1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.04. 12:28 HaFr

A kormány végre méltányosan nyilatkozott a magyarokról

 A soá is elfoglalta méltó helyét történelmünkben legnagyobb nemzeti tragédiáink között, miénk a szégyene, a vesztesége, s a gyásza is - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredes emléktáblájának koszorúzási ünnepségén Budapesten, a Dohány utcában.

A tárcavezető ezzel együtt kiemelte: amikor a múltra tekintünk, a jövőre is tekintettel kell lennünk. Mint mondta: a mi feladatunk és küldetésünk, hogy megnyerjük a XXI. századot. Újra és újra nyilvánvalóvá kell tenni, hogy „ez az ország mindenkié, aki velünk él”. Mindenkié akinek a munkájából felépült, aki hajlandó érte dolgozni és ha kell meg is harcolni érte – szögezte le a honvédelmi miniszter az MTI szerint.

Így van. Méltányos és igaz szavak a kormány egyik tagjától. Éppen ezért kár lenne a megszállási emlékművet tovább erőltetni, hiszen a kormány láthatóan tud jobbat is az abban megjelenítendő narratívánál. Tud a közös szégyenünkről beszélni. Egy kicsit jobb lett tőle ez a nap, még ha a XXI. század megnyerésében momentán vesztésre állunk is.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr766472895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeP · http://mivanvelem.hu 2014.07.04. 13:56:13

Én inkább azt olvasom ki ebből a nyilatkozatból, hogy Hendének nincs nagy jövője a NER-ben.

Carmichael 2014.07.04. 16:44:09

"...aki hajlandó érte dolgozni és ha kell meg is harcolni érte."

Ettől falnak megyek, mi a fenének kellene már megint harcolni, könyörgöm. Ráadásul a történelem tapasztalatai alapján ez tök ellentmondás: a harc mindig lerombolta azt, amit addig építettek.

Mostanában Hofi jut mindenről eszembe, bocs:
Mi itt nem dolgozunk, hanem a munka frontján harcolunk. Tudják miért nincs termelés? Sok a sebesült...

Nem lehetne békében csinálni valamit? Nem abban amelyik szünet két háború között, hanem olyan paranoiamentes igaziban.

DrGehaeuse 2014.07.04. 17:22:13

@Carmichael:
Harcolni akkor kell, ha megtámadnak.
Ezt mint Honvédelmi miniszter hivatalból mondta.

Moin Moin 2014.07.04. 20:20:25

"...a mi feladatunk és küldetésünk, hogy megnyerjük a XXI. századot" - Aha! Akkor azért harcolunk ellene!:-)

HaFr: már megint kezdesz naiv lenni!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.04. 20:31:22

@Moin Moin: El nem tudom képzelni, mivel árultam el most a naivitásomat

toportyánzsóti 2014.07.05. 07:50:00

Szines szélesvásznú temetése lesz ezeknek a hazaárulóknak,vezérük sajna tudatmódosítókon él pár éve mert az elképzelt eredmények sajna nem jönnek.

mrZ (törölt) 2014.07.05. 09:18:07

>>Mindenkié akinek a munkájából felépült,
>>aki hajlandó érte dolgozni
>>és ha kell meg is harcolni érte
Ez bizony provokáció. Új időknek régi szelei fújnak.

Carmichael 2014.07.05. 13:42:51

@DrGehaeuse:
Világos.
Mivel NATO tagok vagyunk, a szövetségeseinktől, ugye, nem kell tartanunk. Na de ki lenne elég erős és bátor, hogy megtámadja a NATO-t? Oroszék? De hát ők cimbik, most veszünk tőlük egy rakás atomot. Kína? Na az már lehet, elvégre jól haladunk, hogy kikezdjük a No.1 státuszukat, mint a világ vezető összeszerelő-műhelye. Izrael? De hát itt 1/3 arányban ballibsi zsidók élnek, nemdebár?

A honvédelmi kapacításunk kb. úgy aránylik Máltáéhoz, mint a focitudásunk. Mégis kinke és mire jó ez?
süti beállítások módosítása