1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.03.31. 11:32 HaFr

Itt a vége, fuss el véle

Kedves Kommentelők! Kedves Olvasók!

A blog beszünteti a működését, a legjobb esetben is hosszú időre felfüggeszti. Mindent körbejártunk (közösen), amit tudtunk, és amíg nincsen radikális romlás vagy javulás a magyar égbolton, addig nem érdemes tovább facsarni a narancsot, tépkedni a szegfűt. Aki meg akart érteni, az eddig is megértett, aki nem akart, az eztán se fog -- vagy ha meg fog, nem miattam.

Kevesebb közmunkát, nagyobb kapitalizációt, és növekvő önbecsülést kívánok szerte szana. Kevesebb magyarságot a magyarnak, több európaiságot az EU-nak. Meg ilyeneket. A Gyűrűk Ura második részét láttátok.

Béndek Péter

 

129 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr315886883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 21:05:18

@kjkj: hát, a hatásban biztos nem volt hiány :), több a visszajelzésben, még több a cselekvésben -- hogy most itt másról ne kelljen beszélnem

De azért köszönöm

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 21:06:34

@quendelapo: Éppen nem -- a blog arról szólt, hogy itt nem fog változni alapjában, a lényeget tekintve semmi ápr 6 után

almodhi 2014.03.31. 21:10:23

Kedves HaFr,

Ma a nagykönyv szerint végigmentem az elfogadás klasszikus fokozatain. És azt hiszem jól tettem, hogy csak a "beletörődés" fázis elérkezte után szólok hozzá.

Legegyszerűbb talán minden hátsó gondolat és konfabulálás nélkül azt olvasni ebben a posztban, ami ide van írva. Hogy vége. Mindent összevetve ez a blog nem tűnik el nyomtalanul. Rám (és remélem másokra is) jó hatással volt, ami abban is megmutatkozik majd, hogy mit gondolok - mondok - teszek majd a jövőben.

Engem sem kerültek el a konteós értelmezések, amiket már mások is felvetettek itt, de nem tartott őket - mint teljesen valószínűtleneket - nagyon gyorsan elvetni. A Gyűrűk Urára való célzásodra is van egy (pozitív) megfejtésem - nem írom ide -, ha eltaláltam lelőném a poént, ha nem, akkor meg kiröhögtetném magam.

Azt sajnálom hogy a Szabadság téren nem beszéltünk legelább pár szót élőben is, az azért más, de talán még lesz rá alkalom.

Az IRL emailcímem ott van a felhívásaidra jelentkezőké között, ha kellek gondolom úgyis írsz.

Akármivel foglakozol majd a jövőben, sok sikert kívánok hozzá.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 21:10:37

@Lexa56: Ez sajnos így van.. és az embernek választania kell az alapján, hogy mit tudhat, mit tehet, és mit remélhet - ha fájó szívvel is

panelburzsuj 2014.03.31. 21:19:08

@HaFr:
"Jött a reggel és a dél és az este:
Jónás egész nap az ég alját leste.
S már a láthatár elmerült az éjben,
s egy árva ház sem égett Ninivében."

Ég veled.

Boross Bence 2014.03.31. 21:33:13

@HaFr: Valóban nem tudok semmit a pártalapításról, mert nem kaptam róla érdemi információt tőled. Min akadt meg a dolog? Nem jött össze 10 ember, nem sikerült copy-paste-elni egy alapszabályt? Nem volt székház? Miben kellett volna segíteni?

Ha a konzervativizmus általad körüljárt fogalma, amelynél szerinted nincs jobb és versenyképesebb, nem tudott megszólítani, releváns kérdésekkel vitára hívni más konzervatív értelmiségieket, akkor itt valami baj van. Ha nem fért bele egy Scruton- vagy Patočka-kommentár, akkor itt baj van. Ha nem fért bele a magyar konzervatív gondolkodás hagyományának felelevenítése, és a mai helyzetre való vonatkoztatása, akkor itt valami baj van. Akkor minimum a célok nem tisztázottak megfelelően.

Távolról sem kívánok "nemtelenül" személyeskedni, de egy teljesítményelvűséget valló szerző utolsónak szánt posztja alatt egy-két hozzászólásban visszatekintve mégiscsak mérlegre kell tenni: mit nyújtott és mit nem nyújtott a szerző, és hogy ezek milyen viszonyban állnak kinyilvánított szándékával, vállalásaival.

Ami engem illet, úgy érzem, nem volt alaptalan a gyanús jelek miatti eddigi óvatos távolságtartásom a meg sem született PKP-tól, noha szívesebben mondanám ennek az ellenkezőjét. Vállalom, hogy nem értettelek meg. Továbbra is mást gondolok a konzervativizmusról, mint te. Szerintem sokkal több dologban értek egyet a tíz évvel ezelőtti politikai filozófus Béndek Péterrel, mint a mai bloggerrel. Hogy nálam van-e a hiba vagy csak a dolgok alakultak szerencsétlenül, nem tudom.

unionista (törölt) 2014.03.31. 21:40:52

@HaFr:
a probléma, hogy ezzel a gondolkodással elkéstél huszonöt évet. most komolyan, ezek rendszerváltáskori szövegek. a nép akkor sem hitte az egészet, csak az értelmiség. de ezek az elképzelések sajnálatos módon itt megbuktak. ma már idejétmúltak vagy elavultak. a magyar társadalom nem tudja ezeket a mintákat egy az egyben átvenni. mintha egy balkezesre próbálnád erőltetni a jobbkezességet. mert úgy szoktuk. mintha egy homoszexuálisnak mondanád, hogy vegyen már el végre egy nőt. a magyarok többsége nem a nyugati normák szerint szeretne élni. több feudalizmust akar, kevesebb kapitalizmust. több szocializmust, kevesebb liberalizmust. valamilyen különös átmenetet a keleti és a nyugati kereszténység között. egy sajátos miliőt. ami egyedülállóvá teszi a világban.

cca. 250 év a szellemi lemaradás a nyugattól. ez nem iskolázottság, hanem egy evolúciós hátrány, ami szűkülhet, de sohasem fog eltűnni. alighanem az akkor bevált abszolutista mintákat kellene alkalmazni a helyi szinteken. te 89 üzenetét mondod: ha átvesszük a kapitalista mintákat, akkor olyanok leszünk, mint ausztria.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 21:42:55

@Boross Bence: A PKP bejegyzési kérelme a harmadik alapszabálymódosításnál tart a magyar bíróság felszólításának megfelelően - látod, ötödik hónapja megy így. Scruton és Patocka irrelevánsak, de még a magyar konzervatív hagyomány is (Scruton ráadásul tűrhetetlenül ostoba is). Viszont olvashatsz TGM-ről, Láncziról stb., akik nem irrelevánsak. A 10 évvel ezelőtti Béndek Péter naiv volt -- a mai nem az. Te pedig tartsd a távolságot továbbra is. Arrivederci.

2014.03.31. 21:44:52

@HaFr: Bűnösök vagyunk, hogy nem "cselekedtünk"?! Azért ez nem olyan könnyen megbélyegezhető! Megvannak a magunk feladatai, mindenkinek a maga szakmájában, aztán hatással lehetünk a környezetünkben és szavazunk (igaz, most nemigen van kire).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 21:46:53

@kjkj: így van -- ezt már hallottam sokaktól

bűnös? talán
bélyegzés? ugyan!

Boross Bence 2014.03.31. 21:59:37

@unionista: Örülök, hogy találkoztam veled ezen a blogon. A legtöbb hozzászólásoddal egyetértek, ezzel is. Majd még kereslek másutt.

Boross Bence 2014.03.31. 22:02:14

@HaFr: Kíváncsi vagyok, vajon mit mondana a 10 évvel ezelőtti Béndek Péter a mairól? :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 22:06:29

@Boross Bence: Azt mondaná, helyesen teszed, Péterem, hogy ragaszkodsz Széchenyi és a Nyugat kétszáz éves normáihoz, és nem értesz egyet, nota bene nem akarod felvenni a kapcsolatot azokkal, akik azt állítják, "elkéstél huszonöt évet", parbleu! Huszonöt évet! És én vagyok a csalódás! Night, night.

Hidvégi Mihály 2014.03.31. 22:08:49

@kjkj: Ostobaság, kedves kjkj! Bűnös az, aki nem cselekszik, aki nem olt, amikor ég a ház! Bűnös. Ne magyarázz itt holmi saját feladatról a saját szakmában, ez csak pofázás.

Hidvégi Mihály 2014.03.31. 22:10:37

Utálom, hogy mindenki azt pofázza, hogy ő megteszi a dolgát, van neki saját kicsi-pici dolga, az ország nem tartozik rá. Utálom!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.31. 22:10:47

@Hidvégi Mihály: megjött Mihály :) rendet tesz, amikor én már elpuhulnék

panelburzsuj 2014.03.31. 22:13:16

@HaFr:
Rosszkor voltál rossz helyen. (Értsd: úgy saccolom, hogy éppen ekkor lép(het)tél az eredendően ugyan másféle tüzeskedést preferáló, de az álnok nyugati fellazítás hatására akár Piramis-őrsök alapítására is vetemedők szervezetébe... :)

www.youtube.com/watch?v=siXsBfGLM_8

panelburzsuj 2014.03.31. 22:16:09

@panelburzsuj:
Aztán ilyen szocializációs kettős mércék hányattatásaiból kicseperedve persze hogy nehéz kenyér a konzervatív forradalmáré.

panelburzsuj 2014.03.31. 22:18:02

@Hidvégi Mihály:
Egy egyfejű kérdés:

Hát akkor most tüzet vagy vizet?

Hidvégi Mihály 2014.03.31. 22:18:18

Azt hiszem nem az értelmiség fogja ezt az országot rendbe tenni. S ezt nem miattad írom, kedves Péter, te megtettél mindent. A többi szarházi miatt, akik idejártak művelődni, okoskodni, de fel nem fogták, hogy őnélkülük sem megy.

2014.03.31. 22:38:13

@Hidvégi Mihály: hm, "bűnös"? meg "pofázás"?! Ilyesmivel nehéz lesz meggyőzni!

Hidvégi Mihály 2014.03.31. 22:40:24

@kjkj: nem akarlak meggyőzni, egyáltalán. ha nem tudod magad a dolgod, menj isten hírével, győzzön meg téged az eszed. azt ne várd, hogy udvariaskodjak s jópofizzak.

panelburzsuj 2014.03.31. 22:44:32

@Hidvégi Mihály:
Honnan tudod, ki mit TESZ, ha csak annyit látsz, hogy nem veled, vén morgó bolhás bolsival együtt teszi?

Saga 2014.03.31. 22:55:18

Köszönök mindent.

Barnalány 2014.03.31. 23:28:30

@panelburzsuj: Ha már elkezdted, folytatom:

Mert látá az Ur, hogy ott egyik-másik
szívben még Jónás szava kicsirázik
mint a jó mag ha termőföldre hullott,
s pislog mint a tűz mely titkon kigyulladt.
S gondolta: "Van időm, én várhatok.
Előttem szolgáim, a századok,
fujják szikrámat, míg láng lesz belőle;
bár Jónás ezt már nem látja, a dőre.
Jónás majd elmegy, de helyette jő más",
így gondolá az Ur, csak ezt nem tudta Jónás,

Igen, majd más befejezi!

Bernik 2014.04.01. 00:44:32

@unionista:
"A probléma az, hogy ....a magyarok többsége nem a nyugati normák szerint szeretne élni. több feudalizmust akar, kevesebb kapitalizmust. több szocializmust, kevesebb liberalizmust."

A probléma nem ez, mert ez nem igaz! A probléma az, hogy éppen ezt akarja elhitetni a hazai kommunista sajtó, beleértve a "jobboldalit" is.
Az írástudók, az "értelmiség" felelőssége, vagyis hazánkban inkább felelőtlensége abban áll, hogy engedi a máig bolsevik sajtónak, médiának és mindenhová beépített kommunista ügynökeinek ezt hinteni, elhitetni.

Felnőtt egy generáció a rendszerváltás óta, amelyiknek fogalma sincs róla, mert a bolsevik média elhallgatja, hogy mit jelentett a "szocialista" diktatúra hétköznapjaiban élni.

Mit jelentett, hogy a ma legalapvetőbbnek tekintett minőségi tisztálkodó szereket, élelmiszereket - talán a banánról hallottak - rendszeresen csak Nyugatról, a háromévente kegyből engedélyezett nyugati utakról lehetett beszerezni. A hazai gyártású hűtőszekrény megvételéhez is ismeretség kellett, de a jegygyűrű, a minőségi gyerekjátékok - L.go -, vagy a legalább hároméves előjegyzésre vásárolható személygépkocsi sem volt kivétel. KELETI gyártású gépkocsi, amelynek 50 %-át persze évekkel az átvétel előtt ki kellett fizetni.
Vagy beszéljünk a cenzúráról, a gőzerővel zavart, Münchenből sugárzott Szabad Európa Rádióról, a Petőfi szobrához "egyéni akcióban" tett, március 15-i szál virágért kiszabott letöltendő fegyházról, még a hetvenes években is! Kristály Gyula, nyugdíjas ózdi munkás 1988-as börtönre ítéléséről, mert rájött, hogy hazudtak neki egy életen át, és ezt röplapokra írta. Egész csapat "rendőr" nyomozott utána egy éven át, annak az elvtársnak a vezetésével, aki a mai nap - illetve már tegnap: 2014.03.31. - egyik vezető hírének főszereplője, mint máig is rendészeti feladatot ellátó "szakember" a POLGÁRŐR szövetség élén, milliárdos miniszteri támogatással!

1956-ban még egységes volt ez a nép, az addig eltelt kommunista 8 év véres diktatúrájában még nem sikerült belőle kiölni korábban létezett tartását, gerincét, nyugati szabad világhoz tartozását.
Aztán a példátlan megtorlással, 300 ezer orosz katonával és tankjaikkal, 200 ezer - a leginkább újra vágyó - magyar elüldözésével, 40 év kádári, sunyi, szögesdrótok közé zárt diktatúrával, sikerült.
Ügynökeik révén pedig máig elhitetik, hogy ezt akarja a magyar.
Értelmes magyar gondolkodók, írástudók! Szégyelljétek magatokat - szégyelljük magunkat - , hogy ezt a hazugságot tűritek, tűrjük!

Késes Szent Alia 2014.04.01. 07:40:34

Érdekes, pedig a külső feltételek kivételesen jók voltak: számtalan címlapos megjelenés, politikai konzervativizmus mint piaci rés...
Nem értem a panaszkodókat, miszerint a magyar nép éretlen az ilyesmire: ha így is van, ez tömegpártnál lehet jelentős akadály, nem egy rétegpártnál. Itt nem milliók megszólítása hiányzott.

"Aki meg akart érteni, az eddig is megértett, aki nem akart, az eztán se fog..."

Ez nem piacbarát hozzáállás. Felkínáltál egy terméket, amire tudjuk, hogy van kereslet (nem milliós, de van). Mégse találtál rá elég vevőt, akkor legalább a felvetés szintjén meg kéne nézni, hogy a te eladói oldaladról mi hiányzott. Sértődött messiások szoktak úgy nyilatkozni magukról, hogy a fény eljött, de a sötétség nem fogadta be őket. Néha igazuk is van, de ha a sértődött messiás amúgy a versenyalapú kapitalizmust hirdeti, az mégis inkább komikussá teszi a dolgot.

tamas11 2014.04.01. 09:22:33

@Késes Szent Alia:
Ez a helyszín leginkább azt mondatja, hogy publicisztikai tevékenység folyt itt.
A pártépítés-alakítás egy másik, akkor is ha a lényeg kapcsolja össze: ugyanazon "gyúrnak".
A publicista-pártalapítónak nincs nagyobb lehetősége/érdeme, mint hogy megáll a gondolat, megmarad az időban, úgy is mondható, hogy továbbél. Érte lehet nyúlni a virtuális polcunkra.
Megtörtént, meg fog történni.
Ennél nincs nagyobb dícséret ebben a műfajban. A pártalapítás/éltetés másokra, többekre vár,és hosszabb időt vesz igénybe. Hiszen senki nem mondta ki, hogy annak öt-hat hónap alatt kell(lehet) talpára állnia. (Várható például, hogy a leghaladóbb gondolat levedli a konzervatív kifejezést).
Beteljesülés VAGY kiteljesedés?- hülye kérdés... Tartalmilag ott vagyunk Bokros, Kuncze, vagy akár Bajnai (és mások) ambíciói környékén - pártosultaknak nesze lózung.

ninimimi 2014.04.01. 09:27:02

@Késes Szent Alia: Magam is így érzem, csak nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni. Nagyjából csak úgy, hogy ha eddig nem is lett volna semmi furcsa ebben a blogban, ez az "elköszönés" mindenképpen az.
Azonban az eddigi kitartását mindenképpen becsülöm, és tényleg sajnálom, hogy így döntött a blog gazdája.

Adam Ant 2014.04.01. 09:37:36

Na és hol van az a sértődött Messiás, ha szabad kérdeznem....

quendelapo 2014.04.01. 09:40:56

@HaFr:
"a blog arról szólt, hogy itt nem fog változni alapjában, a lényeget tekintve semmi ápr 6 után"

Hát ebben megint nem értünk egyet kedves Péter. A jelenlegi helyzet annyira egyedi, hogy az április 6. utáni lehetséges 5 kimenetel, szinte mindegyike új helyzetet jelent. Valamilyen okból a lehetséges forgatókönyvek közül legalább 4 kedvezőbb lesz egy új politikai párt létrehozása szempontjából, mint az elmúttnégyév.
/Privát embereként, persze nem biztos, hogy megéri a következő 4 évet itthon tölteni, ha az embernek van lehetősége mást választani :( /
Nem értem miért most adod fel, sajnálom!

Késes Szent Alia 2014.04.01. 11:01:20

@tamas11: Szerintem több lehetőséget látott benne még pár hónapja is:

"- A párt szervezését eléggé szokatlan, mondhatni unortodox módon kezdte: elsőként véleményvezérnek tekintett bloggereket hívott össze, velük indította el a munkát. Mi adta az ötletet? És bevált ez a módszer?

- Hát, nem tudom. Egyrészt bevált a módszer, mert megalakul a párt. Másrészt lehet, hogy lettek volna hatékonyabb módszerek is, de én fontosnak tartottam kialakítani a blogom körül egy értékközösséget, mivel úgy hiszem, elsősorban értékek, és nem érdekek alapján akarunk politizálni. Ugyanakkor magam rengeteget tanultam a blogra érkező kommentekből. Azt kell mondanom, hálával tartozom mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy billentyűzetet ragadott, még ha aktuálisan nehéz volt is minden véleménnyel szembenéznem, és néha engem is elragadott az indulat. De jó játék és jó fórum ez, amelyet nem akarok feladni."

gepnarancs.hu/2013/11/bendek-peter-kell-egy-nyugatos-part/

Ezek szerint a blog lezárása egyben a párt alapját adó "értékközösség" szétszéledését (vagy stagnálását) is jelenti, következésképp a pártét is, legalább az alapító részéről.

tamas11 2014.04.01. 11:48:11

@Késes Szent Alia:
Ritkasággal kezdem a válaszomat az idézések sorában:
"Hát nem tudom." - nyilatkozza Béndek Péter.
Sokatmondó megnyilatkozás, ez is.
Egyébként pedig
Én nem érzem úgy, hogy szét lennék széledve.
Kifejezetten keresni fogom azokat az értékeket, amiket ITT , tőle tanultam. Meglátjuk mire, kiknek lesz elég. Egy blogzárással nem az eszmecsere, és főleg nem az eszmeiség ér véget.
Íme, itt vívódunk, lázasan.

tamas11 2014.04.01. 11:49:44

@quendelapo:
Hol van öszszefoglalva ez a lehetséges 5 kimenetel?

Gábor2000 2014.04.01. 11:53:46

HaFr válaszolt neked:
@Gábor2000: Nem tudom, ki maga, de nagyon alulról jöhet az erkölcsi létrán.

Annyira alulról, hogy a HaFr-i erkölcsi magasságokból már csak a fenti sejtést érdemeltem ki. Természetesen a szokásos tévedhetetlenséggel. De nem ám itt a blogon, hanem csak úgy direkt E-mail-ben. A többieket fölösleges lenne téjékoztatni egy pondró erkölcsi szintjéről. Meg hát ez olyan közönséges, olyan nem polgári, pfujj, már majdnem a buta nép maga.
Sok sikert HaFr, mind a politikában, mind az üzleti életben.

Gábor2000 2014.04.01. 11:59:31

@Bernik: Teljesen egyet értek veled.

Adam Ant 2014.04.01. 12:32:55

@tamas11: Ezt én is így gondolom, ugyanakkor szinte érzem néhány hozzászóló soraiból a " jóindulatot ", hogy mennyire szeretné ehelyett azt hallani, hogy " kész, vége ". Hát nem, nincs vége. Pontosan úgy van, ahogyan Béndek Péter írta: aki meg akarta érteni, az eddig is megértette, aki nem akarta, az eztán se fogja.

Adam Ant 2014.04.01. 12:38:57

@Gábor2000: No és mondd, te valójában nem is alulról jössz az erkölcsi létrán? Nem valami jó ötlet e-mailt megosztani a nyilvánossággal, mert azt neked írják. Személyesen neked. De te tudod.:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 12:53:42

@Adam Ant: Nem tudom, kicsoda az úr, de nem írtam neki emailt. Ezt a mondatot kommentben írtam én is, és fenntartom. Egyre inkább.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 12:55:27

@panelburzsuj: Egy ideje nem tudom, miről beszélsz, más az akkulturációnk feltehetően

Gábor2000 2014.04.01. 13:15:59

@Adam Ant: De, nagyon alulról, láthatod, nem is látom még ezt a magasztos erkölcsi létrát. Hiszen a csak nekem írt e-mailt megosztottam a nagyközönséggel, a nyilánosságot nem vállaló sunyi személyeskedést. Nagyon-nagyon szégyenlem is most magam.
A hozzászólók "jóindulatáról" meg annyit, hogy egy felsőbbrendűséggel átitatott teoretikus sose fog tudni néhány tátottszájúnál több hívet szerezni világmegváltó gondolatainak. Még akkor sem, ha ő lenne maga a jó Isten magyar hangja. De hát még nem is az és nem is tévedhetetlen mint gondolja, meg hát egy picit nagyobb látókör kellene. Nem az ókori filozófusok, vagy az államelméletek, hanem a valóság irányába. Némi empátia és alázat azok felé akiket maga mögött szeretne tudni. Persze egyáltalán nem biztos, hogy jól látom, de az idő majd mindent megold és kiderül az igazság.

Gábor2000 2014.04.01. 13:26:23

@HaFr:
@Adam Ant: Nem tudom, kicsoda az úr, de nem írtam neki emailt. Ezt a mondatot kommentben írtam én is, és fenntartom. Egyre inkább.

Ja igen, kommentben. Ha majd egyszer elárulod, hogy hol is van ez a komment, akkor a "sunyi személyeskedést" visszavonom.
Az erkölcsre vonatkozó megjegyzésedet persze ettől még nem tudom ide beilleszteni, de ez valószínű csak a képességem hiányosságát mutatja.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 13:28:26

@Gábor2000: Vicces az úr, hiszen a bemásolt megjegyzésem is komment formát mutat, sag schon

Gábor2000 2014.04.01. 13:37:52

@HaFr:
Aztán hol van ez a komment formájú komment ? Már csak a rend kedvéért. Meg tudná ezt valaki mutatni ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 13:46:37

@Gábor2000: Uram, néha bizony előfordul, hogy felindultságból leereszkedem a (szerencsére kevés) alacsony nívójú kommentelő szintjére, és megírom a kommentet, aztán kitörlöm. Ennek ellenére -- a ha a tisztelt kommentelőnek így van beállítva a szolgáltatás, vagy fizetett troll vagy TEK-es -- akkor emailben megkapja a kommentet, és erről vagy tényleg azt hiszi, hogy klasszikus email üzenet, vagy csak úgy tesz, mert fejébe vette, hogy alá fogja ásni a blogger hitelét. De szívesen segítek, ha elküldi a blog címére az inkriminált emailt a Sender kopffal együtt. Egyebekben -- ha véletlenül nincs ilyen email -- nem szükséges tovább beírnia erre a blogra.

Gábor2000 2014.04.01. 13:57:43

@HaFr: Köszönöm leereszkedését és a felvilágosítást. Végül is nem csalódtam. Nem, egyáltalán nem szándékom aláásni a blogger hitelét. Nem vagyok se TEK-es se fizetett troll. Mindössze megírtam a véleményemet, mely Önnek nem tetszett így zsigerből erkölcsi nulla lehetek csak az Ön szemében. Pontosan erről írtam, ha lenne rá füle, megértené. Ez van, de ne aggódjon túlélem. További sok "sikert" !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 14:08:32

@Gábor2000: Köszönöm, egyszerűbb lett volna beírni, hogy tévedett és inszinuált. Sajnos kényes az ízlésem.

Adam Ant 2014.04.01. 14:22:05

@Gábor2000: Nem az a baj, hogy nem tetszik neked, amit Béndek Péter ír, bár erre azt lehet mondani, hogy akkor ne olvasd és máris megoldódik a probléma.
Az a valódi baj, hogy leírsz sok mindent, de nem támasztod alá érvekkel. Azt írod pl. hogy " egy felsőbbrendűséggel átitatott teoretikus " ( mert gondolom, hogy rá kell ezt érteni) , de azt nem írod le, hogy te miből gondolod ezt; mit írt konkrétan Béndek Péter, ami ezt mondatja veled.
" Némi empátia és alázat " - írod, de azt nem árulod el, hogy mégis hogy jutottál arra a gondolatra, hogy ez hiányzik belőle. Nagy különbség ugyanis, hogy valóban hiányzik-e valakiből az empátia, vagy ott van az, csak te nem veszed észre. Arról nem is beszélve, hogy másoknak lehet, hogy nincs is olyan elvárása politikai írásokkal szemben, hogy ilyen " tudom, hogy milyen nehéz a sorsotok, véreim magyarok " stílusban szóljanak hozájuk. Sőt! Engem pl. még a hideg is kiráz tőle.
Nem árt tehát, ha tisztességes elbánásban részesíted a blog gazdáját és a kinyilatkoztatásokat személyét illetően érvekre cseréled. Annyival nagyobb élvezettel lehet majd olvasni.
Ami pedig az idővel kapcsolatos magvas gondolatodat illeti, mely szerint " az idő majd mindent megold és kiderül az igazság ", - azért én ebben nem bíznék. Az Időnek kisebb dolga is nagyobb az Igazságnál.:)

Gábor2000 2014.04.01. 14:25:19

@HaFr:
Ígérem nem írok többet, de hogy a csudába tudtam volna azt tévedni, hogy Ön ír nekem egy kommentet, aztán kitörli s így csak én kapom meg. Esetleg nem Ön tévedett, netán nem Ön degradálja le erkölcsileg az Önnek nem tetsző kommentelőt ? Tulajdonképpen mindegy is, legfeljebb ez is csak rávilágit arra a szemléletre amin keresztül Ön nézi a világot. Írjon inkább verseket vagy regényt, talán nagyobb sikerre számíthat, s meglátja valaki az Önben rejtőző zsenit. Pá !

Gábor2000 2014.04.01. 14:39:19

@Adam Ant: Egyszerűen így érzem. Semmi más. Szövegei tele vannak idegen kifejezésekkel teljesen fölöslegesen, az emberek mint zavaró körülmények szerepelnek az irásában, aki nem ért vele egyet az buta vagy erkölcsi nulla...stb. stb. Egy szűk rétegnek szánt szaklapban ez talán elmegy, de a politikában hús-vér emberek között ennek nincs esélye.
Renben, nem írok többet, de ettől HaFr esélyei a politikával mit sem változnak. Ha komolyan venné a kritikákat, ha le tudna ereszkedni addig, hogy befogadjon valamit, akkor sok-sok munkával talán lenne esélye, de így semmi. Idővel meg majd akkor is kiderül minden ha te nem így gondolod. Ebben az egyben teljesen biztos vagyok. Még akkor is ha az Idő nagyon elfoglalt lenne.

Adam Ant 2014.04.01. 15:03:23

@Gábor2000: " az emberek mint zavaró körülmények szerepelnek az irásában" konkrétan mit írt?

" aki nem ért vele egyet az buta vagy erkölcsi nulla... " pontosan mit írt, vagy szerinted mit NEM írt le, amit le kellett volna írnia?

Egy szaklap olvasói nem " hús-vér emberek " ?

HaFr esélyei is változhatnak. Figyeld csak mi volt most is Szlovákiában. Bár már mi is ott tartanánk. Ha engem kérdezel egyébként, szerintem Magyarország sokkal jobban járna Béndekkel, mint akármelyik jelenlegi hatalmon lévő politikussal. Minden nap lebukik egy. Az már az ország külön tragédiája, hogy hiába írják meg az újságok, hiába ismeri mindenki a korrupt történeteket, semmi nem történik, nem mozdulnak az emberek.
Köszi az újabb bölcsességet: " idővel kiderül minden ". A nagymamám is mindig ezt mondogatta két mákos sütemény között.

panelburzsuj 2014.04.01. 15:17:15

@HaFr:
Nem tudom, akkulturácifüggő-e a szokás kialakulása, de biztosan segít a kommentereid megértésében, ha a szövegük átfutásán túl rákkantintasz az általuk mellékelt linkekre is.

Ilyet hallhattál (volna?):

Ne azt kövesd, aki hátradől,
és a karosszékben a semmire tud várni.
Eredj, haladj, hogy le ne maradj,
és ne engedd, hogy megállítson bármi.

Égni kell,
Égni kell,
Égni kell,
Égni kell,
annak aki gyújtani akar.

Ne azt figyeld, aki visszalép,
ha véget ér a kitaposott ösvény.
Kezdj új utat, új mondatot,
és a merészebbek szava lesz a törvény.

Égni kell,
Égni kell,
Égni kell,
Égni kell,
annak aki gyújtani akar.

Na most ez a magyar költészenek nem a legveretesebb vonulata ugyan, de egy ötödik-hatodikasra - (amennyire a mű feltűnése idején téged becsüllek) - ettől még- vagy éppezért(?) - elementárisan tud hatni. Legalábbis erre utal, hogy az ifjúsági mozgalomban nem kevés felzúdulást és fejtörést okozott, hogy egyes feltüzelt gyerkőcék űttörőörseiknek a Piramis, sőt a Som Lajos nevet se átallották volna adni.

Lehet persze, hogy te már akkoriban is obligát konzervatívnak készültél, és mind a pop-rock, mind az úttörőmozgalom efféle konfliktusai elkerültek. De gyerek, az azért tuti hogy voltál, és erre célozgattam a folytatásban: még az itteni írásaidból is átsüt a kamaszos hév és a felnőttes rezignáltság folyamatos viaskodása bensődben.

No, ilyesmit gyömöszöltem harmadennyi karakterbe - de ahogy látom, te is megkapod hasonló bűnökért a magadét, úgyhogy olyan nagyon azért nem törtem le a befogadói készségeid korlátaiba ütközvén.

De viccet - pláne sajátot - többet nem boncolok neked! Se itt - se másutt, ha a sors mégis úgy hozná... :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 16:00:18

@panelburzsuj: :) köszönöm, így már érthető

tamas11 2014.04.01. 17:19:24

@HaFr:

"Ne azt figyeld, aki visszalép,
ha véget ér a kitaposott ösvény.
Kezdj új utat, új mondatot,
és a merészebbek szava lesz a törvény."
Elkaptam ezt a gondolatot, mert azon agyalok, hogy ez itt, a délelőtti ezernél több látogatóval,hogyan is, mitől is lenne EGY BEZÁRT blog...
Látszik a folytatása, és ezúttal a szavaid helyett arra figyelek, ami történik.
Azt javaslom, változtass a blogon, be úgysem zárhatod! (a korábbiakhoz is szeretnénk még visszatérni, hozzászólni).
Megvan a közönsége, szimpatizánsai, és az ellenségeivel is akad dolga a publicistának!
Javaslom, csinálj nyilvános blogot a meglévő munícióval, szerző helyett légy mostantól szerkesztője a MI HAZÁNKNAK. Fogadj be írásokat MÁSOKTÓL! Ha így teszel, érvényesülhetnek az elvek is, és nem vész el a gondolat,a felgyűlt, kincset érő tudás, kapcsolatrendszer is, ami friss, mert másoknak ilyen nincs.
Lehetne a címe/alcíme /neve: polgárblog, vagy NÉZETPORTÁL.
(a konzervatív fogalmat ereszd el, mert nem alkalmas, amikor oly haladó, serkentő a gondolat.
Én magam vagyok a példa, hogy ehhez az szóhasználatodhoz olyan tudás rakódott be (nálad) ami másnak nincs meg, továbbá, a fiatalság nem hiányozhat, őket is meg kell tudni szólítani. Nincs ezzel semmi baj, tökéletesen megfelel e normának, ha HAGYOD "őket is" ide írni.
Senki nem hivatkozhat demokráciahiányra majd, mivel kezdettől nyilvánvaló, hogy te alapoztad meg, és képviseled (itt) a gondolatok szelekcióját.
Készülj rá, hogy írni fogok ide, és kérni fogom gondolataim közzétételét. Egy hét múlva sokezer embernek lesz ilyen igénye.
Akárhogy alakul.
Ez itt, egy laza közösség.Ma sok ilyen alakul ki. Ne bajlódjunk azzal, hogy mi az a LAZA, és mennyire az. Fontosabb, hogy szükségünk van egymásra és Rád is.

tamas11 2014.04.01. 17:27:42

@tamas11:
jav.
...nem vész kárba a kapcsolatrendszer SEM...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.01. 18:53:53

@tamas11: Meghatódtam. Megfontolom. Köszönöm.

quendelapo 2014.04.01. 20:02:38

@tamas11:
1. Fidesz kétharmad
2. Fidesz többség kétharmad nélkül
3. patthelyzet: jobbik nélkül nincs többség
4. Összefogás többség kétharmad nélkül
5. Ellenzéki, illetve Összefogás kétharmad

almodhi 2014.04.01. 21:28:50

@quendelapo:
no igen, de akkor legyünk akkurátusak:

6. Jobbik kétharmad egyedül
7. LMP kétharmad egyedül
8. LMP - JOBBIK többség kétharmad nélkül
9 SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI - MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT - NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT kétharmad
10. ÚMP - MRPP - JESZ egyszerű többség

politologus · http://politologus.blog.hu 2014.04.01. 21:48:53

@tamas11: Így van, és úgy legyen!

HaFr óriási energiát fordított erre a blogra, nem is tudom, hogy csinálta. Ezt a tempót biztos nem lehetett sokáig bírni, ennyi befektetéshez képest minden eredmény csalódás lehet.
A magot már elhullatta Béndek Péter, ki is fog kelni szépen, remélem, nem is lesz olyan egyszerű ebből kiszállni.

stoppos76 2014.04.02. 10:27:32

Kár érte Mester. Értelmes elemzéseket szívesen olvasok, még akkor is, ha negyedszerre járjuk körül ugyanazt a témá, csak kicsit más szemszögből megvilágítva.

almodhi 2014.04.02. 12:01:13

@quendelapo: bocs, de szerinted hányszor kisebb mondjuk a 7. pont esélye az 5.-nél?

Tyreo 2014.04.03. 02:05:12

20 perce (és két napja..) fogalmazom ezt a kommentet, de nem akar formát önteni. Valami olyasmi lenne a lényege, hogy ne add fel, szükség lenne rád ebben az országban, és ezt egyre többen tudják. Tudom könnyen pofázok innen a kvázi partvonalról, és azt a hülyeség- és szennydömpinget valóban nehéz józan ésszel szemlélni, ami önlik így a kampány végén. De tényleg jó lenne, ha lenne egy kis közösség, ahol még megmarad a józan ész. Már csak azért is, mert tényleg sokan vannak akik nem találnak politikai otthonra ebben a kínálatban, csak össze kéne terelni őket.
Bárcsak tudnám hogyan lehetne :(
Hát ez most így egy kicsit összecsapott, de most ennyire futja.

ÁrPi 2014.04.03. 05:37:51

Talán bizony valóban felületesen ismerem a Gyűrűk Ura c. történetet,
de a záróposzt illusztrációjának szánt

TwoTowers , a Két Torony abban a nagy film-mesében NEM volt sem a feszín alatt, sem a felszínen egymással konfliktusban. (Szauron és Szarumán tornya.)

Olvassam el tán a LOTR könyvet és megtudom mi volt a fehérruhás Szarumán azelőtt? :-D

Megjegyzem ez a bizonytalanságom könnyen akár nagy bizonyosságba mehet át:

Az illusztrátori igyekezet talán többször is és akár a dolgok meta-szintjén is ilyen volt eme Béndek-blogon.

Nesze

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.03. 07:37:05

@ÁrPi: Bizony, ilyen volt a blog. Néhány hülye kommentelő is előfordult, akik értelmezni sem tudnak. (Az egyik torony a Fidesz, a másik az MSZP. oviskám)

ÁrPi 2014.04.03. 10:49:15

@HaFr:

Ejnyemár nevessek vagy sírjak...Hiszen mondom ilyen illusztrátor vagy, mégtalán meta-szinten is.

Pajti (ezt mint óvodástársad merészelem megengedni
magamnak), amiként az előbb írtam a LOTR történetben ama két torony (Szauron valamint Szarumán tornya) nem áll sem felszínen sem alattomban konfliktusban egymással.

Le kell mindkét tornyot persze győznünk nekünk jó lovasoknak meg a hobbitok is majd harcolnak ..Nade "a két torony az MSZP és Fidesz" értelmezés az elhibázott. Ennyi. :-D

Mondd azt merészen hogy elkúrtad a záróposztod
illusztrációját a " LOTR: Two Towers " választásával.

Hülye kommentelő vagyok-é, vagy rajtam kívüliekre gondolsz amikor értelmezniképtelen kommentelőket emlegetsz le-ovisozó kommentedben?

(LOTR : Lord Of The Rings : Gyűrűk Ura : Értelmezniképtelenség esetére írom ezt...)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.03. 11:35:56

@ÁrPi: okés, akkor ez így marad már, pajti, hív Magdi néni

almodhi 2014.04.03. 12:34:03

@ÁrPi: No akkor egy pozitívabb "Két Torony értelmezés".

A történet elején Gandalf (kényszerűségből) magára hagyta a csapatot, akiknek nélküle kell boldogulniuk.
Ez kisebb zökkenőkkel sikerül is, Gandalf _sokkal_erősebben_ visszatér, és vezetésével a jók egy stratégiai fontosságú csatában megmentik Théoden királyt.

www.youtube.com/watch?v=sL9vUjm2mIE

quendelapo 2014.04.03. 13:39:39

@almod@almodhi:
Az lenne a meglepetés, ha a közvéleménykutatól előrejelzése jönne be.
Szerintem
1. 20%
2. 25%
3. 30%
4. 20%
5. 3%
6. bejut az lmp 1,5%
bármi más: ezrelékek

Lexa56 2014.04.03. 14:20:40

@tamas11: ennek az ötletnek a csírája már korábban megszületett, amikor Péter létrehozta a polkon.blog.hu/ blogot. De kétségtelen, hogy ezt többen keresik, tehát célszerűbb megtartani a cégért ...

ÁrPi 2014.04.03. 14:26:25

@almodhi:

Nomen est omen: Almodhi (mármint ha Álmody :-) )

Láttam én már fönnebb is hogy van Neked ez a
"(pozitív) megfejtésem - nem írom ide -, ha eltaláltam lelőném a poént, ha nem, akkor meg kiröhögtetném magam."

A LOTR film-trilógia középső után következő, harmadik részének címe
"A király visszatér".

Én nem röhögök, nem ovisozlak le: Jóhiszemű pozitivista Álmodi vagy.

A (Két Torony, azaz) Szauron-Vs-Szarumán konfliktus filmbéli teljes hiánya
miatt , melyet egyébként szintén nagyon megszenvednek a Szürke Gandalfot elvesztők és későbbi szakaszban a Fehér Gandalfot a veszni látszó csatában visszavárók, "A JÓ" -oldaliak , de

mégis - Idéznem kell eme tornyokról Almodhi a bloggazdát:

"Az egyik torony a Fidesz, a másik az MSZP."

Ez már így marad.

tamas11 2014.04.03. 15:05:29

@Lexa56:
Bocsánat, azt a blogot nem vettem eléggé észre.

almodhi 2014.04.03. 17:06:20

@quendelapo: nos itt van a különbség köztünk.

Az én (optimista) számaim:

1. 60%
2. 40%
összes többi: 0%

Ezért nem látom sok értelmét a 3.-5. eset megkülönböztetését az általam 6.-10.-ként hozzátett marhaságoktól.

quendelapo 2014.04.03. 18:06:25

@almodhi:

Ennél azért talán bonyolultabb a dolog. Szerintem tényleg azon múlik, hogy mennyien mennek el szavazni. A fidesznek max. 2,7 millió szavazója van, de lehet, hogy csak 2,1 millió, a jobbiknak 800 ezer - 1,2 millió között lehet és félmillióan összevissza szavaznak. Ez eddig 3,4 - 4,4 millió. Ebből az következik, hogy már 5,5 millió szavazónál is lehet Összefogás többség de 6,8 millió szavazónál is kijöhet fidesz kétharmad, bár ott már esély van a másik oldal jelentős győzelmére is.
Legvalószínűbb, hogy Kelet-Magyarországon a jobbik, a nagyvárosokban pedig az összefogás több helyen is megveri a fideszt és senkinek nem lesz többsége. Akkor pedig októberben megint választhatunk, izgalmas lenne!
A közvélemény kutatásokat felejtsd el, az emberek egymás között sem beszélnek politikáról, egy kérdezőbiztosnak hazudnak vagy nem válaszolnak.

almodhi 2014.04.03. 18:56:25

"és senkinek nem lesz többsége"

Legyen neked igazad. (Bár azokon a problémákon, amelyekről ez az egész blog szólt, ez nem segítene)

"A közvélemény kutatásokat felejtsd el"

Szerintem a Medián +-4%-ra belőtte a végeredményt. Erre fogadnék.

explanatus 2014.04.03. 21:40:10

I rész

Fentebb a blog gazdájához írtam, most nem neki szánom soraimat.

Életkoromból adódóan biztosan több van mögöttem, mint előttem. Éppen ezért elmondhatom, láttam, tapasztaltam. Azt is elmondhatom, nem vagyok egy otthon ülő típus, akire könnyen rásütik, nem mobil. Jelenleg Németországban vagyok több éve mobil, korábban évekig a tulipánok földjén. A tárgyakóképes német nyelvtudás birtokában olyan mélységben ismertem meg a német nyelvterületet, hogy az nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most meg merjem írni gondolataimat.

Igaz, olcsóbb a vaj, meg a tej, használt autóról nem is szólva, de ez csak az egy dolog. Tudom ez nem a Határátkelő. Ez egy politikai blog. A legjobb! Hogy hogy jöttem rá? Véletlenül, mint a nagy felfedezések általában. Olvastam egyszer, aztán még egyszer, majd itt ragadtam. Azt is megmondom miért. A hazai internetes világot olvasva elképesztő mennyiségű információhoz jut az ember. Annyihoz, fel se lehet dolgozni.

Dr. Béndek Péter írásait a blogon és a kapcsolódó kommenteket olvasva egyszer csak azon kaptam magam, értem. Olyan volt, mint amikor a fürdőszobában a tükörről leszárad a pára. Világosan látni mindent. Ez elsősorban a bloggazda érdeme, de a kommentek, az ilyenek is, meg az olyanok is besegítettek.

Számomra a legemlékezetesebb, az elitről írt cikke. (Másnak, gondolom, más). Pontosan. Azt kell meghatároznunk legelőször, hogy mi az elit szerepe. A magam (faluszéli) nézőpontjából, néhány gondolat.

Kezdjük talán a tulipánok országával. Hollandok nem hívnak meg otthonukba. Vendéglőznek. Egymás között is. Jó adag szerencse kell ahhoz, hogy azt mondja egy holland, gyere el egy kávéra egyik este. Ilyen eseterekre jó, ha van tartalékban egy jóféle üveg magyar bor. Nem borivók, a gesztus miatt. Szóval ilyenkor sok mindenről szó esik. Hadd osszam meg a legemlékezetesebb beszélgetést. Ha címet kellene adni, akkor az lenne, hogy:

----
Napkeltétől, napnyugtáig.

A tőzegvidéken hajdanában volt egy szokás. A már meglévő közösségekben az újonnan betelepedni kívánóknak át kellett esni egy próbán. Már ebben is különbözünk, a mi meséinkben három próbát kell kiállni. A próba abból állt, hogy az új jövevénynek bizonyos ott töltött idő napkeltétől napnyugtáik olyan fedelet kellett építenie a családja számára, ami megfelelt és az ott élő közösség is elfogadta.

Gondoljuk csak bele, ők már akkor demokraták voltak, amikor nem is tudták, hogy van olyan. Amennyiben olyanra sikerült a kajiba, hogy maradhattak, erősödött a közösség, amennyiben nem, tovább kellett álljanak a próbát elbukók. Nem, Nem tiltakoztak, hogy nekik joguk van maradni és a közösség tartsa el őket, mert még fejletlen a kajibaépítési technikájuk.

Mentek tovább. Új hely, újabb próba. A közösség így védekezett a külső hatásoktól, akik teljesítették a próbát erősítették a közösséget. Ez rendben is van. Ami azonban a nem teljesítőket illeti, nekik meg meg kellett tanulni, ha valahol maradni akartak. Több sikertelen próbálkozás után előbb utóbb mindenki letelepedett, de ahhoz tanulni kellett és tanult is. A saját kudarcából, s abból amit a környezetében látott.

Ezt mára olyanra fejlesztették, hogy -tessék figyelni- választás esetén egy ember több ember megbízatását magára vállalhatja és úgy szavaz ahogy megkérték.

Nem, Hollandiában nincs Baja nevű település.
-----

Lépjünk át a szomszéd országba. A legkisebb határátlépő „földúton” is meglepetésszerűen várható egy razzia, amikor mindenkit megállítanak, átnéznek. Két csoport van ilyenkor nagy bajban. Az idősebb, a pénzmosás miatt, és a fiatalok a „dögös” autókkal, a szárított „széna” miatt. Nincs kivétel, nincs kegyelem. Ha kell, a legsikeresebb focicsapat elnökét is lesittelik. Ordnung muss sein.

Akkor vissza a mi ügyünkhöz, meg az értelmiséghez. Euró ellenes párt alakult röviddel választások előtt egy professzor vezetésével. (Már gúnynevük is van. A professzorok pártja) Most nem a párt politikájáról, csak magáról a pártról. A megalakulást követően, szinte azonnal felvételi zárlatot kellett elrendelni a jelentkezők tömege miatt. Ugye nem felejtettük el gúnynevüket. Professzorok pártja, azaz az értelmiség. Értelmiség.

Hogy volt ez dr. Béndek Péter pártja esetében Magyarországon? Egy megszólított értelmiségi leereszkedett a blogra és reagált pár sorban. És kész. Ez a magyar (elit) értelmiség. Nem, nem tudom, hogy tagfelvételi stopot volt kénytelen elrendelni dr. Béndek Péter be sem jegyzett pártja.

Szóval. Van egy kezdeményezés -Polgári Konzervatív Párt- néven ebben az országban és az értelmiség, legfőképp az elit, hallgat, azt se mondja, jó, azt se, nem jó. Lapít. Egyszerűen nem érdekli. Mert hát pont egy dr. Béndek Péter! Ha megszólítva érzi magát valaki, hát körmöl pár sort, aztán letudta a „népek felvilágosítását”

Istenem, istenem, szokta ilyenkor öreganyám mondani.

explanatus 2014.04.03. 21:40:33

II rész

Visszatérve a sorok írójához. Az azért nincs rendjén, hogy túl az ötvenen hamubasült pogácsát kell csomagolni és irány a nagyvilág. Az azért nincs rendjén, hogy ezt a magyar értelmiség szó nélkül hagyja. Az azért nincs rendjén, hogy azok, akik az értelmiség bankszámláját most éppen egy egykulcsos adóval, ha nem is degesze tömik, de azért mégiscsak többszöröse az ebből meg lehet élninek, nem csak elszomorító, hanem égbekiáltó bűn is.

Értelmiség? Arra nem vagytok képesek, hogy azoknak, akik adó formájában megkeresik a pénzeteket, mondjatok valamit. Gyalázat! Ezt már nem öreganyám mondja.

Lexa56 2014.04.04. 08:42:29

@explanatus: bocsáss meg, de itt van egy formai hiba: amíg nem alakul meg a párt (hivatalosan), addig nem beszélhetünk belépésről.

tamas11 2014.04.04. 12:09:51

@explanatus:
Ráfér a hazai elitekre az ostorozás, igaz.
Csakhogy a sikerhez ki kell tűzni a futamidőt is, meg a célt, hogy mit tekintünk majd annak.
Ami a türelmetleneknek kudarc, másnak csak állomás.
Nem lehet mérték a hazao pártalapításban a háromnegyed év, látjuk milyenek azok, akiknek sikrrült...
Péternek elég volt arrs, hogy bevezesse személyét és összetett gondolatait, elég széles körben.MOST AZ lenne a feladat, hogy fenntartsuk az érdeklődést, fejlesszük gondolatait. Nélküle persze aligha mehet, mozgalmának ő a védjegye.Ehhez nem kellett pártelnöknek lennie. A régi reflexeink szetint innen csak úgy lehet tovalépni, hogy begyömöszölődünk a hatalmi tülekedésbe, ahol a fidesznek teljes pálya előnye van.

ÁrPi 2014.04.04. 15:10:07

Azt írja explanatus (Aus D.-land) hogy:

"Az azért nincs rendjén, hogy azok, akik az értelmiség bankszámláját most éppen egy egykulcsos adóval, ha nem is degesze tömik, de azért mégiscsak többszöröse az ebből meg lehet élninek"

MAJDPEDIG:

"Értelmiség? Arra nem vagytok képesek, hogy azoknak, akik adó formájában megkeresik a pénzeteket, mondjatok valamit."

Elszomorító a 2013 eleje óta ható , csakiSS tömegpusztító atomrobbanáshoz hasonlítható
gonoSS Hoffmann Rózsa -i oktatáspolitika ÉS ITT kiemelendően benne a MATEMATIKA-i és a
Nyelvatni-logikai oktatás félelmetesen hatékony lezüllesztése. (P.I.S.A. ; Ugye? ;-) )

És méginkább érdemben szólnék arról , hogy mondanak-é valamit, bármit a
neten Béndek blogger Úr blogbéli gondolataira:

Lézezik egy mandiner.hu címü jobboldalinak bélyegezhető, elég népszerü , szemléző webhely ahol
van "bendek_peter" tag (NEM "member").

Ehelyt nemtudom mögfelelőenértelmiségiek-é az oda kommentelők,
föltehetően nem tökéletesen és hibátlanul felelnek meg az esetleges explanatus-i
értelmiség-elvárásoknak -- de vannak valami-féle-fajta kommentelők és válaszolni próbálkozók:

mandiner.hu/tag/bendek_peter/

Mondom mindezt hasamatfogva , az fenti féle önjelölt makro-pénzügyesek Sz.J.Adórendszerről való paradox szavai
olvastán , valamint Magunk között, POLGÁRI KONZERVATIVOK között. :-D

explanatus 2014.04.04. 20:11:38

@ÁrPi:

"explanatus-i értelmiség-elvárások"

akkor most fogalom lettem

vagy rémálom

:) :)

explanatus 2014.04.04. 20:20:38

@Lexa56: "..itt van egy formai hiba"

Igazad van, ráadásul több is van mert erős felindulásból elkövetett komment volt.

Azért jó, hogy figyelmeztetsz, azt mutatja érdekel.
kösz.

2014.04.05. 11:37:35

En holnap egyéniben Béndek Péterre, listan pedig a Ketfarku Kutya Partra fogok szavazni. Kis ido lesz majd, mig berajzolgatom oket, de szerencsere a szavazas nem idore megy :-)

Boross Bence 2014.04.05. 15:38:17

A következő számot küldeném Béndek Péternek és mindenkinek, aki szereti:

DJ Bizonytalan: Mi van itt?

www.youtube.com/watch?v=7sbpdv7QjHk

Hidvégi Mihály 2014.04.05. 18:23:30

@Lexa56: "...bocsáss meg, de itt van egy formai hiba: amíg nem alakul meg a párt (hivatalosan), addig nem beszélhetünk belépésről."

Igen, ez így van normálországban. De mi nem engedhetjük meg ezt a luxust magunknak. A Polgári Konzervatív Párt létezik. Még így is, hogy nincs bejegyezve. Normálországban rég be lenne jegyezve, kurva Orbán Magyarországán nincs. De egy polgárt ez nem szabad érdekeljen, igen sajnálom, de ha ma Magyarországon törvényen kívüliség uralkodik, akkor én nem fogom magamra kötelezően tartani a magyar bíróság szarakodó álláspontját, akasszák fel magukat, de a PKP van.

Lexa56 2014.04.05. 19:05:04

@Hidvégi Mihály: Igen, így van, csak explanatus barátunk a belépés tényét kérte számon az olvasókon. Részemről ez volt az első olyan párt-kezdemény a rendszerváltás óta, ahol egyáltalán felmerült bennem a csatlakozás lehetősége, sőt vágya, de az általános szimpátián túl a formai csatlakozás csak a párt bejegyzése után lehetséges. Azzal is egyetértek,hogy azt a kisebb közösséget, ami e körül a blog körül összeverődött akkor is érdemes életben tartani, ha egyesek csak hozzászólni akarnak, mások inkább cselekedni, ismét mások pedig csak destruálni. Mint jeleztem, FORMAI megoldásként ott van a Péter által létrehozott "pártfogói" blog is, amelynek gazdája ugyancsak ő, tehát hozzászólás nélkül is kordában tarthatja az eseményeket.

Boross Bence 2014.04.16. 23:51:07

Mekkora a PKP potenciális szavazóbázisa?

A teljes társadalomnak csak négy százalékát adják a kapitalista szavazók, ami bő háromszázezer fő.

Ideológiailag legnagyobb csoportjukat szűk előnnyel ugyan, de a nem a liberális, hanem a szocialista gondolkodású emberek alkotják. Összességében egy inkább idősebb, a fővárosba koncentrálódó csoportról van szó. Átlagosan igen magasan iskolázottak.

Pártpreferenciáik alapján 31% bizonytalan, 22% MSZP, 17% Együtt, 13% Fidesz, 6% LMP, 5% Jobbik szavazó.

Bővebben:

www.republikon.hu/upload/5000289/liberalisok.pdf

14-19. o.
süti beállítások módosítása