1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.05.17. 08:04 HaFr

A Fidesz-MSZP vagy Sólyom-Kis koalíciót szeressük?

A kérdést a CÖF szóvivőjének ifj. Lomnicinek tegnapi kijelentése, illetve Sólyom László és Kis János egyetértése sarkallta, miszerint megroppant a demokrácia Magyarországon és át kell mentenünk az értékeinket egy jobb korba: addig meg irány a könyvtár.

Örvendetes, hogy előbb-utóbb kiderül, a domesztikált MSZP valóban bekerül arra a térfélre, ahova való (államkapitalista pártok), illetve megszűnhet az aggódás a balos értelmiség soraiban azzal kapcsolatban, hogy szélsőségesnek vannak nézve (miközben szélsőségesek persze, ahogy én nézem őket). Az ember egyfelől örül, hogy igaza van, másfelől meg mélységesen szomorú, hogy ide jutottunk. (Az, hogy az ilyen Lomnici-szerű figuráknak mi a jelentőségük, azt most nem tárgyalom, mert ebben a szánalmas helyzetben, ahova verekedtük magunkat, még kiderülne, hogy sajnos van.) Megnézem majd, ha odajut a kérdés, vajon hány balos fogja markánsan elutasítani a Fidesz-MSZP barátkozót (úgy is, mint kisállat simogatót), gondolom, nem számottevően többen, mint eddig Attila óvatos sasszézását a kampányok során. Miért? Mert természetesen csak a hatalom és a közpénz számít a "demokratikus oldalon" is.

Aztán itt van a Kis János - Sólyom vállveregető. Kicsit csodálkozom Kis Jánoson, hogy a morális iránytűjét sajnos nem régen még Orbán felé igazító (reméljük, most nem a sértettsége által vezetett) Sólyomnak fórumot ad a maga oldalán, de ettől még marad, aki: a magyar rendszerváltás egyetlen, még ma is élő hiteles figurája. Na és persze ezerszer jobb kombó ez, mint Heller Ágnes és Konrád György (TGM-nek: a véleményemnek semmi köze természetesen semmiféle antiszemitizmushoz, meglehet, másénak lehet), és nagyon kiegyeznék azzal a tendenciával, hogy a két ember köré szerveződjön egy "zöld"-jogvédő értelmiségi kör. Ha már ez -- az LMP -- a legnagyobb közös osztója manapság a posztindusztrialista baloldalnak. Meg ha már a fiatalabbak nem kezdeményeznek. (Nagyon kiábrándító egyébként a fiatalság relatív érdektelensége a hazájuk iránt. Látszik, hogyan teljesített a magyar iskolarendszer eddig. Nem a hoffmanni dicséretének szánom ezt, ami egy más értelemben még mélyebbre húz, de hogy a liberális "kompetenciarendszer" nem terjedt ki az erkölcsi, jogi, demokráciavédelmi, és nota bene a hazafisági nevelésre, az mégis csak botrány. Aminek itt vannak a következményei: az utcai ellenállás helyett az emigrálás.)

A fent jelzett választási lehetőség olyan, amilyen mi vagyunk. Tessék választani!   

62 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr706177376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kinek az érdeke? 2014.05.18. 22:02:11

Az EP kampány az utóbbi héten erős fordulatot vett. A KGB-, szovjet-, orosz barátságot kicsit túlzásba vivő jobbikos európai képviselő  (ez önmagában is ellentmondás) esetén túl igazi izgalmat Molnár Zsolt budapesti MSZP elnök lemondása, és főleg az eh...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2014.05.17. 08:20:32

Ha már választani kell, akkor a Kis-Sólyom "koalíció" hozzám sokkal közelebb áll ...

32FNewYork 2014.05.17. 08:23:21

Éppen be akartam írni, hogy mi van már, egész éjszaka egyetlen poszt sem került fel. Csak nem alszol? De aztán már itt volt ez. Úgy látszik, még van mondanivalód.

32FNewYork 2014.05.17. 08:36:17

" a morális iránytűjét már régen elveszített Sólyomnak"

Ezt messze nem igaz, és ráadásul nem is tudhatod. Sólyomot és csapatát személyesen ismerem, mind a közéleti mind a magánmunkáiban. Sólyom morális iránytűje messzemenően ép, a politikailag irányított és motivált médiának meg nem kell felülni.

Hidvégi Mihály 2014.05.17. 08:46:29

Nem meglepő a Fidesz-Mszp koalíció felvetése.

Orbán azt hiszem szép lassan fába szorult féregként érzi magát. Ahogyan Magyarország teljesít, ez törvényszerű, nincs ember, aki meg ne roppanna, még az olyan arcbőr nélküliek is, mint ez. (Bocsánat, nem tudom leírni, hogy "ő", az én szememben elvesztette az emberségét, sajnálom).

Szóval számára kitörési lehetőség, hogy szerezzen magának támogatókat. A népet nem szerezheti meg, aljas poltikusokat viszont igen, naná, hogy benéz az Mszp-hez, "kell-e egy kis pénz, egy kis hatalom, gyertek mán, há' magyarok vagyunk mindnyájan."

2014.05.17. 09:35:56

A tomeges emigracio oka pusztan anyagi termeszetu. Abban azert van igazsag, hogy a kivandorlok nem ertik (csak erzik, majd egy ev mulva odakint), hogy az atlagkeresettel egyenesen aranylik az emberek szabadsagfoka es forditottan aranyos az allami "belepofazas" mertekevel.
Az en velemenyem az, hogy Magyarorszagot gazdasagi eltelemben szinten tartani (vagy kivetelesen szerencses esetben megmenteni) az okos, de lusta polgarok fogjak. Azok akik innen-onnan osszeforditjak-kutatjak-tanitjak-négerezik-fusizzak stb. a kenyerrevalot, es ehhez maximum 3-4 agysejtjuket kell megmozgatniok. Ők azok akiket (esetleg) a helyi civilkedesen tul melyebbre is "be lehet rantani" a kozeletbe.

tamas11 2014.05.17. 10:15:09

@ericghar:
nincs olyan, hogy pusztán anyagi természet, nincs olyan, hogy egy indok van csak.
Kis különbségtevéssel elő lehet venni a szükségletek listáját, (Maslow piramis), amelynél az elemi, létfenntartási lépcső kipipálható, mivel az éhenhalás közvetlen veszélye már ezen a kontinensen nem fenyeget. A többi hiátus annál beszédesebb, pl mindjárt a biztonság ügye...
Persze a pénzzel sok minden kifejezhető, és megoldható. Például vehetsz védő kamerarendszert a (magas) kerítésed fölé, de mégis azt mondod majd: akarhatunk e mi itt és így élni?

panelburzsuj 2014.05.17. 11:24:17

@HaFr:
Ezen érdemes a buksidat törni:

"Végleges alkotmánya Magyarországnak csak akkor lesz, ha mind a két demokratikus oldal egyetért benne, mondta Kis János."

Megelőzendő a "Mi is a kérdésed?" időhúzó sasszézást, ideírom a kérdésemet: milyen szerep osztatott ebben a Kis-képletben a Fidesz-MSZP párosra?

Mellékkérdés: te "Fideszközeli jobbos" vagy? Vagy csak "előítéletes"? (Mely szerint aki "balos", az csak emeszpés lehet, "Mert természetesen csak a hatalom és a közpénz számít a "demokratikus oldalon" is." .... )

2014.05.17. 12:17:39

@tamas11: engem a primitivseggel lehet kikergetni a vilagbol. Az orszagos szintu prosztosag nem izgat (legalabbis annyira nem, hogy CSAK ezert lepjek), legfeljebb nyomok egy gombot a tv tavkapcsolojan. Akkor fogok dobbantani, ha ugyanezzel helyi szinten nem tudok mar leszamolni (eddig mukodott, minden sajat kezdemenyezesunket atvittuk).

tamas11 2014.05.17. 12:41:33

@ericghar:
Ez stimmel.
Akkor miért írtad, hogy a tömeges emigr. pusztán anyagi természetű?
Szerencsés vagy, ha minden helyi kezdeményezést átvittetek. De kik? Mi a siker titka?

program készítő 2014.05.17. 13:08:02

Rendezni kell az MSZP sok milliárdos tartozását,ezért borítékolható a nagykoalíció látványosan vagy burkoltan.Az a pár képviselő átül a fideszhez,a maradék meg a fletó frakció lesz.A kérdés.-átvállalják a pénzt vagy a CÖF megoldja a nagykoalíció érdekében.

2014.05.17. 13:40:15

@tamas11: azt gondolom, hogy az elsodleges motivacio a (tomeges) kivandorlasra a penz volt es az ezzel szorosan osszekapcsolodo (let)biztonsag vagyasa. Nekem szerencsere(?) vannak olyan tudasaim (egyenlore), ami hoznak annyit a konyhara, hogy még nem kell tevolegesen a hazam elhagyasaval foglalkoznom.
A siker titka az, hogy nem himbaljuk a csonakot. CSAK a sajat surgeto ugyeinben jarunk el, ugy hogy ez minimalis nyilvanossaggal jarjon. Betartjuk a "szolgalati utat", es vegig korrektek vagyunk (a jómodor elengedhetetlen a magyar bürokraciaval birkozva). Nem hasznaljuk a sajtót (még az FB-t sem) es nagyon szep koszono-leveleket tudunk irni :-).
Szelidek vagyunk es meglapulunk ha kell, es kozben sohasem hagyunk ketseget az ellenerdekelt felben, hogy ő az okosabb.

Bryan élete 2014.05.17. 14:05:51

@Hidvégi Mihály: Hurrá, tetszik az ötlet, a fidesz-mszp koala.
Ezt a mai mszp-t csak az tüntetheti el végleg, ha egy fideszgömböc benyeli őket, mint a kisgazdákat, mdf-et.
Már látom lelki szemeim előtt, hogyan darálják be módszeresen őket.
Mert megérdemlik.
Mert kellene végre egy igazi szociáldemokrata párt, amelynek semmi köze ezekhez.
Aztán kellene végre egy valódi, hiteles konzervatív párt is, hogy meglegyen az egyensúly.

Na, majd akkor elkezdhetünk nyugati jólétről ábrándozni.

DrGehaeuse 2014.05.17. 14:49:06

@HaFr:
Nem látok okot Kis János ilyen mértékű elismerésére. Része a
"rendszerváltás"-nak hazudott ősmutyinak, végigasszisztálta a szadesz legkártékonyabb húzásait, semmit se tett ami csak egy kicsit is fékezett volna a lejtmeneten. Mire ez a nagy respekt?

DrGehaeuse 2014.05.17. 14:52:14

A Nagykoala lesz a végjáték kezdete. Már alig várom!

DrGehaeuse 2014.05.17. 14:54:57

@Spániel:
Igen, igen, igen. Számból vetted ki a szót!

Hidvégi Mihály 2014.05.17. 14:57:08

@Spániel: Hallottál már a PKP-ről? Már ha konzervatív hiteles pártot is hiányolsz...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.05.17. 15:05:43

@DrGehaeuse: kellően ismerem ehhez az írásait és a politikai döntéseit 1989 óta

DrGehaeuse 2014.05.17. 15:45:51

@HaFr:
Én ezeket nem ismerem. A szélesebb nyilvánosságot ezek szerint nem érte el. Esetleg ha lenne időd küldenél néhány szemelvényt?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.05.17. 15:48:40

@DrGehaeuse: Pfff.. nehéz, hát ezt, ugye, ebben az időszakban kellett elolvasni, főleg off line. Cikkek, könyvek, előadások.

DrGehaeuse 2014.05.17. 16:07:24

@HaFr:
Ok. Irány a könyvtár.

panelburzsuj 2014.05.17. 16:44:44

@DrGehaeuse:
zöldfülü, poroshasú ...

:))

camilló 2014.05.17. 19:37:28

Ha már választás! Inkább cimborálok becsületes konzervatívval, mint magát baloldalinak hazudó, vagy keresztény-konzervatív rablókkal. LMP? Ugyan kit áltatnak? Akinek csak hazánkban nem megújuló energia a víz, azzal más kérdésben sem lehet komolyan beszélni, esetleg szövetkezni!

Atacama 2014.05.17. 20:54:16

Ideje van az egymásra való acsargásnak, és ideje van egy nagykoalíció megkötésének...

Ez utóbbi idő meg a Fidesz - MSzP vonatkozásában valószínűleg nagyon távoli, ha egyáltalán, mert most szükség nincs rá, a négy év múlvát meg az MSzP-nek meg is kellene érnie...

toportyánzsóti 2014.05.18. 07:19:09

70-30 mutyikoala lesz Mária országának halála,jobb helyük lesz a csatornában hazaáruló tolvaj csaló gyilkosainknak.

DrGehaeuse 2014.05.18. 11:41:01

@HaFr:
Ezt írtad:
" Nagyon kiábrándító egyébként a fiatalság relatív érdektelensége a hazájuk iránt."
Íme egy ellenpélda zenei fronton:
Kozmosz: A Kedves Vezető: youtu.be/8mcQMGDeZ8k
www.youtube.com/watch?v=cOd3zuaiGoM

zobod 2014.05.18. 12:37:45

@Atacama: Lomnici azt mondta, hogy ők személyeket támadtak, a plakátjuk szerint az ellenzéki oldal liberális szereplőit. Ha sikerül a fidesznek éket verni a liberálisoktól egyre nagyobb távolságot tartó mszp és a liberálisok közé, esetleg még ennek mentén az mszpt is meg tudják osztani - akár a liberális szocik kiválásáig kiélezve a belső ellentéteket -, akkor jelentősen növelik az esélyeiket a 2018-as önálló győzelemre.

Moin Moin 2014.05.18. 12:53:32

@32FNewYork: Ja, ép... Csak rossz felé mutat!:-)

Sólyom egy mítosz, azok körében, akik valami csodálatos szabadulást reméltek és remélnek, mind a "komcsiktól", mind pedig most a Fidesztől. De a dolgok nem így működnek!

Moin Moin 2014.05.18. 12:56:37

@panelburzsuj: "...mind a két demokratikus oldal..."? - De hát egy sincs!

Moin Moin 2014.05.18. 12:58:26

HaFr: Oké, de inkább a PKP-ról írj, mert amíg a mások búzáját őrlöd a malmodban, addig a te kenyérrevalód nem lesz készen!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.05.18. 12:59:33

@Moin Moin: Pedig micsoda búza a másoké!

ParaZita2 2014.05.18. 13:20:54

@ericghar: "Szelidek vagyunk es meglapulunk ha kell, es kozben sohasem hagyunk ketseget az ellenerdekelt felben, hogy ő az okosabb."
Magasabb pszichológiában ezt oktatják.
Talán kellene érettségi előtt is!

(mindig mondom, mennyire fontos a jó oktatás, de sajnos kevés a visszhang, s ebben a PKP előtt is
áll egy "to do list")

ParaZita2 2014.05.18. 13:29:52

@HaFr: a felvetett alternatíva, ne feledjük, csak pótcselekvés. Van jobb választás is.
(elismerem persze KJ alkotásai értékét: a szakterület 200-ik helyén található folyóiratban publikálni is igen is tiszteletre méltó, sokaknak nem megy ez sem) SL-val már több a gond, talán az emberi jószándéka az, ami tiszteletre méltó. De merem állítani: Moin-Moin, Panelburzsuj, HaFr, és még sokan mások is minimum elérik, akár überelik is az említettek potenciális társadalmi jelentőségét a közel jövőben, leginkább a "United we stand, divided we fall" triviális elv alapján)

Moin Moin 2014.05.18. 13:37:19

@ParaZita2: Moin Moin nem tart igényt semmiféle társadalmi jelentőségre: lakozom a pusztában, a ruhám pedig teveszőrből vala, és bőröv vala a derekam körül, eleségem pedig sáska és erdei méz.:-)

panelburzsuj 2014.05.18. 13:46:07

@Moin Moin:
Ha lassan is, de kezdek kapisgálni a poszt kérdésfelvetését: hol vannak mostanában a demokraták - parlamenten belül vagy kívül?

(Persze te is beállhatsz a politrollok sorának legvégére, hogy Sólyom László meg Kis János se demokrata. Csak a razlivi lázadók azok. Mint Moin Moin. Csak akkor várd is ki a kezelést. Tudod: mentalista várólista... )

panelburzsuj 2014.05.18. 13:46:14

@Moin Moin:
Ha lassan is, de kezded kapisgálni a poszt kérdésfelvetését: hol vannak mostanában a demokraták - parlamenten belül vagy kívül?

(Persze te is beállhatsz a politrollok sorának legvégére, hogy Sólyom László meg Kis János se demokrata. Csak a razlivi lázadók azok. Mint Moin Moin. Csak akkor várd is ki a kezelést. Tudod: mentalista várólista... )

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.18. 13:46:52

Láttam Lomnicit az ATV-n Pityinger László művész úrral vitatkozni. Utóbbi azt fejtegette, hogy a Fidesz egy jól preferáló (sic!) üzleti vállalkozás, és erre kontrázott rá Lomnici, hogy milyen jó is lenne a kommunistákkal együtt kormányozni, ha másképp nem lehet. Van, aki komolyan veszi ezeket?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.18. 13:52:55

Amíg a kommunisták a Házban vannak, addig Orbánra is szükség van, méghozzá miniszterelnökként. Jelenleg csak ő tudja távol tartani a döntéshozataltól a maszopos és a saját kommunistáit, egyéb debileket úgy, hogy az ország is fejlődik.

Sólyom súlytalan, bukott elnök, Kis súlytalan, bukott politikus - semmit nem számít a véleményük. Vagy nem többet, mint Pityinger László politikai elemzőé.

flort 2014.05.18. 14:10:10

@Moin Moin: khm, pusztában erdei méz? Gyanús...

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.18. 14:14:45

A Sólyom-Kis koalícióban bízni olyan, mint Bajnait kinevezni előbb A Reménynek, aztán főpolgármesternek ajánlani Bokrossal és Kunczéval együtt.

Egy időben nagy hobbija volt a balsiknak arról álmodozni, milyennek kéne lennie a jobboldalnak, és mindig volt is 1-2 bezzegjobboldalijuk, többnyire zsidók, mint Kis vagy Pokorni.

De nem ez a helyzet van.

Az a helyzet van, hogy rendes baloldal kéne ide, zsidótlan, hazafias, a devianciakultuszt elvető.

Moin Moin 2014.05.18. 14:34:55

@flort: Az az 1. osztályú tisztiellátmány része!

Moin Moin 2014.05.18. 14:38:04

@Istóczy Győző: Te, a zsidózás nem deviancia???

Vigyázz, a végén még elvetnek!:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.05.18. 14:47:25

@Istóczy Győző: Yes, értelem vagy zsidózás, e kettő közül választhatsz itt

nu pagagyí 2014.05.18. 15:15:33

Az MSZP gyakorlatilag elárulta az ellenzéki szavazókat. Nehéz, nem szándékosságra következtetni abból a passzivitásból, amit a választási kampányban produkáltak. Semmilyen hátrányt szenvedett csoportot nem képviseltek, nem volt mondanivalójuk az állam pártalapú megszállásáról, arról a puccsról, amit a Fidesz véghezvitt. Mesterházy úgy viselkedett, mintha a Fidesz beépített embere lenne, legfőbb ellenségnek szövetségeseit tekintette.

Szánalmas pojácákká váltak, remélem elfogadják a CÖF ötletét és csatlakoznak korrupció élcsapatához a Fideszhez. Talán még jut nekik is valami az ország kifosztásából.

DrGehaeuse 2014.05.18. 15:19:29

@Moin Moin:
És szód a pusztában kiáltónak szava.
De lesz-e ki utánad jő, s kinek saruszíját megoldani nem vagy méltó?

ParaZita2 2014.05.18. 15:20:25

@Moin Moin: :) (no-no! Kell a társadalmi aktivitás, ha másért nem, féknek, ösztökének, vagy legalább intelligens reflexiónak...)
@HaFr: ... s Majtényi? Rá miként lehetne gondolni? (s ki tudja még mennyi jó ember leledzik esetleg a vidéki Magyarországon is)

tamas11 2014.05.18. 15:25:54

@Istóczy Győző:
Feltaláltad a stop-gombot az örökmozgóra!
Miután a balság maradvány-értéke az egyenlőség és igazságosság eszménye, neked akár maradhatna is, ami nincs.
Amíg egyenlőséget várnak, mindig rád hozzák a frászt.

Moin Moin 2014.05.18. 15:26:49

@DrGehaeuse:

"...saruszíját megoldani nem vagy méltó" - Hát, vazze, akkor még egy melóról lecsúsztam: öltöztetőnő le lehetek!

Egyébként a fószer azt üzeni: dehogy jön, a múltkor is elkapták az intoleránsok és felszögezték! Alig bírta szegény harmadnapra összevakarni magát..., a nőjét meg lekurvázták.

Hát kell ez a macera egy szegény zsidónak?!

2014.05.18. 15:33:45

Az elmúlt huszonvalahány évben kialakult vályú elitben való turkálás, hogy melyik lenne a jobb, időpazarlás.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.18. 15:45:56

Ebből az örvényből már nem kerülnek ki a balsik.

Hónapról hónapra, lassan hétről hétre kiválasztanak maguknak egy nem suk-sükülő, kicsit raccsoló, de szemüveges szakállas bácsit, és kinevezik Megváltónak.

A saját szakállas bácsijaik már mind elfogytak, így most a másik oldal szakállas bácsijait próbálják felszentelni. Igaz, Mellár, Hadházy, Pokorni már onnan is kiesett, de van még Sólyom, Kis, majd még a kóser Szabó György, és itt kb. ki is fújt.

Ezt a három arcot ha jó beosztják, 2018-ig folyamatos maradhat A Remény.

Aztán jön megint az összefosás.

Majd kezdődik elölről. Európai értékek, progresszió, demokLácia.

És így tovább, amíg le nem húzták magukat egészen a klotyón.

ParaZita2 2014.05.18. 15:49:12

@Istóczy Győző: :) úgy vélem, nem fog az 2018-ig húzódni. Max két év és sima felvilágosodás és maga a végső megtisztulás. (leegyszerűsítve: hajrá PKP!!!!) :)

DrGehaeuse 2014.05.18. 16:56:19

@Moin Moin:
Bocs ez csak egy geg akart lenni.
De tényleg jó lenne egy fószer legalább egy Rákóczi vagy Széchenyi reinkarnáció :-)

Moin Moin 2014.05.18. 17:27:44

@DrGehaeuse: Az ide nem lenne elég...:-)

Atacama 2014.05.18. 17:36:53

@zobod: Az Mszp súlya a kritikus szint alá süllyedt. Innen már önjáró folyamat a teljes eljelentéktelenedés.
A Fidesz már a Jobbikra veti vigyázó szemeit.

tamas11 2014.05.18. 18:32:58

@DrGehaeuse:
Néhai főnököm mondogatta a turizmusszezon elején:
egy vendég kellene csak, de az nagyon gazdag...
Mi meg azt válaszoltuk:
... és teljesen igénytelen...

DrGehaeuse 2014.05.19. 14:17:03

@tamas11:
Jogos észrevétel. Jönne látna és lehet, vissza is menne. :)

tamas11 2014.05.19. 14:36:11

@DrGehaeuse:
Széghenyi megbukna az elégedettségmérő teszteken...
süti beállítások módosítása