1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.05.22. 07:22 HaFr

A kultúrnemzet Európába megy

A három jelentősebb szocialista pártunk közül a két kisebb (MSZP, Jobbik) vitatkozni fog a harmadik (a Fidesz) távollétében, na, nem fog megrendülni a világegyetem. A majd elhangzó "gondolatokat" borítékolni lehet, az arcok sem éppen frissek vagy izgalmasak, a "kipróbált" szó inkább illik az átlagra. Nyomott, előázsiai Európa-feelinget várok, fel vagyok dobva, na.

Az MSZP-nek némi belső tusakodás árán sikerült elérnie, hogy mielőtt elesne ettől a média-lehetőségtől, mégis csak élni fog vele, aminek kb. akkora a jelentősége a választási eredmény szempontjából, hogy semekkora. A három szoci párt elviszi kis szerencsével az összes mandátumot, már mindenképpen beláthatatlan perspektívák állnak előttünk.

Nos, kétségtelenül van jelentősége annak, hogy az euroszkeptikus kódnéven futó Putyin-zsoldosok mekkora létszámban fogják kovácsbélázni az EU-intézményeket, no de sokat elmond a feltartóztatás politikájáról, hogy balszoci oldalon Szanyi viszi csatába az "európai gondolat" híveit.

Persze semmiféle megrendülést nem érzékelek a választókban ezzel kapcsolatban, de miért is kellene, hiszen csak az európai politikai valóságunkról van szó, ami a következő években így fog kinézni: Orbán fogja verni a tam-tamot (önmagában nagy élmény), nyomában jobbról Morvai, balról Szanyi fogja helyrebillenteni a hitet a magyarokkal kapcsolatban, néha szólásra emelkedik még (középfokú angol nyelvvizsgával) Veres János (Gyurcsány eposzian sikeres pénzügyminisztere) és Kovács Béla (fluens orosz nyelven). A jó Isten is így szeretné látni a magyarok reprezentációját a világ kultúrfelén. De ha Ő nem, a magyarok biztosan.

Ami pedig ezt az elaggott antifasiszta népfrontosdit illeti, üzenem a Jókai utcába, hogy ha lenne egy, csak egy szál nézhető arcuk (=hiteles politikus stb.), akkor nem okozott volna nekik nehézséget eldönteni, hogy vitázzanak vagy ne vitázzanak, hanem kusba' lenne az egész balos értelmiség, mert alig várnák, hogy a Hiteles Politikus földbe döngölje a szegény deprivált magyarokat megtévesztő jobbikos nácit. De nem, ők természetesen a vitáról vitáznak, erre a célra ki lehet bérelni az ÉS-től kezdve az utolsó szoci blogig az összes szimpatizáns felületet, miközben egyik européer demokrata ügyeleten sem kellemetlenkednek azzal, hogy Mesterházynak már rég a csányoszrói alapszervezet nyugdíjasfórumán kéne töltögetnie a vizet. Mert, mondjuk, az utóbbi enyhén szólva előrelendítené a dolgaikat, nem úgy, mint a Jobbikkal szembeni "stratégia" (fuldokló röhögés a karzatról) helyes megválasztása. 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr626194491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brodsky 2014.05.22. 09:10:38

Kiváncsi vagyok hogy a szavazók hány százaléka tudná felsorolni a pártja befutásra esélyes jelöltjeit az EP-be....

Moin Moin 2014.05.22. 09:24:42

"...ki lehet bérelni az ÉS-től kezdve az utolsó szoci blogig az összes szimpatizáns felületet" - Erősen gondolkodom, hogy ebből az alkalomból ne kerüljön-e ki a ProgBlogra is egy hatalmas Szanyi-kép!

...Csak azt nem tudom, melyik testrészéről?

tamas11 2014.05.22. 09:56:40

Szanyi olyan amilyen, de annyit írjunk le, hogy Brüsszelben dolgozott évekig főállásúként a kilencvene évek elején, aztán itthon sokáig ügyvezetője az EU prop. irodának, három nyelven tud.
Bár a többi hiteltelen jelölt is össze tudna ilyesmit kaparni jelölti életrajzába.
Amúgy egyetértenék.

nevetőharmadik 2014.05.22. 11:03:18

@Moin Moin: nem mindegy? ő alul-felül ugyanaz!

nevetőharmadik 2014.05.22. 11:05:34

@nevetőharmadik: Amúgy pedig Szanyi kapitány legalább valamilyen (ami a semmilyen ellentéte). Őhozzá legalább lehet viszonyulni.

explanatus 2014.05.22. 12:46:24

NAVÉGRE !!! Humor a politikában, ezt is megértük. Ha ez sem segít, akkor bonthatunk egy üveg hungarikumos-akácmézédes-házipálinkát. De ha még ez se lenne elég, esetleg egy üveg vodkát.

proszit

ricardo 2014.05.22. 17:34:10

(Jó a logó. Nota bene nekem az M betű előtti piros négyzet a kedvencem. Figyeljük meg: éppen olyan magas és széles mint a betűk, ami tudattalanul arra utal, hogy ott még eredetileg van egy negyedik betű is!)
süti beállítások módosítása