1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.06.01. 16:02 HaFr

Heinrich Himmler cikket írt a Magyar Időkbe

Kapcsolódó kép

N. Horváth Zsófia álnéven. HH -- aki ismeretes módon személyesen irányította a Harmadik Birodalom és elfoglalt területeinek megtisztítását a homoszexuálisoktól (is), méghozzá nem kevés sikerrel -- a közvélekedéssel ellentétben mégsem lett öngyilkos lüneburgi fogságában, hanem a 118. évét taposva, ereje teljében, ismeretlen helyről publikat küld a Magyar Idők nevű szennylapnak. Hogy miért ide, azt csak találgatni tudjuk.

HH legutóbb az Erkel Színház egyik előadását tűzte tollhegyre, konkrétan a Billy Elliot c. darabot, amelyet egyébként szerte a világon filmen és színházakban nagy sikerrel játszanak -- oké, megengedjük, a hanyatló Nyugaton (aka fertő). Nem idéznénk hosszan Himmler szövegét, csak ki-kiragadunk egy-egy gondolatot:

"[N]em lehet nemzeti cél a homoszexualitás propagálása egy olyan helyzetben, amikor amúgy is csökken/elöregszik a népesség, hazánkat pedig idegen invázió fenyegeti."

"Hogyan történhet meg az, hogy egy ilyen jelentős állami intézmény, mint az Operaház, tökéletesen szembemegy az állam céljaival, és a legérzékenyebb korban lévő, ​tíz év körüli fiatalok számára készült előadást ilyen penetráns, féktelen melegpropagandára használja fel? Amikor ott voltunk, az Erkel Színház tele volt gyerekkel, akik a következőket láthatt​ák: egy szegény angol bányász fiú ​foci helyett ​inkább ​balettozni szeretne (ez nyilván tipikus!). Ha már balettozik, akkor csak ​meleg lehet. Ezt abból is tudhatjuk, hogy beletettek egy csomó jelenetet A hattyúk tavából, amiről a műveltebb közönség tudja, hogy erről a probl​ematikáról ​szól az egész, valószínűleg azért, mert Pjotr Csajkovszkij is meleg volt."

"Figyelemre méltó, hogy a liberális propaganda erőlteti a másságot, és mára divattá is tette, ezzel is növelve a nézőlétszámot. Tudtommal kormányunk ennek ellenkezőjét, a családi boldogulást próbálja meg sok eszközzel és pénzzel elősegíteni, így érthetetlen és tűrhetetlen, hogy egy vezető állami intézmény szembemegy ezzel a szándékkal, és szerencsétlenné tesz jó pár fiatalt, akik maguktól esetleg ​nem mentek volna ebbe az irányba."

Szeretném világossá tenni az idős szerzőnek és szimpatizánsainak, miért baj, amit és ahogy ír. Először is, melegek vannak. Másodszor is a melegeket kirekeszteni a melegség reprezentációjából -- hogy tehát erről csak HH és bajtársai látószögéből értesüljünk -- rasszizmus. Harmadszor, a melegség melegek általi reprezentációját propagandának nevezni vélemény ugyan, de az államra, sőt az -- úgymond -- veszélyben lévő nemzetre apellálni a melegség reprezentációjának betiltatása érdekében ("tűrhetetlen"), az az ócska házmesteri szervilizmus és a fekete öves SS-tempó közötti sávba esik. Nyilván ezek után már a melegség betiltásának állampolgári követelése következik (névtelenül, álnéven vagy névvel). Negyedszer, a darab címszereplője nem meleg -- az egyik barátja az (vélhetően). A darab HH kancsalsága ellenére nem a homoszexualitásról szól. Vannak ilyen darabok is, de ez nem az. Ötödször, Himmlernek se hetven éve nem volt, se ma nincs fogalma a "melegség" pedagógiájáról, kémiájáról vagy pszichológiájáról, ezért azt sem tudhatja, hogy 10 év körüli gyerekekre hogyan hat az az előadás, amely az ő perverz képzeletét alaposan megmozgatta. Igaz, régen Auschwitzban csillapíthatta, ma viszont csak megírhatja a frusztrációit.

Az előadás keserű végkifejlete: a "közönség, a ​gyerekek és nagymamák nem ​v​​ették észre a legtöbb alantas befolyásoló eszközt, ​a darabot dörgő vastaps kísérte, csak mi ültünk döbbenten." Hát ez az. A régi, szép idők. Amikor még rend volt. A mai alantasság helyett.

Ui.: Botrányosnak találom, ahogy az ún. ellenzék gyáván és korruptan beleáll az etnicista beszédmódba és nem tiltakozik ellene minden energiájával. Ha nem tudná, ebből nyílik az ajtó a nemzeti purizmus (=biologizmus, rasszizmus) különböző alosztályaihoz. De magyar ellenzék persze nem csak gyáva és korrupt, hanem ostoba is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1214017328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2018.06.01. 16:52:30

1.) Hát, nem tudom... Így lebuzizni az orosz kultúra egyik állócsillagát [Csajkovszkijt] - nem fog erre Putyin elvtárs berágni?!:-)

2.) Milyen hatalom már az [Fidesz-rezsim], amely csak álproblémák örökös és erőszakos mantrázásával foglalkozik (persz csakis az alapvető célja, a hatalommánia kiélése + lopás mellett) és milyen nép az [magyar], amely ezeket nem teszi rövid úton "ad acta"?!

3.) Himmler is azt hitte, hogy megússza a bukást...:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.01. 16:56:31

@Moin Moin: hijjába harcolunk már hetvenöt éve a buzilobbi ellen, felüti a fejét, mint a fehér here

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.06.01. 17:47:33

Szerintem ez remekül illik a Szakács Árpád-féle ketrecharcba.

Arra volnék kíváncsi, hogy hol és ki bólintott rá? Vagy ez már jön magától, repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg?
Régen efféle őrjöngések maximum a Demokrata olvasói levelek rovatáig jutottak (pl. olyan létproblémákkal, hogy a Kossuth rádió közkedvelt zenés-bolondos estimese-sorozatában szereplő Pumpusek bácsi pánszláv propagandát fejt ki a nevével).

FrVili 2018.06.01. 17:58:40

Ókovácsnál csöng a telefon.

-Vesztikém, olvastam az Időkben valami buzis bemutatóról. Igaz ez?

- Itt valami félreértésről lehet szó. Billy Elliot, amiben balettozni szeretne egy bányász fiú.

- Elég baj az ha a pulyák már foci helyett is balettozni akarnak. Nem lesz ez így jó , hová vezet ez? Holnap meg majd az Alföldi rendez seggrepacsit Majakovszkij mogyorótörőjében, vagy miben? Gyerekek, hát mindenkiben csalódnom kell?

-Jó hát, akkor leveszem az előadást ..nökúr, de mit mondjak a sajtónak?

-Milyen sajtónak? Én mondom neked, ez volt az utolsó dobásod, már más is panaszkodott, hogy a Figaróban is valami fiúnak öltözött feminista kornyikált.

-Elnézést M..úr többet ilyen nem fordul elő.

-Hát az biztos.

ricardo 2018.06.01. 18:08:26

„Hogyan történhet meg az, hogy egy ilyen jelentős állami intézmény, mint az Operaház, tökéletesen szembemegy az állam céljaival (…) Tudtommal kormányunk ennek ellenkezőjét, a családi boldogulást próbálja meg sok eszközzel és pénzzel elősegíteni (…) A politikusok valószínűleg kevesen járnak Operába, balettra, azért nem érzékelik a gondokat.” Időutazás.

seol 2018.06.01. 18:21:29

@ricardo:

Utazzon a középkorba és 1944-be! Egyszerre!

ricardo 2018.06.01. 19:00:13

@seol: A leghitványabb szervilizmus hangja. Az újságíró a „kormányunkhoz” fellebbez, mert nem tetszett neki a színházi előadás! Szorgosan jelenti kormányunknak, hogy az operában a „kormánycélokkal szembe menő” darabot adnak. Hát vegye már észre kormányunk, mi folyik itten! A magyar nép szeretett édesapja tegyen már itten valamit!

Kibic a toronyban 2018.06.01. 19:50:24

@ricardo: És ha nem szervilizmus, hanem kormányzati agitációs és propaganda tevékenység a kormány lapjában ?
Egy újabb boszorkányüldözés ?
Elég valószinű, hogy mostanság lesznek még hasonló fideszlegények és leányok, akik spontán buziznak a média felületein, mert közeledik a Pride és a kormány szítja a hangulatot, ahogy mindig teszi.

Kibic a toronyban 2018.06.01. 19:56:36

@HaFr: Az ellenzéknek nem tudom, miért botrányos ezzel kapcsolatban a megítélése .
Nem az ellenzék lapja, nem az ellenzék médiája, nem az ellenzék szimpatizánsa.
Talán a kormány uszításai botrányosak, azt írhatnád, de igazad van, azt nem írhatod, mert semmilyen botrányt nem okoznak az uszítók soha. Isszák a szavukat a magyarok.
Úgyhogy nincs botrány.
A szokásos fidesztevékenység megy. Vádaskodnak, gyalázkodnak, fenyegetőznek, szenteskednek, miközben ők követik el, amivel másokat vádolnak.
Hiszen Orbánék turnéztak a médiában egy buzi okosságaival, hogy példaképet állítsanak az ifjúságnak egy felkapott külföldi buzi képében.

elendem 2018.06.01. 22:58:06

Valahol biztosan lemaradtam, mert nem értem, hogy a Hattyúk tava miért szól a homoszexualitásról. Egyébként tőlem akár szólhatna arról is, csak szerintem nem arról szól, és nem értem, hogy miért gondolja a MI cikkírója.

Kibic a toronyban 2018.06.02. 05:52:31

@elendem: Fönt írja. Ő fideszes, és ezért csak annyit tud a Hattyúk taváról, hogy Csajkovszkij meleg volt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.06.02. 07:37:28

@elendem: Idézet a cikkből: "Ha már balettozik [Billy Elliot], akkor csak ​meleg lehet. Ezt abból is tudhatjuk, hogy beletettek egy csomó jelenetet A hattyúk tavából, amiről a műveltebb közönség tudja, hogy erről a probl​ematikáról ​szól az egész, valószínűleg azért, mert Pjotr Csajkovszkij is meleg volt."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.02. 08:12:53

Nagyon helyes cél a homoklobbi szarvának letörése.

Kinek legyen jó az országban, a normálisoknak vagy a betegeknek?

Kibic a toronyban 2018.06.02. 12:01:42

@maxval balcán bircaman:

Eddig azt hittem, a fidesz a homoklobbi. Nagyon mélyen szeretik a fiúk egymást és nőket csak anyaként tudnak elképzelni.

screpes 2018.06.02. 13:10:58

@HaFr: az egész ügy egy kamuflázs.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.06.02. 13:41:41

Az ilyesfajta butuska műbalhé, valamint a vele járó túlméretezett hisztéria ((C) Schiffer András) pontosan arra való, hogy a konzervatív leváljon a nemzeti jobboldalról, és a liberálisok mellé kerüljön, ahová tartozik. A végeredménnyel pedig minden érintett fél elégedett - win-win-win!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.06.02. 13:48:35

@Holger Hartland: Annyi ballasztot hajigáltak már ki maguk a nemzeti jobboldalból, hogy nem nagyon marad már semmi a forró levegőn kívül.

Maga állítólag olvasott ember, pontosan tudja, hogy bolsevizmust csinálnak. És még Helly Hansen pulcsit se kap - akkor meg minek csinálja? Minek uszul rá bárkire, akire rámutat a pártlap? Előnye _legfeljebb_ annyi származik belőle, hogy addig se magára, de maga ahhoz nem elég fontos, hogy ez komolyan fenyegethesse.

DrGehaeuse 2018.06.02. 17:59:19

Jótündér a Vincent blogon reklámozza ezt a posztot. Gratulálok HaFr!

DrGehaeuse 2018.06.02. 18:40:31

@Célkereszt: Végre egy gerinces "fideszes" káder.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.06.03. 00:12:13

@Counter: Nem látott még állampolgárt politikai véleménnyel? Pedig április 8-án volt ilyenből több, mint öt és fél millió.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.06.03. 08:00:16

@Holger Hartland: Nagyszerű felismerés, valóban a politikai véleményéről érdeklődtem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.06.03. 10:46:05

@Holger Hartland: Azt már levettem, hogy maga nem kommunikáció, hanem ún. virtue signalling céljából írogat egy ideje. Megkapja a megfelelő visszajelzéseket a közösségéből, vagy még mindig nem hívják rozéfröccsözni?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.06.03. 17:02:48

@Counter: Még ezt is rosszul vette le. Rekreációs és levezetési céllal írogatok. Ha volna benne signalling, legfeljebb azzal a céllal, hogy hova NE hívjanak.

GyMasa 2018.06.04. 11:10:42

HaFr:
Ezt a mondatot nem ertem:
"Másodszor is a melegeket kirekeszteni a melegség reprezentációjából -- hogy tehát erről csak HH és bajtársai látószögéből értesüljünk -- rasszizmus."
A melegseg nem egy kulon rassz, igy az uldozese sem lehet rasszizmus!
Nem inkabb a diszkriminaciot kellene itt hasznalni?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.04. 12:03:11

@GyMasa: a rasszizmus = fajelmélet, és minden ide sorolható, ami biológiai alapú különbségtételt tesz emberek között erkölcsi vagy társadalmi ítéletet társítva ehhez

GyMasa 2018.06.04. 12:20:00

@HaFr:
De a melegek, meg a iszlamistak, az nem kulon faj.
Vagy, most az erdeti, naci fajelmeletre celoztal?
(de lehet, hogy ataludtam a hetvegen valami fontos valtozast :-D )

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.04. 12:28:56

@GyMasa: miért, ki a külön faj az emberiségen belül?

GyMasa 2018.06.04. 12:48:00

@HaFr:
Nem jo kifejezest hasznaltam volna?
Akkor maris elnezest kerek, csak nem ertem a dolgot.
Szoval, utana neztem. (regen volt mar az a biologia ora...)
Rasszoknak hivjak azt, ami alapjan a rasszizmus megkulonboztet. Ennek a nemi orientacionem resze.
Igy a mai ertelemben veve a melegek uldozteteset nem lehet rasszizmusnak nevezni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.04. 14:58:27

@GyMasa: jó, hát most nincs nagyon időm meggyőzni téged meg a szavak értelme úgyis a használatában dől el, ami viszont sok mindentől függ egy adott beszélő esetében, de hirtelen itt ezt tudom még nyújtani:

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.[1]

hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus

GyMasa 2018.06.04. 16:39:11

@HaFr:
OK, megvan!!
"Ehhez a testi jegyek kihangsúlyozása mellett az utóbbi korszakban egyre inkább kulturális szempontokat, gyakran pedig egyes feltételezett közös tulajdonságokat vesz alapul, amelyeket egy-egy rasszra általánosan jellemzőnek tart."
Ebbe a defnicioba mar befernek ezek is.
(bar ez mar nekem a progresszivek altal felhigitott definicionak tunik)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.06.04. 17:12:31

@GyMasa: -:) oké, hát nagy veszekedés nem lesz ebből

morph on deer 2018.06.08. 15:55:00

@HaFr:
“miért, ki a külön faj az emberiségen belül?”
:)
Hát a “gerinces fideszes” az kell, hogy legyen, ráadásul mindeddig teljesen ismeretlen volt!
(Lásd DrGehaeuse kommentjét feljebb!)
Nyilván valamilyen genetikai defekt következménye, mint a fehér holló például, az előfordulásuk gyakorisága is hasonló.

városi fiú 2018.06.23. 07:28:57

@FrVili: Politikai hajtóvadászat miatt lemondott operaelőadás, azt hiszem helyére tette ezt az országot.

A harmincas évekbe.

Kilencven évet utaztunk hátra az időben.
süti beállítások módosítása