1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.09.21. 18:28 HaFr

Az államtitkárnő is levelezik

Kedves Diákok!
Ti még meg sem születtetek akkor, amikor én, Hoffmann Rózsa néni, kommunista párttagként szolgáltam a diktatúrát, most viszont -- hála a mi Miniszterelnök Urunk végtelen kegyelmének és a harcedzett magyar jellememnek -- itt vagyok, része vagyok a keresztény establishmentnek is, nektek meg alkalmatok van végighallgatni ezt a kriminális stílusú levelemet valamelyik megalázott tanár bácsi vagy tanár néni felolvasásában. Ennek lényege, hogy én, HR néni, odáig megyek, hogy Magyarország 1989-es rendszerváltó alkotmányát, a III. Köztársaság alapdokumentumát, bután és agresszíven kommunista csökevénynek minősítem. Nem csoda, hogy ti is, kedves diákok, hamarosan elhagyjátok ezt az országot, mert nem bírjátok a permanens hazudozást. Vagy -- és ezt javaslom -- beépültök, mint én. Ki tudja, harminc év múlva talán ti is titkárnők lehettek valahol. Csak okosan!
Csók: Rózsi néni, államtitkárnő (a.k.a. főpedellus, fogaskerék, az eltakarítónő, Rózsika)

Mondjuk, írhatta volna ezt is, de a permanens hazudozás kultúrájában, amelyben Orbán magasra állította a mércét, egy oktatásügyi bürokratának is meg kell tennie a magáét, hogy legalább mérhető legyen ezzel a mércével, különben jön a telefon. E fiktív levél helyett született hát az a másik, az igazi. A kiskorúak abuzálásának ez a kordokumentuma tulajdonképpen már meg sem lep a narancssárga uzsonnásdobozok, az erkölcstankönyvek kontentje, az erkölcs- és a hitoktatás és a testnevelési órák infrastruktúrájának finoman szólva kezdetleges állapota, a tankönyvellátás esetlegessége, a tanári életpályamodell (benne a jövedelememelkedés) grandiózus hazugsága, a teljesen stupid és versenyképtelen oktatási rendszer kiépítése (ellenben a betanított munkásság számarányának rövid időn belül várható megugrása), és közben a mindennek ellenére habzó penetráns nagypofájúság után.

Hoffmann nyilvánvalóan maga sem tudja, mi a saját funkciója a gépezetben, hát megsúgom neki: ő gondoskodik (mint ahogy gondoskodna akkor is, ha Kádár lenne a főnöke, similis simile gaudet, ennek a nőnek teljesen akcidenciális, hogy 1989-ben leszedték a parlamentről a vörös csillagot), tehát ő gondoskodik a rezsim hosszú távú emberi erőforráspolitikáján belül (ez a névválasztás sem véletlen ebben az orwelli rendben) a gondolkodás igényének kiöléséről az ifjúság soraiban. Orbánék nem véletlenül nem piszkálják a populáris kultúrát, csak amennyiben megpróbálják magyarosítani azt: a gyerekek betörése a színvonaltalanságba a rendszer káderpolitikájának részeként fungáló oktatáspolitika fő célja. A közmédia és a kereskedelmi csatornák továbbra is vagy még inkább ontják a szemetet, a plázák alternatíváiként nem épültek ki az ifjúság színvonalas szórakoztatásának helyei (illetve a meglévő terek, pl. a művészmozik, a közgyűjtemények hálózata beszűkül), a tanárok kedvét elveszik az önműveléstől és az extra energiabefektetéstől (az új életpályamodell valójában ezt szolgálja az idősebb tanárok leminősítésével, illetménykiegészítési lehetőségeinek megvonásával, párhuzamosan a szakszervezetek megfektetésével, a bürokrácia és az ellenőrzés irracionális, fenyegető megnyilvánulásaival, a megalázó hivatali beszédmóddal), a gyerekek (maradék) kedvét elveszik a tanulástól és az országtól, a szülőkét a részvételtől és a tiltakozástól. A HR minisztériumot vezető pap a nyálas reprezentáción, a seggnyaláson és a hazudozáson kívül nyilvánvalóan nem ért máshoz, vagy legalábbis félve vigyáz, nehogy kiderüljön róla. 

A rendszer a parlagi, szektás populizmus vágányára tereli a magyar közgondolkodást, amelyet ezen túlmenően még a politikai agresszió is áthat, és olyan emberek osztják benne az észt és az erkölcsórákat, akikről egy nyugati polgári társadalomban nem is tudnánk. Korábban sem volt fenékig tejfel az élet, a kánonokat akkor is részint haveri alapon írták és finanszírozták, de a mai autokrácia felkavarta és nagyon mélyről hozta felszínre a szennyet. Az országnak mindent összevetve egyre rosszabb.

Az alagút végén a fény a szemberohanó vonaté. A magyarok ostobán hallgatnak. Szép példát szolgáltat erre az [origo] mai bajai összefoglalója, amely a politikusok egyöntetű megvetéséről, de közben az állam biztonsága iránti lankadatlan, kádárista vágyakozásról szól. Nem látják, hogy a kettő együtt nem megy. Meg egy nőről, aki szerint Orbán jól teszi, ha megvéd minket Brüsszeltől -- miközben a gyereke óvodáját száz százalékban EU-s pénzből újították fel. Tökéletes irracionalizmus. Ropogós haláltánc, népzenére.

Orbán: "szétszakadtak az erkölcsi kötelékek". Ja, barátocskám, szét. Sikerült. Célhoz értél.

 

 

 

69 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr595527537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A "szenvedélyes" Bajnain röhögött a köztévé híradója 2013.09.22. 12:33:49

. Főműsoridőben kapott háromperces blokkot Gyurcsány és Bajnai üzenetváltása szenvedélyről, hatalomról, harcról. A faarccal nyilatkozó Bajnai és az élénken gesztikuláló Gyurcsány veretes mondatait nem kicsit manipulatív szándékkal játszották be egymás...

Trackback: Az ellenzéki vezető ezer arca - infografika 2013.09.22. 12:32:23

. Lájtos vasárnapi téma: kódfejtő kulcs a világra szóló össznépi magyar ellenzéki összefogás atyjának gondolataihoz. A "Végtelen a Bajnai-utálatod" kezdetű kommenteket előre is köszönöm. Az ötletet innen loptam:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saga 2013.09.21. 19:09:36

"We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall."

explanatus 2013.09.21. 21:09:12

Ha valami kapcsán nem tudom hogyan tovább, felütök találomra egy könyvet.
Most éppen Arany János - TOLDI ESTÉJÉ-t

„Ha megromlik a nép régi jó erkölcse:
Mit ér a világnak csillogó kenőcse? „

„Nem való játékra az efféle dolog,
Melyben egy országnak becsületi forog: „

Egy ország teljesítményét az oktatás alapozza meg. A mostanában divatba jött „levelező” oktatás erre nem alkalmas. Tessék mondani olyan oktatási rendszer miért nincs, ahol karácsonyra olvasni tudó kisdiák nagydiák korára nem válik funkcionális analfabétává. Ha az értő olvasás kevesek kiváltsága, akkora levében megfogalmazott bölcseleteket hogyan fogja értelmezni?

Saga 2013.09.21. 21:19:53

@explanatus: Csak megjegyezném, hogy éppen a szövegértési felmérések által mutatott problémák miatt az "elmúlt 8 évben" változtattak és a legutóbbi felmérések szerint javult a szövegértés.

mrZ (törölt) 2013.09.21. 23:00:24

@explanatus:
A levelező legalább nem jelent napi agymosást és totális kontrollt. A szégyen nem az oktatás minősége hanem a kiképzési rendszer. Beszéld meg a gyerekkel a mindennapjait és talán megérted. A funkcionális analfabéta korjelenség, ebben viszont a szülő a hibás, suliban még nem kötelező a tévézés.

toportyánzsóti 2013.09.22. 00:30:24

Megérte ezekre bízni az oktatást viktorbánnak ha nagy botrányt akart.Szegényke már teljesen elvesztette kapcsolatát a valósággal.Normális szakembereit századvéges pubikra cserélte,akiknek még oviban lenne a helye!

belgabela 2013.09.22. 04:40:53

@toportyánzsóti: Kik voltak a normálisak? Kik voltak akik alatt jól működött az oktatás? Mesélj!

toportyánzsóti 2013.09.22. 09:04:06

@belgabela: Pokorni lett félrezavarva okoska.Ha ennyit sem tudol keress 1 vastag kötelet...

csakmeraze 2013.09.22. 09:47:35

@Saga:
"Mother, should I trust the government?
No funcking way!"

Roger Waters

Mária 2013.09.22. 10:00:08

Már megint a nettó, üres picsogás.

Hoffmann Rózsa levele nem több, mint egy szórólap. Ennek megfelelően kellene kezelni.

A kedves ellenzék mikor veszi már észre, hogy addig esélye sincs a kormányváltásra, amíg nem a saját céljaik és elképzeléseik MELLETT állnak ki, okosan, meggyőzően, hanem az ellenfél céljai és elképzelései ELLEN rinyálnak ellenszenves stílusban, agy nélkül?

Netán nincsenek saját céljaik és elképzeléseik?

CSENDES 2013.09.22. 10:07:50

@Mária: Azért annál kicsit húzósabb, minthogy "leszórólapozzuk".

high up! 2013.09.22. 10:12:50

NER = Nemzeti Elmebetegek Rendszere

Olyan édi elnézni, hogy a NAGY PIROSFEHÉRZÖLD MAGYAR ÚT legvérmesebb képviselői is diktálói egytől egyig rühes MSZMP-s komcsik voltak: Matolcsy, Hoffmann, Kerényi, Bencsik Birkamenetes Bandi. Hogy csak a legnagyobb megélhetési komcsikat említsem, miközben
ezek még mindig csak részhalmazai a 2/3-nyi komcsinak a NER vezetésében.

Le_Penseur 2013.09.22. 10:15:17

Sosem fognak kikopni a minden rendszert túlélő és kiszolgáló hajlékony gerincű, sima modorú "politikusok".
Fasiszták, antifasiszták, kommunisták, antikommunisták, mikor éppen mi a kifizetődőbb.

jog-ász 2013.09.22. 10:21:12

szerintem legyen népszavazás,szakadjunk ketté. aki úgy gondolja mint "saga" az első hozzászólásban, az nyugatra menjen, a többi mehet az azeri vidékre(nem azori!):)

2013.09.22. 10:36:05

@Mária:

Volt már olyan, hogy téged valaki komolyan vett itt a blogokban?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.22. 10:41:47

@MikeBoy: Én nem tudok róla. Mária leginkább az öblítetlen szájáról híres a blogos community-ben.

Barnalány 2013.09.22. 10:50:40

@HaFr: @MikeBoy: Ettől függetlenül most igaza van Márának abban, hogy végre nem az ellenfelet kellene kritizálni. Nem arról kellene írni, hogy ő mit csinált, mit mondott, merrefelé törekszik. Arról írjatok, hogy ti pontosan mit és hogyan csináltok azért, hogy másképp legyen egy, vagy öt év múlva!

Ha csak követitek az ellenfelet, akkor sosem fogtok elébe kerülni!:-)

Pandamedwe 2013.09.22. 10:50:48

@Mária:
Te Marika, ejnye már no ...
Nem az ellenzékről van itt szó hanem arról, hogy egy rettenetesen dilettáns nyalonc banda veri szét az oktatási rendszert.
Bárki is jön majd a jövőbenj iszonyú károkat kell helyreállítania.
Lehetsz te hívő lelke a nemzeti együtthazudozás rendszerének de azért azt be kéne látnod, hogy rózsika még disznókat őrizni is alkalmatlan

csak egy néző 2013.09.22. 10:51:23

@Mária:
"A kedves ellenzék mikor veszi már észre, hogy addig esélye sincs a kormányváltásra, amíg nem a saját céljaik és elképzeléseik MELLETT állnak ki, okosan, meggyőzően, hanem az ellenfél céljai és elképzelései ELLEN rinyálnak ellenszenves stílusban, agy nélkül?"
Mesélj csak Riácska, mit is csinált 8 évig ellenzékben a fityesz? Ugye korrekt módon, előremutató javaslatokkal bírálta a kormányt?

2013.09.22. 10:53:27

@Barnalány:

Konkrétan nem levelezik az államtitkárnő a diákokkal soha.
Ez mondjuk triviális.
Elfogadható?

nandras01 2013.09.22. 11:02:06

azt a pedagógust(???), aki ezt a gigantikus hazugság/álszenteskedés és benyalás gyűjteményt felolvassa egyetlen diáknak is, habozás nélkül feljelenteném megrontás és ifjúság ellen bűntett miatt.

persze tudom.
lesz, aki felolvassa...

Amadeus62 2013.09.22. 11:04:57

Magyar Szocialista Munkásrózsa

nandras01 2013.09.22. 11:06:52

@Mária:
"Hoffmann Rózsa levele nem több, mint egy szórólap."

lófaszt, kedves mária!
gipsz jakab hasonló baromsággyűjteményét esetleg lehetne szórólapként kezelni - már ha nem küldi el minden iskolába, minden korosztályos tanulónak...- de egy, az oktatásért felelős állami vezetőét nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.22. 11:17:43

@Larry Silverstein: Valóban. Miért nem szóltok akkor neki?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.22. 11:18:51

@jog-ász:

"szerintem legyen népszavazás,szakadjunk ketté"

Ezt már én is felvetettem egyszer: sőt lehetne háromfelé is szakadni -- a Dunántúlon a liberális-kapitalisták, a Duna-Tisza közén a vegyesgazdaság-szociáldemokraták, a Tiszántúlon meg a forradalmi baloldal.

2013.09.22. 11:21:39

@neoteny:

És a jobboldal hola? :))

navan 2013.09.22. 11:26:42

@Mária: Igen, valoban, valami MELLETT kell kiallni es ervelni. Ez lenne az ellenzek dolga. Viszont mindez semmilyen modon nem legitimizalja azt a foldbuta am goromba rombolast, amit a mai kormany veghezvisz. Es itt eppen ez utobbirol van szo. A jelenlegi kormanyt a tettei alapjan szinte kizarolag csak elitelni lehet. Az ellenzeket meg az ervek es javaslatok hianya miatt.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.22. 11:29:05

@MikeBoy:

A radikális jobboldal Szeged és Makó környékén; nincsenek ők annyira távol a forradalmi baloldaltól ... :)

Pelso.. 2013.09.22. 11:30:03

@Mária: "saját elképzeléseik mellett..."
Hasonlítsd össze a fidesz 2010-es "programját", meg a amit azóta művelnek.

Larry Silverstein 2013.09.22. 11:32:44

@navan: Az ellenzék teljesítménye még nem merült feledésbe.

Ha ki is állnak valami mellett, az hiteles? Tőlük?

Egy dolog mellett pl. kiállt Mesterházy, nem közösködik sem Bajnaival, sem Gyurcsánnyal. Mert szerintem belátja a realitásokat és nem mindenáron győzelemre hajt 2014ben(persze ha lenne rá reális esély akkor újraegyütt lennének), hanem 2014-18ban monopol helyzetet akar az ellenzéki oldalon. Ez bölcsességre vall.

Larry Silverstein 2013.09.22. 11:36:06

@Pelso..: A fidesz programjának van köze ahhoz amit müvelnek.

Ebben mondjuk egyedül vannak..:)

Mária 2013.09.22. 11:38:55

@HaFr:

Mi van, kicsi szívem, az elevenedbe találtam?

@MikeBoy:

Ha nem lenne véleményformáló ereje a kiábrándult bizonytalan szavazókat képviselő hozzászólásaimnak, nyilván nem törnéd magad, hogy beszólogass miatta.

Mária 2013.09.22. 11:46:43

@Pandamedwe:

"Te Marika, ejnye már no... Nem az ellenzékről van itt szó hanem arról, hogy egy rettenetesen dilettáns nyalonc banda veri szét az oktatási rendszert."

1. Marikázd anyukádat.

2. Vagy tetszőlegesen kiválasztott nőnemű rokonodat.

3. Nagyon is az ellenzékről van szó. Nézd meg ezt a posztot például: nettó terméketlen picsogás. Vagy mire számít a posztoló? Hogy Hoffmann Rózsa majd a kardjába dől miatta? Hogy visszagyűjtik és bezúzatják a szórólapokat?

4. A hivatásos baloldali megszólalók ugyanígy picsognak. Lásd legutóbb Török Zsolt MSZP-s szóvivő szánalmas üvöltözését a nyílt utcán.

5. Ha nem lenne igazam, akkor amióta, és amekkora intenzitással ezt a picsogós stílust tolják, láthatóan növekednie kellett volna a baloldali szavazóbázisnak. Növekedett? Naná, hogy csökkent.

Pelso.. 2013.09.22. 11:56:59

@Larry Silverstein: Végül is, - igen:)
Jól átgondolva a programot, végrehajtásának, megvalósulásának valószínűségét, következtetni lehetett a mai valóságra.

Kék az ég 2013.09.22. 12:00:27

@ a Francia becsuletrendes Hoffman, aki hirtelen a mindenütt használt angol helyett francia nyelvet akart taníttatni?

Minek is nevezik ezt? Külföldi idegenhatalom, ráadásul Trianoni, "szolgája"? ;-)))

nesze magyar diák, ez az erkölcs.

Larry Silverstein 2013.09.22. 12:00:33

@Pelso..: Gondolhatod mi lett volna ha Bajnai folytatja. 120% államadósság 25% munkanélküliség mint Spanyolországban. A'la IMF. Spanyolországi tanár ismerőseim Pozsonyban találtak munkát egy call centerben.

Larry Silverstein 2013.09.22. 12:01:33

@Kék az ég: Hülye 5let volt, szerencsére semmi nem lesz belőle.

vitéž munkášőr 2013.09.22. 12:09:17

@HaFr: "ellenben a betanított munkásság számarányának rövid időn belül várható megugrása"

a-a, még ezt is elkúrják a fantasztikus, új Munka Törvénykönyvével - konkrét példa, nyugat-magyarországi, híres, csútifundamentumos autóipari cég: heti 56 órás, munkaidőkeretes munkahét, havi bruttó 130k-ért.

munka lenne, embert lasszóval sem bírnak fogni, muhaha!

Pelso.. 2013.09.22. 12:15:51

@Larry Silverstein: Bajnai legfeljebb bevezette volna a közmunka rendszert, no meg a dollárkötvény mindent megold, ameddig kell.

Larry Silverstein 2013.09.22. 12:32:14

@Pelso..: Csak ügye Bajnai minisztersége alatt olyan kamatokat kellett fizetni az államkötvényre, hogy annál már a rabszolgaság is jobb 5letnek tünt.

Blogger Géza 2013.09.22. 12:33:55

Speciel az 1989-as alkotmánymódisítás tényleg egy (poszt)kommunista csökevény volt. És nem csak a meghagyott 1949-es évszám miatt, hanem azért is, mert az MSZMP szavazta meg, és még az "a párt" szófordulat is benne maradt. Egyébként csak pár hónapig maradt életben, már 1990-ben elkezdték átszabni. Akkor nem volt emiatt ennyi hiszti, nem is értem... :) Na jó, akkor a ballib oldal megkapta cserébe Göncz apót, aki aztán köpve az alkotmányra leblokkolta a neki nem tetsző kinevezéseket káoszt idézve elő. Most nem kap a ballib oldal lófaszt se, ez áll az egész hiszti mögött. :)

vitéž munkášőr 2013.09.22. 12:34:55

@Larry Silverstein: "ügye"? kinek az ügye?

Zsolti, te vagy az Solymárról?

Blogger Géza 2013.09.22. 12:35:39

@Kék az ég: Senki nem angol HELYETT akart franciát tanítani, hanem arról ment a szakmai vita, melyiket oktassák előbb.

nandras01 2013.09.22. 12:40:36

@Larry Silverstein:
"Ez bölcsességre vall."

inkább méretes fasságra...
mesterházy és a bölcsesség amúgy is maga az oximoron.

1001nappal 2013.09.22. 12:42:55

@Mária: Attól, hogy ellenzék az országban csak elméletileg létezik, még ugyanolyan ártalmas az orbáni oktatáspolitika.

Blogger Géza 2013.09.22. 12:44:37

"miközben a gyereke óvodáját száz százalékban EU-s pénzből újították fel." Van erről valami forrás? Mert én úgy tudom, a magyar kormánynak is mindig mellé kellett tenni a maga részét, másképp az EU nem finanszíroz ilyet.

Amúgy minden EU-s pénz részben a magyar adófizetőktől származik, ezt ne feledjük, oda bizony mi is beadjuk a magunk részét.

De egyébként sem értem azt a kádárista szervilis hozzáállást: Ha valamit részben EU-s pénzekből újítanak fel, akkor onnantól nekünk csak seggnyalásal szabad az EU-hoz közeledni? Ha itt valaki kap a magyar kormánytól teszem azt nyugdíjat vagy családi pótlékot, akkor onnantól kuss a neve, ne merje szidni? Micsoda kretén hozzáállás ez...

Kicsit több polgári öntudatot, ha kérhetném, szakadjunk már el ettől az alattvalói mentalitástól.

1001nappal 2013.09.22. 12:49:03

@Larry Silverstein: Ha 2014-ben nem győznek, 2018-ra leamorizálódnak a szocialisták. Mesterházy-t pedig jóval előbb elzavarják. A baloldali szavazótábor nem fogja megbocsátani a további 4 év orbánizmust.

high up! 2013.09.22. 12:50:20

@Larry Silverstein: "Gondolhatod mi lett volna ha Bajnai folytatja. 120% államadósság 25% munkanélküliség mint Spanyolországban. A'la IMF."

Te IMF-traumás páciens, Spanyol/Görög/Portugál soha nem voltak használhatóak gazdasági összehasonlító elemzésre Mo-gal, teccik tudni? Mert teljesen más a gazdasági szerkezetük, export arányuk és úgy általában a kapcsolódásuk az EU gazdaságára.

Amúgy meg hóthülye vagy te itt mindenhez, mert ahhoz, hogy a magyar államadósság felkússzon 120%-ra, ahhoz az kell, hogy a GDP növekedés legalább 5 éven át mínusz 5% legyen. Más formula nincs, ugyanis az éves deficit vállalást maguk Libásék tették az EU-nak, miszerint 2011-től 3% alatt lesz. Ezt meg ugye csak Orbanescu próbálta felrúgni a bandzsi MSZMP-s kóklergyurijával, rögtön a kormányváltás után. Teccik tudni, ezek a tények, miszerint 120% államadósságot a mostani Orbanescui posztkomcsi kormány akart csinálni.

Úgyhogy azt kell mondania egy nemzeti, polgári, európai értékekben gondlokodó embernek, hogy ha nem jön 2010-ben a muzsikok forradalma, akkor Libás 2011-ben csinált volna még egy utolsó megszorítást, aztán ezzel le lett volna zárva 10 év elkúrása.

Csak hogy jött Orbanescu és a 2010 áprilisi 268-as euró árfolyamot felkúrta 300-ra, a gazdasági növekedést lenullázta, a munkanélküliséget megemelte, a szociális válságot pedig négyzetre emelte. Államadósságot egy büdös %-kal nem csökkentett, miközben magához vont 20%-nyi GDP-t (12% manyup, 8% lakossági megszorítás).

Hát ez a helyzet fidióta trollok, nyócév maszop-libsi elkúrás után itt van a nyócév pirosfehérzöldre meszelt bugris-muzsik elkúrása. Úgy, hogy az Orbanescui forradalom nem az EU-t győzte le, hanem a 90-nyi alattvalói réteget.

high up! 2013.09.22. 12:56:07

@Blogger Géza: "Amúgy minden EU-s pénz részben a magyar adófizetőktől származik, ezt ne feledjük, oda bizony mi is beadjuk a magunk részét."

Fel se fogd azzal a korlátolt csöppnyi eszeddel, hogy Mo nettó pénzügyi haszonélvező, tehát tök mindegy mennyit fizet be, mert annál sokkal többet kap vissza. Így jön ki a végeredmény, hogy miből lehet megcsinálni az állami beruházások, felújítások 95%-át.

Blogger Géza 2013.09.22. 13:01:11

@high up!: Ez lehet, de attól még igaz az, hogy minden EU-s pénz részben a magyar adófizetőktől származik, ezt nem árt észben tartani.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.22. 13:11:52

legalább kiderült, hogy HR tud írni ez is egy eredmény, nem?!

high up! 2013.09.22. 13:15:50

@Blogger Géza:

Aha. Akkor viszont azt sem árt észben tartani, hogy a magyar GDP 50%-a az EU-s cégek által betelepített munkahelyek által jön létre.
Szóval akkor ezt is levonva, mennyi is az idegentőke mentes, színtiszta turulmagyar EU-s hozzájárulás aránya?

Larry Silverstein 2013.09.22. 13:25:40

@1001nappal: Lehet hogy így lesz, de nem baj. Akkor formálódik végre egy valóban új ellenzék, ami mindenkinek jó lesz.

Olyan nincs hogy baloldali szavazóbázis szvsz, max. mszp szavazóbázis, és a 2 nem ugyanaz.

ursus artos 2013.09.22. 13:27:08

@Pandamedwe: "Nem az ellenzékről van itt szó hanem arról, hogy egy rettenetesen dilettáns nyalonc banda veri szét az oktatási rendszert."
Egy szar oktatási rendszert vernek szét nagyon helyesen. Az csak egy városi legenda, hogy mondjuk 2010 előtt jó volt az oktatási rendszer...

navan 2013.09.22. 13:34:47

@Larry Silverstein: Nem hiteles. TOLUK nem hiteles. Azonban - es ettol teljesen fuggetlenul - a SZUKSEG arra, hogy kialljunk a ma zajlo folyamatok ellen, na az nagyon is hiteles. Nehany amortizalt, botladozo onjelolt probalkozik elharitani egy katasztrofat - a tomeg meg azon lamental, hogy Bajnai vagy Mesterhazy sarmosabb-e. Nem ez a kerdes.

navan 2013.09.22. 13:35:56

@ursus artos: De szetverik azt is, ami meg egyaltalan mukodott.

Mária 2013.09.22. 13:37:18

@1001nappal:

"Ha 2014-ben nem győznek, 2018-ra leamorizálódnak a szocialisták. "

A nap címe az Indexen: "Nagy öregekkel fiatalít az MSZP"

index.hu/belfold/2013/09/22/nagy_oregekkel_fiatalit_az_mszp/

Ezek a győzni nem TUDÁST pillanatnyilag úgy próbálják eladni, mintha nem is AKARNÁNAK győzni. Nyilván arra számítanak, hogy békésen szidhatják tovább még négy évig ellenzékből Orbánékat úgy, hogy a kormányváltó hangulatban lévő, ám egyre csökkenő számú bázisuk meg fogja bocsátani a 2014-es buktát.

A kemény mag nyilván még ezt is meg fogja bocsátani, csak éppen a szavazóbázis töpörödik majd akkorára, hogy 2018-ban az MSZP esélytelen lesz, ha lesz még MSZP egyáltalán akkorra.

navan 2013.09.22. 13:39:15

@Blogger Géza: "Alattvaloi mentalitas" :-)

Hello. Nezz korul. Pont errol szol ma a te vilagod.

navan 2013.09.22. 13:45:04

@Mária: Nota bene: a Fidesz is csak a "nagy oregekkel" muzsikal. Ettol fuggetlenul amit az MSZP muvel, az tenyleg gaz.

navan 2013.09.22. 13:46:50

@Larry Silverstein: Ez hitvita. Ha szamodra a szomoru jelen egy szebb jovo fele mutat - hidd azt. Lelked rajta.

Bambano 2013.09.22. 14:48:53

Engem érdekelne, hogy ezek a levelezések nem sértik-e az adatvédelmi törvényt? Ha pl. egy érettségiző megadta az adatait az érettségivel kapcsolatos ügyintézéshez, akkor mennyire jogszerű azt egyéb célra felhasználni (alkotmányküldözgetés)?

Szerintem semennyire.

Bambano 2013.09.22. 14:52:35

@ursus artos: az, hogy van olyan település ma Magyarországon, ahol az egyetlen iskolát odaadták a hitgyüliseknek, az epic fail.

Annál, hogy egyházi kézbe került egy csomó iskola, és annál, hogy nagyon sok szülőnek ezáltal adott vallásúvá kellett válnia, annál bármelyik oktatási rendszer jobb.

Szóval oké, hogy a régi nem volt jó és szét kell verni, de ami az utódjából eddig látszik, az nagyságrendekkel rosszabb.

Bambano 2013.09.22. 14:58:50

@high up!: tetszik-nem tetszik, az a megfogalmazás, hogy minden eu-s pénz egy része magyar, pontos. ellene prüszkölni csak annyit mutat, hogy nem megy a matek.

high up! 2013.09.22. 15:11:52

@Bambano:

Neked nem se a matek, se a szövegértelmezés:

Mo nettó pénzügyi haszonélvező, tehát tök mindegy mennyit fizet be, mert annál sokkal többet kap vissza. Így jön ki a végeredmény, hogy miből lehet megcsinálni az állami beruházások, felújítások 95%-át.

Bambano 2013.09.22. 16:50:34

@high up!: teljesen felesleges erőlködnöd, a két állítás nem zárja ki egymást.
Eszerint: www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292 nagyjából 5.2 mrd euró befizetésünk volt, erre kaptunk nagyjából 14.5 mrd euró támogatást.

tehát vagy egyenletesen elosztod a befizetést a támogatásra, akkor minden támogatásra kapott euró harmada magyar pénz, vagy nem, akkor meg 5.2 mrd euró az nem támogatás volt, hanem visszakaptuk a zsetonunkat és csak 9.xx mrd euró volt a tiszta támogatás.

Mindkét esetben helyes az a megfogalmazás, hogy az eu-s pénz egy része magyar.

Bocs, hogy nem számoltam ki pontosabban, a szemléltetéshez ez is elég.

navan 2013.09.22. 19:55:23

@Bambano: Ehhez az egesz befizetes-tamogatas vitahoz: van itt barki, aki komolyan azt gondolja, hogy EU-s tamogatasok nelkul Magyarorszag tulelne egy teljes hetet? Leszamitva persze, ha Szeles Gabor vegre elojon az orokmozgojaval, vagy ha felporog a pilisi szivcsakra...

Bambano 2013.09.22. 20:47:43

@navan: ez attól függ, hogy hol nincs eu-s támogatás. ha csak nálunk nincs, mindenhol máshol marad, akkor erősen kétséges, bár éltünk már túl olyan időszakot, amikor az eu kapott támogatást, mi meg nem (2004-től fokozatosan emelték fel a mezőgazdaság támogatási arányát a mostani 100%-ra).

viszont ha azt mondaná az eu, hogy mostantól sehol nincs támogatás, egységesen, akkor mi jól járnánk.

Szóval a piacainkat elvették, a gyárainkat leprivatizálták nullára, stb. ennek ellenére a válasz kétesélyes és minden bizonnyal szektorfüggő.

navan 2013.09.22. 21:04:43

@Bambano: Aha... Ugye azert te is tudod, hogy amit mondasz, az nagyjabol bullshit? Meg csak jol se hangzik, sajnos. Olvasd el nyugodtan es figyelmesen ujra, amit irtal...

"Piacainkat elvettek, gyarainkat leprivatizaltak..." - tudod mit? Szavazz a Fideszre. Szukseguk van rad.
süti beállítások módosítása