1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.03.24. 09:29 HaFr

Fölállhat-e innen Orbán Viktor?

Kapcsolódó kép

Teljesen mindegy, ki nyeri a választásokat, legfeljebb egy erős kétharmad adhatja vissza Orbán önbizalmát -- átmenetileg. (De emlékszünk, néhány hónapja még a háromnegyed is bőven képben volt, ám erre már senki sem számít egyik oldalon sem.) Az utóbbi hetek Fidesz-körüli, a miniszterelnök személyére is rávetülő botrányai (Tiborcz, Kósa, Semjén, Lázár, az orosz propagandagépezet mintájára és közvetlen importőrjeként kiépített hazai szutyok-sajtó lelepleződése, a nyugdíjasok választás előtti megvásárlása, Orbán március 15-i fenyegetőzése, az elaggott rendszer terméketlenségéről küldött napi rendszerességű hírek a halálos kórházakból, a járhatatlan autópályákról, az EU és a világ fokozódó türelmetlensége Putyinnal és magyar helytartójával szemben), aztán a párt hódmezővásárhelyi, a város politikai történetének ismeretében bízvást mondható: földindulásszerű veresége, a civilek megélénkült választási kezdeményezései, az ellenzéki kiútkeresés reménytelen, de észlelhető fordulatai.... mind erodálják nemcsak a még mindig valószínű Fidesz-győzelmet, hanem -- ami fontosabb -- megrengették a Fidesz-vezérek önbizalmát és erkölcsi alvilágát, megmutatták a rendszer agyaglábait és már közép távon alapjai lehetnek a koncentráltabb ellenzéki harcnak a rezsim ellenében. Ami ennek kapcsán még fontos: azt is egyre többen látják már, hogy Orbán rendszerének legalább olyan fontos támasza a vele szimbiózisban élő, inkompetens ellenzéke, mint (voltak) a vele kapcsolatos illúziók.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere már bizonyosan a legkárosabb politikai korszakok közé fog bevonulni a magyar történelemben, és ezen senki és semmi nem tud már változtatni, ami közép távon a legitimációjának fokozatos elvesztéséhez fog vezetni. Orbán aligha tud ezen már fordítani, mert a rendszere beleállt a kizsákmányoló-destruktív politikai hagyományba, amelyből nincs visszaút részint a vezér pszichéje, részint amiatt, hogy ezzel is óhatatlanul beindulna a rezsim szétesése. A NER-t nem lehet konszolidálni, ami valószínűleg egy-két évig még a destruktivitása erősödését váltja ki. A rendszer egyedüli (véletlenszerű) pozitívuma szemléleti: a nemzeti-etnikai önbizalom európai képviselete politikai igénnyé vált vele és ismét megmutatkoztak a politikai racionalizmus határai -- most már csak azt kell elérnünk, hogy ennek az önbizalomnak alapja is legyen. Vannak persze az utóbbi nyolc évnek részeredményei is (a magyar egoizmust megszólító családtámogatási rendszer, a közmunka kiterjesztése, az adórendszer egyes darabjai, de mind kapcsán nagyon fontos felfogni, hogy közben a hasznaikat aláásó folyamatok is beindultak az orbánizmusban, tehát a hatásuk minimum kétséges).

Az Orbán-rezsimről sokszor elmondták már, hogy bukásra van ítélve, és annak ellenére, hogy minden kisebb-nagyobb válságát túlélte eddig, ez a szentencia változatlanul igaz. (A rezsim -- éppen a legitimációjának túlnyomórészt érzelmi-irracionális jellege miatt -- nem fokozatos "felvilágosodással", apránkénti belátással fogja elveszíteni a támogatottságát, hanem többé-kevésbé egyetlen bummal: mint minden érzelmekkel habarcsolt hazug konstrukció.) Eközben az etnicista-populista oldal a liberális demokráciák bukását várja a Nyugaton, holott erre az alapvető társadalmi logikák és struktúrák miatt nem volt valós esély soha, de mára már az esély látszata is elmúlt a migráció és a putyinista agresszió természetének alaposabb megismerésével. A ránk váró, részben már úton lévő digitális technológiai forradalommal Európa magországai ismét megerősíthetik a helyüket a világban, illetve a globalizáció csak folytatódni fog, mert a technológiák piaca tovább globalizálódik; egy szoftver, IoT vagy big data megoldással kisebb-nagyobb cégek végigsöpörhetnek az egész világon és ettől kezdve csak az lesz a kérdés, hogy Magyarország az algoritmusok melyik végén fog elhelyezkedni. Ott, ahol készítik és irányítják ezeket, vagy ott, ahol alkalmazzák őket és irányíttatnak általuk. A játék már most sem Orbánról stb. szól, amit ő pontosan tud. És a választók többsége is rövidesen meg fogja tudni.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5013775744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.24. 21:41:17

@Brix:
a jövedelmek nagyobb része nem munkabér. az egy főre jutó gdp szászországban (ami az átlagos kelet-német fejlettség) a nyugat-német átlagnak még mindig csak nagyjából a kétharmada. de ez legyen a németek problémája. ha nincs probléma, akkor ne problémázzunk rajta.

2018.03.24. 21:44:43

@fidesz maszop dk egykutya:
vona gábor elárulta a nemzeti radikalizmust.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.24. 21:57:24

@444:

"engem az érdekel, hogy érdemes-e a filoszemitákkal egyezkedni"

Sanyi is filoszemita: 100-ért vesz és 200-ért ad el. Irmuska néni meg Böszörményiné is filoszemiták: azért vettek Quaestor kötvényeket az életűk megtakarításait jelentő egy-egy millából, mert pénzzel akartak pénzt csinálni. Zolika is filoszemita: az izraeli tulajdonú TEVÁban keveri a kenőcsöt. Andika is filoszemita: ott költi ez Zolika pénzét ahol megítélése szerint a legtöbb jószágot kapja a legkevesebb pénzért. A magyarnak teljesen megfelel _saját maga számára_ a filoszemita viselkedés; csak azt akarja, hogy a _másiknak_ ne legyen szabad filoszemitaként viselkednie.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2018.03.24. 22:12:32

Nagyon jó poszt.

Mondjuk annyira jó az ellenzék, hogy nem csoda.

ijontichy 2018.03.24. 22:19:54

@444: Fogalmam sincs kik azok a "filoszemiták" ;-), de láthatóan nagyon az agyadra mentek (csakúgy, mint a bukolikus líra). Vannak akik barátok, vannak akik haverok, azon kívül meg vannak az üzleti partnerek. Utóbbiakkal együttműködhetek, vagy üzletelhetek, vehetek, vagy eladhatok. Ha kiderül, hogy sz@ralakok, akkor nem. Tehát a hozzám közelállókon kívül csak két kategória létezik: sz@ralakok, meg nem sz@ralakok.
Ez a filoszemita, meg amerikai demokrata... meg az összes többi kategorizálásaid csak arra jók, hogy még jobban megzavarják a bukolikus lírától megrészegült fejedet. Nem szabad ennyire túlspilázni a dolgokat, mert aztán jön a блокировка канала az agyadban, és a duguláselhárítás a szokásos népfőiskolai szófosást eredményezi.

szekkszuáliszaklató 2018.03.24. 23:19:14

Oriasit fognak szopni lipsik.
Reszben mert a volt jobbikosok, (6-8%) a fideszre fognak szavazni, hogy legyozzek a Vonat, visszaszerezzek a partjukat.
Masreszt ha tul sokan mennek el szavazni, az a kis, 4-6 szazalek korul ingadozo partoknak nem kedvez. Vagyis eleg eselyes, hogy a DK, LMP kiesik a parlamentbol.
Tehat a magas reszevetelel megszopatjak magukat.

2018.03.24. 23:56:07

A felcsúti mindent bevet, de csak azt éri el, hogy egyre szánalmasabb. Rengeteg szavazatot fog veszíteni. Megbukott.

dare 2018.03.25. 00:08:04

@szekkszuáliszaklató: Még mielőtt megvennéd a pezsgőt:
Ha a kis pártok jelöltjei beállnak a lehető legtöbb körzetben az esélyes jelöltek mögé, és erre még rájön a bizonytalanok szavazata, akkor a magas részvétel miatt elég nagy fejtörést okoznak azzal a Fidesznek.
Ha túl sokan mennek el szavazni, az a kis pártok bejutásának kedvez, mert esélyük lesz így bejutniuk a parlamentbe.
Az persze nagyon rossz lenne, ha senki nem jutna be az ellenzéki oldalon listán a Jobbikon kívül, de erre azért nagyon minimális esély van csak, a nagyobbak be fognak jutni.
Jobb lenne, ha a két nagyobb (Mszp, Dk) helyett a kicsik jutnának be, de erre megint semmi esély nincs jelenleg.
A kis pártok mozgósításán múlik minden.
Az Lmp és a Momentum szinte minden körzetben, az Együtt és a Kétfarkú majdnem a körzetek felében jelen van.
Ezen pártok szavazói és a bizonytalanok, sok körzetet el tudnak majd dönteni, elég lesz nekik csak ötvenet.
A magas részvétel azt is jelenti, hogy nem pártszimpátia szerint fognak szavazni a választók, hanem Orbán leváltásáért fognak majd x-elni.
Ha a kisebb pártok segítik őket döntésükben, akkor lehet hogy kétszer is.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.03.25. 00:32:16

A felcsúti hatalom imádónak akkor is vége van, ha még össze tudná magának csalni a győzelmet most áprilisban. Ugyanis a teljes lebukás már beindult, miszerint egy lélek sincs a fidesz maffiában, akinek a kezéhez ne tapadna lopási, csalási, sikkasztási bün. Főleg a vezír szinten. Ez a fidesz maffia egyetlen kormány programja, semmi más, erre kellett nekik a hatalom.

A néptömeghez elértek ezek a fideszesek botrány hírei, most már csak az a kérdés, hogy most áprilisban mennyi lesz a kőbuta birka magyarok száma, akiket a permanens migráns rettegéssel még mindig be lehet hülyíteni.

Mivel azoknak a száma rakéta sebességgel nő, akik rájöttek, hogy a fidesz csak hülyére vette őket az elmúlt nyolc évben és ellopott tőlük 10-20 évet, így Lopbánnak nincs tovább szavazói utánpótlása. A kőbuta szavazóinak az elvesztése viszont úgy fel fog gyorsulni, mint Janukovicsnak, így Lopbánnak se marad más hátra egy napon mit Moszkvába menekülnie. Vagy lövetnie, de nem a szarvasokra.

Ugyanis Lopbán tudja a legjobban: itt ő már soha nem veszítheti el a hatalmat, mert akkor ő életfogytiglan csücsülhet majd a börtönben, teljes vagyonelkobzással párosítva.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.03.25. 00:36:40

@dare:

A Momentumra, Kétfarkúra, leadott listás szavazatok mind elveszett szavazatok lesznek.

dare 2018.03.25. 01:27:06

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Tudom.
De ha legalább az egyik becsusszanna 5%-on, mennyivel jobb lenne már az is.
Ez a fránya győzteskompenzáció ha nem lenne, azért nem mindegy hogy 1-2%-ot érnek el, vagy 3-4%-ot külön-külön.
Viszont én nem bántom őket azért, ha megpróbálják azt a küszöböt megugrani.
Nem a listáson fog ez az egész eldőlni, hanem az egyénin.
Számítani fog persze az is, nagyon szoros lesz, de a nagyobb hangsúly az egyéni szavazatokon fog lenni.
Ehhez viszont kellenek a szavazóik.
Az lenne a jó, ha a Fidesz megállna 50%-nál a listán (ez a nagyon sok kuka töredékszavazat), az 46 mandátum csak.
54-et kellene hozzá nyerniük, és megvan nekik a feles többség.
Az ellenzéknek "csak" 53 kell ez esetben a 47 mellé.

Ha viszont a Fidesz listán 40%-ot se ér el, akkor az 37-38 körüli mandátum csak nekik.
Itt már legalább 62 egyéni kellene a feles többséghez, az ellenzéknek viszont elég lenne 45-46.

Jó kis programnak ígérkezik ez két hét múlva.
Izgalmasabb lesz mint a keddi meccs.

Kivlov 2018.03.25. 07:49:23

Fölállhat-e?
Azt az ellenzéki pártoknak kéne.
Orbánnak még mindig van kb. 45%nyi szavazója...

Jazo 2018.03.25. 08:08:56

Amíg a többség idióta és/vagy passzív Orbán élete végéig uralkodhat, csak amikor már Törökország szintjén leszünk, késő lesz felébredni, mert már nem lesz visszaút. Aki nincs velük, az ellenük és börtönben lesz a helye. Pont jól fog jönni az a pár extra börtön a politikai foglyoknak, amiket most építenek.

JorEl 2018.03.25. 08:18:46

@mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu: 9 millió Emőke országa vagyunk, ők vannak abszolút többségben :(

Jazo 2018.03.25. 08:19:25

@Kivlov: Az összes választópolgár közül még 20%-ja sincs, de azok "parancsra" szavazni mennek engedelmesen és kiszámíthatóan, míg az ellenzéki érzelműek többsége túl lusta és birka ehhez. Ki kell mondani, hogy Magyarországon a többség megérdemli, hogy Orbán alatt szenvedjen és amíg ő közmunkán és minimálbéren éhezik, addig a Fidesz politikusai kastélyokban élnek és azt sem tudják már hogy hány milliárdot honnan loptak össze. Megérdemli minden idióta ezt a sorsot, aki nem ment és nem megy szavazni.

Emellett az ellenzéki pártok politikusai már Orbántól kapja a "jutalmát" az árulásáért. Meg lehet nézni, hogy ki és hol nem lép vissza az esélyesebb érdekében és ki nem hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit.

2018.03.25. 08:37:01

Hogy az Orbán-rendszer nem tart örökké, az nyilvánvaló, hiszen semmilyen politikai rendszer nem tartott örökké, de maga cikk egészében - főleg a liberális demokráciákról írt rész - a wishful thinking tipikus példája.

2018.03.25. 09:02:49

@ijontichy:
de ez megint csak köpködés. azon túl nincs semmi.

2018.03.25. 09:13:58

@neoteny:
a filoszemita azt mondja, hogy nincs korlát. sanyi úgy érzi (és ez egy érzés, a törzsi tudata), hogy ha ő megveszi százért és többért adja, mint kétszáz, akkor a vevőt becsapja. de kétszázért adhatja, mert költségei vannak és vállalta a kockázatot. a filoszemita világképében nincsenek limitációk. csak úgy válhat teljes egészében globálissá. de ez csak homogén társadalmakban működhet. tehát nem kellenek nemzetek. csak emberek. totális multikulturalitás. mert mindenki másképp egyforma. ezt a világképet támogatják jelentős számban budapesten. április 8-án többséget is szerezhetnek. és akár kormánytöbbséget is. vona gábor is elárulta a nemzeti radikalizmust. és még egyes fideszesek is dönthetnek úgy, hogy szaladjanak bele ők a következő válságba. persze lehet, hogy orbán nyer kétharmaddal. olyan nagy a diktatúra, hogy ez többé kevésbé de mégis csak szabad választásokon dől el.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.25. 09:15:40

@444:

"engem az érdekel, hogy érdemes-e a filoszemitákkal egyezkedni"

Sanyi is filoszemita: 100-ért vesz és 200-ért ad el. Irmuska néni meg Böszörményiné is filoszemiták: azért vettek Quaestor kötvényeket az életűk megtakarításait jelentő egy-egy millából, mert pénzzel akartak pénzt csinálni. Zolika is filoszemita: az izraeli tulajdonú TEVÁban keveri a kenőcsöt. Andika is filoszemita: ott költi ez Zolika pénzét ahol megítélése szerint a legtöbb jószágot kapja a legkevesebb pénzért. A magyarnak teljesen megfelel _saját maga számára_ a filoszemita viselkedés; csak azt akarja, hogy a _másiknak_ ne legyen szabad filoszemitaként viselkednie.

2018.03.25. 09:19:08

@Jazo:
vannak a fidesz "birkák". a jobbikos "nácik". a gyurcsányista "nyuggerek". a "komcsik". és a "lila ködös" és a "sötétzöld" szabad bölcsészek: a "libsik".

Kivlov 2018.03.25. 09:33:14

@Jazo:
Az összes vp senkit érdekel. Ebben a kérdesben az számít, aki X-el is.
Ettől függetlenül is, az ő pártját támogatják legtöbben mind közül.

2018.03.25. 09:35:31

@neoteny:
a filoszemita világképben vagy nincs közösségi tulajdon, vagy minden közös. zolika, sanyi és társaik azt mondják, hogy az idegen befektető a helyiek tulajdonában levő infrastruktúrát használják és ezért különadót kellene fizetniük. hiszen ők egy olyan környezetet rombolnak, amiben nem tulajdonosok. számos ellenvetés van ezzel a felfogással szemben. egy társaság ehhez mégis dogmatikusan ragaszkodik. törzsi tudata az univerzalitás. de ennek a csoportnak a filozófiában örökké kételkednie kellene. mert az ugye természettudomány. a filoszemiták nem kételkedők, hanem előíró jelleggel politizálnak. a jó fogalmát átnevezik. és azt mondják: a szabad piac a jó. mert a piacon minden önkéntes és semmi se önkényes. de nem. a piacon is van önkény. totális szabadság nem létezik. valóságban nincs teljesen szabad piac. az csak egy elképzelés. egy modell. amit közösségileg vagy alkalmaznak, vagy nem alkalmaznak. szabályoznak. de a filoszemiták eddig évezredek alatt nem jutottak el. azon vitáznak, hogy totális kommunizmus legyen, vagy totális kapitalizmus.

filoszemiták újabban világpolgárok. a világpolgárnak mindegy, hogy hol lakik. attól világpolgár. költözzön bosztonba. ez a fasizmus. ha kozmpolita, világpolgár, akkor ez miért probléma wahorn andrásnak? hja, hogy csintalan sándorral csak budapesten érdekesek, meg a többiekkel. ők a "világpolgárok".

2018.03.25. 09:36:40

mert az ugye NEM természettudomány.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.25. 09:37:50

@444:

"engem az érdekel, hogy érdemes-e a filoszemitákkal egyezkedni"

Sanyi is filoszemita: 100-ért vesz és 200-ért ad el. Irmuska néni meg Böszörményiné is filoszemiták: azért vettek Quaestor kötvényeket az életűk megtakarításait jelentő egy-egy millából, mert pénzzel akartak pénzt csinálni. Zolika is filoszemita: az izraeli tulajdonú TEVÁban keveri a kenőcsöt. Andika is filoszemita: ott költi ez Zolika pénzét ahol megítélése szerint a legtöbb jószágot kapja a legkevesebb pénzért. A magyarnak teljesen megfelel _saját maga számára_ a filoszemita viselkedés; csak azt akarja, hogy a _másiknak_ ne legyen szabad filoszemitaként viselkednie.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.25. 09:45:30

@444:

"a szabad piac a jó. mert a piacon minden önkéntes és semmi se önkényes. de nem. a piacon is van önkény. [...] szabályoznak."

Helyesen: az államhatalmi erőszakkal (értsd törvényekkel) gyakorolt önkény van a piacon -- amikor a politikusok (törvényhozók) szabályoznak.

2018.03.25. 09:55:23

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

"A néptömeghez elértek ezek a fideszesek botrány hírei"

Amelyekről már most lehet tudni, egy büdös szó nem igaz belőlük.

Kukubenko 2018.03.25. 10:10:02

Fölállhat-e innen Orbán Viktor?

Majd csak figyelgess. Amúgy még el sem bukott, csak szólok.

fidesz maszop dk egykutya 2018.03.25. 10:20:07

@Gaspen: dehogynem, hát bizonyítottak, tényekkel. Persze a komcsik mindent tagadnak mindig, még azt is hogy zöld a fű :)

2018.03.25. 10:20:11

@444: mit vesztettek el a szászok? Ami nem is volt?
Gondolkozz már, miért adna a VW tulajdont a cégből egy egész országnak? Mert szocialista volt?
Mivel lett kevesebb a keletnémet? Hogy Wartburg helyett VW -t gyárt?
Úgy gondolod, az lett volna helyes, ha az nszk kormânya kimo dja: na, elkobozzuk minden vagyon egyharmadát, és keleti testvéreinknek adjuk?

2018.03.25. 10:47:29

@Könnyen elkaptuk, uram!:
miért egyesültek egyáltalán? ha a németország egy társadalom, akkor nem abból indulnak ki, hogy a két háborút együtt basztuk el ezért szakították szét az országunkat az amerikaiak, a britek, a franciák és az oroszok. de nem ebből indulnak ki. hanem azt mondják, hogy a nyugat jó. kelet rossz. és ebből a hidegháború egy újabb fejezete következik. mert szerintük a nyugati oligopóliumok birodalma erkölcsileg mégis csak felette áll a keleties oligarchák uradalmának.

és ezek után elindul a vita. de nem. és budapesten a többség (illetve ezt még nem tudjuk, ez majd ez derül ki április 8-án) azt mondja, hogy de igen. ha így lesz, akkor kerüljenek csak vissza. lássuk, hogy mit tud karácsony-szél-gyurcsány koalíció vona gábor külső támogatásával. ha egy ilyen helyzet állna elő és a fidesz vezetőinek egy kevés eszük van, akkor azt mondják: csak tessék. egy éven belül megbuknak. (de ne siessünk ennyire előre. majd meglátjuk, hogy mit hoz az április 8. mert a választás kimenetele nyílt.)

sumes67 2018.03.25. 11:03:31

@Gaspen: ja. Büdös szó se. :-)))))

sumes67 2018.03.25. 11:06:02

@sumes67: olyan ismerősöm is elmegy szavazni, aki 20 éve volt utoljára. Túltoltátok.

2018.03.25. 11:09:16

@444: te a kommunizmusban élsz. A VW nem a nyugatnémet nép tulajdona. Az nszk amit tudott tenni, az annyi volt, hogy rengeteg pénzt beletolva, vonzóbbá tegye a volt ndk-t.

2018.03.25. 11:13:47

@444: bízom benne, hogy a fidesz nyer. Az eu pénzeket már lehívták, a kamatok emelkedése miatt az állam finanszírozása már nem lesz ilyen kedvező, Putyin elengedte Orbán kezét, hisz nem oly nagy a befolyása már az eu-ban, Trump pedig elszabadult hajóágyú.
Omoljon rájuk az egész szarvár...
Majd megnézzük, hogyan kergeti a fideszhű szavazó egykori isteneit...
nem mikrofonnal.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.03.25. 11:18:48

"Fölállhat-e innen Orbán Viktor?"

Nahat ilyenkor hol van a "meg kell valtoztatni a valasztasi torvenyt, mert a fideszre szabtak" dumaval ? 3 eve ezt hazudjak a libbantak, most meg kiderul hogy a fidesznek eselyes sincs. A libsik mar megint hazudtak.

Janossz 2018.03.25. 11:20:57

@444: "miért egyesültek egyáltalán?"
Mert, hogy egy nagy gondolkodót idézzek: Összenő, ami összetartozik.
És mivel a háromszor nagyobb nyugati szomszéd a világban megállva helyét, népének emberhez méltó életet, szabadságot biztosított, így láss csodát, nem ők tagozódtak be a "tokos" szomszédhoz, hanem fordítva.
"ha egy ilyen helyzet állna elő és a fidesz vezetőinek egy kevés eszük van, akkor azt mondják: csak tessék. egy éven belül megbuknak."
A Fidesz vezetőinek van esze, csak sajnos nem arra használják, amire kötelezné őket a státusuk.
Így aztán tisztában vannak bukásuk várható következményeivel, ezért soha nem fogják azt mondani: Tessék.
Küzdeni fognak a végsőkig. Hatalomárt, vagyonért, szabadságért. Van ok aggódni.

2018.03.25. 11:25:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:
ha elvesztik a fővárosban a választást, akkor ezért racionális azt mondani, hogy csak tessék. kormányozzon akár kisebbségből karácsony gergely gyurcsány ferenccel és szél bernadettel. és támogassa őket vona gábor.

Tamáspatrik 2018.03.25. 11:29:11

Két dolog lehetséges: vagy leszakadunk az orosz érdekeltségű Balkánhoz (amelynek Románia nem része!), vagy nálunk is felébrednek az állampolgárok és az utcára vonulnak nagy tömegek:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_a_fordulat_az_elatkozott_orszagokban_vagy_jon_a_polgarhaboru.659164.html

prakp 2018.03.25. 11:43:27

@Gaspen: Welcome fityesztroll...

2018.03.25. 11:45:34

@Janossz:
te abból indulsz ki, hogy lehet, hogy a német egy társadalom. mert a névelő der-die-das. de a nyugat-németek mégis csak felsőbbrendűek. egy társadalom úgy működik normálisan ha ez a kiválasztottság tudat nincs meg a tagjaiban, vagy úgy, hogy mindenkiben benne van. de úgy a kelet-németek se lehetnek alsóbbrendűek. a német is úgy egy társadalom, ha abból indulnak ki: együtt basztuk el, együtt kell rendbe tenni.

képzeljük el ezt budapesten. éppenséggel mondhatná azt egy zsidó ember, hogy a tanácsköztársaság népbiztosai nem voltak menők. a gulág se volt jó öltet. túl azon, hogy a szabadkőművesség trianon ügyében mégis csak játszott valami szerepet. az nem kamu. a magyarországi szabadkőművesek nagyrészt tényleg zsidók voltak. és tényleg szét akarták verni a magyar királyságot azért, hogy átvegyék a hatalmat. ez nagyjából úgy volt, ahogyan azok mondják, akikre azt mondjuk, hogy idióta, kripli, fasiszta kretének. és a modern kori totalitárius rendszerek leszámítva a fasizmust, tényleg valahogy mindig zsidókhoz köthetők. és lehet, hogy ezért van antiszemitizmus. ennek legalább részben a zsidók is az okai. csak esetleg nem kellett volna ártatlanokat elhurcolni a haláltáborokba, közte nőket, gyerekeket. amire a leghülyébb fasiszta is azt mondja: persze, hogy az embertelen volt. de ezt nem lehet megcsinálni. mert ha valaki a mainstream médiában mégis ilyet mondana, akkor azt kockáztatná, hogy elszabadul a pokol. tehát ilyeneket az underground közegben érdemes tesztelni.

2018.03.25. 11:46:20

@Tamáspatrik:
utcára vonulnak a tömegek. és mi végre?

prakp 2018.03.25. 11:49:44

@Janossz: "Van, amit a természet egynek alkot; s a sors kettészakít"

De egyébként libsi módon csak "lájkolni" tudlak.

2018.03.25. 11:55:12

@prakp:
akkor baszna be ha a jelenlegi ellenzéknek kormányoznia kellene. de ha orbánék elvesztik az alkotmányos többséget, akkor ezt is megkockáztathatják. ha erre tömegigény van, akkor jöjjön egy karácsony-szél-gyurcsány kormány. és támogassa a jobbik ha akarja.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.25. 11:57:07

@444:

"egy társadalom úgy működik normálisan ha ez a kiválasztottság tudat nincs meg a tagjaiban, vagy úgy, hogy mindenkiben benne van."

en.wikipedia.org/wiki/Tall_poppy_syndrome

"és lehet, hogy ezért van antiszemitizmus. ennek legalább részben a zsidók is az okai."

Indonéziában a kínaiak a zsidók: en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_Chinese_Indonesians

prakp 2018.03.25. 12:01:20

@444: Van egy kis probléma. Már megint a gyalogok vannak kihagyva a játékból. Képzeld el, hogy a hely/kutya/cuciális adózott kecómból a nagy szellemi központba útadó/súlyadó/iparűzésiadó/útdíj után a (márnemistudom) milyen gázolajjal tankolt szarommal úgy parkolhatok a munkavégzésem alatt, hogy kábé elviszi az órabérem felét. Mindezt úgy, hogy aggódhatok azon, mikor veri be a szélvédőt valamelyik nemmigráns sokpénzből integrált. Mert világbajnok áfával megvett technika van benne, amit az alig járulékterhelt jövedelmemből vettem, hogy egyáltalán...

prakp 2018.03.25. 12:04:51

@prakp: Jahm, a "könyvelési" költségeket még ki is felejtettem. Filofasz, meg Soros, mi? Kamarai tagságidíj, megafaszom. Emberek, hol élünk???

Bicspesz Elek 2018.03.25. 12:14:38

Ti liberosok nem vagytok alternativa Orbanekkal szemben. Ez eleg szegenysegi bizonyitvany!!!

2018.03.25. 12:15:18

@prakp: Például ez sem igaz :)

Janossz 2018.03.25. 12:20:39

@444: " te abból indulsz ki, hogy lehet, hogy a német egy társadalom. mert a névelő der-die-das. de a nyugat-németek mégis csak felsőbbrendűek."
Nem. Ebből te indulsz ki, meg a kocsmai népfőiskolád.

2018.03.25. 12:21:29

@prakp:
na de ebben a környezetben te akarsz versenyezni minden áron a világegyetemmel. világuralmat szeretnél öt éven belül, mint soros györgy (mert ahhoz kell feltétlen világverseny), vagy micsodát?

Janossz 2018.03.25. 12:25:36

@prakp: " Kamarai tagságidíj, megafaszom. "
Megaképzésem.:-) Tavaly 60 E-be volt egy jogosultságom fenntartása, amiből mellesleg egy fillér bevételem nem származott. Mérnökadó.

2018.03.25. 12:25:50

@Janossz:
"És mivel a háromszor nagyobb nyugati szomszéd a világban megállva helyét, népének emberhez méltó életet, szabadságot biztosított, így láss csodát, nem ők tagozódtak be a "tokos" szomszédhoz, hanem fordítva."

a kelet-németek egy felsőbbrendű népcsoporthoz csatlakoztak?

Janossz 2018.03.25. 12:29:21

@444: Anyád tartozik szerintem a felsőbbrendűek közé, meg te, meg az összes hibbant népfőiskolás.
Lehetne a náci dumát mellőzni esetleg egy polgári fórumon, vagy képtelen vagy élni nélküle?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.25. 12:29:53

@444:

A keletnémetek egy sikeresebb gazdaságpolitikát folytató népcsoporthoz csatlakoztak.

bigdata 2018.03.25. 12:33:22

@444: 1871-ben a (berlini) poroszok egyesítették Németországot és kicsit egyenlőbbek voltak a többieknél. C'est la vie.

2018.03.25. 13:00:03

@bigdata:
rendben van. de ez esetben a német nem egy társadalom. a németek azt mondják, hogy ők nem lesznek nemzet. ne legyenek. 80 millió németországiból 60 millió a német. és azt mondják, hogy ezzel felsőbbrendűvé váltak. de majd rájönnek, hogy nem.

prakp 2018.03.25. 13:00:34

@444: Azt még nem sikerült megmagyarázni, hogy jön a rögvalóságba a csóri Soros? Gondolod, hogy az ügynöke vagyok?

prakp 2018.03.25. 13:04:07

@444: A környezetemet a "femokratikus" kissebség alakította így. Kábé 30 éve ugyanabban a szakmában dolgozom (<-tudod mi az?), erre most szétokájézték, hogy megint le tudjanak húzni. A nyögdíjamról már nem is beszélek. Amúgy kurva jó Neked, ha ebből semmi sem érint.

prakp 2018.03.25. 13:06:08

@Janossz: Azaz, ismerős. A "gyári" szakmámat is 5 felé szedték. 2 kiló/ stück, plusz a kiesés.

prakp 2018.03.25. 13:21:35

@Ki tartja kezében Vona Gábor porázát ?: Mondja ezt egy nick mögül egy fityesztroll. :D :D Muahhhahaaaaa

prakp 2018.03.25. 13:32:05

@Ki tartja kezében Vona Gábor porázát ?: Ja, akkor mit keresel itt? Gó a nyócra, a fajtád közé.

SzedlmajerLaszlo (törölt) 2018.03.25. 13:56:27

Szeretem olvasni az ilyet. Egy-egy jó mondat mindig kijön, ahol még az illuzió is elvész avval kapcsoltban, hogy van kontaktus a valósággal. Hogy azt mondja az EU és a világ fokozodó türelmetlensége Putyinnal szemben. Èrtem. Ha volna akkor Is ès?

Janossz 2018.03.25. 14:15:42

@SzedlmajerLaszlo: Nos, ha szereted olvasni az ilyeneket, jó neked.
Egyre többet olvashatod. Csak nem a Magyar Időkben.

fidesz maszop dk egykutya 2018.03.25. 14:15:48

@Ki tartja kezében Vona Gábor porázát ?: "elvtárs"! Nem te csesztél el valamit? Több elvtársi nicked már hányt ide kommer propagandát, görgess csak följebb!

bigdata 2018.03.25. 14:19:07

@444: a németek szerint egy ők nép, egy társadalom. A keleti rész történelmi okokból sajnálatosan lemaradt 40 évvel, sőt nem csak kimaradt a gazdasági, társadalmi fejlődésből, hanem rossz irányba ment. Ezt nem olyan könnyű ledolgozni, hiába van meg a szándék mindkét oldalon, hiába a kétirányú migráció, az intenzív infrastruktúra fejlesztés, időigényes a folyamat, időnként akár komolyabb megtorpanásokkal. Sőt, úgy is járhatnak, mint az olaszok, ahol 150 év sem volt elég igazából semmire. Ettől még egy nép, és ez a felsőbbrendűzés nagyon nem a mai németek mentalitását tükrözi.

mézesmackócskácska 2018.03.25. 14:28:09

Ez egy pusztulásra ítélt ország. Sok a birka. Le kell vágni őket... csak úgy elégtételként...

2018.03.25. 15:20:50

"Fölállhat-e innen Orbán Viktor?"

Miért szerintetek Orbán van padlón?
Szerintem az ellenzék.

Khonsu 2018.03.25. 15:38:29

@abcdefghijklmm:

Szerintem az ország.

Köszönhetően kormányának és az ellenzéknek egyaránt. Teljes politikai elitcsere kellene, de sajnos az valószínűtlen.

prakp 2018.03.25. 15:44:20

@abcdefghijklmm: CSOK-os hitelkárosulthoz van szerencsénk?

2018.03.25. 15:57:38

@prakp: volt hitelem a házamra, de visszafizettem már. Szóval nem nyert.

2018.03.25. 15:59:02

@Khonsu: nem hinném,hogy padlón lenne az ország. Lehetne jobb is,de a világ uszkve 80 százaléka sokkal szarabbul él,mint a magyarok

Janossz 2018.03.25. 16:06:49

@abcdefghijklmm: Ezért igyekeztek ezt a mérőszámot úgy hatvanra csökkenteni?

prakp 2018.03.25. 16:11:16

@abcdefghijklmm: Elmondanád a trükköt? Hogyapicsába sikerült visszafizetned?

2018.03.25. 16:11:22

@Janossz: mit csinálok én!? Te is olyan agyament vagy, hogy azt gondolod élből, hogyha nem sírok hangosan, hogy milyen szar minden, akkor csakis fideszcsicska lehetek? Ez csak az egybites butaságodat bizonyítja.

2018.03.25. 16:12:02

@prakp: kurva egyszerű: dolgoztam, amiért pénz kaptam és visszafizettem.

prakp 2018.03.25. 16:18:17

@abcdefghijklmm: Fideszfelszopást ne nevezz "dolgozásnak". Szeretnélek felhomályosítani, kistrollocska, hogy jelenleg a jobban kibaszó magyar"országon" nem kapsz még lízingben sem olyan hitelt, amit te megdolgozva életed végéig kit tudsz fizetni. De érdeklődéssel hallgatlak, miszter dógozó! Hol is van az a konstrukció?

2018.03.25. 16:20:49

@prakp: látod milyen istoba fasz vagy te is? Egy mindatot írtam, amiből semmire nem lehet következtetni, de te beazonosítottál. Buta vagy.

prakp 2018.03.25. 16:25:11

@abcdefghijklmm: Olyan ostoba vagyok, bazd meg, hogy én mászkálok tátott szájjal a faszerdőbe. Annyit hozzátennék, nem nekem kell megrohadnom ebben az egész illiberális szarban, kistáska.

Janossz 2018.03.25. 16:28:16

@abcdefghijklmm: " mit csinálok én! "
Tolod a NER propagandát.
Elég alacsony színvonalon, de hát már csak ilyenek jutnak nekik.

prakp 2018.03.25. 16:28:52

@abcdefghijklmm: Meg kell kövesselek, valóban félhülyeséget pofázok. Elnézést!

2018.03.25. 16:29:34

@Janossz: na akkor idézz légyszíves! Használd a teljes netet hozzá! Egybites balfasz :-) Csak röhögni lehet rajtad!

2018.03.25. 16:32:00

@prakp: nekem nem kell megrohadnom. Az én megélhetésem nem a politikától függ, mint a hozzád hasnló buta proliké. Köszi, jól érzem magam.

Janossz 2018.03.25. 16:32:14

@abcdefghijklmm: " Egy mindatot írtam, amiből semmire nem lehet következtetni, de te beazonosítottál. Buta vagy. "
Te vagy a buta. Bárki korábbi kommentjei (más topikokról) láthatók. Nem mondták a troll-képzőn?
Szoktad még csapágygolyóval pofánlődözni a szomszéd kutyáját?

2018.03.25. 16:39:43

@Janossz: na ne mondd te fasz! A csúzlizás mióta propaganda? Idézz tőlem propagandát, te büdös gyökér, ha azzal vádoltál!

prakp 2018.03.25. 16:40:21

@abcdefghijklmm: Köszi a megtiszteltetést, de még nem válaszoltál a bolsi baromnak... Melyik az a szakma, amivel kecót/családot/céget építesz, mellette visszafizetsz minden deviza/forinthitelt. Már, ha lehetek indiszkréten ostoba...

2018.03.25. 16:49:01

@prakp: legyen annyi elég, hogy két idegen nyelvet beszélek folyékonyan, és mérnöki értékesítéssel foglalkoztam sokáig. Most techmikus vagyok és mellete műszaki fordításokat végezk.

Janossz 2018.03.25. 16:49:55

@abcdefghijklmm: Ott van a többi is, ahol a csúzlis sztori. Csak a jellemed gondoltam kissé megvilágítani.
Egyébként szerintem te egy egyszerű kétkezi pszichopata troll vagy, lánykori nevén Váradi János, akit valami otrombaság miatt kiraktak innen, aztán most a másik nevén visszaóberkedett ide.
De igazán nem érdekelsz. Eddig beszélgettünk.

prakp 2018.03.25. 16:56:12

@abcdefghijklmm: Ne hari, nem tudlak komolyan venni... Nem fogok pókerezni ezzel, mert leírtad magadtól magad. MEP, Revit? De aki ilyesmivel képben van, nem így kommentel. Műszaki fordítás?? Miről mire, Főnök?

2018.03.25. 17:00:35

@Janossz: akkor idézd bazdmeg! Ha megvadolsz, akkor mutasd,hol van a bizonyitek!

2018.03.25. 17:02:07

@prakp: aki úgy áll hozzám, ahogy te kezdted, meg a Janossz csavó, azzal úgy is kommunikálok. Én normális hangnemben írtam elöször, ti meg mind a ketten lefideszeseztetek. Mégis mi a faszt vársz?

prakp 2018.03.25. 17:06:49

@abcdefghijklmm: Semmit nem várok, faszt meg pláne nem. Abból van bőven. Azért azt be kell látnod, a mai agyar rögvalóságban ez a természetes.

2018.03.25. 17:32:53

@prakp: Mármint a te reakciód a természetes? Hogy leírok egy véleményt és az első válasz a fideszfaszozás rá?

A Janossz köcsög meg kurvára hallgat azzal a tőlem idézett propagandával kapcsolatban.... persze azért mert nem talált semmi, csak vádaskodik csipőből, ha neki nem tetszik a vélemény.

2018.03.25. 17:50:48

@Janossz: Te jellemtelen kis szemétláda! Megvádolsz valamivel, aztán mikor bizonyítani kellene (amit persze nem tudsz), akkor azzal fejezed be, befejezted velem?

Hol van az idézet, ahol propagandát nyomtam, mi?!

Janossz 2018.03.25. 17:51:05

@abcdefghijklmm: Nem kívánok veled vitázni, de megjegyezném, hogy ez stílus, ami a tiéd, ezen a blogon nem bevett. Sokáig nem leszel itt.
Egyébként, hogy te is értsd, nyelveden: Janossz nem csavo, hanem gadzso.

2018.03.25. 17:58:01

@Janossz: igazán?! Ezen a blogom akkor gondolom az a bevett szokás, hogy megvádolsz valamivel, aztán nem tudod igazolni és nem elnézést kérsz, hanem az én stílusom kritizálod inkább? A stílisom pont olyan, amit az ilyen ember, mi nt te megérdemel. Aki normális hangnemben ír nekem, annak én is úgy írok.

Amilyen az adjon isten olyan lesz a fogadjisten!

FrVili 2018.03.25. 20:03:17

@444: Ez a filoszemita imaginárius jelölő, ami olyan jelentéstartalmakat hoz működésbe, aminek a használójára és ezt a szimbolikus láncolatot elfogadó kultúrálisan és ideológiailag jól körülhatárolható közösségre nézve leginkább terápiás jelentősége van, hiszen állításaiknak valóságtartalma pont annyi, mint a bicikliseket vádolni a globális felmelegedésért. A logikai hiányosság a legkevesebb,mert itt másról van szó. Hadd idézzem ide Zizeket (nem tudom filoszemita -e, légy oly kedves nézz utána ): Jacques Lacan írta , hogy attól még hogy egy féltékeny férj vádjai igazak (már ami a felesége félrelépését illeti), attól még a féltékenység patológikus. Patológikus elem a férj féltékenysége, úgyanis csak így tudja megtartani méltóságát és identitását. Szüksége van a féltékenységre, mint sokaknak az anitszemitizmusra, mint külső behatolóra (external intruder), hogy elnyomja azt az igazságot, ami felfedné azokat a belső megosztottságokat, antagonizmusokat, amelyek a személy vagy az ideológia identitását és hitelességét aláásnák.
A gyakorlatban a hazugság két pszichikai formát ölthet a hisztérikus (hysteria) és a rögeszmés idegbetegség (obsessional neurosis) tüneteivel: a hisztérikus igazat mond a hazugság álcájában (bár amit mond betű szerint nem igaz, de a hazugság valós szorongás alapján vesz fel hamis formát), míg a neurotikus állításai betű szerint igazak, de az ő igazsága hazugságot szolgál.
A két beteges stratégia “tells the truth in the guise of a lie” vagy épp ellenkezőleg “strategy of lying in the guise of truth”. Vagyis az elsődleges okként megjelölt prédikátumok(“totalitárius rendszerek a zsidókhoz kötődnek”) a hazugságaik ellenére olyan vélt igazságot alapoznak meg, aminek egyetlen valósága leginkább magának a hisztérikus stratégiának a létezése, amit a komplexusokból (ressentiment) fakadó állandó bizonyítási kényszer hív életre, ami hamis külső általánosításokkal (de megtörtént sérelmekből fakadva) eltereli magáról, magától a belső ellentmondások feloldásának lehetőségét. Míg a másik esetben a féligazságokat sugalmazó prédikátumok (“ennek legalább részben a zsidók is az okai”) ravasz módon elrejtik azt a stratégiát, ami a külső igazságot csak alantas motivációból hozza a felszínre.
Mindezek egyvelege okozza a beszélő szésőséges beszédmódját, mert az állandó ok okozat keresése (ami persze nem történik meg csak ürügy) a saját tisztánlátásának állandó megerősítése, kifelé projektálja a belső sérelemeinek (nagy valószínűséggel az egot visszautasították, vélhetőleg egykor megalázták) feldolgozhatatlanságát, valami démoni, de mégis külső létező által, amit meg lehet megsemmisíteni, vagy pont hogy nem, és ezzel állandóan életben lehet tartani az illúzióját annak, hogy vissza lehet állítani az egyén vagy közösség elvesztett belső harmóniáját.

Brix 2018.03.25. 20:18:14

Visszatérve a fő kérdésre: felàllhat- e innen Orbàn? Szerintem nem...Folytatódik az természetes diszkreditàlódàsi folyamat, amely minden politikàt, politikust elér egyszer... Orbàn esetében a màr több éve tartó migràciós vàlsàg megszakította a népszerűségvesztesi folyamatot, és a mai napig ez tartja fenn viszonylagos népszerűségét. A kérdés csak az , mi jön ezutàn? Kipukkanni làtszik ez a téma is, hiàba nyomja a közmédia ezerrel, lassan rezisztens lesz rà a közvélemény... A korrupciós botrànyok meg ömlenek ezerrel felfelé...Az ezért nem egy normàlis orszàg, hogy a miniszterelnök testvére, apja, veje milliàrdos àllami megbízàsokon hízik...Előbb- utóbb ez ki fogja verni a biztosítékot a lakótelepeken tengődők népénél, es akkor hiàba kreàlnak bàrmilyen többségi vàlasztàsi rendszert, el fogjàk zavarni őket...
süti beállítások módosítása