1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.06.02. 21:25 HaFr

Orbán lejáratja a kereszténységet

Képtalálat a következőre: „weeping christ”

Úgy kellett a kereszténység ügyének Orbán, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Amikor egy nyilvánvalóan korrupt, a keresztény erényeket (hit, remény, szeretet) minden nap többször megcsúfoló, az elesetteket, a szegényeket és az idegeneket vegyesen manipuláló és ellenségnek beállító, hatalmaskodó rezsim vezetője, akihez  bohóc miniszterektől megvásárolt főpapokon át szervilis propagandistákig igazodik a szokásos sleppje, egyre agresszívebben akarja meghatározni, mit értsünk kereszténységen, az már nem az intézmények és Krisztus konfliktusa, noha ez is éppen elégé terhelte idáig a kereszténység történetét. Ez már a gonoszság és Krisztus konfliktusa, mert az utóbbi híveinek elbizonytalanodásával és tartásuk felemésztésével fenyeget.

A nyugati kereszténységnek megvannak a maga súlyos problémái enélkül is, amelyekre -- konkrétan a modernizáció és az elvallástalanodás látható feltartóztathatatlanságára, önmaga belső megosztottságára és a papjai feddhetetlenségébe vetett hit sokadik megingására -- hiába keresi a megoldást. Magyarországon ezen csak súlyosbít a katolikus és a református főpapság nagyobb részének szervilizmusa és rezsimhűsége, a migráció és az egyház szociális tanításának értelmezésében a keresztény értelmiség hivatalos képviselőivel egyetemben mutatott NER-kompatibilis elfogultsága és az elképesztő, hitehagyott urizálás (mint Kis-Rigó püspök stadionépítése).

Lassan joggal lehet feltenni a kérdést a kereszténység hazai értelmezése és gyakorlata közepette, hogy vajon felelőssé tehető-e Jézus (ezért) a kereszténységért -- azért, amit a nevében (úgymond Krisztus követőiként) művelnek. Természetesen nem. 

Ne felejtsük, amit Orbán idáig megvédett, annak mind lába kélt vagy kifordult magából és meggyengült. Nehezen lehet elképzelni, hogy a kereszténységgel is (csak emiatt) ez történjék, de sok mindent nem hittünk korábban, ami mégis megtörtént. Mindenesetre amit most Orbán és udvartartása művel ezzel a szóval, az a kereszténységhez fűződő legjobb tudásunknak gyalázatos kiforgatása, megrablása és eltérítése. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3914019336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibor84 2018.06.02. 22:23:17

De hát miért kell bántani a keresztény egyházakat?,csak visszatértek a hagyományaikhoz.:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.03. 07:52:14

@maxval balcán bircaman: simán, rá hivatkozik és vele próbálja legitimálni a gazemberségeit

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 07:59:46

@HaFr:

Nem hiszem.

A kereszténység nem politika, mint ahogy az iszlám, így eleve a kapcsolat mindig csak közvetett.

Ráadásul pont a kereszténység szempontjából kiemelten releváns erkölcsi kérdésekben Orbán NEM áll ki a keresztény álláspont mellett, lásd pl. abortusz, homokosok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.03. 08:10:10

@maxval balcán bircaman: ugyan már, éppen a közvetett kapcsolat közvetlenségét igyekszik most Orbán felszámolni, és ami még aljasabb: maga megtölteni tartalommal a halódó kereszténységet

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 08:12:51

@HaFr:

Én semmi vallási elemet nem látok Orbánban. Egyszerűen a "keresztény" szót mint "európai", "saját", "nem liberális" szavak szinonímájaként említi.

Ez politikai kereszténység, aminek sok köze nincs a valláshoz. Esetleg egyezik a magyar lakosság által preferált kulturális kereszténységgel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.03. 08:20:13

@maxval balcán bircaman: tegyük fel, így van: de amikor a politikai kereszténység maga alá temeti Krisztust, akkor Krisztus el lesz temetve; plusz épp a napokban beszél a bolond Kásler arról, hogy a kormány a keresztény erények alapján áll: nemcsak bolond, de gazember is

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 08:32:44

@HaFr:

Figyelj, én ismertem személyesen azt az embert, aki az eddigi legjobb vallásstatisztikát csinálta Mo-on.

Szóval 15 % hívő és 15 % ateista, s a nagy többség, 70 % kulturális keresztény (amihez bátran hozzávehető 100-200 ezer kulturális zsidó is).

Azaz ez a 70 % a szó szoros értelmében nem hívő, csak hagyományőrző. Tehát a legtöbbször még a "saját" vallása tanítását se ismeri. A "vallásosság" itt csak negatív: azaz nem szeretné más vallás - pl. az iszlám - megjelenését, nem akar ateizmust se, de alapvetően abban hisz, hogy a papok maradjanak a templom 4 fala között, s azokon kívül csak mosolyogjanak, s semmibe ne szóljanak bele.

Azt akarom ezzel mondani, se a hívőket, se a kulturális keresztényeket nem izgatja az, hogy Orbán mit mond a kereszténységről. Az előbbiek ezt szimpla politikai beszédként élik meg, az utóbbiak számára meg teljesen beilleszthető saját világlátásukba.

Kásler nem bolond, ő valódi hívő, ahogy pl. Semjén is. Egyszerűen valamiféle vallási küldetésnek élik meg a politikai szerepüket.

Mo-on a vallás szerepe olyan kicsi, hogy egyszerűen nem kapcsolódik össze a politikai konfliktusokkal.

Janossz 2018.06.03. 10:21:33

@maxval balcán bircaman: " Mo-on a vallás szerepe olyan kicsi, hogy egyszerűen nem kapcsolódik össze a politikai konfliktusokkal. "
Egészen addig, míg magukat Isten szolgája mellett pártkatonának is érző buzgó mócsingjai kampányrendezvényt nem csinálnak a miséből/istentiszteletből.
Meghálálandó a gavalléros állami apanázst.

Janossz 2018.06.03. 10:33:30

@maxval balcán bircaman: Például Vásárhelyen.
Szófiában nem mondta be a rádió?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.03. 10:34:11

@maxval balcán bircaman: ugyanarról beszélünk: Orbán nemzeti (nacionalista) egyházáról, amelynek ő a feje, tiszta VIII Henrik

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.03. 10:40:47

@maxval balcán bircaman: ebben is egyetértünk -- de ott van Orbán agyában, ebben biztos vagyok

Kibic a toronyban 2018.06.03. 16:04:53

@HaFr: Elég elterjedt nézet, hogy Orbán spirituális vezető, és hogy hívei vannak. Hogy a híveit anyagi és lelki függésben tartja, azt is lehet látni.
Én például sosem hittem el, hogy Simicska összeveszett Orbánnal, mert kiugrott hívők nincsenek a Fideszben, csak politikai feladatból ellenzéknek maszkírozott pártkatonák.

Egyszerűen a fidesz nem párt, mert nincsenek pártszerű ellentétek és viták benne, nincsenek választások és irányok, csak hit az örökös spirituális vezetőben, akitől a feladatok, a jutalmak és a büntetések erednek.

Ezért vallás, mint a Scientológia, vagy egyéb szektás képződmények.

Orbány agyában lehet, hogy káposztalé lötyög, de a fideszes agyak össze vannak zsinórozva egy központi vezéregységgel, hogy mindig ugyanazt makogják, azt is mindenki látja.

DrGehaeuse 2018.06.05. 01:48:18

@Kibic a toronyban: A KNER-ben egybesült pártállami ál-elit és orv-bán mint "kedves vezető" között egy olyasfajta dinamika figyelhető meg mint anno Rákosi körül az 50-es években, vagy Horthy körül a 30-as évek végétől.
A mai rendszer is egyfajta személyi kultusz. Ideológiai felhangjait tekintve a Horthy érára hajaz, de módszereit és technikáit tekintve inkább bolsevik.

Trackers 2018.06.05. 08:29:04

" a szokásos sleppje, egyre agresszívebben akarja meghatározni, mit értsünk kereszténységen,"

Például ?

Trackers 2018.06.05. 08:30:24

@Kibic a toronyban:

Furcsa.. Én a ballibekről gondolom ugyanezt. Hogy agynélkül mondják a mainstream marhaságokat, parancsra és vezényszóra.

2018.06.05. 09:02:14

@Trackers:

Kik azok a ballibek és kinek a parancsára és vezényszavára?

Ranó Matyi 2018.06.05. 09:06:53

semjén hívő. na ne má

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:17:54

@Trackers:
Ezt most komolyan gondolod, hogy aki nem Fidesz fan az csak ballib lehet? Fekete vagy fehér?

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:24:34

@maxval balcán bircaman:

Választások idején a papság jelentős része hol nyíltan, hol burkoltan csinál a szentmiséből kampány rendezvényt.

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:26:11

@maxval balcán bircaman:

Választások idején a papság jelentős része hol nyíltan, hol burkoltan csinál a szentmiséből kampány rendezvényt.

Ez nem olyan, hogy láttam már olyan embert aki beszélt valakivel, hogy...., hanem a saját tapasztalatom.

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:31:23

@maxval balcán bircaman:

Egyébként meg talán még élt Csurka, amikor egy egy esküvőn tartott olyan beszédet a pap, hogy a gárdisták összecsapták volna a bokájukat tőle. A kedves násznép köpni nyelni nem tudott a meglepetéstől. És mindezt Budapesten ahol szinte biztosan alig volt a helyi nyájból ott valaki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 09:32:59

@A csapos közbeszól:

Vannak papok, akik számára fontosabb a küzélet, mások számára nem az, de minden pap elemi feladata, hogy legalább az alapértékekben irányt mutasson.

Trackers 2018.06.05. 09:33:00

@MikeBoy:

Ballibek: MSZP, DK, Együtt, PM, MLP, SZDSZ,

Leginkább a Soros féle klikk parancsára. Korlátlan kvóta, migránspártiság, Magyarország támadása, ...

Elsősorban ezen EP képviselők segítségével, akiket Soros civiljei lsitáztak maguknak belső használatra:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

2018.06.05. 09:36:28

@Trackers:

Köszönjük Emese! :D

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2018.06.05. 09:36:36

Ha lecsupaszítjuk a negatív jelzőket mindkét oldalról, az marad, hogy a különböző szereplők az adott szabályrendszer szerint játszanak. A fideszesség, meg a nem fideszesség nem határoz meg egy szereplőt teljesen azért. Baj, hogy politikai hozzállás alapján rögtön cimkézünk. Elmulasztjuk a lehetőségét annak, hogy érveinket is próbára tegyük.
Már senki nem annyira hülye, hogy elforduljon a vallásától, mert a pap fideszes, vagy mert nem az. A kereszténységet nem lehet lejáratnia egy politikusnak. Az Audi sem járatódik le, mert a világ leggátlástalanabb seggeit szállítja gonoszkodni.
Az egyházak mindíg is erkölcsi támogatást árultak. Fő temékük, az időtpróbált értékrend illúziója, legjobb vevőik politikusok. A vevőivel meg minden kalmár megpróvál kedves lenni. Minden féle fegyverzetű Jesus akciófigura van eladó. Kerezstes, kardos meg csivavasimogató is.

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:36:38

@maxval balcán bircaman:
Hidd el ez nem ritka, csak ritkán kerül a nagy nyilvánosság elé.
A nyáj egy része tátott szájjal hallgatja az "igét" az azért nem fog szólni, aztán van akinek ez tetszik, van akinek nem tetszik és csak morog az orra alatt esetleg mise után anyáznak egyet, hogy ez még sem járja, aki meg szívesen megszellőztetné az meg nem megy misére.

br17 2018.06.05. 09:41:33

@maxval balcán bircaman:

" Én semmi vallási elemet nem látok Orbánban."

Szt.Istvánkor protestánsként a Bazilika előtt üldögélni a meghívottak közt, elmélyülten hallgatni a bíborost, majd résztvenni a körmeneten mintha valamilyen vallási elem lenne. Manapság pedig ki tudja milyen indíttatásból a beszédei végére mindig odabiggyeszti a "Soli Deo Gloria"-t...

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:43:25

@Trackers:
"Ballibek: MSZP, DK, Együtt, PM, MLP, SZDSZ,"

És aki ezeket a pártokat pont ugyanúgy le se sz@..., mint a kormány pártot, azokkal mivan?

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:52:07

@maxval balcán bircaman:
Ja, szabad ember? Ezt miből gondolod? Ez a katolikus egyház hiearchiájában püspökönként erősen változhat. Maradjunk ennyiben.

Ott ahol a perselypénzből nem tud megállni a saját lábán a gyülekezet, ott függetlenségről nem lehet beszélni. Maximum arról, hogy vannak bátrabbak akik nagyobb kilengést engednek meg maguknak a központi irány vonalhoz képest és vannak akik egyből beállnak a sorba.

A különböző rendeknél meg még rövidebb a gyeplő.

Egyébként meg vesd össze a győri és a váci püspök nyilatkozatait az elmúlt 8-10 évből.

A csapos közbeszól 2018.06.05. 09:53:33

A Fb CTRL-os sortérését ott nem tudtam megszokni, itt a blog szekcióban meg nem tudom elhagyni :(((

morph on deer 2018.06.05. 09:56:26

@maxval balcán bircaman:
“Orbán NEM áll ki a keresztény álláspont mellett, lásd pl. abortusz, homokosok.”

Semmilyen keresztény álláspont mellett nem áll ki, mint ahogy általában semmilyen ideológiai álláspont mellett sem, nála nincs ilyen.

A jelen esetben is csak arról van szó, jogy ezt találta alkalmas hívószónak a jószándékú, de tájékozatlan rmberek hülyítésére, valamint az európai politikai térben való pozicionálásra. Semmi több.

Ettől ez még sajnos ugyanúgy hat a kereszténységre, mint egészre.
Egy orbán vezette ‘kereszténydemokrácia’ hozzávetőleg legalább annyira hiteles, mint mondjuk egy Harvey Weinstein vezette leánynevelde lenne.

Gondolj bele: egy közismerten jellemtelen köpönyegforgató, aki naponta csúfolja meg, veszi semmibe a keresztényi értékrendet, majd kijelenti, hogy márpedig ő “régimódi kereszténydemokráciát” képviseli, - mennyit használ a kereszténységnek?

Olyan lenne egy igazi keresztény, mint orbán? Vagy netán mint Bayer “kurvaanyád” Zsolt, útban a katolikus vallás felé?

De most komolyan!

Trackers 2018.06.05. 10:06:55

@A csapos közbeszól:

Azok jelenleg kevesen vannak. Sajnos.

Meg a pártjaik se túl hitelesen fognak össze azokkal, akiket ezek leszarnak.
Szintén sajnos.

h-laci 2018.06.05. 10:08:08

Miért kéne a kereszténységet még külön valakinek lejáratni? Lejáratta az magát már épp eléggé.

Trackers 2018.06.05. 10:09:22

@morph on deer:

Mindenesetre Fidesz-KDNP jóval keresztényebb, mint a kereszténységet ellehetetlenítő, pénzüket megvonó, iskoláikat elkobzó és/vagy bezáró ex-komcsi MSZP/SZDSZ/DK/EGYÜTT/PM slepp.

Ahogyan Bayer is kategóriákkal keresztényebb, a keresztényeket napi szinten szapuló TWA-tól pl.

Bicepsz Elek77 2018.06.05. 10:10:42

A löttyedt, liberosokat kiszolgalo, kufar kereszténységet el kell vetni!!
Constantinus ugy fogadta el a kereszténységet, ha a romai allami erkölcsi kódexet elfogadjak a devians szektas vilagvege varas helyett. Ebben benne van az asszonynak szulni kotelesseg(Peter apostolt is emiatt vegeztek ki kb 250 evvel a kompromisszum elott).
Ha ugy elnenk mint ahogy Jezus, akkor a civilizáció kihalt volna es nem lennenk(tudunk etelt varazsolni vagy betegeket kezratetellel gyogyitani??) . Ezt helyesen tudtak a romaiak is. Ma ugyanugy helyes erkölcsi elvek helyreállítasaert megy a harc, es Orban Viktor ezt felismerte. A rombolas eroi kioktatnanak a helyes kereszténysegrol, mikozben ok az elj a manak anarchista képviselői!!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.06.05. 10:11:40

A biblikus kereszténység általában erősödik a politikai üldöztetés nyomán. Ha egy igazi keresztényt letartóztatnak a meggyőződései miatt (pl. mert ruhával, élelemmel lát el egy segítséget kérő menekültet), akkor az csak megerősödik a hitében.
A kereszténység akkor szűnt meg kereszténység lenni, amikor Nagy Konstantin a IV. században államvallássá tette. Addig az emberek saját meggyőződésükből váltak kereszténnyé, onnantól pedig érdekből.
Nincs károsabb a hitre nézve, mint a hatalom és a történelmi egyházak összefonódása.
;-)

morph on deer 2018.06.05. 10:12:04

@Kibic a toronyban:
“Ezért vallás, mint a Scientológia, vagy egyéb szektás képződmények.”

Ugyanez a véleményem, bár a lényegét tekintve a szekta pontosabb, ugyanis nem alapvető tanok, hanem a szektavezető személye a meghatározó.

Kiveszed orbánt a képből, és nincs tovább szekta, mert nincs olyan eszmevilág, - mint “fidesz” - amiben hinni lehetne. A fideszesek egyedül orbánban hisznek, semmi más nem számít.

Ezért is veszélyes ennek a beteglelkű gyülekezetnek a kereszténységhez csatolása, mert potenciálisan fertőző, és/vagy taszító hatása is lehet: “ha orbán A KERESZTÉNY, akkor én nem vagyok/leszek az”.

Gondold meg, ki az, aki szivesen megengedi, hogy valaki a rothadt narancsot összekeverje az egészséges almákkal...?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.06.05. 10:12:54

Jézus a Templomban

Nem lévén a kapun plomba
Jézus bemén a Templomba.
Falon plakát: „Adok-veszek!”
S hallatszanak biznisz neszek.

Elszabadul néhány gerle
S kegytárgyakat zajjal ver le.
Kecskekufár s birkabankár
Miatt lelki létben van kár.

Jézus fájón körbe tekint,
Látvány kelti benne e kínt.
Lendül korbács, borul asztal,
Hősünk senkit nem marasztal.

„Nem a Jeruzsálem Pláza
Ez, hanem az Atyám háza!”
Péter így szól: „Újabb fétis
Dőlt meg. Jó lesz ez a hét is!”

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/12/jezus-templomban.html

LebensraumamOsten 2018.06.05. 10:18:14

@Trackers: Nos a te véleménynek álcázott, alsóbbrendű idegrendszeredből eredő feltétlen reflexszerű böfögések és öklendezések senkit nem érdekelnek. Max. annyit érsz el vele, ha túl sokak környezetét szennyezitek már és zavarjátok az életvitelét az igazi embereknek, akkor lefújnak benneteket csótányokat majd valami jóféle rovarirtó szerrel, mert túlszaporodtatok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 10:22:52

@A csapos közbeszól:

Nyilván nem lehet saját véleményt a dogmákat és a kánont illetően, de ami ezekben nem tartozik bele, ott teljes a szabadság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 10:25:21

@morph on deer:

Orbán sose volt köpönyegforgató, határozattak voltak mindig az elképzelései.

Amire te utalsz, az csupán az eszközrendszer. A jó politikus hazudik, csúsztat, hintázik, pávatáncol - mindezzel semmi gond, míg a cél nemes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 10:26:26

@morph on deer:

A "kereszténydemokrácia" természetesen csak egy szólam, tartalom nélkül, ebben igazad van. Semmi szükségünk valódi kereszténydemokrácia, ami csupán a liberalizmus egyik maszkja.

A csapos közbeszól 2018.06.05. 10:29:22

@Frady Endre:
"Nincs károsabb a hitre nézve, mint a hatalom és a történelmi egyházak összefonódása.
;-)"
Lehet ezt csűrni csavarni, tömören megfogalmaztad a lényeget :)

morph on deer 2018.06.05. 10:32:40

@maxval balcán bircaman:
“Ez van, a pap szabad ember, a lelkiismerete vezérli.”

És azt hirdet, amit akar?
Nem mondod?

Mert szerinted a papi eskü mire vonatkozik?
Talán arra, hogy papként a saját hangulatodnak, ízlésednek és politikai szimpátiádnak, meggyőződésednek, vagy esetleg érdekeidnek megfelelően vezesd a rád bízott “nyájat” - amerre neked tetszik?

Rosszul tudod, Bárányka. Papnak lenni szolgálat, mindenek előtt az Isten szolgálata! A papi hivatás egyetlen papot sem jogosít fel arra, hogy a saját kénye-kedve szerint befolyásolja a híveket, és ezt illene nem elfelejteni!

Sem neked, sem a papoknak.

Trackers 2018.06.05. 10:32:42

@LebensraumamOsten:

Szeretem mikor a magadfajta liberálisból előbújik a leplezetlen náci. :DDDD

Különösen annak fényében röhejes a fenyegetődzésed, hogy tudjuk milyen kevesen vagytok, és mennyire kikéritek magatoknak a fenyegetést.... :DDDD

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 10:40:34

@morph on deer:

A pap feladata a politizálás, azaz annak bemutatása, hogy Isten tanítása hogyan tükröződik a közéletben.

A rossz pap pártpolitizál, a jó pap ügyesebb.

Hiszen felesleegs azt mondani "ne szavazz Gyurcsányra", jobb azt mondani "ne szavazz olyanra, aki nem fogadja el a házasság szentségét".

9-143 2018.06.05. 10:45:33

Mit látunk széjjel a világban? Tőlünk nyugatabbra már nem lehet leírni, kijelenteni a házasság egy férfi és egy nő szövetsége. Isten férfivá és nővé teremtette az embereket. A család fontosságát sem hangsúlyozzák már. Ma Magyarországon sok minden megvan még ebből. Ha az ember szívesebben él olyan országban, ahol relatíve kevés a muszlim ember, akár történelmileg visszanézve a hódoltság alatti kiürülő területekre, és háborúkra, nem érzem problémának annyira.
Az üldözött közel-keleti keresztények szintén inkább figyelmeztetnek a "menekültek" miatt, és nem arra bátorítanak, hogy mindenkit be kellene fogadni. Ők sokszor látták a menekülttáborok közegében a korábbi bántalmazóikat is.
Tehát ezekkel annyira nincs nagy gond a magyar közvéleményben.
Természetesen a korrupció más kérdés, az indokolatlan vagyonosodások. Így egy-egy választáskor azt kell mérlegelni, hogy melyik pártra szavazva köpném legkevésbé szembe magam.

Egy kis elméleti kitekintés: a brit keresztények nem értik, hogyan lehet keresztényként nem baloldali pártokra szavazni, a kontinentálisok pedig fordítva.
Itt a szocialista pártok nem a bibliai, keresztény ideológiára építkezve születtek meg és működtek, így nem látszanak valódi alternatívának.

Trackers 2018.06.05. 10:51:30

@9-143:

"Itt a szocialista pártok nem a bibliai, keresztény ideológiára építkezve születtek meg"

Hát tényleg nem.
Hanem keresztény vagyont elkobzó, keresztényeket üldöző, kereszténységet kigúnyoló ideológiára építkezve ismerhettük meg őket, a kommunista diktatúrában.

2018.06.05. 10:52:25

Orbán már az iszlám világrendre helyezkedik. Eljő az idő, amikor majd sokat fogjuk hallani azt, hogy az iszlám valójában egy csodás kultúra és egy a gyökere a kereszténységgel. Tényleg nem ismertétek még ki? Ki fog merni vele ellenkezni? Az egyetlen, amit ez ellen tehetünk, hogy hamarabb elkussol.

morph on deer 2018.06.05. 10:53:31

@Trackers:
“Ahogyan Bayer is kategóriákkal keresztényebb, a keresztényeket napi szinten szapuló TWA-tól pl.”

Te most arról beszélsz, hogy ki hány százalékban keresztény?

Az szerinted mekkora jelentőséggel bír, ha például Bayer 3%, TWA meg csak 2% keresztényi értékkel bír? Mert ugye attól még igaz amit mondasz..?

Én nem arról beszéltem, hogy mrlyik formáció keresztényebb a másiknál, ez engem nem érdekel, soha nem is érdekelt.

Nekem egy tolvaj, csaló, hazug bagázs és annak jellemtelen, köpönyegforgató vezetője, aki mindenféle keresztényi jellemvonástól mentes, nem lesz “keresztényebb”, - mert semmi köze a kereszténységhez függetlenül attól, hogy minek nevezik magukat.

Felebaráti együttérzés, könyörület, megbocsátás, tisztesség, becsület, megbánás, - hogy csak párat említsek - mikor fordult elő valaha is ezeknek a “keresztényebb” pártoknak és személyeknek tevékenységében, szerinted?

És ne gyere nekem azzal, hogy “bezzeg más még annyira sem”, mert nem más hivatkozik hazug módon a keresztényi értékekre, hanem ők!

ostvan1 2018.06.05. 10:53:31

Mint ahogy a katona sem politizálhat egyenruhában, a papnak is tilos (lenne) a templomban, a szószéken a direkt politizálás.
Nyilván ott is megvan az elvárás, hogy meg kell felelni a főnökségnek (akkor is, ha a fejétől bűzlik ....). A szerzetesrendeknél ez annyiban van nehezítve, hogy feltétlen engedelmességet fogadtak. És ők nem szoktak esküszegők lenni (mint a parlamenti képviselők).

morph on deer 2018.06.05. 10:59:20

@Bicepsz Elek77:
“(tudunk etelt varazsolni vagy betegeket kezratetellel gyogyitani??)”

Ezt megbeszélnéd esetleg egy Orbán Balázs nevű zsenge prófétával is?
Legalább ami a kézrátétel részét illeti, merhogy abban érdekelt az a jó lélek...

Csak mert Kásler doktor is még csak a tízparancsolatnál meg az imánál tart, - lásd, már orbánért is imádkozott, remélem jobban is van a viktor azóta, - tehát nála a kézrátétel még arrébb van...

morph on deer 2018.06.05. 11:11:53

@Trackers:
“Hanem keresztény vagyont elkobzó, keresztényeket üldöző, kereszténységet kigúnyoló ideológiára építkezve”

Most akkor a trafiktulajdonosok mindegyike zsidó, mohamedán, buddhista, estleg shinto, netán hindu volt?
És a játéktermesek? Hát a földbérlők?
Csak kérdem, hogy ezt te hogy látod...

$pi$ 2018.06.05. 11:14:31

@maxval balcán bircaman: "Szóval 15 % hívő és 15 % ateista,"

Az tényleg a legjobb statisztika. Szóval 15% hisz istenben, 15% nem hisz istenben, 70% pedig... izé...

"s a nagy többség, 70 % kulturális keresztény (amihez bátran hozzávehető 100-200 ezer kulturális zsidó is).

Azaz ez a 70 % a szó szoros értelmében nem hívő"

Azaz a szó szoros értelmében ateista. A szó szoros értelmében a- (nélkül) teista (isten).

Trackers 2018.06.05. 11:15:15

@morph on deer:

A keresztények számára teljesen érdektelen, hogy egy magadfajta ateista ballib kit tart kereszténynek és kit nem azt elhiheted. Azaz olyanformán mégiscsak érdekes lehet, hogy vélhetően az a legalkalmasabb a kereszténység képviseletére, akit te leginkább szapulsz.
Hisz neked a kereszténység eltörlése az elemi érdeked.

Trackers 2018.06.05. 11:17:37

@morph on deer:

Nem értem a kérdést.
A kommunista diktatúra köztudottan a keresztények ellen lépett fel, üldözte a keresztényeket, és elkobozta az egyházak vagyonát.

A földosztás, és trafikok esetén nem figyeltem meg semmilyen hit üldözését se pártolását.
Azt mondjuk megfigyeltem, hogy az elkúrók alatt 600 ember uralta a földek 80%-át, most meg több mint 6000.

$pi$ 2018.06.05. 11:21:42

@maxval balcán bircaman: "A jó politikus hazudik, csúsztat, hintázik, pávatáncol - mindezzel semmi gond, míg a cél nemes."

A cél szentesíti az eszközt. Ennél ótvarosabb, gusztustalanabb erkölcsi téveszme még nem született.

Teréz Anya ennek az elvnek a gyakorlatba való átültetésével tagadta meg a betegektől a gyógyítást: előbb jutnak a menyországba, hamaradd megtalálják Jézust, ha szenvednek és meghalnak mintha fájdalomcsillapítót meg életmentő gyógyszert kapnának.

Megvárta míg elájulnak és megkeresztelte őket. :(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 11:24:01

@$pi$:

Ilyen a politika. Még egy nagyhatalom vezetője se lehet őszinte. Lehet nem szeretni ezt, de ezek a szakma szabályai.

$pi$ 2018.06.05. 11:26:40

@maxval balcán bircaman: "Nem, csak 15 % ateista."

Mint majdnem mindenben ebben is tévedsz és ebben is nagyon biztos vagy.

"Ilyen a politika. Még egy nagyhatalom vezetője se lehet őszinte."

És ebben is. A "nem őszinte" és a "hazudik" nem ugyanazt jelenti. Senki sem várja el egy politikustól, hogy mindenben őszinte legyen, azt azonban, hogy ne hazudjon joggal várják el az emberek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 11:28:41

@$pi$:

Ha a hazugság jó célt szolgál és kegyes, mi bajod lehetne vele? Ha egy pap teszi, nem fogadható el, de egy politikustól igen.

Beer Monster 2018.06.05. 11:36:55

"Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekséget fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak.
És sokan fogják követni azoknak romlottságát; a kik miatt az igazság útja káromoltatni fog."

Alfoldi Robert 2018.06.05. 11:39:03

"Orbán lejáratja a kereszténységet"

Egyetertek, Jezus forog a sirjaban ha Orbant latja.

Beer Monster 2018.06.05. 11:50:05

@maxval balcán bircaman: "A jó politikus hazudik, csúsztat, hintázik, pávatáncol - mindezzel semmi gond, míg a cél nemes."

Te elmehetnél Gyurcsány stábjába.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 11:52:38

@Beer Monster:

Minden politikus ezt teszi.

Csak van aki rossz politikus, nem a közjó érdekében teszi. Míg a jó a közjó érdekében.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2018.06.05. 11:59:35

épp hogy megvédi, nem? :D:D:D

amúgy nemrég találtam, luther:
"Mert mire jó az, hogy mi a töröknek testi fegyverrel ellenállunk? Mi rosszat tesz a török? Elfoglalja az országot, és uralkodik ideig-óráig. Hiszen nekünk ugyanazt kell elszenvednünk magától a pápától, aki bizony agyon gyötri testünket és életünket, amit a török nem cselekszik! Ezenfelül a török mindenkit meghagy a maga hitében, ezt sem teszi a pápa, hanem az egész világot a keresztyén hitről a maga ördögi hazugságára kényszeríti, úgy hogy a pápának a test, javak és lélek feletti uralma nyilvánvalóan tízszer gonoszabb, mint a töröké. És ha Krisztus maga le nem döntené az Antikrisztust az Írás szerint, és ki akarnók irtani valaha a törököt, a pápán kellene kezdenünk a dolgot.”

rnz 2018.06.05. 12:05:39

A nyomorult index és csökevényes blogjai próbálják meg lejáratni nap, mint nap.

$pi$ 2018.06.05. 12:14:32

@maxval balcán bircaman: "Ha a hazugság jó célt szolgál és kegyes, mi bajod lehetne vele?"

Az, hogy hazugság.

morph on deer 2018.06.05. 12:19:46

@$pi$:
“A cél szentesíti az eszközt. Ennél ótvarosabb, gusztustalanabb erkölcsi téveszme még nem született.”

Gondolnád?
100% - ban egyetértek veled!

Beer Monster 2018.06.05. 12:22:47

Ezúttal én is egyetértek vele, pedig elég lökött.

A példa kiválóan mutatja, hogy az ateisták között is vannak keresztények, ahogy a keresztények között is ateisták.

morph on deer 2018.06.05. 12:24:41

@Trackers:
“Nem értem a kérdést.”

A “keresztény vagyon elkobzásáról” beszéltél, és én is. Csak éppen én nem az elkobzó politikai irányultsága szempontjából nézem a problémát, ennyi.

$pi$ 2018.06.05. 12:41:31

@morph on deer: "Gondolnád?
100% - ban egyetértek veled!"

Ha az emberek nem előre elkészített ideológiákat követnek, hanem saját véleményük van, akkor előbb-utóbb találnak olyan dolgokat, amikben egyetértenek. Mint ahogyan olyan dolgokat is, amikben nem. :)

$pi$ 2018.06.05. 12:43:48

@Beer Monster: "A példa kiválóan mutatja, hogy az ateisták között is vannak keresztények, ahogy a keresztények között is ateisták."

A keresztények Jézus követői, azt hiszik, hogy létezik Isten. Ateistának azokat nevezzük, akik nem hiszik, hogy létezik isten. Diszjunkt halmazok, nincs közös elemük.

morph on deer 2018.06.05. 12:45:52

@Trackers:
“hogy vélhetően az a legalkalmasabb a kereszténység képviseletére, akit te leginkább szapulsz.”

Ebből csak az látszik, hogy neked istenigazából fogalmad nincs a kereszténységről, szerintem téged csak az orbán elleni érvelés zavar.
Pedig aki valóban keresztény, annak illene átlátni a politikailag motivált fideszes ködösítésen. Remélem, hogy ők ezt is teszik.

“Hisz neked a kereszténység eltörlése az elemi érdeked.”

Tévedés, nekem sem nem oszt, sem nem szoroz, ha van, ha nincs. Mint ahogy egyik más vallás sem.

Mindenesetre - liberális lévén - messzemenően tiszteletben tartom a jószándékú és őszintén hívő, valóban vallásos embereket, mint ahogy mélységesen megvetem a hazug, a vallást és a vallásosságot csak eszközként használó jellemtelen férgeket, mint fent nevezett orbán és műkeresztény bandája.

Az igazi keresztény nem attól az, hogy azt maga hirdeti önmagáról, hanem attól, hogy keresztényként él. Nézd ebből a szemszögből, és fogod látni, hogy miről is van itt szó.

Beer Monster 2018.06.05. 13:12:18

@$pi$: Na és még az is újra beigazolódott, hogy lökött vagy ;))

sakkosfx 2018.06.05. 13:22:36

Nem kell ahhoz Orbán, hogy a kereszténységet lejárassa! Lejárassa az önmagát gondoljatok a pedofilliára és annak letagadására, eltitkolására!

$pi$ 2018.06.05. 16:22:38

@Beer Monster: "Na és még az is újra beigazolódott, hogy lökött vagy ;))"

Nem igazán látom értelmét az ilyen kijelentésnek. Körülbelül az ovis "nem is", "de igen", "ne is" szintjén van, nem?

$pi$ 2018.06.05. 16:24:11

@444: "jézus krisztus nem forog a sírjában. felment a mennyekbe és ott ül a mindenható atya úr istennek jobbján."

2 ezer évet ülni? Súlyos... :D Annyit még Edmond Dantes sem ült. :D

Beer Monster 2018.06.05. 17:25:02

@$pi$: A keresztény önmeghatározás és a keresztény hit nem 2 hanem 4 diszjunkt halmazt határoz meg, mivel két különböző attribútum.

2018.06.06. 09:40:16

@Beer Monster:

Nem fogja megérteni.
Pi egyszerre buta és beképzelt. Elég rossz kombó.

Beer Monster 2018.06.06. 15:51:00

@MikeBoy: A saját matekpéldáját csak megérti már, mégse hatványhalmazokkal magyaráztam el. Ne legyünk ilyen rosszmájúak. Buta az, akiben semmilyen téren nincs meg az értelem csírája. Ő az emberi kultúra 80%-át kiönti a fürdővízzel, ahogy eddig láttam, ezt azonban máshogy hívják.
süti beállítások módosítása