1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.10.22. 21:17 HaFr

Követelés 10/23 hőséhez

A lakóközösségünk, kvázi polgárok, nevében hadd tájékoztassam Orbán Viktort, hogy midőn újra megvédeni készül minket a Hősök terén, mi érvényesítjük egy pillanatra az önvédelemhez való jogunkat (amíg még megvan), és ennek jegyében megkérjük, gondolja át a szövegét, mielőtt felolvassa.

Méghozzá úgy, hogy a rezsicsökkentés elleni baloldali támadás árnyékában szenteljen egy-két szót a következő jelentéktelennek tűnő, ám a mi lakóközösségünkben bizonyos hiányérzettel kísért témának:

Mondja meg, konkrétan, merre tartunk? Mit akar velünk, magyarokkal?

Egyik műveltebb lakótárs megfogalmazásában: mi a víziója az országról és a közjóról, és mi a stratégiája, amivel elérünk oda?

Egy kevésbé művelt lakótársunk szavaival: mi a f....-t p....-öl (azaz b...-ik) velünk?

Úgy véljük, ezek annál is relevánsabb kérdések, hogy a magyar demokrácia speciális természete miatt a démosz nálunk Orbán Viktorra korlátozódik, és mint démosz, ha már így alakult, lehetne nagylelkű, és vethetne néhány csontot az őt éljenző tömeg mellett nekünk is. Hadd tudjuk meg, az EU elleni harcban mi vár ránk a gályán túl, meddig megyünk még előre. Távlatosabban pedig, még 1x, mi a stratégiája a démosznak az országgal kapcsolatban. Mert milyen érdekes, a mi lakóközösségünkhöz csak a rezsiharc és a függetlenség élménye jutott el, ám hacsak nem lesz permanens orwelli háború az életünk, kell lennie valaminek a harcmezőn túl is. Briefly, Mester, mi az?

Megkérnénk a démoszt, akinek személye kellemesen egybeesik október 23-a hősének személyével, és mint ilyen hosszasan magánál tarthatja a Hősök téri mikrofont, két-három mondatot szenteljen ennek a (persze) mérsékelten fontos témának: Belső-Ázsia style-ban, kecskenyájaktól duzzadó autarkiaként, kínai piacként, ukrán barátok pénzmosodájaként, Moszkva outsource-szolt laboratóriumaként, a 8 millió helóta országaként -- vagy esetleg fejlett nyugatos polgári társadalomként látja a jövőnket? Bármilyen megoldás érdekel.

És ha így vagy amúgy, milyen eszközöket tervez bevetni még az oda felé vezető úton? Megvédi-e a kenyerünket a begyűrűző árhatásoktól, és lesz-e állami kenyérbolt hálózat meg kenyérjegy? Lesz-e a Margitsziget Mészáros Lőrinc tulajdona? Megvédi-e a gyermekeinket tőlünk is? Lesz-e az állami újraelosztás aránya 90%? Lesz-e egy a párt? Vagy lesz modern, kompetitív oktatási rendszer, széleskörű tulajdoni rendszeren alapuló piacgazdaság, és hatékony (jog)állam? Esetleg valami, amire csak ő gondolhat?

Az önvédelmi jogunkkal élve követeljük, mondja meg, mit akar az életünkkel! De tényleg, nem tudjuk. (Mi itt a lakóközösségben legalábbis.)

32 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr275592990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egér testében reinkarnálódott Rákosi Mátyás 2013.10.23. 11:07:57

. A búzakalászt bűvölő elvtárs után 66 évvel egy természetfotós diák a búzakalászt bűvölő egérkét is lencsevégre kapta: (Kép: Bass Tibor, 1947) (Kép: Etienne Francey, 2013)

Trackback: Rúgj belém, üzeni Facebookon Bajnai Gordon 2013.10.23. 11:06:30

. Asztal szélénél kucorogva dolgozik nagy művén, ünnepi beszédén az alázatos mester. Elrettenteni vagy megnyerni akarja a bizonytalanokat az ellenzéki vezető a tegnap posztolt képpel? Esetleg a szánalomra apellálással szeretné maga mögé állítani a sza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2013.10.22. 21:53:04

Kedves HaFr!

Egy pislantással elébb leszen a Demokratikus Ellenzék, a 80% helóta Démosz állítólagos favoritjának lelkesült felvonulása az egyetem előtt, illene tán őket is megszólítani, miféle bíztatást nyújtanak a Despota elleni végső ütközethez?

Mert azt Te is tudod, ettől a kínai-piacos Autarktól még a kecskenyájából sem jut nektek egy nyamvadt cubák sem, amilyen mohó.

"Az önvédelmi jogunkkal élve követeljük, mondja meg, mit akar az életünkkel! De tényleg, nem tudjuk"

Semmit, kedves Hafr, de tényleg semmit sem akar ez az outsource-szolt laboratóriumvezető az életetekkel.

Nehéz, ugye a gondolat, hogy Neked kell ezzel valamit kezdened. Lehetnél akár filozófus is ...

Hajrá, sosem késő!

explanatus 2013.10.22. 21:59:10

Hogy „Merre tartunk?”

Hát. Nem leszünk gyarmat!
Arra.

Én farigcsálok egy kis táblát, ha elég bátor leszek fel fogom emelni.
Nem leszek gályarab! (remélem)

---- Drága előttem szóló barátom! Csak egyszer enged meg, hogy előtted szóljak. ---

egyetmondok 2013.10.22. 22:48:00

Nincsen stratégia,nincsen vízió,nincsen semmi. Leponak van igaza: úgy,semmit se akar Orbán senki magyar életével,hogy attól tartani kéne.
Ahhoz is szükség lenne ugyanis valami vízióra,jövőképre,stb.
Ami van,és amit Orbánban oly sokan ünnepelnek,az mind hamis,abból persze jó sok van.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.22. 22:53:29

@egyetmondok: Nem a kötelétől félek, hanem az agyától --

egyetmondok 2013.10.22. 22:58:12

@HaFr:
Attól az agytól aztán végképp nem kéne,amelyikben negyed évszázad törvényhozói munka,államcsinálás után se bírt valami vízió körvonalazódni államról,országról,népről, Európáról,világról.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.22. 23:01:46

@egyetmondok: Na én pont az ilyen agytól félek .. gondolj bele, micsoda karrier. Micsoda országépítő history!

leponex 2013.10.22. 23:30:23

Drága Hafr!
Építs hát Te is egy országot, mi tart vissza?

Annyian lesztek országkészítő mérnökök, szakiparosok az egyetem előtt, Új Hazát vizionáltok majd egyetmondok barátunkkal, ott lesz tán házi burzsujunk is, az atv élőben mutatja (nekünk mucsai önhelótáknak is) explanatusunk táblácskáját, szupi lesz, tényleg.

Itt sopánkodtok, amikor a Haza ott vár Benneteket!
Sőt, követeli!!
Ne féljetek!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.22. 23:32:36

@leponex: Majd ha egyszer azt mondod, cuki HaFr, akkor nekikezdek. Addig coki.

Szúrófény 2013.10.23. 07:45:06

@egyetmondok: Tessék mondani, változott e valami? Ady Endre:
"Dicsekvésnek ne lássék: az egész világon nincs annyi sikkasztó, mint ebben az ezeréves, szép magyar hazában. Nincs az a város, amelyiknek nincs meg a maga külön sikkasztója... Szóval, az álladalmi, társadalmi élet egyik mezején sem értünk el olyan gyönyörű rekordot, mint a sikkasztás terén! Csinálta az egész rendszer, melynek vezetőit leverték, de híveik még régi helyükön maradtak! Ismerős? A jövő térképén, Magyarország helyén 1 fehér folt lesz, ezzel a felírással, elsikkasztották! 1899 Debrecen A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek. Ady, Menjünk vissza Ázsiába! 1902
Minden komédia megfinomodott Budapesten. Csak 1 nem: a politikai komédia!..nívótlanabb 1 peceszőllősi előadásnál. Már pedig minden komédiás tanul, készül,növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak! Ady Nagyváradi Napló 1903!

Szúrófény 2013.10.23. 07:49:07

KI IS VOLT A HŐS

Az idegen nyelvű oldalak orosz dokumentumokra hivatkozva még messzebb mennek és tényként közlik, hogy Nagy Imre, alias Vologya besúgóként kereste a mindennapi betevőre valót Moszkvában, a csekának (NKVD) nyomva fel több tucat kamerádját akik közül aztán a szerencsésebbek Szibériába, a kevésbé szerencsések a kivégző osztag elé kerültek. Ezek szerint Sztálin terrorjának legsötétebb időszakának lett volna az egyik legsötétebb gazembere.
Ami, aki rávilágít dolgokra!

barli 2013.10.23. 09:42:58

@HaFr: és mi lenne az, amit elhinnél neki / támogatnál?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.23. 09:54:13

@barli: Jó kérdés. Neki már nem sok mindent.

czjanos 2013.10.23. 10:27:12

Az nagy baj, ha az önvédelmi jog gyakorlása kimerül a kérdésfeltevésben.

2013.10.23. 10:34:04

Nos, én megpróbáltam megérteni annak alapján, amit csinál (erre egyértelmű kérést fogalmazott meg ő maga: videa.hu/videok/hirek-politika/wikileaks-vs-orban-2006-os-valasztas-eKJkBt0Y5LGKQtYi ) Ennek alapján írtam márciusban ezt: hajnalvilag.blogspot.hu/2013/03/evertekelo.html

A stílusa kissé paprikás, de az eltelt idő ellenére sem érzem azt, hogy nagyon melléfogtam volna. Szerinted?

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.23. 10:34:17

Sunyi, álszent fideszes CÖF-ös birkamenet!

Kérdezném ha mennék a mai bégetésre:

- mennyi lesz a lóvé, annyi mint tavaly?
- a külföldi bérbégetők is forintban kapják a zsoldot?
- köll e vinni kést, fegyvert, savat vagy kapunk?
- lesz e más program is pl. állatkert ?
- tv székház támadás most nem lesz?
- a Schiffert is szidni kell a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy mellett?
- találkozhatunk a szellentő honvédőkkel?
- Megérinthetném e a Bájer Zsótot ököllel?
- a kőrözöttünk ( Molhernádi)biztonságban van?
- a 20 éves fijam most fejezi be a 8. osztályt, kaphatna é valami nemzeti állást valamelyik minisztériumban?

Hajrá, délután álnemzeti bégetés!!!!

2013.10.23. 10:49:02

Én tudom mit akar.
Minden anyagi javat el akar lopni az emberektől.
Elérkezett a pillanat,amikor meg kell fogni a motyóját mindenkinek,aranyakat bevarrni a kabátbélésbe,pénzt a párnacihába és fusson ki merre lát!
Különben azt fogjátok észrevenni egyszer csak,hogy nincs semmitek.
Mert tartozásokat,büntetéseket kreálnak orrba és szájba,itt nem halhat meg úgy ember,hogy ne vigyen a másvilágra egy csilliárd adósságot minimum.
Az örökségek is kellenek nekik,csak szólok!
A gyerekeink sem fognak utánunk örökölni semmit,pusztán adósságot!
Mert azt is elintézik!

2013.10.23. 10:51:13

Senki és semmi nincs biztonságban.
Sem ingatlan,sem fizetés.
Minden létezőre ráteszik a mocskos mancsukat!

Ha pedig nem tudnak mit ellopni tőletek,akkor mehettek az adósok börtönébe!

___________________________ (törölt) 2013.10.23. 10:51:14

Elmondom, hogy én mit akarnék, ha én lennék ő. Aztán hogy ez mutat e bármi átfedést is azzal, amit ő csinál, azt mindenki döntse el magának. Ez most tök őszintén egy hatalmas adag wishful thinking lesz.

Az első komolyabb munkahelyemen úgy működött a vezetés, hogy mindenkinek azt mondták, hogy csináljon, amit akar, majd ha nem sikerült, akkor jól letoszták és utólag hoztak egy szabályt, hogy ezt így nem lett volna szabad. Ez nyilvánvalóan igazságtalan, a szónak abban az értelmében, hogy nem azt kapta az alkalmazott, ami járt neki, és nem végezte el azt a munkát a vezető, amiért fizették. És a következő történt: az igazságtalan helyzet demoralizálta az embereket, senkinek sem lett kedve iparkodni, hajtani, rendesen dolgozni, mert minek, ha úgyis csak letolnak érte. És ezért a cég teljesítménye mélyen lezuhant.

Komoly tanulság volt ez. Korábban a hollywoody filmektől a magyar közvéleményig mindenki azt tanította nekem, hogy egyfelől erkölcs, másfelől meg racionális hatékonység két különböző, sőt, gyakran ellentétes dolog. Afféle hallgass a szívedre vs. hallgass az eszedre, egyszerre nem megy. Majd' mindenki, akit ismertem, úgy állt hozzá, hogy az erkölcs mint olyan az a szép eszme, amit követnénk, ha egy ideális világban élünk, aminek lennie kellene, de mivel a világ olyan, amilyen, ezért azt tesszük, amit lehet, ami működik, nem azt, amit kellene, ez van. Idealizmus vs. realizmus. Fent a felhőkben vs. lent a földön. Ebben az ellentmondásban nőttek fel.

Kiderült, hogy ez nem igaz! Kiderült, hogy ez látszatellentmondás! Az erkölcsi értékek, ha úgy tetszik, idealizmus figyelmen kívül hagyásának konkrétan reális következményeik vannak: csökken a hatékonyság, mert ha az emberek nem azt látják, hogy mindenki azt kapja, ami jár, jutalmat, büntetést, demoralizálódnak, elmegy a kedvük az értéktermeléstől, melótól, vagy depressziósak és lusták lesznek, vagy pedig kimondottan destruktív dolgokat csinálnak. Mert minek igyekezzünk jó dolgokat csinálni, ha azért semmi jutalom nem jár, és a dörzsölt geciké lesz a bóni? Tehát az erkölcs, legalábbis ebben a formájában, nem felhők fölötti idealizmus kérdése, ami csak egy ideális világban érdekes, hanem az emberi motivációk legalapvőtt kérdése.

Szóval, ha én ő lennék, akkor a miniszterelnökséget kissé az álruhás Mátyás királyról szóló mesék alapján csinálnám, afféle köpönyeges igazságosztóként, aki a becsületesen dolgozó szegény ember szalmájába aranypénzt rejt, az igazságtalanul hatalmaskodó körmöci bírónak meg a seggire veret. Nem azért, mert azt diktálja az idealizmus, hanem mert az motiválná az embereket keményen dolgozni, értéket termelni, sok jó dolgot csinálni, ha a jó dolgok csinálásának jutalma, a rossz dolgok csinálásának büntetése v. legalábbis valamiféle költsége van.

Aztán hogy ennek tényleg van-e köze ahhoz, amit ők csinálnak, azt mindenki döntse el maga. Fogalmazzunk így, hogy szerintem aki 2010-ben komolyan reménykedett, azt ebben reménykedett. Hogy ma mennyien reménykednek ilyesmiben komolyan, jó kérdés.

nu pagagyí 2013.10.23. 10:52:12

A célok is pont olyan homályosak, mint a közpénzek és a közvagyon sorsa. Mindenkinek visszaadták saját gondolatait, hogy tovább rágcsálhassa. Ők nem tartanak rá igényt.

A napi valóságból azért összeáll egy kép. Van ugye a NER, amihez bárki bátran csatlakozhat, ha fel tud köpni magasra és alállni. A sikeres csatlakozók szabad bejárást kapnak a titkos kamrába, ahol a cubákokat és mócsingokat őrzik. Utóbbi javak korábban szabadon hozzáférhetőek voltak, de valamikor a nyilvánosság két pislantása közti időt kihasználva, villámgyorsan eltüntetették, hogy hűségért cserábe osztogathassák.

Aztán van egy tapintatból alkotmány helyett alaptörvénynek nevezett valami, amiben pontosan definiálják azokat az alapjogokat, amelyek nem járnak neked. Pontosabban járnak, csak nem tudsz vele élni, mert ugyanebben az izében megszűntették azt az intézményrendszert, ami garantálná, hogy igénybe vedd. Nem fordulhatsz már az AB-hoz, az ombudsmann bokréta lett az állampárt kalapján, az igazságszolgáltatás pedig jogot szolgáltat igazság helyett, a hatalom jogát.

A nyilvánosság a titkosszolgálatok lehallgatókészülékeibe szorult vissza. A "valóságot" az állampárt titkos laboratóriumaiban állítják elő, amit a "köz"-média közvetít, minden más hangot elnyomva. A piaci viszonyok a Kádár-rendszer butik-szocializmusának szintjére butultak, ahol gebines vállalkozók az élet császárai. Nincs független sajtó (az államtól függetlenre gondolok elsősorban), mert nincsenek anyagilag független vállalkozóink, mindegyiket a pártállam tartja ki, nem saját teljesítményüknek köszönhetik vagyonukat. Közpénzből, vagy a pártállam által biztosított monopol helyzetből gazdagodnak, amelyért természetesen hálával tartoznak. Nem nekünk, a hatalomnak.

Ennek a rendszernek nincsenek nyilvánosságra hozható, őszinte céljai. Amit hallunk, az nettó hazudozás, ezzel leplezik a színfalak mögött folyó szabadrablást.

kantonpárti (törölt) 2013.10.23. 10:54:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
szóval az a magyar történetírásban egy dilemma, hogy beemeljék-e a nemzeti liberális arcképcsarnokba. a hunyadi, bocskai, zrínyi, rákóczi, kossuth sorba.

mert nagy nem volt egy óriás spíler. mást ne mondjak: semlegességet hirdetett, és közben várta az amerikai beavatkozást. pontosan tudta, hogy nem lesz ilyen, de azért tolták a szöveget, hogy harcoljanak a fiatalok.

a magyarok jelentős része úgy van vele, hogy ahhoz képest, hogy nagy milyen kutyaütő politikus volt (azon túl, hogy vélhetően orosz kém is volt), még elég olcsón megúsztuk kádárral. ezzel együtt 56 hőseire persze emlékezni kell. illetve a népfelkelés áldozataira.

de könnyen lehet, hogy nagy imre történelmileg egy kicsit le fog értékelődni. 1956 belpolitikai értelemben nem volt jelentősebb az 1918-as őszirózsás forradalomnál. nagy imre a magyar történelemben nagyjából annyira jelentős, mint mondjuk tisza istván.

2013.10.23. 10:57:53

@Shenpen: Ezek jogászok,szerinted a hülye szabályok bemagolásán kívül,tanulnak még bármi értelmes dolgot a jogi egyetemen?
Fingjuk nincs arról,hogy működik a világ,alig ismerik a történelmet,nem képesek levonni a következtetéseket a múltból,a pénzügyi dolgokhoz és a matekhoz meg annyira hülyék,mint egy wc pumpa.
Ezeket nem érdeklik az eszmék,azt sem tudják mi az.Kapitalistáknak akarnak látszani,de csak ócska tolvajok valójában.

czjanos 2013.10.23. 11:15:49

@kantonista: Érdemes a "katonáról" is szólni.
Aki önként bevonult Horthy hadseregébe. Harcolt a Szovjetunióban, ahol fogságba esett. Átállt a szovjetekhez, majd velük együtt harcolt a németek (magyarok?) ellen. A felszabadulás után (mert bárki bármit mond, az felszabadulás volt a nácik-nyilasok uralma alól) belépett Rákosi Néphadseregébe. 1956-ban némi hezitálás után átállt a felkelőkhöz és harcolt a szovjet csapatok ellen. Ez lett a "katona" végzete. Egy mai sláger-regény címével jellemezném azt a kort: A szürke ötven árnyalata.

Netuddki. 2013.10.23. 11:16:40

Az orbán se foglalkozik veled, te se foglalkozz ezzel az ostoba, hazug, mutyizó tolvaj megélhetési politikussal! Ne csinálj úgy mintha partNER lenne, nem érdemli meg...

panelburzsuj 2013.10.23. 11:59:47

"Az önvédelmi jogunkkal élve követeljük, mondja meg, mit akar az életünkkel!"

Mint a karácsony közeledtével topogó gyerek.

Mi lesz?

MEGLEPI!

profilo 2013.10.23. 12:01:24

És mi van akkor,ha az emelvényről a megszólított megkérdezi,hogy:

-És ti mit akartok magatoktól?Miért van az,hogy 2013-ban még mindig azt várjátok,hogy egy vezér,egy fénylő géniusz mondja meg nektek azt,hogy mi a jó,mi a irány?
Mikor esik le a libero a feneketekről és veszitek saját kezetekbe sorsotok és lesztek önállóak,öntudatos polgárok?

És végül én kérdezem:

-Mi a túrót akartok egy általatok diktátornak tartott pojácától?

Vagy rátok is érvényes a vicc:

-Olyan bizonytalan vagyok.Vagy mégse?

egyetmondok 2013.10.23. 12:10:15

@Jóképességű Takarítónő:
" Ezek jogászok,szerinted a hülye szabályok bemagolásán kívül,tanulnak még bármi értelmes dolgot a jogi egyetemen? Fingjuk nincs arról,hogy működik a világ,alig ismerik a történelmet,nem képesek levonni a következtetéseket a múltból,a pénzügyi dolgokhoz és a matekhoz..." --- :-))))

Najóvan...ezt tisztelettel,és bármely meghatalmazottság hiányában ugyan,de kikérem minden jogot tanult ember nevében !! :-)))

A tisztességes jogász ott kezdődik,hogy idealista. Büntetőügyben idealizmus hiányában egy percet se lenne képes senki jogász pl.védőként,bíróként,ügyészként dolgozni.

Sorolhatnám azokat a magyar jogászokat,akik idealisták voltak,maradtak és lesznek is egész életükben,hogy nyugati példák özönét ne hozzam.

És azt azért ne tessék elfelejteni,hogy a jog is csak éppen úgy emberi holmi,mint bármi más.A kanál nyelével lehet adni egy falatot az éhes szájnak,s aki elég ügyes,bárkit nyakon is tud szúrni vele.

egyetmondok 2013.10.23. 12:20:57

@profilo:
" -És ti mit akartok magatoktól?Miért van az,hogy 2013-ban még mindig azt várjátok,hogy egy vezér,egy fénylő géniusz mondja meg nektek azt,hogy mi a jó,mi a irány?
Mikor esik le a libero a feneketekről és veszitek saját kezetekbe sorsotok és lesztek önállóak,öntudatos polgárok? " --

hát,ez óriási lenne,maga Orbán Viktor jelentené be,hogy centrális erőtér állameszméje gazdasági és politikai értelemben kampó,mindenki menjen haza és csináljon magával valamit...? Ő is hazamegy nagyon szépen,és ezentúl kormányzás helyett nagy tanulmányokat ír majd a jobboldaliságról...
Nem hinném hogy ilyen megtörténne: ő simán elhiszi,hogy tök jól csinálja.

kantonpárti (törölt) 2013.10.23. 12:26:23

@czjanos:
szerintem nem volt felszabadítás (liberation). volt egy nácinémet (occupation), és egy szovjetorosz bevonulás (invasion). 1956 leginkább egy felkelés volt (uprising). volt egy forradalom (revolution) és a karhatalmi oldalról egy ellenforradalom (counter-revolution). ez eredményezett egy polgárháborút (civil war). ezek után volt egy beavatkozás (intervention).

kantonpárti (törölt) 2013.10.23. 12:27:28

nácinémet megszállás (occupation)

czjanos 2013.10.23. 13:54:38

@kantonista: Sajnos, az egészet megelőzte egy invasion (ahogy írtad), amiben bizony mi voltunk a hunyók. Az ország 1945 utáni besorolásában azonban ez csak egy mellék-tényező volt, mivel bele estünk abba az ütköző zónába, amelyt a két hatalmi tábor meghatározott.
süti beállítások módosítása