1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.08. 19:40 HaFr

Magyarabb-e Orbán Gyurcsánynál?

A nemzeti oldal szerint ez a kérdés szükségképpen értelmes kell, hogy legyen (különben mitől lenne az oldal "nemzeti"). A nemzeti oldal természetesen téved, a kérdés értelmetlen (és a nemzeti oldal értelmetlenségekkel traktálja a híveit). A blognak ma megváltoztattam a beharangozóját, az egyszerűség kedvéért idemásolom:

„Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.”

Gróf Apponyi György magyar konzervatív főúr 1935 decemberében írta ezeket a sorokat, amelyek nyilvánvalóan megállnák a helyüket ma is. Ez a magyar konzervatív álláspont. A 180 évvel ezelőtti, a 80 évvel ezelőtti és a mai is. Mert van konzervatív tradíciónk. De a fő különbség gróf Apponyi és Rogán Antal (stb.) között nem annyira az előbbi biztos megállása a civilizációban (Apponyi elutasította már az I. zsidótörvényt is, ami Rogán stb. szerint a történelmünk vállalható és arkangyali része), hanem a rogánok tényleges érdektelensége a civilizációs kérdések iránt. Az érdektelenség az iránt, hogy ilyen kérdések vannak és számítanak. Miért mondom ezt? 

Egy másik, a címben jelölt párost véve alapul, Orbán úr gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárból a baloldali radikalizmuson keresztül jutott el a nemzeti retorikájú oligarchia vezéri állásába. Gyurcsány úr az osztálytársadalom megszüntetésének kínzó vágyát leküzdve ugrott bele a privatizációba, élte egy darabig a magyar tőkések életét, majd örömmel fedezte fel magában a szocdemet, csak azért, hogy mára felpróbálhassa a polgári demokrata bürkét is. Mind a kettő úgy hajlik erre meg arra, ahogy az érdekei diktálják. Gróf Apponyi (előtte és körülötte br. Sennyey, gr. Bethlen, gr. Széchenyi György, gr. Klebelsberg) hitt valamiben, amit fel nem adott volna a politikai hatalom minden áron való megtartásáért cserébe (vö. jellem), miközben a társadalmi státusánál fogva nem is nagyon tudott volna lemondani erről a hatalmáról -- bár idővel kisemmizték belőle. A kisebb-nagyobb rogánoknak a jellem nem adatott meg, a világ megengedi, hogy enélkül is hatalomba kerüljenek, ergo megtehetik, hogy egy gyenge, a hagyományai és vágyai káoszában élő népet vég nélkül manipuláljanak a felelősségérzet leghalványabb jelei nélkül. Ezért fog megkönnyebbülni a világ, és fogja elfelejteni őket körülbelül egy héttel azután, hogy visszavonulnak a Vuitton táskákkal kirakott magánéletükbe -- de mi marad utánuk?

A jellem halott, az ördögök megfékezésére szolgáló rendszert szétverték. A magyar népnek elfogynak az erőforrásai, miközben a fenyegetés vele szemben ciklusról ciklusra nő. Az üresség félelmetes.

140 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr735805303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit nyilatkozott Hiszékeny Dezső képviselőjelölt az MSZP-s Simon Gábor botrányáról? 2014.02.09. 11:53:33

. Egyes rosszmájú mémgyárosok szerint ezt nyilatkozta, ami itt a képen látható: (Via visszajottaferi.tumblr.com)

Trackback: Hogyan győzte le Orbán Viktor a pinát? 2014.02.09. 11:51:24

2012. januárjában négy napig az államcsőd és a miniszterelnök neve jobban érdekelte a gúglizó magyarokat, mint az örök toplistás keresőszó, a pina. A Google Insight Search és az AdWords kulcsszóválasztó eszközének a titkaiba most nem mennék bele. Koráb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remete 2014.02.08. 21:25:02

Ez az állandó összemosás hazánk legnagyobb tragédiája. Radikális liberálisból eljutni a szélsőjobb határáig nem egyenértékű azzal, ha valaki szociál demokratából polgári demokratává válik.Az is minősíti ezt az országot,hogy aki azt állítja magáról, hogy soha sem hazudott és azóta is azt teszi, az nemzetvédő hazafi és államférfi, aki pedig bevallotta, hogy hazudott, de azóta nem teszi, az hazaáruló, azt ki kell tagadni a nemzetből. Gyurcsány már nem élne, ha Ő kötött volna a paksihoz hasonló szerződést hasomló módon az oroszokkal. Szegény Magyarország! Szegény magyarok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.08. 21:44:47

@Remete: Kicsit szelektíven csemegézel GY karrierjéből

Remete 2014.02.08. 21:48:19

@HaFr: Csak a politikai karrierjéről van szó. KISZ. MSZP. DK. Te tudsz mást is? A civil életét nem lehet összehasonlítani az Orbánéval, mert Orbánnak olyan nem volt soha.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.08. 21:51:12

@Remete: OK, tehát mégse szocdemként indult

Remete 2014.02.08. 21:57:10

KISZ tag mindketten voltak, tehát ebben nincs különbség. A KISZ nem is politika volt, hanem bulik, kirándulások, nők,szex. (Én is voltam KISZ tag.) Az MSZP pedig eszmeileg szoc.dem. párt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.08. 21:59:35

@Remete: fáraszt a hazugság, ne haragudj - nem KISZ-tag volt, hanem a KISZ KB titkára, hagyjuk abba

Remete 2014.02.08. 22:01:57

@HaFr: Megértelek!Kifogytak az érvek. Jó éjt!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.08. 22:08:04

@Remete: Ezt a rövid beszélgetést megőrzöm emlékeimben -- mint olyat, ami figyelmeztet a magyar "demokraták" egy részének erkölcsi állapotára

Venyigeszu 2014.02.08. 22:11:23

Orbán még Orbánnál is magyarabb.

explanatus 2014.02.08. 22:47:28

Hadd mondjam el két példán keresztül. Az egyik egy házaspár. Egyikük, alig túl a hatvanon. Feleség pár évvel ötven fölött szabályosan belehalt a munkába. Sokgyerekes család annyadik gyereke, hogy amíg meg nem nősült a bátyósok cuccaiban járt. Feleség majdnem hasonló. Összeházasodtak, még húsz évesek se voltak. Dolgoztak a téeszben, utána a háztájiban. Építettek egy házat. A sajátjukat. Felneveltek egy gyereket. Mama még tudott örülni az unokáknak. Szabad-e elvárni ettől az embertől, aki végre kikerült a családja örökös nyomorából, hogy ne arra szavazzon, aki ezt megteremtette neki. Hát persze, hogy a cikk címében a másodikra fog szavazni, amíg meg tudja fogni a ceruzát.

Másik példa. Egyedül élő öreg nénike. A jó isten áldja meg, pár száz forinttal megint kevesebbet kell fizetni, mint kellene, mondja. Hogy lehet ettől a nénikétől elvárni, hogy ne a cikk címében szereplő elsőre szavazzon?

Szóval, „a páros” ezt nagyon jól tudja és el is játsszák szerepüket. Gróf úr, nemzeti oldal, demokratikus baloldal, konzervatív? Fenti két példákban ezek a fogalmak nem értelmezhetők.

Ma még úgy tűnik, ők vannak többen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.08. 23:11:12

@explanatus: Kicsit pontosítottam az utolsó két bekezdésen.

explanatus 2014.02.08. 23:22:48

@HaFr: „A jellem halott” „Az üresség félelmetes.”

Az én tapasztalatom az, mindig van valaki, aki baj esetén félreveri a haragokat. Úgy tűnik ez a szerep most a Tiéd. Én hallom. Remélem mások is.

quendelapo 2014.02.09. 00:44:48

Orbán Viktor hatalma ma nagyobb, mint Kádár halála óta bárkinek ebben az országban. Uralja a parlamentet, a gazdaságot, a médiát, és önös érdekből éppen átalakítja az évtizedes geopolitikai stratégiát.
Gyurcsány Ferenc egy 5-6 százalékos támogatottságú párt vezetője. Hatalma és befolyása még 2006 elején sem - amikor karrierje során a legnagyobb támogatottsággal rendelkezett - haladta meg egy nyugat-európai parlamentáris miniszterelnök hatalmát.
Mi a francról beszélsz HaFr?

Lexa56 2014.02.09. 07:48:11

Az nem lenne baj, ha Orbánnak nincs jelleme, ha a választóinak lenne. De többnyire azoké is hiányos.

toportyánzsóti 2014.02.09. 08:20:19

Moszkovitya paksi kalandjával a magyar történelem legnagyobb seggszájává süllyedt,mekkora baromnak kell ahhoz lenni hogy elvileg négyötödös győzelemre álló választások előtt 3 hónappal ilyet csináljon 3 évtized orosz ellenesség után?!Teljesen kattant aki azt képzeli hogy ezt is megteheti 3 bukott választás után.

ricardo 2014.02.09. 08:28:58

@HaFr: 6. Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 08:35:15

@quendelapo: Az alternatíváról úgy általában

quendelapo 2014.02.09. 08:58:41

@HaFr:
Összehasonlítod a krokodilt a gólyával. Mindkettő vízi állatokkal táplálkozik, előfordul a Nílus mellett és tojásból kel ki.

quendelapo 2014.02.09. 09:01:49

@HaFr:
Az alternatíva most a Mesterházy, aki nem volt KISZ tag, viszont világéletében balodalinak valotta magát, akármit is jelentsen ez.....

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 09:06:11

@quendelapo: Nem érted, miről beszélek. Az alternatíva ugyanúgy a jellemtelenség és a politikai társadalom feletti hatalom

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 09:11:16

@quendelapo: Ha megteszed, hogy összehAONLÍTOD két végállomás (vagy mai megálló) leírását, akkor visszaköszönni látod majd a korkodilt és a gólyát- ugyanakkor a gondolatmenet ennél egy cseppet cizelláltabb

toportyánzsóti 2014.02.09. 09:29:14

@HaFr: Telibetalált az idézeted szokás szerint,kár hogy nem indul a pártod,ilyen konzervatívok kellenek hazaárulók helyett!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 09:34:16

@toportyánzsóti: :) sajnos a türelem kéne, h legyen a legfőbb erényünk, nem lehet megerőszakolni a népet

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.02.09. 10:42:16

"A nemzeti oldal természetesen téved"

húha... ez aztán igazi szdsz-esre sikerült kijelentés volt
sok sikert 2014-hez elvtársak

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2014.02.09. 10:43:08

@toportyánzsóti: Részemről már várom a konteo blogon, hogy mivel fenyítette be Putyin ennyire, hogy egy ilyet meglépjen pár hónappal a választások előtt...
Vajon mi történhetett?

quendelapo 2014.02.09. 10:43:43

@HaFr:
Persze cizelláltabb. Hiszen nem ez az alternatíva.
De ha csak ebből lehet választani, akkor Te fürödj abban a tóban aminek a partján krokodilok sütkéreznek, én inkább a gólyákat választom.

tamas11 2014.02.09. 10:52:09

@HaFr: A türelemnek se tartalma, se iránya, se határa.
Nem a történésekhez, hanem az elhatározásokhoz való viszony.
Neked aligha ez a legnagyobb erényed.

nnnnnnnn 2014.02.09. 10:54:26

aki magyarokra lövet, nem igazán tekinthető magyarnak, úgyhogy erről ennyit HaFr. hülyeség volt posztot írni a kérdésről.

csababácsi 2014.02.09. 10:54:34

Szegény Magyarország, bolond magyarok!!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 10:55:37

@tamas11: Meglehet, de mégis csak az én részvételemmel alakult egy párt, szemben sok erényes és éles szemű kommentelővel, és ez a párt erősödik mindenféle úton-módon, miközben én ezeket irkálom, meglehet számodra egyelőre láthatatlanul.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 10:57:01

@$$$=$$$: nem vártam egyebet tőled, ezentúl se okozz csalódást

stim 2014.02.09. 10:59:40

A kérdés feltevése után nincs értelme elolvasni az írást.

zavaros 2014.02.09. 11:02:45

"Magyarabb-e Orbán Gyurcsánynál?"

Annyival legalábbis biztosan, hogy Orbán eddig/még soha nem állt elő , ráadásul a külföldi "értő" közönségnek azzal hogy " a családom zsidó, ajvé az ántiszemitizmus tombol" című dumával, mint tette azt a böszme, még a bukása előtt(!) a londoni Times-ban:

www.origo.hu/itthon/20070302gyurcsany1.html

Netuddki. 2014.02.09. 11:13:42

@explanatus: Abból a feltételezésből indulsz ki te is, hogy a választók alapvetően hülyék.

poor 2014.02.09. 11:22:49

@zavaros:
A böszmézés egyértelműen besorol orbán s ggnyalói közé. Gondolom még pénzt is kapsz érte. Közben meg ellopjátok az országot nehogy a kommunistáké legyen. Mond az antiszemitizmus szerinted nem nőt? Akkor meg miről is beszélsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 11:23:55

@kovi1970: Nem, még folyik a bírósági procedúra, de sok értelme sem volna

Én, Claudius 2014.02.09. 11:26:21

Olvasom ezt a sok zagyvaságot, amit ez a Beléndek összehordott, meg amit ez a sok "igen okos" komment hozzáfűzött. Hát csak az jutott eszembe amit kedvenc
matek tanárom mondott amikor valaki hülyeségeket beszélt, vagy írt: "fiam ez szellemi toprongy"
Ezek a magukat okosnak képzelő emberek azt felejtik el, hogy Orbán a nép akaratából birtokol 2/3-ot a parlamentben, és mint tudjuk, illetve ezek nem tudják, "A nép szava, Isten szava!" Hát persze, hogy nem tudják, mert a történelemmel sincsenek tisztában. Ha ismernék nem csodálkoznának azon, hogy egy többségben lévő párt mindig a saját érdekei és hívei
érdekében kormányoz, így volt ez már a királyok idején is, aki nem volt a hívük, nem kapott földbirtokot. A demokráciáról meg csak annyit: a demokrácia még soha nem vált be, és sehol sem sikerült ezt megvalósítani. Mindenhol anarchiába torkollott. Az amerikai un. "demokráciát" is a bankárok és a multinacionális vállalatok mozgatják a
háttérből. Azzal a józan megfontolással, hogy a társadalomban mutatkozó feszültségeket úgy kell csökkenteni, hogy az a nép akaratának tűnjön. Nos, nálunk jelenleg a nép akarata egy olyan nemzet létrehozása, amelyiknek van tartása. Szemben az ál baloldali liberálisok szövetségével, akiknek egyetlen céljuk a nemzeti öntudat letörése, és az uzsoracivilizáció visszaállítása hazánkban. Remélem nem fog sikerülni, és a magyar választók ennél józanabbnak bizonyulnak.

panelburzsuj 2014.02.09. 11:33:14

@Én, Claudius:

Lefordítom a mondókádat:

„Ki legyen a vajda: én-e, vagy pedig én?
A győzelem után szóba jöhet megén’:
Most készüljünk harcra - s hogy erősek legyünk:
Addig is - itt a kulcs: nosza igyunk, együnk!”

Mint az összeröffent nyáj, midőn a zsákot
Meglátja, - felejti a háboruságot,
Rohan válujához, egymást töri, tolja,
S a kanász jóltévő kezeit csókolja:

Nem máskép tevének a lelkes cigányok:
Éljen Csóri, éljen, örökös vajdájok!
Mind inába forrnak, majd agyon tapossák,
Azt miveli bennök a háládatosság.

Hannibal ante portas 2014.02.09. 11:40:13

Igen, ez ok. Csakhogy Apponyi idejében - rövid 131 napot leszámítva - volt kontinuitás és tradició, amely a hibák, bűnök, botlások ellenére is évről-évre nemesedett. Nagyon jól ír erről Szekfű Gyula A három nemzedék - ben. Itt meg, hála a dicső és felejthetetlen 45 évnek, ez megszakadt, azaz hát nem csak hogy megszakadt, hanem kiirtották, több nemzedéken keresztül. Kell ahhoz még jó 25-30 év, mások szerint 50 is, hogy ezek a normálisnak mondható folyamatok újra letisztuljanak, vagy hogy egyáltalán kialakulhassanak. A "jobboldal" zavaros, a bloldal meg teljesen detruktív, de hát a bukott kommunistákról meg Márai ír nagyon jól. Egy életünk van, de hát legyünk türelemmel. Az állandó tagadásból és megtagadásból nem fog megszületni semmi jó. Csak üresség, ami valóban félelmetes.

Papageno68 2014.02.09. 11:40:28

@Rorschach: Hát ez az kedves őrszem, vajon miért és hogyan jutott erre az elhatározásra Viktor és csapata.

dorit 2014.02.09. 11:43:10

Az egyik cigány a másik zsidó. Közös tulajdonságuk utlevelük szerint mindkettő magyar.

Pelso.. 2014.02.09. 11:45:57

@Én, Claudius: A nép akaratából, na ja. S a népet mi motiválta, hogy ekkora hatalmat adjon neki? A fidesz akkori választási programja, meg az ígérgetések?

Hannibal ante portas 2014.02.09. 12:00:22

@panelburzsuj: igen, erre vagytok képesek. Egy kis cigányozás, vajdázás. Valami kretívabb ötlet nincs, vagy a kötelet annak szántátok? Vagy netán most a legújabb agyrém: index.hu/belfold/2014/02/09/sandorpal/

Ez igen, megtámadni a Magyar Köztársaság "elnöki palotáját".
Tudod mi jár ilyesmiért a nyugati demokráciákban? Képzeld csak el, ha valamelyik hibbant banda rátámadra a Fehér Házra. A fantáziádra bízom. És akkor itt szajkózzátok a diktatúrát meg miegyebet.

wizes1 2014.02.09. 12:02:07

@$$$=$$$: aki magyArt veret agyon?

vakapad 2014.02.09. 12:08:24

Mellékelten egy riport Gyurcsánnyal, amiből csak úgy süt "az osztálytársadalom megszüntetésének kínzó vágya":

index.hu/belfold/1989/2009/02/16/gyurcsany_ferenc_nekiall_a_kisz_lebontasanak/

És hát persze rendkívül undorító az is, ahogy gazdag ember lett, nem úgy, mint Gr. Apponyi, aki nem áldozta föl politikai elveit azért, hogy gazdag legyen. Hanem már úgy született. Br. Sennyey, gr. Bethlen, gr. Széchenyi György és gr. Klebelsberg urakkal együtt.

teknoc erno 2014.02.09. 12:14:37

@Remete: így, így. De ezzel nem lehet mit kezdeni. A fene tudja mikor csúsztak félre ennyire a dolgok, talán soha nem volt ez másképpen. Az, hogy Gyurcsány ilyen negatív figura lett a jobboldali politikai propaganda sikere. De ez a politikai propaganda soha nem lett volna sikeres, ha nem lett volna rá kereslet, de sajnos volt rá, van rá. Ez van, kész. Szerintem ez legyen majd a történészek dolga, mármint, hogy feltárják ennek a történetnek a végét. Az épeszű embereknek szerintem a jelenben sem az MSZP-re, sem a Fidesz-re nem kéne szavazniuk... Ott az LMP. Közel sem tökéletes párt! De még mindig jobb, mint a "Demokratikus izé", vagy a Fidesz, vagy a nemnyilasnemnáci Jobbik... dehát az LMP meg nem elég mocskos az átlag magyarnak... Azon rinyálnak, hogy a Fidesz-Mszp teli van lehasznált idiótákkal, droidokkal, de mégis inkább odaszavznak, mert ezt a lehasznált-idióta-gátlástalan-megélhetési politizálást sokan azonsosítják a politikai alkalmassággal... és nyilván, mivel az LMP nem ilyen, ezért alkalmatlan... :D

teknoc erno 2014.02.09. 12:19:11

@vakapad: igen, mert gazdagnak lenni burzsoá! Széégyenletes! Gazdagnak lenni??? Fujj. Dúdolgasd magadban:

"Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Gyermekotthon ablakába napsugárka szökken,
Vár reánk a sok kis asztal, sok kis tömzsi szék.
Mennyi pajtás jár közénk és jönnek egyre többen,
Gyermekotthon jaj de kedves, jaj de jó, de szép!"

Ez való neked! :D

Bloodscalp 2014.02.09. 12:24:14

@wmiki: érdekes lelki világod lehet ha igazat adsz nekik.

panelburzsuj 2014.02.09. 12:27:05

@Hannibal ante portas:
Ennyire vagyok képes.

Arany Jánossal bűnszövetségben.

Bloodscalp 2014.02.09. 12:27:35

@wmiki: @Én, Claudius: ezt a voks populi szöveget érdekesmód mindig akkor toljátok amikor nyerő helyzet van, amikor vereség van akkor meg csalás!csalás!

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 12:32:42

@Hannibal ante portas:
"Ez igen, megtámadni a Magyar Köztársaság "elnöki palotáját". "

Ez támadás ?,..várd ki a végét...

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 12:34:41

@Pelso..:
"A fidesz akkori választási programja, meg az ígérgetések? "

a Fidesz választási progromjában benne volt szószerint : "megvédjuk a magánnyugdíjPÉNZTÁRAKAT "

Paksot nem hallottam...,biztos nem figyeltem eléggé...

2014.02.09. 12:34:54

@Bloodscalp:

Új vagy tán, hogy nem tudod ki az a @wmiki? :)

2014.02.09. 12:36:12

@Én, Claudius:

Ezért kár volt klónoznod magadat... ;)

András Knight 2014.02.09. 12:37:31

Aki a kettős állampolgárság ellen kampányolt az nem magyar.
Egyéb kérdés?

röhögő 2014.02.09. 12:43:32

@Bloodscalp: Idézek neked @wmiki: -t a szkeptikus fórumról.

" Miért párolog el a víz?
Szerző Üzenet
wmiki

Csatlakozott: 2010.08.18. 20:58
Hozzászólások: 153

Hozzászólás Miért párolog el a víz? #7780
Azt már megállapították itt a fórumon, hogy a tudomány sosem téved.
És nyilván mindent tud a világról.

Engem most az érdekelne, hogy egy 20 C fokos szobában (vagy az 1-2 Co szabadban) miért párolog el a víz? a szent könyvek szerint az csak 100 Co felett lesz légnemű.
akkor hova tűnik?"

- Akkor ugye már mindent értesz?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 12:44:02

@Remete: Azért volt még egy nagy különbság Orbán és Gyurcsány között.

Gyurcsány KISZ titkár volt egyetemen, és a megyei alapszervezetben is.
Orbán utoljára egy gimiben volt az.
GYurcsány vzsgáira leszólt az MSZMP KB, cserébe a Pécsi Dialógus csoportról tett spicliskedéseiért:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Orbánt és feleségét pedig megfigyelték a Gyurcsányhoz hasonló spiclik, mint minden más elelnzéki tevékenységet végző demokratát is.

GYurcsány üzleti tevékenysége kimerül a privatizációs szabadrablásban, amit a Bajnai családdal együtt vitt véghez.

GYurcsány megtagadta határontúli honfitársainkat, Orbán pedig beemelte őket a nemzetbe.

És ezek csak az alapvető különbségek, amit a ballib csicskák máig próbálnak tagadni, összemosni.

Nem fog menni.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 12:56:33

@Remete:
" Radikális liberálisból eljutni a szélsőjobb határáig nem egyenértékű azzal, ha valaki szociál demokratából polgári demokratává válik."

Mint ahogy szovjet és orosz-ellenesbol is gond nélkul lett Putyin-pincsi...

Ha a politikai érdeke megkívánja ( EMLÉKEZZETEK ERRE ) , Orvbán gond nélkul koalícióra fog lépni a Jobbikkal !!!!

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 12:56:40

@Remete:
" Radikális liberálisból eljutni a szélsőjobb határáig nem egyenértékű azzal, ha valaki szociál demokratából polgári demokratává válik."

Mint ahogy szovjet és orosz-ellenesbol is gond nélkul lett Putyin-pincsi...

Ha a politikai érdeke megkívánja ( EMLÉKEZZETEK ERRE ) , Orvbán gond nélkul koalícióra fog lépni a Jobbikkal !!!!

high up! 2014.02.09. 12:58:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Orbánt és feleségét pedig megfigyelték a Gyurcsányhoz hasonló spiclik, mint minden más elelnzéki tevékenységet végző demokratát is."

Jaj ez még igaz is! De hogyan?
Úgy hogy közben azt csináltak amit akartak. Teccik tudni ők voltak a kirakat ellenzék, amit lehet mutogatni a Nyugat fele, hogy nincs is itt diktatúra.
Hülye Demszkiék konspiráltak ezerrel, miközben akár az Állami Nyomdában is kinyomtathatták volna azt a pár ezres "Húdemostmegmondjuk" irománaikat. Talán még az Állami Posta is terjesztette volna.

Ugyanez volt a felcsúti párttikár fiával. Annyit röhögök, hogy meccsoda lehallgatási előkészületek voltak, meg akármi. MIközben ha behívják az őrsre és adnak neki két gumibot csárdást, akkor örökre elment volna a kedvük a konspirációtól.

Csak hát ma már tudjuk, hogy a felcsúti párttitkár fiának se lehetett semmi baja, mert ő is csak szocializmust akart, nem többet.

Meg azt is tudjuk, hogy azért nem nyilvánosak az ügynöknevek, mert akkor az akkori ügynökök bosszúból elmesélnék, hogy mekkora humbugság is az, amikor ezek a Bibós szocdzsmek azt hitték amgukról, hogy a rendszer üldözi őket, meg hogy tilos amit csinálnak.

Szóval, a Konyec a nagy forradalmi CV-knek. Ma már teljesen tiszta a dolog, hogy Orbanescuék bátrak voltak, de nem üldözöttek semmi esetre sem.

jogalany 2014.02.09. 12:59:11

A cikknek egyetlen egy mondanivalója van: NINCS baloldal
Azért egy nagy csusztatás is belefér, mert ha a múltba réved onnan hasonlít, akkor tovább is lehet lépni a nagyságok közt, pl. Churchill, aki vagy háromszor váltott még pártot is, és fiatalkori baloldaliságáért a Rabbi is megfedte, akinek az irodáján dolgozott.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:02:34

@röhögő:
"Engem most az érdekelne, hogy egy 20 C fokos szobában (vagy az 1-2 Co szabadban) miért párolog el a víz? a szent könyvek szerint az csak 100 Co felett lesz légnemű.
akkor hova tűnik?"

Miért...miért...
faszomért !
Orvbán miért lett liberális kutyából nemzeti-szocialista szalonna ?

tobeor 2014.02.09. 13:03:20

Gróf Apponyi György szavai valóban szó szerint igazak ma is.

Por és hamu.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:04:11

@jogalany:
" Churchill, aki vagy háromszor váltott még pártot is, és fiatalkori baloldaliságáért a Rabbi is megfedte, akinek az irodáján dolgozott. "

ha nincs II világháború,..Churchill es senkiházi szurke emberke lett volna...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:04:36

@high up!:

Természetesen haudsz ostoba MSZP csicska.

Az igaz, hogy már nem viték Recskre az ellenzéki megmozdulások szervezőit, mint elötte pl 10 évvel, de attől még az MSZMP-s tetvek, és a Horn Gyuszi féle munkásőrök árgus szemekkel figyeltek, és jegyzeteltek, hogy kellő időben véget vethessenek ezeknek.

A rendszerváltás volt az oka mindösszesen, hogy Orbánék és a többiek megúszták a véreskezű pufajkások, és GYurcsány féle spiclik megfigyelési hadjáratát.

Nem utolsósorban az MSZMP KB beépített minden ellenzéki megmozdulásba ügynököket is.

Antall Józsit ezzel zsarolták, az ügynöklisták ezért maradtak parlagon, amíg Kunczéék sikeresen megsemmisíítették az MSZP érintett tetveinek a kartonjait.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT!

high up! 2014.02.09. 13:09:49

@jogalany:

Csak hogy Churchillel ellentétben, Tovaris Orbanescu kivénhedt korára lett Európa és demokrácia ellenes, kivénhedt korára valósítota meg a célt, hogy Rákosimatyi-Fidelcastro féle személyi kultuszt építsen fel magának.

A nép erre alkalmas, mert 4,5 millió szavazó generációról generációra örökíti a szellemi sötétségét, a hajlamát a megvezettetésre. Csak bámulnak a plazma TV-re, meg rojtosra utazzák a seggüket a világban, de akkor se értenek meg semmit a világból, az IQ-juk egyszerüen fejletlen az adott kor megértéséhez.

Teccikt tudni: Isaurától VV Izáig - bár vagy 30 év eltelt a kettő közt, de a magyarok 70%-ának a hajlama a primitív világ élvezetére és a sötéthülyének maradásra generációkon át töretlen maradt.

explanatus 2014.02.09. 13:10:07

@kovi1970: Nem, Barátom. Tévedsz. Nagyon!

Én abból indulok ki, hogy „az emberek nem alapvetően hülyék” ahogy írod, hanem abból, hogy az emberek (nagy része) racionálisan gondolkodik. Ha valamin nem tudnak változtatni, akkor megkeresik a módját, hogy kijátsszák és a maguk javára fordítsák. Ezt az utolsó száz év alatt tökélyre vittük.

Ha kell, mert csak így jutnak kicsit előbbre, békemenetelnek, nem azért mert mindenki a tömegben úgy érzi, „Magyarország jobban teljesít”, hanem, például mert ez az utolsó esélye egy olyan (lak)helyen, ahol a közmunka az álmok csúcsa.

Gondolod, ha én kerülnék ilyen helyzetbe nem menetelnék? Dehogynem. És, Te is barátom, Te is menetelnél. Hát ezért mondom, az emberek sokkal okosabbak, mint akár Te is feltételezed róluk.

Ja, nem tartom fairnek olyat kiolvasni egy szövegből, ami nincs benne. Én elmondtam két (igaz) történetet, Te meg lehülyézel. Ha van Érved beszélgethetünk. Ha nincs úgy is jó.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:10:46

Kis 89-es nosztalgiázás:

index.hu/belfold/2014/02/08/pozsgay/

Horn Gyula pedig összehívta a munkásőrparancsnokokat, és kijelentette: Pozsgay mondhat bármit, de a stukker a mi kezünkben van, mesélte Pozsgay.

Lexa56 2014.02.09. 13:11:23

@röhögő: Kedveseim! Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Aki ilyen hülyeségeket kérdez, az menjen vissza az általános iskolába. Hallottatok már tnezióról (azaz gőznyomásról)? A forrpont az az a hőmérséklet, ahol a tenzió elérni a légköri nyomást, de alatta sem nulla! No de nem akarok itt fiz-kém órát tartani, meg amúgy is OFF.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:13:00

@high up!:

Ez megint csak hazugság.

Az összes közvéleménykutatás szerint az MSZP-re leginkább a műveletlen tudkók, és a kivénhedt munkásőrök szavaznak csak.
A főerejük az 50-60 plusszos exügynökökben, exmunkásőrökben, pufajkásokban, kivénhedt komcsikba van.

A Fidesz minden téren kb stabil 40%-ot visz.
Fiataloktól az idősekig, egyetemstáktól a szakmunkásokig.

És ez neked nagyon fáj.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:14:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"GYurcsány üzleti tevékenysége kimerül a privatizációs szabadrablásban, amit a Bajnai családdal együtt vitt véghez."

Ja,...Orvbán meg isteni sugallatra lett Tokajben szolobirtokos , a milliárdos vagyonát meg lottón nyerte...

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:16:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"A Fidesz minden téren kb stabil 40%-ot visz.
Fiataloktól az idősekig, egyetemstáktól a szakmunkásokig."

nagyon helyes...nekunk elég a maradék 60 %

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:16:18

@dr kíváncsivagyok:

Tudtommal Gyurcsány és Bajnai is kb tízszer annyit lopott, mint Orbán, legalábbis a vagyonbevallás tanulsága szerint.

Eltitkolt százmilliók meg csak MSZP-s vezetők külföldi számláin divat.

high up! 2014.02.09. 13:17:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

MSZMP csicska neked a jó édesanyád te fidióta tenyészállat. Meg valszeg te is komcsi csicska voltál akár csak a fidesz vezérkarának a 2/3-a, csak aztán elmentél megélhetési komcsinak Tovaris Orbanescuhoz.
Még talán Nemzeti Felvirágoztatás biztosi pozíciót is kaphattál.

Amúgy tudjad barátom, hogy amikor a kis Orbanescu egyszer-kétszer renitenskedett, akkor a párttitkár apuci 5 perc alatt tisztázta az esetet a hatósággal, aztán kis Orbanescu vihongva jött ki a rendőrőrsről.

Véreskezü diktatúra? Jaj de jót röhögtem! 1985-ben Kádárt már Csepelről is kizavarták a melósok, már akkor bedőlt az adminisztratív kommunizmus. Mert teccik tudni, a 70-es években ez már csak adminisztrativ diktatúra volt, de nem véreskezü diktatorikus meg akármi.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:18:53

@dr kíváncsivagyok:

Szerencsére a mostani fiatalok körében az MSZP már csak 5% körül mozog. Bár kétségtelenj a fietett Haha-s csicskák elég aktívak, de ettől még az MSZP rétegpárt lesz 20 év múlva, a kommunisták nosztalgiázása végett.

A jelenleg 50-60-as munkásőr, ügynök bázis nem él örökké.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:19:08

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Horn Gyula pedig összehívta a munkásőrparancsnokokat, és kijelentette: Pozsgay mondhat bármit, de a stukker a mi kezünkben van, mesélte Pozsgay. "

Nem ismerem ezt a "Pozsgait"...
Ez nem egy kommunista ???
Jaaa,..hogy a ti komcsitok jó komcsi...

Sotét gey szarjankók vagytok ti...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:21:41

@high up!:

Mindig élvezettel olvasom, mikor a mocskos komcsi diktatúrát, a diktatúra haszonélvezői magyarázzák.

A komcsik magyarországi áldozatai vetekednek létszámban is a nácik áldozatainak számával.

Ezek a tények.

Mint ahogy az is tény, hogy az MSZP eddigi összes miniszterelnöke ezt a kommnuita diktatúrát szolgálta, Horn, D-209, GYurcsány is, Orbán pedig a megdöntésén ügyködött.

És ez neked nagyon fáj, de történelem hamisításban rendkívül gyengén muzsikáltok, komcsi seggnyaló tetvek !

high up! 2014.02.09. 13:21:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Tudtommal Gyurcsány és Bajnai is kb tízszer annyit lopott, mint Orbán"

Jól rosszul tudod fidiótácska. Fogadom lövésed sincs arról, hogy a majd 400 milliárdos Közgép által megnyert tenderekből hány %-ot kell Lajos eftársnak leadni, hogy benne lehess a kivitelezők között.

Meg majd gondolod, hogy ezeket a pénzeket Lajos eftárs nem osztja meg a gépezet tagjaival? Nagy marha vagy te barátom!
Birkamenet, kivénhedt CÖF-pöcsökkel: ez a te igazi tereped, nem a szellemi dolgok meg a valóság.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:23:07

@dr kíváncsivagyok:

Mint ahogy a linkben is olvashatod, Pozsgay volt az első, aki kimondta hogy 56 népfölkelés volt.
Amin pl a Horn Gyuszi annyira berágott, hogy a munkásőrök bázisával fenyegetőzött.

Ezek történelmi tények barátom.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:24:16

Pozsgai a 80 - as években hiteles volt...
Ma csak egy kiugrott komcsi...Orvbán baráti tanácsadója...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:24:39

@high up!:

Ostoba vagy ezekbn a hazugságokban is..
Az igaz, hogy az MSZP top 30 cége nem egyezik a Fidesz top 30 cégével.

De ugyanúgy a közbeszerzések 80%-át nyerték (Bajnai osztotta EU-s pénzek), mint a Fidesz alatt a top 30. Legalábbis az átlátszó.hu szerint.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:25:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Mint ahogy a linkben is olvashatod, Pozsgay volt az első, aki kimondta hogy 56 népfölkelés volt. "

Mert ezt kívánta a kozhangulat,..meg a saját érdeke...
Horn meg kiengedte a keletnémeteket...

high up! 2014.02.09. 13:25:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ja ismerem a kommunizmus áldozatait. Pl Győző bácsi párttikár elvtárs Felcsútról is akkora áldozat volt, hogy rögtön kripivatizálta magának a bányákat.
Meg a nagy áldozat kerényik, bencsikek, hoffmannrózsák, maTROLLcsik. Mind akkora áldozat volt, hogy sírva fakadok szerencsétleneken.

Szóval barátom, ezt röhögöm a magadfajta hasznos hülye droidokban: a vezér segge kifújja a cselekvésed irányát, te meg hajtasz is végre.

Mondom, Birkamenet, ez a te tereped, nem a szellemi megerőltetéss.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:27:02

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Ezek a tények."

Te,...hangsúlyozom,..Te ne dobálózz ilyen szavakkal...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:27:45

@dr kíváncsivagyok:

www.korunk.org/?q=node/8&ev=2008&honap=10&cikk=9322
„Történetünkben Horn nem az a személyiség, aki önmagát későbbi írásaiban és nyilatkozataiban bemutatatta, és akinek a legendáját a hálás német közvélemény lelkesen még tovább szépítette. Nem az az államférfi, aki kinyitotta a vasfüggönyt, és egyes-egyedül bátran döntött arról, hogy kiengedi az NDK-s menekülteket nyugatra” (85). „A főszerepet minden kétséget kizárólag Németh Miklós játszotta. A kormányfő szorgalmazta és sürgette a munkát a megoldás érdekében, és hivatalának megfelelően ő volt az, aki a döntést meghozta, s érte a politikai felelősséget vállalta. Ha a történet rosszul végződik, neki kellett volna a hátát tartania. Horn Gyula külügyminiszter a maga pozíciójában nem volt abban a helyzetben, hogy nagy horderejű döntéseket egyedül hozzon meg, de ő és munkatársai jelentősen hozzájárultak a megoldás diplomáciai előkészítéséhez és operatív megvalósításához…" (263–264)

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:29:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Eltitkolt százmilliók meg csak MSZP-s vezetők külföldi számláin divat. 2

Mert 1 kibukott,... a Fidesz milliárdokban utazik , majd az is elojon nemsokára...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.09. 13:30:37

@high up!:

Aki a kommunista tetvek gyilkosságait, és hazaárulását tagadja, az ugyanúgy egy nímand senkiházi a szememben, mint a holokaszt tagadók.

Ennyit tudsz meg a nevedet.
Történelmet hamisítani, hogy kedvenc kommunista diktatúrát fenntartó főnökeid megvédjed, szépítsed a múltjukat !

profilo 2014.02.09. 13:31:45

@dr kíváncsivagyok:

Pozsgai sosem volt hiteles...

Te valami búra alatt élsz?Távol a világtól?
Vagy a holdon?

H.Sandor 2014.02.09. 13:33:07

Figyelem technikai zsenik !
Tudjuk /már akik!/,hogy a víz akárhány fokon is tud párologni,100 fokon felforr és intenzíven gőzölni kezd,ami szintén párolgás.
Tanulságul még ideírnám,hogy a jég is párolog,de csak azért,hogy itt néhányan felhördüljenek és visszairatkozzanak az általános iskolába Hoffman Rózsikához,aki szerintem a fentieket szintúgy nem tudja.
Egyébként biztos,hogy "csak a Fidesz"????

tisztapista 2014.02.09. 13:33:22

"Magyarabb-e Orbán Gyurcsánynál?"

Természetesen. A kérdésfeltevés is briliáns logikára utal.

Én pedig bloggerebb vagyok HaFr-nél.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 13:36:54

@profilo:
"Pozsgai sosem volt hiteles...

Te valami búra alatt élsz?Távol a világtól?
Vagy a holdon? "

Nem is tudom ki mondta :
"kommunista kutyából nem lesz demokrata szalonna..."

Nem a foideológusotok ?

tisztapista 2014.02.09. 13:44:20

@H.Sandor: "Figyelem technikai zsenik !
Tudjuk /már akik!/,hogy a víz akárhány fokon is tud párologni,100 fokon felforr és intenzíven gőzölni kezd,ami szintén párolgás.
Tanulságul még ideírnám,hogy a jég is párolog,de csak azért,hogy itt néhányan felhördüljenek és visszairatkozzanak az általános iskolába Hoffman Rózsikához,aki szerintem a fentieket szintúgy nem tudja.
Egyébként biztos,hogy "csak a Fidesz"????"

Biztos, hogy csak a Fidesz.
Indoklás: a párolgás és forrás jelenségének mélyreható ismerete csak nagyon keveseket segít hozzá a boldoguláshoz.

A helyi fideszes képviselők, vállalkozók ismerete viszont sokakat segít hozzá a boldoguláshoz.

Ha a Fideszt választom, akkor majd óradíjas elszámolással igénybe veszek egy szobatudóst, aki elmondja a párolgás és a forrás közötti különbséget. Ha kérdezem. Harminc évente egyszer, ha eszembe jut.

Mezga Geza (törölt) 2014.02.09. 13:46:39

orban egyertelmuen magyarabb gyurcsnynal. Az csak reszletkerdes, hogy as utobbit a sajat partja csinalta ki mert egy kicsit as orszagert is tenni akart a lopason kivul. orban pedig leszerzodott az oroszokkal, mert azt a penzt senki nem ellenorzi szemben az eusal. Meg Magyarorszag jobban is teljesit.

Bloodscalp 2014.02.09. 14:22:21

@MikeBoy: "régi"vagyok és nem tudom. akkor az agymosott fajtából lehet.

martineden 2014.02.09. 14:50:42

@HaFr: Ne haragudj de nincs igazad.Gyurcsany baloldali volt es az ma is.Viszont orbanrol ez a kitartas korantsem mondhato el.Szocikent kezd aztan liberalis aztan polgar?aztan jobboldali aztan nemzeti jobboldali es lassan de biztosan komcsi ujra.Egy kis jellembeli kulonbseg van azert a ketto kozott ugye?

martineden 2014.02.09. 14:58:50

@Hannibal ante portas: vagy a kötelet annak szántátok,,,Fideszcsicska kerdezd a zsirosparasztot errol a koteles kover lacat.

toportyánzsóti 2014.02.09. 15:08:01

@wmiki: Jobboldalon sok a hülye,az SZDSZ mellett neki nem nő fű,mert sokkal okosabbak tőle,erre jött rá 94-ben moszkovitya,ezért állt át a jobboldali kurzusra az áramtermelésre alkalmas liberálszélkakas.Naponta sokszor igazolod a putyinpincsit.

toportyánzsóti 2014.02.09. 15:11:40

@Rorschach: Tudja ő már 2 éve hogy megbukott,csak anyagilag a legtöbbet kell kihoznia a 4 évből ahogy a maszopnak is ez volt a célja,Bajnai mattolta csak őket mert böszme után nem volt senki aki elvállalja a miniszterelnökséget.

toportyánzsóti 2014.02.09. 15:15:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Tükröt köpködöd szokás szerint zsenikém.Böszmefóbiád kezeltesd mert később maradandó károsodást szenvedel.

Netuddki. 2014.02.09. 15:22:01

@Én, Claudius: "Szemben az ál baloldali liberálisok szövetségével, akiknek egyetlen céljuk a nemzeti öntudat letörése, és az uzsoracivilizáció visszaállítása hazánkban."

Bla, bla, bla. Ostoba balfaszok! Azt hiszitek mindenki beveszi ezt a maszlagot? nemzeti öntudat? Ostoba, megosztó, mutyizó, hazug, tolvaj banda az vagytok. Semmi közötök a nemzeti eszméhez B+!

2014.02.09. 15:22:15

@Bloodscalp:

ahhoz, hogy agy mosott legyen, kellene agy... :))

Netuddki. 2014.02.09. 15:28:21

@explanatus: Hol hülyéztelek le kiscsákó? Azt írtam, hogy másokat nézel hülyének.

Hannibal ante portas 2014.02.09. 15:29:07

@panelburzsuj: hát azért ezt én is tudom, de Arany nem aktuálpolitikából és főleg nem gyűlölködésből írta vagy szokott volt írni. Elentétben veled és a hozzád hasonlókkal. Szóvalhogy, nem illendő Arany János háta mögül kiabálni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 15:38:09

@martineden: Lehet. De mindkettejük jelenléte szomorú

Anselmo 2014.02.09. 16:21:32

Akkor hát Thürmer Gyula itt a legbecsületesebb ember, mert ő végig kitartott a munkásmozgalmi eszmék mellett. Mégis az az érzésem, hogy ő lenne a legalkalmatlanabb miniszterelnök.

panelburzsuj 2014.02.09. 16:21:57

@Hannibal ante portas:

Én, Claudius neves kommentelő világképe:

"egy többségben lévő párt mindig a saját érdekei és hívei érdekében kormányoz, így volt ez már a királyok idején is, aki nem volt a hívük, nem kapott földbirtokot"

Értem én, hogy ennek a lényeglátó ékesszólásnak nyomába se érhet Arany János nóném rímfaragó versikéje - de ettől még a két "szellemi konstrukció" pontosan ugyanazt a magatartást írja le.

quendelapo 2014.02.09. 16:22:40

@HaFr:
Gróf Apponyi és konzervatív sorstársai és barátai méla undorral írtak és beszéltek a kormánytól, illetve - Gömbös hatalomra kerülése után - a Bethlentől jobbra álló pártokról és politikusokról. Egyetértünk velük ma is. A probléma azonban, az hogy beszéltek ugyan party-kon és írtak "blogokon", de tenni nem tettek semmit. Nem kezdeményezték és nem támogatták a föld- és birtokreformot, nem hozták ki a karanténból a szociáldemokrata pártot - ami a kormány baloldali ellenzéke lehetett volna; nem álltak a választójogi reform mögé és nem léptek fel határozottan a zsidótörvények ellen sem.
Elvhű emberek voltak, de reálpolitikusként és államférfiként könnyűnek találtattak...

quendelapo 2014.02.09. 16:45:49

@teknoc erno:
Schifferrel csak két aprócska baj van. Az egyik, ha teljesen zagyva, így még ellenzéknek is alkalmatlan, nem hogy kormánypártnak. A nagyobbik baj, hogy nem lehet eldönteni, hogy ő Orbán ügynöke vagy a hasznos idiótája.

Krisz11 2014.02.09. 16:49:56

" Magyarabb-e Orbán Gyurcsánynál?"
Hülye kérdés, egyik sem magyar.
Lehet valaki magyar, meg nem magyar. De van ennél a szintnél még lejjebb is, lehet valaki beteg állat magyargyűlölő. Na, gyurcsány ez alatt a szint alatt van. Róla nem mond el eleget, ha csak azt mondjuk, hogy "nem magyar". Múltkor is mit nyilatkozik: ő, ha mégegyszer hatalomra kerülne, akkor azzal kezdené, hogy ezeket a városhatárokban kitett rovásírásos táblákat, ezeket ő mind elvitetné, megtiltaná, hogy ilyet ki lehessen tenni. De mégis, kinek ártott valaha is egy rovásírásos várostábla?? Ott van mellette mindíg a latin betűkkel írott is. Az ezer éves kultúránk meg hagyományaink része, és még ez ellen is harcot kell hírdetni?? Beteg állat.. Persze, ha romunglóul, vagy jiddisül lenne kitéve akkor biztos kötelezővé is tenné kitenni. Szerintem aki minimálisan is magyar vagy nemzeti érzelmű, annak gyurcsánnyal minden tekintetben minden szinten szembe kell állni.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 16:53:26

" A Szovjetunió elleni támadást Vargha Tamás védelmi államtitkár Budapesten, január 11-én, a központi rendezvényen így interpretálta: „A távoli orosz csatamezőkön magyar katonák védték a hazájukat.”"

Mivaaaan ???

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 16:54:07

@quendelapo: A parlamentben ellene szavaztak, politizáltak, kitartottak egy értékrend mellett. Ma már ennek is örülnék.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 16:54:39

@$$$=$$$:
"aki magyarokra lövet, nem igazán tekinthető magyarnak, úgyhogy erről ennyit HaFr. hülyeség volt posztot írni a kérdésről. "

Menj már anyádba ezzel a "lovetos" dumával , te minináci...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.09. 16:55:08

@Anselmo: Hogy ki lenne a legjobb hármójuk közül, az nem éppen lefutott játszma a másik kettő teljesítményét ismerve

Anselmo 2014.02.09. 16:56:08

@Krisz11: +1

mennyire magyar az, aki "23 millió románnal" kampányolt a státustörvény ellen? végleg kiírták magukat a nemzet soraiból.

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 16:57:40

@quendelapo:
"Gróf Apponyi és konzervatív sorstársai és barátai méla undorral írtak és beszéltek a kormánytól, illetve - Gömbös hatalomra kerülése után - a Bethlentől jobbra álló pártokról és politikusokról. Egyetértünk velük ma is. A probléma azonban, az hogy beszéltek ugyan party-kon és írtak "blogokon", de tenni nem tettek semmit. Nem kezdeményezték és nem támogatták a föld- és birtokreformot, nem hozták ki a karanténból a szociáldemokrata pártot - ami a kormány baloldali ellenzéke lehetett volna; nem álltak a választójogi reform mögé és nem léptek fel határozottan a zsidótörvények ellen sem. "

Ma is vannak ilyen konzervatívok,...de nem blogolnak , nem dumálnak,...mert akkor ezzel az ellenzéknek segítenének...

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 16:59:53

@kovi1970:
" nemzeti öntudat? Ostoba, megosztó, mutyizó, hazug, tolvaj banda az vagytok. Semmi közötök a nemzeti eszméhez B+! "

Eloszor kaját kéne adni az embereknek,..csak utána eszméket...
Orvbán viszont kaja HELYETT ad sajátos eszméket a magyaroknak...

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 17:01:44

@martineden:
" lassan de biztosan komcsi ujra" ...mármint Orvbán...
Kitalált egy uj világnézetet :
NEMZETI-KOMMUNISTA...

dr kíváncsivagyok 2014.02.09. 17:04:08

"Új vagy tán, hogy nem tudod ki az a @wmiki? :)

wmiki ?
Látszólag fideszgyík,..valójában újnáci...

Krisz11 2014.02.09. 17:20:09

Egyébként szerintem ha valaki ilyen nagy liberális demokrata érzelmű, meg a toleranciát meg ezeket tűzi a zászlajára, gyurcsánnya akkor sem lenne szabad közösködnie. Mert akiről annyira érződik, hogy mindenben a magyarok ellen van, azzal csak az árkokat meg az ellenségeskedést lehet mélyíteni.
Meg szerintem hiába mondja azt a balliberális oldal, hogy összeállok gyurcsánnyal, mert van x ezer szavazója, mert van 10-szer annyi ember, aki nem elkötelezett, de azt mondja, hogy gyurcsányt soha többet.

quendelapo 2014.02.09. 17:46:04

@HaFr:
Kevés volt ez akkor is :(

röhögő 2014.02.09. 17:58:19

@Lexa56: Szerinted miért idéztem wmikit?
Én meg tudom fejből a Clausius–Clapeyron egyenletet, te igen?

Hátezmi 2014.02.09. 18:17:38

Az írás tetszett egyébként. Hallottalak a Klubrádióban is....HaFr.....
Én úgy látom igazad lehet azzal a 60 évvel...ami ahhoz kell, hogy a fejekben nagyjából rend legyen....ha baromi nagy szerencsénk van!!!!
vaaagy....jön valami forradalom...vagy világjárvány...vagy brutál éhínség...vagy bármi...ami a jelenlegi "hatalmas" ellentéteket és problémákat kicsit...nagyon!! nevetségessé teszi.
Néha elgondolkodom....egy kívülálló szemében minek tűnhet ez az egész Magyarország....idióta óvodások harca a homokozóban????? Hogy kié a vödör...meg a lapát???
Miközben teszem azt az emberiség sikeresen kicsinálja szülőbolygóját...és önmagát??

Tudják az ovisok is...nagy része...talán..DE A LAPÁT MEG A VÖDÖR!!!! :)

csak egy néző 2014.02.09. 19:24:59

Orbán egy igazi demokrata és mint a sok példa is mutatja, Széchenyi a példaképe.
-Széchenyi 17 évig volt katona-Viktor még 17 hónapig sem.
-Széchenyi a lovassport elkötelezett híve-Viktor a foci híve.
-Széchenyi nem építetett lóversenypályákat-Viktor, mint tudjuk...
-Széchenyi a saját és a képviselő társai magánjövedelméből megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát-Viktor közpénzből a Labdarúgó Akadémiát
-Széchenyi megalapította a Nemzeti Kaszinót-Viktor alatt megalakult a CÖF (mai hír, hogy e díszes társaság egyik vezetője Bencsik a "Demokrata" című szennylapjában felveti, hogy vajon miért nem lőtték le a Sándor-palota erkélyére molinót kifüggesztő LMP-s fiatalokat?)
-Széchenyi letette a Lánchíd alapkövét-Viktor egy új atomerőmű alakövét.
-Széchenyi egy évig dolgozott "Hitel" című művén-Viktor egy év alatt váltott hitelezőt.
-Széchenyi megírja a "Világ" című művét,amiben megerősíti, hogy Buda és Pest egyesítése Magyarország fejlődéséhez okvetlenül szükséges-Viktor szerint a "Világnak" Felcsut fejlődésére okvetlenül szükséges.
_Széchenyi kiadja "Stádium" című művét, amelyben reformterveit még szabatosabban, 12 pontba foglalva fejtette ki: „1. Hitel. 2. Ősiségi jog (aviticitas). 3. Fiscalitas. 4. Birtokképesség. 5. Törvény előtti egyenlőség. 6. Nemtelenek pártvédelme. 7. Házi pénztár és országgyűlési költség terheit mindenki idom szerint viselje. 8. Vizek, utak, belvámok stb., országgyűlési tárgyalások alá tartozzanak. 9. Monopóliumok, céhek, limitációk eltörlése. 10. Törvény csak magyar nyelven szerkesztessék. 11. Csak a helytartó tanács kormányozzon. 12. Ítéletek, tanácskozások nyilvánossága.”-Viktor itt egy kicsit félreolvasott és "Stádium" helyett "Stadiont" olvasott.
-Széchenyinek Kossuth volt az ellenfele-Viktornak Gyurcsány.
-Széchenyi állandóan aggódó figyelemmel kísérte Kossuth Lajos politikai szereplését, amelytől saját alkotásai fennmaradását féltette.-Viktor állandóan aggódó figyelemmel kísérte Gyurcsány Ferenc politikai szereplését, amelytől saját alkotásai fennmaradását féltette.
-Széchenyi távozása a közélettől drámai körülmények között zajlott le, egyre sűrűbben gyötörte a közelgő nemzethalál víziója, -Viktor távozása.....
folyt. köv.

jogalany 2014.02.09. 23:07:12

"A rendszerváltás volt az oka mindösszesen, hogy Orbánék és a többiek megúszták a véreskezű pufajkások, és GYurcsány féle spiclik megfigyelési hadjáratát.

Nem utolsósorban az MSZMP KB beépített minden ellenzéki megmozdulásba ügynököket is.

Antall Józsit ezzel zsarolták, az ügynöklisták ezért maradtak parlagon, amíg Kunczéék sikeresen megsemmisíítették az MSZP érintett tetveinek a kartonjait."

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Sok téves hit van az írásodban.
1, az MSzMP KB nem épített be sehová senkit, arra volt a III/III
2. Antalt legfeljebb azzal lehetett zsarolni, hogy nyilvánossá teszik az ügynök listát
3. A rendszerváltás volt a cél a bürokráciájuk megtartásával. O.V. és csapatára maga a belügyminiszter Horváth vigyázott, tehát senkitől nem kellett félniük.

Lexa56 2014.02.10. 06:02:06

@röhögő: A kritika arra vonatkozott, aki a kérdést feltette. Amúgy fiz-kémet tanultam, magánban ihol-néhol még oktattam is.

röhögő 2014.02.10. 08:10:56

@Lexa56: Ja!? Akkor O.K., ez nem j5t le a röfiből. Nekem + többek közt vegyész diplomám van.

kuszkusz1 2014.02.15. 13:30:34

Ezt a baromságot - én magyarabb vagyok mint politikai ellenfeleim - sajna a Viktor le bírta nyomni a híveinek torkán.

Amiből látszik, hogy a szimpatizáns ha leszokik a gondolkodásról (le tud), leszokik a kritikai érzékről a sajátjaival szemben (le tud) és leszokik a gondolkodásról (le tud) akkor zombiszerű lénnyé válik.

Legyünk résen, elvt....izé...polgártársak!

Moin Moin 2014.08.05. 14:48:03

Ez a poszt azért meglehetősen ärisztokrätikusra sikeredett...

Ha a tervezett "Ungarn sucht den Demagog"-roadshow-n is ennyiszer emlegettek főnemesi előneveket (öt gr-i és egy br-i titulus szerepel a posztban), akkor nehéz lesz (ahogy Quendel mondta) "parasztszerűnek" mutatkozni!:-)

Ja, amúgy a jellem nem halott!
süti beállítások módosítása