1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.15. 05:54 HaFr

Így nyerj választást holnap

Pontokba szedett kézikönyv (kéziposzt) serdületlen, aggszűz, gátlásos, és szklerotikus pártoknak arról, mi kell a magyarnak ahhoz, hogy egy politikai genget jó eséllyel hatalomra juttasson. A jó karban lévő, kicsattanó felnőtt gengeket is megkérdezhetik, sőt elég, ha nézik, mit csinálnak. A sorrenden lehet vitatkozni, egyik-másiknak relatív súlya lehet, kihagyható, de a legbiztosabb eredményt az összes együtt hozza. (Nem vicc, az egész nem vicc.)

1. Leplezetlen populizmus. A magyar csak az ígérteknek hisz, a szemének nem.

2. A józan ész megvetése. Jobbos verzió: az értelem semmi, a szenvedély minden. A világ egyszerű. Balos: a szenvedély semmi, az értelem minden. A világ bonyolult. (Ez utóbbi önmagában kevésbé hatékony, de kellő mennyiségű populizmussal berántva már bódító elegyet képez, sőt a legbódítóbbat, amit liberális kitalálhat.)

3. Sérelmi retorika (kombó: kuruc romantika, összeesküvés-elméletek, árulás-elméletek, krisztusi nemzet, évezredes magyar bánat, magyar virradat, jössz te még a mi utcánkba, népi kesergő egy-két csipetnyi rasszizmussal, nem oda Buda, Ugocsa non coronat, Harry Potter vs. János vitéz, Tyukodi pajtás, vesszentrianon, a magyarokistene, Moszkva-Brüsszel, multik-bankok-IMF). A világ ellenünk van. Tehát érdemes felvennünk a kesztyűt, és kiállni az igazságért. Jóval kevésbé hatékony, már-már kontraproduktív, ezért meg sem említem "a világ velünk van, Merkel és Európa azt akarja, hogy sikeresek legyünk" vezényszót -- csak Kovács László és a legnaivabb ballib pártok nyomják.

4. Hízelgés (kombó: magyar tehetség, szőrös talpú románok, olimpikonjaink és nóbeldíjasaink, a kereszténység védelmezői, mások vittek rossz utakra minket, huszárvirtus, magyar észjárás, magyaros vendégszeretet, kultúrfölény, jég hátán is, extra Hungariam stb.). Mindenki tanulhat tőlünk, mi nagyjából senkitől.  Meg sem említem a nemzetkritikai vonulatot, öngyilkos húzás.

5. Belső ellenségkeresés. Kicsiben: mindenki a szomszédját tudja a legjobban utálni, adjunk hozzá indokot. Nagyban: (jó hírünk van, már megtaláltuk, dögöljenek meg a) kunbélák, horthyszálasi, cionisták, kommunisták, fasiszták, gyurcsány, orbán, a szomszéd tehene. A kiegyezéses, kompromisszumos, kerekasztalos retorikának nincsen hagyománya, már-már a mutyival és a hazaárulással ér fel. Vérző fej, süket fül, tompa agy, szikár jellem, egy-két menet vagy nagygyűlés, ez a biztos recept. 

6. Antipolitika. Mi a nemzet (vagy a szakértelem) pártján állunk, amit a másik csinált, csinál, vagy csinálni fog, az nemzetrontás (vagy dilettantizmus). Nekünk nem a másik párttal van dolgunk, hanem az ország népével, az igazsággal, a jövővel stb. Kisebb pártok hivatkozzanak a nagyobbak komprádor-kartellező-korrupciós (KKK) gyakorlatára.

7. Kell még négy év. (Elmúltnyócév.) Gondolkodjunk távlatosan (a saját hatalmunkról).

7+1. Ismételd az így összetákolt receptedet orrvérzésig, amíg el nem jut az üzeneted az agyak többségébe, sőt tovább: amíg a többség el nem fogadja igazságként, bármekkora ordenáré hazugság is -- részint mert szeretné elfogadni, részint mert azt hiszi, komoly ember nem hazudhat ekkorát. A recepted képviseletét szervezd egy viszonylag karizmatikus vezetőd köré, és nyert ügyed van.

Ha valamelyik párt kellő desztillációban, érzékenyen tudja hozni ezeket, és pénze is van, biztos sikerre számíthat. Aki makacsul ellenáll ezeknek, és pénze sincs, az kiesik a versenyből. A jogdíjat a szerkesztőségbe várom. A biztonság kedvéért még egyszer: halálosan komolyan írtam ezt. Mindössze a tömegdemokrácia logikájáról volna szó? Nem hiszem.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr245081332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gono 2013.02.15. 09:21:03

oké, de hát akkor még micsoda?

a termékeny táptalaj az adott.

tehetséges kertészünk is van.

szerintem azonban mindez nem elég, és egy csomó véletlen is közrejátszik mindennek szinte hibátlan szárba szökkenésében. és igen, a világ bonyi.

felcsutisuttyo 2013.02.15. 16:10:04

NEM KELL A VÁLASZTÁSRA KÉSZÜLNI....ÚGYIS ELCSALJÁK A VÁLASZTÁST A NEMZETI SZAROK...CSAK Csak a harcra kell készülni!

felcsutisuttyo 2013.02.15. 16:11:28

Illegitim minden amit a kormány csinál!!!!Csalás korrupció, hazugság...( már Alkotmányba foglalják a korrupciót)

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.15. 16:19:32

"Leplezetlen populizmus. A magyar csak az ígérteknek hisz, a szemének nem. "
Ha így lenne, akkor a ballib pártok már 4/5-el vezetnének. Én úgy látom, hogy az emberek pont azt nézik, hogy ki mit csinál(t) és nem azt, hogy ki mit mond...

Makkasz 2013.02.15. 16:24:04

Ez a poszt király! Gratula!

Makkasz 2013.02.15. 16:27:07

@Önnek megyünk: Akor tisztán látod ugye, hogy a fidesz kormány kommunista, a pillanatnak és a pénzellopásnak él, hülyét csinál mindenkiből, feléli az ország jövőjét és hazaáruló?
Vagyis te azért szavazol rájuk, mert a hatalom kegyeltje vagy.

Akkor így igazad van.

Ha nem, és elhitted a nyugdíjvédelmi biztost, a maffiavezér orbán nyugdíjígéretét, az 50 évre titkosított földpályázatok helyességét, az eon vásárlás stratégiai voltát, az oktatás leépítésének szükségességét, a stadionok építéésnek helyességét, akkor bizony megvezettek.

Kövér a szádba adja a farkát, azt mondja Cohiba, te meg nagy élvezettek szívod.
Istenem.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.15. 16:42:16

Pont erről beszéltem: nem az ilyen handabandázásnak hisznek az emberek, ami másból se áll, mint senki által soha alá nem támasztott vádaskodásból, hanem megnézik, hogy mi tetszett és mi nem tetszett az adott párt munkásságából.

Ma hiába prédikál valaki, hogy milyen szemétség, amit a szegényemberekkel mit csinálnak, ha előtte ő taszította őket oda. Lásd a hataloméhség menetét... Az emberek már túlléptek ezen egy ideje, ígéretekkel nem nagyon lehet már senkit se megvezetni.

Lucky Larry Silverstein 2013.02.15. 17:12:41

A fidesz a decemberi 32ről 36%ra növelte a támogatottságát januárban....

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.15. 17:15:45

@Lucky Larry Silverstein: Igen...? És többnyire esett a hó Sopron környékén.

Lucky Larry Silverstein 2013.02.15. 17:25:34

'A jogdíjat a szerkesztőségbe várom.'

Lebuktál f*szkalap.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.15. 17:27:50

@Lucky Larry Silverstein: Igen? No. És mire gondolsz? De nem kell hozzátenned mindenféle válogatott címeket, ha válaszolsz, vegyük úgy, hogy azokat letudtad.

Lucky Larry Silverstein 2013.02.15. 17:33:33

@HaFr: Milyen szerkesztőség? A liberális konzervatív?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.15. 17:36:14

@Lucky Larry Silverstein: Sancta simplicitas. És Sopronban sem lakom.

barkacs 2013.02.15. 18:05:23

és ez sajnos tényleg ennyire egyszerű. grat, jó írás.

bögöbö 2013.02.15. 19:27:00

@Önnek megyünk: a poszt az egész politikai osztályról szólt, nem a jobb vag bal oldalról. Annak meg, hogy a birkák mennyire megvezethetők a legprimitívebb retorikai eszközökkel, annak barátom pedig te vagy az ékes bizonyítéka.

pszichonauta 2013.02.18. 13:58:48

"Leplezetlen populizmus. A magyar csak az ígérteknek hisz, a szemének nem. "

Ezzel egyetértek. Csehországban vmelyik párt úgy szerzett nem kevés szavazatot, hogy adóemelést ígért, illetve a támogatások csökkentését. De ők csehek.
Vajon Magyarországon így hány százalékot lehetne összeszedni?

bögöbö 2013.02.18. 16:53:52

@pszichonauta: Majd meglátod (elég lesz csak Bajnaiék szereplését figyelni).

sertelen 2013.02.23. 09:30:25

Jó vagy.
Elkezdtem a mottódon töprengeni, origókutatásilag.

sertelen 2013.02.23. 10:10:22

@HaFr: Nyugi. Sok HaFr-t kell még olvasnom hozzá. Aztán gondolkodni. Aztán véleményt alkotni. Aztán közölni.
:)
süti beállítások módosítása