1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.05.16. 18:51 HaFr

Miért jobb egy konzervatív párt bármilyen más pártnál?

Először is, mert konzervatívnak lenni kúl már 16 évesen is, 45 évesen meg egyenesen muszáj. Gondolj bele, azt mondod másodikos gimnazistaként: konzervatív vagyok. Micsoda party arc! Mennyire más! És közben: szabadság, szerelem, Nyugat, élet, édes és hozzá magyar.

Aztán azért jobb, mert konzervatív párt csak egy van, nem tizenegy, mint baloldali.

Jobb a konzervatív párt, mert úgy lehetsz párttag, hogy nem kell szégyenkezned miatta. Ebben egyedülálló. Az első magyar párt utóda (1846!!), és az utolsó előde (1999!: innen kell újraírnunk a story-t). A brit Konzervatív Párt, a CDU és a Republikánus Párt kistestvére. A jellem, a tradíció és az innováció fedőneve. Egy közösség, amelyet nem a korrupció, a hatalmi visszaélések és a reménytelenség működtet.

Jobb a konzervatív párt, mert aki most belép, az jó eséllyel alakítani fogja az elkövetkező harminc évben. Az fogja létrehozni. Az szeretve lesz benne. Szabad a vásár, lehet tenni a hazáért!

Konzervatív fiatalok kerestetnek! 

 

Polgári Konzervatív Párt (PKP)

PKonzervativok@gmail.com

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr236173387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidvégi Mihály 2014.05.16. 19:13:32

... és kerestetnek konzervatív középkorúak, továbbá konzervatív szépkorúak. Akik szeretnének úgy lefeküdni mindennap, hogy a gyerekeikre, unokáikra egy jobb világ fog eljönni az ő munkájukkal.

Kerestetik minden jóérzésű és munkás ember, aki szeretne felemelt fővel járni a hazájában, aki nem akar több hamisságot hallani s ehhez adja saját magát, munkáját.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.05.16. 19:22:54

Na végre! Ha már megalakult a PK!

De: a GOP egy ideje a Tea Party fogságában van, a Toryk fő narratívája a kelet-európaiak (köztük magyarok) bevándorlásának káros volta és az EU ártalmai, az UMP (nem a zimbabwei Uzumba-Maramba-Pfungwe tartomány), hanem a francia konzervatív párt, gyengélkedik. Ilyen testvérekre nem lennék büszke. A CDU talán elfogadható mint nagyobbik testvér. A magyar pozitív hagyományokon alapuló, a populizmus minden formáját elkerülő vezérfonal kellene, Széchenyi, Deák egyes gondolatait beépítve, nem elutasítva a Demokrata Párt és Labour egyes válaszait.

explanatus 2014.05.16. 20:29:25

De ugye a négyes után a -négy A- jön és rá a következő meg a hatos :) ?

unionista (törölt) 2014.05.16. 20:53:49

na ez az a pont. most már tényleg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.16. 21:34:11

@HaFr:

Ha mán, akkor' mán mé' nem inkább mingyán egyház?! Polgári Konzervatív Egyház @HaFr: főpappal az élen. De ahogy én itt elnézem a dolgokat, el fogsz te még jutni odáig is:-(

nevetőharmadik 2014.05.16. 23:27:44

Hát... én speciel biztosan előbb megyek egy Beethoven-koncertre mint mondjuk a Morrisonsba, ha választani lehet... de azért a "kúl" biztosan nem az a szó, ami eszembe jut erről.

A kúl túl rövid, a konzervatív túl hosszú. A kettő együtt nagyon vibrál.

almodhi 2014.05.16. 23:57:22

@nevetőharmadik:

"A kettő együtt nagyon vibrál."

Well, tényleg... :-)

thecoolconservative.com/

nevetőharmadik 2014.05.17. 00:23:22

@almodhi: meg erről a következő jut eszembe: "Cool is for boys, class is for men."

camilló 2014.05.17. 06:16:55

Aki 18 évesen még nem kommunista, annak nincs szíve! Aki még 28 évesen kommunista, annak nincs esze! Nekem van szívem!:) Legjobb lenne egyik párthoz sem tartozni. Valami olyasmi kellene mint a tökéletes anarchia. Mindenki mindenkiért és véletlenül sem ellene! Na ja, ez utópia!:)

Pali papa és a negyven rab ló 2014.05.17. 10:48:35

Figyelmedbe ajánlom a liberális kereszténydemokratákat.
Tőkéczki László szerint például Tisza István politikusi alkata szerint is racionalista, liberális volt.

Ja meg konzervatív.

"Azonban ha megnézzük, hogy Tiszának a hitvallásos vagy dogmatikai vallásossága milyen, bizony akkor egyértelműen egy liberális típusú vallásosságot látunk." - mondja Tőkéczki.

Szerinted mi is az a konzervativizmus?

Venyigeszu 2014.05.17. 11:15:32

Hát, ez azért elég gáz poszt! :-(

ricardo 2014.05.18. 08:36:31

Kúl konzervatív partyarc. Ez jó. Amennyiben megérti, hogy a politizálás régen nem a hagyományos osztályérdekeken alapul, nem ideológiákon vagy épp csak a józan észen, hanem az identitás igényén. Ezért is lehetnek népszerűek pl. a nacionalista pártok (mert a nemzeti identitás a legkézenfekvőbb). Egy politikai erőnek identitást kell mutatnia, illetve fel kell tudni kelteni az identitás iránti rokonszenvet, aminek távolról sem biztos, hogy mondjuk közgazdasági okosságok vagy hasonlók terjesztése a legjobb módja. Inkább úgy van, hogy te barátom, jó partyarc vagy. A jó party arcok viszont, jobb ha tudod, konzervatívok. Vagy valami ilyesmi. Ennek a blognak egy roppant szimpatikus Béndek Péterről kellene szólnia, aki egyébként konzervatív, és akinek a szimpatikus tulajdonságai szorosan kapcsolósnak konzervatív gondolkodásához és a konzervatív életérzéshez.

pocaklakó minimanó 2014.05.21. 11:24:31

@camilló:

Camilló, te ráhörögtél pár hónapja Mussolini ideológiájára is.

A feledés, ugye? :)

camilló 2014.05.22. 20:20:25

@pocaklakó minimanó: Azt ne mond, hogy ajnároztam Mussolinit! A fasizmus alapítójával, annak ellenére nem lehet egy az utam, hogy szocdemként kezdte a politizálását! Nem felejtem el amit akkor mondtam, írtam. Én nem tartozom egyik párthoz sem, de ha nagyon belegondolsz a teljes szabadság csak anarchiában képzelhető el. Ne hidd, hogy anarchista vagyok. Attól azért realisztikusabb elképzeléseim vannak, de elvi síkon semmi kivetni való benne. Érdekes ugyanakkor, hogy én egy anarchista szemében legfeljebb bolsevik lehetek, de semmiképpen nem lehetek kommunista:) Nincs közöm egyik formációhoz sem, annak ellenére, hogy sok mindenben egyetértek Lenin elveivel. Mégsem vagyok bolsevik.

pocaklakó minimanó 2014.05.23. 15:29:28

@camilló:

Nahát! De azért nagyon bejött neked. :)

camilló 2014.05.24. 20:19:21

@pocaklakó minimanó: Soha nem jött be Mussolini. Lehet hogy vannak olyan dolgai, amivel egyetértek, de ez nem azt jelenti, hogy a fasizmus bármilyen megjelenési formáját elfogadnám. Izraelben a hadsereget "megvádolták", hogy olyan taktikát alkalmaz, int Hitler. A vezérkari főnök csak annyit mondott, hogy attól még nem lesznek nácik, ha egy jó taktikát alkalmaznak, még ha a Hitleri hadsereg alkalmazta is először. Vulgárisabb és kicsit más formában, a leghülyébbnek is lehet jó ötlete. Itt nem hörögtem rá a konzervatív elvekre, még ha nem is értek vele egyet! Vannak olyan dolgaik, amikkel azonosulni tudok, sőt akár közös harcot is el tudok képzelni konzervatívokkal. Ilyen lehet az antifasiszta harc, hogy csak egyet mondjak. Jelen állás szerint valami hasonló lehet, mint a 2.Világháború alatt Anglia és Szovjetunió között. Szóval nem lehetetlen az együttműködés. Persze agitálni nem fogok mellettük:)
süti beállítások módosítása