1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.03.12. 17:02 HaFr

Az Orbán-kormány mérlege

A kormány legnagyobb jótette velünk az volt, hogy jobban megismertük önmagunkat. Világossá vált, hogy ez ugyanaz a nép, amelyik hagyta elgázosítani a zsidó honfitársait, ugyanaz, amelyik villámgyorsan kiegyezett a tömeggyilkos Kádárral, ugyanaz, amelyik napsütéses időben a kisoroszi parcelláját túrja ahelyett, hogy választani, netán tüntetni menne. Orbán felbecsülhetetlen érdemeket szerzett az önmagukról alkotható maradék illúzióink tönkreverésében. 

Másfelől a történetet úgy is meg lehet közelíteni, hogy Orbán összetörte azt a jogállami struktúrát, amelyik egy félig civilizált, félig nyugatos népet megóvhatott volna önmagától, és ránevelhetett volna szívós munkával a minőség, szabadság, a tulajdon, az autonómia, a közösségek, a pluralizmus és a tolerancia megbecsülésére. Ahelyett hát, hogy összetörte volna az illúzióinkat, bizony táplálnia kellett volna őket, hogy azok idővel valóságba csapjanak át.

Orbántól tudtuk meg azt is, hogy nem lehetünk biztonságban sem magunktól. Ez a nép -- pontosan az említett hiányosságai miatt -- egy, az övétől eltérő logika szerint működő világban önmagát kezdi el felfalni, mert kifele nem tud érvényesülni. Elüldözi a gyengébb idegrendszerű vagy egyszerűen csak békére és alkotásra, vagy még egyszerűbben megélhetésre vágyó övéit, belehajtja fejét agresszor urai jármába. Öngyilkos, és közben azt hiszi, hogy teremt. És természetesen boldog ettől. 

Megtudtuk Orbántól, hogy milyen sokat számított volna egy felelősen felépített és vezetett oktatási rendszer, amelyben nem mérnöknek és orvosnak készítik fel a gyerekeket, hanem mindenekelőtt embernek és honpolgárnak. Milyen sokat számított volna, ha egy ilyen oktatási rendszerből kikerülő nép elkezdi levetkezni magáról borzasztó közéleti értelmisége befolyását. Amelyik polgárian tud gondolkodni és képes megvédeni magát a beteg eszméktől és a többségében maffiózókból és őröltekből álló politikai osztálytól.

Megtudtuk tőle, hogy e nép közösségi és politikai kompetenciái nem csak jobboldalon, hanem ugyanannyira a baloldalon (magyarán teljes reprezentatív egészében) sérültek és fejletlenek. A baloldal ugyanúgy nem tudott regenerálódni a 2004 óta tartó pusztulásából, ahogy a jobboldal sem tudott emancipálódni a vezérkultusz alól, és a liberalizmus sem a húsz éve tartó hanyatlásából. A baloldalnak és a liberálisoknak is Orbán kellett ahhoz, hogy egyre nagyobb erővel ráismerjenek önmagukra.

Orbántól tudtuk meg, hogy nincs alternatívája a nyugatos, viszonylag erős társadalmi kohézión alapuló piacgazdaságnak. Ami ugyanis ma folyik, arról teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a legcinikusabb ezrek további vagyonosodását és milliók állati sorba süllyedését hordozza magában.

Megtudtuk, hogy az egyházi hivatalosságok (néhány sporadikus megnyilvánulást leszámítva) vegyesen számítóak, műveletlenek és ostobák, nem áll távolt tőlük végeredményben a halál szolgálata.

Megtudtuk Orbántól, hogy az EU egy rakás bürokrata, korrupt politikus és pénzember befolyása alatt áll, eszmei állapota egy üres csigahéjra emlékeztet, és annyi tisztelet érdemel körülbelül, mint a NYSE előtti bronzbika. 

Megtudtuk végül Orbántól, hogy nem vagyunk nemzet. Ez a projekt a jövőbe tolódott.

Megtudtuk, hogy még bármi történhet velünk. A történelemnek távolról sincs vége.

És megtudtuk, hogy magunkra maradtunk. A magyar társadalom szemben a saját politikai osztályával, az EU-val, önmagával. Azért ez nem semmi tudás.  

Ezeket tudtuk meg sok más lényegtelen dolog mellett. De vissza lehet jönni ilyen mélyről is. Vivat profesore!

81 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr535856991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi újat hozott ez a négy év? 2014.03.12. 21:16:42

Az alábbiakban - bár 10+1-re jött ki, nem toplista következik, és az sem kizárt, hogy egyes pontokból automatikusan származnak mások. 1.) alkotmányozás és választási törvény: Az új alkotmány nem annyira nagy újság, mint amennyire a hozzá való viszonyu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeP · http://mivanvelem.hu 2014.03.12. 17:37:28

A bronzbikát azzal tisztelik, hogy simogatják a tökét.

Lovag Mihály 2014.03.12. 17:49:37

és ez a nép ugyanaz, amelyik hispániába kalandozott pár évvel ezelőtt, amelyik a saját seggével védte európát a tatártól és a töröktől (és amelyre európa szart és amelyiket átbaszta többször is), ez az a nép amelynek vízilabda válogatottja egymás után 3x lett olimpiai bajnok, amely számtalan Nobel díjast adott a világnak. ez az a nép, melynek fia számítógépet adott a világnak és rubik kockát, színes tv-t, golyóstollat, ez az a nép, amelynek tagjai a világon elsőként engedélyezték a szabad vallásgyakorlást. nem sorolom tovább.

Lexa56 2014.03.12. 18:00:32

Ezt a töröktől való megmentést nagyon sokan képzelik magukról a szerbektől a magyarokon át a lengyelekig, kiverni azonban bármilyen fájó is, az osztrákok verték ki őket.

fggeri 2014.03.12. 18:17:22

Nem értek egyet a cikk kiinduló tézisével. A "nép" szóhasználatot talán leginkább balról szoktuk hallani, mint állandó hivatkozási alap, de nem is ez a lényeg. Azért kicsit árnyaltabb a kép annál, hogy a nép gázosított és a nép tapsolt Kádárnak stb. De biztos vagyok benne, hogy ezt a szerző mind tudja, csak a szokásosnál kicsit túlzottan bekapcsolta érzelmeit.
Nekem ez enyhén a kollektív felelősség képzetét kelti, ami nem elfogadható sem a holokauszt, sem a kádáros hasonlat esetében. Utóbbiról kifejezetten tudható, hogy a tömeg egy része lelkesedett, egy része bizalmatlan volt és félt, és volt egy nagy része, akit részben kényszerítettek arra, hogy kimenjen. Ettől függetlenül kétségtelen, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincs valódi polgárság (lásd: mandiner.blog.hu/2012/05/15/nekrolog_polgari_magyarorszag_mi_a_jobb_xiii )

És ha a rendszerváltástól kezdve tekintjük át a politikatörténetet, a politikai elitnek Orbánnal az élén valóban nem volt érdeke, hogy kialakuljon egy független polgári réteg.
Bethlen István sokszor idézett gondolata szerint általános és titkos szavazás akkor tartható egy országban, ha van egy erős, független értelmiségi elit, ha nem befolyásolható, van független média és legalább az ország fele nem él nyomorban. El lehet gondolkodni azon, hogy ebből a jelenlegi Magyarországon hány feltétel teljesül.

fggeri 2014.03.12. 18:25:25

@JoeP:
A török hasonlat részben igaz, de az akciórádiusz-elmélet szerint a Török Birodalom Magyarországgal elérte határát, nem tudott tovább terjeszkedni, hiszen Magyarország rendkívül messze esett a birodalom központjától, amit rengeteg pénzbe került katonailag és gazdaságilag hosszú távon fenntartani. Ettől függetlenül a nyugat, a Vatikán támogatta a magyarok török elleni védekezését (anyagilag is), a szakmunkákban ez mind megtalálható. Egyébként ebben az esetben a társadalom szerepe megkerülhetetlen, hiszen a társadalom ellenállásának komoly szerepe volt abban, hogy a török nem tudott úgy megerősödni, mint a Balkánon. Ebben persze fejlettségbeli különbségek is szerepet játszanak.

almodhi 2014.03.12. 18:55:26

@Lovag Mihály:

nana,

"amelyik hispániába kalandozott pár évvel ezelőtt"
azaz rabolt, gyilkolt, fosztogatott, nőket erőszakolt meg (ahogy akkoriban minden frissen érkező - ld kicsit később a mongolokat akik meg Magyarországra "kalandoztak" :-)

"amelyik a saját seggével védte európát a tatártól és a töröktől"
Már amikor nem a törökkel szövetségben harcolt Európa ellen (ld. Thököly, Esztergom ostroma etc...)

"és amelyre európa szart és amelyiket átbaszta többször is"
Ld. Savoyai Jenőt aki kiverte a törököt Magyaroszágról.

"ez az a nép amelynek vízilabda válogatottja egymás után 3x lett olimpiai bajnok"
És?

"Amely számtalan Nobel díjast adott a világnak"
Már ha időben el tudtak menni/menekülni Magyarországról. Két magyar Nobel díjast, még az auschwitzi deportálással is sikerült inspirálnunk.

"Melynek fia számítógépet adott a világnak"
Ez ki lenne?

"Rubik kockát"
Majd a feltaláló szabadalmát lesz@rva, importáltuk a távol-keleti kalóz-kockákat.

"színes tv-t"
Tévedés.

"golyóstollat"
De ehhez Bírónak Argentínáig kellett mennie...

"ez az a nép, amelynek tagjai a világon elsőként engedélyezték a szabad vallásgyakorlást"
Kivéve az ortodox keresztényeket.

A többi stimmel.

Hidvégi Mihály 2014.03.12. 18:59:09

@Lovag Mihály: Látom büszke vagy a múltra. S mennyire szeretnék én az lenni a jövőre, barátom, mennyire!!!

Attól félek, ha a múltba révednék, nem lenne időm a jövőt büszkévé varázsolni...

Carmichael 2014.03.12. 19:04:07

"...beteg eszéktől és a többségében maffiózókból és őröltekből álló politikai osztálytól."

Jaj, kik azok az eszék és őröltek? Tényleg megtámadnak minket?

panelburzsuj 2014.03.12. 19:23:20

@Carmichael:
Nyugi, nyugi, majd távolt állunk tőlük...

camilló 2014.03.12. 19:28:03

@fggeri: "Bármilyen választott szerv vagy küldöttgyűlés csak akkor tekinthető igazán demokratikusnak és valóban a nép akaratát képviselőnek, ha elismerik és alkalmazzák a választóknak azt a jogát, hogy visszahívhatják választottjaikat." Valahogy közelebb áll ez a gondolat hozzám, mint A Bethlen féle mindenki hülye az értelmiségen kívül. Nyomor mindig lesz a kapitalizmus keretein belül, ez a kapitalizmus természete! A média, mindig is részrehajló volt, és lesz!

profilo 2014.03.12. 19:31:25

@Hidvégi Mihály:

Büszke lehetsz a múltra,a jelenre.
A jövőben hihetsz,bízhatsz és tehetsz érte.
De amíg nem jön el,addig nem lehetsz rá büszke...

Bocs az offtopic miatt,de bántotta a szemem.

kontinuum 2014.03.12. 19:38:23

@almodhi: "Melynek fia számítógépet adott a világnak"
"Ez ki lenne?" Gondolom Neumann János, aki - nem mellesleg - matematikusként szintén óriás volt, és akinek szintén kinézett volna a nevezett tábor Lengyelországban, ha el nem megy időben.

fggeri 2014.03.12. 19:40:13

@camilló:
Szerintem kicsit félreértetted amit írtam. Az általad idézett tétel teljesen rendben, de Bethlen nem azt mondja, hogy mindenki hülye az értelmiségen kívül. Éppen azt mondja, hogy az értelmiségnek függetlennek és erősnek kell lennie, hogy a hatalom ne manipulálhassa, hanem az értelmiség tartsa erős ellenőrzés alatt az aktuális hatalmat. Nyomor is mindig lesz, ez nem kapitalizmus-specifikus jelenség, viszont nem mindegy, hogy mekkora, milyen mély, és az sem, hogy a megtermelt javakból hogyan részesülnek a szegényebb rétegek. És a szegényebb rétegeknek bizony nincs lehetősége, sem kompetenciája a demokráciát megérteni, működtetni, mert a napi betevő előteremtése gondot okoz neki. Bethlen ezért nem támogatta a titkos választást, hiszen az a szélsőjobbot erősítette leginkább. Ahogy arra az 1939-es választás például is szolgált, nagy leckét adva többek között Bethlennek is.

Hidvégi Mihály 2014.03.12. 19:42:11

@profilo: Igazad van, de érdemes hinni, bízni és tenni, hogy legalább az unokáink büszkék is lehessenek rá, elég a bugyuta múltba révedésből.

De ami helyes az helyes, a nyelvünknek használunk vele, kösssz!

almodhi 2014.03.12. 19:56:01

@kontinuum:
"Gondolom Neumann János", persze, nagyon sok elméleti eredményét használták fel a számítástudományban, de a számítógép megalkotása inkább mérnöki teljesítmény, mint matematikusi. És mindezzel semmiképpen sem akarom kisebbíteni Neumann érdemeit.

És persze a színes tévé környékén is volt magyar, Goldmark Péter, aki pont a numerus clausus miatt kényszerült Bécsbe egyetemre menni 1920-ban. Újabb piros pont...

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 20:15:40

Maradjunk annyiban hogy az Orbán kormány fenntartható állapotba állította vissza a gazdaságot, megakadályozva Mo. további lecsúszását és elszegényedését és eladósodását.

Márpedig ez az alap. Minden más ettől függ, a jogállam is, így nem igazán érzek együtt a - nyilván minden érdek - nélkül picsogókkal.

quendelapo 2014.03.12. 20:32:31

@Lucky Larry Silverstein:
"Maradjunk annyiban hogy az Orbán kormány fenntartható állapotba állította vissza a gazdaságot, megakadályozva Mo. további lecsúszását és elszegényedését és eladósodását."

Orbán nem fenntartható állapotba állította a gazdaságot, hanem mindközönségesen szétkúrta.

camilló 2014.03.12. 20:43:54

@fggeri: A kapitalizmusnak érdeke a nyomor a munkanélküliség fenntartása. Aki nem nyomorog és nem értelmiségi az nem tud gondolkodni? Valami dereng nekem a történelemből, hogy bizony voltak önképző körök, épp az általad emlegetett korban. No meg a szakszervezeteken belül is képezték a munkásokat. Persze marxizmusra, de szerintem így érthető a világ működése. Véleményeddel alátámasztod a következő idézetet:"A polgári demokrácia, bár ünnepélyesen proklamálta minden állampolgár egyenlőségét, valójában álnok módon a kizsákmányoló kapitalisták uralmát takargatta, a tömegeket azzal a gondolattal áltatta, hogy kizsákmányoló és kizsákmányolt ténylegesen egyenlő lehet." Nem szabad kiskorúnak nézni a szegény, nyomorgó embert! Több értelmes szegényt ismerek! Az én életfelfogásomban Ők az élet igazi császárai és az élet igazi ismerői.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.12. 20:54:15

Ez mekkora hülyeség már, bármelyik másik népről elmondható legalább ugyanez.

1956 gondolom, nem számít.

Jock Ewing 2014.03.12. 20:55:17

Napi kötelező orbánozás az index-en.... Nem látjátok, hogy ez olyan kevés a kormányváltáshoz, mint Lang Györgyi a rúdugráshoz.

Jock Ewing 2014.03.12. 20:58:44

@vitéž munkášőr:

Te meg onnan irogatsz már... :-)

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.12. 20:59:32

@vitéž munkášőr: hát, ha az MSZP-sek a mennyországba jutnak, akkor tényleg inkább legyen a pokol.

;)))

vitéž munkášőr 2014.03.12. 21:00:40

@Jock Ewing: direkt nem szóltam hozzád, mert te a házszámot is eltévesztetted, annyira szerények a képességeid

vitéž munkášőr 2014.03.12. 21:04:03

@Buday András: nem tudom ők hova jutnak, nem is érdekel - úgy látom megoldják maguktól is, hogy felszívódjanak a nagy Nihilben

Egéridomár 2014.03.12. 21:05:00

@Lucky Larry Silverstein: mostanra teljesen bizonyos, hogy két magyarország létezik. Az egyik az, amit te látsz, a másik a valóság.
Sajnos a realitás nem a tiéd.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 21:09:19

@Egéridomár: dehogy mostanra. Már 6 hónapja holdkórosak az emeszpében, de összefogásuk óta megemelték a tétet, és csökkentették a támogatottságukat!

ZSírfeka 2014.03.12. 21:12:18

"Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra."
By Winston Churchill
Húzzon egy strigulát az, aki szerint ov államférfi. A bértrollok maradjanak ki belőle.
Reggelig kíváncsi lennék, hány rovátka lenne itt...

unionista (törölt) 2014.03.12. 21:13:47

a "first draft" nem kizárólag von neumann eredményeit tartalmazta. persze nem nagyon van olyan találmány, amelyik kizárólag egy emberhez kötődik. de ha már számítástechnika, akkor említsük meg egy másik zsidót. kemény jános a basic nyelv atyja. és simonyi károlyt, aki az elektronikus számolótábla atyja. persze ezeket sem egyedül csinálták. és persze mondanom sem kell: egyiket sem magyarországon.

barli 2014.03.12. 21:26:09

az a baj, hogy tele van már a tököm ezzel a "a nép hülye ezért szavaz a zorbánra" picsogásból. Ember, ha nyerni akartok, akkor egy demokráciában ahoz a szavazók többsége kell. Az új rendszerben még annyi se. Ezzel a lehülyézéssel mindenek lesztek, csak nem sikeresek.. Még akkor is, ha esetleg (részben) igazad van..

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.12. 21:34:25

Elmondom mi a helyzet. AZ MSZP-Fideesz egyensúlyi helyzet felborult.

Az MSZP bázisának jelentős része átszivárgott a jobbikhoz. A fidesz-tábor nem jelentősebb, mint 2002-ben vagy 2006-ban. 2010-ben sokan váltottak a fidszre, de az egy egyszeri alkalom volt. Az MSZP túlságosan mereven kezeli a cigánykérdést. A jobbik parlamentbe kerülésével megszűnt a kétpólus, és az emberekben tovább fokozódott a meglévő cigányellenesség. Nem az Orbánt támogatják, hanem csak szétesett a kétpólusú váltógazdálkodás.

egyetmondok 2014.03.12. 21:42:20

@barli:
Ilyen érdekes az új rendszer, hogy már többség kell a nyeréshez ?
Hogy van ez ?

panelburzsuj 2014.03.12. 21:48:54

@barli:
Részben igazad van, de:

1. Tudtommal még mindig nincs szavazható állapotban a Polgári Konzervatív Párt, azaz a bírósági bejegyzés továbbra is késik. (A pártelnök majd pontosít, ha rosszul vagyok értesülve.)

2. Vannak olyan látószögek, amelyből nem az a "nemzet egzisztenciális kérdése", hogy Orbán vagy Gyurcsány nyer, hanem hogy minek a hátán utaznak mindketten.

"A 2006-es vita maga volt a borzadály. Csak azt a zakót tudnám feledni. A szocialista szavazóról szólt ott már minden. S szól azóta is. Neki hegedül, furulyázik, zongorázik itt mindenki. A verseny abból áll, hogy ki tudja hitelesebben a másikkal megfenyegetni."

mandiner.blog.hu/2012/05/15/nekrolog_polgari_magyarorszag_mi_a_jobb_xiii

unionista (törölt) 2014.03.12. 21:49:23

@barli:
miből gondolod, hogy az ellenzék nyerni akar?

Vitéz.László 2014.03.12. 21:57:02

egyetértek a poszttal naygon sokat köszönhetünk a kommancs/dakotáknak...

a gazdaság kőkori szintre lökésével
a társadalom feudalizmusig visszaverésével
az intézmények szétkúrásával

nagyon nagy figyelmet és érdeklődést hívott elő !
a fideSS tett a legtöbbet a demokráciáért,
ahogy sittpálesz a hejesírás és az inteligencia fontosságára hívta fel egy ország figyelmét !

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 22:04:19

@Vitéz.László: Elég szégyen hogy egy ilyen idióta segg picsára veri a demokratikus baloldalt ami szdsz módjára tünik el a köv. ciklusban még ellenzékből is.

Mi lenne ha még tudna is vmit a Zorbán? Hát nem?

panelburzsuj 2014.03.12. 22:09:06

@Lucky Larry Silverstein:
Azt kérdezed, melyik a mohóbb kocsmáros, a gátlástalanabb drogdíler?

Amelyik jobban teljesít, nem?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 22:13:44

@panelburzsuj: Ez a mantra sem segít a kommancsokon, szerintem.

unionista (törölt) 2014.03.12. 22:15:03

@panelburzsuj:
ez a balázs nem buta. de mint általában minden konzerv-liberó azt hiszi: az állam működéséből tartósan ki lehet kapcsolni az etatizmust.

a modern állam arra való, hogy a megtermelt javak egy jelentős részét újraossza. ez az általános, titkos és egyenlő szavazati jog egyenes következménye.

tobeor 2014.03.12. 22:17:32

Ez eddig az év posztja, gratulálok.

Igen, Orbán azért tudta 4 év alatt egy szánalmas, szaros-büdös banánköztársasággá zülleszteni ezt az országot, mert a magyarok nem németek, nem franciák (angolok, skandinávok, stb.): ezzel a néppel ezt meg lehet csinálni, és meg is csinálta.

(Az elütéseket, meg az egyik bekezdés túlzását érdemes lenne javítani, nem szabad elrontani egy ilyen jó írást.)

Hidvégi Mihály 2014.03.12. 22:19:40

@Lucky Larry Silverstein:
"...Orbán kormány fenntartható állapotba állította vissza a gazdaságot, megakadályozva Mo. további lecsúszását és elszegényedését és eladósodását."

Nem inkább szerencsétlen balek vagy te, barátom? Még, hogy lucky?!

Soha olyan gyorsan nem szegényedett a magyar nép, mint az igen populista és igen hazug gazdád alatt. Ne szajkózd a sikerpropagandát, hanem nézz és láss. Csak elbaszta az időt, megrabolta az országot, jobban, akár tette gyurcsány és bandája, két bolond egy pár, mi meg szívunk itt alul.

panelburzsuj 2014.03.12. 22:23:46

@unionista:
A "mi nem lett volna, ha" - sorozatomból:

lett-e volna annyira jóléti társadalom a nyugatból, ha nincs a hátában a nemzeti szocializmus, az oldalában a marxista szocializmus ?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 22:26:23

@Hidvégi Mihály: Nem a magyar népről, hanem a gazdaságról beszéltem.

A magyar nép volt olyan hülye és átvette a komcsi vezetőktől azt a szocialista népszokást hogy jól kell élni hitelből kit érdekel majd visszafizetik valamikó.

Most hogy fizeti vissza már nem annyira vicces ez.

Az már külön Orbán zsenije hogy ezzel együtt - hogy szerinted milyen nagy lett a szegínység - is segg picsára veri a liberális kommunistákat hogy azt se tudják hova nézzenek.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.12. 22:26:47

@toportyánzsóti: Majd 6-án is mondhatod az elvtársaidnak:"Perfetto gratula !"
Hihihihiháháháhá :))))))))))))))))

tobeor 2014.03.12. 22:30:53

@Lovag Mihály: A magyarok soha nem védték Európát sem a töröktől sem a tatártól, hanem saját magát védte. Soha senki nem azért ment harcolt a törökkel, hogy ó védjük meg a német meg francia barátaink, stb. Nyugati támogatás nélkül egyébként még erre a részleges önvédelemre sem lettünk volna képesek, illetve a végén a törökök alól a nyugatiak szabadítottak fel minket.

A sport- és tudományos teljesítmények nem a népet minősítik, hanem az adott teljesítményt elérő személyeket. Ezek mind egyéni teljesítmények. A Nobelt pláne öngól emlegetni, 1-2 kivétellel mind emigrált tudósunk érte el, a Nobel-díjasaink inkább annak a szimbólumai, hogy ez a nép elüldözi tehetségeit, illetve itt maradni nem érdemes, aki vinni akarja valamire az menjen el.

Különösen aktuális ez most, hogy legalább félmillió ember ment el tőlünk pár év alatt, azaz háborús emberveszteséget szenvedtük. Miközben a kormány a kádári érát megszégyenítő pofátlan hazug sikerpropagandát sulykol.
E félmillió (volt) emberünk között ott van jópár nagyszerű tudós, művész, sportoló, akik pár évtizeden belül nagy eredményeket érnek majd el új hazáikban, és ennek hasznát majd a befogadó országok élvezi majd.

Úgy általában is, egyéni eredmények, meg múltbéli sikerek mögé bújtatni korunk hatalmas kudarcait, szégyeneit... te tényleg át akarod verni magad?

"mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"

unionista (törölt) 2014.03.12. 22:45:37

@panelburzsuj:
a skandinávok ettől többé kevésbé függetlenül csinálták ezt. a nyugati szakszervezetek mindenféle jogokat akartak. főleg a britek. az északiak találták ki, hogy alanyi jogon elosztanak egy tizedet. ezzel felszámolják a mély szegénységet. és azt is, hogy a gyerekeknek intézményesen adnak annyit, amennyit a nyugdíjasok kikövetelnek maguknak. ezzel megteremtik a felzárkózás esélyét.

unionista (törölt) 2014.03.12. 23:00:47

@panelburzsuj:
volt egy kísérlet, azt hiszem a spanyolok csinálták. azt akarták megtudni, hogy a versengő, vagy az együttműködő társadalom-e a jobb. gyerekeknek adtak egy feladatot. például azt, hogy rajzoljanak.

az egyik csoportnak azt mondták, hogy mindenki rajzoljon szépen. és a legügyesebb kap ajándékot. mondjuk egy tortát. ez lett volna a kapitalista modell. a kontroll csoportnak azt, hogy rajzoljanak közösen. ha elég ügyesek lesznek, akkor kapnak tortát. amit egyenlően elosztanak. ez a kommunista társadalomeszmény.

a várakozásokkal ellentétben a második csoport teljesített jobban. részben azért, mert a gyerekek tudták, hogy úgy is megkapják a tortát. és ettől függetlenül volt bennük teljesítménykényszer.

Egy Hun Hunniából 2014.03.12. 23:01:01

Azér' baxta szét a cigányvajda a kultúrát, hogy az értelmesebbje elmenekülve az övéihez hasonló szélhámos, csaló, kokerók/dakoták maradjanak és előkerülnek a rejtett erőforrások=cigók mi több az Isten ajándékai=zsidrákok.

Hidvégi Mihály 2014.03.12. 23:04:00

@Lucky Larry Silverstein: Na, meg sem sértődtél rám. Gratula. Nem is bántani akartalak.

Két dolog azért zavar a meglátásodban. Azt írod, hogy most abban az állapotban vagyunk, hogy fizetjük vissza azt a terhet, amit azok a mocskos ballibek alatt felvettünk.

Nem gondolom, hogy így lenne. S ezzel nem a mocskos ballibeket védem, nem érdemlik meg.

Semmit nem fizetünk vissza, szép lassan agonizálunk. Az adósságunk nem csökken s olyan gazdasági folyamatok zajlanak, hogy nem is fog csökkenni az adósság. Fizetett vissza orbán, abból amit bezsebelt (amit egyedül be tudott, szegény kölöknek már nem maradt más, csak a manyup pénz). Nem abból fizetett vissza, amit ez az ország vígan megtermelt az uralkodása alatt, hanem lopott pénzel dobta meg a hitelezőinket.
Csak hogy az elfogyott, s ez a marha (Orbán) semmit nem tett azért, hogy az ország kissé is modernebb legyen, hatékonyabb, gazdagabb. Lózung minden amit tőlük hallasz, nekem elhiheted, dehogy abban a stádiumben vagyunk... hogy vígan fizetgetnénk, mert jutna rá... dehogy.

Azért hogy "jót" is mondjak vezéredről, valóban "nagy" politikai tehetség, hogy így is picsára veri a "komcsikat". Tudod, aki olyan mesterien hazudik, az tényleg mestere a szakmájának...

Lucky Larry Silverstein 2014.03.12. 23:09:10

@unionista: 'az egyik csoportnak azt mondták, hogy mindenki rajzoljon szépen. és a legügyesebb kap ajándékot. mondjuk egy tortát. ez lett volna a kapitalista modell. a kontroll csoportnak azt, hogy rajzoljanak közösen. ha elég ügyesek lesznek, akkor kapnak tortát. amit egyenlően elosztanak. ez a kommunista társadalomeszmény.'

Nem ilyen egyszerü. Minden diktatúra, autokrácia összefogja az erőket, akkor is ha kapitalizmusra épül mint a 3. birodalom vagy a mai Kína. Lehet érveket felhozni amellett, hogy ezek jobban teljesítenek, mint az individualista atomizált társadalmak.

De az is fontos hogy milyen társadalomra tudnak ráépülni az izmusok. A kínaiak évezredek óta kollektívan gondolkodnak, a japánok sem lettek individualisták attól mert demokrácia van. Sőt hozzánk magyarokhoz képest a németek is autokrata imádó társadalom. A magyarok, amerikaiak, britek inkább individualisták.

tobeor 2014.03.12. 23:10:50

@unionista: nagyon felszínes félreértés, hogy a kapitalista modell valamiféle vegytiszta versengő modell lenne, ellenkezőleg, a kapitalista modell versengés és együttműködés keveréke. a spanyolok játéka érdekes, de messzemenő következtetéseket nem lehet belőle levonni a kapitalizmusról, aminek egyébként rengeteg hibája van, csak jobbat még nem találtak fel.

unionista (törölt) 2014.03.12. 23:25:54

@tobeor:
a cigányokkal (és persze mindenki mással) valószínűleg úgy lehet együttműködni (együtt élni) ha a javak egy részét (mondjuk a tizedét) egyenlő módon újraosztjuk.

rendszeresen segélyezni kell. az aktívaknak a munkanélküli segéllyel megegyező összegű adójóváírást kell osztani. a cigány (és persze mindenki más) úgy gondolja: akkor sem veszti el a segélyt ha munkát vállal. tehát: egyenlő újraosztás mellett nem vállal munkát? de. éppen akkor akar dolgozni.

de ezt ma 100 emberből 99 nem érti.

unionista (törölt) 2014.03.12. 23:27:39

@Lucky Larry Silverstein:
kína nem kapitalista, és a náci németország sem volt az. vagy ha ezen a kifejezésen a piacgazdaságot érted, akkor a magyar királyság, és római birodalom is kapitalista volt.

panelburzsuj 2014.03.13. 07:19:18

@unionista: @tobeor:
És mi van, ha csapatok versengenek sokféle pályán?

És látják, hogy az jó, éppezért igyekeznek csapatba is szerveződni - meg a versenyeket is fenntartani - meg a pályákat is szaporítani?

toportyánzsóti 2014.03.13. 07:46:42

@a nemzet fogatlan provokátora: Bukás videót nézted 2%-os szekta mutyipincsije?

panelburzsuj 2014.03.13. 07:47:54

@unionista:
Magyarország közeljövője nem egy általános elvi kérdés, hanem hogy mit lehet kezdeni abban a helyzetben, amelybe nem a "kapitalista kizsákmányolásból", hanem a "legvidámabb barakkból" érkeznek az általános, titkos és egyenlő szavazók.

A nemzeti specifikum a "leg".

Lexa56 2014.03.13. 08:34:05

@kontinuum: Ő is azok közé tatozik akik akkor magyarok, amikor dicsekedni kell velük egyébként parazita kisebbség ...

panelburzsuj 2014.03.13. 09:02:17

Béndek Péter és Para-Kovács Imre párhuzamosai:

"Magyarország önként és demokratikusan megy a szemétdombra, végre nem a gonosz labancok, muszkák, nácik, szovjetek kényszerítenek minket arra, hogy szolgák legyünk, hanem egy kis nemzeti hazugságért eladtuk magunkat. Csak jelezném: a sírt, hol nemzet süllyed el, vidám lakodalmas rockzenészek és értetlen európaiak veszik körül, mert egyébként lehettünk volna normális ország is ebből a pénzből."

nepszava.com/2014/03/velemeny/para-kovacs-imre-nehez-istennek-lenni.html

unionista (törölt) 2014.03.13. 10:27:14

@panelburzsuj:
az egyik lehetőség, hogy lesz egy igazságosabb jóléti állam. ez nagyjából a szocialista progresszió.

a másik, hogy egyes agglomerációk önállóságot szereznek. pl. esztergom (dunakanyar) és hamamatsu (shizuoka) megállapodnak. a suzuki mellett roland és yamaha gyár. autót, motort és hangszert gyártanak. éppen úgy, mint hamamatsu. a japánokkal építenek egy ringet párkányba. lesz egy high school műszaki-sport-zene-vallás-idegenforgalom-ökológia szakirányokkal. a növekedési többlet négyötödét befizetik a kincstárnak. pl. lehet ez is az önállóság ára. erről megállapodnak az állammal és a róm. kat. egyházzal. (fenn kell tartaniuk a bazilikát). ez egyszerűbb, mint parlamenti választást nyerni. persze lehet, hogy ilyet nem akarnak a japánok, vagy esztergom. nyilván nem szeretnének ilyet a pártok. mert az precedenst jelentene. komárom, vác, szentedre, dunakeszi azonnal önállósodna. nettó befizetője lenne a kincstárnak. de a pártokat a városból kitennék. ez a liberális progresszió.

a harmadik, hogy létrejön mitteleuropa. a németek egy közép-európai fed segítségével kivásárolják külföldi tulajdont leszámítva a németet (értelemszerűen), az osztrákot (nyelvi), és esetleg a zsidókat (történelmi okokból). suzuki helyett volkswagen lesz. hankook helyett continental. magyarország ugyanolyan szabad állam (freistaat), mint ausztria, vagy bajoroszág. ez a konzervatív progresszió.

igazságosabb jóléti állam, szövetésgi állam, városállam. és utóbbi mellett lehet valamilyen township. (pl. a terület alapú támogatásokat kapja meg a kistérség. és abból szerveződik a tangazdaság és valamilyen landwirtschaft.) persze burkoltan ez is a német fejlődési minta. mert van landkreis (aka mezőváros), stadtkreis (aka. iparváros) és budapest ugyanolyan stadtstaat, mint berlin vagy hamburg.

hja, még van a nemzeti progresszió. vidékies önkormányzatok. járás/megye/régió. az etnikai alapú nacionalizmus leszerelése a kis/közép/nagytájakra lebontott ökopolitikai programokkal.

ezek válthatják le a jelenlegi államkapitalista modellt. egyik sem a "leg". az ugyanis egy olyan páneruópai civilizáció lenne, amelyik a kontinensek versenyében úgy első, hogy nincs második.

egyetmondok 2014.03.13. 10:53:40

@Lucky Larry Silverstein:
" De az is fontos hogy milyen társadalomra tudnak ráépülni az izmusok. A kínaiak évezredek óta kollektívan gondolkodnak, a japánok sem lettek individualisták attól mert demokrácia van. Sőt hozzánk magyarokhoz képest a németek is autokrata imádó társadalom. A magyarok, amerikaiak, britek inkább individualisták." ---

ezzel egyetértek,azzal, hogy a kínaiak esete azért nem annyira egyszerű, hogy kollektivista,sőt, én megkockáztatom, hogy nem is az. Kiderült, hogy a konfucianus moralitás (legalábbis egyelőre úgy tűnik sikerrel)képes az állami hatalom működését illetően valamiféle (nem is kicsi) jogbiztonságot teremteni a gazdaságban. S ez szerintem óriási dolog.

Abban is egyetértek,amit rólunk,magyarokról írsz,s ehhez képest tartom vegytiszta történelmi tragédiának, hogy a politikailag tudatos magyarok többsége olyan politikát támogat ( Mszp-Fidesz),amely (különösen gazdaságpolitikai,újraelosztási téren) saját magával,ezzel az egyébként nagyon is (sokmindenre) alkalmas magyar individualista beállítottsággal megy szembe.

Ha van,akkor ez a magyar tragédia.

panelburzsuj 2014.03.13. 11:15:23

@unionista:
("Leg" alatt annyit értettem, hogy Magyarországon "sikerült" legjobban a feudális vezénylésű egyenlősdi. Úgy is mondhatnám: a zsákmány szétosztásával itt volt a legelégedettebb a "lakóság". A "demokratikus feladvány" az, hogy az általad felvázolt progresziók bármelyikét lehet-e előre legitimáltatni ilyen előéletű szavazókkal. Hogy a szocializmusból kicsikart lokális maximumot hogyan lehet "átfordítani" a "szabad világban" versenyképes modellekre. És hogy ki lehet-e kerülni mind a diktatúrát, mind az összeomlást. És nekem úgy tűnik, hogy az újra önálló életre kelt állampárti konglomerátum számára a legkézenfekvőbb megoldás - az időhúzás. Se-se - de a "kegyelmi időben" igyekezzünk legalább magunkat megszedni.)

panelburzsuj 2014.03.13. 11:19:15

@panelburzsuj:
(Szóval a legfőbb politikai bölcsesség ma kábé annyi, hogy olyan sose vót, hogy valahogy ne lett vóna. Pillanatnyilag ez a "létező nemzeti minimum" - ebben minden nagyobb párt és "tábora" tökegyforma.)

unionista (törölt) 2014.03.13. 14:27:12

@panelburzsuj:
egy igazságosabb jóléti államot és a vidékies önkormányzatiságot lehet országosan legitimálni. mert ezekre fogékony a többség. a városiasodáshoz helyi népszavazás elegendő. a szövetségi kereteket kívülről kényszeríteni kell. mitteleuropa ellen nem tiltakozna senki.

itt nem csak legitimáció van, hanem oktrojálás. ha esztergom magyar-japán prefektus akar lenni, akkor erről a polgársággal, a japán vállalatvezetőkkel és a japán kormánnyal kell tárgyalni. persze lehet, hogy az esztergomiak azt mondják, hogy nehogy már rizsevőkkel gyártsunk motort, velük legyen moto gp párkányban, és még velük nyekeregjünk. de lehet, hogy azt mondják: az agg ken-ichiro kobayashi mestert hívjuk a magyar-japán zeneakadémia alapkő letételére. persze lehet, hogy a japánok mondanák azt, hogy ők nem akarnak ilyen befektetést egy érseki központba. ez mind lehetséges. de erről nem kell orbán viktort megkérdezni. ennek nem az a célja, hogy orbán viktor megbukjon. hanem az, hogy a mindenkori kormány hatalma korlátozva legyen a független önkormányzatok által.

ha a mezőföld németalföldi mintára akar megszerveződni, akkor azt kell mondani: elvtársak, lenne egy mini benelux. első körben biztos azt mondanák: "vadöfak". ahhoz olyan szakemberek kellenek, akik a mezőföldre írnak egy a németalföldi piaci és tőkepiaci szereplők által is elfogadható cselekvési programot, vagy legalább egy vázlatot. lehet, hogy ing csinál egy méltányos egészségügyi reform tervezetet. ebbe be kell illeszteni paksot és dunaújvárost. ami most orosz-ukrán érdekeltség. nem egyszerű. kellene hozzá politikus. lehet, hogy ehhez reaktiválni kellene dávid ibolyát. a régi elitből ő lehetne mezőföld kormányzója. kávézhatna a belga/holland/luxembergi királyi családdal. de lehet, hogy azt mondaná, hogy ezt már nem. vagy a nép mondaná, hogy inkább legyen jóska. ha egyáltalán a mezőföldnek kell kormányzó. mit tudom én. a mezofold.hu domain szabad. 2500 forint 2 évre lefoglalni.

azt értem, hogy én tűnök idealistának. szerintem azok idealisták, akik úgy képzelik, hogy a polgárosodás üres lózungokból lesz.

panelburzsuj 2014.03.13. 16:18:01

@unionista:
Ad hominem: tartok tőle, hogy nem annyira idealistának, inkább flúgosnak néz a T. nagyérdemű többsége. Vagy enyhített dózisban: fantasztának.

Pedig pont arra mutatsz rá szinte minden egyes megszólalásoddal, hogy a legtutibb "keretek" - vagy ahogy itt fent HaFr sóhajtozik: struktúrák - is kutyagumit érnek konkrét tartalom, ötlet, akarat nélkül.

Mert hát mire is faragtunk rá legjobban az elmúlt negyedszázad alatt, ha nem az "üres" keretek lázas gyártására - amibe aztán a "közelállók" töltöttek a leginkább csak nekik kedves (=hasznos) tartalmakat?

homelab1983 2014.03.13. 17:21:05

@panelburzsuj:
'Béndek Péter és Para-Kovács Imre párhuzamosai:'

:)
Valóban és sajnos, BP lassan tényleg ehhez a túlméretes orcájú amforához emelkedik lefelé ...
Szinte versenyeznek, ami ugye a progresszió meg az Eljövendő Igaz Kapitalizmus feltétele.

Az általam igen tisztelt közgazdász RP. BP-hez hasonlóan szolgázott a minap az atvn, lebutított népekről, tehetségtelen parlamenti
senkikről beszélt.
Hogy milyen ostoba a Zorbán a munkaalapú társadalmával, hiszen akár nálunk is megalkothatták volna a fészbúkot, az ájfont, ...
Hiszen az izzadságos, fáradtságos munkának már leáldozott, azzal nem megyünk semmire.
Hülyeség az is, ha termelést hoz ide a multi, nem jó az semmire.

(Azt nem kérdezték meg tőle, vajh a sajtüzemében is monitoron, klikkelgetve fáradság és izzadtság nélkül kacarászva pátyolgatják-é a tehénkéit, miközben a sajt csak úgy letöltődik közben a netről.)

De amikor noszogatná az LMP, hogy legyen már miniszterelnök-jelöltként listavezetőjük: azt ugyan már nem!
A PKP jelöltjeit sem találom sehol.

De csak gyártsátok tovább pompás elméleteiteket, strukturált ötleteiteket, mit is kellene csinálni.
Hajrá!

toportyánzsóti 2014.03.13. 17:37:09

@a nemzet fogatlan provokátora: Szeretel szopni,fogaid azért nincsenek nehogy ne engedjenek.

unionista (törölt) 2014.03.13. 18:56:58

@panelburzsuj:
ez a "jogállami" struktúra annyi, hogy a politikai pártoknak (parlamenti többségnek) van alárendelve a kormány, az önkormányzatok, a bíróságok, bizottságok, tanácsadó testületek. azé a hatalom, aki a többség. ez a weimari köztársaság állammodellje. aki ezt preferálja az politikafilozófiai analfabéta. lehet doktori címe is. akkor címzetes ökör. ez a "struktúra".

unionista (törölt) 2014.03.13. 19:33:34

@homelab1983:
ebben rónának teljesen igaza van. high tech mezőgazdaság kell. ahol alapvetően klikkelve adagolják a takarmányt a marhának. ami nem azt jelenti, hogy nem lehet bemenni és megsimogatni kisborjút. épp ellenkezőleg. a gazdának más dolga sincs.

magyarország azért elmaradott (nem csak gazdaságilag, hanem szellemileg is), mert a média által végtlenségig lebutított emberek ezt nem értik. és abban is igaza van, hogy a parlamenti politikusok tehetségtelen senkik. korrupt, részeges, asszonyverő vagy pedofil barmok, akik azt tanulták meg, hogy az jut előrébb, amelyik nagyobbat, vagy ügyesebben hazudik. ha leveszed a szemellenződet, akkor egy scorsese filmet látsz, abszurd monty python jelenetekkel. ez a te jelened, és a gyermekeid jövője.

homelab1983 2014.03.13. 20:07:07

@HaFr:
ÉN szigorú??

Nálam lojálisabb, megértőbb, tántorithatatlanul jóindulatú kritikusod nincs a blogodon.

Igaz, legalább ennyire tántoríthatatlan vagy Te is a ... fixaideáiddal.

'ugyanaz, amelyik napsütéses időben a kisoroszi parcelláját túrja ahelyett, hogy választani, netán tüntetni menne.'

Ja.

Attila inspiráló szavai jutnak ilyenkor eszembe : az embernek kél káromkodni kedve ...

Persze nem fogok, ahogy a parakovács miatt sem, tegye mindenki a dolgát ...

De ha már kiradírozol is megest, ez a bamba kisoroszi nagymama vajh kivel tüntizhetett szeptemberben?

De idéztem már neked a nagy Illyést is, amikor ezt a kisoroszi földtúró kádárral kiegyező szolgát csapta pofán 1956-ban, hogy bezony ő, a kisoroszi földtúró maga a zsarnokság láncában a szem, ergo ő maga a zsarnokság.

Minekelőtte alázatosan átvette a zsarnoktól a kossuth-díját, majd mégegyet, és aztán mégegyet ...

Most akkor ki a szigorú??
Én, vagy aki a kisoroszi szolgákat ostorozza?

A felejthetetlenül tahó beképzelt PKI-t meg felejtsük ...
(ABC80- ha előre akarnál dolgozni, az is egy remek kis masina volt a maga nyolc bitjével :) )
-rendíthetetlen barátsággal-

panelburzsuj 2014.03.13. 20:15:23

@homelab1983:
"A PKP jelöltjeit sem találom sehol."

Szerezhetnél egy kis protekciót a bíróságon. Nem halad a bejegyzés. Talán a Cusipártok minden eddig gondoltnál is jobban lekötötték a kapacitásokat.

(De a pártelnök urat is szóra bírhatnád. Hogy tényleg úgy-e van-e a nemhaladás...)

ATV-t nem nézek. Ahogy más adókat se. Így aztán nem is érzek arra késztetést, hogy tévéműsorokról, meg médiacelebek hiedelmeiről értekezzek. Hívják akár VV Péternek, akár VV Viktornak az illetőt.

homelab1983 2014.03.13. 20:20:40

@unionista:
OK, hát kérdezd meg Róna Pétert, tényleg klikkelve etetik a teheneket?
Klikkelve ganyéznak alóluk?
Klikkelnek, és ráugrik a tőgyükre a fejőgép?
Wifin töltik aztán a sajtérlelőbe, ahol fészbúkon érik meg a sajt ...

Láttál már egyáltalán tehenet?
Nem giffre gondoltam, olyan konzervatívra!

'abszurd monty python jelenetekkel. ez a te jelened, és a gyermekeid jövője.'

Látod komám, így jár, aki moziban, tévén, interneten nézi (csak) a valóságot :) Észre sem veszi, hogy komplett genetikus is lett belőle, miközben sorra megoldotta egész európa gazdasági-társadalmi problémáit.

Mondjuk a mérnök-informatikus gyerekem is előbb nézte meg az időjárást a neten, minthogy elhúzta volna a függönyt.

Nálad ki fogja elhúzni valamikor ??

homelab1983 2014.03.13. 20:33:45

@panelburzsuj:
Te vagy jóban vele, kérdezd meg mégegyszer ...

Itt vidéken narancsszínű ustorral kényszeritve vagyunk arra, hogy a vérfideszes lakájmédiában az Olgát, az Antóniát, a Népetpetit, az Egont ...bambuljuk, de majd ha ojjan szabadok leszünk, mint a közmunkások napi örömforrásaként serénykedő közmunka-felügyelők, akkor majd mi is kizárólag külföldi médiákokból fogunk szellemi táplálkozni.
Bevallom, ma kilengésem volt, elolvastam a HV-t-.

De ki az a VV-akárki?
:))
Ez az, amikor a roppantul erkölcsös prűdek szörnyülködnek milyen ocsmányságok vannak a pornofilmekben, ők bizony SOHA meg nem tudnának nézni ilyet?

unionista (törölt) 2014.03.13. 20:49:43

@homelab1983:
nyilván arra törekszik. a világ szerencsésebb felén high tech agrártermelést akarnak az parasztok. nem arra büszkék, hogy ganézzák a szart. és nem gondolják, hogy a trágya lapátolásához föléjük kell rendelni egy földesúrt. te lehet, hogy így képzeled. erre mondja róna, hogy ilyen ez a nép. a 20. századot akarja újrajátszani senkiházi vezetőkkel. barátocskám te vagy aki egy álomvilágban élsz. te vagy az aki nem húzod el a függönyt. te vagy az, aki nem érti az idők szavát.

homelab1983 2014.03.13. 21:05:53

@unionista:
' te vagy az, aki nem érti az idők szavát.'
:)

De most komolyan, láttál már élő tehenet?
Nem olyan high teches milkalilásast, olyan hagyományosfélét. Konzervatívat. 20. századit.

Elöl szája van, szarvacskái, fülei, hátul farka meg ilyenek. (Nem, fütyije az nincsen neki seholsenem.)
Nos?

Oszt ha egyszer meglátogatsz egyet az állatkertben, bal klikkel etesd meg, jobbklikkel meg fejjed.
Az okostelcsiden meg nézd, hogy megérett-é már a sajt, oszt lájkold jó erősen.

A mi fejünk felett már elrepült az idő vasfoga meg a nikkel szamovár...

unionista (törölt) 2014.03.13. 21:54:51

@homelab1983:
én láttam működő parasztgazdaságot. láttam tehenet. alföldi gyerek vagyok. te gumicsizmás, szalonnázós, pálinkázós disznópásztorkodást kultiválod. amit a kormányzó úr. "ej, micsoda nagy disznó, hozzad a nagy kést" jellegűt. ganézós disznópásztorkodást.

ezért kellene önkormányzatiság. legyen nemzeti park. ahol lehetőség szerint minden autentikus. kézzel faragott bútorok, kézzel festett tányérok, búbos kemence, stb. ez nemzeti park. és mellette kell high tech szövetségi állami gazdaság. ahol minden automatizált.

és persze szükség van olyanra is, ami idegenforgalmi látványosságnak se jó. és egyébként sem versenyképes.

egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. és akkor legalább egy dologban egyetértünk. az is valami.

unionista (törölt) 2014.03.13. 22:19:12

hja, és még annyit, hogy ennek az egésznek semmi köze nincs ahhoz, hogy az állatot ne engedjük a szabadba, a baromfit zárjuk szűk ketrecbe, és ehhez hasonlók. a technológia működik szabadban. a magyar paraszt nem szereti a termelési folyamatot automatizálni. mert ehhez se tudása, se tapasztalata, se pénze. csak földje van. amit nem akar eladni. mert tudja, hogy akkor semmije se lesz. azért kellene önkormányzatiság, hogy legalább egyes járásokba be lehessen engedni idegeneket. ahol kicsit is értelmesebbek a népek. de isten őrizzen, hogy mindenhová. hanem csak egyes helyekre. és akkor végre tisztességes verseny lenne az ősemberek (ősmagyarok/ősszékelyek/őscigányok), és az idegenekkel kooperálni tudó/akaró hazaáruló bitangok között.

homelab1983 2014.03.13. 23:48:51

@unionista:
' és mellette kell high tech szövetségi állami gazdaság. ahol minden automatizált.'

Egyezzünk meg abban, hogy sose tartottalak/neveztelek idiótának, bár kétség kívül teszel érte erőfeszítéseket ...
Jóindulatúan maradnék a naivitásnál.

Ami az én határtalan naivitásomról is árulkodik:

'vagy legalább egy vázlatot. lehet, hogy ing csinál egy méltányos egészségügyi reform tervezetet. ebbe be kell illeszteni paksot és dunaújvárost. ami most orosz-ukrán érdekeltség. nem egyszerű. kellene hozzá politikus. lehet, hogy ehhez reaktiválni kellene dávid ibolyát. a régi elitből ő lehetne mezőföld kormányzója. '

Világos.
Ha jön Paks2, reaktiválni kell Ibolyát Mezőföldön.
De mi lesz Középföldével?

Mit nem lehet ezen érteni?
süti beállítások módosítása