország csúszik lefele. A másik fél azt állítja, hogy X párt megnyeri a választásokat. Ugye érted, hogy a kettő egyszerre is lehet igaz? Nem zárják ki egymást.

Annál rosszabb az országnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.04. 20:01:20

@kiir: sőt, az is lehet, hogy folyamatosan csúszunk lefelé már 13. éve, nemde?

explanatus 2014.10.04. 20:06:54

„Kíváncsi vagyok, hogy a szervilis jobbos sajtó mikor fogja végre megengedni magának, hogy a korrupcióval és hozzá nem értéssel kísért hazai szakpolitikákat egyszer (amíg még bárkit is érdekel a véleménye) felemlegesse, netán kivesézze.”

Amíg zabostarisznyáikkal (önként) állnak sorba friss, jó minőségű abrakért, illatos szénáért, addig erre részükről nincs igény. A magyar sajtó a --tisztességes tájékoztatás-- szókapcsolatot kihalásra ítélte.

kiir 2014.10.04. 20:16:27

@HaFr:
Tulajdonképpen behoztál egy harmadik elemet, ami ugyancsak nem mond ellent az előző kettőnek : ) Akár mindhárom igaz lehet egyszerre.

És hát: ez csak még rosszabb az országnak.

Lacibá1 2014.10.04. 21:08:10

@István Tamasi: "az Egyház" kötelessége, hogy a saját álláspontját mindenkivel megismertesse. Ha valakinek nem tetszik, az annak a magánügye, de attól még "az Egyház" őt nem cseszegette. Hivatalosan az ország polgárainak nagyobb része keresztény, ezért "az Egyház" álláspontja a döntésekben érthető, ha fontos szempont. De mégis "a Világ" ateista hozzáállása szerinti a törvénykezés akár a magzatokkal kapcsolatban is, hiszen nem hogy büntetné az abortuszt, hanem épp engedélyezi, és alig kell indok hozzá, annyira liberális. Pedig az életet a fogantatástól kezdve teljes védelem illetné meg! Az abortusz bármely fajtája (akár művi, akár kemikáliák általi)a Katolikus Egyházban kiközösitéssel járó cselekmény mind az elkövető, mind a felbújtó részére. Ez mégsem jelenik meg semelyik törvényben sem!

Axxtro 2014.10.04. 21:31:28

A lúzer posztkommunista baloldal csúszik lefelé.

Az meg nem az ország.

unionista... (törölt) 2014.10.04. 21:42:54

nekem van egy olyan érzésem (és lehet, hogy tévedek), hogy merkel legitimálni fogja orbánt. (mi mást tehet) de majd meglátjuk.

egyetmondok 2014.10.04. 21:46:50

@Axxtro:
Talán nem tűnt fel, de ha nem baj,én szólok: ez itt nem a posztkommunista baloldal,hanem a Polgári Konzervatív Párt blogja.
Tán eltévesztetted a címet.

Hungry horse 2014.10.04. 21:47:31

Azt a választást, amit ti elveszítettetek, a nagy testvér sem nyeri meg helyettetek.
Sem ma, sem holnap.

Ezt a számotokra nyilván szomorú tényt nem leplezi el az eddig be nem vált őrjöngésetek fokozása sem.

De azért szórakoztató,, és ezért köszönet jár.
Már csak egy hét és megint kaptok egy méretes zakót.
No ezt a nagy testvér, vagy a verekedős kisöccse sem akadályozhatja meg!

egyetmondok 2014.10.04. 21:48:20

@unionista...:
Az szép lesz,ha valami külföldi hatalomnak kell legitimálnia Orbánt. Majd gratulálunk neki ehhez,ha összejön.

unionista... (törölt) 2014.10.04. 21:54:13

@egyetmondok:
pedig ez erről szól. legitimálja, vagy nem legitimálja. lefordíthatnám úgy is: megpuszilja, vagy nem puszilja meg. aztán lehet mondani, hogy a szexizmus meghaladott.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 21:55:54

@Axxtro: "A lúzer posztkommunista baloldal csúszik lefelé.
Az meg nem az ország. "

De vannak makacs számok.

Adósság
2010 május 19330 milliárd forint
2014 augusztus 25400 milliárd forint

nettó GDP arányos adósság
2010 II. negyedév 62,4%
2014 II. negyedév 76,3%

benzin
2010 320
2014 410

euró
2010 május 270 forint
2014 július 317 forint

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 21:56:35

@Hungry__horse: Mi van lovacska? Nem szop ma a conchitád?

unionista... (törölt) 2014.10.04. 21:56:59

@Κara kán:
ettől függetlenül a kétharmad az kétharmad.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 21:57:51

@Axxtro: "Győzködd vele a választókat.
De azt előre megsúgom: nem fognak hinni neked. "

Persze, mert a sok barom nem lát tovább a rezsicsökkentésen.

Axxtro 2014.10.04. 21:57:54

@egyetmondok: Engem nem érdekel, hogy ki minek nevezi vagy tünteti fel magát, amíg a posztkommunista baloldal – ráadásul tökéletesen bolsevista elvek alapján kreált – hazugságait ismételgeti

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:00:15

@unionista...: És? Attól kevesebb lesz az adósság? Jobb lesz a gazdaság? Az hogy van egy totálisan szar ellenzék, van egy eltorzított választási rendszer, meg kétmillió hülye, attól még nem lesz jobb az országnak.
ha lett volna az egyéniben második forduló és összefoghat az ellenzék, nem lenne kétharmad.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:00:49

@Axxtro:
Adósság
2010 május 19330 milliárd forint
2014 augusztus 25400 milliárd forint

nettó GDP arányos adósság
2010 II. negyedév 62,4%
2014 II. negyedév 76,3%

benzin
2010 320
2014 410

euró
2010 május 270 forint
2014 július 317 forint

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:03:34

@Axxtro: "bolsevista elvek "
Mik azok az bolsevista elvek? Tudod mi a bolsevizmus? Szerintem nem. Nézz csak utána, ki is itt a bolsevista? :-))

Axxtro 2014.10.04. 22:04:31

@Κara kán:

Jaa … Persze …

Mert különben, ha kijózanodna, a hat évtizede hazudozó és kontárkodó kommunista-posztkommunista balfék csapatra, a mostanra szerencsére ellenzékbe szorult baloldali ellenzékre szavazna.

Így gondoltad?

Rejtély, hogy azt a tahó, birka magyart, mi tartja ettől vissza?

Axxtro 2014.10.04. 22:06:36

@Κara kán:

Ne fáraszd magad.

Túl nagy neked ez az adatbázis ahhoz, hogy világos képet tákolj össze magadnak a valóságról.

unionista... (törölt) 2014.10.04. 22:06:40

@Κara kán:
oké, és miért szar az ellenzék? miért van az, hogy ez a csoport egyáltalán nem érti a nép nyelvét? nem ismerik az országot. nem képviselnek semmit azokból az eszmékből, amit magukra írnak. miért van az, hogy álbaloldaliak? szerintem van ennek egy rövid magyarázata.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:07:05

@Axxtro: A számokra csak ennyi a válaszod?
Na térjünk csak vissza mi is az a bolsevizmus!
Mik a bolsevista elvek? Tudod egyáltalán mit beszélsz? :-))

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:08:24

@unionista...: Azért szar mert a levitézlett szoci csapat még a pályán van, azért.

@Axxtro: Látom kitérsz. Na mi is az a bolsevizmus?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:09:42

@unionista...: "nem ismerik az országot. nem képviselnek semmit azokból az eszmékből, amit magukra írnak. miért van az, hogy álbaloldaliak?"
- megmondtad a lényeget. álbaloldaliak.
A történelem szemétdombjára valók.

Axxtro 2014.10.04. 22:09:52

@Κara kán:

Nem zavar téged, hogy itt vered a nyálad, a barátaid meg közben csúsznak a pokolba?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:10:39

@Axxtro:
Na mesélj nekem ezekről!

Adósság
2010 május 19330 milliárd forint
2014 augusztus 25400 milliárd forint

nettó GDP arányos adósság
2010 II. negyedév 62,4%
2014 II. negyedév 76,3%

benzin
2010 320
2014 410

euró
2010 május 270 forint
2014 július 317 forint

unionista... (törölt) 2014.10.04. 22:10:39

@Κara kán:
de kik ezek a levitézlett emberek. hogy kerültek oda egyáltalán?

mikka 2014.10.04. 22:10:41

@H.Sandor: Kíváncsi lennék el tudnád e adni ezt az ötletet az USA-ban ahol minden politikus egymás sarkát tapossa valamilyen vallásos rendezvényen :) továbbá bibliát csókolgatva esküsznek föl...vagy csak itthon, Magyarországon zavar téged a keresztény szellemiség gondolata???

Axxtro 2014.10.04. 22:12:54

@Κara kán:

Nem zavar, hogy az ilyen szövegeléssel 2006 ősze óta egyetlen választást se lehetett megnyerni?

Az pedig már elég rég volt…

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:14:23

@Axxtro: Latod milyen ostoba vagy? Még nem jött le neked hogy nem a barátaim?
Na mesélj inkább a bolsevista elvekről, mert nagyon érdekel. Kíváncsi vagyok tudod-e egyáltalán mit jelent a szó, vagy csak pufogtatod a vakvilágba.

@unionista...: Ott ragadtak, a Baja Ferencek, Gyurcsány Ferencek, stb. Levitézlett csapat, akik még ragaszkodnak a már tovatűnt hatalmukhoz, befolyásukhoz.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:15:46

@Axxtro: ..ásít.. nagyon kerülöd leírni mi is az a bolsevizmus. :-)) Kiderülne talán milyen műveletlen vagy és olyan szavakat használsz aminek a jelentéséről fogalmad sincs?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:16:04

@Axxtro:
Adósság
2010 május 19330 milliárd forint
2014 augusztus 25400 milliárd forint

nettó GDP arányos adósság
2010 II. negyedév 62,4%
2014 II. negyedév 76,3%

benzin
2010 320
2014 410

euró
2010 május 270 forint
2014 július 317 forint

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.04. 22:18:04

@Axxtro: Na látom nem sikerül kigugliznod mi az a bolsevizmus. ..ásít.. M1ek alunni..

mikka 2014.10.04. 22:19:05

@Κara kán: A kutyát nem érdekli hogy mennyi az euró. Forintban fizetsz és abban kapod a fizetésed is, és ez még jó darabig így is lesz. A tököm tele van ezzel az állandó euró így euró úgy dologgal. Baromság. Angliában néhány éve azzal kezdtek az újságok a címlapon hogy - elértéktelenedtek a lakások, itt a világ vége - etc etc .. Aztán a kincstárnok helyre tette a sok faszkalapot és a rühös médiát akiknek csak a lapszám volt fontos. Nem számított hogy nem történt semmi különös, nekik olyan címekkel kellett megjelenni ami eladta a lapot.. " a felét sem éri a lakások ára tegnaptól " Az emberek 99 % abban a lakásban lakik amit nem fog eladni mert nem befektetési céllal vette, ergo nem érdekli hogy kedd reggel vagy szerda este mennyit ér az a kibaszott lakás.. NA kb így vagyunk az euróval is. Ha csak nem seftelsz vagy külkereskedő vagy, nem érdekes az euró árfolyam abban a mértékben ahogy ez elő van adva. Az érdekel hogy egy rakás köcsög az EU parlamentben baromságokat beszél Magyarországról. Az érdekel, az nem hogy úristen, ma reggelre 310 helyett 314 lett az euró, úristen a Magyar gazdaság összeomlik...Ja..omlik bazze, úgy ahogy a szocialisták jósolták, mindig másnapra..amióta nincsenek kormányon..

Axxtro 2014.10.04. 22:21:38

@Κara kán:

Bocsi haver, de nem ütöd meg azt a szintet, akivel érdemben vitatkozni lehetne …

Magyarázzak el még mindent tízszer, hogy úgy nézzek ki, mintha én magyarázkodnék …

Ennyi az össze stratégiátok, az összes blogon meg balfék médián.

Van egy javaslatom inkább: arra figyelj inkább, hogy mi történik a valóságban, ne velem vitatkozz, hanem a választókkal.

Engem ugyanis nem tudsz meggyőzni, én biztos nem fogok olyanra szavazni akire te szeretnéd.

egyetmondok 2014.10.04. 22:27:10

@Axxtro:
Hát,akkor Te jó soká fogsz küzdeni bárkivel is.

mikka 2014.10.04. 22:27:37

@almodhi: Figyelj..a magyar baloldal vagy liberálisok nevezd ahogy akarod, veszett fejsze nyele. Ők a népet szeretnék leváltani, de az nem megy. Szeretnének egy "Majdan-t" Budapest belvárosában, mondjuk a megszállási emlékmű közelében az USA nagykövetsége előtt,jó nagy médiafelülettel, de bakker 500 embernél nem tudnak többet összeszedni.. :) akkor sem ha maga Barack Obama fog őrjöngeni a liberális demokrácia felejtése és keresztény konzervatív demokrácia elismerése miatt...ÉS nem is baj..mert faszságokat beszélnek. Aki hazafi és értelmes ember, nem szavaz ma baloldali vagy liberális pártra.

Axxtro 2014.10.04. 22:29:53

@Κara kán:

A politikai elvek, és mindenféle erkölcsiség nélkül történő hatalomra törés definíciója.

Pont leírja a magyar baloldali ellenzék manapság előadott hatalom utáni kapálózásának a gyakorlatát.

Meg a tiédet is.

kobrakutya 2014.10.04. 22:32:09

@Megfontolt 2: Érdekes- Én meg úgy tudom, hogy a nyugati nagytőke és a hazai szekértolói igencsak üdvözölt vendégek nálunk! Nem is eggyel kötött a főnököd együttműködési szerződést. A pénzük az jó, de ne pofázzanak bele semmibe, ugye? Azt pedig végképp nem tudom, hogy honnan veszed azt, hogy a "nép" döntő többsége támogatja ennek az embernek politikáját. Én itt lent élek és egészen mást tapasztalok. A külföld reakcióira pedig az a válaszom, hogy ez az eredménye az "érdekelvű" (értsd: elvtelen) politikának.

Axxtro 2014.10.04. 22:38:17

@egyetmondok:

Ha nem tűnt volna fel, nem én küzdök itt, hanem ti.

Ráadásul teljesen esélytelenül.

Ha valakinek nem tűnik fel, hogy nyolc éve csak maga alatt vágja a fát, és képtelen ezzel leállni, az menthetlen.

egyetmondok 2014.10.04. 22:40:09

@Axxtro:
A Polgári Konzervatív Pártot 2014 nyarának elején jegyezte be a bíróság. Milyen nyolc év?
Biztos,hogy jó címre csöngettél be?

Axxtro 2014.10.04. 22:48:04

@egyetmondok:

Nem fogok mindenkinek mindent újra elmagyarázni, meg bekopizgatni.

Amíg a posztkommunista baloldal hazugságait ismételgetitek, nem különböztök tőle.

Ha mások akartok lenni, váltsatok tartalmat és retorikát.

alvito 2014.10.04. 22:49:09

Egy biztos. Ha ennyire ki vagytok kattanva, akkor ezek valamit nagyon jól csinálnak. Csak ez az átkozott elnyomás, a vélemény nyilvánítás jogának lábbal tiprása ne lenne...Állandóan belétek fojtják a szót.
De a legutolsó felháborodásotok a legjobb. Mert - horribile dictu - a rendőrség őrizetbe vette a fajvédő amerikait, mert nem voltak iratai. Sőt a belügyminiszter is törvénytelenül próbálja meg ezeket országon kívül tartani(amolyan, nyuszika, hol a sapkád-at jáccotok).
Csak figyeljetek, hogy megkapja majd a magáét emiatt Obamától Szíjjártó. Azé' az indoklásra kíváncsi lennék :D:D

explanatus 2014.10.04. 22:49:32

@egyetmondok: Biztos rossz helyen jár, de őt (se) nem zavarja ez. Nem is ez a fontos számárta, hanem hogy nagyot tudjon ütni. Igaz, most mellé, de ez nem zavarja. Ráadásul, nincs egyedül. Bandástul járnak, úgy bátrabbak.

egyetmondok 2014.10.04. 22:50:50

@Axxtro:
Nem mi ismételgetjük az övékét,hanem ők lopták el a mi szövegeinket. Nekik egy gondolatuk se volt soha,csak Orbán székébe belecsücsülni.
Na,talán így már már lehiggadsz.

Amadeus62 2014.10.04. 22:52:39

@explanatus:

Ezt az axtrót meg a blogger gézát kellene letiltani az egész blogszféráról és nyugodt élet lenne itt.
Másrészt meg hülye aki reagál rájuk. Fizetett kommentelők, nem hobbiból csinálják. Ez a 2 biztos hogy nem.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.10.04. 22:57:50

A haza szégyenei!

A mostani választás az utolsó lehetőség az orbáni diktatúra megfékezésére. Orbán takarodj!

Axxtro 2014.10.04. 23:00:02

@egyetmondok:

Halál nyugodt vagyok …

Nem érdekel, hogy merő ostobaságból magatok alatt vágjátok a fát.

A bolsi szarkeverés és retorika irritál, hogy huszonnégy évvel a rendszerváltás után, még mindig ezt kell hallgatni, ez uralja és mocskolja a közbeszédet.

Ha nem jött volna le eddig, a választók is rühellik, és aki ezzel próbálkozik, megy a levesbe.

Komolyan gondoltam, hogy váltsatok retorikát.

explanatus 2014.10.04. 23:02:11

@Amadeus62: Persze, igazad van. Bocs, nem teszem többé. Jó, hogy figyelmeztettél, többet nem fordul elő. Remélem :)

Amadeus62 2014.10.04. 23:03:53

@egyetmondok:

Nem kell reagálni rá. Konkrétumok nélkül fröcsög, ismerem a fajtáját. A Gejza legalább számokat is hoz a hozzászólásaiba (igaz, hogy kamu, hamisított számokat), de legalább valamit ad, ez az idióta viszont csak kioszt mindenkit és fröcsög.
Én nem etetném tovább a helyedben.

explanatus 2014.10.04. 23:05:09

@explanatus: Ja, az előbb lemaradt. Intenzív előfordulási helyük, 10.000 oldalmegtekintés fölött. Biztos valami központi riadólánc értesíti őket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.04. 23:06:06

@Megfontolt 2: Ez valami paródia ugye? Mert akkor jó. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.04. 23:09:10

@unionista...: Mi???? Orbánnak szüksége van Merkel legitimációjára??? Nem semmi. Szerintem aludj, mert ha ezt a székházban meglátják, nem kapsz prémiumot.

almodhi 2014.10.04. 23:12:45

@Axxtro: "A bolsi szarkeverés és retorika irritál, hogy huszonnégy évvel a rendszerváltás után, még mindig ezt kell hallgatni, ez uralja és mocskolja a közbeszédet."

Igazad van, de nem kell mindig a köztévét nézni...

Amadeus62 2014.10.04. 23:12:57

@unionista...:

orbánt legitimálta az ""ellenzék(e)"" áprilisban.

egyetmondok 2014.10.04. 23:26:18

@Axxtro:
Ennyi lenne az egész ? "Váltsunk retorikát"...

És mondjad, hogyan kéne "retorikát váltani" ?
Pl.ahogyan a Fidesz csinálta a 90-es évek közepe táján ? Meg a 2002-es választás idején ? Aztán,amikor Gyurcsány a képbe jött ? Aztán 2010-ben ? Aztán a 14-es választás előtt a rezsócsökkentős retorikai csúcsteljesítmény ?
Ezek jönnek be neked ?

Csak a retorika ? A tartalom esetleg nem érdekes?

explanatus 2014.10.04. 23:45:28

@egyetmondok: Hallgass @Amadeus62: -ra, ővé a legjobb taktika.

Kuttorka 2014.10.05. 00:13:58

Régen is gumigerincüek voltak a "rendszerhű" katolikus papok, elég ezt elolvasni (forrás: Bocsmagazin). Talán még meg is áldották a gyilkosokat, mint pl. Haynaut! Jézus kiűzte volna az ilyeneket a Templomból.
"1849: Két nappal az aradi kivégzések előtt Scitovszky hercegprímás a pécsi belvárosi nagytemplomban hálaadó istentiszteletet tartott „a forradalmi háborúnak szerencsés megszüntetéséért és az óhajtott békének visszaállításáért.”
1849. nov. 8-án Scitovszky hercegprímás gyászmisét celebrált a harcokban elesett császárhű katonák lelki üdvéért.
1853. március 7-én bíboros lett; márc. 16-án pedig az MTA igazgatósági tagja.

A katolikus főpapok 1849 őszi bécsi állásfoglalása szerint „A nemzetiség a pogányság maradványa, a különböző nyelvek pedig az eredendő bűn és az ember elbukásának következményei.” (Idézi Romsics
Ignác, „Szemben az árral. A Habsburg Birodalom küzdelme a modern nacionalizmusokkal”, Uő., Múltról a mának., Bp., 2004, 60. old.).

unionista... (törölt) 2014.10.05. 00:20:40

@Amadeus62:
erre merkel maminak bólintania kell. vagy legalább biccentenie. ez a térség így van összerakva. a német-rómaiak vallását vettük fel.

unionista... (törölt) 2014.10.05. 00:58:25

@Amadeus62:
ha orbán elvégzi a piszkos munkát, akkor ideiglenesen jól jöhet berlinnek. és mivel újraválasztották ezért az is lehet, hogy ezt a szerepet szánják neki. a felszínen tegyen meg mindent hogy. a hátsó szobában régen megegyeztek. nem biztos. de könnyen lehet.

Krisz11 2014.10.05. 01:43:57

@Κara kán:

Talán úgy lenne értelme nyomatnod a számokat, hogy odateszed mellé 2002-t is. Mert ez a lényeg. Amúgy meg a nagy balliberális erőlködésből megint nem lesz semmi.. Csak szopás. Már most látszik.

Az utolsó kimutatásod az EUR árfolyamról önmagában öngól. Ha csak nem a Fideszt akartad futtatni. Az alacsony árfolyam az exportőröknek jó, a devizahiteleket meg kivezetik. Innentől kezdve egy alacsonyabb árfolyam valószínűleg jobb. Nehezíti pl: a külföldi importot, tehát védi a hazai piacot.
Minden ország a devizája gyengítésére törekszik.

euró
2010 május 270 forint
2014 július 317 forint

2014.10.05. 02:27:17

@Krisz11:

"Az alacsony árfolyam az exportőröknek jó, a devizahiteleket meg kivezetik. Innentől kezdve egy alacsonyabb árfolyam valószínűleg jobb."

Gyönyörű egy levezetés volt.
Kiemelem: VALÓSZÍNŰLEG JOBB!

"Minden ország a devizája gyengítésére törekszik."

Áruld el nekem, hogy akkor miért nem nyomtat a "minden" ország jegybankja saját pénzt akármennyit (hisz ezt megteheti) és vásárolja fel a világ összes aranyát, majd gyémántját, ezüstjét, olaját, stb..
Hisz a deviza gyengülne és cserébe lenne arany, ezüst meg miegymás a "raktárban"!!?

ebella 2014.10.05. 04:57:34

Nagyon megszoktátok azt a rendelést "elvtársak". Meghívták. Nem vagyunk függőségi viszonyban, mint alattatok bárkivel, akinek a seggét nyaltátok , hogy még egy kicsit halamon maradhassatok.

ebella 2014.10.05. 05:01:30

@Krisz11: Tudod a forint hullámzik, mint minden kisvaluta. Aki okos keres rajta, az ostobák meg azt hiszik a kormány rontotta el.

2009.03.06. 316,00

www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?query=2008..06.26.,2009.06.25,1,EUR

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 07:26:27

@Krisz11: Olyan hülye vagy hogy az elképesztő.
A gyenge forint azt jelenti hogy a magyar szarért-hugyért dolgozik. Van fogalmad hogy a multik gyenge forintnál mit keresnek?

@ebella: A forint hullámzása a multiknak jó. A mostani lebegésnél egy csomó multi gyorsan lebonyolította a valuta elszámolását az anyacéggel, gyenge forint mellett átváltotta és kifizette az alvállalkozókat. Ki is szívott? A magyar KKV szektor.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 07:32:16

@Axxtro: "A politikai elvek, és mindenféle erkölcsiség nélkül történő hatalomra törés definíciója."
- Hű! Ezt a baromságot sikerült kiizzadnod? Nem jó kispofám, nem jó!
Gondolom erre a hülyeségre valami hiteles linket nem tudsz adni. :-))

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 07:33:19

@Krisz11: Érdekes, csak az euróra reagáltál, az adósságra nem. Miért?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 07:38:51

@Axxtro: Te nem tudsz olvasni? Kit érdekel te hova szavazol? Ki akar téged meggyőzni? És miről? Én ugyan nem. Csak kiröhöglek, hogy olyan szót használsz, aminek a jelentését sem tudod. :-))
Gondolom a görcsös keresésben már megtaláltad hogy a bolsevik többséget jelent. :-))
Na azzal meg nem tudsz mit kezdeni. :-))
Te szerencsétlen, megvezetett bohóc. Majd szólok azoknak akik ezt a propagandát adagolják neked, hogy magyarázzák meg neked a szavak jelentését is a jelmondatokban, mert különben hülyeségeket kombinálsz össze, te kis nagyon alul művelt!

abdul hackeem 2014.10.05. 07:42:48

@Amadeus62: Off: Teljesen naivan kerdezem, hogy ezek, akik ezt a büdös fost ideokadjak, penzt kapnak (direct v. indirect) ezert?
Ez olyan, mint amilyen az agit. prop. fhdgy. volt anno a laktanyaban?
Nem arokaso, hivö, elvakult, ostoba barmok?
Pszichopatak?
On

Göntér László 2014.10.05. 07:59:16

Az eredeti poszt arról szólt, hogy Szijjártót Washingtonba rendelték. A hozzászólások ettől a témától alaposan eltértek. Én úgy gondolom, hogy a magyar kormánynak észre kell vennie, hogy a belföld igényein kívül, figyelnie kell a közeli és távoli külföldre is, mert ezt az országot körbeveszik ezek a közeli és távoli külföldek is. Elképzelhető, hogy Magyarország most kavics az USA cipőjében, ezért ezt a kavicsot szivaccsá kell alakítani, vagy ki kell rázni a cipőből.

zsoltix 2014.10.05. 08:17:54

Értem én, hogy a "szellemi honvédő" fidesztrollok felb.sszák az ember agyát, de azért túlzás kissé, hogy a hozzászólások felét ők írják, a másik fele meg velük foglalkozik. Na tessék, az enyém is. :)

Conchobar 2014.10.05. 08:18:25

@Axxtro: "Nagyon dühös lesz a 'nyugat' ha leesik neki, hogy néhány tucat posztkommunista magyarországi hazudozó éveken át módszeresen hülyét csinált belőle." - Lássuk már be, hogy az a 'nyugat' semmit nem fog tudni belátni, mert az a 'nyugat' (a nyugati politikai paletta balfele) ugyanúgy volt kommunistákkal telítődött, mint a magyar politikai élet. Nemcsak az egykori NDK-ban volt nagyon erős a kommunista párt, hanem Franciaországban és Olaszországban is. A rendszerváltás időszaka nemcsak nálunk okozott földcsuszamlást, hanem nyugaton is: a nyugati kommunisták (akiket egykor 'eurokommunisták'-nak neveztek) is beálltak a demokrácia 'védelmezői' közé

tisztapista 2014.10.05. 08:26:11

Szíjártót vasingtonba rendelték: öltönyben

A cikk pedig kamu.

Borenbukk 2014.10.05. 08:51:06

Mikor Kara kan balliberalis szekertolova valik, akkor mar tudni, valami nagyon fura dolog tortenik az orszagban. :D

explanatus 2014.10.05. 09:03:23

@tisztapista: „A cikk pedig kamu.” Te nem tartozol Borzimorzi kategóriájába az szent:

„...kiábrándultak, és most keresnek egy olyan konzi pártot, amelyik az, aminek mondja magát” Nálunk csak a bármilyen oldal iránt elvakult hívek tartanak ki (egy darabig), azután (ők is) keresnek egy másik pártot. Most ott vagyunk, hogy kiürült a parlamenti pártok nyújtotta választék, és már csak kutya(ló)komédiára futja, ezért a csökkenő választási hajlandóság. Az meg a leghungarikumabb hungarikum, ami a baloldali pártokkal történik. A választó annyira nem „kívánja” őket, hogy meggyőződésmentesen arra szavaz, amitől azt reméli, hogy a baloldal az szdsz, a kisgazdák, az mdf sorsára jut, azaz a bejutási küszöb alá.

Ebben a helyzetben egy jól megalkotott, világos eszmerendszerrel, célokkal színre lépő pártot igenis vár a magyar „én mindenkiben csalódtam” választó. Miért ne lehetne ez a PKP? Ha a blog meg a párt ki tudna törni a blog keretei közül, azaz bekerülne a „nagy” köztudatba, igen, lehetne egy olyan párt, amire a csalódottak, no meg a reménykedők, meg a tenni akarók is várnak.

Erre azonban a magyar média nem hajlandó. Inkább közöl sebnyalogatós, múltat újraértelmező „nagyokat” ( hafr.blog.hu/2014/10/02/megjegyzesek_kis_janos_irasahoz ) minthogy felületet biztosítana mondjuk a PKP-nak. Mivel Magyarországon nincs független újságírás, újságíró ez van, ami van.

Európában nem egyedüli jelenség a PKP. A németországi AfD www.alternativefuer.de/ is vadiúj párt, és miután országos nyilvánosságot kapott, pillanatok alatt ellepték az ottani csalódottak, olyannyira, hogy bekerültek az EU választáson és most már a tartományi parlamentekbe is.

Nem véletlen a poszt címe se, valami nem stimmel itt és ez már külföldről is látszik. És hát a harmincezer körüli oldalmegnyitás is mutatja, igen, van csalódott választó rendesen és igen, keresi azt a pártot, melyre –meggyőződésből-- szavazna.

ebella 2014.10.05. 09:06:54

@Κara kán: Még másoknak is jó, nem csak a multiknak. A gazdaságot pörgeti, de kétségtelen, hogy kevesebbért dolgozol, mint mikor erős a forint, már csak ha átmész Párkányba egyet gyógyfürdeni akkor is. De döntően egyik se rajtunk múlik.

ob.szerver 2014.10.05. 09:07:41

Szíjjártó már több mint tíz éve mérgezi a magyar közéletet. Ez alatt az idő alatt a tevékenysége kimerült a fidesz agitprop által kitalált párhuzamos valóság hirdetésében és hazugságok szajkózásában. Nem hiszem, hogy bárki tudna idézni tőle egyetlen értelmes, igaz, önálló mondatot. Őszintén kíváncsi lennék, hogy Washingtoni lebaszáson képes-e bármi másra a fideszes bullshitgenerátor csúcsra járatásán kívül. Nem tennék rá nagy összeget.

ebella 2014.10.05. 09:12:03

@Κara kán: Azért amellett hogy többséget jelent eredetileg,a szovjet kommunista pár nevében is évtizedekig szerepelt. Innen van, hogy minden kommunista pártot bolseviknek is neveznek.

Всесоюзная коммунистическая партия (большевиков), ВКП(б)) volt a neve '52-ig.

Krisz11 2014.10.05. 09:24:05

@MikeBoy: "Áruld el nekem, hogy akkor miért nem nyomtat a "minden" ország jegybankja saját pénzt akármennyit"

Nyomtat Japán is, az Usa is meg Kína is. Hatalmas méretekben. Te nem hallottál az utóbbi években ilyesmiről? Gazdasági lapokból statisztikákból tudható, stb... Deviza háború zajlik. Az EU-ban is szeretnék, de Németország gátolja, mert ők köszönik jól vannak, amúgy is a legnagyobb élvezői az EU-nak nevezett bulinak.
A végtelenségig persze nem lehet nyomtatni pénzt, mert akkor az infláció is elszaladna, de Magyarország eddig kb semmit nem nyomtathatott, mert nem engedhette az árfolyam gyengülést a hatalmas devizahitelek miatt. M.O.csak most kapcsolódhat be a versenybe.

Krisz11 2014.10.05. 09:34:04

@Κara kán:

"Olyan hülye vagy hogy az elképesztő. A gyenge forint azt jelenti hogy a magyar szarért-hugyért dolgozik."

Neked viszont tényleg sok közöd van a közgazdaságtanhoz... Amúgy mi a foglalkozásod, birkapásztor?
A válaszért lásd a fentebbi bejegyzésem. Vajon az USA meg Kína kormánya is olyan hülye, hogy elképesztő, csak te vagy okos?!
Ülj le fiam 1-es.

"Érdekes, csak az euróra reagáltál, az adósságra nem. Miért?

A benzinárhoz is csak az adókon keresztül van a kormánynak köze, nem tőle függ az olaj világpiaci ára.
Az adósság tényleg nőtt. De a költségvetési hiányt pl: kordában tartják, kikerültünk a túlzott deficit eljárásból, felminősítés várható. 2002-2010-nézve sokat javult a tendencia.

explanatus 2014.10.05. 09:53:51

@explanatus: Helyesbítek. Több, mint harmincezer oldalmegtekintés !

Axxtro 2014.10.05. 09:58:25

Nos, hölgyek, urak!

A szájkarate szánalmas dolog, azonkívül nem lehet meggyőzni vele senkit sem.

Ráadásul, az érdemi vitát nem lehet kiváltani vele.

A cikk, és a nekem címzett kommentek értékelése, valamint véleménybefolyásoló képessége gyakorlatilag nulla.

A továbbiakban kár ezen a témán vergődni, mert nincs semmi értelme.

Az egész cikk, téveszmékre eszkábált hazudozás, fölösleges bárkinek is ezt védelmeznie, magyaráznia.

Sem a politikai helyzetre, sem a választási eredményekre, semmilyen befolyása nincs.

Nem kívánok a továbbiakban ezzel a témával foglalkozni, mert nettó idő- és energiapocsékolás.

Az itt szájtépő uraknak, azért további jó szórakozást kívánok.

Üdv.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 10:06:30

@Axxtro: okos otlet lesz(?) toled a tipli - csa, mert valoban untalak scrollozni

ebella 2014.10.05. 10:07:13

@Axxtro: Akkor miért nem hagytad abba, ha ilyen bölcs vagy? vagy gondoltad leszarozod az ittlévőket még utoljára? Elég primitív szórakozás.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 10:10:58

@Axxtro:

* szajkarate: ez a muszo a kurucinforol terjedt el - a csuti dzsippo handabandazasai kapcsan

(ez egy labjegyzet akar lenni)

vadi3 2014.10.05. 10:13:04

@Göntér László: "Én úgy gondolom, hogy a magyar kormánynak észre kell vennie, hogy a belföld igényein kívül, figyelnie kell a közeli és távoli külföldre is,"

A magyar kormányt Mo-n választják meg, nem Washingtonban, onnan max megdönteni lehet gonosz imperialista eszközökkel. Minden ami a határon kívülről érkezik másodlagos, félremagyarázható. A valóság most per pillanat a rezsicsökkentés, a töketlen baloldal és a fityisz hurráoptimizmusa, de lehetne még folytatni. Majd akkor ha bezárul az Eu pénzcsapja, lesz itt még erősebb propaganda, és szemeknek forgatása, de a szükséges 2millió hívőt az sem fogja megingatni hitében

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 10:21:42

@Krisz11: Te hülye picsa! A jüannal és a dollárral nem lehet úgy játszadozni mint a forinttal. Egészen más nagyságrend.
Ha ezek mesterséges gyengítését veted össze a forinttal, akkor te vagy aki hülye a közgazdaságtanhoz. Ezeknek messze nem annyira importfüggő a belső piacuk mint a miénk. Tényleg ennyire hülye vagy?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 10:22:22

@Axxtro: Látom a bolsevik módszerek megmagyarázása még mindig probléma neked. :-))

kicsispam 2014.10.05. 10:41:13

Több tiszteletet a zoknimnak!

Punxsutawney Mormota 2014.10.05. 10:51:02

@Axxtro: Nagyon sok olyan ember csúszik lefelé, vagy ezt megakadályozandó egy adag pogácsával Nyugatra veszi az irányt (milyen érdekes, hogy oly' kevesen akarnak munkát vállalni Moszkvában), aki a daliás '80-as években a csattogós lepkét tologatta. Őket le posztkommunistázni, azért a veretes faszság míves kategóriájába esik.
De lökd csak tovább a retorikát, meghozza az étvágyamat egy jó kis komcsi gulyáshoz.

borzimorzi 2014.10.05. 10:53:31

Hoppá, Skacok!

Az abszolút kompetens elemzés:
hvg.hu/itthon/201440_a_fideszmagyarorszag_hatalmi_haloja_egy_par

A hölggyel épeszű ember nem áll le vitatkozni a kutatási területéről, ahogy elnézem:
econ.core.hu/intezet/csanadi.html

Hát, ehhez nincs mit hozzátenni. Pontos, kerek, kifogástalan. Jó olvasást!

Üdv:
b

Krisz11 2014.10.05. 10:59:26

@Κara kán:

"Ha ezek mesterséges gyengítését veted össze a forinttal, akkor te vagy aki hülye a közgazdaságtanhoz. Ezeknek messze nem annyira importfüggő a belső piacuk mint a miénk."

Inkább a birkákat kefélgesd, minthogy a közgazdaságtanba sík hülyeként bele okoskodj, kisfiam.

1.) Japán nem importfüggő?
2.) Magyarországon az export meghaladja az importot, ellentétben pl: az USA-val.

Mondom. Inkább a birkáidat kefélgesd.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 11:03:05

@Punxsutawney Mormota: igy van, a pogacsam mar el is fogyott - per pill bratwursttal eszem a semmelt

Mr. Waszabi 2014.10.05. 11:05:25

Erről a "beiktatása utáni Washingtonba rendelés"-ről hol lehetett olvasni? Nyoma nincs sehol a neten.

Krisz11 2014.10.05. 11:05:41

"Orbán számára végzetesen beszűkült a mozgástér"
"De a NER számíthat arra, hogy rövidesen kármentésre kell berendezkednie "

Ez a poszt sem szólt semmiről. Üres frázisok puffogtatása. Inkább kevesebbet kellene írni, de értelmesen.

Göntér László 2014.10.05. 11:25:40

@vadi3: A Trianon előtti kormányt is a magyarok választották meg. Az ország feldarabolását mégsem a magyarok hajtották végre.

abdul hackeem 2014.10.05. 11:40:17

@Krisz11: 2010. január 1-je és január 31-e között alkalmazható üzemanyagárak:
(Az idoközbeni áremeléssel kapcsolatban lásd közleményünket)
ESZ-95 ólmozatlan motorbenzin
300 Ft/l
EUR/HUF=265
a 2014. szeptember 1-je és szeptember 30-a között alkalmazható üzemanyagárakról
ESZ-95 ólmozatlan motorbenzin
421 Ft/l
EUR/HUF=315
Forras: NAV es Yahoo

Ostoba vagy.

borzimorzi 2014.10.05. 11:45:25

@vadi3: Már rég nincsen kétmillió hívő. 2 millió manifeszt kádárista van, akik azt képzelik, egy kormány már jónak tekinthető, csak mert nekik 2ezerrel csökkent a villanyszámlájuk. Ahogy nem kapják meg az államtól azt, ami szerintük őnekik jár, egyből az addigi "jóságos gazda" ellen fognak fordulni.

Márpedig ez az idő hamarosan elérkezik. 2015 őszére a Matolcsy által, unortodoxul felvett hiteleknek már nemcsak a kamatát kell megfizetni, hanem konkrétan a tőkét. Plusz az EU rá fog jönni, hogy több ok is van arra, hogy a Magyarországnak adandó juttatásokat felfüggesszék, bizonytalan időre elhalasszák. Innentől kezdve nincs miből költeni, Orbán kutyái egymás torkának esnek.

A jelenlegi baloldali törmelékpártok egyike sem lesz képes váltópárttá válni. Annyira kontraszelektáltak, és annyira képtelenek az önreflexióra, hogy fel sem ismerik, mennyire ideje lenne felkötniük azt a gatyót.

Amúgy meg a külső támogatás Orbán leváltásához hamar meg fog érkezni. (Nagyjából ezt a selyemzsinórt fogja elhozni Merkel tavasszal.) Ugyanis a Nyugat, különösen a NATO számára sokkal olcsóbb elmozdítani Orbánt. Ehhez képest sokkal drágább lenne megvárni, hogy beengedje az oroszokat cserébe azért, hogy Putyin tesz neki valami homályos ígéretet, némi kárpátaljai területi revízióról. Azt a helyzetet kezelni az elmozdítás költségeinek sokszorosába kerülne, és könnyen lehet, hogy katonai eszközöket is fel kellene használni hozzá. Erre semmi szükség, meg kell előzni a helyzet kialakulását.

Üdv:
b

Hidvégi Mihály 2014.10.05. 11:58:04

@borzimorzi: "a Nyugat, különösen a NATO számára sokkal olcsóbb elmozdítani Orbánt"

Magam csodálkoznék, ha így történne. A nyugat - remélem - ennél erkölcsösebb s még okosabb is. Tudják, ha valahogy elmozdítanák Orbánt, az a sok Orbán-fan, akik itt is szűkölnek, még őrültebben nyugat-ellenesek lennének. S teljesen igazuk is lenne ebben az esetben.

Orbánt nekünk kell elűzni, ezt nem takaríthatjuk meg. Magyarország sokkal erősebb lesz, ha ezt önerőből teszi meg. Erősebb lesz, mert a jelenlegi Orbán-fanok is fontos részei a hazának, ők átvertek, átejtettek. Ha ezt a hülyét (Orbánt) valaki lelőné, vagy akárhogy elmozdítani, azzal rosszat tenne az ország egészének.

panelburzsuj 2014.10.05. 12:04:25

@Hidvégi Mihály:
"Amikor az előzetes szűk körű tanácskozáson felvetettem azt a kérdést, hogy nem volna-e jobb a jelen körülmények között, a párt érdekében, ha Rákosi elvtárs maga lemondana, hogy elősegítse a pártnak a vezetés megtartását, valamint az ellenzéki és ellenséges elemek szétzúzását, Gerő, Hegedűs és Vég elvtárs szemmel láthatóan megörült a kérdés ilyen feltevésének, valósággal fellélegeztek."

panelburzsuj 2014.10.05. 12:21:40

@egyetmondok:
Tartalomról:

"A rendszerváltás után hatalomra jutott politikai erők soha nem tartották fontosnak, szükségesnek a közmegegyezés létrehozását az ország működését meghatározó alapvető kérdésekben."

szema.blog.hu/2014/09/19/a_kegyelemdofes

unionista... (törölt) 2014.10.05. 12:41:43

@panelburzsuj:
volt közmegegyzés. csak az alapjaiban volt elhibázva. túlságosan szűk körből választódott ki az elit. olyan emberekből, akik sohasem élvezték a többség bizalmát. és soha nem is fogják.

Rodolfo63 2014.10.05. 12:45:29

@mikka:

"Aki hazafi és értelmes ember, nem szavaz ma baloldali vagy liberális pártra. "

aki hazafi és értelmes ember, az sajnos itthon nem tud kire szavazni

igazi Ténytár 2014.10.05. 12:51:37

@unionista...: "miért van az, hogy ez a csoport egyáltalán nem érti a nép nyelvét? nem ismerik az országot. nem képviselnek semmit azokból az eszmékből, amit magukra írnak. miért van az, hogy álbaloldaliak? szerintem van ennek egy rövid magyarázata. "

Igen van! Orban maffia rendszere pontosan erre a kósai magyar gerinctelen mentalitásra épít, a balfasz (MSZP) es naiv moricka (Egyutt, LMP) meg nem.

_________
www.hetek.hu/belfold/200905/kosa_es_a_politikai_ellentmondasok

KOSA LAJOS (FIDESZ) : "Az a legfőbb probléma, hogy legfeljebb 3-4 millió embernek van valamilyen elképzelése az életről, 3-4 millió embernek van komoly tartása, identitása, a többi 6-7 MILLIÓ viszont NEM RENDELKEZIK ezzel. (...)

" Kósa szerint a társadalom többsége NEM IS IGÉNYLI, hogy rendelkezzen morális tartással.
____

panelburzsuj 2014.10.05. 12:53:34

@unionista...:
És formálisan mi rögzítette, hogy nem egyszerűen "közérzületet" foglaltak zavaros úton kiválasztott kevesek írásba, hanem dokumentáltan a "köz" egyezsége született meg?

zenonküp 2014.10.05. 13:11:11

@Axxtro:
Arra gondoltam, hogy egy konzervatív politikai közösségben nem lenne szavazati jogod. Vagy nem vagy lelkileg független ember, vagy nem vagy vagyoni értelemben független egzisztencia vagy nem teljesítenéd a műveltségi cenzust.
Jelen feltételek mellett beszélhetsz, blogolhatsz, kommentelhetsz, fecseghetsz összefüggés nélkül, beszélhetsz mindíg másról, mint Bodóné, mikor a bor áráról kérdezték.Légy büszke arra, hogy a FIDESz Magyar Polgári Párt értékeit képviseled. Gondolj arra, hogy egy magára valamit is adó ember ezt makacsul, körömszakadtáig tagadná. Természetesen igazad van, ha arra gondolsz, hogy egy konfúz eszmehalmazt miért is ne egy konfúz elme képviselje. Ne gondolj arra, hogy az általad képviselt politikai iránynak feltehetően több kárt okozol, mint hasznot. Legyen erős a hited abban, hogy a legfontosabb a jószándék.
Végül egy jótanács. Mikoron majd a kényszerzubbonyt adják rád, ne védekezz, ez fájdalmas lehet. Sújtsd őket megvetéseddel. Az eszme mindig győzedelmeskedik, akkor is ha bomlott elme szüleménye.

paraszthajszal 2014.10.05. 13:25:24

@borzimorzi: A Nyugat konkrétan nem fogja elmozdítani egy még úgy-ahogy demokratikus választást megnyerő, a szövetségi rendszerébe úgy-ahogy betagozodni hajlandó miniszterelnököt. Legalábbis addig biztosan nem, amíg sehol nem látni kellő tömegtámogatással rendelkező, potenciálisan kormányképes alternatívát.

Az lehet, hogy Orbán a következő négy évben még inkább azt fogja érezni, hogy fogy körülötte a levegő, de ez nem az elmozdítását jelenti, hanem azokat a jelzéseket, amivel eddig is találkozott. Hogy folyamatosan rossz sajtója lesz Nyugaton a mértékadó körökben, hogy komoly nyugati politikusok legfeljebb némi távolságot tartva állnak ki mellette (ha jobboldaliak), vagy folyamatosan kritizálják (ha baloldaliak).

@Axxtro: "az érdemi vitát nem lehet kiváltani vele" Kiváncsi vagyok itt ki miről akarna érdemben vitázni. Mert lehet ugyan azt mondani, amit te is mondasz, meg a jobboldali polg-mest-jelöltek szerte az országban, hogy "ne velem vitatkozz, hanem a választókkal", de ez elég átlátszó. Ha már nincsenek észérvek, marad a választói támogatásra való mutogatás, ami ott lehet ugyan a kormány mögött, de ez csak csekély mértékben befolyásolni azt, amiről a posztban szó van. Ti. a külpolitikai és külgazdasági mozgásteret, eredményességet. Mert az egy dolog, hogy azt Nyugaton el kell fogadni, hogy ők nyerték a választást, de barátkozni ettől még nem kötelező nekik sem.

explanatus 2014.10.05. 13:32:48

@explanatus: Megint helyesbítek. Több, mint negyvenezer oldalmegnyitás !

Moin Moin 2014.10.05. 13:49:41

„Ebből is látszik a minőségi politika nélkülözhetetlensége egy szabad társadalomban, hasonlóan az olajéhoz a motorban: az alternatívája a robbanás.” – Javasolt szakirodalom (hogy kellően konzervatív legyek és régi művel ajánljak) Pattantyús Ábrahám Géza: Gépek üzemtana. Ha hiányzik a motorból az olaj, akkor az nem felrobban, hanem besül.

Egyébként a minőségi politika hiányában sem felrobban egy, a magyaréhoz hasonló (azaz atomizált) társadalom, hanem leáll, „besül” és nem ad le teljesítményt. (Ennyit az Orbán által Jüllichéknél tegnap emlegetett „ötmillió munkahely” realitásáról…)

vargánya 2014.10.05. 13:55:40

@HaFr: " aha-- mert egyébként a kedvenc rezsimed pompásan muzsikál, jólétet és igazságosságot teremt .. gratulálok"

Konkrétan mi nem tetszik? A beindított gazdasági növekedés, a rezsicsökkentés, a 0% infláció, az adósmentési program ... . Fikázni persze mindig könnyebb, mint érvelni.

Moin Moin 2014.10.05. 13:58:54

@explanatus: Az AfD nem jó analógiája a PKP-nak, hiszen az előbbi egy protesztpárt, meglehetősen populista-demagóg progammal, amellyel a német társadalom egzisztenciálisan perifériára szorult közegében ér el elsősorban sikereket (valamint egyes, "irányt-eszmét kereső" diákközegekben). De hogy menniyre nem a konzervazív szavazók körében hódít, azt jól mutatja, hogy a CSU-tól nem volt képes szavazókat elhódítani. (Az AfD szavazótábora nagyon hasonlít a 2000-es évek elején alakult és kisebb sikereket elért Partei der Rechtsstaatlichen Offensive bázisára. jellemző, hogy annak az egykori alapítója-vezetője Ronald Barnabas Schill jelenleg egy Valóvilág-szerű TV-sorozatban meztelenkedik: bbfun.de/news/promi-big-brother-2014/promi-big-brother-nackt-ronald-schill-1292854438.html)

explanatus 2014.10.05. 14:01:33

@Pali papa és a negyven rab ló: Előzőleg máshova írtam, de a te kommetedhez jobban illik. Ha már a baloldalnak (az összesnek) elment a józan esze, akkor legalább a Fidesz tenné meg, hogy eltiltja őket minden közéleti tevékenységtől, mert így őket is alázza ezzel a nagy semmivel. Rá lehetne fogni, hogy erre is felhatalmazást adott a kétharmad, vagy hivatkozzanak rám :) Ilyen törvény még úgyse volt, ahol indoklásul az állna,

hát explanatus mondta

unionista... (törölt) 2014.10.05. 14:04:19

@panelburzsuj:
mondhatjuk azt is, hogy közérzületet lovagolták meg.

unionista... (törölt) 2014.10.05. 14:04:57

@zenonküp:
egy önszerveződő társadalomban téged megölnének.

explanatus 2014.10.05. 14:05:14

@Moin Moin: Teljesen igazad van, de nem összehasonlítani akartam, pusztán arra példa, hogy lehet egykettőre tényezővé válni, ha van sajtó-hátszél.

Axxtro 2014.10.05. 14:08:04

A rám írogatóknak szeretném felhívni a figyelmét, hogy a korábbi hozzászólásaimban a cikkel kapcsolatban mindent elmondtam, és részemről a témát lezártam.

Szép napot!

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:08:16

@Rodolfo63: szavazz magadra, te nagyon értelmes hazafi (melyik haza fia?).

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:08:59

@Krisz11: Hülye vagy gyerek amikor a porszem Magyarország valuta politikáját összehasonlítod a világgazdaság felét adó Kínával és USA-val.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:09:48

@bölcsbagoly: Na megjött a vén ávós is! :-((
Diagnosztikálni fox?

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:10:01

@Κara kán: mivel bolsevistának Leninék nevezték el magukat, nem is nehéz a kérdésedre válaszolni! De te valószinüleg nem tudnál.

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:11:21

@Κara kán: bolsevistának Lenin elvtársadék nevezték el magukat. nem tudtad?

almodhi 2014.10.05. 14:11:59

@vargánya:

Konkrétan mi nem tetszik? A beindított gazdasági növekedés, a rezsicsökkentés, a 0% infláció, az adósmentési program

(Bár nem engem kérdeztél):
a rezsicsökkentés
a 0% infláció
az adósmentési program

ja és "beindított gazdasági növekedés" az meg nincs (felpumpált van, de majd elmúlik...)

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:12:16

@Κara kán: diagnózis=/= diagnosztika, kicsi hülye, tanulj még . Mars vissza a suliba.

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:16:02

@almodhi: az csak akkor létezhet, amikor ti vagytok hatalmon, nemde? Fene mód meglátszott 94-98, 2002-2006 közt, pláne 2006-2010 közt!No ezért nem kellettek a kutyának sem, hiába ajvékoltok teli torokból, úton-útfélen.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:16:02

@bölcsbagoly: Hülye vén tollas! Már mondták többen is, hozzál egyetlen nyelvtannal foglalkozó linket, amelyik leírja a diagnosztikálni szót.

panelburzsuj 2014.10.05. 14:16:03

@explanatus:
Azt kéne lassan-lassan fölfogni, hogy egy dologban tökéletesen pontosan érzékeli saját "úttörő szerepét" Orbán: a színtiszta cirkuszpolitizálásból ő tudott eddig legtöbbet profitálni az EU keretén belül.

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:18:14

@Κara kán: tanulj meg magyarul! A nyelvet érezni kell, nem papagáj módra szövegelni róla. Linknek meg eléggé linkek vagytok ti magatok, minek még több belőle nektek?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:18:21

@bölcsbagoly: Hűha! A vén ávós hogy tudja a kommunizmus történetét! :-))
A bolsevik többséget jelent, te vénség!

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:19:31

@bölcsbagoly: A nyelvet akkor kell érezni amikor a seggemben van. Én azt érzem hogy te nem ismerted ezt a szót és helytelenül képezted.

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:21:22

@Κara kán: érezd, ha ehhez vagy szokva. rátok jellemzően.

almodhi 2014.10.05. 14:22:07

@bölcsbagoly:
"mivel bolsevistának Leninék nevezték el magukat"

Nem, a nevet kívülállók adták, egy (egyébként nem túl jelentős) szavazás eredményére utalva, ahol Lenin hívei többségben voltak. Egyébként nem. Tessék leporolni a munkásmozghalom-történet jegyzeteidet.

Valamint, ha megvizsgáljuk, az akkori eseményeket, meglepően sok (és egyre több) hasonlóságra bukkanunk az akkori lenini és a mostani orbáni párt között.
Kövér Lászlóra például teljesen illik Trockij szerepe. Szegény.

dr doktorka 2014.10.05. 14:23:20

A komcsi fidesznek vége. Kádár módszerei ma már nem tudják évtizedekig takarni az összeomlást.
A gazdaság romokban, nincs termelési növekedés a cégek 98%-ában. A külső konkurencia nyomása alatt már rég beszakadt az ország, a GDP növekedés Orbányáék 4 éve alatt 6-10%-kal maradt le a konkurens államok növekedésétől. Orbányisztán nem tudja tartani a lépést a világgal.

A birkalény fidióta nép parasztvakítására Orbánya elvtárs még kijátssza az utolsó Kádári adut: Lopjuk el a pénzt másoktól, aztán éljünk abból jól!
Ezek a különadók, az államosítás (amit aztán a haverok közt szétosztanak), a rezsicsökkentés.

És a proli fidesz szavazónak csurog a nyála, hogy a rezsicsölkkentésen keresztül megint lopott magának havi 3-400 forint jólétet másoktól. A prolija azt hiszi, hogy majd ez fog neki jólétet adni, nem pedig a munkahelyek teremtése.

A proli fidesz szavazó fel se fogja, hogy Orbánya elzavart az országból mindenkit, aki itt munkahelyet tudott volna teremteni.
A proli fidesz szavazó még egy ideig megvehető a kádári módszerekkel.

Csak hogy a helyzet az, hogy ez NER lázálom már rég összedőlt. Úgy mint a Kádárizmus egykoron. A kérdés csak az, hogy ezt a sok millió fideszes birkalény mikor fogja fel.

De 2018-ig fel fogja fogni. S akkor már vonulnak is át egy újabb megmentő párthoz. A fidesz meg ott fog fosni, hogy a 20%-os pártjukkal leszámol-e a kormány? Teljesen Alkotmányjogos alapon.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:23:41

@bölcsbagoly: Mi van vénség? Nem megy a recska? Kell egy kis ballibsizés a merevedésedhez?

vitéž munkášőr 2014.10.05. 14:23:44

@almodhi: kotel helyett jegcsakany - nem is rossz!

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:24:33

@Krisz11: mindenbe belekotyog a szerencsétlen és mindenhez pont úgy nem ért. Tipikus balfácán.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 14:24:55

@bölcsbagoly: O.K. Érzem, csak ne egyél csípőset és akkor kinyalhatod a seggem!

explanatus 2014.10.05. 14:25:59

@panelburzsuj: Ha ilyeneket mondasz nekem, sose fogunk olyan „vitaszintre” jutni, mint amit itt egynémely „ősellenség” művel egymással :)

bölcsbagoly 2014.10.05. 14:26:24

@almodhi: ha nem tetszett az elnevezés az elvtársadéknak akkor miért viselték büszkén évtizedeken keresztűl?

dr doktorka 2014.10.05. 14:27:06

@bölcsbagoly:

Az meg mifajta állat hogy ballibsi, bölcsmajom elvtárs?

Csak nem az a ballibsi, amikor az MSZMP-s komcsi Orbánya és Kövér apákat keresztezik a Soros pénzen kiképzett, majd az Európai Liberális Internacionale alelnöki posztjába betolt Orbánya Viktorral????

vasútlhíd 2014.10.05. 14:27:36

@bölcsbagoly: Megint kezded ezt a diagnosztikál hülyeségedet?

vasútlhíd 2014.10.05. 14:29:00

@bölcsbagoly: Többséget jelent. Te hogy lehettél államvédelmis ha ennyire képzetlen voltál politikailag a kommunizmusban?

panelburzsuj 2014.10.05. 14:33:29

@explanatus:
Csak arra akartam célozgatni, hogy a "felelőtlen politizálásban" Nyugaton még bőven van potenciál - Magyarországon már tökéletesen lenyúlták ezt a piacot.

almodhi 2014.10.05. 14:35:00

@bölcsbagoly: Írjak rövidebb mondatokat?

Titimataifaaaro 2014.10.05. 14:36:03

@Κara kán: Azért az gyönyörű, hogy a GDP arányos államadósságnál negyedéves adatokat hasonlítasz össze. Persze jobban mutat, csak semmit nem lehet kiolvasni belőle, mivel egy költségvetési éven belül igencsak ingadozik.
2002 és 2010 között meredeken emelkedett a GDP arányos adósság, az Orbán kormány alatt az államadósság meg (GDP arányosan) jellemzően stagnált, szóval egyrészt a nagy államadósság elleni harc csúfosan megbukott, pedig nagyon szépen meg volt hirdetve anno, másrészt az is csak propaganda, ami te kívánsz sugalmazni.

Krisz11 2014.10.05. 14:36:10

@Κara kán:
"Magyarország valuta politikáját összehasonlítod a világgazdaság felét adó Kínával és USA-val"

Igazából nem érdemes olyannal vitázni, aki életében egy makroökonómiai tankönyvet még kívülről sem látott. Hiába is magyaráznám, hogy mi, hogy működik.
Marad inkább a birkák nemi életénél.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 14:36:16

@napelemügynök: ot csak arra tartottak, hogy vegbelekbe martogassa a gumibotot. ehhez nem kellett kulonosebben kepzettnek lennie ideologiailag

Gyorgy Nagy 2014.10.05. 14:38:57

Wasington Dc-ben is megkérdezik/öcsi miböl van a ház amikor életben a politizáláson kivül sohasem DOLGOZTÁL ?

explanatus 2014.10.05. 14:45:43

@panelburzsuj: Jó :) Én arra azért piszkosul kíváncsi vagyok, hogy az ötvenezredik lapmegnyitásnál, tüzelni fognak-e a hajóágyúkkal is a blogra?

paraszthajszal 2014.10.05. 14:47:20

@Krisz11: (legalábbis az alapszintű) makroökonómia-tankönyvek általában nemigen foglalkoznak a devizahitelek, és a devizaadósság kérdésével, utóbbiról esetleg a nemzetközi gazdaságtan tankönyvek tesznek említést. Nem véletlen persze, a legtöbb nálunk használt makroökonómia tankönyv vagy amerikai, vagy ilyen minta alapján készült, és arrafele keveseknek jutna eszébe, hogy mondjuk mexikói pesóban adósodjon el (mert Mexikóban nem alacsonyabbak a kamatok).

Nálunk igazából ez az, ami az utóbbi pár évben kritikus kérdéssé tette a devizaárfolyam alakulását, mert lehet, hogy az árfolyamgát miatt maguk az adósok a törlesztőrészleteken, már nem látják azonnal az árfolyam alakulását, de valakinek-valamikor (az adósoknak, a bankoknak, a magyar államnak) állni kell majd a cehhet. És naivitás azt gondolni, hogy majd a külföldi tulajdonú bankok anyabankjai kérdés nélkül fizetnek mindent, mert ha most fizetnek is, ennek az árát a magyar lakosság és vállalatok is megfizetik a fiókbezárások, a hitelezési tevékenység visszafogása révén.

Netuddki. 2014.10.05. 15:04:20

@Krisz11: "Igazából nem érdemes olyannal vitázni, aki életében egy makroökonómiai tankönyvet még kívülről sem látott."

Na mi van B+, már nemcsak a zatomhoz értesz hanem a makroökonómiához is? Hát a matek hogyan megy fidesztroll? Muhaha!

Netuddki. 2014.10.05. 15:06:21

@Krisz11: "Igazából nem érdemes olyannal vitázni, aki életében egy makroökonómiai tankönyvet még kívülről sem látott."

Oszt' hányadik oldalnál tartotok a makroökonómijakönyvben fidesztroll, így az első félév elején? Gólyatábor megvolt? Jó volt? Sok gyökér nótát énekeltetek-e?

Moin Moin 2014.10.05. 15:06:52

@explanatus: Az AfD sajtóhátszele – és általánosságban a német sajtóviszonyok – nem reprodukálhatók Magyarországon és a PKP esetében. Az EU-szkepticizmus a 2008-as válság és a dél-európai EU-tagállamok, főként Görögország német megsegítése óta állandóan és széles körben taglalt téma a német sajtóban, pro és kontra. Így a szavazópolgárok fejében már meg volt ágyazva az EU-ellenességnek, mire az AfD egyáltalán megalakult: mondhatni az egy „valós választói piaci igényt” elégítve gründolták, felismerve a piaci vákuumot.

Az AfD tehát egy „kurrenstéma-párt”, ellentétben a hosszú távú társadalmi stratégia változásokat elérni szándékozó PKP-vel. Ráadásul a PKP témái teljesen idegenek, megbeszéletlenek a magyar közgondolkodástól – különösen azok gyakorlati következményit illetően. A PKP témáit a magyar maisteram sajtó nem érzi eléggé népszerűnek és érdekesnek (sok embert érdeklőnek) ahhoz, hogy annyit foglalkozna azokkal, ami már „sajtóhátszelet kelthetne”.

A PKP egyik legnagyobb hendikepje éppen az, hogy sem a mondanivalója, sem annak (eddigi) prezentációja, megfogalmazása, sem pedig maga a „konzervativizmus”, mint szlogen egyáltalán nem bír mozgósító erővel. Ugyanis az az első számú célcsoport, amely elvileg szavazóbázisa lehetne (ezek egyszerűen megfogalmazva a GDP-termelők), értékrendjében és személyes szokásaiban sokkal inkább „liberális”, „szabados”, mintsem konzervatív. E társadalmi réteg (neo-)”konzervativizmusa” gyakorlatilag kimerül a társadalmi önzésében: a saját maga teljesítményével, tudásával, munkájával megtermelt anyagi javakból nem szívesen tartja el sem a szegényeket, sem az államot.

Legutóbb Béndek Péter és párttársai arról beszélek, hogy a PKP egy „identitásalapú párt”, ezért is olyan fontos számukra az, hogy a párt nevében feltétlenül szerepeljen a konzervatív jelző. Ha nem identitásalapon akarnának politizálni, hanem a magyar társadalom szükségleteiből és az előttük álló feladatból kiindulóan (azaz, ha a párt nem identitásalapú, hanem realitásalapú és feladatalapú lenne), akkor – tekintettel az elsődleges célcsoport értékorientációjára – inkább nevezhetnék magukat semleges, azaz legalább nem elidegenítő módon „Polgári Demokratáknak”, vagy „A Polgári Szabadság Pártjának”, de semmiképp sem egy „unalmas” identitásjelző szerepelne a nevükben, amely idegen a célcsoportjuk szellemiségétől. Véleményem szerint a konzervatív jelzőhöz való ragaszkodás itt politikai amatörizmus, továbbá a saját, személyes identitás felesleges túlhangsúlyozása, amely kárt okoz.

zenonküp 2014.10.05. 15:08:21

@Axxtro:
Határozottan érdekelne ha kifejtenéd a nemzeti liberális álláspontot.
Ez ugyan nem kapcsolódik konkrétan ehhez a bejegyzéshez annál inkább segítene tisztázni a lehetséges vitaalapot.
Tényleg érdekel.

bölcsbagoly 2014.10.05. 15:08:50

@Gyorgy Nagy: mert Obama vagy Clintonné mit és hol dolgozott, politizáláson kívül?

explanatus 2014.10.05. 15:15:47

@Moin Moin: Írhatok neked máskor is EGY sort? Mert egy igen jól sikerült elemzést hoztál ki belőle :)

DrGehaeuse 2014.10.05. 15:27:52

Nem tudom észre vetették-e, de Szíjártó többször is szájára vette az "új világrend" kifejezést!? Aztán meg kiderül, hogy mindek előtt és láthatóan soron kívül raportra rendelik Washingtonba. Ez nekem így együtt beszédes bizonyíték arra, hogy Orbán igenis jól teljesíti az USA-t (is) irányító hatalmi elit elvárásait:
- magyarország fizessen mint a gép, ha beledöglik is
- magyarország maradjon az örökös szégyenpadon, igy még többet fizethet
- magyarország maradjon jelentéktelen külpolitikai tényező, így még könnyebb gyarmatositani
- magyarország maradjon a szívó ágon, nehogy megerősödjön

Viszont jó hír, hogy legalább az ágyútöltelék szerepét nem nekünk szánják, hanem a lengyeleknek.

2014.10.05. 15:39:41

@Krisz11:

Nem a kérdésre válaszoltál, de mindegy.
Legalább valami infláció már előkerült, mint negatívum, és ezt értékelem.

" M.O.csak most kapcsolódhat be a versenybe."

Magyarország semmilyen versenybe nem fog bekapcsolódni. Legalább is reméljük!
Varga Mihály 3 napja nyilatkozta, hogy erősebb Ft kell a tisztán látás kedvéért, ha véletlenül nem hallottál erről.

Trivialitás:

Egyetlen ország sem gazdagodhat, gyarapodhat abból, hogy a saját pénzét el kezdi nyomtatni. Ugyanakkor létezik az u.n. monetáris politika és annak eleme az, hogy adott esetben gyengítsük a hazai fizetőeszközt,
DE ennek kizárólag akkor van értelme, ha az a PÉNZ ERŐS.
Lásd: Svájc, Japán, USA és aztán EU (igen Európában most kezdődik a monetáris enyhítés)

A Ft pedig TÚL GYENGE lenne bármilyen jelentősebb gyengítéssel innen, ahol most van, mivel már most is gyenge.
Hát ennyi ez a sztori.

almodhi 2014.10.05. 15:41:36

- magyarország fizessen mint a gép
Magyarország jóval többet kap mint fizet.
- magyarország maradjon jelentéktelen külpolitikai tényező, így még könnyebb gyarmatositani
Van neked földgömböd? Mikor nem volt az? A XV. században voltunk olyan regionális középtényező maximum. Ámde ekkor is az egész ország jövedelemtermelő képessége mondjuk Utrechttel volt egy nagyságrendben...
Mivel Magyarország viszi a pénzt és nem hozza, nem éri meg gyarmatosítani :-)

Moin Moin 2014.10.05. 15:44:15

@explanatus: Nagy Frigyes is csak egy sort adott Bachnak témául és ő összehozta abból a Musikalisches Opfert.:-)

almodhi 2014.10.05. 15:48:41

@bölcsbagoly:
Hát mindkettőnek volt szépen felívelő jogi praxisa, mindketten tanítottak egyetemen főiskolán, mindkettő végzett egy csomó közösségi munkát, szerkesztettek folyóiratot, stb. El kell olvasni az életrajzukat...

Krisz11 2014.10.05. 15:56:01

@IGAZI_kovi1970:

Érveid nincsenek, szerencsétlen.. Amúgy életemben nem szavaztam még a fideszre.

nevetőharmadik 2014.10.05. 15:58:19

@Moin Moin: "Nicht Moin Moin, sondern Meer Meer sollte er heißen."

apro_marosan_petergabor 2014.10.05. 16:14:42

Egy levegőre sikerült elrókázni-böffenteni magad, ezt nyilván sűrün teszed a magadfajták között, ezért fel sem merül benned, hogy jórészt hülyeségeket beszélsz. A magad fajták ilyenkor valószínüleg sűrün helyeselnek, s fizetnek neked egy sört, vagy egy fiút(lányt, vagy mindkettőt), esetleg egy jointot kinek-kinek a legjobben szívéhez közelállót. Majd ők is öklendeznek egyet. Fel sem merül benned - miért is merülne fel - hogy lehet mmásképpen is országot vezetni, külpolitikát csinálni, mint ahogy azt a szoclib, de én inkább lib-lib bandáról beszélnék teszi. Mert uye azt láttuk, hogy a Horn-D-209-Gyurcsány-Bajnai csapat az, aztán tudott. Az aztán megmutatta, hogyan lehet az államadósságot se perc alatt 52-ről 82-re(%) emelni, emberek százezreit a tönk szélére hajtani (deviza hitelek), a mezőgazdaságot mélyrepülésbe küldeni, s egyetlen társadalmi problémára sem választ találni regnálásotok 12 évében.
Most más szelek járnak (ideje volt) s bizony tudomásul kell venne, ehhez más külpolitika is tartozik, százezrével kaptak határon túli magyarok (még a "románok" is..:-) ) magyar állampolgárságot, nem tabu szó sem a felvidékiek, sem a székelyelek autonómiája sem. Bizony nem feltétlenül csak a libero barát amerikai tökének próbálunk lehetőségeket teremteni, nem csak a németnek, de az orosznak, kínainak, arabnak, japánnak is. Ez a magyar érdek, nem a KGST/Varsói Paktum típusú seggnyalás. Magyarországnak itt közép-Európában a Visegrádi négeykhez hasonlóan, vagy egy kcsit másképpen más az érdeke, mint mondjuk a most már teljesen seggnyaló franciáknak, az önálló Merkelnek, vagy az anglszász anyaország GBR-nek.
Kétségtelen ehhez nem elég csak a KGST-Brezsnyevi-Sztalinista haversági kacsolatok ápolása, a kiküldött kommunista kémek, felderítők kapcsolatainak felhasználása (itt megértésül csak az osztrák-rákosi Lendvai Pált említeném), itt dolgozni kell, új kapcsolatrendszereket kell felépíteni, érteni kell hozzá, nyelveket beszélni, s nem árt a fiatalos lendület sem. Kevés már Szanyi kapitány 600 EUR-os spórolása a gój motorosokkal, ezt meghagyjuk a komcsi múltnak. Idővel haverjaitok is elfognak fáradni, s Soros lemenői sem fognak benneteket a végtelenségig támogatnai, jobb, ha megértitek, új, "munkás" idők jönnek, lapot csak akkor osztunk nektek, ha beálltok a valódi magyar érdekek szolgálatába, ha nem, marad nektek a fröcsögés két joint között a melegbárban.

Moin Moin 2014.10.05. 16:22:21

@nevetőharmadik: Ha ez megnyugtat téged, a Moinmoinok a Meernél élnek, ld itt, 2:37-től: www.youtube.com/watch?v=X_sGasvzy2Q

Hidvégi Mihály 2014.10.05. 16:23:08

@Moin Moin: Nem olyan nagy baj a konzervatív jelző. Ettől még lehet (s legyen is!) realitásalapú, feladatalapú. Rajtunk múlik, meg azokon az embereken, akiket meg kell nyernünk. A cél nem ideák keresése, hanem Magyarország felemelése s ez nagyon is praktikusságot is igényel.

nevetőharmadik 2014.10.05. 16:27:50

@Moin Moin: Pedig csak viccelni akartam. Ez most felkavart :D

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:33:08

@apro_marosan_petergabor:
"ehet az államadósságot se perc alatt 52-ről 82-re(%) emelni, emberek százezreit a tönk szélére hajtani (deviza hitelek), a mezőgazdaságot mélyrepülésbe küldeni, s egyetlen társadalmi problémára sem választ találni regnálásotok 12 évében."

- A nettó adósság a 2010-2014-ben ment 62 százalékról 76-ra.
A devizahitelesek hülyék voltak, a forint meg a fidesz alatt romlott.
Az állami gazdaságokat pedig a fidesz adta el 1998-2002-ben.
A fidesz sem adott egyetlen társadalmi problémára sem választ.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:34:03

@Krisz11: Mi van hülyegyerek? Tudod már mi a különbség az USA, Kína és Magyarország között?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:35:21

@MikeBoy: "Varga Mihály 3 napja nyilatkozta, hogy erősebb Ft kell a tisztán látás kedvéért, ha véletlenül nem hallottál erről."
A @Krisz11: csak böfög, nem figyeli mit mond a Varga.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:37:03

@bölcsbagoly: "mert Obama vagy Clintonné mit és hol dolgozott, politizáláson kívül? " - esetleg vagyon közösségben volt/van a férjével?
Már megint kiszöktél a nővér tudta nélkül?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:38:30

@Krisz11: "Igazából nem érdemes olyannal vitázni, aki életében egy makroökonómiai tankönyvet még kívülről sem látott."
..ásít.. hülyegyerek! Az egeret hasonlítod az elefánttal.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 16:39:40

@Titimataifaaaro: Bocsi a nettó GDP arányos adósság folyamatosan nő. Év végén sem esett vissza.

abdul hackeem 2014.10.05. 16:45:55

@Moin Moin: Akkor Te tudod, hogy miert van az osztfrizeknek elallo füle es magas homloka :-)

Gerilgfx 2014.10.05. 16:54:14

igen, az orbán kormány körül kb most fogyott el a mozgástér, de nem az amcsik miatt.

a fajvédő konferenciát illegálisan, törvényt sérve megakadályozni kívánó orbán, a konferencia szervezőjének a titkosszolgálatok bevonásával való illegális elfogásával rálépett egy olyan útra, hogy az orbán kormány el fogja veszteni a nacionalisták teljes támogatását, akitől lényegében a felhatalmazásuk származik. az értelmiség néhány éve már egyértelműen kihátrált az orbán kormány mögül. emellett még azt is látni, hogy az utóbbi időben a fidesz mennyi megőrült, hasonlóan reagálnak, mint egy csapdába esett patkány, az őket kényes témákról kérdező újságírókat életveszélyesen fenyegetik, verbálisan megalázzák. alighanem a fidesznek, és az egyértelműen a fidesz köreibe tartozó gazdasági érdekcsoportok kimerültek, és ez az a pont, ahonnét a fidesz egyértelműen lejtmenetbe fog kerülni.

igazi Ténytár 2014.10.05. 16:58:09

@Axxtro: Kinek jon az eges?

_____
Ha valamire egy washingtoni konferencia moderátora azt mondja, hogy „nem különösebben becsomagolt” üzenet, az a valóságban fenékbe rúgás. Ha függetlenedünk a politikai korrektség dogmarendszerétől, azt kell írnunk, hogy a csütörtöki rendezvényen felszólaló Victoria Nuland révén az amerikai kormányzat leszámolt Orbán Viktorral.
(...)
A valóság az, hogy amikor Szijjártó Péter külügyminiszterként Washingtonba látogat, az a Victoria Nuland fogja fogadni, aki az ellenzékben lévő Mesterházy Attilával vagy Bajnai Gordonnal is leült beszélgetni, amikor azok utaztak Amerikába. Ő az az Európáért és Eurázsiáért felelős helyettes államtitkár, aki csütörtökön hosszú tirádában kelt ki az orbáni rendszer ellen.

Pedig Joe Biden alelnök egykor Magyarországra jött nászútra, és tudja, mert néhai barátja, Tom Lantos megtanította neki, hogy a világ legszebb városa Budapest, halászlevet pedig csak balatoni halból érdemes enni.

Pedig John Kerry külügyminiszter nagyanyja Budapesten született... De KERRY NEM TALÁL IDŐT a budapesti kollégával való találkozásra, ami a diplomáciában szintén nem áll távol a fenéken billentéstől – talán van még valaki a Bem téren, aki ezt el tudja magyarázni a hosszú nevű tárca frissen kinevezett vezetőjének.

Szövetségeseink talán még vannak, barátaink már nincsenek. Ezt drágán fogja megfizetni minden Kárpát-medencei magyar.

nol.hu/velemeny/orban-el-van-vetve-1490443
___

explanatus 2014.10.05. 16:58:32

@apro_marosan_petergabor: Ha te vagy a hajóágyú, korán jöttél.
Még csak negyvenhétezer!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.05. 17:07:37

Senki ne rendeljen senkit sehová! Hívjon, ha úgy gondolja!

DrGehaeuse 2014.10.05. 17:07:37

@almodhi:
- az adósságtörlesztésre gondoltam nem az EU-s mérlege. A magyar társadalom igenis netto vesztes, a martalóc elit és a külföldi aktorok miatt a netto pénzhozó státus csak látszólagos. Magyarország nem azonos a korrupt elitjével akik pesze off-shore teszik a lenyúlt zsét.
- jelentős külpolitikai tényező igenis lehetne, mert stratégiailag fontos helyen vagyunk és van nnéhány egyedülálló erőforrás a kezünkben: -iható víz, termőföld, geotermális hőenergia.

DrGehaeuse 2014.10.05. 17:15:06

@Κara kán:
Szóval kis hazánk a guinness rekorder a hülye emberek létszáma tekintetében?

abdul hackeem 2014.10.05. 17:15:19

@Moin Moin: Jawohl.
(Szegeny Helmut tavaly majusban ment el--- Isten nyugosztalja.)

dr doktorka 2014.10.05. 17:26:09

@Moin Moin: "maga a „konzervativizmus”, mint szlogen egyáltalán nem bír mozgósító erővel."

Nem csak hogy nem bír, de valójában iszonyú röhejes és taszító. Nekem a konzervativizmusról rendre Hóbagoly és egy SZKP életkorú nagyonnemzeti csoportkép jut róla eszembe.

És a másik: köztudott, hogy az ország fele lesi élőben VV Aurélio farkát meg az ilyen-olyan sztár meg faktor idiótizmusokat. És ez az alapvető kulturális életük.
És most képzelje el valaki, hogy ez a nézőközönség a fotelból felállván azt mondja:
Én a Konzervatív Pártra szavazok!

Szóval, hány darabban is mérik ennek a pártnak a célközösségét?

paraszthajszal 2014.10.05. 17:27:24

@DrGehaeuse: ezek a szokásos sztereotípiák, a durvább fajtájuk, hogy az izraeliek fel akarják vásárolni az egész országot, hogy ide tudjanak jönni a drága magyar termőföldhöz és ivóvízhez...

A valóság az, hogy a csodálatos magyar vízkészletekről szóló sztori csak egy mítosz. Ezzel szemben a valóság az, hogy a lakosság jelentős részének NINCS, és a közeljövőben nem is lesz megfelelő minőségű ivóvize. Nézzük az EU vízminőségi jelentését:

"Az ivóvíz minősége a nagy vízkészletek esetében: [...]
Mikrobiológiai paraméterek
A nagy vízkészleteknél valamennyi tagállamban 95% feletti megfelelőséget mértek, 23 tagállam pedig teljes (99–100%-os) megfelelőséget ért el. Ezt a legmagasabb szintet csak Bulgária, Ciprus, Magyarország és Lettország nem teljesítette.
Kémiai paraméterek
A megfelelőség itt is magas szintű volt, habár kissé a mikrobiológiai paramétereknek való megfelelés alatt maradt. Három országot leszámítva valamennyi tagállam 90% feletti megfelelőségi arányt jelentett. A kivételek: Magyarország (paraméter: arzén), Írország (paraméter: trihalometán19) és Lettország (paraméter: fluor). Indikátor paraméterek
Hét tagállam maximális megfelelőséget (99–100%) ért el, további tíz tagállamban pedig 95% fölött volt a megfelelőségi arány. A fennmaradó tíz tagállam 90% és 95% között teljesített. Dánia a coliform baktériumok, Magyarország az ammónium, Lettország a szulfát, illetve Málta a klór és a nátrium tekintetében 90% alatti megfelelőségi szintet ért el. " Forrás: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Összegző jelentés az ivóvíz minőségéről az EU-ban a 98/83/EK irányelv szerinti, a 2008–2010 közötti időszakra vonatkozó tagállami jelentések vizsgálata alapján. Brüsszel, 2014.06.16

Egyedül mi voltunk rajta háromfajta szégyenlistán is! Egyedülálló erőforrás, miközben a saját lakosságunkat nem tudjuk ellátni vele? Amúgy azt is jobb tudni, hogy a vízkészleteink 9/10 része külföldről jön (a folyóink forrása az ország területén kívül van), tehát ha valaha valamikor tényleg nagy kincs lesz a víz, akkor úgy elterelik majd, hogy csak pisloghatunk.

almodhi 2014.10.05. 17:34:56

@DrGehaeuse:
"A magyar társadalom igenis netto vesztes"
igen, de erről csak ő "maga" tehet, ugyanis a magyar társadalom (és az elitje, de nemcsak az) eltapsolta hitelt amit felvett, ahelyett hogy GDP-t növelő dolgokra költötte volna.

"fontos helyen vagyunk és van nnéhány egyedülálló erőforrás a kezünkben: -iható víz, termőföld, geotermális hőenergia."

jaj, ne, ne áltassuk magunkat... Miért volnánk fontos helyen? Az ország minden oldalról megkerülhető. A vizünk 95%-a külföldről jön, a termőföldünkre semmi szükség, élelmiszer-túltermelés van, ezért is van a jelentős része parlagon. A geotermikus energia ugyan (belföldön) használható lenne (sötétben is :-), de nem valami sok, és éppen nem ebbe az irányba megyünk.

dr doktorka 2014.10.05. 17:38:52

Ki kell cserélni a PKP-ben a Konzervativizmus szót Kör-re (gy.k.: Polgári Kör Párt), aztán rögtön azt hinné másfél millió fidesz birka, hogy ez a fidesz új pártja, mostantól ide kell szavazni.

Ez ám a tömegbázis, nem az a 27 polgári kávéházi filozófus.

almodhi 2014.10.05. 17:52:43

@dr doktorka:

"Nekem a konzervativizmusról rendre..."

Ez már ilyen kitekert ország. A liberális szitokszó, a Fidesz pedig jobboldalinak hiszi magát. Célszerű lenne előbb körülnézned itt, és megismerkedni azzal, hogy mit értenek _itt_ konzervativizmuson, utána esetleg azzal vitatkozni.

Gyorgy Nagy 2014.10.05. 17:55:41

Bölcsbagoly! Clinton arkansasban kormányzó előtte menő ugyvéd, Obama szintén ügyvéd volt és nem egy tehetségtelen hülye frizurás harácsoló kis pöcs.

Moin Moin 2014.10.05. 17:59:33

@almodhi: Nem a Béndek-féle konzervativizmus programjával-tartlamával van a probléma, hanem leginkább az elnevezésével: maga a jelző nem vonzó azoknak, akikből összeállhatna egy ilyen politikai progmaot ámogató közösség.
Aki politikával akar foglalkozni és abban sikert elérni, annak a formai elmekkel és ezen elemek propagandaértékével is számot kell vetnie. Nem mehet pusztán csak a saját érzései után.

borzimorzi 2014.10.05. 18:09:19

@Hidvégi Mihály: Isten őrizz! Nézd, én Orbánt is embertársamnak tekintem. Nem kívánok neki semmi rosszabbat, mint csak azt, hogy menjen haza Csútra, töltse a kolbászt, főzze a pályinkát és éljen boldogan. Csak ezt a kis Mayarországot hagyja végre békén, mert már nagyon sokat ártott neki.

Az más kérdés, hogy van ma 3-4 millió olyan ember, aki egy kanál vízben meg tudná fojtani ezt a hülyét, plusz mihelyt a kutyáit nem fogja tudni etetni, a torkának fognak ugrani. Na, ezektől nem tudom megvédeni és talán nem is akarom. De sk öldökölni: már megbocsáss, de ez számomra kívül van az európai civilizációs normák keretén.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.10.05. 18:13:51

@paraszthajszal: -) Orbán mellett már senki sem áll ki. Sem baloldali, sem jobboldali, sem liberális, sem zöld politikus. És sajtóorgánum sincs ilyen. Orbánt leírták külföldön. Kérdés, hogy a magyar választók mikor fogják leírni. De az a gyanúm, hamarosan.

Üdv:
b

Amadeus62 2014.10.05. 18:17:10

@borzimorzi:

Csak kúrnák ki végre a fideszcsürhét a Néppártból! Nem büdös nekik?

borzimorzi 2014.10.05. 18:22:09

@vargánya: Csaxólok, hogy amikor pörög a gazdaság, infláció is van. A 0% infláció, amire oly büszke vagy, a stagnálás velejárója szokott lenni. S amikor negatívba fordul, vagyis defláció van, akkor a gazdaság erősen lefelé megy, válság és/vagy hanyatlás van.

Üdv:
b

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 18:22:24

@DrGehaeuse: Ez Kádár népe. 2 millió pár zsemléért az anyját is megbaszó banda népe.

almodhi 2014.10.05. 18:29:11

@Moin Moin:
Ebben igazad van. De sztem doktorkánál összemosódott a kettő.

Egy elhasznált szót nehéz (olykor nagyon nehéz) visszavezetni az eredeti jelentésébe, de talán nem lehetetlen. Ha ment a másik irányba (ld. "liberális" és társai, vagy a "Fiatal" szó kivezetése a "Fidesz"-ből) sikerülhet visszafelé is.
A PKP még sokáig nőhet, az "early adopter" hívei tudnak élni a konzervatív szó (magyar) ambivalenciájával.
Bár csak ott tartanánk, hogy marketingfeladat lenne a tömegek "megfogása" egy jól csengő branddel.

vargánya 2014.10.05. 18:36:10

@Κara kán: "- A nettó adósság a 2010-2014-ben ment 62 százalékról 76-ra."
Ezt a 2010-es 62 %-ot honnan veszed drága csillagom?
Vagy benézted, vagy nettó hazugság te kis huncut.

bölcsbagoly 2014.10.05. 18:37:00

@Gyorgy Nagy: 1. a drága Hillarydról írtam, a menő ügyvéd Ámerikában = a gazfickó fogalmával. Bár nálunk sem áll távol tőle (ld. pl. Ruttnert).

Fejesrob 2014.10.05. 18:38:12

Erről az jut eszembe, hogy 2011-ben kb egy évig naponta olvastam az index gazdasági elemzéseit arról, hogy IMF hitel nélkül 2 hetünk van.

bölcsbagoly 2014.10.05. 18:38:56

@paraszthajszal: nem az ivóvizről van szó te észkombájn, hanem a termál/ásványvizekről!

borzimorzi 2014.10.05. 18:40:24

@apro_marosan_petergabor: Látszik ebből a verbális vérhányásodból, hogy egyre idegesebb vagy, fideszkomcsi. Nagyon helyes.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 18:41:05

@Amadeus62:

Ha az ellenzékieket beazonosíthatatlan karhatalmistákkal verető MSZP nem büdös a szociknak, miért lenne az ?

Jut eszembe, az EU és szocik kapcsán:

mandiner.blog.hu/2012/07/05/szocialista_randevu_a_jogallammal_jatek_harom_felvonasban

Az új, Victor Ponta vezette szocialista kormány a szabályokat megszegve eltávolítja a törvényhozás két házának elnökét és a politikailag kényelmetlen ombudsmanokat.
...
Az Európai Parlament baloldali többsége, amely korábban három állásfoglalást is átvert Magyarországgal kapcsolatban (többek között MSZP-s EP-képviselők kezdeményezésére), blokkoló szavazatával meggátolja, hogy napirendre kerüljön a román ügy. Hannes Swoboda frakcióvezető csak ennyit mond: „A kormányt azért választják, hogy kormányozzon, nem pedig azért hogy az államfő megakadályozza a munkáját.″ Vitáról és határozatról szó sem lehet. Nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen hazamenni!

Moin Moin 2014.10.05. 18:42:43

@almodhi: Ez nincs korán: egy párt elnevezése az első számú propagandaeszköz. Vesd össze a megcélzott társadalmi csoportok értékorientációjával, életstílusával és a nekik az életben fontos, „szimbolikus” dolgokkal a „konzervatív” jelzőt és látni fogod, hogy nincs egyezés.

Tudom és értem, hogy számodra-számotokra fontos ez a jelző és annak mögöttes tartalma és feelingje is, de egy olyan párt vezetőjeként, amelynek célja a közhatalom gyakorlása, a feladat még ennyiben sem a saját „ízlésünk” követése, hanem a célszerűség minden részletben. Az elnevezés pedig akkor célszerű, ha vonzó a célcsoport szemében, amely „kifejezi őket”.

Értékalapú és identitást kifejező politizálást nem azzal lehet és kell csinálni, hogy elnevezzük magunkat, hanem azzal, hogy meg tudjuk valósítani az értékeinknek megfelelő politikát – ehhez viszont masszív tömegbázis kell, ahhoz meg első lépésként az első pillanattól azonosulást lehetővé tévő név, szlogen és „politikai termék”. Avagy: hiába jó a motor, a futómű és a kényelmesek az ülések, ha a kasztni nem kelti fel azonnal a vásárlás iránti vágyat.

paraszthajszal 2014.10.05. 18:44:34

@bölcsbagoly: csak tudom, hogy mire reagálok... DeGehaeuse "iható vízről" írt, nem termál- vagy ásványvízről.

almodhi 2014.10.05. 18:47:37

@bölcsbagoly: Hillary Rodham még a férjénél is menőbb ügyvéd volt. Tudod az is egy foglakozás. És az amerikaiak egy színészt még hajlandók elnökké választani, de traktorost és fejőnőt nem. BTW, nagyagy, Orbán még menő ügyvéd sem volt; se traktoros, se fejőnő...

vargánya 2014.10.05. 18:48:25

@borzimorzi: "Csaxólok, hogy amikor pörög a gazdaság, infláció is van. A 0% infláció, amire oly büszke vagy, a stagnálás velejárója szokott lenni. S amikor negatívba fordul, vagyis defláció van, akkor a gazdaság erősen lefelé megy, válság és/vagy hanyatlás van."

Na igen, ez a tankönyv. Az idei 3% körüli GDP növekedés pedig tény. Akárhogy is fáj ez Neked. Mert akkor azt is meg kellene magyaráznod, hogy a Bokros csomag éveiben (1995-96) a 20% fölötti infláció miért nem generált gazdasági növekedést? 1996 végén már a külföldi elemzők is ezen értetlenkedtek.

Moin Moin 2014.10.05. 18:50:55

@almodhi: Mi a könnyebb: találni egy frappáns, vonzó nevet, amely kifejezi a megcélzottak „önképét” – avagy megpróbálni átpozícionálni egy érdektelen brandet? Ráadásul úgy, hogy egy, a mainstream médiában gyakorlatilag nem is létező (azaz: folyamatos kommunikációval jelen lenni még nem tudó) pártként akarod megcsinálni ezt az átpozícionálást?

Az átpozícionálás csak akkor lehet eredményes, ha:
• vagy jól ismert és tömegesen közkedvelt az átpozícionálást végző személy/szervezet (ezért volt sikeres a Fidesz átpozícionálása),
• vagy komoly kommunikációs kapacitások állnak rendelkezésre.
Itt a két lehetőség és feltétel egyike sem adott.

A marketingnek pedig az első lépése a márkanév. (Ne akadjunk humánetológiai gyökerű tömeglélektani/politikai alapigazságokat negligálni, mert biztos a kudarc!)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 18:51:05

@dr doktorka:

Ne áltasd magad.. Azokat a szarokat csak a ballibsi szarok nézik, meg azok akik el se mennek szavazni.

A konzervatizmus meg lehet nem cseng túl jól,
de hidd el sokkal szarabbul cseng ha az MSZP kilöveti ellenzékiek szemét beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, ha megtagadják határontúli honfitársainkat, ha rommá adósítják az országot, ha megduplázzák a munkanélküliséget, ha kormányzásuk alatt az emberek és kormány deviza kitettsége az egeket verdesi, ha iszonyú mód elkúrják, ...

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

bölcsbagoly 2014.10.05. 18:51:49

@paraszthajszal: miért az ásványvíz nem iható? Amúgy, a "víz nagyhatalom" arról szól amit én írtam! Felstzini vize minden környékbeli országnak több van! S mivel sokkal több a folyójuk/patakjuk, a talajvíz is több van és magasabban van mint nálunk! Nálunk az altalajvízből van sok. Pont az altalaj összetétele/szerkezete miatt.

borzimorzi 2014.10.05. 18:51:56

@Amadeus62: Dehogynem büdös. Csak még várják a kilövési engedélyt. Nagyjából tavaszra teszem, hogy Merkel erre jártában belengeti Viktor cicának a selyemzsinórt. Következő jelzés az lesz, hogy kihajítják OVi-t és sleppjét a Néppártból. Jó lenne, ha ennyiből értene. Nem fog. :-((

Üdv:
b

♔bаtyu♔ 2014.10.05. 18:52:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Valójában nincs ezzel semmilyen probléma, ha a balliberális oldal magának árt.

Ahogy (így utólag) az is "megérte", ahogy Gyurcsányék csühölték a fideszes gyűlés résztvevőit, majd később a jobbikosokat. Szépen "bemutatták" magukat, 2010-re már a lakosság 70%-nak hányingere volt tőlük, akárhogy is demokratázták magukat.

almodhi 2014.10.05. 18:53:39

@Moin Moin: Egyetértek veled, legfeljebb nem tulajdonítok neki akkora jelentőséget.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 18:54:21

@almodhi:

Elárulom neked, hogy a baloldal éppen széthullik.

És azért hullik szét, mert kedvenc MSZP-s főnökeid szarhoz se értenek, egész életükben csak a nómenklatúra rendszer tartotta el őket.
Itt szedte meg magát az összes Gyurcsány és Bajnai féle tolvaj mikor hazánkat kiárusították bagóért.

Ezek nem húzzák ki 8 évig anélkül, hogy kapnának pénzesőt akár mennyit is loptak előtte.
És túl sokan is vannak, így marakodnak a nem létező koncon.
Bukásuk törvényszerű.

bölcsbagoly 2014.10.05. 18:56:08

@almodhi: persze, az amerikai zsidók egyik főfoglalkozása (a másikok: a pénzügyek és a média mellett). DE így van ez nálunk is. Nem véletlenül volt rá törvény Amerikában s nálunk is anno. Tudod, a kapcsolati tőke és az össszefonódások sok veszélyt rejtenek magukban. Többek közt az antiszemitizmus elharapózását is.

almodhi 2014.10.05. 19:00:06

@bölcsbagoly:
Egész sokáig bírtad. Na most legközelebb megcélozzuk a 48 órát. Folyamatosan lelkesen kell kommentelned, a szokott színvonalon, de azt hogy "zsidó" csak a 48. óra után írhatod le. Ha ez sikerült, jön a következő feladat.

explanatus 2014.10.05. 19:01:17

@explanatus: megint helyesbítek. Ötvenezer feletti oldalmegtekintés.

borzimorzi 2014.10.05. 19:03:48

@vargánya: Aztán '97-ben és utána már nem értetlenkedett senki. 1998-tól OVi első kormánya még 4 évig megélt a Bokros csomagjának hozadékából.
Üdv:
b

Moin Moin 2014.10.05. 19:04:44

@almodhi: Óriási a jelentősége! Ezzel tisztában is volt és van miden sikeres politikai szerveződés. Akik pedig nem tartották ezt fontosnak, sikereletelenek lettek.

Olvasd el ezt: progressziv.blog.hu/2014/05/18/tomeghatas és megérted, hogy miért.

♔bаtyu♔ 2014.10.05. 19:05:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez pontosan így van. Annyi kiegészítéssel, hogy bizonyos értelemben kényszerpályán mozogtak. Azaz Soroséknak nem nagyon lehetett nemet mondani.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:09:57

@almodhi: te idióta! Az általánositások ellen vagyok és nem szeretem, ha mindenkit leöntenek egy -egy hülye előitélettel, legyen az magyar, zsidó, néger, cigány ember,vagy akárki! Miért kelelne zsidózni egy tudóst, orvost, művészt, szinészt, tanárt, stb. csak mert annak született ami azok miatt akik szégynet hoztak az etnikumukra. S minő véletlen, hogy az a banda amely Mo-ot, a magyar kormányt támadja (Hillary Clinton, Gati, Soros, Nuland, Scheppele, s társaik itthon vagy külföldön ), szinte mind ugyanabba a halmazba tartoznak? Szerinted puszta antipátiából és nem jól felfogott érdektől vezettetve?

borzimorzi 2014.10.05. 19:12:46

@Moin Moin: Tankönyv szerint igazad van e kérdésben. Ugyanakkor okkal reménykedik az elnevező abban, hogy a társadalmat mindenáron átépíteni akaró, türelmetlen, intoleráns és kirekesztő (balos és jobbos), a társadalmi alrendszereket kímálatlenül bekebelező és lezüllesztő, diktátorhajlamú marhák után jön végre valaki, aki nem képzeli magát sem zseninek, sem megváltónak. Csak annyit tud, hogy alaposan megnézi, megtanulja mindazt, ami máshol már bevált, és a magyar helyzetre alkalmazza. Persze, az nagy kérdés, hogy sikerül-e ezt a jelentésárnyalatot a köztudatba átvinni.

Az tény, hogy eddig csak lezülleszteni sikerült minden politikai jelzőt. Az SZDSZ a liberalizmusból csinált szitokszót. Az MSZP a szocialista kifejezésnek adott keserű, öklendeztető mellékízt. A Fidesznek pedig a polgári szót sikerült a "mutyista" jelentésárnyalattal kiegészítenie.

Egy politikai minősítés meglevő jelentésárnyalatát fölfelé pozícionálnia, vonzóbbá tennie még senkinek sem sikerült kis hazánkban az elmúlt 25 évben.

Üdv:
b

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:12:49

@borzimorzi: azért rúgta ki Horn alig egy év után? Te sem kell telseen meghülyülj már a fidesz miatti frusztrációt következtében!

almodhi 2014.10.05. 19:17:56

@bölcsbagoly:

"te idióta! Az általánositások ellen vagyok és nem szeretem"

te baromarcú! Szerinted a fenti idézet hogy fér össze ezzel:

" a menő ügyvéd Ámerikában = a gazfickó fogalmával. Bár nálunk sem áll távol tőle (ld. pl. Ruttnert)."

Segítek: mind a kettőt te írtad 20 perc eltéréssel.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:27:05

@almodhi: sehogy, a menő ügyvédeket illető közvélemény.
Miért, Ruttner is a rokonod?

Lexa56 2014.10.05. 19:27:11

@explanatus: ez a túltelítéses szerver támadás kezdete. A torllhadsereg kezd belejönni. Csak a trollt nem szabad etetni, mert mások mérgéből táplálkozik.

nevetőharmadik 2014.10.05. 19:27:19

@almodhi: Hát tudod, erről a jelentésváltoztatásról az jut eszembe, hogy én sokkal könnyebben hányom tele a mellékhelyiséget, mint ahogy aztán kitakarítom.

Minden tiszteletem Péteré, de azon túl, hogy bennem is ambivalens vibrálású a "konzervatív" jelző, az objektíve beszédes, hogy Péter ezen a blogon óriási energiákat fektetett eddig is a "konzervatív" jelző újraértelmezésébe. Nyilván nem véletlen érezte ennek szükségét. Ez szerintem egyáltalán nem praktikus felhasználása az erőforrásoknak. De ezt a döntést már meghozta, innentől dupla harcot vív: a portékát és a címkét is el kell adnia.

paraszthajszal 2014.10.05. 19:28:33

@bölcsbagoly: de, az ásványvíz is iható, csak akkor már régen rossz a helyzet, ha mondjuk a lakosság ivóvíz-ellátását bizonyos régiókban az ásványvízre kellene alapozni. (Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, de tennivaló azért lenne.)

Ha te ezt érted "víz-nagyhatalom" alatt, akkor jó, ezek szerint én nem veled vitatkoztam. Csak az a baj, hogy szerintem pl. az ivóvízkészletek arzénmentesítése is azért haladt ilyen lassan, mert másoknak (köztük politikai döntéshozóknak, vagy a lakosság egy részének) ennél kevésbé differenciált véleménye van, és azt gondolja, hogy nálunk víz-ügyben minden nagyon szuper, minek a drága víztisztító.

ca2 2014.10.05. 19:34:40

na már a cím is mutatja a neolibsik hallatlan elkötelezettségét a kölcsönös előnyökön alapuló nyugati integráció iránt... "Washingtonba rendelték.." ki? a főnökei--?
Moszkvába még úgy a 70-es évekig néha kirendelték a magyar pártvezetést, de utána már ott sem volt ez divat... ja hogy mos megint divatbajött...?! komikus.! ezért kéne lelkesednünk..?!

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:34:49

@almodhi: azért mert ennyire tökfej vagy , megpróbálom megmagyarázni a látszólagos ellentmondást.
1. Sztárügyvéd nem csórók védelméből lesz valaki.
2. A gazdag ügyfelek, akik megtudják fizetni őket, láthatóan nem hisznek a bíróságok igazságos itéletében és nem egy névtelen ügyvédecskét fogadnak meg, hanem egy dörzsöltet, aki meg is kéri az árát!
3. Mivel számtalan olyan figurának a szabadon engedése szárad a lelkükön, akiket a közvélemény a börtönbe szeretne látni hosszú időre, miért is kellene az illető ügyvédeket köztisztelet övezze? Ez nem előitélet, hanem UTÓITÉLET! Tapasztalaton alapszik.

dr doktorka 2014.10.05. 19:35:25

@bölcsbagoly: "Miért kelelne zsidózni egy tudóst"

Most hogy a felcsúti suttyó gazdád Kertész kitüntetésével parancsba adta, hogy ezután a zsidók seggét nyalni kell, látom csillagos ötöstre vizsgázol.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:37:31

@paraszthajszal: miért vársz el normális hozzáállást azoktól, akik tűzoltónak nézik az orvost? A lakosság talán pont a saját testének felépitése és működésének tekintetében a legtudatlanabb. sajna.

HellerZ 2014.10.05. 19:37:57

@borzimorzi:

a nyugati logika nem ilyen direkt.

végezzünk egy gondolatkísérletet:
adott egy elmozdítandó hatalmi csoport. tehát

1. keresünk egy olyan politikai erőt/ csoportosulást, amely a számunkra nem kívánatos hatalmi tömb elleni alternatíva csírája/vezetője lehet. ha nincs ilyen, létrehozunk egyet.
2. fenti csoportot elkezdjük pénzzel, tanácsadással, diplomáciai úton támogatni.
3. közben a nem kívánatos hatalmi tömböt gazdasági/külpolitikai nyomás alá helyezzük, miáltal
4. az adott országban a helyzet, a közhangulat romlik, a feszültség nő.
5. adott helyzetben kirobbantható egy polgárháború, vagy kirobban magától, vagy nem polgárháború robban ki, csak valamiféle alkotmányos/hatalmi válság, aminek a nemkívánatos hatalmi tömb által létrehozott rendszeren belül nincs megoldása.
6. a kialakult szembenállásban az általunk fentiekben említett erő mellé állunk, szembefordulva a nemkívánatos hatalmi tömbbel.
7. a többi az események függvénye, a lényeg, hogy a folyamat végén fenti csoport vegye át a hatalmat és konszolidáljon. ehhez utólag segítséget is lehet adni, nyilván valami áralku keretében (otthon is meg kell szavaztatni a Kongresszussal).

LÉNYEG:
nem mi döntjük meg a hatalmat kívülről, ezt az illető nép teszi meg magának (szuverén), mi csak segítünk, érdekeinknek és értékeinknek megfelelően, ezt pedig senki nem róhatja fel nekünk (mi is szuverének vagyunk). végül is az események történnek „maguktól”, mi csak reagálási kényszerben vagyunk. minden a nemzetközi jog szabályainak megfelelően zajlik, vagy ha van trükközés, az nem lépi túl a világ közvéleményének és diplomáciájának ingerküszöbét.

technikai részletek az adott nép kultúrájától, a helyzettől, stb függenek.

fentiek véghezvitelére megfelelő, évtizedes tapasztalattal rendelkező apparátus áll az USA kormányzatának rendelkezésére.

hogy jön ez ide?
sehogy, ez csak egy gondolatkísérlet.

dr doktorka 2014.10.05. 19:38:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Légyszi, magyarázd már el, hogy hogy is van ez a 3/3-as segédlettel befutott fidesz elnöki karrier:

tet.network.hu/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol

Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról

„Horváth országos szinten mindent tud, és amit ő tud, azt tudja a szervezet is, főleg a lányán, Horváth Andreán keresztül…minden olyan eseményről, ami kormány szinten eldöntetett, de a lakosság számára még egyáltalán nincs tudomásra hozva. Legyen az kormány hatáskörön kívüli vagy belüli dolog. Személyekre vonatkozó vagy a lakosságot érintő esemény…A szervezet egyre több tagja jut külföldre előadások tartása céljából és akiken keresztül megkapják Nyugatról a megfelelő támogatást is. Most volt egy személy New-York-ban, most megy egy másik személy Nyugat-Németországba.

Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.

A doktornő (Lévai Anikó, – a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, – a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:39:07

@dr doktorka: sajnos, a hozzád hasonló hűlyéket csak annak tudom ezentúl is nézni amik: HÜLYÉNEK!

almodhi 2014.10.05. 19:42:19

@nevetőharmadik:
"Hát tudod, erről a jelentésváltoztatásról az jut eszembe, hogy én sokkal könnyebben hányom tele a mellékhelyiséget, mint ahogy aztán kitakarítom."

Hogy a plasztikus hasonlatoddal éljek :-):
Végül, ha már minden helyiséget összehánytunk, két lehetőség marad:

1. megpróbálunk permanens hányásbűzben élni
2. mégiscsak kitakarítunk

:-)

explanatus 2014.10.05. 19:43:51

@Lexa56: "ez a túltelítéses szerver támadás kezdete. A torllhadsereg kezd belejönni."

Rendben, értem. Azt mondod, a blog a tartama miatt trollhadsereg = hackertámadás.

Hát, fair play-re eddig se számítottam, de ez azért nagyon elgondolkodtató.

dr doktorka 2014.10.05. 19:45:44

@bölcsbagoly:

Te bölcsmajom, magyarázd már el, hogy elmész-e Orbánya házához, hogy helyben okádj a liberális fajtájára.

Tudod, az Orbán gazdidra, akit a Soros pénzén kiképezve egészen a Liberális Internacionálé alelnöki székébe nyomtak a nemzetközi liberális világmozgató erők.

Lexa56 2014.10.05. 19:47:37

@explanatus: fair? play? Ezek a gengszterek nem bírnak semmit elviselni amit nem ők irányítanak

almodhi 2014.10.05. 19:48:12

@bölcsbagoly:

"azért mert ennyire tökfej vagy , megpróbálom megmagyarázni..."

Na te püffedt padlizsán, te!

Ha elovasnád Hillary Rodham Clinton életrajzát felesleges lenne a szánalmas kis magyarázkodásod. HRC nem bűnügyi védő volt. Tudod a jogász az szélesebb kategóra, mint a kedvenc sorozataid védőügyvédei...

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:51:33

@almodhi: Ó! Nekiállsz ezzel a barom @bölcsbagoly: -al vitázni? Ennek olyan 1*ű a világképe hogy a vonalzó hozzá képest labirintus! Egy vén ávós aki az öregek otthonából önti silány élete minden mérgét a netre.

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:54:01

@almodhi: felesleges elolvasnom bármit is róla! laktam Georgetownban (tudod hol van?), eleget tudok a "neves" családról.
Tudtommal az ügyvédi hivatáshoz jogot kell végezni. Felétek nem?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:55:00

@dr doktorka: Ennek a vén ávós @bölcsbagoly: -nak a liberális a társadalom legalja. Tudod, Orbán is a társadalom legalja volt szerinte, aztán valahogy felemelkedett. Neki ilyen egyszerű a világképe.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 19:56:50

@bölcsbagoly: Olvasni sem tudsz vén marha? Hol írta hogy nem végzett jogot?
A funkcionális analfabétizmusod mikor korrigáltatod? Kellene! Ezt diagnosztikáltam. :-))

bölcsbagoly 2014.10.05. 19:58:35

@dr doktorka: hülyécske! 90 előtt minden volt szocialista országban voltak lehetőségek Soros -ösztöndijra pályázni. OV is elnyert egyet (ugyanis pályázni kellett hozzá), de a negyedét sem töltötte ki Oxfordban, mert otthagyta s hazajött politizálni. Ergo, nem sokáig élvezte a kedvenced vendégszeretetét.

almodhi 2014.10.05. 19:59:50

@bölcsbagoly: "laktam Georgetownban (tudod hol van?), eleget tudok a "neves" családról."

Bocs, nem tudtam hogy bennfentes vagy. Te tisztítottad a medencéjüket?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:00:15

@Κara kán: te nem KÁN vagy, hanem csak egy fogatlan KAN, ne magadból indulj ki.

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:02:05

@almodhi: szeretném látni a pofátokat jövő vasárnap késő este! Gondolom, nem fog kelleni citrom a teátokba...

vasútlhíd 2014.10.05. 20:02:21

@almodhi: @Κara kán: @dr doktorka: Ezzel a hülye @bölcsbagoly: -al szórakoztok megint?
Nem unjátok már a vén marhát?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.05. 20:02:31

@nevetőharmadik: nem is érném be kisebb kihívással :)

István Tamasi 2014.10.05. 20:03:48

@Lacibá1:
Először is: Az európai trendnek megfelelően hazánkban kb a lakosság 1/4-e tekinthető valóban vallásosnak /aki rendszeresen eljár vallásának istentiszteletére/ és ezen belül persze a katolikusok vannak a legtöbben. Enyhénszólva sem igaz, mondhatni hazugság hogy hazánk lakosságának többsége vallásos.
Másodszor: egy dolog az ige hirdetése és egy másik dolog a katolikus egyház erőszakos nyomulása és politizálása, beavatkozása a politikába.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:05:56

@bölcsbagoly: Hűha! Kemény vagy mint a fagyott kutyaszar! Lealázunk a vitában, körberöhögünk és akkor jössz az ovis érvvel (az én apukám erősebb) - majd meglátjátok a választást! Ki a faszt érdekel a választás? Azt hiszed mindenki emeszpés, meg eszdéeszes aki téged hülyének tart? Ha ez így lenne a fidesz kiesne a parlamentből. Nem veszed észre hogy még a jobbosok sem dumálnak veled, mert téged még azok is egy szánalmas senkinek tartanak?

vasútlhíd 2014.10.05. 20:07:56

@bölcsbagoly: Ajaj. Látom kivágtad az adudat! Ez volt a végső érved?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:16:14

@Κara kán: magatokat röhögtetitek ki, pár ballibsi soknickű tökfilkó. ásit....

borzimorzi 2014.10.05. 20:16:22

@bölcsbagoly: Horn azért vált meg Bokrostól, mert a csomag ugyan nélkülözhetetlen volt a fizetőképességünk megőrzéséhez, de népszerűtlen is volt. A közelgő kampány pedig nagy úr, el kellett kezdeni a népszerűséget hajhászni. Hornban még volt annyi tisztesség, hogy nem adósította el az osztogatás kedvéért az országot GDP arányosan 80% feletti mértékben, mint ... ki is? Az meg eszébe se jutott, hogy az emberek nyugdíj célú megtakarításait, vagyis a polgárok magánvagyonát lopja el potom 3000 milliárd értékben, mint ... ki is?

Na, szasz.
b

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:17:41

@napelemügynök: übereljétek, szarjankói! Aduász!

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:21:25

@borzimorzi: ugyan, mikor is léptette le a bajuszkirályt?
A manyup = lopott pénz, amit a mai nyugdijasoktól térítettek el (loptak el) a balfékek.
Ha neked mindegy és egyenlő, hogy valakik 53%-ról 81-re viszi fel az államadósságot 8 év alatt vagy hogy 80 körül tartja 5 éven keresztül?

vasútlhíd 2014.10.05. 20:21:52

@bölcsbagoly: Neked ez kell a merevedésedhez, vénség? :-))
Hiába öregségedre olyan lettél mint egy kisovis. Százasszög egyszerűségű világnézettel, óvodás érvekkel.
Te szerencsétlen! Ha nem lennél ennyire undorító figura, még sajnálnálak is.

nevetőharmadik 2014.10.05. 20:22:18

@Κara kán: ez a diagnosztikálás ez honnan jön? :D

vasútlhíd 2014.10.05. 20:23:54

@bölcsbagoly: 85 az a 80 és a GDP 10 százalékát kellett ehhez ellopni. Tehát inkább 95 az. A nettó adósság meg vágtat.
A szocik meg jól tartották a népet a pénzből, Orbánék meg csak a zsebüket tömködik.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:25:28

@nevetőharmadik: A diagnosztikálás? @bölcsbagoly: -tól! Szerinte nem diagnosztizálást kell mondani, hanem diagnosztikálást. Ezen igen sokan röhögnek, de a vén marha nagyon makacs és csak hajtogatja. :-))

panelburzsuj 2014.10.05. 20:28:29

@HaFr:
És mennyiben közügy a te szellemi extrémsportolásod?

almodhi 2014.10.05. 20:29:43

@HaFr: Hát ez tényleg nem egyszerű. De talán nem lehetetlen...

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:36:50

@Κara kán: te marha, hányszor írjam le, hogy a diagnóZisnál kell diagnosztiZálást írni/mondani, de ha a diagnosztiKa szót képzed tovább, akkor az már K-val történik ( neolatin, nyelveken ugyanis -care-val végződik, ahogy pl. a falszifiKálás neolatin nyelvű változatai! capisci, végre?

bölcsbagoly 2014.10.05. 20:37:30

@napelemügynök: a ti ótvaros számítgatásotok szerint, de kit érdekel?

profilo 2014.10.05. 20:44:44

@panelburzsuj:

Így vasárnap este azt hiszem nem nagy bátorság kijelenteni,hogy ez volt a "hét kérdése".

:)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 20:51:54

@bölcsbagoly: Csak hogy a diagnosztikából nem képzünk igét.
diagnosztika: A betegségek felismerésének tudománya.
A matematikából, fizikából, kémiából mint tudományból sem képzünk igét, te marha!
Nincs olyan hogy matematikál, fizikál, kémikál, te húgyagyú!
Ahogy diagnosztikál sincs.

panelburzsuj 2014.10.05. 20:53:55

@profilo:
Csak hát így magában nudli: a hét válasza adna neki igazi értelmet.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 20:56:25

@dr doktorka:

Nézd!
Az ember változik.

Rohadtul liberális voltam én is 16-24 évesen.
Aztán megjött az eszem.

Ez a fajta változás elkerülhetetlen, és a személyiség fejlődés része.

És ezerszer inkább így változzak, mint úgy ahogy a kedvenc komcsijaid.
- Hogy megtagadják határontúli honfitársainkat,
- Hogy országunk ellen szankciókat szorgalmaznak, fogalmaznak, szavaznak meg,
- Hogy ellenzékieket veretnek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.

Bár ez utóbbi pontban nincs változás Rákosi elvtárshoz képest, így ezt a pontot tekintsük tárgytalannak.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 20:57:05

@bölcsbagoly: "ballibsi" azmiaz? mar megint eltevedtel, te ostoba ven jaffershitnyik - miert nem a mandineren osztod az "eszt", ott legalabb meglapogatja a tobbi shitnyik a csapott valladat

vitéž munkášőr 2014.10.05. 21:01:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: en nem tagadom a szortalpas shitnyikeket, de azt kurvara nem ertem, hogy az osztrak hataron levo falvacskankban mi a faszt keres egy vitatott autentikussagu "szekely" zaszlo

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.05. 21:04:20

@panelburzsuj: amennyiben lassan két éve követed

egyetmondok 2014.10.05. 21:19:29

@panelburzsuj:
" "A rendszerváltás után hatalomra jutott politikai erők soha nem tartották fontosnak, szükségesnek a közmegegyezés létrehozását az ország működését meghatározó alapvető kérdésekben." --

ezzel nehéz vitázni. Ám milyen érdekes magyar történet: ma arra kell vigyázni,nehogy véletlen is létrejöjjön ilyen.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:22:20

@vitéž munkášőr: Ilyen bonyolult kérdést ne tegyél fel @bölcsbagoly: -nak, hogy mi az hogy ballibsi. Megteccet nekije, nem tudja mit jelent, de úton útfélen hasznájja.

profilo 2014.10.05. 21:24:26

@panelburzsuj:

Hát ahogy látom,a kérdést neked kell "megválaszolnod",mert a kérdezett kibújt a halálos ölelésből.

:)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:24:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Rohadtul liberális voltam én is 16-24 évesen."

És miből állt a liberálisságod? Mi változott?
Fogadjunk ezt nem tudod megmondani!

panelburzsuj 2014.10.05. 21:26:23

@HaFr:
Most megnéztem: negyedévre visszamenőleg ötszáz fölötti blogbejegyzést "követek" a radaromon.

panelburzsuj 2014.10.05. 21:28:23

@egyetmondok:
Tehát köztársaság továbbra sem kell.

Csak külön.

panelburzsuj 2014.10.05. 21:31:40

@profilo:
Ezt már megtanulta a (magyar) politikus-készségtárból.

Mellébeszélni, hadoválni, elbliccelni, elviccelni.

vitéž munkášőr 2014.10.05. 21:36:38

@Κara kán: vajh' hol tetszhetett meg nekije? e-mailben kapta kubatovtol, vagy a tobbi shitnyik tapasztotta a faszbuk uzifalara?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.05. 21:41:24

@vitéž munkášőr: Ó! Ez a primitív szintre szabott propaganda része. Egyszerűen rámutatnak dolgokra, mit gyűlölni kell. Nem tudják hogy miért, csak. A multik, a bankok, a liberálisok, a balosok, az EU. A primitív embereknek ez kell, valamit gyűlölni. És akkor ezt ismételgetik. Ennek a fasz @bölcsbagoly: -nak éppen a libsi a kedvence. ahogy @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: -nak Gyurcsány a mindene. Ezek ilyen egyszerű népek és ezek manipulálásához orbán rettenetesen ért.

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:42:38

@bölcsbagoly: Soknickű tökfilkó vagy putin orálcseléd?Gondolod ez meglep itt bárkit is?

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:44:59

@vitéž munkášőr: Shitnyikek ma már leginkább csak putinka orálcselédjeivé süllyedtek,ennél a fajtánál soha nem ez a legalja,mindig van lejjebb.

borzimorzi 2014.10.05. 21:50:30

@HellerZ: Még az a jó, hogy ez sehogy sem jön ide. ;-)

Üdv:
b

toportyánzsóti 2014.10.05. 21:52:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Magyarország elleni szankciókért először a csuti orálmuzsik ordítozott,követelte azunijóspénzek megvonását,a megvert"ellenzékiek" az orálmuzsik puccsát akarták megvalósítani,ne kelljen neki sokáig várnia arra hogy kifoszthassa a kincstárt,ellophassa a gyermekeid jövőjét,az országot eladhassa a KGB-nek.

egyetmondok 2014.10.05. 21:53:56

@panelburzsuj:
A köztársaság ? Miért ne ? Az tök jó.

panelburzsuj 2014.10.05. 22:09:05

@egyetmondok:
Jóvan.

Te is nyomd a süketet - attól épül a szép fényes.

(Elgondolkoztál már azon, hogy ha egy ilyen lótifuti kommenter, mint panelburzsuj naponta többször akár többször is oda lukad ki, hogy hát "úgy vélte, kolomp szól s társa, ki tudta, ily bolondtól pénzt eztán se lát a család" ... - abból mekkora siker fog kerekedni, amikor nem félhülye névtelen baglyokkal, hanem a teljes egszisztenciájukat foggal-körömmel védő figurákkal kell majd megküzdeni?) )

egyetmondok 2014.10.05. 22:21:41

@panelburzsuj:
Mert a köztársaság kéne legyen a nemzeti konszenzus ? Ezt ugyan én nem értem, hogy miért hoztad fel,de ha felhoztad,akkor jó. Nekem a köztársaság tetszik.
Írtam volna, hogy az tök rossz ?

(És milyen az,ha már mondod, amikor "teljes egzisztenciájukat foggal-körömel védőkkel" kell /Majd a PKP-nak pl ?/ megküzdeni? Érdekelne.)

panelburzsuj 2014.10.05. 22:51:50

@egyetmondok:
Te azt írod, hogy csak olyan köztársaság legyen, ami neked mindenben megfelel. "Ezekkel" nem egyezkedsz. Csak hát az a kérdés, hogy honnan tudod, hogy nem vagy és nem leszel örökkön kisebbségben - és akkor örökkön "közön kívül" is ...

Így aztán mindig csak olyan "köz" lesz, sőt csak olyan LEHET, ami az épp legerősebb bandának szűken, de megfelel - mindenki más meg mehet a búsba.

panelburzsuj 2014.10.05. 22:55:43

@vitéž munkášőr:
Igen, pont az kérdés, hogy hányan NEM akarnak olyat - és ezért mennyi alkut hajlandók kötni a mindenkori "fennállóval".

Lacibá1 2014.10.06. 07:59:29

@István Tamasi: Vitatni lehet a népszámlálási értékeket, de ezt hozták ki.
A tapasztalat szerint a lakosság 60%-a vallja ugyan magát katolikusnak, de ennek 10%-a templomjáró, éli külsőleg a hitét,és ennek csak 10%-a az, aki mindazt, amit hivatalosan hisz, azt teljesen elfogadja, és aszerint él is. :(

Csak akkor van fejlődés, ha van magasabb cél is. Ha nincs követelmény, cél, akkor a liberalizmus miatt a társadalom szétesik, s úgy jár, mint a szabályozatlan folyó: szétterül, ellaposodik, eltunyul, s használhatatlanná válik, megposhad. "Minden ország támasza és talpköve a tiszta erkölcs, mely, ha megdől, Róma elvész, s rabigába görnyed.."

panelburzsuj 2014.10.06. 08:09:57

@Lacibá1:
Na és mit ér az törvény, amit "külsőleg" erőszakolsz ki? Pl. az abortusz? Miért nem tud elég hatékony "fegyelmező erő" lenni az egyház tanítása - minek mellé még a világi hatalom kényszerítő ereje is?

Szóval: "tiszta"-e, sőt egyáltalán "erkölcsös"-e az cselekedet, amely fenyegetés, zsarolás, kényszer hatására "cselekvődik"?

Lexa56 2014.10.06. 08:21:27

@panelburzsuj: egyetértünk. Ha a törvény lett volna a megoldás, akkor már régen is működött volna. Látszik, hogy aki ilyesmiket ír, soha nem olvasta Pál apostolt. Ha csak a királyságról lenne szó, Jézus nem utasította volna el, hogy királlyá tegyék. Gyengeelméjűek.

Lexa56 2014.10.06. 08:23:47

@Lacibá1: az kellen, hogy akik hirdetik, legalább annyira hajlandőük legyenek, hogy megítéljék magukat, ha ez nem sikerül. Ennyi. Nem pedig reggeltől estig hazudozni és azt állítani, hogy ők a kereszténység képviselői. Sikerül ugyanúgy megutáltatniuk a kereszténységet, mint az SZDSZ-nek sikerült a liberalizmust, pedig mindkettő jobb sorsra lett volna érdemes. Amihez a politika hozzányúll, bemocskolódik.

Lacibá1 2014.10.06. 08:29:58

Ilyen alapon egyetlen törvényt sem lehetne hozni, hisz mindegyik kényszert jelent!

panelburzsuj 2014.10.06. 08:34:03

@Lacibá1:
Hát pont ezt kérdeztem: mit tudnak az egyházak azért tenni, hogy minél kevesebb kényszert kelljen bevetni?

panelburzsuj 2014.10.06. 08:36:15

@Lexa56:
Lehet, hogy nem csak hébert, hanem a görögöt is félrefordítjuk és "igazából" így kellene olvasni?:

Nézzétek, hogy fényezik egymást!

Lexa56 2014.10.06. 08:45:27

@Lacibá1:
Rm 3,20
Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte: mert a bűn ismerete a törvény által vagyon.
Gal 2,16
Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.
Gal 3,10
Mert a kik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.
Tit 3,5
Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
Nem tudom, szokott-e Bibliát olvasni ...

Lacibá1 2014.10.06. 08:51:46

@Lexa56: Róm 7,1 Vagy talán nem tudjátok, testvérek – hiszen olyanokhoz szólok, akik ismerik a törvényt –, hogy a törvény addig uralkodik az emberen, amíg él?

Péld
28,5 A rossz emberek nem értik meg a törvényt, de akik keresik az URat, egészen megértik.
21,7 A bűnösöket elsodorja erőszakosságuk, mert nem akarják teljesíteni a törvényt.

1Tim 1,9 de tudatában kell lennünk, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, a lázadókért, az istentelenekért, a bűnösökért, a vallástalanokért, a közönséges lelkűekért, az apa­ és anyagyilkosokért, a vérengzőkért,

egyetmondok 2014.10.06. 08:58:13

@panelburzsuj:
Amikor én azt látom leírva,hogy köztársaság,akkor az államforma ugrik be,nem nagyon ugrik be nekem ennél sokkal absztraktabb fogalom. (Ez is ölég absztrakt megjegyzem,akkor is ha "szigorúan" közjogi értelemben vesszük.)
Nem hinném,hogy lehetőségünk lenne monarchikus államformára áttérni,nincsen ti.olyan történelmi arisztokrata családunk,amely bárki tagjára a teljes nevetségességessé válás veszélye nélkül ilyet alapozni lehetne.

Köztársaság,nem köztársaság,a hatalom alkotmányosságát illetően ez mindegy.
S az állami hatalom alkotmányossága Európában nem lehet bármi,amire rábökjük, hogy ez bizony alkotmányos; az se,ami mögött (esetleg) hatalmas "népi támogatottság" áll.

S az "ezekkel való" nem egyezkedés persze jó kérdés. Előfordulhat az is, hogy mint a nyolcvanas évek végén,ez a hatalom is maga vesz majd részt a nem alkotmányos államhatalom lebontásában. Ki fog derülni,mint mindig.

Lexa56 2014.10.06. 09:20:58

@Lacibá1: hát az első idézet nem igazán van a helyén, mert az éppen arról beszél, hogy aki szellemileg újjászületett, az bizonyos értelemben meghalt, ezért nincs fölötte hatalma a törvénynek.

susu64 2014.10.06. 14:42:50

Most csak az foglalkoztat, hogy mikor lettünk mi az USA gyarmata vagy hűbéresei, hogy bármilyen magyar kormánytagot egy rosszul tájékozott (mert félrevezetett) helyettes államtitkár csak úgy "kirendelhetne". Itt bukik az egész blog, minden más enek az idióta feltételezésnek csak következménye.
Miközben, egy érdekes idézet Máraitól: (a beszélgetésről ír) "Amerikában ez hiányzik.: itt nincs beszélgetés. Vitatkoznak vagy morogva kérdeznek és válaszolnak, de beszélgetés nincs, mert itt semmitől sem félnek úgy az emberek, mint a szabad, egyéni véleménnyilvánítás felelősségétől." (Napló 1967-69, 7. oldal)
Azután egy eléggé tanulságos film -megtörtént eset földolgozása - az amerikai állami terrorizmusról érdemes megnézni Az üldözött c. filmet. Arról az Amerikáról, amely szívesen osztja az észt, pl. egy helyettes államtitkár ökörségeinek formájában, vagy Bill Clinton barátságos üzenetén keresztül. Bill Clinton igazán releváns valaki, főleg erkölcsi kérdésekben, szerinte egy jó kis orális akármi nem is szex. Ugyanakkor expressis verbis pálcát tör más államok vezetői fölött. Milyen alapon? Csakis ez erő poziciójából.
Az egész HaFr blog alapállása beteges Orbán gyűlölet. S nem kell szeretni Orbánt, de ez kevés bármihez, azaz inkább nem elég semmire sem, csak jó néhány kommentelő gyalázkodására.

susu64 2014.10.06. 14:52:30

@egyetmondok: ez nem más, mint egy tartalom nélküli üres cimke. Polgári és konzervatív - a saját meghatározása alapján - a Fidesz is, meg Bokros nemlétező pártja is. Szóval, ez így önmagában nem jelent semmit. Ugyanakkor HaFr ádáz harcot vív az általa is fantomizált OV ellen. Fölösleges energia ez, ettől a szócsépléstől és álintellektuális okoskodástól még nem lesz világosabb, hogy OV milyen ember - mert attól még, hogy nem értünk vele egyet, az alapvető emberi méltóság joga rá is vonatkozik, ezt Béndek Péternek, mint volt Pázmányos oktatónak legalább ennyire kell tudnia - vagy lehet, hogy éppen ezért lett vége ennek a karriernek?

egyetmondok 2014.10.06. 15:12:27

@susu64:
Akkor nem jelent semmit ha bármi bármit jelenthet. Ám ez nincsen így.

DrGehaeuse 2014.10.06. 15:45:40

@Axxtro:
Ilyen összeszedett és vegytiszta orbánritmust még nem olvastam mint amiket a kommentjeid körvonalaznak.
Ezt ingyen én biztos nem csinálnám. De havi netto 100 rúgóért már megfontolnám.

Axxtro 2014.10.06. 16:38:47

@DrGehaeuse:

Az gond, veletek ellenzéki tökfejekkel, hogy állandóan saját magatokból indultok ki, és el se tudjátok képzelni. hogy a saját sekélyes gondolkodásmódotokon kívül más logikai struktúrák is vannak.

Ez így, meg nulla pontos nekifutás.

DrGehaeuse 2014.10.06. 17:21:30

@Axxtro:
A személyeskedést talán nem kéne belevinni.
A jelenleg nyilvánossághoz jutó ún. "ellenzék'-hez nekem semmi közöm. Az én konzervatív felfogásom amit talán a Tóth Zoltán József nevével fémjelezhető szellemiség határoz meg, rendkívül távol áll minden parlamenti párt ideológiájától.
HaFr gondolkodása és véleménye főként azért erdekel mert az enyémnél jóval szélesebb műveltség alapján áll, és tanulni lehet belőle. Az orv-bán rendszert bírálók és védők között fel-fel lángoló viták ezen a blogon mérő vagdalkódzásba mennek át, mert nem értik a felek a lényeget: a politikai elitünk en block egy kontraszelektált haramia banda és egyik jobban a másik még annál is jobban keresi a háttérhatalom kegyeit.

Axxtro 2014.10.06. 19:14:45

Szerintem általánosságban beszéltem.

Nem vagytok arra képesek, hogy egy hozzászólást úgy fogalmazzatok meg, hogy az pontos legyen, hogy ne legyen benne, hiba.

Pont az olyanokról beszéltem, mint amilyen te is vagy, de nem rólad.

Ez itt nem egy oktatási fórum, nem azért van, hogy én itt bárkit is felvilágosítsak, vagy oktatásban részesítsek.

Talán egyszer, ha majd valaki fizet érte.

Axxtro 2014.10.06. 19:15:03

@DrGehaeuse:

Szerintem általánosságban beszéltem.

Nem vagytok arra képesek, hogy egy hozzászólást úgy fogalmazzatok meg, hogy az pontos legyen, hogy ne legyen benne, hiba.

Pont az olyanokról beszéltem, mint amilyen te is vagy, de nem rólad.

Ez itt nem egy oktatási fórum, nem azért van, hogy én itt bárkit is felvilágosítsak, vagy oktatásban részesítsek.

Talán egyszer, ha majd valaki fizet érte.

paraszthajszal 2014.10.06. 20:01:28

@Axxtro: gratis kioktatásban már eddig is részesítettél mindenkit, noha ezt senki se kérte, ezek után akár már érdemben is hozzászólhattál volna.
___

@a poszthoz: A mai EP-szakbizottsági döntés Navracsicsról (ti. hogy általában alkalmas, de nem arra a posztra, amire jelölték) jól mutatja, hogy mennyire elszigetelt lett diplomáciailag az Orbán-kormány. Pedig ők most mindent megtettek, odaküldtek egy mérsékelt jelöltet, aki még kifejezetten barátságos hangnemet is ütött meg (nem védte agresszíven a kormányt), de mégis hiába.

És mivel a többi poszt már le van osztva, ha nincs személycsere, akkor ez praktikusan azt jelentheti, hogy a már amúgy is súlytalan (mivel brüsszeli hatáskörök nélküli) portfóliójából fognak kivenni ezt-azt.

A történtek legnagyobb tanulsága: az általános rossz megítélés hatásai alól akkor sem tudnak mentesülni Orbánék, ha éppen senkinek nem lépnek a tyúkszemére. És ez gyaníthatóan csak az első ilyen blama.

István Tamasi 2014.10.06. 20:26:37

@Lacibá1:
1. Tehát megerősítést nyert, hogy hazugság azt állítani, hogy Magyarország lakosságának többsége vallásos.
2. Hasonlóképpen hazugság, hogy liberalizmus esetén nincs fejlődés.
3. Nem világos hogy jön ide a / vallásossághoz vagy a liberalizmushoz/ tiszta erkölcs? Ugyanis vallásellenes, antiklerikális és liberális is lehet tiszta erkölcsű ahogy vallásos és illiberális vagy konzervatív is lehet mélységesen romlott erkölcsű.
süti beállítások módosítása