1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.03.13. 11:33 HaFr

Mesterházy Attila március 15-i beszéde

Tisztelt Egybegyűltek! Ünneplő Honfitársaim!

Nehéz lenne elfogódottság nélkül nekifognom ennek a beszédnek, három héttel azt megelőzően, hogy a jövőnk szempontjából -- túlzás nélkül mondhatom -- létfontosságú országgyűlési választásokra kerül sor hazánkban. A mai helyzetünkben polgári forradalmunk évfordulójára nem lehet úgy emlékezni, hogy ne a mai dolgainkról beszéljünk, hiszen 166 év eltelt, és a szabadság és a polgárosodás programja azonban újra és még mindig csak program. Mi, mai magyarok újra felismerhetjük '48 követeléseiben a saját követeléseinket. 166 éve nem léptünk előre a nemzet makacs problémáinak orvoslásában! Veszélyben a szabadságunk, veszélyben a polgárosulás, veszélyben a nemzet!

Nem lenne ezért nehéz visszanyúlnom a '48-as elődeinkhez, hogy kimutassam a párhuzamokat az ő szenvedélyeik és a mieink között, az ő céljaik és a mieink között, az ő komolyságuk és a mienk között -- de, kedves barátaim, nem teszem, mert én, akik Önök előtt állok, nem vagyok méltó arra, hogy összemérjem magam nemzeti nagyjainkkal. A sokszor meghúzott párhuzamokat én nem fogom meghúzni, mert bár névleg az ellenzék vezére vagyok, ez az ellenzék nem az az ellenzék, Petőfinek, Kossuthnak, Széchenyinek mi a cipője fűzőjét sem vagyunk méltók bekötni!

Annál tragikusabb, hogy a gondjaink talán még súlyosabbak az övéiknél. A régóta megoldatlan ügyek irdatlan súllyal nehezednek ránk, mi azonban, akiknek megadatott, hogy ezekről a deszkákról, a parlamentben vagy a nyilvánosság egyéb fórumain képviseljük Önöket, közben annyival súlytalanabbak vagyunk. Mégis úgy alakult, hogy Önök nem lepték el az utcákat az utóbbi évtizedekben újra és újra, az utóbbi években pedig minden nap annak érdekében, hogy kikényszerítsék a politikai osztály megtisztulását, ezért rám és az ellenzék többi vezetőjére vár az a feladat, hogy érvényre juttassuk az Önök legbölcsebb elvárásait, a legjobb szándékait, és a közjót. 

Azt mondhatom csak Önöknek innen, hogy mindannak ellenére, ahogy viselkedtünk az utóbbi években, egészen a legutóbbi napokig és órákig, amiért rászolgáltunk az Önök jogos megvetésére, ami megvetést érezzük, és ami miatt mélységesen szomorúak vagyunk -- mégis ígérem, hogy mindennek ellenére, megvetve lábunkat a mai ünnepben, március 15-e szellemében fogunk belemenni a választásokig megmaradt néhány hét küzdelmeibe!

A mai ellenzék vezetői megértették az Önök kiábrándultságát. Megértettük, hogy oka van annak, hogy a III. magyar köztársaság történetének messze legkártékonyabb kormányát ez a nemzet inkább visszaszavazná a hatalomba, minthogy minket válasszon. Kérjük Önöket az utolsó, megmaradt tekintélyünkkel, ne tegyék! Ne miattunk, ne amiatt, amilyenné tettük az országot a saját kormányzásunk idején, hanem a remény hangját meghallva, ami a legtöbbünkben ott él még, hogy lehet még ez az ország minden magyar hazája. Engem hallgatva hallják meg magukban a remény hangját -- én ezt a reményt fogom képviselni az elkövetkező három hétben és utána, bármi történjék is. 

Ahogy végigtekintek az utóbbi évek történésein, katartikus erővel nehezedik rám a feladat nagysága. A nemzeti polgárosodás, integráció és a nemzeti megbékélés ügyeinek cinikus félresöprése soha nem volt sürgető erővel figyelmeztetnek arra, hogy az ország elindult egy olyan úton, amely a pusztulásba vezet. Ezen az úton szívós munkával és türelmes ésszel vissza kell fordulnunk! Ennek első lépéseként az Orbán-kormány legyőzésére össze kell fognunk mindannyiunknak, akik részint ma eljöttek ide, részint otthon maradtak, mert nem bíznak bennem és pártvezető társaimban, részint pedig még nem fogták fel az április 6-i választások kockázatát. Kérek mindenkit, ne gyarló és könnyű voltomra, hanem az önmagában élő reményre figyeljen. Adja meg a reménynek a lehetőséget!

Ahogy Babits írta:

"Szabadság csillaga volt hajdan a magyar,
de ma már maga sem tudja hogy mit akar:
talány zaja, csöndje
és úgy támolyog az idők sikátorán,
mint átvezetett rab a fogház udvarán
börtönből börtönbe."

Magyarország megunta a börtönjárást, de még vár azokra, akik kivezetik majd a szabadságba. Valószínűleg nem én leszek az -- a feladat meghaladja az erőmet. De a közös cél tőlem függetlenül is adott: lényegtelen, kiben személyesül meg, amíg a cél világos. És világos -- szabadság, jólét, megbékélés! Én ígérhetem, hogy magamat ezeknek a céloknak alávetem, és gondoskodom arról, hogy az országot -- szemben a múlttal -- ezek a célok irányítsák, amikor pedig eljön az idő, hogy egy nálam méltóbb átvegye e célok képviseletét, örömmel engedem majd előre.

Ahhoz azonban, hogy a remény valósággá váljon, először a reménynek kell győznie. Április 6-án ne a valóságot keressétek, azért még dolgoznunk kell! De engedjétek győzni a reményt! Április 6-án elválik, hogy így lesz-e. (...)

(És ezen a ponton felébredtem a valóra.) 

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr615858233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2014.03.13. 12:50:01

Amíg tudunk nevetni, van remény !

Moin Moin 2014.03.13. 14:29:21

A Szerzőt csupán abban vezette félre az álma, hogy ezt a beszédet nem Mesterházy, hanem Gyurcsány fogja elmondani...

Eredetileg ugyan Bajnait akarták erre a szerepre, de neki sajnos nem sikerült kioperálni a torkából a gombócsot... Gyurcsányt viszont egy pillanatra őrizetlenül és leláncolatlanul hagyták, meglógott és már tanulja a beszédet!

...Most tart épp a porban fetrengés gyakorlásánal - ehhez hórihorgas termetére tekintettel négyezer tonna guanót impotráltunk Chiléből...

unionista (törölt) 2014.03.13. 15:13:35

@Moin Moin:
gyurcsány betlire játszik. kicsit több, mint három hét múlva kiderül, hogy bejön-e a húzása.

almodhi 2014.03.13. 16:45:09

Vicces lenne, ha valamelyik szónok tényleg elmondaná...

Hidvégi Mihály 2014.03.13. 18:38:18

Sajnos Mesterházy nem így gondolkodik. Gyurcsány sem. Bajnainak pedig nem illik ez a szöveg.

Így: magad uram, ha szolgád nincsen.

Simon Gabor a.k.a. Tom Wallace Bissaui Guinea 2014.03.13. 20:00:18

'Megértettük, hogy oka van annak, hogy a III. magyar köztársaság történetének messze legkártékonyabb kormányát ez a nemzet inkább visszaszavazná a hatalomba, minthogy minket válasszon.'

Megértettétek? Dehogy értettétek meg. A megoldás egyszerü, nálatok kártékonyabb kormány sosem volt Atesz.

'A nemzeti polgárosodás, integráció és a nemzeti megbékélés ügyeinek cinikus félresöprése soha nem volt sürgető erővel figyelmeztetnek arra, hogy az ország elindult egy olyan úton, amely a pusztulásba vezet.'

Az MSZP a nemzeti polgárosodást pártolja? Viccek vicce. A külföldi bankok és energiacégek + a hazai inaktív réteg a kedvenc célcsoport.

'Magyarország megunta a börtönjárást, de még vár azokra, akik kivezetik majd a szabadságba.'

Legfeljebb adósrabszolgaságba vezettek ti minket, ami persze lehet hogy nektek maga a szabadság.

'De a közös cél tőlem függetlenül is adott: lényegtelen, kiben személyesül meg, amíg a cél világos.'

Hogy a p***ba lenne már lényegtelen hogy kiben testesül meg? Nézzél már tükörbe barátom aztán nézzed meg kit kéne 'leváltanod'. Tulajdonképpen az is lényegtelen akkor hogy normális ember nem szavaz az MSZP-re?

Hidvégi Mihály 2014.03.13. 20:10:09

@Simon Gabor a.k.a. Tom Wallace Bissaui Guinea: Gábor, Gábor, te szerintem itt valamit kurvára félreértesz. Itt szidhatod Mesterházyt, de akkor mellette kötelező szidnod a legkártékonyabb emberét a Földnek, Orbán Viktort is. Ugyanis, igazság is van a világon, tudod-e?

Simon Gabor a.k.a. Tom Wallace Bissaui Guinea 2014.03.13. 20:16:40

@Hidvégi Mihály: Nem így látom, semmilyen észérv, egyetlen adat nem szól a 2006-10es koalíció mellett Orbán ellen.

Egyetlen egy se, ezért tényleg ilyen lárifári beszédek várhatók majd az ballenzéki vezetőktől mint ez a paródia itt fent.

Meg persze a hisztizés, főleg áprilistól amikor majd egymásnak esnek..:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.13. 21:27:42

Sajnos a sztori nekem ott úszott el, amikor Mesterházy került a történet élére. És persze a háttérben továbbra is Baja Ferencek mozgolódnak.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.13. 23:02:09

A vers az nagyon találó, ma is ugyanúgy igaz.

rockjano 2014.03.13. 23:54:36

@Simon Gabor a.k.a. Tom Wallace Bissaui Guinea:

Orbán ellen minden szól ami csak létezik a földön…

Esszemmel tudom hogy nyerni fog mert egy profi geciláda de a szivemmel még remélek

Teljesen mindegy ki mit csinált régebben ami az elmúlt 4 évben történt ebben az országban az maga a pusztítás.

Az én vállalkozásom és én magam is megnyomorodtam, van okom hogy harcoljak ezek ellen…

homelab1983 2014.03.14. 00:21:22

@Moin Moin:
'A Szerzőt csupán abban vezette félre az álma, hogy ezt a beszédet nem Mesterházy, hanem Gyurcsány fogja elmondani...'

Dehogy.
Feri SOHA nem mondana ilyet.

Szerzőnk a saját álmát adta elő, sajátos meghasonlottságában Mesterházyval mondatja el Bajnai vallomását:

'Megértettük, hogy oka van annak, hogy a III. magyar köztársaság történetének messze legkártékonyabb kormányát ez a nemzet inkább visszaszavazná a hatalomba, minthogy minket válasszon. '

- A III. Köztársaság közismerten elhalálozott a Miniducse hatalomra jutásával, amiben a Feri által vezetett szocialista-liberális kormányzat döntő érdemeket szerzett.

( 'messze legkártékonyabb kormány')

- De hiába szökkentette szárba külhoni segedelemmel Bajnai a 'Korszakváltás' nevű lózunggygűjteményt, hiába a Milliók százezres fanklubja támogatása, mégsem sikerült a 'Baloldal Vezető Erejévé' válnia Bajnainak, a közös miniszterelnökjelöltet mégis a szocik nevezhették meg, nem ő lehetett az.

('ez a nemzet inkább visszaszavazná a hatalomba, minthogy minket válasszon.')

A meghasonlott helyzet pedig abból adódik, hogy Bajnai volt a egyben a Konzervativizmus Utolsó Letéteményese.
Ezért e keserű álma szerzőnknek ...

E talányos helyzetet alkalmasint a C18H19ClN4 molekula segít kontroll alatt tartani - már ha hagyják.
De nem.
Nos?

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2014.03.14. 05:19:42

Haha!!! Látszik a szerző miféle!!! Nagyon nyüszítt a komcsi de már nyakán a kés!!! Igazság lesz Április 4én odakerül ahová való!!! Megmenekül a Magyar szabadság hiába rúgdalózik a sok bolsevik hazaárúló!!! Fényes jővő van már el kezdődött!!! Ez a jó kórmányzás nem a Fletó féle!!!

Jól nézzétek meg a listát soha többé kommunistát!!!

almodhi 2014.03.14. 09:14:11

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: "Igazság lesz Április 4én"

ez az április 4-e ugye afféle freudi elszólás?

Hidvégi Mihály 2014.03.14. 09:28:54

@Simon Gabor a.k.a. Tom Wallace Bissaui Guinea: Én sem mondtam, hogy egyetlen észérv, egyetlen adat szólhatna a szocik kormányzása mellett.

Azt viszont mondtam, hogy rengeteg észérv és rengeteg adat szól amellett, hogy a 2010-2014-es koalíciót is kukázza a magyar nép, mert ennél károsabbat elképzelni sem lehet. Demagóg, hazug, kártékony Orbán.

Gyurcsány takarodj, Orbán takarodj, ez a mi hazánk!

tamas11 2014.03.14. 11:29:03

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:
A listát végignézve, maximum azt sugallaná: soha többé EKKORA TÖBBSÉGBEN kommunistát...
Sőt, ha belegondolok, (én tudok visszagondolni akár hatvan évet is!),
mintha a FIDESZ is kapna bőven kommunisztikus cimkéket.
na nem a szociális intézkedései jogán (mert azt, lózungok szintjén kezelve az útszélén hagyták, eleve útszéli volt) - hanem államosító hajlamai, kommunikációs undok sablonjai, és látenciával fedett adósságképző, kormányszintű oroszbaráti csúszó-mászása miatt is.

Doberdo 2014.03.15. 15:32:04

Kedves szerző !

Amennyiben a Meseházy őszintén- vihogás nélkül- el tudná mondani ezt a beszédet, akkor akár nyerhetne is...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.16. 09:54:10

@Doberdo: legalábbis közelebb kerülne ehhez -
süti beállítások módosítása