1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.24. 04:00 HaFr

Reménytelenül

Valahol utat vesztettünk,
Várat, tüzet, bizodalmat,
Valamiben késlegettünk
S most harcolunk kedvet vallva kedvetlenül.

(Ady)

Száz meg száz éve megy ez. Az ország fogy, a marakodás örök, az értelmiség gyenge, a nép gyáva. 2010 beváltatlan reménye örök bélyeg marad -- nem csak Orbán homlokán, hanem -- az egész nemzeten. Megvert az Isten magunkkal. Süllyednénk el végre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr85100969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gono 2013.02.24. 22:34:00

azt hiszem, hogy elég komoly általános D vitamin hiány alakul így a tél végén.

pl van itt ez is

progressziv.blog.hu/2013/02/24/az_orszag_elhagyasa_hazafias_kotelesseg

és mondom én ezt úgy, hogy ezek a gondolatok bennem is megfogalmazódtak, csak éppen azt nem látom, hogy pont most mi lenne a ezeknek a megnyilatkozásoknak a közvetlen kiváltója.
süti beállítások módosítása