1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.08.22. 18:29 HaFr

A minisztériumnak elment a józan esze

A részlet a Gazdaságpropaganda Gazdasági Minisztérium mai közleményéből van (becsszóra), amelynek kapcsán értelmezésért esedezünk. Először a kommüniké.

Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként – a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben - miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?

Milyen jogon gondolja normálisnak egy nemzetközi társaság, hogy miközben a világ más országaiban „good corporate citizen-ként”, felelős vállalati magatartást képvisel, addig ugyanezt nem kívánja Magyarországon gyakorolni?

Mindez egy olyan közép-európai országban történik, amely máig nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott.

Elfogadhatatlan egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára, hogy miután szabaddá tette médiapiacát a külföldi befektetők előtt, egy társaság holmi könnyen kifosztható gyarmatként tekintsen rá.

Az RTL Csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, valójában önző profitérdeket szolgálva a magyar kormányt támadnia és  Magyarországnak ártania. (kiemelés a posztertől)

Kétségbeejtő, hogy egy (elvileg hűvösen szakmai) gazdasági minisztérium ilyen színvonalú közleményeket tud megjelentetni. A legkevesebb, hogy fogalmunk sincs, konkrétan mire vonatkoznak az érett komcsi stílusban feldíszített vádjai, de vajon miféle elvárás az, hogy egy gazdálkodó szervezet "a profitjával arányosan" járuljon hozzá a blablablához, amikor a profit (a köznyelvben) már az adózás utáni pénzügyi nyereséget jelöli? Vagy csúnya lenne az RTL, mert nem örül felhőtlenül az ezen felüli adóknak? De ez a profitozás... Mint a Szabad Népben.

És ha már: mi a túró az a "felelős vállalat" -- ez a fejőstehén újmagyar neve? Egyik nyelvünkkel profitozunk, a másikkal felelősözünk? Könnyen keltődik az a látszat, hogy a nulla profit lenne a legfelelősebb. Miért érezzük ezt a durva szabadnépes dohszagot, Miniszter elvtárs?

Nem egészen értjük a továbbiakat sem (re idegen megszállók): az ártatlan magyar népen a szovjetek után most éppen az RTL Klub tesz erőszakot? Az RTL Recsk és az ÁVÓ technikáival kényszeríti a magyarokat, hogy nézzék? (Még egyszer: ez nem az Echo TV hülyeségfélórája, hanem a magyar kormány képviseletében eljáró államigazgatási szerv közleménye!)

Szent ügyekben -- mint egy ország emberfeletti küzdelme -- a durva képzavar is bocsánatos hiba, na de megint ez az ócska sóder a magyar kormányt támadók magyarellenességéről... Élcsapat-szindróma, cccc.. A bolsik a spájzban vannak.

"Önző profitérdek." Végképp eltévedtünk. Nem azt hiányoljuk, hogy Varga úr és Tsai nem értik a kapitalizmus működését, bár miután a szovjethatalmat is rühellni látszanak (noha éppenséggel hasonlóan beszélnek), tanácstalanok vagyunk a továbbiakat illetően (nix szovjet, nix szovjettelen, morbus Hungaricus): miből lesz itt növekedés? Elég kétségbeejtő helyzet, ha ilyen egy ország gazdasági minisztere. De ha már a kapitalizmust kiherélnék, hadd imádkozzunk legalább 48 órányi memóriáért az uraknak -- hát nem két napja adtak hét milliárd adókönnyítést a kiköpött hazafi Vajnának, hogy még jövedelmezőbben tudjon bakkarázni? Az nem volt önző profitérdek?

Jaj, panaszkodom itt a memóriájukra. Hát nem kicsusszant a fejemből, hogy az a gyerekszegénység elleni harc része volt! Felül kell vizsgálnom, ki a legszorgosabb kis pártmunkás ebben a hazában. De hogy az éppen a József nádor téren bújjon meg?!

235 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr776626419

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szakértői kormányban teológiai végzettséggel 2014.08.23. 12:02:10

Teológiát, azaz hazudozástant végzett embereket mikor távolítják már el Magyarország "szakértői" kormányából? Mi szényenkezünk miatta Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre tagjai.

Trackback: Semjén Zsolt vs 911 2014.08.23. 12:01:50

"A jobb oldali fickóról már múlt időben beszélhetünk. A bal oldali mikor lesz a múlté?" forrás: Magyar Ateista Mémbázis

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2014.08.23. 08:00:42

Mészáros Orbán Lőrinc önző profitérdekeiről készített riportok kiverték a biztosítékot a mutyikormány Biszku Béláiból.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 08:31:19

@s.g.l.:
a progresszív jövedelemadó milyen alapon vette el a háztartás árbevételének a 40%-át. milyen alapon? ha az alkotmányos volt, akkor ez is az. legfeljebb nem méltányos.

s.g.l. 2014.08.23. 08:53:18

@unionista.:

Nem, a jövedelmének 40%-át vették el, mert sávos volt!! pl. 0-16-32-40%. és mindíg a sávugrásoknál emelkedett az adó, de csak a plusz részre!

Azonfelül a többsávos adó vagy járulék kötelezettség az szolodaritás alapu, ami pont az emberi társadalom alapvető pillére!!!!!
.
Mégazonfelültebben a jelen helyzet az, hogy pl. bérbeadsz egy lakást és az a fizudon felül hoz 1 millió Ft-ot.
Ezek után a teljes jövedelmedből ami pl 3 millió, majd 2 millió Ft-ot bérleti díj adója címen, vagyis többet mint ami kiváltja ezt az adót. mellette fizettél még EHO-t, nyugdíjjárulékot.

Nem érzed a fonákot?

Azt nem értem, ezt a pofátlanságot nem olvasom sehol, még az RTL tíltakozásánál sem, pláne nem az a médiában, szaksajtókban.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 09:02:42

@s.g.l.:
a reklámadó is sávos. a 20 milliárd forint feletti árbevétel felett vetik ki 40%-os adót. az rtl klub is egy jogi személy. most olyan adót vetnek ki rájuk, amit mondjuk az együtt-pm a népre kivetni követel.

s.g.l. 2014.08.23. 09:10:37

@unionista.:

csakhogy a 40%-ot nem csak 20 mrd feletti részre hanem az egész bevételre vetik ki, tudatosan olyan határ megállapítással, hogy csak a 20 mrd feletti bevétellel rendelkző reklámbevétellel rendelkező adózóknak kelljen fizetni!

Az együtt Pm nem követel semmit és amit javasolna az sem az amit gondolsz!
Mit kövtel, írd ide!

nu pagagyí 2014.08.23. 09:19:29

@unionista.: Ha a totális agymosás után megmaradt diónyi agyad még képes befogadni ezt az információt:

A progresszív jövedelemadó korábbi szabályai nem sértették az arányos közteherviselés elvét. Két ember ugyanakkora jövedelemből, ugyanakkora adót fizetett akkor is ha öt adósáv volt és akkor is ha kettő.

Tény az is, hogy mértéktelen és indokolatlan adókedvezményekkel az egykulcsos adót is igazságtalanná lehet tenni, ahogy azt a jelenlegi SZJA szabályok meg is teszik.

A reklámadóval sem a több kulcs a gond, hanem az, hogy a TV2-nek megközelítőleg ugyanakkora bevételből gyakorlatilag nem kell adót fizetnie. A TV2 (Simicska Lali, Mészáros Lőrinc, Parragh elvtárs, Baldauf, Vitézy, Széles "örökmozgó" Gábor és a többi hétpróbás gazember) kormányunk jóvoltából "könnyen kifosztható gyarmatként" tekinthet szerény országunkra.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 09:34:03

@panelburzsuj:
minden választó ismeri azokat a sztorikat, amiket az rtl klub nap, mint nap elővesz. kevés olyan fidesz szavazó van, aki ne tudná, hogy orbán viktor a kert végébe épített magának egy stadiont vagy azt, hogy mészáros lőrinc lopott. azzal is mindenki tisztában van, hogy inadekvát emberek a legfőbb kulturális potentátok, stb. ezek nem hírek. ma magyarországon ezekkel minden politika iránt érdeklődő tisztában van. az rtl klub híradója nem a felnőttekre hat, hanem a gyerekekre. egy generáció tanulhatja meg, hogy a gazdagsághoz nem tanulni kell, hanem lopni, csalni, hazudni. hiszen így lehet valaki sikeres. persze ezt is tudja sok gyerek. de ha a tévében is ezt mondák, akkor ez erre ráerősít. ebből a szempontból van igaza a kormánynak. csak ugye eredetileg ők okozták a problémát. szóval végső soron nekik kell megbukni. ez az egész folyamat arra lesz jó, hogy az rtl hegemóniája megtörik. mert ha eddig nézte egy "jobboldali", akkor ez után kevésbé fogja.

s 2014.08.23. 09:36:15

@unionista.: "ez az egész folyamat arra lesz jó, hogy az rtl hegemóniája megtörik"

Azért ebben ne legyél annyira biztos.

nu pagagyí 2014.08.23. 09:38:23

Nem kéne megvárni, amíg Orbánból végképp Lukasenkó lesz.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 09:40:33

@nu pagagyí:
azt elfogadom, hogy a reklámadó méltánytalan. de azt nem, hogy "alkotmányellenes". ha az szja nem volt az (fel sem merült, hogy az lenne), akkor ezzel mi a probléma. az rtl klub éppen azt az együtt-pm nevű formációt támogatja, amelyik a háztartások árbevételét progresszív módon adóztatná. a kormány ezt az "elvet" a médiavállalatokra alkalmazza. és akkor mi van?

s.g.l. 2014.08.23. 09:41:48

@unionista.:

Ezt is tudod?

1 komment máshonnan:
" Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek. "

a Tíz Parancsolatból :

Ne lopj.
Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot.
Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálóno~jét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé!

OV 2010 Felcsút:

"Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"

i.imgur.com/ymQGoJE.jpg

Tehát OV szerint OV hazaáruló!

Miért nem nyomják mindennap Ocsmány Vigyor orra alá ?

tnsnames.ora 2014.08.23. 09:45:22

Azt gondolom értem a poszt felvetéseit, mégis maximálisan nem értek egyet a poszt üzenetével.
Attól még hogy a minisztériumi kommünikét író fogalmazási gátlásban szenvedett, azért a dolog fókuszpontját lehet több oldalról részleteiben is tárgyalni.

A témában nekem két propozicióm van:

(1) A történelem (magyar is) bizonyította, hogy helytelen az a liberális alapvetés, hogy a "piac mindent megold". Nem old meg mindent és sokszor rosszul (értsd akár emberellenesen is) végzi a dolgát.
Nem kell messzire menni, elég megnézni a spontán privatációs példáinkat, hogy rossz kedve legyen az embernek.
Vagy lehet gondolni arra, hogy természeti törvényekből levezethető-e, hogy ekkora jövedelmikülönbség legyen ember és ember között (ennyivel okosabb-e, tőkésítettebb-e az egyik ember a másiknál avagy vannak még más sötét üzelmek a háttérben, amit a piac önmagában képtelen jól lekezelni)
Vagy, hogy a természeti erőforrások durva "piacszerű" lerablásának a költségét ki számolja el.

(2) Ha jogos is bármiféle szabályozási igény, nagyon nehéz jól (értsd célnak megfelelően, mellékhatások nélkül, hosszútávon, lekövethetően, támadástűrően) szabályozni. Ha elegáns lenne csúnya szavakat használni, azt mondanám, qrva nehéz. Lásd hozzá tanpéldának: USA, 2008-ban csúcsosodó, világméretűvé terjedt másodlagos jelzálogpiaci összeomlást

RTL-topik:

Én azok közé tartozom, akik legjobb esetben is szimplán csak nem venném észre, ha eltünne ez az agysejtpusztító média-csökevény, amit RTL-nek hívnak, mintha sokkal (társadalmi költségben) olcsóbb, demokratikusabb és korszerűbb lenne mára bármilyen alternatív elektronikus információforrás.
De próbáljunk meg messzibbről ránézni a konkrét problematikára!

Adva van a jelenkori bármely magyar kormány akinek tevékenységét alapvetően behatárolja és determinálja, hogy EU-szinten míg árszinvonalban meg mutató-követelményekben kompatibilisek vagyunk/kellene lenni másokkal, addig bérszinvonalban, elkölthető pénztömegben, oktatás-kultúra-egészségügy finanszírozásában toronymagasan le vagyunk maradva. Jó mutató ere, hogy amit pénzt tudunk költeni nagyobb fejlesztésre, az 99%-ban EU-pénz.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy pillanatok alatt keletkezhet többszázmilliárdos lyuk a költségvetésben, amivel (helyességtől függetlenül) vég nélkül b*sztatni lehet bármely kiszolgáltatott kormányt. Ezt nyilván elkerülendő, pillanatnyi túlélésből(!), látványorientáltan, és nem racionálisan(!), mit lehet tenni? Hát persze hogy lyukakat betömni. A kérdés az, hogy hogyan, ki fizesse a révészt?!

Ha elfogadjuk a két propoziciót, azaz szabályozni márpedig kell (államilag), akkor ebből azonnal következik, hogy előkerülnek prioritás-preferálási viták.
(A) Kevés gazdag vagy sok szegény milyen arányban fizessen?
(B) Vannak-e társadalmilag kártékonyabb folyamatok (chips-zabálás, robbanásszerűen növekvő autózási igény, dohányzás, kereskedelmi tévézés, etc.)

Mindezekben én nem kívánok "igazságot tenni", nyilván megvan a magam különbejáratú véleményem RTL kapcsán is (reklámokkal szétszabdalt, összevisszavágott, időben nem pontosan kezdődő filmek, etc. ami miatt én konkréten kidobtam a tévémet 20 évvel ezelött).

Az viszont biztosnak látszik számomra, hogy előbb ezekben az elvi meg gyakorlati szabáloyzási kérdésekben kellene tisztán látni, és csak aztán elővenni a minisztériumi félrefogalmazásokat.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 09:51:00

@s:
az rtl valószínűleg nem fog kivonulni, de magyarországon aligha lesz piacvezető. de ezt amúgy a tisztesség szempontjából semmi sem indokolja. nincsenek saját gyártású minőségi műsoraik. soha nem is voltak. és ha leveszed a szemellenződet, akkor ezt talán észreveszed.

s.g.l. 2014.08.23. 09:59:17

@tnsnames.ora:

Szerintem ha a közmédia 5x annyi pénzből 5x szarabb műsorokat csinál - ha csinál,- de az egész napot végighazudja és agymosást végez nos melyik az ártalmasabb?

RTL-t nem nézem vagy 10 éve nem is hiányzik, a közmédiát nézném, mert a hiteles valós hírek, események érdekelnek, de nem tudom nézni mert eszement módon napnál világosabban szembehazudja a tényeket, vagy elferíti, gusztustalanul fényezi a kormányt, alajsságairól kussol, vagy hazudozik és kifényezi, szóval nézhetetlen.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 10:04:21

@s.g.l.:
nézd, ha te egy átlag jobboldali választót meg akarsz győzni arról, hogy váltsa le orbán viktort (ők rakták a táblára, nekik kell levenni), akkor egyszerűbben kell érvelned. úgy, hogy orbán viktor egy balkáni cigány kulturális identitásával rendelkezik. és ha valaki "elcigányosodást" akar, akkor szavazzon rá.

tnsnames.ora 2014.08.23. 10:04:56

@s.g.l.:
Ha így teszed fel a kérdést, akkor jobb, ha van RTL-alternatíva.
Ha meg úgy teszed fel a kérdést, hogy van-e szükség drága "központi" (értsd közszolgálati-kereskedelmi) tévézésre, nos akkor az én válaszom, hogy egyre kevésbé van rájuk szükség.

Rendszerszinten mi a közös a közszolgálati és kereskedelmi tévézésben? Hát hogy
(1) relatíve kevés ember csinálja,
(2) nagyon soknak (értsd országnak és ugyanazt)
(3) nem korrekt alapokon.

Egy liberális elmének ez ellen alapvető módon kell felháborodnia, hiszen torzulás és sérülékenység ami süt belőlük, ismétlem rendszerszinten, nem a konkrétumok szintjén vizsgálódva most.

Ha extrapolált analógiát akarnék keresni, akkor a rosszemlékű sanzon bizottság jut eszembe, ahol szintén kevés ember akarta determinálni a nagy többség zenei izlését, finoman szólva is vitatható módon.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 10:17:13

@tnsnames.ora:
túl kevés embernek van túl sok hatalma. a "baloldal" ortodox liberális hegemóniát hirdet. ezzel szemben a "jobboldal" unortodox illiberális szupremáciát. a középen állók a karakter nélküli, üres fejű, semmit mondó civilek politika felett állását. ezeknek egymást kellene kinyírni valahogy. persze lehet, hogy ilyen csak a tarantino filmekben van.

tamas11 2014.08.23. 10:20:51

@tnsnames.ora:
Egyetértek a felvetéseiddel, a logikával is, amivel élsz. Azt is mondhatnám, hasonlóképpen gondolkodunk.
A kifogásom mégis erős: a MADÁRTÁVLATODDAL van bajom, amit két sorral feljebb még pártoltam...
Nekünk (nekem) ugyanis léteznek közelebbi, kínosan közeli tapasztaltaim IS, az egy érvényesebb dimenzió. Az a távlatos madár rég leszállt, olyan helyre, ahonnan nem csupán az RTL- működés fonáka látszik.
Mer' mi van akkor azzal a távlatos madárral, ha a hatalom büntetni akar és tud közvetlenül egy nagyvállalkozást,tehát nem egyenlően mér, közben (buta) iskolásan indokolgat, miniszteriális szinten? Nem a rossz piac kapja a pofont, hanem az egész.
Erről miért nincs érvényes, logikus ítéleted? Pedig ez egy "elvi meg gyakorlati szabályozási kérdés".
Egy sajtóosztályról kiadott debilis indoklás mégsem igazolhatja a rendszer működését, pusztán azzal, hogy egy eseményét provinciálisnak tekintjük, vagy szabadon szárnyaltatjuk a motívumait. Mert a madár a magasból úgy lát...

s.g.l. 2014.08.23. 10:21:09

@unionista.:

Sosem cigányoztam és nem is fogok!

OV a viselkedésével, lopásaival, gazdasági analfabétuzmásával, cezaromániájával, és mindenen átgázoló önmagát is naponta szembeköpő országrontóval foglakozom, mert elég a fejet levágni a törzs kimúlik. A fideszvallás az alapító atya megsemmisülésével kimúlik!

Aki nem fogadja el azt a bizonyított tényt, hogy polikusként lett millárdos, gazdagodott meg és a fideszt arra használja minél több közvagyont mossanak át magánvagyonná az vak.

több mint 60 ingatlana lett, közte sok mezőgazdasági amire felveszi az uniós támogatást, székházat lopott, csalt a lakásával, szőlőbányászkodott és most a budija sarkába épült stadionnal és akadémiával mossa át a közpénzt.
Azt nem értem, ha OV ellopgy székházat az semmi, ha Gyurcsányt meggyanusítják egy 6 milliós úszómedencével - ami hazugság volt mert leadózta,- akkor fletó medencéje óceán, OV székháza meg gyufaskatulya.
Ki érti ezt??

dr doktorka 2014.08.23. 10:21:37

Jól látszik a minisztériumi levélből, hogy mennyire hitvány és szolgalekületü nép a magyar. Sose lesz ez másképp!

Orrbánya elvtárs azt a hatalom gyakorlást csinálja amit Rákosi. Ezen antimagyar és antieuropeer gyakorlat mellé felsorakozott az agyhalált halt, becstelen udvarháztartása is.

De még ennél is nagyobb katasztrófa, hogy kétmilliónál is több azoknak a primitív birkáknak a száma, akik erre a rendszerre még a szavazukat is adják, hogy márpedig Magarország legyen csak egy véglegesen elmaradott, posztsztálinista suttyó ország.
A magyar nép döntő többsége menthetetlenül ostoba, nemhiába lép meg külföldre átlag 100 ezer eszesebb ember. Csak nekik van jövőjük, csak ők tudnak boldogan élni. Aki Magyarországon marad az csak együtt fog rohadni az ostoba néppel.

Moin Moin 2014.08.23. 10:23:25

Az "önző profitérdekhez": hvg.hu/kkv/20140530_Megvan_a_merleg_41_milliardot_vettek_ki_t

A Fidesz arra a profitra tekint ellenségesen, amely - legalább az elvi legetőség szintjén - egy tőle független politikai vonulatot lehetne képes támogatni. Már amikor az első Orbán-kormány alatt felszámolták a tb-önkormányzatokat, egyszerre világos lett, hogy az államhatalomtól független entitásokat "veszélyként" érzékelik a fiúk. (Ennek mögöttes - lelki, szocializációs - motivációit most talán ne vegyük elő...)

Orbánék '98-ban Lenin "Állam és forradalom" c. művével kézben-fejben látta neki a(z akkor még nem kétharmados, ezért a maga teljességében ki nem bontakozhatott) kormányzásuknak. 2010 után viszont - a kétharmaddal - olyan helyzetbe kerülek, mint 1917 november 7-ével a bolsevikok: jöhetett az álmok megvalósítása.:-)

...2014-ben pedig ehhez méltóztatott ismétleten totális zöld utat engedélyezni "a dolgozó nép okos gyülekezete". Tovább józsefattilázva: "Fel kéne szabadulni már!":-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.08.23. 10:25:08

@s.g.l.: nyilván ezt bizonyítani is kéne, ami viszont Magyarországon csaknem lehetetlen --

unionista. (törölt) 2014.08.23. 10:27:05

@s.g.l.:
akkor várhatod, amíg a külföld leváltja orbánt. vagy legalább átülteti az államfői székbe. és hogy utána mi lesz azt nem tudjuk.

explanatus 2014.08.23. 10:27:28

Ha csak egyedül az rtl -- terven felüli -- befizetése 88 millió euró, akkor az egy nézőre eső reklámkiadások mekkora összeget tesznek ki úgy ∑ ? (Ezek szerint) a média elsődleges szerepe a politikai és materiális fogyasztás befolyásolása, irányítása. Másodsorban, szórakoztatás. Harmadsorban tájékoztatás, hírközlés (időjárás előrejelzés, útinform, celebvilág).

A www.nzz.ch/wirtschaft/newsticker/rtl-senkt-nach-gewinneinbruch-prognosen---frankreich-und-ungarn-belasten-1.18367595#ticker-page:1 cikkben megfogalmazott «mit ihrer konfiszierenden Wirkung» -gal a politikai fogyasztás-irányítás mellőzésére kérik a csatornát. A piacon maradás érdekében még lesz egy-két nagy (parlagfű, csatornák nem nyelik el az esővizet) leleplezés, aztán beáll egy mindkét fél számára ideális egyensúlyi állapot. Az rtl még inkább lehalássza a fogyasztási piacot, mi meg azon kapjuk magunkat, hogy megszaporodnak az online cikkek alatt a „nem kommentelhető” megjegyzések. Szép új világ. És a nagy mű bevégeztetett.

s.g.l. 2014.08.23. 10:32:16

@HaFr: Olvass Kende, Debreczeni, Ferenczy Kr. Magyar B. könyvet, nézd emg amíg lehet a Országgyűlés honlapját ahol rajta volt Lévai A. ingatlan vásárlása,- nem OV haben a felesége vette mint htb. a földeket ami ugyi közös vagyon,- nézd meg miket hazudozik a stadionról: nem közpénzből épült, nem a fenét, a TAO közpénz nézd meg a neten mennyi összefoglaló van a lopásokról, és soha nem perelt, mert tudja: ha perel még több disznóság derül ki!

Idő kérdése, de hol van egy kitartó tényfeltáró újságíró aki folyamatosan a sarkában van és írja a szemétségeket?

Azért ez nem árulkodó?

OV 2010 Felcsút:

"Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"

i.imgur.com/ymQGoJE.jpg

Tehát OV szerint OV hazaáruló!

Kinek a hobbija a foci? Az ország tudja: OV nak!

Csak ez az egy dolog is elég, hogy normális országban eltakarítsák örök életre a politikából!

s.g.l. 2014.08.23. 10:33:14

@unionista.:

Külföld soha nem tudja leváltani, de tud olyan körülményt teremteni ami okán leváltják a szavazók!

Moin Moin 2014.08.23. 10:35:19

@dr doktorka: Magyarorszég sikeres periódusai mimdig azok az esetek voltak, amikor egy-egy kimagasló képességű és az ország hosszabb távú stratégiai érdekeit felismerő és követő személy állt az ország élén. Ebben az esetben jól működött a magyar társadalmi startégia, amely "elvárja" a karizmatikus vezetőt.

Sajnos csupán néhány ilyen eset volt több mint egy évezred alatt. Minden más korszakban az egyéni túlélések taktikája működött és sosem jött létre és nem is működött tartósan a társadalmi önszervezés módszere. Az egyéni túlélés módszere ma a kivándorlás formájában működik.

Moin Moin 2014.08.23. 10:46:14

@HaFr: Ezer szerencse, hogy az Magyarországon még nem ért véget!:-)

unionista. (törölt) 2014.08.23. 10:55:31

@s.g.l.:
már hogyne tudnák leváltani. a hátsó szobában azt mondják neki: aus. berlusconi is így mondott le. és egyébként gyurcsány is. könnyen lehet, hogy orbán így ül majd át az államfői székbe.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 10:57:54

@Moin Moin:
az ország sohasem tudott egyszerre fejlődni. ez a nép együtt legfeljebb csak araszolni képes.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.08.23. 10:59:05

@unionista.:
Berlusconit nem leváltották, hanem elfogyott a parlamenti támogatása.
Gyurcsányt se a külföld váltotta le, hanem a párton belül fogyott el a támogatása.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 11:06:40

@Moin Moin:
debrecen úgy tudott fejlődni, hogy jött csokonai, vagy fazekas. de már őket is próbálták elnyomni pestről. ugyanígy bocskai is veszélyes volt erdélyből. budapesten kossuth elképzeléseit is elárulták. rákóczit is. zrínyit is. és persze mindkét hunyadit is. széchenyi se véletlen őrült meg. ez az ország sohasem tudott összetartani. jöhettek a mongoltatárok, oszmántörökök, nácinémetek, szovjetoroszok. persze volt néhány felkelés. 56 őszén állítólag együtt volt az ország. csakhogy 57 tavaszán már kádár tiszteletére borult virágba budapest.

demokratikusan nem nagyon lehet felemelni ezt az országot. a központi régiót leszámítva konszenzussal nem lehet elvezetni legfeljebb egy megyét. "uruszágosan" semmi sem működik. akkor sem ha azt "össztársadalminak" hazudod.

32FNewYork 2014.08.23. 11:13:04

@HaFr: Valóban nemigen. De azért így sem,úgy sem bánkódnék az RTL Klubért. Viszont valószínűleg csak annyi változás lenne, hogy ezentúl a haverok rabolnák le a reklámpiacot.

Munchausen 2014.08.23. 11:14:03

@s.g.l.: Maganvelemnykent hozzatennem, hogy allitolag olyan csorok voltak Anikoval, hogy a hokkedlin levo Junoszt TV volt a legnagyobb ertek abban az alberletben amiben laktak. Mellesleg most gyanusan kezd allitolag magyar kezbe kerulni az allamadossag...

32FNewYork 2014.08.23. 11:14:34

@Vombatus Ursinus: szerintem jól van így. Vonuljon ki az RTL Magyarországról. Nincs rá szükség.

32FNewYork 2014.08.23. 11:18:04

@panelburzsuj: semmi közöm a ballibhez. Magyar középvállalkozó vagyok, aki minden nap beleütközik a tőke szabad mozgásának a perifériákra jellemző lokális hátrányaiba. És errefelé hemzsegnek az íróasztal-filozófusok.

tnsnames.ora 2014.08.23. 11:20:44

@unionista.:

Én nem bal- meg jobboldalban szeretek gondolkozni, mert nullához konvergál az a közös részhalmaz, amit erről konszusosan gondolunk, társadalmi léptékben, itthon Magyarországon.

Számomra úgy merül fel a felvetett kérdés, hogy mi a jobb, ha (történelemben visszamenve) "unalmas" királyok biztosítanak egy adott szinten (semmilyen irányba sem kilengve), avagy Mátyás király (aki után sokan áhitoztak régen is), aki páratlanul ötvözte a személyes tehetséget, az erős kart és az "unortodoxiát" (pl.:adó), viszont úgy gyilkolták meg(?), hogy utána egy olyan Dobzse László következett, aki kikövezte az utat Mohácsig.

Én Mátyás király uralkodásából a sérülékenységet látom/érzékelem leginkább (még ha sokat is uralkodott). By the way érdemes belegondolni, hogy államalapító Istvántól kezdve milyen hosszan uralkodtak királyaink, és hányan haltak természetes hallálal (és akiknek ez mégis sikerült, pl. Zsigmond ott ezt mi magyarázza). Megdöbbentően sok volt a rövid uralkodás és/vagy furcsa/gyilkos halálozás, ugyanis.

És ezért tartom helyesebbnek a minél szélesebb bázisú véleményformálást, meg döntéshozatalt (napjaink globalizációjában). Ez nehézkes, lassú, kínlódásos (azért persze lehet törekedni hatékonyságra is), viszont ki lehet állni mellette, lehet együtt sírni és főleg együtt nevetni a folyamat során.

A fideszi "egyszemélyi" unortodoxiával is ez a legnagyobb bajom, hogy van neki egy pillanatnyi, meg látványos, ütősen demonstrálható következménye, meg van a társadalomban mint komplex rendszerben hosszabban tartó, káros mellékhatásokkal együttjáró lecsengése/csillapodása. Ezért szeretem megfordítani a dolgot: legyen az együttgondolkodás hosszabb, mélyebb, egyetemesebb és a végeredmény inkább araszoló, de nem kilengő.

Persze lehet azt mondani, hogy túl nagy hátrányban vagyunk, csak én erre azt mondom, hogy a nagy eredményeket nemcsak kivívni kell, hanem meg is tartani.

32FNewYork 2014.08.23. 11:25:50

@egyetmondok: ez igaz. A magyar KKV szektor nagy része élet-halál harcot vív. Ennek egyik oka a magyar törvényi háttér, ami olyan mintha a multik jogászai diktálták volna. Nem újdonság, hogy egyáltalán nincs esélyegyenlőség. Gazdasági területenként saját tapasztalatból tudok mondani példákat. Mindenesetre a KKV szektor több szempontból is életbe vágóan fontos az országnak. Ez nem vitatható. (Az Orbán-kormány azért kiebrudalt már néhány "illetéktelen behatolót". Kiábrándító és a többi ügyben hitelesség csökkentő, hogy az Eu kivétel nélkül ezek ügyében indít vizsgálatot.)

Netuddki. 2014.08.23. 11:33:47

"Az RTL Csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, valójában önző profitérdeket szolgálva a magyar kormányt támadnia és Magyarországnak ártania."

Nyehehe! Csak nem a fideszesek hivatkoznak erkölcsi alapra? Milyen erkölcsi alapra? A sajátjukra? Muhaha!
Posztkommunista maffiaállam. Eh!

unionista. (törölt) 2014.08.23. 11:36:49

@Lord_Valdez:
finance.yahoo.com/echarts?s=EURHUF%3DX+Interactive#symbol=;range=my;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=;
gyurcsány végül 94 áprilisában mondott le. egyébként orbánék sem véletlenül paterolták ki az eu/imf küldöttséget. nem akartak gyurcsány sorsára jutni. a zsidók se véletlen rohangálnak az amerikai nagykövetségre. lázár sem véletlenül üti a norvég alapot. és még lehetne hosszasan sorolni. egy kampányban nagyon nem mindegy, hogy hol áll a vatikán (egy harmadrangú végül hogyan dönt), nagyon nem mindegy, hogy mit mondanak az oroszok. és nagyon nem mindegy, hogy mit mondanak a németek.

Netuddki. 2014.08.23. 11:37:56

@IGAZI_kovi1970: "a magyar kormányt támadnia és Magyarországnak ártania."

Ja, és a legínyencebb dolgot majd kihagytam: "MAGYARORSZÁGNAK ÁRTANIA"

Bammeg! Azzal, hogy előtérbe helyezik a mutyit, a fidesz kisstílű töketlenkedést, azzal pont NEM ártanak Magyarországnak. Hogy a bőr süljön le annak a fideszes balfasznak a képéről amelyik pirulás nélkül ilyet állít! Méghogy a retekklub ÁRT MAGYARORSZÁGNAK! Pont ez a fideszes csürhe amelyik árt az országnak.

Netuddki. 2014.08.23. 11:41:41

@s.g.l.: Akkor kellett volna az egész pereputtyot lecsukni amikor még lehetett!

tnsnames.ora 2014.08.23. 11:42:19

@tamas11:
Egyetértek.
(1) A jelenlegi kormányzat nem/sem tud jól szabályozni, igazándiból meg sem kísérli, hogy saját körein belül (ha már mást nem enged oda) valami szinvonalat vigyen szabályozó tevékenységébe.
(2) Igen van büntető, nem túl elegánsan (értsd ocsmányul) hatalmat fitogtató olvasata is az RTL-sztorinak.
(3) Mindez riasztónak hat a külső szemlélőnek (is).

Két kérdés minimum felmerül ennek kapcsán:
- Mi az implikált hatások "egyenlege"?
- Mi az, ami kiváltotta ezt a bősz unortodoxiát a Fideszben, ami azért nem volt jelen 1998-2002 között, szvsz.

Az egyenleg megvonást meghagyom másoknak (én nem tudom egzaktul elvégezni).
Ami biztosnak látszik számomra,hogy például füstölögni rajta nekünk nem érdemes, nem éri meg, helyette azt kell keresni, hol lehet viszont lépni (ilyen frontokon is).
Ami még izgalmasabb, hogy pl.: a német oroszlán rugdosása mit implikál, Orbánék az ilyesmi hatásokat mennyire mérik fel jól. Itt azért lehet sok infó, amiről én nem tudok.
Az én olvasatomban egy Deutsche Telekomnak annó kvázi mindent megadtunk, amivel például rendesen visszaéltek. Olvasatomban az RTL sem egy sikersztori. Másrészt a németek okosabbak annál, hogy pillanatnyi indulatból hosszabb távú megfontolásokat kockáztassanak (valahol ők is ki vannak szolgáltatva a globalizmusnak, hiába erősek nagyon, főleg hozzánk képest).
Ha a német vonalról ennyire keveset tudok, akkor a jobban szerethető nem-spekulációs célzatú befeketői vonalról még kevesebbet tudok. Egy biztos az RTL elég régi cég már Magyarországon, elég sok felhalmozott problémával, míg egy új befektető eleve tiszta lappal indul.

Hogy mi váltotta ki ezt a bősz unortodoxiát? Az én értelmezésemben, az, hogy 2010-ben ("elmúltnyolcév") után szészivatták EU-szinten Orbánékat, részben körülményektől determináltan (görög válság), részben ostobán (ezt többen is elismerték később), részben rosszindulatúan (szvsz). Orbánék tehát takarózhatnak avval, hogy bár demokratikusan szert tettek 2/3-adra, de az első csapást nem ők mérték, csak visszavágtak. Én azt gondolom ezért (is) tudják ezeket a "büntetéseket" Orbánék immáron elég régóta megcsinálni.

nandras01 2014.08.23. 11:42:45

a cím tévedés. a minisztériumnak egyáltalán nem ment el az esze. csak el kell olvasni az errefelé kommentelő és buzgón helyeslő zombik beszólásait.
nagyon is pontosan tudja a minisztériumi illetékes, hogy az emberi ostobaságra, irigységre és tökéletes tájékozatlanságra mindig biztosan lehet építeni.
a "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás gránitszilárdságú magyarországon.

bőrmók 2014.08.23. 11:43:33

azt nem értem, hogy miért kell hihetetlenül nagyokat hazudni minden ilyen propagandaszövegbe?

István Tamasi 2014.08.23. 11:45:52

Ha már a profitermelés lett kikiálltva az ügyeletes ördögnek aki ellen a Kedves Vezető harcol, akkor talán a hasonló cégekhez képest kiemelkedően nagy profitot termelő Közgép, Mészáros és Mészáros és hasonló cégekre is ki lellene vetni extraadókat a profittal arányos közteherviselés jegyében.

Husz_János_Puszita 2014.08.23. 11:51:22

Úristen!!!..és mindig van lejjebb, lássátok. :)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.08.23. 12:03:15

Teológiát, azaz hazudozástant végzett embereket mikor távolítják már el Magyarország "szakértői" kormányából? Mi szényenkezünk miatta Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre tagjai.

erkolcstan.blog.hu/2014/08/23/szakertoi_kormanyban_teologiai_vegzettseggel

Husz_János_Puszita 2014.08.23. 12:06:56

A tévedések elkerülése végett. Attól, hogy egy cég nem fizet nyereségadót, iszonyat nagy halom pénzt fizet be az államkasszának kismillió más adó és illeték formájában még akkor is, ha veszteséges. Simán lehet pont az adóktól veszteséges.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 12:09:42

@Lord_Valdez:
hja, és érvelj úgy, hogy a válság nem is a külföld. és hogy ezek után nem lehetett elzavarni gyurcsányt. mert el lehetett. nem bíztak abban, hogy majd végrehajtja a megszorítást.

s.g.l. 2014.08.23. 12:15:21

@Husz_János_Puszita:

Van vagy 50 féle adó, plusz járulék.
Egy vállalkozás 5-6 félét biztos fizet, egy nagyvállakozás pedig vay 10-20 féle adót fizet, szocho-tól iparűzésin keresztül ingatlan bérlettől gk adóig.
Az államháztartásban sem a TA legnagyobb hanem az ÁFA. A Társasági adó naygságrenddel kevesebb.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 12:17:03

@tnsnames.ora:
senki sem tudja az országot demokratikusan elvezetni. még többségi alapon sem, nemhogy konszenzussal. erre senki nem képes. belpolitikában kisebb egységekben kellene gondolkodni. egy várost el lehet vezetni akár pártoktól függetlenül is. vagy egy vidéket. egy megyét, vagy a központi régiót legfeljebb. de ennél többet nem lehet.

űrszelvény (törölt) 2014.08.23. 12:28:52

A poszter ugye nem azt akarj mondani, hogy normális dolog az, mikor valaki milliárdos nagyságrendű bevétel mellé befizet 5 millió Forint társasági adót, és az "én már fizetek adót" szlogennel akarja kihúzni magát a további közteherviselés alól?

űrszelvény (törölt) 2014.08.23. 12:33:18

@s.g.l.: "Az államháztartásban sem a TA legnagyobb hanem az ÁFA. A Társasági adó naygságrenddel kevesebb. "
És akkor emiatt ezt már be sem kell fizetni? Hát normális vagy Te egyáltalán?

Csuti Ördögüző 2014.08.23. 12:35:35

@öreg baka nem rakéta: Nem, bevétel alapon adózik minden magyar alkalmazott.

s.g.l. 2014.08.23. 12:36:42

@űrszelvény:

HA 1 cégnek van 1000 mrd bevétele, de a vállalkozás eredménye 0 körüli, akkor normális ha nem fizet TA-t.
Egyebet meg fizet sok mrd-ot.

Ha megnézzük, MO egyszerűen veszteséges!

Nem gyanus neked?

Egyébként nem nőne a hitelállománya!

Szarul vezetik?

s.g.l. 2014.08.23. 12:37:08

@űrszelvény: Ne személyeskedj mert lekurvázlak! idióta!

Csuti Ördögüző 2014.08.23. 12:44:35

@s.g.l.: Hol érdekli a magyar választópolgárt az hogy az RTL mennyit adózik?

Az érdekli hogy ő mennyit adózik. És ehhez választójoga is van, az RTLnek meg nincs.

tnsnames.ora 2014.08.23. 13:01:49

@unionista.:
Én ennél jóval optimistább vagyok.
Szerintem elvi alapokon legalábbis nem kizárt, hogy lehessen jól politizálni, ami vállalható döntésekre képződik le. Annyira se szegények se buták sem vagyunk társadalmi szinten, hogy ne legyenek releváns erőforrásaink mindehhez.
"Mindössze" a menetrendszerűen váltásban cserélődő csapdákat kéne elkerülni és/vagy szívvel/lélekkel/fantáziával jó utakat keresni ehhez.

Olyan ez, mint a foci (abban sem sokkal vagyunk lemaradva a rendszerváltás utáni kormányzási szinvonalhoz képest), biztos, hogy elhangzanak jó és életerős ötletek, annyi a baj "csupán", hogy ezek szelektálódása és aggregálódása, amit mi magyarok nem jól csinálunk.

Amit meg mondasz, annak egyes vészterhes forgatókönyvek alapján, még akár általunk a mi életünkben is megélhetően komoly realitás alapja is lehet. A peak oil elmélet alapján a föld jelenlegi népességének (fosszilis; könnyen előállítható, de nemmegújuló) erőforrás-éhsége olyan paradimaváltást generálhat akár a nem túl távoli jövőben is, aminek kimenetele lehet például durvább társadalmi átalakulás is (világ szinten is). És akkor aztán biztos senki nem fog arra emlékezni, hogy az Orbán-kormány kirívó brutalitással megadóztatta az RTL-t saját (vélt) céljainak érdekében.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.08.23. 13:16:44

@Csuti Ördögüző: Viszont az RTL szépen felnyitja a választók szemét. Orbán és bandája két kézzel tömi a zsebét, miközben:

index.hu/gazdasag/2014/08/22/teljesen_uj_trukk_kell_az_allamadossaghoz/

gázóra ellenőr 2014.08.23. 13:22:58

@vilagnezet.blog.hu: Mi van gázóra mágnesező úr? A büntetést a lopott gázért mikor tetszik befizetni?

gázóra ellenőr 2014.08.23. 13:34:36

@űrszelvény: És az milyen aki még veszteséges is? Mint a TV2?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.23. 14:07:25

@Csuti Ördögüző: Figyelj Batyu!

Engem magyar választópolgárként nem érdekel az RTL sorsa. Bizony nem. Az viszont igen, hogy a kormány komplett iparágakat "sápol" le ilyen módon visszaélve a teljhatalmával. És ez engem azért érdekel, mert egyszer az én iparágam is sorra kerülhet (meg lehet, hogy a tiéd is- bár a bérkommentelő... hát nem tudom, már most is pártbiznisz), ha valamelyik szoponcnak megtetszik az üzlet. Na ezért zavar.

Csuti Ördögüző 2014.08.23. 14:32:58

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Persze persze, álmodik a nyomor.

Senki sem fog az MSZPre szavazni hiába ugrál az RTL.

Csuti Ördögüző 2014.08.23. 14:34:38

@Pocakos focista: Ezzel szemben a váléűasztókat az érdekli hogy ŐK mennyit adóznak, így eszükbe sem jut az MSZPre, SZDSZre, DKra, Bajnaira, Bokrosra vagy egyéb demokrata szakértőre szavazni.

Ennyike

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.23. 14:50:58

@Csuti Ördögüző: Ne keverd bele a bukottbaloldalt még ha ez is a dolgod mocskos párttollnok. Én nem a bármelyik oldali pártfüggőkről beszélek, ők nekem csak birkák. A fideszt nem ők fogják leváltani.

Ennyike.

Renyi Bence 2014.08.23. 14:53:14

Ez a cikk igencsak vérlázító kedves cikkíró.

De gondolom Önnek nagyon tetszik, hogy ez a színvonalas csatorna az utóbbi 15 évben főműsor időben olyan színvonalas műsorokat szolgáltatott, mint a Győzike Show vagy a ValóVilág 1-7. Nyilván az is tetszett a kedves cikkírónak h VVÉ.a meg VVAl.kosz hót részegen köpködött, meg kurvaanyázott, és ezt a műsorszerkesztők nem kivágták, hanem bevágták a képernyőre és mennyire érdekes, hogy ezen műsorokat általában azok nyerték meg (vagy jutottak legtovább), akik a leggátlástalanabb dolgokat vitték véghez (ami az általános alapvető rend felfogására adott egyik legdurvább bűnözőhajlamú válasz, de persze az új tizenéves, iskolába felforgató gyerkőcöknek ez a legmenőbb) a benntöltött idő alatt. Romboló hatásán kívül hát esküszöm nagyítóval kerestem az erényeit a műsornak, de én csúnya konzervatív nem igazán találtam meg.

Mindenesetre eddig azt hittem konzervatív blogot olvasok, de rossz helyre tévedtem.

Akkor viszont jó szórakozást kívánok.

www.youtube.com/watch?v=JOhcNINng8A

unionista. (törölt) 2014.08.23. 16:41:34

@tnsnames.ora:
a foci példánál maradva: előbb működő klubok kellenek. és utána lehet jó válogatott.

kicsit pontosabban ahhoz, hogy foci legyen a járásba kell egy grund, a kerületbe testnevelés tagozat, a megyébe sportiskola, a régióba testnevelési egyetem és sportorvoslás. ez mind közfeladat. és ezek után a tehetségekre üzleti jelleggel szerveződhetnek a városi klubok. ha ez létezik, akkor lehet azt gondolni, hogy jó lesz a nemzeti válogatott. különben csak véletlen lehet. de ehhez valós önkormányzatiság kell. és nem az, hogy most egyik másik "akadémia" kap néhány milliárdot. az úgy nem megy nyilvánvalóan. de "össztársadalmilag" sem. úgy egy fogyatékos focicsapatot össze lehet szervezni. mert ahhoz "csak" pénz kell.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.08.23. 18:09:00

@Csuti Ördögüző: Kit érdekel az emeszpé. Bukott társaság. Ha kinyílik a nép szeme, majd előkerül valami új politikai oldal és leváltják Viktorodat. Ha csak addig össze nem omlik az ország, mert ugye az államadósság történelmi csúcson van.

tnsnames.ora 2014.08.23. 18:30:35

@unionista.:
Nem értek a focihoz (sem). :) (Meg nem is akarnék offolni Péter blogján.)
Abban az egyben vagyok biztos, hogy ez az orbáni stadion-építési láz a legrosszabb vicc, aminél kvázi bármi jobb (konkrét témában is, általában is). Úgy is mondhatnám komoly kihívás ennél is rosszabb ötletet találni.
Meg is termette első "gyümölcseit" az idevágó nagy igyekezet, hiszen kvázi egyszerre bírt "összejönni":
- válogatottbeli nagy zakók
- teljeskörű júliusi kupabúcsúk
- kiterjedt bundázással szembesülés.
- még a Nemzeti Sport is 1-10-es skálán 5-öst ad már csak a hazai meccsek jobbjainak, érzékeltetve, hogy mire elég mindez a világ focijában.
- mindeközben a "magyar foci"-ra igyekszünk valami más elnevezést kitalálni, ami még verbálisan is érzékeltetné a hagyományos ismert focitól való eltérést.

Laikusként egyébként én a tömegsport felöl közelítenék, ami mellesleg valóban közfeladat. Csak hát az nem annyira látványos, pláne kezdetben, meg a központosítható korrupció-hányada is kisebb, pont mint a városi közlekedés javítás vs. 4-es metró.

explanatus 2014.08.23. 19:12:40

@tnsnames.ora: Én se. De nem is a foci a lényeges itt. Vegyük úgy, a focista egy cég. Egy focicsapat egy ZRT. Szórakoztatással termel nyereséget, ami se a focistának se a ZRT-nek nem szórakozás, hanem kőkemény munka. No, itt akad el a magyar foci, mert a focista meg a csapat is csak szórakozik, mert nincs rákényszerítve a nemzetközi játékszabályok szerinti játékra, azaz teljesítésre. A foci hűen tükrözi a hazai gazdasági viszonyokat. Pont olyan, mint a magyar vendégmunkás. Ha olyan környezetbe kerül, akkor láss csodát, tud teljesíteni, világszínvonalon. Ebből az következik, hogy nem a magyar ember teljesítőképességével van baj, hanem az itthoni keretekkel. Nem azért tudunk mercit gyártani, mert gyarmatiak a bérek, hanem, mert a magyar tud és akar dolgozni, ha a feltételek biztosítottak. A csupa idegenlégiósokból álló magyar nemzeti válogatott nem azért eredménytelen, mert nem tudnak focizni, hanem mert győzelemhez nincsenek meg a feltételek.

unionista. (törölt) 2014.08.23. 19:49:39

@tnsnames.ora:
a sportban, mint bármi másban szükség van tehetséggondozásra. szóval nem kizárólag a tömegsportot kell támogatni. nem értitek a balkáni cigány (nem roma) kultúra lázadását. és ezt sem, hogy ez milyen jelentős szavazóbázis.

tnsnames.ora 2014.08.23. 20:28:03

@explanatus:
@unionista.:

Mindkettőtökkel egyetértek.

A foci tényleg jó leképzése/modellje a hazai állapotoknak, Én avval egészíteném ki, hogy az itthoni keretek miatt csak részben vagyunk felelősek, azt gondolom sok mindenben jelentős hendikeppel startolunk.

Igen szükség van a tehetséggondozásra is, én azért favorizálom a tömegsportot, hogy ne légüres térbe érkezzen a tehetség, amit aztán lehet sportolni. Levegő nélkül a legtehetségesebb sportoló is fulladozik.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.08.23. 21:42:01

@unionista.:
"gyurcsány végül 94 áprilisában mondott le"
Ajjaj.
Gyurcsányt se elzavarták, pláne nem a "külföld". Gyurcsány a saját pártján belül vált kellemetlenné. És azért szoktak a többségüket vesztett miniszterelnökök lemondani, mert tehetetlenek. Nem nagy buli miniszterelnöknek lenni úgy, hogy semmit nem tudsz véghez vinni.

"egyébként orbánék sem véletlenül paterolták ki az eu/imf küldöttséget."
Nem paterolták ki. Azt csak utólag mondták, valójában egyszerűen kudarcba fulladtak a tárgyalások. Ha valóban kipaterolták volna, akkor nem próbálkoztak volna úgy be még kétszer.

"a zsidók se véletlen rohangálnak az amerikai nagykövetségre."
???

"lázár sem véletlenül üti a norvég alapot."
Lázár azért üti a norvég alapot, mert a Fidesz célja a totális állami ellenőrzés. Utálja a gondolatát is, hogy valamiről nem ők döntenek.

"egy kampányban nagyon nem mindegy, hogy hol áll a vatikán (egy harmadrangú végül hogyan dönt), nagyon nem mindegy, hogy mit mondanak az oroszok. és nagyon nem mindegy, hogy mit mondanak a németek. "
A Katolikus Egyház valóban tényező, a Vatikán nem. A többiek meg még annyira sem. A magyar választók nem az alapján döntenek, hogy Putyin mit mond.

nevetőharmadik 2014.08.23. 22:10:02

@Renyi Bence: A te fogalmatlanságod* vérlázító.

Az RTL Klubot sosem azért védtük, mert valami különleges értéket képvisel. Hiszen nemigen képvisel semmi olyan értéket, amit mondjuk én is annak tartok.

Amivel szemben az RTL Klubot védjük, az a kormányzat valódi indítéka, az eljárásmódja és a felháborító indoklása. Ugyanis jobb, ha felfogod: nem a minősége miatt basztatják az RTL Klubot, hanem mert még nem függ a Fideszes holdudvartól, mint a többi. Ha a minőségről lenne szó, akkor a TV2 is meg lenne fingatva - de mégsem így van. Ez színtiszta politikai támadás, úgyhogy a csatorna minőségével kapcsolatos érvelésedet földughatod magadnak.

Az eljárásmód is felháborító: üzleti év közben (már ez is agyrém) bevétel-alapú sarcot (még hogy adót, haha) vetnek ki, kifejezetten egyetlen csatornára szabva (törvény előtti egyenlőség, mi? Már a törvény is csak egy üres szó itt), ami tetszőleges módon lehetetleníthet el egy vállalkozást. Ez sima, jogi eszközökkel megvalósított rablás.

Az indoklás pedig, mint fentebb is le van írva, primitív, hangulatkeltő és végtelenül hazug.

És tudod, nem azért baj ez, mert hogy az RTL Klub olyan szent lenne, hanem mert ha ilyen indítékkal ezt így meg lehet csinálni az RTL Klubbal, akkor meg lehet csinálni bárkivel és bármivel.

Ha pedig ezt te nem vagy hajlandó észbe venni, akkor te is csak a legotrombább rablást támogatod, és azt, hogy ebben az országban senki se legyen biztonságban az aktuális kormány kénye-kedvétől.

*vagy szándékos hazudozásod

unionista. (törölt) 2014.08.23. 22:17:20

@Lord_Valdez:
2009 áprlisában persze. de ez mindegy. nem fogjuk ezt eldönteni. kölcsönösen idiótának tartjuk egymást az úgy oké? mert hülyeségeket állítasz, és szándékosan értesz félre mindent. (úgy gondolod, hogy a külgazdaság és a külpolitika érdektelen, és nem ezen bukhat el orbán viktor, akkor azért te egy méretes idióta vagy.)

unionista. (törölt) 2014.08.23. 22:30:05

@nevetőharmadik:
aki ebben a játszmában valamelyik "oldalon" áll az szégyellheti magát.

ducse911 2014.08.23. 23:09:21

Nem baj. Nagyon jól élünk. A nyugat a fasorba sincs. A győzelmi jelentések szerint lenyomtuk amerikát. Mindig is tudtam, hogy a föld nevű bolygó fővárosa Budapest! Isten-királyok vagyunk. Az a 4 millió szegény meg hazugság. Azok a hazudósok nem ismerik a mi csavaros észjárásunkat. Mer mink vagyunk a legjobbak, igaz hogy kilóg a pics@nk, de a pajinka a mienk. Irónikus uff.

panelburzsuj 2014.08.23. 23:25:18

@nevetőharmadik:
ha ilyen indítékkal ezt így meg lehet csinálni a (tesztnyúllal), akkor meg lehet csinálni bárkivel és bármivel

Mi erre a magyarok válasza?

"De velem ugyan mér csinálnák?"

Ha egyáltalán létezik olyan, hogy "nemzeti minimum", akkor nálunk ez az egyik esélyes. Én még azt is megkockázatnám, hogy az annyit emlegetett "dögöljön meg szomszédé is", vagy a "mindegy, csak ne az én kertembe" bár vaskosan jelen van, de mégis messze elmarad attól a bárgyú tehetelenkedéstől, amellyel a magyarok a - tulajdonképpen maroknyi - erőszakos "politobandák" térfoglalását szemlélik.

Gyakorlatilag a "rendszerösszecsuklás" óta. Volt egy negyedszázad "szabink" és ezt a azzal töltöttük, hogy a modern történelem során először "minden kényszer nyélkül" kiválogassuk, majd magunkm fölé emeljül és "felfegyverezzük" az önmagunkra legveszedelmesebb kóklereket, kalandorokat, akarnokakat.

(Ez messze nem a Fideszről szól, legfeljebb csak annyiban, hogy - (eddig...) - Orbán tudta leginkább a szárnya alá gyűjteni ezeket a csibészeket.)

ducse911 2014.08.23. 23:27:28

Ki a pics@t érdekel hogy szar a müsor? Ha nem tetszik ne nézd! A magyar elvileg kurv@ okos. Ha nem jó nem kínozza magát. Lehet mellé beszélni, de az RTL sem jótékonysági intézmény (pénzért dolgoznak). Mint a bankok. Ki a hibás? A mindenkori kormány. Ugye vannak a törvényi keretek, vagy nincsennek. Hogy volt a kresz oktatáson? Amit nem tiltanak azt szabad. Ismerős? Normális törvények kellenek és be is kell trtatni őket. De ne 4 év után jusson eszembe, hogy a csúnya tv-k nem adóznak jól?!? Mi a lóf@sz? Osztán még nekünk álllll feljebb? Segget csinálunk a szép szittya szájunkból. OMG.

panelburzsuj 2014.08.23. 23:33:06

@32FNewYork:
Betöltöda sajtónyanút, hoyga magyarok nemigen veszik az iróniát.

Én aszittem, ennyiből bőven kiderül, hogy a nyakatekert álokoskodásodat sokallom, ámde azt is rögtön alája írtam (konstruktív bírálat, ugye) -, hogy helyette milyen kevés szóval is kifejezhetted volna mind a cikk iránti kritikádat, mind cikk tárgya iránti megvetésedet, mind a pártunkormányunkegyebünk iránti rajongásodat.

Nem ment át - bocsika.. :(

nevetőharmadik 2014.08.23. 23:39:41

@panelburzsuj: Te, én úgy vitatkoznék veled, csak hát nem tér el a véleményünk :(

nevetőharmadik 2014.08.23. 23:52:42

@panelburzsuj: Meg ha már így konzervatív blogon vagyunk, erről a "csak engem hagyjanak békén, csak már megúszom" hozzáállásról eszembe jut az egyik bibliai idézet:

"...Nem! hanem Égyiptom földére megyünk be, ahol nem látunk harcot és nem hallunk trombitaszót, és kenyeret nem éhezünk, és ott lakozunk:

Most azért halljátok meg az Úrnak szavát, Júdának maradékai! Ezt mondja a Seregek Ura, az Izráel Istene: Ha ti csak orcáitokat fordítjátok is úgy, hogy bemenjetek Égyiptomba, és bementek, hogy ott tartózkodjatok:

Akkor a fegyver, amelytől ti féltek, legott utólér benneteket Égyiptom földén, és az éhség is, amitől rettegtek, körülvesz titeket Égyiptomban, és ott haltok meg."

(Jeremiás 42:14-16, azzal kapcsolatban, hogy a zsidók fostak Babilontól és inkább elmenekültek volna)

És ki az idehaza, akit még nem ért utol a fegyver, amitől félt és ezért kussolt?

panelburzsuj 2014.08.24. 00:20:44

@nevetőharmadik:
Igen, ez a kussolás is része a dolognak...

De ha már ezt a Jeremiást idecitáltad, akkor talán még inkább olyami, hogy "azt hiszed, hogy ha eladod magad neki, akkor nem fog a fejedre nőni?" , vagy még durvébban: "ha magad se böcsülöd igazán magadat, mire föl várod mástól?"...

panelburzsuj 2014.08.24. 00:25:10

@panelburzsuj:
Egészen a politika nyelvén:

"Mégia mit vársz, ha ilyen szarháziakkal reprezetáltatod önmagad?"

egyetmondok 2014.08.24. 09:42:29

@Diorella Queen:
Hogy a "nemzetiszocializmussal" mi a baj ?
A szocializmus.
De az nagy.

egyetmondok 2014.08.24. 09:45:21

@immer wieder:
6,5 millió forint készpénzt vettek el tőled,s nem valami jövőbeni ígéretet.

egyetmondok 2014.08.24. 09:47:58

@32FNewYork:
Én nem látok semmi élet-halál harcot a KKV szektornál. Igazodást látok ott a beteg magyar államhoz. Ez nem élet-halál harc,hanem a világ legtermészetesebb jelensége.

drolt 2014.08.24. 16:42:32

@s.g.l.: Papírforma szerint 56 féle adó fajta van - ebből egy vállalkozás kb. 45-48 félét fizet - kisebb-nagyobb összegben. pl. a kamarai "tagdíjat", ami 'igazán nem nagy összeg', kötelező megfizetni és adók módjára behajtható, és nem kapsz érte semmit. + sokan elfelejtik az adók közé sorolni pl. az illetékeket, amit persze minden apró-cseprő engedélyhez, hivatalos eljáráshoz stb. le kell róni és szintén a NAV ügye. A lényeg, hogy ennyi adóteher, mint ami most az orbán kormány alatt van (beleértem az ezekkel járó adminisztrációs terheket és a legtöbbször az adó mértékét is), még soha nem volt kis hazánkban. Szomorú, elkeserítő helyzet ez, és éppen ezért - mert bár mint műsorszolgáltató nem kedvelem, de mint vállalkozás megértem - az RTL klubnak drukkolok: talán van valahol még jog és kikényszeríthető igazság....

Szúrófény 2014.08.28. 06:04:12

@megamedve: Ami nem is volt, hogyan mehetne el? Az esztelen hatalomból okos, kinevezett, ott terpeszkedik, nyugodj meg!

Szúrófény 2014.09.10. 05:38:20

@s.g.l.: 7% Egészségügyi,+ 16% jövedelem + 27% ÁFA = 50% A termék árában max 3% béredből! Hol lakik a kizsákmányolás? + alkohol, benzin, cigaretta luxus adója! Államigazgatás kötelezően előírt díjai a népnyelv "ocsmány irodájában"
süti beállítások módosítása